Koç Üniversitesi Etik Kurulları VPRD, Rumelifeneri Yolu, Sarıyer, İstanbul Telefon: 0 (212) E-posta: chr@ku.edu.tr

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Koç Üniversitesi Etik Kurulları VPRD, Rumelifeneri Yolu, Sarıyer, İstanbul Telefon: 0 (212) 338 10 66 E-posta: chr@ku.edu.tr"

Transkript

1 1 Koç Üniversitesi Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Başvuru Formu Etik Kurul izni alınmadan araştırmanıza ve/veya veri toplamaya başlamayınız. Tam komite değerlendirmesi (Seviye III inceleme) gereken araştırmalarda inceleme süresi 8 haftaya kadar uzayabilir. Etik Kurulun düzeltme isteme olasılığını göz önünde bulundurarak başvuru zamanlamanızı ayarlayın. Bu formu doldururken emin olamadığınız konularda Etik Kurul sekretaryası ile irtibata geçin. Etik Kurulumuz size memnuniyetle yardımcı olacaktır. Başvuru Şekli İlk Başvuru Yıllık Yenileme Düzeltme (Revizyon) 1. YÖNETİMSEL BİLGİLER 1.1. Projenin Adı: 1.2. Sorumlu Araştırmacı: Adı Soyadı: Fakülte/Bölüm: Departman/Ünite: Ev telefonu: İş telefonu: Cep telefonu: E-posta adresi: Pozisyonu: Üniversite öğrencisi* Mezuniyet sonrası öğrencisi* Doktora sonrası araştırma görevlisi* Öğretim üyesi Personel Diğer (Tanımlayın): *Proje danışmanı öğretim görevlisinin Adı Soyadı: İletişim bilgileri:

2 Yardımcı Araştırmacılar: Adı Soyadı: Fakülte/Bölüm: Merkez/Ülke: İletişim bilgileri: (Gerektiğinde yeni satırlar ekleyiniz.) 1.4. Destek (Fon) Bilgisi Bu araştırma harici bir kuruluş tarafından destekleniyor mu? Hayır Evet (Açıklayınız) Destek veren kuruluş/kurum: Destek miktarı ve numarası: Talep edilen etik kurul izni TUBİTAK a yapılacak destek başvurusu için gereklidir. 2. ÇALIŞMA DİZAYNI, METODLAR VE PROSEDÜRLER 2.1. Proje/Çalışmanın Türü: Lütfen önerilen projeye uyarlanabilen iş kategorilerinin tümünü seçiniz. Aktif veri toplanması (insan biyolojik materyalleri veya biyomedikal veriler hariç)** İnsan biyolojik materyalleri veya biyomedikal verilerin aktif toplanması Mevcut verilerin kullanımı (insan biyolojik materyalleri hariç) Mevcut insan biyolojik materyallerin kullanımı **biyolojik, klinik, medikal veya antropometrik verileri içerir Lütfen çalışmayı açık bir dille özetleyiniz. Çalışmanın amacı, araştırma soruları ve hipotez teknik olmayan bir dille anlatılmalıdır. Araştırmayı destekleyen ve daha önceki çalışmalardan elde edilen ve bu çalışmayı destekleyen önbilgi varsa lütfen ekleyiniz Lütfen bu çalışmanın alanda mevcut bilgiye nasıl katkı yapacağını kısaca özetleyiniz.

3 3 3. KATILIMCILAR VE KATILIMCI TOPLAMA 3.1. Çalışmanız katılımcıların gözlenmesini veya katılımcılarla etkileşimi gerektiriyor mu? (mülakatlar, inceleme, vb.) Hayır Evet Tahmini katılımcı sayısı: 3.2. Lütfen çalışmanızda yer alacak katılımcıların kategorilerinin tümünü seçiniz. Sağlıklı erişkin gönüllüler 18 yaşının altında çocuklar Araştırma grubunun çalışanları Koç Üniversitesi öğrencileri Koç Üniversitesi çalışanları Zihinsel özürlü kimseler Fiziksel özürlü kimseler Hamile veya emziren kadınlar Mahkumlar, tutuklular ve gözaltında bulunan kimseler Yabancı ülke vatandaşları Türkçe okuma, konuşma ve anlaması olmayan kimseler Okuryazar olmayanlar veya kısıtlı olanlar Belli bir sağlık sorunu bulunanlar Yukarıda belirtilmeyen diğer kategoriler (lütfen açıklayın) 3.3. Özel koruma gerektiren durumlar Hassas popülasyonlar özel koruma gerektirir. Seçtiğiniz bu popülasyonda bilgilendirilmiş onam formu elde etmek, gizlilik esasını korumak ve aşırı zorlamaları önlemek için alacağınız tedbirlerinizi açıklayınız.

4 Katılımcılar ve katılımcı toplama Çalışmaya katılımcı nasıl alınacaklar? Katılımcılara çalışmaya katılmalarından dolayı bir teşvik verilecek mi? Çalışmaya dahil etme ve çalışmaya dahil etmeme kriterlerini tanımlayınız (uygulanabilir ise) Katılımcıların çalışmanın her bir fazında uygulayacakları görevler varsa tanımlayınız Çalışmanın yapılacağı yer/yerler Çalışmanın uygulama yeri/yerlerini belirtiniz. Gözlemsel çalışmalar için mümkün olduğu kadar tanımlayıcı olunuz. (Örnek kafeterya, kongre binası, kütüphane, vb.) 3.6. Biyolojik Materyal Transferi Alınan biyolojik materyaller bir başka merkeze ya da ülkeye transfer edilecek mi? Hayır Evet Cevabınız evet ise Biyolojik Materyal Transfer Formunu başvurunuza eklemeniz gerekmektedir Çalışma prosedürleri Lütfen aşağıdaki kutucuğa uygulanacak işlemleri mümkün ise sıralı bir şekilde detaylı olarak yazınız. Hangi işlemin deneysel, hangisinin standart tedavi olduğunu belirttiğinizden emin olunuz. Aşağıdaki bilgileri eklemeyi unutmayınız: Veri toplama metodları Deneysel girişimlere dair detaylar Deneklerle olan bağlantıların sayı, sıklık, süre ve türleri (ziyaretler**, telefon konuşmaları, internet anketi, vb.***) Her bir denek için katılım süresi Tüm çalışmanın tahmin edilen süresi (veri inceleme dahil) **Kompleks çalışmalar için ziyaret zamanları ve hangi zamanda hangi gruba ne gibi işlemler yapılacağını gösteren bir tablonun eklenmesi uygun olacaktır. ***Çalışmada kullanılacak her türlü anket, mülakat, odak grup taslağı bu başvuru formuna eklenmelidir Etik kurul, incelemenin bir parçası olarak bu materyalleri gözden geçirecektir.

5 5 4. RİSKLER VE YARARLAR 4.1. Aşağıdaki listeden çalışmanızla ilişkili olabilecek potansiyel risklerin tamamını seçiniz. Aldatıcı tekniklerin kullanımı Özel kayıtların kullanımı (eğitim ver tıbbi kayıtlar) Duygusal yoksunluk, sosyal yalıtım ve psikolojik stres gibi psikolojik veya sosyal durumun manipülasyonu Anket ve mülakatlarda kişisel veya hassas verilerin incelenmesi (özel davranışlar, işverenin değerlendirmesi) Bazı katılımcılar tarafından hassas, rahatsız edici, tehdit edici veya aşağılayıcı bulunabilecek materyalin sunulması Denek veya deneğin ailesinin sosyal veya ekonomik risk getirecek şekilde gizliliğinin olası ihlali Çocuk, eş veya yaşlı istismarının tespit edilmesi Yasadışı aktivitenin tespit edilmesi Yaralanma veya beden hasarı Diğer riskler (lütfen tanımlayınız) Risk yok (Bu seçenek üstteki seçeneklerden hiç biri işaretlenmemişse işaretlenebilir.) 4.2. Yukarıda seçilen riskler ve olası zararların yapısı ve derecesini açıklayınız. Risklerin tamamı aydınlatılmış onam formunda da yer almalıdır Katılımcıların refahını korumak ve olası risk ve zararları en aza indirmek için hangi adımların atıldığını açıklayınız. Eğer çalışma hassas popülasyonu içeriyorsa lütfen her bir grubu tanımlayın ve her biri için açıklayıcı bir paragraf yazın Bireylerin çalışmaya katılarak elde etmeyi bekledikleri yararları tanımlayınız. Eğer yoksa (yok) yazınız.

6 6 5. GİZLİLİK VE MAHREMİYET 5.1. Sizin ya da araştırma ekibinizden birinin aşağıdaki listede verilmiş olan kişisel tanımlayıcıların herhangi birini toplayacak ya da herhangi birine erişim imkanı olacak mı? TÜM geçerli seçenekleri işaretleyin. İsim Doğum Tarihi Posta veya Elektronik Adresi Telefon veya Faks Numarası TC Kimlik Numarası Sağlık Kayıtları Ehliyet, Ruhsat veya Taşıt Plakası IP Adresi Biyometrik Kimlik Tanımlayıcılar (Parmak izi, iris/retina deseni, vb) Fotoğraf/Görüntüler/Ses Kayıtları İmza, el yazısı örnekleri Yukarıda bahsi geçmemiş herhangi bir benzersiz tanımlayıcı (Açıklayınız) Araştırma Ekibinden hiç kimsenin hiç bir kişisel tanımlayıcıya erişimi olmayacaktır Tanımlayıcı bilgilere neden ihtiyacınız var. Her biri için aşağıda bir açıklamada bulunun Bilginin nasıl depolanacağını ve gizliliğinin nasıl sağlanacağını, bilgiyi depolayacağınız yöntemleri de içerecek şekilde tarif ediniz. Uygun seçeneklerin HEPSİNİ işaretleyiniz Araştırma verileri nasıl kayıt altına alınacak? Veri Girişi Tablosu Bilgisayar Veritabanı Diğer (Belirtiniz)

7 Veri nasıl depolanacak? Bilgisayar Kilitli Dosya Dolabı Kilitli Ofis Diğer (Belirtiniz) Hasta mahremiyeti nasıl korunacak? Kodlama Sistemi Veri/Numunelere sınırlı erişim Şifre Korumalı Diğer (Belirtiniz) 5.4. Kişisel tanımlayıcılara kimlerin erişim hakkı olacak? Yetkisi olmayan kişilerin tanımlayıcı verilere erişemeyeceklerinden nasıl emin olduğunuzu lütfen açıklayın Araştırma tamamlandıktan sonra kişisel tanımlayıcılar ile ne yapılacaktır? Eğer veriler yok edilecekse, lütfen bunun ne zaman ve nasıl yapılacağını tarif ediniz Yapılacak yayınlarda isimler ya da diğer kişisel tanımlayıcılar kullanılacak mı? Hayır Evet Hangileri ve neden? Açıklayınız: 6. ONAM PROSEDURLERİ Etik kurullarımız, araştırmanın risk içerdiği durumlarda imzalanmış bir aydınlatılmış onam istemektedir. Buna ek olarak, bebekler veya çocukların katılacağı çalışmalarda ebeveyn ya da kanuni temsilcisinin yazılı izin gerekmektedir Uygun seçenekleri işaretleyiniz. Kişilerden ve/veya ebeveyn ya da kanuni temsilcisinin imzalı onamı alınacak,

8 8 Kişilerden sözel onam**** alınacak (Kullanacağınız metin ya da bilgilendirme sayfasını ekleyin) **** Sadece belirli tipte çalışmalar sözlü onay prosedürleri kullanarak yapılabilir. Etik kurul, çalışma risk içermiyorsa ya da yazılı onam belgesi katılımcının gizlilik ihlaline neden olacaksa sözlü onam işlemine izin verebilir Katılımcılardan aydınlatılmış onam formunu nasıl alacağınızın planını açıklayınız. Aşağıdaki tüm konulara açıklık getirdiğinizden emin olunuz. Kimler (Ad Soyad) onam formunu alacak? (Bu kişilerin bölüm 1.3 de listede olduklarından emin olunuz) Katılımcılar çalışmaya katılıp katılmamaya karar vermek için ne kadar düşünme hakkına sahip olacaklar? Ne zaman ve ne şekilde onam alınacak? (Yüz yüze, telefonda, posta yoluyla, internet aracılığıyla, vb.) Lütfen onam formunun bir örneğini başvuruya ekleyiniz. 7. ÇIKAR ÇATIŞMASI Sizin ve / veya bu başvuruda tariflenen proje ile ilgili diğer araştırmacılardan herhangi birisinin bu araştırma ile ilgili mevcut veya potansiyel çıkar çatışması var mıdır? Hayır Evet Açıklayınız: 8. KİŞİSEL SAĞLIK BİLGİLERİNİN KORUNMASI Aşağıdaki sorulardan birine evet diyorsanız Kişisel Sağlık Bilgilerini Araştırma Amacıyla Kullanma İzni almalısınız. Verileriniz tıbbi kayıtlardan mı elde edildi? Verileriniz tıbbi kayıtlara ya da hastane kayıtlarına mı eklendi? Verileriniz sağlık hizmetinin bir parçası olarak oluşturuldu ya da toplandı mı? Verileriniz sağlık hizmetinde karar oluşturmak için kullanıldı mı? Yukarıdakilerden hiç biri (Açıklayınız) Lütfen Kişisel Sağlık Bilgilerini Araştırma Amacıyla Kullanma İzni formunun bir örneğini başvuruya ekleyiniz. İMZALAR Bu sayfa araştırmacı (lar) tarafından imzalanacaktır. Sorumlu araştırmacı bir lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrencisi ise, bu form aynı zamanda proje danışmanı öğretim görevlisi tarafından imzalanmalıdır.

9 9 Tarih: Başvuru formunda verdiğim bilgilerin doğru ve eksiksiz olduğunu beyan ederim. Etik Kurul incelemesi ve onayı almadan bu çalışmada kullanılan prosedürler, formlar ya da protokollerde herhangi bir değişiklik yapmayacağımı taahhüt ederim. Araştırmacının Adı Soyadı: İmzası: Tarih: Tamamlanmış bu formu inceledim ve önerilen araştırma tasarımını ve araştırmaya katılanların korunması için önerilen önlemlerin yeterliliğini tatmin edici buldum. Tüm ham verinin (örneğin, anketler, görüşme notları, video / ses kayıtları, test protokolleri, vb) ve imzalanmış aydınlatılmış onam formlarının Üniversitede bir ofis ya da bilgisayar dosyasında güvenli bir şekilde saklanması ihtiyacı konusunda öğrenciyi bilgilendirme ve ayrıca Etik Kurul politikaları ve prosedürleri ile uygunluğunu denetleme sorumluluğunu alıyorum. Proje danışmanı öğretim görevlisinin Adı Soyadı: Proje danışmanı öğretim görevlisinin iletişim bilgileri: İmzası: ÖNEMLİ NOT Lütfen bu formu basıp imzalayın. Başvuru Formunun yanı sıra sizden istenilen diğer belgelerin eksiksiz olduğundan emin olun. Araştırmacıların imzalı CV leri başvuruya eklenmelidir. Eksik başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır. Tüm belgelerin elektronik kopyasını chr@ku.edu.tr gönderin. Belgelerin asılları VPRD Ofisine teslim edilmelidir. ETİK KURUL OFİSİ TARAFINDAN DOLDURULACAKTIR. Lütfen boş bırakınız.

10 10 Tarih: Protokol no: Sorumlu Etik Kurul: Önerilen inceleme şekli Tam inceleme (Seviye III) Hızlandırılmış inceleme (Seviye II) Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurulu İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Muaf (Seviye I)**** ****Hızlandırılmış inceleme prosedürlerinden faydalanarak, ekte sunulan tüm dokümanları ile birlikte başvuruyu değerlendirdim ve başvurunun tam incelemeden muaf olduğunu ve Seviye I inceleme ile sınırlı olduğunu tespit ettim. İmza: Etik Kurul Başkanı

GÖZLEMSEL ÇALIŞMALAR BAŞVURU FORMU

GÖZLEMSEL ÇALIŞMALAR BAŞVURU FORMU A. BAŞVURUNUN YAPILDIĞI YER Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Klinik Araştırmalar Etik Kuruluna yapılacak olan başvurular için aynı form kullanılmalı ve ilgili kutu işaretlenmelidir. Türkiye İlaç ve

Detaylı

EK 1 UFUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU. Başvuru Formu

EK 1 UFUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU. Başvuru Formu EK 1 UFUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Başvuru Formu Kayıt Tarihi: Protokol No: UFUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde yapılan ve/ya ODTÜ çalışanları/öğrencileri tarafından yürütülen ve insan katılımcılardan

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİMSEL OLMAYAN ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU BAŞVURU FORMU BAŞVURU KAYIT FORMU (Etik Komisyon tarafından doldurulacaktır) Araştırma kodu (Yıl Araştırma sıra no) Başvuru

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU Başvuru Formu

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU Başvuru Formu Kayıt Tarihi: Protokol No: BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU Başvuru Formu Bülent Ecevit Üniversitesinde yapılan ve/ya BEÜ çalışanları/öğrencileri tarafından yürütülen ve insan

Detaylı

YARDIMCI ARAŞTIRMACILAR:

YARDIMCI ARAŞTIRMACILAR: ARAŞTIRMANIN ADI: SORUMLU ARAŞTIRMACI* : (Proje Yürütücüsü) İMZA YARDIMCI ARAŞTIRMACILAR: İMZA ARAŞTIRMANIN YÜRÜTÜLECEĞİ KURUM**: Etik Kurula Başvuru Durumu: Yeni başvuru Tekrar başvuru (revizyon) Protokol

Detaylı

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu 1

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu 1 1 Tarih: EK-1a: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu 1 Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca

Detaylı

Araştırma Projesi Başvuru Formu 1

Araştırma Projesi Başvuru Formu 1 EK-a: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL VE BEŞERÎ BİLİMLER BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca üniversitemizde

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Bülent Ecevit Üniversitesi İnsan Araştırmaları

Detaylı

UYARI: Bu araştırma insan üzerinde deney niteliği taşıyorsa, klinik etik kurula başvurmanız gerekmektedir.

UYARI: Bu araştırma insan üzerinde deney niteliği taşıyorsa, klinik etik kurula başvurmanız gerekmektedir. 1 Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca üniversitemizde yapılması planlanan, insan ve hayvan üzerinde deney niteliği taşımayan, biyolojik materyal (kan, idrar gibi biyolojik sıvılar

Detaylı

İLAÇ DIŞI KLİNİK ARAŞTIRMALARI BAŞVURU FORMU

İLAÇ DIŞI KLİNİK ARAŞTIRMALARI BAŞVURU FORMU A. BAŞVURUNUN YAPILDIĞI YER Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Etik Kurula yapılacak olan başvurular için aynı form kullanılmalı ve ilgili kutu işaretlenmelidir. A.1. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu

Detaylı

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU. Lisansüstü Tez Çalışması Başvuru Formu 1

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU. Lisansüstü Tez Çalışması Başvuru Formu 1 1 Tarih: EK-1b: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Lisansüstü Tez Çalışması Başvuru Formu 1 Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca

Detaylı

Doğu Akdeniz Üniversitesi. Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu

Doğu Akdeniz Üniversitesi. Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu Doğu Akdeniz Üniversitesi bayek@emu.edu.tr / 3806 ARAŞTIRMANIN ADI ARAŞTIRMANIN NİTELİĞİ: Yüksek Lisans tezi Doktora Tezi Bireysel Araştırma Projesi Diğer (Açıklayınız):... SORUMLU ARAŞTIRMACI: Adı-Soyadı:

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Etik Kurulu Başvuru Formu

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Etik Kurulu Başvuru Formu T.C. 1 BAŞVURUNUN Tarihi Türü İlk Başvuru Yeniden Başvuru ARAŞTIRMANIN Başlığı 2 Niteliği 3 Yüksek Lisans Tezi Doktora Tezi Münferit Araştırma Diğer( ) Nicel Araştırma Görgül Araştırma Diğer( ) Türü 4

Detaylı

KLİNİK ARAŞTIRMALAR BAŞVURU FORMU

KLİNİK ARAŞTIRMALAR BAŞVURU FORMU A. BAŞVURUNUN YAPILDIĞI YER Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Klinik Araştırmalar Etik Kuruluna veya Biyoyararlanım/Biyoeşdeğerlik Çalışmaları Etik Kuruluna yapılacak olan başvurular için aynı form

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Etik Komisyonu HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Etik Komisyonu HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 03/04/2017-E.49175 *BE6EBYJA6* T.C. Etik Komisyonu Sayı : 77082166-010.99- Konu : Diğer HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Komisyonumuza ait başvuru formları yenilenmiş olup, ekte gönderilmiştir.

Detaylı

TIBBİ CİHAZ KLİNİK ARAŞTIRMALARI BAŞVURU REHBERİ

TIBBİ CİHAZ KLİNİK ARAŞTIRMALARI BAŞVURU REHBERİ TIBBİ CİHAZ KLİNİK ARAŞTIRMALARI BAŞVURU REHBERİ Bu rehberde geçen kavramlara karşılık gelen ifadeler; İyi Klinik Uygulamalar Kılavuzu, Klinik Araştırmalar Yönetmeliği ve Tıbbi Cihaz Yönetmeliklerinde

Detaylı

GÖNÜLLÜLER ÜZERİNDE YAPILACAK KOZMETİK ÜRÜN VEYA HAMMADDELERİNİN ETKİNLİK VE GÜVENLİLİK ÇALIŞMALARI İLE KLİNİK ARAŞTIRMALARI İÇİN BAŞVURU FORMU

GÖNÜLLÜLER ÜZERİNDE YAPILACAK KOZMETİK ÜRÜN VEYA HAMMADDELERİNİN ETKİNLİK VE GÜVENLİLİK ÇALIŞMALARI İLE KLİNİK ARAŞTIRMALARI İÇİN BAŞVURU FORMU Sayfa No: 1/7 A. BAŞVURUNUN YAPILDIĞI YER Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Kozmetik Ürünler Daire Başkanlığı ve Kozmetik Klinik Araştırmalar Etik Kuruluna yapılacak olan başvurular için aynı form kullanılmalı

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1)

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1) Dokümanın Kodu :YÖN.FR.106 Yayın Tarihi : 18.02.2015 Revizyon Tarihi : - Revizyon No : 00 Sayfa 1 / 7 Proje Yöneticisi : EPK tarafından doldurulacaktır. Bölüm : Proje No : 1. GENEL BİLGİLER Bilimsel Araştırma

Detaylı

SÇP No: 2. Yazılı Hasta Onamının (Bilgilendirilmiş Olur Formu) Alınması. Ankara Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Çalışma Prosedürleri

SÇP No: 2. Yazılı Hasta Onamının (Bilgilendirilmiş Olur Formu) Alınması. Ankara Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Çalışma Prosedürleri SÇP No: 2 Ankara Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Yazılı Hasta Onamının (Bilgilendirilmiş Olur Formu) Alınması Versiyon no: 1 Geçerlilik tarihi: Aralık 2013 Onaylayan: Prof. Dr. Hamdi Akan İmza... Tarih...

Detaylı

TÜRK. Doku çalışması. Kök hücre. Anket çalışması. Diğer ise, Kontrollü. Kontrollü. Randomize. Körlük

TÜRK. Doku çalışması. Kök hücre. Anket çalışması. Diğer ise, Kontrollü. Kontrollü. Randomize. Körlük TÜRK NEONATOLOJİ DERNEĞİ ARAŞTIRMAA PROJEE ÖDÜLLERİ BAŞVURU FORMU Projeninn açık adı Temel amaç Araştırmanın Türü (Lütfen uygun olan kutu/kutuları işaretleyiniz) İnsanlara yapılan ilk uygulama Deneysel

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Kuruluş ve Temel Etik İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge, Mevlana Üniversitesi İnsan Araştırmaları

Detaylı

BİYOBANKA ONAM İÇERİĞİ

BİYOBANKA ONAM İÇERİĞİ BİYOBANKA ONAM İÇERİĞİ 1 TANIM Biyobankanın tanımı ve amacı (Longitudinal, Hastalık/Araştırma Alanı) Biyolojik örnek tipleri (DNA,doku,hücre, vb.) Biyolojik veriler (Tıbbi, kişisel, genetik,vb.) 2 ONAM

Detaylı

Prof. Dr. Ayşen Bulut

Prof. Dr. Ayşen Bulut ETİK KURULA BAŞVURU DOSYALARI, İLGİLİ FORMLAR VE KONTROL LİSTELERİ Prof. Dr. Ayşen Bulut İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Klinik Araştırmalar Etik Kurul Üyesi Araştırma Önerilerini Değerlendirme

Detaylı

görev ve yetkilerinin tümünü veya bir kısmını yazılı bir sözleşmeyle devrettiği bağımsız kuruluşu, ifade eder. Başvuru ve bildirimlerin şekli ve

görev ve yetkilerinin tümünü veya bir kısmını yazılı bir sözleşmeyle devrettiği bağımsız kuruluşu, ifade eder. Başvuru ve bildirimlerin şekli ve TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜN VEYA HAMMADDELERİ ÜZERİNDE YAPILAN ETKİNLİK VE GÜVENLİLİK ÇALIŞMALARI İLE KLİNİK ARAŞTIRMALARINDA BAŞVURU ŞEKLİNE İLİŞKİN KILAVUZ Amaç MADDE 1- (1) Kozmetik

Detaylı

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ FEN, SOSYAL VE GİRİŞİMSEL OLMAYAN SAĞLIK BİLİMLERİ ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ FEN, SOSYAL VE GİRİŞİMSEL OLMAYAN SAĞLIK BİLİMLERİ ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ FEN, SOSYAL VE GİRİŞİMSEL OLMAYAN SAĞLIK BİLİMLERİ ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ Amaç Madde 1. (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fakülte,

Detaylı

Bridge building and integration in diverse societies

Bridge building and integration in diverse societies Değerli Katılımcı, Araştırmamızı desteklediğiniz ve devlet ile etnik çeşitlilik gösteren gruplar ya da diğer azınlık toplulukları (dil, din, kültür, vs. dahil!) arasındaki işbirliği hakkında pozitif örnekler

Detaylı

BAŞVURU FORMU. Ürünün Ticari İsmi, gücü: 1- BAŞVURUNUN TİPİ

BAŞVURU FORMU. Ürünün Ticari İsmi, gücü: 1- BAŞVURUNUN TİPİ BAŞVURU FORMU Ürünün Ticari İsmi, gücü: 1- BAŞVURUNUN TİPİ 1.1 - Bu başvuru, Veteriner Tıbbi Ürünlerde Yapılacak Değişikliklerle İlgili Yönetmelik hükümleri doğrultusunda Pazarlama İzni Genişletilmesi

Detaylı

Doç. Dr. Berna TERZİOĞLU BEBİTOĞLU

Doç. Dr. Berna TERZİOĞLU BEBİTOĞLU Doç. Dr. Berna TERZİOĞLU BEBİTOĞLU Mevzuat Uygun ve güncel başvuru formu İlgili belgeler İmzalar İzin belgeleri Etik kurul: Gönüllülerin hakları, güvenliği ve esenliğinin korunması amacıyla araştırma

Detaylı

BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURUSU GENEL AÇIKLAMALAR

BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURUSU GENEL AÇIKLAMALAR BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURUSU GENEL AÇIKLAMALAR 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( Kanun ) 11. Maddesi uyarınca, veri sahibinin kişisel

Detaylı

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ]

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ] Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı Başvuru Formu ve Ekleri [21.01.2019] EK 1: Başvuru Formu Mikro Fon Programı Başvuru Formu Değerli Başvuru Sahibi,

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU PROJE BİLGİLERİ Proje Başlığı: Proje Süresi: PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ* Adı ve Soyadı Birimi Tel Faks E-Posta Ünvanı Adresi Başvuru Tarihi İmza Bölüm/Program

Detaylı

MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI. HĠBE BAġVURU FORMU

MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI. HĠBE BAġVURU FORMU Bütçe kalemi : İlgi: EuropeAid MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI Son başvuru tarihi : HĠBE BAġVURU FORMU BaĢvuru Sahibinin Adı: Dosya No I. PROJE 1. TANIM 1 1.1. PROJENĠN ADI 1.1.1. ÖNCELĠK ALANI 1.2. YER 1.3

Detaylı

HAYVAN DENEYLERİNDE ETİK KURUL BAŞVURUSU. Doç. Dr. İlyas Onbaşılar

HAYVAN DENEYLERİNDE ETİK KURUL BAŞVURUSU. Doç. Dr. İlyas Onbaşılar HAYVAN DENEYLERİNDE ETİK KURUL BAŞVURUSU Doç. Dr. Ülkemizde Hayvan Deneyleri İle İlgili Yasal Mevzuat 1 Temmuz 2004 Hayvanları Koruma Kanunu Çevre ve Orman Bakanlığı 16 Mayıs 2006 Deneysel ve Diğer Bilimsel

Detaylı

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU Şirket Adı / Ünvanı: Kartın üzerine basılmasını istediğiniz Şirket Adı: Boşluklar dahil en fazla 21 karakterdir. Şirket Tipi: Adi Şirket Limited Şirket Anonim Şirket Komandit

Detaylı

Doküman No: 06.PR.İ.03 Yayın Tarihi: Revizyon No: 02 Revizyon Tarihi: İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

Doküman No: 06.PR.İ.03 Yayın Tarihi: Revizyon No: 02 Revizyon Tarihi: İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı EOV AKADEMİ tarafından yürütülen personel belgelendirme faaliyetlerine ilişkin olarak ilgili kişi, kurum veya kuruluşlardan alınan itiraz ve şikayetlerin değerlendirilmesi ile

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 1 2201-Ulusal

Detaylı

Akut Resusitasyon Araştırmalarında Bilgilendirilmiş Onam Alma - Uluslararası Durum Belirleme Anketi -

Akut Resusitasyon Araştırmalarında Bilgilendirilmiş Onam Alma - Uluslararası Durum Belirleme Anketi - Bu anket çalışması, bir uluslararası araştırma ekibi tarafından bilgilendirilmiş onam alınamayacak kişilerde akut resusitasyon çalışmalarındaki uluslararası kabul edilebilirlik ve düzenleyici durumu tespit

Detaylı

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması SÇP No: 5 Gönüllülerin seçilmesi ve kaydedilmesi Versiyon no: 2 Geçerlilik tarihi: Aralık 2015 Onaylayan: Prof. Dr. Hamdi Akan İmza... Tarih... I. Amaç Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ. Üsküdar Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (ÜÜ-HADYEK) BAŞVURU FORMU

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ. Üsküdar Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (ÜÜ-HADYEK) BAŞVURU FORMU ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ Üsküdar Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (ÜÜ-HADYEK) BAŞVURU FORMU Protokol no: Onay tarihi: KARAR : Uygun Düzeltilmesi Gerekir Koşullu Olarak Uygun Uygun Değil Bu bölüm

Detaylı

BAP Bilimsel Etkinlik Katılım Destek Prosedürü

BAP Bilimsel Etkinlik Katılım Destek Prosedürü BAP Bilimsel Etkinlik Katılım Destek Prosedürü Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Teknoloji Transfer Ofisi 2017 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer

Detaylı

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ KVK BAŞVURU FORMU

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ KVK BAŞVURU FORMU T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ KVK BAŞVURU FORMU 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nda ( Kanun ) ilgili kişi olarak tanımlanan kişisel veri sahiplerine ( Veri Sahibi ), Kanun un 11. maddesinde kişisel

Detaylı

EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI

EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI Mükemmellikte Kararlılık Programı Model Değerlendirmesi Başvuru Formu Mükemmellikte Kararlılık Mükemmellikte Kararlılık Programı, Avrupa

Detaylı

Bridge building and integration in diverse societies

Bridge building and integration in diverse societies Değerli Katılımcı, Araştırmamızı desteklediğiniz ve devlet ile etnik çeşitlilik gösteren gruplar ya da diğer toplulukları (dil, din, kültür, vs. dahil!) arasındaki işbirliği hakkında pozitif örnekler bulmamızda

Detaylı

04.08.2009 Tarihli Senato Kararı ( Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Odaklı Araştırma Projesi Desteği (ÖPD) Uygulama İlkeleri )

04.08.2009 Tarihli Senato Kararı ( Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Odaklı Araştırma Projesi Desteği (ÖPD) Uygulama İlkeleri ) 04.08.2009 Tarihli Senato Kararı ( Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Odaklı Araştırma Projesi Desteği (ÖPD) Uygulama İlkeleri ) ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi

Detaylı

KLİNİK ARAŞTIRMALAR YÖNETMELİĞİNE TABİ OLMAYAN ARAŞTIRMALARDA ETİK YAKLAŞIM (KAPSAM DIŞI ARAŞTIRMALAR)

KLİNİK ARAŞTIRMALAR YÖNETMELİĞİNE TABİ OLMAYAN ARAŞTIRMALARDA ETİK YAKLAŞIM (KAPSAM DIŞI ARAŞTIRMALAR) KLİNİK ARAŞTIRMALAR YÖNETMELİĞİNE TABİ OLMAYAN ARAŞTIRMALARDA ETİK YAKLAŞIM (KAPSAM DIŞI ARAŞTIRMALAR) PROF.DR. ÜNAL KUZGUN İ.Ü.İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR ETİK KURUL ÜYESİ ŞİŞLİ ETFAL EAH

Detaylı

TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ YETERLİK KURULU BİRİM ADI

TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ YETERLİK KURULU BİRİM ADI TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ YETERLİK KURULU EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTİM KURUMLARINI DEĞERLENDİRME KURULU Mezuniyet Sonrası Eğitimin Değerlendirmesi için Başvuru Formu BİRİM ADI ZİYARET

Detaylı

DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ HAYVAN DENEYLERĐ YEREL ETĐK KURULU BAŞVURU FORMU. **DHKS Var Yok. Sayfa 1 / 7. Proje Yürütücüsü * Yardımcı Araştırmacılar

DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ HAYVAN DENEYLERĐ YEREL ETĐK KURULU BAŞVURU FORMU. **DHKS Var Yok. Sayfa 1 / 7. Proje Yürütücüsü * Yardımcı Araştırmacılar Protokol No:... Başvuru Tarihi:.. Onay Tarihi:... /... /... 1. Proje Yürütücüsü * DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ HAYVAN DENEYLERĐ YEREL ETĐK KURULU BAŞVURU FORMU Ünvanı: Adı: Soyadı: Anabilim dalı: Fakülte/Enstitü:

Detaylı

TÜRK PEDİATRİK HEMATOLOJİ DERNEĞİ GENÇ ARAŞTIRICILAR İÇİN BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU FORMU

TÜRK PEDİATRİK HEMATOLOJİ DERNEĞİ GENÇ ARAŞTIRICILAR İÇİN BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU FORMU BAŞVURU FORMU Proje Yürütücüsü: Soyadı: Ünvanı: Öneren Birim: (Fakülte Enstitü-Yüksekokul-Merkez-Eğitim Kurumu) Proje Türü : Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projeleri Çok Disiplinli Araştırma Projeleri

Detaylı

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU GENEL AÇIKLAMALAR: 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nda ( Kanun ), ilgili kişi olarak

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI TAZMİNAT TALEP FORMU

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI TAZMİNAT TALEP FORMU SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI TAZMİNAT TALEP FORMU * Lütfen, tüm soruları yanıtlayınız Gerekli durumda ek kağıt kullanabilirsiniz * Tüm fatura asılları ve medikal belgeleri forma ekleyiniz Poliçe No: Başlangıç

Detaylı

Kontrol: Gökhan BİRBİL

Kontrol: Gökhan BİRBİL Doküman Adı: İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Doküman No.: Revizyon No: 04 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012 Hazırlayan: Tekin ALTUĞ Kontrol: Gökhan BİRBİL Onay: H. İrfan AKSOY Sayfa 2 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, TÜRKAK

Detaylı

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU GENEL AÇIKLAMALAR: 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nda ( Kanun ) ilgili kişi olarak

Detaylı

İnceleme Başvurusu Formu

İnceleme Başvurusu Formu İnceleme Başvurusu Formu Avustralya Bilgilendirme Dairesi Başkanlığı (OAIC), bir Avustralya Hükümeti veya Avustralya Hükümeti Bakanı tarafından verilen bir Bilgilenme Özgürlüğü (FOI) kararını inceleyebilir.

Detaylı

TAHRİBATSIZ MUAYENE PERONELİ BELGELENDİRME TALEP FORMU

TAHRİBATSIZ MUAYENE PERONELİ BELGELENDİRME TALEP FORMU 1. Sınava Katılacak Personel Bilgileri: Adı Soyadı: Doğum Yeri: Mezun Olduğu Okul ve Bölümü: E-Mail: İş Tel No: TC Kimlik No: Doğum Tarihi: Mesleği / Görev Unvanı: Ev Tel No: Cep Tel No: 2. Çalıştığı Kuruluş

Detaylı

HAYVAN DENEYLERİNDE ETİK KURUL BAŞVURUSU

HAYVAN DENEYLERİNDE ETİK KURUL BAŞVURUSU HAYVAN DENEYLERİNDE ETİK KURUL BAŞVURUSU Doç. Dr. Transgenik Hayvan Teknolojileri UAM Ülkemizde Hayvan Deneyleri İle İlgili Yasal Mevzuat 1 Temmuz 2004 Hayvanları Koruma Kanunu (5199) Çevre ve Orman Bakanlığı

Detaylı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Uzman İçerik 1 2 3 4 5 6 7 Amaç Kimler Başvurabilir? Proje

Detaylı

TİP A LİSANS PROGRAMLARI

TİP A LİSANS PROGRAMLARI Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Bursları Programı Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve British Council tarafından uygulanmaktadır Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Bursları Programı 2016/17 Akademik

Detaylı

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ FEN, SOSYAL VE GİRİŞİMSEL OLMAYAN SAĞLIK BİLİMLERİ ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ FEN, SOSYAL VE GİRİŞİMSEL OLMAYAN SAĞLIK BİLİMLERİ ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ FEN, SOSYAL VE GİRİŞİMSEL OLMAYAN SAĞLIK BİLİMLERİ ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosunun 01/03/2017 tarih ve 2017/3 sayılı toplantısında kabul

Detaylı

ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU

ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Birim/Bölüm/ABD ( 1 ) Araştırmacı(lar) Proje Türü Proje Grubu Fen ve Mühendislik Bilimleri

Detaylı

Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Tıbbi malzeme reçetesi karşılayacak olan meslektaşlarımızın reçete arkasına eklenmesi gereken

Detaylı

İşyeri Hekimliği Temel Eğitim Programı (Toplam: 220 saat) Yüz yüze eğitim (90 Saat) Eşzamansız (%90)

İşyeri Hekimliği Temel Eğitim Programı (Toplam: 220 saat) Yüz yüze eğitim (90 Saat) Eşzamansız (%90) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TEMEL EĞİTİM PROGRAMI Programın amacı, işyeri hekimi olmak isteyen hekimlere; mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri için gerekli iş sağlığı ve güvenliği bilgisini kazandırmaktır.

Detaylı

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMİ) Pasaport Yeşil (HUSUSİ) Pasaport Gri (HİZMET) Pasaport Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR : VİZEYE

Detaylı

TÜBİTAK. TEKNOLOJI ve YENILIK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) BAŞVURU FORMU

TÜBİTAK. TEKNOLOJI ve YENILIK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) BAŞVURU FORMU TÜBİTAK TEKNOLOJI ve YENILIK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI BAŞVURU FORMU AÇIKLAMALAR 1514 -Girişim Sermavesi Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK

Detaylı

Prof.Dr. Şule Kalkan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Klinik Toksikoloji Bilim Dalı Dokuz Eylül Üniversitesi

Prof.Dr. Şule Kalkan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Klinik Toksikoloji Bilim Dalı Dokuz Eylül Üniversitesi Prof.Dr. Şule Kalkan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Klinik Toksikoloji Bilim Dalı Dokuz Eylül Üniversitesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Üyesi Klinik Araştırma

Detaylı

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT G.M.K. Bulvarı No:128 B. Blok Kat:3 Tandoğan Maltepe/ANKARA Tel : (312) 231 87 33 Faks : (312) 229 48 35 YASAL MEVZUAT STB Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) Projelerinin Desteklenme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 1 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Telefon : (442) 231 6100-02 Faks : (442) 231 6203 e-posta : bap@atauni.edu.tr web Vergi Dairesi : bap.atauni.edu.tr :

Detaylı

ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ

ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI (SEVİYE 6) BELGELENDİRME SINAVI BAŞVURUSU VE BAŞVURU BELGELERİNİN KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE HAZİRAN 2015 İÇİNDEKİLER I. KAPSAM...

Detaylı

EK-1 ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ SAĞLIK TESİSİ YETKİNLİK KRİTERLERİ

EK-1 ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ SAĞLIK TESİSİ YETKİNLİK KRİTERLERİ EK-1 ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ SAĞLIK TESİSİ YETKİNLİK KRİTERLERİ 1. Sağlık tesisi, başvuru tarihinden / denetimden önce yapılan son sağlıkta kalite standartları değerlendirmesinden asgari 85 puan almış

Detaylı

Türk Cerrahi Derneği GENEL CERRAHİ ALANI İLE İLİŞKİLİ DERNEKLER TANITIM FORMU

Türk Cerrahi Derneği GENEL CERRAHİ ALANI İLE İLİŞKİLİ DERNEKLER TANITIM FORMU Türk Cerrahi Derneği GENEL CERRAHİ ALANI İLE İLİŞKİLİ DERNEKLER TANITIM FORMU ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lütfen aşağıdaki

Detaylı

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NE İSKENDERUN.. başlıklı Yönlendirilmiş Proje nin (YP)* desteklenmesini talep etmekteyim. Bilgilerinize ve gereğini arz ederim... /.. /. Proje Yürütücüsü Adı Soyadı / İmza

Detaylı

İNSANİ AMAÇLI İLACA ERKEN ERİŞİM PROGRAMI KILAVUZU - Sağlık Bakanlığı Çarşamba, 26 Ekim :49 - Son Güncelleme Çarşamba, 26 Ekim :49

İNSANİ AMAÇLI İLACA ERKEN ERİŞİM PROGRAMI KILAVUZU - Sağlık Bakanlığı Çarşamba, 26 Ekim :49 - Son Güncelleme Çarşamba, 26 Ekim :49 İNSANİ AMAÇLI İLACA ERKEN ERİŞİM PROGRAMI KILAVUZU (Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Ekim 2005) COMPASSIONATE USE Tanım Bu program ülkemizde, Bakanlıkça ruhsatlandırılmış ve ulaşılabilir

Detaylı

3 İSTEKLİNİN BEYAN(LAR)I: Ekli form, ihaleye teklif veren istekli tarafından doldurularak imzalanacaktır

3 İSTEKLİNİN BEYAN(LAR)I: Ekli form, ihaleye teklif veren istekli tarafından doldurularak imzalanacaktır EK 4 - TEKLİF SUNUM FORMU Bu form, teklifi veren firma tarafından kendine ait bilgiler girilerek doldurulacaktır. Satınalma no Satınalma adı : 2014/ :.. alımı < Yer ve tarih > 1 TEKLİF SAHİBİ Tüzel kişiliğin

Detaylı

Hibe Başvuru Formu. Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi:

Hibe Başvuru Formu. Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi: Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi: 1) Proje irtibat bilgisi a) Başvuran kuruluşun adı b) Başvuran kuruluşun

Detaylı

İSPANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

İSPANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR İSPANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR ÖĞRENCİNİN EVRAKLARI Pasaport Planlanan seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay daha gecerlilik süresi olmalı, pasaportun içerisinde en az 2 adet boş vize sayfası

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Kapsamında Alınacak Danışmanlar İçin İstihdam Duyurusu İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz : 8531-TR

Detaylı

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARINI KULLANMALARI İÇİN BAŞVURU FORMU

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARINI KULLANMALARI İÇİN BAŞVURU FORMU 6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARINI KULLANMALARI İÇİN BAŞVURU FORMU 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesindeki talebinizin yerine getirilebilmesi

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU Millî Eğitim Bakanlığı, Atatürk Bulvarı No: 98 Çankaya/ANKARA PROJE ÖZETİ * Başvuru Sahibinin Adı Projenin Adı Projenin Genel Hedefi Projenin Özel Amacı Projenin

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Kapsamında Alınacak Danışmanlar İçin İstihdam Duyurusu İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz : 8531-TR

Detaylı

HASTANESİ KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ İLAÇ KAPLI STENT İÇİN HASTANIN BİLGİLENDİRİLMİŞ ONAM (RIZA) BELGESİ

HASTANESİ KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ İLAÇ KAPLI STENT İÇİN HASTANIN BİLGİLENDİRİLMİŞ ONAM (RIZA) BELGESİ HASTANESİ KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ İLAÇ KAPLI STENT İÇİN HASTANIN BİLGİLENDİRİLMİŞ ONAM (RIZA) BELGESİ HASTANIN Adı Soyadı:..... Protokol Numarası:..... Doğum Tarihi:..... Telefon Numarası:.... Adresi:.....

Detaylı

B. BAŞVURUDAN SORUMLU DESTEKLEYİCİ

B. BAŞVURUDAN SORUMLU DESTEKLEYİCİ A. ARAŞTIRMA A.1 Varsa başvurunun yapıldığı diğer ülkeler: A.2 Araştırmanın açık adı: A.2.1 Araştırmanın kolay anlaşılır bir ifade ile yazılmış, sağlık mesleği mensubu olmayan kişilere yönelik adı: A.2.2

Detaylı

KLİNİK ARAŞTIRMALARDA MERKEZ ORGANİZASYON YÖNETİMİ ESASLARINA İLİŞKİN KILAVUZ

KLİNİK ARAŞTIRMALARDA MERKEZ ORGANİZASYON YÖNETİMİ ESASLARINA İLİŞKİN KILAVUZ 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu kılavuz, Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında ülkemizde yürütülmekte olan klinik araştırmalarda görev alan sorumlu araştırmacının,

Detaylı

Şikayet formu. 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi. 2. İş detayları

Şikayet formu. 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi. 2. İş detayları Şikayet formu 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi Bir veya daha fazla şikayetçinin Aborijin veya Torres Strait Adalı menşeli olarak tanımlanması durumunda lütfen burayı işaretleyin (isteğe bağlı) Bu kutuyu

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ Amaç Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş Madde 1. Bu yönerge, Gebze Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Kısaca WGBO olarak anılan Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu, yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenler. Bu kanuna göre gerek

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı Ufuk Üniversitesi,

Detaylı

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Düzce Üniversitesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Sevgili Adaylar, 2017-2018 eğitim-öğretim bahar yarıyılında üniversitemizde lisansüstü eğitim başvuruları

Detaylı

Aşağıda, yazılı başvuruların ne şekilde tarafımıza ulaşacağına ilişkin yazılı başvuru kanalları özelinde bilgi verilmektedir.

Aşağıda, yazılı başvuruların ne şekilde tarafımıza ulaşacağına ilişkin yazılı başvuru kanalları özelinde bilgi verilmektedir. KİŞİSEL VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU (6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU GEREĞİNCE) (KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN) GENEL AÇIKLAMALAR: 6698 Sayılı

Detaylı

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ HASTA VE YAKINLARININ EĞİE ĞİTİMİ Hazırlayan Cihan Arabacı Eğitim Hemşiresi PROSEDÜRÜ 1 HASTA VE YAKINLARININ EĞİTİMİ Hasta ve yakınlarının tedavi ve bakım süreçlerine katılımı, hem hastanın kendisini

Detaylı

Proje Ön Kayıt Formuna www.serka.org.tr Ajans internet adresinde sol altta bulunan kutuya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Proje Ön Kayıt Formuna www.serka.org.tr Ajans internet adresinde sol altta bulunan kutuya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 2011 YILI İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI-2 (TRA2-11-İGMD002) VE ÖRNEK KOMBİNE BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TRA2-11-TRM001) ÖN BAŞVURUDA İZLENMESİ GEREKEN

Detaylı

EK-1 T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ HAYVAN DENEYLERİ YEREL ETİK KURULU (ADÜ-HADYEK) BAŞVURU FORMU 1. İDARİ BİLGİLER

EK-1 T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ HAYVAN DENEYLERİ YEREL ETİK KURULU (ADÜ-HADYEK) BAŞVURU FORMU 1. İDARİ BİLGİLER T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ HAYVAN DENEYLERİ YEREL ETİK KURULU (ADÜ-HADYEK) BAŞVURU FORMU 1. İDARİ BİLGİLER EK-1 Commented [D1]: Başvuru formunda her bir bölüm için istenen açıklamaların eksiksiz

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Revizyon Tarihi: 26.10.2016 Revizyon Numarası: 02 BME 491 VE BME 492/494 BİTİRME PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI (YÖNETİM, DANIŞMANLIK

Detaylı

Prof. Dr. T. DOST EK-1 T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ HAYVAN DENEYLERİ YEREL ETİK KURULU (ADÜ-HADYEK) BAŞVURU FORMU 1.

Prof. Dr. T. DOST EK-1 T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ HAYVAN DENEYLERİ YEREL ETİK KURULU (ADÜ-HADYEK) BAŞVURU FORMU 1. T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ HAYVAN DENEYLERİ YEREL ETİK KURULU (ADÜ-HADYEK) BAŞVURU FORMU 1. İDARİ BİLGİLER Yerel Etik Kurul tarafından doldurulacaktır Dosya No: Başvuru tarihi: İlk başvuru Değişiklik

Detaylı

Güncelleme: Açık Ders Malzemeleri

Güncelleme: Açık Ders Malzemeleri Güncelleme: 26.02.2019 Açık Ders Malzemeleri Açık Ders Malzemesi: Üniversite Açık Ders Malzemeleri (ADM) bir üniversitede verilen derslerin internet ortamında açık ve ücretsiz olarak erişimine ve kullanımına

Detaylı

: 06.08.2012 tarih ve B.05.1.EGM.0.84.2948(64028)-1439 sayılı Bakanlık Oluru.

: 06.08.2012 tarih ve B.05.1.EGM.0.84.2948(64028)-1439 sayılı Bakanlık Oluru. ESKİ YENİ KAPALf YOL Emniyet Genel Müdürlüğü Sayı : B.05.1.EGM.0.84.2948 (64208)-WO3^ f f l-> *~ 712/2012 Konu : 4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi MALİYE BAKANLIĞINA İlgi : 06.08.2012 tarih

Detaylı

BAP Bilimsel Etkinlik Düzenleme Destek Prosedürü

BAP Bilimsel Etkinlik Düzenleme Destek Prosedürü BAP Bilimsel Etkinlik Düzenleme Destek Prosedürü Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Teknoloji Transfer Ofisi 2017 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİMSEL OLMAYAN ARAŞTIRMALAR ETİK KURULUNUN ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HİTİT ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİMSEL OLMAYAN ARAŞTIRMALAR ETİK KURULUNUN ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİMSEL OLMAYAN ARAŞTIRMALAR ETİK KURULUNUN ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Hitit Üniversitesinde

Detaylı

2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı

2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı Ek D - Değerlendirme Kriterleri Aşamaları 1-3 A TİPİ BURSLAR Lisans (L) AŞAMA 1 Başvuru formu ve destekleyici belgeler 2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı Resmi ve İdari gereklilikler

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No: Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Projesi SONUÇ RAPORU

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No: Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Projesi SONUÇ RAPORU T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI Proje No: Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Projesi SONUÇ RAPORU Proje Yürütücüsü: Adı Soyadı Birimi/Bölümü

Detaylı