NIMAGE RADYOLOJİK DICOM CD/DVD ÖZELLİKLERİ. Nimage CD-DVD Yazılımı Ana Ekran. Program Fonksiyonları Ana Ekrandaki grafiklerin açıklaması; Grafik 1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NIMAGE RADYOLOJİK DICOM CD/DVD ÖZELLİKLERİ. Nimage CD-DVD Yazılımı Ana Ekran. Program Fonksiyonları Ana Ekrandaki grafiklerin açıklaması; Grafik 1"

Transkript

1 NIMAGE RADYOLOJİK DICOM CD/DVD ÖZELLİKLERİ Nimage CD-DVD Yazılımı Ana Ekran Program Fonksiyonları Ana Ekrandaki grafiklerin açıklaması; 1-)Disk Bu grafik kullanılan disk hacmini göstermektedir. %86 rakamı disk hacminin sadece%14 boş olduğunu ifade etmektedir. 2-)İşlem % Her hasta dosyası veya dosyalarının ne kadarının hazırlandığını ne kadar işlem kaldığını yüze olarak gösterir. Genel olarak işlem saniyede tamamlanır(*) Grafik 1 Grafikler genel olarak sistemin ne kadar sağlıklı işlediğini gösterir.bu sayede hem kullanıcı hem de servis elemanı teknik problemin nerede olduğunu ve nasıl çözülmesi gerektiği hakkında temel bir fikir edinir. Grafiklerin bağımlı rakamlarının bazıları sağ taraf da gösterilmektedir.

2 Grafik 2 SAYAÇ: Kullanılan toplam CD-DVD sayısını gösterir. Böylece tüketim miktarı hesaplanabilir. Kayıp kaçağın önüne geçilebilir. CD veya DVD ihtiyacı için daha net fikir oluşmasına yardımcı olur. Ağ Durumu: Network durumunu sayısal olarak ifade eder. Alınan değerlerin KB cinsinden değeridir. İşlemci CD-DVD robotu yöneten bilgisayarın işlemci Mhz gösterir. Disk Hacmi Bilgisayarın Kullanılan kullanılmayan toplam disk hacmini gösterir. Boş Alan Kullanılabilecek boş disk hacmini sayısal olarak ifade eder. Hasta Dosyası CD veya DVD ye yazdırılacak hasta dosyasının disk üzerinde ki hacmini ifade eder. Gelen Dosya Modalityler, PACS veya diğer DICOM üniteleri tarafından gönderilen toplam dosya hacmini sayısal olarak gösterir. Epson CD-DVD robotların etiketleme için kullandığı mürekkep kartuşlarının kalan miktarını gösterir grafiktir. 1 set kartuş(mürekkep 6 adet dir) Kartuşlar ile 1000 den fazla CD veya DVD etiketlenebilmektedir. Ekonomi modunda çalışma tercih edilirse bu sayı dahada artmaktadır Grafik 3 Grafik-4 CD-DVD robot içinde kullanılmaya hazır CD veya DVD sayısını gösterir. İki DVD sürücüsüne sahip robotlar genellikle 100 adet disk alır. Grafikte yer alan son iki Disk sayısı simgesi robot tarafından hazırlanmış etiketlenmiş CD veya DVD sayılarını gösterir.

3 Grafik 4 Grafik 5 NIMAGE CD-DVD Robot yazılımı Türkçe olup yurt içinde üretilmiştir. Nimage CD/DVD robot yazılımı tarafından hazırlanmış ve robota gönderilmiş olan hasta isimlerinin yer aldığı paneldir. Grafik 6 CD-DVD robot tarafından hazırlanmakta olan hasta isimlerinin yer aldığı paneldir. Grafik 7 Grafik 8

4 Farklı modalitylerden gönderilen hastaların isim ve soy isimlerinin gösterildiği grafiktir. NIMAGE CD/DVD ROBOT ÇALIŞMA DIAGRAMI Nimage Yazılım Özellikleri; a. Nimage yazılımı ile üretilen CD ler virus ve trojan saldırısına karşı kendini korur. b. Nimage birden fazla modalityi aynı anda destekler. c. Robot yazılımı Modalitiylerden gelen hasta dosyalarını personel müdahalesine gerek kalmadan sınıflandırır. d. Kullanıcı tercihine bağlı olarak. Nimage yazılımı Hasta uyruğuna göre CD veya DVD üretir. Örnegin hasta Rus ise CD etiketi otomatik Rusca veya Arap ise yine otomatik Arapca basılır. e. Nimage yazılımı ile üretilen CD veya DVD ler Her marka MR veya CT bilgisayarları tarafından import edilebilme özelliğindedir. f. Nimage yazılımı dışarıdan gelen eksik hazırlanmış DICOM CD veya DVD leri onarır YANİ;modalityye import edilebilir hale getirir. ve gerçek DICOM CD veya DVD yi yeninden üretir. Nimage yazılımı ile kullanıcı birden fazla DICOM viewer seçebilir. g. Hasta bilgileri (Adı Soyadı, Tetkik Türü, Tarih vb.), renkli hastane logosuyla birlikte otomatik olarak CD/DVD üzerine basılır. h. Nimage CD hacmini aşan hasta dosyaları için otomatik DVD seçer i. Nimage yazılımı kullanılan CD veya DVDler için sayaç kullanılır. j. Nimage tüm CD ve DVD leri DICOM FORMATINDA hazırlar. k. Nimage yazılımı İlgili cihazların sürücüsü yüklenmesi şartı ile Codanix, Primera, Epson marka robotları hiçbir servise ihtiyaç duymadan destekler. Dolayısı ile marka bağımlı değildir. l. Nimage yazılımı Epson marka cihazların kullanılmadığı halde renkli kartuş tüketmesini engeller. Eğer siyah beyaz çalışılıyorsa bu çok önemli bir özelliktir. m. Nimage yazılımı sahip olduğu motor sayesinde Hasta CD veye DVD lerini hatasız hazırlar. Nimage ile Disk üzerindeki gereksiz hasta dosyalarını silebilirsiniz. n. Hasta CD/DVD lerin robot için hazırlanma süresi genellikle 1 dakikanın nin altındadır o. Nimage yazılımı robot uygulaması ile uyum içindedir. p. Nimage yazılımı Dicom receive özelliğine sahiptir. Arzu edilirse mekandan bağımsız CD veya DVD baskı emrini uygular. q. Nimage yazılımı Türkçedir. r. Nimage yazılımı yurt içinde 100 e yakın hastanede kullanılmaktadır. s. Nimage yazılımı kendi içinde gerçek PACS barındırır. t. Nimage yazılımının Kullandığı PACS oracle veri tabanı veya MSSQL veya interbase ile de çalışır. u. Nimage yazılımı ile gerçek bir iş istasyonuna sahip olabilirsiniz. v. Nimage yazılımı ile mobile server uygulaması opsiyonel olarak gelir.

5 w. Nimage yazılımı tablet bilgisayarlardan gelen iş emrilerini yerine getirir. x. Nimage yazılımı DICOM standartlarında her cihaz ile uyumludur. y. Nimage yazılımı ile servis ve kullanım klavuzu Türkçe gelmektedir. z. Nimage yazılımı hafızasında aynı isim ve protokol numarası ile kayıtlı hasta olsa bile önceki dosyayı silmeden yeni DICOM CD veya DVD sini üretebilir. aa. Nimage yazılımı DICOM iletişim protokolleri ile çalışmaktadır CD ye otomatik yüklenecek CD DICOM görüntüleyiciler;

6 Seçime bağlı olmak üzere Weasis DICOM CD görüntüleyicide yüklenir.

7 DICOM CD/DVD GORUNTULEICI EKRANLARI

8 NIMAGE yazılımı ile kullanılan CD-DVD robotlar ve özellikleri; Primera markası ile üretilen robotlar. Bu robotların değişik isimler altında yurt içinde ve yurt dışında farklı firmalar tarafından da kullanılmaktadır. Robot üreticisi Primera Technology Europe firması olup ürün ile ilgili tüm haklar Primera Technology Europe aittir. Grafik-6 Primera Robot Kolu ve Yazıcı Kafası 4800 DPI dir. Grafik-7 Primera robot CD-DVD yerleşimi sağ ve sol yerleşimler 50 şer CD veya DVD kapasitelidir.

9 Grafik-8 Primera Robot kolu görünüşü Grafik-9 Primera 4800 DPI renkli CD-DVD Robot Primera CD-DVD robot 4800 DPI ile etkitleme yapabilmektedir. DP-4100 DP-4101 ve DP modeli 4 adet kartuş içerir..kiosk moda çalışırken hazırladığı CD-DVD leri grafik 1 de gösterildiği gibi otomatik dışarı bırakır. DP serisi Primera robotlar özellikler hızlı moda etiketleme hızı ile göz alıcıdır.primera DP-4102 modeli 2 adet DVD sürücüsü içerir. Açıkça en hızlı çıktı alma ve robotik DP-4100 Serisi bugün dünyadaki en hızlı masa üstü disk yazıcısı ve basımcısıdır. Sadece altı (6) saniye içinde mükemmele yakın kalitede %100 kapsama ile her diskin yazdırılması ile işlerinizin ne kadar hızlı tamamlanacağına şaşıracaksınız. Aslında DP-4100 serisi benzer baskı kalitesi* açısından rakiplerinden 20 kata kadar daha hızlıdır, bu sayede dünyadaki en hızlı masa üstü disk yazıcısı ve basımcısıdır. Disk toplama ve taşıma robotiği de hız açısından optimize edilmiştir. Önceki modellere göre %300 daha hızlı robotik için aşırı sağlam ve güvenilir yeni kayışlı tahrik sistemi kullanılır. Kayışlı tahrik sistemi ile daha sorunsuz ve sessiz işletim sağlanır. *sadece baskı süresi. Disk başına daha düşük maliyetli ayrı mürekkep nimage robot kartuşları DP-4100 Serisi, Primera nın mavi, eflatun, sarı ve siyah (CMYK) için ayrı mürekkep kartuşları sunan ilk disk yazıcısıdır. Böylelikle sadece yazdırdığınız her diskte para tasarrufu sağlayarak tekrar doldurulması gereken rengi (ler) değiştirmeniz gerekir. Profesyonel kalitede yazdırma Yerleşik, yüksek çözünürlüklü inkjet yazdırma yazdırma teknolojisinde dünya lideri olan Lexmark tarafından desteklenir dpi kalitesi ile disk yazıcıları ve basımcıları üreticisinin sunabileceği en yüksek yazdırma çözünürlüğüne sahiptir. Bu ultra yüksek çözünürlükteki yazma işlemini Primera nın WaterShield TuffCoat CD leri ve DVD leri ile birleştirin, en profesyonel görünen diskleri elde edin. WaterShield ile TuffCoat diskleri suya, çizilmeye ve lekelere karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca daha önce hiç görmediğiniz mükemmel parlak cilaya da sahiptir. Tüm inkjet yazdırılabilir optik medya markaları da gerçekten desteklenir. Diskleri çıkarma Tıbbi görüntüleme ve talep üzerine audio ve video gibi uygulamalarda disklerin cihazın dışından çıkarılması gerekir. DP-4100 Serisinde bu otomatik, yerleşik bir özelliktir. Bazı rakip ciazlarda her zaman kapağı yada çekmeceyi manuel olarak açmanız gerekir bu da gün boyunca çalışıyorsanız işinizi zorlaştırır. Üç model ile neredeyse tüm disk yazdırma veya disk basımı ihtiyaçları için DP-4100 serisi modeli mevcuttur. Üç model: DP-4100 Disc Printer sadece yazdırma (sürücü yok)

10 DP-4101 Disc Publisher tek kaydetme sürücüsü DP-4102 Disc Publisher iki kayıt sürücüsü En parlak özellikleri Yerleşik mavi LED aydınlatma sadece içeride neler olduğunu görmenize yardımcı olmaz aynı zaman kaynak düşmeye başladığı zaman atar ve hata durumu bildirilirse yanıp/söner. İster cihazın yanında oturun isterseniz odanın başka bir yerinde olun her zaman işlerinizin durumu hakkında bilgi sahibi olacaksınız. İnanılmaz derecede hızlı çıkışı, üstün yazdırma kalitesi, değerli yazılımı, disk başına makul fiyatta ayrı mürekkep tankları, Windows ve Mac uyumluluğu, en iyi güvenirlik ve budan daha iyi orta büyüklükte disk yazıcısını veya basımcısını nimage robot bulamazsınız. Primera ürününü satın alırken güvende hissedebilirsiniz. Son on yıldan fazla bir süre ile bütün rakiplerimizden daha fazla bir sayıda disk basımcısı üretiyoruz. PRIMERA.EU comments page sitemizden Primera hakkında diğer kişilerin yorumlarını ve bizim ürünlerimizi görebilirsiniz. Kullanımı kolay güçlü yazılım DP-4100 serisinin kullanımı herhangi ofis yazıcısı ile yazdırma kadar kolaydır. Primera nın PTPublisher yazılımı kolay, sihirbaz tarzı arayüzü ile onay kazanmıştır. Yeni operatörlerin eğitilmesi artık saatler yerine sadece dakikalar sürer.sadece yapmak istediğiniz işi seçin (veri, video, ses, v.b), yazdırma dosyası ile eşleştirin ve Devam a basın. Bu kadar basit! SureThing Primera Edition (Windows) yadadisccover (Mac)isimli yerleşik disk tasarım yazılımı ile istediğiniz kadar diskin ortasına bile diskte herhangi yere resim, arka plan, metin ve grafik yerleştirebilirsiniz ki bu diğer disk basımcısı markaları için büyük bir kısıtlamadır. PRIMERA CD DVD ROBOT OZELLIKLERI 1. Cihaz masaüstü dir 2. Cihazın baskı şekli mürekkep püskürtmelidir. 3. Cihazın CD-R medyalara yazma hızı en az 40x dir 4. Cihazın DVD-R medyalara yazma hızı en az 16x dir 5. Cihazın farklı haznelerine CD veya DVD ayrı ayrı yüklenebilir ve cihaz CD ihtiyacı olduğunda CD bulunan hazneden DVD ihtiyacı olduğunda DVD bulunan hazneden boş medyayı alır 6. Cihazın baskı çözünürlüğü 4800 dpi ile 600 dpi arasındadır. 7. Cihaz 16.7 milyon renk baskı özelliğine sahipdir.. 8. Cihaz içinde bulunan boş CD/DVD adedi yazılımdan görülebilir. 9. Cihazın baskı yapan kolunun hareketinin dışarıdan görülebilmesi için CD baskı yazma işleminin yapıldığı iç haznesi aydınlatılmaktadır. 10. Cihazın iç aydınlatması cihazın nimage robot mevcut durumu, hata durumları gibi bilgileri çeşitli şekillerde yanıp sönerek bildirir. 11. Cihazın üzerinde bulunan açma kapama butonu istenmeyen anlarda kapatmayı engellemek üzere yazılım aracılığı ile devre dışı bırakır. 12. Cihazda hem renkli hemde siyah kartuş vardır 13. Cihaz USB 2.0 arabirim ile bilgisayara bağlanmaktadır Cihaz opsiyonel aparatlar ile 120mm CD/DVD lerin haricinde kartvizit şeklindeki medyalarda baskı yapabilecek özelliktedir Cihaz çalışır durumda iken kapağı açılarak boş CD yüklemesi yapılabilmektedir. 16. Cihaz çalışırken boş CD yüklemesi yapıldığında yüklenen CD adedini otomatik olarak algılamaktadır.

11 17. Cihaz tek bir seferde 100 veya 50 adete kadar CD/DVD yazabilmeli ve üzerine baskı yapabilmektedir. 18. Yazılan CD/DVD leri biriktirmek için ayrı bir ünitesi vardır. 19. Cihaza ait her türlü yazılım programları cihaz ile birlikte verilir. 20. Cihaz Windows XP, Windows Vista, MAC OS X işletim sistemleri ile uyumludur. 21. Cihazın çalışma gerilimi 220V AC 50Hz dir. 22. CD robot CE (Declaration of Conformity) belgesine sahipdir 23. Sarf ürünü olarak kullanılan CD, marka bağımlı değildir EPSON CD-DVD ROBOT ÖZELLİKLERİ Epson CD-DVD robot 6 adet kartuş içerir. 2 Adet dvd sürücü içerir Çekmeceli çıkış haznesi EPSON Her ikisi de ağ uyumlu olan Epson PP-100N ve Epson PP-100N Security cihazları, farklı istasyonlardan da kontrol edilebiliyor. Bu da, birden fazla kullanıcının cihaza aynı anda ulaşabilmesine imkan tanıyor. Disk üreticileri karışık komutlarla uğraşmak yerine, sadece yazdırılacak dosyaları belirtmekle yetinip iş

12 yükünden kurtulurken, ağ trafiği de rahatlıyor. Cihaz üzerinde yer alan durum monitörü ya da çift satırlı ekran, beklemede olan işlerin tümünü inceleme imkanı veriyor. CD çoğaltım işlemlerinin firma içinde çözüm ortağı olan Epson PP100N, saatte 60 CD ve 15 DVD baskı performansıyla, iş süreçlerini kısaltıyor.cd 700 MB hacminde DVD 4000 MB hacminde bilgi içerdiği varsayıldığında. Neden Epson Disk Üretici PP 100AP? Hem mürekkep püskürtmeli yazıcı hem de endüstriyel hassas robot tasarlama, geliştirme ve pazarlama konusunda dünyadaki tek şirket olduğumuzdan, bu ikisini birleştirmenin çok mantıklı olacağına karar verdik. Sonuç: PP-100AP; tek bir oturumda 100 CD veya DVD'ye kadar net ve güvenilir baskı. Basit, kullanımı kolay, akıllı Kullanımı ofis tipi bir yazıcı kadar kolay olan Epson PP-100AP, tek bir oturumda 100 CD/DVD'ye kadar baskı yapabilir. Veri türü ve hacmine bağlı olarak bu miktar saatte 30 birime kadar çıkabilir. Sınıfında önden kumanda edilebilme özelliğine sahip olan ve durum raporu veren tek üründür.sınıfındaki en iyi baskı kalitesi Gelişmiş baskı teknolojisi ve mürekkebi sayesinde dağılmaya ve suya dayanıklı canlı, gerçekçi, net baskılar sağlar. Diğer üreticilerin baskı ortamları kullanılabilir. Düşük sahip olma ve bakım maliyeti 6 mürekkep kartuşuyla 1.000'den fazla baskı yapabilirsiniz. Ayrıca, her renk için ayrı kartuş kullandığından yalnızca tükenmek üzere olan kartuşu değiştirmeniz yeterlidir. Kullanımı kolay: Ofis tipi yazıcı kullanmak kadar kolay Sınıfındaki en iyi baskı: Üstün baskı teknolojisi ve mürekkeple mükemmel sonuç Uygun maliyetli: Yüksek kapasiteli, renk başına tek kartuş Güvenilir: Gelişmiş robotlar olası hasarları önler Verimli: Tek oturumda 100 CD/DVD'ye kadar otomatik baskı

13

14 EPSON CD/DVD robot özellikleri; Cihaz masaüstü dir Cihazın baskı şekli mürekkep püskürtmelidir. Cihazın CD-R medyalara yazma hızı en az 40x dir Cihazın DVD-R medyalara yazma hızı en az 16x dir Cihazın farklı haznelerine CD veya DVD ayrı ayrı yüklenebilir ve cihaz CD ihtiyacı olduğunda CD bulunan hazneden DVD ihtiyacı olduğunda DVD bulunan hazneden boş medyayı alır Cihaz kullanım sırasında, kartuş içinde kalan mürekkep miktarı ile kaç adet CD/DVD üzeri baskı yapabileceği bilgisini verir. Cihaz içinde bulunan boş CD/DVD adedi yazılımdan görülebilir. Cihazda 5 renkli 1 siyah kartuş vardır. Toplam 6 kartuş Cihaz USB 2.0 arabirim ile bilgisayara bağlanmaktadır.. Cihaz çalışır durumda iken kapağı açılarak boş CD yüklemesi yapılabilmektedir. Cihaz çalışırken boş CD yüklemesi yapıldığında yüklenen CD adedini otomatik olarak algılamaktadır. Cihaz tek bir seferde 100 veya 50 adete kadar CD/DVD yazar ve üzerine baskı yapar. Yazılan CD/DVD leri biriktirmek için ayrı bir ünitesi vardır. Cihaza ait her türlü yazılım programları cihaz ile birlikte verilir. Cihaz Windows XP, Windows Vista, MAC OS X işletim sistemleri ile uyumludur Cihazın çalışma gerilimi 220V AC 50Hz dir. Cihaz CE belgesine sahiptir Cd/Dvd Robot toplam CD ve/veya DVD kapasitesi en az 100 adetdir. Gerektiğinde cihaz en az 100 adet CD/DVD yi yazdıktan sonra kendi içindeki haznelerde biriktirir. Görüntüler CD/DVD üzerine yazıldıktan sonra CD/DVD nin etiketi otomatik olarak cihaz tarafından basılır. Cihazın baskı hızı en az 30 disk/saat CD (600MB bilgi içerdiğinde) ve 15 disk/saat (3.8 GB bilgi içerdiğinde) CD/DVD üzerinin Etiketlenmesi için Micro Piezo inkjet baskı teknolojisi kullanır. Baskı çözünürlüğü en az 1440 dpi dir. Cihaz üzerinde en az 6 kartuş bulunur, CD/DVD yüzeyine renkli veya siyah beyaz baskı yapar. Cihazda 2 adet CD/DVD yazıcı sürücüsü vardır. 1 set mürekkeple en az 1000 diske baskı yapar (%16,7 baskı yoğunluyla) CD Robot, cd üzerine baskı yapılan hastanın adı, soyadı, tetkik bölgesi,ve protokol numarasını yazdığı bölümü yazı tipi boyutu 8 olduğunda en az cd ye baskı yapabilmektedir. Windows ve Mac işletiminde çalışır. Cihaz üzerinde USB 2.0 Arabirim özelliği vardır. Sistemde hem otomatik, hem de konvansiyonel özellik vardır. Sistemde kullanılacak CD/DVD ve kartuşlar ayrı ayrı temin edilebilir. Sarf ürünü olarak kullanılan CD, marka bağımlı değildir. CD robot CE (Declaration of Conformity) belgesine sahipdir.

Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için.

Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için. Citizen fotoğraf yazıcıları: Citizen fotoğraf yazıcıları: Profesyonel bir fotoğrafçı olarak müşterilerinizin hayatlarındaki en önemli anlardan bazılarını saklayan kişi sizsiniz. Sizin ustalığınız, deneyiminiz

Detaylı

KARTUŞLARA VEDA EDİN. Epson Mürekkep Tanklı Yazıcılar

KARTUŞLARA VEDA EDİN. Epson Mürekkep Tanklı Yazıcılar KARTUŞLARA VEDA EDİN Epson Mürekkep Tanklı Yazıcılar ULTRA DÜŞÜK MALİYETLİ GÜNLÜK BASKI İster evde çalışın ister ofiste, bir Epson mürekkep tanklı (ITS) yazıcı, baskı ve iş maliyetlerinizi azaltacaktır.

Detaylı

Verimli siyah-beyaz çok işlevli cihazlar

Verimli siyah-beyaz çok işlevli cihazlar Verimli siyah-beyaz çok işlevli cihazlar Aficio SP 3500SF/SP 3510SF Çok özellikli performans Aficio SP 3500SF/SP 3510SF siyah-beyaz A4 Çok İşlevli Yazıcılar (MFP'ler) size baskı, fotokopi, tarama ve faksta

Detaylı

SureColor SC-S Serisi GİRDİ: UZMANLIK ÇIKTI: KALİTELİ BASKI

SureColor SC-S Serisi GİRDİ: UZMANLIK ÇIKTI: KALİTELİ BASKI SureColor SC-S Serisi GİRDİ: UZMANLIK ÇIKTI: KALİTELİ BASKI Epson'da biz, yazıcınıza ne kattıysak onu alacağınıza inanıyoruz. ETKİLİ KALİTE. OLAĞANÜSTÜ YAZICILAR. Epson un deneyimi yazıcı donanımları için

Detaylı

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5)

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) 1. Dizüstü Bilgisayar en az Intel Core i5 2,3 GHz hızında işlemcisi olmalıdır. 2. Dizüstü bilgisayarın 4 GB DDR3 1333 MHz belleğe sahip olmalıdır. 3. Dizüstü bilgisayar ekran kartının

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME FORMU

TEKNİK ŞARTNAME FORMU BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR BİLEŞENLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 - a) Masaüstü Bilgisayar 36 Adet 1. Intel Core i5-4.nesil ve işlemci hızı 2.6 Ghz veya üzeri olmalıdır. 2. İşlemci Önbelleği en az 3Mb olmalıdır.

Detaylı

Açık Siyah, Çok Açık Siyah, Fotoğraf Siyahı, Mat Siyah, Cyan, Açık Cyan, Sarı, Canlı Macenta, Canlı Açık Macenta, Turuncu, Yeşil, Mor 4

Açık Siyah, Çok Açık Siyah, Fotoğraf Siyahı, Mat Siyah, Cyan, Açık Cyan, Sarı, Canlı Macenta, Canlı Açık Macenta, Turuncu, Yeşil, Mor 4 TEKNİK ÖZELLİKLER SureColor SC-P6000 SureColor SC-P7000/V SureColor SC-P8000 SureColor SC-P9000/V Teknoloji Mürekkep teknolojisi UltraChrome HD UltraChrome HDX UltraChrome HD UltraChrome HDX Baskı Yöntemi

Detaylı

Kartuş Derdine Son. Kaliteden ödün vermeden düşük maliyetli baskı

Kartuş Derdine Son. Kaliteden ödün vermeden düşük maliyetli baskı Kartuş Derdine Son Kaliteden ödün vermeden düşük maliyetli baskı Ev ve küçük ofis kullanımı için idealdir. Hızlı ve düşük maliyetli, aynı zamanda kullanıcı dostu bir çok fonksiyonlu yazıcıya sahip olmanın

Detaylı

Renk kalitesi kılavuzu

Renk kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 5 Renk kalitesi kılavuzu Bu kılavuz, renk çıktısını ayarlamak ve özelleştirmek için yazıcının mevcut işlemlerinin nasıl kullanılabileceğini anlamanıza yardımcı olur. Kalite menüsü Yazdırma Modu

Detaylı

Daha Fazlasını İsteyin

Daha Fazlasını İsteyin Daha Fazlasını İsteyin Hızlı ve güvenilir mono lazer yazıcı serisi. İşiniz için en akıllı çözüm. YAZICI FOTOKOPİ TARAYICI FAKS KABLOSUZ AĞ www.brother.com.tr İşiniz için her dakikanın değerli olduğunun

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

Makine. Kağıt Mürekke. Servis. rça Yedek P PLAN KOPYA RENKLİ SCANNER KATLAMA MAKİNASI İÇ MEKAN-DIŞ MEKAN BASKI MAKİNELERİ

Makine. Kağıt Mürekke. Servis. rça Yedek P PLAN KOPYA RENKLİ SCANNER KATLAMA MAKİNASI İÇ MEKAN-DIŞ MEKAN BASKI MAKİNELERİ Makine si Sarf eme z l a M Kağıt Mürekke p Servis rça a Yedek P İÇ MEKAN-DIŞ MEKAN BASKI MAKİNELERİ PLAN KOPYA RENKLİ SCANNER KATLAMA MAKİNASI : Rodin E6080UV Baskı Gen. / Uzunluk : 800mm X 550mm : 700

Detaylı

Önemli Teknolojik Özellikler

Önemli Teknolojik Özellikler Gerçek 1.3 Mega Piksel Otomatik Odaklamalı Web Kamerası Genius, yenilikçi bir web kamerası olan Slim 1322AF yi sunmaktan gurur duyar. Optik, otomatik odaklamalı bir merceğe sahiptir ve gerçek zamanlı,

Detaylı

Düşünelim? Günlük hayatta bilgisayar hangi alanlarda kullanılmaktadır? Bilgisayarın farklı tip ve özellikte olmasının sebepleri neler olabilir?

Düşünelim? Günlük hayatta bilgisayar hangi alanlarda kullanılmaktadır? Bilgisayarın farklı tip ve özellikte olmasının sebepleri neler olabilir? Başlangıç Düşünelim? Günlük hayatta bilgisayar hangi alanlarda kullanılmaktadır? Bilgisayarın farklı tip ve özellikte olmasının sebepleri neler olabilir? Bilgisayar Bilgisayar, kendisine verilen bilgiler

Detaylı

SureColor SC-P10000 ve SC-P20000 KALİTE VE HIZ İÇİN TASARLANDI

SureColor SC-P10000 ve SC-P20000 KALİTE VE HIZ İÇİN TASARLANDI SureColor SC-P10000 ve SC-P20000 KALİTE VE HIZ İÇİN TASARLANDI 3 VERİMİ ARTTIRIN Kullanım kılavuzu ve renkli LCD paneli ile büyük hacimli baskıları hızlı bir şekilde alın ve kolaylıkla baskı malzemesi

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI. 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar

BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI. 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar Yılmaz DEMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ Ünitelerimiz

Detaylı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı XMIND NOVUS Kolay görüntüleme için iyi bir seçim XMIND NOVUS Hızlı ve kullanımı kolay dijital X-ray sistemidir. Uygun fiyata, birinci sınıf panoramik

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 4.5 Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı

DOĞRUDAN KUMAŞA ÇOK YÖNLÜ BASKI

DOĞRUDAN KUMAŞA ÇOK YÖNLÜ BASKI SureColor SC-F2000 DOĞRUDAN KUMAŞA ÇOK YÖNLÜ BASKI BİR TİŞÖRT BASKISINI MERDANELER BÜYÜK SANİYEDE ALIN PARLAK RENKLER KÜÇÜĞE EKONOMİK Doğrudan giysiye baskı çözümünde tişörtlerin hızlı, kolay ve çok rekabetçi

Detaylı

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Sürüm B TUR 1 Toplu bakış 1 Brother Universal

Detaylı

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Eye 320 ile gerçek tak ve çalıştır özelliğini yaşayın! Bu USB Video Sınıfı web kamerası için hiçbir sürücü gerekmez. Her yerde, her türlü dizüstü, masaüstü

Detaylı

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr Gölhisar Meslek Yüksekokulu Bilgisayarın Yapısı Donanım (Hardware): Bir bilgisayara genel olarak bakıldığında; Kasa, Ekran, Klavye, Fare, Yazıcı, Hoparlör,

Detaylı

HP Renkli LaserJet Professional CP5225 Yazıcı serisi

HP Renkli LaserJet Professional CP5225 Yazıcı serisi Veri sayfası CP5225 serisi Bu çok işlevli ve düşük maliyetli A3 masaüstü yazıcı ile kartpostaldan büyük boyutlu belgelere kadar şirketinizin tüm renkli baskı ihtiyacını karşılayın. HP ColorSphere tonerin

Detaylı

SORULAR (1-36) SORU -2 Aşağıdakilerden hangisi klavye ve farenin takıldığı portlardan biridir?

SORULAR (1-36) SORU -2 Aşağıdakilerden hangisi klavye ve farenin takıldığı portlardan biridir? SORULAR (-36) SORU - Aşağıdakilerden hangisi sadece giriş donanımıdır? A) Ses kartı B) Klavye C) Yazıcı D) Ekran SORU -2 Aşağıdakilerden hangisi klavye ve farenin takıldığı portlardan biridir? A) Paralel

Detaylı

VESTEL VIDEOWALL, İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENEN LED EKRAN TEKNOLOJİSİ

VESTEL VIDEOWALL, İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENEN LED EKRAN TEKNOLOJİSİ VESTEL VIDEOWALL VESTEL VIDEOWALL, İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENEN LED EKRAN TEKNOLOJİSİ Vestel Videowall ile ister ekranları birleştirerek aynı anda birden fazla yayını izleyin, ister tek bir yayını yüksek

Detaylı

Görsel Referans Kılavuzu

Görsel Referans Kılavuzu Görsel Referans Kılavuzu Xerox CX Yazıcı Sunucusu Xerox Color 550/560 Yazıcı Creo Color Server Technology hizmetidir 653-0177A-TR CX yazıcı sunucusu bilgisayarı için kablo bağlantıları 1 3 4 5 1VDC POWER

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN İLANI ŞEHZADE GENÇLİK İZCİLİKVE SPOR KULUBÜ DERNEĞİ

DOĞRUDAN TEMİN İLANI ŞEHZADE GENÇLİK İZCİLİKVE SPOR KULUBÜ DERNEĞİ DOĞRUDAN TEMİN İLANI ŞEHZADE GENÇLİK İZCİLİKVE SPOR KULUBÜ DERNEĞİ Elazığ ili SODES BİR ELDE SEN TUT Projesi kapsamında Elektronik Ürünler mal alımına ilişkin SODES 2012 Uygulama Esas ve Usullerinin Madde

Detaylı

Kullanıcı Sürüm Notları CARESTREAM Image Suite Yazılımı V4. PN AB1359_tr 21.11.2013 Sürüm 1.0

Kullanıcı Sürüm Notları CARESTREAM Image Suite Yazılımı V4. PN AB1359_tr 21.11.2013 Sürüm 1.0 Kullanıcı Sürüm Notları CARESTREAM Image Suite Yazılımı V4 PN AB1359_tr 21.11.2013 Sürüm 1.0 Burada bulunan bilgiler, yayınlanmadan önce Carestream Health, Inc.'nin konuyla ilgili edindiği deneyim ve bilgileri

Detaylı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ Bilgisayar, kendine önceden yüklenmiş program gereğince

Detaylı

Bilgisayar Kasası Üzerindeki Düğmeler. Kabloları

Bilgisayar Kasası Üzerindeki Düğmeler. Kabloları ve Bağlantı Kabloları Her bilgisayar üzerindeki düğmeleri, yuvalar (kablo girişleri) ve prizler bilgisayardan bilgisayara değişebilir. Ancak, çoğu masaüstü bilgisayarlarda bazı özellikleri aynıdır. Bilgisayarın

Detaylı

Renk kalitesi kılavuzu

Renk kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 6 Renk kalitesi kılavuzu Renk Kalitesi kılavuzu, kullanıcıların renk çıktısını ayarlamak ve özelleştirmek için yazıcının mevcut işlemlerinin nasıl kullanılabileceğini anlamasına yardımcı olur.

Detaylı

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu Archive Player Divar Series tr Kullanım kılavuzu Archive Player İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Çalışma 5 2.1 Programın başlatılması 5 2.2 Ana pencere tanıtımı 6 2.3 Açma düğmesi 6 2.4 Kamera

Detaylı

SurePress L-6034VW Dijital Etiket Baskı Makinesi TUTARLI RENK, OLAĞANÜSTÜ SONUÇLAR

SurePress L-6034VW Dijital Etiket Baskı Makinesi TUTARLI RENK, OLAĞANÜSTÜ SONUÇLAR SurePress L-6034VW Dijital Etiket Baskı Makinesi TUTARLI RENK, OLAĞANÜSTÜ SONUÇLAR İŞ FIRSATLARI OLUŞTURUN SurePress L-6034 Inkjet Dijital Etiket Baskı Makinesi, daha kolay ve daha etkili bir şekilde yüksek

Detaylı

LBP7200Cdn. Özellikler

LBP7200Cdn. Özellikler Canon i-sensys LBP7200Cdn Lazer Yazıcılar Bu ağa hazır, kompakt, renkli lazer yazıcı, üretken otomatik çift taraflı baskı ve enerji verimliliğiyle hızlı, profesyonel renkli baskılara ihtiyacı olan küçük

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN İLANI TÜRKİYE SAKATLAR DERNEGİ ELAZIĞ ŞUBESİ

DOĞRUDAN TEMİN İLANI TÜRKİYE SAKATLAR DERNEGİ ELAZIĞ ŞUBESİ DOĞRUDAN TEMİN İLANI TÜRKİYE SAKATLAR DERNEGİ ELAZIĞ ŞUBESİ Elazığ ili SODES ENGELSİZ YAŞAMLA SAĞLIKLI GÜNLERE Projesi kapsamında Bilgisayar Ekipman alımına ilişkin SODES 2012 Uygulama Esas ve Usullerinin

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

Seçimin Gücü. WD Kalitesi.

Seçimin Gücü. WD Kalitesi. Seçimin Gücü. WD Kalitesi. www.westerndigital.com Western Digital, WD, the WD logo, Put Your Life On It, WD Caviar ve WD Scorpio, Western Digital Technologies Inc. şirketinin ABD ve diğer ülkelerdeki tescilli

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Enformatik Bölümü

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Enformatik Bölümü TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI Enformatik Bölümü - Bilgisayarın tanımı ve tarihçesi Bilgisayar, belirli komutlara göre veri işleyen ve depolayan bir makinedir. İlk bilgisayar 1950 yılında yapılmıştır.

Detaylı

Yerden kazandıran tarama. Kapsamlı çok yönlülük.

Yerden kazandıran tarama. Kapsamlı çok yönlülük. KV-S1037 Serisi kompakt tarayıcılar Yerden kazandıran tarama. Kapsamlı çok yönlülük. Bilgilerle dilediğiniz gibi çalışabilme özgürlüğü Kompakt bir gövde içinde yüksek performanslı tarama Serideki her iki

Detaylı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Sony FY14 BRAVIA B2B Uygun maliyetli kurumsal ekran, eğitim ve kurumsal TV uygulamaları için etkileşimli seçeneklere sahip ince, dikkat çekmeyen, enerji tasarruflu

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 199e. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 199e. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 199e Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı

SureColor SC-P6000, SC-P7000, SC-P8000 ve SC-P9000 GERÇEK RENKLİ BASKI

SureColor SC-P6000, SC-P7000, SC-P8000 ve SC-P9000 GERÇEK RENKLİ BASKI SureColor SC-P6000, SC-P7000, SC-P8000 ve SC-P9000 GERÇEK RENKLİ BASKI PROFESYONEL BASKI STANDARDI Epson her zaman profesyonel yazıcıların sağlayabileceği mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için çalışır.

Detaylı

DONANIM & YAZILIM Modül 2

DONANIM & YAZILIM Modül 2 Modül 2 MODÜL 2 DONANIM & YAZILIM Donanım Yazılım Nedir? Temel Donanım Bileşenleri İşletim Sistemleri (Win,Pardus,MAC) Laptop Projeksiyon Bağlantıları Projeksiyon Açma Kapama İşletim Sistemi ile Görüntü

Detaylı

Bilgisayar Kasası Üzerindeki Düğmeler. Kabloları

Bilgisayar Kasası Üzerindeki Düğmeler. Kabloları ve Bağlantı Kabloları Her bilgisayar üzerindeki düğmeleri, yuvalar (kablo girişleri) ve prizler bilgisayardan bilgisayara değişebilir. Ancak, çoğu masaüstü bilgisayarlarda bazı özellikleri aynıdır. Bilgisayar

Detaylı

C301dn/C321dn. Mikro ve küçük işletmeler için mükemmel renk kalitesi ve esnek dubleks baskı. Renkli/Siyah/Beyaz. Dubleks/Ağa bağlı

C301dn/C321dn. Mikro ve küçük işletmeler için mükemmel renk kalitesi ve esnek dubleks baskı. Renkli/Siyah/Beyaz. Dubleks/Ağa bağlı www.oki.com.tr/garanti C301dn/C321dn Mikro ve küçük işletmeler için mükemmel renk kalitesi ve esnek dubleks baskı A4 a Renkli/Siyah/Beyaz a Dubleks/Ağa bağlı a 1.320mm ye ve 220gr/m² ye kadar A6 basar

Detaylı

AR-5420. Özellikler. Kağıt Kapasitesi 250 sayfa kaset +50 bypass. SOPM ( Bir kere tara sürekli çoğalt. ) Var. Hafıza 8 MB.

AR-5420. Özellikler. Kağıt Kapasitesi 250 sayfa kaset +50 bypass. SOPM ( Bir kere tara sürekli çoğalt. ) Var. Hafıza 8 MB. Özellikler Max. A4, min. A6 250 sayfa kaset +50 Çıkış Kapasitesi SOPM ( Bir kere tara sürekli çoğalt. ) 100 sayfa Var 0 sn.(otomatik başlama ) AR-5420 Güç harcama Ebatlar(G xdx Y) Kopya Hızı İlk kopya

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: Not Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer özelliklerle

Detaylı

Sarf malzemeleri. Orijinal Sarf Malzemeleri Kataloğu 2018 ALIVE WITH COLOUR

Sarf malzemeleri. Orijinal Sarf Malzemeleri Kataloğu 2018 ALIVE WITH COLOUR Sarf malzemeleri Orijinal Sarf Malzemeleri Kataloğu 2018 ALIVE WITH COLOU 1 Orijinal OKI Sarf Malzemeleri Orijinal OKI Sarf Malzemelerinin temelini oluşturan onlarca yıllık LED baskı araştırması ve OKI

Detaylı

Öğr.Gör. Mehmet Can HANAYLI

Öğr.Gör. Mehmet Can HANAYLI 1 DERS İZLENCESİ 2 SİSTEM MİMARİLERİNE GİRİŞ Bilgisayar nedir? Bilgisayarın tarihçesi Bilgisayarın kullanıldığı alanlar Bilgisayarın kullanılmasında dikkat edilmesi gereken alanlar Bilgisayarların sınıflandırılması

Detaylı

22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım

22 FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım 22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım VG2233-LED ViewSonic VG2233-LED, yüksek talepleri olan iş profesyonelleri için ideal olan 21,5 inç'lik bir ekrandır. 1920x1080 Full HD

Detaylı

HyperDeck Studio Mini

HyperDeck Studio Mini Product Technical Specifications HyperDeck Studio Mini HyperDeck Studio Mini yaygın olan SD kartlarına ProRes kaydedebilen portatif bir yayın kalite disk kaydedicidir 2160p30'a kadar tüm formatlarda kayıt

Detaylı

Çıkış Birimleri. Çıkış Birimleri. Giriş Birimleri. İşlem Birimi. Bellek Birimleri

Çıkış Birimleri. Çıkış Birimleri. Giriş Birimleri. İşlem Birimi. Bellek Birimleri Çıkış Birimleri Giriş Birimleri İşlem Birimi Çıkış Birimleri Bellek Birimleri Çıkış Birimleri Çıkış birimleri; bilgisayardaki işlemlerin sonucunda elde edilen ve kullanıcıya ses ya da görüntü olarak aktarılacak

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

MIC 500 Serisi Sağlam, dış mekanda kullanım amaçlı pan-tilt-zoom kamera

MIC 500 Serisi Sağlam, dış mekanda kullanım amaçlı pan-tilt-zoom kamera MIC 500 Serisi Sağlam, dış mekanda kullanım amaçlı pan-tilt-zoom kamera 2 MIC 500 Serisi Gözetim alanında standartları belirler ff Şehir içi kullanıma uyum sağlaması için çekici ve kompakt tasarım ff Sağlam,

Detaylı

BX6W ARAÇ TARTIM TERMİNALİ

BX6W ARAÇ TARTIM TERMİNALİ BX6W ARAÇ TARTIM TERMİNALİ Teknik Özellikler GÜÇLÜ METAL KASA - Paslanmaz çelik ön panel ve üst kaplama, galvaniz gövde - 20mm parlak LED display, membran tuş takımı EU ONAYI - EU OIML 10000d, 2x 6000d

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

BASKI GRAFİK MERKEZİNDE KULLANILAN CİHAZLAR VE ÖZELLİKLERİ. HP Designjet T1100ps Plotter ve T1100MFP Scanner

BASKI GRAFİK MERKEZİNDE KULLANILAN CİHAZLAR VE ÖZELLİKLERİ. HP Designjet T1100ps Plotter ve T1100MFP Scanner BASKI GRAFİK MERKEZİNDE KULLANILAN CİHAZLAR VE ÖZELLİKLERİ HP Designjet T1100ps Plotter ve T1100MFP Scanner Ulusal ve uluslararası projelerde kullanılacak poster, afiş ve benzeri dökümanları kaliteli ve

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU

MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU BİLGİSAYAR DONANIM BİRİMLERİ Ankara, 2013 Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ BİLGİSAYAR DONANIM BİRİMLERİ 1 Bilgisayar Donanım Birimleri Bilgisayar sistemleri, donanım birimlerinin

Detaylı

YAYINCILIK VE ARŞİVLEMEDE ÖNCÜ ÇÖZÜMLER İȘ İÇİN TASARLANDI

YAYINCILIK VE ARŞİVLEMEDE ÖNCÜ ÇÖZÜMLER İȘ İÇİN TASARLANDI Discproducer ürün grubu YAYINCILIK VE ARŞİVLEMEDE ÖNCÜ ÇÖZÜMLER İȘ İÇİN TASARLANDI DİSK DEPOLAMA AVANTAJLARI Elektronik veriler katlanarak artmaktadır ve onların hızla dağıtımı ve uzun dönemli depolanma

Detaylı

Data Safe I (Seri ATA) USB2.0 Harici HDD. Kullanıcı Kılavuzu

Data Safe I (Seri ATA) USB2.0 Harici HDD. Kullanıcı Kılavuzu Data Safe I (Seri ATA) USB2.0 Harici HDD Kullanıcı Kılavuzu Sürüm 1.1 İçindekiler 1 Başlarken 1.1 Güvenlik Önlemleri 1.2 Sistem Gereklilikleri 1.3 Paket İçeriği 2 Sürücü Kurulum Kılavuzu 3 Temel İşletim

Detaylı

1 DERS İZLENCESİ 2 BİLGİSAYARA GİRİŞ Bilgisayar nedir? Bilgisayarın tarihçesi Bilgisayarın kullanıldığı alanlar Bilgisayarın kullanılmasında dikkat

1 DERS İZLENCESİ 2 BİLGİSAYARA GİRİŞ Bilgisayar nedir? Bilgisayarın tarihçesi Bilgisayarın kullanıldığı alanlar Bilgisayarın kullanılmasında dikkat 1 DERS İZLENCESİ 2 BİLGİSAYARA GİRİŞ Bilgisayar nedir? Bilgisayarın tarihçesi Bilgisayarın kullanıldığı alanlar Bilgisayarın kullanılmasında dikkat edilmesi gereken alanlar Bilgisayarların sınıflandırılması

Detaylı

HyperDeck Studio Mini

HyperDeck Studio Mini Product Technical Specifications HyperDeck Studio Mini HyperDeck Studio Mini yaygın olan SD kartlarına ProRes kaydedebilen portatif bir yayın kalite disk kaydedicidir 2160p30'a kadar tüm formatlarda kayıt

Detaylı

Donanım Nedir? Bir bilgisayar sisteminde bulunan fiziksel aygıtların tümü

Donanım Nedir? Bir bilgisayar sisteminde bulunan fiziksel aygıtların tümü BİLGİSAYAR DONANIMI Donanım Nedir? Bir bilgisayar sisteminde bulunan fiziksel aygıtların tümü Donanım Nedir? Giriş aygıtları İşlemci Depolama aygıtları Çıkış aygıtları Çevresel aygıtlar Giriş Aygıtları

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

BAKALİTE ALMA ECOPRESS 50/100/200

BAKALİTE ALMA ECOPRESS 50/100/200 BAKALİTE ALMA ECOPRESS 50/100/200 ECOPRESS 50/100/200 Tasarım Ve Operasyon Tüm ECOPRESS modellerinde elektro-hidrolik çalışma prensibine sahip olup hava gerektirmez ECOPRESS yağ basıncının arttırılması

Detaylı

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P E L K I T A B I A I - 7 0 7 9 4 5 T Ü R K Ç E H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E

Detaylı

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1)

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) Ders 4 BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik araçların, birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Evrak Tarih ve Sayısı: 11/11/2015-3770 T.C. Sayı : 81531349-934.01.11- Konu : TEKLİF MEKTUBU İLGİLİ FİRMALARA Üniversitemiz yerleşke alanındaki Müdürlüğümüz ihtiyacı olan ve aşağıda ayrıntılı özellikleri

Detaylı

Çıktı ve Çıkış Aygıtları

Çıktı ve Çıkış Aygıtları Çıktı ve Çıkış Aygıtları 1 Çıktı nedir? Çıktı, kullanıma uygun hale getirilecek şekilde işlenmiş veridir. 2 Çıktı nedir? Çıkış aygıtı, bilgiyi bir veya daha fazla insana aktaran donanım bileşeni tipidir.

Detaylı

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI PARALEL PCI ARABİRİM KARTI Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş IEEE1284 arabirim PCI eklenti kartını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kart, kullanıcıların paralel aygıtlarını bağlamak üzere bilgisayar

Detaylı

UV Mürekkep, 5 Renk + Lak UV Yazıcı için mükemmel

UV Mürekkep, 5 Renk + Lak UV Yazıcı için mükemmel UV Mürekkep, 5 Renk + Lak UV Yazıcı için mükemmel * Zararsız, düşük içerikli arom-hidrokarbon zararlı metal elementlerden arınmış; * Yüksek hızda kuruma, yüksek baskı hızına uygun; * Yapışmayı önleyici

Detaylı

FRAGnStein PC ye İlk Kurulum ve Konfigürasyon Klavuzu

FRAGnStein PC ye İlk Kurulum ve Konfigürasyon Klavuzu FRAGnStein PC ye İlk Kurulum ve Konfigürasyon Klavuzu Doküman Versiyonu Versiyon 1.0 (Mart 2010) İçerik Bu doküman, FRAGnStein'ın PC'de ilk kullanımı, PC için güncel sürücünün kurulumu ve PC ve PS3 için

Detaylı

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Sayı: 20 Bu Ay... Dünya nın en küçük ve hafifi çok havalı Taşınabilir High Definition İhtişamı BRAVIA D3000 Serisi ile Tanışın Cyber-shot ile su altı keyfi Anılarınızı

Detaylı

Ricoh SG 7100DN. PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU. Windows 7 ve 8

Ricoh SG 7100DN. PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU. Windows 7 ve 8 Ricoh SG 7100DN PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU Windows 7 ve 8 DİKKAT! YAZICIYLA BİRLİKTE GELEN RICOH (OEM) MÜREKKEPLERİ YÜKLEMEYİN. SAWGRASS SUBLIJET-R MÜREKKEP KARTUŞARINI TAKMASDAN YAZICIYI AÇMAYIN.

Detaylı

Bilgisayar donanım ve yazılım olmak üzere iki bölümden oluşur. Bilgisayarın çalışabilmesi için, ikisi de gereklidir.

Bilgisayar donanım ve yazılım olmak üzere iki bölümden oluşur. Bilgisayarın çalışabilmesi için, ikisi de gereklidir. Bilgisayar donanım ve yazılım olmak üzere iki bölümden oluşur. Bilgisayarın çalışabilmesi için, ikisi de gereklidir. Donanım: Bilgisayarın gözle görülen, elle tutulan tüm elektronik parçalarına donanım

Detaylı

Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için.

Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için. Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için. Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için. Profesyonel bir fotoğrafçı olarak müşterilerinizin hayatlarındaki en önemli anlardan bazılarını

Detaylı

Kullanımı Kolay, Yüksek Kaliteli Masaüstü 3D Yazıcı

Kullanımı Kolay, Yüksek Kaliteli Masaüstü 3D Yazıcı Kullanımı Kolay, Yüksek Kaliteli Masaüstü 3D Yazıcı Wi-Fi Renkli Dokunmatik Ekran Güçlü İşlemci Bulut Bağlantısı Kullanımı Kolay Yazılım KULLANIMI KOLAY YAZILIM Kullanıcı odaklı arayüz tasarımı. 3 adımda

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı

Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı Dräger Mobil Yazıcı, doğrudan sahada nefesten alkol ve uyuşturucu testi ölçüm sonuçlarını yazdırır. Sonuçları belgeleme Logonuz ve kişisel metniniz için alan. Optik arayüz

Detaylı

Dell Precision İş İstasyonu T1500 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Teknik Bilgi Sayfası

Dell Precision İş İstasyonu T1500 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Teknik Bilgi Sayfası Uyarılar Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Dell Precision İş İstasyonu T1500 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Teknik Bilgi

Detaylı

24" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım

24 FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım 24" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım VG2433-LED ViewSonic VG2433-LED, yüksek talepleri olan iş profesyonelleri için ideal olan 23,6 inç'lik bir ekrandır. 1920x1080 FullHD

Detaylı

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği 1. Başlarken 1.1 Güvenlik Önlemleri Prestigio Data Racer I ın kullanımından önce lütfen tüm güvenlik önlemlerini inceleyin. Cihazı doğru şekilde çalıştırmak için bu kitapçıkta belirtilen tüm prosedürleri

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Laboratuvar Çalışması Veri Depolama Kapasitesini Belirleme

Laboratuvar Çalışması Veri Depolama Kapasitesini Belirleme Laboratuvar Çalışması 1.3.2 Veri Depolama Kapasitesini Belirleme Hedefler PC'deki RAM miktarını (MB cinsinden) belirleme. PC de takılı olan sabit diskin boyutunu (GB cinsinden) belirleme. Sabit diskteki

Detaylı

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T47 PC, güçlü Intel J1900 2GHz CPU ile Windows 8 Embedded Standard işletim sistemi kullanır. SC-T47, Citrix ICA/HDX, VMware PCoIP ve Microsoft RemoteFX gibi başlıca uzak ağ protokollerinin

Detaylı

Dell Vostro 330. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler. Uyarılar Hakkında. Önden ve Arkadan Görünüm

Dell Vostro 330. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler. Uyarılar Hakkında. Önden ve Arkadan Görünüm Dell Vostro 330 Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler Uyarılar Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Önden ve Arkadan Görünüm

Detaylı

FAN SELECTOR FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI.

FAN SELECTOR FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI. FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan Selector yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına en uygun

Detaylı

Daha düşük işletme maliyeti, daha yüksek verimlilik

Daha düşük işletme maliyeti, daha yüksek verimlilik WorkForce Pro WF-C5000 Inkjet Serisi Daha düşük işletme maliyeti, daha yüksek verimlilik Ekolojiye uyumlu teknologi Daha verimli bir çalışma ortamı oluşturun Gün boyunca baskı alın ve çalışın Yenilikçi

Detaylı

24" FHD LED Monitör, VGA ve DVI Girişleri VA2445-LED Öne Çıkan Özellikler

24 FHD LED Monitör, VGA ve DVI Girişleri VA2445-LED Öne Çıkan Özellikler 24" FHD LED Monitör, VGA ve DVI Girişleri VA2445-LED ViewSonic VA2445-LED, evde veya ofiste kullanım için ideal LED arka aydınlatmalı, parlak, ince ön çerçeve tasarımına sahip, 24 inç (23,6 Vis) geniş

Detaylı

Sürekli Mürekkep Püskürtmeli Videojet Mükemmel fiyata sağlam performans

Sürekli Mürekkep Püskürtmeli Videojet Mükemmel fiyata sağlam performans Sürekli Mürekkep Püskürtmeli Videojet 1040 Mükemmel fiyata sağlam performans Genel kodlama ihtiyaçlarını karşılayan kanıtlanmış Videojet performansı mükemmel değerde Küçük ve orta ölçekli üreticilerin

Detaylı

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 1. Sürücüyü Yükleme İkaz: Verilen sürücüyü bağlamadan adaptörü bilgisayarınıza BAĞLAMAYIN. Verilen CD yi disk sürücünüze yerleştirin ve

Detaylı

KX-MB2100 SERİSİ ÇOK FONKSİYONLU YAZICILAR. YÜKSEK ÜRETKENLİK, DÜŞÜK MALİYET.

KX-MB2100 SERİSİ ÇOK FONKSİYONLU YAZICILAR. YÜKSEK ÜRETKENLİK, DÜŞÜK MALİYET. KX-MB2100 SERİSİ ÇOK FONKSİYONLU YAZICILAR. YÜKSEK ÜRETKENLİK, DÜŞÜK MALİYET. GELİŞTİRİLMİŞ İŞ ÜRETKENLİĞİ VE ARTIRILMIŞ BELGE GÜVENLİĞİ İÇİN ANAHTAR Panasonic in KX-MB2100 serisi çok fonksiyonlu yazıcıları,

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sayı : / 005 Konu : Teklif Mektubu Hakkında Merkezimizin ihtiyacı olan aşağıda cins ve miktarları belirtilen malzemelere

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 2. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 2. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 2. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru 1 Konular 1. Bilgisayar Nedir? 2. Bilgisayarın Tarihçesi 3. Günümüz Bilgi Teknolojisi 4. Bilgisayarların Sınıflandırılması

Detaylı