ERASMUS programme for Education, Training, Youth, and Sport. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERASMUS+ 2014-2020 programme for Education, Training, Youth, and Sport. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi"

Transkript

1 Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi ERASMUS programme for Education, Training, Youth, and Sport

2 KA1 I Bireylerin Öğrenme Hareketlilikleri Amaç Bu eylem kapsamındaki projeler, ülkelerarası öğrencilerin (öğrenciler, stajyerler, çıraklar, gençler ve gönüllüler ) ve personelin (profesörler, öğretmenler, eğitmenler, gençlik çalışanları, eğitim-öğretim ve gençlik alanlarında aktif kuruluşlarda çalışan kişiler) hareketlilik faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini amaçlamaktadır.

3 KA1 I Bireylerin Öğrenme Hareketlilikleri Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri (Mobility projects in the field of education, training and youth) Personel hareketliliği: Öğretmenler, öğretim görevlileri, okul liderleri ve gençlik çalışanlarının Öğrenci Hareketliliği: Yükseköğrenim öğrencileri, mesleki eğitim ve öğretim öğrencileri hareketliliği

4 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri (Mobility projects in the field of education, training and youth) Hareketlilik Türleri Gitmek istediğiniz başlığa tıklayınız. 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) 3. Yetişkin Eğitimi Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for adult education staff ) 4. Gençlik Çalışanları için Hareketlilik Projesi (Mobility project for youth workers) (Mobility project for youth exchanges) 6. Yükseköğretim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for higher education students and staff )

5 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi (KA1) altında yer alan bu faaliyet ile okul personelinin mesleki, dil, bilişim, vb. yeterliliklerini geliştirmek amacıyla okullara yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir. Hareketlilik türleri ana menüsüne dönmek için tıklayınız.

6 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) Bu kapsamda, okul eğitimi alanında faaliyet gösteren kurumların, bir ya da daha fazla personelini eğitim ve öğretim amacıyla Program üyesi ülkelere kısa dönemli göndermesine yönelik iki tür faaliyet desteklenmektedir: 1. Öğretim Görevlendirmesi: Okul eğitim personelinin yurtdışında ortak bir okulda öğretmenlik yapmaları. 1. Personel Eğitimi: Eğitim personelinin yurt dışında mesleki gelişimine yönelik bir kursa katılması ya da işbaşı eğitimi/izleme yapmaları. Bir öğrenme hareketliliği projesi, yukarıda sayılan faaliyetlerden birini veya daha fazlasını içerebilir.

7 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) Uygun Katılımcılar Kimlerdir? Bu faaliyetin yararlanıcıları okullardaki eğitim personelidir (öğretmenler, idareciler). Ancak, bireyler doğrudan başvuruda bulunamazlar. Başvuru, Program üyesi ülkelerden birinde yerleşik okul tarafından yapılmalıdır.

8 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) Uygun Kuruluşlar Hangilerid Okul eğitimi personelinin hareketlilik faaliyeti, her ikisi de Program üyesi ülkelerde yerleşik bir gönderen kuruluş ve en az bir ev sahibi kuruluş içermelidir. Başvuruda tercih edilen faaliyet türüne göre; * Öğretim görevlendirmesinde; gönderen kuruluş ile ev sahibi kuruluşun her ikisi de okul olmalıdır. * Personel eğitiminde; gönderen kuruluş bir okul olmalıdır. Ev sahibi kuruluş ise okul ya da okul eğitimi alanında faaliyet gösteren kamu ya da özel kuruluş olabilir.

9 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) Katılımcı Kuruluşların Görevleri Nelerdir? Hareketlilik projesinde yer alan katılımcı kuruluşlar şu rol ve görevleri üstlenirler: * Gönderen kuruluş: Okul eğitimi alanındaki personelin seçimi ve yurt dışına gönderilmesinden sorumludur. * Ev sahibi kuruluş: Yurt dışından gelen okul eğitimi personelini kabul etmek, onlara bir faaliyet programı önermek veya onların sunacakları bir eğitim faaliyetinden istifade etmekten sorumludur.

10 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) Katılımcı Kuruluşların Görevleri Nel Ev sahibi kuruluş aşağıdakilerden birisi olabilir: * Kurs düzenleyicisi (yapılandırılmış bir kurs veya eğitim faaliyetine katılması durumunda) * Okul ya da okul eğitimi alanında çalışan herhangi bir ilgili kuruluş (örn. iş başı eğitimi veya öğretim görevlendirmesi faaliyetlerinde). Bu durumda gönderen kuruluş katılımcılarla yurt dışında geçirilecek sürecin hedefleri konusunda hemfikir olmalı ve faaliyet başlangıcından önce bütün tarafların hak ve yükümlülükleri belirlenmelidir.

11 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) Proje Süresi Ne Kadardır? Proje hedefleri ve planlanan faaliyetlerin türü çerçevesinde başvuru aşamasında seçilmek koşulu ile proje süresi 1 veya 2 yıl olabilir.

12 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) Faaliyetin Süresi Ne Kadardır? Faaliyetin süresi, seyahat süreleri hariç 2 günden 2 aya kadar olabilir. Hareketlilik faaliyeti, Programa üye ülkelerden birine gerçekleştirilmelidir.

13 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) Başvuru Nereye ve Ne Zaman Yapı Başvurular, başvuran kuruluşun yerleşik bulunduğu ülkedeki Ulusal Ajansa yapılır. Başvurular, on-line olarak 17 Mart 2014 tarihine kadar Brüksel yerel saati ile öğle ye kadar sisteme yüklenmek zorundadır. Ayrıca çıktı olarak gönderilmesine gerek bulunmamaktadır.

14 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) BÜTÇE - Projeye Sağlanan Hibe Başlıkları * Seyahat giderleri * Kurumsal destek * Bireysel destek * Kurs ücreti * Özel ihtiyaç desteği

15 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) BÜTÇE Seyahat Masrafları Refakatçiler de dahil olmak üzere katılımcıların, faaliyetlerin gerçekleştiği mekana gelişinden, eve dönüşüne kadar olan seyahat giderleri için sağlanan hibe katkısıdır.

16 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) BÜTÇE Seyahat Masrafları 100 ve 499 km. arasındaki mesafeler için seyahat masrafı 500 ve 1999 km. arasındaki mesafeler için seyahat masrafı 2000 ve 2999 km. arasındaki mesafeler için seyahat masrafı 3000 ve 3999 km. arasındaki mesafeler için seyahat masrafı 4000 ve 7999 km. arasındaki mesafeler için seyahat masrafı 8000 km. Ve üzeri mesafeler için seyahat masrafı : 180 Euro (Katılımcı başına) : 275 Euro (Katılımcı başına) : 360 Euro (Katılımcı başına) : 530 Euro (Katılımcı başına) : 820 Euro (Katılımcı başına) : 1100 Euro (Katılımcı başına)

17 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) BÜTÇE Kurumsal Destek Hazırlık (pedagojik, kültürel, dilsel), hareketlilik süresince katılımcıların izlenmesi ve desteklenmesi, öğrenme çıktılarının tanınması da dahil olmak üzere doğrudan hareketlilik faaliyetlerinin uygulanmasına bağlı herhangi bir maliyeti (katılımcılar için harcırah hariç) kapsamaktadır.

18 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) BÜTÇE Kurumsal Destek 100. katılımcıya kadar: katılımcı başına 350 Euro 100. katılımcı üzerinde: Ek katılımcı başına 200 Euro

19 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) BÜTÇE Bireysel Destek Faaliyet esnasındaki katılımcıların geçim masraflarıdır.

20 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) BÜTÇE Bireysel Destek Faaliyetin 14. güne kadar: katılımcı başına günlük A3.1 Faaliyetin 15. ile 60. günü arası için: katılımcı başına günlük A 3.1 in %70 i

21 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) BÜTÇE Bireysel Destek Receiving country Staff mobility Min-Max (per day) A3.1 Denmark, Ireland, Netherlands, Sweden, United Kingdom Belgium, Bulgaria, Czech Republic, Greece, France, Italy, Cyprus, Luxembourg, Hungary, Austria, Poland, Romania, Finland, Iceland, Liechtenstein, Norway, Switzerland, Turkey Germany, Spain, Latvia, Malta, Portugal, Slovakia, former Yugoslav Republic of Macedonia Estonia, Croatia, Lithuania, Slovenia

22 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) BÜTÇE Kurs Ücreti Doğrudan kurslara kayıt için ücret ödenen masraflardır.

23 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) BÜTÇE Kurs Ücreti Günlük katılımcı başına 70 Euro Maksimum hareketlilik projesine katılan katılımcı başına 700 Euro Mamak ilçe M.E.M-Ar-Ge Uluslararası Proje Koordinatörü

24 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) BÜTÇE Özel İhtiyaç Desteği Doğrudan engelli katılımcılarla ilgili ek maliyetlerdir. Mamak ilçe M.E.M-Ar-Ge Uluslararası Proje Koordinatörü

25 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) BÜTÇE Özel İhtiyaç Desteği Uygun masrafların% 100 ü karşılanmaktadır. Mamak ilçe M.E.M-Ar-Ge Uluslararası Proje Koordinatörü

26 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri (Mobility projects in the field of education, training and youth) Hareketlilik Türleri Hareketlilik türleri ana menüsüne dönmek için tıklayınız Gitmek istediğiniz başlığa tıklayınız. 1. Okul Eğitim Personeli için Hareketlilik Projesi (School education staff mobility) 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) 3. Yetişkin Eğitimi Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for adult education staff ) 4. Gençlik Çalışanları için Hareketlilik Projesi (Mobility project for youth workers) 6. Yükseköğretim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for higher education students and staff )

27 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) Temel mesleki eğitimlerine devam eden kişilerin yurtdışı eğitim fırsatlarını artırmayı ve eğitim-öğretimden iş hayatına geçiş yapabilmeleri için ihtiyaç duydukları becerileri kazandırmayı; mesleki eğitim personelinin ise, iş pratiği bilgisi elde etme ve güncelleme veya pedagojik becerilerini artırmayı amaçlamaktadır. Mamak ilçe M.E.M-Ar-Ge Uluslararası Proje Koordinatörü Hareketlilik türleri ana menüsüne dönmek için tıklayınız.

28 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) * Meslek lisesi öğrencileri ve çırakların yurtdışında bir işletmede veya çalışma temelli eğitim programı olan bir meslek okulunda staj yapmaları; * Mesleki eğitimden sorumlu personelin bir işletme veya eğitim kurumunda çalışması, proje ortağı bir kurumda öğretmenlik I W f* W I f I yapması veya bir eğitim ve öğretim kurumunda ış süreçlerini yerinde görmesi gibi temel faaliyetleri içermektedir.

29 i 1 Meslek Lisesi Öğrencisi ve Çırakların Hareketliliği * Bu faaliyet, meslek lisesi öğrencisi ve çırakların yurtdışında bir işletmede veya çalışma temelli eğitim programı olan bir meslek okulunda staj yapmasını destekler. * Bu faaliyet kapsamında çıraklar ve mesleki eğitim okullarında öğrenim gören öğrenciler, başka bir ülkede mesleki eğitim faaliyetine katılabilirler. Bir işletme ya da bir mesleki eğitim kurumu (bir işletme veya ilgili diğer bir kuruluşta çalışma tabanlı eğitim dönemleri olan) katılımcılara ev sahipliği yapabilir. * Her bir hareketlilik faaliyeti, bir "Öğrenim Anlaşması" dahil yüksek düzeyde bir kalite sağlamak için gönderen ve alıcı kuruluşlar tarafından önceden kararlaştırılan bir kalite çerçevesi kapsamında düzenlenir. * Öğrenme çıktıları, kurumsal düzeyde resmi olarak tanınıp doğrulanır. Kursun içeriği, yurtdışı hareketlilik döneminin çırağın veya mesleki eğitim öğrencisinin aldığı kursa uygun olması için gerektiğinde uyarlanır.

30 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) Personel Hareketliliği * Bu faaliyet, mesleki eğitim kurumu personeline yurtdışında bir mesleki eğitim okulunda öğretmenlik deneyimi gerçekleştirme ve işletmelerin personeline ise yurt dışında bir mesleki eğitim kuruluşunda eğitim verme imkanı sunar. * Ayrıca yurtdışındaki bir işletmede veya herhangi bir mesleki eğitim kuruluşunda iş deneyimi yaşaması, iş süreçlerini yerinde görme ve gözlem yapabilme yoluyla mesleki eğitim personelinin mesleki gelişimine destek verir.

31 i 12. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) Hareketlilik projesinde yer alan katılımcı kuruluşlar, aşağıdaki rolleri ve görevleri üstlenir: Başvuru sahibi kuruluş: Hareketlilik proje başvurusunu yapma, hibe sözleşmesini imzalama, yönetme ve raporlamadan sorumlu kuruluştur. Başvuru sahibi kuruluş bir konsorsiyumun koordinatörü olabilir. Bu koordinatör, mesleki eğitim öğrencilerini ve personelini yurtdışındaki faaliyete göndermeyi amaçlayan ortak kuruluşların oluşturduğu ulusal bir konsorsiyuma liderlik eder. Konsorsiyum koordinatörü, zorunlu olmamakla birlikte, aynı zamanda gönderen kuruluş ta olabilir. Katılımcı gönderen kuruluş: Mesleki eğitim öğrenci ve personelinin seçimi ve yurtdışına gönderilmesinden sorumludur.

32 i 12. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) Hareketlilik projesinde yer alan katılımcı kuruluşlar, aşağıdaki rolleri ve görevleri üstlenir: Katılımcı kabul eden kuruluş: Başka ülkeden gelen mesleki eğitim öğrenci veya personelini kabul etme ve onlara bir faaliyet programı sunmadan sorumlu olan veya mesleki eğitim personelinin vereceği eğitimden faydalanan yurtdışındaki kuruluştur. Aracı kuruluş: İş gücü piyasasında veya eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında faaliyet gösteren bir kuruluştur. Hareketlilik faaliyeti kapsamındaki ulusal konsorsiyumunun bir ortağıdır. Ancak katılımcı gönderen bir kuruluş değildir. Bu ortağın rolü, katılımcı gönderen mesleki eğitim kuruluşlarının idari prosedürlerini paylaşmak ve kolaylaştırmak, staj faaliyetinde çırak veya öğrenci profili ile işletmenin ihtiyaçlarını daha iyi eşleştirmek ve diğer ortaklarla birlikte katılımcıları faaliyet için hazırlamaktır.

33 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) Başvuru Yapacak Kurumlar * Mesleki eğitim kurum ve kuruluşları * Ulusal mesleki eğitim konsorsiyum koordinatörleri Bireyler, hareketlilik projelerine katılmak için doğrudan hibe başvurusu yapamazlar.

34 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) Proje Ortaklarının Sayısı * Uluslararası nitelikte olan Hareketlilik faaliyetinde her biri farklı ülkeden olmak üzere gönderen ve ev sahibi iki katılımcı kurum yer almalıdır. * Projenin ulusal mesleki eğitim konsorsiyumu tarafından sunulması halinde; bu konsorsiyumun tüm üyeleri aynı program üyesi ülkeden olmalı ve bunlar başvuru aşamasında belirlenmelidir. Bir konsorsiyum en az 3 mesleki eğitim kuruluşundan oluşmalıdır. * Hazırlık, katılımcı seçimi, yurtdışı hareketlilik, yaygınlaştırma vb. tüm faaliyetleri kapsayan proje süresi, 1 veya 2 yıl olabilir. Başvuru sahibi kurum bu süreyi başvuru aşamasında, projenin amacı ve planlanan faaliyetlere göre belirler.

35 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) Hareketlilik Faaliyetin Gerçekleşeceği Yer * Katılımcılar hareketlilik faaliyetlerini yurtdışında başka bir Program ülkesinde gerçekleştirmelidirler.

36 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) Son Başvuru Tarihi Başvurular, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına (Türkiye Ulusal Ajansı) yapılır. Başvurular, on-line olarak 17 Mart 2014 tarihine kadar Brüksel yerel saati ile öğle ye kadar sisteme yüklenmek zorundadır. Ayrıca çıktı olarak gönderilmesine gerek bulunmamaktadır.

37 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) Başvuru Kriteri Bir mesleki eğitim kuruluşu veya ulusal mesleki eğitim konsorsiyum koordinatörü bir başvuru döneminde yalnız bir kere başvuru yapabilir. Bununla birlikte bir mesleki eğitim kuruluşu, aynı dönemde başvuru yapan birkaç farklı konsorsiyumun ortağı veya koordinatörü olabilir.

38 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) Mesleki Eğitim Öğrencilerine Özel Uygunluk Kriterleri Yurtdışı Faaliyet Süresi 2 haftadan 12 aya kadar Proje Katılımcıları Gönderen kuruluşun bulunduğu ülkede eğitim almakta olan çıraklar ve mesleki eğitim öğrencileri. (Bu kişilerin eğitimleri çalışma temelli bir öğrenmeyi içermelidir.) Engelli olanlar ile azınlık veya dezavantajlı durumdaki mesleki eğitim öğrencileri için refakatçi kişilerde projede yer alabilirler. Bir mesleki eğitim kurumunu bitirmiş yeni mezunlar da Hareketlilik faaliyetine katılabilirler. Yeni mezunlar yurtdışı eğitim faaliyetlerini mezuniyetlerinden bir yıl içinde gerçekleştirmelidirler.

39 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) Mesleki Eğitim Personeline Özel Uygunluk Kriterleri Yurtdışı Faaliyet Süresi 2 günden 2 aya kadar Proje Katılımcıları Mesleki eğitim alanında faaliyet gösteren bir kuruluşta çalışan ve mesleki eğitimden sorumlu kişiler. (Örneğin; öğretmenler, eğitmenler, uluslararası hareketlilik görevlileri, yönetim ve rehberlik görevli olan personel) Bunlara ek olarak yurtdışı faaliyetin öğretm enlik veya eğitm enlik şeklinde olması durumunda; Hareketlilik faaliyeti işletme, kamu sektörü ve/veya sivil toplum kuruluşlarında görev yapan kişilere de açıktır.

40 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE - Projeye Sağlanan Hibe Başlıkları * Seyahat giderleri * Kurumsal destek * Bireysel destek * Dil Hazırlık Desteği * Özel ihtiyaç desteği * İstisnai Masraflar

41 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE Seyahat Masrafları Refakatçiler de dahil olmak üzere katılımcıların, faaliyetlerin gerçekleştiği mekana gelişinden, eve dönüşüne kadar olan seyahat giderleri için sağlanan hibe katkısıdır. Mamak ilçe M.E.M-Ar-Ge Uluslararası Proje Koordinatörü

42 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE Seyahat Masrafları 100 ve 499 km. arasındaki mesafeler için seyahat masrafı 500 ve 1999 km. arasındaki mesafeler için seyahat masrafı 2000 ve 2999 km. arasındaki mesafeler için seyahat masrafı 3000 ve 3999 km. arasındaki mesafeler için seyahat masrafı 4000 ve 7999 km. arasındaki mesafeler için seyahat masrafı 8000 km. Ve üzeri mesafeler için seyahat masrafı : 180 Euro (Katılımcı başına) : 275 Euro (Katılımcı başına) : 360 Euro (Katılımcı başına) : 530 Euro (Katılımcı başına) : 820 Euro (Katılımcı başına) : 1100 Euro (Katılımcı başına)

43 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE Kurumsal Destek Hazırlık (pedagojik, kültürel, dilsel), hareketlilik süresince katılımcıların izlenmesi ve desteklenmesi, öğrenme çıktılarının tanınması da dahil olmak üzere doğrudan hareketlilik faaliyetlerinin uygulanmasına bağlı herhangi bir maliyeti (katılımcılar için harcırah hariç) kapsamaktadır.

44 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE Kurumsal Destek 100. katılımcıya kadar: katılımcı başına 350 Euro 100. katılımcı üzerinde: Ek katılımcı başına 200 Euro Mamak ilçe M.E.M-Ar-Ge Uluslararası Proje Koordinatörü

45 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE Özel İhtiyaç Desteği Doğrudan engelli katılımcılarla ilgili ek maliyetlerdir.

46 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE Özel İhtiyaç Desteği Uygun masrafların% 100 ü karşılanmaktadır.

47 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE Öğrencilere Yönelik Bireysel Destek Faaliyet esnasındaki katılımcıların geçim masraflarıdır. Mamak ilçe M.E.M-Ar-Ge Uluslararası Proje Koordinatörü

48 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE Öğrencilere Yönelik Olan Bireysel Destek Faaliyetin 14. güne kadar: katılımcı başına günlük A2.1 Faaliyetin 15. ile 60. günü arası için: katılımcı başına günlük A2.1 in %70 i Faaliyetin 61. günü ile 12 ay arası için: katılımcı başına günlük A2.1 in %50fsi

49 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE Personele Yönelik Bireysel Destek Faaliyet sırasında, mesleki eğitim öğrencilerinin refakatçileri de dahil olmak üzere, doğrudan katılımcıların geçim masraflarıdır.

50 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE Personele Yönelik Olan Bireysel Destek Faaliyetin 14. güne kadar: katılımcı başına günlük A2.2 Faaliyetin 15. ile 60. günü arası için: katılımcı başına günlük A2.2' nin %70 i Mamak ilçe M.E.M-Ar-Ge Uluslararası Proje Koordinatörü

51 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE Bireysel Destek Tablosu T a b l e 1 - I n d i v i d u a l s u p p o r t ( a m o u n t s i n e u r o p e r d a y ) The amounts depend on the country where the activity takes place. Each National Agency will define - on the basis of objective and transparent criteria - the amounts applicable to projects submitted in their country. These amounts will be set within the minimum and maximum ranges provided in the table below. The exact amounts will be published on the website of each National Agency. Learners mobility Min-Max (per day) A2.1 Staff mobility Cor accompanying persons) Min-Max (per day) A2.2 Belgium Bulgaria Czech Republic Denmark 27-1QS Germany Estonia Ireland Greece Spain France Croatia Italy Cyprus Latvia Lithuania Luxembourg Hungary

52 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE Dil Desteği Sadece öğrencilere sunulan bir destektir. Öğrencilerin faaliyet sırasında eğitim alma ve inceleme için kullanacağı dil bilgisini geliştirmek için (gitmeden önce veya faaliyet sırasında) katılımcılara sunulan mali destektir.

53 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE Dil Desteği Sadece öğrencilere sunulan bir destektir. Yalnızca 1 ile 12 ay arasında süren faaliyetler ve dil desteği ihtiyacı duyan katılımcı başına 150 Euro. Mamak ilçe M.E.M-Ar-Ge Uluslararası Proje Koordinatörü

54 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE İstisnai Masraflar Sadece öğrencilere sunulan bir destektir. İmkanları kısıtlı öğrencilerin katılımını desteklemek için sağlanan mali destektir.

55 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 2. Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for VET learners and staff ) BÜTÇE İstisnai Masraflar Sadece öğrencilere sunulan bir destektir. Uygun maaliyetlerin %100'ü karşılanır. Ancak, uygun maaliyetlerden arta kalan kısım geri iade edilir.

56 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri (Mobility projects in the field of education, training and youth) Hareketlilik Türleri Hareketlilik türleri ana menüsüne dönmek için tıklayınız. Gitmek istediğiniz başlığa tıklayınız. 3. Yetişkin Eğitimi Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for adult education staff ) 4. Gençlik Çalışanları için Hareketlilik Projesi (Mobility project for youth workers) 6. Yükseköğretim Öğrencileri ve Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for higher education students and staff )

57 3. Yetişkin Eğitimi Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for adult education staff ) Yetişkin eğitimi kuruluşlarının personeline yurtdışında bir öğrenme deneyimi sunan hareketlilik projelerinde aşağıdaki faaliyetlerden bir veya daha fazlası gerçekleştirilebilir:personel hareketliliği: * Eğitim/öğretim görevlendirmesi: Bu faaliyet bir yetişkin egitim kuruluşunun personeline yurtdışındaki bir ortak kuruluşta eğitim veya öğretim sunma fırsatı sağlar. * Personel eğitimi: Bu faaliyet yetişkin eğitimi personelinin profesyonel gelişimi için şu yollarla destek sağlar: a) yurtdışında yapılandırılmış bir kurs veya eğitim faaliyetine katılım, b) yurtdışında yetişkin eğitimi alanında aktif bir kuruluşta işbaşı eğimi/gözlem süreci geçirme. Hareketlilik türleri ana menüsüne dönmek için tıklayınız.

58 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 3. Yetişkin Eğitimi Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for adult education staff ) Kimler Başvurabilir? Bireyler, hareketlilik projelerine katılmak için doğrudan hibe başvurusu yapamazlar. Başvurular, Programa üye ülkelerden birinde bulunan uygun katılımcı kuruluşlar tarafından yapılır.

59 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 3. Yetişkin Eğitimi Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for adult education staff ) Uygun Katılımcı Kuruluşlar Kimlerdir? Bir katılımcı kuruluş aşağıdakilerden biri olabilir: * Yetişkin eğitimi alanında faaliyet yürüten herhangi bir kamu veya sivil toplum kuruluşu (Yetişkin Eğitim Kuruluşu olarak tanımlanmaktadır) * İşgücü piyasasında veya eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında faaliyet yürüten herhangi bir kamu veya sivil toplum kuruluşu * Bir Ulusal Yetişkin Eğitim Konsorsiyomunun koordinatör kuruluşu

60 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 3. Yetişkin Eğitimi Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for adult education staff ) Katılımcı Kuruluşların Görevleri Nelerdir? Hareketlilik projesinde yer alan katılımcı kuruluşlar şu rol ve görevleri üstlenirler: 1. Gönderen kuruluş: Yetişkin eğitimi alanında aktif personel veya profesyonellerin seçimi ve yurt dışına gönderilmesinden sorumludur.

61 KA1 Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanında Hareketlilik Projeleri 3. Yetişkin Eğitimi Personeli için Hareketlilik Projesi (Mobility project for adult education staff ) Katılımcı Kuruluşların Görevleri Nelerdir? 2. Ev sahibi kuruluş: Yurt dışından gelen yetişkin eğitimi personeli kabul etmek, onlara bir faaliyet programı önermek veya onların sunacakları bir eğitim faaliyetinden istifade etmekten sorumludur. Ev sahibi kuruluş aşağıdakilerden birisi olabilir: * Kurs düzenleyicisi (yapılandırılmış bir kurs veya eğitim faaliyetine katılması durumunda) * Ortak veya yetişkin eğitimi alanında çalışan herhangi bir ilgili kuruluş (örn. iş başı eğitimi veya öğretim görevlendirmesi faaliyetlerinde). Bu durumda gönderen kuruluş katılımcılarla yurt dışında geçirilecek sürecin hedefleri konusunda hemfikir olmalı ve faaliyet başlangıcından önce bütün tarafların hak ve yükümlülükleri belirlenmelidir.

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Bireylerin Öğrenme Hareketlilikleri Amaç Bu eylem kapsamındaki

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri Sunu İçeriği Tanım ve Kapsam Proje Ortakları Hibe Ölçütleri Bütçe Kalemleri Başvuru

Detaylı

Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! www.happykids.com.tr

Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! www.happykids.com.tr Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! Erasmus+ Okul Okul Eğitimi Programı AMAÇLARI Eğitimde kaliteyi artırmak, Program ülkeleri okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmek Erasmus+ Okul Hedef

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği İçerik Hareketlilik Projeleri ve Amaçlar Kuruluşlar Katılımcılar Hibe Ölçütleri Bütçe Başvuru Ana

Detaylı

İL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8-9 MART 2014

İL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8-9 MART 2014 İL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8-9 MART 2014 ANA EYLEM 1 BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Eğitim, Öğretim

Detaylı

MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr

MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr Bireylerin öğrenme hareketliliğine yönelik faaliyetler: Eğitim Öğrenim/Öğretim Staj Profesyonel gelişim Yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri Gönüllü çalışmalar

Detaylı

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği ana eylemi

Detaylı

KA-1 : Öğrenme Hareketliliği

KA-1 : Öğrenme Hareketliliği ERASMUS+ KA-1 : Öğrenme Hareketliliği Learning Mobility of Individuals Yükseköğretim Kurumları İçin Özlem YÜCEL Erasmus Uzmanı 21 Kasım 2013 - Fırat Üniversitesi, Elazığ ERASMUS+ KA1 : Learning mobility

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) SORU VE CEVAPLAR Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan kişiler, Türkiye Ulusal

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2016-2017 Yasar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Melike OLCAYTÜRK 10.11.2017 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS

Detaylı

ERASMUS+ 2015 YILINA AİT TEKLİF ÇAĞRILARI

ERASMUS+ 2015 YILINA AİT TEKLİF ÇAĞRILARI ERASMUS+ 2015 YILINA AİT TEKLİF ÇAĞRILARI HASAN ORTAÇ İL AB PROJE KOORDİNATÖRÜ UŞAK VALİLİĞİ AB KOORDİNASYON MERKEZİ ERASMUS+ ÖZEL EYLEMLER (Grundtvig, Erasmus, Comenius, Leonardo) (Bireylerin Öğrenme

Detaylı

OKUL EĞİTİMİ PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ

OKUL EĞİTİMİ PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ OKUL EĞİTİMİ PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ Bu hareketlilik projesi aşağıdaki faaliyetlerden birini ya da daha fazlasını kapsayabilir: Personel hareketliliği: Öğretme görevlendirmeleri: bu Faaliyet

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2016 2017 Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 12.10.2016 Gündem... - Erasmus+ Stajı nedir?

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER Yükseköğretim Erasmus+ kapsamında yer alan Yükseköğretim Programı yükseköğretim alanındaki projelere hibe desteği sunmaktadır. Bu alandaki projeler için hedef

Detaylı

Erasmus Koordinatörler Toplantısı. Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu 19.12.2013

Erasmus Koordinatörler Toplantısı. Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu 19.12.2013 Erasmus Koordinatörler Toplantısı Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu 19.12.2013 Akış 2012-2013 Dönemi Değerlendirme 2013-2014 Dönemi Erasmus + Dönemi Giden Öğrenci Sayıları (2012-2013) 90 89 80

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı. Erasmus +

Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı. Erasmus + Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + İzmir 2013 PROJE NEDİR? Proje, önceden belirlenmiş bir süre ve bütçe içerisinde değişim yaratmayı hedefleyen, birbiriyle ilişkili

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ

MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ Bölüm B Mesleki eğitim ve öğretim öğrenicileri ve personeline yönelik hareketlilik projesi MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ Bu hareketlilik projesi aşağıdaki

Detaylı

Türkiye Ulusal Ajansı kimdir?

Türkiye Ulusal Ajansı kimdir? Türkiye Ulusal Ajansı kimdir? Niçin Erasmus+? 2007-2013 Gençlik Programı Comenius Erasmus Leonardo da Vinci Grundtvig Değerlendirme Erasmus + Niçin Erasmus+? Avrupa 2020 Stratejisi Akıllı Büyüme Sürdürülebilir

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 2. TOPLANTISI 9 ARALIK 2015

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 2. TOPLANTISI 9 ARALIK 2015 AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 2. TOPLANTISI 9 ARALIK 2015 2015 Yılında İlimizden Kabul Edilen Erasmus+ Projeleri No Proje Sahibi Projenin Adı Hibe Programı Süresi Bütçe(

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDA ERASMUS+

YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDA ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDA ERASMUS+ Erasmus+ Yükseköğretim Programı Dış Uzman Eğitimi 27 Nisan 2015, Ankara Türkiye Ulusal Ajansı kimdir? Avrupa Birliği Bakanlığının ilgili kuruluşu olarak faaliyet gösteren

Detaylı

Erasmus Programı Genel Değerlendirme

Erasmus Programı Genel Değerlendirme Erasmus Programı Genel Değerlendirme İlyas Ülgür Erasmus Program Koordinatörü 6 Mayıs 2013 Ege Üniversitesi Türkiye de Erasmus Öğrenci Hareketliliği 18000 16000 17000 14000 12000 11998 10000 10095 8000

Detaylı

Erasmus Hareketlilikleri Tanıtım Sunumu

Erasmus Hareketlilikleri Tanıtım Sunumu Erasmus Hareketlilikleri Tanıtım Sunumu Erasmus nedir? Avrupa ülkeleri arası akademik değişim programıdır. Erasmus+ Programından Kimler Yararlanabilir? Erasmus+ Programının hedef kitlesi şöyle özetlenebilir:

Detaylı

Proje Uygulaması, Hibe Yönetimi ve Raporlama

Proje Uygulaması, Hibe Yönetimi ve Raporlama Proje Uygulaması, Hibe Yönetimi ve Raporlama Identifying best practice across physical education teacher education programmes: A European perspective Züleyha Avşar, Uludağ Üniversitesi Erasmus + Programı

Detaylı

BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma

BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma Ulusal Ajans Güz Toplantısı, 9.10.2008 Ayşe Deniz Özkan Đstanbul Bilgi Üniversitesi Erasmus Kurumsal Koordinatörü Başlangıç Uluslararası

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ŞUBAT 2015

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ŞUBAT 2015 ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ŞUBAT 2015 ERASMUS+ KA2 STRATEJİK ORTAKLIKLAR Proje çağrıları ne zaman yapılacak? Proje sunumundan önce yurtdışı ortak bulmak zorunlu mudur? Yoksa proje onaylandıktan

Detaylı

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Programı. Kayseri, 2014

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Programı. Kayseri, 2014 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Programı Kayseri, 2014 İçerik Erasmus+ Programı Başvuru süreci Ana Eylem 1: Yetişkin Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projeleri Ana Eylem 2: Yetişkin Eğitimi Alanında

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Stratejik Ortaklıklar AE2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği: Stratejik Ortaklıklar Bilgi Ortaklıkları Sektörel

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ

MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ Bölüm B Mesleki eğitim ve öğretim öğrenicileri ve personeline yönelik hareketlilik projesi MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ Bu hareketlilik projesi aşağıdaki

Detaylı

BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ

BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ Bölüm B Büyük Ölçekli Avrupa Gönüllü Hizmeti etkinlikleri BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ BÜYÜK ÖLÇEKLİ AGH ETKİNLİKLERİNİN AMAÇLARI NELERDİR? Bu eylem, gençlik, kültür ve spor alanında

Detaylı

HAYATBOYU ÖĞREN, HAYATBOYU KEŞFET!

HAYATBOYU ÖĞREN, HAYATBOYU KEŞFET! T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Grundtvig Programı HAYATBOYU ÖĞREN, HAYATBOYU KEŞFET! 1 Artık ben de bir proje yapıp, meslek edinebileceğim! Yurt dışı

Detaylı

ERASMUS+ Yeni Dönem. Erasmus + Şimdiki Tek Entegre Program. Önceki Programlar. Hayat boyu Öğrenme Programı:

ERASMUS+ Yeni Dönem. Erasmus + Şimdiki Tek Entegre Program. Önceki Programlar. Hayat boyu Öğrenme Programı: 1 ERASMUS+ Yeni Dönem Önceki Programlar Şimdiki Tek Entegre Program Hayat boyu Öğrenme Programı: Grundtvig Erasmus Leonardo Comenius Uluslar arası Yüksek Öğretim Programları: Erasmus Mundus, Tempus,Alfa,

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ

MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ 2016 Erasmus+ Program Rehberi Bölüm B Mesleki eğitim ve öğretim öğrenicileri ve personeline yönelik hareketlilik projesi MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ

Detaylı

T.C. EDİRNE VALİLİĞİ EDİRNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. EDİRNE VALİLİĞİ EDİRNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. EDİRNE VALİLİĞİ EDİRNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ERASMUS + 2014-2020 Araştırma Geliştirme Birimi Projeler Koordinasyon Ekibi ERASMUS+ Bilgilendirme Sunusu Edirne Valiliği, Bilgilendirme Toplantısı.

Detaylı

Erasmus+ Programı Tanıtımı

Erasmus+ Programı Tanıtımı Erasmus+ Programı Tanıtımı İlyas Ülgür Yükseköğretim Koordinatörü 7 Nisan 2014 Ankara Martin Luther King: «I have a dream» Küresel bir Üniversite Nasıl Olur? Küresel bir üniversite olmak için: 1. Önemli

Detaylı

ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM DESTEKLERİ

ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM DESTEKLERİ ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM DESTEKLERİ Celil YAMAN Erasmus+ Mesleki Eğitim Koordinatörü 19 Şubat 2014 Niçin Yeni Bir Yaklaşım? Eğitim-öğretim ve gençlikte değişen durumlar: Derin ekonomik kriz ve yüksek oranda

Detaylı

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov.

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov. TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Ülke Merkezli Faaliyetler http://uagovtr

Detaylı

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GENÇLİK DEĞİŞİM PROJELERİ

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GENÇLİK DEĞİŞİM PROJELERİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GENÇLİK DEĞİŞİM PROJELERİ ERASMUS + ANA EYLEMLER ANA EYLEM 1 ANA EYLEM 2 ANA EYLEM 3 JEAN MONNET Bireylerin Öğrenme Hareketliliği İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İş Birliği Politika

Detaylı

Uygunluk Kriterleri:

Uygunluk Kriterleri: Erasmus+ Turkey Internship Consortium 2017-2018 Akademik Yılı Başvurusu Açılmıştır! Erasmus+ Turkey Internship Consortium kapsamında gerçekleştirilecek Erasmus+ Staj Hareketliliği için başvurular 16 Mart

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantıları Ulusal Ajans olarak da bilinen AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Eğitim

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ BİRİMİ SAYILARLA ERASMUS RAPORU İÇİNDEKİLER I. TÜRKİYE DE VE HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ NDE ERASMUS PROGRAMI 1.1.Durum Analizi ve Performans Göstergeleri 1.1.a. Erasmus

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI. Gül Özcan

MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI. Gül Özcan MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI Gül Özcan Mesleki Eğitim Programı Programa dahil ülkelerin, mesleki eğitime yönelik politika ve uygulamalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir mesleki eğitim programıdır.

Detaylı

DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE KAMU ALIMLARININ YERLİ ÜRETİMİN VE YERLİ İSTEKLİNİN DESTEKLENMESİNDE ROLÜ

DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE KAMU ALIMLARININ YERLİ ÜRETİMİN VE YERLİ İSTEKLİNİN DESTEKLENMESİNDE ROLÜ DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE KAMU ALIMLARININ YERLİ ÜRETİMİN VE YERLİ İSTEKLİNİN DESTEKLENMESİNDE ROLÜ 17 Mayıs 2016 Yücel SÜZEN Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Kamu Alımları Koordinasyon

Detaylı

Erasmus+ Genel Bilgilendirme Toplantısı. 26.12.2014 İletişim Fakültesi-Konferans Salonu Doç.Dr. Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Kurum Koordinatörü

Erasmus+ Genel Bilgilendirme Toplantısı. 26.12.2014 İletişim Fakültesi-Konferans Salonu Doç.Dr. Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Kurum Koordinatörü Erasmus+ Genel Bilgilendirme Toplantısı 26.12.2014 İletişim Fakültesi-Konferans Salonu Doç.Dr. Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Kurum Koordinatörü Erasmus Kimdir? Desiderius Erasmus 1465-1536 yılları arasında

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) Bir belediye 2015 yılı için 2 farklı çalışma grubu ile aşağıdaki konularda

Detaylı

Sosyal İşler Ve Sağlık Bakanlığı nın Yapısı Ve Sorumlulukları

Sosyal İşler Ve Sağlık Bakanlığı nın Yapısı Ve Sorumlulukları Sosyal İşler Ve Sağlık Bakanlığı nın Yapısı Ve Sorumlulukları AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası 21. Gün, 11 Nisan 2011 Klaus Halla Geliştirme Müdürü Sosyal İşler Ve Sağlık Bakanlığı nın Sorumlulukları:

Detaylı

Erasmus Programı ve Uluslararasılaşma

Erasmus Programı ve Uluslararasılaşma Erasmus Programı ve Uluslararasılaşma İlyas Ülgür Erasmus Program Koordinatörü 8 Mart 213, Ankara Hayatboyu Öğrenme Programı: Yapı Comenius Erasmus Leonardo da Vinci Grundtvig Mesleki eğitim Okul eğitimi

Detaylı

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application.

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application. 2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de Technology.Transfer.Application. Steinbeis Merkezi Haus der Wirtschaft Willi-Bleicher-Str. 19 70174 Stuttgart Almanya Haus der Wirtschaft, Stuttgart

Detaylı

2015 (K101) Bireylerin Öğrenme Hareketi-Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi Proje Numarası:K

2015 (K101) Bireylerin Öğrenme Hareketi-Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi Proje Numarası:K J Okul Öncesi Dönemde Özel Gereksinimli Çocuklara Yönelik Bütünleştirme ve Uyarlama Aktiviteleri 2015 (K101) Bireylerin Öğrenme Hareketi-Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi Proje Numarası:K101-018536

Detaylı

ERASMUS+ (2014-2020) İstanbul. 26 Kasım 2014

ERASMUS+ (2014-2020) İstanbul. 26 Kasım 2014 ERASMUS+ (2014-2020) İstanbul 26 Kasım 2014 Türkiye Ulusal Ajansı kimdir? Avrupa Birliği Bakanlığının ilgili kuruluşu olarak faaliyet gösteren Türkiye Ulusal Ajansı (Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları

Detaylı

Erasmus İstatistikleri ve Genel Değerlendirme

Erasmus İstatistikleri ve Genel Değerlendirme Erasmus İstatistikleri ve Genel Değerlendirme İlyas Ülgür Erasmus Program Koordinatörü Ondokuz Mayıs Üniversitesi 27 Nisan 212 Samsun Öğrenci Hareketliliği 29/1 21/11 Artış SM 8,758 1,96 15.28% SMS 8,16

Detaylı

Erasmus+ Programı. Sıkça Sorulan Sorular

Erasmus+ Programı. Sıkça Sorulan Sorular EK-1: Genel Sorular Erasmus+ Programı Sıkça Sorulan Sorular Soru 1. Kurumunuzun hibe desteği sağlayarak yurtdışına 7 den 70 e herkesi gönderdiğini öğrendim. Başvurmak için ne yapmam gerekiyor? Cevap Türkiye

Detaylı

Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar

Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim haftası Klaus Halla Geliştirme Müdürü 29.11.2011 Unitec States Luxembourg (1) Norway Switzerland Austria Iceland Belgium

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 13 Mart 2014

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 13 Mart 2014 Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 13 Mart 2014 Erasmus+ Personel (Ders Verme ve Eğitim Alma) Hareketliliği Nedir? Bireylerin

Detaylı

Yıllar Gençlik Sektörü Eğitim Sektörü

Yıllar Gençlik Sektörü Eğitim Sektörü E R A S M U S + Neler biliyorsunuz? Tarihçe Yıllar Gençlik Sektörü Eğitim Sektörü 1981-1986 Pilot Öğrenci Değişim Prog. 1987 Erasmus 1989-1991 Youth for Europe1 1992-1994 Youth for Europe2 1995-1999 Youth

Detaylı

Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık

Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık Bu çalışma, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye İstatistik Kurumu, Sermaye Piyasası Kurumu, Bankalararası

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü İstanbul, 12 Şubat 2014 Stratejik Ortaklıklar AE2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği: Stratejik Ortaklıklar Bilgi

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA İÇERİK Erasmus projelerinin tanıtımı Hareketlilik faaliyeti Proje yaşam döngüsü Hareketlilik projelerinde kurallar Hazırlık Ziyaretleri ERASMUS PROJE

Detaylı

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları İki programdan oluşmaktadır: Hayatboyu Öğrenme Programı Gençlik Programı

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!!

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!! ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!! Giden Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Başvuru Süreci Başvuru Şartları ve Süreci Ders Verme Başvuru Formu Eğitim Alma Başvuru

Detaylı

ERASMUS+ ve Türkiye Ulusal Ajansı Projeleri

ERASMUS+ ve Türkiye Ulusal Ajansı Projeleri ERASMUS+ ve Türkiye Ulusal Ajansı Projeleri AB Hibe Programları Çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajansı Projeleri: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği ve Stratejik Ortaklıklar 29 Nisan 2016, Çorum Misafirleriniz

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS EN ISO 19011:2011 Ocak 2012 ICS 13.120.10;13.020.10 KALİTE VE ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMLERİ TETKİK KILAVUZU Guidelines for quality and/or environmental management systems

Detaylı

PROGRAMLARI. H. Burak TİFTİK EUREKA Proje Sorumlusu

PROGRAMLARI. H. Burak TİFTİK EUREKA Proje Sorumlusu EUREKA & EUROSTARS PROGRAMLARI H. Burak TİFTİK EUREKA Proje Sorumlusu Firmalar İçin Doğru Strateji!!! Çerçeve Programları EUREKA Programı Ulusal Destekler 2 EUREKA nın Bileşenleri 4 EUREKA Nedir? Ulusal

Detaylı

DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ

DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ 392410 GTİP kodlu Metal Mobilya başlığı için yılı verilerine göre sıralanmış ithalatçı tablosudur. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa ve İngiltere önemli pazarlar arasındadır.

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36 İstanbul, 05 Nisan 2016 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36 KONU : İnternet Servis Sağlayıcılığı Hizmetlerinde Özel İletişim Vergisi (ÖİV) Uygulaması (14 Seri Nolu Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği)

Detaylı

Dr. Vesife HATISARU Uzman, Okul Eğitimi Koordinatörlüğü 19 Şubat 2014

Dr. Vesife HATISARU Uzman, Okul Eğitimi Koordinatörlüğü 19 Şubat 2014 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ DESTEKLERİ Dr. Vesife HATISARU Uzman, Okul Eğitimi Koordinatörlüğü 19 Şubat 2014 Okul Eğitimi Personeline Yönelik Öğrenme Hareketliliği Projeleri Hareketlilik projesi: Okulun ihtiyaçlarına

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2014 2015

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2014 2015 ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2014 2015 Yasar Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi 10.12.2014 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS STAJI NEDİR? AVRUPA DAKİ BİR İŞLETMEDE

Detaylı

ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ

ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ Moderatör Konuşmacılar : Bülent ÖZCAN (Başkan) : Dr. Ranâ KASAPOĞLU ÖNDER (İletişim Koordinatörü) Emirhan H. ASLAN (Uzman, Gençlik Hareketlilik Koordinatörlüğü) İstanbul, 19 Şubat

Detaylı

1. 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Son Ödeme Tarihleri 01.08.2011 Olarak Yeniden BelirlenmiĢtir.

1. 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Son Ödeme Tarihleri 01.08.2011 Olarak Yeniden BelirlenmiĢtir. Ġstanbul, 25 Temmuz 2011 MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO : 2011 / 54 KONU : 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Ödeme Sürelerinin Uzatılması ile Haziran 2011 Dönemi Ba ve Bs

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103)

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) 2018-2020 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) Kocatepe Staj Konsorsiyumu, personel değişimi ve staj amaçlı öğrenci

Detaylı

Proje Hazırlama LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı

Proje Hazırlama LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı 1 Neden Hareketlilik Projesi? Sorumlu kişilerin; bilgi ve becerilerinin artmasını mı teknolojiyi ve yenilikleri

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 2016 1863 Robert Kolej 1912 Mühendislik Okulu (İnşaat, Elektrik ve Makine) 1971 Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU 2018-2019 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Kontenjan: Eğitim Alma Hareketliliği Kapsamında: 4 kişi Ders Verme Hareketliliği Kapsamında: 6 Kişi Başvuru

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67 İstanbul, 27 Ağustos 2015 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67 KONU : Emlak Vergisine Esas Olmak Üzere 2016 Yılında Uygulanacak Bina Metrekare Normal İnşaat Maliyet Bedelleri Hk. Bilindiği üzere Emlak

Detaylı

Türkiye nin CERN e Ortak Üyeliği

Türkiye nin CERN e Ortak Üyeliği Türkiye nin CERN e Ortak Üyeliği M. Hakan KIZILTOPRAK TOBB Başkanlık Özel Müşaviri (CERN Industrial Liaison Officer for TURKEY) www.tobb.org.tr/cern CERN@tobb.org.tr hakan.kiziltoprak@cern.ch +90 312 218

Detaylı

NEC Direktifi kapsamında Raporlama, Durum Raporu

NEC Direktifi kapsamında Raporlama, Durum Raporu TW TR 2008-IB-EN-02 NEC Direktifi kapsamında Raporlama, Durum Raporu Katarina Mareckova, 28.09.2011 Ankara 1 Thomas Seegers Fotolia İçindekiler NEC Direktifi kapsamında raporlama zorunluluğu Veri akışı

Detaylı

ESCMID ve Türkiye İlişkileri

ESCMID ve Türkiye İlişkileri ESCMID ve Türkiye İlişkileri Dr. Murat Akova ESCMID Genel Sekreteri Merhaba İsviçre 300 Üyelerin Ülkelere Dağılımı 250 200 150 100 83 50 0 UK IT DE US NL ES CH GR FR TR BE SE DK PT RO HR Toplam 93

Detaylı

Erasmus Koordinatörler Toplantısı

Erasmus Koordinatörler Toplantısı Erasmus Koordinatörler Toplantısı İletişim Fakültesi Konferans Salonu 19.12.2014 Doç.Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Kurum Koordinatörü shatip@istanbul.edu.tr Akış 2013-2014 Dönemi Değerlendirme Erasmus +:

Detaylı

ANTALYA VALĠLĠĞĠ AVRUPA BĠRLĠĞĠ PROJELERĠ KOORDĠNASYON MERKEZĠ

ANTALYA VALĠLĠĞĠ AVRUPA BĠRLĠĞĠ PROJELERĠ KOORDĠNASYON MERKEZĠ LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLĠLĠK (MOBILITY) Esra TĠLKĠOĞLU 1 Neden Hareketlilik Projesi? Kişilerin bilgi ve becerilerinin artmasını sağlamak Teknolojiyi ve yenilikleri yerinde görebilmek Uygulamaları

Detaylı

6. ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 11 ARALIK 2014

6. ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 11 ARALIK 2014 6. ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI E R A S M U S + Y Ü K S E K Ö Ğ R E N İ M Ö Ğ R E N C İ V E P E R S O N E L H A R E K E T L İ L İ Ğ İ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 11 ARALIK 2014 KA2 - YÜKSEKÖĞRETİM

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ MERKEZİ. Webinar 3- AB Projelerine Giriş, Proje Nedir? 11 Nisan 2016

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ MERKEZİ. Webinar 3- AB Projelerine Giriş, Proje Nedir? 11 Nisan 2016 YAŞAR ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ MERKEZİ Webinar 3- AB Projelerine Giriş, Proje Nedir? 11 Nisan 2016 Proje Nedir? Proje Döngüsü Yönetimi Temel İlkeleri Erasmus+ Gençlik Programı PROJE NEDİR? BELİRLİ BİR

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2011 / 44

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2011 / 44 Đstanbul, 3 Mayıs 2011 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2011 / 44 KONU : Yurt Dışı Gündeliklerine ve K.K.T.C. ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Değişiklikler Hk. Gelir Vergisi Kanunu nun

Detaylı

LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama 1 LdV Türkiye Genel Hareketlilik Başvuru Sayısı 3000 2838 2500 2571 2572 2000 1966 1799 1500 1000 500 293 0 2004 2005 2006 2007 2008 2009

Detaylı

PETROL ÜRÜNLERİ VE DOĞAL GAZIN VERGİLENDİRİLMESİ, FİYAT TEŞEKKÜLÜ VE TARİHSEL GELİŞİMİ VE ÖNERİLER

PETROL ÜRÜNLERİ VE DOĞAL GAZIN VERGİLENDİRİLMESİ, FİYAT TEŞEKKÜLÜ VE TARİHSEL GELİŞİMİ VE ÖNERİLER 21.04.2009 Panel-Ankara PETROL ÜRÜNLERİ VE DOĞAL GAZIN VERGİLENDİRİLMESİ, FİYAT TEŞEKKÜLÜ VE TARİHSEL GELİŞİMİ VE ÖNERİLER Emekli Petrol İşleri Genel Müdürü ve O.D.T.Ü. Öğretim Görevlisi 2007 YILIPETROL

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI COMENIUS 2007-2013 PROGRAMA DAHİL OLAN ÜLKELER 27 AB Üyesi Ülke Norveç

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Hareketlilikler Bilgilendirme Toplantısı. Dr. Öğr.Üyesi Veysel ALCAN Dr. Öğr.Üyesi Ahmet Alper YONTAR

Ulusal ve Uluslararası Hareketlilikler Bilgilendirme Toplantısı. Dr. Öğr.Üyesi Veysel ALCAN Dr. Öğr.Üyesi Ahmet Alper YONTAR Ulusal ve Uluslararası Hareketlilikler Bilgilendirme Toplantısı Dr. Öğr.Üyesi Veysel ALCAN Dr. Öğr.Üyesi Ahmet Alper YONTAR Tarsus 2018 1 Mevcut Programlar Erasmus+ Birleştirilmiş tek bir program Hayatboyu

Detaylı

ERASMUS+ ORIENTATION PROGRAM FOR OUTGOING STUDENTS , Maslak 1453 NeoTech Campus

ERASMUS+ ORIENTATION PROGRAM FOR OUTGOING STUDENTS , Maslak 1453 NeoTech Campus ERASMUS+ ORIENTATION PROGRAM FOR OUTGOING STUDENTS 25.04.2018, Maslak 1453 NeoTech Campus ERASMUS+ HAREKETLİLİGİ BOYUNCA YAPILMASI GEREKENLER HAREKETLİLİK ÖNCESİ *Partner Üniversite ye aday gösterme işlemi.

Detaylı

AB HUKUKUNDA KARAR ALMA SÜRECİ. Haluk Günuğur Türkiye Avrupa Birliği Derneği 17.09.2008

AB HUKUKUNDA KARAR ALMA SÜRECİ. Haluk Günuğur Türkiye Avrupa Birliği Derneği 17.09.2008 AB HUKUKUNDA KARAR ALMA SÜRECİ Haluk Günuğur Türkiye Avrupa Birliği Derneği 17.09.2008 AVRUPA BÜTÜNLEŞMESİNİN AŞAMALARI United States of Europe Federal or Confederal Economic Union European Citizenship

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ KA1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği KA2: İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İşbirliği Stratejik Ortaklıklar

Detaylı

SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ

SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ Sağlık Ekonomisi Nedir? YRD. DOÇ. DR. EMRE ATILGAN SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ - YRD. DOÇ. DR. EMRE ATILGAN Sağlık Ekonomisinin Tanımı Sağlık ekonomisi, ekonomi biliminin (özelde

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014-2015 Erasmus+ Personel Hareketliliği Duyurusu 2014-2015 akademik yılında Erasmus+ Personel Hareketliliğinden yararlanmak isteyen personelimiz

Detaylı

Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar.

Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar. Tanımı Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar. Amacı Personelin çalıştığı ülke dışındaki bir program ülkesinde altı haftaya kadar eğitim almasını sağlayarak,

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 20

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 20 İstanbul, 23 Ocak 2017 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 20 KONU : 2017 Yılında Uygulanacak Yurt Dışı Gündelik Tutarları İle (1/1/2017-30/6/2017 Dönemi İçin) Bunlara Tekabül Eden Brüt Aylık Seviyeleri

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ve DİĞER ULUSLARARASI PROJELER. İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği ve Uluslararası Projeler Ofisi

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ve DİĞER ULUSLARARASI PROJELER. İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği ve Uluslararası Projeler Ofisi İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ve DİĞER ULUSLARARASI PROJELER İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği ve Uluslararası Projeler Ofisi HAREKETLİLİK FİKRİ ÇIKTILAR İÇİNDEKİLER A. ERASMUS+ Stratejik Ortaklıklar

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50 Đstanbul, 06 Haziran 2012 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50 KONU : - Kıdem Tavanı - Vergiden Müstesna Çocuk Zamları 1 2012 ve 2013 Yıllarında Uygulanacak Kıdem Tavanı 29 Aralık 2011 tarih ve 28157

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI (YOUTH IN ACTION)

AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI (YOUTH IN ACTION) AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI (YOUTH IN ACTION) UFND060 PROJECT DESIGN GENÇLİK PROGRAMI Gençlik Programı, Avrupa Komisyonu tarafından gençler için uygulamaya konmuş bir programdır. Bu program gençlerin

Detaylı

Zorunlu Bağışıklama mı, İsteğe Bağlı Bağışıklama mı? Ülkelerin Deneyimleri

Zorunlu Bağışıklama mı, İsteğe Bağlı Bağışıklama mı? Ülkelerin Deneyimleri Zorunlu Bağışıklama mı, İsteğe Bağlı Bağışıklama mı? Ülkelerin Deneyimleri 4. Ulusal Sosyal Pediatri Kongresi, 15-18 Kasım 2016, Antalya Prof. Dr. Sadık Akşit Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı

Detaylı

GENEL ANLAMDA ERASMUS+ NEDİR?

GENEL ANLAMDA ERASMUS+ NEDİR? GENEL ANLAMDA ERASMUS+ NEDİR? Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı Yükseköğretim Koordinatörlüğü 22 Mayıs 2017 KAYSERİ SUNUM İÇERİĞİ Türkiye Ulusal Ajansının kimliği Erasmus+ Nedir?

Detaylı

Finlandiya da Sağlık Hizmetleri. Klaus Halla Geliştirme Müdürü Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı

Finlandiya da Sağlık Hizmetleri. Klaus Halla Geliştirme Müdürü Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı Finlandiya da Sağlık Hizmetleri Klaus Halla Geliştirme Müdürü Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı Temel Bilgiler 5,4 milyon nüfus Toplam doğurganlık oranı 1.85 65 yaş ve üzeri kişi sayısı önümüzdeki 20 yıl

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI 7. KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ KA1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Okul Eğitimi Yükseköğretim KA103

Detaylı

ELSA Izmir. Deniz Hatemi Berivan Aras Ataberk Ozcan Selmin Ş ahin Ecem Kumsal Ba ş yurt Nadıde Nur Karakozak Barlascan Alphan

ELSA Izmir. Deniz Hatemi Berivan Aras Ataberk Ozcan Selmin Ş ahin Ecem Kumsal Ba ş yurt Nadıde Nur Karakozak Barlascan Alphan ELSA Izmir 2015 2016 Deniz Hatemi Berivan Aras Ataberk Ozcan Selmin Ş ahin Ecem Kumsal Ba ş yurt Nadıde Nur Karakozak Barlascan Alphan ELSA Izmir 2015 ELSA Nedir? ELSA (The European Law Students' Association)

Detaylı