ÜLKEYE GİRİŞTE VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN CANLI HAYVAN VE ÜRÜNLERE DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÜLKEYE GİRİŞTE VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN CANLI HAYVAN VE ÜRÜNLERE DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI"

Transkript

1 ÜLKEYE GİRİŞTE VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN CANLI HAYVAN VE ÜRÜNLERE DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; ülkeye girişte veteriner sınır kontrol noktalarında veteriner kontrollerine tabi olan canlı hayvan ve ürünlere ilişkin kuralları belirlemektir. Kapsam MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik; veteriner kontrollerine tabi olan canlı hayvan ve ürünleri, veteriner kontrollerine tabi olmayan bazı kompozit ürünler ve gıda maddelerini kapsar. Dayanak MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik; 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar MADDE 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) Et ürünleri:././.tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği nin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında tanımlanan ürünleri, b) İşlenmiş ürünler: Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği nin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında tanımlanan et ürünlerini, süt ürünlerini, yumurta ürünlerini, işlenmiş balıkçılık ürünlerini, eritilmiş hayvansal yağları, don yağları, jelatini, kolajeni, işlenmiş mide, idrar kesesi ve bağırsakları, c) Kompozit ürün: İlk ürünün işlenmesinin, son ürünün üretilmesinin ayrılmaz bir parçası olduğu ürünleri kapsayan ve işlenmiş hayvansal ürünler ile bitkisel ürünlerin her ikisini de içeren insan tüketimine yönelik gıdayı, ç) Süt ürünleri: Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği nin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında tanımlanan ürünleri, ifade eder. İKİNCİ BÖLÜM Veteriner Kontrolleri ve Belgeler Canlı hayvan ve ürünlerin veteriner kontrolleri MADDE 5- (1) Bu Yönetmeliğin Ek-1 inde listelenen canlı hayvan ve ürünler veteriner sınır kontrol noktalarında veteriner kontrollerine tabidir. (2) Bu Yönetmelik, kompozit ürünlerde halk sağlığı kurallarına uygunluğu sağlamak için gerekli olan kontroller saklı kalmak kaydıyla uygulanır. (3) Ek-1 in birinci sütununda belirtilen GTİP numaraları bazında yapılan veteriner kontrolleri için ürünlerin ilk seçimi, üçüncü sütunda belirtilen veteriner mevzuatı ya da özel konular dikkate alınarak yapılır. Veteriner kontrollerine tabi olan kompozit ürünler MADDE 6- (1) Aşağıdaki kompozit ürünler veteriner kontrollerine tabidir: a) İşlenmiş et ürünü içeren kompozit ürünler, b) İçeriğinin yarısı veya daha fazlası işlenmiş et ürünü dışında herhangi bir işlenmiş hayvansal ürün olan kompozit ürünler, c) İçeriğinde işlenmiş et ürünü olmayan ve bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinde yer alan şartları karşılamayan son ürünlerden içeriğinin yarısından azı işlenmiş süt ürünü olan kompozit ürünler. Veteriner kontrollerine tabi olan kompozit ürünlere eşlik etmesi gereken belgeler MADDE 7- (1) Diğer herhangi bir hayvansal ürün içeriğine bakılmaksızın işlenmiş et ürünü içeren kompozit ürünlere, ülkeye girişte Bakanlıkça belirlenen et ürünleri için ilgili sertifika eşlik etmelidir.

2 (2) Bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde belirtilen işlenmiş süt ürünü içeren kompozit ürünlere, ülkeye girişte Bakanlıkça belirlenen ilgili sertifika eşlik etmelidir. (3) Sadece işlenmiş balıkçılık veya yumurta ürünleri içeren kompozit ürünlere, ülkeye girişte Bakanlıkça belirlenen ilgili sertifika veya sertifika talep edilmemesi durumunda ticari bir belge eşlik etmelidir. Veteriner kontrollerine tabi olmayan bazı kompozit ürünler ve gıda maddeleri MADDE 8- (1) Herhangi bir et ürünü içermeyen insan tüketimine yönelik aşağıdaki kompozit ürünler veya gıda maddeleri veteriner kontrollerine tabi değildir: a) İçeriğinin yarısından azı et ürünü dışında herhangi bir diğer işlenmiş ürün olan ve aşağıdaki koşulları karşılayan kompozit ürünler: 1) Ortam sıcaklığında raf ömrü uzun veya herhangi bir ham ürünün denatüre olacak şekilde üretim süreci boyunca içeriği tamamen pişirilmiş veya ısıl işlemden geçirilmiş, 2) İnsan tüketimine yönelik olduğu açıkça tanımlanmış, 3) Temiz konteynırlarda güvenli bir şekilde paketlenmiş veya mühürlenmiş, 4) Kompozit ürünün paket sayısı, miktarı ve doğası, içerik, üretici ve menşe ülke hakkındaki bilgileri bir arada verecek şekilde ticari bir belgenin eşlik ettiği ve Türkçe etiketlenmiş. b) Bu Yönetmeliğin Ek-2 sinde listelenen kompozit ürünler veya gıda maddeleri. Avrupa Birliğine uyum MADDE 9- (1) Bu Yönetmelik, 91/496/EEC ve 97/78/EC sayılı Konsey Direktifleri gereğince Veteriner Sınır Kontrol Noktalarında Kontrollere Tabi Olan Hayvan ve Ürünlere İlişkin 27/275/EC sayılı Komisyon Kararı dikkate alınarak Avrupa Birliği ne uyum çerçevesinde hazırlanmıştır. Düzenleme yetkisi MADDE 10- (1) Bakanlık bu Yönetmeliğin uygulamasını sağlamak üzere her türlü alt düzenlemeyi yapmaya yetkilidir. Geçiş Hükümleri GEÇİCİ MADDE 1- (1) Ülkeye girişte Veteriner Sınır Kontrol Noktalarının bulunmadığı yerlerde, Veteriner Sınır Kontrol Noktaları kuruluncaya kadar, belirlenen Gümrük Müdürlüklerinde Bakanlıkça yetkilendirilen İl Müdürlükleri tarafından veteriner kontrolleri yürütülür. Yürürlük MADDE 11- Bu Yönetmelik 13/12/2011 tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme MADDE 12- Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

3 EK 1 5 İNCİ MADDEDE BELİRTİLEN VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN CANLI HAYVAN VE ÜRÜNLERİN LİSTESİ Bu liste, veteriner sınır kontrol noktalarında veteriner kontrollerine tabi olması gereken sevkiyatların seçimine yardımcı olmak için, kullanılan ürün sınıflandırmasına göre hayvanları ve ürünleri belirler. Notlar: 1. Sütun 1: Dört rakamlı bir GTİP kullanılır. Aksi belirtilmedikçe bu dört rakamlı GTİP ile başlayan veya kapsanan bütün ürünler veteriner kontrolleri için yetkili makamlardan geçmiş olmalıdır. Veteriner kontrolleri gereğince incelenmesi istenen herhangi bir GTİP altında sadece belirli ürünler varsa ve ürünlerin sınıflandırmasında var olan bu GTİP altında özel alt başlıklar yoksa bu GTİP olarak işaretlenir (örneğin 32: tüm başlık için değil, sadece hayvanlardan elde edilen maddeler için veteriner kontrolü gerekmektedir). 2. Sütun 2: Ürünlerin tanımı, Gümrük Müsteşarlığınca belirlenen Türk Gümrük Tarife Cetveli nin tanım sütununda belirtildiği gibidir. Gümrük Tarifesinin tam kapsamının daha ileri açıklaması için Türk Gümrük Tarife Cetveli nin en son değişikliğine bakınız. Not: Farklı bölümler ve başlıklar kapsamındaki ürünler hakkında daha ileri bilgiler, Türk Gümrük Tarife Cetveli nin GTİP kodlarına ilişkin açıklayıcı notlarında bulunabilir. 3. Sütun 3: Bu sütun, ürünlerin kapsamının detaylarını verir.

4 Bölüm 1: Canlı Hayvanlar 0101 Canlı atlar, eşekler, katırlar ve bardolar 0102 Canlı sığır cinsi hayvanlar 0103 Canlı domuzlar Canlı koyunlar Canlı keçiler 0105 Canlı kanatlı hayvanlar (Gallus Domesticus türünden gelen kanatlı hayvanlar, ördekler, kazlar, hindiler ve beç tavukları) 0106 Diğer canlı hayvanlar Bu başlık, aşağıdaki evcil ve yabani hayvanları da içerir: (A) Memeli Hayvanlar (1) Maymunlar, (2) Balinalar, yunuslar ve domuz balıkları (Cetacea sınıfındaki memeli hayvanlar), denizayıları ve asya denizinekleri (Sirenia sınıfındaki memeli hayvanlar), (3) Diğerleri (ren geyikleri, kediler, köpekler, aslanlar, kaplanlar, ayılar, filler, develer, zebralar, tavşanlar, yabani tavşanlar, geyikler, antiloplar, dağ keçileri, tilkiler, vizonlar ve kürk çiftlikleri için diğer hayvanlar). (B) Sürüngenler (yılanlar ve kaplumbağalar dâhil) (C) Kuşlar (1) Av kuşları, (2) Papağangiller (papağanlar, muhabbet kuşları, Amerikan papağanları ve Avustralya papağanları dâhil), (3) Diğer (keklikler, sülünler, bıldırcınlar, çulluklar, batak çullukları, güvercinler, karatavuklar, kiraz kuşları, yaban ördekleri, yaban kazları, ardıç kuşları, karatavuklar, çayır kuşları, sakalar, baştankaralar, sinek kuşları, tavus kuşları, kuğular ve GTİP de yer almayan diğer kuşlar). (D)Diğer, arılar (kutu, kafes veya kovan içinde taşınsın veya taşınmasın) diğer böcekler, kurbağalar gibi GTİP, GTİP de yer alan sirklerin, hayvan sergilerinin veya benzer gezici hayvan gösterilerinin bir parçası olan hayvanları kapsamamaktadır Maymunlar Balinalar, yunuslar ve domuz balıkları (Cetacea sınıfındaki memeli hayvanlar), deniz ayıları ve Asya denizinekleri (denizinekleri sınıfındaki memeli hayvanlar) Diğerleri 0101, 0102, 0103, 0104, ve GTİP dışında kalan evcil tavşanlar ve memeliler. Köpek ve kediler dâhildir Sürüngenler (yılanlar ve kaplumbağalar dâhil) Kuşlar: Av kuşları Kuşlar: Papağangiller (papağanlar, muhabbet kuşları, Amerikan papağanları ve Avustralya papağanları dâhil) Diğer , ve GTİP dışında kalan kuşlar. Güvercinler dâhildir.

5 Diğer Memeliler, kuşlar ve sürüngenlerin dışında kalan ve başka bir yere dâhil edilmeyen diğer tüm canlı hayvanlar. Hayvan barınakları için canlı tutulacak veya insan tüketimi için öldürülecek canlı kurbağalar bu GTİP de yer almaktadır. Bölüm 2: Et ve Yenilebilen Sakatat Bu bölüm aşağıdakileri içermemektedir: (a) 0201 den 0208 e kadar olan veya 0210 GTİP lerde tanımlanan insan tüketimi için uygun veya elverişli olmayan türde ürünler, (b) Hayvanların bağırsakları, idrar keseleri ya da mideleri (0504 GTİP) veya hayvan kanı (0511 veya 32 GTİP), (c) 0209 GTİP de yer alan ürünlerin dışında kalan hayvan yağları (Bölüm 15) Sığır cinsi hayvanların eti (taze veya soğutulmuş) 0202 Sığır cinsi hayvanların eti (dondurulmuş) 0203 Domuzların eti (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş) 0204 Koyun veya keçilerin eti (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş) 0205 Atlar, eşekler, katırlar veya bardoların eti (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş) 0206 Sığır cinsi hayvanlar, domuzlar, koyunlar, keçiler, atlar, eşekler, katırlar veya bardoların yenilebilen sakatatı (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş) GTİP de yer alan kanatlı hayvanların eti ve yenilebilen sakatatı (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş) 0208 Diğer etler ve yenilebilen sakatat (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş) İnsan tüketimine yönelik olmayan ham materyal hariçtir. İnsan tüketimine yönelik kolajen veya jelâtinin üretimi için olan diğer materyali ve kemikleri kapsar Tavşanların veya yabani tavşanların Maymunların Balinaların, yunusların ve domuz balıklarının (Cetacea sınıfındaki memeli hayvanlar), deniz ayılarının ve Asya denizineklerinin (Sirenia sınıfındaki memeli hayvanlar) Sürüngenlerin (yılanlar ve kaplumbağalar () dâhil) Kurbağa bacakları (70) Diğer: Evcil güvercinlerin, tavşanların veya yabani tavşanların dışındaki av hayvanlarının Bıldırcınlar, ayıbalıkları, ren geyikleri veya diğer memeli türlerinin etlerini içerir.

6 0209 Domuz yağı (yağsız et bulunmayan) ve kanatlı hayvanların yağı (Eritilmemiş veya başka suretle çıkarılmamış) (taze, soğutulmuş, dondurulmuş, tuzlanmış, salamura edilmiş, kurutulmuş veya tütsülenmiş) Hem yağ hem de işlenmiş yağı 0210 Et ve yenilebilen sakatat (tuzlanmış, salamura edilmiş, kurutulmuş veya tütsülenmiş), et veya sakatatın yenilebilen unları ve kaba unları Bölüm 3: Balık ve Kabuklu Hayvanlar, Yumuşakçalar ve Diğer Su Omurgasızları : İnsan tüketimine yönelik et, et ürünleri, kemikler ve diğer hayvansal ürünler. İnsan tüketimine yönelik donyağı da dâhil olmak üzere işlenmiş hayvansal proteini kapsamaktadır. İnsan tüketimine yönelik kurutulmuş domuz kulakları dâhildir. Sosisler 1601 GTİP ine dahildir. Bu bölüm aşağıdakileri kapsamamaktadır: (a) 0106 GTİP de yer alan memeli hayvanlar, (b) 0106 GTİP de yer alan memeli hayvanların eti (0208 veya 0210 GTİP), (c) Balık (ciğerleri ve balık yumurtaları dâhil) veya türleri ya da durumları nedeniyle insan tüketimi için uygun veya elverişli olmayan veya ölü kabuklular, yumuşakçalar veya diğer su omurgasızları (Bölüm 5), insan tüketimi için uygun olmayan balık veya kabuklular, yumuşakçalar veya diğer su omurgasızlarının unları, kaba unları veya pelletleri (2301 GTİP), (d) Havyar ya da balık yumurtalarından hazırlanan havyar yerine kullanılan ürünler (1604 GTİP) Bu bölüm, hem damızlık ve üretim için canlı balık, canlı süs balığı hem de canlı olarak nakledilen ancak insan tüketimi için ithal edilen canlı balık veya canlı kabuklu hayvanları Bu bölümde yer alan tüm ürünler veteriner kontrollerine tabidir Canlı balıklar : Alabalık, yılanbalığı, sazan balığı veya diğer türler ya da damızlık veya üretim için ithal edilen herhangi bir balığı İnsanlar tarafından hemen tüketilmek üzere ithal edilen canlı balıklar, ürün gibi veteriner kontrolleri amaçlanarak işlem görür GTİP de yer alan süs balıkları dâhildir Balıklar (taze veya soğutulmuş), 0304 GTİP de yer alan balık filetoları ve diğer balıketleri hariç Ciğerler ve balık yumurtaları

7 0303 Balıklar (dondurulmuş) 0304 GTİP de yer alan balık filetoları ve diğer balıketleri hariç 0304 Balık filetoları ve diğer balıketleri (kıyılmış olsun olmasın) (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş) 0305 Balıklar (kurutulmuş, tuzlanmış veya salamura edilmiş), tütsülenmiş balıklar (önceden veya tütsüleme işlemi sırasında pişirilmiş olsun olmasın), insan tüketimi için uygun balık unları, kaba unları ve pelletleri 0306 Kabuklu hayvanlar (kabuklu olsun olmasın) (canlı, taze, soğutulmuş, dondurulmuş, kurutulmuş, tuzlanmış veya salamura edilmiş), kabuklu hayvanlar (kabuklu) (buharda veya suda haşlanarak pişirilmiş) (soğutulmuş, dondurulmuş, kurutulmuş, tuzlanmış veya salamura edilmiş olsun olmasın), kabuklu hayvanların insan tüketimi için uygun unları, kaba unları ve pelletleri 0307 Yumuşakçalar (kabuklu olsun olmasın) (canlı, taze, soğutulmuş, dondurulmuş, kurutulmuş, tuzlanmış veya salamura edilmiş), kabuklu hayvanlar ve yumuşakçaların dışında kalan su omurgasızları (canlı, taze, soğutulmuş, dondurulmuş, kurutulmuş, tuzlanmış veya salamura edilmiş), kabuklu hayvanların dışında kalan su omurgasızlarının insan tüketimi için uygun unları, kaba unları ve pelletleri : Ciğerleri ve balık yumurtaları hariç olmak üzere Pasifik somonu, sockeye somonu (kırmızı somon), ciğerleri ve balık yumurtaları hariç olmak üzere diğer somon türleri (salmonidae), alabalık, Atlantik somonu ve diğer balıkları : Balık, kabuklu hayvanlar veya diğer su omurgasızlarından yapılan insan tüketimi için uygun unlar, kaba unlar ve pelletler gibi diğer balıkçılık ürünlerini : İnsanlar tarafından hemen tüketilmek üzere ithal edilen canlı kabuklu hayvanlar ürün gibi değerlendirilir ve veteriner kontrolleri amaçlanarak işlem görür. : Bonamia Ostreae ve Martelia refringens, pişirilmiş ve daha sonra soğutulmuş veya dondurulmuş yumuşakçaları ve diğer su omurgasızlarını İnsanlar tarafından hemen tüketilmek üzere ithal edilen canlı yumuşakçalar ürün gibi değerlendirilir ve veteriner kontrolleri amaçlanarak işlem görür. Salyangoz türlerinin etlerini Deniz salyangozları dışında kalan salyangozlar Helix pomatia Linné, Helix aspersa Muller, Helix lucorum türlerinin karada yaşayan karından bacaklılarını ve Achatinidae ailesinin türlerini Hemen insan tüketimi için canlı salyangozlar ve insan tüketimi için salyangoz etini Hafifçe ön pişirilmiş veya ön işleme tabi tutulmuş salyangozu

8 Kabuklu hayvanlar ve yumuşakçalar dışında kalan canlı su omurgasızları (canlı, taze veya soğutulmuş) Diğer: Bu GTİP, kabuklu hayvanlar dışında kalan su omurgasızlarının insan tüketimi için uygun unları, kaba unları ve pelletlerini Bölüm 4: Süt Ürünleri, Kuş Yumurtaları, Doğal Bal, Başka Bir Yerde Belirtilmeyen veya Yer Almayan Yenilebilen Hayvansal Ürünler : İnsan tüketimi için balık kaba unlarını 1. Süt ifadesi, tam yağlı süt veya yağı kısmen veya tamamen alınmış süt anlamına gelmektedir GTİP in amaçları doğrultusunda: (a) Tereyağı ifadesi, yalnızca sütten elde edilen, ağırlık olarak en az % 80 en fazla % 95 süt yağı içeriği, ağırlık olarak en fazla % 2 yağsız süt kuru maddesi içeriği, ağırlık olarak en fazla % 16 su içeriği bulunan doğal tereyağı, peynir altı suyu tereyağı veya rekombine tereyağı (kutulanmış tereyağı dâhil olmak üzere taze, tuzlanmış veya ekşi tereyağı) anlamına gelmektedir. Tereyağı, ilave emülsifiye edici madde içermez. Ancak, sodyum klorür, gıda renklendiricisi, nötralize edici tuzlar ve zararsız laktik asit üreten bakterilerin kültürlerini içerebilir. (b) Sürülebilir süt ürünleri ifadesi, üründe sadece yağ olarak süt yağı içeren, ağırlık olarak en az % 39 en fazla % 80 süt yağı içeriği bulunan, yağ içinde su tipinde sürülebilir emülsiyon anlamına gelmektedir. 3. Peynir altı suyunun konsantrasyonu ile ve süt ve süt yağının ilave edilmesi ile elde edilen ürünler, aşağıda belirtilen üç özelliğe sahip olmaları koşuluyla 0406 GTİP te peynir olarak sınıflandırılır: (a) Kuru maddenin ağırlığı olarak % 5 veya daha fazla süt yağı içeriği, (b) Ağırlık olarak en az % 70 en fazla % 85 kuru madde içeriği, (c) Kalıplanmış veya kalıplanabilir. (d) 4. Bu bölüm aşağıdakileri kapsamamaktadır: (a) Ağırlık olarak % 95 den fazla laktoz içeren, kuru madde üzerinden hesaplandığında anhidroz (susuz) laktoz olarak ifade edilen, peynir altı suyundan elde edilen ürünler(1702 GTİP), (b) Albüminler (kuru madde üzerinden hesaplandığında ağırlık olarak % 80 den fazla peynir altı suyu proteini içeren, iki ya da daha fazla peynir altı suyu proteini konsantresi dâhil) (3502 GTİP) veya globülinler (3504 GTİP) 0401 Süt ve krema (konsantre edilmemiş, ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içermeyenler) 0402 Süt ve krema (konsantre edilmiş veya ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içerenler) : Süt, çiğ, pastörize veya termize (ısıl işlem görmüş) sütü Sütün fraksiyonlarını Hayvan beslenmesi için süt, 2309 GTİP de yer almaktadır.

9 0403 Yayık altı, pıhtılaşmış süt ve krema, yoğurt, : Krema, tereyağı ve kefir ve diğer fermente edilmiş veya asitliği tatlandırılmış, jelleştirilmiş, artırılmış süt ve krema (konsantre edilmiş dondurulmuş ve fermente edilmiş olsun olmasın veya ilave şeker veya diğer süt ve insan tüketimi için konsantre tatlandırıcı maddeleri içersin içermesin veya edilmiş sütü aroma veya ilave meyve, sert kabuklu meyve Dondurma, 2105 GTİP de yer veya kakao içersin içermesin) almaktadır Peynir altı suyu (konsantre edilmiş olsun olmasın veya ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içersin içermesin) tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan doğal süt bileşenlerinden oluşan ürünler (ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içersin içermesin) 0405 Sütten elde edilen tereyağı ve diğer katı ve sıvı : Sürülebilir süt ürünleri yağlar, sürülebilir süt ürünleri dâhildir Peynir ve pıhtılaşmış ürünler 0407 Kuş ve kanatlı hayvanların yumurtaları (kabuklu) (taze, dayanıklılığı arttırılmış veya pişirilmiş) 0408 Kuş ve kanatlı hayvanların yumurtaları (kabuksuz) ve yumurta sarıları (taze, kurutulmuş, buharda veya suda haşlanarak pişirilmiş, kalıplanmış, dondurulmuş veya diğer bir şekilde dayanıklılığı artırılmış) (ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler içersin içermesin) : Kuluçkalık yumurtalar, patojenden arî olduğu belirlenmiş (SPF) yumurtalar ve insan tüketimi için yumurtalar. 1 yaşındaki yumurtalar ı İnsan tüketimi için uygun olmayan yumurta albümini 3502 GTİP de yer almaktadır. : Bu başlık, ısıl işlem görmüş olsun olmasın yumurta ürünlerini Bu başlık, tüm kabuksuz yumurtaları ve tüm kuşların yumurta sarılarını kapsamaktadır. Bu başlıktaki ürünler, taze, kurutulmuş, buharda veya haşlanarak pişirilmiş, kalıplanmış (silindirik uzun yumurtalar gibi), dondurulmuş veya diğer bir şekilde dayanıklılığı artırılmış olabilir. Tüm bu başlık, ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içersin içermesin ve gıda olarak veya sanayi amaçlı (örneğin tabaklama) kullanılsın kullanılmasın bu pozisyonda yer almaktadır. Bu başlık aşağıdakileri kapsamamaktadır: (a) Yumurta sarısının yağı (15.06 GTİP), (b) Çeşnilendirme, baharatlar veya diğer katkı maddelerini içeren yumurta müstahzarları (21.06 GTİP), (c) Lesitin (29.23 GTİP), (d) Ayrı yumurta beyazı (yumurta albümini) (35.02 GTİP) Doğal bal Bu başlık, ne şeker ne de başka maddenin ilave edilmemesi şartıyla, arılar (Apis Mellifera) veya diğer böcekler tarafından bal peteğinde veya bal peteği kütlelerinde veya santrifüj edilerek üretilen balı kapsamaktadır. Bu bal, bitki örtüsü kaynağı, menşei veya rengi ile belirlenebilir. Bu başlık, yapay bal ve doğal ve yapay balın karışımını kapsamamaktadır (17.02 GTİP).

10 0410 Tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer : Bu başlık, arı sütü ve almayan hayvansal yenilebilen ürünler propolis ve aynı zamanda kemikler veya insan tüketimi için diğer hayvanlardan elde edilen maddeleri İnsan tüketimi için böcekler ve böcek yumurtalarını (a) (b) 0410 GTİP, tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan, insan tüketimi için uygun hayvansal ürünleri kapsamaktadır. Bunlar aşağıdakileri içermektedir: Kaplumbağa yumurtaları, Salangan follukları (kuş follukları) GTİP, hayvan kanını (yenilebilen olsun olmasın) (sıvı veya kurutulmuş) kapsamamaktadır (05.11 veya GTİP). Bölüm 5: Başka bir yerde belirtilmeyen veya yer almayan hayvansal ürünler Veteriner kontrollerine tabi olması gereken bu bölümdeki belirli ürünler için ilave seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. 1. Bu bölüm aşağıdakileri kapsamamaktadır: (a) Yenilebilen ürünler (hayvanların bağırsakları, idrar keseleri ve mideleri (tamamı veya parçaları) ve hayvan kanı dışında kalanlar, sıvı veya kurutulmuş), (b) Postlar veya deriler (kürklü deriler dâhil), 0505 GTİP deki ürünlerin dışında kalanlar ve 0511 GTİP deki ham post veya derilerin kırpıntı ve benzer döküntüleri (Bölüm 41 veya 43), (c) Hayvan tekstil malzemeleri, at kılı ve at kılı döküntüleri dışında kalanlar (Kısım XI), (d) Süpürge veya fırça yapımı için hazır bağlar veya demetler (9603 GTİP). 2. Sınıflandırmada fil, su aygırı, denizayısı, denizgergedanı ve yaban domuzu dişleri, gergedan boynuzları ve tüm hayvanların dişleri fildişi olarak kabul edilir. 3. Sınıflandırmada at kılı ifadesi tek tırnaklı veya sığır cinsi hayvanların yelelerinin veya kuyruklarının kılları anlamına gelmektedir Domuzlar, evcil domuzlar veya yaban domuzlarının kıl ve tüyleri, bu kıl ve tüylerin döküntüleri At kılı ve at kılı döküntüleri İşlenmemiş domuz kılı, fabrikada yıkama işlemine tabi tutulmamış, tabaklama ile elde edilmiş veya içinde patojenlerin kalmamasını sağlamak üzere başka bir yöntemle işlem görmüş olan domuz kılı anlamına gelmektedir. Bu GTİP kapsamında yer alan tüm kıllar Bakanlık yetkili birimine bildirilmelidir. Türlerinin, durumlarının ve gördükleri işlemin kanıtı talep edilebilir GTİP, eğirme işlemine tabi tutulmuş veya uç uça düğümlü kılları içermemektedir. Bu GTİP, sadece işlenmemiş at kılını değil aynı zamanda yıkanmış, boyanmış, ağartılmış, bükülmüş veya başka şekilde hazırlanmış at kıllarını

11 0504 Hayvanların (balıkların dışında kalanlar) bağırsakları, idrar keseleri ve mideleri (tamamı veya parçaları) (taze, soğutulmuş, dondurulmuş, tuzlanmış, salamura edilmiş, kurutulmuş veya tütsülenmiş) 0505 Kuşların derileri ve diğer kısımları (tüylü veya tüysüz), tüyler ve tüy parçaları (kenarları kırpılmış olsun olmasın) ve ince tüyler (koruma amacıyla işlem görmek, dezenfekte edilmek veya temizlenmekten daha ileri işlenmemiş), tüylerin veya tüy parçalarının toz ve döküntüleri : Sığır cinsi, domuz cinsi, koyun cinsi, keçi cinsi veya kanatlı hayvanların temizlenmiş, tuzlanmış, kurutulmuş veya ısıtılmış haldeki midelerini, idrar keselerini ve bağırsaklarını : İşlem görmüş dekoratif tüyler, yolcular tarafından özel kullanımları için taşınan işlem görmüş tüyler veya sanayi dışında amaçlar için özel şahıslara gönderilen işlem görmüş tüyleri içermemektedir GTİP, işlem görmemiş olanların yanı sıra sadece koruma amacıyla işlem görmüş, dezenfekte edilmiş veya temizlenmiş ancak başka şekilde işlenmemiş veya monte edilmemiş gibi işlemleri görmüş olanları kapsamaktadır Kemikler ve boynuzlar (işlenmemiş, yağı çıkarılmış, basitçe hazırlanmış (ancak şekil vermek için kesilmemiş), asit ile işlem görmüş veya jelâtinden arındırılmış), bu ürünlerin tozu ve döküntüleri 0507 Fildişi, kaplumbağa kabuğu, balina kemiği ve balina kemiği tüyü, boynuzlar, geyik boynuzları, toynaklar, tırnaklar, pençeler ve gagalar (işlenmemiş veya basitçe hazırlanmış ancak şekil vermek için kesilmemiş), bu ürünlerin tozu ve döküntüleri 0510 Amber, kunduz hayası (kastoreum), kedi miski (sivet) ve misk, kuduz böceği (kantarit), safra (kurutulmuş olsun olmasın) Eczacılık ürünlerinin hazırlanmasında kullanılan salgı bezleri ve diğer hayvansal ürünler (taze, soğutulmuş, dondurulmuş veya diğer bir şekilde geçici olarak dayanıklılığı artırılmış) Doldurma için kullanılan türde tüyler ve ince kuş tüyleri, ham veya diğer tüyler Jelâtin üretimi için kemikler veya insan tüketimi için kesilmiş karkaslardan elde edilen kolajen ve insan tüketimi için kemik ununu Seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir (kemikler ve kemik ürünleri gibi). Av hatıraları için seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. Sadece kemikler, boynuzlar, toynaklar, pençeler, geyik boynuzları, dişler, postlar veya derilerden oluşan kuşların ve toynaklıların işlem görmüş av hatıralarını Seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. Ev ve süs hayvanı yemi dâhil yemlerin, eczacılık ürünlerinin ve diğer teknik ürünlerin imali için hayvansal yan ürünler. Bu GTİP, salgı bezlerini, diğer hayvansal ürünleri ve safrayı kapsamaktadır. Kurutulmuş salgı bezleri ve ürünler 3501 GTİP de yer almaktadır.

12 0511 Başka bir yerde belirtilmeyen veya yer Genetik maddeleri (sığır cinsi, almayan hayvansal ürünler (Bölüm 1 veya 3 te koyun cinsi, keçi cinsi, tek tırnaklı yer alan, insan tüketimi için uygun olmayan ve domuz türleri gibi hayvan ölü hayvanlar) menşeli sperma ve embriyolar) içermemektedir. Kategori 1 ve 2 ye giren hayvansal yan ürünleri Sığır cinsi hayvanların spermaları Balıkların, kabuklu hayvanların, yumuşakçaların veya diğer su omurgasızlarının ürünleri (Bölüm 3 te yer alan ölü hayvanlar) : Kuluçkalık balık yumurtalarını ve ölü hayvanları Ev ve süs hayvanı yeminin ve eczacılık ürünlerinin ve diğer teknik ürünlerin imali için hayvansal yan ürünleri (10) (90) Veterler ve tendonlar (ham postların ve derilerin kırpıntıları ve benzer döküntüleri Diğer Bölüm 12: Yağlı Tohumlar ve Yağlı Meyveler, Çeşitli Taneler, Tohumlar ve Meyveler, Endüstriyel veya Tıbbi Bitkiler, Sap ve Kaba Yem Hububat sapları ve kavuzları (hazırlanmamış) (kıyılmış, öğütülmüş, preslenmiş veya pellet şeklinde olsun olmasın) İsveç şalgamı, hayvan pancarı, kök kaba yemler, saman, yonca (alfalfa), üçgül, korunga, yemlik lahana, acı bakla, fiğ ve benzeri yemlik ürünler (pellet şeklinde olsun olmasın) : GTİP de yer almayan ve bu GTİP de yer alan sığır cinsi hayvanların dışında kalan türlerin embriyo, ova, sperma ve genetik maddeleri Ev ve süs hayvanı yeminin veya diğer teknolojik ürünlerin imali için hayvan yan ürünleri dâhildir. Arıcılıkta kullanılan arı ürünlerini Bölüm 1 de yer alan ölü hayvanları içermektedir (köpekler ve kediler). İnsan tüketimi için, balıktan elde edilmemiş yenilebilen hayvan kanını ve temel özellikleri değiştirilmemiş maddeleri Sadece bazı bitki ürünleri veteriner kontrollerine tabidir. Sadece saman ve sapı içerir. Sadece saman ve sapı içerir.

13 Diğer G.T.İ.P Tanımı Niteliği ve Açıklama Bölüm 15: Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar ve Parçalanma Ürünleri, Hazır Yenilebilen Yağlar, Hayvansal veya Bitkisel Mumlar 1. Bu bölüm aşağıdakileri kapsamamaktadır: (a) 0209 GTİP deki domuz yağı veya kanatlı hayvan yağı, (b) Kakao yağı (katı yağ ve sıvı yağ) (1804 GTİP), (c) 0405 GTİP deki ürünlerin ağırlık olarak % 15 den fazlasını içeren yenilebilen müstahzarları (genellikle Bölüm 21), (d) Donyağı (2301 GTİP) veya 2304 den 2306 ya kadar olan GTİP dekilerin kalıntıları GTİP, denatüre edilmemiş katı veya sıvı yağlar veya fraksiyonlarına karşılık gelen uygun GTİP de sınıflandırılmış, sadece denatüre edilmiş, katı yağlar veya sıvı yağlar veya fraksiyonlarını kapsamamaktadır. 3. Sabun hammaddeleri, yağ tortuları ve posaları, stearin zifti, gliserol zifti ve yapağı yağı kalıntıları 1522 GTİP de yer almaktadır Katı domuz yağı (eritilmiş domuz yağı 'lard' dahil) ve kanatlı hayvanların katı yağları (0209 veya 1503 GTİP dekiler dışında kalan) 1502 Sığır cinsi hayvanların, koyun veya keçilerin yağları (1503 GTİP dekiler dışında kalan) 1503 Lard stearini, sıvı lard yağı, oleostearin, oleoyağ ve sıvı don yağı (emülsifiye edilmemiş, karıştırılmamış veya başka şekilde hazırlanmamış) 1504 Balıkların veya deniz memelilerinin katı ve sıvı yağları ve fraksiyonları (rafine edilmiş olsun olmasın, fakat kimyasal olarak değiştirilmemiş) 1506 Diğer hayvansal katı ve sıvı yağlar ve fraksiyonları (rafine edilmiş olsun olmasın, fakat kimyasal olarak değiştirilmemiş) Tüm hayvanlardan elde edilen yağlar. İlave seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir (Eritilmiş yağlar ve balık yağları, kimyasal amaçlı oleo için kategori 2 maddelerden eritilmiş yağlar, yağ türevleri gibi). Yağ türevleri, Bakanlıkça belirlenen metotla üretilen saf haldeyken katı yağlar ve sıvı yağlardan elde edilen ilk kademe ürünleri Diğer maddelerle karıştırılmış türevleri içermemektedir. Balık sıvı yağları ve deniz memelilerinden elde edilen sıvı yağlar Çeşitli yenilebilen müstahzarlar, Bölüm 21 de yer almaktadır. Bölünmemiş katı veya sıvı yağlar ve Bakanlıkça belirlenen metotla üretilen ilk fraksiyonları Diğer maddelerle karıştırılmış türevleri içermemektedir.

14 1516 GTİP, aşağıda bahsedilen türde özel bir kimyasal değişime uğramış ancak daha ileri hazırlanmamış hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağları kapsamaktadır. Bu başlık, aynı zamanda hayvansal veya bitkisel katı ve sıvı yağların benzer şekilde işlem görmüş fraksiyonlarını kapsamaktadır. Ürünlerin bir katalizör (genellikle ince ayrılmış nikel) varlığında, uygun bir sıcaklık ve basınçta saf hidrojen ile temasa geçirilmesi ile gerçekleştirilen hidrojenize etme işlemi, doymamış gliseritleri daha yüksek erime noktaları olan doymuş gliseritlere dönüştürerek katı yağların erime noktalarını yükseltmekte ve sıvı yağların yoğunluklarını artırmaktadır Hayvansal katı ve sıvı yağlar ve fraksiyonları (kısmen veya tamamen hidrojenize edilmiş, ara-esterleşmiş, yeniden esterleşmiş veya elaidik asitleşmiş) (rafine edilmiş olsun olmasın, fakat daha ileri hazırlanmamış) (91) 1518 (95) (91) Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar ve fraksiyonları (kaynatılmış, oksitlenmiş, suyu alınmış, kükürtlenmiş, üflenmiş, vakum veya inert gaz içinde ısıyla polimerize edilmiş veya başka bir şekilde kimyasal olarak değiştirilmiş) (15.16 GTİP dekiler hariç), tarifenin başka bir yerinde belirtilmeyen veya yer almayan, bu bölümdeki hayvansal veya bitkisel katı veya sıvı yağların veya farklı katı veya sıvı yağ fraksiyonlarının yenilmeyen karışımları veya müstahzarları Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar ve fraksiyonları (kaynatılmış, oksitlenmiş, suyu alınmış, kükürtlenmiş, üflenmiş, vakum veya inert gaz içinde ısıyla polimerize edilmiş veya başka bir şekilde kimyasal olarak değiştirilmiş) (15.16 GTİP dekiler hariç) Hayvansal veya hayvansal veya bitkisel katı ve sıvı yağlar ve fraksiyonlarının yenilemeyen karışımları veya müstahzarları Ham balmumu ve diğer böcek mumları (rafine olsun olmasın) Sadece hayvansal katı ve sıvı yağlar. Diğer maddelerle karıştırılmış türevler veteriner kontrollerine dâhil değildir. Veteriner amaçları doğrultusunda yağ türevleri, Bakanlıkça belirlenen metotla üretilen saf haldeyken katı yağlar ve sıvı yağlardan elde edilen ilk kademe ürünleri Sadece hayvansal katı ve sıvı yağlar Sadece eritilmiş hayvansal yağlar Bakanlıkça belirlenen metotla üretilen yağ türevleri Diğer maddelerle karıştırılmış türevleri içermemektedir. Sadece hayvansal katı ve sıvı yağlar Yağ türevleri ve kimyasal amaçlı oleo için kategori 2 maddelerden eritilmiş yağlar için seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir Hayvanlardan elde edilen katı ve sıvı yağ müstahzarları Teknik amaçlar için balmumu İlave seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. Arıcılık ürünleri (99) Diğer Arıcılık amaçları için arı ürünleri İlave seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. Arıcılık ürünleri Arıcılık için arı ürünleri dışında kalan arıcılık ürünleri,

15 Diğer GTİP de sunulmalıdır. G.T.İ.P Tanımı Niteliği ve Açıklama Bölüm 16: Et, Balık, Kabuklu Hayvanlar, Yumuşakçalar veya Diğer Su Omurgasızlarının Müstahzarları 1. Bu bölüm, Bölüm 2 veya 3 veya 0504 GTİP de belirtilen işlem ile dayanıklılığı artırılmış veya hazırlanmış et, sakatat, balık, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar veya diğer su omurgasızlarını kapsamamaktadır. 2. Gıda müstahzarları, ağırlık olarak % 20 den fazla sosis, et, sakatat, kan, balık veya kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar veya diğer su omurgasızları veya bunların karışımlarını içermeleri koşuluyla bu bölümde yer almaktadır. Müstahzarların yukarıda bahsedilen ürünlerin iki veya daha fazlasını içermesi durumunda, ağırlık olarak en fazla olan içerik veya içeriklere karşılık gelen Bölüm 16 başlığında sınıflandırılır. Bu hükümler, 1902 GTİP deki doldurulmuş ürünlere veya 2103 veya 2104 GTİP deki müstahzarlara uygulanmaz. Bu bölüm işlenmiş hayvansal ürün içeren kompozit ürünleri 1601 Etten, sakatattan veya kandan yapılmış sosisler ve benzeri ürünler; esası bu ürünler olan gıda müstahzarları 1602 Diğer hazırlanmış veya dayanıklılığı artırılmış et, sakatat veya kan 1603 Et, balık, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar veya diğer su omurgasızlarının hülasa ve suları 1604 Hazırlanmış veya dayanıklılığı artırılmış balıklar, havyar ve balık yumurtalarından hazırlanmış havyar yerine kullanılan ürünler, balık (bütün veya parçalar halinde ama kıyılmamış) 1605 Hazırlanmış veya dayanıklılığı artırılmış kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve diğer su omurgasızları Bölüm 17: Şekerler ve Şekerlemeler Bu bölüm, sakroz, laktoz, maltoz, glikoz ve fruktoz dışında kalan kimyasal olarak saf şekerleri içermemektedir. Laktoz veya laktoz şurubu (anhidroz (susuz) laktoz olarak ifade edilen, kuru madde üzerinden hesaplandığında ağırlık olarak % 99 veya daha fazla laktoz içeren) Bölüm 19: Hububat, Un, Nişasta veya Süt Müstahzarları, Pastacılık Ürünleri Çeşitli şekillerde dayanıklılığı artırılmış eti Çeşitli şekillerde dayanıklılığı artırılmış eti : Surimi, jel formunda balık proteinini (soğutulmuş veya dondurulmuş olsun olmasın) : Balık veya yumuşakçalar içeren pişirilmiş veya ön pişirilmiş yemeklik müstahzarlar. Konserve balık ve hava geçirmez kaplar içinde konserve havyar. Makarna ile karıştırılmış balık ürünleri 1902 GTİP de yer almaktadır. : Tam olarak hazırlanmış veya ön hazırlanmış salyangoz bu başlık altında yer almaktadır. Konserve kabuklu hayvanları veya diğer su omurgasızlarını Bu bölüm, 1902 GTİP deki doldurulmuş ürünler hariç olmak üzere, ağırlık olarak % 20 den fazla sosis, et, sakatat, kan, balık veya kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar veya diğer su

16 omurgasızlarını veya bunların karışımını içeren gıda müstahzarlarını kapsamamaktadır (Bölüm 16). G.T.İ.P Tanımı Niteliği ve Açıklama Bu bölüm, işlenmiş hayvansal ürünleri içeren kompozit ürünleri 1901 Malt hülasası, tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan, un, öğütülmemiş tahıl, kaba un, nişasta veya malt hülasasının gıda müstahzarları (kakao içermeyenler veya tamamen yağının çıkarılması esasına göre hesaplandığında ağırlık olarak % 40'dan az kakao içerenler), tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan, esasını den e kadar olan GTİP lerde yer alan ürünlerin gıda müstahzarları (kakao içermeyenler veya tamamen yağının çıkarılması esasına göre hesaplandığında ağırlık olarak % 5'den az kakao içerenler) (10) (30) Makarnalar (pişirilmiş veya doldurulmuş (et veya diğer maddelerle) veya başka şekilde hazırlanmış olsun olmasın), spagetti, makaroni, noodles, lazanya, gnocchi, ravioli, canelloni gibi; kuskus (hazırlanmış olsun olmasın) Ağırlık olarak % 20 den fazla balık, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar veya diğer su omurgasızlarını içerenler Ağırlık olarak % 20 den fazla sosis ve benzerleri, her tür et ve sakatatı içerenler (her tür veya menşe katı yağı içerenler dâhil) Yemeklik müstahzarlar Bölüm16 ve 21 de yer almaktadır. Hayvansal ürünleri içeren pişirilmiş veya ön pişirilmiş yemeklik müstahzarları Pişirilmiş (91) Diğer (diğer doldurulmuş makarnalar, (99) pişirilmemiş) 1905 Pastalar Et içeren müstahzarları Bölüm 20: Sebzeler, Meyveler, Sert Kabuklu Meyveler veya Diğer Bitki Parçalarının Müstahzarları Bu bölüm, ağırlık olarak % 20 den fazla sosis, et, sakatat, kan, balık veya kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar veya diğer su omurgasızlarını veya bunların karışımını içeren gıda müstahzarlarını kapsamamaktadır (Bölüm 16) Diğer sebzeler (26 GTİP deki ürünler dışında kalan, sirke veya asetik asitten başka şekilde hazırlanmış veya dayanıklılığı artırılmış, dondurulmuş) Diğer sebzeler (26 GTİP deki ürünler dışında kalan, sirke veya asetik asitten başka şekilde hazırlanmış veya dayanıklılığı Bu bölüm, işlenmiş hayvansal ürünleri içeren kompozit ürünleri Et içeren müstahzarları Et içeren müstahzarları

17 artırılmış, dondurulmamış) G.T.İ.P Tanımı Niteliği ve Açıklama Bölüm 21: Çeşitli Yenilebilen Müstahzarlar 1. Bu bölüm, 2103 veya 2104 GTİP de tanımlanan ürünlerin dışında kalan, ağırlık olarak % 20 den fazla sosis, et, sakatat, kan, balık veya kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar veya diğer su omurgasızlarını veya bunların karışımını içeren gıda müstahzarlarını kapsamamaktadır (Bölüm 16) GTİP in amaçları doğrultusunda, homojenize kompozit gıda müstahzarları ifadesi, balık, et, sebze veya meyve gibi temel bileşenlerin iki veya daha fazlasının ince homojenize karışımını içeren, net ağırlık içeriği 250 gramı geçmeyen kaplarda, diyetetik amaçlı ürünler veya bebek gıdası gibi perakende satışa sunulan müstahzarlar anlamına gelmektedir. Bu tanımın uygulanması için, lezzetlendirme, dayanıklılığını artırma veya diğer amaçlar için karışıma eklenebilecek küçük miktarlardaki bileşenler dikkate alınmaz. Bu tür müstahzarlar küçük miktarlarla görülebilir katkı maddeleri içerebilirler (90 90) (10) (98) Soslar ve müstahzarları, çeşni ve lezzet verici karışımlar; hardal unu, kaba unu ve hazır hardal Diğer Çorbalar, et suları ve müstahzarları, homojenize kompozit gıda müstahzarları Dondurma ve diğer yenilebilen buzlar (kakao içersin içermesin) Tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan gıda müstahzarları Protein konsantreleri ve protein yapısındaki maddeler Peynir fondüleri Diğer Bölüm 23: Gıda Sanayi Kalıntı ve Atıkları, Hazırlanmış Hayvan Kaba Yemleri Bu bölüm, işlenmiş hayvansal ürünleri içeren kompozit ürünleri Et içeren müstahzarları Bu Yönetmeliğe uygun olarak, et veya hayvansal ürünleri içeren müstahzarları Bu Yönetmeliğe uygun olarak, işlenmiş süt içeren müstahzarları Bu Yönetmeliğe uygun olarak et veya hayvansal kaynaklı ürünleri içeren müstahzarları yer almaktadır Bu Yönetmeliğe uygun olarak, hayvansal ürünleri içeren müstahzarları Bu Yönetmeliğe uygun olarak, et veya hayvansal ürünleri içeren müstahzarları 2309 GTİP, tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan, bitki atıkları, bitki kalıntıları ve bu işlemlerin yan ürünleri dışında kalan, bitki veya hayvan maddelerinin orijinal maddenin temel özellikleri kayboluncaya kadar işlenmesi ile elde edilen, hayvan beslemesinde kullanılan türde ürünleri

18 2301 Et, sakatat, balık, kabuklu deniz hayvanları, yumuşakçalar ve diğer su omurgasızlarının insan tüketimi için uygun olmayan unları, kaba unları ve pelletleri, don yağları İnsan tüketimi için olmayan işlenmiş hayvansal proteini İnsan tüketimi için olmayan et ve kemik kaba unu, tüy kaba unu, kurutulmuş donyağları İşlenmiş hayvansal protein için seçim gereklilikleri Bakanlıkça 2309 Hayvan beslemesinde kullanılan türde müstahzarlar Köpek veya kedi maması (perakende satışa sunulan) Diğer Bu GTİP, balık veya deniz memelileri eriyikleri, süt ürünleri veya diğer karbonhidratları içeren ürünleri Diğer (99) Bölüm 28: Kimyasal veya Benzer Sanayi Ürünleri 2835 Fosfinatlar (hipofosfitler), fosfonatlar (fosfitler), fosfatlar ve polifosfatlar (kimyasal olarak tanımlanmış olsun olmasın) 2835 (25) Kalsiyum hidrojen ortofosfat (dikalsiyum belirlenir. Ev hayvanı yemi, köpek çiğneme ürünleri ve kaba un karışımları Ev ve süs hayvanı yemi ve köpek çiğneme ürünleri için seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. İnsan tüketimi için olmayan ağız sütü (colostrum) ve sıvı süt ve insan tüketimi için olmayan süt içeren ürünleri İnsan tüketim için olmayan yumurta ürünlerini ve insan tüketimi için olmayan diğer işlenmiş hayvansal ürünleri Kaba un karışımları dâhil hayvan besleme amaçlı ürünler (toynak ve boynuz gibi) Yumurta ürünleri için seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. Sadece belli kalsiyum fosfatlar kontrollere tabidir. Dikalsiyum fosfat için seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. fosfat) 2835 (26) Diğer kalsiyum fosfatlar Trikalsiyum fosfat için seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. Bölüm 30: Eczacılık Ürünleri Nihai tıbbi ürünler ithalat için veteriner mevzuatı kapsamında değildir. Tıbbi cihazlarda, vitro teşhislerinde, laboratuvar reaktiflerinde ve kozmetiklerde teknik kullanım için amaçlanan ve kategori 3 maddelerden elde edilen ara ürünler dâhildir.

19 31 Tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan organo-teröpatik kullanımlar için salgı bezleri ve diğer organlar (kurutulmuş) (toz haline getirilmiş olsun olmasın), organoteröpatik kullanımlar için salgı bezleri veya diğer organların veya salgılarının hülasaları, heparin ve tuzları, teröpatik veya profilaktik kullanımlar için hazırlanmış diğer insan veya hayvan maddeleri. Sadece hayvanlardan elde edilen maddeleri Tek tırnaklı serumu dahil teknik ürünler için kan ve kan ürünleri, ev ve süs hayvanı yemi dahil yem imali için hayvansal yan ürünler ve tıbbi cihazlarda, vitro teşhislerinde ve laboratuvar reaktiflerinde teknik kullanım için amaçlanan kategori 3 maddelerden elde edilen belirli ara ürünler seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. 31 (10) Salgı bezleri ve diğer organlar (kurutulmuş) Sadece hayvansal ürünler (toz haline getirilmiş olsun olmasın) 31 (20 90) Diğer: Salgı bezleri veya diğer organların veya salgılarının hülasaları, Sadece hayvansal ürünler 32 İnsan kanı: teröpatik, profilaktik veya Sadece hayvansal ürünler diagnostic kullanımlar için hazırlanmış hayvan kanı; biyoteknik işlemlerle elde edilmiş olsun olmasın antiserumlar, diğer kan fraksiyonları ve değiştirilmiş immünolojik ürünler; aşılar, toksinler, mikroorganizma kültürleri (mayalar hariç) ve benzer ürünler 32 (10 10) 32 (10 99) 32 (90 30) 32 (90 50) 32 (90 90) 3101 Biyoteknolojik işlemlerle elde edilmiş olsun olmasın antiserumlar, diğer kan fraksiyonları ve değiştirilmiş immünolojik ürünler Diğer: Hemoglobin, kan globülinleri ve serum globülinleri Teröpatik, profilaktik veya diagnostic kullanımlar için hazırlanmış hayvan kanı Mikroorganizma kültürleri Diğer Bölüm 31. Gübreler Hayvan gübreleri (karıştırılmış veya kimyasal işlem görmüş olsun olmasın), hayvan veya bitki ürünlerinin karıştırılması veya kimyasal işlem görmesi ile üretilen gübreler Sadece hayvansal menşeli antiserumlar Nihai tüketici için hazır tıbbi ve nihai ürünleri içermemektedir. Seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. Sadece hayvanlardan elde edilen maddeler Patojenler ve patojen kültürleri Patojenler ve patojen kültürleri Bu bölüm, 0511 GTİP deki hayvan kanını kapsamamaktadır. Sadece karışık olmayan formda, hayvanlardan elde edilen ürünler. Gübre Ancak gübre-kimyasal karışımları ve suni gübreleri içermemektedir. Gübre, işlenmiş gübre veya işlenmiş gübre ürünleri için seçim

20 gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. G.T.İ.P Tanımı Niteliği ve Açıklama Bölüm 35: Albüminoid Maddeler, Değiştirilmiş Nişastalar, Tutkallar,Enzimler 3501 Kazeinler, kazeinatlar ve diğer kazein türevleri, kazein tutkalları 3502 Albüminler (kuru madde üzerinden hesaplandığında, ağırlık olarak % 80'den fazla peyniraltı suyu proteini içeren, iki veya daha fazla peyniraltı suyu proteini konsantreleri dâhil), albüminatlar ve diğer albümin türevleri Jelâtin (dikdörtgen (kare dâhil) yapraklar halindeki jelâtin dahil), (yüzeyi işlenmiş veya boyanmış olsun olmasın) ve jelâtin türevleri, balık tutkalı, diğer hayvansal tutkallar (3501 GTİP deki kazein tutkalları hariç) Peptonlar ve türevleri, tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan diğer proteinli maddeler ve türevleri, deri tozu (kromlanmış olsun olmasın) Enzimler; tarifenin başka bir yerinde belirtilmeyen veya yer almayan hazırlanmış enzimler Peynir mayası ve konsantreleri Bölüm 41: Ham Postlar ve Deriler (Kürklü İnsan tüketimi için veya hayvan besleme amaçlı kazeinler İnsan tüketimi için olmayan süt, süt bazlı ürünler ve ağız sütü (colostrum) için seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. İnsan tüketimi için olan veya olmayan yumurtadan veya sütten elde edilen ürünler (hayvan besleme amaçları dâhil) İnsan tüketimi için olmayan yumurta ürünleri, süt, süt bazlı ürün ve ağız sütü (colostrum) için seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. İnsan tüketimi ve gıda sanayi için jelâtin 9602 GTİP deki jelâtin (boş kapsül) veteriner kontrollerine dâhil değildir. İnsan tüketimi için olmayan jelâtin ve hidrolize protein için seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. Kolojen ve hidrolize proteinler Jelâtin ve hidrolize protein için seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. Domuzlar, kanatlı hayvanlar ve balıklarda kemikler dâhil, hayvanların postları, derileri ve tendonlarından elde edilen protein bazlı kolojen ürünleri Polipeptitler, peptitler veya amino asitlerden veya karışımlarından oluşan, hayvansal yan ürünlerin hidrolizi ile elde edilen hidrolize proteinleri İnsan tüketimi için süt yan ürünlerini İnsan tüketimi için peynir mayası ve konsantreleri

21 Derilerin Dışında Kalan) ve Köseleler G.T.İ.P Tanımı Niteliği ve Açıklama Sadece 4101, 4102, 4103 GTİP deki toynaklıların ve kuşların derileri ve postları Toynaklıların postları ve derileri için ilave seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir Sığır cinsi (bufalo dâhil) ve tek tırnaklı hayvanların ham postları ve derileri (taze veya tuzlanmış, kurutulmuş, kireçlenmiş, salamura edilmiş veya başka şekilde dayanıklılığı artırılmış, fakat tabaklanmamış, parşomine edilmemiş veya daha ileri hazırlanmamış (kılları alınmış veya parçalara ayrılmış olsun olmasın) 4102 Koyun ve kuzuların ham derileri (taze veya tuzlanmış, kurutulmuş, kireçlenmiş, salamura edilmiş veya başka şekilde dayanıklılığı artırılmış fakat tabaklanmamış, parşomine edilmemiş veya daha ileri hazırlanmamış) (yünlü veya parçalara ayrılmış olsun olmasın) 4103 Diğer ham postlar ve deriler (taze veya tuzlanmış, kurutulmuş, kireçlenmiş, salamura edilmiş veya başka şekilde dayanıklılığı artırılmış fakat tabaklanmamış, parşomine edilmemiş veya daha ileri hazırlanmamış) (kılları alınmış veya parçalara ayrılmış olsun olmasın) Veteriner kontrolleri sadece taze, soğutulmuş veya işlem görmüş postlara uygulanır. Kurutulmuş, kuru tuzlanmış, ıslak tuzlanmış veya tabaklama dışında kalan bir işlem ile dayanıklılığı artırılmış postları Sadece taze, soğutulmuş veya işlem görmüş postlara uygulanır. Kurutulmuş, kuru tuzlanmış, ıslak tuzlanmış veya tabaklama dışında kalan bir işlem ile dayanıklılığı artırılmış postları Sadece taze, soğutulmuş veya işlem görmüş postları Balık veya kuşların postları ve derileri ve muhtemel av hatıralarını Bölüm 42: Deri Eşyalar, Saraciye ve Koşum Takımları, Seyahat Eşyaları, El Çantaları ve Benzer Taşıyıcı Kaplar, Hayvan Bağırsağından Eşyalar (İpek Böceği Guddesi Dışında Kalan) 1.Bu bölüm, aşağıdaki veteriner ilgi alanını (diğer ürünler arasında) kapsamamaktadır: (a) Steril cerrahi katgütü veya benzer steril dikiş malzemeleri.(36 GTİP), (b) Davul veya benzerleri için teller, deriler veya müzik aletlerinin diğer parçaları (9209 GTİP) Deri veya deri bileşiminden diğer eşyalar Köpek çiğneme ürünlerinin üretimi için malzemeleri 4206 Bağırsaktan (ipek böceği guddesi dışında kalan), kursaklardan, idrar keselerinden ve tendonlardan eşyalar Bölüm 43: Kürklü Deriler ve Suni Kürkler, Mamulleri Köpek çiğneme ürünlerinin üretimi için malzemeleri 1. Türk Gümrük Tarife Cetvelinde, 4301 G.T.İ.P deki ham kürklü deriler dışında kalan kürklü derileri belirtir, yünlü olarak tabaklanmış veya aprelenmiş tüm hayvanların postlarına ve derilerine uygulanır. 2.Bu başlık aşağıdakileri kapsamamaktadır:

22 (a) Kuş derileri veya kuş derilerinin parçaları (tüylü veya tüysüz) (0505 veya 6701 GTİP), (b) Ham postlar veya deriler (tüylü veya yünlü). G.T.İ.P Tanımı Niteliği ve Açıklama 4301 Ham kürklü deriler (başlar, kuyruklar, Sadece kuşların veya pençeler ve kürkçülerin kullanımı için uygun toynaklıların diğer parçalar ve kırpıntılar dâhil) (4101, 4102 ve 4103 pozisyonlarındaki ham deriler hariç) 4301 (30 ) 4301 (80 80) 4301 (90 ) Kuzuların; Astragan, Broadtail, Karakul, Persaniye ve benzer kuzular, Hint, Çin, Moğol ve Tibet kuzuları (bütün) (baş, kuyruk veya pençeleri ile olsun olmasın) Toynaklıların postları ve derileri için ilave seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. Diğerleri Sadece kuşların veya toynaklıların Başlar, kuyruklar, pençeler ve kürkçülerin kullanımı için uygun diğer parçalar ve kırpıntılar Fasıl 51: Yün ve Yapağı, İnce veya Kaba Hayvan Kılı, At Kılı İpliği ve Dokunmuş Kumaş (a) Yün ve yapağı, koyun ve kuzulardan elde edilen ince iplik anlamındadır. (b) İnce hayvan kılı, Alpaca, Lama, Vicuna, deve, yak, angora, Tibet, Kashmir veya benzer keçilerin (fakat adi keçiler değil), tavşan (angora tavşanı dâhil), yabani tavşan, kunduz, bataklık kunduzu, misk sıçanının kılları anlamındadır. (c) Kaba hayvan kılı, fırça yapımında kullanılan tüy ve kıl (0502 GTİP) ve at kılı (0503 GTİP) hariç yukarıda belirtilmeyen hayvanların kılı anlamındadır Yün ve yapağı (karde edilmemiş veya taranmamış) 5102 İnce veya kaba hayvan kılları (karde edilmemiş veya taranmamış) 5103 Yünün veya ince veya kaba hayvan kıllarının döküntüleri (iplik döküntüleri dahil fakat ditme suretiyle elde edilenler hariç) 5103 (10 Karbonize edilmemiş yün tarakaltı 10) döküntüleri Fasılları için Yün, domuz kılları, kürklü deriler ve kürklü derilerin parçaları için ilave seçim gereklilikleri Bakanlıkça belirlenir. İşlenmemiş yün ve yapağı İşlenmemiş kıl İşlenmemiş yün ve yapağı İşlenmemiş yün ve yapağı 9508 Fasıl 95: Oyuncaklar, Oyun ve Spor Malzemeleri, Parçaları ve Aksesuarları Atlıkarıncalar, salıncaklar, atış stantları ve diğer panayır alanı eğlenceleri, gezici sirkler ve gezici hayvan sergileri, gezici tiyatrolar Canlı hayvanlı sirkler ve hayvan sergileri Gezici sirkler ve gezici hayvan sergileri Canlı hayvanlı sirkler ve hayvan

Ek-1/A VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN HAYVAN VE ÜRÜNLER (1) (KONTROL BELGESİNE TABİ OLANLAR)

Ek-1/A VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN HAYVAN VE ÜRÜNLER (1) (KONTROL BELGESİNE TABİ OLANLAR) Ek-1/A VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN HAYVAN VE ÜRÜNLER (1) (KONTROL BELGESİNE TABİ OLANLAR) GTİP 01.01 Canlı atlar, eşekler, katırlar ve bardolar 01.02 Canlı büyükbaş hayvanlar 01.03 Canlı domuzlar

Detaylı

Ek-1/A Veteriner Kontrollerine Tabi Olan Hayvan ve Ürünler (1) (Kontrol Belgesine Tabi Olanlar)

Ek-1/A Veteriner Kontrollerine Tabi Olan Hayvan ve Ürünler (1) (Kontrol Belgesine Tabi Olanlar) Ek-1/A Veteriner Kontrollerine Tabi Olan Hayvan ve Ürünler (1) (Kontrol Belgesine Tabi Olanlar) GTİP 01.01 Canlı atlar, eşekler, katırlar ve bardolar 01.02 Canlı büyükbaş hayvanlar 01.03 Canlı domuzlar

Detaylı

Ek-1/A Veteriner Kontrollerine Tabi Olan Hayvan ve Ürünler (1) (Kontrol Belgesine Tabi Olanlar)

Ek-1/A Veteriner Kontrollerine Tabi Olan Hayvan ve Ürünler (1) (Kontrol Belgesine Tabi Olanlar) Ek-1/A Veteriner Kontrollerine Tabi Olan Hayvan ve Ürünler (1) (Kontrol Belgesine Tabi Olanlar) GTİP MADDE İSMİ 01.01 Canlı atlar, eşekler, katırlar ve bardolar 01.02 Canlı büyükbaş hayvanlar 01.03 Canlı

Detaylı

ÜLKEYE GİRİŞTE VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN HAYVAN VE ÜRÜNLERE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

ÜLKEYE GİRİŞTE VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN HAYVAN VE ÜRÜNLERE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 21 Aralık 2011 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28149 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: ÜLKEYE GİRİŞTE VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN HAYVAN VE ÜRÜNLERE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ÜLKEYE GİRİŞTE VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN HAYVAN VE ÜRÜNLERE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI

ÜLKEYE GİRİŞTE VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN HAYVAN VE ÜRÜNLERE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: ÜLKEYE GİRİŞTE VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN HAYVAN VE ÜRÜNLERE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI MADDE 1-21/12/2011 tarihli

Detaylı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: ÜLKEYE GİRİŞTE VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN HAYVAN VE ÜRÜNLERE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI MADDE 1-21/12/2011 tarihli

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: ÜLKEYE GİRİŞTE VETERİNER KONTROLLERİNE TABİ OLAN HAYVAN VE ÜRÜNLERE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI MADDE 1-21/12/2011 tarihli

Detaylı

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ 01.01 Canlı atlar,eşekler,katırlar ve bardolar: 0101.10 - Damızlıklar : - - Atlar: 0101.10.10.10.00 - - - Ehli olanlar Baş 10 0101.10.10.90.00 - - - Diğerleri Baş 10 0101.10.90.00.00 - - Diğerleri Baş

Detaylı

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ 02.01 Sığır eti (taze veya soğutulmuş): 0201.10.00.00.00 - Karkas ve yarım karkas - 250 0201.20 - Diğer kemikli parçalar: 0201.20.20.00.00 - - Çeyrek karkas (eşit olarak bölünmüş) - 250 0201.20.30.00.00

Detaylı

PROTOKOL II. (Madde 10 da Atıfta Bulunulan)

PROTOKOL II. (Madde 10 da Atıfta Bulunulan) PROTOKOL II (Madde 10 da Atıfta Bulunulan) TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE MISIR ARAP CUMHURİYETİ ARASINDA TEMEL TARIM, İŞLENMİŞ TARIM VE BALIKÇILIK ÜRÜNLERİNDE TAVİZ DEĞİŞİMİ 1. İşbu Protokolün Tablo A sında

Detaylı

Alfa YMM Ltd. Şti. Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2011/25. Konu : Toptan Et Satışları ile Kümes Hayvanı Satışlarında ve Bulgurda KDV İndirimi

Alfa YMM Ltd. Şti. Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2011/25. Konu : Toptan Et Satışları ile Kümes Hayvanı Satışlarında ve Bulgurda KDV İndirimi alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.266 Fax : (0212) 343 31 41 Kat 5 Şişli - İstanbul İstanbul, 28/11/2011 ALFA GENELGE 2011/25 Konu : Toptan Et

Detaylı

SĠRKÜLER 2011/ 24. : 27.11.2011 Tarih ve 28125 Sayılı Resmi Gazetede 2011/2466 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

SĠRKÜLER 2011/ 24. : 27.11.2011 Tarih ve 28125 Sayılı Resmi Gazetede 2011/2466 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı SĠRKÜLER 2011/ 24 SĠRKÜLERĠN Tarihi : 28.11.2011 Konusu Mevzuat : Bulgur Ġle Kırmızı ve Beyaz Etin Toptan Teslimlerinde de KDV Oranı %8 den %1 e DüĢürüldü. Perakende SatıĢlarda KDV Oranında DeğiĢiklik

Detaylı

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ 02.01 Sığır eti (taze veya soğutulmuş): 0201.10.00.00.00 - Karkas ve yarım karkas - 250 0201.20 - Diğer kemikli parçalar: 0201.20.20.00.00 - - Çeyrek karkas (eşit olarak bölünmüş) - 250 0201.20.30.00.00

Detaylı

Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun

Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun - 146 - Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun (Resmi Gazete ile yayımı: 8.12.1996 Sayı: 22841) Kanun No Kabul Tarihi MADDE 1 14.5.1964 tarihli ve 474 sayılı

Detaylı

EUR.1 Tarım Ürünleri Listesi

EUR.1 Tarım Ürünleri Listesi 1 Canlı hayvanlar 2 Etler ve yenilebilen sakatat 3 Balıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer omurgasız hayvanlar 0401 0402 0403 10 11'den 0403 10 39'a 0403 90 11'den 0403 90 69'a

Detaylı

Diğerleri 1211.90 (1211.90.86.00.13, 1211.90.86.00.24, 1211.90.86.00.25, 1211.90.86.00.26, 1211.90.86.00.27 hariç)

Diğerleri 1211.90 (1211.90.86.00.13, 1211.90.86.00.24, 1211.90.86.00.25, 1211.90.86.00.26, 1211.90.86.00.27 hariç) Ekonomi Bakanlığından: İKİLİ ANLAŞMALAR ÇERÇEVESİNDE BAZI TARIM VE İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (04.01.2013

Detaylı

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ 15.01 Katı domuz yağı (eritilmiş domuz yağı 'lard' dahil) ve kümes hayvanlarının katı yağları (02.09 ve 15.03 pozisyonlarındakiler hariç): 1501.10 - Eritilmiş domuz yağı (Lard): - - Sınai amaçlar için

Detaylı

İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ LİSTESİ. Yıllık Gümrük Vergisiz Kota Miktarı (net ton ağırlık) Sipariş No. Gümrük Tarife Kodu.

İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ LİSTESİ. Yıllık Gümrük Vergisiz Kota Miktarı (net ton ağırlık) Sipariş No. Gümrük Tarife Kodu. Sipariş No Gümrük Tarife Kodu İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ LİSTESİ Madde Açıklaması 09.0228 1704 kakao içermeyen şeker mamulleri (beyaz çikolata dahil) : 1704.10 - ciklet (şekerle kaplanmış olsun olmasın):

Detaylı

Avrupa Birliği Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar

Avrupa Birliği Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar Avrupa Birliği Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Uygulanması Hakkında Karar 30/12/2006 tarihli ve 26392 sayılı Resmi Gazete 22/12/2006 tarihli ve 2006/11439 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (Değişik:

Detaylı

1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü

1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler Gıda 1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü 1.1.1. Pastörize süt Mikroorganizmalar Numune alma planı Limitler ( 1 ) n c m M E. coli ( 3 ) 5 0

Detaylı

Gümrük Laboratuvar Tahlil ÜCRETLERİ EK-24

Gümrük Laboratuvar Tahlil ÜCRETLERİ EK-24 Gümrük Laboratuvar Tahlil ÜCRETLERİ EK-24 YENİSİ--EK-24 TARİFE POZİSYONU TAHLİLİ YAPACAK LABORATUVAR EŞYANIN TANIMI TAHLİL FİYATI (TL) (KDV dahil) 4. FASIL GIDA 8. FASIL GIDA SÜT ÜRÜNLERİ, KUŞ VE KÜMES

Detaylı

MADDE 4 (1) 5996 sayılı Kanunun 3 üncü maddesindeki tanımlara ilave olarak ikinci fıkrada yer alan tanımlar da geçerlidir.

MADDE 4 (1) 5996 sayılı Kanunun 3 üncü maddesindeki tanımlara ilave olarak ikinci fıkrada yer alan tanımlar da geçerlidir. Resmi Gazete Sayısı: 29899 TÜRK GIDA KODEKSİ PESTİSİTLERİN MAKSİMUM KALINTI LİMİTLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; tüketicinin yüksek

Detaylı

KOTA (ton) VERGİ ORANI (%)

KOTA (ton) VERGİ ORANI (%) TÜRKİYE-SIRBİSTAN STA'SI ÇERÇEVESİNDE TAVİZ SAĞLANAN TARIM ÜRÜNLERİ LİSTESİ Aşağıda yer alan Türkiye Cumhuriyeti menşeli ürünler, Sırbistan Cumhuriyeti'ne ithalatta aşagıdaki tavizlere tabi olacaktır:

Detaylı

FASIL 2 ETLER VE YENİLEN SAKATAT

FASIL 2 ETLER VE YENİLEN SAKATAT FASIL 2 ETLER VE YENİLEN SAKATAT Genel Açıklamalar 1. Örneğin; hayvan yiyeceği imali için tasarlanmış olsa bile, insan tüketimine uygun olan et sakatat bu fasılda sınıflandırılır. 2. Bu faslın amaçları

Detaylı

STANDARD VERİMLİLİK ORANLARI (Madde 322 (2))

STANDARD VERİMLİLİK ORANLARI (Madde 322 (2)) EK 59 STANDARD VERİMLİLİK ORANLARI (Madde 322 (2)) Genel Açıklama: Standard verim oranları yalnızca herhangi bir kalite standardına uyan sağlam, gerçek ve ticari nitelikteki ithal eşyaya ve ikame ürünlerinin

Detaylı

25 Ağustos 2014 PAZARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : (Mükerrer) YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

25 Ağustos 2014 PAZARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : (Mükerrer) YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 25 Ağustos 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29099 (Mükerrer) YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ PESTİSİTLERİN MAKSİMUM KALINTI LİMİTLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

BÖLÜM III HAYVANSAL VE BİTKİSEL KATI VE SIVI YAĞLAR VE BUNLARIN PARÇALANMA ÜRÜNLERİ; HAZIR YEMEKLİK KATI YAĞLAR; HAYVANSAL VE BİTKİSEL MUMLAR FASIL 15

BÖLÜM III HAYVANSAL VE BİTKİSEL KATI VE SIVI YAĞLAR VE BUNLARIN PARÇALANMA ÜRÜNLERİ; HAZIR YEMEKLİK KATI YAĞLAR; HAYVANSAL VE BİTKİSEL MUMLAR FASIL 15 BÖLÜM III HAYVANSAL VE BİTKİSEL KATI VE SIVI YAĞLAR VE BUNLARIN PARÇALANMA ÜRÜNLERİ; HAZIR YEMEKLİK KATI YAĞLAR; HAYVANSAL VE BİTKİSEL MUMLAR FASIL 15 HAYVANSAL VE BİTKİSEL KATI VE SIVI YAĞLAR VE BUNLARIN

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/74) BİRİNCİ BÖLÜM

TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/74) BİRİNCİ BÖLÜM 5 Aralık 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28488 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/74) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 3 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak,

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 3 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak, 15 Ağustos 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29089 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ DEVAM FORMÜLLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/32) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; devam

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR KAZEİN VE KAZEİNAT TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:2018/ )

TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR KAZEİN VE KAZEİNAT TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:2018/ ) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR KAZEİN VE KAZEİNAT TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:2018/ ) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan tüketimine yönelik yenilebilir kazeinler

Detaylı

YÖNETMELİK. Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin. 17/12/2011 28145 Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

YÖNETMELİK. Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin. 17/12/2011 28145 Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin 10 Ocak 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28524 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ ORANLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

KATMA DEĞER VERGİSİ ORANLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 24.02.2013/65-1 KATMA DEĞER VERGİSİ ORANLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : 2013/4345 sayılı BKK ile İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetveli Hakkında Kararın 02.07 pozisyonu

Detaylı

EK-1. Mikrobiyolojik Kriterler

EK-1. Mikrobiyolojik Kriterler EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler Gıda Mikroorganizmalar Numune Limitler (1) alma planı c m M 1. Süt, süt ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü 1.1.1. Pastörize süt AKS (2) 5 2 104 105 E. coli 5 0

Detaylı

BRİFİNG RAPORU AKHİSAR TİCARET BORSASI 2017 YILI. HAZIRLAYAN:Kalite ve Akreditasyon Birimi

BRİFİNG RAPORU AKHİSAR TİCARET BORSASI 2017 YILI. HAZIRLAYAN:Kalite ve Akreditasyon Birimi AKHİSAR TİCARET BORSASI BRİFİNG RAPORU 2017 YILI HAZIRLAYAN:Kalite ve Akreditasyon Birimi 2017 H ü r r i y e t M a h. 4 5 0 s k. N o : 1 0 3 A k h i s a r / M a n i s a AKHİSAR TİCARET BORSASI nın 2017

Detaylı

HOLLANDA BİLGİ RAPORU

HOLLANDA BİLGİ RAPORU HOLLANDA BİLGİ RAPORU Dış Ticaret Servisi AĞUSTOS 2018 KONYA İLE TİCARETİ Konya Hollanda 2017 Yılı İhracat Kalemleri S.N. ÜRÜN DOLAR 1 Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve

Detaylı

CE-TR 101/07 CS/dg 1

CE-TR 101/07 CS/dg 1 AVRUPA TOPLULUĞU İLE TÜRKİYE ARASINDA ORTAKLIK Ortaklık Konseyi Brüksel, 20 Mart 2007 (OR. ing) CE- 101/07 TEŞRİİ TASARRUF VE DİĞER ARAÇLAR Konu: Gümrük Birliği nin son aşamasının uygulanmasına dair 1/95

Detaylı

Buna göre, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği nin amacı şu şekilde tespit edilmiştir:

Buna göre, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği nin amacı şu şekilde tespit edilmiştir: TÜRK GIDA KODEKSİ Türk Gıda Kodeksi; Türkiye de satışa sunulan gıdalara ilişkin hijyen, etiketleme, pestisit ve veteriner ilaç kalıntıları, ithalat ve ihracat denetimi ve belgelendirme sistemi, tahlil

Detaylı

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller. Sektörü İhracatı KASIM 2018

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller. Sektörü İhracatı KASIM 2018 Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü İhracatı KASIM İSTANBUL SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Tablo 1-Türkiye nin Toplam İhracatı İçinde Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller (BİN

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKS ŞEKER TEBLİĞİ (Tebliğ No:99/10 )

TÜRK GIDA KODEKS ŞEKER TEBLİĞİ (Tebliğ No:99/10 ) Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete: 22.04.2002 24734 Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete: 28.02.2003 25034

Detaylı

2011/1 sayılı Tarım Genelgesi Karşılaştırma (25.04.2014 )

2011/1 sayılı Tarım Genelgesi Karşılaştırma (25.04.2014 ) 2011/1 sayılı Tarım Genelgesi Karşılaştırma (25.04.2014 ) Eski: DİR Kapsamında İthalatına İzin Verilmeyecek Eşyalar Yeni: Dahilde İşleme İzin Belgesi ile İlgili İthalat Listesine İlişkin Hükümler (Değ.:

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA İLE TEMAS EDEN PLASTİK MADDE VE MALZEMELERİN BİLEŞENLERİNİN MİGRASYON TESTİNDE KULLANILAN GIDA BENZERLERİ LİSTESİ TEBLİĞİ

TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA İLE TEMAS EDEN PLASTİK MADDE VE MALZEMELERİN BİLEŞENLERİNİN MİGRASYON TESTİNDE KULLANILAN GIDA BENZERLERİ LİSTESİ TEBLİĞİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA İLE TEMAS EDEN PLASTİK MADDE VE MALZEMELERİN BİLEŞENLERİNİN MİGRASYON TESTİNDE KULLANILAN GIDA BENZERLERİ LİSTESİ TEBLİĞİ (Tebliğ No: 2013

Detaylı

ŞEKER TEBLİĞİ. Yetki Kanunu: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği. Yayımlandığı R.Gazete: Tebliğ No: 2018/ Amaç

ŞEKER TEBLİĞİ. Yetki Kanunu: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği. Yayımlandığı R.Gazete: Tebliğ No: 2018/ Amaç ŞEKER TEBLİĞİ Yetki Kanunu: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R.Gazete: Tebliğ No: 2018/ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Tebliğin amacı; şekerlerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde hazırlanması, işlenmesi,

Detaylı

TGK-KREMA VE KAYMAK TEBLĐĞĐ (2003/34) (Yayımlandığı R.G.: /25242)

TGK-KREMA VE KAYMAK TEBLĐĞĐ (2003/34) (Yayımlandığı R.G.: /25242) TGK-KREMA VE KAYMAK TEBLĐĞĐ (2003/34) (Yayımlandığı R.G.: 27.09.2003/25242) Değişiklik : 06.02.2009tarih ve 27133 sayılı R. G. Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı, krema ve kaymağın, tekniğine uygun ve hijyenik

Detaylı

SİRKÜLER 2013/ 12. : Tarih ve Sayılı Resmi Gazetede 2013/4345 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

SİRKÜLER 2013/ 12. : Tarih ve Sayılı Resmi Gazetede 2013/4345 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı SİRKÜLER 2013/ 12 SİRKÜLERİN Tarihi : 25.02.2013 Konusu Mevzuat : 02.07 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Numarasında Yer Alan Kümes Hayvanlarının Etleri Ve Yenilen Sakatatlarının Toptan Satışında KDV

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA İLE TEMAS EDEN PLASTİK MADDE VE MALZEMELERİN BİLEŞENLERİNİN MİGRASYON TESTİNDE KULLANILAN GIDA BENZERLERİ LİSTESİ TEBLİĞİ

TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA İLE TEMAS EDEN PLASTİK MADDE VE MALZEMELERİN BİLEŞENLERİNİN MİGRASYON TESTİNDE KULLANILAN GIDA BENZERLERİ LİSTESİ TEBLİĞİ TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA İLE TEMAS EDEN PLASTİK MADDE VE MALZEMELERİN BİLEŞENLERİNİN MİGRASYON TESTİNDE KULLANILAN GIDA BENZERLERİ LİSTESİ TEBLİĞİ (Tebliğ No: 2018/Taslak) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı;

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HAYVAN VE ÜRÜNLERİN ÜLKEYE GİRİŞİNDE ÖN BİLDİRİM VE VETERİNER KONTROLLERİNE DAİR YÖNETMELİK Yetki Kanunu: 5996 Yayımlandığı R.Gazete: 17.12.2011-28145 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

TEBLİĞ VE STANDARTLARDA MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER

TEBLİĞ VE STANDARTLARDA MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞ VE STANDARTLARDA MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER P R O F. D R. M Ü K E R R E M K AYA A T A T Ü R K Ü N İ V E R S İ T E S İ Z İ R A A T F A K Ü L T E S İ G I D A M Ü H E N D İ S L İ Ğ İ B Ö L Ü M Ü E R

Detaylı

2016 YILI BRİFİNG RAPORU

2016 YILI BRİFİNG RAPORU a AKHİSAR TİCARET BORSASI 216 YILI BRİFİNG RAPORU AKHİSAR TİCARET BORSASINA AİT 1/1/216-31/12/216 TARİHLERİ ARASI BİRİFİNG RAPORU 216 H A Z I R L A Y A N : A Y Ş E N İ L G Ü V E N AKHİSAR TİCARET BORSASI

Detaylı

PAN-AVRUPA-AKDENİZ MENŞE KURALLARI İLE BÖLGESEL KONVANSİYON MENŞE KURALLARI ARASINDAKİ FARKLAR

PAN-AVRUPA-AKDENİZ MENŞE KURALLARI İLE BÖLGESEL KONVANSİYON MENŞE KURALLARI ARASINDAKİ FARKLAR Fasıl 02 - Etler ve yenilen sakatat Fasıl 04 - Süt ürünleri; kuş ve kümes hayvanlarının yumurtaları; tabii bal; tarifenin başka yerinde belirtilmeyen yer almayan yenilebilir hayvansal ürünler 0403 PAN-AVRUPA-AKDENİZ

Detaylı

İTHALAT REJİMİ KARARI VE I SAYILI LİSTE. (Tarım ürünlerine uygulanan gümrük vergisi oranlarını göstermektedir.)

İTHALAT REJİMİ KARARI VE I SAYILI LİSTE. (Tarım ürünlerine uygulanan gümrük vergisi oranlarını göstermektedir.) İTHALAT REJİMİ KARARI VE I SAYILI LİSTE (Tarım ürünlerine uygulanan gümrük vergisi oranlarını göstermektedir.) İTHALAT REJİMİ KARARI...3 İTHALATTA UYGULANACAK GÜMRÜK VERGİSİ ORANLARI İLE ÖDENECEK TOPLU

Detaylı

Madde 2- Bu Tebliğ krema ve kaymağı kapsar. Bitkisel yağ esaslı köpük kremayı kapsamaz.

Madde 2- Bu Tebliğ krema ve kaymağı kapsar. Bitkisel yağ esaslı köpük kremayı kapsamaz. Krema ve Kaymak Tebliği R.G. Tarihi:27.09.2003 R.G. Sayısı:25242 Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı, krema ve kaymağın, tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlaması, işlemesi, muhafazası, depolanması,

Detaylı

TGK-ÇĐKOLATA VE ÇĐKOLATA ÜRÜNLERĐ TEBLĐĞĐ( Tebliğ No: 2003/23 )

TGK-ÇĐKOLATA VE ÇĐKOLATA ÜRÜNLERĐ TEBLĐĞĐ( Tebliğ No: 2003/23 ) TGK-ÇĐKOLATA VE ÇĐKOLATA ÜRÜNLERĐ TEBLĐĞĐ( Tebliğ No: 2003/23 ) (Resmi Gazete Tarih ve No: 17.07.2003 25171) Amaç Madde 1 - Bu tebliğin amacı; çikolata ve çikolata ürünlerinin tekniğine uygun ve hijyenik

Detaylı

AKHİSAR TİCARET BORSASI

AKHİSAR TİCARET BORSASI AKHİSAR TİCARET BORSASI BRİFİNG RAPORU AKHİSAR TİCARET BORSASINA AİT 1/1/215-31/12/215 ATARİHERİ ARASI BİRİFİNG RAPORU HAZIRLAYAN: GÖKBEN DİKİLİ ALTAŞ GENEL SEKRETER AKHİSAR TİCARET BORSASI nın 215 yılında

Detaylı

ARNAVUTLUK TARIM SEKTÖRÜ I. Genel Bilgiler Toplam Km2 alana sahip olan Arnavutlukta hektar (%24) tarım, hektar (%36) orman

ARNAVUTLUK TARIM SEKTÖRÜ I. Genel Bilgiler Toplam Km2 alana sahip olan Arnavutlukta hektar (%24) tarım, hektar (%36) orman ARNAVUTLUK TARIM SEKTÖRÜ I. Genel Bilgiler Toplam 28.750 Km2 alana sahip olan Arnavutlukta 696.000 hektar (%24) tarım, 1.014.000 hektar (%36) orman ve 423.000 hektar (%15) mera alanı bulunmaktadır. Toplam

Detaylı

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller. Sektörü İhracatı NİSAN 2018

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller. Sektörü İhracatı NİSAN 2018 Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü İhracatı İSTANBUL SU İ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Tablo 1-Türkiye nin Toplam İhracatı İçinde Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller (BİN $) SEKTÖRLER

Detaylı

Vezin Sirküler

Vezin Sirküler Vezin Sirküler 2016-001 SİRKÜLERİMİZİN KONUSUNU 29/12/2015 TARİH VE 2015/8353 SAYILI BAZI MALLARA UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ ORANLARININ, ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ ORANLARININ VE TUTARLARININ VE TÜTÜN

Detaylı

TİCARET BORSALARINA KOTE EDİLEN MADDELER

TİCARET BORSALARINA KOTE EDİLEN MADDELER TİCARET BORSALARINA KOTE EDİLEN MADDELER I HUBUBAT : 1 Arpa (Tevkifata Tabi) 2 Bagala-Karamuk " " 3 Buğday " " 4 Çavdar " " 5 Çalkantı " " 6 Çeltik " " 7 Darı " " 8 Kaplıca " " 9 Kuşyemi " " 10 Mısır "

Detaylı

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, Çözünebilir café torrefacto yu, diğer bitkilerden elde edilen kahveleri ve kahveli ürünleri kapsamaz.

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, Çözünebilir café torrefacto yu, diğer bitkilerden elde edilen kahveleri ve kahveli ürünleri kapsamaz. 3 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29642 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2016/7) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİ

MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİ T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Resmi Gazete Tarih / Sayı: 02.09.2001 / 24511, Tebliğ No: 2001-19 MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİ Amaç...1 Kapsam...1 Hukuki Dayanak...1 Kısaltmalar...1 Tanımlar...1

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği

TÜRK GIDA KODEKSİ Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği Resmi Gazete; tarih 02. 09. 2001, sayı: 24511 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından ve Sağlık Bakanlığından TÜRK GIDA KODEKSİ Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği (Tebliğ No : 2001 / 19) Amaç Madde 1- Bu Tebliğin

Detaylı

Sayılı TGK-KOYULAŞTIRILMIŞ SÜT VE SÜTTOZU TEBLĐĞĐ. ( tarih ve sayılı R.G.)

Sayılı TGK-KOYULAŞTIRILMIŞ SÜT VE SÜTTOZU TEBLĐĞĐ. ( tarih ve sayılı R.G.) 2005-18 Sayılı TGK-KOYULAŞTIRILMIŞ SÜT VE SÜTTOZU TEBLĐĞĐ (12-04-2005 tarih ve 25784 sayılı R.G.) Değişiklik: Yayımlandığı R.Gazete:03.09.2008-26986 Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı, koyulaştırılmış süt

Detaylı

EK TATLANDIRICILAR. Enerjisi azaltılmış veya şeker ilavesiz tahıl bazlı tatlılar. Enerjisi azaltılmış veya şeker ilavesiz yağ bazlı tatlılar

EK TATLANDIRICILAR. Enerjisi azaltılmış veya şeker ilavesiz tahıl bazlı tatlılar. Enerjisi azaltılmış veya şeker ilavesiz yağ bazlı tatlılar Ağustos 2007 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26602 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA MADDELERİNDE KULLANILAN TATLANDIRICILAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ

Detaylı

EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler. Gıda Mikroorganizmalar Numune alma planı

EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler. Gıda Mikroorganizmalar Numune alma planı 8 Ocak 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27456 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2009/68) MADDE

Detaylı

ONAY KAPSAMINDAKİ GIDA İŞLETMELERİ. Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamındaki gıda işletmeleri:

ONAY KAPSAMINDAKİ GIDA İŞLETMELERİ. Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamındaki gıda işletmeleri: ONAY KAPSAMINDAKİ GIDA İŞLETMELERİ Ek-1 Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamındaki gıda işletmeleri: 1- GENEL FAALİYET GÖSTEREN İŞLETMELER a) Muhafaza şartları sıcaklık kontrolünü

Detaylı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı Üretim ve Verim Katkısı Toplum Beslenmesine Katkı Sanayi Sektörüne Katkı Milli Gelire Katkı Dış Ticaret Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı

Detaylı

Ocak-Haziran 2015. Su Ürünleri Sektör Şefliği AKİB SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ

Ocak-Haziran 2015. Su Ürünleri Sektör Şefliği AKİB SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Ocak-Haziran 2015 Su Ürünleri Sektör Şefliği AKİB SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACAT RAKAMLARI SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLERİ SEKTÖREL İHRACAT RAKAMLARININ TÜRKİYE VE AKİB 2015 yılı Ocak-Haziran

Detaylı

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller. Sektörü İhracatı MAYIS 2018

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller. Sektörü İhracatı MAYIS 2018 Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü İhracatı İSTANBUL SU İ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Tablo 1-Türkiye nin Toplam İhracatı İçinde Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller (BİN $) SEKTÖRLER

Detaylı

GIDA ÜRETEN İŞLETMECİLERDEN KAYIT BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BİLGİ VE BELGELER

GIDA ÜRETEN İŞLETMECİLERDEN KAYIT BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BİLGİ VE BELGELER GIDA ÜRETEN İŞLETMECİLERDEN KAYIT BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BİLGİ VE BELGELER Ek-3 1- Dilekçe, 2- Beyanname (Ek-4), 3- Şeker üretimi veya şeker paketlemesi konusunda faaliyet gösterecek gıda işletmelerinin

Detaylı

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller. Sektörü İhracatı EKİM 2018

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller. Sektörü İhracatı EKİM 2018 Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü İhracatı İSTANBUL SU İ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Tablo 1-Türkiye nin Toplam İhracatı İçinde Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller (BİN $) SEKTÖRLER

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve et ürünlerini kapsar.

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve et ürünlerini kapsar. 5 Aralık 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28488 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/74) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Katkı Maddeleri Dr. Muharrem YILMAZ Gıda Katkı Maddeleri Gıdaların; Renk, görünüş, lezzet, koku gibi duyusal özelliklerini düzenlemek, Besleyici değerlerini korumak, Dayanıklılıklarını arttırmak ve Birtakım teknolojik

Detaylı

MADDE 3 (1) Bu Tebliğ, 16/11/1997 tarihli ve 23172 mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan "Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği"ne göre hazırlanmıştır.

MADDE 3 (1) Bu Tebliğ, 16/11/1997 tarihli ve 23172 mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine göre hazırlanmıştır. BEBEK VE KÜÇÜK ÇOCUK EK GIDALARI TEBLİĞİ Yetki Kanunu: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R.Gazete: 01.11.2007-26687 Tebliğ No: 2007-50 Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları Tebliğinde Değişiklik Yapılması

Detaylı

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKONOMİK VE TEKNİK İLİŞKİLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK DÖNEMİ DIŞ TİCARET VERİLERİ Hazırlanma Tarihi: 27 Şubat

Detaylı

DENEME SINAVI 1-A. 4-) Tarife cetveli tekniği bakımından aşağıdakilerden hangisi en son fasılda yer alır?

DENEME SINAVI 1-A. 4-) Tarife cetveli tekniği bakımından aşağıdakilerden hangisi en son fasılda yer alır? DENEME SINAVI 1-A 1-) Tarife tekniğine göre bir tarife pozisyonunun alt açılımının olmadığı nasıl gösterilir? A) Çift tire ile B) Tek tire ile C) Diğerleri ifadesi ile D) 00 çift sıfır ile 2-) Aşağıdakilerden

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

TEBLĠĞ TASLAĞI TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ. (Tebliğ No:.)

TEBLĠĞ TASLAĞI TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ. (Tebliğ No:.) TEBLĠĞ TASLAĞI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ (Tebliğ No:.) Amaç MADDE 1 - (1) Bu Tebliğin amacı, kahve ve kahve ekstraktlarının tekniğine

Detaylı

FİLİSTİN ÜLKE BİLGİ NOTU

FİLİSTİN ÜLKE BİLGİ NOTU Dış Ticaret Servisi EYLÜL 2018 DIŞ TİCARET TÜRKİYE İLE TİCARET TÜRKİYE İLE TİCARET Türkiye ile Filistin arasındaki ticaretin seyri incelendiğinde; 2010-2016 döneminde ihracatımızın 40,3 milyon $ dan 94,4

Detaylı

EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler. Gıda Mikroorganizmalar Numune alma planı. 1.2.1. Kefir Koliform bakteriler ( 3 ) 5 2 9 95

EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler. Gıda Mikroorganizmalar Numune alma planı. 1.2.1. Kefir Koliform bakteriler ( 3 ) 5 2 9 95 8 Ocak 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27456 TEBLĐĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĐ MĐKROBĐYOLOJĐK KRĐTERLER TEBLĐĞĐNDE DEĞĐŞĐKLĐK YAPILMASI HAKKINDA TEBLĐĞ (TEBLĐĞ NO: 2009/68) MADDE

Detaylı

İKİLİ ANLAŞMALAR ÇERÇEVESİNDE BAZI TARIM VE İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

İKİLİ ANLAŞMALAR ÇERÇEVESİNDE BAZI TARIM VE İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR İKİLİ ANLAŞMALAR ÇERÇEVESİNDE BAZI TARIM VE İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN KARARLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR (12.02.2016 t. 29622 s. R.G.) Karar

Detaylı

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ 51.01 Yün ve yapağı (karde edilmemiş veya taranmamış) : - Yapağı (sırtta yıkanmış yapağı dahil): - - Kırkma yapağı : 5101.11.00.10.00 - - - Merinos yapağısı - 5 5101.11.00.20.00 - - - Kirli şevyot - 25

Detaylı

YEMLERDE BULAŞMA, SÜT İKAME YEMLERİ, BAĞLAYICI VE DENATURE EDİCİ YEM MADDELERİ, YEMLERDE KÜL SEVİYESİ VE NEM İÇERİĞİ İLE İLGİLİ TEKNİK ŞARTLAR

YEMLERDE BULAŞMA, SÜT İKAME YEMLERİ, BAĞLAYICI VE DENATURE EDİCİ YEM MADDELERİ, YEMLERDE KÜL SEVİYESİ VE NEM İÇERİĞİ İLE İLGİLİ TEKNİK ŞARTLAR EK-1 YEMLERDE BULAŞMA, SÜT İKAME YEMLERİ, BAĞLAYICI VE DENATURE EDİCİ YEM MADDELERİ, YEMLERDE KÜL SEVİYESİ VE NEM İÇERİĞİ İLE İLGİLİ TEKNİK ŞARTLAR 1. Yem kataloğunda maksimum miktar belirtilmemiş ise

Detaylı

tarihli 184 sayılı AB Tarım Mevzuatı Değişiklikleri

tarihli 184 sayılı AB Tarım Mevzuatı Değişiklikleri 03.08.2018 tarihli 184 sayılı AB Tarım Mevzuatı Değişiklikleri Zeytinyağının etiketlenmesiyle ilgili bazı işaretlerin belirlenmesi hakkında 29/2012/AB sayılı Komisyon Uygulama Tüzüğü'nü tadil eden 2018/1096/AB

Detaylı

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ BOLVADİN TİCARET BORSASI. Şube Adı: Sayfa: 1-8 Maddelerin Cins ve Nev'ileri.

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ BOLVADİN TİCARET BORSASI. Şube Adı: Sayfa: 1-8 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. 0/0/206-3/2/206 Sayfa: - 8 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK 0.50 0.82 0.685 2,698,44.80 KG,838,909.76 264 ARPA YEMLİK TTS 0.60 0.8 0.7574 8,970.00 KG 62,080.60 7 ARPA YEMLİK TTS 34.89 34.89 34.8899

Detaylı

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller. Sektörü İhracatı OCAK 2019

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller. Sektörü İhracatı OCAK 2019 Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü İhracatı OCAK 2019 İSTANBUL SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Tablo 1-Türkiye nin Toplam İhracatı İçinde Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller

Detaylı

Mart 2013 TARIM UYGULAMA ŞUBESİ AKİB SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ

Mart 2013 TARIM UYGULAMA ŞUBESİ AKİB SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Mart 2013 TARIM UYGULAMA ŞUBESİ AKİB SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLERİ SEKTÖREL İHRACAT RAKAMLARININ TÜRKİYE VE AKİB DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ. Dr. Betül VAZGEÇER Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü. 8. Tarım Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu. 29 Mart 2018, Mersin

TÜRK GIDA KODEKSİ. Dr. Betül VAZGEÇER Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü. 8. Tarım Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu. 29 Mart 2018, Mersin TÜRK GIDA KODEKSİ 8. Tarım Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu Dr. Betül VAZGEÇER Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü 29 Mart 2018, Mersin RESMİ OTORİTE & YASAL DAYANAK GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

Detaylı

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ 20.01 Sebzeler, meyvalar, sert kabuklu meyvalar ve yenilen diğer bitki parçaları (sirke veya asetik asitle hazırlanmış veya konserve edilmiş) : 2001.10.00.00.00 - Hıyarlar ve kornişonlar Kg/net eda 50

Detaylı

HAYVANSAL ÜRÜN İTHALATINDA KONTROL BELGESİ ONAYLANMASI VE İTHALAT AŞAMASINDA SUNULMASI GEREKEN BELGELER HAKKINDA TEBLİĞ

HAYVANSAL ÜRÜN İTHALATINDA KONTROL BELGESİ ONAYLANMASI VE İTHALAT AŞAMASINDA SUNULMASI GEREKEN BELGELER HAKKINDA TEBLİĞ HAYVANSAL ÜRÜN İTHALATINDA KONTROL BELGESİ ONAYLANMASI VE İTHALAT AŞAMASINDA SUNULMASI GEREKEN BELGELER HAKKINDA TEBLİĞ Yayımlandığı R.Gazete: 19.02.2012-28209 Tebliğ No: 2012/12 Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

Türk Gıda Kodeksi Gıdalarda Kullanılan Tatlandırıcılar Tebliği (Tebliğ No:2002/ 56)

Türk Gıda Kodeksi Gıdalarda Kullanılan Tatlandırıcılar Tebliği (Tebliğ No:2002/ 56) Türk Gıda Kodeksi Gıdalarda Kullanılan Tatlandırıcılar Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete: 11.10.2002-24903 Resmi Gazete: 25. 8. 2002-24857 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Sağlık

Detaylı

BVKAE www.bornovavet.gov.tr

BVKAE www.bornovavet.gov.tr SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN İTHALATI VE MEVZUAT Ruhşan ÖZDEMİR Gıda Mühendisi Konu Başlıkları 5179 sayılı Gıda Kanunu Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği İthalat Tebliği Süt ve Süt Ürünlerinin Kontrol Belgesinin

Detaylı

Madde 4-(ğ) 1.1.2. Fermente süt ürünleri ( Kefir,Yoğurt, meyveli vb. yoğurtlar, ayran vb. ) 1.1.3.1. Krema (pastörize) 0/25 g-ml.

Madde 4-(ğ) 1.1.2. Fermente süt ürünleri ( Kefir,Yoğurt, meyveli vb. yoğurtlar, ayran vb. ) 1.1.3.1. Krema (pastörize) 0/25 g-ml. Bu renk, eski TGK Mikrobiyolojik kriterler tebliğinden çıkarıldığını ifade eder Bu renk, yeni TGK Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine eklenmediğini ifade eder. Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik kriterler

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK GIDA KODEKSİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelere

Detaylı

18 Ekim 2014 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

18 Ekim 2014 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 18 Ekim 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29149 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ HIZLI DONDURULMUŞ GIDALAR TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/47) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı;

Detaylı

T.C. ELAZIĞ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA BEYAZ , KG 633,644.

T.C. ELAZIĞ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA BEYAZ , KG 633,644. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-9 ARPA YEMLİK KOOP. 0.7 0.9 0.725 10,200.00 KG 94,405.0 11 A ARPA YEMLİK ı: 94,405.0 11 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ (1. GRUP) MTS 0.75 0.92 0.773 722,300.00 KG 633,644.10 32

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER SEKTÖRÜ 2017 YILI MAYIS AYI İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ

SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER SEKTÖRÜ 2017 YILI MAYIS AYI İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER SEKTÖRÜ 2017 YILI MAYIS AYI İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ Mayıs 2017/ SEKTÖREL BAZDA İHRACAT RAKAMLARI -1.000 $ TÜRKİYE GENELİ VE AKİB KARŞILAŞTIRMALI

Detaylı

GRUP A Anabolik etkiye sahip maddeler ve kullanımına izin verilmeyen maddeler

GRUP A Anabolik etkiye sahip maddeler ve kullanımına izin verilmeyen maddeler Ek-1 GRUP A Anabolik etkiye sahip maddeler ve kullanımına izin verilmeyen maddeler (1) Stilbenler, stilben türevleri ve bunların tuzları ve esterleri (2) Antitroid ajanları (3) Steroidler (4) Zeranol içeren

Detaylı

TGK-GIDA MADDELERĐNDE KULLANILAN TATLANDIRICILAR TEBLĐĞĐ Tebliğ No : 2006-45. Yayımlandığı R.Gazete 21.09.2006-26296

TGK-GIDA MADDELERĐNDE KULLANILAN TATLANDIRICILAR TEBLĐĞĐ Tebliğ No : 2006-45. Yayımlandığı R.Gazete 21.09.2006-26296 TGK-GIDA MADDELERĐNDE KULLANILAN TATLANDIRICILAR TEBLĐĞĐ Tebliğ No : 2006-45 Amaç Yayımlandığı R.Gazete 21.09.2006-26296 1-Değişiklik :03.08.2007/26602 R.G. 2-Değişiklik:07.01.2011/27808 R.G. MADDE 1 (1)

Detaylı

T.C. ÇANKIRI TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA BİRALIK MTS 0.58 0.5677 11,180.00 KG 6,346.

T.C. ÇANKIRI TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA BİRALIK MTS 0.58 0.5677 11,180.00 KG 6,346. HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK 0/0/205-3/2/205 T.C. Sayfa: - 3 ARPA BİRALIK MTS 0.55 0.58 0.5677,80.00 KG 6,346.40 2 ARPA BİRALIK ı: 6,346.40 2 ARPA YEMLİK ı: 2,506,794.6 727 ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.4

Detaylı

MADDE 1 25/8/2002 tarihli ve 24857 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi-Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden

MADDE 1 25/8/2002 tarihli ve 24857 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi-Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden EK-2 MADDE 1 25/8/2002 tarihli ve 24857 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi-Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği'nin 2 nci maddesi aşağıdaki

Detaylı

SİRKÜLER (2008 53) 2008/13902 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2007/13033 sayılı kararnameye ekli olup, bu kararname ile ;

SİRKÜLER (2008 53) 2008/13902 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2007/13033 sayılı kararnameye ekli olup, bu kararname ile ; 21.07.2008 SİRKÜLER (2008 53) 2008/13902 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2007/13033 sayılı kararnameye ekli olup, bu kararname ile ; Madde 1-2007/13033 sayılı kararname ile yürürlüğe konulan Mal ve Hizmetler

Detaylı