Anadolum ekampüs Sistemine (Ders Materyallerine Ulaşmak İçin) nasıl girebilirim?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Anadolum ekampüs Sistemine (Ders Materyallerine Ulaşmak İçin) nasıl girebilirim?"

Transkript

1

2 Anadolum ekampüs Sistemine (Ders Materyallerine Ulaşmak İçin) nasıl girebilirim? Kaydınız onaylandıktan sonra bize bildirmiş olduğunuz eposta Adresinize Kullanıcı Adınız ve Şifreniz gönderilecektir. Bu Kullanıcı Adı ve Şifre ile ekampus.anadolu.edu.tr adresine giriş yapabilirsiniz Online ön kayıt sayfasından çıktısını aldığınız evraklar nereye gönderilecek? 18 Aralık 2016 tarihine kadar Amerika Açıköğretim Ofisi nin th Ave Lanham MD adresine posta ile gönderebilirsiniz ya da 18 Aralık 2016 tarihinde yapılacak Ara sınava gelirken yanınızda getirerek sınav görevlisine teslim edebilirsiniz. Dört yanlış bir doğruyu götürecek mi? Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir. Dolayısıyla bu uygulamaya KAP programları da dahildir. Banka dekontlarını ne yapacağım? Kesin kayıt, bankadan aldığınız kayıtlara göre yapılmaktadır. Dekont açıklama kısmına kayıt olacak öğrencinin ismi yazılmalıdır. Bu dekontları 18 Aralık 2016 tarihine kadar Amerika Açıköğretim Ofisi nin th Ave Lanham MD adresine posta ile gönderebilirsiniz ya da 18 Aralık 2016 tarihinde yapılacak Ara sınava gelirken yanınızda getirerek sınav görevlisine teslim edebilirsiniz. Nakil kaydı yaptırmak istiyorum fakat Öğrenci Numaramı ve Şifremi bilmiyorum, ne yapmalıyım? adresine TC Kimlik Numaranız, ÖSYM Numaranızı(biliyorsanız), Adınız, Soyadınız, Baba Adınız ve Hangi Bölümde öğrenci olduğunuzu göndererek öğrenebilirsiniz. Açıköğretim Kuzey Amerika Programlarına (KAP) kimler başvurabilir? 1. T.C. Vatandaşı ya da diğer ülke vatandaşları, 2. Yurtdışında en az 6 aylık oturma izni olanlar ya da bu süreyi kapsayan vizeye sahip olanlar (ABD ya da bu programlara başvurabilecek bölgedeki diğer ülkeler), 3. Türkiye den en az lise veya dengi okul mezunu olanlar/mezun olabilecek durumda olanlar (diploma veya resmi yazı ile durumunu belgeleyenler), ya da Yurt dışından alınmış belge ile en az lise veya dengi okul mezunu olanlar/mezun olabilecek durumda olup denklik belgelerini Eğitim Müşavirliği/Ateşeliği tarafından onaylatanlar, 4. Anadolu Üniversitesi tarafından 16 Ekim 2016 Saat 14:00 de Maryland, New York ve Houston da yapılacak Seçme Sınavında ya da Türkiye de ÖSYM tarafından yapılan YGS Sınavında 150 puan alanlar.

3 Türkiye de yaşamaktayım bu programlara kayıt yaptırabilir miyim? Hayır. Amerika da yaşıyor olmanız ya da Amerika da oturum izniniz olması gerekmektedir. Türkiye den başvuru kabul edilmemektedir. KAP ta bir bölüme kayıt yaptırdığımızda Amerika için öğrenci vizesi alabilir miyiz? Türkiye den KAP programlarına kayıt yaptırıp Amerika için öğrenci vizesi almak mümkün değildir. Amerika da öğrenci vizesiyle bulunanlar da KAP a kaydolarak vizelerini uzatamazlar. KAP a kayıt yaptıran öğrenci, yalnız Türkiye de öğrencilere tanınan haklardan yararlanabilir. Türkiye dışında başka ülkelerin öğrencilik haklarından yararlanma olanaklarını Anadolu Üniversitesi nden talep edemezler. Türkiye deki Açıköğretim sisteminde kaydım var, nakil yaptırabilir miyim? Kuzey Amerika bölgesinde ikamet eden ve önceden Açıköğretim Türkiye, Balkanlar, Azerbaycan ve Batı Avrupa programlarına kaydı olan öğrenciler durumlarını belirten bir dilekçe ile aynı program KAP ta olmak şartıyla kayıtlarını nakil yaptırabilirler İki Yıllık Bir Program Mezunuyum, Üçüncü Sınıftan Kayıt Yaptırabilir miyim? Açıköğretim programlarında Lisans Tamamlama olanağı yoktur. Ancak, Seçme Sınavına katılarak dört yıllık bir program kazanabilir ve daha önceden alıp başardığınız bazı derslerden muaf olarak kayıt yaptırabilirsiniz. Daha Önceden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Programlarında Kayıt Yaptırmıştım. Öğrenimime Kuzey Amerika Programlarında Devam Edebilir miyim? Evet, daha önceden Açıköğretim programlarında bir kaydınız olup kaydınız silinmemiş ise öğreniminize devam edebilirsiniz. Kayıt yenileme yapmalı mıyım? Yeni kayıt döneminden sonra öğrenci öğrenimine devam etmek istediği her dönem için kayıt yenileme işlemi yaptırmak ve öğretim gideri ödemek zorundadır. Daha önce kaydım vardı ama silindi, şimdi yeniden kayıt yaptırdığımda derslerden muaf olacak mıyım? Evet daha önce başarılı olduğunuz kredisi ve içeriği aynı olan derslerden muaf sayılacaksınız. Daha önce bitirdiğim bölümün benzer derslerinden muaf olacak mıyım? Muafiyet dilekçesi verdiğiniz takdirde zorunlu dersler olan İnkılap Tarihi, Türk Dili, İngilizce ve Temel Bilgi Teknolojileri Derslerinden muaf sayılacaksınız. Geçtiğim dersleri Amerika daki üniversitemde saydırabilir miyim? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminin verdiği diploma veya derece halihazırda Amerika da tanınmamaktadır. Öğrenciler başarılı oldukları dersleri Amerika daki üniversitelerde alacakları derslerin yerine saydıramazlar.

4 Sınavlar nasıl yapılacak? Sınavlar Türkiye de olduğu gibi sınıf ya da salonlarda, soru kitapçıkları dağıtılarak yüz yüze yapılacaktır. Öğrencilere bir öğretim yılı içinde Güz ve Bahar dönemlerinde birer ara sınav ve birer dönem sonu sınavı uygulanacaktır. Sınav tarihleri edu.tr internet sayfasında KAP Akademik Takvim başlığı altında duyurulacaktır. Bazı belgelerim eksik, giriş sınavına katılabilir miyim? Belgeleri daha sonra teslim edeceğinize dair taahhütname imzalayarak sınava girebilirsiniz. Ancak 02 Aralık 2016 tarihine kadar belgeleri tamamlayarak Amerika Açıköğretim Ofisine ulaştırmaz zorundasınız. Amerika nın başka eyaletlerinde de sınav olacak mı? Seçme Sınavı 3 merkezde yapılacaktır. Kesin kayıtlardan sonra öğrencilerimizin yoğun olarak yaşadığı yerlerler belirlenerek ara ve dönem sonu sınavları için yeni sınav merkezleri açılması planlanmaktadır. Sınavları kaçırdığım taktirde mazeret sınavı yapılacak mı?. Açıköğretim sisteminde Mazeret Sınavı uygulası yapılmamaktadır. İkinci Üniversite kapsamında seçme sınavına girmeden kayıt yaptırabilir miyim? T.C Vatandaşı olup Türkiye den Lisans veya Önlisans mezuniyeti olanlar, ya da örgün öğrenime devam edenler ile T.C Vatandaşı olup yurt dışında Lisans veya Önlisans mezuniyeti olan ve bunun için denklik alanlar, 16 Ekim 2016 tarihinde yapılacak olan seçme sınavına katılmadan, mezuniyet alanları dışında bir bölüme doğrudan kayıt yaptırabilirler. Yurtdışındaki üniversitelerde kayıtlı öğrenciler ikinci üniversite imkanından yararlanabilir mi? Seçme sınavına girerek bir bölüme kayıt yaptırabilirler. En son kayıt tarihi ne zaman? 27 Ekim - 18 Kasım 2016 Kayıt Yenileme Nasıl Yapılacak? Yeni kayıt döneminden sonra öğrenime davam etmek istediğiniz her öğretim yılı için online kayıt yenileme yapacaksınız ve öğretim gideri ödeyeceksiniz. Kayıt yenileme için Amerika Açıköğretim Ofisine gelmenize gerek yoktur, ancak öğretim giderini ödediğini gösterir belgenin aslını Amerika Açıköğretim Ofisine göndermeniz gerekmektedir. Kayıt yaptırmak için istenen belgeler nelerdir? Seçme sınavını kazanan adaylar Oturma İzni Belgesi ya da USA Vizesi Kimlik belgesi 1 adet vesikalık fotoğraf Lise ya da Üniversite Diploması (Türkiye dışındaki bir liseden mezun ise eğitim Müşavirliği/Ateşeliği tarafından onaylanan diploma Denklik Belgesi) veya halen bir

5 üniversitede kayıtlı olduğunu gösteren öğrenim belgesi. Öğretim Giderinin Ödendiğini Gösterir Banka Dekontu. Askerlik Durum Belgesi (Bu belge yalnızca T.C vatandaşı olarak kayıt yaptıracak erkek öğrencilerden istenir.) (Sınava gelirken yukarıdaki belgelerin asıllarının yanında birer fotokopisini de getiriniz.) Kayıt evraklarımı bir yakınım teslim edebilir mi? Evet evrakları eksiksiz bir biçimde bir yakınınız aracılığıyla Amerika Açıöğretim Ofisine ulaştırabilirsiniz. Kayıt evraklarını posta ile gönderebilir miyim? Evrakların onaylı fotokopilerini alacağımızdan Seçme Sınavına katılacaksanız giriş sınavına gelirken evraklarınızı lütfen yanınızda getiriniz. İkinci Üniversite, Nakil kapsamında kayıt yaptıracak adaylar, evraklarınızın ASLI GİBİDİR (Büyükelçilik veya Noterden) onaylı suretini 18 Aralık 2016 tarihine kadar Amerika Açıköğretim Ofisine posta ile gönderebilirsiniz. (LÜFTEN DİPLOMA, PASAPORT GİBİ DEĞERLİ EVRAKLARINIZIN ASILLARINI POSTA İLE GÖNDERMEYİNİZ.) Eksik Evrakları Ne Zamana Kadar Tamamlayabilirim? Eksik evraklarınızı 02 Aralık 2016 tarihine kadar tamamlamanız gerekmektedir. Nakil İşlemini Ne Zaman Yapacağım? Nakil isteğinizi belirten imzalı dilekçeniz ve oturma izin belgesi/usa vizesini anadolu.edu.tr adresine göndermeniz durumunda başvurunuz hemen değerlendirmeye alınacak ve size bilgi verilecektir. Başka Bir Bölüme Geçiş Yapabilirmiyim? Bölümler arası geçiş yapamazsınız, ancak seçme sınavına katılıp istediğiniz bir bölüme kayıt hakkı elde ettiğinizde daha önceden alıp başardığınız derslerin bazılarından muaf sayılabilirsiniz. Dersleri seçebilecek miyim? Yeni kayıt yapılan öğretimi yılının I. ve II. Dönemlerinde (güz ve bahar dönemi) ders seçimi yapamazsınız, dersleriniz fakülte tarafından atanır. III. dönemden itibaren ders ekle/sil işlemi yapabilir ve dönemlik 45 kredilik ders alabilir/ seçebilirsiniz. Öğretim gideri ne kadar? yılı için dönemlik öğretim gideri 250 USD olarak belirlenmiştir. Öğrenci her dönem için bu bedeli ödemek zorundadır. Öğretim gideri dönemlik olup ders sayısı ya da ders kredisine göre belirlenmemektedir.

6 Öğretim Giderini Nasıl Ödeyeceğim? Öğretim giderini Amerika da açılacak hesaba yatıracaksınız. Hesap numarası en kısa sürede duyurulacak ve ödeme için yeterli zaman tanınacaktır. Eğitim dili nedir? İngilizce programlar var mı? KAP a yalnızca yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları ya da Türkçe bilen yabancı uyruklular başvurabilir. KAP ın Eğitim dili Türkçe dir. İngilizce programlar yoktur. Duyuruları ve önemli tarihleri nasıl takip ederim? Öğrenciler hangi tarihte ve nerede kayıt yaptıracaklarını, öğrenim ücretlerini hangi hesaba yatıracaklarını, nerede ve ne zaman sınava gireceklerini edu.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Bu sitenin haricinde ayrıca posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk öğrencilere aittir. Derslere nasıl çalışacağım? KAP Açıköğretim sisteminde eğitim gören öğrencilere basılı kitap verilmeyecektir. Öğrenciler kitapların dijital hallerine, özet ve ders anlatım videoları gibi ders materyallerine Anadolum ekampüs Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden kayıt anında verilecek şifre ile ulaşabileceklerdir. Yüz yüze ders yapılmayacaktır. İnternet Üzerindeki dersleri takip etme zorunluluğu yoktur. Anadolum ekampüs sistemi için adresi kullanabilirsiniz. Ders geçme notu uygulaması var mı? Ders geçme notu olarak 35 puan barajı uygulaması vardır. Ayrıca ders geçme ile ilgili ayrıntılı bilgi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları da belirtilmiş olup esaslara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz. Yüksek Lisans programınız var mı? KAP kapsamında yüksek lisans/doktora programı yoktur. Amerika da bir yıl okuduktan Sonra Türkiye de devam edebilir miyim? Bir dilekçe ile başvuru yapıp nakil istediğiniz taktirde devam edebilirsiniz. Aynı anda iki açıköğretim bölümü okuyabilir miyim? Hayır, açıköğretim sisteminde bir bölümde okurken aynı anda sistemdeki başka bir programa kayıt yaptıramazsınız. Ancak mezun olduktan sonra başka bir bölüm okuyabilirsiniz. Kaydımı istediğim zaman dondurabilir miyim? Kayıt yeniletmediğiniz dönemlerde öğrenci haklarından yararlanamazsınız, ancak istediğiniz zaman tekrar kayıt yenileterek öğretime devam edebilirsiniz.

7 Uzaktan eğitim ile aldığımız bu diplomanın diğer diplomalardan bir farkı var mı? Türkiye de aynı programın örgün bölümlerinde olanlarla aynı haklara sahipsiniz. İlerleyen Zamanlarda Başka Şehirlerde Sınav Merkezi Olacak Mı? Evet, öğrencilerimizin yoğun olduğu bölgelerde yeni sınav merkezleri açılması planlanmaktadır. Askerlik Tecili Oluyor Mu? Evet, 2 yıllık önlisans programları için 4 yıl, 4 yıllık lisans programları için 7 yıl ve 29 yaşını geçmemek şartıyla, yukarıda belirtilen sürelerden sonra ise her dönem kayıt yeniletmek ve 29 yaşını geçmemek şartıyla askerlik işlemlerine esas öğrencilik hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. KAP İrtibat Bürosu nerede? Nasıl gidebilirim? KAP irtibat bürosu ve sınav merkezi; th AVE Lanham Maryland adresindedir.

ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) SONUCU İLE YERLEŞEN ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) SONUCU İLE YERLEŞEN ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) SONUCU İLE YERLEŞEN ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Bu kılavuzdaki adımlara göre kayıt

Detaylı

ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Bu kılavuzdaki adımlara göre kayıt işleminizi gerçekleştirirken

Detaylı

ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Bu kılavuzdaki adımlara göre kayıt işleminizi gerçekleştirirken

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR 1) YÇS sınavı ile ilgili bilgileri nereden alabilirim? Bu sınav ile ilgili bilgi ve başvuru için www.osym.gov.tr adresinden yararlanabilirsiniz.

Detaylı

SEÇME SINAVI BAŞVURU REHBERİ

SEÇME SINAVI BAŞVURU REHBERİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ KUZEY AMERİKA PROGRAMLARI 2018-2019 ÖĞRETİM YILI SEÇME SINAVI BAŞVURU REHBERİ http://aof.anadolu.edu.tr 0 İÇİNDEKİLER I. KUZEY AMERİKA PROGRAMLARI HAKKINDA GENEL

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER 2018-2019 ÖĞRETİM YILINDA ANADOLU ÜNİVERSİTESİNİN ÖNLİSANS/LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN; YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ VE YERLEŞTİRME SINAVI (ANADOLUYÖS) SONUCUNA/ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN SINAV SONUÇLARINA/ULUSLARARASI

Detaylı

ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Bu kılavuzdaki adımlara göre kayıt işleminizi gerçekleştirirken İkinci Üniversite

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı;

Detaylı

SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ BATI TRAKYA PROGRAMLARI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU http://kayit.anadolu.edu.tr İ ç i n d e k i l e r İÇİNDEKİLER I. BATI TRAKYA PROGRAMLARI

Detaylı

ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Bu kılavuzdaki adımlara göre kayıt işleminizi gerçekleştirirken İkinci Üniversite

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Namık Kemal Üniversitesine önlisans ve lisans düzeyinde,

Detaylı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı Başvuru İçin Gerekli Belgeler, Kontenjanlar, Başvuru Koşulları, Önemli

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A. SONUÇLARIN İLANI: Adaylar, akus.akdeniz.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreleri

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN 2015-2016 ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN ERZURUM 2015 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Bu kılavuzdaki adımlara göre kayıt işleminizi gerçekleştirirken Öğrenci

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA Yabancı uyruklu öğrenci başvurularında kabul edilen sınavlar ve kimlerin başvurabileceğine ilişkin bilgiler aşağıda verilmiştir. 2018 Yılı itibariyle Üniversitemiz

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. Öğrenci başvurularına ilişkin,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KESİN KAYIT KILAVUZU ÖNEMLİ TARİHLER

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KESİN KAYIT KILAVUZU ÖNEMLİ TARİHLER YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KESİN KAYIT KILAVUZU ÖNEMLİ TARİHLER LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN TAKVİM 2013-2014

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġI ÖĞRENCĠ ALIM KONTENJANINA BAġVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESĠ

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġI ÖĞRENCĠ ALIM KONTENJANINA BAġVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESĠ T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġI ÖĞRENCĠ ALIM KONTENJANINA BAġVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESĠ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, Yurtdışı Öğrenci Alımı Kontenjanından faydalanarak Yıldırım Beyazıt

Detaylı

SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AZERBAYCAN PROGRAMLARI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU http://kayit.anadolu.edu.tr İ ç i n d e k i l e r İÇİNDEKİLER I. AZERBAYCAN PROGRAMLARI

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Ön lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Ön lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Ön lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Akdeniz

Detaylı

AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ

AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Kapsamında Akademik Takvim, Açılacak Programlar, Alanlar, Kontenjanlar ve Derslere İlişkin Uygulama Esasları Anadolu Üniversitesi

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türk-Alman Üniversitesi

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

> Dış Ticaret. > İlahiyat. > Lojistik. > Reklamcılık

> Dış Ticaret. > İlahiyat. > Lojistik. > Reklamcılık 1. İkinci Üniversite Nedir? Sınavsız İkinci Üniversite, yükseköğretim kurumlarının aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya önlisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Kimler Başvurabilir? Yükseköğretim Genel Kurulu nun 25.11.2015

Detaylı

SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ SUUDİ ARABİSTAN PROGRAMLARI 2018-2019 ÖĞRETİM YILI SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU http://aof.anadolu.edu.tr 0 İÇİNDEKİLER I. ARABİSTAN PROGRAMLARI HAKKINDA GENEL

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2009 2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ (21.03.2017 gün ve 04 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Lisansüstü

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2010 2011 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Ve Akademik Takvimi 1. Kontenjanlar

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR İstanbul, 2017 İÇİNDEKİLER 1 BAŞVURU İŞLEMLERİ... 2 2 KAYIT İŞLEMLERİ... 3 3 GENEL KONULAR... 4 4 TEZLİ YÜKSEK LİSANS... 5 5 TEZSİZ YÜKSEK

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge, üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURUSU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURUSU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ T. C. 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ YABANCI ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI 206-207 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı başında, aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına YURT

Detaylı

SINAV GİRİŞ YERİNİZİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>> Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin tüm bölüm/programlarında

SINAV GİRİŞ YERİNİZİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>> Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin tüm bölüm/programlarında Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri için bu sene gireceği sınavların takvimini resmi olarak açıklandı. Bu sene sınava girecek öğrenciler için sınav merkezlerine 10 yenisi ilave edildi. Açıklamaya göre

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün aşağıda belirtilen programlarına, 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 6 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN (Senatonun 24/02/2010 tarih ve 2010/20 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) Amaç Madde-1: Bu yönerge, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans,

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

(1) Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı nedir?

(1) Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı nedir? (1) Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı nedir? Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı, ilkokul mezunu olan ama çeşitli nedenlerle ortaokulu bitiremeyen 15 yaşın üstündeki yetişkinlere, zihinsel

Detaylı

ÖĞRETİM YILI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Kılavuzda belirtilen işlemleri

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ALES Puan Türü Özel Öğrenci (Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Tezsiz Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Tezli Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Doktora) Doktora Yüksek Lisans (Tezsiz II.Öğretim) Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI AUZEF MUAFİYET KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI AUZEF MUAFİYET KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI AUZEF MUAFİYET KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, 2017 2018 Eğitim-Öğretim yılında Fakültemize ilk defa kayıt yaptırıp muafiyet uygulamasından

Detaylı

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA BAŞVURU, YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA BAŞVURU, YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2018-2019 ÖĞRETİM YILINA İLİŞKİN AÇILACAK PROGRAMLAR, AKADEMİK TAKVİM UYGULAMA ESASLARI VE YEDEK KONTENJAN DUYURUSU Programla

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT İŞLEMLERİ Lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar aşağıda belirtilen kayıt

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT İŞLEMLERİ Lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar aşağıda belirtilen kayıt 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT İŞLEMLERİ Lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar aşağıda belirtilen kayıt tarihlerinde Ege Üniversitesi E-Kayıt sistemi üzerinden

Detaylı

A- Başvuru Yapabilecekler ve Başvuru Yeri

A- Başvuru Yapabilecekler ve Başvuru Yeri T.C MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ 18 MAYIS 2018 TARİH VE 30425 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİREN 7143 SAYILI AF KANUNUNDAN YARARLANMAK İSTEYENLERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR A- Başvuru Yapabilecekler

Detaylı

7143 Sayılı Öğrenci Affı Kanununa İlişkin Duyuru 18 Eylül 2018 Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı`na Başvuru Kapsamı:

7143 Sayılı Öğrenci Affı Kanununa İlişkin Duyuru 18 Eylül 2018 Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı`na Başvuru Kapsamı: 7143 Sayılı Öğrenci Affı Kanununa İlişkin Duyuru 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7143 sayılı kanunla Yükseköğretim Kanununa eklenen geçici 78. madde gereğince, af kanunundan

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak programlar,

Detaylı

(1) Adayların lise son sınıfta ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla başvuruları kabul edilecek olanlar:

(1) Adayların lise son sınıfta ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla başvuruları kabul edilecek olanlar: T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANINDAN BAŞVURACAKLAR İÇİN BAŞVURU VE KAYIT TARİHLERİ, TABAN PUANLAR, KOŞULLAR,

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI TC YABANCI YATAY ALES PUAN ANABİLİM DALI UYRUKLU UYRUKLU GEÇİŞ TÜRÜ TIBBİ GENETİK ALAN

Detaylı

SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AZERBAYCAN PROGRAMLARI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU http://aof.anadolu.edu.tr 1 İÇİNDEKİLER I. AZERBAYCAN PROGRAMLARI HAKKINDA GENEL

Detaylı

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Sonuç Listeleri

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Sonuç Listeleri Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Sonuç Listeleri Yükseköğretim Kurulu tarafından 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar (Ek) Döneminde Üniversitemize tanınan

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı ve Madde

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖSYS KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖSYS KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖSYS KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında fakültemize kayıt yaptıracak öğrencilerimizin kayıt işlemleri kılavuzda

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Güz Yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ SINAV PUANI İLE KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ SINAV PUANI İLE KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ SINAV PUANI İLE KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU (Online kaydını daha önce yapmış olanlar tekrar ön başvuru yapmayacaklardır.

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge, üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KESİN KAYIT KILAVUZU Son Güncelleme: 27.07.2018/ 10:00 İÇİNDEKİLER A. SONUÇLARIN ÖĞRENİLMESİ...

Detaylı

Yatay Geçiş. Yab. Uyr. Alan Dışı. 15 - Herhangi bir Lisans programı mezunu olmak. 45-4 yıllık Lisans / Yüksekokul mezunu olmak.

Yatay Geçiş. Yab. Uyr. Alan Dışı. 15 - Herhangi bir Lisans programı mezunu olmak. 45-4 yıllık Lisans / Yüksekokul mezunu olmak. İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI Anabilim / Anasanat Dalı Tezli

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu ÜNİP * ALES PUANI MEZUNİYET NOT ORTALAMASI MÜLAKAT T.C 2017-2018 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % İlköğretim Anabilim Dalı/Temel

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT KILAVUZU

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT KILAVUZU MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT KILAVUZU Mesleki Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt ücreti 25,00 TL dir. Öğrenci adayları, kayıt ücretinin 20,00 TL sini Ziraat Bankası,

Detaylı

YYÜ YAŞAYAN DİLLER ENSTİTÜSÜ

YYÜ YAŞAYAN DİLLER ENSTİTÜSÜ YYÜ YAŞAYAN DİLLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 Eğitim-Öğretim I. yarıyılı (güz) için üniversitemiz Yaşayan Diller Enstitüsü nün lisansüstü programlarına, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen programlarına, 2017 2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI Lisansüstü Programlara Başvurularının Alınması Mülakat Sınavına Girmeye Hak Kazanan Öğrenci

Detaylı

SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ BULGARİSTAN, KOSOVA VE MAKEDONYA PROGRAMLARI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU http://kayit.anadolu.edu.tr İ ç i n d e k i l e r İÇİNDEKİLER

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI 29.09.2011 tarihli Senato toplantısından alınan 2011/240 sayılı kararın ekidir. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ 2012-2013 GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR

KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ 2012-2013 GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ 2012-2013 GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DOKTORA Lisans Lisanstan Tezli Y.L. Tezsiz Y.L. Yabancı Uyruklu Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Bilim/Sanat Dallarına Tezli Yüksek Lisans ile Doktora öğrencisi alınacaktır. LİSANSÜSTÜ

Detaylı

ÖĞRENCİLERİNE E-BÜLTEN HİZMETİ

ÖĞRENCİLERİNE E-BÜLTEN HİZMETİ AÖF 24-25 Ocak tarihinde yapılan Güz Dönemi Final sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. AÖF sınav sonuçlarının açıklanması için tarihi belirledi. Öğrenciler AÖF sınav sonuçları ile ilgili tüm

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞI ÖĞRENCİ EK KONTENJANINDAN BAŞVURACAKLAR İÇİN BAŞVURU KAYIT TARİHLERİ, TABAN PUANLAR, KOŞULLAR

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı;

Detaylı

ÖĞRETİM YILI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Kılavuzda belirtilen işlemleri

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Ön lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi (1)

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Ön lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi (1) AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Ön lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Akdeniz

Detaylı

YENİ KAYIT İŞLEMLERİ. Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt Nasıl Yapılır?

YENİ KAYIT İŞLEMLERİ. Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt Nasıl Yapılır? YENİ KAYIT İŞLEMLERİ Yeni Kayıt nedir? Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemine YENİ KAYIT denir. 2015-2016 I. Dönem Yeni Kayıt Kılavuzu 2015-2016 I. Dönem Yeni Kayıt Kılavuzu için buraya

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI PROGRAM KONTENJAN BAŞVURU KOŞULLARI VE AÇIKLAMALAR Türk Dili

Detaylı

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Haliç Üniversitesi bünyesindeki birimlerin

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Mesleki Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ücreti 25 TL dir. Öğrenci adayları, kayıt ücretinin

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI İÜYÖS YENİ KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI İÜYÖS YENİ KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI İÜYÖS YENİ KAYIT KILAVUZU KAYIT TARİHLERİ: 21 Ağustos-25 Ağustos 2017 GİRİŞ İstanbul Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci

Detaylı

T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞI ÖĞRENCİ ALIM KONTENJANINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞI ÖĞRENCİ ALIM KONTENJANINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞI ÖĞRENCİ ALIM KONTENJANINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER KAYIT İLE İLGİLİ İŞLEMLER ÜNİVERSİTEYE YGS, LYS İLE YERLEŞEN

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI ANABİLİM DALI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TC YABANCI ALES UYRUKLU UYRUKLU PUAN TÜRÜ İÇİ DIŞI İÇİ DIŞI PROGRAMA BAŞVURU

Detaylı

Sevgili öğrencimiz; KAYIT İŞLEMLERİ 1.Kayıt Tarihleri: 2. Elektronik Kayıt (e-kayıt): 4. Şahsen Kayıtlar:

Sevgili öğrencimiz; KAYIT İŞLEMLERİ 1.Kayıt Tarihleri: 2. Elektronik Kayıt (e-kayıt): 4. Şahsen Kayıtlar: Sevgili öğrencimiz; 2015-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt hakkı kazanmış bulunmaktasınız. Öğrenim hayatınızın en önemli aşamalarından biri olan yüksek öğrenim için Üniversitemizi

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Kontenjanlar Programı Tezli YL Tezsiz YL Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş Özel Koşullar Yönetim ve Organizasyon

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLAR VE KOŞULLARI

Detaylı

Yatay Geçiş. T.C. Uyr. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. 15-4 yıllık Lisans / Yüksekokul mezunu olmak. 30-4 yıllık Lisans / Yüksekokul mezunu olmak.

Yatay Geçiş. T.C. Uyr. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. 15-4 yıllık Lisans / Yüksekokul mezunu olmak. 30-4 yıllık Lisans / Yüksekokul mezunu olmak. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI Anabilim / Anasanat Dalı T.C.

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı Yüksek Lisans (Tezli-Tezsiz) ve

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI TC YABANCI YATAY ALES ANABİLİM DALI UYRUKLU UYRUKLU GEÇİŞ PUAN TÜRÜ ALAN ALAN ALAN ALAN

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru ve Ön Kayıt : 04-08 Haziran 2018 Adaylar ön kayıt için istenilen belgeleri Enstitümüze (09:00-12:00 ile 13:00-16:00 saatleri arasında)

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ (29 Mayıs 2018 tarihli, 88 sayılı Senato toplantısının 29 nolu karar ekidir.) EK: 21 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ TEZLİ YÜKSEK

Detaylı

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ 2018-2019 ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar Kimler başvurabilir? Adaylardan, lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2016 2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

Sayın Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, başarınızdan dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz.

Sayın Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, başarınızdan dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Sayın Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, başarınızdan dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Kesin kayıt sırasında ve sonrasında sizlere yardımcı olacak

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME (EK MADDE-1) PUANIYLA YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE ESASLARI

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME (EK MADDE-1) PUANIYLA YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE ESASLARI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME (EK MADDE-1) PUANIYLA YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE ESASLARI A-BAŞVURU TAKVİMİ BAŞVURU TARİHLERİ: 01-15 Ağustos 2017 İNGİLİZCE SINAV TARİHİ: 17 Ağustos

Detaylı