03MA Alev monitörü üretim çıkışında 0,1 saniye ön gecikme ve 0,1 Saniye son gecikme ayarlı olarak satışa arz edilmektedir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "03MA Alev monitörü üretim çıkışında 0,1 saniye ön gecikme ve 0,1 Saniye son gecikme ayarlı olarak satışa arz edilmektedir."

Transkript

1 ALEV MONİTÖRÜ ( 4 20 ma ) 03MA Uygulama 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Yangın alarm sistemlerinde Ultraviyole fotoseller ile ( Bkz. ER 3B ) alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında korona tespit etmek için. Yarı otomatik brülör ve bek sistemlerinde UV.dedektör veya iyonizasyon elektrotu ile yanmayı izlemek için. PLC lere Alev var / yok sinyali veya 4-20 ma Linear yanma bilgisi temin etmek için. Brülör program röleleri ( ERA -01G ya da eş değeri ) kontrolünde çoklu alev izlemek için. 03MA Alev monitörünün yapısı Elektronik alev izleme devresi, Çift kutup Çift yönlü serbest kontak çıkışı olan bir adet röle, Alevin varlığına ve şiddetine bağlı olarak çalışan bargraf led grubu, Dedektör sinyaline entegre edilmiş linear 4-20 ma çıkış, Alev rölesinin çekmede ve bırakmada gecikme programı yapılabilmesi için tuş takımı, Alev dedektör tarafından tespit edildiğinde ON, alev söndüğünde OFF mesajı göstertebilen display, Dış kutu, ısıya dayanıklı plastik mamüldür.

2 03MA Dahili diyagram A1 : Açma kapama şalteri BR : Brülör C-NO-NC : Boş Kontak çıkışları F1 : UV. Fotosel ( ER-3B ) F2 : Dedektör elektrot K1 : Alev rölesi K1.1 : Boş DPT Kontak K1.2 : Boş DPT Kontak L1 : 220 VAC. Faz N : Nötr R : Sigorta Özellikler : Alev rölesinin çekmede ve bırakmada gecikme ayarı imkanı Alev sinyaline entegre edilmiş bargraf display 8 mm.led displayde ON OFF ikazı Ultraviyole dedektör ve iyonizasyon elektrodu ile alev algılama özelliği Alev sinyaline bağlı 4 20 ma çıkış 12 terminalli kolay montaj soketi 48 x 96 mm. pano üstü montaj Uyarılar Kontrol cihazı hiçbir şekilde açılmamalı ve üzerinde değişiklik yapılmamalıdır! 03MA Alev monitörü yetkili kişiler tarafından montaj edilmeli ve çalıştırılmalıdır. Kontrol ünitesi soketinden ayrılmadan önce besleme enerjisi kesilmelidir. Kablo montajından sonra bağlantı klemensleri kontrol edilmelidir. Cihazla ilgili herhangi bir problemle karşılaşıldığında, müdahale etmeden önce teknik servisimize başvurulmalıdır.

3 Uygulama Notları Dedektör bağlantı kablosu 30 metreden uzun olmamalıdır. Dedektör kablosu yüksek gerilim ( ateşleme trafosu ) ve diğer kumanda kablolarından ayrı çekilmelidir. Dedektör kablosu için,iletkenlik kapasitesi ve izolasyon direnci yüksek kablolar tercih edilmelidir. Dedektör elektrot telinin izolasyon porseleni ile arasındaki direnç 50 MΩ dan az olmamalıdır. İzolasyon porseleninin pis ve çatlak olmamasına dikkat edilmelidir. Kir ya da buhar, çatlaklarda toplanarak yalıtım direncinin azalmasına ve alev sinyal değerinin düşmesine neden olur. Yanma prosesinde fazla hava elektrot yüzeyindeki elektronları sürükleyeceği, az hava ise yeterli elektron oluşmasına engel olacağı için, yakıcı ayarlarının doğru yapılması gerekmektedir. Alevin brülör namlusuna yeterli temas etmediği durumlarda, iyonizasyon elektrodu kullanılmaz ( bu durumda alev ile brülör kafası arasındaki geçirgenlik yetersiz olur.) Refrakter başlıklı brülörlerde, dedektör elektroda ilave olarak, topraklama elektrodu kullanmak gerekir. Alevi topraklamak için kullanılacak elektrot yüzeyinin, iyonizasyon elektrodundan daha büyük olması gerekmektedir. Çalışma Fonksiyonu 03MA Monitörün 1 No lu terminaline faz,( 220 VAC.) 2 Numaralı terminaline nötr besleme verildiğinde; display de OF yazısı belirecektir. Eğer 9 ve 10 nolu terminale uygun bir alev dedektörü ( ER 3B veya ER 3E yada Iyonizasyon elektrotu Resim : 5 teki gibi ) bağlanmışsa ve dedektörden alev var! sinyali geliyorsa display yazısı ON olacak, aynı zamanda alev sinyali bargrafta izlenebilecektir..display ON durumunda ise bargrafta sinyal % 20 seviyesinin üzerine çıkmışsa 03MA dışa serbest kontak çıkışına müsaade eder. Alev varlığının bargrafta izlenmesi ile aynı zamanda 4-20 ma çıkış akımı 11 ve 12 nolu terminallerden alınabilir. Fotosel alevi tespit ettiğinde DELAY 1 süresi kadar sonra Bu süre üretim çıkışında 0,1 Saniyeye ayarlıdır. dışa çıkış rölesinin çekmesine izin verir. Yanma anında her hangi bir nedenle alev kesilirse DELAY 2 Süresi kadar sonra Bu süre üretim çıkışında 0,1 Saniyeye ayarlanmıştır. Dışa çıkış rölesinin bırakmasına izin verilir. 03MA STANDART BAĞLANTI ŞEMASI

4 03MA Alev monitörü ayarları 03MA Alev monitörü üretim çıkışında 0,1 saniye ön gecikme ve 0,1 Saniye son gecikme ayarlı olarak satışa arz edilmektedir. ÖN GECİKME ( DELAY 1) : Fotoselin alevi görmesinden itibaren, monitörün Alev var (on) komutuna kadar geçen süre (Fotosel bu süre içersinde alevi görmemezlikten gelecektir.) SON GECİKME (DELAY 2) : Normal yanma sırasında, herhangi bir sebepten ötürü fotosel alev tespiti yapmasa bile Alev var komutuna müsaade edilen süre. ((Fotosel bu süre içersinde alev mevcut olmadığı halde varmış gibi davranacaktır. ) (DELAY 1 ) Ön gecikme ayarı prosesin yapısına bağlı olarak yapılmalıdır. Çoğunlukla fotoselin kısa süreli yanlış ve düzensiz alevlerden etkilenip prosesi durdurmasını önlemek içindir. (DELAY 2 ) Son gecikme ayarı prosesin yapısına bağlı olarak yapılmalıdır. Alev monitörüne bağlı bir yakma kontrol rölesi mevcutsa bu rölenin arızaya geçme süresi göz önünde bulundurul malıdır. Çünkü alev monitörünün son gecikme zamanı, kontrol rölesinin ( t2 ) arızaya geçme süresine ilave edilecektir. Örnek olarak kontrol rölesindeki (t2) süresi 5 saniye ise + son gecikme ayarı kadar sonra 03MA nın dışa çıkışı kesilecektir. Bu çok önemlidir. Tutuşma olmadığı halde yakıt valfi açık kalacak demektir. Son gecikme süresi çoğunlukla alev titreşimlerinde prosesin gereksiz yere durmasını önlemek içindir. Delay 1 ve Delay 2 Ayarlarınızı Display OF Konumunda iken yapınız. 03MA Alev monitörüne enerji verildiğinde, alev dedektöründen Alev var! sinyali gelmiyorsa display OF olarak mesaj verecektir..

5 Alev dedektöründen Alev var! sinyali geldiğinde display on mesajı verecektir. DELAY 1 Butonuna 5 saniye süre ile basıldığında, display; üretim çıkış ayarı olan 0,1 saniye yazısını ekrana getirerek flaş yapacaktır. Parmağınızı DELAY 1 butonundan çekip tekrar basmanız süreyi artıracak,( Bu süre maksimum 4,9 Saniye ile sınırlıdır.) DELAY 2 tuşu ile süreyi eksiltecektir. Her iki butona basılmazsa 5 saniye sonra ayarlarınız 03MA nın mikroprösesörüne kayıt olacaktır. Delay 2 Ayarı, Delay 1 ayarı ile aynı sırayı takip etmektedir. Üretim çıkışı ayarları prosese uygunsa veya sisteminize uygun ayarlar tarafınızdan yapılmış ise 03MA Alev monitörü çalışmaya hazırdır. 03MA Yarı otomatik bağlantı şeması

6 03MA ÇOKLU BRÜLÖR KONTROLU ÇALIŞMA PRENSİBİ : L1 ( 220 vac ) 03MA nın 1 No lu terminaline faz 7 No lu terminal S1 lambası için bağlı olan fazdır.lamba bağlanmak istenmezse 7 ve 8 no lu uçlar boş bırakılır. 2 Numaralı terminaline nötr verilirse, 9-10 No lu giriş ucuna uygun dedektör bağlanmışsa,1.sıradaki 03MA nın 4 numarasından giren doğrultulmuş toprak veya nötr, F1 in alev sinyali alması ile birlikte Q2 nin 4 no lu terminalini besleyecektir. F2 fotoseli alev sinyali algılamış ise Q3 ün 4 numarasına doğrultulmuş sinyal aktarılacaktır.q3 monitörün aktif hale gelmesi ile,program rölesinin 11 No lu fotosel girişine Alev var! komutu gelmiş olacaktır. Herhangi bir nedenle fotoselden herhangi birisi çalışmıyorsa Q4 brülör kontrolüne gelen alev sinyali kesilmiş olacağı için, Q4 arızaya geçecek ve sistem kapanacaktır. A1 : Açma kapama şalteri AL : Arıza lambası BR : Brülör D1 : Doğrultucu diyot 1N 4007 EK : Harici reset butonu F1 : UV.Alev dedektörü F2 : Iyonizasyon elektrodu L1 : 220 VAC.besleme ma : 4-20 ma çıkış N : Nötr Pg : Gaz presöstatı ( veya köprü ) R1 : 220 VAC Besleme sigortası S1 : Alev var ikaz lambası V1 : 1.Kademe gaz valfi V2 : 2.Kademe gaz valfi Q1-3 : 03MA Alev monitörü Q4 : Brülör kontrol rölesi ( 01G Serisi ) Z : Ateşleme trafosu

7 KUTU ÖLÇÜLERİ 03MA Kutu Ölçüleri 48 x 96 mm. Kesim Ölçüsü 45 x 88 mm. Teknik Veriler Besleme voltajı : 220 VAC % Frekans : Hz. Harcadığı güç : 5VA Max. Çalışabileceği sıcaklık : 0 60 Derece Kontak akımları : 4 Amp.220 V. Cos=1 2 Amp.220 V. Cos=0,5 Sigorta : 4 Amp. Dedektör voltajı : UV.ER-3B için300 VAC. Aleve bağımlı akım çıkışı (11-12 Nolu terminal) Alev yok : 4 ma Alev var : 20 ma. Çalışma anında alev sinyali kesilirse kontak çıkışının kapanma süresi : Ayarlanabilir süre : Min. 0,1 Saniye Max. 4,9 Saniye Bargraf gösterge : ua. ( Skala 0 iken 4 ma Skala %100 iken 20 ma Çıkış ) Dedektör kablo uzunluğu : 30 metre Max. Koruma sınıfı : IP 54 ( Ön Panel ) Dedektör kablosu yalıtımı : 50 Megom 03MA Alev monitörüne bağlanmış dedektörün algıladığı alev sinyali bir doğru akım mikro ampermetresi ile ölçülebilir.

8 ALEV MONİTÖRLERİ : ERA 03 Endüstriyel yakma sistemlerinde alev gözetlemek, alev izlemek, alevin varlığını tesbit etmek için iyonizasyon elektrodu veya uygun rektifikasyon UV.Dedektörlerle beraber çalışabilen bir üründür. Ön panel üzerinde, alevdeki iyonizasyon Yoğunluğuna entegre edilmiş kırmızı renkli Led grubu, alev elektrodunun alevi tesbit etmediği zaman kırmızı renkte flaş yapan, alev oluştuğunda Yanma normları içinde ise; yeşil renk te yanan bir lambası, alev Dedektörünün görmede gecikmesinin ayarlanabileceği ön gecikme potansiyometresi veya alev dalgalanmalarını görmemezlikten gelmesi için son gecikme ayar potansiyometresi ile donatılmıştır. Uygulama alanları Brülörlerde Alev denetimi Yangın alarm sistemlerinde Ultraviyole fotoselle ( ER-3E ) alev izlemek için, Yüksek gerilim hatlarında ER-3E dedektörle kıvılcım tesbit etmek için Yarı otomatik brülör ve bek sistemlerinde yanmayı izlemek için PLC lere Alev var sinyali göndermek için Brülör Program rölesi ( ERA - 01G.. yada eş değeri ) kontrolunda çoklu alev kontrolu ERA 03 Ön panel görünüşü Alev yok / Bekleme Alev sinyali var durumu Çalışma durumu ÇALIŞMA FONKSİYONU ERA 03 Alev monitörünün 1 numaralı ucundan 220 Volt Ac. 2 Numaralı terminalinden nötür verildiğinde, ön panel üzerinde sol köşede bulunan alev sinyali Led i kırmızı renkte flaş yapmaya başlayacaktır. Bağlantı konnektörünün 9 nolu klemensine Alev dedektöründen alev sinyali geliyorsa alev göstergesi Led leri, dedektörün alevi görmesi ile birlikte % olarak çalışmaya başlayacaktır. Elektrot tarafından tesbit edilen alev, uluslar arası normlar içerisinde ise ( Minimum 1uA Bu dilim göstergede % 20 nin üzerinde olmalıdır.) bu durumda kırmızı renkte flaş yapan Led ışık, yeşil renge dönüşerek alev sinyali doğru geldiği sürece sabit olarak yeşil yanmaya devam edecektir. Bu ışığın yeşil olması 03 ün Alev var ikazının dışa çıkışıdır. Alev sinyali Led bargrafta % 20 nin altına düşerse, monitörün dışa çıkış sinyali kesilecektir. AYARLAR ERA 03 ün ön panelinde bulunan iki adet potansiyometre ile, alev sinyaline entegre edilmiş dışa çıkış veren rölesinin çekmede gecikmesi, bırakmada gecikmesi ayarlanabilir. Bu ayarlar üretim çıkışında minimuma set edilmiştir. Ön Gecikme 1 s. Son gecikme 1 s. Ön gecikme : Max. 5 s. Son gecikme Max. 7 s. Saat istikameti yönünde üsteki potu çevirirseniz çıkış rölesine çekmede gecikme, saat yönünün tersine, alttaki potu çevirirseniz bırakmada gecikme ayarı yapabilirsiniz.

9 ÖN GECİKME ( 1 ) : Dedektörün alevi görmesinden itibaren, monitörün ALEV VAR komutuna kadar geçen süre (Dedektör bu süre içersinde alevi görmemezlikten geklecektir.) SON GECİKME ( 2 ) : Normal yanma sırasında, herhangi bir sebep ten ötürü dedektör alev tesbiti yapmasa bile ALEV VAR Komutuna müsaade edilen süre. ( Dedektör bu süre içersinde alev mevcut olmadığı halde varmış gibi davranacaktır. ) ( 1 ) Ön gecikme ayarı prosesin yapısına bağlı olarak yapılmalıdır. Çoğunlukla dedektörün kısa süreli yanlış ve düzensiz alevlerden etkilenip prosesi durdurmasını önlemek içindir. (2 ) Son gecikme ayarı prosesin yapısına bağlı olarak yapılmalıdır. Alev monitörüne bağlı bir yakma kontrol rölesi mevcutsa bu rölenin arızya geçme süresi göz önünde bulundurul malıdır. Çünkü alev monitörünün son gecikme zamanı, kontrol rölesinin ( t2 ) arızaya geçme süresine ilave edilecektir. Örnek olarak kontrol rölesindeki (t2) süresi 5 saniye ise + son gecikme ayarı kadar sonra 03 ün dışa çıkışı kesilecektir. Bu çok önemlidir. Tutuşma olmadığı halde yakıt valfi açık kalacak demektir. Son gecikme süresi çoğunlukla alev titreşimlerinde prosesin gereksiz yere durmasını önlemek içindir. ERA 03 ELEKTRİK BAĞLANTISI A1 : Açma kapama şalteri R1 : 2 Amp Sigorta L1 : 220 Volt N : Nötür S : Sinyal çıkışı ( İyonizasyon girişli kontrol rölesi kullanıldığında veya çoklu brülör kontröllerinde bağla nacak / Müstakil kullanıldığındaboş kalacak ) C : Merkez kontak NC : Normalde kapalı kontak (Alev yok) NO : Normalde açık kontak ( Alev var ) FS : İyonizasyon elektrodu 03 Kutu ölçüleri / mm. 03 TEKNİK BİLGİLER Çalışma Voltajı : 220 VAC % Koruma sigortası : 4 Amp. Çıkış Rölesi kontakları : 2 Amp. 220 AC. Max. Çalışabileceği ortam ısısı : Derece Montaj Şekli : 48 x 96 mm. Dikey Montaj Ölçüsü : 45 x 88 mm. Dedektörle arasın daki kablo mesafesi : 20 Mt. Empedans 2nF.

10 Uygulama Şemaları : 03 Alev monitörü ile yarı otomatik bir alev kontrolü yapabilirsiniz. Yarı otomatik çalışma fonksiyonu : 03 e yukardaki elektrik şeması uygulandığında, B1 butonuna basılınca ateşleme trafosu ( AT ) yardımcı röle (C1)ve çalışma ventili (PV) aynı zamanda devreye girecektir. Tutuşma ön görülen normlarda oluşmuşsa (Q1) 03 ün içersindeki alev rölesi çekerek (C1) rölesini kilitleyecektir. Elinizi B1) butonundan çektiğinizde Ateşleme trafosu ( AT ) devreden çıkacak, Dedektör elektrot (FS) alevi standartlar içersinde algılmaya devam ettiği sürece Solenoit valf (PV) yakıtı serbest bırakmaya devam edecektir. Alev söndüğü veya elektrik kesildiğinde yeniden manual olarak (B1) butonuna basmanız gerekecektir.

11 ALEV MONİTÖRÜ Serbest kontak çıkışı 03U Uygulama 03U Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Yangın alarm sistemlerinde Ultra viyole fotoselle ( Bkz. ER 3B ) alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında korona tespit etmek için. Yarı otomatik brülör ve Bek sistemlerinde UV.Dedektörle ( ER-3B )yanmayı izlemek için. PLC lere Alev var / yok yanma bilgisi temin etmek için. Brülör program röleleri ( ERA -01G ya da eş değeri ) kontrolünde çoklu alev izlemek için. 03U Alev monitörünün yapısı Elektronik alev izleme devresi, Çift kutup Çift yönlü serbest kontak çıkışı olan bir adet röle, Alevin varlığına ve şiddetine bağlı olarak çalışan bargraf led grubu, Alev rölesinin çekmede ve bırakmada gecikme ayarı yapılabilmesi için iki adet linear potansiyometre, Alev; dedektör tarafından tespit edildiğinde yeşil, Alev söndüğünde kırmızı renkte yanıp sönen sinyal lambası, Dış kutusu ısıya dayanıklı plastikten mamül dür.

12 03U Dahili diyagram A1 : Açma kapama şalteri C-NO-NC : Boş Kontak çıkışları D1 : 1N 4007 Diyod F1 : UV. Fotosel ( ER-3B ) K1 : Alev rölesi K1.1 : Boş DPT Kontak K1.2 : Boş DPT Kontak L1 : 220 VAC. Faz N : Nötür R : Sigorta S : Doğrultulmuş sinyal çıkışı Özellikler : Alev rölesinin çekmede ve bırakmada gecikme ayarı imkanı Alev sinyaline entegre edilmiş bargraf display 8 mm.led displayde ON OFF ikazı Ultraviyole dedektör ile alev algılama özelliği 10 terminalli kolay montaj soketi 48 x 96 mm. Pano üstü montaj Uyarılar Kontrol cihazı hiçbir şekilde açılmamalı ve üzerinde değişiklik yapılmamalıdır! 03U Alev monitörü yetkili kişiler tarafından montaj edilmeli ve çalıştırılmalıdır. Kontrol ünitesi soketinden ayrılmadan önce besleme enerjisi kesilmelidir. Kablo montajından sonra bağlantı klemensleri kontrol edilmelidir. Cihazla ilgili herhangi bir problemle karşılaşıldığında, müdahale etmeden önce teknik servisimize başvurulmalıdır.

13 Uygulama Notları Dedektör bağlantı kablosu 30 metreden uzun olmamalıdır. Dedektör kablosu yüksek gerilim ( ateşleme trafosu ) ve diğer kumanda kablolarından ayrı çekilmelidir. Dedektör kablosu için,iletkenlik kapasitesi ve izolasyon direnci yüksek kablolar tercih edilmelidir. Çalışma Fonksiyonu ERA 03U Alev monitörünün 1 numaralı ucundan 220 Volt Ac. 2 Numaralı terminalinden nötür verildiğinde, ön panel üzerinde sol köşede bulunan alev sinyali Led i kırmızı renkte flaş yapmaya başlayacaktır. Bağlantı konnektörünün 9 nolu klemensine (+) ve 10 Nolu klemensine ( - ) olarak UV. Dedektörün kabloları doğru bağlanmışsa, alev göstergesi Led leri UV fotoselin alevi görmesi ile birlikte % olarak çalışmaya başlayacaktır. UV. Fotosel tarafından tesbit edilen alev, uluslar arası normlar içerisinde ise ( Minimum 190 nm. - Max.290 nm. Bu dilim göstergede % 20 nin üzerinde olmalıdır.) bu durumda kırmızı renkte flaş yapan Led ışık, yeşil renge dönüşerek alev sinyali doğru geldiği sürece sabit olarak yeşil yanmaya devam edecektir. Bu ışığın yeşil olması 03U nun Alev var ikazının K1 rölesi kontakları ile dışa çıkışıdır. Alev sinyali Led bargrafta % 20 nin altına düşerse, monitörün dışa çıkış sinyali kesilecektir. (2 ) Son gecikme ayarı prosesin yapısına AYARLAR ERA 03U nun ön panelinde bulunan iki adet potansiyometre ile, alev sinyaline entegre edilmiş dışa çıkış veren rölesinin çekmede gecikmesi, bırakmada gecikmesi ayarlanabilir. ÖN GECİKME ( 1 ) : UV. Fotoselin alevi görmesinden itibaren, monitörün ALEV VAR komutuna kadar geçen süre ( UV. Fotosel bu süre içersinde alevi görmemezlikten gelecektir.) SON GECİKME ( 2 ) : Normal yanma sırasında, herhangi bir sebep ten ötürü fotosel alev tespiti yapmasa bile ALEV VAR Komutuna müsaade edilen süre. ( Monitör bu süre içersinde alev mevcut olmadığı halde varmış gibi davranacaktır. ) bağlı olarak yapılmalıdır. Alev monitörüne bağlı bir yakma kontrol rölesi mevcutsa bu rölenin arızya geçme süresi göz önünde bulundurul malıdır. Çünkü alev monitörünün son gecikme zamanı, kontrol rölesinin ( t2 ) arızaya geçme süresine ilave edilecektir. Örnek olarak kontrol rölesindeki (t2) süresi 5 saniye ise + son gecikme ayarı kadar sonra 03U nun dışa çıkışı kesilecektir. Bu çok önemlidir. Tutuşma olmadığı halde yakıt valfi açık kalacak demektir. Son gecikme süresi çoğunlukla alev titreşimlerinde prosesin gereksiz yere durmasını önlemek içindir. ( 1 ) Ön gecikme ayarı prosesin yapısına bağlı olarak yapılmalıdır. Çoğunlukla fotoselin kısa süreli yanlış ve düzensiz alevlerden etkilenip prosesi durdurmasını önlemek içindir. Saat istikameti yönünde üsteki potu çevirirseniz çıkış rölesine çekmede gecikme, saat yönünün tersine, alttaki potu çevirirseniz bırakmada gecikme ayarı yapabilirsiniz. Ön gecikme Max. 5 Saniye Son gecikme Max. 7 Saniye

14 03U Standart Bağlantı şeması Teknik bilgiler Çalışma Voltajı : 220 VAC % Koruma sigortası : 4 Amp. Çıkış Rölesi kontakları : 2 Amp. 220 AC. Max. Çalışabileceği ortam : Derece Montaj Şekli : 48 x 96 mm. Dikey Montaj Ölçüsü : 45 x 88 mm. UV. Dedektörle arasın daki kablo mesafesi : 20 Mt. Empedans 2 nf Kullanılabilir Fotosel : ER-3B Ultraviyole A1 : Açma kapama şalteri R1 : 2 Amp Sigorta L1 : 220 Volt N : Nötür S : Sinyal çıkışı ( İyonizasyon girişli kontrol rölesi kullanıldığında veya çoklu brülör kontröllerinde bağla nacak / Müstakil kullanıldığında Boş kalacak) C : Merkez kontak NC : Normalde kapalı kontak (Alev yok) NA : Normalde açık kontak ( Alev var ) F1 : Ultra viyole fotosel ER 3B 03U Kutu ölçüleri Kesim ölçüsü : 45x88 mm. Dış ölçü : 48x96 mm.

15 Minimum Alev akımı : 1 ua. Max.Alev akımı ( Limitli ) : 3 ma. Çalışma anında alev sinyali kesilirse kontak çıkışının kapanma süresi Ayarlanabilir süre Ön gecikme : Min. 1 Saniye : Max. 5 Saniye Son gecikme : Min. 1 Saniye : Max. 7 Saniye Bargraf gösterge : ua. Dedektör kablo uzunluğu : 30 metre Max. Koruma sınıfı : IP 54 ( Ön Panel ) Dedektör kablosu yalıtımı : 50 Mohm. Yarı otomatik çalışma fonksiyonu 03U ya yukardaki elektrik şeması uygulandığında, B1 butonuna basılınca ateşleme trafosu ( AT ) yardımcı röle (C1)ve çalışma ventili (PV) aynı zamanda devreye girecektir. Tutuşma ön görülen normlarda oluşmuşsa (Q1) 03U nun içersindeki alev rölesi çekerek (C1) rölesini kilitleyecektir. Elinizi (B1) butonundan çektiğinizde Ateşleme trafosu ( AT ) devreden çıkacak, UV.Dedektör (FS) alevi standartlar içersinde algılmaya devam ettiği sürece Solenoit valf (PV) yakıtı serbest bırakmaya devam edecektir. Alev söndüğü veya elektrik kesildiğinde yeniden parmağınızla (B1) butonuna basmanız gerekecektir.

16 ALEV MONİTÖRÜ 03U1 Uygulama 03U1 Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Yangın alarm sistemlerinde Ultra viyole fotoselle ( Bkz. ER 3B ) alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında korona tespit etmek için. Yarı otomatik brülör sistemlerinde UV.Dedektör veya iyonizasyon elektrotu ile yanmayı izlemek için. PLC lere kuru kontak olarak Alev var / yok sinyali ile yanma bilgisi temin etmek için. Brülör program röleleri ( ERA -01G ya da eş değeri ) kontrolünde çoklu alev izlemek için. 03U1 Alev monitörünün yapısı Elektronik alev izleme devresi, Çift kutup Çift yönlü serbest kontak çıkışı olan bir adet röle, Alevin varlığına ve şiddetine bağlı olarak çalışan bargraf veya dotmatriks led grubu, Alev rölesinin çekmede ve bırakmada gecikme programı yapılabilmesi için tuş takımı, Alev; dedektör tarafından tespit edildiğinde ON, Alev söndüğünde OF mesajı gösterebilen display, Dış kutusu ısıya dayanıklı plastikten mamül dür.

17 03U1 Dahili diyagram A1 : Açma kapama şalteri BR : Brülör C-NO-NC : Boş Kontak çıkışları F1 : UV. Fotosel ( ER-3B ER-3F ) F2 : Dedektör elektrot K1 : Alev rölesi K1.1 : Boş DPT Kontak K1.2 : Boş DPT Kontak L1 : 220 VAC. Faz N : Nötür R : Sigorta S : Doğrultulmuş çıkış ( İyonizasyon girişli röleler için ) Özellikler : Alev rölesinin çekmede ve bırakmada gecikme ayarı imkanı Alev sinyaline entegre edilmiş bargraf veya dotmatriks display 8 mm.led displayde ON OFF ikazı Ultraviyole dedektör ve iyonizasyon elektrodu ile alev algılama özelliği 10 terminalli kolay montaj soketi 48 x 96 mm. Pano üstü montaj Uyarılar Kontrol cihazı hiçbir şekilde açılmamalı ve üzerinde değişiklik yapılmamalıdır! 03U1 Alev monitörü yetkili kişiler tarafından montaj edilmeli ve çalıştırılmalıdır. Kontrol ünitesi soketinden ayrılmadan önce besleme enerjisi kesilmelidir. Kablo montajından sonra bağlantı klemensleri kontrol edilmelidir. Cihazla ilgili herhangi bir problemle karşılaşıldığında, müdahale etmeden önce teknik servisimize başvurulmalıdır.

18 Uygulama Notları Dedektör bağlantı kablosu 30 metreden uzun olmamalıdır. Dedektör kablosu yüksek gerilim ( ateşleme trafosu ) ve diğer kumanda kablolarından ayrı çekilmelidir. Dedektör kablosu için,iletkenlik kapasitesi ve izolasyon direnci yüksek kablolar tercih edilmelidir. DEDEKTÖR OLARAK IYONIZASYON ELEKTRODU KULLANILACAKSA ; Dedektör elektrot telinin izolasyon porseleni ile arasındaki direnç 50 MΩ dan az olmamalıdır. İzolasyon porseleninin pis ve çatlak olmamasına dikkat edilmelidir. Kir ya da buhar, çatlaklarda toplanarak yalıtım direncinin azalmasına ve alev sinyal değerinin düşmesine neden olur. Yanma prosesinde fazla hava elektrot yüzeyindeki elektronları sürükleyeceği, az hava ise yeterli elektron oluşmasına engel olacağı için, yakıcı ayarlarının doğru yapılması gerekmektedir. Alevin brülör namlusuna yeterli temas etmediği durumlarda, iyonizasyon elektrodu kullanılmaz ( bu durumda alev ile brülör kafası arasındaki geçirgenlik yetersiz olur.) Refrakter başlıklı brülörlerde, dedektör elektroda ilave olarak, topraklama elektrodu kullanmak gerekir. Alevi topraklamak için kullanılacak elektrot yüzeyinin, iyonizasyon elektrodundan daha büyük olması gerekmektedir. Çalışma Fonksiyonu 03U1 Alev monitörünün 1 No lu terminaline Faz,( 220 VAC.) 2 Numaralı terminaline Nötür Besleme verildiğinde; display de OF yazısı belirecektir. Eğer 9 ve 10 Nolu terminale uygun bir alev dedektörü ( ER 3B veya ER 3F yada Iyonizasyon elektrotu Resim : 5 teki gibi ) bağlanmışsa ve dedektörden alev var! sinyali geliyorsa display yazısı ON olacak, aynı zamanda alev sinyali bargrafta izlenebilecektir..display ON durumunda ise Bar grafta sinyal % 20 seviyesinin üzerine çıkmışsa 03U1 dışa serbest kontak çıkışına müsaade eder. Fotosel alevi tespit ettiğinde DELAY 1 süresi kadar sonra Bu süre üretim çıkışında 0,1 Saniyeye ayarlıdır. dışa çıkış rölesinin çekmesine izin verir. Yanma anında her hangi bir nedenle alev kesilirse DELAY 2 Süresi kadar sonra Bu süre üretim çıkışında 0,1 Saniyeye ayarlanmıştır. Dışa çıkış rölesinin bırakmasına izin verilir. 03U1 STANDART BAĞLANTI ŞEMASI

19 03U1 Alev monitörü ayarları ( Çok önemli ) 03U1 Alev monitörü üretim çıkışında 0,1 saniye ön gecikme ve 0,1 Saniye son gecikme ayarlı olarak satışa arz edilmektedir. ÖN GECİKME ( DELAY 1) : Fotoselin alevi görmesinden itibaren, monitörün Alev var on komutuna kadar geçen süre (Fotosel bu süre içersinde alevi görmemezlikten gelecektir.) SON GECİKME (DELAY 2) : Normal yanma sırasında, herhangi bir sebep ten ötürü Fotosel alev tespiti yapmasa bile Alev var Komutuna müsaade edilen süre. ((Fotosel bu süre içersinde alev mevcut olmadığı halde varmış gibi davranacaktır. ) (DELAY 1 ) Ön gecikme ayarı prosesin yapısına bağlı olarak yapılmalıdır. Çoğunlukla fotoselin kısa süreli yanlış ve düzensiz alevlerden etkilenip prosesi durdurmasını önlemek içindir. (DELAY 2 ) Son gecikme ayarı prosesin yapısına bağlı olarak yapılmalıdır. Alev monitörüne bağlı bir yakma kontrol rölesi mevcutsa bu rölenin arızaya geçme süresi göz önünde bulundurul malıdır. Çünkü alev monitörünün son gecikme zamanı, kontrol rölesinin ( t2 ) arızaya geçme süresine ilave edilecektir. Örnek olarak kontrol rölesindeki (t2) süresi 5 saniye ise + son gecikme ayarı kadar sonra 03U1 in dışa çıkışı kesilecektir. Bu çok önemlidir. Tutuşma olmadığı halde yakıt valfi açık kalacak demektir. Son gecikme süresi çoğunlukla alev titreşimlerinde prosesin gereksiz yere durmasını önlemek içindir. Delay 1 ve Delay 2 Ayarlarınızı Display OF Konumunda iken yapınız.. 03U1 Monitöre enerji verildiğinde alev dedektöründen yeterli alev sinyali gelmiyorsa display OF Mesajı verecektir. Alev dedektöründen Alev var! sinyali geldiğinde display on mesajı verecektir. DELAY 1 Butonuna 5 saniye süre ile basıldığında, display; üretim çıkış ayarı olan 0,1 saniye yazısını ekrana getirerek flaş yapacaktır. Parmağınızı DELAY 1 butonundan çekip tekrar basmanız süreyi artıracak,( Bu süre maksimum 4,9 Saniye ile sınırlıdır.) DELAY 2 tuşu ile süreyi eksiltecektir. Her iki butona basılmazsa 5 saniye sonra ayarlarınız 03U1 İN mikroprösesörüne kayıt olacaktır. Delay 2 Ayarı, Delay 1 ayarı ile aynı sırayı takip etmektedir. Üretim çıkışı ayarları prosese uygunsa veya sisteminize uygun ayarlar tarafınızdan yapılmış ise 03U1 Alev monitörü çalışmaya hazırdır.

20 03U1 Yarı otomatik bağlantı şeması Q1 : 03U1 Alev monitörü A1 : Açma kapama şalteri B1 : Ateşleme butonu R1 : Sigorta 2 Amp. TR : Ateşleme trafosu L1 : 220 VAC. Faz C1 : Yardımcı röle N : Nötr F1 : UV. Alev dedektörü C : Yardımcı röle ( 220 VAC.) F2 : Iyonizasyon elektrodu BR : Brülör 03U1 ÇOKLU BRÜLÖR KONTROLU ÇALIŞMA PRENSİBİ : L1 ( 220 vac ) 03U1 in 1 No lu terminaline faz 2 Numaralı terminaline Nötür verilirse, 9-10 Nolu giriş ucuna uygun dedektör bağlanmışsa, 1.Sıradaki alev monitörünün, F1 veya F2 yardımı ile alev sinyali alması ile birlikte 6 Numaralı terminalinden çıkan doğrultulmuş toprak veya nötr Q2 nin 3 no lu terminalini besleyecektir. Q2 nin Fotoseli alev sinyali algılamış ise; 5 Numaralı terminalden Q3 ün 3 Numarasına doğrultulmuş sinyal aktarılacaktır. Q3 monitörün aktif hale gelmesi ile; Program rölesinin 11 No lu Fotosel girişine Alev var! Komutu gelmiş olacaktır. Her hangi bir nedenle fotoselden herhangi birisi çalışmıyorsa Q4 Brülör kontrolüne gelen alev sinyali kesilmiş olacağı için, Q4 Arızaya geçecek ve sistem kapanacaktır.

21 KUTU ÖLÇÜLERİ. 03U1 Kutu Ölçüleri 48 x 96 mm. Kesim Ölçüsü 45 x 88 mm Teknik Veriler Besleme voltajı : 220 VAC % Frekans : Hz. Harcadığı güç : 5VA Max. Çalışabileceği sıcaklık : 0 60 Derece Kontak akımları : 4 Amp.220 V. Cos=1 2 Amp.220 V. Cos=0,5 Sigorta : 4 Amp. Dedektör voltajı : UV.ER-3B için 230 VAC. Çalışma anında alev sinyali kesilirse kontak çıkışının kapanma süresi : Ayarlanabilir süre : Min. 1 Saniye Max. 4,9 Saniye Bargraf gösterge : ua Dedektör kablo uzunluğu : 30 metre Max. Koruma sınıfı : IP 54 ( Ön Panel ) Dedektör kablosu yalıtımı : 50 Mohm. 03U1 alev monitörüne bağlanmış dedektörün algıladığı alev sinyali bir doğru akım mikro ampermetresi ile ölçülebilir.

22 ALEV MONİTÖRLERİ : ERA 03H Endüstriyel yakma sistemlerinde alev gözetlemek, alev izlemek, alevin varlığını tesbit etmek için uygun UV. Dedektörlerle beraber çalışabilen bir üründür. Ön panel üzerinde, alevdeki UV. Yoğunluğuna entegre edilmiş kırmızı renkli Led grubu, UV. fotoselin alevi tesbit etmediği zaman kırmızı renkte flaş yapan, alev oluştuğun da da Yanma normları içinde ise; Yani alevin dalga boyu nm. Arasında ışık tayfı oluşturabiliyorsa yeşil renkte yanan bir lambası, UV. Dedektörün görmede gecikmesinin ayarlanabileceği ön gecikme potansiyometresi veya alev dalgalanmalarını görmemezlikten gelmesi için son gecikme ayar potansiyometresi ile donatılmıştır. Uygulama alanları Brülörlerde Alev denetimi Yangın alarm sistemlerinde Ultraviyole fotoselle ( C7027A) alev izlemek için, Yüksek gerilim hatlarında kıvılcım tesbit etmek için Yarı otomatik brülör ve bek sistemlerinde yanmayı izlemek için PLC lere Alev var sinyali göndermek için Brülör Program rölesi (Honeywell, yada eş değeri ) kontrolunda çoklu alev kontrolu ÇALIŞMA FONKSİYONU ERA 03H Alev monitörünün 1 numaralı ucundan 220 Volt Ac. 2 Numaralı terminalinden nötür verildiğinde, ön panel üzerinde sol köşede bulunan alev sinyali Led i kırmızı renkte flaş yapmaya başlayacaktır. Bağlantı konnektörünün 9 nolu klemensine Beyaz ve 10 Nolu klemensinemavi olarak UV. Dedektörün kabloları doğru bağlanmışsa, alev göstergesi Led leri UV fotoselin alevi görmesi ile birlikte % olarak çalışmaya başlayacaktır. UV. Fotosel tarafından tesbit edilen alev, uluslar arası normlar içerisinde ise ( Minimum 190 nm. - Max.290 nm. Bu dilim göstergede % 20 nin üzerinde olmalıdır.) bu durumda kırmızı renkte flaş yapan Led ışık, yeşil renge dönüşerek alev sinyali doğru geldiği sürece sabit olarak yeşil yanmaya devam edecektir. Bu ışığın yeşil olması 03H ın Alev var ikazının dışa çıkışıdır. Alev sinyali Led bargrafta % 20 nin altına düşerse, monitörün dışa çıkış sinyali kesilecektir. Alev yok / Bekleme durumu Alev sinyali var Çalışma durumu AYARLAR ERA 03H ın ön panelinde bulunan iki adet potansiyometre ile, alev sinyaline entegre edilmiş dışa çıkış veren rölesinin çekmede gecikmesi, bırakmada gecikmesi ayarlanabilir. Bu ayarlar üretim çıkışında minimuma set edilmiştir. Ön Gecikme 1 s. Son gecikme 1 s. Ön gecikme : Max. 5 s. Son gecikme Max. 7 s. Saat istikameti yönünde üsteki potu çevirirseniz çıkış rölesine çekmede gecikme, saat yönünde alttaki potu çevirirseniz bırakmada gecikme ayarı yapabilirsiniz

23 ÖN GECİKME ( 1 ) : UV. Fotoselin alevi görmesinden itibaren, monitörün ALEV VAR komutuna kadar geçen süre ( UV. Fotosel bu süre içersinde alevi görmemezlikten gelecektir.) SON GECİKME ( 2 ) : Normal yanma sırasında, herhangi bir sebep ten ötürü fotosel alev tespiti yapmasa bile ALEV VAR Komutuna müsaade edilen süre. (Fotosel bu süre içersinde alev mevcut olmadığı halde varmış gibi davranacaktır.) ( 1 ) Ön gecikme ayarı prosesin yapısına bağlı olarak yapılmalıdır. Çoğunlukla fotoselin kısa süreli yanlış ve düzensiz alevlerden etkilenip prosesi durdurmasını önlemek içindir. Kutu Ölçüleri (2 ) Son gecikme ayarı prosesin yapısına bağlı olarak yapılmalıdır. Alev monitörüne bağlı bir yakma kontrol rölesi mevcutsa bu rölenin arızya geçme süresi göz önünde bulundurul malıdır. Çünkü alev monitörünün son gecikme zamanı, kontrol rölesinin ( t2 ) arızaya geçme süresine ilave edilecektir. Örnek olarak kontrol rölesindeki (t2) süresi 5 saniye ise + son gecikme ayarı kadar sonra 03H ın dışa çıkışı kesilecektir. Bu çok önemlidir. Tutuşma olmadığı halde yakıt valfi açık kalacak demektir. Son gecikme süresi çoğunlukla alev titreşimlerinde prosesin gereksiz yere durmasını önlemek içindir. ERA 03H ELEKTRİK BAĞLANTISI A1 : Açma kapama şalteri R1 : 2 Amp Sigorta L1 : 220 Volt N : Nötür S : Sinyal çıkışı ( İyonizasyon girişli kontrol rölesi kullanıldığında Müstakil kullanıldığın da Boş kalacak ) C : Merkez kontak NC : Normalde kapalı kontak (Alev yok) NO : Normalde açık kontak ( Alev var ) FS : Ultra viyole fotosel C7027 / 4200 ERA Mavi kablo : 10 Beyaz kablo : 9 03H TEKNİK BİLGİLER Çalışma Voltajı : 220 VAC % Koruma sigortası : 4 Amp. Çıkış Rölesi kontakları : 2 Amp. 220 AC. Max. Çalışabileceği ortam ısısı : Derece Montaj Şekli : 48 x 96 mm. Dikey Montaj Ölçüsü : 45 x 88 mm. UV. Dedektörle arasın daki kablo mesafesi : 20 Mt. Empedans 2nF.

ALEV MONİTÖRÜ. ( 4 20 ma ) 03MA. 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : 03MA Alev monitörünün yapısı : Özellikler :

ALEV MONİTÖRÜ. ( 4 20 ma ) 03MA. 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : 03MA Alev monitörünün yapısı : Özellikler : ALEV MONİTÖRÜ ( 4 20 ma ) 03MA 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Ultraviyole fotoseller ile alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında korona tespit etmek için. Yarı

Detaylı

03U1 ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : 03U1 Alev monitörünün yapısı : Özellikler : 03U1 Alev monitörünün uygulama alanları :

03U1 ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : 03U1 Alev monitörünün yapısı : Özellikler : 03U1 Alev monitörünün uygulama alanları : ALEV MONİTÖRÜ 03U1 Uygulama : 03U1 Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Ultra viyole fotoselle alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında korona tespit etmek için. Yarı otomatik

Detaylı

röleler için ) 2

röleler için )  2 ALEV MONİTÖRÜ 03U1 Uygulama 03U1 Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Yangın alarm sistemlerinde Ultra viyole fotoselle ( Bkz. ER 3B ) alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında

Detaylı

Combustion For Industry

Combustion For Industry Combustion For Industry ALEV MONİTÖRÜ ( 4 20 ma ) 03MA Uygulama 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Yangın alarm sistemlerinde Ultraviyole fotoseller ile ( Bkz. ER 3B )

Detaylı

03H ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : Uygulama Notları : 03H Alev monitörünün yapısı : 03H Alev monitörünün uygulama alanları :

03H ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : Uygulama Notları : 03H Alev monitörünün yapısı : 03H Alev monitörünün uygulama alanları : ALEV MONİTÖRÜ 03H Uygulama : 03H Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Proseslerde kaçak alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında kıvılcım tespit etmek için. Yarı otomatik

Detaylı

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV.

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV. ALEV MONİTÖRÜ 03A1 Uygulama Alev monitörleri, uygun alev elektrodu veya UV. fotosel ile birlikte, alevin belirli bir standardın altında olduğunu, yanmanın iyi olduğunu veya alevin söndüğünü haber verir.

Detaylı

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV.

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV. ALEV MONİTÖRÜ 03A1 Uygulama Alev monitörleri, uygun alev elektrodu veya UV. fotosel ile birlikte, alevin belirli bir standardın altında olduğunu, yanmanın iyi olduğunu veya alevin söndüğünü haber verir.

Detaylı

03A1 ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : a) Ultraviyole fotoseller

03A1 ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : a) Ultraviyole fotoseller ALEV MONİTÖRÜ 03A1 Uygulama : Alev monitörleri, uygun alev elektrodu veya UV. fotosel ile birlikte, alevin belirli bir standardın altında olduğunu, yanmanın iyi olduğunu veya alevin söndüğünü haber verir.

Detaylı

GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ

GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ ( Kesintili çalışma ) 02C.1 Uygulama : 02C1 Kontrol ünitesi, tek veya çift kademeli proses brülörlerinde alev denetimi için tasarlanmıştır. 24 saat içinde en az bir

Detaylı

Atmosferik çoklu brülör sistemleri.

Atmosferik çoklu brülör sistemleri. İKİ KANALLI ALEV MONİTÖRÜ 03B Uygulama Alev monitörleri, uygun alev elektrodu veya UV. fotosel ile birlikte, alevin belirli bir standardın altında olduğunu, yanmanın iyi olduğunu veya alevin söndüğünü

Detaylı

GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ

GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ Atmosferik çalışan endüstriyel brülörler için ( Kesintili çalışma ) 03P1-03P1V Uygulama : 03P1 ; Tek ya da çift kademeli gaz veya sıvı yakıtla çalışan brülörlerde tam

Detaylı

www.eraltd.eu 2 Şemadaki harflerin açıklamaları : : Gerilim regülatörü : Arıza lambası

www.eraltd.eu 2 Şemadaki harflerin açıklamaları : : Gerilim regülatörü : Arıza lambası GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ Atmosferik brülörler için ( Kesintili çalışma ) ERA - 05 Uygulama ERA-05 Gaz kontrol ünitesi, atmosferik çalışan küçük kapasiteli brülörler için tasarlanmıştır. Emsallerine

Detaylı

ERA 03P BRÜLÖR KONTROL RÖLESĠ

ERA 03P BRÜLÖR KONTROL RÖLESĠ ERA 03P BRÜLÖR KONTROL RÖLESĠ Uygulama : 03P ; Tek yada çift kademeli gaz veya sıvı yakıtla çalıģan yakıcılarda yarım, yada tam otomatik olarak yanma programı ve alev denetimi için tasarlanmıģtır. ġık

Detaylı

www.eraltd.eu 5 Birinci resim iyonizasyon elektrodu bağlantı şekli, ikinci resim Ultraviyole dedektör (ER-3E) Bağlantı şekli.

www.eraltd.eu 5 Birinci resim iyonizasyon elektrodu bağlantı şekli, ikinci resim Ultraviyole dedektör (ER-3E) Bağlantı şekli. GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ Atmosferik güç brülörleri için ( Kesintili çalışma ) 03P1V Uygulama 03P1V ; Tek kademeli pilot ateşlemeli gaz veya sıvı yakıtla çalışan yakıcılarda tam otomatik olarak,

Detaylı

www.eraltd.eu 5 Birinci resim iyonizasyon elektrodu bağlantı şekli, ikinci resim Ultraviyole dedektör (ER-3B) Bağlantı şekli.

www.eraltd.eu 5 Birinci resim iyonizasyon elektrodu bağlantı şekli, ikinci resim Ultraviyole dedektör (ER-3B) Bağlantı şekli. GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ Atmosferik ve fanlı güç brülörleri için ( Kesintili çalışma ) 03P1-03P2 Uygulama 03P1 ; Tek ya da çift kademeli gaz veya sıvı yakıtla çalışan yakıcılarda tam otomatik

Detaylı

ERA 02... GAZ YAKICILAR İÇİN KONTROL RÖLESİ

ERA 02... GAZ YAKICILAR İÇİN KONTROL RÖLESİ ERA 02... GAZ YAKICILAR İÇİN KONTROL RÖLESİ 02... Serisi Gaz yakma ve kontrol röleleri; pilot ateşlemeli yada iki kademeli gaz bekleri için 24 saat içersinde en az bir defa otomatik yapan, veya elle durdurulan

Detaylı

INFRARED DETECTOR ER 3C. www.eraltd.eu. ER 3C IR alev dedektörü; yangın tarafından yayılan termal IŞIĞIN DALGA BOYLARI

INFRARED DETECTOR ER 3C. www.eraltd.eu. ER 3C IR alev dedektörü; yangın tarafından yayılan termal IŞIĞIN DALGA BOYLARI INFRARED DETECTOR ER 3C ER 3C IR alev dedektörü; yangın tarafından yayılan termal kızılötesi radyasyona hızlı cevap verebilmesi için elektronik bir devre yardımı ile kontrol edilen optik bir algılayıcıdır.

Detaylı

Bir alevin eşdeğer devre şeması. İyonizasyon akımının ölçülmesi. 5

Bir alevin eşdeğer devre şeması. İyonizasyon akımının ölçülmesi.  5 GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ Atmosferik güç brülörleri için ( Kesintili çalışma ) 01GC.1 Uygulama 01GC.1 Kontrol ünitesi,tek veya çift kademeli atmosferik güç brülörlerinde alev denetimi için tasarlanmıştır.24

Detaylı

Darbelere ve ısıya dayanıklı ABS plastikten yapılmış dış kutu içinde şunlar yer alır: Elektronik komponentlerin montaj edildiği PCB kart üzerinde:

Darbelere ve ısıya dayanıklı ABS plastikten yapılmış dış kutu içinde şunlar yer alır: Elektronik komponentlerin montaj edildiği PCB kart üzerinde: GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ Atmosferik ve fanlı endüstriyel brülörler için ( Kesintili çalışma ) 03P1-03P2 Uygulama 03P1 ; Tek ya da çift kademeli gaz veya sıvı yakıtla çalışan yakıcılarda tam

Detaylı

ERA 02... GAZ YAKICILAR İÇİN KONTROL RÖLESİ

ERA 02... GAZ YAKICILAR İÇİN KONTROL RÖLESİ ERA 02... GAZ YAKICILAR İÇİN KONTROL RÖLESİ 02... Serisi Gaz yakma ve kontrol röleleri; pilot ateşlemeli yada iki kademeli gaz bekleri için 24 saat içersinde en az bir defa otomatik yapan, veya elle durdurulan

Detaylı

01 GC. GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL RÖLELERİ Atmosferik güç brülörleri için ( Kesintili çalışma )

01 GC. GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL RÖLELERİ Atmosferik güç brülörleri için ( Kesintili çalışma ) GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL RÖLELERİ Atmosferik güç brülörleri için ( Kesintili çalışma ) 01 GC 01GC brülör kontrol rölesi; tek veya çift kademeli atmosferik güç brülörleri için 24 saat içersinde en az

Detaylı

www.eraltd.eu 3 Uygulama Notları

www.eraltd.eu 3 Uygulama Notları GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ Atmosferik brülörler Özel yakma sistemi uygulamaları ve fanlı brülörler için ( Kesintili çalışma ) 01G... Serisi Uygulama 01G...Serisi Kontrol üniteleri, tek veya çift

Detaylı

ER 3 A / B / E Tipi ultraviyole alev dedektörleri

ER 3 A / B / E Tipi ultraviyole alev dedektörleri ER 3 A / B / E Tipi ultraviyole alev dedektörleri ULTRAVİYOLE IŞIK İnsan gözü 380 ile 760 nm. Gibi dar bir kuşak arasındaki elektro manyetik dalgalara duyarlıdır. Bu kuşak görülür alan olarak adlandırılmaktadır.

Detaylı

ÇOKLU BRÜLÖR KONTROLÜ İÇİN ALEV MONİTÖRÜ. (Yeni Nesil Alev İzleme Sistemi )

ÇOKLU BRÜLÖR KONTROLÜ İÇİN ALEV MONİTÖRÜ. (Yeni Nesil Alev İzleme Sistemi ) ÇOKLU BRÜLÖR KONTROLÜ İÇİN ALEV MONİTÖRÜ (Yeni Nesil Alev İzleme Sistemi ) Uygulama : Alev monitörleri; uygun alev elektrotları ile birlikte, alevin belirlenmiş bir standardın altında olduğunu, alevin

Detaylı

GAZ BRÜLÖRLER İÇİN KONTROL ÜNİTESİ

GAZ BRÜLÖRLER İÇİN KONTROL ÜNİTESİ GAZ BRÜLÖRLER İÇİN KONTROL ÜNİTESİ Uygulama : 01G Serisi Kontrol üniteleri, tek veya çift kademeli atmosferikgüç brülörlerinde, gaz beklerinde, fanlı gaz brülörlerinde alev denetimi için tasarlanmıştır.

Detaylı

ENDÜSTRİ BRÜLÖRLERİ İÇİN KOMPAKT ATEŞLEME ve KONTROL SİSTEMİ ERA 04F2 ÖZELLİKLERİ. : Microprocessor Technology. : 220..240 Vac -15 +10 % 50/60 Hz

ENDÜSTRİ BRÜLÖRLERİ İÇİN KOMPAKT ATEŞLEME ve KONTROL SİSTEMİ ERA 04F2 ÖZELLİKLERİ. : Microprocessor Technology. : 220..240 Vac -15 +10 % 50/60 Hz ENDÜSTRİ BRÜLÖRLERİ İÇİN KOMPAKT ATEŞLEME ve KONTROL SİSTEMİ ERA 04F2 ÖZELLİKLERİ Alev Kontrol Rölesi : Microprocessor Technology Mikro-prosesörün dış etkenlerden izole edilmiş süre doğruluğu Operasyon

Detaylı

ER 3 A / B / E Tipi ultraviyole alev dedektörleri

ER 3 A / B / E Tipi ultraviyole alev dedektörleri ER 3 A / B / E Tipi ultraviyole alev dedektörleri ULTRAVİYOLE IŞIK İnsan gözü 380 ile 760 nm. Gibi dar bir kuşak arasındaki elektro manyetik dalgalara duyarlıdır. Bu kuşak görülür alan olarak adlandırılmaktadır.

Detaylı

ER 3B ULTRA VİYOLE DEDEKTÖR

ER 3B ULTRA VİYOLE DEDEKTÖR ER 3B ULTRA VİYOLE DEDEKTÖR İnsan gözü 380 ile 760 nm. Gibi dar bir kuşak arasındaki elektro manyetik dalgalara duyarlıdır. Bu kuşak görülür alan olarak adlandırılmaktadır. Görülür alanın altında mor ötesi

Detaylı

KULLANIM ALANLARI SERTİFİKALAR AÇIKLAMALAR

KULLANIM ALANLARI SERTİFİKALAR AÇIKLAMALAR MİKROİŞLEMCİLİ BRÜLÖR KONTROL RÖLESİ ESA GENIO SERİSİ ÖZELLİKLERİ Besleme gerilimi 115 / 230 Vac Frekans 45-65 Hz Güç tüketimi (Çıkışlar hariç) 10 VA, maksimum Çalışma sıcaklığı 0-60 C Stoklama sıcaklığı

Detaylı

GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ Atmosferik brülörler Özel yakma sistemi uygulamaları ve fanlı brülörler için ( Kesintili çalışma ) 01G... Serisi Uygulama : 01G Serisi Kontrol üniteleri, tek veya çift

Detaylı

ENDÜSTRĠ BRÜLÖRLERĠ ĠÇĠN KOMPAKT ATEġLEME ve KONTROL SĠSTEMĠ ERA 04F2 ÖZELLĠKLER

ENDÜSTRĠ BRÜLÖRLERĠ ĠÇĠN KOMPAKT ATEġLEME ve KONTROL SĠSTEMĠ ERA 04F2 ÖZELLĠKLER ENDÜSTRĠ BRÜLÖRLERĠ ĠÇĠN KOMPAKT ATEġLEME ve KONTROL SĠSTEMĠ ERA 04F2 ÖZELLĠKLER Mikro-prosesörün dıģ etkenlerden izole edilmiģ süre doğruluğu, Operasyon süresince düģük voltaj koruması, Operasyon süresince

Detaylı

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI SATIŞ DESTEK DOKÜMANI ML-136X / ML-136X.SCI MAXLOGİC AKILLI ADRESLİ SİSTEM 2/1 I/O MODÜLÜ (2 GİRİŞ / 1 ÇIKIŞ) / KISA DEVRE İZOLATÖRLÜ MAXLOGİC AKILLI ADRESLİ SİSTEM 4/2 I/O MODÜLÜ (4 GİRİŞ / 2 ÇIKIŞ) /

Detaylı

Ultraviyole Alev Dedektörü

Ultraviyole Alev Dedektörü Ultraviyole Alev Dedektörü Ürün Bilgisi : ERİS, ERA Ltd.Şti.nin tescilli markasıdır. Endüstriyel yanma sistemleri için üretilmiştir. Eloksal kaplanmış alüminyum gövde içerisine yerleştirilmiş değiştirilebilir

Detaylı

AYC / PB SERİSİ PİLOT BRÜLÖRLER

AYC / PB SERİSİ PİLOT BRÜLÖRLER AYC / PB SERİSİ PİLOT BRÜLÖRLER En basit donanımla en mükemmel alevi elde etmek istiyorsanız AYC / PB Serisi pilot yakıcılarımızdan kullanmanız gerekecektir. Basit, fakat işlevselliği mükemmel karışım

Detaylı

Çift kademe gaz brülör beyni

Çift kademe gaz brülör beyni Çift kademe gaz brülör beyni Çift kademeli üflemeli gaz veya kombine sıvı yakıt ve gaz brülörü kontrol cihazı Alev Dedektörleri - İyonizasyon Çubuğu - IRD 1020 infrared sensör - UVD 970 UV sensör Giriş

Detaylı

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI SATIŞ DESTEK DOKÜMANI ML-136X / ML-136X.SCI MAXLOGIC AKILLI ADRESLİ SİSTEM 2/1 I/O MODÜLÜ (2 GİRİŞ / 1 ÇIKIŞ) / KISA DEVRE İZOLATÖRLÜ MAXLOGIC AKILLI ADRESLİ SİSTEM 4/2 I/O MODÜLÜ (4 GİRİŞ / 2 ÇIKIŞ) /

Detaylı

SMD 1 ve SSM 1 AKILLI SERVO MOTOR SİSTEMİ

SMD 1 ve SSM 1 AKILLI SERVO MOTOR SİSTEMİ SMD 1 ve SSM 1 AKILLI SERVO MOTOR SİSTEMİ SMD 1 Motor sürücüsü, Era Ltd.Şti. üretim portföyünde bulunan SSM-1 tipi akıllı servo motorlarla birlikte kullanılmak üzere tasarlanarak, uzun araştırmalar sonucu

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU OPEN ADVANCE V.. FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Adres : SAKARYA. ORG.SAN.BÖL. 964 ADA PARSEL NO: HENDEK/SAKARYA Tel No : 009 064 64 8 0 Fax No : 009 064 64 8 3 www.alkur.com.tr info@alkur.com.tr

Detaylı

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ :

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM Serisi servo motorlar Era Ltd.Şti. ticari ürünüdür. Saha da çalışması için basit ve sorunsuz bir yapıya sahiptir. 4 Pinli bağlantı soketi ile, kolay

Detaylı

ROAD BLOCKER TEKNİK KLAVUZU

ROAD BLOCKER TEKNİK KLAVUZU ROAD BLOCKER TEKNİK KLAVUZU TSH Teknik Servis Hizmetleri A.Ş Road Blocker - 2005 İÇİNDEKİLER Teknik Özellikler 3 Tanım 4 Elektronik Kontrol Panosu 4 Motor Koruma Rölesi 4 Termik Röle 4 Timeout Zaman Rölesi

Detaylı

GEPA. RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği. Kullanma Kılavuzu. Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği.

GEPA. RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği. Kullanma Kılavuzu. Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği. GEPA RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği Kullanma Kılavuzu www.gepaelk.com İçindekiler 1. Genel... 1 2. Özellikler... 1 3. Bağlantı ve Montaj...

Detaylı

OTOMATİK TRANSFER ŞALTERLERİ

OTOMATİK TRANSFER ŞALTERLERİ OTOMATİK TASFE ŞALTELEİ Otomatik Transfer Şalterleri MAU Otomatik Transfer Şalterleri İçindekiler Genel Bilgi.... 71 Modüler Otomatik Transfer Şalteri (100A den 800A e kadar)... 73 İzleme & Kontrol...

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ Ürün Mikroişlemci kontrollüdür Teknik Özellikler Çalışma Gerilimi Güç Tüketimi-Bekleme Güç Tüketimi-Çalışma Kontak Akımları Röle Çıkışları Fan Hızı Ayarı Sensörler : 200-240V

Detaylı

TMG 740-3. Brülör Kontrol Rölesi

TMG 740-3. Brülör Kontrol Rölesi Brülör Kontrol Rölesi TMG 740-3 Yüksek kapasiteli üflemeli ve çift yakıtlı brülörlerde kesintili çalışmalar için (Tek veya çift kademe versiyonları) Uygun alev hissedicileri: - İyonizasyon elektrodu -

Detaylı

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 AKE.370.502.01.03

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

KONVEYÖR EĞİTİM SETİ. Eğitim Araçları ONE PIECE CONVEYOR TRAINING SET. www.modulteknik.com

KONVEYÖR EĞİTİM SETİ. Eğitim Araçları ONE PIECE CONVEYOR TRAINING SET. www.modulteknik.com KÖNVEYÖR (YÜRÜYEN BANT) Yaklaşık 200x1070 mm ölçülerinde Sağlam ve dayanıklı bant yapısı Ek yerlerinde kalınlık önleyici bağlantı sistemi ALÜMİNYUM BAĞLANTI PANOSU Yaklaşık 1060x780 mm boyutlarında alüminyum

Detaylı

2 Ultraviyole Alev Dedektörü

2 Ultraviyole Alev Dedektörü 2 Ultraviyole Alev Dedektörü Ürün Bilgisi : ERİS, ERA Ltd.Şti.nin tescilli markasıdır. Endüstriyel yanma sistemleri için üretilmiştir. Eloksal kaplanmış alüminyum gövde içerisine yerleştirilmiş değiştirilebilir

Detaylı

1 Nem Kontrol Cihazı v3

1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM KONTROL CİHAZI v5.0 Nem Kontrol Cihazı v3.0 1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM Havada bulunan su buharı miktarına nem denir. Nem ölçümlerinde mutlak nem, bağıl nem ve spesifik nem hesaplanır. Mutlak nem birim

Detaylı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 5 4.1. Montaj...

Detaylı

Stop Zaman Rölesi - Kullanıcı Ayarlı

Stop Zaman Rölesi - Kullanıcı Ayarlı Stop Zaman Rölesi - Kullanıcı Ayarlı Ürün Kodu 201.018.001-12V 201.018.002-24V Terminal Yapısı & Boyutlar & Diyagram Aksesuarlar 207.150.251 Soket 5 Terminalli, 5 Kablolu - Siyah (Standart kablo boyu 20

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

RTX 6A-BX RF Uzaktan Kumanda

RTX 6A-BX RF Uzaktan Kumanda RTX 6A-BX RF Uzaktan Kumanda delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:0216-348 65 21 Yüksek performanslı 6 kanal RF kontrol alıcı verici seti. Çalışma frekansı UHF 434.9 MHz. Endüstriyel çalışmalara uyumlu.açık

Detaylı

Doküman No: KK-PS R2-TR CODESEC PS120 GÜÇ KAYNAĞI ÜNİTESİ KURULUM VE KULLANICI KILAVUZU. Doc: KK-PS R2-TR

Doküman No: KK-PS R2-TR CODESEC PS120 GÜÇ KAYNAĞI ÜNİTESİ KURULUM VE KULLANICI KILAVUZU. Doc: KK-PS R2-TR Doküman No: KK-PS120-0117-R2-TR CODESEC PS120 GÜÇ KAYNAĞI ÜNİTESİ KURULUM VE KULLANICI KILAVUZU Doc: KK-PS120-0117-R2-TR DİZİN TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 1. GENEL AÇIKLAMA... 4 2. TANIMLAR... 4 3. KURULUM,

Detaylı

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR İÇİNDEKİLER 1. Temel Güvenlik Bilgileri... 2. Redresör Dizaynı ve Özellikleri... 3. Montaj ve Kurulum... 4. Çalıştırma ve İlk Ayarlar...

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLE518I-K4/4-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: SLE518I-K4/4-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 50134013 SLE518I-K4/4-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve

Detaylı

GEPA. set. RQ-112B Reaktif Güç Kontrol Rölesi. set. set RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ

GEPA. set. RQ-112B Reaktif Güç Kontrol Rölesi. set. set RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ RQ B Serisi reaktif güç röleleri, alçak gerilim elektrik tesislerinin reaktif güç kompanzasyonunda kullanılırlar. Kondansatör gruplarını devreye alan ve çıkaran reaktif

Detaylı

Otomatik Yük Ayırıcı

Otomatik Yük Ayırıcı Otomatik Yük Ayırıcı Teknik Özellikler: IEC standartlarına göre - E3 M2 Anma gerilimi (kv rms) 36 Anma akımı (A) 630 Anma kısa devre akım (ka) 12,5 Anma yalıtım düzeyi kv rms, 50Hz/1 dak. faz - toprak

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

KEYPAD SLIM TGS-01. Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0

KEYPAD SLIM TGS-01.  Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 KEYPAD SLIM TGS-01 Kullanım Kitabı V 1.0 www.kontal.com.tr Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 1. KULLANIM ALANI Şifre panelleri, Giriş-Çıkışın kontrollü şekilde yapıldığı her alanda yoğun

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

İçerik. Ürün no.: Set PRK5/4P-M8 + TKS 40x60.A Set reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu

İçerik. Ürün no.: Set PRK5/4P-M8 + TKS 40x60.A Set reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu Ürün no.: 50133946 Set PRK5/4P-M8 + TKS 40x60.A Set reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Set bundan oluşur Boyutlandırılmış çizimler Elektrik

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ

Detaylı

SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU

SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKSEL BAĞLANTI Bağlantılar Giriş Voltaj kablosu Fotosel Kablousu Buton Kablosu Kablo Tipi 3x 1,5 mm² 2x 0,5 mm² 4x 0,25 mm² Maksimum Kablo Boyutu 30 m Daha uzun mesafe

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini Gaz valfi bağlı

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

İçerik. Ürün no.: LS5I/9D-P1 Tek yön çalışan sensör verici

İçerik. Ürün no.: LS5I/9D-P1 Tek yön çalışan sensör verici Ürün no.: 50130543 LS5I/9D-P1 Tek yön çalışan sensör verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar

Detaylı

SIGNO BARİYER BAĞLANTI ŞEMASI

SIGNO BARİYER BAĞLANTI ŞEMASI SIGNO BARİYER BAĞLANTI ŞEMASI Mekanik Montaj 1) Bariyerle gelen malzemeleri resim 1 de görüldüğü gibi kontrol edin. 2) Bariyerin kolunun sağa mı yoksa sola mı çalışacağını belirleyip yay yönünü kolun

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için)

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) Acil Aydınlatma Kitleri FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) www.femto.com.tr/urun/acil-durum-aydinlatma-kitleri/lk1-led-acil-kitleri Ürün Özellikleri 3-80V DC Led li armatürlerde

Detaylı

İçerik. Ürün no.: ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri

İçerik. Ürün no.: ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri Ürün no.: 50127902 ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Diyagramlar Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Uyarılar

Detaylı

RKR-GTSXX96 Reaktif Güç Kontrol Rölesi

RKR-GTSXX96 Reaktif Güç Kontrol Rölesi RKR-GTSXX96 Reaktif Güç Kontrol Rölesi 1. GİRİŞ Alternatif akım devrelerinde kullanılan endüktif yüklerin (motor, transformatör vb.) ihtiyaç duyduğu reaktif güçlerin belirli teknikler kullanılarak karşılanması

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

IDC101 Bağlantı Şeması

IDC101 Bağlantı Şeması IDC101 Bağlantı Şeması 1 Şubat 2018 IDC101 Kontrol Panosuna ait kullanım kitapçığı okunduktan sonra elektriksel bağlantıların nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler bu dokümanda yer almaktadır. Her bir elektriksel

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.01.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.04.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.002.04.01 MİKSER

Detaylı

30 m. 30 m. Loop Dedektör Kablosu 1x1,5 mm² 20 m loop kabosunun döşendikten sonra kalan kısmı Senkronizasyon Kablosu 3x 0,5 mm² 20 m

30 m. 30 m. Loop Dedektör Kablosu 1x1,5 mm² 20 m loop kabosunun döşendikten sonra kalan kısmı Senkronizasyon Kablosu 3x 0,5 mm² 20 m M-BAR ve L - BAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU Mekanik Montaj Mekanik Montakı yaparken Kullanma kılavuzundaki son sayfalardaki resimlere bakarak kurulumu yapabilirsiniz. YAY AYARI Yay ayarı yapabilmek için aşağıdaki

Detaylı

İçerik. Ürün no.: LS5/9D Tek yön çalışan sensör verici

İçerik. Ürün no.: LS5/9D Tek yön çalışan sensör verici Ürün no.: 50117694 LS5/9D Tek yön çalışan sensör verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Diyagramlar Kumanda ve gösterge Aksesuarlar

Detaylı

FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için)

FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için) Acil Aydınlatma Kitleri FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için) www.femto.com.tr/urun/acil-durum-aydinlatma-kitleri/fl1-floresan-acil-kitleri Ürün Özellikleri 4-pinli floresan lambalar

Detaylı

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK RF Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı Şeması...

Detaylı

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma

Detaylı

TMO 720-4. Sıvı Yakıtlı Brülör Kontrol Rölesi

TMO 720-4. Sıvı Yakıtlı Brülör Kontrol Rölesi Sıvı Yakıtlı Brülör Kontrol Rölesi TMO 720-4 30 kg/s kapasitenin üzerindeki üflemeli brülörlerde kesintili çalışmalar için (Tek veya çift kademe versiyonları) Uygun alev hissedicileri: - Fotosel FZ 711

Detaylı

TURKÇE KULLANIM KİTABI

TURKÇE KULLANIM KİTABI TURKÇE KULLANIM KİTABI İlk Kullanım; 1.1 PAKET İÇERİĞİ 1- Taşıma Çantası 2-2 adet 2mt yüksek-gerilim dayanıklı uçlu bağlantı kablosu ( bir kırmızı ve bir mavi) 3-1 adet yüksek-gerilim dayanıklı uçlu 2mt

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

RTX356-1LRN BX Uzun menzilli kumanda sistemi

RTX356-1LRN BX Uzun menzilli kumanda sistemi RTX356-1LRN BX Uzun menzilli kumanda sistemi 1 delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:0216-348 65 21 8/2018 Uzak mesafeli kontroller için (5km), 1 butonlu kod öğrenmeli uzaktan kumanda seti. Dış mekan

Detaylı

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER 3 4 5-14 2 KURULUM AYARLARI 15-16 CALIŞMA FONKSİYONLARI 17-20 MEKANÝK KURULUM 21-22 ARIZA DURUMLARI 23 GÜVENLÝK UYARILARI 24 TEKNÝK ÖZELLÝKLER 25 3 07 08 06 10 11 09 Perde Radar ( Opsiyonel) 4 07 Kayış

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLS518I-K48-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici

İçerik. Ürün no.: SLS518I-K48-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici Ürün no.: 50134012 SLS518I-K48-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge

Detaylı

Askeri araç Acil Aydınlatma Modülü

Askeri araç Acil Aydınlatma Modülü R Askeri araç Acil Aydınlatma Modülü EL-24 M KROS M R Gösterge Led i Bağlantı Konnektörü W R Mod Seçici Anahtar Işık Şiddeti Ayar Potansiyometresi Beyaz Aydınlatma Lambası Kırmızı Karartma Lambası Karartma

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLS46CI-70.K28-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici

İçerik. Ürün no.: SLS46CI-70.K28-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici Ürün no.: 50121911 SLS46CI-70.K28-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve

Detaylı

SU POMPASI REGULATÖRÜ

SU POMPASI REGULATÖRÜ SU POMPASI REGULATÖRÜ MODEL RTM855 KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER Volt 220 240 V Max. Akım 10 A Frekans 50/60 Hz Koruma Sınıfı IP65 Max. Su Sıcaklığı 60 C Başlama Basıncı 1,5 3 bar Max. Basınç Değeri

Detaylı