Buddypress kurulum ve kullanım konusunda en detaylı kılavuz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Buddypress kurulum ve kullanım konusunda en detaylı kılavuz"

Transkript

1 Buddypress kurulum ve kullanım konusunda en detaylı kılavuz Buddypress kurulum ve kullanım konusunda hazırladığım bu kılavuz sayesinde hiçbir zorluk yaşamadan, hem buddypress kurulum hem kullanım hem de ayarlarını sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. BuddyPress çok sayıda ücretsiz ve premium temayla başarılı bir şekilde entegre olarak çalışmakta sunduğu bileşenler ile oldukça farklı görünümler elde etmektedir. Sitenizi sosyal topluluğuna dönüştürmek ve sosyal medya özellikleri eklemek istiyorsanız, ücretsiz BuddyPress eklentisi ile bu mümkün. Bu yazıda size BuddyPress kurulum ve kullanım konusunda en ince ayrıntısına kadar detaylı bilgiler vereceğim. BuddyPress için sayfalar oluşturmayı, bunları menülere nasıl ekleyeceğinizi ve widget larınıza ekleyerek nasıl test edebileceğinizi de göstereceğim. Buddypress Nedir? BuddyPress, üye profilleri, etkinlik akışları, kullanıcı grupları, mesajlaşma ve daha fazla özellik ile WordPress altyapısını kullanarak her tür sosyal topluluk web sitesi oluşturmanıza yardımcı olur. Buddypress ile ilgili daha fazla detay için Buddypress orjinal sayfasına bakabilirsiniz. Buddypress kurulum Yapmanız gereken ilk şey BuddyPress eklentisini kurmaktır. Bununla ilgili olarak daha önceden görsel olarak anlattığım wordpress te eklenti nasıl yüklenir konusuna bakabilirsiniz. Buddypress kurulumunun ardından aşağıdaki gibi genel bilgiler içeren bir ekran bizleri karşılıyor olacak.

2 Buddypress Ayarları Buddypress kurulum aşamasından sonra BuddyPress in ayarlanması konusunda 3 özellik bulunmaktadır. Dahil etmek istediğiniz bileşenleri seçme. Sayfa oluşturma. Ayarları özelleştirme. Başlama aşamasında yapacağımız ilk işlem kullanacağımız bileşenleri seçmektir. Buddypress Bileşenlerini Aktive Etme Kullanacağınız bileşenleri seçmek için, karşılama ekranında Bileşenleri Kur bağlantısını tıklayın veya Ayarlar> BuddyPress e gidin ve Bileşenler sekmesini seçin. Varsayılan olarak, bileşenlerin bazıları aktiflenmiştir.

3 Buddypress kurulum aşamasının önemli bölümlerinden birisi de bileşen seçimidir. Sitenizde hangi bileşenlerin çalışmasını istediğinize bağlı olarak, aşağıdakilerden istediğiniz sayıda seçim yapabilirsiniz Genişletilmiş profiller : Kullanıcılara kendilerini tanımlamak için kullanabilecekleri düzenlenebilir profil alanları oluşturarak topluluğunuzu özelleştirin. Hesap ayarları : Kullanıcıların doğrudan kendi profilleri içinde hesap ve bildirim ayarlarını değiştirmeleri için izin ver. Arkadaş bağlantıları : Kullanıcılarınızın bağlantı kurmalarına izin verin böylece diğer kullanıcıların etkinliklerini takip edebilirler ve en fazla önem verdikleri kişilere odaklanabilirler. Özel Mesajlaşma : Kullanıcıların doğrudan ve özel olarak birbirleriyle konuşmalarına izin ver. Mesajlar sadece bire bir tartışmalar ile sınırlı değil, herhangi bir sayıdaki üye arasında gönderilebilir. Etkinlik Akışları : Genel, kişisel ve hiyerarşik yorum destekli grup etkinlik akışları, direkt gönderim, beğenme hepsi tam RSS beslemesi ve e-posta bildirim desteğiyle. Bildirimler : Üyeleri ilgili etkinlikler hakkında araç çubuğu balonu ile ve/veya e-posta ile bilgilendirin, ve onlara bildirim ayarlarını özelleştirebilme imkanı verin. Kullanıcı grupları : Gruplar kullanıcıların kendilerini açık, özel veya gizli şeklinde ayrı etkinlik akışları ve üye listeleri ile düzenleyebilmelerine izin verir. Site izleme : Sitenizden yeni yazılar ve yorumlar için etkinlik kaydı yapın. BuddyPress çekirdek : Zaman yolculuğunu BuddyPress i mümkün kılan şey! Topluluk üyeleri : BuddyPress topluluğu içinde her şey, kendi üyeleri etrafında döner. Kullanmak istediğiniz bileşenlerle alakalı olarak listeden dilediğinizi seçebilirsiniz.eğer sitenizin kapsamını genişletmeye karar verirseniz daha da bu bileşenlerden dilediğinizi seçebilirsiniz. Bileşen seçimlerinizi yaptıktan sonra Ayarları Kaydet butonuna basıp kaydediyoruz.

4 Sayfaların Ayarlanması Bir sonraki adım BuddyPress in kullanacağı sayfaları yapılandırmaktır. Bununla birlikte, Sayfa sekmesine geçmeden önce, kayıt ve etkinleştirme için birkaç sayfa oluşturmanız gerekir. Not: Yeni kullanıcı kaydını kapanmış ve kullanıcılar kendilerini kayıt edemiyorsa bu adımı atlayabilirsiniz. WordPress yönetim panelinden Sayfalar > Yeni Ekle ye gidin ve normalde yaptığınız gibi iki sayfa oluşturun. Birisi Kayıt ve Diğeri ise Etkinleştirmeyi sağlayacaktır. Sayfa oluşturmayı bilmiyorsanız WordPress te sayfa nasıl oluşturulur konusuna bakabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra, Sayfalar kısmında hem oluşturduğunuz hem de daha önceden ekli olan sayfalarla birlikte Buddypress tarafından oluşturulmuş olan Etkinlik,Üyeler ve Gruplar isminde üç sayfa daha göreceksiniz. Şimdi tekrar Ayarlar > Buddpress > Sayfalar sekmesine gidiyoruz. Aşağıdaki gibi ilgili alanlar için kullanılacak sayfaları seçiyoruz.

5 Ayarları kaydet butonu ile buradaki ayarlarımızı kaydediyoruz. Ayarlar Sekmesi Seçenekler sekmesine tıklıyoruz ve aşağıdaki gibi ayarlar ile karşılaşıyoruz. Bu ekranda, etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için bazı seçenekler yer alır. Ana Ayarlar : Oturum açan kullanıcılar için ekranın üst kısmındaki araç çubuğunu etkinleştirir veya devre dışı bırakır ve kullanıcıların hesaplarını kendilerinin silip silemeyeceğini ayarlar Profil Ayarları : üyelerin kendi profil resmini yüklemesine ve BuddyPress ve WordPress profillerini senkronize etmesine izin ver. Grup Ayarları : kullanıcıların grup oluşturmasına izin verin ve grup avatarlarının özelleştirilmesine izin verip vermeyeceğinizi ayarlar.

6 Etkinlik Ayarları : Blog ve forum gönderileri ile BuddyPress güncellemeleri hakkında etkinlik akışının etkinleştirir ve gerçek zamanlı olarak etkinlik akışı sağlar. Kullanmak istediklerinizi seçtikten sonra Ayarları Kaydet tıklayın. WordPress Ayarlarının Yapılandırılması Artık BuddyPress i kurduğumuza göre, navigasyon menünüze ve araç çubuklarına geçmeden önce WordPress ayarlarınızı yapılandırmanız gerekiyor. WordPress yönetim paneli Ayarlar menüsü içerisinde aşağıdaki ayarları yapıyoruz. Kalıcı bağlantı Ayarları : Kalıcı bağlantı ayarlarının Seo uyumlu olduğundan emin olun. Eğer nasıl yapılacağını bilmiyorsanız wordpress kalıcı bağlantı ayarları nasıl yapılır konusuna bakabilirsiniz. Okuma Ayarları : Blog anasayfasını sabit bir sayfa olarak Etkinlik sayfası seçeceğiz. Bu, kullanıcılarınız sitenizi açtığında son etkinliği görmesini sağlayacaktır. Sitemde bir blog sayfası bulunmadığı için Yazı sayfası seçeneğini boş bırakıyorum sizin blog sayfanız varsa uygun sayfayı seçip kaydedin.

7 Not: BuddyPress i hazır bir siteye ekliyorsanız ve mevcut ana sayfanızı korumak istiyorsanız, etkinlik sayfasını ana sayfa olarak seçmeyebilirsiniz. Ancak, Etkinlik sayfanızı kullanıcıların görebilmesi güzeldir. Tema Yükleme Artık siteniz için bir tema yükleyebilirsiniz. Hazır bir siteyle çalışıyorsanız mevcut temanızı da kullanabilirsiniz. Birkaç yıl önce, BuddyPress i kullanmak istediğinizde yalnızca BuddyPress uyumlu bir tema kullanabiliyordunuz. Eklentileri kendi temanızla kullanmak isterseniz, BuddyPress in çalışması için ekstra tema şablon dosyaları eklemeniz gerekiyordu. Fakat 1.7 sürümünden bu yana durum tamamen değişti. BuddyPress tüm şablonlarla uyumlu olarak çalışabilmektedir. Bu makalede örnek olması açısından GeneratePress teması üzerinden anlatıma devam edeceğim. WordPress yönetim panelinden Temalar > Yeni ekle kısmından GeneratePress yazarak temayı bulup kurulumunu yapıyoruz. Tema nasıl kurulur bilmiyorsanız WordPress te tema nasıl yüklenir konusuna bakabilirsiniz. Temayı kurup aktifleştirdikten sonra artık kişiselleştirme işlemlerine geçebiliriz. Menü Ve Widget Ekleme Şimdi, navigasyon menüsüne menüleri ve bileşenleri ekleyelim. Navigasyon Menüsü Oluşturma Sitenizde daha önce oluşturduğunuz bir menü yoksa, yeni bir menü oluşturup temanızdaki birincil menü alanına atamanız gerekir. Eğer menü nasıl oluşturulur bilmiyorsanız WordPress te yeni menü nasıl oluşturulur konusuna bakabilirsiniz. Oluşturduğumuz bu yeni menü içerisine Buddypress elemanlarını ekliyoruz.

8 Menü elemanlarını menü içerisine ekledikten sonra oluşturduğumuz menüyü ana menü olarak belirliyoruz. Bunun için konumları düzenle sekmesinden Birincil Menü kısmından oluşturduğumuz menüyü seçip Değişiklikleri Kaydet tıklıyoruz. Yapılan değişiklikler sonrası web sitemiz aşağıdaki gibi görünecektir.

9 Widget Ekleme Menümüzü oluşturduktan sonra sıra geldi sidebar kısmına bileşenlerimizi eklemeye. Widget ekleme ve silme konusunda hazırlamış olduğum görsel anlatım içeren WordPress te bileşen nasıl eklenir konusuna bakabilirsiniz. Buddypress in kendisine ait ister tüm bileşenleri isterseniz kendi seçtiklerinizi sidebar kısmına ekleyebilirsiniz. Eğer kullandığınız temada footer bileşen desteği varsa, Buddypress bileşenlerini footer bileşen alanlarında da kullanabilirsiniz.

10 aşağıdaki gibi genel bir görünümümüz olacaktır.

11 Hazır İçeriklerin Yüklenmesi Ve Test Edilmesi Buddypress içerisinde yer alan hazır içeriği import ederek sitenizin dolu görünmesini sağlayarak kontrol edebilirsiniz. Hazır verileri sitenize almak ve tüm BuddyPress ekranlarına içerik eklemek için BuddyPress Varsayılan Veri eklentisini kullanabilirsiniz, böylece tüm fonksiyonları test edebilirsiniz. WordPress yönetim paneli eklentiler > yeni ekle seçeneğinden BuddyPress Default Data eklentisini yükleyip aktifleştiriyoruz. WordPress yönetim paneli Ayarlar > BP Default Data menüsüne tıklıyoruz. Gelen ekrandan tüm kutucukları seçip Import Selected Data tıklıyoruz. tüm işlemler sonunda web sitemiz aşağıdaki gibi görünecektir.

12

13 Buddypress Web Sitesinin Yönetimi Artık siteniz hazır ve çalışır durumda olduğundan, bir sonraki adım onu tanıtmak ve insanları katılmaya teşvik etmektir. Yapmanız gereken, sitenizin içeriğine bağlı olacaktır. Mevcut bir topluluğa hitap ediyorsa, anahtar kelime üzerinden seo çalışmaları yapabilirsiniz. Eğer daha geniş bir kitleye ve / veya üyelik arıyorsanız, sağlam bir pazarlama planına ihtiyacınız olacaktır. Bir kere insanların katılmaya başlamasıyla birlikte, site yöneticisi olarak yapmanız gereken bazı görevler vardır. WordPress, BuddyPress eklentisi, temanız ve yüklemiş olduğunuz eklentileri de içeren sitenizi güncel tutun. Hiçbir sorun oluşmadığından emin olmak için güncellenirken siteyi test edin. Gerekirse topluluğu yönetmek ve herhangi bir şikayet veya anlaşmazlığı çözmek. Topluluğunuz büyüdükçe önem kazanacaktır. Başlangıçta bazı topluluk standartlarını veya yönergeleri tanımlamak ve bunlar için sitenizde bir sayfa oluşturmak, böylece kullanıcıların neler bekleyebileceğini bilmeleri iyi bir fikirdir. Bunlar küfür kullanımı, kişisel saldırılar, spam içerikli bağlantılar, yüklemeler ve daha fazlası ile ilgili yönergeleri içerir. Yönetici olarak bir topluluğun yönergelerini ihlal ederse bir kullanıcının hesabını silebilirsiniz, ancak önce belirli yayınları veya etkileşimleri silmek, eğer uygun değilse ve / veya kullanıcıyla bağlantı kurmak en iyisidir. Sonsöz BuddyPress, küçük bir takımdan dünya çapındaki geniş bir ağa kadar her şey için kullanabileceğiniz çevrimiçi topluluklar oluşturmak için güçlü bir eklentidir. Sitenizin ihtiyaçlarına göre bileşenleri ve ayarları açıp kapatabildiğiniz için çeşitli kullanımları barındıracak esnekliğe sahiptir. Hazırlayan : Sadri ERCAN Kaynak :

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler 1. Başlarken 2. Blogunuzu gösterme 3. Yaz ekranındandaki öğeler ve yeni kayıt ekleme 4. Resim ekleme 5. Video ekleme 6. Yeni sayfa ekleme 7. Bağlantı ekleme

Detaylı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress nedir? WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.wordpress açık kaynaklı bir yazılım

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler:

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler: İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler: Yer satın alınır. İsim tescil ettirilir. Ftp ile wordpress klasörü upload edilir. Kendi bilgisayarımızda web sitesi yayınlamak

Detaylı

Safirblog WP Teması - Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

Safirblog WP Teması - Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Safirblog WP Teması - Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuzda Safirblog Wordpress temasını kullanırken karşılaşabileceğiniz muhtemel durumlara açıklık

Detaylı

Doruk Wordpress Teması Kurulum ve Kullanım Klavuzu

Doruk Wordpress Teması Kurulum ve Kullanım Klavuzu Doruk Wordpress Teması Kurulum ve Kullanım Klavuzu Öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu klavuzda Doruk Wordpress temasını kullanırken karşılaşabileceğiniz muhtemel durumlara açıklık

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

Denge WP Teması - Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

Denge WP Teması - Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Denge WP Teması - Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuzda Denge Wordpress temasını kullanırken karşılaşabileceğiniz muhtemel durumlara açıklık getirilmeye

Detaylı

AMACSEO TEMASI KULLANIM KILAVUZU. AmacSeo temasının Amacdizayn.com tarafından hazırlanmış kullanım kılavuzudur. 1

AMACSEO TEMASI KULLANIM KILAVUZU. AmacSeo temasının Amacdizayn.com tarafından hazırlanmış kullanım kılavuzudur. 1 AMACSEO TEMASI KULLANIM KILAVUZU AmacSeo temasının Amacdizayn.com tarafından hazırlanmış kullanım kılavuzudur. 1 TEMANIN ÖZELLİKLERİ - Wordpress 3.1.1 sürümü için hazırlanmıştır. - Basit kontrol paneli

Detaylı

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Ekim 2014 Ankara www.raptadmin.com info@raptadmin.com Giriş İşlemleri Raptadmin yönetim paneline www.alanadınız.com/admin adresini kullanarak gidebilirsiniz.

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

AKINSOFT CMS (İçerik Yönetim Sistemi)

AKINSOFT CMS (İçerik Yönetim Sistemi) AKINSOFT (Content Management System) Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 27.12.2012 Sayfa 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yönetici paneli, sayfa oluşturma, menü tasarımı, galeri

Detaylı

3- http://www.google.com/sites/help/intl/tr/overview.html

3- http://www.google.com/sites/help/intl/tr/overview.html Merhaba değerli öğrencilerim, Son ödevin konusu : Kişisel web sitesi oluşturmak, siteyi düzenlemek, yayınlamak ve UKEY üzerinden bir dosya içerisinde kişisel web sitesinin adresini göndermek. Bunun için

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

Safir Atlas Wordpress Teması Kurulum ve Kullanım Klavuzu

Safir Atlas Wordpress Teması Kurulum ve Kullanım Klavuzu Safir Atlas Wordpress Teması Kurulum ve Kullanım Klavuzu Öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu klavuzda Safir Atlas Wordpress temasını kullanırken karşılaşabileceğiniz muhtemel durumlara

Detaylı

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014 ASSAM İçindekiler Önsöz... 3 ASSAM Web Sitesinde Makale Yayınlamak... 4 ASSAM Web Sitesine Nasıl Girerim?...

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

LOGO PARTNER MEETING

LOGO PARTNER MEETING LOGO PARTNER MEETING Aşağıda görseller ile desteklenen anlatım, logopartnermeeting.com web sitesinin kullanımı için hazırlanmıştır. Yukarıda gördüğünüz görselde bulunan işaretli alanlar aşağıda sırasıyla

Detaylı

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kontrolünde hizmet vermekte olan destek web sayfamızın kısa ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla hazırlamış olduğumuz

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU moodle.baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İİBF / TEKNOLOJİ VE BİLGİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİLGİ

Detaylı

Conficy 2014. Efficy 2014 Kullanıcı Kılavuzu. Oturum Açma. Ana Ekran. Alan Ekleme. Formlar

Conficy 2014. Efficy 2014 Kullanıcı Kılavuzu. Oturum Açma. Ana Ekran. Alan Ekleme. Formlar Conficy 04 Efficy 04 Kullanıcı Kılavuzu Oturum Açma Ana Ekran Alan Ekleme 4 Formlar Oturum açma İnternet tarayıcınızı açınız ve Conficy e ait web adresini tuşlayınız. Bu adresi bilmiyorsanız, Favoriler

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Anasayfa...4 Güncellemeler Sekmesi...4 Yazılar Menüsü...4 Tüm Yazılar Sekmesi...5

İÇİNDEKİLER. Anasayfa...4 Güncellemeler Sekmesi...4 Yazılar Menüsü...4 Tüm Yazılar Sekmesi...5 İÇİNDEKİLER WordPress kullanım kılavuzu...3 WordPress Kılavuzu : WordPress Nasıl Kurulur?...3 Cpanel üzerinden tek tıkla wordpress kurulumu...3 WordPress Kılavuzu : WordPress Yönetici Paneli...3 Başlangıç

Detaylı

E-Posta Arşivi Kolay Kurulum ve Kullanım Kılavuz. 3 Adımda Hızlı ve Pratik Kurulum

E-Posta Arşivi Kolay Kurulum ve Kullanım Kılavuz. 3 Adımda Hızlı ve Pratik Kurulum E-Posta Arşivi Kolay Kurulum ve Kullanım Kılavuz 3 Adımda Hızlı ve Pratik Kurulum 1.Adım http://www.natro.com/postaarsivi/ adresine giderek Natro E-posta arşivi hizmetini satın alıyoruz. Satın alma işlemini

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ Bilindiği üzere Kurumumuzun Web Sitesi www.tkhk.gov.tr adresinden yayın yapmaktadır. Web Sitemiz; Alt Alan, Orta Alan, Manşet Haberleri ve Duyurular

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ moodle2.baskent.edu.tr

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ moodle2.baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ moodle2.baskent.edu.tr Öğrenciler için Kullanım Kılavuzu Eylül 2018 Dr. Öğt. Üyesi Halil Ersoy 1 İÇERİK Sisteme Giriş Ekran ve Menüler Profil Oluşturulması

Detaylı

Yeni Mailing Oluşturma

Yeni Mailing Oluşturma Yeni Mailing Oluşturma 1 - Sendmail panelinizde, Mailingler sekmesine tıklayınız. 2 Mailingler ekranından Yeni Mailing Oluştur butonuna tıklayınız. Bu işlem için aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz. 3

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Instructional Technology Support Office ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University Đletişim Bilgileri: Web adresi: http://its.metu.edu.tr Adres:

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI

TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI GEREKSİNİMLER VE KURULUM YARDIMI GİRİŞ Facebook, insanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi alış verişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir,

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMİR Sezgin SERPEN Büşra TUNCER Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim

Detaylı

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU Kale Alarm uygulamasını telefonunuza yükledikten sonra Kale Alarm size bildirim gönderebilmek için izin isteyecektir. Uyarı, ses ve işaret bildirimi almak istiyorsanız

Detaylı

ÜNİTE 7 İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ SİTEYE FORM EKLEMEK İÇİNDEKİLER

ÜNİTE 7 İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ SİTEYE FORM EKLEMEK İÇİNDEKİLER SİTEYE FORM EKLEMEK İÇİNDEKİLER İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ 7.0. SİTEYE FORM EKLEMEK 7.1. İnternetten kurulum 7.2. Kunena yapılandırması 7.3. Forum yönetimi 7.4. Kunena temaları HEDEFLER Bu üniteyi çalıştıktan

Detaylı

ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN ESKİ MOODLE DAN YENİ MOODLE A DERS TAŞIMA ADIMLARI

ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN ESKİ MOODLE DAN YENİ MOODLE A DERS TAŞIMA ADIMLARI ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN ESKİ MOODLE DAN YENİ MOODLE A DERS TAŞIMA ADIMLARI http://moodle.baskent.edu.tr http://moodle2.baskent.edu.tr/ Ders Taşıma Halil Ersoy / Eylül 2018 YENİ MOODLE(2) Öğretim ve İçerik

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler...

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... 3 ADIM 4: Bildiri Özet Gönderimi Bilgilendirme ve Yardım

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

AKINSOFT OfficeMessenger

AKINSOFT OfficeMessenger AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 20.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yerel ağlarda (ofis veya ev) veya internet üzerinden (E-Ofis programı entegrasyonu sayesinde)

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU YENİ TASARIM KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU WYS : WEB YÖNETİM SİSTEMİ Wys yetkili olduğumuz birimin web sayfası ile ilgili her

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları

4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları 4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları ADIM 1: Ana Sayfadayken sol sekmede bulunan Başvuru sekmesine tıklayınız. Projelerinizi ve Sonuç Bilgilerinizi girmek için karşınıza çıkan

Detaylı

İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Bu bölümde sisteme içerik yükleyebilirsiniz. İçerikleri düzenleyebilirsiniz, silebilirsiniz.

İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Bu bölümde sisteme içerik yükleyebilirsiniz. İçerikleri düzenleyebilirsiniz, silebilirsiniz. İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Yönetim paneli aşağıdaki modüllerden oluşmaktadır. 1- İçerik Yönetimi 2- Bağlantı Yönetimi 3- Sayfa Yönetimi 4- Mail Bildirimleri 5- Kullanıcı Yönetimi 6- Müftü Bey

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2012 İçindekiler 1. Forum Kullanım Koşulları.2 2. Forumlara Kayıt İşlemleri 3 3. Forumların Kullanımı.5 4. Forumlar Hakkında Sıkça Sorulan

Detaylı

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler...

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler... i İçindekiler Kullanıcı Giriş Ekranı... 1 Ana Sayfa... 2 1-Projeler... 3 1.1 Yeni Proje... 3 1.2 Proje Düzenle... 3 1.3 Proje Sil... 3 1.4 Listeyi Güncelle.... 3 2-Gruplar... 4 2.1.1 Grup Adı.... 5 2.1.2

Detaylı

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Temmuz 2012 Turgut Özal Üniversitesi web sitesi yönetim paneline aşağıdaki link yardımıyla ulaşabiliriz. http://www.turgutozal.edu.tr/webmin/ Karşımıza

Detaylı

AFİLLİ EĞİTİM REHBERİ- Copyright By Alia RİOR

AFİLLİ EĞİTİM REHBERİ- Copyright By Alia RİOR syf. 1 2015 Alia RİOR. Tüm hakları saklıdır. Bu ekitap, Alia RİOR (yazar) tarafından publitory.com da yaratılmış ve yazarın kendisi tarafından Creative Commons Attribution-NonCommercial- NoDerivs CC BY-NC-ND

Detaylı

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır.

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Üye Girişi Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Giriş Sayfası Sayfa ayarlarını buradan yapabilirsiniz. Anahtar

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

VERİ TABANI NEDİR A. TABLO OLUŞTURMA

VERİ TABANI NEDİR A. TABLO OLUŞTURMA VERİ TABANI NEDİR Belli bir amaca dayalı ortak alanlara (ad soyad, ürün adı, fiyatı gibi) sahip kişilerin ve nesnelerin bilgilerinin tutulduğu, istendiğinde bu bilgiler için arama, düzeltme, silme, kayıt

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Her bir ofis programının olduğu gibi FrontPage inde bir dosya uzantısı vardır. Bunlar *.html veya *.htm dosya uzantılarıdır.

Her bir ofis programının olduğu gibi FrontPage inde bir dosya uzantısı vardır. Bunlar *.html veya *.htm dosya uzantılarıdır. FrontPage Nasıl Kullanılır? 1 Giriş FrontPage programı kolay şekilde web siteler hazırlayabileceğiniz ofis yazılımlarından birisidir. Hiçbir kod bilgisi gerektirmeden tasarımlarını kolay şekilde yapabileceğini

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ OTOMASYON PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ OTOMASYON PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ OTOMASYON PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI EYLÜL 2016 1 Bu kılavuzda yazılı bilgiler Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Bilgi İşlem Otomasyonu dahilinde kullanılan

Detaylı

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Daha iyi bir eğitimin hatrına Tanıtım Unicheck Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Bu kitapçık Unplag Kurumsal hesap içerisinde bulunan Admin hesap, akademisyen (öğretmen) hesabı

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

KENDİ ÇİZİM PROGRAMIMIZI OLUŞTURALIM

KENDİ ÇİZİM PROGRAMIMIZI OLUŞTURALIM 1 Şimdi kendi çizim programınızı oluşturmaya ne dersiniz. Bunun için önce kedimizi silelim ve kalem kuklasını seçelim. Daha sonra kılıklar sekmesine gidip pencilb adlı kılığı silelim. 2 Biraz önceki alıştırmada

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

CMS (İçerik Yönetim Sistemi)

CMS (İçerik Yönetim Sistemi) AKINSOFT (Content Management System) Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 10.10.2012 Sayfa 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yönetici paneli, sayfa oluşturma, menü tasarımı, galeri

Detaylı

B2B KULLANIM TALİMATI

B2B KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ ADO Grup şirketleri bayilerinin pazarlama ya da satış uygulamalarını yürüttüğü B2B sisteminin kullanım esaslarının belirlenmesi. 2. UYGULAMA ESASLARI 2.1. LOGİN İŞLEMLERİ 2.1.1. B2B sistemimize

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu denge.k12.tr INTERNET SİTEMİZİNİN ADRESİ www.denge.k12.tr K12NET ÖĞRENCİ BİLGİ SERVİSİ ADRESİ www.denge.k12net.com İçindekiler K12NET Sistemine Giriş... 2

Detaylı

MacOSX'de Mail.app (Apple Mail) istemcisinde html imza ayarlamak

MacOSX'de Mail.app (Apple Mail) istemcisinde html imza ayarlamak MacOSX'de Mail.app (Apple Mail) istemcisinde html imza ayarlamak 3 Temmuz Cuma 09 *nix ve MacOSX Dökümanları http://mfyz.com/macosxde-mailapp-apple-mail-istemcisinde-html-imza-ayarlamak Neden HTML İmza

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1.Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ

WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ www.kirsalcevre.org.tr WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ ANKARA 2015 1. Yeni Kullanıcı Kaydı Yönetici olarak giriş yapmak için öncelikle bir kullanıcı kaydına ihtiyacınız vardır. Eğer zaten bir kullanıcı iseniz

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

İçerik Yönetim Sistemi

İçerik Yönetim Sistemi İçerik Yönetim Sistemi Kullanıcı Kılavuzu Katkılarından dolayı Gördes Meslek Yüksek Okulu na teşekkür ederiz. 01.07.2015 ver:1,0 1) Giriş Üniversitemiz bağlı birimleri ile 2015 yılı itibari ile web sitelerinin

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi. Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan

Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi. Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan Table of Contents 1. GİRİŞ... 3 1.1 Amaç... 3 1.2 Kapsam...

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

Windows Grup İlkesi Düzenleyici

Windows Grup İlkesi Düzenleyici Windows Grup İlkesi Düzenleyici Microsoft Windows ta kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft Yönetim

Detaylı

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY İÇİNDEKİLER 1. ÖĞRETİMİN AMAÇLARI 2. MOODLE NEDİR? 3. MODDLE YAZILIMINA ÖDEV EKLEME-İNDİRME 4. MOODLE YAZILIMINA VİDEO EKLEME-İNDİRME 5. MOODLE

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı

Detaylı

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Her doktorun ihtiyacı olan doktor web sitesi, hasta ve doktor arasındaki

Detaylı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı EndNote Web Hızlı Başvuru kartı THOMSON SCIENTIFIC Web öğrencilere ve araştırmacılara çalışmalarını yazarken yardımcı olacak şekilde tasarlanmış Web tabanlı bir servistir. ISI Web of Knowledge, EndNote,

Detaylı

AKINSOFT Web Emlak. Yardım Dosyası. Copyright 2011 AKINSOFT. Sayfa 1. Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 03.08.2012

AKINSOFT Web Emlak. Yardım Dosyası. Copyright 2011 AKINSOFT. Sayfa 1. Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 03.08.2012 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 03.08.2012 Sayfa 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı emlakçılar için geliştirilmiş web ara yüzü ile çalışan programdır.

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Bir adım önde olma şansınızı arttırın, firma profilinizle alıcıları cezbedin ve performansınızı

Detaylı

e-öğrenme ortamı kullanma kılavuzu

e-öğrenme ortamı kullanma kılavuzu e-öğrenme ortamı kullanma kılavuzu Genel Açıklama Ders ve çalışma alanı sekmeleri Ulaşmak istediğiniz dersin sekmesine tıklamanız yeterlidir. Aktif olan diğerlerinden farklı olarak öne çıkar. Ekranda yer

Detaylı

Neosinerji Bulut Server Bağlantısı. NeoConnect Kullanım Kılavuzu

Neosinerji Bulut Server Bağlantısı. NeoConnect Kullanım Kılavuzu Neosinerji Bulut Server Bağlantısı NeoConnect Kullanım Kılavuzu www.neosinerji.com.tr / www.neoonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: bilgi@neosinerji.com.tr tel: 212 325 68 00 NeoConnect ile İşiniz Artık

Detaylı

MİCROSOFT OUTLOOK 2010

MİCROSOFT OUTLOOK 2010 İçindekiler BÖLÜM 1: HESAP YÖNETİMİ... 2 E-posta Hesaplarını Oluşturmak ve Yapılandırmak... 2 İmza Eklemek... 5 Görünüm Ayarlarını Düzenlemek... 7 BÖLÜM 2: GÜVENLİK YÖNETİMİ... 8 Güvenlik Yapılandırması...

Detaylı