ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: KALFALARIN USTALIK EĞİTİMİ: Kalfalık döneminde;

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: KALFALARIN USTALIK EĞİTİMİ: Kalfalık döneminde;"

Transkript

1 ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: 3308 Sayılı kanuna göre en az ilköğretim mezunu olup, Çıraklık sözleşmesi esaslarına göre meslekle ilgili bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını gerçek iş ortamında Öğreten bir eğitim sistemidir. Zorunlu eğitimi tamamlayan gençlerimiz hayata, hayatın içinde başlamak istiyorlarsa öncelikle kendi yetenek, ilgi ve kabiliyeti doğrultusunda hayatının sonuna kadar severek yapabileceği ve bundan kazanç elde ederek mutlu bir hayat sürdürebilecekleri bir Mesleği şu an kanun Kapsamında bulunan 131 meslek dalından okulumuz yetkililerinin yardım ve katkılarıyla seçebilirler. Çırak Öğrenci olmak isteyen gençlerimiz Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kayıt yaptırabilirler. Seçilen meslek dalına göre ilköğretim mezunları 2-3 yıl, lise ve daha üst öğretim almışlar ise 1-1,5 yıl Çıraklık eğitimini tamamlayan çırak Öğrencilerimiz her yıl Şubat, Haziran ve Eylül aylarında yapılan kalfalık sınavlarında başarılı olmaları durumunda "Kalfalık Belgesi" alabileceklerdir. KALFALARIN USTALIK EĞİTİMİ: Kalfalık belgesi sahibi gençlerde mesleklere göre 1-2 yıl Ustalık eğitimi alıp Ustalık sınavlarında başarılı olmaları durumunda "Ustalık Belgesi" alarak kendi işyerlerini açabilirler. Ya da resmi veya özel İşletmelerde usta unvanıyla çalışabilirler. Bu eğitim okulumuzda Mesai saatleri dışında verilmektedir. Ustalık Sınavları da kalfalık Sınavları gibi her yıl Şubat, Haziran ve Eylül aylarında yapılmaktadır. Kalfalık sınavlarına katılıp başarılı olan kalfalarımız 3 içerisinde kalfalık Eğitimine kayıt yaptırabilir. Kalfalık döneminde; İleri Meslek Bilgisi Çalışma Hukuku Ekonomi İşletme Bilgisi İş ve İnsan İlişkileri Muhasebe Sigorta ve Vergi Mevzuatı İnsan Sağlığı İş Güvenliği Dersleri okutulup Ustalık sınavlarına girme hakkını elde ederler. Kalfalık eğitimi mecburi bir eğitim değildir. Eğitime katılmayan kalfalarımız bir işletmede sigortalı olarak 5 yıl çalışmaları durumunda da Ustalık sınavlarına katılabilirler.

2 USTAÖĞRETİCİLİK EĞİTİMİ: Ustalık belgesi olan öğretmen okulu Çıkışlı olmayan ustalarımıza ise kalfalık ve Ustalık dönemlerinde kazandıkları bilgi ve tecrübelerini yeni yetiştirecekleri çırak ve kalfalara aktarabilmeleri ve eğitim tekniklerini öğrenmek üzere öğretmenlik formasyonu kazandırmak için "Pedagojisi Kursları" düzenlenir. İş pedagojisi kursları toplam 40 saat olup 8 ayrı dersten meydana gelir Sayılı Kanunun 15. ve 18. maddelerine göre isyerlerinde çırak öğrenci ve meslek lisesi öğrencisini istihdam eden tüm kamu ve özel sektörde usta öğretici bulundurulması mecburidir. Ustalık belgesi alan tüm ustalarımız; iş pedagojisi kurslarına yılın bütün günlerinde Mesai saatleri içerisinde müracaat edebilirler. Usta öğreticilik kurslarında okutulan dersler Çıraklık ve Meslek Eğitiminin İlkeleri Meslek Analiz ve Öğretim Programı Hazırlama Atölye ve Meslek Dersleri Öğretim Metotları Eğitimde İletişim ve Eğitim Araçları Iş güvenliği Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme İş Kalitesi ve Maliyet İlişkileri Eğitim Psikolojisi Bu dersi alan ustalarımız kurs bitiminde yapılan tek sınavda başarılı olmaları halinde "Usta öğretici Belgesi" verilir. 19 YAŞINDAN BÜYÜK OLANLARIN ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: Çıraklık eğitimi, uygulama kapsamındaki meslek dallarında 19 yaşından gün almış olanlar daha önce çıraklık eğitiminden geçmemiş olmaları, askerlikle ilgisi bulunmamaları, fiilen bir İşyerinde çalışmaları kaydı ile yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek, mesleki eğitim ile lise ve daha üst düzeyde genel eğitim mezunları çıraklık eğitimine alınırlar. Bu eğitime alınanlar 1 ile 1,5 yıllık eğitim süresi içerisinde, 6 saat meslek bilgisi, 4 saat genel bilgi dersi olmak üzere haftada 10 saat teorik eğitim verilir. Bunların sosyal güvenlik kuruluşuna ait primleri yaşlarına uygun asgari ücretin % 50 'si üzerinden Bakanlıkça gönderilen ödenekten karşılanır. Bu eğitim sonunda kalfalık sınavlarına alınırlar. TELAFİ EĞİTİMİ: Kalfalık veya Ustalık belgesi almış olanlarla, genel lise mezunlarının Lisesi Diploması alabilmesi; Kalfalık ve Ustalık belgesi olan ilköğretim mezunları ve genel lise mezunları, mesleki ve teknik orta öğretim (Meslek Lisesi) programlarından mezun olmak isteyenler telafi Eğitimine alınır. Telafi eğitimini ve staj çalışmasını başarı ile tamamlayanlara, mesleki ve teknik orta öğretim Programı Diploması verilir.

3 Kalfalık ve Ustalık belgesi olanlarda staj çalışması aranmaz. Bu uygulama ile Okulumuzdan mezun olup kalfalık ya da Ustalık belgesi alan gençlerimizi Meslek Lisesi Diploması alarak Yüksek Öğretim yolu açılmıştır. Bunun yanında genel lise mezunu gençlerimiz de mesleki eğitim görerek iş edinme imkanı sağlanmıştır. Bu uygulama Meslek Lisesi Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir. MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ DIŞINDA EĞİTİM GÖRENLER İLE ÇALIŞMIŞLIKLARINI BELGELENDİRENLERE KALFALIK VE USTALIK BELGESİ VERİLMESİ: A - Meslek Lisesi Mezunları: lisesini bitirenlere doğrudan, tarihinden önce meslek tarihinden sonra; az 3 süreli mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarından veya mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarından mezun olanlar yıl, bakanlıkça düzenlenecek Ustalık eğitim kurslarına katılabilecekleri gibi, doğrudan Ustalık sınavlarına girebilirler. B - Teknik Lise Mezunları: Mesleğinde 4 yıllık teknik orta öğretim mezunlarına Ustalık belgesi yetki ve sorumluluklarını taşıyan bağımsız "İşyeri Açma Belgesi" sınavsız verilir. C - Meslek Yüksek Okulu Mezunları: 1 - Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Programını bitirdikten sonra alanlarında ön lisans eğitimini tamamlayanların Çıraklık eğitimi kapsamındaki meslek dallarıyla ilgili Ustalık belgesi yetki ve sorumluluklarını taşıyan "İşyeri Açma Belgesi" sınavsız verilir. 2 - Mesleki ve Teknik Öğretim Programları dışındaki orta öğretim kurumlarından mezun olduktan sonra ön lisans seviyesinde mesleki teknik eğitim görenler ile mesleki ve teknik orta öğretim programlarından mezun olup da alanları dışında bir meslek dalında ön lisans eğitimi Görenlere mesleğinde en az 1 yıl çalıştıktan sonra, Ustalık belgesi yetki ve sorumluluklarını taşıyan "İşyeri Açma Belgesi" sınavsız verilir. D - 4 Yıllık Fakülte Mezunları: En az lisans düzeyinde Mesleki Teknik Eğitim Programlarını bitirenlere Çıraklık eğitimi kapsamındaki meslek dallarıyla ilgili Ustalık belgesi yetki ve sorumluluklarını taşıyan "İşyeri Açma Belgesi" sınavsız verilir.

4 E - Lise Mezunları: Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumları dışındaki orta öğretim kurumlarından mezun olanlar çalıştıkları mesleğin Çıraklık eğitimi süresinin iki katı çalışmışlıklarını belgelendirmeleri koşulu ile kalfalık Sınav müracaatı yapabilirler. F - İlköğretim Okulu Mezunları (1997 öncesi ilkokul mezunları): 1 - Mesleğin ilimizde kanun kapsamına alındığı tarihten önce bir meslek dalında çalışmış, şimdiye kadar merkezimize müracaat etmemiş olanlar, 2 - SGK ve BAĞ-KUR 'lu çalışanlar (kamu kuruluşlarında ya da özel sektörde) Mesleklerinin eğitim süresinin iki katı çalıştıklarını belgelendirmeleri şartı ile kalfalık sınav müracaatı yapabilirler. G - Kamu kurum ve Kuruluşlarında İşçi ve Memur Statüsünde çalışanlar ve emekli olanlar: Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi ve memur statüsünde kanun kapsamındaki meslek dallarıyla ilgili işlerde çalışanlar ve emekli olanlar da, mesleklerinin Çıraklık süresinin iki katı çalışmışlıklarını belgelendirenler kalfalık, iki katı + 5 yıl çalışmışlıklarını belgelendirenler önce kalfalık sonra da Ustalık sınavlarına alınırlar. H - Yurt Dışından Alınan Belgelerin Değerlendirilmesi: Yurt dışında kalfalık veya Kalifiye işçilik belgesi alanlara kalfalık, bağımsız işyeri açma yetkisi veren belge veya Ustalık belgesi alanlara da Doğrudan Ustalık belgesi verilir. I - Çıraklık Eğitimi Dışında Alınan Belgelerin değerlendirilmesi: Çıraklık eğitimi dışında; bakanlığın izni ile açılan kurslardan alınan belgeler ile hizmet belgesi veya bunun yerine geçen belgeler ile yurt dışından alınan belgeler, Çıraklık ve kalfalık döneminde görülen teorik ve pratik eğitime denklikleri açısından değerlendirilir. DEĞERLENDİRMEDE AŞAĞIDAKİ ESASLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULUR: a - Çıraklık eğitimi sisteminin Çıraklık döneminde bir öğretim yılı, 256 saat teorik eğitim ile 200 iş günlük pratik eğitime denk sayılır.

5 b - Bakanlığın izni ile açılan kurlardaki teorik ders saatleri, çıraklı Eğitiminde teorik eğitim, uygulama ve beceriye ayrılan saatler ise pratik eğitim sayılır. Hizmet belgeleri veya bunun yerine geçen Belgelerde pratik eğitim Karşılığı olarak değerlendirilir. c - İlköğretim okulunu tamamlayanlardan gördükleri mesleki eğitim süresi; saat arasında olanlar, çıraklık süresi 2 yıl olan meslek dalları için iki, 3 yıl olan meslek dalları için üç, 4 yıl olan meslek dalları için dört yıl, saat arasında olanlar, çıraklık süresi 2 olan meslek dalları için bir buçuk, 3 yıl olan meslek dalları için iki, 4 yıl olan meslek dalları için üç yıl, saat arasında olanlar, çıraklık süresi 2 yıl olan meslek dalları için bir, 3 yıl olan meslek dalları için bir buçuk, 4 yıl olan meslek dalları için iki yıl, saat ve daha fazla olanlar, çıraklık süresi 2 yıl olan meslek dalları için dokuz ay, 3 yıl olan meslek dalları için bir yıl, 4 yıl olan meslek dalları için bir buçuk yıl, meslekleri ile ilgili bir işletmede çalışmış olduklarını belgelendirenler doğrudan kalfalık sınavlarına alınırlar.

DENKLİK İŞLEMLERİ. 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde;

DENKLİK İŞLEMLERİ. 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde; DENKLİK İŞLEMLERİ 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde; A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların

Detaylı

KANUN NUMARISI : 3308 TARİHİ : 19/06/1986 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER :1702,6764 SAYILI KANUNLAR

KANUN NUMARISI : 3308 TARİHİ : 19/06/1986 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER :1702,6764 SAYILI KANUNLAR KANUN NUMARISI : 3308 TARİHİ : 19/06/1986 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER :1702,6764 SAYILI KANUNLAR Bu Kanunun amacı; çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda, yükseköğretim kurumlarında ve işletmelerde yapılacak

Detaylı

T.C. BUCAK KAYMAKAMLIĞI BUCAK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BUCAK KAYMAKAMLIĞI BUCAK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 1- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi 4- Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) 5- Vesikalık Fotoğraf (7 Adet) 6- Sigorta İşe Giriş Bildirgesinin

Detaylı

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA ADI 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul 6-7- 8- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) Vesikalık

Detaylı

DENKLİK İŞLEMLERİ ve AÇIKLAMALAR

DENKLİK İŞLEMLERİ ve AÇIKLAMALAR MERZİFON MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDEN NASIL BELGE ALINIR. DENKLİK İŞLEMLERİ ve AÇIKLAMALAR Çıraklık ve meslek eğitiminde belge ve diplomaların değerlendirilmesi 02.11.1989 tarih ve 20330 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

Esnaf Odasından Kalfalık Belgem Var

Esnaf Odasından Kalfalık Belgem Var Esnaf Odasından Kalfalık Belgem Var C- Meslek odalarından usulüne göre alınmış olan Kalfalık Belgeleri, 3308 sayılı kanuna göre verilecek olan KALFALIK BELGESİ ile değiştirilir. 1. Meslek Odasından alınmış

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ Mesleki Eğitim Merkezi, piyasanın ihtiyaç duyduğu birçok alanda mesleki eğitim vermekte olup, çıraklık dönemi öğretim programı ile çıraklara; mesleğinin gerektirdiği iş ve işlemleri,

Detaylı

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 6-7- 8-

Detaylı

Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi

Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi 2012 Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi HİZMET STANDARDI Merkezimizden verilmekte olan hizmetlerin erişim zamanını belirten standartlardır. Trabzon TÜRKİYE 07.12.2012 AKÇAABAT MERKEZİ KAMU HİZMETLERİ STANDARDI

Detaylı

ŞARKIŞLA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARDI

ŞARKIŞLA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARDI ŞARKIŞLA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARDI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN SÜRESİ TAMAMLANMA (EN GEÇ) 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabulü (En az İlköğretim mezunu olmak) 3.Sağlık

Detaylı

İSTANBUL VALİLİĞİ SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATATÜRK MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

İSTANBUL VALİLİĞİ SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATATÜRK MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI İSTANBUL VALİLİĞİ SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATATÜRK MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIR A NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Çırak Öğrenci

Detaylı

KASTAMONU VALİLİĞİ TOSYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOSYA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

KASTAMONU VALİLİĞİ TOSYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOSYA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI KASTAMONU VALİLİĞİ TOSYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOSYA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIR A NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çırak Öğrenci

Detaylı

BURDUR VALİLİĞİ GÖLHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

BURDUR VALİLİĞİ GÖLHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI BURDUR VALİLİĞİ GÖLHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 1-2- 3- Çırak Öğrenci

Detaylı

ÇANAKKALE VALİLİĞİ MEHMET PEHLİVAN MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

ÇANAKKALE VALİLİĞİ MEHMET PEHLİVAN MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ÇANAKKALE VALİLİĞİ MEHMET PEHLİVAN MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 1- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi 6- Sigorta

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 07/09/2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

HALI DOKUYUCU (OTOMATİK TEZGAH)

HALI DOKUYUCU (OTOMATİK TEZGAH) TANIM Üzerinde halı ve kilim dokunan tezgahı işleten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - İstenilen desene göre düzenlenmiş tezgaha, makara, bobin veya diğer iplik yumaklarını yerleştirir,

Detaylı

Sorgun Mesleki Eğitim Merkezi

Sorgun Mesleki Eğitim Merkezi 35 SORUDA MESLEKİ EĞİTİM SIKÇA SORULAN SORULAR Soru-1: Mesleki Eğitimden kimler yararlanabilir? Cevap-1: İlköğretim okulunu bitirmiş ve 14 yaşını doldurmuş olanlar, çeşitli sebeplerle örgün eğitim kurumlarına

Detaylı

MERMERCİ VE SÜSLEME TAŞÇISI/MERMER İŞLEMECİSİ

MERMERCİ VE SÜSLEME TAŞÇISI/MERMER İŞLEMECİSİ TANIM Cilalanıp parlatılabilen her türlü taşı çeşitli makine ve teçhizatla kesip tornada işleyen, parlatan süsleme işleri yapan ayrıca inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu mermer tezgahı, denizliği, eşiği

Detaylı

T.C. KUMLUCA KAYMAKAMLIĞI KUMLUCA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

T.C. KUMLUCA KAYMAKAMLIĞI KUMLUCA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ADI 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 6-7- 8- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası) Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) Vesikalık

Detaylı

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO 1 2 HİZMET ADI Çırak Öğrencilerin Kayıt Kalfaların Ustalık Eğitimi Kayıt T.C HAYRABOLU KAYMAKAMLIĞI CUMHURİYET MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI İSTENEN BELGELER 1- Diploma veya

Detaylı

BİLGİSAYAR BAKIM VE ONARIMCISI

BİLGİSAYAR BAKIM VE ONARIMCISI TANIM Bilgisayar ve donanımlarını monte eden, gerekli işletim sistemini yükleyen, meydana gelen arızaları tespit edip, onarımını ve bakımını yapan kişidir. A- GÖREVLER - Bilgisayarın parçalarını birleştirir.

Detaylı

TORNACI TANIM A- GÖREVLER

TORNACI TANIM A- GÖREVLER TANIM Torna tezgahına bağlanan ve tezgahın ekseni etrafında dönen makine parçası üzerinde, bu eksene dik veya eğik olarak çeşitli metal ya da benzeri parçaları uygun görülen bir kesici yardımıyla işleyen

Detaylı

TARIM ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANI

TARIM ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANI TANIM Bir iş yerinde tarım ürünlerinin (tohum, her türlü tahıl ürünü arpa, yulaf, buğday, çavdar vb. kuru gıda ve bakliyat un, bulgur, pirinç, nohut, kuru fasulye, baharat, kuruyemiş, sıvı ve katı yağlar

Detaylı

DENKLİK İŞLEMLERİ. A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların Denkliği

DENKLİK İŞLEMLERİ. A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların Denkliği DENKLİK İŞLEMLERİ 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde; A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların

Detaylı

MOBİLYA SATIŞ ELEMANI

MOBİLYA SATIŞ ELEMANI TANIM Mobilya satışı yapan işletmelerde ürün ile müşteri arasındaki ilişkiyi sağlayarak satışı gerçekleştiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Müşteriyi karşılar, - Müşteriye ürünlerin

Detaylı

MEYVE VE SEBZE SATIŞ ELEMANI

MEYVE VE SEBZE SATIŞ ELEMANI TANIM Her tür meyve ve sebzenin satışını gerçekleştiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Satışa sunulacak meyve ve sebzeleri teslim alır, mal giriş kayıtlarını tutar ve etiketler,

Detaylı

ELEKTRİK TESİSATÇISI/ELEKTRİK TESİSATÇISI VE PANO MONTÖRÜ

ELEKTRİK TESİSATÇISI/ELEKTRİK TESİSATÇISI VE PANO MONTÖRÜ TANIM Bina içinde ve dışında, yüksek gerilim tesisatı hariç elektrik tesisatının yapılması, bakımı ve arızalarının giderilmesi işini yapan kişidir. A- GÖREVLER Elektrik tesisatçılarının yetki ve sorumlulukları

Detaylı

SIHHİ TESİSATÇI/ISITMA VE SIHHİ TESİSATÇI

SIHHİ TESİSATÇI/ISITMA VE SIHHİ TESİSATÇI TANIM Binalarda; su tesisatının (temiz ve atık su), kömür veya güneş enerjisi ile çalışan ısıtma sistemlerinin kurulması, bakım ve onarım işlerini yapan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ TANIM Model oluşturmak üzere döküm yolu ile elde edilmesi gereken makine parçalarının, kalıplama tekniklerine ve döküm esaslarına uygun olarak ağaç,

Detaylı

BETONARME DEMİRCİSİ TANIM

BETONARME DEMİRCİSİ TANIM TANIM İnşaatın binayı taşıyan kısımlarında kullanılan ve beton malzemenin içinde yer alan demirleri şartname veya projeye uygun olarak kesip, büken, şekil veren ve beton kalıplar içine yerleştiren kişidir.

Detaylı

ERKEK TERZİSİ. TANIM Müşterinin isteklerine göre; takım elbise, gömlek, palto, kostüm ve benzeri giyim eşyasını diken, değiştiren, onaran kişidir.

ERKEK TERZİSİ. TANIM Müşterinin isteklerine göre; takım elbise, gömlek, palto, kostüm ve benzeri giyim eşyasını diken, değiştiren, onaran kişidir. TANIM Müşterinin isteklerine göre; takım elbise, gömlek, palto, kostüm ve benzeri giyim eşyasını diken, değiştiren, onaran kişidir. A- GÖREVLER - Müşterinin beden ölçülerini alır, - Müşterinin beğendiği

Detaylı

BAKIM VE ONARIM ELEKTRİKÇİSİ/ENDÜSTRİYEL BAKIM VE ONARIMCISI

BAKIM VE ONARIM ELEKTRİKÇİSİ/ENDÜSTRİYEL BAKIM VE ONARIMCISI TANIM Her türlü sanayi kuruluşlarında, inşaat alanlarında, meskenlerde, diğer kurum ve kuruluşlarda elektrikli tesisat ve teçhizatın bakım ve onarımını yapan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

ÇİÇEKÇİ/ÇİÇEK DÜZENLEMECİSİ

ÇİÇEKÇİ/ÇİÇEK DÜZENLEMECİSİ TANIM Kesme çiçek ve iç mekan süs bitkilerinin temini, düzenlenmesi, sunumu ve satışına ilişkin işlemleri yapan kişidir. A GÖREVLER - Malzeme ihtiyacını belirler, - Çiçeklerin ve malzemelerin alınacağı

Detaylı

MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 Örgün Eğitim Kurumlarında (Okul öncesi ve İlköğretim kurumları hariç) 2013-2014 öğretim yılı Öğrenci kayıtları: a) Sınavsız öğrenci alan Ortaöğretim Kurumlarının 9. sınıflarına öğrencilerin tercihlerini

Detaylı

SU VE DENİZ ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANI

SU VE DENİZ ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANI TANIM Su ve deniz ürünlerinin satıldığı işyerlerinde ürünleri müşteriye sunan ve satışını yapan kişidir. A- GÖREVLER - Su ve deniz ürünlerinin besin değerleri bozulmadan veya canlılığını yitirmeden saklanması

Detaylı

RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2018 EYLÜL 01 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 03-14 Eylül 2018 02 Mesleki Eğitim Merkezi Güz Dönemi Sınavlar öncesi

Detaylı

BETON VE BETONARME KALIPÇISI

BETON VE BETONARME KALIPÇISI TANIM Beton dökmek için ahşap, plastik veya metalden kalıplar hazırlayan, kalıpları inşaat alanında projeye uygun yerlere yerleştirerek, betonu kalıba döken kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

ELEKTRİK TESİSATÇILARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ELEKTRİK TESİSATÇILARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 08.08.1983 Resmi Gazete Sayısı: 18129 ELEKTRİK TESİSATÇILARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç : Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik tesislerinin çalışacakların

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2013-2014 ÖĞRETİM YILI İLKOKULLARDA ÖĞRENCİ KAYITLARI UYGULAMALI ANAOKULU VE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİ KAYITLARI Bakanlıkça belirlenen süre içinde ve e-kayıt ortamında yapılacaktır. 2 a)

Detaylı

AMASYA ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

AMASYA ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ AMASYA ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 Özel Okulların Yıllık Çalışma Takvimlerini Onaylamak Üzere Bağlı Bulundukları İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Göndermeleri 01 Ağustos 2017-31

Detaylı

ENDÜSTRİYEL DOKUMA TEKNİSYENİ / DOKUMA TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL DOKUMA TEKNİSYENİ / DOKUMA TEKNİSYENİ TANIM Çeşitli türde (yün, pamuk, sentetik) iplikleri, tezgahlarda bağlamak suretiyle, kumaş haline getiren kişidir. A- GÖREVLER - Dokuma tezgahını hazırlar, iplikleri takar, ayarını yapar ve çalıştırır,

Detaylı

AHŞAP DOĞRAMACI VE KAPLAMACI

AHŞAP DOĞRAMACI VE KAPLAMACI TANIM Ahşap malzeme ve kaplama kullanarak bina ve inşaatların iç ve dış aksamlarını ahşap malzemeler ile kaplayan; sahne ve stüdyoların, gemilerin, kayıkların, uçakların, kamyonların, karoserlerin vb.

Detaylı

Kanun No: 4702 - Kabul Tarihi : 29/06/2001 (10/07/2001 gün ve 24458 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.)

Kanun No: 4702 - Kabul Tarihi : 29/06/2001 (10/07/2001 gün ve 24458 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.) YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU, ÇIRAKLIK VE MESLEK EĞİTİMİ KANUNU, İLKÖĞRETİM VE EĞİTİM KANUNU, MİLLÎ EĞİTİM TEMEL KANUNU, ÇIRAKLIK VE MESLEK EĞİTİMİ KANUNU, MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ TEŞKİLÂT VE GÖREVLERİ HAKKINDA

Detaylı

BİYOLOJİ ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere biyoloji ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

BİYOLOJİ ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere biyoloji ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere biyoloji ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Biyoloji konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

FİZYOLOJİK SİNYAL İZLEME TEŞHİS VE KAYIT CİHAZLARI TEKNİSYENİ

FİZYOLOJİK SİNYAL İZLEME TEŞHİS VE KAYIT CİHAZLARI TEKNİSYENİ TANIM Fizyolojik sinyallerin teşhis ve tedavi amaçlı izlenmesi ve işlenmesinde kullanılan, tüm vücut/fizyolojik sinyal izleme cihazları ile teşhis ve takip cihazlarının kurulum, montaj, bakım, onarım ve

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2017-2018 Sene Başı Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı 24 Ağustos

Detaylı

SİRKÜLER. Sayı: Aralık

SİRKÜLER. Sayı: Aralık SİRKÜLER Sayı: Aralık 2016 İçindekiler 1. BÖLÜM... 2 ÇALIŞMA MEVZUATI... 2 1. 2017 Yılı Asgari Ücret Tutarı... 2 2. Mesleki Eğitim Kanununda(Stajyer ve Tamamlayıcı Eğitim) değişiklik... 2 2. BÖLÜM... 3

Detaylı

MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA

Detaylı

MOBİLYA İMALATÇISI/MOBİLYACI

MOBİLYA İMALATÇISI/MOBİLYACI TANIM Ağaç ve ağaç ürünlerini kullanarak masa, koltuk, sehpa, sandalye, dolap gibi eşyalar ile, bina içi dekorasyonunda yer alan ve ağaç vb. malzemeden oluşan sabit ve hareketli mobilyaları iş resmine

Detaylı

ÖĞRENCİLERİN ASKERLİK ERTELEME İŞLEMLERİ

ÖĞRENCİLERİN ASKERLİK ERTELEME İŞLEMLERİ ÖĞRENCİLERİN ASKERLİK ERTELEME İŞLEMLERİ Öğrencilerin askerlikleri 1111 sayılı askerlik kanununun 35/C maddesi ile belirlenen esaslar çerçevesinde ertelenmektedir. ERTELEME ESASLARI : Lise veya dengi okul

Detaylı

10- seçmeli derslerden muaf tutulacaktır Temmuz 31 Ekim

10- seçmeli derslerden muaf tutulacaktır Temmuz 31 Ekim MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI, DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGENİN UYGULANMASINA DAİR AÇIKLAMALAR 1- Yönerge kapsamında başvuru

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

VİTRİN KUYUMCUSU TANIM

VİTRİN KUYUMCUSU TANIM TANIM Değerli maden ve taşlardan oluşan takı ve süs eşyalarının vitrinde estetik bir zevke göre düzenlenmesini yapan ve satış faaliyetlerini yürüten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2015-2016 EĞITIM ÖĞRETIM YILI ÖĞRETMENLERIN GÖREVE BAŞLAMASI 01 Eylül 2015 Salı 2 Örgün Eğitim Kurumlarındaki

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2 3 4 Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında 2012-2013 Öğretim Yılı Öğrenci Kayıtları: a) Başvurular 11-22 Haziran 2012 b) Seçici komisyon tarafından kayıtları yapılacak çocukların tespiti 25 Haziran 2012 c)

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur.

ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur. ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur. Bir meslek alanında işe girebilecek seviyede temel mesleki yeterlilikleri

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi. Ağustos 2015 Kırşehir

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi. Ağustos 2015 Kırşehir T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Ağustos 2015 Kırşehir 1 T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü İlgi : M.E.B.Ortaöğretim Genel

Detaylı

DĠġ PROTEZCĠLĠĞĠ DALINDA KALFALIK BELGESĠ SAHĠPLERĠNE DĠġ PROTEZ TEKNĠSYENLĠĞĠ MESLEK BELGESĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK

DĠġ PROTEZCĠLĠĞĠ DALINDA KALFALIK BELGESĠ SAHĠPLERĠNE DĠġ PROTEZ TEKNĠSYENLĠĞĠ MESLEK BELGESĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK DĠġ PROTEZCĠLĠĞĠ DALINDA KALFALIK BELGESĠ SAHĠPLERĠNE DĠġ PROTEZ TEKNĠSYENLĠĞĠ MESLEK BELGESĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK DiĢ Protezciliği Dalında Kalfalık Belgesi Sahiplerine DiĢ Protez Teknisyenliği

Detaylı

DİZGİCİ/BASKI ÖNCESİ İŞLEMCİSİ

DİZGİCİ/BASKI ÖNCESİ İŞLEMCİSİ TANIM Basılarak çoğaltılmak üzere matbaaya gelen bir orijinali (kitap, dergi, katalog, afiş, broşür, takvim vb.) sıcak dizgi veya foto dizgi (masa üstü yayıncılık) ile düzenleyen kişidir. A- GÖREVLER -

Detaylı

DÖKÜM TEKNİSYENİ İZMİR A 1.1 2014/I

DÖKÜM TEKNİSYENİ İZMİR A 1.1 2014/I TANIM Dökümü istenen modelleri döküm kalıp kumu içine kalıplayan, metal ve alaşımları ergiterek hazırlanmış kum kalıplara veya metal kalıplar içerisine dökerek istenen şekli veren, döküm sonucu elde edilen

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. ÇALIŞMA KONULARI Mesleki Eğitim Çalışmaları ve Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı(Örgün ve Yaygın Eğitim

Detaylı

SIRA NO Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Liseler ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Öğretmenlerin Göreve Başlaması

SIRA NO Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Liseler ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Öğretmenlerin Göreve Başlaması T.C. DÜZCE VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULÖNCESİ, İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSELER ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1 2013-2014

Detaylı

OTO YEDEK PARÇA SATIŞ ELEMANI

OTO YEDEK PARÇA SATIŞ ELEMANI TANIM Oto yedek parça satışı yapan işletmelerde ürün ile müşteri arasındaki ilişkiyi sağlayarak satışı gerçekleştiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Yedek parçaları oto marka

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1/7 Güncelleme Tarihi: 31/08/2016 Sıra 1 Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu 25

Detaylı

REHBER ÖĞRETMEN (PSİKOLOJİK DANIŞMAN)

REHBER ÖĞRETMEN (PSİKOLOJİK DANIŞMAN) TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilerin ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerini gerçekçi ve ayrıntılı olarak tanımalarına, kendilerine açık eğitim, meslek ve iş olanakları hakkında

Detaylı

MIZRAPLI HALK MÜZİĞİ ENSTRÜMANLARI YAPIMCISI

MIZRAPLI HALK MÜZİĞİ ENSTRÜMANLARI YAPIMCISI TANIM Temel müzik kavramlarını bilen ve uygulayan, müzik ve ses uygulamalarını yapan, temel teknik resim ve tüm alandaki ana enstrümanların çizimini yapan, yapacağı enstrümana uygun ağacı seçerek bu ağaçları

Detaylı

SOĞUTMACI VE HAVALANDIRMACI (İKLİMLENDİRME)

SOĞUTMACI VE HAVALANDIRMACI (İKLİMLENDİRME) TANIM Çeşitli gıda ve sanayi ürünlerinin uygun ortamlarda özelliklerini yitirmeden saklanması amacıyla kullanılan soğutma sistemleri ile binalardaki ısıtma ve soğutma sistemlerinin üretim montaj, bakım

Detaylı

AŞÇI TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

AŞÇI TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER AŞÇI TANIM Günlük olarak hazırlanması gereken yiyecekleri, belli bir plan içinde bilgi ve becerisini kullanarak, temizlik kurallarına uygun olarak servise hazır hale getiren kişidir. GÖREVLER Yemeklerin

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -30 AMAÇ MUHASEBE VE FİNANSMAN Bu faaliyette verilecek

Detaylı

*Ustalık Belgesi bu ad altında Türkiye de Mesleki Eğitim Merkezleri tarafından verilir. Kanun ve yönetmeliklere göre kiģilere göre iģlem yapılır.

*Ustalık Belgesi bu ad altında Türkiye de Mesleki Eğitim Merkezleri tarafından verilir. Kanun ve yönetmeliklere göre kiģilere göre iģlem yapılır. USTALIK BELGESĠ NASIL ALINIR? BELGE ALMAK ĠSTEĞĠ ĠLE MERKEZĠMĠZE MÜRACAATA GELĠRKEN EN SON MEZUN OLDUĞUNUZ OKULUN DĠPLOMA VEYA TASDĠKNAMESĠ ĠLE VARSA SGK VEYA BAĞKURLU ÇALIġMA SÜRELERĠNĠN EKSTRELERĠNĠ

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

TESVİYECİ TANIM A- GÖREVLER

TESVİYECİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Çeşitli makine parçalarını el aletleri veya iş tezgahları ile (torna, freze, matkap, taşlama, pres vb.) işleyen, istenilen ölçülerde şekillendiren ve kullanılır hale getirme işlerini yapan kişidir.

Detaylı

ÇİÇEK DÜZENLEYİCİSİ TANIM

ÇİÇEK DÜZENLEYİCİSİ TANIM TANIM Çiçekçilik organizasyonlarını yürütme, kesme, çiçek ve iç mekan çiçeklerinin bakımı, el ve masa düzenlemeleri, sepet-çelenk, sabit, hareketli, açık ve kapalı mekanların süslemelerini yapabilme bilgi

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. YAPILACAK İŞ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin

Detaylı

DIŞ TİCARET OFİS HİZMETLERİ ELEMANI

DIŞ TİCARET OFİS HİZMETLERİ ELEMANI _ TANIM Dış ticaret, gümrük ve diğer ilgili mevzuat doğrultusunda ithalat-ihracat hizmetlerini yürütmek için gerekli olan işlemleri takip eden, dış ticaret muhasebe kayıtlarını yapan kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER ELEKTRİK TESİSATÇILARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmî Gazete : 8.8.1983/18129 Tebliğler Dergisi : 29.8.1983/2146 Ek ve Değişiklikler: 1) 17.3.1984/18344 RG 2) 4.9.1987/19564 RG 3) 11.11.1989/20339 RG I. BÖLÜM

Detaylı

3308 SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU İşletmelerde Meslek Eğitimi

3308 SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU İşletmelerde Meslek Eğitimi 3308 SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU İşletmelerde Meslek Eğitimi Ek-1 Madde 18 (Değişik : 29/6/2001-4702/13 md.) (Değişik : 2/12/2016-6764/41 md.) On ve daha fazla personel çalıştıran işletmeler, çalıştırdıkları

Detaylı

DERS SAATİ ÜCRETLİ OLARAK İSTİHDAM EDİLENLERİN SGK İŞLEMLERİ TOPLANTISI

DERS SAATİ ÜCRETLİ OLARAK İSTİHDAM EDİLENLERİN SGK İŞLEMLERİ TOPLANTISI www.nku.edu.tr DERS SAATİ ÜCRETLİ OLARAK İSTİHDAM EDİLENLERİN SGK İŞLEMLERİ TOPLANTISI Varol BOZ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Şube Müdürü 1 Hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından

Detaylı

ENGELLİ BAKICISI A- GÖREVLER

ENGELLİ BAKICISI A- GÖREVLER TANIM Engelli bireylere gerekli bakım ve yaşamlarını iyileştirme hizmetleri veren, hekim ve hemşirelerin önerdiği uygulamaları yapan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Engellinin

Detaylı

COĞRAFYA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere coğrafya ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

COĞRAFYA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere coğrafya ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere coğrafya ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Coğrafya konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. 4. 5. 6. ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞ 2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Eğitim-Öğretim Kurumlarındaki

Detaylı

WEB PROGRAMCISI A GÖREVLER. Web programcısı;

WEB PROGRAMCISI A GÖREVLER. Web programcısı; TANIMI Bilgisayar sisteminin donanım ve yazılım olarak kurulumuyla birlikte, web sitesi tasarımını yapan ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan kişidir. A GÖREVLER Web

Detaylı

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM TANIM Makine teknikeri; makine mühendislerinin yönetimi ve denetimi altında makinelerin ve motorlu araçların üretimi, bakımı, onarımı konularında çalışan kişidir. _ A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE

Detaylı

SERİGRAFİ VE TAMPON BASKI OPERATÖRÜ / SERİGRAF

SERİGRAFİ VE TAMPON BASKI OPERATÖRÜ / SERİGRAF TANIM Kağıt, seramik, cam gibi çeşitli malzemelerden yapılmış parçalara; süsleme, yazı, sembol, işaret vb. şekilleri, değişik baskı teknikleriyle uygulayan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ 1 Mesleki ve Teknik Eğitimin Amacı Sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin Mesleki

Detaylı

KALIPÇI/ENDÜSTRİYEL KALIPÇI

KALIPÇI/ENDÜSTRİYEL KALIPÇI TANIM Metal ve metal olmayan (plastik vb.) özdeş parçaların imalatını özel tezgahlarla veya takım tezgahları ile kullanılabilen komple üretim aracını hazırlayan, yapımını gerçekleştiren ve çalıştıran kişidir.

Detaylı

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017 TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017 1 Gündem Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekler ile ilgili Mevzuat Ulusal Yeterlilik Sistemi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2016-2017 EĞITIM ÖĞRETIM YILI ÖĞRETMENLERIN GÖREVE BAŞLAMASI 2 Halk Eğitim Merkezlerinde Görevli Öğretmenlerin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1. 2. 3. a) Mesleki Eğitim Çalışmaları ve Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı(Örgün ve

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI PERSONEL BORDRO VE ÖZLÜK İŞLERİ EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI PERSONEL BORDRO VE ÖZLÜK İŞLERİ EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI PERSONEL BORDRO VE ÖZLÜK İŞLERİ EĞİTİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET YÖNETİMİ MESLEK ELEMANI

ULUSLARARASI TİCARET YÖNETİMİ MESLEK ELEMANI TANIM Uluslararası ticaret yapan işletmelerde, ekonomi, finans, pazarlama, hukuk gibi ticaretin değişik alanlarında çalışan kişidir. A- GÖREVLER Uluslararası ticaret yönetimi meslek elemanı; - Çalıştığı

Detaylı

ZİHİN ENGELLİLER SINIF ÖĞRETMENİ

ZİHİN ENGELLİLER SINIF ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda zihinsel engelli öğrencilere çeşitli bilgi, beceri ve tutumları kazandırmak üzere eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Zihin Engelliler Sınıf Öğretmeninin, zihin engelli öğrencilere

Detaylı

ANKARA MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve

ANKARA MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve ANKARA MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ SIRA NO 1. 2. 3. YAPILACAK İŞ 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve BaĢlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin

Detaylı

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ TANIM Tıpta ve biyolojik bilimlerde kullanılan elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanmasını, yapımını, işletilmesini ve geliştirilmesini sağlayan kişidir. A- GÖREVLER - Tıp ve biyolojik bilimlerde

Detaylı

TEKSTİL LABORANTI / TEKSTİL KALİTE KONTROL TEKNİSYENİ

TEKSTİL LABORANTI / TEKSTİL KALİTE KONTROL TEKNİSYENİ TANIM Tekstil materyallerinin hammaddeden alıp tekstil kullanıcısına varıncaya kadar gerekli tüm fiziksel ve kimyasal testlerini yapan, standartlar ve kalite kontrol konusunda yeterli bilgiye sahip kişidir.

Detaylı

OTOMOTİV ÖĞRETMENİ TANIM

OTOMOTİV ÖĞRETMENİ TANIM TANIM A-GÖREVLER OTOMOTİV ÖĞRETMENİ Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere otomotiv meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. Otomotiv meslek alanı ile ilgili hangi

Detaylı