TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI"

Transkript

1 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: Eğitim Komisyon Karar No: 236 Diş Hekimliği Fakültesi Fakülte Kurulu nun Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hakkındaki tarih ve 2012/03 sayılı kararı görüşüldü eğitim-öğretim yılından itibaren Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin karar ekinde belirtildiği şekilde uygulanması uygun görülerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 236 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİGİ FAKÜLTESİ EGİTİM-ÖGRETİM VE SINAV YÖNETMELİGİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenci kayıtları, eğitim- öğretim ve sınavlara ilişkin esasları düzenlemektir. Bu Yönetmelik; Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim öğretime, öğrenci kayıt ve kabulüne ve sınavlara ilişkin hükümleri kapsar. Dayanak MADDE 2- Bu Yönetmelik, tarih ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14. maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar MADDE 3- Bu Yönetmelikte geçen; Dekan : Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanını, Fakülte : Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini, Fakülte Kurulu : Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Fakülte Kurulunu Rektör : Hacettepe Üniversitesi Rektörünü, Senato : Hacettepe Üniversitesi Senatosunu, Üniversite : Hacettepe Üniversitesini, Yönetim Kurulu: Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulunu, ifade eder.

2 İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Kabul, Kayıt Şartları ve Öğrenci Statüsü Kabul ve Kayıt MADDE 4- Fakülteye Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esaslara göre öğrenci kabul edilir. Öğrencilerin kayıtları, Rektörlük tarafından belirlenen ve ilan edilen günlerde yapılır. Zamanında başvurmayan ve istenilen belgeleri tamamlamayan öğrenci, kayıt hakkını kaybeder. İstenen belgelerin aslı veya Üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın beyanına dayanarak işlem yapılır. Öğrenci Statüsü MADDE 5- Fakülteye sadece tam zamanlı öğrenci kabul edilir. Fakültede derslere dinleyici öğrenci veya özel öğrenci kabul edilmez. Diğer Üniversitelerden yatay geçiş MADDE 6- Diğer Üniversitelerin Diş Hekimliği Fakültelerinden Diş Hekimliği Fakültesine yatay geçiş yapmak isteyenlerin kabul ve kaydı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından tespit edilen kontenjanlara göre belirlenir. Başka bir diş hekimliği fakültesinden, Diş Hekimliği Fakültesine yatay geçiş yapmak isteyenlerin Fakülteye kayıtlarının yapılabilmesi için geçiş yapılacak sınıfta açık yer bulunması, başvuru koşullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen kurallara ve Senato tarafından kabul edilen kriterlere uygun olması gerekir. Bu öğrencilerin eğitim programına intibakları Yönetim Kurulunca sağlanır. Kayıt Yenileme ve öğrenci katkı payı MADDE 7- Öğrenciler her öğretim yılı başında kaydını yenilemek ve 2547 sayılı Kanununun 46. maddesine göre belirlenen miktarlarda ve zamanda katkı paylarını ödemekle yükümlüdürler. Katkı payını süresi içinde ödemeyen veya mazeretleri yönetim kurulunca kabul edilmeyenler, o dönem için kayıt yaptıramaz ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

3 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Eğitim Öğretim Süresi, Öğretim Dili ve Eğitim Şekli Eğitim Süresi MADDE 8- Diş Hekimliği Fakültesi öğretim programının süresi her biri bir ders yılını kapsayan 5 yıldır. Eğitimi tamamlama süresi azami 9 yıldır. Eğitimini azami 9 yıl içinde başarı ile tamamlayamayanlar 2547 sayılı Kanunun 46 ıncı maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilirler. Bu durumda teorik, pratik, klinik derslere ve sınavlara katılma hariç öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder. Öğrencinin askerlikle ilgili işlemlerde askerlik şubesine durumu bildirilir. Öğretim Dili MADDE 9- Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim dili Türkçedir. Ancak Üniversite Senatosunun kararı ile öğretim programlarındaki dersler yabancı dilde verilebilir. Öğretim Programı MADDE 10- Öğretim programı Türk Dili, Yabancı Dil, Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi, Beden Eğitimi veya Güzel Sanatlar dersleri hariç Anabilim Dalı Akademik Kurullarının önerisi üzerine Fakülte Kurulunca kararlaştırılır ve Senatoya sunulur. Diş Hekimliği Fakültesi haricindeki Bölüm, Bilim veya Anabilim Dallarından alınacak dersler gereksinimler doğrultusunda Fakülte Kurulunca belirlenerek Dekanlık tarafından ilgili bölümlerden talep edilir. Zorunlu meslek derslerinin yanı sıra, esasları Senato tarafından belirlenen Türk Dili, Yabancı Dil, Atatürk ilkeleri ve inkılap Tarihi dersleri zorunlu olarak, Beden Eğitimi veya Güzel Sanatlar derslerinden biri de seçmeli olarak alınır. Öğretim Yılı MADDE 11- Diş Hekimliği Fakültesinde bir öğretim yılı, güz ve bahar yarıyılı olmak üzere en az 30 en çok 32 haftadan oluşur.

4 Ön Şart MADDE 12- Diş Hekimliği Fakültesinde her öğretim yılında uygulanan bütün teorik ve pratik dersler bir önceki yılın tamamlayıcısı ve bir sonraki yılın öğretimine bağlı ön şartlı derslerdir. Fakültede ders geçme değil sınıf geçme sistemi uygulanır. Bir sınıfı geçemeyen öğrenci bir üst sınıfa devam edemez. Öğrenci kaldığı sınıfın derslerini tekrar eder. Öğretim Programlarının Yürütülüş Esasları MADDE 13- Öğretim programlarında yer alan dersler ile programların yürütülüşü konusunda Fakülte Kurulunun önerisi ve Üniversite Senatosunun onayı ile başka şartlar ve ön şartlar konabilir veya kaldırılabilir. Klinik/Pratik Uygulama ve Telafi MADDE 14- Klinik / pratik uygulamaların içeriği, sayısı ve tamamlanması gereken asgari klinik / pratik uygulama oranı ilgili anabilim dalı tarafından belirlenir ve öğretim yılı başında öğrencilere duyurulur. Bir dersin öğretim yılı içinde tamamlanması zorunlu olan asgari klinik / pratik uygulama oranı, o ders için öngörülen klinik / pratik uygulama sayısının %70 inden fazla olamaz. Klinik / pratik uygulamalarında, öğrenci öğretim yılı içinde belirli sayıda pratik çalışmasını verilen sürede tamamlayarak teslim etmek zorundadır. Klinik / Pratik çalışmasının asgari oranını tamamlayan öğrenciye eksik kalan klinik / pratik uygulamalarını tamamlaması için telafi süresi verilir. Telafi süresi, pratik çalışmanın sonunda, öğretim yılı sonunda ya da normal süre ile birleşik olarak verilir. Telafi süresinin ne şekilde verileceği ilgili anabilim dalınca belirlenerek öğretim yılı başında öğrencilere duyurulur. sayılır. Pratik çalışmasını verilen telafi süresinde de tamamlayamayan öğrenci o dersten başarısız Stajlar MADDE 15- Diş Hekimliği Fakültesinde dördüncü ve beşinci sınıflar staj yılıdır. Stajlarda ara sınav ve genel sınav uygulanır. Sınavlar pratik ve/veya teorik olarak yapılır.

5 Stajlara devam eden ancak genel sınavda başarılı olamayan veya anabilim dalları tarafından belirlenen klinik/pratik iş sayısını tamamlayamadığı için genel sınava giremeyen dördüncü sınıf öğrencileri bütünleme sınavına alınır. Aynı durumdaki beşinci sınıf öğrencilerine bütünleme sınav hakkı tanınmaz. Bu öğrenciler öğretim dönemi sonundan başlayarak başarılı oluncaya kadar stajı tekrar eder. Dördüncü Sınıf Staj Tekrarı MADDE 16- Dördüncü sınıfta öğrenci genel sınav tarihine kadar klinik / pratik uygulamalarını eksiksiz ve başarılı olarak tamamlamak zorundadır. Klinik / pratik uygulamaları eksik veya başarısız olan öğrenci genel sınava alınmaz. Klinik / pratik uygulamaları eksik olan ancak, asgari oranları tamamlayan öğrenciye eksik olan klinik / pratik uygulamalarını tamamlaması için telafi süresinde, bütünleme sınav tarihinden önce Dekanlık tarafından belirlenecek tarihlerde en fazla on (10) iş günü süre verilir. Bu sürede klinik / pratik uygulamalarını başarıyla tamamlayan öğrenci bütünleme sınavına girme hakkı kazınır. Verilen sürede klinik / pratik uygulamalarını başarıyla tamamlayamayan öğrenci başarısız sayılır ve o klinik / pratik uygulamayı bir sonraki öğretim yılında tekrar eder. Belirlenen asgari klinik / pratik uygulama oranlarını verilen süre içinde tamamlayamayan öğrenci başarısız sayılır ve o klinik / pratik uygulamayı bir sonraki öğretim yılında tekrar eder. Beşinci Sınıf Staj Tekrarı MADDE 17 - Yıl içindeki stajlara devam eden ancak klinik/pratik uygulamalarını tamamlayamayan öğrenciler genel sınavlara giremez. Staj süresi içinde Anabilim Dalları tarafından belirlenen klinik/pratik uygulamaları eksik olan, ancak asgari klinik/pratik uygulama oranını tamamlayan veya genel sınavdan başarısız olanlar staj tekrarına kalırlar. Bu durumdaki bir öğrenci, staj tekrarlarına o yılın akademik takviminde belirtilen tarihte başlayarak Protetik Diş Tedavisi-Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Klinik Stajları için 14 (on dört) tam iş günü, Endodonti- Diş Hastalıkları ve Tedavisi-Ortodonti- Ağız Diş ve Çene Radyolojisi-Pedodonti- Periodontoloji Klinik Stajlarında 7 (yedi) tam iş günü staj tekrarı yapar. Yıl içinde Anabilim Dalları tarafından belirlenen asgari klinik/pratik uygulama oranını tamamlamamış ve/veya staja devam etmemiş öğrenciler bu stajlarını yeni öğretim yılının başında yıl içinde yapılan iş günü sayısı kadar devam ederek tamamlar. Diş Hekimliği Fakültesinde teorik ve pratik bütünlük bulunduğundan Fakülte dışında herhangi bir kurumda klinik/pratik uygulamalı ders ve staj yapılması kabul edilmez. ERASMUS ve değişim programları hariç dışarıdan öğrenci başvuruları kabul edilmez

6 Devam Zorunluluğu MADDE 18- Preklinik laboratuvar çalışmaları, tartışma, seminer, alan ve klinik çalışmaları ve teorik derslere devam zorunludur. Derslerde yoklama yapılır. Devam durumu Fakülte Öğrenci İşleri Bürosu tarafından takip edilir. Öğretim yılı içinde yapılan pratik derslerin ve stajların % 20'sinden ve/veya teorik derslerin %25'inden fazlasına mazeretsiz olarak katılmayan öğrenci, o ders veya derslerin hiçbir sınavına alınmaz ve "Fl" notu alır. Öğretim yılı içinde yapılan toplam pratik derslerin ve stajların % 20'sinden ve/veya teorik derslerin %25'inden fazlasına devam etmeyen ve mazereti Yönetim Kurulunca kabul edilen öğrenci, o ders veya derslerin hiçbir sınavına alınmaz ve "E"notu alarak o öğretim yılı için kaydı dondurulur. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Sınavlar, Notlar ve Sınav Hakları Sınavlar MADDE 19- Sınavlar ara, genel, bütünleme ve tek ders sınavı olarak yapılır. Her sınav yazılı, sözlü ya da hem yazılı hem sözlü yapılabilir. Uygulamalı derslerin sınavları uygulamalı olarak yapılabilir. Genel ve bütünleme sınavları, akademik takvimde belirtilen tarihler arasında Fakülte Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda belirlenen yer, gün ve saatte ilgili birim tarafından yapılır. Her ders için her yarıyılda en çok iki ara sınav yapılabilir. Ayrı ders niteliğindeki ödev, laboratuvar ve klinik çalışmalarının yarıyıl içindeki değerlendirmeleri ara sınav yerine geçebilir. Ara sınava geçerli bir sebep ile katılmadıkları Fakülte Yönetim Kurulunca kabul edilen öğrenciler için mazeret sınavı açılır. Teorik derslerin devam zorunluluğunu yerine getiren öğrencilere "genel sınav ve bütünleme sınavı" hakkı tanınır. Klinik / pratik uygulama derslerin devam zorunluluğunu yerine getiren ve zorunlu iş yükünü tamamlayan öğrencilere genel ve/veya bütünleme sınav hakkı tanınır. Genel sınav ve bütünleme sınavı bir yılda her ders için birer kez açılır ve bu sınavlar için ayrıca mazeret sınavı yapılmaz. Ortak zorunlu dersler için "Hacettepe Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" hükümleri uygulanır. Bütünleme sınav sonuçlarına göre (teorik, pratik veya klinik) en çok I (bir) dersten F4 notu alarak sınıfta kalan öğrenciye tek ders sınav hakkı verilir. Tek ders sınav hakkını kullanmak isteyen öğrenciler, bütünleme sınav sonuçlarının ilanından sonra 7 gün içinde yazılı dilekçelerini vererek bu haktan yararlanırlar. Bu süreler dışında verilecek dilekçeler işleme konmaz. Öğrencinin yapılan bu sınavdan başarılı olabilmesi için en az 55 (C3) alması gerekir. Tek ders sınavları Fakülte Yönetim Kurulunun belirleyeceği tarihlerde yapılır.

7 Ders Başarı Notunun Hesaplanması MADDE 20- Bir dersteki başarı durumu; genel sınav veya bütünleme sınavı, laboratuvar, pratik ve benzeri uygulamalı çalışmalar ile ara sınav not ortalamasının birlikte değerlendirilmesi ile belirlenir. Sınavlar 100 tam not üzerinden değerlendirilir. Yıl sonu başarı notu; yıl içi not ortalamasının % 40'1 ile yıl sonu sınav notunun % 60'ının toplanması sonucunda elde edilen nottur. Öğrencilerin başarılı olabilmeleri için genel veya bütünleme sınavlarından en az 50 (elli) alma zorunluluğu vardır. Öğrencilerin o eğitim yılında başarılı sayılmaları için hesaplanan yıl sonu başarı not ortalamasının en az 55 (C3) olması gereklidir. Ders Başarı Notları MADDE 21- Ders başarı notlarını ifade eden puanlar, notlar, katsayılı derece ve anlamları aşağıda belirtilmiştir. a) Puanlar Notlar Katsayılar Dereceler A1 4,00 Pekiyi A2 3,75 Pekiyi A3 3,50 Pekiyi B1 3,25 İyi B2 3,00 İyi B3 2,75 İyi C1 2,50 Orta C2 2,25 Orta C3 2,00 Orta 0-54 F4 0,00 F2 0,00 F1 0, G GEÇER b) Ayrıca, harf notlarından, F1 F2 F4 E : Devamsızlık nedeniyle başarısız (Genel ve Bütünleme sınavına girme hakkı yok) : Genel sınav veya Bütünleme sınavına girme hakkı olduğu halde girmedi, başarısız. : Genel sınava girdi, başarısız. : Mazeretli Geçmez olarak tanımlanır.

8 BEŞİNCİ BÖLÜM Akademik Başarının Derecelendirilmesi ve Diplomalar Akademik Ortalama MADDE 22- Öğrencinin bir dersten aldığı başarı notu ile dersin kredisinin çarpımı o dersin ağırlıklı puanını verir. Akademik ortalama, öğrencinin Fakülteye kaydından itibaren başardığı bütün derslerin ağırlıklı puanlarının toplamının, derslerin kredilerinin toplamına bölünmesi ile elde edilir. Akademik ortalamanın hesaplanmasında bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür. Her dersin kredisinin saptanmasında; teorik derslerde haftalık ders saati, pratik dersler ve stajlarda haftalık ders saatinin yarısı o dersin kredisi olarak belirlenir. Mezuniyet Başarı Derecesi MADDE 23- Diş hekimliği eğitimi programını başarı ile tamamlayan öğrencilerin başarı derecelerini tespit için, bütün öğretim yıllarını kapsayan akademik ortalamaları bu Yönetmeliğin 21 inci maddesinde gösterilen değerlere göre katsayı ve dereceye çevrilir. Hacettepe Üniversitesi Senatosu'nun tarihli sayılı kararına göre not ortalaması arasında olanlar Şeref Öğrencisi, not ortalaması arasında olanlar Yüksek Şeref Öğrencisi kabul edilirler. Diplomalar MADDE 24- Diş Hekimliği Fakültesinde aşağıdaki diplomalar verilir. a) Temel Diş Hekimliği Bilimleri Ön Lisans Diploması: Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine Yükseköğretim Kurulunca çıkarılan ve tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Lisans Öğrenimlerini Tamamlamayan veya Tamamlayamayanların Ön Lisans Diploması Almaları veya Meslek Yüksekokullarına İntibakları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre önlisans diploması verilir. b) Diş Hekimliği Diploması: Beş yıllık Diş Hekimliği eğitimi programını başarı ile tamamlayanlara "Diş Hekimliği Diploması" ve "Diş Hekimi" unvanı verilir.

9 ALTINCI BÖLÜM Çeşitli Hükümler Mazeretler MADDE 25- Mazeretin kabulüne karar verme yetkisi Fakülte Yönetim Kuruluna aittir. Öğrencinin öğrenim süresinde, sağlık raporu ile mazeretli sayılabilmesi için hastalığının tam teşekküllü üniversite, devlet veya vakıf hastanelerinden, bu mümkün olmadığı takdirde herhangi bir yataklı tedavi kurumundan veya diğer sağlık merkezlerinden alınacak bir rapor ile belgelendirilmesi ve bu raporun Diş Hekimliği Fakültesi Yönetim Kurulunca kabul edilmesi zorunludur. Bunlar dışındaki sağlık raporları işleme konulmaz. Sağlık mazereti Yönetim Kurulunca kabul edilen öğrenci, rapor süresince derslere devam edemez ve sınavlara giremez. Yönetim Kurulu öğrencinin her türlü mazeretini takdire bağlı olarak kabul veya reddedebilir. Öğrenci mazeretinin bitiminden itibaren en geç bir hafta içinde durumu açıklayan dilekçesini ve mazeretini kanıtlayan belgelerini Dekanlığa vermek zorundadır. Ara sınavlara geçerli bir sebep ile katılamayan ve mazereti yönetim kurulunca kabul edilen öğrenciler için mazeret sınavı açılabilir. Yılda bir kez yapılan genel, bütünleme ve tek ders sınavları için herhangi bir mazeret kabul edilemez, ayrıca mazeret sınavı yapılamaz. Bu durumlarda, öğrenci o dersi yeniden almak ve bütün şartlarını yerine getirmek zorundadır. Akademik takvimde belirtilen sınav dönemleri dışında sınav açılamaz. İzinler MADDE 26- Belgeleyebilecekleri önemli nedenleri olması veya öğrenim ve eğitimlerine katkıda bulunacak üniversite dışı burs, staj, araştırma gibi imkanları elde etmeleri halinde öğrencilere Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile bir defaya mahsus olmak üzere bir yıl süre ile izin verilebilir. Bu izin, ders yılı başlamadan önce istenir. İzinli sayılan sürede eğitim-öğretim süresinden sayılmaz. Sınav Sonuçlarının İlanı ve İtiraz MADDE 27- Sınav sonuçları Fakültenin öğrenci panolarında ve Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı internet sitesinde ilan edilir. Fakülte öğrenci panolarına asılan not ilanları 15 gün sonra kaldırılır. Öğrenciler sınav sonuçları ilan edildikten sonra 15 gün içinde maddi hata gerekçesi ile yazılı olarak Dekanlığa itiraz edebilirler. İtiraz üzerine ilgili öğretim üyesince yapılacak inceleme sonucu maddi hata tespit edilirse, gerekli düzeltme yapılmak üzere Dekanlığı bildirilir. Maddi hata gerekçesi dışında hiçbir gerekçe ile notlar değiştirilmez.

10 Yetki MADDE 28- Bu yönetmelikte yer almayan eğitim-öğretim ve sınavlara ilişkin diğer konular, ilgili kurulun önerisi ve Üniversite Senatosunun onayı ile düzenlenebilir. Ayrıca Senato, uygulamaya ilişkin düzenlemeleri doğrudan yapabilir. Öğrencilerin Genel Görünüşü ve Giyinişi MADDE 29- Öğrencinin genel görünüş ve giyinişi Üniversite öğrencisine yakışır bir biçimde ve Diş Hekimliği Fakültesi ile Diş Hekimliği mesleğinin preklinik ve klinik şartlarına uygun olmalıdır. Bu konuda yetkili organlarca verilen kararlara uymayanlar hakkında "Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği" hükümleri uygulanır. Yürürlük MADDE 30- Bu Yönetmelik eğitim-öğretim yılının başından itibaren uygulanmak üzere Resmi Gazetede yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer. Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim ve Sınav Yönetmeliği yürürlükten kalkar. Yürütme MADDE 31- Bu Yönetmelik hükümlerini Hacettepe Üniversitesi Rektörü yürütür. Eğitim Komisyonu Tarihi: Eğitim Komisyon Karar No: 237 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Tiyatro Anasanat Dalı Lisans eğitim-öğretim programında değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 2012/23 sayılı kararı görüşüldü eğitim-öğretim yılından itibaren Tiyatro Anasanat Dalı Lisans eğitim-öğretim programında karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması uygun görülerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi.

11 tarih ve 237 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki KAPATILAN DERSLER Dersin Kodu Dersin Adı T P K ECTS Z/S TİY 101 Oyunculuğa Giriş I Z TİY 103 Ses ve Konuşma I Z TİY 107 Hareket ve Ritm I Z TİY 109 Tiyatro Tarihi I Z TİY 113 Ses Eğitimi ve Uygulamaları I Z TİY 102 Oyunculuğa Giriş II Z TİY 104 Ses ve Konuşma II Z TİY 108 Hareket ve Ritm II Z TİY 110 Tiyatro Tarihi II Z TİY 114 Ses Eğitimi ve Uygulamaları II Z TİY 135 Şan I S TİY 235 Şan II S TİY 201 Rol I Z TİY 203 Ses ve Konuşma III Z TİY 207 Hareket ve Ritm III Z TİY 209 Tiyatro Tarihi III Z TİY 213 Ses Eğitimi ve Uygulamaları III Z TİY 217 Dramaturgi I Z TİY 202 Rol II Z TİY 204 Ses ve Konuşma IV Z TİY 208 Hareket ve Ritm IV Z TİY 210 Tiyatro Tarihi IV Z TİY 214 Ses Eğitimi ve Uygulamaları IV Z TİY 218 Dramaturgi II Z TİY 301 Sahne Uygulamaları I Z TİY 303 Ses ve Konuşma V Z TİY 307 Hareket ve Ritm V Z TİY 309 Tiyatro Tarihi V Z TİY 315 Akrobasi V Z TİY 317 Dramaturgi III Z TİY 335 Ses Teknikleri ve Şarkı I Z TİY 302 Sahne Uygulamaları II Z TİY 304 Ses ve Konuşma VI Z TİY 308 Hareket ve Ritm VI Z TİY 310 Tiyatro Tarihi VI Z TİY 316 Akrobasi VI Z TİY 318 Dramaturgi IV Z TİY 336 Ses Teknikleri ve Şarkı II Z TİY 401 Oyun Sahneleme I Z

12 KAPATILAN DERSLER (devamı) Dersin Kodu Dersin Adı T P K ECTS Z/S TİY 407 Hareket ve Ritm VII Z TİY 415 Akrobasi VII Z TİY 423 Kostüm ve Dekor Tarihi I Z TİY 431 Metin Analizi I Z TİY 435 Ses Teknikleri ve Şarkı III Z TİY 402 Oyun Sahneleme II Z TİY 408 Hareket ve Ritm VIII Z TİY 416 Akrobasi VIII Z TİY 424 Kostüm ve Dekor Tarihi II Z TİY 432 Metin Analizi II Z TİY 436 Ses Teknikleri ve Şarkı IV Z TİY 331 Türk Tiyatro Tarihi I Z TİY 332 Türk Tiyatro Tarihi II Z ÖNŞARTI KALDIRILAN DERSLER Dersin Kodu Dersin adı T P K AKTS Bölüm Kodu TİY 105 Fonetik I TİY 106 Fonetik II TİY 205 Fonetik III TİY 305 Fonetik VI TİY 306 Fonetik I TİY 119 Doğaçlama I TİY 120 Doğaçlama II *Yukarıdaki tabloda belirtilen esas meslek dersleri hem GÜZ hem BAHAR dönemlerinde açılır. STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ İSTENEN DERSLER Mevcut Statü İstenilen Statü Kod Statü Kod Statü KOM 157 S KOM 157 Z KOM 158 S KOM 158 Z KOM 257 S KOM 257 Z KOM 258 S KOM 258 Z *Ders sorumlusu Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalının belirleyeceği Öğretim Elemanı tarafından verilecektir.

13 AÇILAN DERSLER Dersin Kodu Dersin Adı T P K ECTS Z/S TİY 141 Oyunculuk I Z TİY 142 Oyunculuk II Z TİY 241 Oyunculuk III Z TİY 242 Oyunculuk IV Z TİY 145 Diksiyon I Z TİY 146 Diksiyon II Z TİY 245 Diksiyon III Z TİY 246 Diksiyon IV Z TİY 345 Diksiyon V Z TİY 346 Diksiyon VI Z TİY 149 Hareket I Z TİY 150 Hareket II Z TİY 249 Hareket III Z TİY 250 Hareket IV Z TİY 349 Hareket V Z TİY 350 Hareket VI Z TİY 151 Dünya Tiyatro Tarihi I Z TİY 152 Dünya Tiyatro Tarihi II Z TİY 251 Dünya Tiyatro Tarihi III Z TİY 252 Dünya Tiyatro Tarihi IV Z TİY 351 Dünya Tiyatro Tarihi V Z TİY 352 Dünya Tiyatro Tarihi VI Z TİY 155 Ses Eğitimi I Z TİY 156 Ses Eğitimi II Z TİY 255 Ses Eğitimi III Z TİY 256 Ses Eğitimi IV Z TİY 355 Ses Eğitimi V Z TİY 356 Ses Eğitimi VI Z TİY 455 Ses Eğitimi VII Z TİY 456 Ses Eğitimi VIII Z TİY 263 Dramaturgi ve Dramatik Metinler I Z TİY 264 Dramaturgi ve Dramatik Metinler II Z TİY 363 Dramaturgi ve Dramatik Metinler III Z TİY 364 Dramaturgi ve Dramatik Metinler IV Z TİY 463 Dramaturgi ve Dramatik Metinler V Z TİY 464 Dramaturgi ve Dramatik Metinler VI Z TİY 341 Sahne I Z TİY 342 Sahne II Z

14 AÇILAN DERSLER ( devamı ) Dersin Kodu Dersin Adı T P K ECTS Z/S TİY 367 Şan I Z TİY 368 Şan II Z TİY 467 Şan III Z TİY 468 Şan IV Z TİY 441 Oyun I Z TİY 442 Oyun II Z TİY 267 Dekor ve Kostüm Tarihi I Z TİY 268 Dekor ve Kostüm Tarihi II Z TİY 369 Modern Akımlar I Z TİY 370 Modern Akımlar II Z TİY 159 Sahne Sanatlarında Mitoloji I Z TİY 160 Sahne Sanatlarında Mitoloji II Z TİY 371 Sahne Dövüşü I Z TİY 372 Sahne Dövüşü II Z TİY 471 Sahne Dövüşü III Z TİY 472 Sahne Dövüşü IV Z TİY 475 Halk Dansları V Z TİY 476 Halk Dansları VI Z TİY 265 Türk Tiyatrosu I Z TİY 266 Türk Tiyatrosu II Z TİY 365 Türk Tiyatrosu III Z TİY 366 Türk Tiyatrosu IV Z KAPATILAN ve AÇILAN DERSLERİN EŞDEĞERLİK TABLOSU Mevcut Program Önerilen Program Kod Dersin Adı Kod Dersin Adı TİY 101 Oyunculuğa Giriş I TİY 141 Oyunculuk I TİY 102 Oyunculuğa Giriş II TİY 142 Oyunculuk II TİY 201 Rol I TİY 241 Oyunculuk III TİY 202 Rol II TİY 242 Oyunculuk IV TİY 103 Ses ve Konuşma I TİY 145 Diksiyon I TİY 104 Ses ve Konuşma II TİY 146 Diksiyon II TİY 203 Ses ve Konuşma III TİY 245 Diksiyon III TİY 204 Ses ve Konuşma IV TİY 246 Diksiyon IV TİY 303 Ses ve Konuşma V TİY 345 Diksiyon V TİY 304 Ses ve Konuşma VI TİY 346 Diksiyon VI TİY 107 Hareket ve Ritim I TİY 149 Hareket I TİY 108 Hareket ve Ritim II TİY 150 Hareket II TİY 207 Hareket ve Ritim III TİY 249 Hareket III TİY 208 Hareket ve Ritim IV TİY 250 Hareket IV TİY 307 Hareket ve Ritim V TİY 349 Hareket V TİY 308 Hareket ve Ritim VI TİY 350 Hareket VI

15 KAPATILAN ve AÇILAN DERSLERİN EŞDEĞERLİK TABLOSU ( devamı ) Mevcut Program Önerilen Program Kod Dersin Adı Kod Dersin Adı TİY 407 Hareket ve Ritim VII TİY 475 Halk Dansları I TİY 408 Hareket ve Ritim VIII TİY 476 Halk Dansları II TİY 109 Tiyatro Tarihi I TİY 151 Dünya Tiyatro Tarihi I TİY 110 Tiyatro Tarihi II TİY 152 Dünya Tiyatro Tarihi II TİY 209 Tiyatro Tarihi III TİY 251 Dünya Tiyatro Tarihi III TİY 210 Tiyatro Tarihi IV TİY 252 Dünya Tiyatro Tarihi IV TİY 309 Tiyatro Tarihi V TİY 351 Dünya Tiyatro Tarihi V TİY 310 Tiyatro Tarihi VI TİY 352 Dünya Tiyatro Tarihi VI TİY 113 Ses Eğitimi ve Uygulamaları I TİY 155 Ses Eğitimi I TİY 114 Ses Eğitimi ve Uygulamaları II TİY 156 Ses Eğitimi II TİY 213 Ses Eğitimi ve Uygulamaları III TİY 255 Ses Eğitimi III TİY 214 Ses Eğitimi ve Uygulamaları IV TİY 256 Ses Eğitimi IV TİY 217 Dramaturgi I TİY 263 Dramaturgi ve Dramatik Metinler I TİY 218 Dramaturgi II TİY 264 Dramaturgi ve Dramatik Metinler II TİY 317 Dramaturgi III TİY 366 Dramaturgi ve Dramatik Metinler III TİY 318 Dramaturgi IV TİY 364 Dramaturgi ve Dramatik Metinler IV TİY 301 Sahne Uygulamaları I TİY 341 Sahne I TİY 302 Sahne Uygulamaları II TİY 342 Sahne II TİY 335 Ses Teknikleri ve Şarkı I TİY 367 Şan I TİY 336 Ses Teknikleri ve Şarkı II TİY 368 Şan II TİY 435 Ses Teknikleri ve Şarkı III TİY 467 Şan III TİY 436 Ses Teknikleri ve Şarkı IV TİY 468 Şan IV TİY 401 Oyun Sahneleme I TİY 441 Oyun I TİY 402 Oyun Sahneleme II TİY 442 Oyun II TİY 423 Kostüm ve Dekor Tarihi I TİY 267 Dekor ve Kostüm Tarihi I TİY 424 Kostüm ve Dekor Tarihi II TİY 268 Dekor ve Kostüm Tarihi II TİY 431 Metin Analizi I TİY 369 Modern Akımlar I TİY 432 Metin Analizi II TİY 370 Modern Akımlar II TİY 331 Türk Tiyatro Tarihi I TİY 265 Türk Tiyatrosu I TİY 332 Türk Tiyatro Tarihi II TİY 266 Türk Tiyatrosu II TİY 315 Akrobasi V TİY 371 Sahne Dövüşü I TİY 316 Akrobasi VI TİY 372 Sahne Dövüşü II TİY 415 Akrobasi VII TİY 471 Sahne Dövüşü III TİY 416 Akrobasi VIII TİY 472 Sahne Dövüşü IV KONSERVATUVAR SEÇMELİ DERSLER HAVUZUNA SUNULAN DERSLER Dersin Kodu Dersin Adı T P K ECTS TİY 425 Makyaj I TİY 426 Makyaj II TİY 475 Halk Dansları I TİY 476 Halk Dansları II TİY 159 Sahne Sanatlarında Mitoloji I TİY 160 Sahne Sanatlarında Mitoloji II TİY 265 Türk Tiyatrosu I TİY 266 Türk Tiyatrosu II

16 DERS GEÇME ESASLARI Öğrencilerin meslek dersi sınav değerlendirmeleri ilgili sanat dalının hocalarından oluşturulan bir komisyon önünde gerçekleştirdiği canlı performans sonucunda gerçekleşir. Ulusal ve Uluslararası tüm emsal kurumlarda değerlendirmeler bu sistem esas alınarak uygulanmaktadır. Kredili Sistem e geçildikten sonra da bu uygulamanın aşağıdaki tablo esas alınarak sürdürülmesi öngörülmektedir: DERSİN KODU VE ADI GEÇME NOTU SINAV ŞEKLİ TİY TİY OYUNCULUK I-II-III-IV TİY TİY TİY TİY TİY DOĞAÇLAMA I-II DİKSİYON I-II-III-IV-V-VI 70 (B2) Komisyon TİY SAHNE I-II Değerlendirmesi 70 (B2) Komisyon TİY OYUN I-II Değerlendirmesi * Tiyatro Anasanat Dalı Kredili Sistem Programı içerisinde yer alan diğer derslerin notlamaları, üniversitenin öngördüğü not geçiş sistemi uygulanarak ders sorumluları tarafından değerlendirilir. Eğitim Komisyonu Tarihi: Eğitim Komisyon Karar No: (B2) Komisyon Değerlendirmesi 70 (B2) Komisyon Değerlendirmesi 70 (B2) Komisyon Değerlendirmesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Yönetim Kurulu nun Müzik Teorileri Anabilim Dalı kurulması hakkındaki tarih ve 2012/08.01 sayılı kararı görüşüldü eğitim-öğretim yılından itibaren Güzel Sanatlar Enstitüsü bünyesinde Müzik Teorileri Anabilim Dalı nın kurulması uygun görülerek Yükseköğretim Kurulu na gönderilmek üzere, Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi. Eğitim Komisyonu Tarihi: Eğitim Komisyon Karar No: 239 Hukuk Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu nun Lisans Programında yer alan EKO 115 Genel İktisat dersinin şube kodunun 09 olması hakkındaki tarih ve 2012/40 sayılı kararı görüşüldü eğitim-öğretim yılı Güz döneminden itibaren Hukuk Fakültesi Lisans Programında yer alan EKO 115 Genel İktisat dersinin şube kodunun 09 olması uygun görülerek Üniversitemiz Yönetim Kurulu na sunulmasına karar verildi.

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde kayıt, eğitim-öğretim,

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Danışman: Öğrenciye eğitim-öğretim, ders alma işlemleri ve benzeri konularda yardımcı olması için görevlendirilmiş öğretim elemanını,

YÖNETMELİK. b) Danışman: Öğrenciye eğitim-öğretim, ders alma işlemleri ve benzeri konularda yardımcı olması için görevlendirilmiş öğretim elemanını, 16 Kasım 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29177 Hacettepe Üniversitesinden: YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

16 Kasım 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29177 Hacettepe Üniversitesinden: YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi. Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi. Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi nde eğitim-öğretim

Detaylı

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EGİTİM-ÖGRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EGİTİM-ÖGRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EGİTİM-ÖGRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; İzmir Demokrasi Üniversitesi

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde uygulanacak

Detaylı

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29084 Aksaray Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama İlkelerinin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ I. AMAÇ VE KAPSAM 2016/2017 Madde 1. 16 Haziran 2013 tarih ve 28679 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Çukurova

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* 1 T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* Dayanak MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, 08.02.2015 tarih ve 29261 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İstanbul Medipol

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMININ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Detaylı

Gaziantep Üniversitesinden:

Gaziantep Üniversitesinden: 4 Ekim 2017 Sayı : 30200 RESMÎ GAZETE Sayfa : 39 Gaziantep Üniversitesinden: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* Dayanak MADDE 1- (1) Bu Yönerge, 17.08.2012 tarih ve 28387 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İstanbul Medipol

Detaylı

12 Kasım 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28819 YÖNETMELİK

12 Kasım 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28819 YÖNETMELİK 12 Kasım 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28819 YÖNETMELİK İnönü Üniversitesinden: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 11.08.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28732 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Çukurova Üniversitesine bağlı lisans

Detaylı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin teklif edilen ekteki şekliyle kabulüne karar verildi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin teklif edilen ekteki şekliyle kabulüne karar verildi. 19.08.2009 8 2009-96 Üniversitemiz Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin teklif edilen ekteki şekliyle kabulüne karar verildi. Hacettepe Üniversitesinden: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

Detaylı

10 Şubat 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

10 Şubat 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 10 Şubat 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29975 YÖNETMELİK İstanbul Medeniyet Üniversitesinden: İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. ( Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. ( Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (14.02.2017 Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; Yeni Yüzyıl Üniversitesinde çift anadal ve yandal eğitim-öğretim programlarına ilişkin hükümleri kapsar.

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; Yeni Yüzyıl Üniversitesinde çift anadal ve yandal eğitim-öğretim programlarına ilişkin hükümleri kapsar. YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yeni Yüzyıl Üniversitesinde bir lisans eğitim-öğretimine

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Yayımlandığı Resmi Gazete (Tarihi: 17.08.2012 Sayısı: 28387) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

Kapsam MADDE 2- (1) Bu uygulama esasları, Diş Hekimliği Fakültesinde yapılan eğitim-öğretimi kapsar.

Kapsam MADDE 2- (1) Bu uygulama esasları, Diş Hekimliği Fakültesinde yapılan eğitim-öğretimi kapsar. Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmış, Üniversitemiz Senatosunun 15/02/2016 tarih ve 3/5 sayılı kararı ile son güncellenmiş hali kabul edilerek

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YAN DAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YAN DAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YAN DAL UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI 29.09.2011 tarihli Senato toplantısından alınan 2011/240 sayılı kararın ekidir. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesinin

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV ESASLARI YÖNERGESİ ( Tarih ve 2017/26 Sayılı Senato Kararı)

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV ESASLARI YÖNERGESİ ( Tarih ve 2017/26 Sayılı Senato Kararı) BEYKENT ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV ESASLARI YÖNERGESİ (08.11.2017 Tarih ve 2017/26 Sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 14.07.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28707 İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* Dayanak MADDE 1- (1) Bu Yönerge, 17.08.2012 tarih ve 28387 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İstanbul Medipol

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; Atatürk Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Akademik takvim: Eğitim-öğretim yılının başlama ve bitiş tarihleri ile kayıt ve sınav tarihlerini içeren takvimi,

YÖNETMELİK. a) Akademik takvim: Eğitim-öğretim yılının başlama ve bitiş tarihleri ile kayıt ve sınav tarihlerini içeren takvimi, 14 Temmuz 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28707 İstanbul Medeniyet Üniversitesinden: YÖNETMELİK İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

YÖNETMELİK MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 5 Ekim 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29493 Mevlana Üniversitesinden: YÖNETMELİK MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (17.01.2012 gün ve 28176 Sayılı Resmi Gazete) ATILIM ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Atılım Üniversitesinde

Detaylı

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bağlı fakülte (Tıp Fakültesi

Detaylı

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı;

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu uygulama yönergesinin amacı;

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Önlisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Önlisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Önlisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Eskişehir Osmangazi Üniversitesine

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ankara Üniversitesinde verilen yaz öğretimine ilişkin usul ve esasları

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV KILAVUZU

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV KILAVUZU BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV KILAVUZU Amaç MADDE 1- Bu Kılavuz, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi nin ders kurulu ve sınavları ile ilgili uygulanacak

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26 Aralık 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29930 İstanbul Aydın Üniversitesinden: YÖNETMELİK İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak ve Kapsam

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak ve Kapsam YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak ve Kapsam Dayanak Madde 1 (1) Bu yönerge 06/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 14 üncü, 20 nci,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01)

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu (İŞMYO)

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesinin önlisans

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

SENATO 2016 /09-I

SENATO 2016 /09-I 23.08.2016 SENATO 2016 /09-I BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM- ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine bağlı olarak anadal lisans/önlisans programlarını

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER MEVLANA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 4. SINIF STAJ YÖNERGESİ (BES403-Kurum ve Hastane Uygulamaları-I) (BES404- Kurum ve Hastane Uygulamaları-II) Amaç BİRİNCİ

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı;

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 18.06.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 18.06.2013 Eğitim Komisyon Karar No: 390 Bologna çerçevesinde hazırlanan ve karar ekindeki listede belirtilen programlar oy birliği

Detaylı

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 2017/11)

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 2017/11) BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: 28.11.2017 Toplantı Sayısı: 2017/11) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNTİBAK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: (Tarih: 07/02/2012, Karar No: 2012/299-5)

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNTİBAK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: (Tarih: 07/02/2012, Karar No: 2012/299-5) MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNTİBAK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: (Tarih: 07/02/2012, Karar No: 2012/299-5) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Marmara Üniversitesi

Detaylı

YTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Sayfa 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM DAYANAK ve KAPSAM DAYANAK Madde 1 Bu yönerge 06/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 14 üncü, 20 nci, 21 inci, 49 uncu maddeleri ile 04/12/2008-27074 ve 28/06/2009-27272 sayılı

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Yönergesi

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Şehir Üniversitesinde uygulanacak yaz öğretimine ilişkin

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Kent Üniversitesi yaz dönemi eğitim öğretimine ilişkin

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

08 09/07/ /1 1. Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı.

08 09/07/ /1 1. Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı. 08 09/07/2008 2008/1 1 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı. Karar No 1- Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 29 Nisan 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30052 YÖNETMELİK MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 19.04.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28623 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TEMEL İNGİLİZCE BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFI YÖNETMELİĞİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TEMEL İNGİLİZCE BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümü hazırlık sınıfında yürütülen

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde

Detaylı

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1 - (1) Bu esaslar 30.05.2011 tarih ve 27949 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp doktorluğu ile temel

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ ĠNTĠBAK PROGRAMI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ ĠNTĠBAK PROGRAMI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ ĠNTĠBAK PROGRAMI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ Senato: 25 Ocak 2011 / 287-2-A Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Marmara Üniversitesi Teknoloji

Detaylı

16 Ağustos 2016 Sayı : RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

16 Ağustos 2016 Sayı : RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 16 Ağustos 2016 Sayı : 29803 RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER Ahi Evran Üniversitesinden: AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Birim: Giresun Üniversitesine bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu, anabilim dalı, bölüm ve programlarını,

YÖNETMELİK. b) Birim: Giresun Üniversitesine bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu, anabilim dalı, bölüm ve programlarını, 5 Temmuz 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28698 Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Bölüm 1: Genel Esaslar GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç, Kapsam ve Dayanak: Madde 1- Bu yönergenin amacı, zorunlu/isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Bezmialem Vakıf Üniversitesi

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 06/06/

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 06/06/ TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 06/06/2017 10.00 12 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ ÖĞRENİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ÇİFT ANADAL PROGRAMI Dayanak Madde 1 Bu Yönerge, 24/04/2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLİMSEL MTOK İNTİBAK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato : 5 Aralık 2017 / B

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLİMSEL MTOK İNTİBAK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato : 5 Aralık 2017 / B MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLİMSEL MTOK İNTİBAK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato : 5 Aralık 2017 / 360-6-B Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Marmara Üniversitesi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İnönü Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul meslek yüksekokulu ve enstitülerde,

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Çift Anadal ve Yandal Programı Yönergesi Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Türk-Alman

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Avrasya Üniversitesi nde uygulanan Yaz Öğretimi ne ilişkin esasları düzenlemektir.

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kastamonu Üniversitesinde bir lisans programını başarıyla sürdüren öğrencilerin, gerekli şartları sağladıkları ve

Detaylı

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 20.06.2017 tarih ve 73 sayılı kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ GELENEKSEL TÜRK MÜZİKLERİ ANASANAT DALI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ GELENEKSEL TÜRK MÜZİKLERİ ANASANAT DALI Amaç ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ GELENEKSEL TÜRK MÜZİKLERİ ANASANAT DALI HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Madde 1- Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

ATILIM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 12 Ocak 2017 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29946 YÖNETMELİK Atılım Üniversitesinden: ATILIM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; İlahiyat

Detaylı

Madde 4 Yakın Doğu Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi öğrencileri Üniversiteye kayıtta Yabancı Dilde Yeterlik-Seviye Tespit Sınavı na katılırlar.

Madde 4 Yakın Doğu Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi öğrencileri Üniversiteye kayıtta Yabancı Dilde Yeterlik-Seviye Tespit Sınavı na katılırlar. ECZACILIK FAKÜLTESİ Amaç ve Kapsam: Madde 1 Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrenci kayıtları, eğitim-öğretim ve sınavlar bu Yönetmelik hükümlerine göre yürütülür. Madde 2 Bu Yönetmelikte hüküm

Detaylı

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( 28 Temmuz 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28721 Kırıkkale Üniversitesinden: YÖNETMELİK KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI (UPOS) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI (UPOS) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI (UPOS) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi nde önlisans ve lisans düzeyindeki diploma programları arasında

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.

Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı uzaktan

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, 23.03.2016 tarih

Detaylı