ÖĞRETİM DÖNEMİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS FİZİK 1 FİZİK 2 DAF

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖĞRETİM DÖNEMİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS FİZİK 1 FİZİK 2 DAF"

Transkript

1 ÖĞRETİM DÖNEMİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI 1 FİZİK DERSLERİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS FİZİK 1 FİZİK 2 DAF Fizik dersi fen derslerinin genelinde gözlendiği üzere aynen zincirin halkaları misali birbiriyle iç içe geçmiş konulardan ibarettir. Fizik dersini Fizik 1 ve Fizik 2 diye ayırmamızın sebebi bu zinciri üniteler bazında kısa tutup sağlam olmalarını sağlamaktır. YGS Mart ayının sonunda yapıldığından ve YGS konularının ünitelerin sadece belli kısımlarından oluşmasından dolayı Fizik dersi Fizik 1 ve Fizik 2 diye bölünmüştür. Çünkü ünitelerin tamamı YGS müfredatına dahil değildir. Mesela Mekanik ünitesinin içerisinde dairesel hareket bulunmakta ancak bu konu YGS ye dahil edilmemiş durumdadır. YGS sınavına konuları yetiştirmek için ve Mekanik ünitesinin tamamı bitmeden diğer ünitelere geçmeme adına Fizik 1 ve Fizik 2 diye iki ayrı koldan konuların işlenmesi amaçlanmıştır. Sene başında yapılan hızlandırmanın sonuna doğru Fizik 1 de ayrıca 12. sınıf konularına gelinmiş olunacağından ayrıca bir avantaj daha ortaya çıkarılmak istenmiştir. Ayrıca Fizik 1 ve Fizik 2 müfredatları kendi içerisinde birbirine yakın konulardan oluştuğundan ders işlenişi açısından katkı sağlayacaktır. DAF ların sayısı ÖSYM nin yaptığı sınavlarda çıkan soru ağırlığına göre ayarlanmıştır. YGSH FİZİK DAF YGSH DAF ları Fizik dersinin YGS müfredatını içermekte olup konu bazında DAF sayısı soruların sınavdaki ağırlığına göre ayarlanmıştır. Konuların sadece YGS kısmını içermektedir. 11.SINIF FİZİK DAF 11. Sınıf DAF lar okul müfredatına göre dizayn edilmiştir. DAF ların içerisinde konu bütünlüğünü bozmayacak biçimde alt başlıklara göre sorular aralara serpiştirilip Yazılıya Hazırlık Soruları konulmuştur.

2 2 KİMYA DERSLERİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS KİMYA DAF LYS YGS DAF ları Milli Eğitim müfredatı dikkate alınarak hazırlanmıştır. Konuların DAF sayıları ise konu içeriğinin genişliği dikkate alınarak belirlenmiştir. DAF ların konu anlatım bölümünde ve uygulamalarda boşluklar bırakarak öğrencinin derse katılımını artırmak amaçlanmıştır. Konunun pekiştirilmesi için konu anlatımının ardından uygulama, örnek soru ve etkinliklere yer verilmiştir. Örnek sorularda geçmiş yıllarda sorulan sınav soruları da kullanılarak konu ile ilgili sorulan soruların zorluk derecesi, içeriği ve tarzının öğretilmesi amaçlanmıştır. YGSH KİMYA DAF YGSH DAF ları meslek lisesi gruplarına hitap edecek şekilde SBS ve 9. sınıf kimya müfredatı dikkate alınarak hazırlanmıştır. LYS DAF larına göre konu anlatımları görsel öğeler kullanılarak daha geniş tutulmuş, örnek soru ve etkinliklerin sayısı artırılmıştır. Örnek soru olarak geçmiş yıllardaki sınav soruları da kullanılarak konu ile ilgili sorulan soruların içeriği, zorluk derecesi ve tarzının öğretilmesi amaçlanmıştır. Uygulama ve konu anlatımlarının önemli kısımlarında boşluklar bırakılarak sınıf ortamında öğrencinin dersi takip etmesi amaç edinilmiştir. Konuların bitiminde hazırlanan genel tekrar DAF ları (YGS kimya denemeleri) ile öğrencinin sınava yakın dönemde bilgi düzeyinin kontrolü ve eksiklerinin tespiti amaçlanmıştır. 11.SINIF KİMYA DAF 11. Sınıf DAF lar okul müfredatına göre düzenlenmiştir. Konu anlatımının ardından örnek soru, uygulama ve etkinlikler konularak konunun pekişmesi amaçlanmıştır. Her ünitenin bitiminden sonra, ünitenin özetini, örnek soruları ve yazılıya hazırlık sorularını içeren DAF larla öğrencinin konuyu hatırlaması ve okuldaki yazılı sınavlara hazırlanması hedeflenmiştir.

3 3 BİYOLOJİ DERSLERİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS BİYOLOJİ DAF LYS de daha çok sistem ağırlıklı soru geldiğinden bu konular föylerde daha yoğun işlenmektedir. Bitki Biyolojisi sistemlerin içerisinden çıkarılıp Milli Eğitim deki gibi ayrı işlenmiştir. Sistemler sadece hayvanlara aittir. DAF larda öncelik konunun pekiştirilmesi için sorularla yapılan tekrardır. YGSH BİYOLOJİ DAF Biyolojinin tüm konuları her iki sınavda da çıkmaktadır. İlk sınav 9. ve 10. sınıf ağırlıklı olduğundan DAF lar bu durum göz önüne alınarak sıralanmıştır. 4 seneye yayılan Ekoloji gibi bazı konular föylerde detaylı incelenmiştir. İlk sınavda daha evvel Taşıma ve Solunum sistemine ait soru çıktığından sınava kadar bu sistemlerin işlenmesi hedeflenmiştir. DAF larda öncelik konunun pekiştirilmesi için sorularla yapılan tekrardır. 11.SINIF BİYOLOJİ DAF 11. Sınıf DAF ları okul tekrarı ve sınava hazırlık amaçlarını taşımaktadır. 11. Sınıfta öğrenciye görsel ağırlıklı föyler hazırlanmıştır. Bu konularla ilgili örneğin bitkilerde taşıma görsel sorularda çıkmaktadır.

4 4 MATEMATİK DERSLERİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS MATEMATİK I ve MATEMATİK II DAF Mat 1 ve Mat 2 DAF larının konu dağılımları ve konulara ayrılan DAF sayıları belirlenirken Milli Eğitim müfredatı esas alınmış, YGS ve LYS deki soru dağılımlarına dikkat edilmiştir. LYS DAF ların ilk 4 sayfası her düzeydeki öğrencinin seviyesine hitap edecek şekilde düzenlenmiş konuyu kavratan temel düzeyde sorulardan oluşturulmuştur. Son 4 sayfada ise bu konuyu pekiştiren ve öğrencinin bu konudaki bilgisinin yanı sıra yorum gücünü geliştiren soruları kapsamaktadır. Kırmızı ve Mavi Set DAF larda ideal konu anlatımının yakalanması adına konu anlatımları birbirine yakın sorulardan oluşturulmuştur. Testleri oluşturan sorular ise tamamen değiştirilmiştir. TS YGSH MATEMATİK DAF TS YGSH DAF ları öğrencilerin temel bilgilerini pekiştiren örneklerden oluşmaktadır. DAF ların testlerinde ise konu anlatımındaki soruların benzerlerine ve öğrencinin YGS sınavında karşılaşacağı soru tiplerine yakın sorulara yer verilmiştir. 11.SINIF MATEMATİK DAF 11. Sınıf DAF larında ise konu anlatımı 3 sayfa ile sınırlandırılıp öğretmenin konuyu öğrenciye zorlanmadan öğretebilmesi, sonraki sayfalarda yer alan zorluk derecesi farklı sorulardan öğrenci düzeyine göre seçim yaparak konuyu pekiştirmesi amaçlanmıştır. DAF lardan 6 tanesi konu tekrar ve son 1 tanesi genel tekrar olarak hazırlanmıştır. Bu DAF lar öğretmenler tarafından öğrenciye ödev şeklinde verilebilir. DAF ların son sayfasındaki özel testlerin iyi sınıflarda çözülmesi uygundur.

5 5 GEOMETRİ DERSLERİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS GEOMETRİ DAF LYS DAF ları 9. sınıftan itibaren yeni müfredat dikkate alınarak hazırlanmıştır. LYS DAF larında önce öğrencinin üçgen ve dörtgen bilgilerinin pekiştirilmesi hedeflenerek, daha sonra bunların analitik geometri içindeki uygulamalarına yer verilmiştir. Bu DAF ların her seviyede uygulanabilmesi için sorular kolaydan zora doğru sıralanarak, farklı soru tiplerine konu anlatımın örnek çözümlerinin son sayfalarında yer verilmiştir. Bu sayfada yer alan kepli sorular sadece üst seviyedeki sınıflarda çözülmeli ve sayfanın diğer soruları da alt seviyedeki sınıflara zor geliyor ise çözülmemelidir. Bu soruların yerine konu testinden uygun olan sorulara yer verilmelidir. TS YGSH GEOMETRİ DAF YGSH DAF ları 6, 7 ve 8. sınıf konuları dikkate alınarak 9. sınıf müfredatından oluşturulmuştur. Bu DAF larda sorular kolay ve orta düzeyde hazırlandığı için örneklerin tamamı çözülerek konu testi ödevlendirilmelidir. 11.SINIF GEOMETRİ DAF 11. Sınıf DAF larının büyük bir çoğunluğunda konu anlatımı 3 sayfa ile sınırlandırılarak föylerin daha rahat uygulanması amaçlanmıştır. Zor soruların bulunduğu föylerde bu sorular özel test adı altında son sayfada toplanmıştır. Alt seviyedeki sınıflara bu testler çözülmemelidir. Föylerde yer alan formül ve teoremlerin ispatları uygun olan sınıflarda yapılmalıdır. Çünkü yeni müfredatta bu ispatlara çok önem verilmiştir.

6 6 TÜRKÇE VE EDEBİYAT DERSLERİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS TÜRKÇE EDEBİYAT DAF LYS Dil Anlatım ve Edebiyat derslerinde anlatılacak konular, Milli Eğitim müfredatı örnek alınarak düzenlenmiştir. Konu dağılımı yapılırken ve her bir konu için ayrılan föy sayısı belirlenirken konuların YGS ve LYS deki ağırlıkları dikkate alınmıştır. Ana konu başlıklarına ait bölümlemede ise konu bir ders süresinde anlatılabilecek kısımlara bölünmüş, yıllık ders saati de göz önünde bulundurularak föy dağılımı yapılmıştır. Dil anlatım ve edebiyat DAF ları iki bölümden oluşturulmuştur: Konu Anlatım: Konuyla ilgili ait bilgilerin anlatıldığı yapıldığı bölümdür. Konu ayrıntılı biçimde anlatılarak öğretmek amaçlanmıştır. Bu bölümde, konunun kimi önemli kısımlarına ait ifadeler boşluklarla belirtilerek bu boşlukların öğrenci tarafından doldurulması istenmiştir. Bu şekilde öğrencinin dersi takip etmesi, konu üzerinde düşünmesi ve eski bilgilerini hatırlaması amaç edinilmiştir. Bu bölümde, anlatılan kısımla ilgili uygulamalara ve örnek sorulara da yer verilerek konunun pekiştirilmesi sağlanmıştır. Konu Değerlendirme Testi: Anlatım bölümünde öğretilen konuya ait sorulardan oluşan bölümdür. Bu bölümde, konuyla ilgili geçmiş yıllara ait YGS ve LYS sorularıyla, dershanemiz tarafından hazırlanan sorular bulunmaktadır. Öğrencinin konu üzerindeki bilgisini ölçmesi ve konuya ait soru tiplerini görmesi amaçlanmıştır. MF YGSH TÜRKÇE DAF YGSH DAF ları sayısal ve meslek lisesi grupları için hazırlanmıştır. YGS Türkçe sınavında öğrencilerin sorumlu olduğu konuları kapsamaktadır. TM ve TS gruplarında olduğu gibi konu anlatım ve konu değerlendirme testi bölümlerinden oluşmaktadır. 11.SINIF DİL ANLATIM VE TÜRK EDEBİYATI DAF 11. sınıf Dil Anlatım ve Edebiyat derslerinde anlatılacak konular Milli Eğitim müfredatına uygun olarak düzenlenmiştir. DAF lar hazırlanırken Milli Eğitim müfredatındaki konu sıralaması örnek alınmıştır. Dil anlatım DAF larında 11. sınıf konularının yanı sıra her konunun yanına 9. ve 10. sınıfa gösterilmiş olan YGS konularından da ekleme yapılmıştır. Bu şekilde öğrenciye okul takviyesi yapılırken öğrencinin YGS hazırlık süreci de başlatılmıştır. 11. sınıf dil anlatım ve edebiyat DAF ları da konu anlatım ve değerlendirme testlerinden oluşmaktadır. Konu anlatım bölümlerinde, konuya ait bilgilere ve konuyla ilgili örnek metinlere yer verilmiştir. Örnek metinler, öğrenciyle birlikte incelenerek öğrencinin konuyla ilgili çıkarımlarda bulunması, uygulama yaparak konuyu öğrenmesi sağlanmıştır. Değerlendirme testiyle de konu pekiştirilmiştir.

7 7 COĞRAFYA DERSLERİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS COĞRAFYA DAF DAF lardaki konular ÖSYM de çıkan soruların paralelinde gerekli ayrıntılara yer verilerek hazırlanmıştır. Konu anlatımı ile görsel ögeler birleştirilerek öğrencilerin konuyu somut şekilde anlaması amaçlanmıştır. DAF lardaki konu anlatımında örnek sorular ile çıkmış LYS sorularına yer verilerek konunun önemli yerlerine dikkat çekilmiştir. DAF larda bulunan etkinlikler ile konunun pekiştirilmesi sağlanmış, DAF sonundaki konu testleri ile öğrencilerin bilgi düzeyinin kontrol edilmesi amaçlanmıştır. YGSH COĞRAFYA DAF YGSH DAF ları öğrencilerin temel düzeyleri dikkate alınarak oluşturulmuştur. Bu amaçla özellikle ilk 4 DAF coğrafya bilgi düzeyi zayıf, eksik ve harita becerisi gelişmemiş olan öğrenciler dikkate alınarak hazırlanmıştır. DAF larda yer alan grafikler, tablolar ve fotoğraflarla dersin hem daha iyi anlaşılması hem de daha iyi akılda kalması amaçlanmıştır. DAF lardaki konu anlatımları arasına konulan çıkmış YGS soruları ve örnek sorular ile önemli yerlere dikkat çekilmiştir. DAF larda bulunan etkinlikler ile öğrenilen konunun pekiştirilmesi amaçlanmış ve DAF ların sonunda bulunan konu testleri ise konuların ne kadarının anlaşıldığını ortaya koymak için hazırlanmıştır. 11.SINIF COĞRAFYA DAF 11. sınıf DAF ları okullarda okutulan MEB kitaplarındaki müfredat esas alınarak hazırlanmıştır. 11. sınıf müfredat konularının öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılması için uzun anlatımlar yerine maddeli anlatım tercih edilmiş, konuların kalıcılığını sağlamak için görsel öğelere yer verilmiştir. Tekdüze anlatım yerine öğrencinin katılımını sağlamak amacıyla DAF larda önemli görülen yerler boş bırakılmış, sınıf içinde öğretmen ve öğrencilerin etkileşimi ile doldurulması amaçlanmıştır. Konu testleri söz konusu DAF ların öğrenciler tarafından ne kadar anlaşıldığını ortaya koymak için hazırlanmıştır. Konuların daha iyi hatırlanması ve bir bütün olarak öğrenilmesi için her ünite sonunda etkinlikler, hatırlatmalar ve yazılı sorularına yer verilmiş böylece öğrencilerin okula hazırlıklı gitmeleri hedeflenmiştir.

8 8 TARİH DERSLERİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS TARİH DAF TS grubu öğrencileri için Tarih dersi, Türkçeden sonra en önemli ders durumundadır. Bu nedenle TS grubu öğrencileri hem YGS hem de LYS 4 te başarılı olabilmeleri için Tarih sorularını kesinlikle çözmelidirler. Üstelik LYS 4 te tarih soruları 44 adet olup bu rakam başarı için belirleyici bir soru ağırlığı demektir. Birey TS Föyleri 74 adettir. Bu sayının belirlenmesinde sadece bir temel kural geçerli olmuştur. O da sadece YGS ve LYS 4 teki Tarih sorularıdır. YGS ve LYS 4 e ek olarak gerek ÖSS ve gerekse ÖYS dönemi tarih soruları da ölçü alınarak, konuların genişliği ve kısalığı belirlenmiştir. Sınav açısından çok fazla soru getiren konular daha geniş tutulmuştur. Özellikle LYS 4 sistemindeki ayrıntılı soru şekilleri Tarih TS föylerinin hem adedine hem de içeriğine yansımıştır. Konu anlatımı esnasında kullanılan Türkçe üslubunun sınav diline tam uygunluk göstermesine büyük önem verilmiştir. 8 sayfadan oluşan tarih föylerinin bazen 6 sayfası bazen de 7 sayfasını konu anlatımı doldurmaktadır. Föylerin son sayfalarını konu testleri oluşturur. Ancak 6 7 sayfalık konu anlatımı içinde öğrenci sadece konu anlatımını görmez. O konuya dair çıkmış soruların çok büyük bir bölümünü veya çıkmış en önemli soruları da Örnek Soru olarak görür. Bu nedenle TS Tarih dersinde bazı föylerde 8, bazı föylerde 13, bazılarında ise 18 den fazla ÖSS/YGS/LYS sorusu bulunmaktadır. Yine bu nedenle her öğrenci öğrendiği konunun hemen arkasından o konunun sınavda vücut bulmuş sorusunu görür. Böylece öğrenci sadece konuyu öğrenmekle kalmaz, konunun sınav bakımından önemini ve soru stratejisini görerek ikna olmuş bir öğrenme durumunu yaşar. Tarih föylerinde boşluk doldurmalara yer verilmiştir ki bu boşluklar öğrencinin geri kalmasını engelleyerek onun derse devamlılığını teşvik eder. Tarih föylerinde gerekli olan bütün haritalara yer verilmiştir. Tarih föylerinde konuların anlaşılmasını ve pekişmesini sağlayacak çok sayıda resim ve fotoğraf vardır. Bunlardan bazıları daha önce hiç yayımlanmamış resim ve fotoğraflardır.

9 TM YGSH TARİH DAF YGS deki tarih sorularından TM/TS/MF grubu öğrencilerinin tamamı sorumludur. Buna karşılık Tarih sorularını yalnızca YGS de çözecek olan TM ve MF grubu öğrencileri için Birey Tarih Ders Anlatım Föyleri çok yararlı bir kaynaktır. Çünkü YGS Tarih föyleri başından sonuna kadar sınav sistemine göre hazırlanmıştır. Konuların anlatımı ve dağılımı da bu sisteme göre belirlenmiştir. Bu nedenle föylerde anlatılan konuların anlatım genişliğini veya kısalığını sınavlarda çıkmış sorular belirlemiştir. YGS Tarih Föyleri 45 adettir. Konu anlatımı esnasında kullanılan Türkçe üslubunun sınav diline tam uygunluk göstermesine büyük önem verilmiştir. 8 sayfadan oluşan YGS Tarih föylerinin bazen 6 sayfası bazen de 7 sayfasını konu anlatımı doldurmaktadır. Föyün son sayfalarını konu testleri oluşturur. Ancak 6 7 sayfalık konu anlatımı içinde öğrenci, sadece konu anlatımını görmez. O konuya dair çıkmış soruların çok büyük bir bölümünü veya çıkmış en önemli soruları da Örnek Soru olarak görür. Bu nedenle YGS Tarih derslerinde bazı föylerde 8, bazı föylerde 12, bazılarında ise 15 ten fazla ÖSS/YGS sorusu bulunmaktadır. Yine bu nedenle her öğrenci öğrendiği konunun hemen arkasından o konunun sınavda vücut bulmuş sorusunu görür. Böylece öğrenci sadece konuyu öğrenmekle kalmaz, konunun sınav bakımından önemini ve soru stratejisini görerek ikna olmuş bir öğrenme durumunu yaşar. Tarih föylerinde boşluk doldurmalara yer verilmiştir ki bu boşluklar öğrencinin geri kalmasını engelleyerek onun derse devamlılığını teşvik eder. Tarih föylerinde gerekli olan bütün haritalara yer verilmiştir. Tarih föylerinde konuların anlaşılmasını ve pekişmesini sağlayacak çok sayıda resim ve fotoğraf vardır. Bunlardan bazıları daha önce hiç yayımlanmamış resim ve fotoğraflardır 11.SINIF TARİH DAF 11. Sınıf Tarih Ders Anlatım Föyleri 35 adettir. 11. Sınıf Tarih Föylerinde T. C. İnkılap Tarihi konuları anlatılmıştır. Konular anlatılırken okuldaki müfredat ve konu içeriği esas alınmıştır. Bu bakımdan 11. Sınıf Tarih Ders Anlatım Föyleri öğrencinin okuldaki İnkılap Tarihi derslerine yardımcı olacak çok yararlı bir kaynaktır. Ayrıca 11. Sınıf Tarih Ders Anlatım Föylerinde öğrenci üniversiteye giden yolda karşılaşacağı konu anlatım üslubunu, sınavdaki soru sistemini, soru şekillerini görür ve tanır. Böylece 1 yıl öncesinden sınava hazırlanmanın, sınav sistemi bilgisinde sağlam bir alt yapıya sahip olmanın avantajı ve rahatlığını yaşar. 11. Sınıf Tarih Ders Anlatım Föylerinde, öğrenci için bazı etkinlikler de yer almaktadır. Bunlar test, boşluk doldurma, doğru/yanlış, yazılı soruları, ödevlerdir.11. Sınıf Tarih Ders Anlatım Föyleri harita ve diğer görseller bakımından zengindir.

10 9 FELSEFE DERSLERİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS FELSEFE DAF LYS Felsefe Grubu DAF larda boşluk doldurma, verilen bir cümlenin ne anlama geldiği, bu konularla ilgili YGS de çıkmış sorular, verilen bir felsefe metnini yorumlama uygulamalarına yer verilmiştir. Bundan dolayı da öğretmen bir DAF ı derse girmeden önce gözden geçirmelidir. DAF ların amacı hem öğrenciyi derse katmak hem de çok soyut olan felsefeyi biraz samuta indirgemektir. DAF larda her konu bitişinde o konuyla ilgili geçmiş yıllarda ÖSYM tarafında sorulmuş sorular örnek olarak verilmiştir. Bunlar sınıfta öğrencilere çözdürülür. Ezber ya da tanım gerektiren konularda boşluk doldurma uygulamasına da yer verilmiştir TM YGSH FELSEFE DAF Bu DAF larda sadece felsefe anlatıldığı için, ağırlıklı olarak paragraf çalışmalarına yer verilmiştir. Bu paragrafları sınıfta öğrenciler kendi DAF larından okuyacaklar, sonra da paragrafla ilgili verilen soruları cevaplamaya çalışacaklardır. Bu sorularda bazılarının kesin bir cevabı yoktur; bundan dolayı cevap tamamen öğrenciye bırakılmıştır. Buradaki amaç, öğrencinin metin üzerinde düşünmesini sağlamaktır. Bu yöntemle öğrenciyi hem paragraf türü soruların çözümüne hazırlayıp, hem de sınıfta aktif hale getirmiş oluruz. DAF larda kullandığımız bir başka yöntem de boşluk doldurmadır. Boşluk doldurmalar genellikle kesin olarak bilinen felsefenin özellikleri, felsefe ve bilimin benzer ve farklı yönleriyle ilgilidir. 11.SINIF FELSEFE DAF Bu DAF lar ağırlıklı olarak 11.sınıfların okullarına yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. DAF larda metin çalışmalarına çok fazla yer verilmiştir. Her metinden sonra o metinle ilgili sorular vardır. Bu sorular sınıfta öğrencilerle birlikte çözülecektir. DAF ların sonundaki yazılıya hazırlık sorularıyla hem öğrenilenleri tekrar etmek, hem de yazılıya hazırlanmak hedeflenmiştir.

YGS 1 PUAN OLUŞUMU ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ TÜRKÇE 20% FEN BİLİMLERİ 30% SOSYAL BİLİMLER 10% TEMEL MATEMATİK 40%

YGS 1 PUAN OLUŞUMU ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ TÜRKÇE 20% FEN BİLİMLERİ 30% SOSYAL BİLİMLER 10% TEMEL MATEMATİK 40% YGS 1 PUAN OLUŞUMU 30% 20% 40% YGS 2 PUAN OLUŞUMU 20% 40% 30% YGS 3 PUAN OLUŞUMU 20% 40% 30% YGS 4 PUAN OLUŞUMU 30% 20% 40% YGS 5 PUAN OLUŞUMU 37% 33% 20% YGS 6 PUAN OLUŞUMU 20% 33% 37% MF 1 PUAN OLUŞUMU

Detaylı

tüm adaylar için ortak ve tek bir sınav olan birinci aşamadır. YGS sonucunda adaylar açık öğretim ve ön lisans programlarına yerleşebileceklerdir.

tüm adaylar için ortak ve tek bir sınav olan birinci aşamadır. YGS sonucunda adaylar açık öğretim ve ön lisans programlarına yerleşebileceklerdir. Birey Eğitim Yayınları 2010-2011 Öğretim Dönemi Yayın Planı Sayın Eğitimci; 2010-2011 Öğretim Döneminde kullanılacak olan yayınların planı YÖK nun yapmış olduğu sınav sistemi değişikliğine uygun olarak

Detaylı

9. SINIF. final 9. Sınıf Aylık Dergi Seti FİNAL EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİLERE VERİLECEK KAYNAKLAR. TOPLAM - 110t. Kurumun KDV li Alış Fiyatı

9. SINIF. final 9. Sınıf Aylık Dergi Seti FİNAL EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİLERE VERİLECEK KAYNAKLAR. TOPLAM - 110t. Kurumun KDV li Alış Fiyatı 9. Sınıf Aylık 9. SINIF 9. Sınıf Aylık Türk Dili ve Edebiyatı Bilgi Bankası Fen Bilimleri Bilgi Bankası TOPLAM - 110t Sipariş Verilecek Yayıncılık 10. Sınıf Aylık 10. SINIF 10. Sınıf Aylık Türk Dili ve

Detaylı

LİSE VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK 2017-2018 01 Öğretmene Destek Yayın İhtiyacı 02 03 Müfredat Uyumlu Plan ve Sistem 04 Rahat Anlaşılır Dil 10 Öğrenci İhtiyaçları BAŞARI ODAKLI YAYIN 05 Hızlı Kavramaya Odaklı

Detaylı

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır.

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır. EĞİTİM VE İŞLEYİŞ Ders verimli bir şekilde işlenir. Öğretmen ders anlatma hızını sınıf seviyesine göre ayarlar. Öğrencilerin anlatılanları anlama problemi olmaz. Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına

Detaylı

2014 / 2015 LYS DÜZEY BELİRLEME SINAVI FORMATI

2014 / 2015 LYS DÜZEY BELİRLEME SINAVI FORMATI LYS DÜZEY BELİRLEME SINAVI FORMATI LYS DBS (DÜZEY BELİRLEME SINAVI) MF 1.test Türkçe 20 Türkçe 20 2.test Matematik-Geometri 40 Matematik 30 3.test Fen Bilimleri 40 Fizik 14 Kimya 13 Biyoloji 13 Türkçe

Detaylı

www.dersuzmaniyayinlari.com Değerli Öğretmenim; Elinizdeki bu katalog Dersuzmanı Yayınları nın konu anlatım föylerini tanıtmak için hazırlanmıştır. Sınıfta kullanılacak ana ürün olarak tasarlanan dersuzmanı,

Detaylı

YGS BİYOLOJİ. Test A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E

YGS BİYOLOJİ. Test A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E YGS BİYOLOJİ Test 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 1 A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E 4 E B E C B E C D C E 5 E D B C D E A A B C C E 6 A C D E E E A

Detaylı

AYRANCI AYSEL YÜCETÜRK ANADOLU LİSESİ KURS PROGRAMI DİL VE ANLATIM 2 3 TÜRK EDEBİYATI 3 3 TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3

AYRANCI AYSEL YÜCETÜRK ANADOLU LİSESİ KURS PROGRAMI DİL VE ANLATIM 2 3 TÜRK EDEBİYATI 3 3 TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3 9.SINIFLAR (En fazla üç ders seçilebilir ) TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3 BİYOLOJİ 2 3 ingilizce 6 5 ( istediğiniz kurs öğretmenini adını yazınız) na katılmak isteyen öğrenciler

Detaylı

TEST FEN YGS TEMEL MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 FASİKÜL) TEST FEN YGS GEOMETRİ KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (4 FASİKÜL) 24,00 19,00

TEST FEN YGS TEMEL MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 FASİKÜL) TEST FEN YGS GEOMETRİ KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (4 FASİKÜL) 24,00 19,00 2016-2017 TEST FEN YAYINLARI YGS KONU ANLATIMLI FASİKÜLLER TEST FEN YGS DİL ve ANLATIM KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 37,50 30,00 TEST FEN YGS TEMEL MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 37,50 30,00 TEST

Detaylı

TED ZONGULDAK KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. KANAAT DÖNEMİ 9/A SINIFI YAZILI SINAV TAKVİMİ

TED ZONGULDAK KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. KANAAT DÖNEMİ 9/A SINIFI YAZILI SINAV TAKVİMİ 9/A SINIFI YAZILI SINAV TAKVİMİ BÖLÜM SINAVI (FEN 2) 23.02.2015 Pazartesi MATEMATİK 1 03.03.2015 Salı BÖLÜM SINAVI (TÜRKÇE 1) 05.03.2015 Perşembe İNGİLİZCE 1 10.03.2015 Salı BÖLÜM SINAVI (MATEMATİK 3)

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : 2009-2010 DÖNEMİ : 2 SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI :

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : 2009-2010 DÖNEMİ : 2 SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : GÜNLERİ SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : TÜRKÇE 12.03.2010 26.04.2010 31.05.2010 2, Saat MATEMATİK 29.03.2010 01.05.2010 02.06.2010 PAZARTESİ 2, Saat BİYOLOJİ 19.03.2010 28.05.2010 CUMA CUMA FİZİK 23.03.2010

Detaylı

2012 YGS Soru Değerlendirmesi

2012 YGS Soru Değerlendirmesi 2012 YGS Soru Değerlendirmesi Unutulmamalı YGS yi istediği gibi sonuçlandıran adaylarda bir rahatlama gözlenirken, sınavı istediği şekilde sonuçlanmayan adaylarda ise bir huzursuzluk gözlenmektedir. Sınavın

Detaylı

9. SINIFLAR. 1.YAZILI 1.Yazılı 17 Mart 2014 Matematik Din Kültür Ve Ahlak Bilgisi. 1.Yazılı 18 Mart 2014 T.E.D. 2. Yabancı Dil

9. SINIFLAR. 1.YAZILI 1.Yazılı 17 Mart 2014 Matematik Din Kültür Ve Ahlak Bilgisi. 1.Yazılı 18 Mart 2014 T.E.D. 2. Yabancı Dil 9. SINIFLAR 1.Yazılı 19 Mart 2014 Sağlık - Tarih 1.Yazılı 21 Mart 2014 Kimya Yabancı Dil 1.Yazılı 24 Mart 2014 Fizik - Coğrafya 2.Yazılı 21 Nisan 2014 Sağlık - Tarih 2.Yazılı 24 Nisan 2014 Kimya Yabancı

Detaylı

2015 2016 İLKOKUL FİYAT LİSTESİ

2015 2016 İLKOKUL FİYAT LİSTESİ İLKOKUL FİYAT LİSTESİ 2. SINIF TÜRKÇE ATK KİTAP 272 9786053720799 21,00 2. SINIF MATEMATİK ATK KİTAP 240 9786053721987 19,00 2. SINIF HAYAT BİLGİSİ ATK KİTAP 248 9786053720805 19,50 2. SINIF İNGİLİZCE

Detaylı

Uygulanacak Sınavlar. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS )

Uygulanacak Sınavlar. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS ) Uygulanacak Sınavlar Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS ) (Üniversite eğitimi almak isteyen ( 4-6 yıllık fakültelerde eğitim tüm adaylara yöneliktir.) almak isteyen tüm

Detaylı

YGS-LYS Sınav Sistemi

YGS-LYS Sınav Sistemi YGS-LYS Sınav Sistemi 2012 ÖSYS Birinci Aşama : Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sınav Tarihi Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Sorular Testi 40 Soru Testi 40 Soru Testi 40 Soru Testi 40 Soru 160

Detaylı

günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından duyurusu yapılan yeni sistemi aşağıdaki gibi 8 maddede özetleyebiliriz:

günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından duyurusu yapılan yeni sistemi aşağıdaki gibi 8 maddede özetleyebiliriz: Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; 12.10.2017 günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından duyurusu yapılan yeni sistemi aşağıdaki gibi 8 maddede özetleyebiliriz: 1. Üniversite giriş sisteminin temelindeki

Detaylı

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır.

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır. 11. SINIF EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM VE İŞLEYİŞ Ders verimli bir şekilde işlenir. Öğretmen ders anlatma hızını sınıf seviyesine göre ayarlar. Öğrencilerin anlatılanları anlama problemi olmaz. Müfredat ve test

Detaylı

2011 ÖSYS ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE İKİ AŞAMALI SİSTEM (YGS LYS)

2011 ÖSYS ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE İKİ AŞAMALI SİSTEM (YGS LYS) 2011 ÖSYS ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE İKİ AŞAMALI SİSTEM (YGS LYS) İKİ AŞAMALI SİSTEMİN ÖZELLİKLERİ Birinci aşama sınavı YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) Nisan ayında, ikinci aşama sınavı LYS (Lisans Yerleştirme

Detaylı

perakende fiyat kataloğu 2013-2014

perakende fiyat kataloğu 2013-2014 perakende fiyat kataloğu 2013-2014 çünkü insan değerlidir Üniversite Hazırlık Ürünleri YGS - LYS Soru Kitapları * YGS Türkçe 400 27.50 YGS Tarih 208 14.30 YGS Coğrafya 240 16.50 YGS Felsefe 160 12.00 YGS

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ AY EYLÜL 20 Salı DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 YGS 1 DENEME 1 YGS 1 EKİM 18 Salı DENEME 2 DENEME 2 AY 1 Salı

Detaylı

Sınav Sistemleri Hakkında Ne Kadar Bilgiye Sahip Olmalıyız?

Sınav Sistemleri Hakkında Ne Kadar Bilgiye Sahip Olmalıyız? 2015 YGS - LYS Sınav Sistemleri Hakkında Ne Kadar Bilgiye Sahip Olmalıyız? - ÖSYM ve yaptığı sınavlar hakkında bilgi sahibi olmak alan bilgimizi daha verimli kullanmamıza - Öğrencide kendisine karşı ekstra

Detaylı

ÖZEL ARI ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ARI FEN LİSESİ 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖZEL ARI ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ARI FEN LİSESİ 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU Üniversiteye giriş yolunda önemli bir adım olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 30

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : DÖNEMİ : 1. SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI :

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : DÖNEMİ : 1. SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : GÜNLERİ SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : TÜRKÇE 12.11.2009 10.12.2009 07.01.2010 PERŞEMBE 3, Saat MATEMATİK 17/11/2009 05.01.2010 BİYOLOJİ 02.12.2009 12.01.2010 ÇARŞAMBA 6, Saat 7, Saat FİZİK 16/11/2009 04.01.2010

Detaylı

ÖSYM TYT sorularını açıkladı, Anabilim Zümre Başkanları soruları yorumladı.

ÖSYM TYT sorularını açıkladı, Anabilim Zümre Başkanları soruları yorumladı. ÖSYM TYT sorularını açıkladı, Anabilim Zümre Başkanları soruları yorumladı. Bu yıl ilk kez yapılacak olan Temel Yeterlilik Testinde yer alacak soruların değerlendirilmesi ve yapılan değişikliklerin sorulara

Detaylı

Yeni Sınav Sistemi. Yeni Sınav Sistemi (YGS-LYS) 1-YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) Sevgili Öğrenciler:

Yeni Sınav Sistemi. Yeni Sınav Sistemi (YGS-LYS) 1-YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) Sevgili Öğrenciler: Sevgili Öğrenciler: Yeni Sınav Sistemi 2010 Yılında uygulanacak yeni ÖSS sistemi konusunda sizi bilgilendirmek için bu kitapçığı hazırladık. SAY, EA, SÖZ, DİL puan türlerindeki sayı ve içerik olarak artışları,

Detaylı

2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI

2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI MEHMET ÖZÖNCEL ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI TÜRKÇE 2013 YGS soruları geçmiş yıllardaki sınav müfredatına uygun olarak geldiği söylenebilir. 2013 YGS soruları,

Detaylı

Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler,

Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler, 04 Ocak 2018 Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından güncellenen, 04.01.2018'de de YÖK web sitesine konulan " ile İlgili Sıkça

Detaylı

Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler,

Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler, 20 Ekim 2017 Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler, 12.10.2017 günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından duyurusu yapılan, 18.10.2017'de de YÖK web sitesine konulan

Detaylı

Eğitim - Öğretim Yılı. Yayın Kataloğu

Eğitim - Öğretim Yılı. Yayın Kataloğu 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Yayın Kataloğu Netbil Yayınları ile Başarınızı Garantileyin facebook.com/netbilyayinlari twitter.com/netbilyayinlari instagram.com/netbilyayinlari www.netbilyayincilik.com

Detaylı

Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler,

Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler, 13 Ekim 2017 Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler, 12.10.2017 günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından duyurusu yapılan yeni sistemi aşağıdaki gibi 8 maddede özetleyebiliriz:

Detaylı

2014 LYS-2 TESTLERİNE YÖNELİK STRATEJİLERİ

2014 LYS-2 TESTLERİNE YÖNELİK STRATEJİLERİ 2014 LYS-2 TESTLERİNE YÖNELİK STRATEJİLERİ Adaylar LYS-2 de fizik, kimya ve biyoloji testlerinden sınava girecekler. LYS- 2 ler sayısal alanda sağlık bilimleri, fen bilimleri ve mühendislik alanında tercih

Detaylı

LYS MATEMATİK TESTİNİN YILLARA GÖRE ORTALAMASI

LYS MATEMATİK TESTİNİN YILLARA GÖRE ORTALAMASI 16,00 14,00 12,00 10,00 8,00 6,00 4,00 2,00 0,00 LYS MATEMATİK TESTİNİN YILLARA GÖRE ORTALAMASI 10,38 10,20 10,58 12,88 MATEMATİK SORU SAYISI: 50 SORU 15,93 14,43 14,70 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ AY KASIM EKİM AY AY ARALIK 15 Çarşamba DENEME 1 DENEME 1 22 Çarşamba DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 2 DENEME 2 3 Pazartesi Fransızca 1 4 Salı 5 Çarşamba Fransızca 1 Fransızca 1 DENEME 3 DENEME

Detaylı

YGSH. Bireysel Gelişim Sistemi. Yayın Planı

YGSH. Bireysel Gelişim Sistemi. Yayın Planı 2014-2015 YGSH Bireysel Gelişim Sistemi Yayın Planı 2014-2015 İÇİNDEKİLER YGSH 1- Bireysel Gelişim Sistemi Çalışma Föyleri 2- Gelişim Serisi Soru Bankaları 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey

Detaylı

altın nesil 2015-2016 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM LİSE SINAV TAKVİMİ Coğrafya 1 Coğrafya 1 Dil Anlatım 1 Dil Anlatım 1 Edebiyat 1 Edebiyat 1

altın nesil 2015-2016 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM LİSE SINAV TAKVİMİ Coğrafya 1 Coğrafya 1 Dil Anlatım 1 Dil Anlatım 1 Edebiyat 1 Edebiyat 1 altın nesil AY EKİM GÜN 2015-2016 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM LİSE SINAV TAKVİMİ 9 A/B 10 A/B 11/TM 11/FM 12/TM 12/FM 27 Salı DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 AY GÜN 9 A/B 10 A/B 11/TM 11/FM

Detaylı

TED ZONGULDAK KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. KANAAT DÖNEMİ 9/A SINIFI YAZILI SINAV TAKVİMİ

TED ZONGULDAK KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. KANAAT DÖNEMİ 9/A SINIFI YAZILI SINAV TAKVİMİ 9/A SINIFI YAZILI TAKVİMİ İNGİLİZCE 1 08.03.2016 Salı MATEMATİK 1 11.03.2016 Cuma FİZİK 1 14.03.2016 Pazartesi DENEME I 3 28.03.2016 Pazartesi COĞRAFYA 1 30.03.2016 Çarşamba ALMANCA/FRANSIZCA 1 01.04.2016

Detaylı

YGS NEDİR? YGS: Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır.

YGS NEDİR? YGS: Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır. Buket KUYUCAKLIOĞLU YGS NEDİR? YGS: Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır. LYS puanının %40 ını oluşturur. YGS ile girilebilecek

Detaylı

ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme

ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS, 1 oturum, İkinci aşama LYS, 5 oturumda yapılmaktadır.

Detaylı

2013-2014. Türkçe Testi 1-B 2-B 3-C 4-A 5-C 6-C 7-D 8-D 9-A 10-B 11-D 12-A 13-A 14-C 15-A. Matematik Testi (MEB)

2013-2014. Türkçe Testi 1-B 2-B 3-C 4-A 5-C 6-C 7-D 8-D 9-A 10-B 11-D 12-A 13-A 14-C 15-A. Matematik Testi (MEB) A 4. SINIF MERKEZİ SİSTEM YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI - 3 kitapçığı 1-B 2-B 3-C 4-A 5-C 6-C 7-D 8-D 9-A 10-B 11-D 12-A 13-A 14-C 15-A Matematik Testi (MEB) 1-C 2-B 3-B 4-D 5-C 6-B 7-A 8-D 9-C 10-D 11-B 12-A

Detaylı

ÖZEL ZAFER DERSHANELERİ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR SINAV TAKVİMİDİR

ÖZEL ZAFER DERSHANELERİ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR SINAV TAKVİMİDİR 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR 1. SINAV 12 EKİM 2014 PAZAR 1. TARAMA 25-26 EKİM 2014 TARİHLERİNDE DAĞITILIR 2. DENEMEYE AİT. 2. SINAV 2 KASIM 2014 PAZAR 3. SINAV 7 ARALIK 2014 PAZAR 2. TARAMA 20-21

Detaylı

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 11.07.2017 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2017-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS Sonrası Herhangi Bir LYS ye Girmeye Hak Kazanan Aday Sayısı:

Detaylı

2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ

2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 4. SINIF 4. YAZILI DERS TARİHİ SAATİ TÜRKÇE 12.03.2013 2.DERS 02.05.2013 2.DERS 30.05.2013 2. DERS MATEMATİK 26.03.2013 2.DERS 30.04.2013 2.DERS 21.05.2013 2. DERS FEN VE TEKNOLOJİ 05.03.2013 2.DERS 04.04.2013

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERSLERİN 1.DÖNEM ORTAK SINAV TARİHLERİ

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERSLERİN 1.DÖNEM ORTAK SINAV TARİHLERİ BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İN 1.DÖNEM ORTAK SINAV TARİHLERİ 9/A-B-C-D DİL VE ANLATIM 06.11.2014 15.12.2014 05.01.2015 2.SAAT TARİH 06.11.2014 15.12.2014 05.01.2015 4.SAAT

Detaylı

Matematik testi adayların işlemsel yeteneklerini, belli bir zaman diliminde ölçen ve adayları en çok zorlayan derslerin başında gelmektedir.

Matematik testi adayların işlemsel yeteneklerini, belli bir zaman diliminde ölçen ve adayları en çok zorlayan derslerin başında gelmektedir. YGS - MATEMATĠK YGS - Matematik testinde 32 soru sorulmaktadır. 8 tane de Geometri dersinden soru çıkmaktadır. Matematik ve Geometri derslerinden toplam 40 soru sorulmaktadır. Matematik testi adayların

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) KISA TARİH 1974 yılına kadar üniversiteler kendi öğrencilerini kendilerini seçiyordu. Karışıklığı önlemek amacıyla sınavların tek merkezden yapılması kararı alındı

Detaylı

2014 LYS-3 TESTLERİNE YÖNELİK STRATEJİLERİ

2014 LYS-3 TESTLERİNE YÖNELİK STRATEJİLERİ 2014 LYS-3 TESTLERİNE YÖNELİK STRATEJİLERİ Adaylar LYS-3 de Türk Dili Edebiyatı ile Coğrafya-1 testlerinden sınava girecekler. Özellikle eşit ağırlık ve sözel alanda tercih yapacak adaylar için her iki

Detaylı

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ ÖMER ÖCAL REHBERLİK UZMANI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12 Ekim 2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere Yükseköğretime

Detaylı

Üniversiye Geçişte Fizik Dersine Nasıl Çalışmalıyım!

Üniversiye Geçişte Fizik Dersine Nasıl Çalışmalıyım! Üniversiye Geçişte Fizik Dersine Nasıl Çalışmalıyım! SINAV PÜF NOKTALARI Hidayet TERECİ www.fencebim.com Emek En verimli yağmur alın teridir. Cenap Şahabettin YGS Ortalama Başarı EDEBİYAT 2015 Ort. başarı

Detaylı

Neden Çağrışım Yayınları?

Neden Çağrışım Yayınları? Neden Çağrışım Yayınları? Değerli Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri, Yeni bir eğitim-öğretim yılı daha başlıyor. Çağrışım Yayınları olarak geçtiğimiz yıllardaki 9, 10, 11. Sınıflar ve üniversite sınavlarına

Detaylı

ÖSYS ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ

ÖSYS ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ ÖSYS ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ 2014-2015 ANKARA 2015 ÖSYS BİRİNCİ AŞAMA: YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) YGS BAŞVURU TARİHİ : OCAK 2015 SINAV TARİHİ : 15 MART

Detaylı

Üniversiteye giriş sınavı; -YGS(Yükseköğretime geçiş sınavı) -LYS(Lisans yerleştirme sınavı) Olmak üzere iki sınav şeklinde yapılacaktır.

Üniversiteye giriş sınavı; -YGS(Yükseköğretime geçiş sınavı) -LYS(Lisans yerleştirme sınavı) Olmak üzere iki sınav şeklinde yapılacaktır. Üniversiteye giriş sınavı; -YGS(Yükseköğretime geçiş sınavı) -LYS(Lisans yerleştirme sınavı) Olmak üzere iki sınav şeklinde yapılacaktır. YGS ve LYS deki sınav soru sayıları, süreleri, puan türleri hakkında

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ İÇİNDEKİLER: Üniversite Sınav Sistemi Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) Lisansa Yerleştirme Sınavı (LYS)

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı

Detaylı

ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ

ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SİSTEMİ 2010 yılından itibaren üniversiteye giriş sistemi iki aşamalı bir sistem olmuştur. Sınav birinci aşamada

Detaylı

Sınavlar ve Gelecek. YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey. Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı. 1- Yeni Sınav Sisteminin Amacı

Sınavlar ve Gelecek. YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey. Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı. 1- Yeni Sınav Sisteminin Amacı Sınavlar ve Gelecek Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı 50 YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey 12 Ekim 2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere Yükseköğretime

Detaylı

Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi

Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi ÖSYS HAKKINDA GENEL BİLGİLER SINAV SİSTEMİ 1. BASAMAK YGS TÜRKÇE 2. BASAMAK LYS MATEMATİK SOSYAL BİLİMLER FEN BİLİMLERİ TEMEL MATEMATİK EDEBİYAT COĞRAFYA FEN BİLİMLERİ SOSYAL BİLİMLER YABANCI DİL YÜKSEK

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ İÇİNDEKİLER: Üniversite Sınav Sistemi Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) Lisansa Yerleştirme Sınavı (LYS)

Detaylı

11.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER

11.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER 11.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI - SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME - HIZLANDIRMA PROGRAMLARI - DENEME SINAVLARI

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YG S/ LY S ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YGS/LYS BÜLTENİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - EKİM 1 YGS-LYS SİSTEMİ-1 Öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına hazırlık dönemini sağlıklı geçirmeleri

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 KISA TARİH 1974 yılına kadar üniversiteler kendi öğrencilerini kendilerini seçiyordu. Karışıklığı önlemek amacıyla sınavların tek merkezden yapılması kararı alındı

Detaylı

İyiler daima kazanır

İyiler daima kazanır İyiler daima kazanır YGS-LYS YAYINLARIMIZ KONU ANLATIM FÖYLERİ Şimdi föy zamanı. Kimisi bir üniteyi, kimisi bir başlığı, kimisi bir alt başlığı ele alıp anlatan föylerin; yönergeleri, içerikleri, kavramları,

Detaylı

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi.

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi. Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına hazırlık dönemini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda iyi bir sonuca ulaşmaları için bizler kadar sizlere de önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır.

Detaylı

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2015-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR?

12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Oturum Sayısı 1. Oturum 2. Oturum Yabancı Dil Oturumu 23 HAZİRAN CUMARTESİ 10:15 24 HAZİRAN PAZAR 10:15 24 HAZİRAN PAZAR 15:45 Temel Yeterlilikler

Detaylı

9. SINIF ÖĞRENCİLERİNE UYGULANACAK TESTLER

9. SINIF ÖĞRENCİLERİNE UYGULANACAK TESTLER 9. SINIF ÖĞRENCİLERİNE UYGULANACAK TESTLER Öğrenci tanıma formu Çalışma davranışı değerlendirme anketi Öğrenme stilleri Kişilik testi Problem tarama D2 dikkat testi Holland kariyer testi Mesleki yönelim

Detaylı

ÇAYIRHAN TURGAY CİNER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

ÇAYIRHAN TURGAY CİNER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇAYIRHAN TURGAY CİNER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ YGS-LYS Bilgilendirme Kitapçığı http://turgayciner.meb.k12.tr/ 1. AŞAMA: YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) YGS Mart ayının son haftası ya da Nisan

Detaylı

2016 LYS konuları ve soru dağılımı

2016 LYS konuları ve soru dağılımı On5yirmi5.com 2016 LYS konuları ve soru dağılımı Peki 2016 LYS'de çıkacak konular belli oldu mu, LYS'de hangi derslerden kaç soru çıkıyor? İşte adayların en çok merak ettikleri sorular ve cevapları...

Detaylı

2010 - ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi 2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz 2009

2010 - ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi 2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz 2009 2010 - ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Birinci Aşama A : Yüseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sınav Tarihi : Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Soru Sayılar ları Türkçe testi : 40 soru Temel Matematik

Detaylı

12.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER

12.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER 12.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI - SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME - HIZLANDIRMA PROGRAMLARI - DENEME SINAVLARI

Detaylı

ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI YGS-LYS ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI YGS-LYS ÇALIŞMALARI ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI YGS-LYS ÇALIŞMALARI Sevgili Öğrencilerimiz; Üniversiteye Hazırlık dershanelerinin 2015 te faaliyetlerini sonlandırması, özellikle 2016 yılında

Detaylı

2009-ÖSS"de Değişiklik Yapılacak Mı?

2009-ÖSSde Değişiklik Yapılacak Mı? 2009-ÖSS"de Değişiklik Yapılacak Mı? YÖK üyeleri, hem 2009 ÖSS ye az bir süre kaldığı hem de adaylar mevcut sisteme göre hazırlandıkları gerekçesiyle, 2009 yılında ÖSS de herhangi bir değişiklik yapılmaması

Detaylı

BİLİMLER YABANCI DİL YGS GİRESUN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LYS NEDİR? BAŞARI SIRAMI NASIL ARTIRIRIM? OBP

BİLİMLER YABANCI DİL YGS GİRESUN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LYS NEDİR? BAŞARI SIRAMI NASIL ARTIRIRIM? OBP LYS NEDİR? BAŞARI SIRAMI NASIL ARTIRIRIM? OBP NEDİR? FEN BİLİMLERİ TÜRKÇE MATEMATİK SOSYAL BİLİMLER YABANCI DİL YGS GİRESUN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LYS NEDİR? BAŞARI SIRAMI NASIL ARTIRIRIM? OBP NEDİR? FEN

Detaylı

Sayın Veli ve Sevgili Öğrencilerimiz;

Sayın Veli ve Sevgili Öğrencilerimiz; Sayın Veli ve Sevgili Öğrencilerimiz; TED Malatya Koleji Özel Lisesi olarak sizlere daha önceden göndermiş olduğumuz veli mektubunda belirttiğimiz gibi 2. Yarıyılın başlaması ile. Sınıf müfredatının yanı

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

9.SINIF NEDEN ÖNEMLİ?

9.SINIF NEDEN ÖNEMLİ? Sevgili Öğrencilerimiz; Henüz yolun başındasınız. Öncelikle YGS-LYS nin nasıl bir sınav olduğunu, bu sınavların bizden neler istediğini iyi anlamalıyız. İstediğimiz alana göre hazırlanmalıyız. YGS bizden

Detaylı

Sait Gürsoy la Başarıya Doğru

Sait Gürsoy la Başarıya Doğru Sait Gürsoy la Başarıya Doğru İş Dünyası Hangi Niteliklere Öncelik Veriyor? neden üniversite? üniversitenin görevleri 1-Bilim Üretmek 2-Mesleki Donanım Kazandırmak 3-Üniversite Kültürü Kazandırmak Üniversite

Detaylı

YENİ SINAV SİSTEMİ VE SINAVA HAZIRLIK

YENİ SINAV SİSTEMİ VE SINAVA HAZIRLIK YENİ SINAV SİSTEMİ VE SINAVA HAZIRLIK YÖK EKİM 2017 İTİBARİYLE ÜNİVERSİTEYE GİRİŞİ YENİDEN DÜZENLEMİŞTİR ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE YAPILAN SINAVLARIN UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİKLER OLMUŞTUR. YGS-LYS UYGULAMADAN

Detaylı

2013 ÖSYS ÖĞRENCĠ SEÇME VE YERLEġTĠRME SĠSTEMĠ GİRESUN ATATÜRK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

2013 ÖSYS ÖĞRENCĠ SEÇME VE YERLEġTĠRME SĠSTEMĠ GİRESUN ATATÜRK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2013 ÖSYS ÖĞRENCĠ SEÇME VE YERLEġTĠRME SĠSTEMĠ GİRESUN ATATÜRK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ SINAV SİSTEMİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ Sınav sistemi iki aşamalı olarak hazırlanmıştır. Birinci aşama, her öğrencinin

Detaylı

SAYIN VELİLERİMİZİN, ÖĞRETMENLERİMİZİN, ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLGİSİNE; 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL KOLEJ SINAV TAKVİMİ 9.

SAYIN VELİLERİMİZİN, ÖĞRETMENLERİMİZİN, ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLGİSİNE; 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL KOLEJ SINAV TAKVİMİ 9. TEM.MAT.(SEÇ.) TARİH FİZİK COĞRAFYA BİLİM UYGULAMA (FİZİK + KİMYA) KİMYA SAYIN VELİLERİMİZİN, ÖĞRETMENLERİMİZİN, ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLGİSİNE; 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL KOLEJ SINAV TAKVİMİ 9.

Detaylı

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ 10.SINIF DERS PROGRAMLARI SEÇMELİ DERSLER YÜKSEKÖĞRENİME GEÇİŞ SINAVI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ SINIF GEÇME A-DOĞRUDAN Tüm derslerden

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ 2014 YGS - LYS TANITIM BROŞÜRÜ

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ 2014 YGS - LYS TANITIM BROŞÜRÜ TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ 2014 YGS - LYS TANITIM BROŞÜRÜ YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİS SINAVI (YGS) Denizcilik Lisesinde okuyan öğrencilerin ek

Detaylı

2013 TÜRKÇE: Soruların Konulara Göre Dağılımı Konular 2010 2011 2012 Konular 2013 Sözcük Anlamı 3 3 2 Sözcük Anlamı ve Söz Yorumu 3 Soru

2013 TÜRKÇE: Soruların Konulara Göre Dağılımı Konular 2010 2011 2012 Konular 2013 Sözcük Anlamı 3 3 2 Sözcük Anlamı ve Söz Yorumu 3 Soru 2013 TÜRKÇE SORULARI DEĞERLENDĠRMESĠ: 2013 YGS soruları geçmiş yıllardaki sınav müfredatına uygun olarak gelmiştir. 2012 YGS sorularına göre daha kısa sorulardan oluşmaktadır. 2012 YGS de sorulmayan Anlatım

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

2014 YGS LYS Tanıtım Broşürü. Rehberlik Servisi

2014 YGS LYS Tanıtım Broşürü. Rehberlik Servisi 2014 YGS LYS Tanıtım Broşürü Rehberlik Servisi YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) YGS PUANLARI NERELERDE VE NASIL KULLANILACAK -4 yıllık lisans programlarının bir kısmına, -2 yıllık önlisans bölümlerinin

Detaylı

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ 2015 SINAV TAKVİMİ 2014-2015

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ 2015 SINAV TAKVİMİ 2014-2015 TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ 2015 SINAV TAKVİMİ 15 MART 2015 YGS 14 HAZİRAN 2015 LYS1 20 HAZİRAN 2015 LYS2 21 HAZİRAN 2015 LYS3 13 HAZİRAN

Detaylı

T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA

T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA SINAV TARİHİ:?? MART 2017 BAŞVURU TARİHİ:?? OCAK 2017 T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA Sevgili öğrenciler, üniversiteye giriş yolunca

Detaylı

TÜRKÇE. Sözcükte anlam 1. Cümlede anlam 4. Sözcük türleri 4. Cümle bilgisi 2. Paragraf bölme 2. Anlatım biçimleri 1. Paragraf tamamlama 3

TÜRKÇE. Sözcükte anlam 1. Cümlede anlam 4. Sözcük türleri 4. Cümle bilgisi 2. Paragraf bölme 2. Anlatım biçimleri 1. Paragraf tamamlama 3 TÜRKÇE 2012 KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür sınavının öğrenciler açısından en sıkıntılı bölümü bu sene Türkçedir. Hem soru formatı açısından hem de içerik açısından tam anlamıyla ezber bozan bir sınav

Detaylı

YGS-LYS Bilgilendirme Kitapçığı

YGS-LYS Bilgilendirme Kitapçığı Yanlış tercih bir yılın, GÜDÜL SAFİYE AKDEDE ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ Yanlış üniversite dört yılın, Yanlış meslek bir ömrün boşa geçmesine sebep olabilir. Doğru tercih için YGS-LYS Bilgilendirme Kitapçığı

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ

EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ 2016-2017 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ HAFTA TARİH 12-A 12-B 1 2 3 4 5 6 7 5 Eylül 2016 Pazartesi 6 Eylül 2016 Salı 7 Eylül 2016 Çarşamba 8 Eylül 2016 Perşembe 9 Eylül 2016 Cuma 19 Eylül 2016 Pazartesi

Detaylı

SAYIN VELİLERİMİZİN, ÖĞRETMENLERİMİZİN, ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLGİSİNE; 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL KOLEJ SINAV TAKVİMİ LİSE HAZIRLIK SINIFI

SAYIN VELİLERİMİZİN, ÖĞRETMENLERİMİZİN, ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLGİSİNE; 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL KOLEJ SINAV TAKVİMİ LİSE HAZIRLIK SINIFI LİSE HAZIRLIK SINIFI ÇE SEÇ.FİZİK SEÇ.KİMYA SEÇ. SEÇ. 18.11.2014 10.12.2014 30.12.2014 19.03.2015 15.04.2015 21.05.2015 11.11.2014 06.01.2015 10.03.2015 26.05.2015 1. SINAV 2.SINAV 2. SINAV 1. SINAV 2.SINAV

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlanma süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla, okulumuzda sınava hazırlık çalışmaları planlanır ve yürütülür. 9. sınıftan itibaren;

Detaylı

2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)

2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 2015 Öğrenci Seçme ve YerleşBrme Sınavı (ÖSYS) YükseköğreBme Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans YerleşBrme Sınavı ( LYS ) OrtaöğreBm mezunu, üniversite eğibmi

Detaylı

İçindekiler. 1.Önsöz. 2.Çalışma Takvimi. 3. Rehberlik Çalışmaları. 4.Ders Programları. 5.Anabilim de Üniversite Hazırlık Çalışmaları

İçindekiler. 1.Önsöz. 2.Çalışma Takvimi. 3. Rehberlik Çalışmaları. 4.Ders Programları. 5.Anabilim de Üniversite Hazırlık Çalışmaları İçindekiler 1.Önsöz 2.Çalışma Takvimi 3. Rehberlik Çalışmaları 4.Ders Programları 5.Anabilim de Üniversite Hazırlık Çalışmaları 6.Sınıflara Göre Eğitmenler 7.Programda Kullanılacak Malzemeler 8. ASKOB

Detaylı

11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI

11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI 11. SINIF DENEME SINAVI FORMATI 11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI Soru dağılımı 1.test Dil ve Anlatım 40 Dil ve Anlatım 40 MF Dil ve Anlatım, Matematik, Fen Bilimleri 2.test Sosyal Bilimler 40 Tarih 18 Cografya

Detaylı