AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ TANITIMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ TANITIMI"

Transkript

1 MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir

2 PROJE TANITIMI Bursa temel eğitim sonrası kariyer danışmanlığı projesi; Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Geleceğiniz, geleceğimizdir fikrinden hareketle temel eğitimden ortaöğretime uzanan bu süreçlere ilişkin tanıtım, bilgilendirme, ilişkilendirme iş ve işlemlerine genişlik kazandırmak, birliktelik sağlamak, bilgi dağınıklığını ortadan kaldırmak, kılavuzluk ve kaynaklık etmek amacıyla geliştirilmiştir. Bu bağlamda Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesinin hedef kitlesi ortaokullardır. Proje yapı olarak dört temel modülden oluşmaktadır: Merkezi ortak sınav temel bilgiler modülü Ortaöğretim kurumları tanıtım modülü Destek süreçleri modülü Tercih süreçleri modülü Modüller içerik ve zamanlama olarak birbirini izleyen, tamamlayan ve kapsayan bir yapı içermektedir. Bu bağlamda her modül için içeriğine ve amacına ilişkin kaynaklar (Kitapçık, sunu, yazılım v.b.) geliştirilmiştir.

3 Modül 1 Merkezi Ortak Sınav Temel Bilgiler Modülü ŞUAN PROJENİN NERESİNDESİNİZ? Modül 2 Ortaöğretim Kurumları Tanıtım Modülü Modül 3 Destek Süreçleri Modülü Modül 4 Tercih Süreçleri Modülü 1. TEOG Genel Esasları 2. TEOG Değerlendirmesine İlişkin Esaslar 3. Özel Eğitime İhtiyacı Olan Öğrencilere İlişkin Esaslar 1. Temel Eğitim Sonrası Ortaöğretim Eğitim Seçenekleri 2. Fen Liseleri Tanıtımı 3. Sosyal Bilimler Liseleri Tanıtımı 4. Anadolu İmam Hatip Liseleri Tanıtımı 5. Anadolu Liseleri Tanıtımı Kitabı 6. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tanıtımı 7. Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Tanıtımı 8. Özel Eğitim Okul ve Kurumları Tanıtımı 9. Mesleki Eğitim Merkezleri Tanıtımı 10. Açık Öğretim Kurumları Tanıtımı 11. Temel ve özel liseler Tanıtımı 12. Mesleki ve Teknik Eğitim Alanları 1. Öğrenme Nedir Ve Nasıl Gerçekleşir? 2. Bellek Sistemi ve Geliştirme Yolları 3. Dikkat ve Konsantrasyon 4. Verimli Ders Çalışmayı Etkileyen Faktörler 5. Verimli Ders Çalışmayı Kolaylaştıran Yöntemler 6. Amaç Belirleme ve Motivasyon 7. Zaman Yönetimi ve Planlı Çalışma 8. Sınav Stratejileri ve Test Çözme Teknikleri 9. Sınav Kaygısı ve Başetme Yolları 10. Nefes ve Gevşeme Egzersizleri 11. Meslek Seçimi Ve Önemi 1. Tercih Süreçleri Genel Tanıtım

4 Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesi aşağıda belirtilen komisyon tarafından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına yazılmıştır VELİ SARIKAYA Bursa İl Milli Eğitim Müdürü ARZU AYYILDIZ Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı MEHMET KÖYLÜ KEMAL AKAR ZAFER AĞAOĞLU HÜSEYİN İCAL Y. FIRAT ERKEK İLHAN SARIGÜL ERHAN AĞBABA Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şubesi Proje Koordinatörü Bursa İl Milli Eğitim Fatih Projesi İl Eğitmeni Nilüfer Zekai Gümüşdiş Ortaokulu Müdürü Osmangazi Şehit Deniz Piyade Er Tahsin Şen Ortaokulu Müdürü Yıldırım Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu Müdürü Nilüfer Abdurrahman Vardar Ortaokulu Müdürü Osmangazi Hamitler Adnan Türkay Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı ENİSE CANTAŞ GÖKAY MUTLU İBRAHİM İBRAM GÜLŞAH ER Yıldırım Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Zekai Gümüşdiş Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Abdurrahman Vardar Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Karamehmet Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı SEVAL ULVİYE AKYOL Nilüfer Dilek Özer Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı SERAP ÖZÜDOĞRU Nilüfer Süleyman Cura Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı

5 Projenin tüm çıktılarına Web adresimizden ulaşabilirsiniz

6 BU SUNUDA NE BULACAKSINIZ? Bu bölümde aşağıdaki başlıklara ilişkin bilgiler bulacaksınız A. Açık Öğretim Liselerinin Amacı B. Açık Öğretim Liselerinin İlkeleri C. Açık Öğretim Liseleri Kayıt Kabul Şartları D. Açık Öğretim Liselerinin İşleyişi E. Açık Öğretim Liselerine Başvuru Süreci

7 1. BÖLÜM Açık Öğretim Liselerinin Amacı

8 A. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Açık öğretim Lisesi Eğitim Öğretim yılında ihtiyaç duyan herkese, istediği yer ve zamanda eğitimini devam ettirme imkanı sunma amacı ile kurulmuştur. Ülkemizde ilk olarak fakülte düzeyinde uygulanan Uzaktan Eğitim Yöntemi, Açık öğretim Kurumları ile Eğitim Öğretim hizmetinin lise ve ilköğretim seviyesinde de geniş bir kitleye ulaştırılmasını sağlamaktadır.

9 A. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; a) İlköğretimi tamamlayan ancak orta öğretime devam etmeyenler ile orta öğretimden ayrılan, mezun olan ve yüksek öğretimden ayrılan veya mezun olanlara farklı alanlarda öğrenim görme fırsatı vererek eğitim öğretim imkânı sağlamak. b) Orta öğretim düzeyinde fırsat ve imkân eşitliğine, toplumun kültür düzeyinin yükseltilmesine ve güçlendirilmesine katkı sağlamak. c) Öğrencileri hayata ve yüksek öğretime hazırlamaktır.

10 2. BÖLÜM Açık Öğretim Liselerinin İlkeleri

11 B. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN İLKELERİ Lise'nin ilkeleri şunlardır: a) 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun 26 ncı ve 27 nci maddeleri uyarınca, ilköğretimini tamamlamış her öğrenciye ilgi, istek ve yeteneklerine uygun orta öğretim imkânlarından yararlanma hakkı verilir. b) Programların uygulanmasında özellikle gelişmiş kitle iletişim araçlarından etkin bir biçimde yararlanılır. c) Program ve materyaller; bilişim teknolojileri, doküman ve bunlarla ilgili diğer araçlarla desteklenir.

12 B. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN İLKELERİ d) Eğitim öğretim çalışmalarında dönem bütünlüğü esastır. e) Ölçme ve değerlendirme, ders geçme ve kredi esaslarına göre yapılır. f) Öğrencilere, programlarda belirtilen bilgi ve becerilerin kazandırılması hedeflenir. g) Her öğrencinin bir dönemde sınava girebileceği en fazla ders/kredi sayısı, dönemlere göre haftalık ders dağıtım çizelgelerinde belirtilir.

13 B. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN İLKELERİ h) Öğrencilerin istemesi ve fizikî mekânın sağlanması durumunda, bazı derslerin kurs niteliğinde yüz yüze öğretiminin yapılması sağlanır. ı) Derslerin sınavları merkezî sistemle yapılır. i) Öğrenci kayıtlarında yaş sınırı yoktur, öğrenim süresi sınırsızdır. j) Lise'de, örgün genel orta öğretim programları uygulanır.

14 3. BÖLÜM Açık Öğretim Liseleri Kayıt Kabul Şartları

15 C. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT-KABUL ŞARTLARI Lise'ye; a) İlköğretim Okulu/ortaokul mezunu olanlar, b) Bakanlığa ve diğer bakanlıklara bağlı orta öğretim düzeyindeki okullardan ayrılanlar ile mezun olanlar, c) T.C. Danıştay Sekizinci Dairesinin Esas No:2005/ Kakar No:2007/1259 Tarih : 07/03/2007 ile iptal edilmiştir. d) Yurt dışında öğrenim görmüş olanlar, denklik belgelerinde belirtilen öğretim düzeylerinin yukarıdaki şartlardan birisini taşıması durumunda kayıt yaptırabilir. Ancak, zihinsel engelli olanların kayıtları yapılmaz, engeli sonradan anlaşılanların kayıtları silinir.

16 C. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT-KABUL ŞARTLARI Yabancı uyrukluların kayıtları Yabancı uyrukluların kayıtlarında ilgili mevzuat hükümleri uygulanır. Kayıt için başvuru zamanı Lise'de öğrenim görmek isteyenlerin kayıtları, Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında yapılır.

17 C. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT-KABUL ŞARTLARI Kayıt için gerekli belgeler a) T.C. kimlik numarası beyanı, b) Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5x6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf, c) Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı (ilköğretim/ortaokul diploma, tasdikname, denklik belgesi; ayrıca ortaöğretim kurumları ara sınıflarından gelenlerin okullarından alacakları not döküm çizelgesi veya öğrenim durum belgesi), d) Kayıt ücretinin yatırıldığına dair belgenin aslı.

18 C. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT-KABUL ŞARTLARI Yeni kayıt ve kayıt yenileme ücreti Lise'ye yeni kayıt yaptıran ya da kayıt yenileyen öğrencilerden, dönem başlarında ilgili mevzuat hükümlerine göre Bakanlıkça belirlenen miktarda ücret alınır.

19 C. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT-KABUL ŞARTLARI Kaydı kabul edilen öğrenciler Lise'ye kaydı kabul edilen öğrenciler, kayıt için sundukları öğrenim belgelerinin niteliğine göre aşağıdaki esaslara uyarlar: a)ilköğretim Okulu/ortaokul mezunları; Lise programındaki ortak dersler ile tercih ettiği alandaki alan derslerinin tamamından sınava girmek ve mezuniyet kredisini tamamlayabilecek kadar alan, ortak ve seçmeli derslerden kredi almak zorundadırlar. b)alan veya program değiştiren öğrenciler okumadıkları ortak ve alan dersleri ile okudukları halde haftalık ders saati sayısı farkı birden fazla olan ortak ve alan derslerinden sorumlu tutulurlar.

20 C. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT-KABUL ŞARTLARI c)alanında öğrenimlerini tamamlamak isteyen öğrenciler, önceki sınıflarda başarısız oldukları ortak ve alan dersleri ile bu sınıflara sonradan konulan derslerden ve takip eden dönemlerdeki ortak ve alan derslerinden sorumlu tutulurlar. d) Döneminden önce ders seçimi yapılamaz. Ancak bir önceki dönem dersinden başarısız olanlar, bir alttaki başarısız oldukları dönem dersleri ile döneminin derslerini birlikte alabilirler.

21 C. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT-KABUL ŞARTLARI e) Orta öğretim okulu/kurumu mezunu olup, alan veya program değiştirmek için başvuranlarda dönem şartı aranmaz. Bu öğrenciler, birbirini takip eden dersleri birlikte alabilirler. f) Dönemlere göre haftalık ders saati sayısı dersin kredisidir. Dersi başaran öğrenci o dersin kredisini alır. g) Öğrenciler, bir dönemde en fazla 30 kredilik ders alabilirler/seçebilirler.

22 C. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT-KABUL ŞARTLARI Liseye kayıt yaptıran öğrenciler, alınması gereken ortak ve alan derslerinden sınava girmek, haftalık ders dağıtım çizelgelerinde gösterilen kadar alan, ortak ve seçmeli ders kredisini tamamlamak zorundadırlar. Ancak, üç kez sınava girilen ve başarısız olunan ortak derslerin kredisi alınmaz, bu krediler seçmeli dersler alınarak tamamlanır. Kayıt başvuruları Lise'ye kayıt başvuruları elektronik ortamda veya açık öğretim bürolarına yapılır. Kayıt belgeleri, bürolar veya öğrenciler tarafından Lise'ye gönderilir.

23 C. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT-KABUL ŞARTLARI Örgün öğretim kurumlarına nakil ve geçiş Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin örgün orta öğretim kurumlarına nakil ve geçişleri, Bakanlıkça belirlenen usul esaslara göre yapılır. Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Mesleki açık Öğretim Liselerine geçiş yapabilirler, Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.

24 C. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT-KABUL ŞARTLARI Açık öğretim lisesinde ders geçme ve kredili sistem, örgün eğitim veren okullarda ise sınıf geçme sistemi uygulanmaktadır. Açık öğretim lisesinden örgün eğitim veren bir okula nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin sınıf seviyesi, başarmış oldukları ortak derslere göre belirlenir. Örgün eğitim veren okullar, açık öğretim lisesinden tasdikname ile gelen öğrencilerin sınıf seviyesini, talim terbiye kurulu başkanlığının tarih ve 93 sayılı kararına göre belirler. Askerlik ertelemesi Öğrencilerin askerlik ertelemesi yapılmaz.

25 4. BÖLÜM Açık Öğretim Liselerinin İşleyişi

26 D. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İŞLEYİŞ Öğretim sistemi Lisede, ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Programlar, ortak, alan ve seçmeli derslerden; öğretim yılı ise birbirinden bağımsız dönemlerden oluşur. Öğrenciler sınavında başarılı oldukları dersin kredisini kazanırlar. Öğrencilerin, Liseye kayıt olmadan önce öğrenim gördükleri ortaöğretim kurumlarında, öğretim yılının iki dönemden oluştuğu sınıf sistemine göre başarılı oldukları derslerin kredisi, o derslerin haftalık ders saati sayısının iki ile çarpımıyla belirlenir. Birinci dönemi tamamlayarak Liseye kaydolanların başarılı oldukları derslerin kredisi de bu derslerin haftalık ders saati sayısına göre belirlenir.

27 D. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İŞLEYİŞ Öğrenim süresi Lisenin öğrenim süresi sekiz dönemdir. On yedi yaşını bitirmeyenler, bir öğretim yılında en fazla iki dönem sınavlara alınırlar. On yedi yaşını bitirenler ise bir öğretim yılında üç dönem sınavlara alınırlar. On yedi yaşını bitirmeden önce bir öğretim yılında iki dönem sınavlara katılan öğrenciler, on yedi yaşını bitirdikten sonra bir öğretim yılında üç dönemlik sınav hakkından yararlanmaya başlar. Lisenin, Dönemlere Göre Haftalık Ders Çizelgesinde belirtilen mezuniyet için yeterli krediyi alanlar mezun olurlar.

28 D. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İŞLEYİŞ Ortaöğretim kurumlarının ya da bunlara denk yurt dışındaki öğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılarak tasdikname veya öğrenim belgesi ile liseye kayıt yaptıranların, tasdikname veya öğrenim belgesinin düzenlenme tarihinden önce öğrenim gördükleri her öğretim yılı, iki dönem olarak değerlendirilir. Öğrencilik süresi on iki dönemi aşanlar, öğrenim görme hakkını kullanmaya devam edebilirler. Ancak, öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

29 D. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İŞLEYİŞ Program çeşitleri Haftalık ders çizelgeleri, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri yönünde yetişmelerine imkân sağlayacak şekilde bireysel farklılıkları dikkate alınarak ortak ve seçmeli derslerden oluşur. Haftalık ders saatleri/kredileri ve kaç dönem okutulacağı, Kurul kararına bağlı olarak belirlenir ve Tebliğler Dergisinde yayımlanır. Bu kararda ortak dersler ile seçmeli derslerin sayıları ve haftalık saatleri dikkate alınarak, mezuniyet için gerekli kredilerin ne kadar olacağı da belirtilir.

30 D. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İŞLEYİŞ Öğrenci başarısının belirlenmesi Öğrenci başarısı, merkezî sistemle yapılan sınavlardan alınan puanlara göre belirlenir. Bir dersten başarılı olabilmek için, o dersten en az kırk beş puan almak gerekir.

31 D. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İŞLEYİŞ Ders alma ve başarısız olma halleri Ders çizelgelerinde yer alan; a) Herhangi bir ortak dersi başaramayan öğrenci, bu dersi iki dönem daha alır. Bu iki dönem sonunda da başarısız olan öğrenci, bu dersin kredisini alamaz. Mezuniyet kredisini seçmeli derslerden tamamlar. Öğrenci başarısız oluğu ortak dersi tekrar alabilir. b) Herhangi bir seçmeli dersi başaramayan öğrenci, o dersin kredisini alıncaya kadar o dersi seçebileceği gibi, bir başka seçmeli dersi de alabilir. c) Genel kültür alanı dışındaki bir alanda öğrenim gören öğrenci, öğrenim gördüğü alana ait Kurulca belirlenen miktardaki kredileri almak zorundadır.

32 D. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İŞLEYİŞ Ders geçme Lise'de hangi derslerin ortak, alan ya da seçmeli ders olduğu ve kredileri, her dönem başında öğrencilere duyurulur ve elektronik ortamda yayımlanır. Öğrencinin bir dersten başarılı olabilmesi için merkezî sistem sınavında beşlik not sisteminde en az iki alması gerekir.

33 D. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İŞLEYİŞ Okul bitirme kredisi Lise'de alanlara göre mezuniyet için gerekli olan alan, ortak ve seçmeli ders kredileri haftalık ders dağıtım çizelgelerinde gösterilir. Okul bitirmede gerekli olan ve ders dağıtım çizelgelerinde belirlenen toplam kredi, öğrencinin başardığı derslerin kredileri/haftalık ders saatleri toplanarak elde edilir.

34 D. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İŞLEYİŞ Diploma notunun belirlenmesi Diploma notu, öğretim süresince alınan ve başarılı olunan derslerin ağırlıklı kredi notları toplamının, aynı derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünmesiyle elde edilir. Diploma notu belirlenirken, bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür. Orta öğretim kurumları mezunu ile bir yükseköğretim kurumundan ayrılarak Lise'ye kayıt olup mezun olan öğrencilerin diploma notları kayıt esnasında sundukları belgelerindeki diploma notu ile Lise'de öğrenim süresince başardığı derslerden aldığı notların aritmetik ortalamasına göre hesaplanır.

35 D. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İŞLEYİŞ Diploma tarihi Diploma tarihi, öğrencinin mezuniyet şartlarını tamamladığı sınavın yapıldığı günü takip eden ilk iş günüdür.

36 5. BÖLÜM Açık Öğretim Liselerine Başvuru Süreci

37 1. Başvuru Tarihleri Açık öğretim lisesi ilk kayıt başvuru başvuruları eylül ayının ilk haftasından başlayarak ekim ayının ilk haftası kadarki zaman diliminde yapılır. 2. Başvuru Yeri Başvurular il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi ile Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden yapılır.

38 3. İlk Kayıt Katılım Bedeli Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak öğrenci adayı, her yıl belirlenen İlk Kayıt Katılım Bedelini ödemek zorundadır yılında, bir dönem için İlk Kayıt Katılım Bedeli, 25 TL idi.

39 4. Açık Öğretim Lisesi Kayıt İşlemleri Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi ile Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

40 a. Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir? İlköğretim Okulu/ortaokul mezunu olanlar. Lise ve meslek liselerinden ayrılanlar. Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi olanlar.

41 Rehberlik ve araştırma merkezlerince düzenlenen Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporuyla Açık Öğretim Kurumu Programına yönlendirilerek il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunca yerleştirme kararı alınan özel eğitim ihtiyacı olanlar, başvurabilir.

42 b. İlk Kayıt İçin Gerekli Evrakları I. E-Okulda Kaydı Olan Öğrenciler için; İlköğretimi tamamlayanlar, Liselerin ara sınıflarından ayrılanlar, T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge ile müracaatlarını yaparak, sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalayacaklardır (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır). Alınan rapor oluşturulacak öğrenci dosyasının içerisine konulacak, dosya üzerine de e okul bilgilerine göre belge alınmadan kaydı yapılmıştır ifadesi yazılacaktır.

43 II. E-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler için; İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrenciler için; T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlar, Diploma Kayıp Örneğinin aslı )

44 Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrenciler için; T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, Sınıfını, notlarını, devam devamsızlığını gösteren Tasdikname, Öğrenim Belgesinin aslı, (Tasdikname/tasdikname kayıp belgesi/öğrenim durum belgesinin asılı olmak kaydıyla, ekinde olması gereken not dökümünün aslının temin edilememesi durumunda, notları gösteren belgelerin onaylı sureti de olabilir.) T.C Kimlik Numarası olmayanlardan Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı istenir.

45 Yurt Dışında Öğrenim Görmüş Olan öğrenciler için; T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Ataşeliklerinden yukarıdaki (a) ve (b)

46 Eğitim Ataşeliklerinden Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir başlığı altında yer alan (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesinin aslı, (Karneler denklik belgesi yerine geçmez). T.C Kimlik Numarası olmayanlardan, Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı istenir.

47 Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname Alarak Ayrılan öğrenciler için (Belgeli form C işlemi); T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Açık Öğretim Lisesinden alınan tasdikname veya tasdikname kayıp belgesinin aslı, T.C Kimlik Numarası olmayanlardan Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı istenir.

48 Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname almış öğrenciler için; (Tasdiknameli form c işlemi); T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Mesleki Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdikname veya tasdikname kayıp belgesinin aslı, Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, T.C Kimlik Numarası olmayanlardan Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı istenir.

49 Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname almış veya halen kayıtlı olan öğrencilerden, Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmak isteyenler, öncelikle il ve ilçelerde bulunan Mesleki Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten meslek liselerine müracaat ederek sistem üzerinden öğrencilik durumunu Aktif hale getirilmesini sağlayacaktır.

50 (Tasdiknameli Form C işlemi tamamlandıktan sonra) Belgenin aslı ile Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten Halk Eğitimi Merkezi veya Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek geçiş dilekçelerini vereceklerdir. Bu öğrencilerin dosyaları kayıtlı oldukları okullardan istenecek. Sistemden de dosya nakli gerçekleştirilecektir. Ancak dosyası Mesleki Açık Öğretim Lisesi (Ankara) Müdürlüğü arşivinde olan öğrencilerin belgeleri dosyasına konulmak üzere Müdürlüğümüze (Ankara) gönderilecektir.

51 Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanların başvuruları T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge aslı. Kayıt ücretinin ödendiğini gösteren belgenin

52 Dikkat: 2002 yılı ve daha önce Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmış, bu tarihten sonra hiç kayıt yenilememiş ve halen öğrencilik durumu Silik olan öğrencilerin T.C. Kimlik Numaraları Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde kayıtlı olmayabilir. Bu öğrencilerimiz öncelikle, durumlarını anlatan bir dilekçeyi ve T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanı fotokopisini tek sayfada olacak şekilde, e faks (ya da aciklise@meb.gov.tr adresine e-posta) göndermeleri gerekmektedir.

53 5.İlk Kayıt Şartlarına Ait Açıklamalar a.açık Öğretim Liselerinde Kullanılan Terimler *Önkayıt Öğrenci: İlk kayıt yaptıran, kaydı kesinleşmemiş öğrenci, *Aktif Öğrenci: İlk kayıt olan veya kaydını süresinde yenileyen öğrenci, *Donuk Öğrenci: Kaydını bir kez yenilemeyen öğrenci, *Silik Öğrenci: Üst üste en az iki kez kaydını yenilemeyen öğrenci, *Mezuniyet İncelemesinde Olan Öğrenci: Mezuniyet aşamasına gelmiş, kayıt evrakı incelenecek öğrenci.

54 b. Kimlerden Kayıt Katılım Bedeli Alınmaz? 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olanların eş ve çocukları ile aynı mücadelede gazi olanların eş ve çocukları; Terörle mücadelede görevini yaparken şehit düşenlerin eş ve çocukları ile aynı mücadelede gazi olanların eş ve çocukları; Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar ile İstiklal Madalyası verilmiş olanlar,

55 Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenlerden, durumlarını belgelendirmek şartıyla İlk Kayıt bedeli alınmayacaktır. Söz konusu belgelerin fotokopileri alınacak ve üzerine aslı gibidir ibaresi yazılarak tarandıktan sonra öğrenci dosyasına konulacaktır. Not: Şehit ve gazilerimizin eş ve çocukları, evlendikleri takdirde Katılım Bedeli ödemek zorundadırlar.

56 c.kayıt Başvurusunun Geçersiz Olduğu Durumlar; Kayıt bedeli ödenmemiş ise, Kayıt bedeli ödenmiş ancak Halk Eğitimi Merkezi ile Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüklerine kayıt için başvurmamışsa, Belgelerin (Diploma, tasdikname/öğrenim durum belgesi, denklik belgesi) aslı verilmemişse veya e-okulda kaydı yoksa,

57 Ortaokul / ilköğretim okulundan sorumlu ders/dersleri var ise, Katılım bedelinden muaf olan öğrenciler muafiyet belgelerini teslim etmemişse; Bu öğrencilerin kayıtları kabul edilmez ve kayıt evrakları iade edilir.

58 d.askerlik Ertelemesi Askerlik kanununda ( /c) yapılan değişiklikle Açık öğretim Lisesi öğrencilerine askerlik tecil (erteleme) hakkı verilmiştir. Askerlik çağında ki öğrencilerimiz, Halk Eğitimi Merkezi ile Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden alacakları onaylı Ek.C2 formuyla Askerlik şubelerine tecil (erteleme) başvurusunda bulunabilirler. Dikkat: Öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik konumdaki öğrencilere Ek.C2 belgesi düzenlenebilir. Ancak belgenin kabulü Askerlik Şubelerinin sorumluluğundadır.

59 e. Engelli Öğrenciler; Zihinsel engeli bulunan öğrencilerin kayıt yaptırabilmeleri için rehberlik ve araştırma merkezlerince düzenlenen Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporuyla Açık Öğretim Kurumu Programına yönlendirilerek il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunca yerleştirme kararı alınan özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, Engelli öğrenciler, engelli olduğunu belgeleyen raporu Halk Eğitimi Merkezi ile Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüklerine kayıt sırasında vererek engel durumlarını sisteme kaydettirmeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerin belgeleri taranacaktır.

60 Sağlık kurulu raporuna göre evde sınav hizmetinden faydalanacak öğrencilerin hizmetten yararlanabilmesi için irtibat bürolarınca; yatarak tedavi görüyor seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir. İşitme ve zihinsel engeli %40 ve üzerinde olanlar heyet raporu olmak kaydıyla Yabancı Dil dersinden muaf olabilirler. Bunun için rapor ile Yabancı Dil derslerinden muaf olmak istediğini ifade eden dilekçeyi Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne(Ankara) göndermeleri gerekmektedir.

61 Hiçbir engeli olmadığı halde, sistem üzerinde özür gruplarından biri işaretlenmiş olarak görünen öğrenciler, İrtibat Bürolarına başvurarak veya Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne (Ankara) bir dilekçe göndermek suretiyle bu yanlışlığın düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir. Dikkat: Öğrencilerimizin engel durumlarını sisteme doğru bir şekilde işlenmesinden işlemi merkez ve kişi sorumludur. Engel öğrencilere ait heyet raporları taranarak sisteme aktarılacaktır.

62 f. Öğretim Sistemi Açık Öğretim Lisesinde ders geçme ve kredi sistemi uygulanmaktadır. Program ortak ve seçmeli derslerden, Öğretim yılı ise birbirinden bağımsız üç dönemden oluşmaktadır. Öğrenciler, yapılan sınavlarda başarılı oldukları derslerin kredisini kazanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının Orta Öğretim Kurumları yönetmeliği kapsamında eğitim öğretim yılı itibarı ile tüm okullarda öğrenciler, Alansız (Alan Yok) olarak eğitim almaktadır. Açık Öğretim Lisesine halen devam eden ve kayıt yaptıracak her öğrenci bu uygulamaya tabidir. Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrenciler; ilk kayıt oldukları dönem hariç, her dönem kayıt yenileyerek yapılacak olan sınavlara katılabilirler. Üçüncü dönem sınavlarına ise sınav tarihinin ilk günü itibariyle 17 yaşını doldurmuş, 18 yaşından gün almış olanlar kayıt yenileyerek katılabilmektedir.

63 g. Ortak Dersler Ortak Dersler, Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için alınması gereken zorunlu derslerdir. Öğrenci Ortak dersleri başarmak ya da muaf olmak durumundadır. (Öğrenci, bir ortak dersten 3 kez sınava girip başarısız olduğu takdirde, o dersten muaf sayılır.) Öğrenci Muaf olduğu dersin kredisini alamaz, sadece başarma zorunluluğu ortadan kalkar. Muaf olunan ortak ders, istenirse tekrar alınabilir. Öğrenci Dil ve Anlatım dersi başarmak zorundadır. Bu dersten muaf olunamaz.

64 h. Seçmeli Dersler Seçmeli Dersler, alınması zorunlu olmayan, gerekli toplam krediyi tamamlamak için ortak derslerin yanında öğrencinin isteğine bağlı olarak alınan derslerdir. Seçmeli derslerden başarısız olan öğrenci o dersi istediği takdirde tekrar alabilir veya onun yerine başka seçmeli ders seçebilir.

65 i. Kredi Müfredat programında belirtilen derslerin haftalık ders saati sayısı o dersin kredisini ifade eder. (Örneğin; DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ 3 dersinin haftalık ders saati 1 dir, kredisi de 1 dir). Öğrenciler, başardıkları derslerin kredilerini kazanmaktadırlar. Toplam Kredi: Öğrencinin tasdikname/denklik belgelerinde getirdiği derslerin kredileri ile Açık Öğretim Lisesi sınavlarında kazandığı kredilerin toplamıdır.

66 j. Açık Öğretim Lisesi (Alan Yok) Mezuniyet Şartları Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması, Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

67 k. Ders Seçimi Öğrencilerin, öğrencilik durumu Aktif olduktan sonra sınavına gireceği dersleri seçmek zorundadır. Öğrenciler ders seçimlerini öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak internet adresinden yapmaları gerekmektedir. Ders seçiminde tüm sorumluluk öğrenciye aittir. Ders seçimini yapmayan öğrencilerin sınava gireceği dersler sistem tarafından atanır ve öğrenciler seçilen bu derslerden sınava girmek zorundadır.

68 l. Kitapların Alınması Öğrenciler; sistem üzerinden seçtikleri derslerin listesi ile birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kitaplarını alabilirler. Dikkat: Öğrencilerimizin öğrencilikleri devam ettiği sürece; Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünün web sitesinde yayınlanan duyurular ile sistem üzerinden atılan mesajları takip etmeleri gerekmektedir.

69 6. Sınavlar a. Sınav Merkezinin Belirlenmesi Öğrencilik durumu Aktif hale gelen öğrenciler (Üçüncü dönem hariç) Sınava en geç gün kalıncaya kadar, öğrenci numarası ve şifresiyle sisteme girerek, isterlerse sınav merkezini değiştirebilir (Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Öğrenciye tanınan sınav yeri değişikliği yapma süresini değiştirme hakkına sahiptir).

70 Açık Öğretim Lisesi ve Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerekli görülmesi durumunda sınav merkezinde değişiklik yapabilir. Dikkat: Adres bilgilerinizi değiştirmeniz sınav merkezinizin de değişeceği anlamına gelmez. Bu nedenle sınav merkezinizi sistemde Sınav Bölgesi İrtibat Merkezi seçeneğinden kontrol ediniz ve değişmesi gerekiyorsa değiştiriniz.

71 b. Sınav Şekli ve Tarihi Açık Öğretim Lisesi sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır. Sınavlarda; Her dersten 20 soru sorulmaktadır, Her soru 4 seçeneklidir, Her doğru cevabın değeri 5 puandır, Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez). Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır.

72 c. Sınava Giriş Belgelerinin Alınması Sınava Giriş Belgeleri resmi web sitesinde yayınlanmaktadır. Bu adresten alınacak Sınav Giriş Belgesine ait bilgisayar çıktısı ile sınava girilmelidir. Sınav Giriş Belgesi fotoğrafsız ise, irtibat bürolarınca öğrencinin fotoğrafı sisteme eklenerek, fotoğraflı giriş belgesinin alınması gerekmektedir. Öğrencilerin adreslerine herhangi bir sınav evrakı gönderilmemektedir. Sınav Giriş Belgesindeki bilgiler ile açıklamaları dikkatlice okuyunuz. Sınav Giriş Belgenizde belirtilen okul ve salonda sınava girmeniz gerektiğini unutmayınız. Sınav gününden önce sınava gireceğiniz yeri mutlaka görünüz.

73 d. Sınav Günü Yanınıza Almanız Gerekenler Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, pasaport veya ehliyet belgelerinden biri. Sistem üzerinden alınan fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi. Kurşun kalem ve silgi. Dikkat: Adayların, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth, kulaklık ve benzeri cihazları ile sınava girmeleri yasaktır.

74 e. Sınavların Değerlendirilmesi Sınavlar yapıldıktan sonra, cevap kâğıtları Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmakta ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi için cevap kâğıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. Cevap kâğıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.

75 f. Sınav Sonuçlarının Duyurulması Sınav sonuçları internet ortamında adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçimi zorunludur.

76 g. Sınav Sonuçlarına İtiraz Edilmesi Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının ve internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içinde dilekçeyle Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ne yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

77 Öğrenciler, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, MEB Sınav İtiraz (Kurumsal Tahsilât) Programı aracılığı ile yapacaklardır. Sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına itiraz başvurusunda bulunacak öğrencilerin başvuruları, 20 TL (Yirmi TL) sınav itiraz ücreti banka dekontu/makbuzu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe (itiraz gerekçeleri ayrıntılı olarak belirtilerek) ile yapılması gerekmektedir.

78 Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, öğrencilerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. İtirazların cevaplanmasında Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar, adaya ait T.C. Kimlik Numarası/Öğrenci Numarası belirtilmeyen, banka dekontu eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler ile Faks yada telefon yolu ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

79 Önemli: Sınav Giriş ve Sınav Sonuç Belgesi de dahil olmak üzere öğrenci adreslerine herhangi bir duyuru ve geri bildirim gönderilmeyecektir. Tüm bildirimler resmi web sitesinden yayınlanacaktır. Öğrenciler ihtiyaç duydukları her türlü bilgiye bu web sitesinden ulaşabilirler.

80 Sevgili Öğrenciler, Açık Öğretim Lisesi ile ilgili soru ve sorunlarınız için ilk başvuracağınız yer bulunduğunuz bölgedeki Halk Eğitimi Merkezi ile Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan irtibat bürolarıdır. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İLE İLGİLİ BİLGİLERİNİZE ULAŞMAK VE MERAK ETTİĞİNİZ KONULARI ÖĞRENMEK İÇİN ALO 147 Yİ 7/24 SAAT ARAYABİLİRSİNİZ.

81 BAŞARILAR BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI MODÜL2 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI MODÜL2 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MODÜL2 MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Mesleki Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ücreti 25 TL dir. Öğrenci adayları, kayıt ücretinin

Detaylı

MODÜL2. ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI GENEL TANITIM BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2. ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI GENEL TANITIM BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI GENEL TANITIM Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

MODÜL2. MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2. MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU Kılavuzu mutlaka okuyunuz Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Ankara 1 İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM ZORUNLULUĞU VARDIR! MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Mesleki Açık Öğretim

Detaylı

YENİ KAYIT İŞLEMLERİ. Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt Nasıl Yapılır?

YENİ KAYIT İŞLEMLERİ. Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt Nasıl Yapılır? YENİ KAYIT İŞLEMLERİ Yeni Kayıt nedir? Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemine YENİ KAYIT denir. 2015-2016 I. Dönem Yeni Kayıt Kılavuzu 2015-2016 I. Dönem Yeni Kayıt Kılavuzu için buraya

Detaylı

MODÜL 2 AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI (LİSELERİ) TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 10. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2 AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI (LİSELERİ) TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 10. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 1 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI (LİSELERİ) TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges/

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT KILAVUZU AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT KILAVUZU (Kılavuzu mutlaka okuyunuz. Okumadan kayıt olmayınız.) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Kasım 2013, Ankara 1

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2011 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2011 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2011 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 1) Başvuru Tarihleri :20 Şubat - 22 Mart 2012 2) Başvuru Yeri :Yüz Yüze Eğitim Alınacak Meslek

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU Kılavuzu mutlaka okuyunuz Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Ankara 1 İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU Kılavuzu mutlaka okuyunuz. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Ankara 1 İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT KILAVUZU

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT KILAVUZU MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT KILAVUZU Mesleki Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt ücreti 25,00 TL dir. Öğrenci adayları, kayıt ücretinin 20,00 TL sini Ziraat Bankası,

Detaylı

1. Başvuru Tarihleri : 23 Ocak - 8 Şubat 2012 2. Başvuru Yeri : Yüz Yüze Eğitim Alınacak Meslek Liseleri 3. Yeni Kayıt Başvuru Ücreti : 20.

1. Başvuru Tarihleri : 23 Ocak - 8 Şubat 2012 2. Başvuru Yeri : Yüz Yüze Eğitim Alınacak Meslek Liseleri 3. Yeni Kayıt Başvuru Ücreti : 20. MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM YENİ KAYIT KLAVUZU 1. Başvuru Tarihleri : 23 Ocak - 8 Şubat 2012 2. Başvuru Yeri : Yüz Yüze Eğitim Alınacak Meslek Liseleri 3. Yeni Kayıt

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU Kayıt Yenileme Tarihleri : 21 Ağustos-15 Eylül 2017 Mazeretli Kayıt Yenileme Tarihleri : 18-22 Eylül 2017 Kayıt

Detaylı

Kılavuzu mutlaka okuyunuz

Kılavuzu mutlaka okuyunuz AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM YENİ KAYIT KILAVUZU Kılavuzu mutlaka okuyunuz Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Ankara 1 İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU Kılavuzu mutlaka okuyunuz Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Ankara 1 İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

Yeni kayä±t, Kayıt yenileme nasä±l yapä±lä±r. Gerekli belgeler nelerdir?

Yeni kayä±t, Kayıt yenileme nasä±l yapä±lä±r. Gerekli belgeler nelerdir? Yeni kayä±t, Kayıt yenileme nasä±l yapä±lä±r. Gerekli belgeler nelerdir? ıÜüıLK DEFA KAYIT OLACAKLAR ıÇıN B A ÅŸ V U R ULAR1-B A ÅŸ V U R ULAR1) Açık ÖÄŸretim Lisesi 2007 &nd 2008 EÄŸitim ÖÄŸretim

Detaylı

FEN LİSELERİ GENEL TANITIM

FEN LİSELERİ GENEL TANITIM MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ FEN LİSELERİ GENEL TANITIM Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM YENİ KAYIT KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM YENİ KAYIT KILAVUZU AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM YENİ KAYIT KILAVUZU (Kılavuzu mutlaka okuyunuz. Okumadan kayıt olmayınız.) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Ankara

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU Kılavuzu mutlaka okuyunuz. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Ankara 1 İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM YENİ KAYIT KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM YENİ KAYIT KILAVUZU AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM YENİ KAYIT KILAVUZU B A Ş V U R ULAR: 1. Açık Öğretim Lisesi 2012 2013 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Yeni Kayıt Başvuru Tarihleri: 31 Ağustos 14

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM YENİ KAYIT KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM YENİ KAYIT KILAVUZU AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM YENİ KAYIT KILAVUZU (Kılavuzu mutlaka okuyunuz. Okumadan kayıt olmayınız.) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Şubat 2014,

Detaylı

MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT YENİLEME KLAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT YENİLEME KLAVUZU AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT YENİLEME KLAVUZU Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanlığı Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü Ankara İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

Kılavuzu mutlaka okuyunuz

Kılavuzu mutlaka okuyunuz AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU Kılavuzu mutlaka okuyunuz Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Ankara 1 İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

EKİM 2015 MÜD.YAR. HALİL SOLAK

EKİM 2015 MÜD.YAR. HALİL SOLAK EKİM 2015 MÜD.YAR. HALİL SOLAK MEZUNİYET KREDİLERİ ALAN ADI ORTAK+SEÇMELİ KREDİSİ (KÜLTÜR DERSLERİ) ALINMASI ZORUNLU TOPLAM ALAN KREDİSİ BAŞARILMASI GEREKEN TOPLAM ALAN KREDİSİ TOPLAM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

DİKKAT *MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ALAN/DAL DERSLERİNDE DEVAM MECBURİYETİ VARDIR.

DİKKAT *MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ALAN/DAL DERSLERİNDE DEVAM MECBURİYETİ VARDIR. DİKKAT *MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ALAN/DAL DERSLERİNDE DEVAM MECBURİYETİ VARDIR. ** 2013-2014 eğitim öğretim yılında herhangi bir ortaokuldan ** 2013-2014 eğitim öğretim yılında herhangi bir ortaokuldan

Detaylı

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BİLGİLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges MODÜL 1 MERKEZİ ORTAK SINAVLARDA ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İLK KAYIT KLAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İLK KAYIT KLAVUZU AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İLK KAYIT KLAVUZU Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanlığı Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü Ankara 0 İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanlığı Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü Ankara İçindekiler 1.

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU. Kılavuzu mutlaka okuyunuz

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU. Kılavuzu mutlaka okuyunuz AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU Kılavuzu mutlaka okuyunuz Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Ankara 1 İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

YENİ KAYIT YAPTIRMAYI DÜŞÜNEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM ZORUNLULUĞU VARDIR!

YENİ KAYIT YAPTIRMAYI DÜŞÜNEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM ZORUNLULUĞU VARDIR! YENİ KAYIT YAPTIRMAYI DÜŞÜNEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM ZORUNLULUĞU VARDIR! Mesleki Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt ücreti 25,00 TL dir. Öğrenci

Detaylı

BU ÖĞRENCİLERDEN 8.SINIFI TAMAMLADIĞINA DAİR BELGE İSTENECEKTİR.

BU ÖĞRENCİLERDEN 8.SINIFI TAMAMLADIĞINA DAİR BELGE İSTENECEKTİR. DİKKAT: *MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ALAN/DAL DERSLERİNDE DEVAM MECBURİYETİ VARDIR ** 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA HERHANGİ BİR ORTAOKULDAN MEZUN OLUP TEOG SINAV SONUCUNA GÖRE BİR LİSEYE KAYIT YAPTIRAN

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU. Kılavuzu mutlaka okuyunuz

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU. Kılavuzu mutlaka okuyunuz AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU Kılavuzu mutlaka okuyunuz Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Ankara 1 İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2008 2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM ÖĞRENCİ KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2008 2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM ÖĞRENCİ KILAVUZU AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2008 2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM ÖĞRENCİ KILAVUZU 1-B A Ş V U R ULAR 1. Açık Öğretim Lisesi 2008 2009 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Yeni Kayıt Başvuru Tarihleri: 09 Ocak 2009-06

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT KILAVUZU B A Ş V U R ULAR: AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT KILAVUZU 1. Açık Öğretim Lisesi 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Yeni Kayıt Başvuru Tarihleri: 15 Ağustos 09 Eylül

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YÖNETMELİĞİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YÖNETMELİĞİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete : 14.12.2005/26023 Tebliğler Dergisi : OCAK 2006/2580 Ek ve Değişiklikler: 1) 17.03.2009/27172 RG NİSAN 2009/2619 TD 2) 17.06.2011/27967

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KLAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KLAVUZU AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KLAVUZU Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanlığı Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü Ankara 0 İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

GENEL BİLGİ KILAVUZU

GENEL BİLGİ KILAVUZU T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI GENEL BİLGİ KILAVUZU Köln 2013 AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SINAV TARİHLERİ 2013-2014 ÖĞRETİM

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanlığı Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü Ankara 0 İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

MODÜL 1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SUNU 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL ESASLARI MERKEZİ ORTAK BİLGİLER SINAV TEMEL

MODÜL 1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SUNU 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL ESASLARI MERKEZİ ORTAK BİLGİLER SINAV TEMEL MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BİLGİLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges MODÜL 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI

Detaylı

EKİM 2016 MÜD.YAR. HALİL SOLAK

EKİM 2016 MÜD.YAR. HALİL SOLAK EKİM 2016 MÜD.YAR. HALİL SOLAK MEZUNİYET KREDİLERİ ALAN ADI ORTAK+SEÇMELİ KREDİSİ (KÜLTÜR DERSLERİ) ALINMASI ZORUNLU TOPLAM ALAN KREDİSİ BAŞARILMASI GEREKEN TOPLAM ALAN KREDİSİ TOPLAM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL 9 TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

SİSTEMİN KULLANILIŞI VE YÜZ YÜZE EĞİTİM UYGULAMASI

SİSTEMİN KULLANILIŞI VE YÜZ YÜZE EĞİTİM UYGULAMASI SİSTEMİN KULLANILIŞI VE YÜZ YÜZE EĞİTİM UYGULAMASI Meslekî Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliğinin 30. maddesi gereğince yüz yüze eğitim veren

Detaylı

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL 1 TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

KEMALPAŞA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AÇIK LİSE SIKÇA SORULAN SORULAR

KEMALPAŞA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AÇIK LİSE SIKÇA SORULAN SORULAR KEMALPAŞA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AÇIK LİSE SIKÇA SORULAN SORULAR Aşağıda 45 adet soru bulunmaktadır. Bu kısmı okuyarak pek çok konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bulamadığınız konular ile ilgili

Detaylı

DENKLİK İŞLEMLERİ. 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde;

DENKLİK İŞLEMLERİ. 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde; DENKLİK İŞLEMLERİ 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde; A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların

Detaylı

Yiyecek-İçecek Hizmetleri SIK SORULAN SORULAR

Yiyecek-İçecek Hizmetleri SIK SORULAN SORULAR AÇIK LİSE Okulumuz Kırıkkale Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde, Mesleki Açık Öğretim olarak 1 bölümde Yüz yüze eğitim yapılmaktadır Yiyecek-İçecek Hizmetleri Bu bölümleri tercih eden öğrenciler, Açık

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM İMAM HATİP LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM İMAM HATİP LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU DİKKAT: AÇIK ÖĞRETİM İMAM HATİP LİSESİ ALAN/DAL DERSLERİNDE DEVAM MECBURİYETİ VARDIR. AÇIK ÖĞRETİM İMAM HATİP LİSESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU İlk Kayıt Başvuru Tarihleri

Detaylı

LİNKLER. Genel Bilgiler

LİNKLER. Genel Bilgiler LİNKLER 1.Genel Bilgiler 2. Öğretim Süresi 3.Fakültede bulunan bölümler 4.Giriş koşulları 5. Televizyon Eğitim Programları 6.Sınav sistemi 7. Sınıf Geçme 8. Muafiyet durumu 9. Açık Öğretime Kimler Başvurabilir

Detaylı

GENEL BİLGİ KILAVUZU

GENEL BİLGİ KILAVUZU T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI GENEL BİLGİ KILAVUZU Köln, 2017 AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SINAV TARİHLERİ 2017-2018 ÖĞRETİM

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI GENEL BİLGİ KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI GENEL BİLGİ KILAVUZU T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI GENEL BİLGİ KILAVUZU KÖLN 2011 1 AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SINAV TARİHLERİ 2011-2012 ÖĞRETİM

Detaylı

GENEL BİLGİ KILAVUZU

GENEL BİLGİ KILAVUZU T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI GENEL BİLGİ KILAVUZU Köln, 2014 BAŞVURU YAPMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ.! Anadolu Üniversitesi ile T.C.

Detaylı

GENEL BİLGİ KILAVUZU

GENEL BİLGİ KILAVUZU T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI GENEL BİLGİ KILAVUZU Köln, 2018 GİRİŞ Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programının 2018-2019 öğretim yılı kayıt

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ- AÇIK ÖĞRETİM İMAM HATİP LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ- AÇIK ÖĞRETİM İMAM HATİP LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU DİKKAT: MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ALAN/DAL DERSLERİNDE DEVAM MECBURİYETİ VARDIR. MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ- AÇIK ÖĞRETİM İMAM HATİP LİSESİ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU

Detaylı

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. İÇİNDEKİLER SAYFA 1- BAŞVURU İŞLEMLERİ 4 Ön Kayıt Koşulları 4 Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler 5 Önemli Uyarılar 6 2-

Detaylı

1-BAŞVURU İŞLEMLERİ ÖN KAYIT KOŞULLARI

1-BAŞVURU İŞLEMLERİ ÖN KAYIT KOŞULLARI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM VE BASKI SANATLARI BÖLÜMLERİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim

Detaylı

GENEL BİLGİ KILAVUZU

GENEL BİLGİ KILAVUZU T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI GENEL BİLGİ KILAVUZU Başvuru Tarihleri 08 Eylül 02 Ekim 2015 Online Başvuru Adresi: www.anadolu-uni.de İnternet

Detaylı

GENEL BİLGİ KILAVUZU

GENEL BİLGİ KILAVUZU T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI GENEL BİLGİ KILAVUZU Köln 2013 BAŞVURU YAPMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ.! Anadolu Üniversitesi ile T.C.

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU. Kılavuzu mutlaka okuyunuz

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU. Kılavuzu mutlaka okuyunuz AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU Kılavuzu mutlaka okuyunuz Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Ankara 1 İçindekiler 1. Başvuru

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YÖNETMELİĞİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete : 24.12.2005/26033 Tebliğler Dergisi : OCAK 2006/2580 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YÖNETMELİĞİ Not: Bu yönetmeliğin bazı maddeleri değişmiş olup, 16.03.2009 tarih ve

Detaylı

ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. SINIFLAR ANABİLİM GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU.

ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. SINIFLAR ANABİLİM GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU. 2019 2020 ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. SINIFLAR ANABİLİM GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU www.anabilim.k12.tr SINAV BAŞVURU TARİHİ : 24 ARALIK 2018 22 ŞUBAT 2019 SINAV TARİHİ : 24 ŞUBAT 2019 PAZAR Sınavlarımız

Detaylı

SINAV UYGULAMA DUYURUSU

SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAVIN ADI Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı. SINAV ÜCRETİ Aday; 80 (seksen) TL KDV dahil sınav ücretini

Detaylı

T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHARYARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI

T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHARYARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHARYARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJAN İLANI Üniversitemiz, 2014 2015 Eğitim Öğretim

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU. Kılavuzu mutlaka okuyunuz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU. Kılavuzu mutlaka okuyunuz. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU Kılavuzu mutlaka okuyunuz. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Ankara 1 İçindekiler 1.

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI GENEL BİLGİ KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI GENEL BİLGİ KILAVUZU T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI GENEL BİLGİ KILAVUZU KÖLN 2012 KAYIT BAŞVURU BELGELERİNİN GÖNDERİLECEĞİ YAZIŞMA ADRESİ Anadolu Uni. AÖO-BAP

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu ÜNİP * ALES PUANI MEZUNİYET NOT ORTALAMASI MÜLAKAT T.C 2017-2018 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % İlköğretim Anabilim Dalı/Temel

Detaylı

(1) Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı nedir?

(1) Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı nedir? (1) Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı nedir? Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı, ilkokul mezunu olan ama çeşitli nedenlerle ortaokulu bitiremeyen 15 yaşın üstündeki yetişkinlere, zihinsel

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR 1) YÇS sınavı ile ilgili bilgileri nereden alabilirim? Bu sınav ile ilgili bilgi ve başvuru için www.osym.gov.tr adresinden yararlanabilirsiniz.

Detaylı

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA

Detaylı

T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI

T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJAN İLANI Üniversitemiz, 2015 2016 Eğitim Öğretim

Detaylı

YENİ KAYIT İŞLEMİ YARDIM DOSYASI

YENİ KAYIT İŞLEMİ YARDIM DOSYASI YENİ KAYIT İŞLEMİ YARDIM DOSYASI Bir öğrenciyi Açık Öğretim Liselerine ilk defa kaydetme işlemine İlk Kayıt denir. 2016-2017 Öğretim yılından itibaren ilk kayıt işlemleri e-okul / Açık Öğretim Ortaokulu

Detaylı

MODÜL 2 BURSA SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 3. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MODÜL 2 BURSA SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 3. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 3 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges/ BURSA

Detaylı

T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ / TEZSİZ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI

T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ / TEZSİZ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ / TEZSİZ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJAN İLANI Üniversitemiz 2013 2014 Eğitim Öğretim

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Talim ve Terbiye Kurulu nun 20/02/2014

Detaylı

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ AMAÇ 11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ön lisans

Detaylı

Sayın Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, başarınızdan dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz.

Sayın Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, başarınızdan dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Sayın Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, başarınızdan dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Kesin kayıt sırasında ve sonrasında sizlere yardımcı olacak

Detaylı

* Kontenjan açık kaldığı takdirde, 07 Ekim 2010 tarihinde yedek ilanı yapılıp, 08 Ekim 2010 tarihlerinde yedek adayların kayıtları yapılacaktır.

* Kontenjan açık kaldığı takdirde, 07 Ekim 2010 tarihinde yedek ilanı yapılıp, 08 Ekim 2010 tarihlerinde yedek adayların kayıtları yapılacaktır. DUYURU Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerin Eğitim Fakültesi dışındaki Fakültelerinden, mezun olanlar için 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılacaktır.

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Bilim/Sanat Dallarına Tezli Yüksek Lisans ile Doktora öğrencisi alınacaktır. LİSANSÜSTÜ

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç Madde 1. (1). Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde kayıtlı olduğu lisans programlarını üstün başarıyla

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YÖNETMELİĞİ. Resmî Gazete : / Tebliğler Dergisi : OCAK 2006/2580

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YÖNETMELİĞİ. Resmî Gazete : / Tebliğler Dergisi : OCAK 2006/2580 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete : 24.12.2005/26033 Tebliğler Dergisi : OCAK 2006/2580 Ek ve Değişiklikler: 1) 16.3.2009/27171 RG ( NİSAN 2009/2619 TD ) 2) 03/04/2012-28253

Detaylı

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı On5yirmi5.com TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi doğrultusunda lise tercih ve yerleştirme işlemleri

Detaylı

Anılan tarihlerde kesin kayıtlarını yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybeder.

Anılan tarihlerde kesin kayıtlarını yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybeder. MARMARA ÜNİVERSİTESİ VE MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ İLE YÜRÜTÜLECEK 2017-2018 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU Marmara Üniversitesi ile Mimar Sinan

Detaylı

ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Bu kılavuzdaki adımlara göre kayıt işleminizi gerçekleştirirken

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Bu kılavuzdaki adımlara göre kayıt işleminizi gerçekleştirirken

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 6 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN (Senatonun 24/02/2010 tarih ve 2010/20 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) Amaç Madde-1: Bu yönerge, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans,

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Öğrenci Alımı Başvuru ve Değerlendirme Aşamaları

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Öğrenci Alımı Başvuru ve Değerlendirme Aşamaları BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME Lisansüstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları ve şartları, EABD/EASD başkanlığının teklifi, EYK onayı ile belirlenerek, eğitim-öğretim yılı başından önce başvuru tarihleri,

Detaylı

Mazeret Sınavlarının Uygulanması

Mazeret Sınavlarının Uygulanması Mazeret Sınavlarının Uygulanması 1 Geçerli bir mazereti sebebiyle merkezi sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacaktır. Merkezi sınava giremeyen öğrencilerden

Detaylı

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA BAŞVURU, YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA BAŞVURU, YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2018-2019 ÖĞRETİM YILINA İLİŞKİN AÇILACAK PROGRAMLAR, AKADEMİK TAKVİM UYGULAMA ESASLARI VE YEDEK KONTENJAN DUYURUSU Programla

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN üstü Programlarımıza 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Programlara kabul şartları, kontenjanlar ve başvuru ile

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ YAYIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞINCA AYDA BİR ÇIKARILIR İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939 CİLT: 69 OCAK 2006 SAYI: 2580 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

2014 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

2014 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR 2014 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak,

Detaylı

MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3. ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3. ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK? MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3 ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK? Bu doküman; Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesi kapsamında

Detaylı