YILBAŞI YEMEKLERİ. İçerik. Biz Kimiz? Neler Bulacaksınız? Fotoğraflar. Ana Yemek Kestaneli İç Pilavlı Yılbaşı Hindisi. Başlangıçlar Ana Yemek Tatlılar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YILBAŞI YEMEKLERİ. İçerik. Biz Kimiz? Neler Bulacaksınız? Fotoğraflar. Ana Yemek Kestaneli İç Pilavlı Yılbaşı Hindisi. Başlangıçlar Ana Yemek Tatlılar"

Transkript

1 YILBAŞI YEMEKLERİ Başlangıçlar Ana Yemek Tatlılar Biz Kimiz? Biz yeni tatlar ve eski tarifleri biraraya getirip, sentez lezzetler yaratmaya ve yeni tatları denemeye bayılan biz ekibiz. Yemeğin bir felsefe olduğuna inanıyor, ve her yeni tarifin hayatımıza farklı bir anlam kazandırdığını düşünüyoruz. Lezzetli hayatımıza sizleri de davet ediyoruz. Haydi herkes mutfağa! Neler Bulacaksınız? Bu e-kitapta yeni yıl sofranızda olmasını isteyeceğiniz en harika tarifleri biraraya getirdik. Toplamda 10 tarif olan bu e-kitap, tüm akşama lezzet katacak sıcak ve soğuk başlangıçlar, yılbaşının olmazsa olmazı Kestaneli Hindi ve pratik tatlı tariflerini içeriyor. Fotoğraflar İçerik Başlangıçlar Fırında Mini Patatesler Somonlu Krep Kanape Pastırmalı Humus Yufkalı Çıtır Sosis Tatlılar Fransız Usulü Şarlot Pasta Zencefilli Kurabiye Adam Çubukta Pop Kekler Bu e-kitaptaki fotoğrafların bazıları bizim tarafımızdan çekilen, bazıları da ticari kullanıma açık platformlardan alınmıştır. Sizler için en gerçekçi fotoğrafları seçtik. Yani yemeğiniz fotoğraftakine benziyor olmalı :) Bizlere adresinden ulaşabilir, tüm görüş ve önerilerinizi iletebilirsiniz. Peynirden Yılbaşı Ağacı Margarita Karides Ana Yemek Kestaneli İç Pilavlı Yılbaşı Hindisi

2 Fırında Mini Patatesler Yapılış Süresi : 1 Saat 20 Dakika Kaç Kişilik : 4 12 adet küçük boy taze patates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 150 gram yağsız çemensiz ince kıyılmış pastırma Yarım su bardağı galeta unu ya da ekmek kırığı 3 adet ince ince kıyılmış taze soğan Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri Çeyrek su bardağı oda sıcaklığında ekşi krema 1 yemek kaşığı krema 2 yemek kaşığı tereyağı Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisinin üzerine patatesleri dizin ve üzerlerine zeytinyağı ve tuz ekleyin. Patatesleri fırında 1 saat kadar pişirin (pişip pişmediğini ortalarına bir bıçak batırarak anlayabilirsiniz, bıçağın patatese zorlanmadan batırılıyor olması lazım). Fırından çıkan patatesleri soğumaya bırakın. İnce doğranmış pastırmayı bir tavada çıtır olana kadar kızartın. Pastırmaların yarısını bir cam kase içine alın, üzerine galeta unu, 2 yemek kaşığı parmesan ve ince doğranmış taze soğanların yarısını ekleyip karıştırın. Başka bir cam kase içinde tereyağı, ekşi krema, krema, kalan pastırmalar, 2 yemek kaşığı parmesan, ve yarım çay kaşığı tuzu karıştırın. Patatesler elde tutulacak kadar soğuduğunda ortalarında bıçak yardımıyla bir havuz oluşturun (küçük kayıklar gibi olacak). Patatesten çıkan parçaları bir çatal yardımıyla ezerek krema ve pastırma karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı bir kaşık yardımıyla patateslerin içine doldurun. Galeta unlu karışımı da en üste gelecek şekilde ekleyin ve patateslerin üzerine zeytinyağı gezdirip iç malzemenin üzeri kızarana kadar 12 dakika fırında pişirin. Sıcak ya da ılık servis edin.

3 Somonlu Krep Kanape Yapılış Süresi : 1 saat Kaç Kişilik : 8 Krep için 4 adet yumurta 1 su bardağı un 1,5 su bardağı tam yağlı süt Yarım çay kaşığı tuz 3 adet ince kıyılmış taze soğan 1 yemek kaşığı tereyağı + krepleri pişirmek için tereyağı Füme somonlu iç harç için 100 gram krem peynir 1 yemek kaşığı horseradish sos (büyük marketlerde kolay şekilde bulabilirsiniz) 150 gram somon füme Geniş cam bir kase içine yumurtaları kırın, unu, tuzu ve yarım bardak sütü ilave edip mutfak mikseriyle hızlıca çırpmaya başlayın. Daha sonra kalan sütü de ilave edip bir miktar daha çırptıktan sonra ince kıyılmış taze soğanları ekleyin ve karışımı buzdolabında yarım saat dinlendirin. Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritip krep karışımının içine ekleyin ve güzelce karıştırın. Kreplerin pişirileceği tavanın altını açın ve iyice kızdırın ve yağı eritin. Yağ hafif renk değiştirmeye başlayınca krep karışımından küçük bir kepçe alıp tavaya ekleyin ve karışımın tüm tavanın zeminini kaplamasını sağlayın. Krebin kahverengi olmaya başladığında çevirip diğer tarafını pişirmeye başlayın. Pişen krepleri bir servis tabağına alın ve aralarına kağıt havlu koyarak birbirlerine yapışmasını önleyin. Bu sırada somonlu iç harcı yapmak için krem peynir ve horseradish sosunu iyice karıştırın. Krepler soğuduktan sonra içine krem peynirli karışımdan ince bir tabaka halinde sürüp üzerine bir füme somonu yerleştirin ve krepleri sıkıca sarıp rulo haline getirin. Kreplerin uçlarını kesip ayırın ve 2 parmak kalınlığında kesip servis tabağına alın.

4 Pastırmalı Humus Yapılış Süresi : 55 dakika Kaç Kişilik : 6 1 baş sarımsak 1 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı 830 gram haşlanmış nohut (1 konserve haşlanmış nohuta denk gelir) 3 yemek kaşığı tahin Yarım çay kaşığı acı toz biber 1 tutam taze çekilmiş karabiber 1 tutam tuz Çeyrek su bardağı iyi kalitede ekstra sızma zeytinyağı (0.5 dizem ile 1 asit arası en uygunu) 4 dilim yağsız pastırma 2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı 1 avuç ince kıyılmış maydanoz 1 tutam acı pul biber Yarım çay kaşığı susam Servis etek için pita ekmeği ya da lavaş ekmek, domates, roka Fırını 200 dereceye ısıtın. Sarımsak başının uç kısmını kesin ve kesilmiş kısmı üst tarafta kalacak şekilde pişirme kağıdı serilmiş bir fırın kabına koyun. Sarımsağın üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı serpin ve alüminyum folyo ile kaplayıp 30 dakika fırında kızartın. Sarımsak soğuduğunda kabuklarından ayırıp bir kase içine alın. Mutfak mikseri içinde sarımsakları, haşlanmış nohutları, 3 kaşık ılık suyu, tahini, acı toz biberi, karabiberi ve tuzu karıştırın ve karışımları hamur haline getirin. Mikser çalışırken içine ekstra sızma zeytinyağını ekleyin. Karışım krema kıvamı alana kadar işleme devam edin. Yapışmaz bir tavayı ısıtın ve pastırmaların her iki tarafı da kıtır olana kadar kızartın. Pastırmaları kesme tahtası üzerine alın ve ince dilimlere kesin. Servis kasesi içindeki humusun ortasını kaşık yardımıyla hafifçe bastırarak bir havuz oluşturun ve bu havuza zeytinyağı gezdirin. Zeytinyağının üzerine kıtır pastırma dilimlerini, kavrulmuş çam fıstıklarını, ince kıyılmış maydanozları, acı pul biberi ve susamları serpin. Humusu pita ekmeği, ya da lavaş ile yanında domates, roka, ve dilediğiniz diğer sebzelerle servis edin.

5 Yufkalı Çıtır Sosis Yapılış Süresi : 20 Dakika Kaç kişilik : 4 1 yaprak yufka 3 adet uzun sosis 4 yemek kaşığı sıvı yağ Çöp şiş Yufkayı temiz bir tezgaha serin. Bir fırça yardımıyla sıvı yağı yufkaya hafifçe sürün. Sosisleri yufkanın uç kısmına dizip yufka ile birlikte sarmaya başlayın. Tamamen rulo hale getirdikten sonra bir parmak kalınlığında kesin ve çöp şişlere geçirip kızgın yağda kızartın. Kızaran yufkalı sosisleri kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını atmasını sağlayın ve servis edin.

6 Peynirden Yılbaşı Ağacı Yapılış Süresi: 15 Dakika Kaç Kişilik : 8 2 paket üçgen peynir (Toplamda 16 adet üçgen peynir) Yarım su bardağı pesto sosu 1 adet küçük doğranmış kırmızı biber Yarım paket çubuk kraker Yanında servis etmek için yuvarlak tuzlu kraker Üçgen peynirleri paketlerinden çıkarıp servis tabağına dizin. Küçük bir kaşık yardımıyla üstlerine pesto sosu sürün. Küçük doğranmış kırmızı biberleri üstlerine serpin (gelişigüzel serpmek yerine yılbaşı ağacı süsleri gibi düşünüp de dizebilirsiniz). Çubuk krakerleri ikiye kırıp krem peyniri ağaçlarına gövde olarak batırın. Servis tabağının yanına tuzlu krakerleri dizip servis yapın.

7 Margarita Karides Yapılış Süresi : 50 dakika Kaç Kişilik : 2 1 yemek kaşığı ince doğranmış taze kişniş 1 diş dövülmüş sarımsak Çeyrek su bardağı margarita karışımı (yarım su bardağı şeker, 1 su bardağı su, 1 su bardağı limon suyu karışımı) 2 yemek kaşığı tekila (isteğe göre daha fazla koyabilirsiniz) 12 adet ayıklanmış jumbo karides (kuyruğu ayrılmamış olmalı) 4 adet çöp şişi yarım saat kadar suda bekletin. Bir kase içinde kişniş, sarımsak, margarita karışımı ve tekilayı karıştırın. Karidesleri her birine 3 tane olacak şekilde çöp şişe dizip karışıma bulayın ve yarım saat buzdolabında bekletin. Bu sırada ızgarayı ısıtın (ızgaranız yoksa tavada da yapabilirsiniz). Izgara hazır olduğunda çöp şişleri karışımdan çıkarıp 5-7 dakika kadar sürekli çevirerek pişirin.

8 Kestaneli İç Pilavlı Yılbaşı Hindisi Yapılış Süresi: 4 saat 30 dakika Kaç kişilik : 8 Hindi için 1 adet orta boy temizlenmiş hindi 4 diş rendelenmiş sarımsak 1 yemek kaşığı kekik 1 çb. ekstra sızma zeytinyağı 2 çay kaşığı acı toz biber 1 yemek kaşığı bal 1 adet portakal 1 adet limon ve suyu 2 adet defne yaprağı Tuz, karabiber Kestaneli iç pilav için 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 adet doğranmış soğan 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı dolma baharı 2 yemek kaşığı dolma fıstığı 15 adet haşlanmış kestane Yarım demet kıyılmış dereotu 1 yemek kaşığı kuru nane 3 yemek kaşığı tereyağ Tuz, karabiber HİNDİ- Geniş cam bir kase içinde zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, kekik, toz biber, tuz, ve karabiberi karıştırın. Temizlenmiş hindiyi fırın kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine alıp hazırlanan karışımı bir fırça yardımıyla her yerine sürün. Portakal ve 1 limonu dilimler halinde hindinin içine koyun ve hindiyi en az 4 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra 180 derecede 2 saat kadar pişirin. Limon suyu ve balı bir kase içinde iyice karıştırın. Hindi 2 saat pişirdikten sonra fırından çıkarıp limon ve ballı karışımdan sürün ve tekrar fırına atıp 2 saat daha pişirin. KESTANELİ İÇ PİLAV- Pirinçleri önceden ılık suda bekletin (yaklaşık 40 dakika pirinçlerin yumuşaması için yeterli olacak). Bir pilav tenceresinde tereyağı eritip doğranmış soğanları kavurun. Kavrulan soğanların üzerine tuz, ve dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıkların rengi hafif değişene kadar kavurmaya devam edin. Soğan ve fıstıkların içine pirinçleri ve kuru üzümleri ekleyip kavurun. Pirinçler kavrulup şeffaflaşınca tarçın, dolma baharı, nane, tuz, karabiber, ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. 2 bardak soğuk suyu ekleyip pilavı pişmeye bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra haşlanmış kestaneleri ekleyip karıştırın, ocağın altını kapatın ve 10 dakika tencerenin kapağını açmadan demlenmesini bekleyin. Hindiyi servis tabağına alın, içindeki portakal ve limonları çıkarın. Hindinin içine kestaneli pilavı doldurun, kalan pilavı etrafına koyun.

9 Zencefilli Kurabiye Adam Yapılış Süresi : 4 Saat Kaç Kişilik : 10 MALZEMELER 3 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu ¾ çay kaşığı tarçın ¾ çay kaşığı toz zencefil 1 çay kaşığı karanfil tozu Yarım çay kaşığı muskat rendesi Yarım çay kaşığı tuz ¼ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 8 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı Yarım çay bardağı ayçiçek yağı Yarım su bardağı esmer şeker (gerçek esmer şeker nemli olur, alırken lütfen dikkat edin, maalesef normal toz şekeri boyayıp esmer şeker diye satıyorlar) ⅔ su bardağı pekmez 1 adet yumurta Kurabiye süsleme şekeri Kurabiye hamurunu açarken, fırını 180 dereceye ısıtın. Bir kaseye un, tarçın, karanfil tozu, rende muskat, zencefil tozu, tuz, karabiber ve kabartma tozunu eleyerek alın. Ayrı bir kase içinde tereyağı ve ayçiçek yağını 1 dakika boyunca mikser ile iyice karıştırın. Karışıma esmer şeker ekleyip iyice karıştırmaya devam edin. Karışıma pekmez ve yumurtayı ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla nazikçe alttan üste doğru karıştırın. Karışımı yavaş yavaş un kasesine ekleyip hamur haline gelene kadar karıştırmaya devam edin. Oluşan hamuru ikiye bölüp yuvarlayın ve streç filme sarıp 3 saat buzdolabında dinlendirin. Hamurları tek tek dolaptan çıkarıp işlem yapın. Dolaptan çıkardığınız hamur bezesini 10 dakika bekletip yarım santim kalınlığında açın. Kurabiye adam şeklindeki kalıplarla hamurdan parçalar kesip fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine 2 santim aralıklarla dizin. Kalıpların kenarında kalan hamuru tekrar bir araya getirin, tekrar açmadan önce streç filem sarıp 10 dakika buzdolabında bekletin. Tüm hamuru açıp kurabiyeleri yerleştirdikten sonra, önceden ısıtılmış fırında kenarları kızarana kadar 12 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp 2 dakika soğutun ve servis tabağına alın. Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra farklı renkteki şekerlemeler ile süsleyin.

10 Fransız Usulü Şarlot Pasta Yapılış Süresi : 2 saat Kaç Kişilik : 8 MALZEMELER 22 adet kedi dili bisküvi 2 yemek kaşığı ahududu reçeli Sünger Kek (tarifin yarısını yapın) 1 su bardağı taze ahududu Birkaç nane yaprağı Ahududulu Krema İçin 2,5 su bardağı doldurulmuş ahududu Yarım su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı toz jelatin 2 paket krem şanti 2 su bardağı süt 6 yemek kaşığı pudra şekeri Şerbeti için 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Bir tencerede 2.5 sb. dondurulmuş ahududu ve yarım sb. toz şekeri karıştırarak reçel kıvamına gelmesini sağlayın. Tencereyi ateşten alın ve ahududulu karışımı süzgeçten geçirin. Ahududu suyunun içine 2 yk. limon suyu ve 1 yk. toz jelatini ekleyin. Karışımı tekrar tencereye alın ve orta ateşte jelatin eriyene kadar karıştırın. Jelatin eriyince karışımı ateşten alın ve karışımı soğumaya bırakın. Hazırlanan sünger keki kelepçeli kek kalıbından çıkarın ve iyice soğuttuktan sonra ortadan ikiye kesin (böylece 2 kat kekiniz olacak). Derin ve yuvarlak bir kek kalıbının içini streç film ile kaplayın (Streç filmin kabın dışına taşmasına özen gösterin, çünkü taşan kısımlardan tutarak kek kalıbının içinden çıkarılacak). Kek kenarlarını 1 parmak eninde kesip kekleri küçüktün. Kekin ilk katını kek kalıbının içine yerleştirin. Kedi dili bisküvilerin bir ucundan 1 cm kesip kısaltın. Kedi dili bisküvileri kesilmiş tarafları altta olacak şekilde tüm kalıp boyunca yan yana sıkıca dizin.

11 Keki şerbetin 3 te 1 i ile ıslatın. Kedi dili bisküvilerin içe bakan kısımlarını şerbetin 3 te 1 i ile ıslatın (fırça yardımıyla ıslatabilirsiniz). Kekin üzerine 2 yemek kaşığı ahududu reçeli sürün. Kremanın El mikseri ile 2 paket krem şanti ve 2 su bardağı sütü orta hızda karıştırın. 6 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyip yüksek hızda karışım sert bir kıvama ulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Krem şantinin 1.5 su bardağı kadarını yıldız uç takılan sıkma torbasına alın ve Fransız Usulü Şarlot Pasta nın üzeri için kullanılmak üzere buzdolabında bekletin. Kalan krem şantinin içine iyice soğumuş olan ahududu şerbetinin içine azar azar, bir spatula ile karıştırarak ekleyin. Kremanın yarısını kek kalıbının içindeki keke sürün ve üzerine diğer keki kapatın. İkinci kat keki şerbetin kalanı ile ıslatın. Kalan kremayı da ikinci kat kekin üzerine yayın. Buzdolabında bekletilen krem şantiyle, sıkma poşeti yardımıyla şekiller yaparak pastanın dışından içine doğru kaplayın ve pastanın ortasında 5 cm çapında bir boşluk bırakın. Pastanın üzerindeki boşluğa taze ahududuları dizin ve nane yapraklarıyla süsleyim. Fransız Usulü Şarlot Pasta yı streç film ile sarıp en az 3 saat (mümkünse 1 gece) buzdolabında bekletin. Servis sırasında kalıbın tabanına serilen streç film yardımıyla Fransız Usulü Şarlot Pasta yı kalıptan çıkarın.

12 Çubukta Pop Kek Yapılış Süresi : 25 Dakika Kaç Kişilik : 15 MALZEMELER 100 gram un ( ⅔ su bardağı) 2 silme yemek kaşığı kakao 125 gram pudra şekeri (yarım su bardağı) 40 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında) 1 tutam tuz 1.5 çay kaşığı kabartma tozu Yarım su bardağı tam yağlı süt 1 adet yumurta Yarım çay kaşığı vanilya özü Krema için 125 gram tuzsuz tereyağı 1 çay kaşığı vanilya özü 2 su bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı süt Çikolata kaplaması için 200 gram bitter çikolata 200 gram beyaz çikolata Şekerleme Fırını 170 dereceye ısıtın ve küçük muffin kalıbının içine muffin kağıtları serin. Geniş cam bir kap içinde pudra şekeri, un, kakao, kabartma tozu, tuz ve tereyağı mikser ile iyice karıştırın. Ayrı bir kase içinde süt, yumurta ve vanilyayı karıştırın. Sütlü karışımın içine yavaş yavaş unlu karışımı ekleyip mikser ile karıştırmaya devam edin. Hamuru bir spatula yardımıyla muffin kalıplarına dökün ve dakika pişirin. Kekleri bir gece buzdolabında bekletin. Beyaz kaplamayı hazırlamak için geniş bir kap içinde tereyağını mikser ile iyice yumuşayana kadar karıştırın. Tereyağın içine yavaş yavaş pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışıma sütü ve vanilya özünü yavaş yavaş ekleyip kabarık ve yumuşak bir krema olana kadar çırpın. Kekleri geniş bir kap içine ufalayın (ekmek kırığı gibi). Keklerin üzerine hazırladığınız kremanın bir kısmını ekleyip yoğurmaya başlayın ( hamur kendini tutup, küçük toplar oluşturabildiğinizde yeterli kremayı eklemişsiniz demektir).

13 Hamurdan küçük toplar oluşturup fırın tepsisine dizin ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Bitter çikolatayı ve beyaz çikolatayı benmari usulü ayrı kaplarda eritin. Lolipop çubuklarının uçlarını dilediğiniz çikolataya bulayıp küçük kek toplarına batırın. Tüm çubukları kek toplarına batırdıktan sonra, kekleri dilediğiniz çikolataya batırıp her yerini kaplayın. Daha sonra üzerine dilediğiniz şekerlemeyi serpip çikolatanın bir yere değmemesi ve kekler üzerinde donması için bir bardak içinde bekletin.

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin.

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. KLASİK KAHVELER Irish Coffee 50 ml espresso 1 çay kaşığı esmer şeker 20 ml viski 20 ml krema Bardak 3 dk Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. Karışımı bir bardağa alın ve

Detaylı

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI Pirinç 2 su bardağı 360 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Yağ 1/2 su bardağı 100 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su(sıcak) 3 su bardağı 600 gram Pirinci yıkayın, süzün. Domatesi

Detaylı

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler 1. OMLET MÜCVER (1 SDM Porsiyonu yerine ) Malzemeler & Tarif: 1 paket SDM omlet 2 dilim SDM kızarmış ekmek un haline getirilmiş 100 ml su Dereotu 1/2 kabak rendesi(suyu

Detaylı

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI ENERJi veren KAHVALTI Küçük Kitap 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi EGZERSİZ PROGRAMLARI (. ENERJi veren KAHVALTI Güne enerji dolu başlamak için kahvaltınızı en sevdiğiniz besinlerle yapın. Klasik kahvaltı yapmaktan

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. SEBZELİ TAVUK ÇORBASI (1.Grup) 4 parça tavuk göğüs eti 3 su bardağı su Ayçiçek yağı (sebzeleri kavuracak kadar) 10 g tereyağı

Detaylı

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi On5yirmi5.com Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç yaza özel çorbalar hazırladı. Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2015 Çarşamba (oluşturma : 12/17/2015) Yaz sıcaklarının bastırdığı Ağustos

Detaylı

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden güzel tarifler

Detaylı

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz.

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz. Sebzeli Omlet Muf ff f in Ma emeler (4 kişilik / 12 adet) Yarım soğan (küp küp doğranmıș) Yarım kabak (rendelenmiș) 1 adet kırmızı dolma biber (küp küp doğranmıș) 8 adet yumurta 40 g doğranmıș roka 25

Detaylı

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kuru domatesleri nohut, kuru fasulye ve bamya gibi yemeklerde kullanabilirsiniz. Domatesleri yemeğiniz

Detaylı

Yeni yıl düşleri. Tarif Kitapçığı No.27. Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş. Bekir Saydam Cad. No: Pancar-Torbalı / İZMİR

Yeni yıl düşleri. Tarif Kitapçığı No.27. Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş. Bekir Saydam Cad. No: Pancar-Torbalı / İZMİR Yeni yıl düşleri Tarif Kitapçığı No.27 Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş. Bekir Saydam Cad. No: 68 35865 Pancar-Torbalı / İZMİR Yeni Yıl Düşleri Kar tanelerini hatırlatan lezzetli kakaolu kurabiyeler, sıcak

Detaylı

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt ve Süt Ürünleri Milk and Dairy Products 04128-04 Süt Milk 1 lt Koli barkodu / Carton barcode 68692971421843 04128-03 Yarım Yağlı Süt Semi Skimmed

Detaylı

Yeni yıla tatlı bir başlangıç. Tarif Kitapçığı No.38

Yeni yıla tatlı bir başlangıç. Tarif Kitapçığı No.38 Yeni yıla tatlı bir başlangıç Tarif Kitapçığı No.38 Yeni yıla tatlı bir başlangıç Şık, farklı ve tatlı fikirlere ne dersiniz? Yeni bir yılı karşılarken renkli sürprizler tasarlamanın heyecanını yaşamak

Detaylı

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler aggoodfoods.com AG GoodFoods renkli pirinçleri kendine has yoğun aroması, doygun kıvamı, harika lezzeti ve göz alıcı renkleri ile sofralarınızı şenlendirirken, protein

Detaylı

Yeni yıl için. tatlı fikirler. Tarif Kitapçığı No.36

Yeni yıl için. tatlı fikirler. Tarif Kitapçığı No.36 Yeni yıl için tatlı fikirler Tarif Kitapçığı No.36 Yeni yıl için tatlı fikirler Yine ve yeniden, bir kez daha, yeni bir yılın tazeliği ve yılbaşı akşamının heyecanı kalplerimizi sarmaya başladı! İkramlarınız,

Detaylı

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif Deneme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Yapışmaz kaplama Yapışmaz kaplaması sayesinde pişen kek kalıptan kolayca çıkar ve kalıp çok daha kolay bir biçimde temizlenebilir. Kaplamayı korumak için pişirirken

Detaylı

Culture and Local Meals

Culture and Local Meals Culture and Local Meals Comenius Project 2007-2009 Bolu Atatürk Anadolu Lisesi - Bolu TARHANA yaz mevsiminde,her şey bol ve ucuzken,türk kadınları domatesi,maydonozu,naneyi,nohutu ve biberi birlikte pişirirler,daha

Detaylı

Küçük Şekerleme Dersi. üçük Şekerleme Dersi

Küçük Şekerleme Dersi. üçük Şekerleme Dersi Küçük Şekerleme Dersi üçük Şekerleme Dersi Tatlı lezzetler için küçük tarifler Ev yapımı şekerlemeler. İyi harçlarla, doğru malzemelerle ve biraz el alışkanlığıyla sizde bu küçük, tatlı ve baştan çıkaran

Detaylı

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan iftar mönüleri Ramazan denince, çoğumuzun aklına, gün boyu sabrettikten sonra, güneşin batışı ile bir araya gelen insanların sevdikleri ile beraber paylaştığı güzel bir sofra gelir. Hayatın bizim için

Detaylı

KOLAY KADAYIF MANTI. Yoğurt için 3 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak

KOLAY KADAYIF MANTI. Yoğurt için 3 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak KOLAY KADAYIF MANTI Mantı için; 250 gr. kadayıf 200 gr. dana kıyma 2 çay kaşığı köfte baharı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1/3 bağ maydanoz 2 çorba

Detaylı

Yeni. Yılda Neșeli lkramlar! Tarif Kitapçığı No.34

Yeni. Yılda Neșeli lkramlar! Tarif Kitapçığı No.34 Yeni. Yılda Neșeli lkramlar! Tarif Kitapçığı No.34 . Yeni Yılda Neșeli Ikramlar! Yeni yıl yeniliklerin, umudun, neşenin, çoşkunun habercisidir. Bir sofra etrafında sevdikleriniz ile birlikte olmayı, uzun

Detaylı

Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları

Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları Siz nerede biz de orada! Pakmaya ile Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com En Güzel Yılbaşı Sofraları Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. KARALAHANA ÇORBASI (3. Grup) Kuru fasulye Mısır yarması (kırık mısır) Su Kuru soğan Tereyağı Dana kıyma Domates salçası Karalahana

Detaylı

Guglhupf kek kalıpları tr

Guglhupf kek kalıpları tr Guglhupf kek kalıpları tr Ürün bilgileri ve tarifler Değerli Müşterimiz! Mini Guglhupf kek kalıpları silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz özelliğe sahiptirler. Bu sayede mini kekleri

Detaylı

Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için

Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için tr Ürün bilgileri ve tarifler Ürün numarası: 336 547 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89024AS1X2VII 2016-10 336 547 Yapışmaz kaplama Hazırlanan kekin kolayca

Detaylı

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler On5yirmi5.com Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler Sıcak havalarda ağır yemekler ve tatlılar sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi (oluşturma : 11/8/2017) Özellikle tatlı

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. TEL ŞEHRİYE ÇORBASI (2.Grup) 300 g tel şehriye 4 litre sıcak su 2 tatlı kaşığı domates salçası 4 adet domates 1 demet maydanoz

Detaylı

14 Şubat Sevgi Dolu Tarifler

14 Şubat Sevgi Dolu Tarifler 14 Şubat Sevgi Dolu Tarifler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün

Detaylı

Geleneksel Türk tatları şimdi çikolatalı. En çok sevilen geleneksel Türk tarifleri, En iyi Belçika Çikolatası Callebaut ile buluşuyor.

Geleneksel Türk tatları şimdi çikolatalı. En çok sevilen geleneksel Türk tarifleri, En iyi Belçika Çikolatası Callebaut ile buluşuyor. Geleneksel Türk tatları şimdi çikolatalı. En çok sevilen geleneksel Türk tarifleri, En iyi Belçika Çikolatası Callebaut ile buluşuyor. Çikolatada tutku ve uzmanlık Belçika dan GelenekseL tatlar Türkiye

Detaylı

Cakepop pişirme kalıbı

Cakepop pişirme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Cakepop pişirme kalıbı Değerli Müşterimiz! Çubukta kek keyfi: Cakepop'lar çubuğa takılmış tatlı şirin mini keklerdir. Silikondan üretilmiş yeni Cakepop pişirme kalıbınızla aynı

Detaylı

Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

MARİFETLİ MUTFAK. Nefis sos tarifleriyle. Köfteler. Lezzet

MARİFETLİ MUTFAK. Nefis sos tarifleriyle. Köfteler. Lezzet Lezzet MARİFETLİ MUTFAK Nefis sos tarifleriyle Köfteler MARİFETLİ MUTFAK Nefis sos tarifleriyle Köfteler Lezzet Fesleğen ve sarımsak soslu köfte 4-6 KİŞİLİK GEREKLİ MALZEME Yarım kg kıyma 1 yumurta 3-4

Detaylı

Muffin kalıpları tr. Ürün bilgileri ve tarifler

Muffin kalıpları tr. Ürün bilgileri ve tarifler Muffin kalıpları tr Ürün bilgileri ve tarifler Değerli Müşterimiz! Muffin kalıpları, silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz özelliktedirler. Bu sayede muffinleri kalıptan daha rahat çıkarabilirsiniz.

Detaylı

Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden güzel

Detaylı

Mini tart kalıpları tr

Mini tart kalıpları tr Mini tart kalıpları tr Ürün bilgisi ve tarifler Değerli Müşterimiz! Silikondan üretilmiş mini tart kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede pastacıklar kolayca çıkarılır,

Detaylı

Yağlar ve Margarinler

Yağlar ve Margarinler Yağlar ve Margarinler Fats & Oil Pastacılık Yağları Bakery Fats Teremyağ 06089-03 Pastacı 06087-00 Börek 06088-05 Ürün barkodu / Unit barcode 68691375608935 Ürün barkodu / Unit barcode 8691375608704

Detaylı

Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Profesyonel pasta seti çok katlı pastalar hazırlamak için

Profesyonel pasta seti çok katlı pastalar hazırlamak için Profesyonel pasta seti çok katlı pastalar hazırlamak için tr Ürün bilgisi ve tarif Ürün numarası: 336 560 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89036AS1X2VII 2016-11 Yapışmaz kaplama Hazırlanan kekin kolayca çıkarılabilmesi

Detaylı

Kahvaltılık Tarifler

Kahvaltılık Tarifler Kahvaltılık Tarifler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Tarifler Çilek Açıyor

Tarifler Çilek Açıyor Tarifler Çilek Açıyor TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Bursa nın Tatlı-Tuzlu Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Bursa nın Tatlı-Tuzlu Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Bursa nın Tatlı-Tuzlu Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her

Detaylı

Bahar. şöleni. Tarif Kitapçığı No.37

Bahar. şöleni. Tarif Kitapçığı No.37 Bahar şöleni Tarif Kitapçığı No.37 Bahar şöleni Bahar geldi! Neşeli bir şarkı gibidir baharın renkleri. Hafif, ışıltılı ve mis kokulu günlere uyanmanın tam sırasıdır şimdi. Kahve sohbetlerinizi usul usul

Detaylı

Yeni Yıla Merhaba Derken Pakmaya dan En Sevilen Kutlama ve Hediyelik Tarifler

Yeni Yıla Merhaba Derken Pakmaya dan En Sevilen Kutlama ve Hediyelik Tarifler Yeni Yıla Merhaba Derken Pakmaya dan En Sevilen Kutlama ve Hediyelik Tarifler Siz nerede biz de orada! Yeni Yıla Merhaba Derken Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com En Sevilen

Detaylı

Kapaklı pasta kalıbı

Kapaklı pasta kalıbı tr Kapaklı pasta kalıbı Ürün bilgileri ve tarifler Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93708AS1X2VIII 2017-09 353 686 Yapışmaz kaplama Hazırlanan yiyeceklerin kolayca alınabilmesi için kalıp ve zemin kaplaması

Detaylı

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough)

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough) Standart Ekmeğin Hazırlanması (Standart Bread Dough) 2.5 Ölçü Kabı Ilık Su 2 Ölçü Kabı Tam Buğday Unu 2 3 Ölçü Kabı Genel Amaçlı Un veya Ekmeklik Un. 1 Büyük Kaşık Tuz ½ Ölçü Kabı Sıvı Yağ ½ Ölçü Kabı

Detaylı

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık On5yirmi5.com Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık İştah açan görüntüleri ve en pratik tarifleriyle tatlıdan çorbaya türlü seçeneğin bulunduğu yemek siteleri kadınların artık vazgeçilmezi. Yayın Tarihi

Detaylı

Mutlu Pasta tarifleri

Mutlu Pasta tarifleri Mutlu Pasta tarifleri EN İYİ BELÇİKA ÇİKOLATASI İLE YAPILMIŞ İKONİK TARİFLER Mekanınızı vazgeçilmez yapmak İstemez misiniz? Sevgili şefler, İnanılmaz çikolata lezzetleri yaratmaya hazır mısınız? Sıkı durun!

Detaylı

Rengarenk e siz bahar lezzetleri. Tarif Kitapçığı No.35

Rengarenk e siz bahar lezzetleri. Tarif Kitapçığı No.35 Rengarenk e siz bahar lezzetleri Tarif Kitapçığı No.35 Rengarenk bir bahar geliyor! Sarı, pembe, mor ve beyaz çiçekler bahar aylarının müjdecisi ve yaz mevsiminin öncüsüdürler. Bu masum ve kusursuz renkler,

Detaylı

SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik)

SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik) SÜTLÜ TATLILAR FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) 1/3 su bardağı un (100 gr) 1,5 su bardağı tatlandırıcı Yarım çay kaşığı tuz 2 limon kabuğu rendesi 1/4 su bardağı limon suyu (30 ml) 3 yumurta 1,5 su bardağı

Detaylı

FENER BALIĞI. L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune

FENER BALIĞI. L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune FENER BALIĞI L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune Fener balığı (Lophius piscatorius), Lophiidae familyasına ait ilginç bir balık türü. Yüzünün önüne sarkan "feneri" ile denizin

Detaylı

Pakmaya dan. Sofraların Gözdesi Nişastalı Tarifler

Pakmaya dan. Sofraların Gözdesi Nişastalı Tarifler Pakmaya dan Sofraların Gözdesi Nişastalı Tarifler Siz nerede biz de orada! Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi

Detaylı

70 yılı aşkın ÜLKER tecrübesiyle

70 yılı aşkın ÜLKER tecrübesiyle Çekirdekten çikolataya 70 yılı aşkın ÜLKER tecrübesiyle mükemmel lezzetler... Fildişi Sahilleri nden özenle seçilen Forastero kakao çekirdeklerini tesislerimizde kavurarak, mikron seviyesinde inceltiyoruz.

Detaylı

Pakmaya dan yaza özel Pudingle Rüya Gibi Tarifler

Pakmaya dan yaza özel Pudingle Rüya Gibi Tarifler Pakmaya dan yaza özel Pudingle Rüya Gibi Tarifler Siz nerede biz de orada! Pakmaya dan yaza özel Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: Pudingle Rüya Gibi Tarifler mutfaginyildizi.com Bizi izleyin,

Detaylı

HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA!

HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA! Eylül - Ekim 2012 HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA! lezzeti ortaya çıkarın .... ISTER TAVUK, ISTER BALIK, ISTER ET LEZZET. TIKKA MASALA, BARBEKÜ, KEBAP VE CAJUN HEPSİ BİRBİRİNDEN LEZZETLİ

Detaylı

Pakmaya dan zevkli sofralara özel. Birbirinden Güzel Ekmek Tarifleri

Pakmaya dan zevkli sofralara özel. Birbirinden Güzel Ekmek Tarifleri Pakmaya dan zevkli sofralara özel Birbirinden Güzel Ekmek Tarifleri Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun!

Detaylı

Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Türk Tatlıları Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Türk Tatlıları Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Türk Tatlıları Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER YEMEK TARİFLERİ KİTABI 1 Erdoğan Akdağ Araştırma ve Eğitim Merkezi. 2 Güneş Evi ve Güneş Ocakları İÇİNDEKİLER Kerkenes Eko-Merkez...5

Detaylı

Pakmaya dan Sonbaharı Karşılarken CANLANDIRICI TARİFLER

Pakmaya dan Sonbaharı Karşılarken CANLANDIRICI TARİFLER Pakmaya dan Sonbaharı Karşılarken CANLANDIRICI TARİFLER Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi

Detaylı

Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ DEVEKUŞU YUMURTASININ KAPSAMI

DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ DEVEKUŞU YUMURTASININ KAPSAMI DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ Yeryüzünde yaşayan kanatlı hayvanlar arasında yumurtası en büyük kuş, devekuşudur. Devekuşu yumurtasının ortalama boyu 15 cm, genişliği 13 cm dir. Ortalama 1,5 kg ağırlığa,

Detaylı

TUĞBA YEŞİLBAŞ. Merhaba; Sizi günlük hayatın temposundan koparan ve tüm yaratıcılığınızla başbaşa bırakacak olan bir yer biliyorum. Mutfak!

TUĞBA YEŞİLBAŞ. Merhaba; Sizi günlük hayatın temposundan koparan ve tüm yaratıcılığınızla başbaşa bırakacak olan bir yer biliyorum. Mutfak! Yemek Tarifleri TUĞBA YEŞİLBAŞ Merhaba; Sizi günlük hayatın temposundan koparan ve tüm yaratıcılığınızla başbaşa bırakacak olan bir yer biliyorum. Mutfak! Yemek yapmaktan aldığım tüm zevki tariflerime yansıttığım

Detaylı

Yarım küre şeklinde fırın kalıbı

Yarım küre şeklinde fırın kalıbı Yarım küre şeklinde fırın kalıbı tr Ürün bilgileri ve tarifler Yapışmaz kaplama Hazırlanan kekin kolayca alınabilmesi için fırın kalıbı yapışmaz kaplamayla kaplanmıştır. Bir diğer avantajı da kolay temizliktir.

Detaylı

Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti

Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti tr Ürün bilgisi ve tarif Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti Değerli Müşterimiz! Mükemmel şekillendirilmiş tarçınlı yıldız kurabiyeler hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı: Tarçınlı yıldız kurabiye

Detaylı

Muffin kalıpları. Ürün bilgisi ve tarif

Muffin kalıpları. Ürün bilgisi ve tarif Muffin kalıpları tr Değerli Müşterimiz! Ürün bilgisi ve tarif Silikondan muffin kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede muffinler kolayca çıkarılır, kalıpların yağlanmasına

Detaylı

BİZ DOĞAL VE PRATİK YEMEK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! NASIL ÜRETTİK?

BİZ DOĞAL VE PRATİK YEMEK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! NASIL ÜRETTİK? BİZ DOĞAL VE PRATİK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! Bilinen en eski gıda saklama yöntemi olan kurutma tekniğini kullanarak sizlere Naturelka sebze-meyve tozlarını ve kestane ununu hazırladık. NASIL ÜRETTİK? Sebze-meyveleri

Detaylı

Seç Haber. Haber, Özel Haber, Özgün Haber,

Seç Haber. Haber, Özel Haber, Özgün Haber, 1 Seç Haber Haber, Özel Haber, Özgün Haber, Yılbaşına özel menü tarifleri Nimet Bayrak Monday, December 22nd, 2014 2015 e girmemize az zaman kala misafirlerinize neler ikram edeceğinizi bilmiyorsanız sizler

Detaylı

Yuvarlak ve baton ekmekler

Yuvarlak ve baton ekmekler Yuvarlak ve baton ekmekler Yuvarlak veya uzun, kendi pişirdiğiniz ekmek özeldir. Çıtır kabuk ekmeği çevreler ve kesim sırasında leziz iç kısım görünür. Burada ekmeği kendi damak tadınıza göre pişirme olanağınız

Detaylı

Çukurova nın Tatlı-Tuzlu Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Çukurova nın Tatlı-Tuzlu Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Çukurova nın Tatlı-Tuzlu Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun!

Detaylı

Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Pakmaya dan çocuklara özel. Yıldızlı Pekiyi Alan Tarifler

Pakmaya dan çocuklara özel. Yıldızlı Pekiyi Alan Tarifler Pakmaya dan çocuklara özel Yıldızlı Pekiyi Alan Tarifler Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi

Detaylı

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL 3 TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL 3 GALATA UN KG 6 TL 6 TL 6,5 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL 5 SÜT (hazır) KG TL TL,75 TL,5 TL 6 YOĞURT KG,3 TL,

Detaylı

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI -7 PİYASA ANALİZ SONUÇLARI SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM 5 7 TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL TL 5. TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL.5 TL GALATA UN KG TL TL,5 TL.89 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL. TL 5 SÜT (hazır)

Detaylı

Pakmaya dan babalar gününe özel. Bütün Yıl Unutulmayacak Tarifler

Pakmaya dan babalar gününe özel. Bütün Yıl Unutulmayacak Tarifler Pakmaya dan babalar gününe özel Bütün Yıl Unutulmayacak Tarifler Siz nerede biz de orada! Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi Her gün birbirinden güzel tarifler için /mutfaginyildizi

Detaylı

Büyümeyi Destekleyen Tarifler

Büyümeyi Destekleyen Tarifler Büyümeyi Destekleyen Tarifler DEKILER N I IC YEMEKLER 4-5 Yumurtalı Ekmek 6-7 Vanilya Aromalı Yulaf Ezmesi 8-9 Ev Yapımı Patates Püresi 10-11 En Kırmızı Çorba 12-13 TATLILAR 14-15 Meyveli ve Vanilyalı

Detaylı

PALAMUT ÜREME DÖNEMĐ: AV YASAĞI :

PALAMUT ÜREME DÖNEMĐ: AV YASAĞI : PALAMUT L: Sarda sarda Büyüklüğüne göre: Vanoz, Çingene Palamudu, Palamut, Kestane Palamudu, Zindandelen, Torik, Sivri, Altı parmak, Peçuta Đ: Atlantic bonito A: Bonito F: Bonite à dos rayé Uzun ve iri

Detaylı

KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon

KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon Ege, Akdeniz ve Marmara'nın fazla göç etmeyen, yerli balığıdır. Kısmen Karadeniz'de rastlanır.

Detaylı

1500 lü yıllara kadar olan tarifler

1500 lü yıllara kadar olan tarifler Bu proje AB komisyonu tarafından desteklenmektedir. İçeriği yazarlarının ve komisyonun izni olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz. 1500 lü yıllara kadar olan tarifler EFIF 1500 lü yıllara kadar olan tarifler

Detaylı

YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER

YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER 02 / 03 GENEL BİLGİ Amerika ya özgü: Su çimi bir ile üç metreye kadar büyüyebilir ve köklerini ıslak toprağın derinliklerine yerleştirir. En çok sığ,

Detaylı

Pakmaya dan meraklısına özel. Ege Esintili Tarifler

Pakmaya dan meraklısına özel. Ege Esintili Tarifler Pakmaya dan meraklısına özel Ege Esintili Tarifler Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi

Detaylı

Muffin kalıpları tr. Ürün bilgileri ve tarifler

Muffin kalıpları tr. Ürün bilgileri ve tarifler Muffin kalıpları tr Değerli Müşterimiz! Ürün bilgileri ve tarifler Silikondan mini muffin kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede muffinler kolayca çıkarılır, kalıpların

Detaylı

Waffle pişirme kalıpları

Waffle pişirme kalıpları Ürün bilgisi ve tarif Waffle pişirme kalıpları Değerli Müşterimiz! Artık Waffle makinası olmadan da Waffle pişirebilirsiniz! Waffle pişirme kalıpları, silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz

Detaylı

Annelerimizden Miras Tarifler

Annelerimizden Miras Tarifler Annelerimizden Miras Tarifler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün

Detaylı

Pralin hazırlama seti

Pralin hazırlama seti Pralin hazırlama seti tr Ürün bilgileri ve tarifler Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91402AB5X6VII 2017-07 Değerli Müşterimiz! Pralin hazırlama seti ile isteğinize göre çikolata kreasyonlarını hazırlayabilir

Detaylı

SMAKSAK. Yemek Tarifleri Kitabı

SMAKSAK. Yemek Tarifleri Kitabı TR SMAKSAK Yemek Tarifleri Kitabı TÜRKÇE 3 İçindekiler İpuçları ve yararlı bilgiler 3 Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır. İpuçları ve yararlı bilgiler UYARI! Güvenlik bölümlerine

Detaylı

Detox Beslenme Programı

Detox Beslenme Programı Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Kliniği Detox Beslenme Programı Yağ Yakıcı ve Vücut Şekillendirici 7 Günlük Özel Program Merhaba İç hastalıkları uzmanı doktorumuz Dr. Nafiz Karagözoğlu önderliğinde; Klinik Diyetisyen

Detaylı

MUHALLEBİ. İÇİNDEKİLER MİKTAR KARBONHİDRAT(g.) Süt 250 12.5 Pirinç unu 20 16 Şeker 20 20 Vanilya 1 - TOPLAM: 48 g. SÜTLAÇ

MUHALLEBİ. İÇİNDEKİLER MİKTAR KARBONHİDRAT(g.) Süt 250 12.5 Pirinç unu 20 16 Şeker 20 20 Vanilya 1 - TOPLAM: 48 g. SÜTLAÇ MUHALLEBİ İÇİNDEKİLER MİKTAR KARBONHİDRAT(g.) Süt 250 12.5 Pirinç unu 20 16 Şeker 20 20 Vanilya 1 - TOPLAM: 48 g. SÜTLAÇ Pirinç 20 16 Süt 250 12.5 Şeker 30 30 TOPLAM: 59 g. SÜTLÜ İRMİKLİ PUDİNG İrmik 10

Detaylı

KASIM AYI YEMEK LİSTESİ

KASIM AYI YEMEK LİSTESİ 31/10/2016 01/11/2016 02/11/2016 03/11/2016 04/11/2016 Menemen, B.peynir, Salatalık, Ceviz, Fırında peynirli ekmek, Domates, Çiğ Fındık Avokadolu omlet, B.peynir, Kuru siyah üzüm Tereyağlı ballı ekmek,

Detaylı

Glütensiz kolay. pişirme 21 kolay tarif

Glütensiz kolay. pişirme 21 kolay tarif Glütensiz kolay pişirme 21 kolay tarif 1 GLÜTENSİZ unlarımızla PİŞİRMEK ARTIK ÇOK KOLAY Schär in un çeşitleri ile glütensiz yiyecekler pişirmek hem çok kolay hem de çok eğlenceli. Glütensiz pişirmeyle

Detaylı

Yemek Tarifleri Robot-Coupe

Yemek Tarifleri Robot-Coupe Yemek Tarifleri Robot-Coupe İÇERİK Yemek Tarifleri Robot-Coupe Haydari... 2 Humus... 4 Fava... 6 Patlıcan Ezme... 8 Börek...10 Köfte...12 baklava...14 Sebzeli kiş...16 Çoban Salata...18 Sebzeli orman

Detaylı

LEZZETİN SIRRI HARCINDA SAKLI Pakmaya dan Harçlı Tarifler

LEZZETİN SIRRI HARCINDA SAKLI Pakmaya dan Harçlı Tarifler LEZZETİN SIRRI HARCINDA SAKLI Pakmaya dan Harçlı Tarifler 1 Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi

Detaylı

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7...

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7... Sayfa Besin Grubu kalori Cetveli 1... Süt ve Süt Ürünleri Index 1... Tatlılar 2... Et Gurubu 3...Tahıllar 3...Sebzeler 4... Sebzeler 5... Meyveler 6... Yağlar 7... Kahvaltılıklar 8... Erişteli Ayran Aşı

Detaylı

QimiQ Classic. Soğuk tuzlu ve tatlı yemeklerde kullanılmak için tasarlanmıştır. QimiQ Classic doğal veya vanilya lezzetlerinde mevcuttur.

QimiQ Classic. Soğuk tuzlu ve tatlı yemeklerde kullanılmak için tasarlanmıştır. QimiQ Classic doğal veya vanilya lezzetlerinde mevcuttur. QimiQ Classic Ürün QimiQ Classic. Soğuk tuzlu ve tatlı yemeklerde kullanılmak için tasarlanmıştır. %15 yağ içeren tek güvenli doğal süt kreması. QimiQ Classic doğal veya vanilya lezzetlerinde mevcuttur.

Detaylı

ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe

ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe Sırtı mavimsi yeşil, yanları gümüşi ve karın beyazdır. Kuyruk yüzgecinin rengi sarıdır. Maksimum uzunluk

Detaylı

Pakmaya dan anneler gününe özel Anne Sevgisi Kadar Tatlı Tarifler

Pakmaya dan anneler gününe özel Anne Sevgisi Kadar Tatlı Tarifler Pakmaya dan anneler gününe özel Anne Sevgisi Kadar Tatlı Tarifler Pakmaya dan anneler gününe özel o o o o O e t e z z le! k pa anne sevgisi kadar tatlı tarifler Mutfağın Yıldızı Pakmaya dan sevgili anneler

Detaylı

Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler

Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi Isıtır, karıştırır, doğrar ve size mutlulukla sunar. Çorba Yapıcı Püf Noktaları ve Tavsiyeler 1. Cucinox Çorba

Detaylı

DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede

DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede Boyu 50-60 santimetreye ulaşan dülger balığı, geçici balıktır. Mayısta Marmara'dan Karadeniz'e

Detaylı

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ 1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ BİR GÜNDE ALINMASI GEREKEN YİYECEK MİKTARLARI BESİN GRUBU DEĞİŞİM MİKTARI SÜT 3 ET 5 EKMEK VE EKMEK YERİNE GEÇEN 10 SEBZE YEMEĞİ 2 MEYVE 5 YAĞ 4 SABAH: ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

Detaylı

Zojirushi Recipe Booklet

Zojirushi Recipe Booklet Zojirushi Recipe Booklet Bilindiği gibi iyi bir EYM seçiminden sonra sadece temel bilgileri ve bir kaç püf noktasına dikkat ederek hemen hemen tüm tarifleri uygulayabilmek mümkündür. Unutulmaması gereken

Detaylı