Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz."

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR A GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 3. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL YAPISI SOSYAL GÜVENLİK YAŞLI VE HASTA BAKIM HİZMETLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2016 GÜZ ARA 4372-A Türklerin kullandığı kesin olarak bilinen ilk alfabe Arap Göktürk Osmanlı Uygur Latin Amaçları ve davranışları belirlemede bireylere neyin doğru, neyin yanlış olduğunu gösteren ve soyut kavramlardan oluşan standartlara ne ad verilir? Dil Normlar Değerler Semboller İnançlar Aşağıdakilerden hangisi çatışma yaklaşımı içinde K. Marx a yöneltilen eleştirilerden biri değildir? Kapitalist toplumda işçi sınıfının giderek daha fazla yoksullaşacağını öngörmesi Alt yapıya esas önemi verirken üst yapıyı ihmal etmesi Sınıf bilincinin giderek keskinleşeceğini beklemesi Kuramın sosyal determinizme dayanması Kuramın tek yanlı nedensellik ilişkisine dayanması Aşağıdakilerden hangisi yapısal fonksiyonalizmin temel kavramlarından biri değildir? Rasyonalite Toplumsal yapı Konsensus Sistem Statü TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL YAPISI Bir kültürel sistemin başka bir kültürel sistemi giderek kendine benzetmesi, kültürel egemenliği altına alması aşağıdaki kültürel süreçlerden hangisini açıklar? Kültürel özümseme Kültürlenme Kültürel yozlaşma Kültürleme Kültürel yayılma Hofstede in kültür araştırması sonuçlarına göre aşağıdakilerden hangisi kadınsı (dişil) toplumlardaki temel davranış özelliklerinden biri değildir? Para ve benzeri şeylerin önemli olması Çatışmaların çözümlenmesinde uzlaşma ve pazarlığın önde gelmesi Alçak gönüllülüğün herkesten beklenen bir davranış olması Toplumdaki temel değerlerin şefkat ve korumaya yönelik olması Zayıflığın sempati ile karşılanması Kamu ve özel sektörde vasıfsız ve düşük ücretli işlerde çalışanlardan oluşan sınıf Alt orta sınıf Orta sınıf Üst sınıf Alt sınıf Esnaf ve zanaatkâr sınıfı I. Öğrenci olmak II. Üniversitede rektör olmak III. Yaşlı olmak Yukarıdakilerden hangileri kazanılmış statüler arasında yer alır? Yalnız I Yalnız III I ve II II ve III I, II ve III A 5. Aşağıdakilerden hangisi 1985 ve sonrası Türk sosyoloji yazınında toplumsal yapı üzerine çalışma yapan başlıca araştırmacılardan biri değildir? 10. Kültürü, "toplumdaki geçmiş davranışların biriktirilerek aktarılan sonuçları" olarak tanımlayan kuramcı aşağıdakilerden hangisidir? Birsen Gökçe Nihat Nirun Mehmet Ecevit Korkut Boratav Beylü Dikeçligil Malinowski Benedict Carr Wissler Linton 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2016 GÜZ ARA 4372-A 11. OECD ülkeleri arasında, yaşında gençlerin net okullaşma oranının diğerlerine göre daha düşük olduğu ülke aşağıdakilerden hangisidir? İrlanda Belçika Polonya Çek Cumhuriyeti İngiltere 12. Türkiye tarımında küçük ve orta büyüklükteki topraklar üzerinde aile emeğini kullanarak üretim yapan birimlere ne ad verilir? Küçük meta üreticisi hane Kadınsılaşmış aile Yoksul hane Üretici aile Yeniden üretici hane 13. Bilginin piyasada alınıp satılan bir ticari meta haline gelmesine neden olan kavram Yerelleşme Merkezileşme Kentlileşme Bürokratikleşme Küreselleşme 14. Toplumsal sınıfların veya grupların, eğitimi kendi ellerine almak için sürekli olarak birbirleriyle mücadele ettiklerini ancak ayrıcalıklı ve egemen sınıfların eğitimi büyük ölçüde kontrol ettiğini iddia eden yaklaşım İşlevselci yaklaşım Çatışmacı yaklaşım Feminist yaklaşım Sembolik etkileşimcilik Liberal yaklaşım 16. Aşağıdakilerden hangisi aileye eleştirel yaklaşımlardan biri değildir? Çiftler arasında çözülmemiş çatışmaların ve gerilimlerin düşmanlığı çocuğa yansır. Aile üyelerinin birbirlerine olan beklentileri ve talepleri çok fazla olduğu için çatışma kaçınılmazdır. Aile içerisinde bireylerin özgürlükleri kısıtlanır. Aileler insan kişilikleri üreten fabrikalardır. Aile, bireyleri sınırlayıcı olan rollerde uzmanlaştırır. 17. Aşağıdakilerden hangisi Türk aile yapısını etkileyen sosyo-ekonomik etmenlerden biri değildir? Gelir ilişkileri Mülkiyet Doğurganlık Meslek İş 18. Türkiye de en az sayıda kişinin ikamet ettiği il Bayburt Bitlis Yozgat Burdur Uşak 19. Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye de eşler arasındaki ilişkileri daha eşitlikçi olmaya yönelten etkenlerden biri değildir? Kadının gelir getiren işgücüne daha fazla katılması Kadın eğitiminin artması Kentleşme Erkek çocuk isteğinin artması Çok çocuk isteğinin azalması A 15. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye de eğitim sisteminin temel sorunlarından biri değildir? 20. Türkiye de mektep-medrese şeklindeki ikili yapıya son veren kanun aşağıdakilerden hangisidir? Fiziksel altyapı ve donanım eksikliği Başarı düzeyinin düşüklüğü Finansman yetersizliği Okullaşma düzeyinin düşüklüğü Ders kitaplarının analitik olması Tevhid-i Tedrisat Kanunu Köy Enstitüleri Kanunu Maarif Kanunu Şehremaneti Kanunu Nizam-ı Cedid Kanunu 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2016 GÜZ ARA 4372-A Çağdaş anlamda sosyal güvenlik sisteminin kurucusu Roosvelt Hitler Franklin Bismark Mussolini Sosyal güvenlik kavramının ortaya çıkışında etkili olan gelişme aşağıdakilerden hangisidir? I. Dünya Savaşı Reform Hareketleri Fransız İhtilali Rönesans Hareketleri Sanayi Devrimi Aşağıdakilerden hangisi sosyal güvenliğin ilgili olduğu bilim dallarından biridir? İktisat Maliye Matematik Vergi Hukuku Ticaret Hukuku Sosyal güvenliğin gelir garantisi sağlama amacı taşıyan fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir? Önleme fonksiyonu Siyasi fonksiyonu Kişiliği koruma fonksiyonu Toplumsal fonksiyonu İktisadi güvenlik fonksiyonu Kamu tarafından düzenlenerek uygulanan ve prim esasına göre milli ölçekte bütün çalışanları kapsayan sosyal güvenlik ağına ne ad verilir? Sosyal dayanışma Sosyal yardımlaşma Sosyal yardım Sosyal güvenlik Sosyal sigorta SOSYAL GÜVENLİK Hastalık riskine karşı sosyal güvenliğin finansmanında uygulanan metod Aşağıdakilerden hangisi insanın canlı olarak yaratılmasından kaynaklanan tehlikelerden biri değildir? Yaşlılık Doğum Sakatlık İşsizlik Hastalık Sosyal güvenlik sistemlerinin ölüm riskine karşı sosyal güvenlik sağlama yolları aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? Sosyal yardım ve sosyal hizmet Ölüm sigortası ve ölüm aylığı Sosyal yardım ve ölüm sigortası Sosyal hizmet ve ölüm aylığı Sosyal hizmet ve ölüm sigortası Kişinin bedeni ve ruhi durumunu bozan ve kişinin çalışma ve kazanma gücünü geçici ya da sürekli olarak kaybetmesine yol açan tehlikelere ne ad verilir? Fizyolojik tehlikeler Ekonomik tehlikeler Sosyal tehlikeler Hukuki tehlikeler Gelir etkileyici tehlikeler 10. Aşağıdakilerden hangisi sosyo-ekonomik risklerden biri değildir? Ölüm Hastalık İşsizlik Konut Evlenme ve çocuk sahibi olma 11. Aşağıdakilerden hangisi sosyal sigortaların temel ilkelerinden biridir? 12. Bazı sosyal riskleri kapsaması İsteğe bağlı olması Devletin garantisi dışında olması Primli bir sistem olması Ödenen prim ile sağlanan yardım arasında bir bağın olması Bireylerin başkalarından yardım ve destek almaksızın kendi sosyal güvenliklerini sağlamak amacıyla geliştirdikleri tekniklere ne ad verilir? A Katkı metodu Fon metodu Dağıtım metodu Paylaşım metodu Yatırım metodu Bireysel sosyal güvenlik teknikleri Örgütsel sosyal güvenlik teknikleri Bölgesel sosyal güvenlik teknikleri Toplu sosyal güvenlik teknikleri Özel sosyal güvenlik teknikleri 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2016 GÜZ ARA 4372-A 13. Vakıfla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Vakıf, yardım yapma güç ve isteğinde bulunan kimseler bakımından en kısa ömürlü sosyal yardım imkanı veren araçtır. Vakıf bir sosyal güvenlik kurumu olarak doğmamıştır. Vakıf kurmak sosyal yardım amacıyla yapılan büyük ve yüce bir fedakârlıktır. Vakıf, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın kurumlaşma ihtiyacını önemli ölçüde karşılamıştır. Vakıf, belli bir malın ya da paranın ayrı bir tüzel kişilik oluşturacak biçimde sosyal yardım için tahsis edilmesiyle ortaya çıkar. 14. Sosyal güvenlik tekniği olarak doğmamış olmasına rağmen, zaman içinde sosyal güvenlik alanında da kullanılmaya başlanan bireysel sosyal güvenlik tekniği Sosyal sigorta tekniği Özel sigorta tekniği Sosyal hizmet tekniği Sosyal yardım tekniği Tasarruf tekniği 15. Aşağıdakilerden hangisi sosyal yardımlaşma tekniğinin ayırt edici özelliklerinden biridir? Risk gerçekleşmeden önce devreye girmesi İstenen yardımların yardım yapanın arzusuna bağlı olması Kişinin gelirine bağlı olması Yapılacak yardımların miktarının önceden belirlenmiş olması Kurumlar arası yardımlaşma tekniği olması 17. Aşağıdakilerden hangisi sosyal güvenlik programlarının yönetim başarısını belirleyen kurumsal düzenlemelerle ilgilidir? İdari işlemlerin en düşük yönetim masrafıyla yapılması Sosyal güvenlik politikalarına uygun yasal mevzuatın oluşturulması Prim ödeyenler ve aylık alanların karar alma süreçlerine katılımının sağlanması Primlerin etkin şekilde toplanması Kurumların yönetim performansının izlenmesi 18. Türkiye de, sosyal yardım ve hizmetlerin yönetimi aşağıdaki üst örgütlenmelerden hangisi tarafından yürütülmektedir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İçişleri Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adalet Bakanlığı 19. Türkiye de Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK sosyal sigorta kurumları hangi yıl çıkarılan kanunla tek çatı altında birleştirilmiştir? A 16. Sosyal güvenlik kurumlarının giderlerini karşılayacak ayrı ve yeterli gelir kaynaklarına sahip olması durumuna ne ad verilir? 20. Aşağıdakilerden hangisi sosyal sigortaların merkez örgütü bünyesinde yer almaz? Sosyal özerklik Siyasi özerklik İdari özerklik Mali özerklik Denetimsel özerklik Denetim Birimleri Yönetim Kurulu Disiplin Kurulu Genel Kurul Danışma Kurulu 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2016 GÜZ ARA 4372-A Genç yaşlı olarak tanımlanan yaş aralığı Yaşlı başına kaç tane yaş erişkin düştüğünü ifade eden kavram Yaşlı nüfus oranı Ebeveyn destek oranı Potansiyel destek oranı Yaşlanma indeksi Yaşlı bağımlılık oranı Bir toplumun çok yaşlı olması için yaşlı nüfusun oranı yüzde kaç olmalıdır? 10 un üzerinde Yaşlılarda en sık görülen demans nedeni Parkinson Vasküler KOAH Depresyon Alzheimer YAŞLI VE HASTA BAKIM HİZMETLERİ Kişiler ne kadar aktif bir şekilde hayatın içinde olurlarsa o ölçüde mutlu olurlar tezini savunan yaşlanma teorisi aşağıdakilerden hangisidir? Devamlılık Teorisi Yaşamdan Geri Çekilme Teorisi Modernleşme Teorisi Aktivite Teorisi Eksiklik Teorisi Yaşlanmayla birlikte ilk önce azalan tatlar Ekşi-Tatlı Ekşi-Acı Tatlı-Tuzlu Tatlardaki azalma hepsinde aynı düzeydedir. Tatlı-Acı Aşağıdakilerden hangisi yaşam kalitesi kötü olup daha çok sosyal problemler yaşayan yaşlılardan biri değildir? Akrabalarından uzakta olanlar Gelir düzeyi düşük olanlar Sürekli ilaç kullanmak zorunda olanlar Genç yaşlılar Ev dışı uğraşları olmayanlar Aşağıdakilerden hangisi yaşlanmayla birlikte solunum sisteminde meydan gelen değişikliklerden biridir? Diyaframın güçlenmesi Soluk alırken daha az çaba harcanması Akciğer elastikiyetinin artması Akciğer silier kapasitesinin artması Solunum yüzey alanının azalması A 5. Aşağıdakilerden hangisi 65 yaş ve üzeri nüfus sayısının, 0-14 yaş grubu nüfus sayısına bölünmesinin 100 ile çarpımıyla hesaplanır? 10. Beynin hacmindeki azalmaya ne ad verilir? Yaşlı bağımlılık oranı Yaşlanma indeksi Potansiyel destek oranı Bağımlılık oranı Ortanca yaş Hipertrofi Dentrit Akson Atrofi Nöron 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2016 GÜZ ARA 4372-A 11. Aşağıdakilerden hangisi yaşlılık döneminde görülen ruhsal değişikliklerden biridir? Günlük aktivitelere karşı isteğin artması Kendini mutlu hissetmek Belirgin uyku sorunları Kişisel hijyene çok önem vermek Yer, kişi ve zamanla ilgili farkındalığın yüksek olması 12. Nöronlar arasında haberleşmede kullanılan kimyasal maddelere ne ad verilir? 13. Akson Nörotransmitter Sinaps Dentrit Atrofi Beyin hücrelerine ne ad verilir? Nöron Nörit Gland Aksolemma Plazma 14. Aşağıdakilerden hangisi depresyonla birlikte ortaya çıkan hastalıklardan biridir? Şizofreni Kanser Menenjit Alzheimer Kalp yetmezliği 15. Aşağıdakilerden hangisi yaşlılardaki uykusuzluğun nedenlerinden biri değildir? Psikiyatrik hastalıklar Psikososyal faktörler Tıbbi hastalıklar Çoklu ilaç kullanımı Yastıksız yatma 17. I. Yatak yüksekliği cm kadar olmalı II. Yatak baş ucu cm kadar yükseltilmeli III. Yataktan kalkma üç aşamada yapılmalı IV. Banyo sıcak yapılmalı V. Banyo ve tıraş gibi aktiviteler yataktan kalkar kalmaz yapılmalı Yukarıdakilerden hangileri ortostatik hipotansiyonu önlemek için yapılması gerekenlerdendir? I ve IV IV ve V I, II ve III I, II ve IV III, IV ve V 18. Aşağıdakilerden hangisi diyabeti düşündüren belirtilerden biridir? Görmede bulanıklığın olmaması Az idrara çıkma İştahın azalması Aşırı susama Kilo artışı 19. Tip 2 diyabetle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Zayıflarda sıktır. İnsülin duyarlılığı artar. İnsülin direnci yoktur. Yetişkinlikte başlar. İnsülin yetersizliği yoktur. A 16. Kalp-damar hastalıklarından korunma ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? 20. Aşağıdakilerden hangisi düzenli uyku için yaşlılara yapılan önerilerden biridir? Doymuş yağlar tercih edilmelidir. Fiziksel aktivite azaltılmalıdır. Diyetin kolesterol miktarı arttırılmalıdır. Margarin içeren besinler sık tüketilmelidir. Yağ tüketimi azaltılmalıdır. Gece oldukça ağır yemekler yemeli Gündüz kısa uykulardan kaçınmalı Egzersiz yatma saatinden önce yapılmalı Ortamın çok sıcak olması Yatmadan birkaç bardak çay içilmesi 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2016 GÜZ ARA 4372-A Aşağıdakilerden hangisi Gülhane Hattı Hümayunu nun (Tanzimat Fermanı) içeriğinde yer alan esaslardan biridir? ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Eğitimin düzenlenmesi Kardeş katlinin vacip olması Ayanların bölgelerinde nüfuzlarını sürdürmesi Askerlik süresinin belirlenmesi Vergi sisteminin aynen sürdürülmesi Aşağıdakileren hangisi Sultan Abdülmecit in tahttan indirilerek eski düzenin yeniden kurulmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir? Vaka-yı Hayriye 31 Mart Ayaklanması Bab-ı Ali Baskını Vaka-yı Vakvakiye Kuleli Vakası Aşağıdakilerden hangisi Yeni Osmanlılar Hareketi nin özelliklerinden biri değildir? Türkçülüğün benimsenmesi Basın yoluyla halkın bilinçlendirilmeye çalışılması Batıyı örnek alarak yapılan yeniliklerin yeterli görülmemesi Millet egemenliği düşüncesine vurgu yapılması Meşruti bir yönetim kurmak amacıyla gizli cemiyetler oluşturulması Aşağıdakilerden hangisi III. Mustafa döneminde yapılan faaliyetlerden biri değildir? Saray masraflarının azaltılması Humbaracı ocağının ıslah edilmesi Vakıf, tımar ve iltizama sıkı denetim getirilmesi Hazine gelirlerinin artırılması Ticaretin geliştirilmesi yoluna gidilmesi Osmanlı ordusu içinde Avrupa tarzında düzenlenen ilk ocak aşağıdakilerden hangisidir? Arabacılar Ocağı Lağımcı Ocağı Cebeci Ocağı Humbaracı Ocağı Akıncı Ocağı Osmanlı Devleti nde 1831'de çıkarılan ilk Türkçe gazete Basiret Tercüman-ı Ahval Takvim-i Vekayi Tercüman-ı Hakikat Tercüme-i Şark A 4. Rusların Karadeniz e yerleşip, Osmanlı içinde yer alan Ortodoks tebaanın koruyuculuğunu elde ettiği antlaşma 8. Halkın devlet için değil, devletin halk için var olduğu düşüncesi ilk kez aşağıdakilerden hangisinde yer almıştır? Karlofça Pasarofça Küçük Kaynarca Zitvatoruk Zigetvar Meclis-i Mebusan Vilayet Meclisleri Muhasallık Meclisleri Tanzimat Fermanı Meclis-i Tanzimat 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2016 GÜZ ARA 4372-A 9. Aşağıdakilerden hangisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa nın Mısır da yaptığı yeniliklerden biri değildir? Vekayi-ı Mısriyye adında gazete çıkarması Silah ithalatına yasak getirmesi Yerli sanayii meydana getirmesi Avrupa ya öğrenci göndermesi Mısır topraklarını devlet arazisi haline getirmesi 10. Son model telgraf makinelerinin getirilmesi ve telgrafçılık öğrenimi için Fransa ya öğrenci gönderilmesi hangi padişah döneminde gerçekleşmiştir? I. Abdülhamit III. Selim Abdülmecid III. Ahmet II. Abdülhamit 11. Osmanlı Devleti nin, Avusturya ya yardım etmek amacıyla asker gönderdiği cephe 12. Prag Salzburg Galiçya Bükreş Slovakya Aşağıdakilerden hangisi burjuva kavramını ifade eder? 13. Aşağıdakilerden hangisinde 1912 seçimlerine katılan siyasi partiler birlikte ve doğru olarak verilmiştir? İttihat ve Terakki Partisi - Yeni Osmanlılar Partisi İttihat ve Terakki Partisi - Hürriyet ve İtilaf Partisi Hürriyet ve İtilaf Partisi- Ahrar Partisi Halk Partisi - İttihat ve Terakki Partisi Ahrar Partisi - İttihat ve Terakki Partisi 14. Birinci Dünya Savaşını başlatan olay Rusya da Bolşevik ihtilalinin çıkması Avusturya Macaristan veliahdının bir Sırplı tarafından öldürülmesi Rusya nın doğuda etkin bir güç haline gelmesi İngiltere nin Mısır ı işgal etmesi İngiltere nin Rusya yla anlaşamaması 15. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devleti nin Birinci Dünya Savaşı na girme sebeplerinden biri değildir? Şeyh Sait isyanının bastırılması için güçlü bir devletten yardım alınması düşüncesi İttihat ve Terakki liderlerinin Avrupalı güçlü bir müttefik bulma baskısı Son zamanlarda kaybedilen toprakları geri alma isteği Almanya nın savaşı kazanacağı düşüncesi Balkan Harbi nde başarısız olan ordunun ıslah edilmiş olması A Genellikle yazar, şair ve ressamlardan oluşan sanatkârlardır. Devletin önemli kadrolarında görev yapan memurlardır. Ticaret yaparak zenginleşen ve şehirlerde yaşayan tüccarlardır. Büyük toprak sahibi olan feodal beylerdir. Doğuştan zengin ve soylu kişilere verilen addır. 16. Osmanlı Devleti nde ilk telgraf hattı hangi tarihte çekilmiştir? İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2016 GÜZ ARA 4372-A 17. Osmanlı Devleti nde ilk dış borçlanma hangi dönemde başlamıştır? Osmanlı-Rus Savaşı Kırım Savaşı 1876 Tersane Konferansı Osmanlı-Rus Savaşı 1881 Muharrem Kararnamesi 18. Osmanlı Devleti nde ilköğretimi zorunlu hale getiren belge Sened-i İttifak Tanzimat Fermanı Muharrem Kararnamesi Kanun-i Esasi Islahat Fermanı 20. Trablusgarp Savaşı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Bu savaş Türk-İtalyan Savaşı olarak da bilinir. Mustafa Kemal Atatürk binbaşılığa terfi etmiştir. Enver Bey yarbaylığa terfi etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının düşman karşısında en çetin şartlar altında yerli halkla beraber geçirdikleri ilk savaş deneyimidir. Osmanlı donanması bu savaşta büyük bir fayda sağlamıştır. A 19. Kafkas Cephesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? kadar asker şehit olmuştur. Sarıkamış harekâtı Türklerin yenilgisiyle sonuçlanmıştır. Orduyu Enver Paşa komuta etmiştir. Cephede İngilizlerle savaşılmıştır. Cephe 1 Kasım 1914 te açılmıştır. 10 TEST BİTTİ.

11 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

12 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

13 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 6. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 8. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 9. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 10. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 11. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 12. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 13. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 15. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 16. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR B GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 3. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL YAPISI SOSYAL GÜVENLİK YAŞLI VE HASTA BAKIM HİZMETLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2016 GÜZ ARA 4372-B Aşağıdakilerden hangisi çatışma yaklaşımı içinde K. Marx a yöneltilen eleştirilerden biri değildir? Kapitalist toplumda işçi sınıfının giderek daha fazla yoksullaşacağını öngörmesi Sınıf bilincinin giderek keskinleşeceğini beklemesi Kuramın tek yanlı nedensellik ilişkisine dayanması Kuramın sosyal determinizme dayanması Alt yapıya esas önemi verirken üst yapıyı ihmal etmesi Amaçları ve davranışları belirlemede bireylere neyin doğru, neyin yanlış olduğunu gösteren ve soyut kavramlardan oluşan standartlara ne ad verilir? Değerler Dil İnançlar Semboller Normlar Aşağıdakilerden hangisi yapısal fonksiyonalizmin temel kavramlarından biri değildir? Konsensus Rasyonalite Sistem Statü Toplumsal yapı Türklerin kullandığı kesin olarak bilinen ilk alfabe Arap Osmanlı Uygur Göktürk Latin TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL YAPISI Hofstede in kültür araştırması sonuçlarına göre aşağıdakilerden hangisi kadınsı (dişil) toplumlardaki temel davranış özelliklerinden biri değildir? Para ve benzeri şeylerin önemli olması Çatışmaların çözümlenmesinde uzlaşma ve pazarlığın önde gelmesi Alçak gönüllülüğün herkesten beklenen bir davranış olması Zayıflığın sempati ile karşılanması Toplumdaki temel değerlerin şefkat ve korumaya yönelik olması I. Öğrenci olmak II. Üniversitede rektör olmak III. Yaşlı olmak Yukarıdakilerden hangileri kazanılmış statüler arasında yer alır? Yalnız I Yalnız III I ve II II ve III I, II ve III Aşağıdakilerden hangisi 1985 ve sonrası Türk sosyoloji yazınında toplumsal yapı üzerine çalışma yapan başlıca araştırmacılardan biri değildir? Nihat Nirun Birsen Gökçe Mehmet Ecevit Beylü Dikeçligil Korkut Boratav Bir kültürel sistemin başka bir kültürel sistemi giderek kendine benzetmesi, kültürel egemenliği altına alması aşağıdaki kültürel süreçlerden hangisini açıklar? Kültürlenme Kültürel özümseme Kültürleme Kültürel yozlaşma Kültürel yayılma Kültürü, "toplumdaki geçmiş davranışların biriktirilerek aktarılan sonuçları" olarak tanımlayan kuramcı aşağıdakilerden hangisidir? Carr Linton Benedict Wissler Malinowski Kamu ve özel sektörde vasıfsız ve düşük ücretli işlerde çalışanlardan oluşan sınıf Orta sınıf Esnaf ve zanaatkâr sınıfı Alt orta sınıf Üst sınıf Alt sınıf B 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2016 GÜZ ARA 4372-B 11. OECD ülkeleri arasında, yaşında gençlerin net okullaşma oranının diğerlerine göre daha düşük olduğu ülke aşağıdakilerden hangisidir? Polonya Belçika İngiltere Çek Cumhuriyeti İrlanda 12. Toplumsal sınıfların veya grupların, eğitimi kendi ellerine almak için sürekli olarak birbirleriyle mücadele ettiklerini ancak ayrıcalıklı ve egemen sınıfların eğitimi büyük ölçüde kontrol ettiğini iddia eden yaklaşım İşlevselci yaklaşım Liberal yaklaşım Sembolik etkileşimcilik Çatışmacı yaklaşım Feminist yaklaşım 13. Aşağıdakilerden hangisi aileye eleştirel yaklaşımlardan biri değildir? Aileler insan kişilikleri üreten fabrikalardır. Aile üyelerinin birbirlerine olan beklentileri ve talepleri çok fazla olduğu için çatışma kaçınılmazdır. Aile içerisinde bireylerin özgürlükleri kısıtlanır. Aile, bireyleri sınırlayıcı olan rollerde uzmanlaştırır. Çiftler arasında çözülmemiş çatışmaların ve gerilimlerin düşmanlığı çocuğa yansır. 14. Türkiye tarımında küçük ve orta büyüklükteki topraklar üzerinde aile emeğini kullanarak üretim yapan birimlere ne ad verilir? Üretici aile Yeniden üretici hane Küçük meta üreticisi hane Kadınsılaşmış aile Yoksul hane 16. Türkiye de mektep-medrese şeklindeki ikili yapıya son veren kanun aşağıdakilerden hangisidir? Tevhid-i Tedrisat Kanunu Köy Enstitüleri Kanunu Maarif Kanunu Şehremaneti Kanunu Nizam-ı Cedid Kanunu 17. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye de eğitim sisteminin temel sorunlarından biri değildir? Fiziksel altyapı ve donanım eksikliği Ders kitaplarının analitik olması Başarı düzeyinin düşüklüğü Finansman yetersizliği Okullaşma düzeyinin düşüklüğü 18. Türkiye de en az sayıda kişinin ikamet ettiği il Burdur Bitlis Uşak Yozgat Bayburt 19. Bilginin piyasada alınıp satılan bir ticari meta haline gelmesine neden olan kavram Bürokratikleşme Yerelleşme Küreselleşme Kentlileşme Merkezileşme B 15. Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye de eşler arasındaki ilişkileri daha eşitlikçi olmaya yönelten etkenlerden biri değildir? Kentleşme Kadının gelir getiren işgücüne daha fazla katılması Kadın eğitiminin artması Çok çocuk isteğinin azalması Erkek çocuk isteğinin artması 20. Aşağıdakilerden hangisi Türk aile yapısını etkileyen sosyo-ekonomik etmenlerden biri değildir? İş Gelir ilişkileri Mülkiyet Doğurganlık Meslek 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2016 GÜZ ARA 4372-B Sosyal güvenlik kavramının ortaya çıkışında etkili olan gelişme aşağıdakilerden hangisidir? Fransız İhtilali Reform Hareketleri Sanayi Devrimi Rönesans Hareketleri I. Dünya Savaşı Aşağıdakilerden hangisi sosyal güvenliğin ilgili olduğu bilim dallarından biridir? Maliye İktisat Matematik Vergi Hukuku Ticaret Hukuku Çağdaş anlamda sosyal güvenlik sisteminin kurucusu Mussolini Bismark Franklin Hitler Roosvelt Kamu tarafından düzenlenerek uygulanan ve prim esasına göre milli ölçekte bütün çalışanları kapsayan sosyal güvenlik ağına ne ad verilir? Sosyal yardım Sosyal sigorta Sosyal güvenlik Sosyal yardımlaşma Sosyal dayanışma Sosyal güvenliğin gelir garantisi sağlama amacı taşıyan fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir? Kişiliği koruma fonksiyonu Siyasi fonksiyonu Önleme fonksiyonu İktisadi güvenlik fonksiyonu Toplumsal fonksiyonu SOSYAL GÜVENLİK Aşağıdakilerden hangisi sosyo-ekonomik risklerden biri değildir? Hastalık İşsizlik Evlenme ve çocuk sahibi olma Konut Ölüm Aşağıdakilerden hangisi insanın canlı olarak yaratılmasından kaynaklanan tehlikelerden biri değildir? Yaşlılık Hastalık Sakatlık Doğum İşsizlik Hastalık riskine karşı sosyal güvenliğin finansmanında uygulanan metod Yatırım metodu Dağıtım metodu Fon metodu Katkı metodu Paylaşım metodu 10. Sosyal güvenlik sistemlerinin ölüm riskine karşı sosyal güvenlik sağlama yolları aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? Sosyal yardım ve sosyal hizmet Sosyal yardım ve ölüm sigortası Ölüm sigortası ve ölüm aylığı Sosyal hizmet ve ölüm aylığı Sosyal hizmet ve ölüm sigortası B 6. Kişinin bedeni ve ruhi durumunu bozan ve kişinin çalışma ve kazanma gücünü geçici ya da sürekli olarak kaybetmesine yol açan tehlikelere ne ad verilir? Sosyal tehlikeler Ekonomik tehlikeler Fizyolojik tehlikeler Hukuki tehlikeler Gelir etkileyici tehlikeler 11. Aşağıdakilerden hangisi sosyal sigortaların temel ilkelerinden biridir? Ödenen prim ile sağlanan yardım arasında bir bağın olması Devletin garantisi dışında olması İsteğe bağlı olması Bazı sosyal riskleri kapsaması Primli bir sistem olması 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2016 GÜZ ARA 4372-B 12. Vakıfla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Vakıf, yardım yapma güç ve isteğinde bulunan kimseler bakımından en kısa ömürlü sosyal yardım imkanı veren araçtır. Vakıf bir sosyal güvenlik kurumu olarak doğmamıştır. Vakıf kurmak sosyal yardım amacıyla yapılan büyük ve yüce bir fedakârlıktır. Vakıf, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın kurumlaşma ihtiyacını önemli ölçüde karşılamıştır. Vakıf, belli bir malın ya da paranın ayrı bir tüzel kişilik oluşturacak biçimde sosyal yardım için tahsis edilmesiyle ortaya çıkar. 13. Sosyal güvenlik tekniği olarak doğmamış olmasına rağmen, zaman içinde sosyal güvenlik alanında da kullanılmaya başlanan bireysel sosyal güvenlik tekniği Sosyal yardım tekniği Sosyal sigorta tekniği Özel sigorta tekniği Tasarruf tekniği Sosyal hizmet tekniği 14. Bireylerin başkalarından yardım ve destek almaksızın kendi sosyal güvenliklerini sağlamak amacıyla geliştirdikleri tekniklere ne ad verilir? Bölgesel sosyal güvenlik teknikleri Özel sosyal güvenlik teknikleri Toplu sosyal güvenlik teknikleri Örgütsel sosyal güvenlik teknikleri Bireysel sosyal güvenlik teknikleri 15. Aşağıdakilerden hangisi sosyal yardımlaşma tekniğinin ayırt edici özelliklerinden biridir? Kişinin gelirine bağlı olması Kurumlar arası yardımlaşma tekniği olması Risk gerçekleşmeden önce devreye girmesi İstenen yardımların yardım yapanın arzusuna bağlı olması Yapılacak yardımların miktarının önceden belirlenmiş olması 17. Türkiye de, sosyal yardım ve hizmetlerin yönetimi aşağıdaki üst örgütlenmelerden hangisi tarafından yürütülmektedir? İçişleri Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Adalet Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 18. Aşağıdakilerden hangisi sosyal güvenlik programlarının yönetim başarısını belirleyen kurumsal düzenlemelerle ilgilidir? İdari işlemlerin en düşük yönetim masrafıyla yapılması Sosyal güvenlik politikalarına uygun yasal mevzuatın oluşturulması Prim ödeyenler ve aylık alanların karar alma süreçlerine katılımının sağlanması Primlerin etkin şekilde toplanması Kurumların yönetim performansının izlenmesi 19. Sosyal güvenlik kurumlarının giderlerini karşılayacak ayrı ve yeterli gelir kaynaklarına sahip olması durumuna ne ad verilir? Siyasi özerklik İdari özerklik Mali özerklik Denetimsel özerklik Sosyal özerklik B 16. Türkiye de Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK sosyal sigorta kurumları hangi yıl çıkarılan kanunla tek çatı altında birleştirilmiştir? 20. Aşağıdakilerden hangisi sosyal sigortaların merkez örgütü bünyesinde yer almaz? Danışma Kurulu Denetim Birimleri Genel Kurul Disiplin Kurulu Yönetim Kurulu 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2016 GÜZ ARA 4372-B Yaşlılarda en sık görülen demans nedeni Alzheimer Vasküler KOAH Depresyon Parkinson Aşağıdakilerden hangisi 65 yaş ve üzeri nüfus sayısının, 0-14 yaş grubu nüfus sayısına bölünmesinin 100 ile çarpımıyla hesaplanır? Yaşlı bağımlılık oranı Ortanca yaş Yaşlanma indeksi Bağımlılık oranı Potansiyel destek oranı Bir toplumun çok yaşlı olması için yaşlı nüfusun oranı yüzde kaç olmalıdır? 10 un üzerinde Yaşlı başına kaç tane yaş erişkin düştüğünü ifade eden kavram Yaşlanma indeksi Yaşlı bağımlılık oranı Ebeveyn destek oranı Yaşlı nüfus oranı Potansiyel destek oranı YAŞLI VE HASTA BAKIM HİZMETLERİ Kişiler ne kadar aktif bir şekilde hayatın içinde olurlarsa o ölçüde mutlu olurlar tezini savunan yaşlanma teorisi aşağıdakilerden hangisidir? Aktivite Teorisi Modernleşme Teorisi Devamlılık Teorisi Yaşamdan Geri Çekilme Teorisi Eksiklik Teorisi Yaşlanmayla birlikte ilk önce azalan tatlar Tatlı-Tuzlu Tatlardaki azalma hepsinde aynı düzeydedir. Tatlı-Acı Ekşi-Acı Ekşi-Tatlı Beynin hacmindeki azalmaya ne ad verilir? Hipertrofi Akson Dentrit Atrofi Nöron Aşağıdakilerden hangisi yaşlanmayla birlikte solunum sisteminde meydan gelen değişikliklerden biridir? Akciğer silier kapasitesinin artması Akciğer elastikiyetinin artması Solunum yüzey alanının azalması Diyaframın güçlenmesi Soluk alırken daha az çaba harcanması B 5. Genç yaşlı olarak tanımlanan yaş aralığı 10. Aşağıdakilerden hangisi yaşam kalitesi kötü olup daha çok sosyal problemler yaşayan yaşlılardan biri değildir? Akrabalarından uzakta olanlar Ev dışı uğraşları olmayanlar Genç yaşlılar Sürekli ilaç kullanmak zorunda olanlar Gelir düzeyi düşük olanlar 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2016 GÜZ ARA 4372-B Aşağıdakilerden hangisi depresyonla birlikte ortaya çıkan hastalıklardan biridir? Menenjit Alzheimer Kanser Kalp yetmezliği Şizofreni Beyin hücrelerine ne ad verilir? Nörit Nöron Aksolemma Gland Plazma 13. Nöronlar arasında haberleşmede kullanılan kimyasal maddelere ne ad verilir? Akson Nörotransmitter Sinaps Dentrit Atrofi 14. Aşağıdakilerden hangisi yaşlılık döneminde görülen ruhsal değişikliklerden biridir? Kişisel hijyene çok önem vermek Belirgin uyku sorunları Kendini mutlu hissetmek Günlük aktivitelere karşı isteğin artması Yer, kişi ve zamanla ilgili farkındalığın yüksek olması 15. Aşağıdakilerden hangisi yaşlılardaki uykusuzluğun nedenlerinden biri değildir? Tıbbi hastalıklar Psikososyal faktörler Psikiyatrik hastalıklar Çoklu ilaç kullanımı Yastıksız yatma 17. Aşağıdakilerden hangisi diyabeti düşündüren belirtilerden biridir? Görmede bulanıklığın olmaması Az idrara çıkma Aşırı susama Kilo artışı İştahın azalması 18. Tip 2 diyabetle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Zayıflarda sıktır. İnsülin duyarlılığı artar. İnsülin direnci yoktur. Yetişkinlikte başlar. İnsülin yetersizliği yoktur. 19. Aşağıdakilerden hangisi düzenli uyku için yaşlılara yapılan önerilerden biridir? 20. Yatmadan birkaç bardak çay içilmesi Egzersiz yatma saatinden önce yapılmalı Gece oldukça ağır yemekler yemeli Ortamın çok sıcak olması Gündüz kısa uykulardan kaçınmalı I. Yatak yüksekliği cm kadar olmalı II. Yatak baş ucu cm kadar yükseltilmeli III. Yataktan kalkma üç aşamada yapılmalı IV. Banyo sıcak yapılmalı V. Banyo ve tıraş gibi aktiviteler yataktan kalkar kalmaz yapılmalı B 16. Kalp-damar hastalıklarından korunma ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Yukarıdakilerden hangileri ortostatik hipotansiyonu önlemek için yapılması gerekenlerdendir? Doymuş yağlar tercih edilmelidir. Margarin içeren besinler sık tüketilmelidir. Yağ tüketimi azaltılmalıdır. Fiziksel aktivite azaltılmalıdır. Diyetin kolesterol miktarı arttırılmalıdır. I ve IV IV ve V I, II ve III I, II ve IV III, IV ve V 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2016 GÜZ ARA 4372-B Aşağıdakilerden hangisi Gülhane Hattı Hümayunu nun (Tanzimat Fermanı) içeriğinde yer alan esaslardan biridir? ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Ayanların bölgelerinde nüfuzlarını sürdürmesi Eğitimin düzenlenmesi Vergi sisteminin aynen sürdürülmesi Kardeş katlinin vacip olması Askerlik süresinin belirlenmesi Aşağıdakileren hangisi Sultan Abdülmecit in tahttan indirilerek eski düzenin yeniden kurulmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir? Kuleli Vakası Vaka-yı Vakvakiye 31 Mart Ayaklanması Vaka-yı Hayriye Bab-ı Ali Baskını Osmanlı Devleti nde 1831'de çıkarılan ilk Türkçe gazete Basiret Takvim-i Vekayi Tercüman-ı Hakikat Tercüman-ı Ahval Tercüme-i Şark Aşağıdakilerden hangisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa nın Mısır da yaptığı yeniliklerden biri değildir? Yerli sanayii meydana getirmesi Silah ithalatına yasak getirmesi Vekayi-ı Mısriyye adında gazete çıkarması Mısır topraklarını devlet arazisi haline getirmesi Avrupa ya öğrenci göndermesi Aşağıdakilerden hangisi Yeni Osmanlılar Hareketi nin özelliklerinden biri değildir? Meşruti bir yönetim kurmak amacıyla gizli cemiyetler oluşturulması Batıyı örnek alarak yapılan yeniliklerin yeterli görülmemesi Basın yoluyla halkın bilinçlendirilmeye çalışılması Millet egemenliği düşüncesine vurgu yapılması Türkçülüğün benimsenmesi Rusların Karadeniz e yerleşip, Osmanlı içinde yer alan Ortodoks tebaanın koruyuculuğunu elde ettiği antlaşma Pasarofça Zigetvar Karlofça Zitvatoruk Küçük Kaynarca B 4. Halkın devlet için değil, devletin halk için var olduğu düşüncesi ilk kez aşağıdakilerden hangisinde yer almıştır? 8. Osmanlı ordusu içinde Avrupa tarzında düzenlenen ilk ocak aşağıdakilerden hangisidir? Meclis-i Mebusan Meclis-i Tanzimat Tanzimat Fermanı Muhasallık Meclisleri Vilayet Meclisleri Arabacılar Ocağı Cebeci Ocağı Akıncı Ocağı Humbaracı Ocağı Lağımcı Ocağı 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

25 2016 GÜZ ARA 4372-B 9. Aşağıdakilerden hangisi III. Mustafa döneminde yapılan faaliyetlerden biri değildir? Hazine gelirlerinin artırılması Saray masraflarının azaltılması Ticaretin geliştirilmesi yoluna gidilmesi Humbaracı ocağının ıslah edilmesi Vakıf, tımar ve iltizama sıkı denetim getirilmesi 10. Aşağıdakilerden hangisi burjuva kavramını ifade eder? Büyük toprak sahibi olan feodal beylerdir. Ticaret yaparak zenginleşen ve şehirlerde yaşayan tüccarlardır. Genellikle yazar, şair ve ressamlardan oluşan sanatkârlardır. Devletin önemli kadrolarında görev yapan memurlardır. Doğuştan zengin ve soylu kişilere verilen addır. 11. Birinci Dünya Savaşını başlatan olay Avusturya Macaristan veliahdının bir Sırplı tarafından öldürülmesi Rusya nın doğuda etkin bir güç haline gelmesi İngiltere nin Rusya yla anlaşamaması İngiltere nin Mısır ı işgal etmesi Rusya da Bolşevik ihtilalinin çıkması 12. Trablusgarp Savaşı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Mustafa Kemal Atatürk binbaşılığa terfi etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının düşman karşısında en çetin şartlar altında yerli halkla beraber geçirdikleri ilk savaş deneyimidir. Enver Bey yarbaylığa terfi etmiştir. Osmanlı donanması bu savaşta büyük bir fayda sağlamıştır. Bu savaş Türk-İtalyan Savaşı olarak da bilinir. 13. Aşağıdakilerden hangisinde 1912 seçimlerine katılan siyasi partiler birlikte ve doğru olarak verilmiştir? Halk Partisi - İttihat ve Terakki Partisi İttihat ve Terakki Partisi - Yeni Osmanlılar Partisi İttihat ve Terakki Partisi - Hürriyet ve İtilaf Partisi Hürriyet ve İtilaf Partisi- Ahrar Partisi Ahrar Partisi - İttihat ve Terakki Partisi 14. Osmanlı Devleti nin, Avusturya ya yardım etmek amacıyla asker gönderdiği cephe Prag Slovakya Salzburg Galiçya Bükreş 15. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devleti nin Birinci Dünya Savaşı na girme sebeplerinden biri değildir? 16. Balkan Harbi nde başarısız olan ordunun ıslah edilmiş olması Son zamanlarda kaybedilen toprakları geri alma isteği Şeyh Sait isyanının bastırılması için güçlü bir devletten yardım alınması düşüncesi İttihat ve Terakki liderlerinin Avrupalı güçlü bir müttefik bulma baskısı Almanya nın savaşı kazanacağı düşüncesi Kafkas Cephesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Cephede İngilizlerle savaşılmıştır kadar asker şehit olmuştur. Sarıkamış harekâtı Türklerin yenilgisiyle sonuçlanmıştır. Cephe 1 Kasım 1914 te açılmıştır. Orduyu Enver Paşa komuta etmiştir. B 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

26 2016 GÜZ ARA 4372-B 17. Osmanlı Devleti nde ilköğretimi zorunlu hale getiren belge Islahat Fermanı Muharrem Kararnamesi Sened-i İttifak Kanun-i Esasi Tanzimat Fermanı 18. Osmanlı Devleti nde ilk telgraf hattı hangi tarihte çekilmiştir? Son model telgraf makinelerinin getirilmesi ve telgrafçılık öğrenimi için Fransa ya öğrenci gönderilmesi hangi padişah döneminde gerçekleşmiştir? III. Ahmet II. Abdülhamit Abdülmecid III. Selim I. Abdülhamit B 19. Osmanlı Devleti nde ilk dış borçlanma hangi dönemde başlamıştır? Osmanlı-Rus Savaşı Kırım Savaşı 1876 Tersane Konferansı Osmanlı-Rus Savaşı 1881 Muharrem Kararnamesi 10 TEST BİTTİ.

27 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

28 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

29 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

30 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

31 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

32 SINAVDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 6. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 8. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 9. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 10. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 11. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 12. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 13. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 15. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 16. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4714 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4370 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4377 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4301 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4321 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4372 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4368 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4375 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4333 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DERS NOTU I. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ OSMANLI DEVLETİ NİN GENEL DURUMU. Ekonomik Durum:

T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DERS NOTU I. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ OSMANLI DEVLETİ NİN GENEL DURUMU. Ekonomik Durum: T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DERS NOTU I. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ OSMANLI DEVLETİ NİN GENEL DURUMU Ekonomik Durum: 1. Avrupa daki gelişmelerin hiçbiri yaşanmamıştır. Avrupa da Rönesans ve Reform

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4351 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1252 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER 1. GENEL BİLGİLER...1 1.1. Sınav Yeri ve Zamanı...1 1.2.

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 4 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2017 MERKEZÎ ORTK SINVI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MTEMTİK DERSİ (MZERET) 20 MYIS 2017 Saat: 10.10 SORU SYISI : 20 dı ve

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI (GÖRME ENGELLİ) 29 NİSAN 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2196 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2107 ÖĞRENCİNİN 2015 - GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2016 SORU SYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI (MZERET) 17 RLIK 2016 Saat:. dı ve Soyadı

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 5 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı