ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ MEZUN ÖĞRENCİ ANKET RAPORU T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ MEZUNLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ MEZUN ÖĞRENCİ ANKET RAPORU T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ MEZUNLARI"

Transkript

1 T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ MEZUNLARI İKÜ Uluslararası Ticaret Eğitimini Değerlendirme Anketi Raporu Akademik yılında Uluslararası Ticaret Bölümünden mezun olacak 52 öğrenciye uygulanan bu ankette toplam 17 soru bulunmaktadır. Sorular bölüm öğrenim çıktıları esas alınarak hazırlanmıştır. Tüm soruların cevaplandırılması zorunlu olduğundan eksik yanıt alınmamıştır. ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜM RAPORU Anketi yanıtlayan öğrencilerin %51 i %50 bursu öğrencilerden oluşurken %%29 u ücretli öğrencilerden oluşmaktadır. Mezun durumundaki öğrencilerin yaklaşık %65 inin GNO su arasındadır. Uluslararası Ticaret alanında teorik ve uygulamalı düzeyde ileri derecede bilgi sahibiyim. İfadesine öğrencilerin %85 i katıldığını belirtirken yaklaşık %15 i katılmadığını söylemiştir. Öğrencilerin bu ifadeye verdiği cevaplar incelendiğinde, öğrencilerin bilgi seviyesinin arttırılması için çalışmalar yapılması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. Uluslararası Ticaret ve Ekonomi ile ilgili temel kavram, fikir ve verileri inceleyip analitik bakış açısıyla yorumlayabiliyorum. İfadesine öğrencilerin %92 si katıldığını belirtmiştir. Bununla birlikte %8 i ise katılmadığını söylemiştir. Bu ifadeye verilen cevaplardan anlaşıldığı üzere bölüm öğrencilerine analitik bakış açısının aktarıldığı söylenebilmektedir. Uluslararası Ticareti ekonomik olay ve gelişmelerle ilişkilendirerek değerlendirebiliyorum. Bu ifadeye öğrencilerin yaklaşık %93 ün katıldığını belirtirken yaklaşık %7 si katılmadığını söylemiştir. Elde edilen sonuçlar incelendiğinde bu öğrencim çıktısının da gerçekleştirildiği söylenebilmektedir. Alanımla alakalı etkin okuma, yazma, dinleme ve konuşma yapabilme becerisine sahibim. İfadesine öğrencilerin %92 si katıldığını belirtmiştir. Bununla birlikte %8 i ise katılmadığını söylemiştir. Öğrencilerin eğitimleri sırasında etkin okuma, yazma ve konuşma becerileri edindiği söylenebilmektedir. Güncel sorunları tanımlayabiliyor ve karşıt görüşleri değerlendirip, sorgulanmış sonuçlara ulaşabiliyorum. Öğrencilerin bu ifadeye olan bakış açıları incelendiğinde, %95 inin katıldığı

2 gözlemlenmiştir. %5 i ise katılmadığını söylemiştir. Bu öğrenim çıktısının da gerçekleştirildiği söylenebilmektedir. Bölüm ile bağlantılı kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının (TİM, Borsa İstanbul, ÜNSPED, İTKİB ) işleyişi hakkında bilgi sahibiyim. İfadesine öğrencilerin %96 sı katıldığını belirtmiştir. Bununla birlikte %4 ü ise katılmadığını söylemiştir. Ders saati ücretli olarak görevlendirilen öğretim üyelerinin büyük çoğunluğunun sektörle iç içe olması bölüm öğrencilerinin sektörle alakalı bilgilendirilmesini ve bu öğretim çıktısının gerçekleştirilmesini sağlamıştır. Bölümün sağladığı sektör deneyimlerini yeterlidir. Öğrencilerin bu ifadeye olan bakış açıları incelendiğinde, %73 ünün katıldığı gözlemlenmiştir. %27 sinin ise katılmadığını belirtmiştir. Eğitim alan öğrencilere sektör deneyimi sağlamada geliştirme çalışmaları yapılması gerekmektedir. Almış olduğum derslerin iş yaşamımda yeterli seviyede faydalı olacağını düşünüyorum İfadesine öğrencilerin %72 si katıldığını belirtmiştir. Bununla birlikte %28 i ise katılmadığını söylemiştir. Görüşe katılmadığını belirten öğrenci oranına bakıldığında bu öğrenim çıktısıyla alakalı güncellemeler ve çalışmalar yapılması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. Öğrencileri iş yaşamına hazırlayacak ilave dersler ve eğitimlerin yapılması gerekmektedir. Yerel, bölgesel (örneğin Avrupa Birliği ve Orta Doğu) ve küresel gelişmeleri politik ekonomik açıdan tanımlıyor, takip ediyor ve bu gelişmeler arasında ilişki kurabiliyorum. Öğrencilerin bu ifadeye olan bakış açıları incelendiğinde, %82 sinin katıldığı gözlemlenirken %18 i ise katılmadığını belirtmiştir. Bu ifade sonuçlarından anlaşıldığı üzere öğrencilerin politikekonomik perspektiflerinin ve disiplinler arası bağlantı kurma yeteneklerinin geliştirilmesi gerekmektedir. Uluslararası Ticaret ile ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere (örneğin; iktisat, siyaset bilimi, hukuk, finans, uluslararası işletme vb) ilişkin temel bilgilere sahibim. Elde edilen sonuçlar değerlendirildiğinde, öğrencilerin %92 sinin katıldığı gözlemlenirken %8 i ise katılmadığını belirtmiştir. Özellikle ilk sınıflarda tüm bölümlerle alınan ortak dersler (İktisat, Muhasebe, Finans, Siyaset, İşletme vb.) öğrencilerin farklı alanlarda bilgi sahibi olmasını sağlamıştır. Ders veren öğretim üyeleri alanlarında yeterli donanıma sahiptir.. Elde edilen sonuçlar değerlendirildiğinde, öğrencilerin %87 sinin katıldığı gözlemlenirken %13 ü ise katılmadığını belirtmiştir. Bu alanda geliştirilmelerini yapılması gerekmektedir.

3 Uluslararası Ticaret, Küreselleşme ve Finansman sistemleri ile ilgili uluslararası yayın ve araştırmaları izleyebiliyorum. Öğrencilerin bu ifadeye olan bakış açıları incelendiğinde, %77 sinin katıldığı gözlemlenirken %23 ünün ise katılmadığını belirtmiştir. Bu ifade sonuçlarından uluslararası yayınların yabancı dil sebebiyle yeterince anlaşılmadığı sonucuna varılmıştır. İkinci bir dili (İngilizce, Rusça ya da Çince) orta düzeyde kullanabiliyorum. Elde edilen sonuçlar değerlendirildiğinde, öğrencilerin %62 sinin katıldığı gözlemlenirken yaklaşık %38 inin ise katılmadığını belirtmiştir. Öğrencilerin büyük bir kısmı ikinci dillerini yetersiz bulmaktadır. Seçmeli olarak açılan İngilizce derslerine katılımın az olması bu ifadenin sonucunu da ortaya koymaktadır. 1. Sınıf ta sorunlu olarak verilen Yabancı Dil dersi 2. Sınıftan itibaren öğrencilere seçmeli olarak sunulmaktadır. Öğrenciler isteklerine göre İngilizce, Rusça veya Çince derslerinden birini (veya birkaçını) seçebilmektedirler. Rusça dersine katılının fazla olmasına rağmen İngilizce ve Çince katılımı oldukça az olduğundan öğrenciler ikinci dil alanında istenilen seviyede eğitim alamamaktadır. Bu durumun düzeltilmesi için, derse katılım teşvik edilmeli ve ilave sosyal programlar (yabancı öğrencilerle düzenlenen etkinlikler, dil günleri vb.) oluşturulmalıdır Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahibim. Öğrencilerin bu ifadeye olan bakış açıları incelendiğinde, %81 inin katıldığı gözlemlenirken %19 unun ise katılmadığını belirtmiştir. Bu öğretim çıktısının da geliştirilmesi gerekmektedir. Cevaplar incelendiğinde, ankette öğrencilere sunulan 14 ifadeden 8 inin geliştirilmesi gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. Bu geliştirmelerin yapılması için çalışmalara başlanmıştır.

4 1. Cinsiyet Kadın (F) 29 Erkek (M) 23 44,23% 55,77% Kadın (F) Erkek (M) Ankete katılan öğrencilerin %55,77 si kadın %42,23 ü erkektir. 2. Burs durumu Tam Burslu 3 %50 Burslu 26 % 25 Burslu 8 Ücretli 12 Diğer 3 22,08% 15,38% 5,77% 5,77% 51,00% Tam Burslu %50 Burslu % 25 Burslu Ücretli Diğer

5 Ankete katılan öğrencilerin %51 i %50 burslu olarak eğitimlerini tamamlamıştır. Diğer olarak belirtilen seçeneği işaretleyen öğrenciler %15 ilk tercih indirimi ya da başarı burslarından faydalanmıştırlar. 3. Genel Not Ortalaması arası arası arası arası 5 Diğer 1 32,69% 9,62% 1,92% 23,08% 32,69% arası arası arası arası Diğer Mezun durumundaki öğrencilerin %9,6 sının genel not ortalaması 3.50 nin üstündedir. %32,7 si arasında yine %32,7 si arasında not ortalamasına sahiptir.

6 Aşağıdaki ifadeleri derecelendiriniz. 4. Uluslararası Ticaret alanında teorik ve uygulamalı düzeyde ileri derecede bilgi sahibiyim. Kesinlikle Katılmıyorum 2 Katılmıyorum 6 Kısmen Katılıyorum 28 Katılıyorum 14 Kesinlikle Katılıyorum ,85% ,85% 11,54% 26,92% 3,85% Mezun durumundaki öğrencilerin %53,85 i Uluslararası Ticaret alanında teorik ve uygulamalı düzeyde ileri derecede bilgi sahibiyim ifadesine kısmen katıldığını bildirirken, %26,92 si katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin yaklaşık %15 i ise bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

7 5. Uluslararası Ticaret ve Ekonomi ile ilgili temel kavram, fikir ve verileri inceleyip analitik bakış açısıyla yorumlayabiliyorum. Kesinlikle Katılmıyorum 4 Katılmıyorum 0 Kısmen Katılıyorum 29 Katılıyorum 16 Kesinlikle Katılıyorum ,77% ,77% 2 1 7,69% 5,77% Mezun durumundaki öğrencilerin %55,77 si Uluslararası Ticaret ve Ekonomi ile ilgili temel kavram, fikir ve verileri inceleyip analitik bakış açısıyla yorumlayabiliyorum. ifadesine kısmen katıldığını bildirirken, %30,77 si katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin %7,69 u ise bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

8 6. Uluslararası Ticareti ekonomik olay ve gelişmelerle ilişkilendirerek değerlendirebiliyorum. Kesinlikle Katılmıyorum 1 Katılmıyorum 3 Kısmen Katılıyorum 20 Katılıyorum 24 Kesinlikle Katılıyorum ,00% 4 35,00% ,00% 1 5,00% 1,92% 5,77% 38,46% 46,15% 7,69% Mezun durumundaki öğrencilerin yaklaşık %54 ü Uluslararası Ticareti ekonomik olay ve gelişmelerle ilişkilendirerek değerlendirebiliyorum. ifadesine katıldığını bildirirken, %38,46 s kısmen katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin yaklaşık %7 si ise bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

9 7. Alanımla alakalı etkin okuma, yazma, dinleme ve konuşma yapabilme becerisine sahibim. Kesinlikle Katılmıyorum 0 Katılmıyorum 4 Kısmen Katılıyorum 26 Katılıyorum 11 Kesinlikle Katılıyorum ,00% 4 35,00% ,00% 1 5,00% 7,69% 5 21,15% 21,15% Mezun durumundaki öğrencilerin %50 si Alanımla alakalı etkin okuma, yazma, dinleme ve konuşma yapabilme becerisine sahibim. ifadesine kısmen katıldığını bildirirken, %42,30 u katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin %7,69 u ise bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

10 8. Güncel sorunları tanımlayabiliyor ve karşıt görüşleri değerlendirip, sorgulanmış sonuçlara ulaşabiliyorum. Kesinlikle Katılmıyorum 1 Katılmıyorum 2 Kısmen Katılıyorum 28 Katılıyorum 14 Kesinlikle Katılıyorum ,85% ,92% 3,85% 26,92% 13,46% Mezun durumundaki öğrencilerin %53,85 i Güncel sorunları tanımlayabiliyor ve karşıt görüşleri değerlendirip, sorgulanmış sonuçlara ulaşabiliyorum. ifadesine kısmen katıldığını bildirirken, yaklaşık %40 ı katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin yaklaşık %5 i ise bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

11 9. Bölüm ile bağlantılı kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının (TİM, Borsa İstanbul, ÜNSPED, İTKİB ) işleyişi hakkında bilgi sahibiyim. Kesinlikle Katılmıyorum 0 Katılmıyorum 2 Kısmen Katılıyorum 27 Katılıyorum 15 Kesinlikle Katılıyorum ,92% ,85% 28,85% 15,38% Mezun durumundaki öğrencilerin %51,92 si Bölüm ile bağlantılı kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının (TİM, Borsa İstanbul, ÜNSPED, İTKİB ) işleyişi hakkında bilgi sahibiyim. ifadesine kısmen katıldığını bildirirken, yaklaşık %44 ü katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin %3,85 i ise bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

12 10. Bölümün sağladığı sektör deneyimlerini yeterlidir. Kesinlikle Katılmıyorum 2 Katılmıyorum 12 Kısmen Katılıyorum 21 Katılıyorum 13 Kesinlikle Katılıyorum 4 45,00% 4 35,00% ,00% 1 5,00% 3,85% 23,08% 40,38% 7,69% Mezun durumundaki öğrencilerin %40,38 i Bölümün sağladığı sektör deneyimlerini yeterlidir. ifadesine kısmen katıldığını bildirirken, yaklaşık %33 ü katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin yaklaşık %26 sı ise bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

13 11. Almış olduğum derslerin iş yaşamımda yeterli seviyede faydalı olacağını düşünüyorum. Kesinlikle Katılmıyorum 4 Katılmıyorum 10 Kısmen Katılıyorum 22 Katılıyorum 12 Kesinlikle Katılıyorum 4 45,00% 4 35,00% ,00% 1 5,00% 7,69% 19,23% 42,31% 23,08% 7,69% Mezun durumundaki öğrencilerin %42,31 i Almış olduğum derslerin iş yaşamımda yeterli seviyede faydalı olacağını düşünüyorum. ifadesine kısmen katıldığını bildirirken, yaklaşık %31 i katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin yaklaşık %25 i ise bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

14 12. Yerel, bölgesel (örneğin Avrupa Birliği ve Orta Doğu) ve küresel gelişmeleri politik ekonomik açıdan tanımlıyor, takip ediyor ve bu gelişmeler arasında ilişki kurabiliyorum. Kesinlikle Katılmıyorum 2 Katılmıyorum 7 Kısmen Katılıyorum 24 Katılıyorum 16 Kesinlikle Katılıyorum ,00% 4 35,00% ,00% 1 5,00% 3,85% 13,46% 46,15% 30,77% 5,77% Mezun durumundaki öğrencilerin %46,15 i Yerel, bölgesel (örneğin Avrupa Birliği ve Orta Doğu) ve küresel gelişmeleri politik ekonomik açıdan tanımlıyor, takip ediyor ve bu gelişmeler arasında ilişki kurabiliyorum. ifadesine kısmen katıldığını bildirirken, yaklaşık %37 si katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin yaklaşık %16 sı ise bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

15 13. Uluslararası Ticaret ile ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere (örneğin; iktisat, siyaset bilimi, hukuk, finans, uluslararası işletme vb) ilişkin temel bilgilere sahibim. Kesinlikle Katılmıyorum 1 Katılmıyorum 3 Kısmen Katılıyorum 16 Katılıyorum 28 Kesinlikle Katılıyorum ,85% ,77% 2 1 1,92% 5,77% 7,69% Mezun durumundaki öğrencilerin %53,85 i Uluslararası Ticaret ile ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere (örneğin; iktisat, siyaset bilimi, hukuk, finans, uluslararası işletme vb) ilişkin temel bilgilere sahibim. ifadesine katıldığını bildirirken, %7,69 u kesinlikle katıldığını söylemiştir. Öğrencilerin %30,77 si ise kısmen katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin yaklaşık %7 si bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

16 14. Ders veren öğretim üyeleri alanlarında yeterli donanıma sahiptir. Kesinlikle Katılmıyorum 2 Katılmıyorum 5 Kısmen Katılıyorum 19 Katılıyorum 18 Kesinlikle Katılıyorum ,00% ,00% 1 5,00% 3,85% 9,62% 36,54% 34,62% 15,38% Mezun durumundaki öğrencilerin %34,62 si Ders veren öğretim üyeleri alanlarında yeterli donanıma sahiptir. ifadesine katıldığını bildirirken, %15,38 i kesinlikle katıldığını söylemiştir. Öğrencilerin %36,54 ü ise kısmen katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin yaklaşık %13 ü bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

17 15. Uluslararası Ticaret, Küreselleşme ve Finansman sistemleri ile ilgili uluslararası yayın ve araştırmaları izleyebiliyorum. Kesinlikle Katılmıyorum 2 Katılmıyorum 10 Kısmen Katılıyorum 23 Katılıyorum 13 Kesinlikle Katılıyorum 4 45,00% 4 35,00% ,00% 1 5,00% 3,85% 19,23% 44,23% 7,69% Mezun durumundaki öğrencilerin %44,23 ü Uluslararası Ticaret, Küreselleşme ve Finansman sistemleri ile ilgili uluslararası yayın ve araştırmaları izleyebiliyorum. ifadesine kısmen katıldığını bildirirken, yaklaşık %33 ü katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin yaklaşık %22 si ise bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

18 16. İkinci bir dili (İngilizce, Rusça ya da Çince) orta düzeyde kullanabiliyorum. Kesinlikle Katılmıyorum 10 Katılmıyorum 9 Kısmen Katılıyorum 17 Katılıyorum 11 Kesinlikle Katılıyorum 5 35,00% ,00% 1 5,00% 19,23% 17,31% 32,69% 21,15% 9,62% Mezun durumundaki öğrencilerin %32,69 u İkinci bir dili (İngilizce, Rusça ya da Çince) orta düzeyde kullanabiliyorum. ifadesine kısmen katıldığını bildirirken, yaklaşık %31 i katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin yaklaşık %37 si ise bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

19 17. Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahibim. Kesinlikle Katılmıyorum 2 Katılmıyorum 8 Kısmen Katılıyorum 21 Katılıyorum 15 Kesinlikle Katılıyorum 6 45,00% 4 35,00% ,00% 1 5,00% 3,85% 15,38% 40,38% 28,85% 11,54% Mezun durumundaki öğrencilerin %40,38 i Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahibim. ifadesine kısmen katıldığını bildirirken, yaklaşık %40 ı katıldığını belirtmiştir. Öğrencilerin yaklaşık %19 u ise bu ifadeye katılmadığını bildirmiştir.

20 Anket Linki: aporu.pdf

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ MEZUNLARI İKÜ ULUSLARARASI TİCARET EĞİTİMİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ RAPORU

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ MEZUNLARI İKÜ ULUSLARARASI TİCARET EĞİTİMİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ RAPORU T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ MEZUNLARI İKÜ ULUSLARARASI TİCARET EĞİTİMİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ RAPORU 2015-2016 Akademik yılında Uluslararası Ticaret Bölümünden mezun olacak

Detaylı

İKTİSAT BÖLÜMÜ ANKET DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

İKTİSAT BÖLÜMÜ ANKET DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Bölümümüz mezun öğrencilerine yönelik yapılan ankette öğrencilerimizin bölümümüze dair fikir ve görüşleri alınarak; 1- Program çıktılarındaki başarı seviyesinin yükseltilmesi, a. Öğrencilerin öğrenme sürecine

Detaylı

Uluslararası İlişkiler Bölümü Değerlendirme Anketi

Uluslararası İlişkiler Bölümü Değerlendirme Anketi BÖLÜM ANKET DEĞERLENDİRMESİ Bölümümüzde 4.sınıf öğrencilerine yönelik yapılan program çıktıları anketinde öğrencilerimizin bölüme dair fikir ve görüşleri hakkında bilgi edinildi. Verilen cevaplara göre,

Detaylı

Sonuçlar. Anket Hızlı İstatistikler Anket Matematik - Bilgisayar Bölümü Program Çıktıları Anketi

Sonuçlar. Anket Hızlı İstatistikler Anket Matematik - Bilgisayar Bölümü Program Çıktıları Anketi Anket 238911 Matematik - Bilgisayar Bölümü Program Çıktıları Anketi Sonuçlar Anket 238911 Bu sorgudaki kayıt sayısı: 34 Anketteki toplam kayıt: 34 Toplama göre yüzde: 100.00% sayfa 1 / 23 Anket 238911

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ ANKETİ. İTÜ, Çevre Mühendisliği Bölümü

ÖĞRETİM ÜYESİ ANKETİ. İTÜ, Çevre Mühendisliği Bölümü ÖĞRETİM ÜYESİ ANKETİ İTÜ, Çevre Mühendisliği Bölümü Tarih:././ Değerli Öğretim Üyelerimiz, Çağdaş mühendisler yetiştirmeyi kendine amaç edinen İTÜ Çevre Mühendisliği programımızı geliştirmek için aşağıda

Detaylı

Sonuçlar. Anket Hızlı İstatistikler Anket 'Çocuk Gelişimi Programı Program Çıktıları Kazanım Anketi'

Sonuçlar. Anket Hızlı İstatistikler Anket 'Çocuk Gelişimi Programı Program Çıktıları Kazanım Anketi' Sonuçlar Anket 487486 Bu sorgudaki kayıt sayısı: 59 Anketteki toplam kayıt: 59 Toplama göre yüzde: 100.00% sayfa 1 / 29 S1 için alan özeti S1 Bu programdan mezun olan öğrenciler, çocuk gelişiminin temel

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Uluslararası Örgütler POL1 6 ECTS Ders

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Sayın Paydaşımız; Bu anketin amacı, Mezunlarımızın Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Atatürk İlkeleri ve İnkılapları II AIT002

Detaylı

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ* Sayın katılımcı bu anket, bölümümüzdeki araştırma görevlilerinin uzmanlık eğitim programları hakkındaki duygu ve düşüncelerini

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

Sonuçlar. Anket Hızlı İstatistikler Anket 'HAVA LOJİSTİĞİ PROGRAMI ANKET ÇALIŞMASI'

Sonuçlar. Anket Hızlı İstatistikler Anket 'HAVA LOJİSTİĞİ PROGRAMI ANKET ÇALIŞMASI' Sonuçlar Anket 483514 Bu sorgudaki kayıt sayısı: 55 Anketteki toplam kayıt: 55 Toplama göre yüzde: 100.00% sayfa 1 / 25 Q1 için alan özeti Q1 Temel işletme ve iktisat bilgisine sahip oldum Yanıt Sayı Yüzde

Detaylı

KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI PROGRAMI ÖĞRENCĐLERĐNĐN OKULDAN BEKLENTĐLERĐ VE MESLEKĐ GELECEKLERĐNĐN DEĞERLENDĐRĐLMESĐ

KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI PROGRAMI ÖĞRENCĐLERĐNĐN OKULDAN BEKLENTĐLERĐ VE MESLEKĐ GELECEKLERĐNĐN DEĞERLENDĐRĐLMESĐ MYO-ÖS 2010- Ulusal Meslek Yüksekokulları Öğrenci Sempozyumu 21-22 EKĐM 2010-DÜZCE KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI PROGRAMI ÖĞRENCĐLERĐNĐN OKULDAN BEKLENTĐLERĐ VE MESLEKĐ GELECEKLERĐNĐN DEĞERLENDĐRĐLMESĐ Pınar

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZ AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLERİNİN DEĞERLİ YÖNETİCİ VE PERSONELİ

ÜNİVERSİTEMİZ AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLERİNİN DEĞERLİ YÖNETİCİ VE PERSONELİ ÜNİVERSİTEMİZ AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLERİNİN DEĞERLİ YÖNETİCİ VE PERSONELİ Başkanlığımızın faaliyetlerine yönelik Üniversitemiz birimlerinin memnuniyet derecesinin ölçülmesi ve sonuçlarının değerlendirilerek

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ. İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi Mezun Anketi Sonuçları

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ. İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi Mezun Anketi Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 9.1.217 Mezun Anketi Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Yönetici Özeti 3 Mezun Anketi Sonuçları 4-12 Mezun Anketi 13-14 2 YÖNETİCİ

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI POLİTİK İKTİSAT ECON 367 8 3 + 0 3 6

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI POLİTİK İKTİSAT ECON 367 8 3 + 0 3 6 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI POLİTİK İKTİSAT ECON 367 8 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Mezun Bilgi Formu Bu çalışma; Program Çıktılarının mezunlarımız tarafından ne ölçüde sağlandığının belirlenebilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç:

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç: PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Bu programın amacı; ekonominin temelinde dayandığı sermaye piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikleri öğrencilerimize kazandırmak adına finans, ekonomi, ekonometri, sosyal bilimler

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ Bu anket, bölümümüzdeki öğrencilerin 2015-2016 öğretim bahar yarıyılına ait öğretim sonuçlarının değerlendirilmesi ve sürecin

Detaylı

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır.

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır. ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Uluslararası Girişimcilik Bölümü, Türkiye de kendi alanındaki ilk ve tek bölümdür. Öğrencilerimiz eğitimleri süresince, İngilizcenin yanında

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı TÜRKÇE I TUR 001 Güz ECTS Ders Uygulama Laboratuvar

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Google Formlar

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Google Formlar 12 yanıt Tüm yanıtları görüntüle Analiz bilgilerini yayınla hhkosal@sakarya.edu.tr Bu formu düzenle Özet 1. Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümüne giriş yılınız: 2008 2007 2005

Detaylı

Uluslararası Ticari ve Finansal Kuruluşlar (LOJ 402) Ders Detayları

Uluslararası Ticari ve Finansal Kuruluşlar (LOJ 402) Ders Detayları Uluslararası Ticari ve Finansal Kuruluşlar (LOJ 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Uluslararası Ticari ve Finansal Kuruluşlar LOJ 402 Her

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ: 10.08.2018 TOPLANTI SAYISI: 2018/5 TOPLANTI SAATİ: 13:30-15:00 KOMİSYON ÜYELERİ; Prof.

Detaylı

SAÜ Fizik Bölümü Mezunları Anketi

SAÜ Fizik Bölümü Mezunları Anketi SAÜ Fizik Bölümü Mezunları Anketi Değerli SAÜ Fizik Mezunu, bu anketin amacı siz değerli mezunlarımızın görüşleri doğrultusunda bölümümüz ile ilgili çeşitli eğilimleri, beklentileri, eksiklik ya da memnuniyeti

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı İngilizce 4 ENG 204 4 ECTS Ders Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta)

Detaylı

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

Avrupa Birliği'nin Ekonomik Bütünleşmesi (AB505) Ders Detayları

Avrupa Birliği'nin Ekonomik Bütünleşmesi (AB505) Ders Detayları Avrupa Birliği'nin Ekonomik Bütünleşmesi (AB505) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Avrupa Birliği'nin Ekonomik Bütünleşmesi AB505 Seçmeli 3

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BANKACILIK ve FİNANS PROGRAMI. Genel Bilgi

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BANKACILIK ve FİNANS PROGRAMI. Genel Bilgi (EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BANKACILIK ve FİNANS PROGRAMI Genel Bilgi Bankacılık ve Finans Bölümü 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Dersler ve ders içerikleri, öğrencilerin yeterli mesleki altyapıyı

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

LİSANSÜSTÜ FİZYOLOJİ EĞİTİMİNDE GÜNCEL DURUM SAPTAMASI 1

LİSANSÜSTÜ FİZYOLOJİ EĞİTİMİNDE GÜNCEL DURUM SAPTAMASI 1 LİSANSÜSTÜ FİZYOLOJİ EĞİTİMİNDE GÜNCEL DURUM SAPTAMASI 1 Türkiye deki lisansüstü fizyoloji eğitimindeki güncel durumun saptanabilmesi amacıyla bir anket oluşturulmuş ve kuruluş yıllarına göre 30 devlet

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8 Ders Planı AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Kamu

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Serap YÜKRÜK GİRİŞ. Geleneksel Türk Müziği

Yrd.Doç.Dr. Serap YÜKRÜK GİRİŞ. Geleneksel Türk Müziği GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİYLE AMATÖR OLARAK İLGİLENEN BİREYLERİN ORTAÖĞRETİM DERS SÜREÇLERİNDE YER ALAN GELENEKSEL ÖĞRETİ VE UYGULAMALARI DEĞERLENDİRME DURUMLARI Yrd.Doç.Dr. Serap YÜKRÜK GİRİŞ Sanat eğitiminin

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı İşletme Almancası 2 DEU112 2 ECTS Ders Uygulama Kredisi (saat/hafta)

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Türk Siyasal Hayatı POL212 4 ECTS Ders

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ANKETİ SONUÇ RAPORU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ANKETİ SONUÇ RAPORU 2006-2007 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ANKETİ SONUÇ RAPORU GENEL BİLGİLER: 1. Sınıflara Göre Öğrenci Sayısı: 1. Sınıf 63 27,4 2. Sınıf 49 21,3 3. Sınıf 58 25,2 4. sınıf 60 26,1 2. Öğrencilerin

Detaylı

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN MÜZİK DERSİNE İLİŞKİN TUTUMLARI

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN MÜZİK DERSİNE İLİŞKİN TUTUMLARI www.muzikegitimcileri.net Ulusal Müzik Eğitimi Sempozyumu Bildirisi, 26-28 Nisan 2006, Pamukkale Ünv. Eğt. Fak. Denizli GİRİŞ İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN MÜZİK DERSİNE İLİŞKİN TUTUMLARI Arş. Gör. Zeki NACAKCI

Detaylı

Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi

Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi 2014-201 Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi 1 Orta Yüksek Yüksek 2 3 4 Bu ders ile ilgili temel kavramları,

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 234 Ders Adı: Klasik Mekanik Dersin Dönemi: Bahar Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr.

Ders Kodu: FIZ 234 Ders Adı: Klasik Mekanik Dersin Dönemi: Bahar Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Ders Kodu: FIZ 234 Ders Adı: Klasik Mekanik Dersin Dönemi: 204-205 Bahar Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Betül USTA 2 3 4 5 7% 3% 23% 37% 30% Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları

Detaylı

Karar Destek Sistemleri (IE 514) Ders Detayları

Karar Destek Sistemleri (IE 514) Ders Detayları Karar Destek Sistemleri (IE 514) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Karar Destek Sistemleri IE 514 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 YILI ÇALIŞAN MEMNUNİYET ANKET RAPORU

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 YILI ÇALIŞAN MEMNUNİYET ANKET RAPORU T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 YILI ÇALIŞAN MEMNUNİYET ANKET RAPORU OCAK 2015 1.1. Araştırmanın Amacı Araştırmada, na bağlı olarak hizmet vermekte olan; 1. Bütçe ve

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Küreselleşme ve Yerelleşme KY/SB.607 Bahar Seçmeli

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Küreselleşme ve Yerelleşme KY/SB.607 Bahar Seçmeli Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB.607 Küreselleşme ve Yerelleşme Seçmeli 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U

Detaylı

ÖĞRETİM) PR. ÖĞRETİM) ÖĞRETİM) ÖĞRETİM) 46*******5 ME*** YI*** İŞLETME PR. (AÇIKÖĞRETİM) ,000 83,9500 Kazandı

ÖĞRETİM) PR. ÖĞRETİM) ÖĞRETİM) ÖĞRETİM) 46*******5 ME*** YI*** İŞLETME PR. (AÇIKÖĞRETİM) ,000 83,9500 Kazandı MUHASEBE VE DENETİM,TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ 1-19 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YERLEŞTİRME RAPORU 1 A3 3******* İB*** KE*** 93. 95, 9, Kazandı A77 *******5 ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 306 Ders Adı: Katıhal Fiziği-İntibak Dersin Dönemi: Güz Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr.

Ders Kodu: FIZ 306 Ders Adı: Katıhal Fiziği-İntibak Dersin Dönemi: Güz Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Ders Kodu: FIZ 306 Ders Adı: Katıhal Fiziği-İntibak Dersin Dönemi: 2014-2015 Güz Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Metin Aslan 1 Orta 2 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi 1. Program Bilgileri 1.1. Amaç: Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı 2004 yılından

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Dünya Siyasi Tarihi POL 110 2 ECTS Ders Kredisi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Siyaset Biliminde Uygulamalı Araştırma PSIR

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Siyaset Biliminde Uygulamalı Araştırma PSIR DERS İLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Siyaset iliminde Uygulamalı Araştırma PSIR 480 8 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri PSIR 282 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Sayın Paydaşımız; T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Bu anketin amacı, Mezunlarımızın Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden

Detaylı

İKTİSAT BÖLÜMÜ Selçuk Üniversitesi İktisat bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 1987 yılında normal öğretim olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1992 yılında ise bölüm ikinci öğretim

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Jeopolitik POLS

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Jeopolitik POLS DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Jeopolitik POLS 411 7-8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Sermaye Piyasaları BWL012 Seçmeli Ders ECTS Ders Kredisi (saat/hafta)

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Türk Düşünce Hayatı KY/SB.609 Bahar Seçmeli

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Türk Düşünce Hayatı KY/SB.609 Bahar Seçmeli Eğitim Öğretim Metotları: Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB.610 Siyzsetin Güncel Sorunları Seçmeli 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı İngilizce II ENG002 2 ECTS Ders Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta)

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Yılı Çalışan Memnuniyeti Anket Raporu

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Yılı Çalışan Memnuniyeti Anket Raporu T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 Yılı Çalışan Memnuniyeti Anket Raporu OCAK 2014 1.1 Araştırmanın Amacı Araştırmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geliştirme

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.10.2016 Diploma Program Adı : HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM, LİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Detaylı

Avrupa Birliği İnsan Hakları Politikası (AB511) Ders Detayları

Avrupa Birliği İnsan Hakları Politikası (AB511) Ders Detayları Avrupa Birliği İnsan Hakları Politikası (AB511) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Avrupa Birliği İnsan Hakları Politikası AB511 Seçmeli 3 0

Detaylı

Hızlı İstatistikler Anket 'Bilgisayar Programcılığı Programı Program Çıktıları (PÇ) Anketi Eğitim Öğretim Yılı' Sonuçlar

Hızlı İstatistikler Anket 'Bilgisayar Programcılığı Programı Program Çıktıları (PÇ) Anketi Eğitim Öğretim Yılı' Sonuçlar Sonuçlar Anket 678817 Bu sorgudaki kayıt sayısı: 64 Anketteki toplam kayıt: 64 Toplama göre yüzde: 100.00% sayfa 1 / 31 q1 için alan özeti PÇ-1 Bilgisayar Programcılığı alanındaki çalışmalar için gerekli

Detaylı

Anket İşletme Bölümü Değerlendirme Anketi

Anket İşletme Bölümü Değerlendirme Anketi Anket 417319 İşletme Bölümü Değerlendirme Anketi İşletme bölümünün öğrenciler tarafından değerlendirilmesi ile ilgili olarak 10 alanda yapılan anket sonucu verilen cevapların incelenmesinde; katılıyorum

Detaylı

5 (%) 1 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar arasındaki ilişkileri

5 (%) 1 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar arasındaki ilişkileri Ders Kodu: FIZ 438 Ders Adı: Yarıiletken Fiziği Dersin Dönemi: 2014-2015 Bahar Dersi Veren Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Sadık Bağcı Ders Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Anketi Sonuçları 1 (%) 2 (%) 3 (%)

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU KARARLARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi 2014/ /05/2014

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU KARARLARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi 2014/ /05/2014 İŞLETME (ALANYA İŞLETME FAKÜLTESİ) ANA BİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KURAMSAL UYGULAMA TOPLAM ULUSAL KREDİ DERS YENİ KODU ESKİ ADI SAATİ SAATİ SAAT KREDİ (AKTS) DURUMU KODU

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Kamu Yönetimine Giriş POL 103 1 ECTS Ders Uygulama

Detaylı

TİCARİ bilimler fakültesi

TİCARİ bilimler fakültesi Sütlüce YERLEŞKESİ TİCARİ bilimler fakültesi BANKACILIK VE FİNANS (İngİlİzce DESTEKLİ) İKTİSAT (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) İŞLETME (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) MUHASEBE VE DENETİM SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: 2015-2016 Güz Dönemi 1 Orta 2 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar 0% 0% 0% 20% 80% arasındaki ilişkileri anladım Kuramsal ve

Detaylı

Sonuçlar. Anket Hızlı İstatistikler Anket 'PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ ANKET'

Sonuçlar. Anket Hızlı İstatistikler Anket 'PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ ANKET' Sonuçlar Anket 332559 Bu sorgudaki kayıt sayısı: 52 Anketteki toplam kayıt: 52 Toplama göre yüzde: 100.00% sayfa 1 / 37 PC1 için alan özeti PSİKOLOJİNİN genel ve uzmanlık alanları ile ilgili konularındaki

Detaylı

Çalışma Alanı Çevre Düzenlemesi (IE 512) Ders Detayları

Çalışma Alanı Çevre Düzenlemesi (IE 512) Ders Detayları Çalışma Alanı Çevre Düzenlemesi (IE 512) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Çalışma Alanı Çevre Düzenlemesi IE 512 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul

Detaylı

Uluslararası Siyasi İktisat (IR211) Ders Detayları

Uluslararası Siyasi İktisat (IR211) Ders Detayları Uluslararası Siyasi İktisat (IR211) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Uluslararası Siyasi İktisat IR211 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Yok

Detaylı

BĠYOLOJĠ EĞĠTĠMĠ LĠSANSÜSTÜ ÖĞRENCĠLERĠNĠN LĠSANSÜSTÜ YETERLĠKLERĠNE ĠLĠġKĠN GÖRÜġLERĠ

BĠYOLOJĠ EĞĠTĠMĠ LĠSANSÜSTÜ ÖĞRENCĠLERĠNĠN LĠSANSÜSTÜ YETERLĠKLERĠNE ĠLĠġKĠN GÖRÜġLERĠ 359 BĠYOLOJĠ EĞĠTĠMĠ LĠSANSÜSTÜ ÖĞRENCĠLERĠNĠN LĠSANSÜSTÜ YETERLĠKLERĠNE ĠLĠġKĠN GÖRÜġLERĠ Osman ÇİMEN, Gazi Üniversitesi, Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı, Ankara, osman.cimen@gmail.com Gonca ÇİMEN, Milli

Detaylı

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 01.10.2013 tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS SAYISI** SAYISI** 1. YARIYIL 2. YARIYIL MAB143 İŞLETMEYE GİRİŞ 3 0 3 3.0

Detaylı

2016 YILI ÇALIŞAN MEMNUNİYET ANKET RAPORU

2016 YILI ÇALIŞAN MEMNUNİYET ANKET RAPORU 206 YILI ÇALIŞAN MEMNUNİYET ANKET RAPORU TEMMUZ 206 .. Araştırmanın Amacı Araştırmada, na bağlı olarak hizmet vermekte olan;. Bütçe ve Performans Şube Müdürlüğü 2. Stratejik Planlama Şube Müdürlüğü 3.

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI

İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI Vizyon: Farklı disiplinlerden gelen katılımcılara yönetim sanatının temel ilkeleri ve çağdaş bilgi birikiminin esaslarını vererek ulusal ve uluslararası işletmelerde

Detaylı

Güz Dönemi Fizik Bölümü Maddenin Manyetik ve Dielektrik Özellikleri Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi

Güz Dönemi Fizik Bölümü Maddenin Manyetik ve Dielektrik Özellikleri Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi 2015-2016 Güz Dönemi Fizik Bölümü Maddenin Manyetik ve Dielektrik Özellikleri Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi 1 2 Orta 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar arasındaki ilişkileri

Detaylı

T.C. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

T.C. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ T.C. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ EĞİTİMİ DEĞERLEMESİ RAPORU Mart 2010 1 ÖNSÖZ İç kontrol sistemi eğitiminin değerlendirmesi amacıyla Ç.K.Ü. de 253 yanıtlayıcıya uygulanan anket çalışması,

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU. Aralık,2013

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU. Aralık,2013 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU Sevgili U.Ü.Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Programı Öğrencileri, Aralık,2013 Uludağ Üniversitesi

Detaylı

Program Öğretim Amaçlarını Güncelleme Anketi. Katılmıyorum Fikrim Yok. Katılıyorum Kesinlikle. Program Öğretim Amaçları.

Program Öğretim Amaçlarını Güncelleme Anketi. Katılmıyorum Fikrim Yok. Katılıyorum Kesinlikle. Program Öğretim Amaçları. Program Öğretim Amaçlarını Güncelleme Anketi Program Öğretim Amaçları Fikrim Yok 1) Matematik alanında ileri düzeyde teorik ve uygulama bilgisine sahibim. 2) Günlük hayatta karşılaşılan problemlere modellenmesini

Detaylı

Avrupa Birliği Savunma ve Dış Politikası (AB504) Ders Detayları

Avrupa Birliği Savunma ve Dış Politikası (AB504) Ders Detayları Avrupa Birliği Savunma ve Dış Politikası (AB504) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Avrupa Birliği Savunma ve Dış Politikası AB504 Seçmeli 3

Detaylı

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİLERİ

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİLERİ T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİLERİ Amaç: 1- Elektrik ve Elektronik Mühendisliği kapsamına giren belirli bir alanda ileri araştırmalar ve geliştirmeler

Detaylı

Lojistikte Güncel Konular (LOG425) Ders Detayları

Lojistikte Güncel Konular (LOG425) Ders Detayları Lojistikte Güncel Konular (LOG425) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Lojistikte Güncel Konular LOG425 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Almanya Siyasi Tarihi POL306 6 ECTS

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Öğrenci Değerlendirme Anket Analizi 2014-2015 Anket Analizi 2014-2015; Güncellenme tarihi: 20.03.2015;

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

AB ve ABD: Transatlantik Iliskiler (AB522) Ders Detayları

AB ve ABD: Transatlantik Iliskiler (AB522) Ders Detayları AB ve ABD: Transatlantik Iliskiler (AB522) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati AB ve ABD: Transatlantik Iliskiler AB522 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Uluslararası İşletme BWL316 6 ECTS Ders Laboratuar Kredisi (saat/hafta)

Detaylı

KAYNAKLAR Hüseyin, Şahin, Türkiye Ekonomisi, Ezgi Kitabevi, 2007.

KAYNAKLAR Hüseyin, Şahin, Türkiye Ekonomisi, Ezgi Kitabevi, 2007. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Güncel Ekonomik Sorunlar 8 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Türkçe Seçmeli Teorik bilgilerin, güncel ekonomik

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Dış Ticarete Giriş (LOJ 209) Ders Detayları

Dış Ticarete Giriş (LOJ 209) Ders Detayları Dış Ticarete Giriş (LOJ 209) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dış Ticarete Giriş LOJ 209 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

TYYÇ-SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞ. YÜKSEK LİSANS PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞ. YÜKSEK LİSANS PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TYYÇ -YÜKSEK LİSANS EQF-LLL: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey BİLGİ YÖK Sosyal ve Davranış Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI

Detaylı

Dünden Bugüne Diplomasi (UI503) Ders Detayları

Dünden Bugüne Diplomasi (UI503) Ders Detayları Dünden Bugüne Diplomasi (UI503) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dünden Bugüne Diplomasi UI503 Seçmeli 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Sonuçlar. Anket Hızlı İstatistikler Anket 'Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Program Çıktıları Anketi

Sonuçlar. Anket Hızlı İstatistikler Anket 'Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Program Çıktıları Anketi Sonuçlar Anket 559962 Bu sorgudaki kayıt sayısı: 23 Anketteki toplam kayıt: 23 Toplama göre yüzde: 100.00% sayfa 1 / 16 PC1 için alan özeti Matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilimlerden elde

Detaylı

Tez Konusunda Özel Çalışmalar (IE 598) Ders Detayları

Tez Konusunda Özel Çalışmalar (IE 598) Ders Detayları Tez Konusunda Özel Çalışmalar (IE 598) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tez Konusunda Özel Çalışmalar IE 598 Her İkisi 0 0 0 0 10 Ön Koşul

Detaylı

Mezuniyet Semineri (IE 589) Ders Detayları

Mezuniyet Semineri (IE 589) Ders Detayları Mezuniyet Semineri (IE 589) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mezuniyet Semineri IE 589 Bahar 0 0 0 0 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

E-Devlet ve Uygulamaları (KAM 411) Ders Detayları

E-Devlet ve Uygulamaları (KAM 411) Ders Detayları E-Devlet ve Uygulamaları (KAM 411) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati E-Devlet ve Uygulamaları KAM 411 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları 4. ve 5. Sınıf Stajları Öğrenci Değerlendirme Anket Analizi 2014-2015 Bahar Yarıyılı Anket Analizi 2014-2015 Bahar

Detaylı

Kentsel Siyaset (KAM 404) Ders Detayları

Kentsel Siyaset (KAM 404) Ders Detayları Kentsel Siyaset (KAM 404) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kentsel Siyaset KAM 404 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Türkiye nin Doğal Kaynak Politikaları KY-YB 606

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Türkiye nin Doğal Kaynak Politikaları KY-YB 606 Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY-YB 606 Türkiye nin Doğal Kaynak Politikaları Seçmeli 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl

Detaylı

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z İŞLETME ANABİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 YVO5001 Yönetim ve Organizasyonda

Detaylı

Sonuçlar. Anket Hızlı İstatistikler Anket 'Genel Bilgiler'

Sonuçlar. Anket Hızlı İstatistikler Anket 'Genel Bilgiler' Sonuçlar Anket 124572 Bu sorgudaki kayıt sayısı: 30 Anketteki toplam kayıt: 30 Toplama göre yüzde: 100.00% sayfa 1 / 25 P1 için alan özeti P1 Okuduğunuz dönemler esnasında almış olduğunuz dersler sonucunda

Detaylı