ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ ÖĞRETİM KURUMLARI İLE TED İSTANBUL KOLEJİ SPOR KULÜBÜ SPOR UYGULAMALARI VE YENİLİKLER!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ ÖĞRETİM KURUMLARI İLE TED İSTANBUL KOLEJİ SPOR KULÜBÜ SPOR UYGULAMALARI VE YENİLİKLER!"

Transkript

1 ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ ÖĞRETİM KURUMLARI İLE TED İSTANBUL KOLEJİ SPOR KULÜBÜ SPOR UYGULAMALARI VE YENİLİKLER! Sayın Veli, öğretim yılı başlangıcında, öğrencilerimizin ve sporcularımızın daha fazla spor yapmaları ile, hem akademik, hem de sportif açıdan daha başarılı olabilmeleri adına yeni bir program geliştirilmiş ve bu programı desteklemek üzere yeni bir yazılım programı oluşturulmuştur. Bu anlamda, yeni antrenör ve koçlar ile takım kadroları güçlendirilmiş, fiziki açıdan eksiklikler tamamlanmış, iki adet yeni tenis kortu yapılmıştır. Beden eğitimi ve spor dersi uygulamalarının yanı sıra, okul/kulüp takımlarımıza yönelik hazırlanan, Başarılı Öğrenci-Başarılı Sporcu projesi ile birlikte, branşlara özel baş antrenörlük ve koçluk sistemi geliştirilmiştir. Beden Eğitimi ve Spor derslerinde, branşlara sporcu yönlendirmesi, öğrenci takip programı uygulaması, spor takımlarına sporcu seçimleri ve antrenman günleri aşağıda bertildiği gibi uygulanacaktır. Hafta sonları,(cumartesi ve Pazar günleri) yapılan spor çalışmaları ve spor kampları, TED İstanbul Koleji Spor Kulübü bünyesinde, Geleceğin Yıldızları ile işbirliği yapılarak organize edilecektir. Hafta sonu kursları ve spor kampları, ücretli çalışmalar olup, ağırlıklı kadroları okullarımız mevcut öğretmen ve antrenörlerden oluşacaktır. Okul-Kulüp spor takımları sporcu listeleri, antrenman gün ve programlar, sporcu seçme gün ve saatleri, müsabaka programları, beden eğitimi ve spor bölümü baş antrenörü ve antrenörleri tarafından planlanacak ve uygulanacaktır. Müsabaka takvimi, ilan edildiğinde ayrıca gönderilecektir. Sporcu takım listesine girmiş (Genç-Yıldız-Küçük-kız/erkek kategorilerinde) Okul ve Kulüp müsabakalarına katılacak olan sporcularımızdan, antrenmanlar için her hangi bir ücret alınmayacaktır. Sporcularımızın, cuma günleri yapılacak antrenmanlardan sonra ulaşımları (servis hizmetinden yararlananlar için) okul servisleri tarafından sağlanacaktır. Diğer günlerde yapılacak antrenman çalışmaları ve hafta sonu kursları için ulaşım öğrenci/sporcu velileri tarafından sağlanacaktır.

2 TED İSTANBUL KOLEJİ SPOR EĞİTİMİ HEDEFİ Programın hedefi Başarılı Öğrenci Başarılı Sporcu yetiştirilmesini sağlamaktır. Bunun için beden eğitiminde ve spor uygulamalarında TED İstanbul Koleji tarafından özel olarak geliştirilen bir model uygulanmasına geçilecektir. Bu modelin uygulanması sonucunda öğrencinin; Fiziksel, devinişsel, bilişsel, duygusal gelişimini sağlaması, Yaşamı boyunca spor yapma ve sağlığını koruyucu fiziksel etkinlikleri yaşam boyu sürdürme alışkanlığını kazanması, Hız, kuvvet, dayanıklılık, esneklik, sürat, çabukluk, koordinasyon gibi özelliklerde iyi/üstün seviyede olması, Arkadaşlık, takım olma, dayanışma ve paylaşma gibi kavramları öğrenerek yaşamında Takım Oyuncusu olma özelliğini kazanması, Spor disiplini ve felsefesini öğrenme ve bu disiplin içerisinde yaşama alışkanlığını kazanması, Eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, problem çözme, karar verme, hedef koyma, araştırma, etrafıyla iletişim ve öz yönetimi konularında kendisini geliştirmesi ve gelişen olaylar karşısında bocalamadan, hızlı ve doğru karar verebilme yetenekleri elde etmesi, Belirli bir spor branşındaki beceri ve yeteneklerinin farkında olması ve bunları geliştirerek, akademik başarısını olumsuz etkilemeden, branşında uzmanlaşması ve ulusal ve/veya uluslararası müsabakalara katılarak ve en üst derecelere ulaşması, gibi kazanımlara sahip olması öngörülmektedir. EĞİTİM MODELİ TED İstanbul Koleji Vakfı Okulları ile TED İstanbul Koleji Spor Kulübü Derneği; öğrencilerin Başarılı Öğrenci-Başarılı Sporcu olarak yetişmeleri için spor eğitimi ve aktivitelerini bu güne kadar olandan daha farklı bir program altında yürüteceklerdir. Modelin temel özellikleri; A. GENEL Ana sınıfından başlayarak lise okulundan mezun olana kadar tüm öğrencilerin Antropometrik ve Kondisyonel özelliklerinin yılda 2 kere ölçülerek veliye bilgilendirme belgeleri verilmesi, elde edilen verilerin kurum bünyesindeki TED İstanbul Koleji Spor Yazılımı deposunda saklanması, Liseden mezun olan Sporcu Öğrenci ye ve yurt içi/dışı üniversitelere verilmek üzere Öğrenci Spor Portfolyosu hazırlanarak verilmesi, burs olanakları konusunda yardımcı olunması, Sınıf ve yaş düzeyine göre farklılaşan beden eğitim /spor programı uygulanması,

3 Sporcu Öğrenci nin akademik başarı durumunun uzmanlaşacağı spor branşındaki baş antrenörü ve antrenörü tarafından sürekli ve yakından izlenerek ve akademik desteğe ihtiyaç olması halinde akademik eğiticiler ile koordinasyon kurularak,akademik kazanım eksiklerinin giderilmesi, Sporcu Öğrenci ler için akademik eğitim ve başarı düzeyi ile spordaki başarı düzeyinin paralel hale getirilmesi için, sporcunun müsabaka programının dikkate alınarak buna uygun eğitim/ders veya özel akademik eğitim programı uygulanması, Okul beden eğitimi ve spor dersi ile sosyal etkinlik kulüp saatlerinde (5.sınıftan sonra) öğrencinin seçtiği/önerilen spor dalında antrenman verilmesi, Okul ve kulüp bünyesinde eğitim verilmesi öngörülen spor branşlarında yönetimin tek merkezden yapılması, Okul beden eğitimi bölümü ile spor kulübünde, entegre edilmiş eğitim /antrenman programlarının uygulanması, Okul ve kulüp müsabaka programlarının tek merkezden yönetilerek, takip edilmesi, Spor kulübünde eğitim yılı içersinde hafta sonları ve /veya tatillerde, kamplarda yetiştirme okulları açılarak, öğrencinin belirli spor dalındaki yeteneklerinin geliştirilmesi ve Sporcu Öğrenci listesine girme olanağının yaratılması, Sportif başarıların ödüllendirilmesi, olarak belirlenmiştir. Sportif başarı ödül cins ve kriterleri TED İstanbul Koleji Vakfı Ödül Yönetmeliğinde belirtilecektir. ANAOKULU HAZIRLIK SINIFI - İLKOKUL 1 VE 2. SINIFLAR Bu sınıf düzeylerinde tüm öğrencilere Temel Eğitim Modeli adı ile tanımlanan kurum tarafından özel olarak geliştirilen program uygulanacaktır. Temel Eğitim; Anaokulunda; Beden eğitimi ve spor bilgisi, jimnastik, oyun ve spor, ritim eğitimi - dans ve atletizm aktiviteleri olarak, 1ve 2. Sınıflarda; Beden eğitimi ve spor bilgisi, jimnastik, oyun ve spor, ritim eğitimi dans ve atletizm olmak üzere beş ana başlık altında, yaş grupları özelliklerine göre geliştirilmiş program olarak gerçekleştirilir. Program ile öğrencinin aşağıdaki kazanımları elde etmesi öngörülmektedir; Spor bilgi ve becerilerinin gelişimi, Esneklik ve vücudunu doğru kullanabilme özelliğinin gelişimi, Sportif oyun becerilerinin gelişimi, El, ayak ve göz koordinasyonlarının gelişmesi, Motorik özellikleri konularında fiziksel gelişim.

4 Haftalık eğitim saatleri; Anaokulu, 3 yaş grubunda haftada 1 ders saati (30dk) 4 ve 5 yaş gruplarında, haftada 2 ders saati (60 dk) (farklı günlerde), Sosyal etkinlik spor kulüp saatleri içerisinde, 5 yaş gruplarına yönelik, tenis, basketbol, jimnastik, yaratıcı dans ve judo branşlarında, haftada 1 ders saati (60 dk) olmak üzere, spor eğitimi verilir. 1. ve 2. Sınıflar; Beden Eğitimi ve Spor Ders saati içerisinde, haftada 2 ders saati (80dk),sosyal etkinlik spor kulüp saatleri içerisinde, jimnastik, atletizm, okçuluk, yaratıcı dans, basketbol, futbol, voleybol,judo ve tenis branşlarında, ( 50dk) olmak üzere,spor eğitimi verilir. 3. ve 4. SINIFLAR: Bu sınıflar düzeyinde, beden eğitimi ve spor ders saati içerisinde, öğrencilere üçer haftalık sürelerde,10 ayrı branşta dönüşümlü olarak; Atletizm Basketbol Dans Futbol Cimnastik Judo Masa Tenisi Okçuluk Tenis Voleybol branşlarında haftada 2 ders saati,(80dk)olarak Spor Temel Eğitimi verilir. Aynı zamanda, sosyal belirtilen branşlarda, (50dk) olmak üzere, spor eğitimi verilir. etkinlik spor kulübü çalışmaları içerisinde, Anılan program ile öğrencinin aşağıdaki kazanımları elde etmesi öngörülmektedir. Belirtilen branşın temel hareketleri ve prensiplerinin bilinmesi, Motor kas gelişimi, koordinasyon geliştirme, esneklik, sürat çabukluk, sıçrama,algılamada seçicilik ve reaksiyon gibi becerilerinin geliştirilmesi, Branşla ilgili temel teorik bilgilerin öğrenilmesi.

5 Yukarıda belirtilen programın uygulanması sonucunda beden eğitimi ve spor bölümü öğrencinin branşlardaki beceri düzeyi hakkında bilgi edinir ve öğrencinin daha başarılı olabileceğini öngördüğü branşı belirler SINIFLAR sınıflarda Geliştirilmiş Spor Eğitim Modeli uygulanır. Bu modelde; Okul ve/veya kulüp takımlarına giren ve giremeyen öğrenciler için ayrı eğitim modeli uygulanır. Okul /kulüp takımlarına ve Sporcu Öğrenci Listesi ne giren öğrencilere bu çalışmanın ileriki kısmında belirtilen eğitim modeli uygulanır. Okul ve/veya kulüp takımına giremeyen öğrencilere beceri, yetenek ve istekleri doğrultusunda, Atletizm Basketbol Dans Futbol Pilates Cimnastik Judo Masa Tenisi Okçuluk Tenis Voleybol branşlardan birinde uzmanlaşmalarına dönük spor eğitimi verilir. Okul /kulüp takımlarına veya Sporcu Öğrenci listesine giremeyen öğrencilere; Beden Eğitimi ve Spor Ders saatleri,1-12.sınıflar düzeyinde, 11 farklı branşta, haftada iki ders saati ve blok ders olarak (80 dk))olarak uygulamalı ve teorik eğitim verilir.5-12.sınıf düzeyindeki öğrenciye, sosyal etkinlik spor kulübü çalışmaları içerisinde, haftada 2 ders saati (80dk)olmak üzere spor eğitimi verilir. Branşlara göre beceri düzeyleri belirlenen öğrenciler arasından bu program kitabında belirtilen değerlendirme sistemi sonucunda öğrencilerimiz 5.sınıf düzeyinden itibaren okul / kulüp alt yapı takımlarına seçilir.

6 OKUL /KULÜP TAKIMLARI/BİREYSEL SPOR BRANŞLARI TED İstanbul Koleji okulları ile Spor Kulübü, kurum kam püsünde teknik ve fiziksel alt yapısı olan spor dallarında, bireysel veya spor takımları branşlarına ağırlık verilmesi ilkesini benimsemişlerdir. Bu ilke ışığında aşağıda belirtilen branşlarda ve seviyelerde takımlar oluşturulacaktır. TAKIMLAR a)okul Takımları yarışma branşları; Atletizm Basketbol Dans Futbol Judo Masa Tenisi Okçuluk Tenis Voleybol Cimnastik b)spor Kulübü takımları yarışma branşları; Atletizm Basketbol Dans Futsal Judo Masa Tenisi Okçuluk Tenis Voleybol Cimnastik

7 1. OKUL /KULÜP TAKIMLARINA SPORCU SEÇİMİ SPORCU ÖĞRENCİ LİSTESİNİN OLUŞTURULMASI Her eğitim yılı açılışını takip eden 15 gün içersinde okullarda/kulüpte yapılan yukarıda belirtilen tüm spor branşlarında yarışan/yarışacak ( Genç-Yıldız-Küçük ) kategorilerdeki takımlara sporcu-öğrenci seçimi, Genel Kaptan, Bölüm başkanı,ilgili branşın Baş Antrenör ü ve antrenörleri tarafından yapılır. Öğrenci takip yazılımından alınan aşağıda belirtilen bilgiler ve diğer veriler /görüşler ışığında değerlendirme yapılarak kontenjanlar doğrultusunda Sporcu Öğrenci Listesi ni oluşturacaktır. Anılan liste eğitim öğretim dönemi içerisinde yenilenebilir, ilaveler yapılabilir. Tüm sporcu listelerinin, akademik öğretmenleri tarafından bilinmesi ve bilgilendirilmesi, müdür yardımcılarımız tarafından sağlanır. Burada belirtilmeyen branşlarda özel olarak kurum dışında spor eğitimi alan ve bireysel olarak müsabakalara katılan öğrenciler, ülke ve /veya uluslararası boyutta başarılara sahip olmaları; ulusal takımda yer alma veya ülkeyi temsile hak kazanmış olma ve bunu belgelemeleri kaydı ile eğitim destek modelimizden faydalanırlar. Sporcu seçiminde, aile-okul-kulüp işbirliği temel ön şartlardan birisidir. Okul-Kulüp Takımları Sporcu Seçme kriterleri a)takım Sporcularının Belirlenmesi-Genel Seçim Kriterleri; Önceden belirlenecek branşlarda, dönem başı itibari ile hafta sonu veya hafta içi okul sonrası sporcu seçmelerinin yapılması. Yıl içerisindeki öğrenci takip formları ve TED İSTANBUL KOLEJİ SPORCU GELİŞİM PROGRAMI verilerine göre değerlendirme. Fiziksel uygunluk ve antropometrik testler,

8 FİZİKSEL UYGUNLUK ; Hareketlerin doğru olarak yapılmasını ve fiziksel dayanıklılıkla ilgili olarak vücudun mevcut kondisyon durumunu ifade eder. Bu tanıma göre fiziksel uygunluğu en yüksek olan kişi yorulmaksızın en uzun süre hareket edebilen kişidir. Fiziksel uygunluk, aktiviteleri başarılı bir şekilde yapma yeteneği olarak da tanımlanabilir. Fiziksel uygunluk testleri ; Dikey sıçrama Durarak uzun atlama 20 mt. Koşu Oturarak top fırlatma Esneklik Antropometrik testler, Boy Kilo Kulaç uzunluğu Avuç içi uzunluğu Ayak uzunluğu

9 OKUL- KULÜP TAKIMLARI SEÇME KRİTERLERİ TENİS TAKIMLARI SEÇME KRİTERLERİ Derslerde, yetiştirme kurslarında ve sporcu seçmelerinde uygulanacak kriterler, 1- Temel teknik vuruşları 2- Müsabaka içi teknik taktik kullanım durumu. 3- Tenis Geçmişi Tenis branşında lisanslı olan, düzenli antrenman yapıyor olması ve TTF-ITF Junıor turnuvalarına istikrarlı katılım sağlaması göz önüne alınır. B) TTF İ-Kort sistemi kontrolü C) ITF Junıor Web sayfası turnuva sonuç kontrolü 4- Tenis Kural ve Tenis Kültür Bilgisi D) Tenis Sporuna özgü bilişsel gelişim sağlamış, tenis oyun mantığını çözmüş ve oyun içerisinde tenis kültürüne uygun davranışlarda bulunması göz önüne alınır. TENİS TAKIMI SEÇME TARİHLERİ BRANŞ: TENİS BRANŞ ÖĞRETMENİ: YALÇIN DİZDAR SEÇME YAPILAN ALAN: TENİS KORTU SEÇME TARİHİ: 30 EYLÜL 2016 / CUMA SEÇME SAATİ: 14:00-15:45 KATEGORİ: MİNİK-KÜÇÜK-YILDIZ-GENÇ ERKEK/KIZ YAŞ GRUBU : ARASI DOĞUMLULAR TENİS TAKIM SEÇME KOMİSYONUNDA YER ALACAK ÖĞRETMENLER YALÇIN DİZDAR MUSTAFA PEKGÜLER SAMET SANCAR MURAT AVCU

10 BASKETBOL TAKIMLARI SPORCU SEÇME KRİTERLERİ Derslerde, yetiştirme kurslarında ve sporcu seçmelerinde uygulanacak kriterler, Antropometrik ölçümler: Genel testlerde belirtildiği gibi (boy, kilo v.s.) 1- Fiziksel uygunluk testleri: hız, dayanıklılık, sıçrama kabiliyeti, kuvvet. 2- Basketbol temel teknik testleri: Dribling kabiliyeti, Yön ve hız değiştirme kapasitesi, pas becerisi ve şut yeteneği. BASKETBOL TAKIMI SEÇME TARİHLERİ BRANŞ BASKETBOL BRANŞ ÖĞRETMENİ MEHMET ÖNÜT SEÇME YAPILAN ALAN BASKETBOL SALONU SEÇME TARİHİ 20 EYLÜL 2016 / SALI SEÇME SAATİ 16:00-17:00 KATEGORİ KÜÇÜK ERKEK YAŞ GRUBU 2005, 2006, 2007 DOĞUMLULAR BASKETBOL TAKIM SEÇME KOMİSYONUNDA YER ALACAK ÖĞRETMENLER MEHMET ÖNÜT İSMAİL ŞİİLOĞLU SAMET SANCAR MUSTAFA PEKGÜLER MURAT AVCU

11 STEP- DANS TAKIMI SEÇME KRİTERLERİ Derslerde, yetiştirme kurslarında ve sporcu seçmelerinde uygulanacak kriterler, 1)Ritmik anlamda uygulama ve algılama(izleme) 2)Esneklik. 3)Konsantrasyon ve devamlılık. 4)Kendini ifade edebilme ve özgüven.(sahne için ) 5)Yaratıcılık. STEP-DANS TAKIMI SEÇME TARİHLERİ BRANŞ STEP-DANS BRANŞ ÖĞRETMENİ MUSTAFA KILIÇ SEÇME YAPILAN ALAN DANS SALONU SEÇME TARİHİ 23 EYLÜL 2016 / CUMA SEÇME SAATİ 14:00-15:45 KATEGORİ KÜÇÜK/YILDIZ/GENÇ (KIZ/ERKEK ) YAŞ KATEGORİSİ ARASI DOĞUMLULAR STEP DANS TAKIMI SEÇME KOMİSYONUNDA YER ALACAK ÖĞRETMENLER MUSTAFA KILIÇ BUKET DEMİRCİ MERVE YULA MURAT AVCU

12 FUTBOL FUTSAL TAKIMI SEÇME KRİTERLERİ Derslerde, yetiştirme kurslarında ve sporcu seçmelerinde uygulanacak kriterler, 1.TOP KONTROLÜ( Ayak içi, ayak üstü, göğüs kontrol, diz üstü top kontrol) 2.PAS ( Ayak içi pas, kontrol pas, tek pas, uzun pas) 3.TOP SÜRME ( Ayak içi,ayak dışı ve ayak üstü top sürme) 4.ÇALIM- DİRİPLİNG ( Topsuz çalım Diripling, toplu çalım- Toplu Diripling ) 5.ŞUT ATMA ( Duran topla şut- Hareket halinde şut) FUTBOL-FUTSAL TAKIMI SEÇME TARİHLERİ BRANŞ FUTBOL-FUTSAL BRANŞ ÖĞRETMENİ UĞUR SAKALOĞLU SEÇME YAPILAN ALAN HALI SAHA SEÇME TARİHİ 23 EYLÜL 2016 / CUMA SEÇME SAATİ 14:00-15:45 KATEGORİ KÜÇÜK- ERKEK YAŞ GRUBU 2005, 2006, 2007, DOĞUMLULAR FUTBOL-FUTSAL TAKIM SEÇME KOMİSYONUNDA YER ALACAK ÖĞRETMENLER UĞUR SAKALOĞLU İSMAİL ŞİVİLOĞLU YALÇIN DİZDAR MURAT AVCU

13 JUDO TAKIMI SEÇME KRİTERLERİ Derslerde, yetiştirme kurslarında ve sporcu seçmelerinde uygulanacak kriterler, 1. El bileği çevresi (sağ sol) 2. Ayak bileği çevresi (sağ sol) 3. Dinamik denge testi 4. Flamingo statik denge testi 5. Çabukluk testi 6. Pençe ve sırt kuvveti JUDO TAKIMI SEÇME TARİHLERİ BRANŞ JUDO BRANŞ ÖĞRETMENİ A.GÖKÇE MORTO SEÇME YAPILAN ALAN JUDO SALONU SEÇME TARİHİ 30 EYLÜL 2016 / CUMA SEÇME SAATİ 14:00-15:30 KATGORİ MİNİK-YILDIZ (ERKEK- KIZ) YAŞ GRUBU 2003,2004, 2005, 2006, 2007 DOĞUMLULAR JUDO TAKIM SEÇME KOMİSYONUNDA YER ALACAK ÖĞRETMENLER A.GÖKÇE MORTO İSMAİL ŞİVİLOĞLU MUSTAFA PEKGÜLER MEHMET ÖNÜT

14 MURAT AVCU VOLEYBOL TAKIMI SEÇME KRİTERLERİ Derslerde, yetiştirme kurslarında ve sporcu seçmelerinde uygulanacak kriterleri 1.Belirli hedefe Manşet pas 2. Belirli hedefe Parmak pas 3. Servis Atma 4.Oyun bilgisi 5.Voleybol geçmişi VOLEYBOL TAKIMI SEÇME TARİHLERİ BRANŞ VOLEYBOL BRANŞ ÖĞRETMENİ İSMAİL ŞİVİLOĞLU SEÇME YAPILAN SALON VOLEYBOL SALONU SEÇME TARİHİ 21 EYLÜL 2016 / ÇARŞAMBA SEÇME SAATİ 16:00 17:00 KATEGORİ MİNİKLER BAYAN YAŞ GRUBU DOĞUMLULAR VOLEYBOL TAKIM SEÇME KOMİSYONUNDA YER ALACAK ÖĞRETMENLER İSMAİL ŞİVİLOĞLU MERVE YULA UĞUR SAKALOĞLU MEHMET ÖNÜT MURAT AVCU NOT: TAKIM SEÇMELERİNE KATILACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN ULAŞIMLARI

15 VELİLERİ TARAFINDAN SAĞLANACAKTIR.

1. OKUL /KULÜP TAKIMLARINA SPORCU SEÇİMİ SPORCU ÖĞRENCİ LİSTESİNİN OLUŞTURULMASI.

1. OKUL /KULÜP TAKIMLARINA SPORCU SEÇİMİ SPORCU ÖĞRENCİ LİSTESİNİN OLUŞTURULMASI. 1. OKUL /KULÜP TAKIMLARINA SPORCU SEÇİMİ SPORCU ÖĞRENCİ LİSTESİNİN OLUŞTURULMASI. Her eğitim yılı açılışını takip eden 15 gün içersinde okullarda/kulüpte yapılan yukarıda belirtilen tüm spor branşlarında

Detaylı

TED İSTANBUL KOLEJİ VAKFI OKULLARI İLE TED İSTANBUL KOLEJİ SPOR KULÜBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR UYGULAMALARI PROGRAM VE İLKELERİ

TED İSTANBUL KOLEJİ VAKFI OKULLARI İLE TED İSTANBUL KOLEJİ SPOR KULÜBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR UYGULAMALARI PROGRAM VE İLKELERİ TED İSTANBUL KOLEJİ VAKFI OKULLARI İLE TED İSTANBUL KOLEJİ SPOR KULÜBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR UYGULAMALARI PROGRAM VE İLKELERİ EYLÜL 2013 Page 1 of 20 Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin daha fazla spor yapmaları

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETĠM YILI TED ĠSTANBUL KOLEJĠ ÖĞRETĠM KURUMLARI ĠLE TED ĠSTANBUL KOLEJĠ SPOR KULÜBÜ SPOR UYGULAMALARI VE YENĠLĠKLER!

2015-2016 ÖĞRETĠM YILI TED ĠSTANBUL KOLEJĠ ÖĞRETĠM KURUMLARI ĠLE TED ĠSTANBUL KOLEJĠ SPOR KULÜBÜ SPOR UYGULAMALARI VE YENĠLĠKLER! 2015-2016 ÖĞRETĠM YILI TED ĠSTANBUL KOLEJĠ ÖĞRETĠM KURUMLARI ĠLE TED ĠSTANBUL KOLEJĠ SPOR KULÜBÜ SPOR UYGULAMALARI VE YENĠLĠKLER! Sayın Veli, 2015-2016 öğretim yılı baģlangıcında, öğrencilerimizin ve sporcularımızın

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 1 ( 05 Eylül 24 Ekim 2016 ) Sayfa 1 GENEL BİLGİLENDİRME 2016-2017 eğitim öğretim yılında okulumuzda faaliyet gösterecek okul takımlarımızın seçmeleri yapıldı. Takım listeleri, beden eğitimi

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 1 ( 05 Eylül 09 Ekim 2017 ) Sayfa 1 GENEL BİLGİLENDİRME 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda faaliyet gösterecek okul takımlarımızın seçmeleri yapıldı. Takım listeleri, beden eğitimi

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ LĠSANS PROĞRAMI

T.C. HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ LĠSANS PROĞRAMI T.C. HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ LĠSANS PROĞRAMI I. DÖNEM 2102101 Z Türkçe I Yazılı Anlatım 2 0 2 2 2 2102102 Z Yabancı Dil I İngilizce 3 0 3 3 2 2102103 Z

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2018 2019 SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI 28.09.2018 Sayın Velimiz, Özgüveni yüksek, sosyal ilişkilerinde başarılı,

Detaylı

Eğitim öğretim yılında açılan BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi bu yıl 9. mezunlarını verecektir. Okulumuz kurulduğu ilk yılda 48 öğrenciyle

Eğitim öğretim yılında açılan BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi bu yıl 9. mezunlarını verecektir. Okulumuz kurulduğu ilk yılda 48 öğrenciyle 2006-2007 Eğitim öğretim yılında açılan BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi bu yıl 9. mezunlarını verecektir. Okulumuz kurulduğu ilk yılda 48 öğrenciyle başlayan süreç bu gün 300 öğrenciyle eğitim sistemindeki

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ (I. VE II. ÖĞRETIM) 2016 MÜFREDATI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ (I. VE II. ÖĞRETIM) 2016 MÜFREDATI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ (I. VE II. ÖĞRETIM) 2016 MÜFREDATI I. YARIYIL AET101 TÜRKÇE I (YAZILI ANLATIM) Z 2 0 2 2 AEY103 YABANCI DIL I Z 3 0 3 2 BSÖ105 BEDEN EĞITIMI BILIMINE GIRIŞ Z 3 0 3 5 BSA107 ANTRENÖRLÜK

Detaylı

DEV ADAMLAR SPOR KULÜBÜ

DEV ADAMLAR SPOR KULÜBÜ DEV ADAMLAR SPOR KULÜBÜ 12 Değil, ONLARCA DEV ADAM Florya da Yetişiyor www.devadamlar.org info@devadamlar.org 0 (536) 357 55 14 FLORYA UĞUR KOLEJİ SPOR SALONU EĞİTİM İÇERİĞİMİZ 16 sporcu ve 2 antrenörden

Detaylı

BASKETBOLCU KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ANKARA. A 1.1 2014/I

BASKETBOLCU KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ANKARA. A 1.1 2014/I TANIM Topu karşı potaya el ile atma kuralına dayanan ve beşer kişiden oluşan iki takım arasında oynanan basketbol oyununu; temel bir eğitim alarak, bir ücret karşılığı sözleşme ile bağlı bulunduğu bir

Detaylı

KATILAN OKULLAR SPOR BRANŞLARI VE KATEGORİLER

KATILAN OKULLAR SPOR BRANŞLARI VE KATEGORİLER KATILAN OKULLAR Lisesi Fransız Lisesi Fransız Lisesi Saint Joseph Fransız Lisesi - İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesi - İzmir Fransız Lisesi Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Tevfik Fikret Lisesi - Ankara

Detaylı

ŞENİZ ÇELİK SPOR OKULLARI KOORDİNATÖRÜ İLETİŞİM : 0 533 571 61 93

ŞENİZ ÇELİK SPOR OKULLARI KOORDİNATÖRÜ İLETİŞİM : 0 533 571 61 93 ŞENİZ ÇELİK SPOR OKULLARI KOORDİNATÖRÜ İLETİŞİM : 0 533 571 61 93 SPORTİF OYUNLAR 29 Eylül 2014 Pazartesi günü başlıyor. Oyunun; tüm çocukların doğasında bulunduğu ve bedensel, sosyal gelişiminde önemli

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 10 ( 27 Mart -17 Nisan 2017 ) Sayfa 1 ATLETİZM 11-12 Nisan günlerinde Atatürk Olimpiyat Stadı nda İstanbul Ortaokullar Arası Puanlı Atletizm Yarışları yapıldı. Yarışmalara katılan öğrencilerimiz,

Detaylı

ETÜT VE ÖZEL EĞĞTĞM MERKEZLERĞYAZ OKULU PROGRAMI HAYDĞÇOCUKLAR!!!!! HEM DİNLENİP,HEM SPOR YAPARAK EĞLENCELİ BİR TATİLE VARMISINIZ? VE SONUÇ BAŞARI!!!

ETÜT VE ÖZEL EĞĞTĞM MERKEZLERĞYAZ OKULU PROGRAMI HAYDĞÇOCUKLAR!!!!! HEM DİNLENİP,HEM SPOR YAPARAK EĞLENCELİ BİR TATİLE VARMISINIZ? VE SONUÇ BAŞARI!!! HAYDĞÇOCUKLAR!!!!! HEM DİNLENİP,HEM SPOR YAPARAK EĞLENCELİ BİR TATİLE VARMISINIZ? ORGANİZASYON DİSİPLİN DAYANIŞMA KONDÜSYON VE SONUÇ BAŞARI!!! SPOR BİR MİLLETİN GENÇLERİNİN O ÜLKEYİ AYAKTA TUTMASINI SAĞLAR.

Detaylı

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Lisans 2013_ECTS_uyumlu_1403 (Ana Müfredat) - Aktif

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Lisans 2013_ECTS_uyumlu_1403 (Ana Müfredat) - Aktif 21 uyumlu_1 (Ana Müfredat) - Aktif Genel Toplam Ders Adedi : 9 T : 1 U : 22 : 1 : 2 T+U : 1 1. YARIYIL No Ders Kodu Ders Adı T U L 1 111 2 Spor Bilimine Giriş 2 119 2 Türkçe I : Yazılı Anlatım 2 1111 2

Detaylı

FMV IŞIK OKULLARI 100 YILLIK OKULLAR 15. SPOR ŞÖLENİ BİLGİLENDİRME FORMU

FMV IŞIK OKULLARI 100 YILLIK OKULLAR 15. SPOR ŞÖLENİ BİLGİLENDİRME FORMU TARİH 03 07 MAYIS 2017 FMV ÖZEL IŞIK LİSESİ NİŞANTAŞI KAMPÜSÜ BRANŞ MASA TENİSİ ( GENÇ KIZ-GENÇ ERKEK ) 1. Masa Tenisi Müsabakaları 04 Mayıs 2017 Perşembe günü başlayacaktır. 2. Yarışmalar, uluslararası

Detaylı

İrfan URHAN Okul Müdürü

İrfan URHAN Okul Müdürü 02.10.2014 Sayın Veli, 18 Ekim 2014 tarihi itibari ile okulumuz bünyesinde belirtilen branşlarda uzman öğretmenler ve antrenörler eşliğinde hafta sonu Cumartesi günleri Spor &Sanat &Müzik Okulları düzenlenecektir.

Detaylı

İ.D.V. ÖZEL BİLKENT İLKÖĞRETİM OKULU HAFTA SONU KURSLARI BİLGİ BROŞÜRÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

İ.D.V. ÖZEL BİLKENT İLKÖĞRETİM OKULU HAFTA SONU KURSLARI BİLGİ BROŞÜRÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM İ.D.V. ÖZEL BİLKENT İLKÖĞRETİM OKULU HAFTA SONU KURSLARI BİLGİ BROŞÜRÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM KAYIT TARİHİ: 10 17 Şubat 2010 Hafta sonu kurslarında tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz"

Detaylı

I. YARIYIL (GÜZ) D. KODU DERSİN ADI

I. YARIYIL (GÜZ) D. KODU DERSİN ADI I. YARIYIL (GÜZ) 3015101 Antrenörlük Mesleğine Giriş 3 0 3 4 Z 3015103 Spor Anatomisi 3 0 3 6 Z 3015105 Genel Jimnastik 2 2 3 6 Z Temel Bilgisayar Teknolojisi Kullanımı 2 0 2 3 Z Yabancı Dil 1 2 0 2 3

Detaylı

BASKAN DAN HASAN TAHSİN USTA BELEDİYE BAŞKANI

BASKAN DAN HASAN TAHSİN USTA BELEDİYE BAŞKANI BASKAN DAN Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelecekte mutlu, başarılı, yaratıcı ve iletişim becerileri yüksek bireyler olması için onların okul dışı zamanlarını da en iyi şekilde planlamamız gerekmektedir.

Detaylı

3. YARIYIL (GÜZ) KODU DERSİN ADI

3. YARIYIL (GÜZ) KODU DERSİN ADI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Antrenörlük Eğitimi Bölümü Lisans Programı 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında Kayıt Yaptıranlar 1. YARIYIL (GÜZ) BSA-101 Beden Eğitimi ve Spor Bilimine

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS 2018 MÜFREDATI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS 2018 MÜFREDATI 18 MÜFREDATI Genel Toplam Ders Adedi : 9 T : 1 U : Kredi : 16 : T+U : 16 1. YARIYIL T U L Kredi 1 AIT-11 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I ANT1 PSİKOMOTOR GELİŞİM ANT17 SPOR BİLİMİNE GİRİŞ ANT19 İNSAN

Detaylı

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ!

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! Beden Atölyesi nde çocuklar için dopdolu sömestr programı hazır. Temel cimnastikden mutfak atölyesine, eğlenceli parkurlardan sanat atölyelerine kadar

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI Yıl 1 / Yarıyıl 1

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI Yıl 1 / Yarıyıl 1 ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI Yıl 1 / Yarıyıl 1 in Türü 103 Antrenörlük Eğitimi ve İlkeleri 2 0 0 2 2 2 Zorunlu 104 İnsan Anatomisi 3 0 0 3 3 3 Zorunlu 107 Spor Tarihi ve Olipizm 2 0 0 2 2 2

Detaylı

Antrenörlük Eğitimi Bölümü

Antrenörlük Eğitimi Bölümü ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ DERSLER VE AKTS KREDİLERİ I.YARIYIL ANT101 Spor Bilimine Giriş Zorunlu 3 0 3 4 ANT103 İnsan Anatomisi ve Kinesiyoloji Zorunlu 4 0 3 6 ANT105 Psikomotor Gelişim Zorunlu 3 0 3

Detaylı

MERSİN YARIŞMALARI GENEL PROGRAMI

MERSİN YARIŞMALARI GENEL PROGRAMI MERSİN YARIŞMALARI GENEL PROGRAMI Tarih Saat Faaliyet Faaliyet Yeri 09:00-14:00 Aerobik Cimnastik Programlı Antrenman 09:00-19:00 Trampolin Cimnastik Programlı Antrenman Artistik Cimnastik Salonu 11:00-16:30

Detaylı

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU EK:1-1- TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU ANTRENÖR STAJ EĞİTİM PROGRAMI ESASLARI Bölüm I AMAÇ Madde 1- Antrenör Staj Eğitim Programı Esaslarının amacı; antrenör adaylarının eğitimöğretim programlarında

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER/ YÜKSEKOKULLAR ARASI SPOR TURNUVALARI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER/ YÜKSEKOKULLAR ARASI SPOR TURNUVALARI FAKÜLTELER/ YÜKSEKOKULLAR ARASI SPOR TURNUVALARI BRANŞLAR BASKETBOL VOLEYBOL - SALON FUTBOLU - MASA TENİSİ TURNUVA PROGRAMI Kayıt İçin Son Tarih : 15 Ekim 2014 Çarşamba Kura Tarihi : 20 Ekim 2014 Pazartesi

Detaylı

Maksimal kuvvet: Nöromuküler sistemde harekete katılan kasların istemli ve yavaşça kasılmasıyla üretebildiği azami kuvvet olarak tanımlanır.

Maksimal kuvvet: Nöromuküler sistemde harekete katılan kasların istemli ve yavaşça kasılmasıyla üretebildiği azami kuvvet olarak tanımlanır. Maksimal kuvvet: Nöromuküler sistemde harekete katılan kasların istemli ve yavaşça kasılmasıyla üretebildiği azami kuvvet olarak tanımlanır. Maksimal kuvvette, Yaş, Cinsiyet, Genetik özelliklerle birlikte

Detaylı

VOLEYBOLCU A-GÖREVLER

VOLEYBOLCU A-GÖREVLER TANIM File ile iki eşit alana bölünmüş bir oyun alanı üzerinde her takımın sahada 6 oyuncu bulundurduğu iki takım arasında oynanan ve topu yere düşürmeden üç pas kullanılarak karşı sahaya geçirme kuralına

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SEÇMELİ DERSLER VE AKTS KREDİLERİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SEÇMELİ DERSLER VE AKTS KREDİLERİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SEÇMELİ DERSLER VE AKTS KREDİLERİ SEÇMELİ TEORİK DERSLER 3010501 Antrenman Planlamasında Özel Konular 3 0 3 4 S 3010502 Sporda Performans

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM SPOR ETKİNLİKLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM SPOR ETKİNLİKLERİ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM SPOR ETKİNLİKLERİ Buzda satranç denilen bu oyun zekâ, fiziksel yetenek, dikkat ve el-göz koordinasyonu gerektirir. Bu sporu okulumuzun spor salonunda oynanmaya hazır

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 11 ( 17 Nisan 02 Mayıs 2017 ) Sayfa 1 GENEL 18 Nisan Salı günü ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin katılımı ile Bayan Voleybol A Milli Takım Pasörü Naz Aydemir Akyol u konuk ettik. İbrahim

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü. Sayı : /10/2017 Konu : Öğrenci Spor Turnuvaları

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü. Sayı : /10/2017 Konu : Öğrenci Spor Turnuvaları *BE8VL9F6* T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü Sayı : 61219748-813.03-8417 03/10/2017 Konu : Öğrenci Spor Turnuvaları GENEL SEKRETERLİK MAKAMINA Üniversitemiz Selçuk Yaşar Kampüsü

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL FAALİYET RAPORU 2 Gelenekten Geleceğe 4 Eğitim Felsefemiz 7 Faaliyet Raporu 21 Belirli Gün Ve Haftalar 25 Kulüp Çalışmaları 29 Ölçme-Değerlendirme Çalışmaları

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTA OKULU 5.SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTA OKULU 5.SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI - Kasım 0 0-08 Kasım 0 EKİM-KASIM 0 Ekim-0 Kasım 0 - Ekim 0 07- Ekim Ekim 0 0 Eylül Ekim 0 EYLÜL -7 Eylül 0 6-0 Eylül 0 ve ve ve ve ve A.. Sportif B.. Düzenli B.. Atatürk ve A.. Sportif A.. Sportif B..

Detaylı

Programı Seçme Sınavı

Programı Seçme Sınavı Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Seçme Sınavı Lise Kısmı Bilgilendirme Toplantısı Sayın Velimiz, Okulumuz Lise kısmı bilgilendirme toplantımız kapsamında, 2018-2019 öğretim yılında okulumuzda ilk kez uygulamaya

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI SUNUM HAZİRAN 2014 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI TEMMUZ 2010 TARİHİNDE KURULDU. ANKARA DA 5 İNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ MİSYONUMUZ BİLİMSEL BİLGİNİN ÜRETİLMESİ VE YAYILMASI

Detaylı

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00 Spor ve eğlencenin bir arada olduğu, keyifli ve hijyenik bir ortamda doyasıya spor dolu bir yaz programı Çocuklarımızın çeşitli spor branşları ile gelişimlerine katkı sağlamakta,farklı program konseptiyle

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI - Ekim 0 EKİM -9 Ekim 0 08- Ekim 0 0-0 Ekim 0-8 Eylül 0 EYLÜL 7- Eylül 0 ve ve ve ve ve ve B.. Atatürk ve B.. Düzenli B.. Düzenli B.. Atatürk ve 0-0 VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU. SINIFLAR

Detaylı

FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI

FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI Dilara Özer Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ÖZEL GEREKSİNİMİ OLAN ÇOCUKLAR Bedensel Engel İşitme Engeli Zihinsel Engel

Detaylı

ANTRENMAN BİLİMİ/YETENEK SEÇİMİ VE İLKELERİ

ANTRENMAN BİLİMİ/YETENEK SEÇİMİ VE İLKELERİ ANTRENMAN BİLİMİ/YETENEK SEÇİMİ VE İLKELERİ YRD.DOÇ.DR. ESİN ERGİN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU TVF EĞİTİM KURULU ÜYESİ esinergin7@gmail.com 1 Her spor branşında, üst düzeyde,

Detaylı

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI HEDEFLER 1 Tüm sınıflarda mesleki formasyon kazandırmak. 1. Kur'an-ı Kerimi tecvid kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okuyabilmek, İmam- Hatip'lik yapacak düzeyde ayet ve sureleri ezberlemek. 2. Kur'an-ı

Detaylı

TED İZMİR KOLEJİ SPOR & SANAT OKULLARI

TED İZMİR KOLEJİ SPOR & SANAT OKULLARI TED İZMİR KOLEJİ SPOR & SANAT OKULLARI Sayın Veli; 17 Ekim 2015 tarihi itibari ile okulumuz bünyesinde belirtilen alanlarda uzman öğretmenler ve antrenörler eşliğinde hafta sonu Spor &Sanat okulları düzenlenecektir.

Detaylı

Telefon : 210 21 96 Faks : 210 79 81

Telefon : 210 21 96 Faks : 210 79 81 Telefon : 210 21 96 Faks : 210 79 81 Büyük Spor Salonu : 210 21 98 Baraka Spor Salonu : 210 21 94 Spor Merkezi : 210 78 50 Havuz Müdürlüğü : 210 27 36 Tenis Kortları : 210 21 93 Internet Adresi E-posta

Detaylı

Haftasonu Etütleri Başlıyor..

Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Öğrencilerimizin okul dışında kalan zamanlarını etkinliklerle planlayarak geçirmeleri, onların bedensel ve ruhsal gelişmelerinin sağlıklı sürmesine destek olacaktır. Bu öngörüyle

Detaylı

Dr. Yeşim BULCA : Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Dr. Yeşim BULCA : Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Yeşim BULCA : Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Hareket Eğitiminin Amacı Çocuğun spor faaliyetlerinde veya aktiviteler sırasında hareket etme niteliğini artırmak Çocuğun hareket ederken

Detaylı

ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI V. SPOR ŞENLİĞİ

ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI V. SPOR ŞENLİĞİ ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI V. SPOR ŞENLİĞİ 1 ANKARA 2017 2 Cumhuriyeti yaşatma, dostluğu, paylaşımı arttırma ve birlikte güzel zaman geçirme amacıyla gerçekleştireceğimiz şenliğimize

Detaylı

Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur.

Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. MEF LİSESİ WEB SAYFASI KULÜPLER KISMINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER BASKETBOL Rehber Öğretmen: İsmail DÜKKANCI Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ SPOR ALANI YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV TARİHLERİ: 29Haziran 03Temmuz 2015 1. YETENEK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI VE BAŞVURU YERİ: Adayların; Ortaokuldan

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Sayı :83203306/10.06.01/2126140 27/05/2014 Konu :Güzel Sanatlar Liseleri ile Spor Liselerine Öğrenci Alınması GENELGE 2014/10 İlgi : Millî Eğitim

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL (GÜZ) 2811001012012 Spor Bilimlerine Giriş 3 0 3 4 2811001032012 Spor Anatomisi ve Kinesiyolojisi

Detaylı

KATILAN OKULLAR BRANŞLAR KATEGORİLER

KATILAN OKULLAR BRANŞLAR KATEGORİLER 1 Cumhuriyeti yaşatma, dostluğu, paylaşımı arttırma ve birlikte güzel zaman geçirme amacıyla gerçekleştireceğimiz şenliğimize katılan tüm okullara başarılar dileriz. KATILAN OKULLAR Ankara Özel Tevfik

Detaylı

I. YARIYIL (GÜZ) D. KODU DERSİN ADI

I. YARIYIL (GÜZ) D. KODU DERSİN ADI I. YARIYIL (GÜZ) 3030101 Beden Eğitimi ve Sporun Temelleri 2 0 2 3 Z 3030103 İnsan Anatomisi ve Kinesiyoloji 4 0 4 6 Z 3030105 Hareket Eğitimi 1 2 2 3 Z 3030107 Yüzme 2 2 3 5 Z 3030109 Eğitim Bilimine

Detaylı

İçindekiler. Birinci Bölüm ÇOCUKLARDA GELİŞİM ÖZELLİKLERİ, HAREKET EĞİTİMİ VE ÇOCUK ANTRENMANLARI

İçindekiler. Birinci Bölüm ÇOCUKLARDA GELİŞİM ÖZELLİKLERİ, HAREKET EĞİTİMİ VE ÇOCUK ANTRENMANLARI Birinci Bölüm ÇOCUKLARDA GELİŞİM ÖZELLİKLERİ, HAREKET EĞİTİMİ VE ÇOCUK ANTRENMANLARI 1.1. Çocuklukta Fiziksel, Bilişsel, Duyuşsal ve Psiko-Motor Gelişim Dönemleri... 1 1.2. Hareket Kavramı ve Beceri İlişkisi...

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 8 ( 27 Şubat 13 Mart 2017 ) Sayfa 1 BASKETBOL LİSE BASKETBOL İlçe ve Özyeğin turnuvalarına hazırlanan basketbol takımımız Cent Koleji ile hazırlık maçı yaptı. KÜÇÜK BASKETBOL ENKA SPOR 56 CENT

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 6 (08 Aralık 21 Aralık 2014 ) Sayfa 1 BASKETBOL KÜÇÜK BASKETBOL Gelişim liginde mücadele veren küçük basketbol takımımız maçlarına galibiyetle başladı. Paşabahçe takımını güzel bir mücadelenin

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ. Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakaları 2011-2012

EGE ÜNİVERSİTESİ. Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakaları 2011-2012 EGE ÜNİVERSİTESİ Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakaları 2011-2012 ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI KATILDIĞIMIZ SPOR MÜSABAKALARI VE ANTRENÖRLER 1 ATLETİZM 2 BADMİNTON Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça,

Detaylı

2-6 YASINDA MOTOR GELISIM YRD. DOC. DR. SELCUK AKPINAR

2-6 YASINDA MOTOR GELISIM YRD. DOC. DR. SELCUK AKPINAR 2-6 YASINDA MOTOR GELISIM YRD. DOC. DR. SELCUK AKPINAR Motor Testler Bruininks-Oseretsky Motor Yeterlilik testi Portage Erken Çocukluk dönemi eğitim programı kontrol listesi Denver Gelişim Tarama testi

Detaylı

GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ

GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ 2001 Yılı Faaliyetleri 2000-2001 dönemi Gençlik ve Spor Kulübünün sezon açılışı 10 Ekim 2001 tarihinde Fuar Yüzme Havuzunda düzenlenen kokteylle yapılmıştır. Bayan-erkek basketbol,

Detaylı

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu BASKETBOL Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. Basketbol özgüvenin ve yaşama sevincinin artması,

Detaylı

KURULUŞ. 1968 de Eunice Kennedy Shriver tarafından kurulmuştur. 1988 de Uluslar arası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınmıştır.

KURULUŞ. 1968 de Eunice Kennedy Shriver tarafından kurulmuştur. 1988 de Uluslar arası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınmıştır. KURULUŞ 1968 de Eunice Kennedy Shriver tarafından kurulmuştur. 1988 de Uluslar arası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınmıştır. Türkiye Özel Olimpiyatlar 1982 de Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ANTRENÖRLÜK UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ANTRENÖRLÜK UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ANTRENÖRLÜK UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı; antrenör adaylarının

Detaylı

KATILAN OKULLAR. Ankara Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi. Galatasaray Lisesi. İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi. İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi

KATILAN OKULLAR. Ankara Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi. Galatasaray Lisesi. İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi. İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi 1 Cumhuriyeti yaşatma, dostluğu, paylaşımı arttırma ve birlikte güzel zaman geçirme amacıyla gerçekleştireceğimiz turnuvamıza katılan tüm okullara başarılar dileriz. KATILAN OKULLAR Ankara Özel Tevfik

Detaylı

BİEN SPORTS PERFORMANCE

BİEN SPORTS PERFORMANCE BİEN SPORTS PERFORMANCE www.biensporstperformance.com F U T B O L D A F İ Z İ K S E L G E L İ Ş İ M V E Ö L Ç M E D E Ğ E R L E N D İ R M E M E R K E Z İ WWW.BIENPERFORMANCE.COM FUTBOLDA PERFORMANS ÖLÇÜMÜ

Detaylı

KURS BİLGİLERİ BAŞLAMA TARİHİ : BİTİŞ TARİHİ :

KURS BİLGİLERİ BAŞLAMA TARİHİ : BİTİŞ TARİHİ : AY KOLEJİ KURS PROGRAMI KURS BİLGİLERİ BAŞLAMA TARİHİ : 05.11.2018 BİTİŞ TARİHİ : 14.06.2019 KURS GÜNLERİ : Pazartesi, Çarşamba, Cumartesi KURS SAATLERİ : Pazartesi :17:00-18:30 Çarşamba : 17:00-18:30

Detaylı

SPOR SAMBO (MAVİ KUŞAK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SPOR SAMBO (MAVİ KUŞAK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SPOR SAMBO (MAVİ KUŞAK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha

Detaylı

ÖZEL SAİNT BENOİT FRANSIZ LİSESİ ATATÜRK Ü ANMA TURNUVASI 2013-2014

ÖZEL SAİNT BENOİT FRANSIZ LİSESİ ATATÜRK Ü ANMA TURNUVASI 2013-2014 ÖZEL ATATÜRK Ü ANMA TURNUVASI 2013-2014 Atatürk ü anma, dostluğu, paylaşımı arttırma ve birlikte güzel zaman geçirme amacıyla gerçekleştireceğimiz turnuvamıza katılan tüm okullara başarılar dileriz. KATILAN

Detaylı

ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI V. SPOR ŞENLİĞİ

ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI V. SPOR ŞENLİĞİ ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI V. SPOR ŞENLİĞİ ANKARA 2017 Cumhuriyeti yaşatma, dostluğu, paylaşımı arttırma ve birlikte güzel zaman geçirme amacıyla gerçekleştireceğimiz şenliğimize

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 8 ( 18 Ocak 15 Şubat 2016 ) Sayfa 1 ATLETİZM 10 Şubat Çarşamba günü Ataköy Aslı Çakır Alptekin Kapalı Atletizm Sahasında yapılan İstanbul Atletizm Şampiyonasına yıldız takımımız ile katıldık.

Detaylı

Her spor dalı için; antrenmanlara başlama yaşı, ilk başarı yaşı, araştırmayla ortaya konmuştur.

Her spor dalı için; antrenmanlara başlama yaşı, ilk başarı yaşı, araştırmayla ortaya konmuştur. 1 Her spor branşında, üst düzeyde, yüksek sportif güce ve başarıya ulaşmak için, yetenekli sporcuların zamanında ve doğru biçimde seçilerek uzun süreli ve sistematik bir çalışmaya girmeleri zorunludur.

Detaylı

SPOR LARI. OLGiLENDiRMEGI. JiMNASTiK FUTBOL OKÇULUK TAEKWONDO MASA TENiSi ESKRiM

SPOR LARI. OLGiLENDiRMEGI. JiMNASTiK FUTBOL OKÇULUK TAEKWONDO MASA TENiSi ESKRiM SPOR LARI L U K OLGiLENDiRMEGI Bi I Ç P A T i K JiMNASTiK FUTBOL OKÇULUK TAEKWONDO MASA TENiSi ESKRiM yenidoguspor www.yenidogusporkulubu.com 444 82 00 444 82 00 yenidoguokullari.com SPOR OKULLARI BILGILENDIRME

Detaylı

SPOR BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA UYGULAMASI SUNUM PROGRAMI PAZARTESİ 10:00-15:00 SAATLERİ ARASI ORMAN FAKÜLTESİ KONFERANS SALONU VE FUAYE ALANI

SPOR BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA UYGULAMASI SUNUM PROGRAMI PAZARTESİ 10:00-15:00 SAATLERİ ARASI ORMAN FAKÜLTESİ KONFERANS SALONU VE FUAYE ALANI PROGRAMI Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 4. Sınıf öğrencileri tarafından 7 Mayıs 2018 Pazartesi günü 10:00-15:00 saatleri arasında Spor Bilimlerinde Araştırma Uygulaması

Detaylı

SPOR FUTBOL (8-9 yaş) KURS PROGRAMI

SPOR FUTBOL (8-9 yaş) KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SPOR FUTBOL (8-9 yaş) KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 2 PROGRAMIN DAYANAĞI... 2 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI... 2 EĞİTİMCİLERİN

Detaylı

ADANA GENÇLERGÜCÜ SPOR KULÜBÜ

ADANA GENÇLERGÜCÜ SPOR KULÜBÜ ADANA GENÇLERGÜCÜ SPOR KULÜBÜ İÇİNDEKİLER 1-KURULUŞ VE AMAÇLAR 2-ANA VE GENEL HEDEFLER 3-HEDEFLER İÇİN YAPILACAKLAR 4-YILLIK PLANLAMA 5-İLK 5 YILLIK PLAN 6-SONUÇ KURULUŞ VE AMAÇLAR Adana Gençlergücü Spor

Detaylı

Katılımcı Gelişim Modeli (Istvan Balyi den adapte, 1997)

Katılımcı Gelişim Modeli (Istvan Balyi den adapte, 1997) Katılımcı Gelişim Modeli (Istvan Balyi den adapte, 1997) Aktif başlangıç (3-5) Temel eğitim (eğlence ile) (6-8/9) Antrenman için öğrenme (8/9-12) Antrenman için antrenman (12-16/17) Yarışmak için antrenman

Detaylı

3025 Seçmeli Spor Dersi 2 S II. YARIYIL TOPLAMI Seçmeli Ders 2 S III. YARIYIL TOPLAMI

3025 Seçmeli Spor Dersi 2 S II. YARIYIL TOPLAMI Seçmeli Ders 2 S III. YARIYIL TOPLAMI I. YARIYIL (GÜZ) 3025101 Hukukun Temel Kavramları Z 3 0 3 4 3025103 Yönetim Bilimi Z 3 0 3 6 3025105 Spor Bilimlerinin Temelleri Z 3 0 3 5 3025107 İktisata Giriş Z 3 0 3 5 3025109 Davranış Bilimleri Z

Detaylı

ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI VI. SPOR ŞENLİĞİ

ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI VI. SPOR ŞENLİĞİ ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI VI. SPOR ŞENLİĞİ 1 ANKARA 2018 Cumhuriyeti yaşatma, dostluğu, paylaşımı arttırma ve birlikte güzel zaman geçirme amacıyla gerçekleştireceğimiz şenliğimize

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIŞ OKULU KATILIM BİLGİLERİ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIŞ OKULU KATILIM BİLGİLERİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIŞ OKULU KATILIM BİLGİLERİ Sayın veli, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında kış okulunu açmamızdaki temel sebep öğrencilerimizin hafta içi aldıkları laboratuvar çalışmaları,

Detaylı

Okul Sporları Gençler İl Birinciligi YARIŞMA PROGRAMI

Okul Sporları Gençler İl Birinciligi YARIŞMA PROGRAMI 2015-2016 Okul Sporları Gençler İl Birinciligi Yarışmanın Adı : OKUL SPORLARI GENÇLER YÜZME İL BİRİNCİLİĞİ Doğum Tarihleri : 1998-1999 (B Kategorisi) 2000-2001 (A Kategorisi) Yarışmanın Yeri : Mersin Olimpik

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI YETENEK SINAVI KILAVUZU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI YETENEK SINAVI KILAVUZU 1 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI YETENEK SINAVI KILAVUZU 2 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG 2013-2014 T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ Adres E-posta Adresi Web Adresi Paşaalanı M. Cemal Kutay Cd. Karesi - BALIKESİR zbfl@meb.k12.tr

Detaylı

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir.

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. İLİMİZİN SPOR FAALİYETLERİ AMATÖR SPOR KULÜP SAYILARI Bal Ligi

Detaylı

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI. Spor Genel Müdürlüğü ANTRENÖRLERİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI. Spor Genel Müdürlüğü ANTRENÖRLERİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI Spor Genel Müdürlüğü ANTRENÖRLERİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1)Bu Yönergenin amacı; Spor Genel Müdürlüğünün

Detaylı

Kulübümüzün Şampiyon, Rekortmen ve Milli olan sporcuları; yaz ve kış spor okullarından seçilerek, alt yapı gruplarımızdan yetişmişlerdir.

Kulübümüzün Şampiyon, Rekortmen ve Milli olan sporcuları; yaz ve kış spor okullarından seçilerek, alt yapı gruplarımızdan yetişmişlerdir. ENKA SPOR KULÜBÜ YAZ SPOR ETKİNLİKLERİ Sadi Gülçelik Spor Sitesinde 1983 yılından bu yana Türk sporunun hizmetinde olan kulübümüz İstinye de bulunan yemyeşil alanda faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu güne

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE FAALİYET RAPORU 2 Gelenekten Geleceğe 4 Eğitim Felsefemiz 7 Faaliyet Raporu 25 Belirli Gün Ve Haftalar 29 Kulüp Çalışmaları 33 Ölçme-Değerlendirme Çalışmaları 48 Veli

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI (BİRİNCİ /İKİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI (BİRİNCİ /İKİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR YÜKSEKOKULU BÖLÜMLER ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ (İkinci Öğretimi) BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ REKREASYON REKREASYON (İkinci Öğretim)

Detaylı

T.C. Kimlik No. Adı ve Soyadı. Doğum Yeri. Doğum Tarihi. Mezun Olduğu Okul :. Sınav Tarihi. Sınav Saati. Sınav Yeri

T.C. Kimlik No. Adı ve Soyadı. Doğum Yeri. Doğum Tarihi. Mezun Olduğu Okul :. Sınav Tarihi. Sınav Saati. Sınav Yeri EK-1 GÜZEL SANATLAR LİSESİ/SPOR LİSESİ/ KLASİK SANATLAR VE MUSİKİ, GÖRSEL SANATLAR VE SPOR PROGRAMI/PROJESİ UYGULAYAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SINAV GİRİŞ BELGESİ* FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN Aday No T.C. Kimlik

Detaylı

T.C. Kimlik No. Adı ve Soyadı. Doğum Yeri. Doğum Tarihi. Mezun Olduğu Okul. Sınav Tarihi. Sınav Saati. Sınav Yeri

T.C. Kimlik No. Adı ve Soyadı. Doğum Yeri. Doğum Tarihi. Mezun Olduğu Okul. Sınav Tarihi. Sınav Saati. Sınav Yeri EK-1 GÜZEL SANATLAR LİSESİ/SPOR LİSESİ/ KLASİK SANATLAR VE MUSİKİ, GÖRSEL SANATLAR VE SPOR PROGRAMI/PROJESİ UYGULAYAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SINAV GİRİŞ BELGESİ* FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN Aday No T.C. Kimlik

Detaylı

ALKEV Ozel. Ilkokulu

ALKEV Ozel. Ilkokulu ALKEV Ozel Ilkokulu 2014-2015 AG-Broschure 1 ve 2. SINIF KULÜPLERİ ÇİZGİLERDEN RESİMLERE YOLCULUK Kulübümüzde aşamalı çizgileri kullanarak çocuklarımıza resim yapmayi öğretmek hem kolay hem de eğlenceli

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

YETENEKLİYSEN..! BURSUN HAZIR... BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ.

YETENEKLİYSEN..! BURSUN HAZIR... BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ. GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ YETENEKLİYSEN..! www.spor.gau.edu.tr BURSUN HAZIR... BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2018 ÖZEL YETENEK SINAVI GİRİŞ KILAVUZU TESİSLERİMİZ Kapalı Yüzme Havuzu Açık Yüzme Havuzu

Detaylı

Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanlığı. Antrenörlük Eğitimi Bölümü Staj Ders Dosyası Ġstenilen Belgeler;

Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanlığı. Antrenörlük Eğitimi Bölümü Staj Ders Dosyası Ġstenilen Belgeler; Antrenörlük Eğitimi Bölümü Staj Dersi Sorumlusu Öğretim Elemanlarına; Antrenörlük Eğitim Bölümü öğrencilerinin son sınıfında kendi branşları ile ilgili kulüplerde iki dönem süresince yaptıkları staj dersi

Detaylı

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli

Detaylı

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI DÜZENLEYEN KURUM İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü YARIŞMANIN DAYANAĞI İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 İstanbul Bilim Olimpiyatları yarışma şartnamesi Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim

Detaylı