ORMER. Bülten Newsletter. Mayıs-Ağustos 2015 Sayı: 5 May-August 2015 Issue: 5. Bu Sayıda / In This Issue. ORMER Bülten Sayı 5 / Newsletter Issue 5

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ORMER. Bülten Newsletter. Mayıs-Ağustos 2015 Sayı: 5 May-August 2015 Issue: 5. Bu Sayıda / In This Issue. ORMER Bülten Sayı 5 / Newsletter Issue 5"

Transkript

1 1 Bu Sayıda / In This Issue Etkinlikler: Gündem Toplantıları / Agenda Meetings Paneller ve Seminerler / Panels and Seminars Medya Faaliyetleri / Media Activities Saha Araştırmaları ve Yurtdışı Faaliyetler / Field Researches and Activities Abroad Ziyaretler / Visits Yayınlar: Kitaplar/ Books Dergiler / Journals SAÜ Kültür Yayınları / SAU Culture Press Makaleler ve Bildiriler / Articles and Papers Perspektif Yazıları/ Perspectives Analiz Yazıları / Analyses Raporlar/ Reports Yorum Yazıları/ Commentaries Hazırlanmakta Olan Tezler / Postgraduate Theses in Progress ORMER Bülten Newsletter Mayıs-Ağustos 2015 Sayı: 5 May-August 2015 Issue: 5

2 2 ORMER Bülten Sayı 5 / Newsletter Issue 5 Başlangıç / Introduction Sakarya Üniversitesi bünyesinde kurulan Ortadoğu Enstitüsü, Ocak 2014 tarihinden itibaren faaliyetlerine devam etmektedir. Enstitü mensupları olarak yılda 3 kez siz değerli öğrenciler, meslektaşlar ve ilgililer ile kurum bünyesinde gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz faaliyetleri aktaran bir bülten ile karşınızda olacağız. The Middle East Institute, established as part of Sakarya University, has started its activities since January Our dear students, colleagues and friends will be informed and communicated with the Institute members three times a year through the Institute s newsletter. Sakarya Üniversitesi bünyesinde Ocak 2014 yılında Ortadoğu Merkezi olarak kurulan kurumumuz Haziran ayında Bakanlar Kurulu ndan çıkan karar ile Ortadoğu Enstitüsü oldu. The Middle East Institute was established as The Middle East Center in January But in June 2015, its institutional name was changed to The Middle East Institute, as its now, by decision of the Council of Ministers.

3 3 Etkinlikler / Activities Gündem Toplantıları / Agenda Meetings Nebi Miş, Türkiye İçin Başkanlık Sistemi, Bilgi Kültür Merkezi, 15 Mayıs. Her hafta Çarşamba günleri yapılmakta olan bu toplantılarda araştırmacılarımız kendi çalışma alanları ile ilgili son gelişmeleri değerlendirmekte ve Ortadoğu gündemi farklı alan ve perspektifler ışığında tartışılmaktadır. Paneller ve Seminerler / Panels and Seminars Tuncay Kardaş Ortadoğu da Güvenlik İkilemi, Bilgi Kültür Merkezi, 13 Mayıs. Alim Arlı, Şark ın İnşası, Çözülüşü ve Yeniden İnşası ORMER, 27 Mayıs. Ormer Sosyoloji Konuşmaları serisinin ilkini Şehir Üniversitesi sosyoloji bölümü hocalarından Yrd. Doç. Dr. Alim Arlı nın paneli ile gerçekleştirdik. Arlı bu konuşmasında Şarkiyatçılık konusunu tartışmış, kapsamlı değerlendirmelerde bulunmuştur.

4 4 ORMER Bülten Sayı 5 / Newsletter Issue 5 Pamela Olson, Life and Death in Palestine: One American Writer s Perspective, ORMER, 24 Haziran. Ormer Siyaset Konuşmaları Serisinin dördüncüsü kapsamında Fast Times in Palestine kitabının yazarı olan Pamela Olson u ağırladık. Ramallah da iki yıl yaşamış olan Olson, bu panelde Ramallah da yaşamış olduğu süre boyuncu edindiği gözlemleri paylaşmıştır. Medya Faaliyetleri / Media Activities Ömer Behram Özdemir, Suriye ve Türkiye Dış Politikası, TRT Türk, 13 Mayıs. Ayşe Selcan Özdemirci, Uluslararası Sistemde Mülteciler, TRT Türk, 15 Mayıs. Murat Yeşiltaş, Mısır daki İdam Kararları, TRT Haber, 21 Mayıs. İsmail Numan Telci, Mısır da Muhammed Mursi ye Verilen İdam Kararının Anlamı, TRT Haber, 16 Haziran. Murat Yeşiltaş, ABD nin IŞİD le Mücadele Stratejisi Esed Rejimini Etkilemiyor, TRT Haber Açı, 23 Haziran. Murat Yeşiltaş, Kürtler Ortadoğu da Ne Hedefliyor?, TRT Haber Açı, 26 Haziran. Tuncay Kardaş, Yabancı Savaşçılar ve IŞİD, TRT Türk Küresel Bakış, 1 Temmuz. Murat Yeşiltaş, Suriye Sınırında Neler Oluyor?, TRT Haber Açı, 3 Temmuz. Murat Yeşiltaş, Dördüncü Nesil Terör Örgütü: DAEŞ, TRT Haber, 23 Temmuz. Tuncay Kardaş, TRT Türk Küresel Gündem, 27 Temmuz. Kemal İnat, Türkiye Bölgede İşbirliği Eksenli Senaryoları Zorlamalı, TRT Haber Ayrıntı, 31 Temmuz. Murat Yeşiltaş, Suriye de Güvenli Bölgenin Detayları, TRT Haber Açı, 31 Temmuz. Ayşe Selcan Özdemirci, Akdeniz de Mülteci Ölümleri, Uluslararası Sistemde Sığınmacıların Yeri ve Ortadoğu da mülteciler, TRT Türk Küresel Bakış, 3 Ağustos. Murat Yeşiltaş, Suriye deki Gelişmeler Çözüm Sürecini Nasıl Etkiledi?, TRT Türk Haber Tadında, 4 Ağustos. Murat Yeşiltaş, Arap Baharı Sonrası Değişen Sınır Güvenliği, TRT Türk Bakış Açısı, 10 Ağustos. Murat Yeşiltaş, Nükleer Anlaşmanın İran Siyasetine Yansımaları Nasıl Olacak?, TRT Haber Açı, 31 Ağustos.

5 5 Saha Araştırmaları ve Yurtdışı Faaliyetler / Field Researches and Activities Abroad İsmail Numan Telci, Overcoming the Militaristic State in Egypt: Reflections from Turkish Experience, Al Jazeera Forum, 5 Mayıs. Enstitü Müdür Yardımcısı İsmail Numan Telci, Katar da gerçekleştirilen 9. Al Jazeera Forumu nda Militaristic State in Egypt: Reflections from Turkish Experience isimli bir sunum gerçekleştirmiştir. Ayşenur Hazar, İsmail Akdoğan ve Abdüssamet Pulat, Ürdün Ewan Institute, Haziran-Ağustos. Enstitümüz araştırmacılarından Ayşenur Hazar, İsmail Akdoğan ve Abdüssamet Pulat Arapça eğitimi için Ürdün Ewan Enstitüsü nün Arapça yaz kurslarına katılmışlardır. Ayrıca Araştırmacılarımızdan Abdüssamet Pulat ve İsmail Akdoğan, Ürdün merkezli Ortadoğu Araştırmaları Merkezi nin yetkilileriyle bir toplantı yapmış ve bu toplantı neticesinde, iki kurumun bazı alanlarda işbirliği yapmaları konusunda anlaşmaya varmışlardır. Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Turan, Mustafa Caner ve Furkan Polat, Governors State University, Haziran-Temmuz. Enstitümüz araştırmacılarından Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Turan, Mustafa Caner ve Furkan Polat Sakarya Üniversitesi ile Governors State University arasında gerçekleştirilen Kültürel Değişim Programı kapsamında iki aylık yabancı dil eğitimi almışlardır.

6 6 ORMER Bülten Sayı 5 / Newsletter Issue 5 Ziyaretler / Visits Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay hocamız 13 Mayıs ta enstitümüzü ziyaret etmiş kendisine yayın ve faaliyetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir. ORMER İftarı Ramazan ayında enstitü terasında yaptığımız iftar, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas, farklı bölümlerden hocalarımız ve yabancı uyruklu öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

7 7 Yayınlar Kitaplar/ Books Ali Balcı, Dış Politikada Hesaplaşma: Ak Parti, Ordu ve Kemalizm, İstanbul: Etkileşim Yayınları, Dergiler / Journals Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi/ Turkish Journal of Middle Eastern Studies Cilt: 2, Sayı: 1/ Vol:2, No: 1

8 8 ORMER Bülten Sayı 5 / Newsletter Issue 5 SAÜ Kültür Yayınları Sakarya Üniversitesi Kültür Yayınları, Sosyoloji, Felsefe, Psikoloji, Siyaset Bilimi, İlahiyat, Tarih ve Uluslararası İlişkiler gibi sosyal bilimlerde yayınladığı ve yayınlayacağı çeviri eserler ile akademi dünyasına katkıda bulunma amacıyla yola çıkmıştır. Bu hedef doğrultusunda enstitümüz, Sakarya Üniversitesi Kültür Yayınları yönetmenliği görevini yerine getirmektedir. Daha önce; Eric S. Sharpe, Dinler Tarihi: Tarihsel Bir Anlatı, Sakarya Üniversitesi Kültür Yayınları, William A. Galston, Liberal Çoğulculuk: Değer Çoğulculuğunun Siyaset Teorisine ve Uygulamasına Yönelik Sonuçları, Sakarya Üniversitesi Kültür Yayınları, Çev. Zeynel Abidin Kılınç, Jose Casanova, Modern Dünyada Kamusal Dinler, Sakarya Üniversitesi Kültür Yayınları, Hanna Fenichel Pıtkın, Temsil Kavramı, Çev. Seda Erkoç, Sakarya Üniversitesi Kültür Yayınları, Peter J. Katzenstein (Der.), Milli Güvenlik Kültürü, Çev. İbrahim Efe, SAU Kültür Yayınları, gibi eserleri yayın hayatına kazandıran yayınevinin Mayıs 2015 itibariyle satışa çıkardığı eserler şu şekildedir: Talcot Parsons, Toplumsal Eylemin Yapısı, Cilt 1, Çev: Nur Nirven, Adem Bölükbaşı, SAU Kültür Yayınları, 2015.

9 9 Talcot Parsons, Toplumsal Eylemin Yapısı, Cilt 2, Çev: Nur Nirven, Adem Bölükbaşı, SAU Kültür Yayınları, Makaleler ve Bildiriler / Articles and Papers Ali Balcı, When Foreign Policy Matters: The Gülen Movement s Fight with the AK Party over Iran, Insight Turkey, Volume 17, No 1, Ali Balcı, Foreign Policy as Domestic Power Struggle: The Northern Iraq as a Battlefield Between the AKP and the TAF in , Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi, Cilt 2, Sayı 1. Zana Baykal, Türkiye nin Yeni Enerji Tedarikçisi: Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi içinde Ed. Burhanettin Duran, Kemal İnat, Ali Balcı, Türk Dış Politikası Yıllığı 2014, Seta, Kemal İnat, Abdullah Yegin, Türkiye nin İran Politikası 2014 içinde Ed. Burhanettin Duran, Kemal İnat, Ali Balcı, Türk Dış Politikası Yıllığı 2014, Seta, Ali Balcı, Türkiye nin Irak Politikası 2014 içinde Ed. Burhanettin Duran, Kemal İnat, Ali Balcı, Türk Dış Politikası Yıllığı 2014, Seta, İsmail Numan Telci, Türkiye nin Mısır Politikası 2014 içinde Ed. Burhanettin Duran, Kemal İnat, Ali Balcı, Türk Dış Politikası Yıllığı 2014, Seta, İsmail Akdoğan, Türkiye nin Körfez Ülkeleri ve Yemen Politikası 2014 içinde Ed. Burhanettin Duran, Kemal İnat, Ali Balcı, Türk Dış Politikası Yıllığı 2014, Seta, Filiz Cicioğlu, Türkiye nin AB Politikası 2014 içinde Ed. Burhanettin Duran, Kemal İnat, Ali Balcı, Türk Dış Politikası Yıllığı 2014, Seta, 2015.

10 10ORMER Bülten Sayı 5 / Newsletter Issue 5 Perspektif Yazıları / Perspectives Furkan Polat, Çok Kutuplu İç Savaş Sarmalında Libya; Aktörler ve İttifaklar, ORMER, 6 Mayıs. Analiz Yazıları / Analyses Kemal İnat, Ekonomik İşbirliği Örgütü nün 30. Yılında Türkiye-İran Ekonomik İlişkileri, SETA, 3 Temmuz. Murat Yeşiltaş, İç Savaşa Komşu Olmak: Türkiye nin Suriye Sınır Güvenliği Siyaseti, SETA, 13 Ağutos. Ali Balcı, Mursi nin Vaadi İmkânsız, Ortadoğu Analiz, Mayıs-Haziran, Cilt 7, Sayı 68. Kemal İnat, Almanya nın Ortadoğu Politikası, Ortadoğu Analiz, Mayıs-Haziran, Cilt 7, Sayı 68. İsmail Akdoğan, Ortadoğu da Suudi Arabistan-İran Rekabeti, Ortadoğu Analiz, Mayıs-Haziran, Cilt 7, Sayı 68. Cüneyt Doğrusözlü, Nükleer Anlaşmasının İran İç Siyasetine Yansıması, Ortadoğu Analiz, Mayıs-Haziran, Cilt 7, Sayı 68. Murat Yeşiltaş, Abdullah Erboğa, Yemen Krizi ve Türkiye nin Öncelikleri, Ortadoğu Analiz, Mayıs-Haziran, Cilt 7, Sayı 68. Ali Balcı, Ortadoğu Kendini Yönetemez, Yönetilmesi Gerekir (!),Ortadoğu Analiz, Temmuz- Ağustos, Cilt 7, Sayı 69. Murat Yeşiltaş, Harita ve Gerçeklik arasında Kürdistani Coğrafi Tahayyülünün Yükselişi, Ortadoğu Analiz, Temmuz-Ağustos, Cilt 7, Sayı 69. Kemal İnat, Almanya nın PKK ve Kürt Politikası, Ortadoğu Analiz, Temmuz-Ağustos, Cilt 7, Sayı 69. Zana Baykal, Irak Kürtlerinin Bağımsızlık Arayışı, Ortadoğu Analiz, Temmuz-Ağustos, Cilt 7, Sayı 69. Ömer Behram Özdemir, Ahrar u Şam-Türkiye İlişkisi: Güvenlik ve Gelecek, ORSAM, 10 Temmuz.

11 11 Raporlar / Reports Filiz Cicioğlu, Türkiye Avrupa Birliği İlişkileri, Dış Politikada Sınanma Yılı Müsiad Dış Politika Raporu 2015, ss Oytun Orhan, Bilgay Duman, M. Musa Budak, Ayşe Selcan Özdemirci, Türkiye-Lübnan Dostluk Köprüsü: Lübnan da Türk Varlığı ve Osmanlı Mirası, ORSAM, Rapor No: 199, Haziran Yorum Yazıları / Commentaries Kemal İnat, Mısır da İdam Kararları ve Sorumlular, ORMER, 24 Mayıs. Kemal İnat, Kaybeden Mursi mi Sisi mi?, ORMER, 24 Mayıs. İsmail Numan Telci, Türkiye-Suudi Arabistan Yakınlaşmasının Mısır a Etkisi, ORMER, 24 Mayıs. Murat Yeşiltaş, Yeni Ortadoğu, Yeni Dış Politika, Star Açık Görüş, 30 Mayıs. Kemal İnat, Almanya nın Ortadoğu Politikası, ORMER, 12 Haziran. İsmail Numan Telci, Sisi Rejiminin Meşruiyet Çıkmazı, ORMER, 17 Haziran. İsmail Numan Telci, Demokrasinin Anlamsızlaşması, Sabah, 27 Haziran. Ömer Behram Özdemir, Tel Abyad ve Sonrası, ORMER, 21 Haziran. İsmail Numan Telci, İdam Kararlarının Mısır Devrimi İçin Anlamı, ORMER, 22 Haziran. Murat Yeşiltaş, Türkiye nin Sınır Güvenliği Politikası, SETA, 28 Haziran. Kemal İnat, Ortadoğu da Kazananlar Aslında Kaybedenler mi?, ORMER, 30 Haziran. Kemal İnat, İran Anlaşmasına Tepkiler, SETA, 18 Temmuz. Murat Yeşiltaş, Nükleer Anlaşma, Yeni İran ve Normalleşme Sancısı, SETA, 19 Temmuz. İsmail Numan Telci, Suudi Arabistan ın Dış Politikasında Aktivizmi Anlamak, Yeni Şafak, 21 Temmuz. Ali Balcı, IŞİD, Kürtler ve Ak Parti İlişkisinin Aşırı Politik Hikâyesi, Sabah, 25 Temmuz. Ali Balcı, Hükümet Daeş i Destekliyor Yalanının İşlevselliği, Yeni Şafak, 26 Temmuz. İsmail Numan Telci, Sisi Rejimine Küresel Desteği Anlamak: Yeni Süveyş Kanalı Projesi, Star Açık Görüş, 8 Ağustos.

12 12ORMER Bülten Sayı 5 / Newsletter Issue 5 Hazırlanmakta Olan Tezler / Postgraduate Theses in Progress Recep Tayyip Gürler, Irak Politikasında Şii Aktörlerin Yeri, Danışman: Prof. Dr. Kemal İnat, Yüksek Lisans Tezi, ORMER (Devam Ediyor) Mustafa Küpeli, Nükleer Sorun çerçevesinde İran a karşı uygulanan yaptırımların Ekonomi Politik Etkileri, Danışman: Yıldırım Turan, Yüksek Lisans Tezi, ORMER (Devam Ediyor) Fatma Zehra Toçoğlu, Ak Parti nin Hamas Politikası, Danışman: Kemal İnat, Yüksek Lisans Tezi, ORMER (Devam Ediyor) Bilal Yıldırım, Turkish Foreign Policy toward the Middle East: The Search for the Ways of Normative Integration with Arab States, Danışman: Tuncay Kardaş, Doktora Tezi, ORMER (Devam Ediyor) Rıdvan Kalaycı, Sistem Modeli Üzerinden Devletlerin Dış Politikalarının Karşılaştırmalı Analizi: İran, Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye, Danışman: Prof. Dr. Ertan Efegil, Doktora Tezi, Sakarya Ünv. Siyasal Bilgiler Fakültesi (Devam Ediyor)

13 13 Kadromuz Prof. Dr. Kemal İnat Doç. Dr. Tuncay Kardaş Doç. Dr. Ali Balcı Doç. Dr. Murat Yeşiltaş Doç. Dr. Osman Ali Yrd. Doç. Dr. Nebi Miş Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Turan Yrd. Doç. Dr. Filiz Cicioğlu Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yeşil Yrd. Doç. Dr. Ayşe Sosar Yrd. Doç. Dr. Ahmed El-Zandani Yrd. Doç. Dr. Michael Lüders Yrd. Doç. Dr. Essam Abdelshafy Öğr. Gör. Zehra Betül Güney Arş. Gör. İsmail Numan Telci Arş. Gör. Bilal Yıldırım Arş. Gör. Ömer Behram Özdemir Arş. Gör. Mustafa Caner Arş. Gör. Recep Tayyip Gürler Arş. Gör. Ayşenur Hazar Arş. Gör. Rumeysa Köktaş Arş. Gör. İsmail Akdoğan Arş. Gör. Berkan Öğür Arş. Gör. Zana Baykal Arş. Gör. Ayşe Selcan Özdemirci Arş. Gör. Mustafa Şeyhmus Küpeli Arş. Gör. Abdüssamet Pulat Arş. Gör. Ensar Muslu Arş. Gör. Ahmet Üçağaç Arş. Gör. Cüneyt Doğrusözlü Arş. Gör. Fahriye Keskin Arş. Gör. Rıdvan Kalaycı Arş. Gör. Cahit Çelik Arş. Gör. Fatma Zehra Toçoğlu Arş. Gör. Furkan Polat Arş. Gör. Mehmet Akar Arş. Gör. Feyza Özçelik Arş. Gör. Serra Can Haydar Oruç Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü Serdivan / SAKARYA ormer@sakarya.edu.tr

ORMER. Bülten Newsletter. Eylül-Aralık 2015 Sayı: 6 September-December 2015 Issue: 6. Bu Sayıda / In This Issue

ORMER. Bülten Newsletter. Eylül-Aralık 2015 Sayı: 6 September-December 2015 Issue: 6. Bu Sayıda / In This Issue Bu Sayıda / In This Issue Etkinlikler: Gündem Toplantıları / Agenda Meetings Paneller ve Seminerler / Panels and Seminars İslam ve Demokrasi Sempozyumu / Islam and Democracy Symposium Medya Faaliyetleri

Detaylı

ORMER. Bülten Newsletter. Ocak-Nisan 2016 Sayı: 7 January-April 2016 Issue: 7. Bu Sayıda / In This Issue. ORMER Bülten Sayı 7 / Newsletter Issue 7

ORMER. Bülten Newsletter. Ocak-Nisan 2016 Sayı: 7 January-April 2016 Issue: 7. Bu Sayıda / In This Issue. ORMER Bülten Sayı 7 / Newsletter Issue 7 Bu Sayıda / In This Issue Etkinlikler: Gündem Toplantıları / Agenda Meetings Paneller ve Seminerler / Panels and Seminars ORMER Çalıştayları / ORMER Workshops III. Ortadoğu da Siyaset ve Toplum Kongresi

Detaylı

ORMER. Bülten Newsletter. Mayıs- Ağustos 2016 Sayı: 8 May- August 2016 Issue: 8. Bu Sayıda / In This Issue. ORMER Bülten Sayı 8 / Newsletter Issue 8

ORMER. Bülten Newsletter. Mayıs- Ağustos 2016 Sayı: 8 May- August 2016 Issue: 8. Bu Sayıda / In This Issue. ORMER Bülten Sayı 8 / Newsletter Issue 8 Bu Sayıda / In This Issue Etkinlikler: Gündem Toplantıları / Agenda Meetings Paneller ve Seminerler / Panels and Seminars III. Ortadoğu da Siyaset ve Toplum Kongresi / III. Middle Eastern Congress on Politics

Detaylı

SAÜ ORTADOĞU ENSTİTÜSÜ BÜLTENİ SAU MIDDLE EAST INSTITUTE NEWSLETTER. Bu Sayıda / In This Issue

SAÜ ORTADOĞU ENSTİTÜSÜ BÜLTENİ SAU MIDDLE EAST INSTITUTE NEWSLETTER. Bu Sayıda / In This Issue Bu Sayıda / In This Issue Etkinlikler Gündem Toplantıları / Agenda Meetings Paneller ve Seminerler / Panels and Seminars Sunum ve Bildiriler / Presentation and Papers III. Ortadoğu da Siyaset ve Toplum

Detaylı

SAÜ ORTADOĞU ENSTİTÜSÜ BÜLTENİ SAU MIDDLE EAST INSTITUTE NEWSLETTER. Bu Sayıda / In This Issue. Sayı: 11 May- August 2017 Issue: 11

SAÜ ORTADOĞU ENSTİTÜSÜ BÜLTENİ SAU MIDDLE EAST INSTITUTE NEWSLETTER. Bu Sayıda / In This Issue. Sayı: 11 May- August 2017 Issue: 11 Bu Sayıda / In This Issue Etkinlikler / Activities Gündem Toplantıları / Agenda Meetings Paneller ve Seminerler / Panels and Seminars Sunum ve Bildiriler / Presentation and Papers Çalıştaylar / Workshops

Detaylı

ORMER SAMEC Bülten Newsletter. Ocak-Nisan 2015 Sayı: 4 January-April 2014 Issue: 4. Bu Sayıda / In This Issue

ORMER SAMEC Bülten Newsletter. Ocak-Nisan 2015 Sayı: 4 January-April 2014 Issue: 4. Bu Sayıda / In This Issue ORMER Bülten Sayı 4 / SAMEC Newsletter Issue 4 1 Bu Sayıda / In This Issue Etkinlikler: Gündem Toplantıları / Agenda Meetings Paneller ve Seminerler / Panels and Seminars Çalıştaylar ve Söyleşiler / Workshops

Detaylı

SAÜ ORTADOĞU ENSTİTÜSÜ BÜLTENİ SAU MIDDLE EAST INSTITUTE NEWSLETTER. Bu Sayıda / In This Issue

SAÜ ORTADOĞU ENSTİTÜSÜ BÜLTENİ SAU MIDDLE EAST INSTITUTE NEWSLETTER. Bu Sayıda / In This Issue Bu Sayıda / In This Issue Etkinlikler / Activities Gündem Toplantıları / Agenda Meetings Paneller ve Seminerler / Panels and Seminars Sunum ve Bildiriler / Presentation and Papers Yayınlar / Publications

Detaylı

ORTADOĞU YILLIĞI 2013

ORTADOĞU YILLIĞI 2013 ORTADOĞU YILLIĞI 2013 ORTADOĞU YILLIĞI 2013 Ortadoğu Yıllığı Sahibi: Bilgi Kültür Derneği adına Kemal İnat Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Muhittin Ataman Editör Kemal İnat, Muhittin Ataman Yardımcı Editör

Detaylı

Bu Sayıda / In This Issue Etkinlikler / Gündem Toplantıları / Paneller ve Seminerler / Sunum ve Bildiriler / Çalıştaylar / Yurtdışı Faaliyetler /

Bu Sayıda / In This Issue Etkinlikler / Gündem Toplantıları / Paneller ve Seminerler / Sunum ve Bildiriler / Çalıştaylar / Yurtdışı Faaliyetler / Bu Sayıda / In This Issue Etkinlikler / Activities Gündem Toplantıları / Agenda Meetings Paneller ve Seminerler / Panels and Seminars Sunum ve Bildiriler / Presentation and Papers Çalıştaylar / Workshops

Detaylı

ORTADOĞU YILLIĞI 2012

ORTADOĞU YILLIĞI 2012 ORTADOĞU YILLIĞI 2012 ORTADOĞU YILLIĞI 2012 Ortadoğu Yıllığı Sahibi: Bilgi Kültür Derneği adına Kemal İnat Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Muhittin Ataman Editörler Kemal İnat, Muhittin Ataman Yardımcı Editörler

Detaylı

Türk Dış Politikası Yıllığı. Editörler: Burhanettin Duran, Kemal İnat

Türk Dış Politikası Yıllığı. Editörler: Burhanettin Duran, Kemal İnat 2015 Türk Dış Politikası Yıllığı Editörler: Burhanettin Duran, Kemal İnat TÜRK DIŞ POLITIKASI YILLIĞI 2015 TÜRK DIŞ POLITIKASI YILLIĞI 2015 EDİTÖRLER BURHANETTİN DURAN KEMAL İNAT SETA SETA Yayınları 64

Detaylı

ORTADOĞU YILLIĞI 2011 KEMAL İNAT MUHİTTİN ATAMAN FUAT AYDIN BİLAL YILDIRIM

ORTADOĞU YILLIĞI 2011 KEMAL İNAT MUHİTTİN ATAMAN FUAT AYDIN BİLAL YILDIRIM ORTADOĞU YILLIĞI 2011 KEMAL İNAT MUHİTTİN ATAMAN FUAT AYDIN BİLAL YILDIRIM Ortadoğu Yıllığı Sahibi: Bilgi Kültür Derneği adına Kemal İnat Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Muhittin Ataman Editörler Kemal İnat,

Detaylı

SAMEC ORMER SAMEC ORMER. Bülten Newsletter

SAMEC ORMER SAMEC ORMER. Bülten Newsletter ORMER SAMEC Ortadoğu Araştırmaları Merkezi Center for Middle Eastern Studies ﻣرﻛز دراﺳﺎت اﻟﺷرق اﻷوﺳط Bu Sayıda / In This Issue Etkinlikler: Gündem Toplantıları / Agenda Meetings Paneller ve Seminerler

Detaylı

BİLGİ KÜLTÜR MERKEZİ. 2015 Güz Programı

BİLGİ KÜLTÜR MERKEZİ. 2015 Güz Programı 20 15 BİLGİ KÜLTÜR MERKEZİ 2015 Güz Programı Bilgi Kültür Merkezi 24 seminer dönemini içeren 12 yılı geride bırakarak yeni bir seminer dönemine başlamak üzeredir. Geçen 12 yıllık sürede Sanattan Felsefeye,

Detaylı

Turkish Journal of Middle Eastern Studies

Turkish Journal of Middle Eastern Studies Cilt: 2, Sayı: 2, 2015 Vol: 2 No: 2, 2015 Turkish Journal of Middle Eastern Studies Yılda iki kez yayınlanır/biannual Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi yılda iki kez yayınlanan hakemli bir dergidir.

Detaylı

TÜRK DIŞ POLİTİKASI YILLIĞI 2012

TÜRK DIŞ POLİTİKASI YILLIĞI 2012 TÜRK DIŞ POLİTİKASI YILLIĞI 2012 SETA Yayınları 29 I. Baskı : Aralık 2013 ISBN : 978-605-4023-30-1 Tasarım : Merdiven Sanat Uygulama : Ümare Yazar Kapak: : M. Fuat Er Baskı : Pelin Ofset, Ankara İletişim

Detaylı

PESA International Journal of Social Studies PESA ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ

PESA International Journal of Social Studies PESA ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ October / Ekim 2015, Volume / Cilt:1, Issue / Sayı:2 PESA International Journal of Social Studies PESA ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ ISSN: www.sosyalarastirmalar.org Address: Arabacı Alanı Mah.

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

2014 Türk Dış Politikası Yıllığı. Editörler: Burhanettin Duran, Kemal İnat, Ali Balcı

2014 Türk Dış Politikası Yıllığı. Editörler: Burhanettin Duran, Kemal İnat, Ali Balcı 2014 Türk Dış Politikası Yıllığı Editörler: Burhanettin Duran, Kemal İnat, Ali Balcı TÜRK DIŞ POLITIKASI YILLIĞI 2014 TÜRK DIŞ POLITIKASI YILLIĞI 2014 EDİTÖRLER BURHANETTİN DURAN KEMAL İNAT ALİ BALCI SETA

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Atahan Birol KARTAL 2. Doğum Tarihi : 14.04.1967 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum :Beykent Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

Detaylı

Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi Turkish Journal of Middle Eastern Studies

Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi Turkish Journal of Middle Eastern Studies Cilt: 1, Sayı: 2, 2014 Vol: 1, No: 2, 2014 Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi Turkish Journal of Middle Eastern Studies Yılda iki kez yayınlanır/ Biannual Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi yılda

Detaylı

PESA International Journal of Social Studies PESA ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ

PESA International Journal of Social Studies PESA ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ February / Şubat 2016, Volume / Cilt:2, Issue / Sayı:1 PESA International Journal of Social Studies PESA ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ ISSN: www.sosyalarastirmalar.org Address: Arabacı Alanı

Detaylı

BİLGİ KÜLTÜR MERKEZİ Bahar Programı

BİLGİ KÜLTÜR MERKEZİ Bahar Programı 20 16 BİLGİ KÜLTÜR MERKEZİ 2016 Bahar Programı Bilgi Kültür Merkezi 25 seminer dönemini içeren 12 yılı geride bırakarak yeni bir seminer dönemine başlamak üzeredir. Geçen 12 yıllık sürede Sanattan Felsefeye,

Detaylı

International Journal of Political Studies ULUSLARARASI POLİTİK ARAŞTIRMALAR DERGİSİ

International Journal of Political Studies ULUSLARARASI POLİTİK ARAŞTIRMALAR DERGİSİ Ağustos/August 2016, Volume/ Cilt:2, Issue/Sayı:2 International Journal of Political Studies ULUSLARARASI POLİTİK ARAŞTIRMALAR DERGİSİ ISSN: 2149-8539 www.politikarastirmalar.org Address: Arabacı Alanı

Detaylı

International Journal of Political Studies ULUSLARARASI POLİTİK ARAŞTIRMALAR DERGİSİ

International Journal of Political Studies ULUSLARARASI POLİTİK ARAŞTIRMALAR DERGİSİ Nisan/April 2016, Volume/ Cilt:2, Issue/Sayı:1 International Journal of Political Studies ULUSLARARASI POLİTİK ARAŞTIRMALAR DERGİSİ ISSN: 2149-8539 www.politikarastirmalar.org Address: Arabacı Alanı Mah.

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Abbas KARAAĞAÇLI. 1. Adı Soyadı : Abbas Karaağaçlı 2. Doğum Tarihi : Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4.

Dr. Öğr. Üyesi Abbas KARAAĞAÇLI. 1. Adı Soyadı : Abbas Karaağaçlı 2. Doğum Tarihi : Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Dr. Öğr. Üyesi Abbas KARAAĞAÇLI 1. Adı Soyadı : Abbas Karaağaçlı 2. Doğum Tarihi : 10.07.1956 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Fakültesi İstanbul

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER Modern Siyaset Teorisi Dersin Kodu SBU 601 Siyaset, iktidar, otorite, meşruiyet, siyaset sosyolojisi, modernizm,

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi

Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi Giresun Üniversitesi/Uluslararası İlişkiler Bölümü Adres : İkt.ve İd. Bil. Fak. Uluslararası İlişkiler Bölümü Güre Yerleşkesi Merkez/GİRESUN E-Posta: kemalciftci@hotmail.com

Detaylı

BİLGİ KÜLTÜR MERKEZİ. 2014 Güz Programı

BİLGİ KÜLTÜR MERKEZİ. 2014 Güz Programı 20 14 BİLGİ KÜLTÜR MERKEZİ 2014 Güz Programı Bilgi Kültür Merkezi 22 seminer dönemini içeren 11 yılı geride bırakarak yeni bir seminer dönemine başlamak üzeredir. Geçen 11 yıllık sürede Sanattan Felsefeye,

Detaylı

PROF. DR. TANEL DEMİREL

PROF. DR. TANEL DEMİREL PROF. DR. TANEL DEMİREL KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu : Türkiye Cumhuriyeti Cinsiyeti : Erkek Medeni Durumu : Evli Doğum Yeri ve Tarihi : Fatsa/Ordu, 08. 09. 1968 Adres : Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Detaylı

International Journal of Political Studies

International Journal of Political Studies Aralık/December 2015, Volume/ Cilt:1, Issue/Sayı:2 International Journal of Political Studies ULUSLARARASI POLİTİK ARAŞTIRMALAR DERGİSİ ISSN: 2149-8539 www.politikarastirmalar.org Address: Arabacı Alanı

Detaylı

Dünden Bugüne Ortadoğu (UI506) Ders Detayları

Dünden Bugüne Ortadoğu (UI506) Ders Detayları Dünden Bugüne Ortadoğu (UI506) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dünden Bugüne Ortadoğu UI506 Seçmeli 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i yok Dersin

Detaylı

RİSKLER VE FIRSATLAR KAVŞAĞINDA IRAK'IN GELECEĞİ VE TÜRKİYE

RİSKLER VE FIRSATLAR KAVŞAĞINDA IRAK'IN GELECEĞİ VE TÜRKİYE RİSKLER VE FIRSATLAR KAVŞAĞINDA IRAK'IN GELECEĞİ VE TÜRKİYE Mustafa AYDIN Nihat Ali ÖZCAN Neslihan KAPTANOĞLU Temmuz 2007 TEPAV ORTADOĞU ÇALIŞMALARI II SUNUŞ Orta Doğu da yine önemli gelişmeler yaşanıyor.

Detaylı

Editörler BURHANETTİN DURAN KEMAL İNAT ALİ RESUL USUL SETA

Editörler BURHANETTİN DURAN KEMAL İNAT ALİ RESUL USUL SETA Editörler BURHANETTİN DURAN KEMAL İNAT ALİ RESUL USUL SETA TÜRK DIŞ POLİTİKASI YILLIĞI 2011 SETA Yayınları XVIII I. Baskı : Kasım 2012 ISBN : 978-605-4023-18-9 Tasarım : Merdiven Sanat Uygulama : Ümare

Detaylı

2013 Türk Dış Politikası Yıllığı. Editörler: Burhanettin Duran, Kemal İnat, Ali Balcı

2013 Türk Dış Politikası Yıllığı. Editörler: Burhanettin Duran, Kemal İnat, Ali Balcı 2013 Türk Dış Politikası Yıllığı Editörler: Burhanettin Duran, Kemal İnat, Ali Balcı TÜRK DIŞ POLITIKASI YILLIĞI 2013 TÜRK DIŞ POLITIKASI YILLIĞI 2013 EDİTÖRLER BURHANETTİN DURAN KEMAL İNAT ALİ BALCI SETA

Detaylı

MALİYE BÖLÜMÜNDE 4 YIL BOYUNCA DERS VEREN ÖĞRETİM ÜYELERİ

MALİYE BÖLÜMÜNDE 4 YIL BOYUNCA DERS VEREN ÖĞRETİM ÜYELERİ MALİYE BÖLÜMÜNDE 4 YIL BOYUNCA DERS VEREN ÖĞRETİM ÜYELERİ I. YARIYILDAKİ DERSLER VE DERSLERİ VEREN ÖĞRETİM ÜYELERİ Kamu Maliyesi Araştırma Yöntemleri Yrd. Harun KILIÇASLAN İktisada Giriş Salih ŞİMŞEK Ekrem

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. BÜLENT ŞENER

Yrd.Doç.Dr. BÜLENT ŞENER Yrd.Doç.Dr. BÜLENT ŞENER ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1976 DİYARBAKIR - MERKEZ T: 46237730003227 F: bulentsener@ktu.edu.tr

Detaylı

Siyasi Gelişme ULS-3 Amfi III Öğr.Gör. Feride Yılmaz Arş. Gör. Canan Özcan

Siyasi Gelişme ULS-3 Amfi III Öğr.Gör. Feride Yılmaz Arş. Gör. Canan Özcan GÜN+ SAAT DERSİN ADI BÖLÜM DERSLİK ÖĞR. ELEM. GÖZETMEN 9:30-10:15 03.04.2017 PAZARTESİ 15:00-15:45 14:05-14:50 13:10-13:55 11:20-12:05 10:25-11:10 Mathematics-II Öğr.Gör. Seda Karateke İstatistik II ISL-1

Detaylı

Cilt: 4 Yıl: 2017 Sayı: 7 I S S N ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

Cilt: 4 Yıl: 2017 Sayı: 7 I S S N ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Dergimiz İSAM Kütüphanesi tarafından taranmaktadır. www.isam.org.tr Sayfa Tasarımı Erşahin Ahmet AYHÜN Kapak Tasarımı Emin ALBAYRAK Baskı

Detaylı

29 Mayıs 2015, Cuma Küçükçekmece Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi

29 Mayıs 2015, Cuma Küçükçekmece Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi 29 Mayıs 2015, Cuma Küçükçekmece Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi 10:00-10:10 AÇILIŞ VE SAYGI DURUŞU Protokol Konuşmaları 10:10-10:20 Mehmet BULUT, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü 10:20-10:30

Detaylı

III. ORTADOĞU'DA SİYASET VE TOPLUM KONGRESİ Ekim 2016 Sakarya - Türkiye

III. ORTADOĞU'DA SİYASET VE TOPLUM KONGRESİ Ekim 2016 Sakarya - Türkiye III. ORTADOĞU'DA SİYASET VE TOPLUM KONGRESİ 11-13 Ekim 2016 Sakarya - Türkiye Bildiri Çağrısı Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü tarafından düzenlenecek olan III. Ortadoğu da Siyaset ve Toplum Kongresi,

Detaylı

ISSN: YIL: 4 / SAYI: 16

ISSN: YIL: 4 / SAYI: 16 Editör Dr. Özcan BAYRAK Editör Yardımcıları Ar. Gör. Hasan KIZILDAĞ Uzm. Çiğdem ŞAHİN Kesit Akademi Dergisi (The Journal of Kesit Academy) uluslararası hakemli bir dergi olup yılda 4 kez yayınlanır. Kesit

Detaylı

PINAR ÖZDEN CANKARA. İLETİŞİM BİLGİLERİ: Doğum Tarihi: 25.07.1980 E-Posta: pinar.cankara@bilecik.edu.tr. EĞİTİM BİLGİLERİ: Doktora/PhD 2008-2013

PINAR ÖZDEN CANKARA. İLETİŞİM BİLGİLERİ: Doğum Tarihi: 25.07.1980 E-Posta: pinar.cankara@bilecik.edu.tr. EĞİTİM BİLGİLERİ: Doktora/PhD 2008-2013 PINAR ÖZDEN CANKARA İLETİŞİM BİLGİLERİ: Doğum Tarihi: 25.07.1980 E-Posta: pinar.cankara@bilecik.edu.tr EĞİTİM BİLGİLERİ: Doktora/PhD Yüksek Lisans/MA Lisans/BA İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset

Detaylı

ĐLÂHĐYAT FAKÜLTESĐ DERGĐSĐ

ĐLÂHĐYAT FAKÜLTESĐ DERGĐSĐ ÇUKUROVA ÜNĐVERSĐTESĐ ĐLÂHĐYAT FAKÜLTESĐ DERGĐSĐ Çukurova University Journal of Faculty of Divinity Cilt 11 Sayı 2 Temmuz-Aralık 2011 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ ISSN: 1303-3670 Sahibi

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi

Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi Giresun Üniversitesi/Uluslararası İlişkiler Bölümü Adres : İkt.ve İd. Bil. Fak. Uluslararası İlişkiler Bölümü Güre Yerleşkesi Merkez/GİRESUN E-Posta: kemalciftci@hotmail.com

Detaylı

Sunulan Ders Listeleri

Sunulan Ders Listeleri Alt OAE7000.1 Seminer 0 2 6,00 17 0 OAE7000.2 Seminer Yrd.Doç.Dr. SELİN MUZAFFER BÖLME 0 2 6,00 26 0 OAE7000.3 Seminer 0 2 6,00 38 0 OAE7000.4 Seminer 0 2 6,00 8 0 OAE7001.1 Araştırma Yöntemleri 3 0 6,00

Detaylı

DÖNEM SONU MÜNAZARALARI LİSTESİ

DÖNEM SONU MÜNAZARALARI LİSTESİ DÖNEM SONU MÜNAZARALARI LİSTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ DERSİ SABAH GRUBU KONU: TÜRKİYE- AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNİN GELECEĞİ Tartışma: Heyet konuşmalarının ardından nın Moderatörlüğünde

Detaylı

BİLGİ KÜLTÜR MERKEZİ Güz Programı

BİLGİ KÜLTÜR MERKEZİ Güz Programı 20 16 BİLGİ KÜLTÜR MERKEZİ 2016 Güz Programı Bilgi Kültür Merkezi 26 seminer dönemini içeren 12 yılı geride bırakarak yeni bir seminer dönemine başlamak üzeredir. Geçen 12 yıllık sürede Sanattan Felsefeye,

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Temmuz - Ağustos 2013 - Sayı: 27 15 Temmuz 2013: Tuzhurmatu olaylarının araştırılması

Detaylı

ISSN: YIL: 2 / SAYI: 4

ISSN: YIL: 2 / SAYI: 4 Editör Dr. Özcan BAYRAK Editör Yardımcıları Ar. Gör. Hasan KIZILDAĞ Uzm. Çiğdem ŞAHİN Kesit Akademi Dergisi (The Journal of Kesit Academy) uluslararası hakemli bir dergi olup yılda 4 kez yayınlanır. Kesit

Detaylı

Etkinlikler T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi. Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN. (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU YAYINA HAZIRLAYANALAR

Etkinlikler T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi. Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN. (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU YAYINA HAZIRLAYANALAR Etkinlikler ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi nin düzenlediği Kurtuluş tan Cumhuriyet e etkinlik serisinin 8. sinde Öğr. Gör. Osman Kara,

Detaylı

PROF. DR. TANEL DEMİ REL ÖZGEÇMİ Ş

PROF. DR. TANEL DEMİ REL ÖZGEÇMİ Ş PROF. DR. TANEL DEMİ REL ÖZGEÇMİ Ş Kİ ŞİSEL Bİ LGİ LER Uyruğu : Türkiye Cumhuriyeti Cinsiyeti : Erkek Medeni Durumu : Evli Doğum Yeri ve Tarihi : Fatsa/Ordu, 08. 09. 1968 Adres : Siyaset Bilimi ve Uluslararası

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi İsmail SAFİ

Dr. Öğr. Üyesi İsmail SAFİ Dr. Öğr. Üyesi İsmail SAFİ Eğitim: Ph. D., Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Ankara Üniversitesi, 2005 M. Sc., Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ankara Üniversitesi, 1998 B. S, Kamu Yönetimi, Hacettepe Üniversitesi,

Detaylı

Cilt: 3 Yıl: 2016 Sayı: 5 I S S N ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

Cilt: 3 Yıl: 2016 Sayı: 5 I S S N ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Dergimiz İSAM Kütüphanesi tarafından taranmaktadır. www.isam.org.tr Sayfa Tasarımı Erşahin Ahmet AYHÜN Kapak Tasarımı Emin ALBAYRAK Baskı

Detaylı

Güncel siyasi ve sosyal sorunlar üzerine Türk ve Alman medya perspektifinden genel bakış

Güncel siyasi ve sosyal sorunlar üzerine Türk ve Alman medya perspektifinden genel bakış 29. Türk-Alman Gazetecilik Semineri Konu Güncel siyasi ve sosyal sorunlar üzerine Türk ve Alman medya perspektifinden genel bakış 20-23 Mayıs 2015 Antalya Program Ela Quality Resort Hotel Ottoman-III Salonu

Detaylı

Sahibi. Afyon Kocatepe Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ali ALTUNTAŞ. Editörler Prof. Dr. A.İrfan AYPAY Doç. Dr. Mehmet KARAKAŞ

Sahibi. Afyon Kocatepe Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ali ALTUNTAŞ. Editörler Prof. Dr. A.İrfan AYPAY Doç. Dr. Mehmet KARAKAŞ 1992 SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ Cilt IX, Sayı 2, Aralık 2007 Afyon Kocatepe University Journal of Social Sciences Vol. IX, Issue 2, December 2007 Sahibi adına Rektör Prof. Dr. Ali ALTUNTAŞ Editörler Prof.

Detaylı

Sayı: 3 Yıl: 2015 I S S N ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

Sayı: 3 Yıl: 2015 I S S N ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Sayı: 3 Yıl: 2015 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Sayı: 3 Yıl: 2015 Dergimiz İSAM Kütüphanesi tarafından taranmaktadır. www.isam.org.tr Sayfa Tasarımı Erşahin Ahmet AYHÜN

Detaylı

KAMU POLİTİKASI BELGELERİ

KAMU POLİTİKASI BELGELERİ Ünite 4 Doç. Dr. Nuray ERTÜRK KESKİN Türkiye deki kamu politikası belgelerinin tanıtılması amaçlanmaktadır. Kamu politikası analizinde görüş alanında olması gereken politika belgeleri altı başlık altında

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DIŞ POLİTİKASI II. Yüz Yüze / Zorunlu

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DIŞ POLİTİKASI II. Yüz Yüze / Zorunlu DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DIŞ POLİTİKASI II TDP202 4 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Lisans Güvenlik Bilimleri Polis Akademisi Doktora Uluslararası İlişkiler İstanbul Üniversitesi 2010

ÖZGEÇMİŞ. Lisans Güvenlik Bilimleri Polis Akademisi Doktora Uluslararası İlişkiler İstanbul Üniversitesi 2010 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Hüdayi SAYIN 2. Doğum Tarihi : 1965 3. Unvanı : Dr. Öğretim Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Toplantı Tarihi : 0.0.207 Toplantı Sayısı : 002 T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 207/002 02: 206-207 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Anabilim

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI REKTÖR Prof.Dr.Muzaffer ELMAS Yrd. Yrd. Yrd. Prof.Dr.M.Ali YALÇIN Prof.Dr.Musa EKEN Prof.Dr. Ümit KOCABIÇAK Müh. Fak. Dekanı Fen-Edb. Fak. Dekanı İkt. ve İdr. Bil. Fak. Dekan V. Prof.Dr.Orhan TORKUL Prof.Dr.İlyas

Detaylı

ORTADOĞU VE AVRASYA YAZ OKULU/TRABZON

ORTADOĞU VE AVRASYA YAZ OKULU/TRABZON ORTADOĞU VE AVRASYA YAZ OKULU/TRABZON DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (SAM) KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (KTÜ) ORTADOĞU STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (ORSAM) 02-07 Temmuz 2012 / TRABZON

Detaylı

INTERNATIONAL RELATIONS ACADEMIC YEAR UNDERGRADUATE PROGRAMME FIRST YEAR

INTERNATIONAL RELATIONS ACADEMIC YEAR UNDERGRADUATE PROGRAMME FIRST YEAR INTERNATIONAL RELATIONS 20182019 ACADEMIC YEAR UNDERGRADUATE PROGRAMME FIRST YEAR 8.30 11.20 11.30 14.50 15.00 17.50 HSS1003.1 Humanities Doç. Dr. Behlül Özkan PSIR1003.1 Political Science Dr. Öğr. Üyesi

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ DOAF. Doğu ve Afrika Araştırmaları Enstitüsü. Asya ve Afrika Çalışmaları Yüksek Lisans Programları 2018/19

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ DOAF. Doğu ve Afrika Araştırmaları Enstitüsü. Asya ve Afrika Çalışmaları Yüksek Lisans Programları 2018/19 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ DOAF Doğu ve Afrika Araştırmaları Enstitüsü Asya ve Afrika Çalışmaları Yüksek Lisans Programları 2018/19 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ DOĞU VE AFRİKA ARAŞTIRMALARI

Detaylı

Yrd.Doç. Dr. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Uluslararası İlişkiler Gazi 2001

Yrd.Doç. Dr. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Uluslararası İlişkiler Gazi 2001 Ünvanı Adı Soyadı Görevi Birimi Bölümü Anabilim Dalı İlgi Alanları Yrd. Doç. Dr. Umut KEDİKLİ Öğretim Üyesi Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler Uluslararası Hukuk Uluslararası Hukuk, Terörizm,

Detaylı

YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum

YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum INRE First Year/ Fall PSPA101 Siyasete Giriş Introduction to Politics Zorunlu 3 5 PSPA103

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 374 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

ORTADOĞU DA BÖLGESEL GELIŞMELER VE TÜRKIYE-İRAN İLIŞKILERI ÇALIŞTAYI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.12, ARALIK 2016

ORTADOĞU DA BÖLGESEL GELIŞMELER VE TÜRKIYE-İRAN İLIŞKILERI ÇALIŞTAYI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.12, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ No.12, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO.12, ARALIK 2016 ORTADOĞU DA BÖLGESEL GELIŞMELER VE TÜRKIYE-İRAN İLIŞKILERI ÇALIŞTAYI 30 Kasım 2016 Çarşamba günü Ortadoğu Stratejik

Detaylı

BLOG ADRESİ :

BLOG ADRESİ : BLOG ADRESİ : http://ozel-buro.tumblr.com ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBUNA AİT TUMBLR BLOGUNDA HALEN İŞLENEN VE İLERİDE İŞLENECEK OLAN KONULAR AŞAĞIDA GAYET AÇIK VE BİR ŞEKİLDE YER ALMAKTADIR. MAKALE VE ARAŞTIRMA

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ. Yıl: 5 Sayı: 10 Aralık 2015

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ. Yıl: 5 Sayı: 10 Aralık 2015 155 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ Yıl: 5 Sayı: 10 Aralık 2015 KARADENIZ TECHNICAL UNIVERSITY INSTITUTE of SOCIAL SCIENCES JOURNAL of SOCIAL SCIENCES Year:

Detaylı

INTERNATIONAL RELATIONS ACADEMIC YEAR UNDERGRADUATE PROGRAMME FIRST YEAR

INTERNATIONAL RELATIONS ACADEMIC YEAR UNDERGRADUATE PROGRAMME FIRST YEAR INTERNATIONAL RELATIONS UNDERGRADUATE PROGRAMME FIRST YEAR IKT1083.1 İktisat Doç. Dr. Besim Bülent Bali SOS1007.2 Sosyoloji Prof. Dr. Nail Yılmaz ÜA HUK1083.1 Hukukun Temel Kavramları Yrd. Doç. Dr. Gülseven

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümü. Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV-Sinema Bölümü.

ÖZGEÇMİŞ. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümü. Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV-Sinema Bölümü. ÖZGEÇMİŞ Adı-Soyadı: Aytaç Yıldız Doğum Tarihi: 10.01.1977 Doğum Yeri: Van İş ve Yazışma Adresi: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Esenboğa/Ankara Telefon-GSM: 0533-5477242

Detaylı

Sayı: 4 Yıl: 2016 I S S N ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

Sayı: 4 Yıl: 2016 I S S N ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Sayı: 4 Yıl: 2016 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Sayı: 4 Yıl: 2016 Dergimiz İSAM Kütüphanesi tarafından taranmaktadır. www.isam.org.tr Sayfa Tasarımı Erşahin Ahmet AYHÜN

Detaylı

Yrd.Doç.Dr Ahmet Kesgin, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesii Felsefe Bölümü, Sistematik Felsefe ve Mantık

Yrd.Doç.Dr Ahmet Kesgin, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesii Felsefe Bölümü, Sistematik Felsefe ve Mantık Yrd.Doç.Dr Ahmet Kesgin, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesii Felsefe Bölümü, Sistematik Felsefe ve Mantık Adı Soyadı (Unvanı) Ahmet KESGİN (Yrd. Doç. Dr.) Doktora: Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

ULUSLARARASI SURİYE SEMPOZYUMU TARİH, SİYASET VE DIŞ POLİTİKA 24-26 NİSAN ANKARA. Prof. Dr. H. Mustafa Eravcı-Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı

ULUSLARARASI SURİYE SEMPOZYUMU TARİH, SİYASET VE DIŞ POLİTİKA 24-26 NİSAN ANKARA. Prof. Dr. H. Mustafa Eravcı-Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ULUSLARARASI SURİYE SEMPOZYUMU TARİH, SİYASET VE DIŞ POLİTİKA 24-26 NİSAN ANKARA Yer: Bera Hotel, Ziya Gökalp Bulvarı No: 58 Çankaya - Ankara / Türkiye SEMPOZYUM PROGRAMI 24 NİSAN, CUMA Kayıt: 09:00-18:00

Detaylı

1980 lerde ve 1990 larda yaşanan siyasi dönüşümler ulusal ve uluslararası güvenlik

1980 lerde ve 1990 larda yaşanan siyasi dönüşümler ulusal ve uluslararası güvenlik 1980 lerde ve 1990 larda yaşanan siyasi dönüşümler ulusal ve uluslararası güvenlik modellerini çarpıcı şekilde etkiledi. Özellikle Soğuk Savaş ın sona ermesinden bu yana akademisyenler güç dengesindeki

Detaylı

Yeni Yayınlar / New Publications

Yeni Yayınlar / New Publications Yeni Yayınlar / New Publications Göç ve Sosyal Dışlanma Saniye Dedeoğlu, Çisel Ekiz Gökmen Efil Yayınevi 2011 222 Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajanslarına Yönelik Proje Hazırlama Rehberi Füsun Özerdem Kriter

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ ADAY LİSTELERİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ ADAY LİSTELERİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ ADAY LİSTELERİ Malzeme Mühendisliği MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Burak ALICI Gökhan KOŞAL Alper GÖKTURK SEÇMEN SAYISI : 178 1. TUR

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1995 Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası nın Kurduğu Hükümet Rejimi (1998)

ÖZGEÇMİŞ. 1995 Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası nın Kurduğu Hükümet Rejimi (1998) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı Oktay Uygun 2. Doğum Tarihi 18. 01. 1963 3. Unvanı Profesör 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1985 Yüksek Lisans Kamu Hukuku

Detaylı

Bilgi Kültür Merkezi 12 seminer dönemini. Merkezi 13. Seminer döneminde aynı çeşitlilik. Bilgi Kültür.

Bilgi Kültür Merkezi 12 seminer dönemini. Merkezi 13. Seminer döneminde aynı çeşitlilik. Bilgi Kültür. Bilgi Kültür Merkezi 12 seminer dönemini geride bırakarak 9. yılında da faaliyetlerine devam ediyor. Sanattan Felsefeye, Tarihten Siyaset Bilimi ve Din çalışmalarına uzanan geniş bir alanda düzenlenmiş

Detaylı

Demokrat Partiden Günümüze Siyasal Gelişmeler. XV. ve XVI. Yüzyıllarda Ortadoğu Ticaret Tarihi II

Demokrat Partiden Günümüze Siyasal Gelişmeler. XV. ve XVI. Yüzyıllarda Ortadoğu Ticaret Tarihi II SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ENSTİTÜ ANA BİLİM DALI-DOKTORA PROGRAMI-YENİ KATALOG BÖLÜM KODU : 82206 01.Yarıyıl leri Adı İngilizce Adı TE PR KR AKTS 02.Yarıyıl leri Adı İngilizce Adı TE PR KR AKTS Seçmeli

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Volkan TATAR 2. Doğum Tarihi : 08.04.1977 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001 Y.Lisans Uluslararası

Detaylı

PROF. DR. TANEL DEMİREL ÖZGEÇMİŞ

PROF. DR. TANEL DEMİREL ÖZGEÇMİŞ PROF. DR. TANEL DEMİREL ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu : Türkiye Cumhuriyeti Cinsiyeti : Erkek Medeni Durumu : Evli Doğum Yeri ve Tarihi : Fatsa/Ordu, 08. 09. 1968 Adres : Siyaset Bilimi ve Uluslararası

Detaylı

MALİYE ARAŞTIRMALARI DERGİSİ

MALİYE ARAŞTIRMALARI DERGİSİ MALİYE ARAŞTIRMALARI DERGİSİ Cilt: 4, Sayı: 1, Mart 2018 Vol: 4, No: 1, March 2018 ISSN: 2149-5203 www.maliyearastirmalari.com Mart / March 2018, Cilt / Volume:4, Sayı / Issue:1 Maliye Araştırmaları Dergisi

Detaylı

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2015 Bu program 2015-2016 akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin Dersin

Detaylı

KURULTAY SONRASI CHP Lİ SEÇMENLERİN NABZI-2

KURULTAY SONRASI CHP Lİ SEÇMENLERİN NABZI-2 KURULTAY SONRASI CHP Lİ SEÇMENLERİN NABZI-2 Bu araştırma 26-27 Ocak 2016 tarihinde, 7 Haziran da ve 1 Kasım da CHP ye oy veren 1200 kişi ile Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi-CATI yöntemiyle gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

Türkİye Ortadoğu Çalışmaları Dergİsİ Turkish Journal of Middle Eastern Studies

Türkİye Ortadoğu Çalışmaları Dergİsİ Turkish Journal of Middle Eastern Studies Türkİye Ortadoğu Çalışmaları Dergİsİ Turkish Journal of Middle Eastern Studies Cilt: 1, Sayı: 1, Mayıs 2014 Vol: 1 No: 1 May 2014 SAKARYA ORMER SAMEC Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi Turkish Journal

Detaylı

Doç. Dr. Ali Balcı. Lisans ( ) Uludağ Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü

Doç. Dr. Ali Balcı. Lisans ( ) Uludağ Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Doç. Dr. Ali Balcı Doğum yeri/tarihi: Trabzon / 06.05.1981 Adres: Sakarya Uni. Esentepe Kampusu SBF A Blok, Ofis No: 314, Serdivan/Sakarya, Turkiye Telefon: (+90) 264-295-6384 E-mail: alibalci@gmail.com,

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM / ÖĞRETİM YILINDA İŞLETME BÖLÜMÜ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI KAZANAN ÖĞRENCİ İSİM LİSTESİ

2013-2014 EĞİTİM / ÖĞRETİM YILINDA İŞLETME BÖLÜMÜ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI KAZANAN ÖĞRENCİ İSİM LİSTESİ 2013-2014 EĞİTİM / ÖĞRETİM YILINDA İŞLETME BÖLÜMÜ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI KAZANAN ÖĞRENCİ İSİM LİSTESİ 1 BETÜL AYAZ AKDENİZ ÜNİ. 3,72 353,788 2 KÜBRA AYDIN MALTEPE ÜNİ. 3,57 266,207 3 AHSEN KOCAMAN MEHMET

Detaylı

Ana Akım İslam Dr. M. Rashed Alomar Saat :13.00 Öğrenci No Adı Soyadı M. EYHEM HAZNEVİ

Ana Akım İslam Dr. M. Rashed Alomar Saat :13.00 Öğrenci No Adı Soyadı M. EYHEM HAZNEVİ 203734 Kelam Metinleri Dr. M. Rashed Alomar 06.12.2018 Saat 10.00 160203263 Usame ELKIREYDİ 150204183 Ahmad M. ALHAMOUD 203753 Rehberlik Dr. M. Rashed Alomar 06.12.2018 Saat :13.00 160203263 Usame ELKIREYDİ

Detaylı

Cilt: 4 Yıl: 2017 Sayı: 6 I S S N ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

Cilt: 4 Yıl: 2017 Sayı: 6 I S S N ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Dergimiz İSAM Kütüphanesi tarafından taranmaktadır. www.isam.org.tr Sayfa Tasarımı Erşahin Ahmet AYHÜN Kapak Tasarımı Emin ALBAYRAK Baskı

Detaylı

1,2 1,2 1,2 1,2 DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS KÜRESEL VE BÖLGESEL SİYASET II KBS Ön Koşul Dersleri - Türkçe

1,2 1,2 1,2 1,2 DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS KÜRESEL VE BÖLGESEL SİYASET II KBS Ön Koşul Dersleri - Türkçe DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS KÜRESEL VE BÖLGESEL SİYASET II KBS108 2 3 3 4 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Sosyal Bilimlerde Dünya`nın En İyi Üniversiteleri. Harvard Oxford Yale

Sosyal Bilimlerde Dünya`nın En İyi Üniversiteleri. Harvard Oxford Yale Sosyal Bilimlerde Dünya`nın En İyi Üniversiteleri Harvard Oxford Yale 3 ÖZEL KOLEKSİYONLAR Harvard & Yale Üniversitelerinin Hukuk Koleksiyonları Oxford s Bodleian Library ve The British Library 18 yy Kitap

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Yönetim Kara Harp Okulu 1985 Yüksek Lisans Uluslararası ilişkiler Beykent Üniversitesi 2005

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Yönetim Kara Harp Okulu 1985 Yüksek Lisans Uluslararası ilişkiler Beykent Üniversitesi 2005 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Atahan Birol KARTAL Doğum Tarihi: 14.04.1967 Unvanı : Yrd.Doç.Dr. Mail : atahankartal@beykent.edu.tr Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Yönetim Kara Harp Okulu

Detaylı

Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi (AKAR) Abant Journal of Cultural Studies. Hakemli Elektronik Dergi

Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi (AKAR) Abant Journal of Cultural Studies. Hakemli Elektronik Dergi ISSN: 2528-9403 Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi (AKAR) Abant Journal of Cultural Studies Hakemli Elektronik Dergi Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi University of Abant İzzet Baysal

Detaylı

II. ULUSLARARASI HELÂL ÜRÜN EKONOMİSİ SEMPOZYUMU

II. ULUSLARARASI HELÂL ÜRÜN EKONOMİSİ SEMPOZYUMU II. ULUSLARARASI HELÂL ÜRÜN EKONOMİSİ SEMPOZYUMU (GİYİM-KUŞAM) 6-7 MART 2016 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE GİRİŞ Tarih boyunca insan, bedenini başkalarının bakışlarından saklayan kıyafetten arî olmamıştır.

Detaylı

İRAN IN BÖLGESEL FAALİYETLERİ VE GÜÇ UNSURLARI ABDULLAH YEGİN

İRAN IN BÖLGESEL FAALİYETLERİ VE GÜÇ UNSURLARI ABDULLAH YEGİN İRAN IN BÖLGESEL FAALİYETLERİ VE GÜÇ UNSURLARI ABDULLAH YEGİN İRAN IN BÖLGESEL FAALİYETLERİ VE GÜÇ UNSURLARI İRAN IN BÖLGESEL FAALİYETLERİ VE GÜÇ UNSURLARI ABDULLAH YEGIN SETA Abdullah YEGİN İstanbul

Detaylı

YAYIN KURULU / EDITORIAL BOARD. Sahibi / Owner

YAYIN KURULU / EDITORIAL BOARD. Sahibi / Owner T. C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERGİSİ DICLE UNIVERSITY JOURNAL OF FACULTY OF ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES CİLT/VOLUME: 8, SAYI/ISSUE: 16 KASIM-GÜZ / NOVEMBER-AUTUMN

Detaylı

İLÂHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ

İLÂHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İLÂHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ Çukurova University Journal of Faculty of Divinity Cilt 12 Sayı 1 Ocak-Haziran 2012 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ 2012 (12/1) Ocak-Haziran

Detaylı