BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I"

Transkript

1 BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I DERSİN AMAÇLARI 1. Okul öncesi çağı çocuklarının gelişim düzeylerini ve bireysel farklılıklarını dikkate alarak etkinlik planı hazırlama. 2. Planlanan etkinliklerin uygulanmasında ve değerlendirilmesinde gerekli olan mesleki becerileri ve tutumları geliştirme. 3. Okul öncesi öğretmeninin görev-sorumlulukları ve okul yönetimi hakkında bilgi sahibi olma. GENEL İLKELER 1. OMES 403 Öğretmenlik sı I dersi Salı gündür. 2. OMES 403 Öğretmenlik sı I dersinde devam zorunluluğu bulunmaktadır. Herhangi bir şekilde uygulamaya gidilemeyen günlerin telafisi eğitim dönemi içinde sınıf öğretmeni ile ortak belirlenen bir günde yapılacaktır. Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilimdalı nda derslere ve uygulamalara devam zorunluluğu bulunmaktadır. Mazeretler de dâhil olmak üzere kuramsal (teorik) saatlerin %30 undan, uygulama saatlerinin %20 sinden fazlasına katılmayan öğrenci o dersin genel sınavına ve bütünleme sınavına alınmaz. 3. Öğrenciler mazeretli oldukları durumlarda mazeretlerini belgelendirmelidir. Devamsızlık bilgisi ders danışmanına ve sınıf öğretmene ya da kurum sorumlusuna bildirilmelidir. 4. OMES 403 Öğretmenlik sı I dersi ara raporu ve genel sınav değerlendirme dosyası ders danışmanının belirlediği tarihlerde teslim edilecektir. 5. Öğrencilerin (varsa aynı sınıfa girdikleri arkadaşlarıyla birlikte) dönem boyunca gittikleri her gün için eğitim akışı hazırlaması gerekmektedir. Hazırlanan eğitim akışında en az 2 etkinliğe yönelik etkinlik planı hazırlanacaktır. Bu etkinlikler etkinlik planı formatına uygun olarak hazırlanmalıdır. 6. Hazırlanan planlar öncelikle ders danışmanıyla birlikte tartışılmalı, sonrasında sınıf öğretmeni ile paylaşılarak alınan geri dönütler doğrultusunda düzenlenmeli ve uygulanmalıdır. Tüm planların ders danışmanı ve sınıf öğretmeni tarafından onaylanması gerekmektedir.

2 BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİMDALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I UYGULAMA GÜNLERİ KONULAR Hafta Tarih 1.Hafta: Hafta: Hafta: Hafta: Hafta: Hafta: Hafta: Gözlem ARA RAPOR TESLİMİ / 5 raporu/ Öğretmen ara değerlendirme raporu teslimi 8.Hafta: Hafta: Hafta: Hafta: Hafta: Hafta: Hafta: GENEL SINAV DEĞERLENDİRME DOSYASI/ 7 raporu Devam çizelgesi Öğretmen değerlendirme formu Çocuk Gözlem formu Gelişim raporu teslimi

3 GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALAR 1. Günlük / Aylık Eğitim Akışı ve Etkinlik Planı Formatı Hazırlanması ve Uygulanması: Öğrenciler (varsa birlikte uygulama yaptıkları arkadaşlarıyla) 2013 Okul Öncesi Eğitim Programına göre tam günlük eğitim akışı ve etkinlik planı hazırlamalıdır. Öğrenciler öncelikle sınıfın aylık planlarını ayrıntılı bir şekilde incelemeli sonrasında öğretmenlerin yönlendirmesi ile kazanım göstergeleri belirleyerek etkinlikleri planlamalıdır. Bu planlar önce danışmanın sonrasında da sınıf öğretmeninin onayı alınarak uygulanmalıdır. Öğrencilerden Öğretmenlik sı 1 dersi kapsamında mesleki deneyimlerini geliştirmek üzere herhangi bir aya ait 1 aylık program hazırlamaları da beklenmektedir. 2. Çocuk Gözlemi ve Gelişim Raporu: Dönem boyunca bir çocuk belirleyerek onu gözlemlemeniz ve çocuk gözlem formunu doldurmanız beklenmektedir. Ayrıca gözlem formuna göre dönem sonunda gözlenen çocuğa yönelik bir gelişim raporu yazılmalıdır. ARA RAPOR Ders danışmanının belirlediği aşağıdaki çalışmalar ara rapor olarak teslim edilmelidir. - Hazırlanan 7 haftalık günlük eğitim akışları, - Tüm etkinlik planları (uygulandığını ya da uygulanmadığını belirtilerek) - Sınıf öğretmenin doldurduğu Öğrenci Ara Değerlendirme Formu GENEL SINAV DEĞERLENDİRME DOSYASI - Ara rapor tesliminden sonra hazırlanan eğitim akışları, - Tüm etkinlik planları (uygulandığını ya da uygulanmadığını belirtilerek) - Bir çocuğa ait Çocuk Gözlem Formu ve gözlenen çocuğun gelişim raporu - Sınıf Öğretmenin doldurduğu Öğrenci Genel Değerlendirme Formu - Devam takip çizelgesi belirtilen tarihte ders sorumlusuna teslim edilecektir. NOT: Çocukları içermeyecek şekilde okul idaresinden izin alınarak fotoğraflanmış çalışmalarınızı dosyanıza yerleştiriniz.

4 BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I DERSİ UYGULAMA KILAVUZU Değerli Öğretmenimiz; Okulumuzun anabilim dalında 4. Sınıf öğrencimiz Eğitim ve Öğretim Güz Dönemi Öğretmenlik sı I dersi uygulamasını sınıfınızda yapacaktır. Öğrencimizin uygulama süreci ile ilgili her türlü değerlendirme-yönlendirme anaokulu sorumlularının bilgisi ve yetkisindedir. Öğrencimiz uygulaması süresince aşağıda belirtilen kapsamda anaokulunda bulunacaktır. Öğrencimiz MEB 2013 Okulöncesi Eğitim Programına uygun günlük program hazırlayacaktır. Öğrencimiz anaokulu/anasınıfı mevcut eğitim programına uymalı ve uygulamaya gittiği her gün için tam günlük eğitim akışı hazırlamalıdır. Günlük eğitim akışı içerisinde bulunan etkinliklerden en az 2 etkinliğe yönelik etkinlik planını hazırlamalı ve uygulamalıdır. (Sınıf öğretmenine bağlı olarak uygulama sayısı değişebilir.) Etkinliklerin çeşitliliği öğrencimize önemli deneyimler kazandıracaktır. Ayrıca 1 aya ait aylık eğitim programı hazırlayacaktır. Öğrencimiz uygulama etkinlikleri dışında sınıfın gereksinim duyduğu alanlarda sınıf için eğitsel materyal geliştirmelidir. Sınıfın gereksinimleri için hazırlayacağı etkinliklerde gerekli olan materyallerin temini konusunda gönüllü olarak destek verebilirsiniz. Öğrencimiz günlük eğitim akışı ve etkinlik planlarını bir hafta önceden ders danışmanı ve sizin onayınıza sunmalı ve onay aldıktan sonra uygulamalıdır. Öğrencimizin kendinden kaynaklanan devamsızlıklarını telafisi zorunludur. Telafi günü sizin ve öğrencimizin birlikte belirlediğiniz bir zamanda yapılacaktır. Kurumunuz öğretmenleri için geçerli olan tüm kurallar öğretmen adayımız için de geçerlidir. Destek ve katkılarınız öğrencilerimizin gelişimi için son derece önemli olacaktır Öğrencilerimizin öğretmenlik mesleğine ilişkin olumlu modeller görmesine fırsat vererek mesleki gelişimlerine sağlayacağınız katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.

5 BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I Değerli Öğrencilerimiz; OMES 403 Öğretmenlik sı I dersi kapsamında yeni başlayacağınız uygulama sürecinin hepiniz için yararlı, eğitici ve zevkli bir deneyim olmasını dileriz. Öğretmenlik sı I dersinin amacı, siz öğretmen adaylarına lisans öğrenimi boyunca öğrendiğiniz teorik bilgileri gerçek yaşama aktarma ve öğretmenlik becerilerini geliştirme fırsatı vermektir. Bu amaç doğrultusunda yapacağınız uygulamalarda kendinizi geliştirme fırsatı bulacaksınız. Bu nedenle, uygulama sorumluluğunu aldığınız günlerde yeni bir beceri öğrenmeye ya da öğrendiğiniz becerilerinizi geliştirmeye odaklanın. ların etkin bir şekilde yapılabilmesi ve mesleki becerilerinize en üst düzeyde fayda getirebilmesi için aşağıda belirtilen durumlara özen göstermeniz önemlidir. Bozok Üniversitesi eğitim öğretim ve sınav yönetmeliğine uygun giyinilmesi ve hijyen koşulları nedeniyle okulda ayrıca giyilecek temiz bir spor ayakkabısı götürülmesi gerekir. Herhangi bir nedenle izin almanız gereken bir durumda ders danışmanınızı ve okulunuzu bilgilendirmeniz ve durumu belgelendirmeniz gerektiğini; yoklama çizelgesine bu devamsızlığın işlenmesi gerektiğini ve devamsızlık yapılan günün telafisinin zorunlu olduğunu unutmayın. okulunuzda çalışan öğretmen ve diğer personelle işbirliği içinde çalışmanız, girişçıkış saatlerine dikkat etmeniz ve okul kurallarına uymanız beklenmektedir. Kurumda yaşadığınız- sizi rahatsız eden bir durumda öncelikle ders danışmanınızla görüşmeniz uygun olacaktır. Planlarınızı yapmadan önce sınıf öğretmeninizin yönlendirmesi ile kazanım ve göstergelerinizi belirlemeniz sonrasında ders danışmanınızla planınızı görüşerek onun önerdiği şekilde planlama yapmanız sonrasında da sınıf öğretmeninizle mutlaka paylaşarak son düzeltmeleri yapmanız gerekmektedir. Daha sonra uygulamaya geçebilirsiniz. öncesinde mutlaka ön hazırlıklarınızı yapınız. sırasında ve sonrasında iyi giden ve gitmeyen durumları yeniden gözden geçiriniz ve kendinizi geliştirmeye çalışınız. bittikten sonra sınıf öğretmenizle görüşerek yaptığınız uygulama ile ilgili görüşlerini alınız. Hepinize başarılı uygulamalar diliyoruz.

6 GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ÖĞRENCİ ARA DEĞERLENDİRME FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Yapılan Okul: Yaş Grubu: Okul Öğretmeni: 1) Öğrencinin uygulamaya ve sınıfın genel işleyişine katılımını değerlendiriniz. Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor 2) Öğrencinin okuldaki çalışanlarla ve çocuklarla olan iletişimini değerlendiriniz. Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor 3) Öğrencinin verilen görev ve sorumlukları yerine getirmede gösterdiği çaba ve duyarlılığı değerlendiriniz. Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor 4) Öğrencinin plan hazırlama sürecini değerlendiriniz. (Günlük Etkinlik Planı ve plana uygun materyalleri önceden hazırlama ve sınıf öğretmeni ile paylaşma) Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor 5) Öğrencinin Staj uygulama sürecini değerlendiriniz. Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor Öğrenciyi değerlendirirken yukarıdaki maddeleri göz önüne alarak uygun kutucuğu işaretleyiniz. Varsa görüş ve önerilerinizi yazınız. Not: Lütfen bu formu uygulamanın 6. haftasında uygulama öğrencisine kapalı bir zarf içinde teslim ediniz.

7 OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I DANIŞMAN DEĞERLENDİRME FORMU Öğrencinin adı soyadı: Staj yaptığı yaş grubu: Değerlendiren Ders Danışmanı: Okulun Adı/ Sınıfı: E:Evet H:Hayır G: Gözlenemedi Hazırlık Aşaması E H G 1. ya hazırlıklı gelir 2. Etkinlik planı hazırlarken çocukların yaş, gelişim özellikleri, ilgi ve ihtiyaçlarını dikkate alır 3. Etkinlik planı hazırlarken kazanım ve göstergeleri dikkate alır. 4. Etkinlik planı hazırlarken çevrenin özelliklerini göz önünde bulundurur. 5. Etkinlik planı hazırlarken uygun materyal, kaynak ve etkinlik seçer. 6. Etkinlik planı hazırlarken çocukların bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurur 7. Etkinlik planlarında bireysel, küçük grup ve büyük grup etkinliklerine yer verir. 8. Etkinlik ortamını etkinlik planına uygun olarak düzenler. Aşaması 9. Çocukların eğitim sürecine aktif katılımını sağlar 10. Çocukların ihtiyaçları doğrultusunda planda esneklik yapar 11. Zamanı etkin kullanır. 12. Sınıf içinde çocuklarla etkili iletişim kurar 13. Öğrenme sürecinde çocukların zevk almalarını ve eğlenmelerini önemser 14. Çocukları araştırma, inceleme, keşif yapabilecekleri, mekân, materyal, kişi ve kaynaklara yönlendirir 15. Etkinlikler sırasında çocukların problem çözme becerilerini geliştirecek sorular sorar 16. Çocuklara uygulama esnasında uygun pekiştireç ve geri bildirimler verir Öğretmen adaylarının yeterli oldukları etkinlikleri belirtiniz. Matematik etkinliği Drama etkinliği Okuma yazmaya hazırlık etkinliği Sanat etkinliği Türkçe etkinliği Oyun etkinliği Müzik etkinliği Fen etkinliği Hareket etkinliği Diğer Değerlendirme Aşaması E H G 17. sonrası öz değerlendirme yapar 18. Geri bildirimleri öğretme ve öğrenme sürecini geliştirmek için kullanır. 19. Kurumun iyileştirilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlar 20. Sınıfın genel işleyişine katılır 21. Eğitimci ve diğer personelle olumlu iletişim kurar 22. Verilen sorumluluğu yerine getirir 23. Grup arkadaşları ile olumlu iletişim kurar 24. ya mazeretsiz gelmemezlik yapmaz

8 GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ÖĞRENCİ GENEL DEĞERLENDİRME FORMU Öğretmen Adayı: Tarih: Okulu: Yaş Grubu: Bu değerlendirme formundaki maddelerin karşısında bulunan kısaltmaların anlamı: (YD) = Yeterli Değil (KY) = Kısmen Yeterli (Y) = Yeterli Uygun olan seçeneği işaretleyiniz. ÖĞRETMEN ADAYININ GENEL ÖZELLİKLERİ YD KY Y 1 Mesleğe yönelik ilgi ve istek gösterme 2 Profesyonel ve tarafsız olma 3 ya geliş-gidiş saatlerine dikkat etme 4 ya hazırlıklı gelme 5 Sorumluklarını zamanında yerine getirme 6 Okul personeliyle uyumlu çalışma 7 Çocukların gelişim özelliklerine uygun eğitim sunabilme 8 Sınıfta uygulanan programı takip edebilme 9 Günlük eğitim akışını takip edebilme 10 Değerlendirme çalışmalarını yürütebilme ALAN EĞİTİMİ BİLGİSİ YD KY Y ÖĞRETME-ÖĞRENME SÜRECİ- PLANLAMA& UYGULAMA YD KY Y 11 Çocukların gelişim özelliklerine uygun kazanım ve göstergeler seçebilme 12 Kazanım ve göstergelere uygun etkinlikler planlayabilme 13 Kazanım ve göstergelere uygun değerlendirme biçimleri belirleyebilme 14 Çeşitli öğretim yöntem ve tekniklerini uygun biçimde kullanabilme 15 Proje ve üç boyutlu çalışmalar düzenleyebilme 16 Planlama sürecinde çocukların güvenliğini dikkate alma 17 Çeşitli öğretim materyallerini hazırlayabilme ve kullanabilme 18 Öğretimi bireysel farklılıklara göre sürdürebilme 19 Etkinliklerde zamanı verimli kullanabilme 20 Yaratıcılığı destekleyici sanat çalışmaları düzenleyebilme 21 Çocukların gelişimlerine ve ilgilerine uygun sınıf içi ve açık hava etkinlikleri düzenleyebilme 22 Türkçe etkinliklerini uygulayabilme 23 Farklı materyallerle ses tonu ve mimiklerini kullanarak etkin olarak hikâye anlatabilme 24 Öğrenme merkezlerinde çocukların oyunlarına rehberlik edebilme ve katılabilme 25 Ritim araçları ve enstrüman kullanabilme

9 26 Müzik dinlemeyi, ses çalışmalarını kullanabilme 27 Müzikli dans ve drama çalışmalarını uygulayabilme 28 Çocukların gelişimlerine ve ilgilerine uygun okuma-yazmaya hazırlık etkinliği düzenleyebilme 29 Çocukların gelişimlerine ve ilgilerine uygun fen çalışmaları düzenleyebilme 30 Çocukların gelişimlerine ve ilgilerine uygun matematik çalışmaları düzenleyebilme ÖĞRETME- ÖĞRENME SÜRECİ DEĞERLENDİRME Etkinlik Sürecini Gözden Geçirmeyi Amaçlayan Sorular Sorma YD KY Y 31 Değerlendirmede etkinliğin sürecinin gözden geçirilmesini sağlayıcı sorular sorma 32 Çocuklara etkinlik sırasında ne hissettiklerini sorarak onların kendi duygularını ve arkadaşlarının duygularını anlamalarına yardımcı olma 33 Etkinlikte ele alınan kazanım ve göstergelere yönelik sorular sorarak etkinliği değerlendirme 34 Çocukların etkinlikte yapılanlarla kendi yaşantıları arasında ilişki kurabilmeleri için sorular sorma 35 Günü değerlendirme zamanında çocukların gün içinde yapılanlarla ilgili farkındalıklarını belirleme 36 Gözlem yaptığı çocuğun gelişimini gözlem formuyla sistematik bir şekilde kayıt altına alma 37 Kendi yeterlilik düzeyi ile ilgili olarak öğretmen görüşlerini alma SINIF YÖNETİMİ YD KY Y 38 Etkinliklere uygun bir giriş yapabilme, çocukların ilgi ve dikkatini çekebilme 39 Çocukların etkinliklere etkin katılımlarını sağlayabilme 40 Kesinti ve engellemelere karşı uygun önlemler alabilme 41 Çocukların bir sonraki etkinliğe geçişlerini sağlayabilme 42 Rutin etkinliklerde (kahvaltı, temizlik vb) çocuklara rehberlik edebilme İLETİŞİM YD KY Y 43 Anlaşılır açıklamalar ve yönergeler verebilme 44 Çocukları ilgi ile dinleme 45 Ses tonunu etkili biçimde kullanabilme 46 Sözel dili ve beden dilini etkili biçimde kullanabilme 47 Çocukların soru sormaları ve katılımları için fırsatlar yaratabilme 48 Çocuklara uygun dönütler verebilme 49 Sınıf öğretmeni ve okuldaki diğer personelle iletişim kurabilme 50 Mesleki öneri ve eleştirilere açık olma

10 Aday hakkında eklemek istediğiniz başka görüşleriniz varsa yazınız: Değerlendirmenizi nota dönüştürme: E, K ve İ nin sayısal değerleri sırasıyla YD=1 ; KY=1,5; Y=2dir. Değerlendirilen aday öğretmenin aldığı, toplam puan için Y, K, İ sayılarını verilen değerlerle çarparak elde ettiğiniz sonuçları toplayınız.( Örneğin ; 6 YD, 10 KY, 34 Y alan bir aday öğretmenin notu: (6 X 1) + (10 X 1,5) + (34 X 2)= 89 olacaktır) Adaya Verdiğiniz Dönem Notu: İmza Öğretmeni

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ OMES 303 OKUL DENEYİMİ DERSİ UYGULAMA KILAVUZU Değerli Öğretmenimiz; Anabilim dalımızın 3. Sınıf öğrencisi 2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi Okul Deneyimi dersinin uygulamasını sınıfınızda

Detaylı

1. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esastır.

1. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esastır. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ GÖLHİSAR SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI OKULÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ KILAVUZU DERSİN AMAÇLARI 1. Okul öncesi çağı çocuklarının

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi Değerli Öğretmenimiz; Hacettepe Üniversitesi 2013-2014 Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi 3. Sınıf öğrencimiz 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi Okul Deneyimi dersinin uygulamasını sınıfınızda yapacaktır.

Detaylı

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II Uygulama El Kitabı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI İÇİNDEKİLER TANIMLAR...2 DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ;...3 UYGULAMA ÖĞRETMENİ VE UYGULAMA ÖĞRETİM

Detaylı

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II Uygulama El Kitabı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI İÇİNDEKİLER TANIMLAR... 2 DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ... 3 UYGULAMA ÖĞRETMENİ VE UYGULAMA

Detaylı

İ sütunu işaretlenmiş her bir madde için (3) puan verilerek toplam puan hesaplanır.

İ sütunu işaretlenmiş her bir madde için (3) puan verilerek toplam puan hesaplanır. Öğretmenlik Uygulaması Değerlendirme Formu Bu bölümde örneği sunulan öğretmenlik uygulaması değerlendirme formu öğretmen adayının öğretmenlik becerileri konusunda sağladığı gelişmeleri ve eriştiği düzeyi

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI Öğretmenlik Uygulaması II UYGULAMA KILAVUZU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNE İLİŞKİN GENEL AÇIKLAMALAR Öğretmenlik

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU

EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU FOTOĞRAF Öğrencinin; Öğretmenin; Öğrenci No :. Adı :... Adı :. Soyadı :... Soyadı :. Okulu :... Sınıfı :.... Öğretim T. :. Yaş Grubu :... Tlf No :.

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI 2017 ADAY ÖĞRETMENİN MCBÜ.EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu KARS-2019 i Bu yönerge, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU Ekim, 2017 Ankara Önsöz Bu kılavuz, 20.-20. öğretim yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi nde Öğretmenlik

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI ECE 401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI ECE 401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI ECE 401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞITIM FAKÜLTESİ TANIMLAR Bu kılavuzda geçen bazı

Detaylı

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI Sayın Uygulama Öğretmeni; 1. Bu dosyada örneği sunulan ve öğretmen adayı tarafından temin edilecek olan ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ETKİNLİK PLANI nı (Ek 1) haftalık olarak

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU TANIMLAR Bu kılavuzda geçen bazı kavram ve tanımlar aşağıda açıklanmıştır. "Öğretmen

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU 2017 GAZİANTEP İÇİNDEKİLER Sayfa ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNİN AMACI 3 ÖĞRETMENLİK

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÇALIŞMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ Aralık, 2016 Bu yönerge, Pedagojik Formasyon Sertifika Programında

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU 2014 ESKİŞEHİR Öğretmenlik Uygulamasının Tanım ve Amacı Öğretmen Adaylarının Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Öğretim Kurumlarında

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ Mart 2016 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I. Dersin Amacı Okul uygulaması çalışmalarının ikinci basamağını oluşturan Öğretmenlik

Detaylı

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI OKUL DENEYİMİ DERSİ DANIŞMAN UYGULAMA YÖNERGESİ

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI OKUL DENEYİMİ DERSİ DANIŞMAN UYGULAMA YÖNERGESİ OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI OKUL DENEYİMİ DERSİ DANIŞMAN UYGULAMA YÖNERGESİ Sayın danışman; Milli Eğitim Bakanlığı Okulöncesi Eğitim Programı yenilenerek 2013-2014 öğretim yılından itibaren

Detaylı

4.1. Genel Açıklamalar Amaç

4.1. Genel Açıklamalar Amaç lîölültl 4 : m Ö&&1M1MJK U i JMAS1 U &3U3L &ÇWL. t l/di # 4.1. Genel Açıklamalar 4.1.1. Amaç Öğretmenlik Uygulaması II çalışmalarında amaç öğretmen adaylarına, kazandıkları genel kültür, alan eğitimi ve

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ECE ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCĠ UYGULAMA REHBERĠ

T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ECE ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCĠ UYGULAMA REHBERĠ T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ECE 473-474 ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCĠ UYGULAMA REHBERĠ Değerli Öğrencilerimiz, ECE 473-474 Öğretmenlik Uygulaması dersleri kapsamında

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi Güz Dönemi Etkinlik Takvimi

AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi Güz Dönemi Etkinlik Takvimi AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi 2018-2019 Güz Dönemi Etkinlik Takvimi ETKİNLİK TARİHLERİ YAPILACAK ETKİNLİKLER 1. Hafta 08 Ekim - 12 Ekim 2018 Öğrencinin uygulama yapacağı

Detaylı

ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI

ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI TC ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI Öğretmenlik Uygulaması Dosyasında Bulunması Gereken Belgeler: Çalışma Plânı (Ek-5), Ders Gözlem Formu (Öğretmen adayının kendisinin, gözlem yaptığı derslerde dolduracağı

Detaylı

2013-2014 Bahar Dönemi ECE 204 Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem

2013-2014 Bahar Dönemi ECE 204 Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem 2013-2014 Bahar Dönemi ECE 204 Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem Değerli Öğretmenimiz; 2. Sınıf öğrencimiz 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem dersinin

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ Öğretmenlik uygulaması, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerilerini bir okul ortamında deneyip geliştirebilmesi ve mesleğinin gerektirdiği özellikleri kazanabilmesi

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ Eylül 2016 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I. Dersin Amacı Okul uygulaması çalışmalarının ikinci basamağını oluşturan

Detaylı

Ek 1. BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih :

Ek 1. BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih : BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Ek 1 Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih : Beden Eğitimi Ders Sürecinde; 1. Güler yüzlü enerjik ve otoriter bir tavır sergilenmiştir.

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapan Öğretmen Adayı Adı Soyadı : Gözlem Yapılan Öğretmen Adayı : Gözlem Yapılan Sınıf Düzeyi : Gözlem Yapılan Tarih:..

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 434 - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ AKSARAY - 2017 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM Gözlem Yönerge Kitapçığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ BAHAR

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI

EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI 2019 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ADAY ÖĞRETMEN DEVAM İZLEME ÇİZELGESİ ADAY ÖĞRETMENİN Adı ve Soyadı: Sınıf

Detaylı

FAKÜLTE OKUL İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ADAY ÖĞRETMEN KILAVUZU. AMAÇ, KAPSAM, UYGULAMA ve DEĞERLENDİRME İLKELERİ

FAKÜLTE OKUL İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ADAY ÖĞRETMEN KILAVUZU. AMAÇ, KAPSAM, UYGULAMA ve DEĞERLENDİRME İLKELERİ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE OKUL İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ADAY ÖĞRETMEN KILAVUZU AMAÇ, KAPSAM, UYGULAMA ve DEĞERLENDİRME İLKELERİ Uğur Mumcu

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ Öğretmen Adayına Öğretmenlik Uygulamasına başlayıp öğretmenlik görevini tam olarak üstlenmeden

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I 1 1. ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI PLANI 1.1. Uygulama Yeri: MEB e bağlı bağımsız anaokulu, ilköğretime bağlı anasınıfları ve özel anaokulları. 1.2. Uygulama Süresi:

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI T.C. KIRIKKALE ÜNİVERİSTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI Sorumlu Öğretim Elemanı.. Öğretmen Adayının Adı Soyadı : Numarası : Bölümü : Anabilim Dalı : Uygulama

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2017 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu Amaç: Bu kılavuz, Ege Üniversitesi

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ OKUL DENEYİMİ/ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ETKİNLİKLERİ VE AÇIKLAMALARI

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ OKUL DENEYİMİ/ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ETKİNLİKLERİ VE AÇIKLAMALARI OKUL DENEYİMİ/ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ETKİNLİKLERİ VE AÇIKLAMALARI DERSİN İŞLENİŞİ: Her ders öncesinde öğrenci o haftanın konusunu gözlemler ve raporlaştırır. Öğretim elemanı tarafından öğretmenlik uygulaması/okul

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R

Detaylı

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI Sayın Uygulama Öğretmeni; 1. Size verilen dosya içerisinde her öğrenci için doldurmanız gereken bir form (ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÖĞRETMEN ADAYI DEVAM ÇİZELGESİ) bulunmaktadır.

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ 2018 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ

Detaylı

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ A. DİL BİLEŞENLERİ VE DİL EDİNİMİ BİLGİSİ A.1. İngilizceyi sözlü ve yazılı iletişimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A.2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaşımlarını ve stratejilerini bilme A.3.

Detaylı

UYGULAMA DEVAM FİŞİ Adı Soyadı :... Sınıfı / Numarası :... Uygulama Yapılan Kurum:... Uygulama Dersi (Ders Kodu ve Adı) :... Uygulama Dönemi :..

UYGULAMA DEVAM FİŞİ Adı Soyadı :... Sınıfı / Numarası :... Uygulama Yapılan Kurum:... Uygulama Dersi (Ders Kodu ve Adı) :... Uygulama Dönemi :.. EKLER EK-1: UYGULAMA DEVAM FİŞİ UYGULAMA DEVAM FİŞİ Adı Soyadı :.... Sınıfı / Numarası :.... Uygulama Yapılan Kurum:.... Uygulama Dersi (Ders Kodu ve Adı) :... Uygulama Dönemi :.. 1. Hafta 2. Hafta 3.

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2 Öğretmenlik Uygulaması Dersi: Usul ve Esaslar Fakültemizin dördüncü sınıf öğrencileri ve Formasyon Programı öğrencilerimiz

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ESASLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ESASLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ESASLARI 1-AMAÇ, TANIM, İŞLEYİŞ VE DEĞERLENDİRME Amaç Bu dersin amacı, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerileri

Detaylı

AİBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ

AİBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ AİBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ DERS : Ö ğretm enlik U ygulam ası SINIFI: 4 DERS SAATİ: 2 teorik+6 U ygulam a SÜRE : II. Y arıyıl KREDİSİ : 5 DERS KODU:4Û5 Dersin

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

Okul Deneyimi I ve II öğretmenlik uygulaması tamamlandığında.öğretmen_adayları aşağıdaki özelilikleri kazanmış olmalıdırlar:

Okul Deneyimi I ve II öğretmenlik uygulaması tamamlandığında.öğretmen_adayları aşağıdaki özelilikleri kazanmış olmalıdırlar: OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI Okul Deneyimi Aday öğretmenlerin okullarda yaptığı çalışmalardır. Okul Deneyimi i ve Okul Deneyimi II, öğretmenlik uygulamaları i olarak ders halinde düzenlenmiştir.

Detaylı

İlke 1: İyi Bir Öğrenme Ortamı Öğrenci-Okul Arasındaki Etkili İletişimi Teşvik Eder. İfadeler/ Yapılma Sıklıkları Çok Sık

İlke 1: İyi Bir Öğrenme Ortamı Öğrenci-Okul Arasındaki Etkili İletişimi Teşvik Eder. İfadeler/ Yapılma Sıklıkları Çok Sık Saygı değer öğretmen bu çalışma iyi bir eğitim için yedi ilkenin kullanımı üzerine hazırlanmıştır. Vereceğiniz cevaplar çalışmadan başka hiçbir yerde kullanılmayacaktır. İçtenlikle cevaplandıracağınızı

Detaylı

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği lisans programında

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 316 - OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ AKSARAY 2017 1 Amaç T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ SHB 220 YAZ STAJI KARNESİ Öğrencinin Adı ve Soyadı: Fotoğraf Doğum Tarihi/Yeri: TC Kimlik No: Dönemi: Numarası: Staj Başlama Tarihi: Staj Bitiş Tarihi: Yukarıda

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ* AMAÇ VE KAPSAM

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ* AMAÇ VE KAPSAM T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ* AMAÇ VE KAPSAM Amaç MADDE 1- Bu yönerge İstanbul Medipol Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ 2015 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI Sorumlu Öğretim Elemanı Öğretmen Adayının; Adı/Soyadı : Numarası : Bölümü : Anabilim Dalı : Uygulama Okulu : KIRIKKALE-2014 ÖĞRETMENLİK

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI SNO 472 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II KILAVUZU Bu ders öğretmen adayının öğretmenlik formasyonu

Detaylı

Öğretmenlik Uygulaması Dosyası

Öğretmenlik Uygulaması Dosyası T.C. KIRIKKALE ÜNİVERİSTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Dosyası Sorumlu Öğretim Elemanı.. Öğretmen Adayının Adı Soyadı : Numarası : Bölümü : Anabilim Dalı : Uygulama

Detaylı

Öğretmenlik Uygulaması Dersi Uygulama Yönergesi

Öğretmenlik Uygulaması Dersi Uygulama Yönergesi T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Öğretmenlik Uygulaması Dersi Uygulama Yönergesi İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 İçerik... 2 Dönem Sonu Değerlendirmesi... 4 Uygulama Esasları... 4 Öğretmenlik Uygulaması

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - II

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - II OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - II 1 1. ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II PLANI 1.1. Uygulama Yeri: MEB e bağlı bağımsız anaokulu, ilkokullara bağlı anasınıfları ve özel anaokulları. 1.2. Uygulama Süresi:

Detaylı

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK PROGRAMI DERS BİLGİ FORMU

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK PROGRAMI DERS BİLGİ FORMU AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK PROGRAMI DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Hemşirelikte Öğretim Ders Kodu HEM403 Ders Düzeyi Lisans AKTS Kredi 8 İş Yükü

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Dersin Adı Öğretim Dili Hareket Gelişimi ve Eğitimi TÜRKÇE Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU

DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU Dersin İçeriği: Topluma hizmet uygulamalarının önemi, toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projeler

Detaylı

TYYÇ-PDR PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-PDR PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TYYÇ -LİSANS EQF-LLL: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey BİLGİ YÖK Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI BİLGİ PÇ1 PÇ2

Detaylı

Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16. Ders Bilgileri

Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16. Ders Bilgileri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : 0310500149 Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I HAFTA KONULAR 1. 1. Sınıfın haftalık ders programını edinerek uygulama dosyasına koyar. 2. Sınıfın öğrenci listesini edinerek uygulama dosyasına koyar. 3. Sınıfın yıllık ve ünite

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI AMAÇ, KAPSAM, İŞLEYİŞ ve DEĞERLENDİRME Amaç Bu dersin amacı, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerileri okul ortamında uygulamak ve mesleğin gerektirdiği nitelikleri kazanmaktır.

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. 1. Oyun tanımı ve Oyunun tarihçesini öğrenir.

AVRASYA UNIVERSITY. 1. Oyun tanımı ve Oyunun tarihçesini öğrenir. Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili Oyun ve Oyun Materyalleri Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer

Detaylı

Sekizinci Kurul Poster Çalışması

Sekizinci Kurul Poster Çalışması Sekizinci Kurul Poster Çalışması Sayın Öğretim Üyesi, Tıp Fakültesi 3. Sınıf Kardiyorespiratuvar hastalıklara giriş ders kurulu 5. Sınıftaki staj kurulu ve ilave eğitimöğretim etkinlikleri ile birlikte

Detaylı

Başarılar! Uygulama Öğretim Elemanının Ad ve Soyadı : İmza

Başarılar! Uygulama Öğretim Elemanının Ad ve Soyadı : İmza EK 1. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÖĞRETMEN ADAYI KILAVUZU Bu kılavuz, öğretmen eğitimi programlarının önemli bir boyutunu oluşturan Öğretmenlik Uygulaması dersi için

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANNE BABA EĞİTİMİ Ders No : 0100101 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ BESLENME ve DĠYETETĠK BÖLÜMÜ 4. SINIF STAJ (UYGULAMA) YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM KAPSAM

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ BESLENME ve DĠYETETĠK BÖLÜMÜ 4. SINIF STAJ (UYGULAMA) YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM KAPSAM GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ BESLENME ve DĠYETETĠK BÖLÜMÜ 4. SINIF STAJ (UYGULAMA) YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM KAPSAM MADDE 1: Bu yönerge 15 Ağustos 2013 tarihli Gazi Üniversitesi Eğitim-Öğretim

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK/EBELİK BÖLÜMÜ 8. YARIYIL UYGULAMA (İNTÖRNLÜK) YÖNERGESİ (22.01.2015 Tarih, 442 Sayılı Ve 24 Numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ TANITIM BİLGİLERİ FORMU

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ TANITIM BİLGİLERİ FORMU 1 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ TANITIM BİLGİLERİ FORMU Öğretmen adayının Adı Soyadı Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Yılı ve Dönemi Uygulama Okulunun Adı Uygulama Öğretmeninin

Detaylı

TYYÇ-İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TYYÇ -LİSANS EQF-LLL: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey BİLGİ YÖK Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI BİLGİ PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4

Detaylı

TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ-PROGRAM YETERLĠLĠKLERĠ-TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ

TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ-PROGRAM YETERLĠLĠKLERĠ-TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ BECERĠLER BĠLGĠ BĠLGĠ BECERĠLER TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ--TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ (Mimarlık ve Yapı) 1. İlgili alanda insan ve toplum odaklı, çevreye (doğal ve yapılı) duyarlı

Detaylı

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ A. DĠL BĠLEġENLERĠ VE DĠL EDĠNĠMĠ BĠLGĠSĠ A1. Ġngilizceyi sözlü ve yazılı iletiģimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaģımlarını ve stratejilerini bilme Bu alan,

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI 2017-BAHAR 23 ŞUBAT 2017 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EK 1. PROJE/ETKİNLİK

Detaylı

TYYÇ-BÖTE PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-BÖTE PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ (TYYÇ) 6. Düzey (Lisans Eğitimi) Yeterlilikleri Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen

Detaylı

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir?

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG), okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MATERYAL GELİŞTİRME Ders No : 0310340081 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: 2015-2016 Güz Dönemi 1 Orta 2 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar 0% 0% 0% 20% 80% arasındaki ilişkileri anladım Kuramsal ve

Detaylı

UYGULAMA DEVAM FİŞİ Adı Soyadı :... Sınıfı / Numarası :... Uygulama Yapılan Kurum:... Uygulama Dersi (Ders Kodu ve Adı) :... Uygulama Dönemi :..

UYGULAMA DEVAM FİŞİ Adı Soyadı :... Sınıfı / Numarası :... Uygulama Yapılan Kurum:... Uygulama Dersi (Ders Kodu ve Adı) :... Uygulama Dönemi :.. EKLER EK-1: UYGULAMA DEVAM FİŞİ UYGULAMA DEVAM FİŞİ Adı Soyadı :.... Sınıfı / Numarası :.... Uygulama Yapılan Kurum:.... Uygulama Dersi (Ders Kodu ve Adı) :... Uygulama Dönemi :.. 1. Hafta 2. Hafta 3.

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Drama SNF206 4. 2+2 3 4 Ön

Detaylı

TC GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖZLEM DOSYASI

TC GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖZLEM DOSYASI TC GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖZLEM DOSYASI Okul Deneyimi Dosyasında Bulunması Gereken Belgeler: 1. Çalışma Plânı (Ek-1) 2. Ders Devam Formları (Ek-7,8) 3. Etkinlik Raporları (Ek-2)

Detaylı

KIRIKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠLKÖĞRETĠM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESĠ ÖĞRETMENLĠĞĠ OKUL DENEYĠMĠ DERSĠ UYGULAMA KILAVUZU

KIRIKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠLKÖĞRETĠM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESĠ ÖĞRETMENLĠĞĠ OKUL DENEYĠMĠ DERSĠ UYGULAMA KILAVUZU KIRIKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠLKÖĞRETĠM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESĠ ÖĞRETMENLĠĞĠ OKUL DENEYĠMĠ DERSĠ UYGULAMA KILAVUZU Dersin Tanımı: Bu ders okul öncesi eğitim kurumlarında haftada bir gün gözlem yapmayı

Detaylı

RAPOR ÖĞRETİM ÜYELERİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ BULGULARI

RAPOR ÖĞRETİM ÜYELERİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ BULGULARI RAPOR ÖĞRETİM ÜYELERİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ BULGULARI Bu rapor dört alt başlık altında düzenlenmiştir. İlk başlık genel katılım hakkında bilgi vermektedir. İkinci alt başlıkta performans ortalamaları

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı ECE 404 Mezuniyet Portfolyosu Dersi Yönergesi Dersin Amacı Mezuniyet Portfolyosu dersinin amacı; okul öncesi eğitimi lisans programını

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ. Pedagojik Formasyon Eğitimi. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ. Pedagojik Formasyon Eğitimi. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Dersi Kılavuzu Öğretmen Adayının Adı Soyadı : Numarası : Sınıfı : Öğretim Türü : Sorumlu Öğretim Elemanı : Uygulama Okulu : Uygulama

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, eğitim fakültelerinde

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı TUR001 Türkçe 1 5 ECTS Ders Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 2 - - Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

Okul Öncesi Eğitimde Özel Öğretim Yöntemleri - I. Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu

Okul Öncesi Eğitimde Özel Öğretim Yöntemleri - I. Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu Okul Öncesi Eğitimde Özel Öğretim Yöntemleri - I Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu Sunu İçeriği: A. Programın İçeriği B. Derslerin İşlenişi C. Değerlendirme Esasları D. Beklentiler 2 A. Programın

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLARDA DUYGU VE DAVRANIŞ KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLARDA DUYGU VE DAVRANIŞ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLARDA DUYGU VE DAVRANIŞ KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN DAYANAĞI 1 PROGRAMA

Detaylı

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti 1 SF SF 2 Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Eğitimin temel basamağı olan Okul Öncesi Eğitim nitelikli ve çok yönlü bir eğitim sürecini gerektirir. Çocukların keyifli zengin

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU ECTS Ders Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi Kredisi (Saat/Hafta) Uygulama (Saat/Hafta) İş Hayatı İçin 2 Laboratuar 9053032 6 2 İngilizce (Saat/Hafta) Dersin Dili İngilizce Dersin

Detaylı

Güz Dönemi Fizik Bölümü Maddenin Manyetik ve Dielektrik Özellikleri Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi

Güz Dönemi Fizik Bölümü Maddenin Manyetik ve Dielektrik Özellikleri Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi 2015-2016 Güz Dönemi Fizik Bölümü Maddenin Manyetik ve Dielektrik Özellikleri Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi 1 2 Orta 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar arasındaki ilişkileri

Detaylı

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Ders Adı Tez Konularında Özel Çalışmalar Ders Kodu MECE 598 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bahar 0 0 0 0 10 Ön Koşul

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Dersin Adı Öğretim Dili Erken Çocukluk Döneminde Program Geliştirme TÜRKÇE Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan

Detaylı