BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI"

Transkript

1 GÜZ DÖNEMİ OMES 303 OKUL DENEYİMİ DERSİ UYGULAMA KILAVUZU Değerli Öğretmenimiz; Anabilim dalımızın 3. Sınıf öğrencisi Akademik Yılı Güz Dönemi Okul Deneyimi dersinin uygulamasını sınıfınızda yapacaktır. Öğrencimizin uygulama süreci ile ilgili her türlü değerlendirme-yönlendirme kurum sorumlularının bilgisi ve yetkisindedir. Öğrencimizden okul deneyimi dersi kapsamında aşağıda belirtilen sorumlulukları yerine getirmesi beklenmektedir. 1. Öğrencimizin anaokulunun/anasınıfının mevcut eğitim programına uyması, gözlem yapması ve raporlaması, yarım günlük eğitim akışı ve etkinlik planı hazırlaması ve uygulaması gerekmektedir. 2. Öğrencimiz, ders kapsamında hazırladığı etkinlik planlarını bir hafta öncesinden size gösterip onayınızı almalıdır. Bu süreçte sizin gönüllü olarak sağlayacağınız her türlü destek ve danışmanlık öğrencimiz için çok önemli olacaktır. 3. Öğrencimizin kendinden kaynaklanan devamsızlıklarını telafisi zorunludur. Öğrenci, telafisini sizin ve kendisinin birlikte belirlediği bir zamanda yapacaktır. 4. Kurum içinde öğretmenler için geçerli olan tüm kurallar (giyim, mesai saatlari vb) öğrencimiz için de geçerlidir. Öğrencilerimizin öğretmenlik mesleğine ilişkin olumlu modeller oluşturmasında mesleki desteğinizin ve danışmanlığınızın önemini belirtmek istiyoruz. Öğrencilerimizin çeşitli etkinlik planları hazırlamaları deneyim kazanmaları açısından önemli görülmektedir. Katkılarınız öğrencimizin gelişimi için önemlidir.

2 Değerli Öğrencilerimiz; Yeni başlayacağınız uygulama sürecinin hepiniz için yararlı, eğitici ve zevkli bir deneyim olmasını dileriz. Bu ders kapsamındaki sorumluluklarınız; gözlem (okulu, sınıfı, portfolyo dosyaları, çocukları vb.) plan hazırlama ve uygulama (günlük eğitim akışı ve etkinlik planı) seminere katılım (sürecin tartışıldığı) Bu doğrultuda: Bozok Üniversitesi lisans eğitim öğretim yönetmeliğine uygun giyinin ve daha rahat hareket etmeniz için staj okuluna temiz ayakkabı götürünüz. Staja gidemeyeceğiniz bir durumda öncelikle ders danışmanınızı ve sınıf öğretmeninizi ya da kurum yöneticisini bilgilendirmeniz ve durumu belgelendirmeniz gerektiğini; yoklama çizelgesine bu devamsızlığın işlenmesi gerektiğini ve günün telafisinin yapılmasının mecburi olduğunu unutmayınız. Uygulama okulundaki giriş-çıkış saatlerine dikkat etmeniz, kurallara uymanız, planlama ve uygulama sürecinde sınıf öğretmenizle birlikte hareket etmeniz beklenmektedir. Kurumda yaşadığınız sizi rahatsız eden bir durumda öncelikle ders danışmanınızla görüşmeniz gerekmektedir. Planlarınızı yapmadan önce sınıf öğretmeni ve ders danışmanınızla görüşerek onay almanız ve sonra uygulamaya geçmeniz gerekmektedir. Uygulama öncesinde mutlaka ön hazırlıklarınızı yapınız. Uygulama sırasında ve sonrasında iyi giden ve gitmeyen durumları yeniden gözden geçirin ve kendinizi geliştirmeye çalışınız. Uygulama bittikten sonra sınıf öğretmenizle görüşerek yaptığınız uygulama ile ilgili görüşlerini alınız. Hepinize başarılı uygulamalar!

3 Güz Dönemi OMES 303 Okul Deneyimi Dersin Amaçları Dersin temel amacı; öğretmen adayının öğretmenlik mesleğini ve erken çocukluk eğitim ve bakım hizmeti veren kurumların yapısını, işleyişini tanımasıdır. Öğretmen adayının eğitim kurumlarında gözlemler ve uygulamalar yaparak öğretmenlik mesleği ve erken çocukluk eğitimi alanının gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanması da amaçlanmaktadır. Beklentiler Bu ders haftada bir yarım gün olarak yapılacaktır. Uygulamalarda dönem boyunca 2 tane grup çalışması, 11 tane de bireysel çalışma olmak üzere toplam 13 çalışma yürütülecektir. Öğrenciler (varsa aynı sınıftaki arkadaşıyla birlikte) dönem boyunca her yarım gün için eğitim akışı ve akışta yer alan en az 2 etkinlik planı hazırlamalıdır. Bu etkinlik planı formatına uygun olarak hazırlanmalıdır. Hazırlanan planlar önce ders danışmanının onayına sunulmalı, sonrasında sınıf öğretmenine de onaylatılarak uygulanmalıdır. OMES 303 Okul Deneyimi dersinde devam zorunluluğu bulunmaktadır. Herhangi bir şekilde uygulamaya gidilemeyen günlerin telafisinin; staj okulundaki öğretmeninizin uygun gördüğü bir zamanda ve ders danışmanının bilgisi dâhilinde, eğitim dönemi içinde yapılması gerekmektedir. Ara rapor ve final raporları uygulamadan sorumlu ders danışmanının belirlediği tarihlerde teslim edilecektir. Değerlendirme Ara Rapor: İlk 7 çalışmanın raporları ve sınıf öğretmeni ara değerlendirme formu üzerinden değerlendirme yapılacaktır Genel Değerlendirme: Uygulama haftalarına yönelik raporlar, sınıf öğretmeni değerlendirme formu, danışman değerlendirme formu üzerinden bir değerlendirme yapılacaktır. Etkinliğe ait planlarda, danışman ve öğretmen imzaları bulunmalıdır. Değerlendirme Kriterleri Değerlendirme Yüzdeleri Çalışma 1: Kurumu, programı ve sınıfı tanıma %10 Çalışma 2: Aylık ve günlük planlar ve değerlendirme süreci/öğretmenin okuldaki bir günü Çalışma 3: Bir çocuğun detaylı olarak gözlenmesi ve gelişim raporunun yazılması/ Okul-aile ve toplum işbirliği Çalışma 4: 10 haftalık eğitim akışı ve etkinlik planı hazırlama ve uygulama %5 + %5 = %10 %5 + %5 = %10 %35 + %35 = %70 * Uygulama yapılmayan günlerin telafisinin eğitim dönemi içinde yapılması zorunludur.

4 Tarih 1.Hafta: Hafta: Hafta: Hafta: Hafta: Hafta: Hafta: ARA RAPOR TESLİMİ 8.Hafta: Hafta: Konu Çalışma Takvimi Dersin ve hedeflerin tanıtımı; ders içeriğinin, ödevlerin ve beklentilerin açıklanması; uygulama okullarının ilan edilmesi Çalışma 1: Kurumu, programı ve sınıfı tanıma ve tanışma (gözlem ve rapor) Çalışma 2: Kurumda uygulanan aylık plan ile etkinlik planları ve uygulamaları (rapor) Öğretmenin okuldaki bir günü (gözlem ve rapor) Çalışma 3: Bir çocuğun detaylı olarak gözlenmesi ve gelişim raporunun yazılması (rapor) Okul-aile ve toplum işbirliği (görüşme ve rapor) Uygulama: Eğitim akışı, etkinlik planlama ve uygulama Uygulama: Eğitim akışı, etkinlik planlama ve uygulama Uygulama: Eğitim akışı, etkinlik planlama ve uygulama (ARA RAPOR: İlk 3 haftaya ilişkin çalışma raporları ve sonraki 3 haftayı içeren Uygulama Raporlarını içerecektir) Uygulama: Eğitim akışı, etkinlik planlama ve uygulama Uygulama: Eğitim akışı, etkinlik planlama ve uygulama 10.Hafta: Uygulama: Eğitim akışı, etkinlik planlama ve uygulama 11.Hafta: Uygulama: Eğitim akışı, etkinlik planlama ve uygulama 12.Hafta: Uygulama: Eğitim akışı, etkinlik planlama ve uygulama 13. Hafta: FİNAL RAPORU: Uygulama: Eğitim akışı, etkinlik planlama ve uygulama Final raporlarının teslim tarihi

5 ÇALIŞMA 1: Kurumu, Programı ve Sınıfı Tanıma Kuruma Dair Genel Bilgiler; a) Kurumun adı b) Kurumun amacı c) Kurumun/sınıfın fiziksel özellikleri (eğitim ortamı ve donanım, öğrenme merkezleri, iç-dış mekan oyun alanları, yemekhane, uyku-dinlenme bölümü ve hijyen koşulları) d) Kurumdan yararlanan çocuklara ait genel bilgiler (mevcut, yaş grupları, cinsiyet ve özel gereksinimli çocuk var mı?) e) Aileleri tanımlayan özellikler ve ailelere ait genel bilgiler (ailedeki çocuk sayısı, yaşları, eğitim durumları, meslekleri) f) Kurumda çalışan eğitimcilere ait genel bilgiler (eğitim durumu, mesleki tecrübe, tükenmişlik düzeyleri, evli-bekâr, çocuk sahibi mi?) g) Kurumda çalışan yardımcı personele ait genel bilgiler (eğitim durumu, mesleki tecrübe, tükenmişlik düzeyleri, evli-bekâr, çocuk sahibi mi?) h) Kurumda uygulanan eğitim programı hakkında genel bilgiler i) Sınıfınızın eğitim ortamı ve donanımı Tartışma; j) Sınıfınızın fiziksel koşullarını tanımlayarak çocuklar için uygun fiziksel koşullara sahip olup olmadığını tartışınız. k) Okulun sosyal atmosferini nasıl algıladığınızı yazınız. ÇALIŞMA 2: Aylık Plan ile Etkinlik Planları ve Uygulamaları Grup çalışması: Gözlemlediğiniz sınıfta kullanılan planları inceleyiniz. İncelediğiniz planların nasıl yapıldığını ve yapılan planlamaların günlük plana nasıl aktarıldığını, öğretmenlerin planlama ile ilgili ne gibi sorunlarla karşılaştıklarını, ne tür çözüm önerileri ürettikleri, değerlendirme sürecinde çocukları, programı ve kendilerini nasıl ve ne zaman değerlendirdiği ve değerlendirme sonucunda neler yaptığı ile ilgili olarak sınıf öğretmeninizle bir görüşme yapınız. Görüşme yoluyla elde ettiğiniz bilgileri kısa bir rapor şeklinde teslim ediniz. Görüşmede sorulabilecek sorular: 1- Aylık planda yer verdiğiniz kazanım ve göstergelerin hepsini etkinlik planlarınızda kullanıyor musunuz? 2- Aylık planlarınızı tek başına mı yoksa diğer öğretmenlerle işbirliği yaparak mı oluşturuyorsunuz? Sizce hangisi daha etkili? 3- Planlama ile ilgili zorluklar yaşıyor musunuz? Bunlara çözüm önerileriniz nelerdir?

6 Öğretmenin okuldaki bir günü Grup çalışması: Öğretmenin sınıf içi ve dışındaki yaptığı tüm işlerin bir listesini süre belirterek ayrıntılı olarak yazınız. Örneğin: Çocukları karşılama, gözlem yapma, etkinlik hazırlama, hikâye okuma, vb. Gün sonunda gözlediğiniz öğretmene bu günün onun okulda geçirdiği günleri temsil eden iyi bir örnek olup olmadığını sorunuz. ÇALIŞMA 3: Bir çocuğun detaylı olarak gözlemlenmesi ve gelişim raporunun yazılması Bireysel çalışma: a) Çocuk gözlem formunun düzenli bir şekilde doldurulması b) Dönem sonunda gözlemlediğiniz çocuğa yönelik gelişim raporunun yazılması Okul, aile ve toplum işbirliği Bireysel çalışma: Okul-aile ve toplum işbirliği ile ilgili olarak literatürle destekleyerek sınıf öğretmeninizle bir görüşme yapınız. Görüşme yoluyla elde ettiğiniz bilgileri kısa bir rapor şeklinde teslim ediniz. a) Sınıf ve okulunuzda aile katılımı çalışmaları nelerdir? Bu çalışmalar hangi sıklıkta yapılıyor? b) Bu çalışmaların etkili olduğunu düşünüyor musunuz? Açıklayınız. c) Ailelerle iletişim kurarken nelere dikkat edersiniz? Gerçekleştirdiğiniz aile katılımı etkinliklerinden bahseder misiniz? d) Size göre, okul-aile-toplum işbirliğinin erken çocukluk eğitimi için önemi nedir? e) Mesleğe atıldığınızda bu işbirliğini ne şekilde gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz? ÇALIŞMA 4: 10 haftalık uygulama Bireysel çalışma: Öğrenciler, (varsa birlikte uygulama yaptıkları arkadaşlarıyla), yarım günlük eğitim akışı ve etkinlik planı formatı (2013 Okul Öncesi Eğitim Programı çerçevesinde) hazırlamalıdır. Öğrenciler öncelikle öğretmenlerden aylık planları alarak ayrıntılı bir şekilde incelemelidir. Sonrasında öğretmenlerinin yönlendirmesi ile kazanım ve göstergeleri belirleyerek etkinlikleri planlamalıdır. Bu planlar önce ders danışmanının sonrasında sınıf öğretmeninin onayı alınarak uygulanmalıdır. Not: Çocukları içermeyecek şekilde, okul idaresinden izin alarak, çalışmalarınıza uygun olanlarının fotoğraflarını çekiniz ve dosyanıza ekleyiniz.

7 GÜZ DÖNEMİ OMES 303 OKUL DENEYİMİ ÖĞRENCİ ARA DEĞERLENDİRME FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Uygulama Yapılan Okul: 1) Öğrencinin uygulamaya ve sınıfın genel işleyişine katılımını değerlendiriniz. Yaş Grubu: Okul Uygulama Öğretmeni: Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor 2) Öğrencinin okuldaki çalışanlarla ve çocuklarla olan iletişimini değerlendiriniz. Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor 3) Öğrencinin verilen görev ve sorumlukları yerine getirmede gösterdiği çaba ve duyarlılığı değerlendiriniz. Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor 4) Öğrencinin plan hazırlama sürecini değerlendiriniz. (Günlük Etkinlik Planı ve plana uygun materyalleri önceden hazırlama ve sınıf öğretmeni ile paylaşma) Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor 5) Öğrencinin Staj uygulama sürecini değerlendiriniz. Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor Öğrenciyi değerlendirirken yukarıdaki maddeleri göz önüne alarak uygun kutucuğu işaretleyiniz. Varsa görüş ve önerilerinizi yazınız. Not: Lütfen bu formu uygulamanın 6. haftasında uygulama öğrencisine kapalı bir zarf içinde teslim ediniz.

8 GÜZ DÖNEMİ OMES 303 OKUL DENEYİMİ ÖĞRENCİ GENEL DEĞERLENDİRME FORMU Öğretmen Adayı: Tarih: Okulu: Yaş Grubu: Bu değerlendirme formundaki maddelerin karşısında bulunan kısaltmaların anlamı: (YD) = Yeterli Değil (KY) = Kısmen Yeterli (Y) = Yeterli Uygun olan seçeneği işaretleyiniz. ÖĞRETMEN ADAYININ GENEL ÖZELLİKLERİ YD KY Y 1 Mesleğe yönelik ilgi ve istek gösterme 2 Profesyonel ve tarafsız olma 3 Uygulamaya geliş-gidiş saatlerine dikkat etme 4 Uygulamaya hazırlıklı gelme 5 Sorumluklarını zamanında yerine getirme 6 Okul personeliyle uyumlu çalışma ALAN EĞİTİMİ BİLGİSİ YD KY Y 7 Çocukların gelişim özelliklerine uygun eğitim sunabilme 8 Sınıfta uygulanan programı takip edebilme 9 Günlük eğitim akışını takip edebilme 10 Değerlendirme çalışmalarını yürütebilme ÖĞRETME-ÖĞRENME SÜRECİ- PLANLAMA& UYGULAMA YD KY Y 11 Çocukların gelişim özelliklerine uygun kazanım ve göstergeler seçebilme 12 Kazanım ve göstergelere uygun etkinlikler planlayabilme 13 Kazanım ve göstergelere uygun değerlendirme biçimleri belirleyebilme 14 Çeşitli öğretim yöntem ve tekniklerini uygun biçimde kullanabilme 15 Proje ve üç boyutlu çalışmalar düzenleyebilme 16 Planlama sürecinde çocukların güvenliğini dikkate alma 17 Çeşitli öğretim materyallerini hazırlayabilme ve kullanabilme 18 Öğretimi bireysel farklılıklara göre sürdürebilme 19 Etkinliklerde zamanı verimli kullanabilme 20 Yaratıcılığı destekleyici sanat çalışmaları düzenleyebilme 21 Çocukların gelişimlerine ve ilgilerine uygun sınıf içi ve açık hava etkinlikleri düzenleyebilme 22 Türkçe etkinliklerini uygulayabilme 23 Farklı materyallerle ses tonu ve mimiklerini kullanarak etkin olarak hikâye anlatabilme 24 Öğrenme merkezlerinde çocukların oyunlarına rehberlik edebilme ve katılabilme 25 Ritim araçları ve enstrüman kullanabilme

9 26 Müzik dinlemeyi, ses çalışmalarını kullanabilme 27 Müzikli dans ve drama çalışmalarını uygulayabilme 28 Çocukların gelişimlerine ve ilgilerine uygun okuma-yazmaya hazırlık etkinliği düzenleyebilme 29 Çocukların gelişimlerine ve ilgilerine uygun fen çalışmaları düzenleyebilme 30 Çocukların gelişimlerine ve ilgilerine uygun matematik çalışmaları düzenleyebilme ÖĞRETME- ÖĞRENME SÜRECİ DEĞERLENDİRME Etkinlik Sürecini Gözden Geçirmeyi Amaçlayan Sorular Sorma 31 Değerlendirmede etkinliğin sürecinin gözden geçirilmesini sağlayıcı sorular sorma 32 Çocuklara etkinlik sırasında ne hissettiklerini sorarak onların kendi duygularını ve arkadaşlarının duygularını anlamalarına yardımcı olma 33 Etkinlikte ele alınan kazanım ve göstergelere yönelik sorular sorarak etkinliği değerlendirme Çocukların etkinlikte yapılanlarla kendi yaşantıları arasında ilişki kurabilmeleri için sorular sorma Günü değerlendirme zamanında çocukların gün içinde yapılanlarla ilgili farkındalıklarını belirleme 36 Gözlem yaptığı çocuğun gelişimini gözlem formuyla sistematik bir şekilde kayıt altına alma 37 Kendi yeterlilik düzeyi ile ilgili olarak öğretmen görüşlerini alma YD KY Y SINIF YÖNETİMİ YD KY Y 38 Etkinliklere uygun bir giriş yapabilme, çocukların ilgi ve dikkatini çekebilme 39 Çocukların etkinliklere etkin katılımlarını sağlayabilme 40 Kesinti ve engellemelere karşı uygun önlemler alabilme 41 Çocukların bir sonraki etkinliğe geçişlerini sağlayabilme 42 Rutin etkinliklerde (kahvaltı, temizlik vb) çocuklara rehberlik edebilme 43 Anlaşılır açıklamalar ve yönergeler verebilme 44 Çocukları ilgi ile dinleme 45 Ses tonunu etkili biçimde kullanabilme 46 Sözel dili ve beden dilini etkili biçimde kullanabilme 47 Çocukların soru sormaları ve katılımları için fırsatlar yaratabilme 48 Çocuklara uygun dönütler verebilme 49 Sınıf öğretmeni ve okuldaki diğer personelle iletişim kurabilme 50 Mesleki öneri ve eleştirilere açık olma İLETİŞİM YD KY Y

10 Aday hakkında eklemek istediğiniz başka görüşleriniz varsa yazınız: Değerlendirmenizi nota dönüştürme: E, K ve İ nin sayısal değerleri sırasıyla YD=1 ; KY=1,5; Y=2dir. Değerlendirilen aday öğretmenin aldığı, toplam puan için Y, K, İ sayılarını verilen değerlerle çarparak elde ettiğiniz sonuçları toplayınız.( Örneğin ; 6 YD, 10 KY, 34 Y alan bir aday öğretmenin notu: (6 X 1) + (10 X 1,5) + (34 X 2)= 89 olacaktır) Adaya Verdiğiniz Dönem Notu: İmza Uygulama Öğretmeni

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi Değerli Öğretmenimiz; Hacettepe Üniversitesi 2013-2014 Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi 3. Sınıf öğrencimiz 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi Okul Deneyimi dersinin uygulamasını sınıfınızda yapacaktır.

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I DERSİN AMAÇLARI 1. Okul öncesi çağı çocuklarının gelişim

Detaylı

2013-2014 Bahar Dönemi ECE 204 Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem

2013-2014 Bahar Dönemi ECE 204 Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem 2013-2014 Bahar Dönemi ECE 204 Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem Değerli Öğretmenimiz; 2. Sınıf öğrencimiz 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem dersinin

Detaylı

İ sütunu işaretlenmiş her bir madde için (3) puan verilerek toplam puan hesaplanır.

İ sütunu işaretlenmiş her bir madde için (3) puan verilerek toplam puan hesaplanır. Öğretmenlik Uygulaması Değerlendirme Formu Bu bölümde örneği sunulan öğretmenlik uygulaması değerlendirme formu öğretmen adayının öğretmenlik becerileri konusunda sağladığı gelişmeleri ve eriştiği düzeyi

Detaylı

1. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esastır.

1. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esastır. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ GÖLHİSAR SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI OKULÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ KILAVUZU DERSİN AMAÇLARI 1. Okul öncesi çağı çocuklarının

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU Ekim, 2017 Ankara Önsöz Bu kılavuz, 20.-20. öğretim yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi nde Öğretmenlik

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI Öğretmenlik Uygulaması II UYGULAMA KILAVUZU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNE İLİŞKİN GENEL AÇIKLAMALAR Öğretmenlik

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI 2017 ADAY ÖĞRETMENİN MCBÜ.EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II Uygulama El Kitabı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI İÇİNDEKİLER TANIMLAR...2 DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ;...3 UYGULAMA ÖĞRETMENİ VE UYGULAMA ÖĞRETİM

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU

EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU FOTOĞRAF Öğrencinin; Öğretmenin; Öğrenci No :. Adı :... Adı :. Soyadı :... Soyadı :. Okulu :... Sınıfı :.... Öğretim T. :. Yaş Grubu :... Tlf No :.

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu KARS-2019 i Bu yönerge, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU 2017 GAZİANTEP İÇİNDEKİLER Sayfa ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNİN AMACI 3 ÖĞRETMENLİK

Detaylı

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II Uygulama El Kitabı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI İÇİNDEKİLER TANIMLAR... 2 DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ... 3 UYGULAMA ÖĞRETMENİ VE UYGULAMA

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU 2014 ESKİŞEHİR Öğretmenlik Uygulamasının Tanım ve Amacı Öğretmen Adaylarının Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Öğretim Kurumlarında

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ Mart 2016 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I. Dersin Amacı Okul uygulaması çalışmalarının ikinci basamağını oluşturan Öğretmenlik

Detaylı

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI Sayın Uygulama Öğretmeni; 1. Bu dosyada örneği sunulan ve öğretmen adayı tarafından temin edilecek olan ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ETKİNLİK PLANI nı (Ek 1) haftalık olarak

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÇALIŞMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ Aralık, 2016 Bu yönerge, Pedagojik Formasyon Sertifika Programında

Detaylı

AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi Güz Dönemi Etkinlik Takvimi

AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi Güz Dönemi Etkinlik Takvimi AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi 2018-2019 Güz Dönemi Etkinlik Takvimi ETKİNLİK TARİHLERİ YAPILACAK ETKİNLİKLER 1. Hafta 08 Ekim - 12 Ekim 2018 Öğrencinin uygulama yapacağı

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI ECE 401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI ECE 401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI ECE 401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞITIM FAKÜLTESİ TANIMLAR Bu kılavuzda geçen bazı

Detaylı

KIRIKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠLKÖĞRETĠM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESĠ ÖĞRETMENLĠĞĠ OKUL DENEYĠMĠ DERSĠ UYGULAMA KILAVUZU

KIRIKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠLKÖĞRETĠM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESĠ ÖĞRETMENLĠĞĠ OKUL DENEYĠMĠ DERSĠ UYGULAMA KILAVUZU KIRIKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠLKÖĞRETĠM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESĠ ÖĞRETMENLĠĞĠ OKUL DENEYĠMĠ DERSĠ UYGULAMA KILAVUZU Dersin Tanımı: Bu ders okul öncesi eğitim kurumlarında haftada bir gün gözlem yapmayı

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM Gözlem Yönerge Kitapçığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ BAHAR

Detaylı

4.1. Genel Açıklamalar Amaç

4.1. Genel Açıklamalar Amaç lîölültl 4 : m Ö&&1M1MJK U i JMAS1 U &3U3L &ÇWL. t l/di # 4.1. Genel Açıklamalar 4.1.1. Amaç Öğretmenlik Uygulaması II çalışmalarında amaç öğretmen adaylarına, kazandıkları genel kültür, alan eğitimi ve

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI

EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI 2019 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ADAY ÖĞRETMEN DEVAM İZLEME ÇİZELGESİ ADAY ÖĞRETMENİN Adı ve Soyadı: Sınıf

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 434 - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ AKSARAY - 2017 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU TANIMLAR Bu kılavuzda geçen bazı kavram ve tanımlar aşağıda açıklanmıştır. "Öğretmen

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ Eylül 2016 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I. Dersin Amacı Okul uygulaması çalışmalarının ikinci basamağını oluşturan

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I 1 1. ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI PLANI 1.1. Uygulama Yeri: MEB e bağlı bağımsız anaokulu, ilköğretime bağlı anasınıfları ve özel anaokulları. 1.2. Uygulama Süresi:

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI T.C. KIRIKKALE ÜNİVERİSTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI Sorumlu Öğretim Elemanı.. Öğretmen Adayının Adı Soyadı : Numarası : Bölümü : Anabilim Dalı : Uygulama

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ECE ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCĠ UYGULAMA REHBERĠ

T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ECE ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCĠ UYGULAMA REHBERĠ T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ECE 473-474 ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCĠ UYGULAMA REHBERĠ Değerli Öğrencilerimiz, ECE 473-474 Öğretmenlik Uygulaması dersleri kapsamında

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2017 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN

Detaylı

FAKÜLTE OKUL İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ADAY ÖĞRETMEN KILAVUZU. AMAÇ, KAPSAM, UYGULAMA ve DEĞERLENDİRME İLKELERİ

FAKÜLTE OKUL İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ADAY ÖĞRETMEN KILAVUZU. AMAÇ, KAPSAM, UYGULAMA ve DEĞERLENDİRME İLKELERİ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE OKUL İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ADAY ÖĞRETMEN KILAVUZU AMAÇ, KAPSAM, UYGULAMA ve DEĞERLENDİRME İLKELERİ Uğur Mumcu

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu Amaç: Bu kılavuz, Ege Üniversitesi

Detaylı

ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI

ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI TC ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI Öğretmenlik Uygulaması Dosyasında Bulunması Gereken Belgeler: Çalışma Plânı (Ek-5), Ders Gözlem Formu (Öğretmen adayının kendisinin, gözlem yaptığı derslerde dolduracağı

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik

Detaylı

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI OKUL DENEYİMİ DERSİ DANIŞMAN UYGULAMA YÖNERGESİ

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI OKUL DENEYİMİ DERSİ DANIŞMAN UYGULAMA YÖNERGESİ OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI OKUL DENEYİMİ DERSİ DANIŞMAN UYGULAMA YÖNERGESİ Sayın danışman; Milli Eğitim Bakanlığı Okulöncesi Eğitim Programı yenilenerek 2013-2014 öğretim yılından itibaren

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - II

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - II OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - II 1 1. ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II PLANI 1.1. Uygulama Yeri: MEB e bağlı bağımsız anaokulu, ilkokullara bağlı anasınıfları ve özel anaokulları. 1.2. Uygulama Süresi:

Detaylı

Ek 1. BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih :

Ek 1. BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih : BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Ek 1 Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih : Beden Eğitimi Ders Sürecinde; 1. Güler yüzlü enerjik ve otoriter bir tavır sergilenmiştir.

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ OKUL DENEYİMİ/ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ETKİNLİKLERİ VE AÇIKLAMALARI

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ OKUL DENEYİMİ/ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ETKİNLİKLERİ VE AÇIKLAMALARI OKUL DENEYİMİ/ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ETKİNLİKLERİ VE AÇIKLAMALARI DERSİN İŞLENİŞİ: Her ders öncesinde öğrenci o haftanın konusunu gözlemler ve raporlaştırır. Öğretim elemanı tarafından öğretmenlik uygulaması/okul

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapan Öğretmen Adayı Adı Soyadı : Gözlem Yapılan Öğretmen Adayı : Gözlem Yapılan Sınıf Düzeyi : Gözlem Yapılan Tarih:..

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI Sorumlu Öğretim Elemanı Öğretmen Adayının; Adı/Soyadı : Numarası : Bölümü : Anabilim Dalı : Uygulama Okulu : KIRIKKALE-2014 ÖĞRETMENLİK

Detaylı

TC GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖZLEM DOSYASI

TC GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖZLEM DOSYASI TC GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖZLEM DOSYASI Okul Deneyimi Dosyasında Bulunması Gereken Belgeler: 1. Çalışma Plânı (Ek-1) 2. Ders Devam Formları (Ek-7,8) 3. Etkinlik Raporları (Ek-2)

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ Öğretmen Adayına Öğretmenlik Uygulamasına başlayıp öğretmenlik görevini tam olarak üstlenmeden

Detaylı

Öğretmenlik Uygulaması Dosyası

Öğretmenlik Uygulaması Dosyası T.C. KIRIKKALE ÜNİVERİSTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Dosyası Sorumlu Öğretim Elemanı.. Öğretmen Adayının Adı Soyadı : Numarası : Bölümü : Anabilim Dalı : Uygulama

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLARDA DUYGU VE DAVRANIŞ KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLARDA DUYGU VE DAVRANIŞ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLARDA DUYGU VE DAVRANIŞ KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN DAYANAĞI 1 PROGRAMA

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI SNO 472 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II KILAVUZU Bu ders öğretmen adayının öğretmenlik formasyonu

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ Öğretmenlik uygulaması, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerilerini bir okul ortamında deneyip geliştirebilmesi ve mesleğinin gerektirdiği özellikleri kazanabilmesi

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Okullarda Gözlem Dersi Programı. (PDR-OG Programı) Arş. Grv. Cemal KARADAȘ

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Okullarda Gözlem Dersi Programı. (PDR-OG Programı) Arş. Grv. Cemal KARADAȘ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Okullarda Gözlem Dersi Programı (PDR-OG Programı) Arş. Grv. Cemal KARADAȘ Malatya 2015 PDR-OG Programı İle İlgili Okul Psikolojik Danışmanı Adayı Görevleri

Detaylı

Öğretmenlik Uygulaması Dersi Uygulama Yönergesi

Öğretmenlik Uygulaması Dersi Uygulama Yönergesi T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Öğretmenlik Uygulaması Dersi Uygulama Yönergesi İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 İçerik... 2 Dönem Sonu Değerlendirmesi... 4 Uygulama Esasları... 4 Öğretmenlik Uygulaması

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Dersi Kılavuzu Öğretmen Adayının Adı Soyadı : Numarası : Bölümü : Grubu : Sorumlu öğretim elemanı : Uygulama Okulu : Uygulama Öğretmeni

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ 2018 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı TUR001 Türkçe 1 5 ECTS Ders Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 2 - - Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği lisans programında

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI AMAÇ, KAPSAM, İŞLEYİŞ ve DEĞERLENDİRME Amaç Bu dersin amacı, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerileri okul ortamında uygulamak ve mesleğin gerektirdiği nitelikleri kazanmaktır.

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 316 - OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ AKSARAY 2017 1 Amaç T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı ECE 404 Mezuniyet Portfolyosu Dersi Yönergesi Dersin Amacı Mezuniyet Portfolyosu dersinin amacı; okul öncesi eğitimi lisans programını

Detaylı

Başarılar! Uygulama Öğretim Elemanının Ad ve Soyadı : İmza

Başarılar! Uygulama Öğretim Elemanının Ad ve Soyadı : İmza EK 1. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÖĞRETMEN ADAYI KILAVUZU Bu kılavuz, öğretmen eğitimi programlarının önemli bir boyutunu oluşturan Öğretmenlik Uygulaması dersi için

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU EYLÜL

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU EYLÜL BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU EYLÜL 2012 1 Bu ders öğretmen adayının bizzat öğretmenlik formasyonunu edinebilmesi için

Detaylı

İlke 1: İyi Bir Öğrenme Ortamı Öğrenci-Okul Arasındaki Etkili İletişimi Teşvik Eder. İfadeler/ Yapılma Sıklıkları Çok Sık

İlke 1: İyi Bir Öğrenme Ortamı Öğrenci-Okul Arasındaki Etkili İletişimi Teşvik Eder. İfadeler/ Yapılma Sıklıkları Çok Sık Saygı değer öğretmen bu çalışma iyi bir eğitim için yedi ilkenin kullanımı üzerine hazırlanmıştır. Vereceğiniz cevaplar çalışmadan başka hiçbir yerde kullanılmayacaktır. İçtenlikle cevaplandıracağınızı

Detaylı

AİBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ

AİBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ AİBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ DERS : Ö ğretm enlik U ygulam ası SINIFI: 4 DERS SAATİ: 2 teorik+6 U ygulam a SÜRE : II. Y arıyıl KREDİSİ : 5 DERS KODU:4Û5 Dersin

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ. Pedagojik Formasyon Eğitimi. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ. Pedagojik Formasyon Eğitimi. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Dersi Kılavuzu Öğretmen Adayının Adı Soyadı : Numarası : Sınıfı : Öğretim Türü : Sorumlu Öğretim Elemanı : Uygulama Okulu : Uygulama

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.10.2016 Diploma Program Adı : HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM, LİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI 2017-BAHAR 23 ŞUBAT 2017 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EK 1. PROJE/ETKİNLİK

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ 2015 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ESASLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ESASLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ESASLARI 1-AMAÇ, TANIM, İŞLEYİŞ VE DEĞERLENDİRME Amaç Bu dersin amacı, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerileri

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 37-72 AY ÇOCUKLARI İÇİN DRAMATİK ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü Ek 1 ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU (Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterliklerine İlişkin) Sayın Öğretmenim, Bu form, sizin kişisel ve mesleki yeterlik düzeyinizi kendi bakış açınızla değerlendirmeniz için hazırlanmıştır.

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 0-72 AY ÇOCUKLARI İÇİN OYUN VE OYUNCAK KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN DAYANAĞI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI Sayın Uygulama Öğretmeni; 1. Size verilen dosya içerisinde her öğrenci için doldurmanız gereken bir form (ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÖĞRETMEN ADAYI DEVAM ÇİZELGESİ) bulunmaktadır.

Detaylı

Okul Deneyimi Dersi. Eser Çeker (Uz.)

Okul Deneyimi Dersi. Eser Çeker (Uz.) Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.) Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu ANI Yayıncılık Okul Deneyimi

Detaylı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı 2018-2019 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 UYGULAMA DERSLERİNİN AMACI... 4 DERSİN DEVAM/DEVAMSIZLIK DURUMU... 5 DEĞERLENDİRMEDE

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ. BİL4007 Bitirme Projesi Uygulama Planı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ. BİL4007 Bitirme Projesi Uygulama Planı T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ BİL4007 Bitirme Projesi Uygulama Planı 1. GİRİŞ Bu doküman, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ndeki

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ TANITIM BİLGİLERİ FORMU

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ TANITIM BİLGİLERİ FORMU 1 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ TANITIM BİLGİLERİ FORMU Öğretmen adayının Adı Soyadı Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Yılı ve Dönemi Uygulama Okulunun Adı Uygulama Öğretmeninin

Detaylı

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR MESLEKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ANNE BABALARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ ÖĞRENCİLERE

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU ECTS Ders Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi Kredisi (Saat/Hafta) Uygulama (Saat/Hafta) İş Hayatı İçin 2 Laboratuar 9053032 6 2 İngilizce (Saat/Hafta) Dersin Dili İngilizce Dersin

Detaylı

RAPOR ÖĞRETİM ÜYELERİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ BULGULARI

RAPOR ÖĞRETİM ÜYELERİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ BULGULARI RAPOR ÖĞRETİM ÜYELERİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ BULGULARI Bu rapor dört alt başlık altında düzenlenmiştir. İlk başlık genel katılım hakkında bilgi vermektedir. İkinci alt başlıkta performans ortalamaları

Detaylı

- İşitme engellilerin fiziksel, sosyal ve psikolojik özelliklerinin belirlenmesi

- İşitme engellilerin fiziksel, sosyal ve psikolojik özelliklerinin belirlenmesi DERS BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Saat/Hafta T U İşitme Engellilerde 2 GÜZ 2 Egzersiz ve Spor Ön Koşul Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı

Detaylı

TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ-PROGRAM YETERLĠLĠKLERĠ-TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ

TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ-PROGRAM YETERLĠLĠKLERĠ-TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ BECERĠLER BĠLGĠ BĠLGĠ BECERĠLER TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ--TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ (Mimarlık ve Yapı) 1. İlgili alanda insan ve toplum odaklı, çevreye (doğal ve yapılı) duyarlı

Detaylı

GENEL İKTİSAT Dersin Adı Kodu Yarıyıl. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS BES121. GENEL İKTİSAT Önkoşullar

GENEL İKTİSAT Dersin Adı Kodu Yarıyıl. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS BES121. GENEL İKTİSAT Önkoşullar GENEL İKTİSAT Dersin Adı Kodu Yarıyıl GENEL İKTİSAT Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin öğrenme çıktıları Dersin içeriği Kaynaklar

Detaylı

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU EK:1-1- TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU ANTRENÖR STAJ EĞİTİM PROGRAMI ESASLARI Bölüm I AMAÇ Madde 1- Antrenör Staj Eğitim Programı Esaslarının amacı; antrenör adaylarının eğitimöğretim programlarında

Detaylı

UYGULAMA DEVAM FİŞİ Adı Soyadı :... Sınıfı / Numarası :... Uygulama Yapılan Kurum:... Uygulama Dersi (Ders Kodu ve Adı) :... Uygulama Dönemi :..

UYGULAMA DEVAM FİŞİ Adı Soyadı :... Sınıfı / Numarası :... Uygulama Yapılan Kurum:... Uygulama Dersi (Ders Kodu ve Adı) :... Uygulama Dönemi :.. EKLER EK-1: UYGULAMA DEVAM FİŞİ UYGULAMA DEVAM FİŞİ Adı Soyadı :.... Sınıfı / Numarası :.... Uygulama Yapılan Kurum:.... Uygulama Dersi (Ders Kodu ve Adı) :... Uygulama Dönemi :.. 1. Hafta 2. Hafta 3.

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Dersi Kılavuzu Öğretmen Adayının Adı Soyadı : Numarası : Bölümü : Grubu : Sorumlu öğretim elemanı : Uygulama Okulu : Uygulama Öğretmeni

Detaylı

Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ PDY EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRCİ EĞİTİMİ HİZMET TEKLİFİ

Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ PDY EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRCİ EĞİTİMİ HİZMET TEKLİFİ Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ PDY EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRCİ EĞİTİMİ HİZMET TEKLİFİ 2012, İzmir Bu teklif kurumların talep ve ihtiyaçlarına göre yeniden

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANNE BABA EĞİTİMİ Ders No : 0100101 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Dersin Adı Öğretim Dili Hareket Gelişimi ve Eğitimi TÜRKÇE Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

Okul Deneyimi Dersi. Eser Çeker (Uz.)

Okul Deneyimi Dersi. Eser Çeker (Uz.) Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.) Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu ANI Yayıncılık Okul Deneyimi

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Yapı Fotoğrafçılığı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ KILAVUZU

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ KILAVUZU KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ KILAVUZU KIRKLARELİ - 2014 İÇİNDEKİLER I. Dersin Tanımı

Detaylı

KPSS/1-EB-CÖ/ Bir öğretim programında hedefler ve kazanımlara yer verilmesinin en önemli amacı aşağıdakilerden hangisidir?

KPSS/1-EB-CÖ/ Bir öğretim programında hedefler ve kazanımlara yer verilmesinin en önemli amacı aşağıdakilerden hangisidir? 82. Belgin öğretmen öğrencilerinden, Nasıl bir okul düşlerdiniz? sorusuna karşılık olarak özgün ve yaratıcı fikir, öneri ve değerlendirmeleri açıkça ve akıllarına ilk geldiği şekilde söylemelerini ister.

Detaylı

2014-2015 EPF 608 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ

2014-2015 EPF 608 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ T. C. OKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EPF 608 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ADAY ÖĞRETMEN DOSYASI 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Okan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİNDE UYGULAMA (2. SINIF 2. DÖNEM)

ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİNDE UYGULAMA (2. SINIF 2. DÖNEM) ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİNDE UYGULAMA (2. SINIF 2. DÖNEM) 1 1. ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II PLANI 1.1. Uygulama Yeri: MEB e bağlı özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezleri. 1.2. Uygulama

Detaylı

Görüntü ve Ses İşleme (SGT 424) Ders Detayları

Görüntü ve Ses İşleme (SGT 424) Ders Detayları Görüntü ve Ses İşleme (SGT 424) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Görüntü ve Ses İşleme SGT 424 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

İş Başı Eğitimi (TOUR 410) Ders Detayları

İş Başı Eğitimi (TOUR 410) Ders Detayları İş Başı Eğitimi (TOUR 410) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İş Başı Eğitimi TOUR 410 Güz 1 6 0 4 15 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU EREĞLİ- 2012 Bu ders öğretmen adayının bizzat öğretmenlik formasyonunu edinebilmesi için düzenlenmiştir.

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MATERYAL GELİŞTİRME Ders No : 0310340081 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

YAŞAM BOYU SAĞLIK BLOĞU GELİŞİM İZLEM DOSYASI-2

YAŞAM BOYU SAĞLIK BLOĞU GELİŞİM İZLEM DOSYASI-2 ÇOCUK HASTALIKLARI PROGRAMI YAŞAM BOYU SAĞLIK BLOĞU GELİŞİM İZLEM DOSYASI-2 STAJYER ÖĞRENCİNİN ADI ve SOYADI:... DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİNİN ADI ve SOYADI:. 1 GELİŞİM İZLEM DOSYASI ÇOCUK HASTALIKLARI PROGRAMI

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 0-72 AY ÇOÇUK GELİŞİMİ KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 0-72 AY ÇOÇUK GELİŞİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 0-72 AY ÇOÇUK GELİŞİMİ KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN DAYANAĞI 1 PROGRAMA

Detaylı