İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ"

Transkript

1 İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Eylül 2016

2 2 FAALİYETLER Gaziler Günü Kutlandı Sportif Turizm Parkurlarının Denetimi Gerçekleştirildi Olağan Dto Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Dağıtıldı Seyahat Vakfı, TUI Anketör/Gözlemci Ziyareti Fethiye Günübirlik Ve Sportif Turizm Kurulu Toplantıları Yapıldı Gemi Adamları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayınlandı Gezgin Balıkçı Tv Programı (Kanal F) Çekimlerine Devam Edildi Telsiz Operatör Yeterlikleri Ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı CNR Avrasya Boat Show İstanbul da Yapıldı Şubemizde Gemi Acenteliği Eğitimi Yapılacak Mavi Dalga Projesi Devam Ediyor Mavi Kuşak Deniz Ve Çevre Eğitimleri Devam Ediyor Fethiye de Deniz Taşımacılığı Deniz Ticareti Dergisi Eylül Ayı Ekinde Şube Tanıtım Broşürü Güncelleme Çalışmalarımız Devam Ediyor Yön. Kurulu Başkanımız Oda Faaliyetlerini Kanal F ye Anlattı Şubemizde Elektronik Arşiv Dönemi Başladı.

3 3 GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI Atatürk Anıtı Önünde düzenlenen çelenk programında Fethiye Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Fethiye Belediye Başkanlığı ve Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çelenkleri Atatürk anıtına sundu. Akabinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu. Gazi Metin Pehlivan ın kızı Dila Pehlivan, Şehit Gürcan Akan ın oğlu İsmet Akan ve Şehit İsa Topal ın oğlu Mehmet Topal tarafından günün anlamına istinaden şiirler okundu ve Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen 19 Eylül Gaziler günü etkinliği sona erdi. SPORTİF TURİZM PARKURLARININ DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ Sorumluluk bölgemizde Kaymakamlıklar bünyesinde Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği kapsamında oluşturulan ve odamızın da yer aldığı Sportif Turizm Kurullarınca yine aynı yönetmelik gereği yapılması zorunlu denetimler gerçekleştirildi. Parkur ve firmaların karadan ve denizden özellikle can ve mal emniyetine yönelik olarak yapılan denetimlerde kaçak faaliyet yapılıp yapılmadığı da kontrol edildi. Ayrıca bir önceki denetimlerde tespit edilen küçük eksikliklerin giderilip giderilmediği yerinde tespit edildi. OLAĞAN DTO MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ İMEAK Deniz Ticaret Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu başkanlığında yapıldı.

4 4 ALTIN ÇIPA DENİZCİLİK BAŞARI ÖDÜLLERİ DAĞITILDI 11. Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri 2 Eylül 2016 gecesi Ataköy Sheraton Otelinde gerçekleştirilen tören ile sahiplerini buldu. Türkiye Denizcilik Sektörü Meclis Başkanı Erol Yücel in başkanlığında bir araya gelen 19 kişilik Altın Çıpa Jüri Heyeti tarafından belirlenen 8 kategoride 20 kişi, kurum ve kuruluş Altın Çıpa ile ödüllendirildi. SEYAHAT VAKFI, TUI ANKETÖR/GÖZLEMCİ ZİYARETİ Uluslararası bir turizm şirketi olan Touristik Union International (TUI) AG nin İngiltere operasyon sorumlularından oluşan iki kişilik bir heyet odamızı ziyaret etti. The Travel Foundation (Seyahat Vakfı) yetkililerinin de katılımı ile gerçekleşen ziyarette bölgemizin deniz turizmi potansiyeli ve yapılan faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. TUI ile geleceğe yönelik yapılabilecek faaliyetlere ilişkin ön değerlendirmelerin de yapıldığı görüşmelerde TUI Genel Müdürünün Ekim ayı sonunda bölgemize yapacağı ziyaret te ele alındı. GÜNÜBİRLİK VE SPORTİF TURİZM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI Bu ay yapılan Fethiye İlçe Sportif Turizm Kurulu Toplantısında, ilk olarak sektör temsilcisinin de katıldığı günübirlik turizm kurulu ile ilgili konular görüşülmüştür. Sektör temsilcisi günübirlik tekne sahiplerinin, kaptanlarının yaşadıkları sorunları dile getirmiştir. Odamız, Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından katılan temsilciler ilgili sorunlara, birbirlerinin yetkilerini ve sorumluluklarını göz önünde bulundurarak çözüm önerileri sunmuşlardır. Oylama sonucu kabul gören çözüm önerisi için Kaymakamlık yetkilileri hazırlıklara başlanacağı bilgisini aktarmıştır. Sezon başında kurul üyeleri ile birlikte yerinde denetimle parkur ilan edilmiş alanlarda faaliyette bulunmak isteyen işletmelerin belgeleri ve güncel talepler kontrol edilmek üzere 2016 Eylül ayı içerisinde de bir araya gelinmiştir. GEMİ ADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Gemi Adamları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlanmıştır. Genellikle eğitim ve gemi adamları disiplin işlemlerine yönelik değişmelerin yer aldığı yönetmelik aşağıdaki bağlantılarda yer almaktadır.

5 5 YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YÜRÜLÜĞE GİRMİŞTİR Kanunda açıklanan Gemi tanımı değiştirilerek özel maksatlı ve özel yapılı gemiler ifadesi tanıma dâhil edilmiş, Bu Kanun uyarınca oluşturulan Türk Uluslararası Gemi Siciline kayıtlı gemilerin ve yatların işletilmesinden ve devrinden elde edilen kazançlar, gelir ve kurumlar vergileriyle fonlardan istisnadır. Türk Uluslararası Gemi Siciline kaydedilecek gemilere ve yatlara ilişkin alım, satım, ipotek, tescil, kredi ve navlun mukaveleleri; damga vergisine, harçlara, banka ve sigorta muameleleri vergisine ve fonlara tâbi tutulmazlar. ifadelerinden sonra gelmek üzere; Bu hüküm gemi ve yatların, devir nedeniyle Türk Uluslararası Gemi Sicilinden terkin edilerek bir başka sicile geçişi aşamasında da uygulanır. İfadesi eklenmiştir. Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. GEÇİCİ MADDE 2- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla, bu Kanun kapsamında tescil edilmesi gereken deniz araçları arasında bulunmamasına rağmen Türk Uluslararası Gemi Siciline tescil edilmiş olan (sicilden terkin edilmiş olanlar dâhil) gemi, yat, özel maksatlı ve özel yapılı gemi ile bunlar dışında bulunan her türlü deniz araçlarının malikleri adına, bu deniz araçları dolayısıyla bu Kanunun 12 nci maddesi kapsamında yararlandıkları vergi, harç veya fon istisnası ile indirim, muafiyet ve diğer mali hükümlerle ilgili olarak tarhiyat yapılmaz, daha önce yapılmış olan tarhiyatlardan varsa açılmış davalardan feragat edilmesi kaydıyla vazgeçilir, tahakkuk eden tutarlar terkin edilir, tahsil edilen tutarlar red ve iade edilmez sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun geçici 19 uncu maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve ikinci fıkrasında yer alan iade veya ibaresi madde metninden çıkarılmıştır. Kanunları uyarınca ilgili bakanlıklar tarafından üzerinde turizm tesisleri yapılmak üzere adlarına kamu arazisi tahsis edilen Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden; irtifak hakkı tesis edilip edilmediğine veya kullanma izni verilip verilmediğine bakılmaksızın 1/1/2016 tarihi ile 31/12/2016 tarihi arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ve hasılat payları ile Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli turizm tesislerinin yatırımcıları ve işletmecilerinden bu faaliyetleri dolayısıyla Hazine taşınmazlarını izinsiz kullanımlarından dolayı aynı dönemde tahsil edilmesi gereken ecrimisillerin ödeme süreleri, başvuru şartı aranmaksızın bir yıl ertelenir. Bakanlar Kurulunun bazı projelerde hibe ve teşvik yetkileri yeniden düzenlenmiştir.

6 6 GEZGİN BALIKÇI TV PROGRAMI (KANAL F) ÇEKİMLERİNE DEVAM EDİLDİ DTO FETHİYE atık alım teknesi ve TURMEPA faaliyetlerinin konu edildiği Gezgin Balıkçı TV programı (Kanal F) çekimleri Göcek te yapıldı. Karada ve denizde yapılan çekimlerde DTO FETHİYE atık alım teknesinin deniz intikalleri ve fiilen atık alma faaliyetleri kaydedildi. Yapılan tanıtım protokolü kapsamında 2015 yılından bu yana Kanal F de yayınlanan Gezgin Balıkçı TV programında bugüne kadar birçok deniz turizmini, denizi ve denizciliği ilgilendiren konu ele alındı TELSİZ OPERATÖR YETERLİKLERİ VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI "Telsiz Operatör Yeterlikleri ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu yönetmelikte yer alan önemli hususlar aşağıdaki gibidir: 1. İdare tarafından uygunluğu onaylanan dört yıllık denizcilik fakülte ve yüksekokullarından mezun olanlara Genel Telsiz Operatörlüğü (GOC), 2. İdare tarafından uygunluğu onaylanan denizcilik meslek liseleri ve iki yıllık denizcilik meslek yüksek okullarından mezun olanlara Tahditli Telsiz Operatörlüğü (ROC) telsiz yeterlikleri sınavsız verilecektir. Söz konusu yönetmeliğin tamamına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

7 7 CNR AVRASYA BOAT SHOW İSTANBUL DA YAPILDI Türkiye'de denizcilik sektörünün en büyük buluşması olan CNR Avrasya Boat Show artık deniz de. 27 Eylül - 02 Ekim 2016 tarihleri arasında ATAKÖY MEGA YACHT MARİNA'da deniz severlerle buluştu. Düzenlendiği her yıl dünyada büyük yankı uyandıran ve deniz tutkunları ile Türkiye'de denizcilik sektörünün en büyük buluşması olan, CNR Avrasya Boat Show bu yıl denizde yapılmıştır. Dünyanın en prestijli tekne ve yat fuarı olan CNR Avrasya Boat Show Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarında İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak stantta yerimizi aldık. GEMİ ACENTELİĞİ YETKİLİ PERSONEL EĞİTİMİ EKİM TARİHİNDE BAŞLIYOR İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi tarafından her yıl düzenlenen Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi bu yılda gerçekleşecektir Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek ve toplamda 5 gün sürecek eğitim, konusunda uzman kişilerce verilecektir. Eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarı gösteren katılımcılar, Gemi Acenteliği Yetkili Personel Kartına, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına müracaat ederek sahip olabileceklerdir. Eğitime; Gemi Acenteleri Hakkında Yönetmelikte belirtilen koşulları sağlayan en az lise mezunu, gemi acente personel kimlik kartı olmayan kişiler katılabileceği eğitim ücretsiz olarak verilecektir. Yapılacak olan eğitimlerde Gemi Acentesi Önemi ve Acentelik Kavramları, Gemi Acenteleri Yönetmeliği ve Eğitim Yönergesi, Gemi Acenteliği ve Hukuk ve Gemiye Verilen Hizmetler gibi birçok konu ele alınacaktır. Odamız, Gemi acentelerinin ulusal mevzuat ve uluslararası denizcilik kurallarına uygun olarak düzenli ve verimli bir şekilde faaliyet göstermelerini sağlamak, etkin hizmet temini için gerekli eğitimleri aksatmadan yürütmektedir.

8 8 MAVİ DALGA PROJESİ DEVAM EDİYOR IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesinin katılımı ile yürütülen Mavi Dalga Projesi mevcut denizcilik uygulamalarında iyileştirmeler, sürdürülebilir deniz turizmi alanında farkındalık oluşturabilecek çeşitli yeni uygulamaların hayata geçilmesi durumunda, gelişen deniz turizminin yol açtığı çevresel kirlenmenin en aza indirilmesi planlanmıştır. IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Deniz Temiz Derneği Fethiye Şubesi, D-Marin Göcek Marina ve Seyahat Vakfı (The Travel Foundation) işbirliğiyle Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi Projesi kapsamında Atık Kâğıtlardan ilk etapta adet bastırılan Amerikan Servisler teknelere dağıtılarak birden çok insana ulaştırılması hedeflenmiştir. MAVİ KUŞAK DENİZ VE ÇEVRE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR Deniz Temiz Derneği-TURMEPA Fethiye Şubesi tarafından yürütülen Mavi Kuşak Hareketi-Muğla projesi kapsamında öğrenci eğitimleri eğitim yılında da sürüyor. Bu yıl da Muğla nın 8 ilçesinde gerçekleştirilecek eğitimlerle 4 bini aşkın öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Şubemiz bütçesinden yapılan 3000 TL bağış kapsamında yürütülen öğrenci eğitimleri ile Muğla nın turizm bölgelerinde denizlerimizin önemine, kirliliğe ve ekosistemin karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekilerek, eğitim faaliyetleri ve etkinliklerle denizleri korumayı, kirlenmesini engellemeyi görev edinecek, sorumluluk sahibi Mavi Kuşakların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Mavi Kuşak Hareketi projesi Muğla ayağının ilk yılında TURMEPA eğitim setleri ile Muğla nın 8 ilçesinde öğrenci eğitimleri düzenlendi.

9 9 FETHİYE DE DENİZ TAŞIMACILIĞI DENİZ TİCARETİ DERGİSİ EYLÜL AYI EKİNDE Fethiye de Liman İçi Deniz Taşımacılığının önemini vurgulamak amacıyla Deni Ticareti dergisinde yayınlamak üzere çalışma gerçekleştirildi. Yapılan çalışmada önceki yıllardan günümüze kadar geçen süreç anlatıldı. Aynı zamanda İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan ve SS. Çalış Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Veli Tuğsat ile röportaj gerçekleştirildi. Eylül ayında yayınlanan dergide; Haberin yayınlandığı link aşağıda yer almaktadır. Dergisi.aspx?YIL=2016&SAYI=EK_9 ŞUBE BROŞÜRÜ GÜNCELLEME ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR Odamız tarafından önceki yıllarda hazırlanan, bölgenin ve bölgemiz denizciliğinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla bastırılan şube broşürlerinde yenilenme çalışmaları başlatılmıştır. Yenilenen broşürde marina bilgileri, üye bilgileri ve içerik güncellenmiş, bölgemizin tanıtımına katkı sağlayacak yeni fotoğraflar, mürettebatsız yat işletmeciliği ve su üstü sporları eklenmiştir. Broşürün Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca basılması planlanmıştır.

10 10 YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ ODA FAALİYETLERİNİ KANAL F YE ANLATTI Odamız sponsorluğunda 2015 yılında başlatılan Gezgin Balıkçı programına katılan Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan programda 2016 yılı şube faaliyetlerini anlattı. Genel olarak turizm değerlendirmesi yapan Arıkan, sezon öncesi gerçekleştirdiğimiz Muğla Deniz Turizmi Stratejisi Çalıştayı hakkında bilgi verdi. Arıkan; Muğla Valiliğimiz, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz Çalıştayda Muğla bölgesinin deniz turizmi sorunları konuşuldu. Bakanlıklar, il müdürlükleri ve konusunda uzman kişilerce gerçekleştirilen 3 günlük Çalıştayın ardından hazırlanan rapor neticesinde bölgemizi kalkındırmak amacıyla yapılması gerekenler konuşuldu. İfadelerini kullandı. Arıkan, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destekleriyle odamız bünyesine dâhil edilen atık alım teknesinin Temmuz ayı içerisinde Deniz Temiz Derneği TURMEPA ya devrinden bahsetti. Devir işleminin gerçekleşmesinden itibaren yoğun bir tempoyla çalışmaya başlayan Atık alım teknesi bölgemiz denizlerini temiz tutmayı amaçlamıştır. Programın sonlarına doğru Arıkan Kanal F ailesine ve Gezgin Balıkçı programı yapımcısı Tolga Elikli ye Denize ve Denizciliğe olan katkılarından dolayı teşekkür etti. ŞUBEMİZDE ELEKTRONİK ARŞİV DÖNEMİ BAŞLADI. Odamız çalışma şekillerinde günümüz teknoloji standartlarını yakından takip edebilmek amacıyla Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik arşive geçiş dönemini başlatmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde kâğıt israfı ortadan kaldırılması, güvenli ve daha kolay arşivleme sistemi amaçlanmıştır. Bu kapsamda tüm gelen ve giden evrak elektronik olarak arşivlenmekte olup, hukuken ıslak imzalı olması gerekenlerin dışındaki evrak ve dokümanların kağıt ortamında arşivlenmesi işlemine son verilmiştir.

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016 İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016 FAALİYETLER Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi Tamamlandı Fethiye Vergi Dairesi Müdürlüğü Odamızı Ziyaret Etti Bazı Alacakların

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Nisan 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ DENİZCİLİK KOORDİNASYON KURULU DENİZ TURİZMİ ALT KOMİSYON TOPLANTISI ANKARA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ İLÇE SPORTİF TURİZM

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

Ancak, 53. Maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler halinde kullanılabilir.

Ancak, 53. Maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler halinde kullanılabilir. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 27 / 04 / 2016 SİRKÜLER SAYISI : 2016

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Temmuz 2017

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Temmuz 2017 FAALİYET BÜLTENİ Temmuz 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI GÖCEK TE ÜYELERLERLE BİR ARAYA GELİNDİ İNGİLİZ TUR OPERATÖR FİRMASI FETHİYE Yİ ZİYARET ETTİ YUNANİSTAN

Detaylı

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH FAALİYET BÜLTENİ Ocak 2017 FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH 2017 Duvar Takvimlerimiz Dağıtıldı Mavi Kart Toplantısı Ankara da Yapıldı. FAALİYETLERİMİZ Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Toplantısı

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Haziran 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ TİCARİ YATLARIN TUTULMALARININ ÖNLENMESİ FETHİYE YE ÜNİVERSİTE YAKIŞIR İMZA KAMPANYASI DİP TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI Faaliyet Bülteni Nisan 2016 FAALİYETLER YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI. TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Aralık 2016 FAALİYETLER TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI GEÇEKLEŞTİRİLDİ PARİS BOAT SHOW DA ÜLKEMİZ TANITIMINA KATKI SAĞLADIK 2017 ÜYE EĞİTİMLERİ BELİRLENDİ

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mayıs 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi TÜRK P&I BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FAALİYETLERİMİZ DENİZ TURİZM ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI ATIK SU OTOMASYON SİSTEMLERİ YENİLEREK HİZMETE

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Eylül 2017

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Eylül 2017 FAALİYET BÜLTENİ Eylül 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ ODA ORGAN SEÇİMLERİ 6 AY ERTELENDİ TİCARİ YATLARIN YUNAN ADALARINDA TUTULMASINA YÖNELİK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ MAVİ DALGA SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİZ

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Kasım 2016 EGE İLLERİ TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİ STAND AFİŞİMİZ FAALİYETLER EGE İLLERİ TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİ ANKARA DA YAPILDI YILLIK MALİ DENETİMİMİZ

Detaylı

TÜRK ULUSLARARASI GEMİ SİCİLİNE KAYITLI GEMİLER VE YATLAR İLE KOBİ BİRLEŞMELERİNDE KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASI

TÜRK ULUSLARARASI GEMİ SİCİLİNE KAYITLI GEMİLER VE YATLAR İLE KOBİ BİRLEŞMELERİNDE KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASI 13.02.2017/31-1 TÜRK ULUSLARARASI GEMİ SİCİLİNE KAYITLI GEMİLER VE YATLAR İLE KOBİ BİRLEŞMELERİNDE KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASI ÖZET : 6770 sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler kapsamında Kurumlar Vergisi

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/031 Ref: 4/031

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/031 Ref: 4/031 SİRKÜLER İstanbul, 14.02.2017 Sayı: 2017/031 Ref: 4/031 Konu: KOBİ BİRLEŞMELERİNDE KURUMLAR VERGİSİ ORANININ İNDİRİMLİ UYGULANMASI İLE TÜRK ULUSLARARASI GEMİ SİCİLİNE KAYITLI GEMİ VE YATLARIN DEVRİNDEN

Detaylı

SİRKÜLER SAYI : 2017 / 11 İstanbul, KONU : 6770 Sayılı Kanun Tarih ve Sayılı Resmi Gazete de Yayımlanmıştır.

SİRKÜLER SAYI : 2017 / 11 İstanbul, KONU : 6770 Sayılı Kanun Tarih ve Sayılı Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. SİRKÜLER SAYI : 2017 / 11 İstanbul,27.01.2017 KONU : 6770 Sayılı Kanun 27.01.2017 Tarih ve 29961 Sayılı Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. 27 Ocak 2017 tarihli ve 29961 sayılı Resmi Gazete'de Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

ALİ ŞEREF ACAR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR. Türk Ocağı Caddesi 28/6 Balgat/ANKARA Tel: Faks:

ALİ ŞEREF ACAR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR. Türk Ocağı Caddesi 28/6 Balgat/ANKARA Tel: Faks: 6745 SAYILI YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN UN VERGİ HUKUKUMUZA GETİRDİĞİ YENİLİKLER ALİ ŞEREF ACAR YEMİNLİ MALİ

Detaylı

Sirküler No: 2017/09 Tarih:

Sirküler No: 2017/09 Tarih: Sirküler No: 2017/09 Tarih: 30.01.2017 Konu: VERGİ MEVZUATINDA DEĞİŞİKLİKLER İÇEREN 6770 SAYILI KANUN RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI. 2 Özet: 27 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 6770 sayılı Kanun

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/46

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/46 20.04.2015 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/46 KONU : 6639 Sayılı Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun İle Vergi Kanunlarında

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

SİRKÜLER 2017/04. Yürütme ve yürürlük maddeleri dahil 40 maddeden oluşan söz konusu Kanun çeşitli kanunlarda değişiklikler yapmaktadır.

SİRKÜLER 2017/04. Yürütme ve yürürlük maddeleri dahil 40 maddeden oluşan söz konusu Kanun çeşitli kanunlarda değişiklikler yapmaktadır. SİRKÜLER 2017/04 30.01.2016 KONU : 6770 sayılı Kanun yayımlandı. 27 Ocak 2017 tarihli ve 29961 sayılı Resmi Gazete'de Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

27 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 6770 sayılı Kanun la vergi mevzuatında aşağıdaki değişiklik ve düzenlemeler yapılmıştır:

27 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 6770 sayılı Kanun la vergi mevzuatında aşağıdaki değişiklik ve düzenlemeler yapılmıştır: Sayı : 2017 009 İstanbul, 2017 Konu : Vergi mevzuatında değişiklikler içeren 6770 sayılı Kanun Resmi Gazete de yayımlandı. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Sirküler No: 2017/014

Sirküler No: 2017/014 Sirküler No: 2017/014 İstanbul,07.03.2017 TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMEKLİ SANDIĞI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (KANUN NO:6770) 27 Ocak 2017 tarihli

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/13

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/13 30.01.2017/PAZARTESİ ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/13 KONU: Kamuoyunda Torba Kanun Olarak Adlandırılan 6770 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile

Detaylı

KDV, KURUMLAR, DAMGA, HARÇLAR VE 6736 SAYILI KANUNDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

KDV, KURUMLAR, DAMGA, HARÇLAR VE 6736 SAYILI KANUNDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI 30.01.2017/19-1 KDV, KURUMLAR, DAMGA, HARÇLAR VE 6736 SAYILI KANUNDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI ÖZET : 6770 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

6770 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde

6770 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde 31.1.2017 6770 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 9/206 Çankaya Konak İzmir T

Detaylı

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA 2016 YILINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA 2016 YILINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA 2016 YILINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 1 Bölgesel Yönetim Merkezleri Kurumlar Vergisinden Muaf Tutulmuştur. 2 01/01/2017 tarihinden itibaren faaliyete geçen özel kreşler ve gündüz

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/17 TARİH: 28/01/2017

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/17 TARİH: 28/01/2017 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/17 TARİH: 28/01/2017 KONU 6770 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009. Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı.

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009. Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı. SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009 ÖZET: Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı. GEMİ, DENİZ VE İÇ SU TAŞITLARI İLE İLGİLİ BAZI YASAL DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI 16

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI Odamızda 12 Ağustos 2016 Cuma günü zeytin ve zeytinyağı ile iştigal eden üyelerimizin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.toplantıda

Detaylı

SİRKÜLER 2017/16. Bu sirkülerimizde, 6770 Sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler özetlenmiştir.

SİRKÜLER 2017/16. Bu sirkülerimizde, 6770 Sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler özetlenmiştir. SİRKÜLER 2017/16 30/01/2017 Sayın Yetkili; 6770 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı. 27.01.2017

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Haziran 2016 FAALİYETLER GÖCEK KÖRFEZİ İLE GÖCEK DALAMAN KOYLARI KORUMA VE KULLANMA USUL ESASLARI KAPSAMINDA DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ MUĞLA BÜYÜKŞEHİR

Detaylı

Sirküler 2017 / 010. İstanbul, Telefon: +90 (212) Fax: +90 (212) /8

Sirküler 2017 / 010. İstanbul, Telefon: +90 (212) Fax: +90 (212) /8 Sirküler 2017 / 010 Referansımız: 0123 / 2017/ YMM/ EK Telefon: +90 (212) 291 57 10 Fax: +90 (212) 241 46 04 E-Mail: info@kutlanpartners.com İstanbul, 02.02.2017 6770 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli

Detaylı

7161 SAYILI KANUNLA VERGİ MEVZUTINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

7161 SAYILI KANUNLA VERGİ MEVZUTINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 18.01.2019/35-1 7161 SAYILI KANUNLA VERGİ MEVZUTINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER KUR FARKININ KDV MATRAHINA DAHİL OLDUĞUNA YÖNELİK KANUNİ DÜZENLEME YAPILDI ÖZET : 7161 sayılı Kanunla 6802 sayılı Gider Vergileri

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ. Ekim 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ

FAALİYET BÜLTENİ. Ekim 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ ODA ORGAN SEÇİMLERİ ERTELENDİ GÜNÜBİRLİK GEZİ TEKNELERİ KONULU TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ MARİNA İŞLETMECİLİĞİ MESLEK KOMİTE TOPLANTISI FETHİYE

Detaylı

İŞLETME İZİNLERİ / DENETİMLER

İŞLETME İZİNLERİ / DENETİMLER İŞLETME İZİNLERİ / DENETİMLER 1-KIYI TESİSLERİ İşletme İzni Yönetmeliği değişikliği İşletme İzni taleplerinin gecikmeksizin yapılmasının sağlanması Liman tesisi Program Dışı denetim sonuçları Liman tesisi

Detaylı

GEMİ ACENTELERİ EĞİTİM YÖNERGESİ ( 16 Mayıs 2013 tarih ve 5299 sayılı Bakanlık Olur u ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

GEMİ ACENTELERİ EĞİTİM YÖNERGESİ ( 16 Mayıs 2013 tarih ve 5299 sayılı Bakanlık Olur u ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler GEMİ ACENTELERİ EĞİTİM YÖNERGESİ ( 16 Mayıs 2013 tarih ve 5299 sayılı Bakanlık Olur u ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, gemi acentelerinin ulusal mevzuat ve uluslararası denizcilik

Detaylı

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI GÜNEY EGE BÖLGESİNDE SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ BİLGİ NOTU Yatırım Destek Ofisleri 03/08/2012 İçindekiler 1 DEVLET TEŞVİKLERİ... 2

Detaylı

Sayı: 2017/5. 1-KOBİ birleşmeleri

Sayı: 2017/5. 1-KOBİ birleşmeleri Sayı: 2017/5 Konu: 6770 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı. 27 Ocak 2017 tarihli ve 29961 sayılı

Detaylı

KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1)

KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1) 9685 KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1) Kanun Numarası : 5449 Kabul Tarihi : 25/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 8/2/2006 Sayı : 26074 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 35

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 35 İstanbul, 13 Şubat 2017 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 35 KONU : 6770 Sayılı Kanunla Kurumlar Vergisi Kanunu ve Türk Uluslararası Gemi Sicili Kanununda Yapılan Değişikliklere İlişkin 12 Seri Nolu Kurumlar

Detaylı

Değerli üyemiz,

Değerli üyemiz, 7143 S.K. GÖRE YAPILANDIRMASI BOZULANLAR 2019 YILI ŞUBAT AYI SONUNA KADAR GECİKME ZAMMI İLE BİRLİKTE ÖDEMELERİ ŞARTIYLA YAPILANDIRMA HAKLARI DEVAM EDECEK. Değerli üyemiz, 28.12.2018 28/12/2018 Tarih ve

Detaylı

ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI KOORDİNATÖR KURULUŞ : Başbakanlığın 20.04.1963 tarih ve DPT Müst.nıın 3031-3-63/1972, Sayılı Genelgeleri. 18.10.2008 gün ve 27028 Sayılı Resmi

Detaylı

4325 sayılı, numaralı, nolu, kanun, yasa OLAĞANÜSTÜ HAL BÖLGESİNDE VE KALKINMADA ÖNCELİKLİ YÖRELERDE İSTİHDAM YARATILMASI VE YATIRIMLARIN

4325 sayılı, numaralı, nolu, kanun, yasa OLAĞANÜSTÜ HAL BÖLGESİNDE VE KALKINMADA ÖNCELİKLİ YÖRELERDE İSTİHDAM YARATILMASI VE YATIRIMLARIN Olağanüstü Hal bölgesinde ve kalkınmada öncelikli yörelerde istihdam yaratılması ve yatırımların teşvik edilmesi ile 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanunu, yasası 4325

Detaylı

Deniz Taşıtı İmal Edenlere Bu Kapsamda Yapılacak Teslim ve Hizmetler KDV den İstisna Edildi:

Deniz Taşıtı İmal Edenlere Bu Kapsamda Yapılacak Teslim ve Hizmetler KDV den İstisna Edildi: SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 30 İST, 28.02.2011 ÖZET: 6111 sayılı Kanunla bazı kanunlarda yapılan değişiklikler hakkında açıklamalar BAZI KANUNLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR 6111 sayılı Bazı

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Temmuz 2016 1 TEMMUZ HEYECANI BURUK GEÇTİ FAALİYETLER FETHİYE BELEDİYE MARİNA İŞLETİM KONULARI GÖRÜŞÜLDÜ PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ GEMİSİ FETHİYE

Detaylı

KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1)

KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1) 9685 KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1) Kanun Numarası : 5449 Kabul Tarihi : 25/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 8/2/2006 Sayı : 26074 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/24

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/24 DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

SİRKÜLER 2016/51. Buna göre yapılan düzenlemeler başlıklar halinde aşağıdaki gibidir;

SİRKÜLER 2016/51. Buna göre yapılan düzenlemeler başlıklar halinde aşağıdaki gibidir; SİRKÜLER 2016/51 19.09.2016 KONU : Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Yayımlandı. 7 Eylül 2016 tarihli ve 29824

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

I- İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE KDV İADESİNİN YIL İÇİNDE NAKDEN YAPILABİLMESİNE İMKAN SAĞLANMIŞTIR:

I- İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE KDV İADESİNİN YIL İÇİNDE NAKDEN YAPILABİLMESİNE İMKAN SAĞLANMIŞTIR: 1 Tamim Tarihi : 21.02.2017 Tamim No : 2017/2 Tamim Konusu : 6770 Sayılı Kanun Dağıtım : Bütün Şirketler TAMİM 27.01.2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 6770 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı

Detaylı

MUĞLA DENİZ TURİZM STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI ODAMIZ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİ

MUĞLA DENİZ TURİZM STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI ODAMIZ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİ Faaliyet Bülteni Mayıs 2016 FAALİYETLER MUĞLA DENİZ TURİZM STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI ODAMIZ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİ 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI ETKİNLİKLERİ İÇİN ÇALIŞAMLAR BAŞLATILDI ÜYELERİMİZE

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: Sayı: 23913)

(Resmi Gazete ile yayımı: Sayı: 23913) -510- TÜRK ULUSLARARASI GEMİ SİCİLİ KANUNU İLE 491 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 21.12.1999 Sayı: 23913) Kanun No Kabul Tarihi Amaç ve kapsam

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/24

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/24 DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/36. : Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde (Seri No.1) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/36. : Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde (Seri No.1) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri TARİH : 14.02.2017 NUMARA : 2017/36 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/36 Konu No.12) : Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde (Seri No.1) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri 11/02/2017 tarihli ve 29976 sayılı Resmi

Detaylı

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI HAZİRAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu 1 YÖNETİM VE ODA MEVZUATI FAALİYETLERİ 2 Aralık 2008 tarihinden bugüne kadar 6. kat kiralanarak, meclis faaliyetleri yürütüldü. 31 Aralık

Detaylı

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun un 7. Maddesinde Yapılan Değişiklikler Hakkında

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun un 7. Maddesinde Yapılan Değişiklikler Hakkında PwC Türkiye Gayrimenkul Bülteni Tarih: 10.12.2018 Sayı: 2018/05 www.pwc.com.tr 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun un 7. Maddesinde Yapılan Değişiklikler Hakkında Özet

Detaylı

Sirküler Rapor / NO LU KURUMLAR VERGİSİ KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor / NO LU KURUMLAR VERGİSİ KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 13.10.2014/188-1 34 NO LU KURUMLAR VERGİSİ KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : Kurumlar Vergisi Kanunu Sirkülerinde ; Vakıflara Bakanlar Kurulu Kararı ile vergi muafiyeti tanınabilmesi için

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

SİRKÜLER 2016/31. 1) Özel kreş ve gündüz bakımevlerine 5 yıllık kazanç istisnası getirilmiştir.(madde 5,64)

SİRKÜLER 2016/31. 1) Özel kreş ve gündüz bakımevlerine 5 yıllık kazanç istisnası getirilmiştir.(madde 5,64) SİRKÜLER 2016/31 19/09/2016 Sayın Yetkili; 6745 sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünden Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 07.09.2016 tarih ve 29824

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/24

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/24 15.02.2017 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/24 KONU: 1 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği nde Değişiklik Yapılmasına Dair 12 Seri No.lu Tebliğ Yayımlandı. 11

Detaylı

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı.

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'nde yer alan tıbbi cihazların da satış ve tanıtımlarının

Detaylı

Konu: YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

Konu: YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR Sayı:2016/16 Konu: YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 6745 sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü Sayı : 62030549-125[2-2015/339]-56816 12.05.2016 Konu : Vakıf üyelerine ait birikimlerin

Detaylı

TARİHİ ALANDA YER ALAN MÜZE, TANITIM VE SİMÜLASYON MERKEZLERİ İLE ÖREN YERLERİNE GİRİŞLERDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE

TARİHİ ALANDA YER ALAN MÜZE, TANITIM VE SİMÜLASYON MERKEZLERİ İLE ÖREN YERLERİNE GİRİŞLERDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE TARİHİ ALANDA YER ALAN MÜZE, TANITIM VE SİMÜLASYON MERKEZLERİ İLE ÖREN YERLERİNE GİRİŞLERDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE Kapsam Madde 1- Bu yönerge, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/106

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/106 19 Kasım 2018/Pazartesi ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/106 KONU: TÜRK LİRASI DÜZENLEME ZORUNLULUĞU OLAN VE OLMAYAN SÖZLEŞMELER İÇİN YENİ TEBLİĞ YAYINLANDI. Bilindiği gibi,

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2016/147

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2016/147 28.12.2016/ÇARŞAMBA ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2016/147 Konu: 15/7/2016 Tarihli ve 6728 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik

Detaylı

6770 sayılı Kanun la vergi mevzuatında yapılan düzenlemelere ilişkin açıklamalar, No.lu Sirkülerimiz de yer almaktadır.

6770 sayılı Kanun la vergi mevzuatında yapılan düzenlemelere ilişkin açıklamalar, No.lu Sirkülerimiz de yer almaktadır. No: 2017/19 Tarih: 11.02.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi: 26/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete:3/2/2006 Sayı : 26069 Yayımlandığı Düstur Tertip5 Cilt : 45

Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi: 26/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete:3/2/2006 Sayı : 26069 Yayımlandığı Düstur Tertip5 Cilt : 45 KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA BAĞLI OKULLARIN MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİ İLE BAZI KANUNLARDA VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİKYAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi:

Detaylı

SERBEST BÖLGELER KANUNU İLE GÜMRÜK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI (TASLAĞI)

SERBEST BÖLGELER KANUNU İLE GÜMRÜK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI (TASLAĞI) SERBEST BÖLGELER KANUNU İLE GÜMRÜK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI (TASLAĞI) MADDE 1-6/6/1985 tarihli ve 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanununun; 1) 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde

Detaylı

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI Eğitim Yatırımlarında Sağlanan Destekler Bilgi Notu Yatırım Destek Ofisleri 07/01/2013 İçindekiler 1. Tanımlar... 2 2. Destekler... 2 2.1. Öncelikli

Detaylı

Gelirin Kodu Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler ,

Gelirin Kodu Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler , Gelirin Kodu BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ 01-01-2009/31-12-2009 TARİHLERİ ARASI Kurumun Adı : 2009 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bütçe Devreden Yılı Toplam Tahsilattan Gelecek Yıla Tahsil İle Gelir

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI İstanbul Liman Başkanlığı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI İstanbul Liman Başkanlığı Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 İKİNCİ BÖLÜM Yeterlik Şartları Güverte Sınıfı Gemiadamı Yeterliklerinin Şartları MADDE 8 (Değişik:RG-23/8/2012-28390) Güverte sınıfı gemiadamlarının

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

edilmişken, değişiklikle düzenlemedeki münhasıran yük ibaresi kaldırılarak yolcu

edilmişken, değişiklikle düzenlemedeki münhasıran yük ibaresi kaldırılarak yolcu Sayfa 1 / 8 T.C. EMEKLİ SANDIĞI KANUNU İLE BAZI KANUN EV KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 6770 Sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun Ev Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 372) BİRİNCİ BÖLÜM

MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 372) BİRİNCİ BÖLÜM 30 Temmuz 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29786 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 372) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Genel Tebliğin

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR 2 SERİ NO LU KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. Sirküler Tarihi: 22.04.2008 Sirküler No: 2008/53

SİRKÜLER RAPOR 2 SERİ NO LU KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. Sirküler Tarihi: 22.04.2008 Sirküler No: 2008/53 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 22.04.2008 Sirküler No: 2008/53 2 SERİ NO LU KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu nun uygulanmasına ilişkin açıklamaların yer aldığı 1 seri

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır.

Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır. Vezin Sirküler 2017 016 Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır. KAPSAM : 8/3/2017 tarihli ve 30001 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

- Sabit yatırım tutarı 50 Milyon TL altında olanlarda ise yıl içinde yüklenilen ve indirilemeyen KDV ertesi yıl içinde iade edilecektir.

- Sabit yatırım tutarı 50 Milyon TL altında olanlarda ise yıl içinde yüklenilen ve indirilemeyen KDV ertesi yıl içinde iade edilecektir. Mali Bülten VERGİ 2017/2 Teşvikli Yatırımlara KDV İadesi Desteği Getiren Torba Yasa Yayımlandı 27.01.2017 Özet: Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerinde

Detaylı

DAMGA, HARÇLAR, EMLAK, BELEDİYE GELİRLERİ VE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

DAMGA, HARÇLAR, EMLAK, BELEDİYE GELİRLERİ VE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI 03.07.2017/89-1 DAMGA, HARÇLAR, EMLAK, BELEDİYE GELİRLERİ VE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI ÖZET : 7033 sayılı Sanayinin Geliştirilmesi Ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla

Detaylı

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000,

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000, Gelirin Kodu BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ 01-01-2010/31-12-2010 TARİHLERİ ARASI Kurumun Adı : 2010 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bütçe Devreden Yılı Toplam Tahsilattan Gelecek Yıla Tahsil İle Gelir

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017 KONU 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Torba Kanun) Yayımlanmıştır. 5 Aralık 2017 tarihli ve 30261

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı 1 / 6 DAĞITIM YERLERİNE İlgi : 26 08 2016 tarih ve 29813sayılı Resmi Gazete. İlgi Resmi Gazete'de yayımlanan 19.08.2016 tarih ve 6741 sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile

Detaylı

BAZI KANUNLAR İLE 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

BAZI KANUNLAR İLE 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN 12113 BAZI KANUNLAR İLE 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 6487 Kabul Tarihi : 24/5/2013 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 11/6/2013 Sayı : 28674 Yayımlandığı

Detaylı

7161 SAYILI KANUN İLE VERGİ KANUNLARI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR

7161 SAYILI KANUN İLE VERGİ KANUNLARI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR 7161 SAYILI KANUN İLE VERGİ KANUNLARI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR 18 Ocak 2019 tarihli ve 30659 sayılı 3 Resmi Gazete de yayımlanan 7161 Sayılı-Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE 3 Şubat 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29968 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE

Detaylı

6770 sayılı Kanun la vergi mevzuatında yapılan düzenlemelere ilişkin açıklamalar, No.lu Sirkülerimiz de yer almaktadır.

6770 sayılı Kanun la vergi mevzuatında yapılan düzenlemelere ilişkin açıklamalar, No.lu Sirkülerimiz de yer almaktadır. No: 2017/17 Tarih: 05.02.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 27.09.2016 25.10.2016 AKDAĞ KAYA MERKEZİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR AKDAĞ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALAR SONUCUNDA REKREASYON ALANINA YAKLAŞIK 43 HEKTAR

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESI BAŞKANLIĞI TEŞVİK VE MUAFİYETLERİ KANUNU (1)(2)

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESI BAŞKANLIĞI TEŞVİK VE MUAFİYETLERİ KANUNU (1)(2) 7125 KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESI BAŞKANLIĞI TEŞVİK VE MUAFİYETLERİ KANUNU (1)(2) Kanun Numarası : 3624 Kabul Tarihi : 12/4/1990 Yayımlandığı Resmî Gazete : Tarih

Detaylı

2. Aşağıda yazılıkooperatiflerin ortaklarıiçin hesapladıklarıristurnlardan;

2. Aşağıda yazılıkooperatiflerin ortaklarıiçin hesapladıklarıristurnlardan; İstisnalar Madde No 8 Kapsam (3946 sayılıkanunun 30'uncu maddesiyle değişen madde Yürürlük; 1.1.1994) Dar mükellefiyete tabi kurumlar dahil bu maddede yazılıkurum kazançları, kurumlar vergisinden müstesnadır:

Detaylı

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. TMMOB İSTANBUL BİLEŞENLERİ EMEK BARIŞ DEMOKRASİ MİTİNGİ'NE ÇAĞRI YAPTI

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası.  TMMOB İSTANBUL BİLEŞENLERİ EMEK BARIŞ DEMOKRASİ MİTİNGİ'NE ÇAĞRI YAPTI ENDAZE TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. Gemi Mühendisleri Odası üyelerine faks ve e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını istediğiniz faks/eposta detaylarını

Detaylı

1975/32 Tasarruf bonosu ve kıymetli evrakın mirasçılar arasında taksimine ilişkin sözleşmeler miras taksim sözleşmesi niteliğinde olduğu hakkında.

1975/32 Tasarruf bonosu ve kıymetli evrakın mirasçılar arasında taksimine ilişkin sözleşmeler miras taksim sözleşmesi niteliğinde olduğu hakkında. SÖZLEŞMELER 1. DEĞİŞİK SÖZLEŞMELERE İLİŞKİN GENELGELER 1974/10 İdare ile müteahhit arasında yapılan ve idarenin dilediği takdirde ihale bedelinin belli oranda fazla veya noksanına yaptırılabileceği hükmünü

Detaylı

Deniz Ticareti Hukuku - 4 -

Deniz Ticareti Hukuku - 4 - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Deniz Hukuku Anabilim Dalı Deniz Ticareti Hukuku - 4 -. 21-22/10/2013 Tek, Çift ve II. Öğretim Lisans Dersleri BLK - 1/18 E) Bağlama Kütüğü ( BLK ) 1. Amaç ve Yasal

Detaylı

SİRKÜLER 2016/13. : Ar-Ge Faaliyetlerinin Desteklenmesinde Değişiklik Yapan 6676 Sayılı Kanun Yayımlandı.

SİRKÜLER 2016/13. : Ar-Ge Faaliyetlerinin Desteklenmesinde Değişiklik Yapan 6676 Sayılı Kanun Yayımlandı. SİRKÜLER 2016/13 04.03.2016 KONU : Ar-Ge Faaliyetlerinin Desteklenmesinde Değişiklik Yapan 6676 Sayılı Kanun Yayımlandı. 26 Şubat 2016 tarihli ve 29636 sayılı Resmi Gazete de Bilim, Sanayi ve Teknoloji

Detaylı

SİRKÜLER. Tarih: Sayı:2017/20 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA

SİRKÜLER. Tarih: Sayı:2017/20 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA SİRKÜLER Sayı:2017/20 Tarih:25.02.2017 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA Realite Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. 2000 Evler Mah. 76078 Sk. Fonte

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

2009/ Konu: 15 ve 30 ncu Maddedeki Tevkifat Oranlarıyla İlgili Düzenlemeleri Açıklayan Kurumlar Vergisi Sirküleri

2009/ Konu: 15 ve 30 ncu Maddedeki Tevkifat Oranlarıyla İlgili Düzenlemeleri Açıklayan Kurumlar Vergisi Sirküleri 2009/022 07.02.2009 Konu 15 ve 30 ncu Maddedeki Tevkifat Oranlarıyla İlgili Düzenlemeleri Açıklayan Kurumlar Vergisi Sirküleri Bilindiği gibi 3/2/2009 tarihli ve 27130 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak

Detaylı

MECLİS KARAR ÖZET TUTANAĞI Ü Y E L E R T.C. KARAPINAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI KARAR TARİHİ : 09/05/2014 KARAR NUMARASI : 13

MECLİS KARAR ÖZET TUTANAĞI Ü Y E L E R T.C. KARAPINAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI KARAR TARİHİ : 09/05/2014 KARAR NUMARASI : 13 KARAR NUMARASI : 13 AYDOĞDU, Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunun 20. maddesi uyarınca 2014 yılı Mayıs ayı toplantısı için Belediye Hizmet binası, Başkanlık odasında toplandı. Toplantı başında

Detaylı