TAMAMEN KAMYON/ÇEKİCİ/OTOBÜS/DORSE/HAFİF TİCARİ ARAÇLAR TÜRKÇE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TAMAMEN KAMYON/ÇEKİCİ/OTOBÜS/DORSE/HAFİF TİCARİ ARAÇLAR TÜRKÇE"

Transkript

1 KAMYON/ÇEKİCİ/OTOBÜS/DORSE/HAFİF TİCARİ ARAÇLAR TAMAMEN TÜRKÇE Mercedes Benz, Man, Scania, Iveco, Volvo, Daf, Renault, Iveco, Bova, Setra, Iveco, Ford, Bmc, Askam, Mack, Neoplan, Schmitz, Fruehauf, Serin, Kögel, Krone, Tırsan, Wabco, Halde, Knorr, Bosch JALTEST, elektronik kontrol sistemli ağır vasıta ticari araçlar için çok markalı arıza tespit cihazıdır.23 ayrı dil seçeneği ile dünyanın dört bir yanındaki modern servislerin ve nakliye firmalarının araç bakım ve servis departmanlarında kullanılmaktadır. Fren (ABS, EBS, ASR), Motor kontrol sistemleri, Elektronik vites sistemleri, Retarder, Süspansiyon, Merkezi Bilgisayar (Koordinatör), Araç Bilgisayarı, Gösterge Paneli, Yardımcı Isıtıcı, Bakım, Immobilizer ve daha fazla sistemin elektronik beyinleri ile iletişim kurar. Bu elektronik beyinlerdeki mevcut olan ve geçmişte yaşanmış olan bütün arızaları Türkçe olarak tespit ederek operatörü bilgilendirir. Aynı zamanda hataları beyinlerden silerek sıfırlama yapabilmeyi sağlamaktadır. Operatör JALTEST ile canlı değerleri okuyabilir ve sistem performans testleri (enjektör kapatma, kompresyon, enjektör çalışma testleri, pompa testleri, turbin testleri, fren modülatör testleri, motor ve egzoz fren testleri, vites testleri vs.) yaparak aracın çalışma performansını ölçebilmektedir. JALTEST V5 SETİ JALTEST EL CİHAZI DİYAGNOZ KABLOLARI (MULTİPLEXER DAHİL) JALTEST SOFT JALTEST INFO 1 YILLIK GÜNCELLEME TEKNİK DESTEK (1 günlük eğitim dahil) 2 YIL GARANTİ JALTEST V5 EL CİHAZI NEDİR? JALTEST V5 el cihazı ağır ticari araçlar, çekici, dorse ve otobüslerin arıza tespiti için kapsamlı bir çözüm sunan diyagnostik cihazdır. Geliştirilmiş ekranı ile basit ve hızlı bir yolla tek bir araç diyagnostik kablosu ile bütün fonksiyonlara ulaşabilmek mümkündür. Aynı zamanda bluetooth özelliği sayesinde her zaman PC üzerinden JALTEST SOFT (teknik dataların yüklü olduğu) ile çalışabilme imkanı bulunmaktadır. JALTEST SOFT NEDİR? JALTEST el cihazı ve PcLink ile uyumlu marketteki en geniş bilgiye sahip diyagnostik yazılımı.bu bilgisayar yazılımı ile gözlemlemeye çalıştığımız sistem çalışma değerleri grafiksel olarak da görülebilecek, aracın diyagnoz raporu oluşturulup yazıcıdan çıkartılarak yada elektronik ortamda depolanarak mevcut müşteri ve araç hakkında bir arşiv oluşturmak mümkün olacaktır. Daha çok bilgi talep eden servis ve teknisyenler için konnektör kılavuzu, veri ve grafikler.minimum donanım gereksinimi ile Windows (ayrıca Vista) ortamında diyagnoz JALTEST INFO NEDİR? Diyagnoz yazılımınızın içine entegre edilmiş gerçek bir endüstriyel araç ansiklopedisi Elektrik şemaları, veriler, komponentler ve araçta bulunan elektronik sistemlerin yerleri. Arızanın yerini öğrendikten sonra INFO içindeki bilgilerle arızalı parçayı bul ve nasıl düzelteceğini bul

2 EK BİLGİLER: a) Aynı zamanda bu bilgisayar programı vasıtasıyla araç soket yeri resimli olarak belirlenebilir ve canlı değerler grafiksel ortamlarda incelenebilmektedir. Ayrıca aracın mevcut durumu hakkındaki bilgiler de raporlama sistemi ile arşivlenebilir veya çıktısı alınarak kayıt altına alınabilmektedir. b) JALTEST arıza tespit çantası içerdiği kablolar ve çoklu uçlu konnektörler vasıtasıyla çekici / dorse / otobüs / hafif ticari araç elektronik beyinleri ile iletişim kurabilmektedir. Portatif olması bakımından yol servisi hizmetini de sunan firmalar için büyük kolaylıklar sağlamaktadır. JALTEST elektrik beslemesini araçtan temin ettiği için ek bir şarj ihtiyacı yaşamamaktadır. c) JALTEST diyagnostik çözümler üretebildiği gibi aynı zamanda çok kullanışlı bir cihazdır. Örneğin Elektronik süspansiyona (ECAS) sahip araçlarda bulunan yükseklik sensörlerinin kalibrasyonunu (körük yol durumu ayarı) yapabilmektedir. d) Komponentlerin (Sistem parçalarının) çalışıp çalışmadığını kontrol edebilmekte, sıcaklık, basınç, tork gibi bir çok algılayıcı değerlerini gösterebilmektedir. e) Volvo, Man, Mercedes marka araçlarda debriyaj, gaz pedalı ve hava kurutucu tanıtmalarını yapabilmektedir. f) Gelişen teknoloji ve müşteri beklentilerini ilgiyle takip etme amacında olan JALTEST yılda 3/4 defa güncellenmektedir. Güncellemeler zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak yapılır ve ilk yıl güncellemeleri ücretsiz olarak tarafımızdan verilmektedir. g) Cihaz satın alma tarihinden itibaren 2 yıl garantilidir. h) JALTEST, Teknik destek ve yardım konusunda müşterilerine sonsuz hizmet vermeyi kendine ilke edinmiştir. Teknik destek hattımız size yalnızca JALTEST konusunda değil karşılaşabileceğiniz diğer araç teknik problemlerinde de dokümantasyon ve eğitim kursları temin ederek bilgi ve paylaşımlarımızla sizi JALTEST kullanıcıları sosyal ağının içine davet etmektedir.

3 JALTEST arıza tarifini şu şekilde yapmaktadır: - Arızalı parça -Arızalı parça yeri -Arızanın tipi -Arızanın mevcut veya olmadığını -Arızanın kaç kere meydana geldiği JALTEST UZMAN MODU NEDİR? Jaltest uzman modu şifresi ile dorselerde ECU parametrelerini değiştirebilirsiniz. Mesela ; - Wabco Vario C - VCS I - VCS II - EBS C - EBS DHaldex Grau ABS Modular - Haldex EB + sistemlerini istenilen konfigürasyona (4S/4M, 4S/3M, 4S/2M, 2S/2M, 2S/1M gibi) değiştirebilir aynı zamanda GIO parametrelerini (ISS / ILS otomatik dingil kaldırma, harici basınç sensörü vs.) iptal edebilir veya tekrar aktif edebilirsiniz. - Treyler ABS/EBS/ECAS /TCE beyinlerine "kopyala/yapıştır" metodu ile parametreler yüklenebilmektedir.ayrıca mevcut beyinin parametreleri JALTEST ile okunabilmektedir.(fren boş-dolu komutları, fren ve süspansiyon basınç komutları, dingil yük ağırlıkları, konfigürasyon vs.) - Dorselerde Trailer Control Electronics (TCE) ve Treyler Süspansiyon (ECAS) kalibrasyonlarını(yükseklik ayarı) uygulayabilirsiniz. - Mercedes Benz araçların fan değişimi (Viscous - Lining) ve marş motoru değişimi sonrasında parametrelendirme (tanıtma) yapabilirsiniz. - Çekici ECAS parametrelerini kopyalama ve yapıştırma metodu ile yeni beyinlere yükleme yapmak için kullanabilirsiniz. - MAN ve MERCEDES mekanik vitesli araçların debriyaj pedalı kalibrasyonu JALTEST ile yapılmaktadır. - Renault Dxi ve Volvo FH V2 araçların hava kurutucu kalibrasyonu ve I-Shift transmisyon vites kalibrasyonu yapılabilmektedir.

4 Mercedes Axor aracının motor bölümü için JALTEST ile neler yapabileceğimize dair bazı örnekler: 1- Diyagnoz (Arızaların tesbiti ve arızaları silme menüsü) 2-Ekstra Test (Canlı değerleri okuma, test işlemleri, ECU referansı ve parametreler) 1- Diyagnoz Bu bölümde aracın motor beynindeki geçmişe yönelik veya şu anki mevcut arızalar okunacaktır. Arızanın yeri, arızanın tipi, arızanın mevcut yada olmadığı, arızanın kaç kere oluştuğu, gibi mesajlar elde edilir ve en sonunda da bu hataları motor beyninden silme işlemi yapılır. 2-Ekstra Testler Bu bölümde "Ölçülen değerler", "Komponent Çalışması" ve "ECU Data" adı altında 3 ayrı menü karşımıza çıkar: i)ölçülen Değerler "Ölçülen Değerlere" girildiğinde bize motor beyninin kontrol ettiği tüm sistem/elektro valfler/sensör/switch/ Can hatları/ düğmeler/ ine ait çalışma değerlerine ulaşılır. Mesela yağ sıcaklık sensörünün max. ve minimum voltaj ve okuma değerleri, soğutucu sıvısı sıcaklık sensörünün değeri, krank mili sensörünün değeri, emme manifoldu hava giriş basıncı, gaz pedal sensörünün ve potansiyometresinin okuma değerleri, motor fren elektrovalfinin çalışma değerleri, turbo basıncı, rail (yüksek basınç) hat tındaki yakıt basıncı yada alçak/yüksek basınç pompası yakıt basınçları vs gibi sistem parçalarının mevcut çalışma değerleri okunabilmektedir. ii) Komponent Çalışması Bu bölümde sistem parçalarının ayrı ayrı tetiklenmesi sağlanarak çalıştırılır ve çeşitli testler sonunda çalışma sonuçları ve değerleri incelenebilmektedir. -Mesela "silindir kompresyon testi" uygulanarak motor silindirlerindeki sıkıştırma değerleri incelenebilir; "Enjektör Kapatma" testi uygulanarak arızalı enjektör bobini bulunabilir veya "Enjektör Çalışması Sükuneti" testi uygulanarak hem silindir hemde enjektörlerin durumu hakkında fikir edinilebilmektedir. Bunların haricinde motor freni, egzoz freni, fan kontrolü gibi bir çok test bu menün içinden uygulanabilmektedir. iii) ECU Data Bu bölümde ilgili beynin (ECU) referans numarası, versiyonu, yazılımı, tarihi gibi bilgiler yer almaktadır. Üst tarafta Motor sistemini örnekleyerek yapılabilecek işlemlerden yalnız bir kaçını vurguladık.bu tarz uygulamaları fren, şanzıman, retarder, merkezi bilgisayar, gösterge paneli vs. gibi bir çok beyinde kendilerine has metodlarla gerçekleştirmek mümkündür. Mesela bu aracın Fren sistemini test edecek olan operatör, arızaları tespit etmenin yanı sıra ABS/EBS modülatörlerini ayrı ayrı çalıştırabilecek, fren merkezinde bulunan iki adet indüktif sensörün sinyallerini gözlemleyebilcek, (EBS) ASR orantısal vaflerinin çalışmasını kontrol edebilecek, balata yıpranma ve fren basınç değerlerini okuyabilecektir (EBS), ABS uyarı ışığının çalışmasını kontrol edebilecektir.

5 MOTOR, FREN, VİTES VE SÜSPANSİYON ve JALTEST MOTOR - Silindir Kompresyon Testi -- Enjektör kapatma --Enjektör Çalışma Sükunet Değerleri -- Motor Fren Kontrolü --Soğutma Sistemi Kontrolü --Tanıtma İşlemleri --ECU değerleri (Basınç, Sıcaklık, Devir, Tork) ABS EBS -- ABS-EBS Çevrim Testi -- ASR Kontrolü -- Uyarı Lambaları Testi --ECU değerleri -Fren sinyal dönüştürücü değerleri -Fren basınç değerleri -Hız sensörleri sensör değerleri -Balata yıpranma sensör değerleri ELEKTRONİK KONTROLLÜ VİTES -- Elektro valf kontrolleri -- Tanıtma işlemler --ECU değerleri -İç strok sensörü -Debriyaj strok sensörü -Devirler -Tork ve Sıcaklıklar -- Orantısal valfi testi -- EDC, ABS ile olan bağlantı kontrolü --ECU değerleri -Mevcut tüketim -Devirler -Tork ve Sıcaklıklar RETARDER

6 JALTEST INFO İLE ARIZANIN YERİNİ BELİRLEMEK ÇOK KOLAY IVECO STRALIS EBS ECU PINOUT DİYAGRAMI

JALTEST ARIZA TESPİT CİHAZI

JALTEST ARIZA TESPİT CİHAZI MERCEDES RENAULT SCANIA VOLVO DAF MAN BMC ARAÇLAR ÇEKİCİ, KAMYON, DORSE VE OTOBÜSLERDE BULUNAN FREN, SÜSPANSİYON, MOTOR, RÖTARDER, VİTES VE DİĞER ELEKTRONİK BEYİNLERİNDEKİ TÜM ARIZALARI TESPİT EDİP BEYNİ

Detaylı

11.3 VERSİYON NOTLARI

11.3 VERSİYON NOTLARI JALTEST SOFT 11.3 VERSİYON NOTLARI Yeni GeliĢtirmeler ve Fonksiyonlar - Güncelleme dosyası indirilirken, son versiyonun cihazınızda bulunması halinde daha ufak boyutlu update pack dosyası ile güncelleme

Detaylı

2010 3 Güncelleme Bilgisi

2010 3 Güncelleme Bilgisi 2010 3 Güncelleme Bilgisi 2010-3 sürümünde diagnostik soket yerini resimli olarak gösterimi başlanmıştır. Bu menüye araç bağlanma penceresindeki bilgi bölümünden ulaşılabilir. Bu yenilik sayesinde diagnostik

Detaylı

TEXA KLİMA CİHAZLARI. TEXA KONFORT 705R Tam Otomatik 10 Litre Dahili Tank R134a klima Gazı Dolum Cihazı.

TEXA KLİMA CİHAZLARI. TEXA KONFORT 705R Tam Otomatik 10 Litre Dahili Tank R134a klima Gazı Dolum Cihazı. DİAGNOS TEXA KLİMA CİHAZLARI TEXA KONFORT 705R Tam Otomatik 10 Litre Dahili Tank R134a klima Gazı Dolum Cihazı. TEXA KONFORT 707R Tam Otomatik 10 Litre Dahili Tank R-1234yf Klima Gazı Dolum Cihazı. TEXA

Detaylı

Autocom Ağır Vasıta Araçlar 2009 / 2 versiyon Ağır Vasıta da yeni güncelleme bilgileri ve yenilikler

Autocom Ağır Vasıta Araçlar 2009 / 2 versiyon Ağır Vasıta da yeni güncelleme bilgileri ve yenilikler Autocom Ağır Vasıta Araçlar 2009 / 2 versiyon Ağır Vasıta da yeni güncelleme bilgileri ve yenilikler YENİ MODELLER BU VERSİYON DA!!!! DAF SCANIA MAN RENAULT ve IVECO nun yeni STRALIS modeli MAN ın yeni

Detaylı

Autocom Ağır Vasıta Araçlar 2009 / 1 versiyon 1996-2009 arası toplam 13 markada güncelleme bilgileri ve yenilikler

Autocom Ağır Vasıta Araçlar 2009 / 1 versiyon 1996-2009 arası toplam 13 markada güncelleme bilgileri ve yenilikler Autocom Ağır Vasıta Araçlar 2009 / 1 versiyon 1996-2009 arası toplam 13 markada güncelleme bilgileri ve yenilikler Toplam 13 marka da yeni modeller ve daha fazla bilgiler eklendi. 1996 den 2009 model araçlara

Detaylı

XSet. Lorem Ipsum is simply dummy text. Lorem Ipsum is simply dummy text.

XSet. Lorem Ipsum is simply dummy text. Lorem Ipsum is simply dummy text. XSet Xset, araç ve yönetim sistemleri arasında doğrudan veri iletişimini kuran ve yöneten bir arabirimdir. Araçtan aldığı verileri yönetim sistemine aktarır ve ihtiyaç duyulan raporların sağlanabilmesi

Detaylı

ATF FREN GRUBU FİYAT LİSTESİ

ATF FREN GRUBU FİYAT LİSTESİ ATF-10010 KALİPER SENSÖRÜ SB6-SB7 SN6-SN7 44,44 USD ATF-10020 KALİPER SENSÖRÜ EC-TR-347-A 112,59 TL ATF-1110 24X30 D/D İMDATLI FREN KÖRÜĞÜ M:16 (DORSE) 9253713000 51,85 USD ATF-1111 30X30 D/D KAMPANA İMDATLI

Detaylı

Seçime bağlı çıkış sinyalleri (UF 356) Seçime bağlı çıkış sinyalleri. Ters sinyal

Seçime bağlı çıkış sinyalleri (UF 356) Seçime bağlı çıkış sinyalleri. Ters sinyal Seçime bağlı çıkış sinyalleri Seçime bağlı çıkış sinyalleri Bu belge C493 konektörü pim 8-12 için opsiyonel çıkış sinyallerini açıklamaktadır (uzatılmış fonksiyonelliğe sahip konektör). Bu sinyaller SDP3

Detaylı

WABCO EĞITIM KONSEPTI

WABCO EĞITIM KONSEPTI WABCO EĞITIM KONSEPTI - 2016 WABCO (NYSE: WBC), ticari araçlar için emniyet ve kontrol sistemleri tedarik eden öncü bir kuruluştur. WABCO, 140 yılı aşkın süredir en yeni elektronik, mekanik ve mekatronik

Detaylı

010.046 0003230950 Mercedes Truck Burç, Denge Kolu 1,03 010.046 1230004700 Sauer Trailer Burç, Denge Kolu 1,03

010.046 0003230950 Mercedes Truck Burç, Denge Kolu 1,03 010.046 1230004700 Sauer Trailer Burç, Denge Kolu 1,03 010.001 3933260281 Mercedes Truck Yatak, Denge Kolu 7,85 010.002 3933260381 Mercedes Truck Yatak, Denge Kolu 10,65 010.003 3893260081 Mercedes Truck Yatak, Denge Kolu 7,99 010.004 3833260181 Mercedes Truck

Detaylı

KAMPANYA FİYAT LİSTESİ 10/2015

KAMPANYA FİYAT LİSTESİ 10/2015 676331 DAF ÖN MOTOR TAKOZU 20,00 TL 633981 DAF KABİN TAKOZU 26,00 TL 512681 295669 DAF ARKA MOTOR TAKOZU 65,00 TL 146526 SCANIA 112 ÖN MOTOR TAKOZU 15,00 TL 138849 SCANIA 111 ARKA MOTOR TAKOZU 50,00 TL

Detaylı

Travego Euro işçilik dahil sabit fiyatlı paketler

Travego Euro işçilik dahil sabit fiyatlı paketler Travego Euro 6 2019 işçilik dahil sabit fiyatlı paketler 1 yıl garanti %100 orijinal yedek parça Ön veya Arka Fren Balata Seti + İşçilik 2 li Filtre Seti + Motor Yağı + İşçilik (Yağ ve İlave Isıtıcı Yakıt

Detaylı

2014 Brake & Caliper Systems. www.5mautomotive.com.tr

2014 Brake & Caliper Systems. www.5mautomotive.com.tr 2014 Brake & Caliper Systems 1 Not: 16949 Kalite Belgesi çalışmalarımız bitmek üzeredir. 2 PREAMBLE / ÖNSÖZ PREAMBLE / ÖNSÖZ AĞIR VASITALAR İÇİN FREN, SÜSPANSİYON, DEBRİYAJ SİSTEM PARÇALARI ÜRETİMİ YAPAN

Detaylı

Mekanik Grubu Euro 2 Eksoz Kazanı. Conecto Eksoz Çıkış Borusu. Travego Euro 3 Eksoz Kazanı. Travego Eksoz Çıkış Borusu

Mekanik Grubu Euro 2 Eksoz Kazanı. Conecto Eksoz Çıkış Borusu. Travego Euro 3 Eksoz Kazanı. Travego Eksoz Çıkış Borusu 15TZ0015 15TZ0029 15TZ0035 Conecto Eksoz Çıkış Borusu 0403 Euro 2 Eksoz Kazanı Travego Euro 3 Eksoz Kazanı A6714900221 A3564900001 A6134910000 15TZ0040 15TZ0042 15TZ0580 0403 Eksoz Spirali Travego Eksoz

Detaylı

VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ

VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ Prins Otogaz Dönüşüm Kiti ile Üstün Performans Yüksek Sürüş Keyfi Kıymet bilenlerin otogaz dönüşüm kiti, Prins! Kıymet Bilenlerin Otogaz Dönüşüm Kiti, Prins! Dünyada sıralı

Detaylı

MOTORLU ARAÇLARDA ARIZA TEŞHİSİ

MOTORLU ARAÇLARDA ARIZA TEŞHİSİ MOTORLU ARAÇLARDA ARIZA TEŞHİSİ OTOMOTİV YÖNETİM SİSTEMLERİ 1 1. Belirlenmiş sınırlar içerisinde her türlü değeri alabilen sinyallere ne denir? A) Dijital sinyal B) Analog sinyal C) Radyo sinyalleri D)

Detaylı

KAAN OTO YEDEK PARÇA ERICH JAEGER. www.kaanotoyedekparca.com

KAAN OTO YEDEK PARÇA ERICH JAEGER. www.kaanotoyedekparca.com ERICH JAEGER www.kaanotoyedekparca.com ÜRÜN NO 1 ÜRÜN NO / / / / 2 ÜRÜN NO 3 ÜRÜN NO 4 ÜRÜN NO 5 ÜRÜN NO 6 ÜRÜN NO 7 ÜRÜN NO X 8 ÜRÜN NO Ö 9 ÜRÜN NO 10 ÜRÜN NO 11 ÜRÜN NO 12 ÜRÜN NO 13 ÜRÜN NO 14 ÜRÜN

Detaylı

XSet Donanım Özellikleri

XSet Donanım Özellikleri XSet Xset, araç ve yönetim sistemleri arasında doğrudan veri iletişimini kuran ve yöneten birarabirimdir. Araçtan aldığı verileri yönetim sistemine aktarır ve ihtiyaç duyulan raporların sağlanabilmesi

Detaylı

MR250 DESTRO ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM TALİMATLARI & ARIZA KOD TANIMLARI

MR250 DESTRO ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM TALİMATLARI & ARIZA KOD TANIMLARI MR250 DESTRO ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM TALİMATLARI & ARIZA KOD TANIMLARI A- CİHAZ TANIMI (MT05) Tanım ; Arıza Tespit Cihazı, sadece ECU devresine bağlı olarak görev yapan sensör ve müşirlerde meydana

Detaylı

EFEKTİF ARAÇ KULLANIMI TRUCKCAM ÖNDÜZEN CİHAZLARI

EFEKTİF ARAÇ KULLANIMI TRUCKCAM ÖNDÜZEN CİHAZLARI EFEKTİF ARAÇ KULLANIMI TRUCKCAM ÖNDÜZEN CİHAZLARI TRUCKCAM merkezi İSVEÇTE Katrineholm şehrinde 2001 yılında kurulmuştur. Kuruluş amacı Yeni patentli kamera teknolojisi ile yenilikçi, verimli en son teknoloji

Detaylı

600MG Model Mercedes-Benz OM 926 LA (FAZ III A) Tip 4 zamanlı, turbo şarjlı, direk enjeksiyonlu, intercooler su soğutmalı dizel motor Silindir sayısı 6 Sıra Piston Çapı ve Stroku 106 mm x 136 mm Motor

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU. Ticari Araçlar İÇİN ÜRÜNLER ve ÇÖZÜMLER. Araç İmalatı için UYGULAMALAR. Tamir için ORİJİNAL KALİTE

ÜRÜN KATALOĞU. Ticari Araçlar İÇİN ÜRÜNLER ve ÇÖZÜMLER. Araç İmalatı için UYGULAMALAR. Tamir için ORİJİNAL KALİTE ÜRÜN KATALOĞU Ticari Araçlar İÇİN ÜRÜNLER ve ÇÖZÜMLER Araç İmalatı için UYGULAMALAR Tamir için ORİJİNAL KALİTE ÜRÜN KATALOĞU 2. Baskı Bu yazı herhangi bir güncellemeye tâbi değildir. Yeni versiyonları

Detaylı

DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ

DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ Prins Otogaz Dönüşüm Kiti ile Üstün Performans Yüksek Sürüş Keyfi Kıymet bilenlerin otogaz dönüşüm kiti, Prins! Kıymet Bilenlerin Otogaz Dönüşüm Kiti, Prins! Dünyada

Detaylı

Scania İnşaat Araçları. Mikser Serisi

Scania İnşaat Araçları. Mikser Serisi Scania İnşaat Araçları Mikser Serisi İnşaat Sektörünü İleriye Taşıyoruz. Dünyanın her yerinde şantiye sahalarında zor işlerde kullanılmakta olan Scania araçlarına her gün rastlayabilirsiniz. Dayanıklılık,

Detaylı

Enjektörler. Düşük Yakıt Tüketimi. Motora %100 uyum Doğru basınç ve miktar ile yakıt püskürtme Yüksek tork ve motor performansı 1-2

Enjektörler. Düşük Yakıt Tüketimi. Motora %100 uyum Doğru basınç ve miktar ile yakıt püskürtme Yüksek tork ve motor performansı 1-2 Enjektörler Motora %100 uyum Doğru basınç ve miktar ile yakıt püskürtme Yüksek tork ve motor performansı Düşük Yakıt Tüketimi 1846351 Birim Enjektör HPI 2.103 TL 1.349 TL 1943974 Birim Enjektör PDE 2.292

Detaylı

Scania İnşaat Araçları. Damper Serisi

Scania İnşaat Araçları. Damper Serisi Scania İnşaat Araçları Damper Serisi İnşaat Sektörünü İleriye Taşıyoruz. Dünyanın her yerinde şantiye sahalarında zor işlerde kullanılmakta olan Scania araçlarına her gün rastlayabilirsiniz. Dayanıklılık,

Detaylı

SERVĐS BÜLTENĐ BĐLGĐ C

SERVĐS BÜLTENĐ BĐLGĐ C SERVĐS BÜLTENĐ BĐLGĐ C Eylül 2010 MODEL: SERĐSĐ TRAKTÖRLER KONU: ÖZEL TAKIMLAR AÇIKLAMA: Servis işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla üretilen ve kullanılması gerekli olan özel takımlar ekli listede verilmiştir.

Detaylı

Temel Motor Teknolojisi

Temel Motor Teknolojisi Temel Motor Teknolojisi İçerik Otomotiv Tarihçesi Otto Motorlarda 4 Zaman Krank Mili Kam Mili Lambda Vuruntu Motor Yerleşim Tipleri Güç ve Tork 2 Otomotiv Tarihçesi İlk Buharlı otomobil 1769.(Fransız Joseph

Detaylı

şimdi birkaç saniye içerisinde doğru modelin, motor kodunun seçilmesi mümkündür. Bu fonksiyona Arşiv menüsünden ulaşabilirsiniz.

şimdi birkaç saniye içerisinde doğru modelin, motor kodunun seçilmesi mümkündür. Bu fonksiyona Arşiv menüsünden ulaşabilirsiniz. Yeni modeller Abarth, modele özel teşhis özellikleri ile yeni bir marka olarak CARS ştir. Güncellenen modeller model için teş güncellenmiştir. İ güncellenmiş toplam 22 model güncellenmiştir. ş şimdi birkaç

Detaylı

ARACINIZ İÇİN ÖZEL SERVİS

ARACINIZ İÇİN ÖZEL SERVİS ARACINIZ İÇİN ÖZEL SERVİS ELEMENTS KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ SERVİS PLANLARI IVECO İLE ENDİŞELENMEDEN SEYAHAT EDİN IVECO, müşterilere her şeyin en iyisini sunma hedefiyle ELEMENTS i yarattı: Aracınızın sürekli

Detaylı

ÜRÜN NO OEM NO ÜRÜN ADI FİYAT 01.101.00.0 9753034730 HAVA TAHLİYE VALFİ 94,05 TL 01.101.00.2 975 303 *** 2 HAVA TAHLİYE VALFİ TAMİR TAKIMI 16,50 TL

ÜRÜN NO OEM NO ÜRÜN ADI FİYAT 01.101.00.0 9753034730 HAVA TAHLİYE VALFİ 94,05 TL 01.101.00.2 975 303 *** 2 HAVA TAHLİYE VALFİ TAMİR TAKIMI 16,50 TL ÜRÜN NO OEM NO ÜRÜN ADI FİYAT 01.101.00.0 9753034730 HAVA TAHLİYE VALFİ 94,05 TL 01.101.00.2 975 303 *** 2 HAVA TAHLİYE VALFİ TAMİR TAKIMI 16,50 TL 01.101.01.0 9753030600 HAVA TAHLİYE VALFİ 86,90 TL 01.101.01.2

Detaylı

Pnömatik sistemi ile ilgili genel bilgiler

Pnömatik sistemi ile ilgili genel bilgiler Tanımlamalar Aracın pnömatik sistemine ilişkin aşağıdaki tanımları ve konseptleri bilmek çok önemlidir: Basınçlı hava deposu Basınçlı hava deposu basınçlı hava içeren basınçlı bir depodur. Basınçlı hava

Detaylı

CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI

CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI www.mahle-aftermarket.com MAHLE AFTERMARKET PRODUCT LAUNCH MAHLE AFTERMARKET TEKNOLOJİ GİRİŞİMİ: CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI Tahrik sistemi, Güvenlik ve Konfor için Yenilikçi Ürünler Serbest

Detaylı

TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150

TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150 TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150 Yerli Devler Gücüne Güç Katıyor... En güçlü yerli traktörler olarak bilinen New Holland TR6 serisi, performans ve yüksek teknolojinin yanı sıra üstün

Detaylı

Profesyonel Diyagnoz için Motor Test Cihazları

Profesyonel Diyagnoz için Motor Test Cihazları Profesyonel Diyagnoz için Motor Test Cihazları FSA 450, FSA 720, FSA 740, FSA 750 Bosch - Diagnostik ESI[tronic] Yazılım Test Cihazları Servis Eğitimi Teknik Telefon Desteği FSA Yeni Test Yöntemi ile arıza

Detaylı

NEW HOLLAND. TR6 Serisi

NEW HOLLAND. TR6 Serisi NEW HOLLAND TR6 Serisi New Holland markası, çiftçilerimizden aldığı desteği kendi tecrübesi ile birleştirerek yüksek teknolojiye sahip traktörler üretiyor. NEW HOLLAND TR6 Serisi TR6 Serisi 4 Silindirli

Detaylı

Mercedes MB 800 FREN TADİLATI. 8 Aralık 2010 FRENTEKNİK. 8 Aralık 2010 MB 800 Fren Tadilatı / FRENTEKNİK

Mercedes MB 800 FREN TADİLATI. 8 Aralık 2010 FRENTEKNİK. 8 Aralık 2010 MB 800 Fren Tadilatı / FRENTEKNİK Mercedes MB 800 FREN TADİLATI 8 Aralık 00 FRENTEKNİK 8 Aralık 00 MB 800 Fren Tadilatı / FRENTEKNİK Mercedes Benz MB 800 8 Aralık 00 MB 800 Fren Tadilatı / FRENTEKNİK Mercedes Benz MB 800 8 Aralık 00 MB

Detaylı

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti, gerçek bir otomobildeki elektrik tesisatını incelemeye, oluşturulacak arızaları gözlemlemeye uygun yapıdadır. Tüm modüller

Detaylı

GÜÇ MODU F (Hassas Mod) E (Ekonomik Mod) P (Güç modu) HP (Yüksek Güç Modu) Hassas haraket gerektiren hafif çalıșmalar içindir Düșük yakıt tüketimi istenen çalıșmalar içindir Genel kazı ve yükleme çalıșmaları

Detaylı

UME 800 MPa DİNAMİK BASINÇ DÖNÜŞTÜRÜCÜLERİ ÖLÇÜM SİSTEMİ

UME 800 MPa DİNAMİK BASINÇ DÖNÜŞTÜRÜCÜLERİ ÖLÇÜM SİSTEMİ 621 UME 800 MPa DİNAMİK BASINÇ DÖNÜŞTÜRÜCÜLERİ ÖLÇÜM SİSTEMİ Yasin DURGUT İlknur KOÇAŞ ÖZET Bu çalışmada dinamik basınç dönüştürücülerinin kalibrasyonunda kullanılan dinamik basınç ölçüm sistemi, çalışma

Detaylı

Marka, Model PERKINS Tip 1104D - 44TA dizel motor Emisyon Sınıfı Faz III - A (Tier 3) Silindir Adedi 4 adet sıra Çap x Strok 105 x 127 mm Hacim 4.400 cc Max. Güç 74,5 kw, 100 hp (2200 d/dk) Max. Tork 410

Detaylı

Otomatik Şanzımanlar

Otomatik Şanzımanlar Otomatik Şanzımanlar Taşıtın hızına, gaz kelebeği pozisyonuna, yol ve yük şartlarına bağlı olarak viteslerin otomatik olarak değişmelerine imkan veren bir sistemdir. Hız ve tork ihtiyacına göre gerekli

Detaylı

1975; 1984; 1989; 1990; 1991; 1995;

1975; 1984; 1989; 1990; 1991; 1995; HAKKIMIZDA Fabrika binamız, 32.000 metrekare arazi üzerinde 14.000 metrekare kapalı alana sahiptir. Bu alanın 4000 metre karesinde idari ve sosyal alanlar, 5000 metrekaresinde üretim ve alt üretim istasyonları,

Detaylı

SCANIA YEDEK PARÇALARI YEDEK PARÇA BİLGİLENDİRME DOSYASI

SCANIA YEDEK PARÇALARI YEDEK PARÇA BİLGİLENDİRME DOSYASI SCANIA YEDEK PARÇALARI YEDEK PARÇA BİLGİLENDİRME DOSYASI SİLİNDİR KAPAĞI EN ZORLU ÇALIŞMA KOŞULLARINA DAYANIKLI Scania silindir kapakları, hizmet ömrü boyunca motor performansını en üst seviyeye çıkaracak

Detaylı

KOMMAR OTOMOTİV 2018 FİYAT LİSTESİ

KOMMAR OTOMOTİV 2018 FİYAT LİSTESİ 10.100 6552501813 Debriyaj Çatalı 154,59 10.101 9402500213 DEBRİYAJ ÇATALI MAKARALI MİLSİZ 139,64 10.102 6552501513 Debriyaj Çatalı 118,37 10.103 6502503813 Debriyaj Çatalı 185,85 10.104 6502501313 DEBRİYAJ

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi EKLER EK 12UY0106-4/A5-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının tamamlanması tavsiye edilir.

Detaylı

Soru 5) Pistonun, silindir içersinde iki ölü nokta arasında yaptığı tek bir harekete ne denir? a) Çevrim b) Vakum c) Basma d) Zaman

Soru 5) Pistonun, silindir içersinde iki ölü nokta arasında yaptığı tek bir harekete ne denir? a) Çevrim b) Vakum c) Basma d) Zaman Soru 1) Pistonun silindir içersinde yön değiştirmek üzere bir an durakladığı yere ne ad verilir? a) Silindir başı b) Silindir eteği c) Ölü nokta d) Piston durağı Soru 4) Silindir hacmi aşağıdakilerden

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol

Detaylı

TF 1005 TF No Referans No Araçlar / Vehicle Basınç / Port 1005-01 DR 3500 Man - Mercedes 8.1

TF 1005 TF No Referans No Araçlar / Vehicle Basınç / Port 1005-01 DR 3500 Man - Mercedes 8.1 TF 1001 1001-01 975 300 110 0 Mercedes - İkarus 8,1 1001-02 975 300 014 0 Mercedes 8,1 1001-03 975 300 111 0 Mercedes-Ster 7,3 1001-04 975 300 112 0 Mercedes 7,8 1001-05 975 300 156 0 Mercedes-Man 8,5

Detaylı

C489 Standart işlevler için konnektörler C489

C489 Standart işlevler için konnektörler C489 , aracın genel işlevlerine erişim sağlayan 21 pimli bir konnektördür. Konnektör kahverengidir ve üstyapı tutucusunun iç kısmında bulunur. 316 371 C234 C493 C259 C449 C447 C494 C234 C260 C493 C259 C494

Detaylı

Gösterge. Açıklama. Genel. Takometre. Kalibrasyon

Gösterge. Açıklama. Genel. Takometre. Kalibrasyon Açıklama Açıklama Genel Motor devri ve yağ basıncı için C49 soketine ekran göstergeleri bağlamak mümkündür. Bu bölüm bu bağlantıların nasıl yapılacağını anlatır. Pim 7 bir takometre bağlamak ve pim 8-12

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ4993 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 VF7AAFHZ0D8390076 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini Gaz valfi bağlı

Detaylı

2. EL ARAÇ EKSPERTİZ RAPORU Bağımsız Oto Ekspertiz Merkezi www.umranoto.com

2. EL ARAÇ EKSPERTİZ RAPORU Bağımsız Oto Ekspertiz Merkezi www.umranoto.com Belge No: Tarih: Şube: Marka / Model: Şase No: Aracın KM'si: Plaka: KAPORTA - BOYA ORJ. BOY. DEĞ. DÜZ. ORJ. BOY. DEĞ. DÜZ. Sağ Ön Çamurluk Ön Panel Sağ Ön Kapı Sağ Arka Kapı Sağ Arka Çamurluk Sol Ön Çamurluk

Detaylı

M320D2. Caterpillar M320D2 Lastik Tekerlekli Ekskavatör. Cat C7.1 ACERT Net Beygir Gücü. Motor kw / 168 hp Kepçe Kapasitesi

M320D2. Caterpillar M320D2 Lastik Tekerlekli Ekskavatör. Cat C7.1 ACERT Net Beygir Gücü. Motor kw / 168 hp Kepçe Kapasitesi Motor Cat C7.1 ACERT Net Beygir Gücü 123.5 kw / 168 hp Kepçe Kapasitesi 0.35-1.18 m 3 M320D2 Çalısma Ağırlığı * 18 850-19 800 kg * Çalısma ağırlığı ve kepçe makine konfigürasyonuna göre değisebilir. Caterpillar

Detaylı

SERVĐS BÜLTENĐ BĐLGĐ C

SERVĐS BÜLTENĐ BĐLGĐ C SERVĐS BÜLTENĐ BĐLGĐ C Eylül 2010 MODEL: SERĐSĐ TRAKTÖRLER KONU: ÖZEL TAKIMLAR AÇIKLAMA: Servis işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla üretilen ve kullanılması gerekli olan özel takımlar ekli listede verilmiştir.

Detaylı

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar:

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar: Genel bilgiler Genel bilgiler EK PTO Etkinleştirme işlevinin amacı; volan tahrikli PTO'yu sürücü alanından ve/ veya kabinin dışından, tercihen motorun uzaktan çalıştırılması ve kapatılması işlevleriyle

Detaylı

Her Yükte. ISL e. Avrupa Otomotiv Motorları 280-400PS

Her Yükte. ISL e. Avrupa Otomotiv Motorları 280-400PS Her Yükte. ISL e Avrupa Otomotiv Motorları 280-400PS ISL e Cummins ISL e, hafif, küçük boyutlu ve yakıtı verimli kullanan 8,9 litrelik bir motor olup yüksek düzeyde esnek güç seçenekleri sunmaktadır. Rakiplerine

Detaylı

Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu

Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu KYMCO UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ve UYARILAR Kişisel yaralanma,araçların

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-115132 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ6993 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-115132 Sayfa: 2 / 9 VF1BZAL0E49168950 Araç Bilgileri

Detaylı

Basınç farkı=çalışma basıncı (PA,B)-Şarj basıncı (PSp)+Güvenlik payı Ayar Diyagramı

Basınç farkı=çalışma basıncı (PA,B)-Şarj basıncı (PSp)+Güvenlik payı Ayar Diyagramı 1 Pistonlu pompa ve motorlarla sağlanacak hidrostatik tahrik aracın sürüşünde birçok avantaj getirmektedir. İyi bir sürüş konforu ve yüksek çalışma hızı yönündeki talepler hidrostatik tahrikle çalışan

Detaylı

EBS D. Ek 1 " no'lu fren şeması" PREV'li ve 2 yol ventilli 3 akslı SA 4S/2M ya da 2S/2M

EBS D. Ek 1  no'lu fren şeması PREV'li ve 2 yol ventilli 3 akslı SA 4S/2M ya da 2S/2M 8 Ek 4 8 Ek "84 700 929 0 no'lu fren şeması" PREV'li ve 2 yol ventilli 3 akslı SA 4S/2M ya da 2S/2M 42 Ek "84 700 948 0 no'lu fren şeması" 8 PREV'li ve aşırı yük koruma RV'li 3 akslı SA 4S/2M ya da 2S/2M

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler Aracın BCI (Üstyapı İletişim Sistemi) kontrol ünitesi aracılığıyla PTO'nun kontrolü İşlev yalnızca araçta PTO varsa kullanılabilir. Araç PTO ile donatılmışsa, BCI için bir

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

KD 50. Standby 50 kva DİZEL JENERATÖR GRUPLARI. 3 Phase Ratings, 50 Hz, PF 0,8. Motor: Ricardo Alternator: Katana Kontrol sistem: Datakom 309 TANITIM

KD 50. Standby 50 kva DİZEL JENERATÖR GRUPLARI. 3 Phase Ratings, 50 Hz, PF 0,8. Motor: Ricardo Alternator: Katana Kontrol sistem: Datakom 309 TANITIM TANITIM 4 ZAMANLI SU SOĞUTMALI DİZEL MOTOR,MEKANİK FANLI VE KORUYUCU KAFESLİ RADYATÖR,AKÜ İLE ÇALIŞTIRMA,AKÜ KABLOLARI VE SEHPASI,ŞARJ ALTERNATÖRÜ,MEKANİK GOVERNOR,MOTOR SUYU ISITICISI,ESNEK RADYATÖR HORTUMLARI,TİTREŞİM

Detaylı

AGRI PIVOT T50 AGRI PIVOT T80 AGRI PIVOT T40 AGRI PIVOT T60 AGRI PIVOT T70 AGRI PIVOT. Dieci Türkiye Distribütörü

AGRI PIVOT T50 AGRI PIVOT T80 AGRI PIVOT T40 AGRI PIVOT T60 AGRI PIVOT T70 AGRI PIVOT. Dieci Türkiye Distribütörü AGRI PIVOT T40 AGRI PIVOT T50 AGRI PIVOT T60 AGRI PIVOT T70 AGRI PIVOT AGRI PIVOT T80 Dieci Türkiye Distribütörü AgriPivot.indd 1 11/04/18 12:16 AgriPivot.indd 2 11/04/18 12:16 PERFORMANS Standart kova

Detaylı

Aktarma organları OTOMATİK VİTES KUTUSU HAZİRAN 2001 EDITION TURQUE. RenaulT 2001

Aktarma organları OTOMATİK VİTES KUTUSU HAZİRAN 2001 EDITION TURQUE. RenaulT 2001 Aktarma organları 77 11 304 388 HAZİRAN 2001 EDITION TURQUE "İşbu dokümanda, üretici tarafından öngörülen Onarım Metodları, dokümanın düzenlenme tarihinde yürürlükte olan teknik spesifikasyonlar doğrultusunda

Detaylı

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME KAPSAM: Bakımı yapılacak Yangın Pompaları 1 adet Elektrikli Joker Pompa, 1 Adet Dizel Yangın Pompasıdır. Söz konusu iş, 6 ayda 1 defa

Detaylı

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ Prof. Dr. Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü, Erzurum Bu hafta Buji Ateşlemeli -- Dizel (Sıkıştırma Ateşlemeli) Motorlar - Temel Motor parçaları

Detaylı

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ!

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ! Genel Genel GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. Emniyet ÖNEMLİ! Sadece bir krikoyla desteklenen bir aracın altında asla çalışmayın. Destekler kullanın. Varsa, körükteki

Detaylı

2. EL ARAÇ EKSPERTİZ RAPORU Bağımsız Oto Ekspertiz Merkezi www.umranoto.com

2. EL ARAÇ EKSPERTİZ RAPORU Bağımsız Oto Ekspertiz Merkezi www.umranoto.com Belge No: Tarih: Şube: Marka / Model: Şase No: Aracın KM'si: Plaka: KAPORTA - BOYA ORJ. BOY. DEĞ. DÜZ. ORJ. BOY. DEĞ. DÜZ. Sağ Ön Çamurluk Ön Panel Sağ Ön Kapı Sağ Arka Kapı Sağ Arka Çamurluk Motor Kaputu

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-VT9989 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 YV1FS445BB2018281 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-160806 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PE2575 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-160806 Sayfa: 2 / 10 WDF44760513103582 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-174860 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-GR0868 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-174860 Sayfa: 2 / 10 VF7DD9HP0EJ813714 Araç Bilgileri

Detaylı

DİZEL MOTOR YAKIT SİSTEMLERİ

DİZEL MOTOR YAKIT SİSTEMLERİ DİZEL MOTOR YAKIT SİSTEMLERİ Dersin Modülleri Dizel Motorları Yakıt Sistemleri 1 Dizel Motorları Yakıt Sistemleri 2 Kazandırılan Yeterlikler Dizel motorları yakıt sistemlerinin bakım ve onarımını Dizel

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-124642 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC5992 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-124642 Sayfa: 2 / 8 VF1LZBS0553112878 Araç Bilgileri

Detaylı

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri 5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profilli Bağ-Bahçe Traktörleri 2 5GL Serisi Traktörler Genel Bakış 5GL Düşük Profil, Alçak Bağ-Bahçe Uygulamaları için Yeni Çözüm Yeni John Deere

Detaylı

Sonradan ABS Takılmış Minibüslere Fren Test Raporu Verilmesi

Sonradan ABS Takılmış Minibüslere Fren Test Raporu Verilmesi Sonradan ABS Takılmış Minibüslere Fren Test Raporu Verilmesi 30 Kasım 2010 FRENTEKNİK 30 Kasım 2010 1 ABS ZORUNLULUĞU Frenlerle İlgili Teknik Mevzuat 71/320/AT 30 Temmuz 2004 Tarihinde Devreye Girdi 30

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kanca kaldıraç dişlisi veya damper gövdesi kullanıldığında, araç sabit iken gövdenin çalışmasını kolaylaştırmak için motor devrinin geçici olarak arttırılması önerilebilir. Sürüş modu

Detaylı

Motor ve çevresi 17B BENZİN ENJEKSİYONU

Motor ve çevresi 17B BENZİN ENJEKSİYONU Motor ve çevresi Injection EMS 31.32 Teşhis - Arıza bulma cetveli. - 2 Teşhis - Komutların yorumlanması. - 8 Teşhis - Müşteri şikayetleri. - 10 Teşhis - Parametrelerin yorumlanması. - 11 Teşhis - Komutların

Detaylı

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS 90 kw - 315 kw YENİ SERİ EKO PLUS www.ekomak.com.tr _2 3_ 90-160 Üstün vida elementi maksimum serbest hava dağıtımı ve düşük enerji tüketiminin optimum kombinasyonunu sağlamaktadır. En son teknolojiye

Detaylı

AİTM ve FREN FRENTEKNİK KAMYONDAN RÖMORK ÇEKEN KAMYONA DÖNÜŞÜM. Alpay Lök (ÇEKİ KANCASI EKLENMESİ)

AİTM ve FREN FRENTEKNİK KAMYONDAN RÖMORK ÇEKEN KAMYONA DÖNÜŞÜM. Alpay Lök (ÇEKİ KANCASI EKLENMESİ) KAMYONDAN RÖMORK ÇEKEN KAMYONA DÖNÜŞÜM (ÇEKİ KANCASI EKLENMESİ) AİTM ve FREN FRENTEKNİK Alpay Lök Mak.Y.Müh 18.01.2010 alpay@frenteknik.com www.frenteknik.com AİTM ve FREN AİTM Yönetmeliği ne göre, Listelenen

Detaylı

2. EL ARAÇ EKSPERTİZ RAPORU Bağımsız Oto Ekspertiz Merkezi www.umranoto.com

2. EL ARAÇ EKSPERTİZ RAPORU Bağımsız Oto Ekspertiz Merkezi www.umranoto.com Belge No: Tarih: Şube: Marka / Model: Şase No: Aracın KM'si: Plaka: KAPORTA - BOYA ORJ. BOY. DEĞ. DÜZ. ORJ. BOY. DEĞ. DÜZ. Sağ Ön Çamurluk Ön Panel Sağ Ön Kapı Motor Kaputu Sağ Arka Kapı Sacı Arka Panel

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RVY68 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 VF14SRA4449809899 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

OTOMOTİV ELEKTROMEKANİK TEKNOLOJİSİ DERSİ

OTOMOTİV ELEKTROMEKANİK TEKNOLOJİSİ DERSİ OTOMOTİV ELEKTROMEKANİK TEKNOLOJİSİ DERSİ MODÜL ADI SÜRESİ ELEKTRONİK ATEŞLEME SİSTEMLERİ 40/32 ELEKTRONİK ATEŞLEMELİ YAKIT ENJEKSİYON SİSTEMLERİ 40/32 MOTOR İŞLETİM SİSTEMLERİ 40/24 ARAÇ YÖNETİM SİSTEMLERİ

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-224645 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PF1633 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-224645 Sayfa: 2 / 8 WBA5A1106GG373565 Araç Bilgileri

Detaylı

Sıvı soğutma takımları Grasso FX GC PP Soğutma gücü kw. Bakım kitabı (Orijinal metnin Çeviri) L_202523_1

Sıvı soğutma takımları Grasso FX GC PP Soğutma gücü kw. Bakım kitabı (Orijinal metnin Çeviri) L_202523_1 Soğutma gücü 260-1800 kw Bakım kitabı (Orijinal metnin Çeviri) L_202523_1 COPYRIGHT Tüm hakları saklıdır. Bu dokümantasyonun hiçbir bölümü, GEA Refrigeration Germany GmbH (bundan böyle Üretici olarak anılacak)

Detaylı

D16K motor euro 6. Net motor gücü: EC 582/2011 D16K750 D16K650 D16K550 D16K550. Motor hızı dev/dak

D16K motor euro 6. Net motor gücü: EC 582/2011 D16K750 D16K650 D16K550 D16K550. Motor hızı dev/dak D13k motor euro 6 D16K motor euro 6 Güç/Tork Güç/Tork Net motor gücü: EC 582/2011 Net motor gücü: EC 582/2011 Güç hp Tork Nm Güç hp Tork Nm 950 560 530 850 500 3200 470 3000 750 440 2800 3600 410 2600

Detaylı

Yeni Tourismo. Teknik ve donanım özellikleri.

Yeni Tourismo. Teknik ve donanım özellikleri. Yeni Tourismo. Teknik ve donanım özellikleri. Araç özellikleri Tourismo 15 RHD Motor: Mercedes-Benz OM 470 FE (Euro 6) Yükseklik: 3.680 mm İç Yükseklik: 2.010 mm Genişlik: 2.550 mm 3.315 mm 6.090 mm 12.295

Detaylı

Profesyonel Diyagnoz için Bosch Arıza Tespit Cihazları

Profesyonel Diyagnoz için Bosch Arıza Tespit Cihazları Profesyonel Diyagnoz için Bosch Arıza Tespit Cihazları KTS 115 KTS 530, KTS 540, KTS 570 KTS 650 Bosch - Diagnostik ESI[tronic] Yazılım Test Cihazları Servis Eğitimi Teknik Telefon Desteği Yeni KTS Modülleri

Detaylı

Kapalı Ürün AB Gürültü Mevzuatına Göre Test 2000/14/EC sayılı. Voltage kva kw kva kw 400/

Kapalı Ürün AB Gürültü Mevzuatına Göre Test 2000/14/EC sayılı. Voltage kva kw kva kw 400/ TANITIM 4 ZAMANLI SU SOĞUTMALI DİZEL MOTOR,MEKANİK FANLI VE KORUYUCU KAFESLİ RADYATÖR,AKÜ İLE ÇALIŞTIRMA,AKÜ KABLOLARI VE SEHPASI,ŞARJ ALTERNATÖRÜ,MEKANİK GOVERNOR,MOTOR SUYU ISITICISI,ESNEK RADYATÖR HORTUMLARI,TİTREŞİM

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 13 İkinci El Araç Ekspertizi 34-HP6619 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 13 JN1TCNT31U0311822 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

KAMYONDA ŞASİ UZATMA VEYA KISALTMA AİTM

KAMYONDA ŞASİ UZATMA VEYA KISALTMA AİTM KAMYONDA ŞASİ UZATMA VEYA KISALTMA AİTM ve FREN FRENTEKNİK Alpay Lök Mak.Y.Müh 18.01.2010 alpay@frenteknik.com www.frenteknik.com AİTM ve FREN AİTM Yönetmeliği ne göre, Listelenen araç tadilatları için,

Detaylı

Şasi kamyon 8 2 RADT-AR Yüksek RADT-GR Yüksek 43 43, RAPDT-GR Yüksek Orta

Şasi kamyon 8 2 RADT-AR Yüksek RADT-GR Yüksek 43 43, RAPDT-GR Yüksek Orta ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir) Şasi kamyon 4 2 RAD-L90 Yüksek 34 35 37 40 43 46 49 52 56 60 RAD-GR Yüksek 34 37 40 43 46 49 52 56 60 63 65 67 Orta 37 40 43 46

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 35-GC2507 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WDD1760121J289422 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RYE07 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 WVWZZZ6RZEY105215 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Arıza Tespit Cihazı Kampanyası

Arıza Tespit Cihazı Kampanyası Arıza Tespit Cihazı Kampanyası OTOMOTİV Mega Macs PC Özellikler Hata kodu okuma Sinyal söndürme, arıza kodu silme Temel ayarlar DPF Rejenerasyon 30 ADET Konfigürasyon ALANA Parametre okuma Avantajlar Tek

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-128966 Sayfa: 1 / 13 İkinci El Araç Ekspertizi 34-HR3190 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-128966 Sayfa: 2 / 13 VF1KW2BS546055469 Araç Bilgileri

Detaylı

434F2. Caterpillar 434F2 Kazıcı Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı

434F2. Caterpillar 434F2 Kazıcı Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü 74.5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı 8400-10 900 kg Beko Kazı Derinliği Uzatmalı Stik (SAE) 4353-5330 mm 434F2 Çalışma ağırlığı ve diğer özellikler makina konfigürasyonuna göre

Detaylı