Skåne de hastalık nedeniyle yapılan seyahatler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Skåne de hastalık nedeniyle yapılan seyahatler"

Transkript

1 (2013 yılından itibaren geçerlidir) Skåne de hastalık nedeniyle yapılan seyahatler Skånetrafiken adlı kurumun sorumlulukları Skånetrafiken, Region Skåne kapsamında faaliyet gösteren, Skåne bölgesinde toplu taşımacılıktan sorumlu bir yönetim organıdır. Skånetrafiken Region Skåne [Skåne Bölgesi] içinde hastalık nedeni ile yapılan seyahatlerden [sjukresor] sorumlu olduğu gibi, hastalık nedeniyle yapılan seyahatlerin idaresinden, seyahat masraflarının karşılanması ve gerekli bilginin verilmesinden de sorumludur. Skåne de hastalık nedeni ile seyahat [sjukresa] Hastalanıp, hasta bakımı yapan kurumlara gitmeniz gerektiğinde, bunu değişik şekillerde yapabilirsiniz. Çoğu kez otobüs ve tren uygun seçenekler olsa da, sağlık durumunuz taksi yolculuğu yapmanızı gerektiriyor olabilir. Hastalık nedeni ile Skåne de yapılacak seyahatler için geçerli olan kurallara ilişkin bilgiyi, bu broşürde bulabilirsiniz. Herkes için toplu taşımacılık! Skånetrafiken toplu taşımacılığın herkese açık olması için çalışmaktadır. Otobüs, tren, istasyon ve durakları engellilere uygun hale getirerek engellilerin de bizimle birlikte seyahat edebilmelerini sağlamak için çabalamaktayız. Toplu taşıma ve nasıl seyahat edebileceğinize ilişkin daha fazla bilgiyi internet adresinden edinebilirsiniz. Hastaneler arası özel hatlar [sjukreselinjer] Skåne bölgesinde, büyük hastaneler arasında açtığımız özel hasta yolcu hatlarımız bulunmaktadır. Bunlardan birinde Lund ve Helsingborg hastaneleri arasındaki hasta yolcu hattında- tuvalet dahi vardır. Bu hatlara ilişkin daha fazla bilgiyi beställningscentralen adı verilen sipariş merkezlerinden edinebilirsiniz. Hastalık nedeni le yapılan seyahat Hastalık nedeni ile, nüfusa kayıtlı olduğunuz adres ile Region Skåne deki hastane ve sağlık merkezleri arasında yapacağınız seyahatler için bir seyahat ödencesi hakkına sahipsiniz. Yolculuğunuzu otobüs, tren ve özel araç ile yapıyorsanız ödence için, seyahat sonrasında başvuruda bulunabilirsiniz. Taksi ile seyahat yapıyorsanız, seyahat masrafınızın bir kısmı Region Skåne tarafından karşılanır. Seyahat ettiğiniz araç ne olursa olsun, her zaman belli bir miktarı [egenavgift] kendiniz ödersiniz.

2 Şöyle seyahat edeceksiniz Size ödenecek seyahat ödencesi, sağlık durumunuzun gerektirdiği en ucuz seyahat şekli olmalıdır. Otobüs, tren (ikinci sınıf bileti) ve özel otomobil ile yapılan seyahatler en ucuz tarife kapsamında sayılmaktadır. Otobüs ve tren Skånetrafiken e ait otobüs ve trenler ile seyahat ederseniz, toplu taşımada geçerli olan normal tarife üzerinden ücret öderseniz. Hastalık nedeniyle yapılan seyahatler için yüksek masraftan koruma [högkostnadsskydd] sınırına ulaşabileceğinizi düşünerek biletinizi her zaman saklayın! Bu konuda daha fazla bilgi için Yüksek masraftan koruma başlığı altında bulabilirsiniz. Özel otomobil Özel otomobil kullanılırsa hastalık nedeniyle yapılacak olan seyahat nedeni ile ödenecek olan miktar kilometre başına 1,70 krondur. Bir iki kez yapılan seyahatler için ödence, ancak seyahat 73 kilometrenin üzerindeyse yapılır. Kısa kısa bir den fazla yapılan seyahatlerde, yüksek masraf sınırına ulaşana dek makbuzlarınızı biriktirmelisiniz. Sınıra ulaştıktan sonra ödeme yapılır. Araç başına bir kişisel ücret tutarı [egenavgift] olan meblağ düşülür. Seyahat sırasında ödenen park yeri ücretleri karşılanmaz. Taksi Tıbbı nedenlerle sağlık durumunuz otobüs, tren ya da özel otomobil ile seyahat yapmanızı engelliyorsa, Region Skåne bünyesinde çalışan sağlık ve hasta bakım personeli, hastalık nedeni ile yolculuğun taksi ile yapılması gerektiğine ilişkin bir hasta seyahat belgesi [sjukreseintyg] hazırlar. 85 yaşın üstünde olanlar bu kuraldan muaftır. Bu gruba girenler hasta seyahat belgesine gerek olmaksızın sağlık merkezlerine taksi ile seyahat edebilirler. Hasta seyahat belgesi sjukreseintyget planlanan seyahatten en az iki iş günü öncesinde Skånetrafiken in hastalık nedeni ile yapılan seyahatler [Sjukresor] bölümüne gönderilmelidir. Daha sonra bu servisten yararlanmak için seyahatinizi ısmarlama merkezi [beställningscentral] adı verilen merkeze ısmarlayabilirsiniz. Specialtransport denile, tekerlekli sandalye ya da sedyeye bağımlı hastaları taşımak için özel taksiler bulunmaktadır. Siz yolculuklarınız için kişisel ücret tutarınızı Region Skåne den size gönderilen fatura aracılığı ile ödersiniz. Fatura ayda bir kez olmak üzere evinize gönderilir.

3 Yolculuk arkadaşı [medresenär] Yolculuk sırasında en fazla üç kişi olmak üzere yanınızda refakatçi getirebilirsiniz. Bunu yolculuğunuzu ısmarlarken bildirmelisiniz. Refakatçiler bu durumda yolcu tarifesine göre kişisel bir ücret [egenavgift] öderler. Refakatçilerinizin kişisel ücret tutarının, size gönderilen faturaya ekleneceğini unutmayın. Hastalık nedeni ile yapılan taksi yolculukları, daima diğer hastalarla birlikte yapılır. Uçak Tıbbi nedenlerle sağlık durumunuz, seyahatinizi uçakla yapmanızı gerektiriyor olabilir. Bu durumda, yolculuk giderinden kişisel ücret düşüldükten sonra kalan miktarı, ödence olarak alabilirsiniz. Ödence için başvurunuzu, kişisel ücret düşülmüş olarak seyahat sonrasında yaparsınız. Uçma zorunluluğu, hasta seyahat belgesi ile kanıtlanmalıdır. Adına gezi hizmeti denen färdtjänst iniz varsa Eğer gezi hizmeti hakkınız varsa, bunu aynı şekilde bir hastalık durumunda kullanabilirsiniz. Başka bir yolla seyahat etmeniz gerekiyorsa, bakımınızı yapan kurumun hasta seyahat belgesi ile bunu belgelemesi gerekir. Gezi hizmeti için hazırlanmış, seyahat kartınızı [serviceresekort/färdtjänstkort] seyahat edeceğiniz şoföre göstermeniz gerekir. Hastalık nedeni ile Skåne bölgesi dışına yapılan seyahatler Uzman bakımı [Specialistvård] ve bakım garantisi [vårdgaranti] Ulusal bakım garantisi ve uzman bakımı kapsamına giren hastalık nedeni ile seyahatler için de ödence hakkınız vardır. Hastalık nedeniyle yapılan seyahat masraflarının karşılanması başvuru formu [Begäran om reseersättning] ile birlikte, bu tür bir seyahati yapma hakkınız olduğunu gösteren hasta havalesi /ödeme makbuzunun [remiss/betalningsförbindelse] da başvuruya eklenmesi gerekmektedir. Kendi isteğinizle seçtiğiniz sağlık hizmeti İhtiyacınız olan bakımı Skåne bölgesi dışında hizmet veren bir sağlık kurumdan almayı istemiş ve bu isteğinize doğrultusunda size hasta havalesi /ödeme makbuzu [remiss/betalningsförbindelse] hazırlanmışsa, hastalık nedeniyle yapılacak olan bu tür seyahatler için size bir ödeme yapılmaz. Hastalık nedeniyle yapılan seyahat için ödeme Seyahat masraflarının karşılanması için yapılacak başvuruya [Begäran om reseersättning], sağlık hizmetini veren kuruma ödediğiniz ücreti gösteren makbuzu /belgeyi, varsa seyahat nedeni ile alınmış biletleri ve yanınızda refakatçi gitmişse refakatçi götürebileceğinize dair belgeyi

4 eklemelisiniz. Tüm belgelerin asılları gönderilmelidir. Başvurunun, seyahatin yapıldığı tarihten en geç bir yıl içinde yapılmış olması gerekmektedir. Başvuru formlarını sağlık hizmeti veren kurumdan, Skånetrafikten ve adresinden edinebilirsiniz. Yüksek masraftan koruma [högkostnadsskydd] 12 aylık süre içinde, hastalık nedeniyle yaptığınız seyahatler için ödediğiniz ücretlerin toplamı 1980 krona ulaşmışsa ve on iki aylık süre henüz bitmemişse geriye kalan süre içinde yapılacak seyahatler için hiçbir kişisel ücret [egenavgift] ödemezsiniz. Söz konusu 12 aylık süre yapılan ilk seyahat ile başlamış olur. Bu nedenle tüm bilet ve makbuzlarınızı saklamayı unutmayın! Aynı aileye ait ve yaşı 18 den küçük olan çocuklar için ortak, yüksek masraftan koruma [högkostnadsskydd] koşulları geçerlidir. Yüksek masraftan korumaya ilişkin başvuruyu özel bir formla yapabilirsiniz. Hastalık nedeni ile yaptığınız seyahatleri taksitle ödeyebilirsiniz Hastalık nedeni ile yaptığınız seyahatleri, ilk seyahatten itibaren taksitle ödemeyi seçebilirsiniz. Bu durumda yüksek masraftan koruma sınırına ulaşana dek ayda 300 kron olarak ödemelerinizi yaparsınız. Bunun için özel olarak başvurmanız gerekmektedir. Skånetrafiken in hastalık seyahatleri [Sjukresor] bölümü ile iletişime geçiniz. Bir refakatçiye ihtiyacınız varsa Hastalık nedeniyle seyahat edecek olan tüm 18 yaşın altındakiler ile tüm 85 yaşın üstündeki kişiler yapacakları seyahatlerinde yanlarına daima ücretsiz olarak refakatçi alma hakkına sahiptirler. Bu grupların dışında olan bireyler için tıbbi açıdan bir refakatçiye olan ihtiyaçları, onlara sağlık hizmetini veren kurum tarafından saptanarak bu durum hasta seyahat belgesinde [sjukreseintyg] belirtilmek zorundadır. Eğer otobüs veya tren ile seyahat ediyorsanız seyahat sonrasında refakatçi için yapılan masrafın da ödenmesi talebinde bulunabilirisiniz. Hastalık nedeni ile yapılan seyahatler nedeni ile daha fazla bilgi için Hastalık nedeni ile yaptığınız seyahatlere ilişkin sorularınız için ilk olarak sağlık hizmetini veren kurumla iletişime geçmelisiniz. Ayrıca Skånetrafiken de çalışan hasta seyahatleriyle ilgili görevli [sjukresehandläggare] ile de iletişim kurabilir ya da sayfasından gerekli bilgileri sağlayabilirsiniz.

5 Bize şu şekilde ulaşabilirsiniz Skånetrafiken in Hastalık Seyahatleri Bölümü [Sjukresor] Adres: Skånetrafiken Sjukresor, HÄSSLEHOLM Telefon: Faks: E-posta: İnternet sayfası: Hizmet gerektiren seyahatler [Serviceresor] için ısmarlama merkezi [beställningscentral] ile iletişime geçin Tıbbi nedenlerden ötürü, toplu tasıma araçları ile seyahat edemeyecek olanlar ve kendilerine sağlık hizmeti sunan kurumdan hastalık nedeni ile seyahat belgesi olanlar, seyahatlerinizi numaralı telefonu arayarak ısmarlayabilirsiniz. Eğer Malmö de oturuyorsanız aramanız gereken numara: dir. Günün her saati hizmetinizdeyiz! Hastalık nedeniyle seyahatin tutarı Sağlık hizmeti sunan kuruma Skånetrafiken in otobüsleri ve trenleri ile gidecekseniz, alışılmış toplu tasıma araçları için geçerli olan kişisel ücret [egenavgift] geçerlidir. Başka bir yolla seyahat edecekseniz (taksi, özel araç veya uçak) kişisel ücreti yolculuğun mesafesi belirler, aşağıdaki çizelgeye bakınız. Ancak hiçbir zaman tek yön için 124 krondan fazlasını ödemezsiniz. Yedi yaşın altındaki çocuklar ücrete tabi değildir. 20 yaşını doldurur doldurmaz çocuk/gençler için tarife yürürlüğe girer. Yolculuk mesafesi Kişisel ücret Kişisel ücret Yetişkinler için çocuk/gençler için 8 km 26 kron 16 kron 12 km 16 km 33 kron 40 kron 20 kron 24 kron 20 km 46 kron 28 kron 24 km 52 kron 31 kron 28 km 58 kron 35 kron 32 km 64 kron 39 kron 36 km 70 kron 42 kron 40 km 76 kron 46 kron 44 km 82 kron 49 kron 48 km 88 kron 53 kron 52 km 94 kron 57 kron 56 km 100 kron 60 kron 60 km 106 kron 63 kron 64 km 112 kron 66 kron 68 km 118 kron 69 kron 68 km nin üstende 124 kron 72 kron

6 Mümkün olduğunca otobüs ve trenle yolculuk edin, gerektiğindeyse hastalık nedeni ile seyahat hizmetinden faydalanın. Bizimle iletişime geçmek isterseniz Skånetrafiken Sjukresor Adres: Skånetrafiken Sjukresor, HÄSSLEHOLM Telefon: Faks: E-posta: İnternet adresi: Hizmet gerektiren seyahatler [Serviceresor] için ısmarlama merkeziyle (beställningscentral) iletişime geçin Tıbbi nedenlerden ötürü, toplu taşıma araçları ile seyahat edemeyecek olanlar ve kendilerine sağlık hizmeti sunan kurumdan hastalık nedeni ile seyahat belgesi verilmiş olanlar, seyahatlerinizi numaralı telefonu arayarak ısmarlayabilirsiniz. Eğer Malmö de oturuyorsanız aramanız gereken numara: dir. Günün her saati hizmetinizdeyiz! Bu broşür, hastalık nedeni ile yapılan seyahatler için geçerli olan kuralların bir özettir. Hastalık nedeni ile seyahate ilişkin tüm kuralları, geçerli tarif ve seyahat koşullarını ve de sağlık nedeni ile yapılan yolculuğun ücretlerini taksitle ödeme konusunda bilgiyi adresinde bulabilirsiniz. Gerekli tüm bilgileri bu adreste toplamaktayız. Bu konuda açıklayıcı bilgilerin en son uyarlamaları ile gereken başvuru formlarını da bu sayfadan indirebilirsiniz. Bu bilgilerin evinize gönderilmesini de isteyebilirsiniz. Skånetrafiken in hastalık nedeniyle seyahat bölümü [Sjukresor] ile iletişime geçiniz.

HAVAYOLU İLE SEYAHAT EDEN YOLCULARIN HAKLARINA DAİR YÖNETMELİK (SHY-YOLCU) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

HAVAYOLU İLE SEYAHAT EDEN YOLCULARIN HAKLARINA DAİR YÖNETMELİK (SHY-YOLCU) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: HAVAYOLU İLE SEYAHAT EDEN YOLCULARIN HAKLARINA DAİR YÖNETMELİK (SHY-YOLCU) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TRAVEL GUARD YURTDIŞI SEYAHAT SİGORTASI POLİÇE ÖZEL ŞARTLARI AIG Sigorta A.Ş. bu sigorta poliçesinde anılan sigortayı prim ödemesi karşılığında ve bu poliçenin genel ve özel şartlarına uyulmak kaydıyla

Detaylı

BAKIMA MUHTAÇ NE OLACAK ŞİMDİ?

BAKIMA MUHTAÇ NE OLACAK ŞİMDİ? BAKIMA MUHTAÇ NE OLACAK ŞİMDİ? Bakıma Muhtaçlık hakkında Sorular ve Cevaplar Bakıma Muhtaç Bireylere Ev Ortamında Bakım ve Yaşam Desteği Bakıma muhtaç bireyin bakımını üstlenen aile fertleri hangi teşviklerden

Detaylı

Fransa'ya Giriş. A. Fransa'ya girebilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar

Fransa'ya Giriş. A. Fransa'ya girebilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar Fransa'ya Giriş A. Fransa'ya girebilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar Mevzuat : L. 111-6, L. 211-1 ilâ L. 212-2 R. 211-1 ilâ R. 212-11, R. 611-8 ilâ R. 611-15 810/2009 numaralı ve 13 Temmuz 2009

Detaylı

Almanya da ve Türkiye de çalışmak

Almanya da ve Türkiye de çalışmak Deutsche und türkische Fassung Almanya da ve Türkiye de çalışmak > Alman-Türk Sosyal Güvenlik Sözleşmesi > Alman Emeklilik Sigortasından Aylıklar > Primlerin iadesi Größe: 100 % (bei A5 > 71%) Ülke sınırları

Detaylı

Dünyanın en önemli ekonomisine odaklanıyoruz. Sizin ekonominize.

Dünyanın en önemli ekonomisine odaklanıyoruz. Sizin ekonominize. Dünyanın en önemli ekonomisine odaklanıyoruz. Sizin ekonominize. HSBC Premier e hoş geldiniz Hoş geldiniz ve HSBC Premier i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. HSBC Premier olarak biz, bireysel ekonominizi

Detaylı

Seyahat sigortası poliçeniz hakkında; Tüm sigorta poliçeleri bazı sınırlamalar ve muafiyet ihtiva etmektedir. Teminatların ihtiyaçlarınıza uygun olduğundan lütfen emin olunuz. Seyahat sigortası temel özellikleri;

Detaylı

A.B.D. ye Geçici ÇalıĢma ya da Öğrenci Vizesi ile mi Geliyorsunuz? AĢağıdaki haklara sahipsiniz:

A.B.D. ye Geçici ÇalıĢma ya da Öğrenci Vizesi ile mi Geliyorsunuz? AĢağıdaki haklara sahipsiniz: HAKLARINIZI BĠLĠN Yardıma ihtiyacınız olduğunda bu kitapçıkta verilen acil yardım numaralarından birini arayın Bu kitapçık size geçici olarak Birleşik Devletler de çalışma ve okuma amacı ile göçmen olmayan

Detaylı

Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar. I. Başvuru formunu doldurmadan önce bilmeniz gerekenler

Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar. I. Başvuru formunu doldurmadan önce bilmeniz gerekenler TUR 2014/1 Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar I. Başvuru formunu doldurmadan önce bilmeniz gerekenler Mahkeme hangi şikâyetleri inceler? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (Mahkeme), Avrupa

Detaylı

www.integration.zh.ch

www.integration.zh.ch Zürih Kantonu Adalet ve İçişleri Müdürlüğü Kanton Uyum İşleri Uzmanlık Birimi Yurtdışından Gelip Yerleşenler İçin Yararlı Bilgiler www.integration.zh.ch İçindekiler 03 Göçmenlik ve Yabancılar Hukuku 03

Detaylı

Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Bilgi Broşürü

Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Bilgi Broşürü Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Bilgi Broşürü Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti ne başvurmadan önce yapmanız gereken işlemler ve başvuru koşulları hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

Seyahat sigortanızın kapsamı sigorta sertifikanız üzerinde belirtilmiştir. Seyahat sigortası poliçenizin detaylarını lütfen dikkatlice okuyunuz.

Seyahat sigortanızın kapsamı sigorta sertifikanız üzerinde belirtilmiştir. Seyahat sigortası poliçenizin detaylarını lütfen dikkatlice okuyunuz. Seyahat sigortası poliçeniz hakkında; Tüm sigorta poliçeleri bazı sınırlamalar ve muafiyet ihtiva etmektedir. Teminatların ihtiyaçlarınıza uygun olduğundan lütfen emin olunuz. İşbu poliçe T.C.Vatandaşları

Detaylı

TEMİNATLARA AİT ÖZEL ŞARTLAR

TEMİNATLARA AİT ÖZEL ŞARTLAR Sayın Sigortalımız, Öncelikle, Şirketimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sağlık sigortası poliçeniz ile ilgili olarak sizi aydınlatacağını düşündüğümüz ayrıntılı bilgiler aşağıda sunulmaktadır.

Detaylı

Üyelik Koşulları. 01/2014 1 PEM1422_SelfEnrol_TK

Üyelik Koşulları. 01/2014 1 PEM1422_SelfEnrol_TK Üyelik Koşulları 1. GİRİŞ 1.1 Bu Üyelik Koşulları, RCI a bağlı olan bir tatil planı veya tesiste («Bağlı Tesis») konaklama ünitesine sahip olmaya, oturmaya veya kullanmaya yasal hakkı («Tatil Sahipliği»)

Detaylı

TYRKISK KØGE HASTANESİ'NE. Hoş Geldiniz

TYRKISK KØGE HASTANESİ'NE. Hoş Geldiniz TYRKISK KØGE HASTANESİ'NE Hoş Geldiniz İçindekiler 3 Køge Hastanesi ne Hoş Geldiniz 4 Pratik bilgiler 7 Ayakta tedavi olacaksanız 8 Køge Hastanesi genel görünüm haritası 10 Hastaneye giriş yaptığınızda

Detaylı

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI ÖZEL ŞARTLAR

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI ÖZEL ŞARTLAR ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI ÖZEL ŞARTLAR Allianz Sigorta AŞ. ( Allianz ) aşağıda belirtilen Özel Şartlar ( Özel Şartlar ), ilişik Sağlık Sigortası Genel Şartları ve poliçede teminat olarak yer alıyorsa Ferdi

Detaylı

1.GİRİŞ. 1.1. Farabi Kimdir?

1.GİRİŞ. 1.1. Farabi Kimdir? 1.GİRİŞ 1.1. Farabi Kimdir? Farabi, Türkistan ın Farab şehrinde 870 yılında doğmuştur. Buhara, Bağdat, Şam, Kahire, Harran ve Halep gibi zamanın önemli ilim merkezlerini dolaşmıştır. Felsefe, matematik,

Detaylı

Ticaret Odasında 61262935 numara ile kayıtlı genel şartlar

Ticaret Odasında 61262935 numara ile kayıtlı genel şartlar Ticaret Odasında 61262935 numara ile kayıtlı genel şartlar Madde 1. Tanımlar Bu genel şartlarda sözü geçen kavramlar aşağıda açıklanmaktadır: A. Hasta: Haaglanden Stichting Medisch Centrum (Tıp Merkezi

Detaylı

FERDİ KAZA SİGORTASI BİLGİLENDİRME FORMU

FERDİ KAZA SİGORTASI BİLGİLENDİRME FORMU Şirket Nüshası FERDİ KAZA SİGORTASI BİLGİLENDİRME FORMU En az iki nüsha olarak düzenlenen bu form, sigorta sözleşmesine taraf olmak isteyen ve sigortadan menfaat sağlayacak diğer kişilere, yapılacak sigorta

Detaylı

BİR AVUKAT YANINDA, AVUKATLIK ORTAKLIĞINDA VEYA AVUKATLIK BÜROSUNDA ÜCRET KARŞILIĞI BİRLİKTE ÇALIŞAN AVUKATLAR YÖNERGESİ

BİR AVUKAT YANINDA, AVUKATLIK ORTAKLIĞINDA VEYA AVUKATLIK BÜROSUNDA ÜCRET KARŞILIĞI BİRLİKTE ÇALIŞAN AVUKATLAR YÖNERGESİ BİR AVUKAT YANINDA, AVUKATLIK ORTAKLIĞINDA VEYA AVUKATLIK BÜROSUNDA ÜCRET KARŞILIĞI BİRLİKTE ÇALIŞAN AVUKATLAR YÖNERGESİ Bir avukat yanında, avukatlık ortaklığı veya avukatlık bürosunda, Avukatlık Kanunu

Detaylı

TOEFL ibt SINAVINA KAYIT OLURKEN ve SINAV SIRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

TOEFL ibt SINAVINA KAYIT OLURKEN ve SINAV SIRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR TOEFL ibt SINAVINA KAYIT OLURKEN ve SINAV SIRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR TOEFL ibt SINAVINA KAYIT YÖNTEMLERİ SINAVA NASIL KAYIT OLACAKSINIZ? Sınava girmek istediğiniz ülkede sınav merkezi varsa,

Detaylı

Küçük Çaplı Projeler İçin Hibe Yönetmeliği Prensip olarak 5000,00 `ya kadar proje hibeleri için

Küçük Çaplı Projeler İçin Hibe Yönetmeliği Prensip olarak 5000,00 `ya kadar proje hibeleri için Küçük Çaplı Projeler İçin Hibe Yönetmeliği Prensip olarak 5000,00 `ya kadar proje hibeleri için Hibe Olanakları Hakkında Sorular ve Cevapları (Lütfen teşvik olanakları ile ilgili ek bilgileri de dikkate

Detaylı

8. SORU: Laboratuvarlar, dış cephe tabelalarını ne zaman yaptırmak zorundadır? 1/5

8. SORU: Laboratuvarlar, dış cephe tabelalarını ne zaman yaptırmak zorundadır? 1/5 Laboratuvar, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı SIKÇA SORULAN SORULAR 1. SORU: Yeterlik Belgesine sahip Laboratuvarların belge süreleri 1 yıl uzatıldı mı? CEVAP: Geçici Madde 1 in 2 inci fıkrasına göre:

Detaylı

4- Mor renkli düzenlemeler, Zeyilname-3 ile yapılan düzenlemeleri Üzeri çizili ve pembe dolgulu olanlar Zeyilname-3 ile iptal edilen hükümleri

4- Mor renkli düzenlemeler, Zeyilname-3 ile yapılan düzenlemeleri Üzeri çizili ve pembe dolgulu olanlar Zeyilname-3 ile iptal edilen hükümleri SÖZLEŞME YÜRÜRLÜK TARİHİ : 07.01.2009 ZEYİLNAME-1 YÜRÜLÜK TARİHİ : 13.02.2009 ZEYİLNAME-2 YÜRÜRLÜK TARİHİ : 06.11.2009 DUYURU VE YÜRÜRLÜK TARİHİ : 14.12.2009 / 15.12.2009 ZEYİLNAME-3 YÜRÜRLÜK TARİHİ :

Detaylı

İçindekiler: Giriş. Giriş 2. Tanımlar 3. Bir ASG olmak 4. ASG'lerin Genel Sorumlulukları ve Yükümlülükleri 6

İçindekiler: Giriş. Giriş 2. Tanımlar 3. Bir ASG olmak 4. ASG'lerin Genel Sorumlulukları ve Yükümlülükleri 6 Z İ N D E YA Ş A M EV G Ü Z E L L İ K S İ Z İ N İ Ş İ N İ Z S İ Z İ N İ Ş İ N İ Z EV G Ü Z E L L İ K Z İ N D E YA Ş A M S İ Z İ N İ Ş İ N İ Z EV G Ü Z E L L İ K AMWAY İŞ KURALLARI Z İ N D E YA Ş A M İçindekiler:

Detaylı

İşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik Taslağı

İşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik Taslağı İşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik Taslağı BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; iş

Detaylı

Sayı : 2015 / 24 Konu: Bilgilendirme 16 Ocak 2015

Sayı : 2015 / 24 Konu: Bilgilendirme 16 Ocak 2015 Sayı : 2015 / 24 Konu: Bilgilendirme 16 Ocak 2015 Değerli Üyemiz, Ertürk Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. tarafından yayınlanan 13 nolu sirküler ilişikte sunulmuştur. Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda

Detaylı

İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; iş

Detaylı

Hollanda da yeni olmak

Hollanda da yeni olmak Hollanda da yeni olmak Mülteciler, aile oluşumu ve aile birleşimi kapsamında Hollanda ya gelmiş olan herkes Hollanda ya hoş geldiniz! Hollanda ya geldiğiniz zaman ayarlamanız gereken şeylerin neler olduğunu

Detaylı