Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü nce Geliştirilen ve Yürütülen Uygulamalar. 27 Şubat İstanbul

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü nce Geliştirilen ve Yürütülen Uygulamalar. 27 Şubat 2014- İstanbul"

Transkript

1 Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü nce Geliştirilen ve Yürütülen Uygulamalar 27 Şubat İstanbul

2 UYGULAMA BAŞLIKLARI Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması (3-8) Elektronik Sistemler (9-22) Risk Analizleri (23-25) Dolaylı Temsil (26-30) Vergi Kontrolleri (31-36)

3 Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Onaylanmış Kişi ve Yetkilendirilmiş Yükümlü

4 Onaylanmış Kişi Statüsü Onaylanmış kişi statüsü gümrük işlemlerinde ciddi veya mükerrer gümrük mevzuatı ihlali bulunmayan, belirli bir dış ticaret hacmine veya sabit sermaye yatırımına sahip, mali yeterliliği tasdik edilmiş kişilere getirilen kolaylıklar olarak tanınmaktadır.

5 Onaylanmış Kişi Sayıları 24 Şubat 2014 tarihi itibariyle; 468 A Sınıfı 984 B Sınıfı 515 C Sınıfı Olmak üzere Toplam 1967 Onaylanmış Kişi bulunmaktadır.

6 Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü Yetkilendirilmiş yükümlü, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip bulunan, kendi oto kontrolünü yapabilen güvenilir firmalara getirilen kolaylıklar sağlayan statüdür.

7 Yetkilendirilmiş Yükümlü Onaylanmış Kişi Farkı

8 Götürü Teminatın Kaldırılması 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu eki (I) sayılı listede yer alan eşya için götürü teminat uygulaması hakkında ortaya çıkan suiistimal, kayıtdışılık ve yüksek oranda vergi kaçakçılığı riskini önlemek amacıyla 21/11/2013 tarihli ve sayılı 1. Mükerrer RG de yayınlanan Gümrük Yönetmeliği değişikliği ile götürü teminat uygulaması kaldırılmıştır.

9 Elektronik Sistemler

10 NCTS SİSTEMİNDE YAPILAN DÜZENLEMELER NCTS nin Ulusal Programlar ve uygulamalara adaptasyonu İhracat beyannamesi Açmaları Özet beyan açmaları Antrepo beyannamesi açmaları NCTS üzerinden dahili transitin yapılabilmesine imkan sağlanması Birden fazla araçla yapılan taşımalarda risk ve kontrol sisteminin basitleştirilmesi Hareketi ve varışı aynı olan transit beyannameleri Manuel kapatma EORI Numaralarının kullanılması Varış Öncesi Bildirim Kapsamlı teminat kullanımı

11 NCTS SİSTEMİNDE YAPILAN DÜZENLEMELER Gözetim memurunun sisteme dahil edilmesi NCTS-YGM programı entegrasyonu Teslim alma özet beyanın kaldırılması NCTS- Muhasebe modülü entegrasyonu Çıkış bildirimi-transit beyannamesi ilişkisinin kurulması

12 KAĞITSIZ BEYANNAME UYGULAMASI 01/01/2012 tarihi itibariyle Mavi hatta işlem yapma yetkisine sahip onaylanmış kişilerin ihracat işlemlerinin, 08/10/2013 tarihi itibariyle Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasına sahip yükümlülerin mavi hatta işlem gören tüm beyannamelerine ilişkin işlemlerin, e-fatura tax-free fatura Teminatlar kağıtsız ortamda yürütülmesi sağlanmıştır.

13 YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ Elektronik gümrük sistemlerinde işlem yapan yükümlülere ilişkin bilgiler ile, doğrudan ve/veya dolaylı temsile yetkili kişilerin temsil yetkisine ilişkin bilgilerinin elektronik ortamda takibini ve kontrolünü sağlayacak olan sistemdir. Teknik çalışmalar tamamlanmış olup Tebliğ çalışmaları devam etmektedir. Yükümlü Kayıt ve Takip Sistemi, sistemde kayıtları yapılan kişilerin temsil ettikleri firma adına NCTS uygulamasında beyanda bulunabilmesini sağlayacaktır.

14 TEK PENCERE SİSTEMİ-1 Gümrük işlemleri sırasında istenen tüm belgelerin tek noktadan temin edilmesini sağlayan sistemdir. 2012/6 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile Bakanlığımıza Sistemin kurulması ve yürütülmesinde koordinatör kurum olma yetkisi verilmiştir. Sistem e-belge ve e-başvuru olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. E-belge aşaması, izin, onay ve belgelerin elektronik ortamda Bakanlığımıza aktarılması ve bunların kağıt ortamında ibraz edilmeksizin, doğrudan gümrük işlemlerinde kullanılması ve takibini sağlayacaktır.

15 TEK PENCERE SİSTEMİ-2 E-başvuru aşaması ise, izin, onay ve belgelere ilişkin başvuruların doğrudan Bakanlığımıza yapılarak ilgili kuruma iletilmesi, ve başvuru sonucunun elektronik ortamda alınmasını sağlayacaktır. E-belge aşamasına ilişkin yazılım çalışmaları tamamlanmıştır. Uygulamaya başlanacak Kurumun tespitine yönelik analiz çalışmaları tamamlanmış ve Şeker Kurumu ile yapılan görüşmeler neticesinde bu kurumla uygulamaya geçilmesine karar verilmiştir. Şeker Kurumu ile karşılıklı test çalışmaları tamamlanarak uygulamaya ilişkin yayımlanan 2014/1 sayılı Genelge kapsamında tarihi itibariyle Şeker Kurumu ile uygulamaya başlanmıştır. Diğer kurumlar ile çalışmalar devam etmektedir.

16 KONTEYNER TAKİP SİSTEMİ HEDEFLER Liman işletmeleri ile elektronik veri paylaşımı, Liman işlemlerinin hızlandırılması, Maliyetlerin düşürülmesi, UYGULAMA Yazılım çalışmalarının tamamlanması Pilot uygulama Uygulamanın yaygınlaştırılması

17 BEYANNAME SORGULAMALARI Doğrudan ve Dolaylı Temsilciler Kapanmış beyanname sorgulama Açık beyanname sorgulama Anlık beyanname sorgulama Firma Beyannameleri Sorgulama 2012/5 Sayılı Genelgesi( SMS Bilgi Servisi Detaylı Beyan Durum Sorgulama Vedop Sistemi/Azo sistemi

18 TEMİNAT İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMA AKTARILMASI 1 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliği uyarınca yürütülen teminat işlemlerinde, gümrük idareleri tarafından düzenlenerek vergi dairelerine gönderilen EK 11 ile vergi dairelerince gümrük idarelerine gönderilen EK 12 Formunun elektronik ortama aktarılmasına ilişkin tasarım çalışmaları tamamlanmıştır. Maliye Bakanlığı ile teminat bilgilerinin paylaşımı elektronik ortamda webservisler aracılığı ile gerçekleştirilecek olup, teknik çalışmalar devam etmektedir.

19 Ortak Kapı Her iki ülke gümrük idaresinde aynı tür ve mükerrer işlem ya da veri girişinin yapılmasının önüne geçilmesini sağlanacak, Pasaport bilgileri çıkış ülkesinde girilecek, Veriler elektronik ortamda giriş ülkesine aktarılacak, Taraflar kontrollerini kendileri yapacaklardır. Anlaşma ve eklerinin onay süreçleri tamamlanmıştır.

20 Risk Analizleri

21 İTHALAT HAT ORANLARI

22

23 TARİHLERİ ARASINDA GÜMRÜK MÜŞAVİRLİK FİRMALARI TARAFINDAN TAKİP EDİLEN BEYANNAME SAYILARI GÜMRÜK İŞLEMLERİNDE DOLAYLI TEMSİLİN YERİ 2013 YILI (TR-AN DAHİL) ORAN % 2013 YILI ORAN (TR-AN HARİÇ) % 2013 YILI 2013 YILI (TR-AN (TR-AN Toplam İthalat Beyannamesi Sayısı DAHİL) % ORANI HARİÇ) TOPLAM Dolaylı İTHALAT Temsil BEYANNAME Oranı kapsamında SAYISI işlem gören BEYAN beyanname SAHİBİ MÜŞAVİRLİK sayısı FİRMASI OLAN İTHALAT BEYANNAME SAYISI ALICISI OKSB SAHİBİ FİRMA OLAN VE BEYAN SAHİBİ MÜŞAVİRLİK FİRMASI OLAN İTHALAT Toplam BEYANNAME İhracat SAYISI Beyannamesi Sayısı TOPLAM Dolaylı İHRACAT Temsil BEYANNAME Oranı kapsamında SAYISI işlem gören beyanname sayısı BEYAN SAHİBİ MÜŞAVİRLİK FİRMASI OLAN İHRACAT BEYANNAME SAYISI ALICISI OKSB SAHİBİ FİRMA OLAN VE BEYAN SAHİBİ MÜŞAVİRLİK FİRMASI OLAN İHRACAT BEYANNAME SAYISI Dönem : %ORANI NOT: Müşavirlik firmalarına ait kimlik numaraları Gümrükler Genel Müdürlüğünden, OKSB sahibi firmalara ait kimlik numaraları Onaylanmış Kişi Listesi Programından alınmış olup sorgulamalar GÜVAS üzerinden yapılmıştır.

24 Gümrük Müşavirleri ve Müşavirlik Firmalarının Takibi 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve diğer ceza koyan kanun hükümleri uyarınca Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulması, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Raporları, Kaçakçılık Bilgi Bankası kayıtları, Disiplin cezaları, Ek tahakkuk ve ceza kararları, Gümrük Müşavirleri ile Müşavirlik Firmaları hakkındaki risk değerlendirmelerinde dikkate alınmaktadır.

25 Gümrük Müşavirleri ve Müşavirlik Firmalarının Takibi Ayrıca, suç duyurusuna konu olayın, Niteliği (ferdi kaçakçılık, toplu veya teşekkül halinde kaçakçılık vs), Suça konu eşyanın gümrüklenmiş değeri, Ek tahakkuk ve ceza kararları sayısı ve tutarı, Takibin yoğunluğu ve süresi üzerinde etkili olabilmektedir. Ayrıca söz konusu takipler için belirli bir süre belirlenmiş olup, sistem tarafından süre sonunda otomatik olarak takipler sonlandırılmaktadır.

26 Gümrük Müşavirleri ve Müşavirlik Firmalarının Takibi -Gümrük Müşavirinin aynı olay nedeniyle Müfettiş Raporlarına, Suç duyurusuna ve Kaçakçılık Bilgi Bankası kayıtlarına istinaden halihazırda takip ediliyor olması halinde, almış olduğu disiplin cezası nedeniyle ayrıca bir takip yapılmamaktadır. -Ayrıca, bir Gümrük Müşaviri hakkında Müfettişçe Teklif Raporu hazırlanarak disiplin cezası uygulanması önerilse de, söz konusu ceza uygulanmadan herhangi bir takip yapılmamaktadır.

27 VERGİ KONTROLLERİ

28 Sonradan Kontrol Nedir? SONRADAN KONTROL UYGULAMASI Sonradan Kontrol, Gümrük idarelerinde anlık olarak gerçekleştirilen gümrük kontrollerinden farklı olarak, eşyanın tesliminden sonra yükümlü nezdinde yapılan incelemelerle gümrük beyanlarının doğruluğunu ve gerçekliğini ortaya koymak, Uygulama sırasında yapılan firma ziyaretleri ile yükümlülerin gümrük idaresi ile yaşadıkları sorunları yerinde tespit etmek ve rehberlik faaliyetlerinde bulunmak, Amacıyla yürütülen modern bir denetim şeklidir.

29 2013 Yılı Sonradan Kontrol Uygulaması Bakanlığımızda sonradan kontrol işlemleri, risk analizine dayalı, planlı ve sistematik olarak Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir yılında 125 i Onaylanmış Kişi Statü Belgesi sahibi firmalardan oluşmak üzere toplam 442 yükümlü Sonradan Kontrole alınmıştır.

30 DOLAYLI TEMSİLDE GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNİN SORUMLULUĞU Tebliğ Değişikliği ile; Dolaylı temsilde sorumluluğun çerçevesinin(ek tahakkuk/ceza) belirlenmesi, Zamanaşımı süreleri ve terkin tutarlarının re sen dikkate alınması, Ek tahakkuka konu gümrük vergileri ve para cezalarının tebliği ve zamanaşımına ilişkin hükümler birbirinden ayrıştırılması ve izlenecek yöntemin netleştirilmesi, Şartlı muafiyet rejimleri veya nihai kullanım rejim hükümlerinin ihlali durumunda alacak aslına ilişkin olarak ayrıca tahakkuk yapılmayacağı,

31 DOLAYLI TEMSİLDE GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNİN SORUMLULUĞU Kesinleşen ve 6183 sayılı Kanunun 55 ve müteakip maddeleri gereğince takibi gereken alacaklara ilişkin tebligat usulü, 4/1/1961 tarihli, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun tebligat hükümlerine tabi kılınmıştır. Geri verme işlemine konu edilemeyecek taleplere açıklık getirilmiştir. Geri verme veya kaldırma taleplerinin değerlendirilmesinde YGM lerden yararlanılması ve kararların idare amirlerince alınabilmesi imkanı getirilmiştir.

32 TAHSİLAT TAKİP PROGRAMI Verilerin girilmemesi veya yanlış girilmesi olasılığının ortadan kaldırılması ile doğru verilerin elde edilmesi, Tüm bu aşamalarda istenilen sorguların yapılabilmesi, Raporların alınabilmesi ve buna bağlı olarak karar almada etkinliğin artması, Takipteki alacağın sağlıklı izleyebilmesi, Merkez birimlerin tek sorgulamayla yükümlü borçlarına ulaşabilmesi Tam otomasyona geçilmesi ile iş verimliliğinin artması ve maliyetlerin minimize edilmesi, Veri gizliliği ve güvenliğinin arttırılması, Hizmet kalitesi ve hızının arttırılması ile, Etkili bir kamu alacağı takibi ve tahsilatı, sağlanacaktır.

33 Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü

11. Çözüm Ortaklığı Platformu 2012 Yılında Gümrük Mevzuatındaki Değişiklikler 2013 Beklentileri 2012 Gümrük İnceleme Konuları 10 Aralık 2012

11. Çözüm Ortaklığı Platformu 2012 Yılında Gümrük Mevzuatındaki Değişiklikler 2013 Beklentileri 2012 Gümrük İnceleme Konuları 10 Aralık 2012 www.pwc.com.tr 11. Çözüm Ortaklığı Platformu 2012 Yılında Gümrük Mevzuatındaki Değişiklikler 2013 Beklentileri 2012 Gümrük İnceleme Konuları 10 Aralık 2012 İçerik 1. Gümrük Denetim konuları sonuçları (uzlaşma)

Detaylı

ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNE İLİŞKİN BİLGİLER SORU 1

ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNE İLİŞKİN BİLGİLER SORU 1 ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNE İLİŞKİN BİLGİLER SORU 1 ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR? Yetkilendirilmiş yükümlüler onaylanmış

Detaylı

GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU

GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1 GÜMRÜKLERİN MİSYONLARI HIZLA DEĞİŞİYOR GELENEKSEL MİSYONLAR: Vergi tahsilatı Kaçakçılıkla mücadele Eşya hareketlerinin sınırlarda kontrolü YENİ MİSYONLAR: Ekonomik büyümenin desteklenmesi

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Gümrük Mevzuatı Tanım ve Kavramları 2013 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla

Detaylı

VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU V.01

VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU V.01 VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU V.01 GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İTHALAT ve MENŞE DAİRESİ 2019 ÖZET Gümrük Genel Tebliği (Varış Öncesi Gümrük İşlemleri) (Seri No:1), uygulama tarihi 23.04.2019 olmak

Detaylı

İHRACATTA GÜMRÜK UYGULAMALARI İŞ DÜNYASI KAYITSIZ KALMIYOR PROJESİ

İHRACATTA GÜMRÜK UYGULAMALARI İŞ DÜNYASI KAYITSIZ KALMIYOR PROJESİ İş dünyası kayıtsız kalmıyor KAYITLI İSTİHDAMIN TEŞVİKİ-II HİBE PROGRAMI TRH1.3.PREII/P-03/238 İHRACATTA GÜMRÜK UYGULAMALARI İŞ DÜNYASI KAYITSIZ KALMIYOR PROJESİ ÖMER KAPLAN 1- TEMSİL İhracatçı *irma,

Detaylı

Onaylanmış kişi statüsü;

Onaylanmış kişi statüsü; Onaylanmış kişi statüsü; Gümrük işlemlerinde güvenilirliğini kanıtlamış, Belirli bir dış ticaret hacmine veya sabit sermaye yatırımına sahip, Mali yeterliliği tasdik edilmiş, Kayıtları izlenebilir olan

Detaylı

Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması

Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü Nedir? Yetkilendirilmiş yükümlü, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik,

Detaylı

GLOBAL GÜMRÜK AĞLARI YAKLAŞIMIYLA 1 YENİLENEN ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

GLOBAL GÜMRÜK AĞLARI YAKLAŞIMIYLA 1 YENİLENEN ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI GLOBAL GÜMRÜK AĞLARI YAKLAŞIMIYLA 1 YENİLENEN ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ TÜRK GÜMRÜK İDARESİNDE DEĞİŞİM 2 Gümrük idaresinin değişen misyonları ve hızla gelişen teknoloji gümrük idarelerinde kullanılan

Detaylı

Mevzuat Bilgilendirme Servisi

Mevzuat Bilgilendirme Servisi Sayı :24799137-155.01 Konu :Gümrük Vergileri Tahakkuk Kararı T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE (2018/8) Tahsilat Takip Programının yaygınlaştırılma sürecinde,

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE (2012/4)

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE (2012/4) T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.21.0.THG.0.05.01.00-10.06. 09/05/2012 Konu : Basılı/ Elektronik Belge Satışı GENELGE (2012/4) Bilindiği üzere, 08/06/2011 tarihli,

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı : B.21.0.THG.0.05.01.00-10.06. Konu : Basılı/ Elektronik Belge Satışı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı : B.21.0.THG.0.05.01.00-10.06. Konu : Basılı/ Elektronik Belge Satışı T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.21.0.THG.0.05.01.00-10.06. Konu : Basılı/ Elektronik Belge Satışı 09/05/2012 GENELGE (2012/4) Bilindiği üzere, 08/06/2011 tarihli,

Detaylı

TRANSİT REJİMİNDE HAVAYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU

TRANSİT REJİMİNDE HAVAYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRANSİT REJİMİNDE HAVAYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU 19.11.2018 01.08.2018 tarihli ve 30141 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 21.10.2013 tarihli 6176 sayılı tasarruflu yazı Eki

Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 21.10.2013 tarihli 6176 sayılı tasarruflu yazı Eki Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 21.10.2013 tarihli 6176 sayılı tasarruflu yazı Eki (Yetkilendirilmiş yükümlü uygulaması-ihracatta yerinde gümrükleme ve izinli gönderici kılavuzu hk.) YETKİLENDİRİLMİŞ

Detaylı

Gümrük Kanunu-Genel Hükümler (Amaç, Kapsam ve Temel Tanımlar) (Md.1-4) 4458 Sayılı GÜMRÜK KANUNU. 4/11/1999 tarihli ve sayılı Resmi Gazete

Gümrük Kanunu-Genel Hükümler (Amaç, Kapsam ve Temel Tanımlar) (Md.1-4) 4458 Sayılı GÜMRÜK KANUNU. 4/11/1999 tarihli ve sayılı Resmi Gazete Gümrük Kanunu-Genel Hükümler (Amaç, Kapsam ve Temel Tanımlar) (Md.1-4) Amaç, Kapsam ve Temel Tanımlar 4458 Sayılı GÜMRÜK KANUNU 4/11/1999 tarihli ve 23866 sayılı Resmi Gazete 4/11/1999 tarihli ve 23866

Detaylı

Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi

Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi MİSYONUMUZ Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi Elektronik Gümrükten Mobil Gümrüğe Elektronik Gümrükten Mobil Gümrüğe %85 oranında bürodan

Detaylı

SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ Başbakanlık (Gümrük Müsteşarlığı) tan:27.10.2008 tarih ve 27037 sayılı R.G. Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS)

Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) KPMG Türkiye kpmg.com.tr Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS / AEO) nedir? Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yetkilendirilmiş yükümlü statüsü, uluslararası

Detaylı

Kağıtsız Gümrük İşlemleri

Kağıtsız Gümrük İşlemleri 1 Kağıtsız Gümrük İşlemleri Tarihçe 2 1998 yılından beri, gümrük beyannamelerinin BİLGE sistemi üzerinden elektronik ortamda düzenlenmesi, Elektronik ortamda düzenlenen gümrük beyannamelerinin kağıt ortamda

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ A) İTHALAT İŞLEMLERİ... 3 1) SERBEST DOLAŞIMA GİRİŞ... 3 2) GERİ GELEN EŞYA...

Detaylı

DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE

DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE Gümrük Yönetmeliği Değişikliği ile Gümrükler Genel Müdürlüğünün Basın duyurusu ve ekte 40216608/157.01 sayılı, Antrepolarda Teminat İşlemleri ile ilgili yazısına istinaden

Detaylı

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER 2015 ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ V.02 25.06.2015 İÇİNDEKİLER A-GİRİŞ İŞLEMLERİ... 3 1) NCTS Uygulaması

Detaylı

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ 2 01 7 SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 1 I. SERBEST BÖLGEYE GİRİŞ... 3 1. GİRİŞ İŞLEMİ İÇİN SBİF (Serbest Bölge İşlem

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. İş Yapma Kolaylığı Endeksi Türkiye nin Durumu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. İş Yapma Kolaylığı Endeksi Türkiye nin Durumu İş Yapma Kolaylığı Endeksi Türkiye nin Durumu Ekim 2017 2015 te iyi bir sıçrama yakalamamıza rağmen 2016 ve 2017 de geriledik. İş Yapma Kolaylığı Endeksi, Dünya Sıralaması, 2008-2017 51 57 59-8 55 65 63-6

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü nün 2016/03 Sayılı Genelgesi (KTB tarafından düzenlenen Kültür Fonu veya Kültür Fonu Kapsam Dışı Yazılarının Tek Pencere Sistemi e-belge kapsamına alınması) Konu : Tek Pencere Sistemi - KTB (2016/3 ) uygulaması

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı :73421605-145 Konu :Serbest Bölge Giriş Çıkış Programı 30.10.2017 / 29056001 DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Tüm Gümrük ve Ticaret

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 15/05/2014 Sayı: 2014/11 Ref: 6/11. Konu: TELAFİ EDİCİ VERGİNİN GERİ VERİLMESİ

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 15/05/2014 Sayı: 2014/11 Ref: 6/11. Konu: TELAFİ EDİCİ VERGİNİN GERİ VERİLMESİ GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 15/05/2014 Sayı: 2014/11 Ref: 6/11 Konu: TELAFİ EDİCİ VERGİNİN GERİ VERİLMESİ A. Genel Bilgi 21/01/2014 tarihli ve 28889 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2 Seri Numaralı (Tahsilat

Detaylı

Gümrük Genel Tebliği (Uluslararası Anlaşmalar) (Seri No: 8) (14.11.2015 t. 29532 s. R.G.)

Gümrük Genel Tebliği (Uluslararası Anlaşmalar) (Seri No: 8) (14.11.2015 t. 29532 s. R.G.) Gümrük Genel Tebliği (Uluslararası Anlaşmalar) (Seri No: 8) (14.11.2015 t. 29532 s. R.G.) Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Yetkilendirilmiş Yükümlü 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi

Detaylı

Gümrükte Gündem 2015 Gümrük ve Küresel Ticaretteki Son Gelişmeler

Gümrükte Gündem 2015 Gümrük ve Küresel Ticaretteki Son Gelişmeler Gümrük ve Küresel Ticaretteki Son Gelişmeler 19.11.2015 İstanbul Orjin Maslak Plaza İthalatta Hangi Sektör ve Ürünlerde Korumacılık Arttı? Orta Vadeli Program (2015 2017) OVP Amaçları: Yurt içi tasarrufları

Detaylı

T.C. GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE ( 2012/2)

T.C. GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE ( 2012/2) T.C. GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.21.0.GGM.0.17.01.00-10.06.01 Konu : Özet Beyan Uygulaması 24/01/2012 GENELGE ( 2012/2) 4458 sayılı Gümrük Kanunu ve buna bağlı Gümrük

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2013/5 )

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2013/5 ) T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı: 77939137-010.06.02 Konu: Antrepoya eşya alınması ve aynı gümrük idaresi denetiminde eşya sevki GENELGE (2013/5 ) Özet beyan ve transit rejimi

Detaylı

Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasının devamlılığı ve yetkilendirilmiş yükümlünün izlenmesi

Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasının devamlılığı ve yetkilendirilmiş yükümlünün izlenmesi Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. İzmir Gümrük Müdürlüğü 09.03.2015/6486952 MÜDÜRLÜK EMRİ (2015/37)

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. İzmir Gümrük Müdürlüğü 09.03.2015/6486952 MÜDÜRLÜK EMRİ (2015/37) T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İzmir Gümrük Müdürlüğü Sayı:45154910/120 Konu: Antrepolarda Yapılacak İşlemler Hk. 09.03.2015/6486952 MÜDÜRLÜK EMRİ (2015/37) Bakanlığımız Gümrükler Genel Müdürlüğü nün

Detaylı

Mevzuat Bilgilendirme Servisi

Mevzuat Bilgilendirme Servisi HİZMETE ÖZEL T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü-Geçici İthalat ve Hariçte İşleme Dairesi Sayı : 72093537-010.06.02 Konu : 2010/10 Sayılı Genelgede Değişiklik-Geçici İthal Edilen

Detaylı

T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU

T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU 05.11.2018 Halihazırda, ihracat eşyasının yurt dışı edilmek üzere ihracat gümrük idaresinden çıkış gümrük idaresine

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.TEŞV.2014/1252-8033 Ankara, 22/04/2014 Dahilde İşleme Rejimi Kararında Değişiklik Yapılması Hakkında Karar ÖNEMLİ SİRKÜLER

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi v.3 26.11.2012 A) ULUSAL UYGULAMA(TR rejimi) Ülkemizin 01/01/2012 tarihinde başlayan

Detaylı

Konu: GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR.

Konu: GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR. GÜMRÜK SİRKÜLERİ İstanbul, 22/05/2014 Sayı: 2014/14 Ref: 6/14 Konu: GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR. A. Genel Açıklama 21/05/2014 tarihli ve 29006 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Gümrük

Detaylı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı TRANSİT REJİMİ Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı 1 Transit Rejimi Rejim tanımı Mevzuat Transit rejiminde kullanılan belgeler Rejimin unsurları Rejim hak sahibi Hareket ve varış gümrük

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.21.0.GGM.0.07.0.01-161.02.03.02[2013]

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.21.0.GGM.0.07.0.01-161.02.03.02[2013] T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.21.0.GGM.0.07.0.01-161.02.03.02[2013] Konu : Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesi 16/01/2013 GENELGE (2013/2) İlgi:28.12.2012 tarihli

Detaylı

İSTANBUL MADEN ve METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

İSTANBUL MADEN ve METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ İSTANBUL MADEN ve METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ GÜMRÜK İHRACAT BEYANNAMELERİNİN KAPATILMASINDA YENİ KOLAYLIKLAR BİLGİ NOTU A. Hakan TOKER İMMİB GÜMRÜK & DT & DT LOJİSTİK YÖNETİMİ DANIŞMANI

Detaylı

ULUSAL TRANSİT REJİMİ ÇERÇEVESİNDE İHRACAT EŞYASININ İHRACAT REFAKAT BELGESİ İLE TAŞINMASINA İLİŞKİN KILAVUZ

ULUSAL TRANSİT REJİMİ ÇERÇEVESİNDE İHRACAT EŞYASININ İHRACAT REFAKAT BELGESİ İLE TAŞINMASINA İLİŞKİN KILAVUZ 2018 ULUSAL TRANSİT REJİMİ ÇERÇEVESİNDE İHRACAT EŞYASININ İHRACAT REFAKAT BELGESİ İLE TAŞINMASINA İLİŞKİN KILAVUZ GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ V.01 Halihazırda, ihracat eşyasının yurt dışı edilmek üzere ihracat

Detaylı

YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ (AEO) Hüseyin CÖNE Gümrük Müşaviri

YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ (AEO) Hüseyin CÖNE Gümrük Müşaviri YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ (AEO) Hüseyin CÖNE Gümrük Müşaviri AJANDA Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (AEO) Nedir? Avantajları Nelerdir? Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsünde Gümrük İşlemleri Yetkilendirilmiş

Detaylı

Sirküler no: 065 İstanbul, 23 Mayıs 2011

Sirküler no: 065 İstanbul, 23 Mayıs 2011 Sirküler no: 065 İstanbul, 23 Mayıs 2011 Konu: Gümrük yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı. Özet: Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 23 Mayıs 2011

Detaylı

32 25/01/2019. GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 1), 23 Ocak 2019 tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

32 25/01/2019. GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 1), 23 Ocak 2019 tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Sirküler: 32 25/01/2019 SAYIN ÜYEMİZ, GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 1), 23 Ocak 2019 tarihli ve 30664 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bahse konu Tebliğin amacı,

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2017/1)

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2017/1) T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : 85593407-010.06.02 Konu : Takas İşlemleri - KKDF 02.01.2017 / 21212864 GENELGE (2017/1) İlgi: 28.06.2013 tarihli ve 2013/21 sayılı Genelge

Detaylı

Gümrük Sınavları Şifreleri

Gümrük Sınavları Şifreleri Sözlü Beyan Formu Özel Fatura Kumanya Listesi Form 302 CPD Gümrüklerden Geçiş Karnesi Ata Karnesi Güvenilirlik İhracına izin verilen eşyanın gümrük işlemleri bu belgeler ile yürütülür Şifre: SÖKFCA Satış

Detaylı

MADDE MADDE 3-...

MADDE MADDE 3-... 18.04.2014 tarihli 2014/6197 sayılı Karar ile yapılan değişiklikler MADDE 1-17/1/2005 tarihli ve 2005/8391 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Dahilde İşleme Rejimi Kararının 3 üncü maddesine

Detaylı

ELEKTRONİK TEMİNAT MEKTUBU UYGULAMA KILAVUZU (E-TEMİNAT KILAVUZU)

ELEKTRONİK TEMİNAT MEKTUBU UYGULAMA KILAVUZU (E-TEMİNAT KILAVUZU) ELEKTRONİK TEMİNAT MEKTUBU UYGULAMA KILAVUZU (E-TEMİNAT KILAVUZU) T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü 12.02.2019 ELEKTRONİK TEMİNAT MEKTUBU UYGULAMA KILAVUZU (E-TEMİNAT KILAVUZU) "Bütünleşik

Detaylı

Dahilde İşleme Rejimi Kararına tarihli Karar ile yapılan değişikliklerin madde bazında karşılaştırılması

Dahilde İşleme Rejimi Kararına tarihli Karar ile yapılan değişikliklerin madde bazında karşılaştırılması Dahilde İşleme Rejimi Kararına 18.04.2014 tarihli Karar ile yapılan değişikliklerin madde bazında karşılaştırılması 18.04.2014 tarihli 2014/6197 sayılı Karar ile yapılan değişiklikler MADDE 1-17/1/2005

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Geçici Depolama Rejimi 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi

Detaylı

TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU

TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU 07.11.2018 05.06.2018 tarihli ve 30442 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU. RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU. RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi v.3 09.01.2013 A) ULUSAL UYGULAMA(TR rejimi) Ülkemizin 01/01/2012 tarihinde başlayan

Detaylı

FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ

FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ 2016 E-BÜLTEN SAYI KONU 2016-01 İhracat İşlemlerinde E-Fatura Düzenleme Zorunluluğunun 1/7/2017 Tarihine Ertelenmesi 2016-02 Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 295) 2016-03

Detaylı

30 SERİ NO.LU ÖTV GENEL TEBLİĞİ İLE ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ İÇİN GÜMRÜKTE ALINACAK TEMİNAT UYGULAMASI KONUSUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

30 SERİ NO.LU ÖTV GENEL TEBLİĞİ İLE ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ İÇİN GÜMRÜKTE ALINACAK TEMİNAT UYGULAMASI KONUSUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 30 SERİ NO.LU ÖTV GENEL TEBLİĞİ İLE ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ İÇİN GÜMRÜKTE ALINACAK TEMİNAT UYGULAMASI KONUSUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 1. KONU: Bilindiği üzere, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanununun

Detaylı

Sayı: 2014/13 Ref: 6 / 13. Konu: ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜNE İLİŞKİN GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR.

Sayı: 2014/13 Ref: 6 / 13. Konu: ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜNE İLİŞKİN GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR. GÜMRÜK SİRKÜLERİ İstanbul,21/05/2014 Sayı: 2014/13 Ref: 6 / 13 Konu: ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜNE İLİŞKİN GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR. 21/05/2014 tarihli ve 29006 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ 2 01 8 SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 1 I. SERBEST BÖLGEYE GİRİŞ... 3 1.1. GİRİŞ İŞLEMİ İÇİN SBİF (Serbest Bölge İşlem

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 09/06/2015 Sayı: 2015/29 Ref : 6/29

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 09/06/2015 Sayı: 2015/29 Ref : 6/29 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 09/06/2015 Sayı: 2015/29 Ref : 6/29 Konu: GÜMRÜKTE HANGİ VERGİLER ÖDENMEZSE TASFİYE OLUR? 1. Giriş Bu sirkülerin konu bölümünde yer alan sorunun yanıtı ithalat vergileri dir. Mevzuat

Detaylı

çözüm odaklı yaklaşım

çözüm odaklı yaklaşım çözüm odaklı yaklaşım 29 30 proje dahilde işlem gümrük hizmetleri serbest bölge danışmanlığı banka ve kambiyo işlemleri dış ticaret mevzuat danışmanlığı teminat ve taahhütlerin kapatılması uluslararası

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:24)

SİRKÜLER RAPOR ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:24) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 22.08.2012 Sirküler No : 2012 / 62 ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (Seri No:24) 17.8.2012 tarih ve 28387 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 24 Seri No.lu Özel Tüketim

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Transit Rejimi 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi tutulması

Detaylı

İzinli gönderici uygulamaları

İzinli gönderici uygulamaları İzinli gönderici uygulamaları Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) başvurusu, içeriği ve gereklilikleri konusunda yeni düzenlemeler getiren Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliğinde Değişiklik

Detaylı

Gümrük Müşavirliği, ülkemizde 1909 yılından bugüne kadar 100 yıllı aşkın tarihsel sürecinde, daima varlığını sürdürmüş. 05.02.

Gümrük Müşavirliği, ülkemizde 1909 yılından bugüne kadar 100 yıllı aşkın tarihsel sürecinde, daima varlığını sürdürmüş. 05.02. Gümrük Müşavirliği, ülkemizde 1909 yılından bugüne kadar 100 yıllı aşkın tarihsel sürecinde, daima varlığını sürdürmüş. 05.02.2000 tarihinde yürürlüğe giren 4458 sayılı Gümrük Kanunu ile meslek unvanımızın

Detaylı

T.C. TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE

T.C. TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE T.C. TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :96603261-120.05.05 [GGM-BASİTLEŞTİRME] Konu :Demiryolu Basitleştirmesi 16.11.2018 / 38896539 DAĞITIM YERLERİNE Bilindiği üzere 26.04.2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 21/04/2015 Sayı: 2015/24 Ref : 6/24. Konu: GÜMRÜKLENMİŞ DEĞER ÜZERİNDEN HESAPLANAN CEZALAR

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 21/04/2015 Sayı: 2015/24 Ref : 6/24. Konu: GÜMRÜKLENMİŞ DEĞER ÜZERİNDEN HESAPLANAN CEZALAR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 21/04/2015 Sayı: 2015/24 Ref : 6/24 Konu: GÜMRÜKLENMİŞ DEĞER ÜZERİNDEN HESAPLANAN CEZALAR 1. Giriş Gümrük mevzuatının öngördüğü oransal para cezalarından bazıları gümrüklenmiş değer

Detaylı

ilişkin Tebliğ 1 Ekim 2014 tarih ve 29136 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmak suretiyle

ilişkin Tebliğ 1 Ekim 2014 tarih ve 29136 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmak suretiyle 30.09..2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/121 KONU: Dahilde İşleme Rejimi Tebliği (İhracat: 2006/12) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (İhracat: 2014/5) Ekonomi

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Ortak Transit Rejimi ve NCTS 2012 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/06/2015 Sayı: 2015/27 Ref : 6/27. Konu: GÜMRÜKTE GECİKME ZAMMI UYGULAMASI

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/06/2015 Sayı: 2015/27 Ref : 6/27. Konu: GÜMRÜKTE GECİKME ZAMMI UYGULAMASI GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/06/2015 Sayı: 2015/27 Ref : 6/27 Konu: GÜMRÜKTE GECİKME ZAMMI UYGULAMASI 1. Giriş Gümrük Kanunu nun (GK nın) 207/1-b numaralı maddesinde şu hüküm yer almaktadır: Bir şartlı muafiyet

Detaylı

1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür?

1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür? 1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür? A) Gümrük idarelerince kabul edilmez B) Gümrük idarelerince kabul edilir C) Gümrük idarelerince yenisi verilir D)

Detaylı

Hızlı kargo işlemlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri

Hızlı kargo işlemlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

EK: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nın 2017/7 sayılı Genelgesi

EK: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nın 2017/7 sayılı Genelgesi No: 2017/54 Tarih: 29.06.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

DUYURU: /30

DUYURU: /30 1 DUYURU: 16.05.2016/30 04.05.2016 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:1) ile, binek otomobiller

Detaylı

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI İLE İLGİLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK RAPORU 1. GİRİŞ Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ithalat ve ihracata

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI İLE İLGİLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK RAPORU 1. GİRİŞ Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ithalat ve ihracata GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI İLE İLGİLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK RAPORU 1. GİRİŞ Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ithalat ve ihracata yönelik tüm Gümrük işlemlerinde çeşitli kolaylıklar sağlamayı

Detaylı

TEBLİĞ. Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60)

TEBLİĞ. Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60) 19 Ocak 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26761 TEBLİĞ Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, ekonomik etkili gümrük rejimleri,

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 80572740.010.05 Konu : 6736 Sayılı Kanun 27.10.2016/19717113 DAĞITIM YERLERİNE 6736 sayılı Bazı Amme Alacaklarının Yeniden

Detaylı

GÜMRÜK İDARELERİNCE HANGİ DURMLARDA KDV PARA CEZASI UYGULANMALI?

GÜMRÜK İDARELERİNCE HANGİ DURMLARDA KDV PARA CEZASI UYGULANMALI? GÜMRÜK İDARELERİNCE HANGİ DURMLARDA KDV PARA CEZASI UYGULANMALI? Nevzat BOZKURT * I-Giriş: Türkiye Cumhuriyetinin bütçesi toplanan vergilerden oluşmaktadır. Bu vergilerden önemli bir kısmını da dış ticaretten

Detaylı

ORTAK TRANSİT REJİMİ NCTS 06.07.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1

ORTAK TRANSİT REJİMİ NCTS 06.07.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1 ORTAK TRANSİT REJİMİ & NCTS 06.07.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1 İÇERİK Topluluk ve Ortak Transit Rejimleri Ortak Transit Rejiminin genel özellikleri Ekonomik avantajları Basitleştirmeler Uluslararası

Detaylı

Av. Merve Nur BAŞ SOBACI GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ MESLEĞİ VE GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNİN SORUMLULUKLARI

Av. Merve Nur BAŞ SOBACI GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ MESLEĞİ VE GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNİN SORUMLULUKLARI Av. Merve Nur BAŞ SOBACI GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ MESLEĞİ VE GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNİN SORUMLULUKLARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR... XVII GİRİŞ...1 Birinci Bölüm GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ MESLEĞİ

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ 2019 ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ ve MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Versiyon 1.4 İÇİNDEKİLER ETGB İŞLEMLERİ... 3 A) İTHALAT İŞLEMLERİ... 3 1)

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 31 CCT 2014 19:24 FRCM TC ITKİB P.O1 05 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 31 Ekilİ! Sayı : 31429883-105.01 TELEFAKS Konu Dahilde İşleme Rejimihk. 0000120007512 - TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / TRANSİT REJİM KAPSAMINDA EŞYANIN DENİZ YOLUYLA BASİTLEŞTİRİLMİŞ ŞEKİLDE TAŞINMASI HAKKINDA 27.10.2018 tarihli ve 30578 sayılı Resmi Gazete de, transit rejimi çerçevesinde eşyanın denizyolu ile basitleştirilmiş

Detaylı

KONU TECİL TERKİN UYGULAMASINA İLİŞKİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU SİRKÜLERİ

KONU TECİL TERKİN UYGULAMASINA İLİŞKİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU SİRKÜLERİ BAKIŞ MEVZUAT KONU TECİL TERKİN UYGULAMASINA İLİŞKİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU SİRKÜLERİ Sayı 2012/ 39 ÖZET 19.3.2012 tarihli ve 17 No lu Özel Tüketim Vergisi Kanunu sirkülerinde ÖTV Kanununda yer alan

Detaylı

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ *Bu yazı nin taslak değişikliğinin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ne olası etkilerini paylaşmak için hazırlanmıştır.

Detaylı

Özet: tarih ve sayılı Resmi Gazete de 21 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği yayımlandı. ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TEBLİĞİ

Özet: tarih ve sayılı Resmi Gazete de 21 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği yayımlandı. ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TEBLİĞİ S İ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 21.09.2011 Sayı: 2011/33 Konu: Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete de yayımlandı. Özet: 21.09.2011 tarih ve 28061 sayılı Resmi Gazete de 21 Seri Nolu Özel Tüketim

Detaylı

Sarfiyat Tablosu ve İhraç edilen mamulün üretimi ile ilgili Kapasite Raporu) taahhüt kapatma müracaatında sunmasına gerek bulunmamaktadır.

Sarfiyat Tablosu ve İhraç edilen mamulün üretimi ile ilgili Kapasite Raporu) taahhüt kapatma müracaatında sunmasına gerek bulunmamaktadır. İHRACAT 2005/9 SAYILI DAHİLDE İŞLEME REJİMİNE İLİŞKİN İŞLEMLERİN BİLGİSAYAR VERİ İŞLEME TEKNİĞİ YOLUYLA YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ ÇERÇEVESİNDEKİ TAAHHÜT KAPATMA VE KISMİ TEMİNAT İADESİ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN

Detaylı

Gümrük ile ilgili Cezalar Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu

Gümrük ile ilgili Cezalar Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Gümrük ile ilgili Cezalar Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Gümrük tarifesi veya vergilendirme unsurlarında aykırılık İlgili Kanun: Madde 234-1 (a) Cezası: İthalat vergilerinden

Detaylı

YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) SERİ NO: 79

YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) SERİ NO: 79 11 Şubat 2011 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 27843 Başbakanlık (Gümrük Müsteşarlığı) tan: YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) SERİ

Detaylı

İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ Kimler İhracatçı Olabilir? Vergi numarasına sahip gerçek veya tüzel kişiler ile tüzel kişilik statüsüne sahip olmamakla birlikte hukuki tasarruf yapma yetkisi tanınan ortaklıklar

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : 85593407-156.01 Konu : ÖTV (I) sayılı liste bakımından görevlendirilmiş/yetkilendirilmiş vergi dairesi listesi DAĞITIM YERLERİNE İlgi :

Detaylı

ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENEN TRANSFER BİLDİRİM FORMLARININ BEYANNAME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÜKÜMLÜ KILAVUZU

ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENEN TRANSFER BİLDİRİM FORMLARININ BEYANNAME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÜKÜMLÜ KILAVUZU 2018 ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENEN TRANSFER BİLDİRİM FORMLARININ BEYANNAME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÜKÜMLÜ KILAVUZU GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ V.01 08.11.2018 04.01.2017 İÇİNDEKİLER 1. Ödeme Şekilleri Beyanı...

Detaylı

Gümrükte Gündem. Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS)

Gümrükte Gündem. Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) Gümrükte Gündem Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ SERTİFİKASI (YYS) Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS), gümrük yükümlülüklerini yerine getiren kayıt sistemi düzenli

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :82858591-010.06.02 Konu :Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Rehberi GENELGE (2018/22) İlgi :23.12.2016 tarihli ve 2016/21 sayılı Genelge Gümrük Genel

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.21.GGM.0.06.01.00-10.03 Konu : Mevzuat Değişikliği 12.02.2013 / 2735 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik

Detaylı

TAAHHÜTNAME GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNE ------------------

TAAHHÜTNAME GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNE ------------------ EK 29/a TAAHHÜTNAME GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNE ------------------ 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği hükümlerine göre, gümrük laboratuvarına gönderilen tahlile tabi tutulacak eşyamın tahlil sonucu

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9)

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9) 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ

YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ TÜRK GÜMRÜK MEVZUATINDA YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ BİLGİ NOTU Hazırlayan: Mustafa Kemal BULUT YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNÜN YASAL ÇERÇEVESİ: 4458 sayılı Gümrük Kanunu nun 5/A Maddesi ile Yetkilendirilmiş

Detaylı

Gümrük Kanunu Taslağı Hakkında Değerlendirme

Gümrük Kanunu Taslağı Hakkında Değerlendirme Gümrük Kanunu Taslağı Hakkında Değerlendirme Gümrük Kanunu Taslağı İle Getirilen Yeni Düzenlemelere Kısa Bir Bakış Giriş Bilindiği üzere mevcut işlem ve kuralları basitleştirerek günümüz koşullarına uyarlamak

Detaylı

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2017 ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ V.03 04.01.2017 1 İÇİNDEKİLER A-GİRİŞ İŞLEMLERİ... 3 1) NCTS Uygulaması kapsamında Gelen Eşya... 3 1.1

Detaylı

BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİNE İLİŞKİN 2017/4 SIRA NOLU DUYURU

BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİNE İLİŞKİN 2017/4 SIRA NOLU DUYURU BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİNE İLİŞKİN 2017/4 SIRA NOLU DUYURU Bilindiği üzere, 2017/7 sayılı Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Politika Belgesi ve Eylem Planı konulu Başbakanlık

Detaylı