Eyüp Ersan SÜLÜN Photoshop CS4 Kullanım Kursu ADOBE PHOTOSHOP KATMAN HARMANLAMA (KARIŞTIRMA) MODLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Eyüp Ersan SÜLÜN Photoshop CS4 Kullanım Kursu ADOBE PHOTOSHOP KATMAN HARMANLAMA (KARIŞTIRMA) MODLARI"

Transkript

1 Eyüp Ersan SÜLÜN Photoshop CS4 Kullanım Kursu ADOBE PHOTOSHOP KATMAN HARMANLAMA (KARIŞTIRMA) MODLARI

2 Photoshop ile çalışırken, katmanlar üzerinde kullanılan nesneleri ve renkleri bir biri ile karıştırarak (harmanlayarak) çok farklı sonuçlar elde edebiliriz. Photoshop un bu özelliği bile onun vazgeçilmez olmasını sağlayabilir. Katman karıştırma modları, şunlardır. Not: Yalnızca ; normal, Erime, Koyulaştır, Çoğalt, Açıklaştır, Doğrusal Soldurma (Ekle), Fark, Ton, Doygunluk, Renk, Renk Parlaklığı, Daha Açık renk Ve Daha koyu renk karıştırma modları 32 bit görüntüler için kullanılabilir. Adobe Photoshop CS6 da bu modlar yeni eklenmiş. CS4 te bu modlar yok.

3 Koyulaştırma Modları Açıklaştırma Modları Renk Doygunluk Modları Çıkarma Modları Renk Modları

4 Normal Modu ; Elde edilen rengi, oluşturmak için her pikseli düzenler veya boyar. Bu, varsayılan moddur. (Bitmap haline getirilmiş veya indekslenmiş renkli görüntüde çalıştığınızda Normal modu Eşik olarak adlandırılır.) Karıştırma işlemlerinde bu iki resim kullanılacak.

5 Normal Modu Normal Modu (Opaklık %50)

6 Erime (Dissolve) Modu ; Elde edilen rengi oluşturmak için her pikseli düzenler veya boyar. Bununla birlikte elde edilen renk, herhangi bir piksel konumundaki opaklığa bağlı olarak piksellerin temel renkle veya karışım rengiyle rastgele değişimidir. Erime Modu (% 50 Opaklık Uygulanmış)

7 Koyulaştır (Darken) Modu ; Her kanaldaki renk bilgilerine bakar ve elde edilen renk olarak temel veya karışım rengini (hangisi daha koyuysa) seçer. Karışım renginden daha açık olan pikseller değiştirilir; karışım renginden daha koyu olan pikseller değiştirilmez.

8 Çoğalt (Multiply) Modu ; Her kanaldaki renk bilgilerine bakar ve temel rengi karışım rengiyle çoğaltır. Elde edilen renk her zaman daha koyu olan renktir. Siyah ile herhangi bir rengi çoğaltma siyah oluşturur. Beyazla herhangi bir rengi çoğaltma rengi değiştirmez. Siyah veya beyaz dışındaki bir renkle boyarken, boyama aracıyla yapılan başarılı darbeler gittikçe koyulaşan renkler üretir. Efekt, görüntü üzerine çok sayıda işaretleme kalemiyle çizim yapmaya benzer.

9 Renk Yanması (Color Burn) Modu : Her kanaldaki renk bilgisine bakar ve taban rengini, karışım rengini yansıtması için, aralarındaki kontrastı arttırarak koyulaştırır. Beyazla karıştırma herhangi bir değişikliğe neden olmaz.

10 Doğrusal Yanma (Linear Burn) Modu : Her kanaldaki renk bilgilerine bakar ve karışım rengini yansıtmak için parlaklığı azaltarak temel rengi koyulaştırır. Beyazla karıştırma herhangi bir değişikliğe neden olmaz.

11 Daha Koyu (Darken Color) Renk : Karışım ve temel renk için tüm kanal değerlerinin toplamını karşılaştırır ve daha düşük değerde rengi görüntüler. Elde Edilen rengi oluşturmak için hem temel, hem de karışım renginin en düşük Kanal değerlerini seçtiğinden koyulaştır karışımından elde edilebilen daha koyu renk üçüncü bir renk üretmez.

12 Açıklaştır (Lighten) Modu : Her kanaldaki renk bilgilerine bakar ve elde edilen renk olarak temel veya karışım rengini (hangisi daha koyuysa) seçer. Karışım renginden daha koyu olan pikseller değiştirilir; karışım renginden daha açık olan pikseller değiştirilmez.

13 Ekran (Screen) Modu : Kanalın renk bilgilerine bakar ve temel renkle karışım renginin tersini çoğaltır. Elde edilen renk her zaman daha açık olan renktir. Siyah renkle Ekran Modu uygulanırsa, uygulama rengi değiştirmez. Beyaz renkle Ekran Modu uygulanırsa beyaz oluşturur.

14 Renk Soldurma (Color Dodge) Modu : Her kanaldaki renk bilgisine bakar ve taban rengini, karışım rengini yansıtması için, aralarındaki kontrastı azaltarak aydınlatır. Siyahla karıştırma herhangi bir değişikliğe neden olmaz.

15 Doğrusal Soldurma (Ekle) (Linear Dodge) Modu : Her kanaldaki renk bilgilerine bakar ve karışım rengini yansıtmak için parlaklığı arttırarak temel rengi açar. Siyahla karıştırma herhangi bir değişikliğe neden olmaz.

16 Daha Açık Renk (Lighter Color) Modu : Karışım ve temel renk için tüm kanal değerlerinin toplamını karşılaştırır ve daha yüksek değerde rengi görüntüler. Elde Edilen rengi oluşturmak için hem temel, hem de karışım renginin en yüksek Kanal değerlerini seçtiğinden açıklaştır karışımından elde edilebilen daha açık renk üçüncü bir renk üretmez.

17 Kaplama (Overlay) Modu : Temel renge bağlı olarak renkleri çoğaltır veya tram uygular. Desenler veya renkler, temel rengin vurgularını ve gölgelerini korurken mevcut pikselleri kaplar. Temel renk değiştirilmez ancak orijinal rengi açıklığını veya koyuluğunu yansıtmak için karışım rengiyle karıştırılır.

18 Yumuşak Işık (Soft Light) Modu : Karışım rengine bağlı olarak renkleri koyulaştırır veya açar. Efekt, görüntüde dağıtılmış projektörün parlamasına benzer. Karışım rengi (ışık kaynağı) %50 griden daha açıksa, görüntü soldurulmuş gibi aydınlatılır. Karışım rengi %50 griden daha koyuysa, görüntü yanmış gibi koyultur. Saf beyaz veya siyahla boyama, belirgin biçimde daha koyu veya açık alan oluşturur ancak saf siyah veya beyaz ile sonuçlanmaz.

19 Sert Işık (Hard Light) Modu : Karışım rengine bağlı olarak renkleri çoğaltır veya tram uygular. Efekt, görüntüde projektörün şiddetli parlamasına benzer. Karışım rengi (ışık kaynağı) %50 griden daha açıksa, görüntü tram uygulanmış gibi aydınlatılır. Bu, görüntüye vurgular eklemede kullanışlıdır. Karışım rengi %50 griden daha koyuysa, görüntü çoğaltılmış gibi koyultur. Bu, görüntüye gölgeler eklemede kullanışlıdır. Saf siyah veya beyazla boyama, saf siyah veya beyazla sonuçlanır.

20 Canlı Işık (Vivid Light) Modu : Karışım rengine bağlı olarak, kontrastı arttırarak veya azaltarak renkleri yakar veya soluklaştırır. Karışım rengi (ışık kaynağı) %50 griden daha açıksa, kontrast azaltılarak görüntü aydınlatılır. Karışım rengi %50 griden daha koyuysa, kontrast artırılarak görüntü koyultur.

21 Doğrusal Işık (Linear Light) Modu : Karışım rengine bağlı olarak, parlaklığı azaltarak veya arttırarak renkleri yakar veya soluklaştırır. Karışım rengi (ışık kaynağı) %50 griden daha açıksa, parlaklığı arttırarak görüntü aydınlatılır. Karışım rengi %50 griden daha koyuysa, parlaklık azaltılarak görüntü koyultur.

22 Pin Işığı (Pin Light) Modu : Karışım rengine bağlı olarak renkleri değiştirir. Karışım rengi (ışık kaynağı) %50 griden daha açıksa, karışım renginden daha koyu olan pikseller değiştirilir; karışım renginden daha açık olan pikseller değiştirilmez. Karışım rengi %50 griden daha koyuysa, karışım renginden daha açık olan pikseller değiştirilir; karışım renginden daha koyu olan pikseller değiştirilmez. Bu, görüntüye özel efektler eklemede kullanışlıdır.

23 Katı Karışım (Hard Mix) Modu : Temel rengin RGB değerlerine karışım renginin kırmızı, yeşil ve mavi kanal değerlerini ekler. Kanal sonucu 255 veya üzerindeyse 255 değerini alırken 255 altındaysa 0 değerini alır. Tüm karıştırılan piksellerde bu nedenle 0 veya 255 kırmızı, yeşil veya mavi kanal değeri bulunur. Bu, bütün pikselleri birincil arttırıcı renklerine (kırmızı, yeşil veya mavi), beyaza veya siyaha dönüştürür. Not: CMYK görüntüleri için, Sert Karışım bütün pikselleri birincil eksiltici renklere (siyan, sarı veya macenta), beyaz veya siyaha dönüştürür. Renk değeri en fazla 100'dür.

24 Fark (Difference) Modu : Her kanaldaki renk bilgilerine bakar ve daha fazla parlaklık değerine sahip olana bağlı olarak temel renkten karışım rengini veya karışım renginden temel rengi çıkarır. Beyazla karıştırma temel rengin değerlerini ters çevirir; siyahla karıştırma değişiklik yapmaz.

25 Dışlama (Exclusion) Modu : Fark moduna benzer ancak daha düşük kontrastlı bir efekt oluşturur. Beyazla karıştırma temel rengin değerlerini tersine çevirir. Siyahla karıştırma herhangi bir değişikliğe neden olmaz.

26 Çıkart (Abstract) Modu : Her kanaldaki renk bilgilerine bakar ve karışım rengini temel renkten çıkartır. 8 ve 16 bit görüntülerde elde edilen tüm negatif değerler sıfıra kırpılır. NOT : Bu karışım modu, Photoshop CS4 te Yoktur. CS6 da vardır.

27 Böl (Divide) Modu : Her kanaldaki renk bilgilerine bakar ve temel renkten karışım rengini ayırır. NOT : Bu karışım modu, Photoshop CS4 te Yoktur. CS6 da vardır.

28 Ton (Hue) Modu : Temel rengin ışıklılık ile doygunluk değerleriyle ve karışım renginin tonuyla bir sonuç renk oluşturur.

29 Doygunluk (Saturation) Modu : Temel rengin ışıklılık ile ton değerleriyle ve karışım renginin doygunluğuyla bir sonuç renk oluşturur. Doygunluk (gri) olmayan bir alanı bu modda boyama değişikliğe neden olmaz.

30 Renk (Color) Modu : Temel rengin ışıklılık değeriyle ve karışım renginin ton ve doygunluk değerleriyle bir sonuç renk oluşturur. Bu, görüntüdeki gri düzeyleri korur ve tek renkli görüntüleri renklendirmek ve renkli görüntüleri tonlamak için kullanışlıdır.

31 Renk Parlaklığı (Luminosity) Modu : Temel rengin ton ile doygunluk değerleriyle ve karışım renginin ışıklılık değeriyle bir sonuç renk oluşturur. Bu mod, Renk modu efektinin tersini oluşturur.

32 SONUÇ : Katman Karıştırma Modlarının nasıl bir görev yaptığını hatırlamadığınız durumlarda, karışım modlarını tek tek seçerek, nasıl bir etki yaptığını görsel olarak inceleyip, istediğiniz sonuç nasıl bir sonuç ise bu sonucu veren katman modunu seçmeniz daha pratik olacaktır.

33 Hazırlayan : Eyüp Ersan SÜLÜN SLAYT GÖSTERİSİ SONU

Layer Modlarının Uygulanması

Layer Modlarının Uygulanması Layer Modlarının Uygulanması Layer modlarının uygulanması resimli anlatımı Layer Mod:layer larımızın efekt vermek için kullanırız layerlarımızıı örnek verdiğimiz resimler bu 2 resmi üst üste tek bir layer

Detaylı

Grafik Tasarım Serkan AKSU http://www.serkanaksu.net. Photoshop CS5. 1.1 Araçlar

Grafik Tasarım Serkan AKSU http://www.serkanaksu.net. Photoshop CS5. 1.1 Araçlar Photoshop CS5 1.1 Araçlar Photoshop'u başlattığınızda, Araçlar paleti ekranın sol tarafında gösterilir. Araçlar paletindeki bazı araçların bağlama duyarı seçenekler çubuğunda gösterilen seçenekleri vardır.

Detaylı

RENK İLE İLGİLİ KAVRAMLAR

RENK İLE İLGİLİ KAVRAMLAR RENK İLE İLGİLİ KAVRAMLAR Tanımlar Renk Oluşumu Gökyüzünde yağmur sonrasında olağanüstü bir renk kuşağı ( gökkuşağı ) görülür. Bunun nedeni yağmur damlalarının, cam prizma etkisi ile ışığı yansıtarak altı

Detaylı

Photoshop CS3 Araçlar hakkında

Photoshop CS3 Araçlar hakkında Photoshop CS3 Araçlar hakkında Photoshop'u başlattığınızda, Araçlar paleti ekranın sol tarafında gösterilir. Araçlar paletindeki bazı araçların bağlama duyarı seçenekler çubuğunda gösterilen seçenekleri

Detaylı

Blend Options Default Ekranı, Drop, Inner Shadow, Outer, Inner Glow

Blend Options Default Ekranı, Drop, Inner Shadow, Outer, Inner Glow Inner Shadow, Outer, Inner Glow Blend options default ekranı, drop, ınner shadow, outer, ınner glow Layer Style - Blending Options" dan ulaşacağımız Efektleri inceleyelim Drop Shadow: Structure: -Blend

Detaylı

Renk kalitesi kılavuzu

Renk kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 6 Renk kalitesi kılavuzu Renk Kalitesi kılavuzu, kullanıcıların renk çıktısını ayarlamak ve özelleştirmek için yazıcının mevcut işlemlerinin nasıl kullanılabileceğini anlamasına yardımcı olur.

Detaylı

Bölüm 7 Renkli Görüntü İşleme

Bölüm 7 Renkli Görüntü İşleme BLM429 Görüntü İşlemeye Giriş Bölüm 7 Renkli Görüntü İşleme Dr. Öğr. Üyesi Caner ÖZCAN Genç sanatçının, rengin sadece tanımlayıcı değil aynı zamanda kişisel ifade anlamına geldiğini anlaması renge dokunmasından

Detaylı

Çizim Yapma. Renk. Boyama

Çizim Yapma. Renk. Boyama Çalışma Alanı Çalışma alanıyla ilgili temel bilgiler Çalışma alanını özelleştirme Araçlar Araç galerileri Güvenli Mod Dilimleme ve kesme aracı galerisi Birden çok çalışma yüzeyi oluşturma Çökmeden sonra

Detaylı

Renk kalitesi kılavuzu

Renk kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 5 Renk kalitesi kılavuzu Bu kılavuz, renk çıktısını ayarlamak ve özelleştirmek için yazıcının mevcut işlemlerinin nasıl kullanılabileceğini anlamanıza yardımcı olur. Kalite menüsü Yazdırma Modu

Detaylı

RENK İLE İLGİLİ KAVRAMLAR

RENK İLE İLGİLİ KAVRAMLAR RENK İLE İLGİLİ KAVRAMLAR Tanımlar Renk Oluşumu Gökyüzünde yağmur sonrasında olağanüstü bir renk kuşağı ( gökkuşağı ) görülür. Bunun nedeni yağmur damlalarının, cam prizma etkisi ile ışığı yansıtarak altı

Detaylı

Rasterize işlemi: Aynı işlem shapeler için de geçerlidir.

Rasterize işlemi: Aynı işlem shapeler için de geçerlidir. Rasterize işlemi: Type katmanında silgi, fırça, gradient vs. kullanılmaz. Kullanılması için rasterize işlemini yapmak gerekir. Katmana sağ tıklanarak Rasterize type tıklanır ve type katmanı normal katmana

Detaylı

Renk kalitesi kılavuzu

Renk kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 6 Renk kalitesi kılavuzu Renk Kalitesi kılavuzu, kullanıcıların renk çıktısını ayarlamak ve özelleştirmek için yazıcının mevcut işlemlerinin nasıl kullanılabileceğini anlamasına yardımcı olur.

Detaylı

Görüntü İyileştirme Teknikleri. Hafta-8

Görüntü İyileştirme Teknikleri. Hafta-8 Görüntü İyileştirme Teknikleri Hafta-8 1 Spektral İyileştirme PCA (Principal Component Analysis) Dönüşümü. Türkçesi Ana Bileşenler Dönüşümü Decorrelation Germe Tasseled Cap RGB den IHS ye dönüşüm IHS den

Detaylı

Grafik Tasarım Serkan AKSU 1 Katmanlar. 1.1 Katmanları düzenleme. 1.2 Video katmanları

Grafik Tasarım Serkan AKSU  1 Katmanlar. 1.1 Katmanları düzenleme. 1.2 Video katmanları 1 Katmanlar Photoshop katmanları üst üste yığılı asetatlara benzer. Katmanın saydam alanlarından alttaki katmanları görebilirsiniz. Katmandaki içeriği yerleştirmek için katmanı yığındaki asetat tabakasını

Detaylı

DİJİTAL GÖRÜNTÜ İŞLEME

DİJİTAL GÖRÜNTÜ İŞLEME DİJİTAL GÖRÜNTÜ İŞLEME Prof. Dr. Oğuz Güngör Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü 61080 Trabzon ogungor@ktu.edu.tr 1 Renk Nedir? 2 En basit anlamıyla renk maddelerden

Detaylı

Ekran, görüntü sergilemek için kullanılan elektronik araçların genel adıdır.

Ekran, görüntü sergilemek için kullanılan elektronik araçların genel adıdır. Ekran Ekran, görüntü sergilemek için kullanılan elektronik araçların genel adıdır. Ekrandaki tüm görüntüler noktalardan olusur. Ekrandaki en küçük noktaya pixel adı verilir. Pixel sayısı ne kadar fazlaysa

Detaylı

GÖRÜNTÜ İŞLEME HAFTA 2 SAYISAL GÖRÜNTÜ TEMELLERİ

GÖRÜNTÜ İŞLEME HAFTA 2 SAYISAL GÖRÜNTÜ TEMELLERİ GÖRÜNTÜ İŞLEME HAFTA 2 SAYISAL GÖRÜNTÜ TEMELLERİ GÖRÜNTÜ ALGILAMA Üç temel zar ile kaplıdır. 1- Dış Zar(kornea ve Sklera) 2- Koroid 3- Retina GÖRÜNTÜ ALGILAMA ---Dış Zar İki kısımdan oluşur. Kornea ve

Detaylı

TEMEL GRAFİK TASARIM AÇIK-KOYU, IŞIK-GÖLGE

TEMEL GRAFİK TASARIM AÇIK-KOYU, IŞIK-GÖLGE TEMEL GRAFİK TASARIM AÇIK-KOYU, IŞIK-GÖLGE Öğr. Gör. Ruhsar KAVASOĞLU 23.10.2014 1 Işık-Gölge Işığın nesneler, objeler ve cisimler üzerinde yayılırken oluşturduğu açık orta-koyu ton (degrade) değerlerine

Detaylı

Görüntü İşleme. K.Sinan YILDIRIM Cenk İNCE Tahir Emre KALAYCI. Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2003

Görüntü İşleme. K.Sinan YILDIRIM Cenk İNCE Tahir Emre KALAYCI. Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2003 Görüntü İşleme K.Sinan YILDIRIM Cenk İNCE Tahir Emre KALAYCI Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2003 İçerik Görüntü İşleme Nedir? Görüntü Tanımlamaları Görüntü Operasyonları Görüntü İşleme

Detaylı

Konu 07 : Mimari Çizimlerin Boyanması

Konu 07 : Mimari Çizimlerin Boyanması Konu 07 : Mimari Çizimlerin Boyanması Dokuların Photoshop a Aktarılması Boyamalar sırasında kullanılacak dokular varsa.pat dosyası olarak web üzerinden veya diğer ortamlardan bulunup yazılım üzerine Edit

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI RENK İLE İLGİLİ KAVRAMLAR. Orta düzey

GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI RENK İLE İLGİLİ KAVRAMLAR. Orta düzey GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI DERS SINIF ÜNİTE KONU ÖĞRENCİ TANIMLAMASI SINIF SAYISI CİNSİYET AİLE DURUMU AMAÇLAR HEDEF VE DAVRANIŞLAR TEMEL TASARIM 10 - D RENK RENK İLE İLGİLİ KAVRAMLAR 16-17 yaş

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Caner ÖZCAN

Yrd. Doç. Dr. Caner ÖZCAN Yrd. Doç. Dr. Caner ÖZCAN Grafik Programlama Bilgisayar kullanılırken monitörlerde iki tür ekran moduyla karşılaşılır. Bu ekran modları Text modu ve Grafik modu dur. Text modunda ekran 25 satır ve 80 sütundan

Detaylı

Bölüm 5: Renk. Renk hakkında. Rengi anlama

Bölüm 5: Renk. Renk hakkında. Rengi anlama 110 Bölüm 5: ler RGB veya CMYK gibi bir renk modeli kullanılarak birçok şekilde tanımlanabilir. Görüntünüzle çalışırken, renkleri renk modellerinden birini kullanarak belirtirsiniz. Photoshop uygulamasında,

Detaylı

BÖLÜM 17 17. ÜÇ BOYUTLU NESNELERİ KAPLAMA VE GÖLGELENDİRME

BÖLÜM 17 17. ÜÇ BOYUTLU NESNELERİ KAPLAMA VE GÖLGELENDİRME BÖLÜM 17 17. ÜÇ BOYUTLU NESNELERİ KAPLAMA VE GÖLGELENDİRME 17.1. HİDE Üç boyutlu katı modelleme ve yüzey modellemede Wireframe yapılarının görünmemesi için çizgileri saklama görevi yapar. HİDE komutuna

Detaylı

Photoshop programında dosyalar üzerinde işlem yaparken genellikle dosya menüsünden yararlanılır.

Photoshop programında dosyalar üzerinde işlem yaparken genellikle dosya menüsünden yararlanılır. Photoshop programında dosyalar üzerinde işlem yaparken genellikle dosya menüsünden yararlanılır. Resim-2: Dosya Menüsü -12- 1-YENİ ÇALIŞMA SAYFASI OLUŞTURMA Photoshop programı çalıştırıldığında diğer resim

Detaylı

PhotoShop CS5 Araçları

PhotoShop CS5 Araçları Öğr.Gör.Ali Osman GÖKCAN Sayfa 1 Not: Araçların sağ alt köşelerinde bulunan küçük ok işareti o aracın altında gizlenen başka araçların olduğunu gösterir. Bu gizli araçları görmek için Mouse ile aracı bir

Detaylı

Canon XEED SX800. Özellikler

Canon XEED SX800. Özellikler Canon XEED SX800 Projektörler LCOS teknolojisi ve doğal SXGA+ çözünürlükle, XEED SX800 mükemmel görüntüleri rekabetçi bir fiyatla sunar. Canon un 1,5x zoom lensi esnek yerleşim ve kusursuz görüntü geometrisi

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

Bölüm 7: Renk ve ton ayarlamaları

Bölüm 7: Renk ve ton ayarlamaları 158 Bölüm 7: Photoshop CS4, renk ve ton düzeltmeleri ile ayarlamalarını gerçekleştirmek için çok çeşitli araçlar sağlar. Histogramları ve piksel değerlerini görüntüleme Histogramlar hakkında Histogram

Detaylı

Görüntü İşleme. Dijital Görüntü Tanımları. Dijital görüntü ise sayısal değerlerden oluşur.

Görüntü İşleme. Dijital Görüntü Tanımları. Dijital görüntü ise sayısal değerlerden oluşur. Görüntü İşleme Görüntü işleme, dijital bir resim haline getirilmiş olan gerçek yaşamdaki görüntülerin bir girdi resim olarak işlenerek, o resmin özelliklerinin ve görüntüsünün değiştirilmesidir. Resimler

Detaylı

Canon Log Talimat Kılavuzu

Canon Log Talimat Kılavuzu EOS 5D Mark IV (WG) Canon Log Talimat Kılavuzu Bu kılavuz, Canon Log uyumluluğu için yükseltilmiş EOS 5D Mark IV ürününe yöneliktir. Bu kılavuz, sadece Canon Günlüğü ile ilgili özellikleri açıklamaktadır.

Detaylı

DERS PLANI. : Öğrencinin renkli resim tekniklerini ayırt edebilmesi, kullanılan

DERS PLANI. : Öğrencinin renkli resim tekniklerini ayırt edebilmesi, kullanılan DERS PLANI Ders Sınıf Ders Süresi Konu Öğrenci Tanımı Amaçlar malzemeleri tanıması. : Görsel Sanatlar Dersi : 9.sınıf : 40+40 dakika : Renkli Resim Çalışmaları : 5 kız- 8 erkek öğrenci / Gelir Durumları

Detaylı

Fiery Command WorkStation 6 FS200 Renk ayarları

Fiery Command WorkStation 6 FS200 Renk ayarları Bu belge nasıl kullanılır? Bu araç, eski Fiery renk akış grafiği resminin yerini alır. Kullanıcılara Fiery sunucusu üzerinde izlenen renk işleme planı hakkında ayrıntılar vermek için tasarlanmıştır. Bu

Detaylı

YENĐ BAŞLAYANLAR ĐÇĐN `ADOBE PHOTOSHOP` YAZILIMI

YENĐ BAŞLAYANLAR ĐÇĐN `ADOBE PHOTOSHOP` YAZILIMI ÖĞRETĐM TEKNOLOJĐLERĐ DESTEK OFĐSĐ INSTRUCTIONAL TECHNOLOGY SUPPORT OFFICE YENĐ BAŞLAYANLAR ĐÇĐN `ADOBE PHOTOSHOP` YAZILIMI ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ MIDDLE EAST TECHNICAL UNIVERSITY Đletişim Bilgileri:

Detaylı

Görüntü Bağdaştırıcıları

Görüntü Bağdaştırıcıları Görüntü Bağdaştırıcıları Görüntü Bağdaştırıcıları (Ekran Kartları) Ekrandaki Görüntü Nasıl Oluşur? Monitörünüze yeteri kadar yakından bakarsanız görüntünün çok küçük noktalardan oluştuğunu görürsünüz.

Detaylı

Çeviren: Ass. Müh. Emre DAGDEVİREN

Çeviren: Ass. Müh. Emre DAGDEVİREN RENK.KILAVUZU (*) Elmer SMALLING Çeviren: Ass. Müh. Emre DAGDEVİREN Renkli Televizyon yayınlarının başlamasından bu yana, bu alanda karşılaşılanen büyük güçlüklerden biri renkli filmlerin yayınlanması

Detaylı

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME. Orta düzey

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME. Orta düzey GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI DERS İLLÜSTRASYON SINIF 11 - D ÜNİTE KİTAP KAPAĞI RESİMLEME KONU KİTAP KAPAĞI İLLÜSTRASYONU RENKLENDİRME ÖĞRENCİ TANIMLAMASI 16-17 yaş ortalamasında öğrenciler Genel

Detaylı

KIFSAD LIGHTROOM 2 EĞİTİM DOKÜMANI

KIFSAD LIGHTROOM 2 EĞİTİM DOKÜMANI KIFSAD LIGHTROOM 2 EĞİTİM DOKÜMANI LIGHTROOM 2 Program açıldıktan sonra File / Import Photos From Disk menüsüne tıklanarak yüklenmek istenen fotoğraflar için seçim penceresi açılır. CTRL tuşuna basılı

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

Grafik Dosya Formatları Grafik dosya formatları, grafik boyutlarını düşürmek amacıyla geliştirilen matematiksel algoritmalardır. Çeşitli amaçlara yönelik olarak kullanılan birçok grafik dosya formatı vardır.

Detaylı

ANALOG VİDEO TEMELLERİ

ANALOG VİDEO TEMELLERİ ANALOG VİDEO TEMELLERİ Video sinyali; bir görüntünün kamera vasıtası ile elektriksel hale dönüştürülmesiyle oluşan sinyaldir.video sinyali ilk zamanlarda renksiz (siyah/beyaz) olarak iafade edilebilmiş

Detaylı

ECDL ImageMaker Müfredat

ECDL ImageMaker Müfredat ECDL ImageMaker Müfredat Test Hedefleri: ECDL ImageMaker testi bir görüntü işleme uygulaması kullanarak Adayın yetkin olmasını ve sayısal görüntülerin altında yatan ana kavramların bazılarını anlamasını

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU GÖRSEL İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU GÖRSEL İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU GÖRSEL İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI PHOTOSHOP DERS NOTLARI ÖĞR.GÖR. RUHSAR KAVASOĞLU 2014 Öğr.Gör. Ruhsar KAVASOĞLU Sayfa 1 PHOTOSHOP

Detaylı

Kasım 2014 VSE CCQ V4.0

Kasım 2014 VSE CCQ V4.0 VIEWSONIC EUROPE PİKSEL POLİTİKASI ISO 13406-302 bir ISO standardıdır ve tam başlığı "Düz panelli dayalı görsel ekranla çalışma için ergonomik gereksinimler Bölüm 2: Düz panel ekranlar için ergonomik gereksinimler"dir.

Detaylı

geometrik şekillerin birleşmesinden meydana gelen karmaşık yapılardır. Not: Bütün karmaşık grafikler basit şekillerin birleşmesinden oluşur.

geometrik şekillerin birleşmesinden meydana gelen karmaşık yapılardır. Not: Bütün karmaşık grafikler basit şekillerin birleşmesinden oluşur. Grafik: En küçük birim olan noktaların bir araya gelmesiyle oluşan, basit geometrik şekillerin birleşmesinden meydana gelen karmaşık yapılardır. Not: Bütün karmaşık grafikler basit şekillerin birleşmesinden

Detaylı

Renk Anlatımı ve Uygulamalı Renk Çemberi

Renk Anlatımı ve Uygulamalı Renk Çemberi Renk Anlatımı ve Uygulamalı Renk Çemberi RENK İLE İLGİLİ KAVRAMLAR Tanımlar Renk oluşumu Gökyüzünde yağmur sonrasında olağanüstü bir renk kuşağı ( gökkuşağı ) görülür. ayrış

Detaylı

Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003)

Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003) Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003) Herhangi bir konu için sunum hazırlamamız gerektiğinde kullanılacak olan bir program. Sunu hazırlama programı sayesinde, yansıda dinleyicilerin

Detaylı

FİLMLER FİLM VE FİLM ÖZELLİKLERİ

FİLMLER FİLM VE FİLM ÖZELLİKLERİ FİLMLER FİLM VE FİLM ÖZELLİKLERİ Filmin Tanımı Fotoğraf makinesinde, pozlandırılacak olan konunun görüntüsünü saptamak için ışığa duyarlı madde ile kaplanmış saydam taşıyıcıya film denir. Film üzerinde

Detaylı

2LOGOTYPEGİRİŞ

2LOGOTYPEGİRİŞ 2LOGOTYPE GİRİŞ 2.1 Logotype ın Renkli Kullanımı / Türkçe 2.2 Logotype ın Renkli Kullanımı / İngilizce 2.3 Logotype ın Siyah-Beyaz Kullanımı 2.4 Logotype ın Renkli Zeminde Dişi Kullanımı 2.5 Logotype ın

Detaylı

Bölüm 10: Katmanlar. Katman Temelleri. Katmanlar hakkında

Bölüm 10: Katmanlar. Katman Temelleri. Katmanlar hakkında 294 Bölüm 10:, birçok görüntü oluşturma iş akışının yapı taşlarıdır. Basit görüntü ayarlamaları yapıyorsanız katmanlarla çalışmanıza gerek olmayabilir, ancak katmanlar verimli çalışmanıza yardım eder ve

Detaylı

: Öğrenci renk skalası ile renkleri ve tonları öğrenir, bu şekilde hatasız boyama ve çizme bilgisini edinir.

: Öğrenci renk skalası ile renkleri ve tonları öğrenir, bu şekilde hatasız boyama ve çizme bilgisini edinir. DERS PLANI Ders Sınıf Ders Süresi Konu Öğrenci Tanımı : Görsel Sanatlar Dersi : 9.sınıflar : 40 + 40 + 40dk (3 ders saati) : Renk Bilgisi : 20 kız- 16 erkek öğrenci / Gelir Durumları Orta Amaçlar : Öğrenci

Detaylı

MOD419 Görüntü İşleme

MOD419 Görüntü İşleme MOD419 Görüntü İşleme Ders Kitabı: Digital Image Processing by Gonzalez and Woods Puanlama: %30 Lab. %20 Vize %10 Quizes %40 Final %60 devam mecburiyeti Görüntü İşleme ye Giriş Görüntü İşleme Nedir? Özellikle

Detaylı

Bölüm 4 Yoğunluk Dönüşümleri ve Histogram İşleme

Bölüm 4 Yoğunluk Dönüşümleri ve Histogram İşleme BLM429 Görüntü İşlemeye Giriş Bölüm 4 Yoğunluk Dönüşümleri ve Histogram İşleme Dr. Öğr. Üyesi Caner ÖZCAN It makes all the difference whether one sees darkness through the light or brightness through the

Detaylı

Uzaktan Algılama Teknolojileri

Uzaktan Algılama Teknolojileri Uzaktan Algılama Teknolojileri Ders 8 Multispektral Görüntüleme ve Uygulamaları Alp Ertürk alp.erturk@kocaeli.edu.tr Multispektral Görüntüleme Her piksel için birkaç adet spektral kanalda ölçüm değeri

Detaylı

KASA SEÇENEKLERİ. VG7-W RGB (3x 120 mm Adreslenebilir RGB LED Fanlar) VG7-W Blue (3x 120 mm LED Fanlar) VG7-W Red (3x 120 mm LED Fanlar)

KASA SEÇENEKLERİ. VG7-W RGB (3x 120 mm Adreslenebilir RGB LED Fanlar) VG7-W Blue (3x 120 mm LED Fanlar) VG7-W Red (3x 120 mm LED Fanlar) KASA SEÇENEKLERİ VG7-W (3x 120 mm Adreslenebilir LED Fanlar) VG7-W Blue (3x 120 mm LED Fanlar) VG7-W Red (3x 120 mm LED Fanlar) VG7-W Green (3x 120 mm LED Fanlar) KOMPAKT KASA TASARIMI VG7-W ATX Midi Tower

Detaylı

Canon XEED SX60. Özellikler

Canon XEED SX60. Özellikler Canon XEED SX60 Projektörler Arşiv Ürünleri XEED SX60 pırıl pırıl sunum ve filmler için parlak, yüksek kontrastlı projeksiyon sağlar. SXGA+, sessize yakın kullanım ve Ev Sineması moduyla, hem evde hem

Detaylı

ASUS VP228DE EyeCare Monitör

ASUS VP228DE EyeCare Monitör ASUS VP228DE EyeCare Monitör 21.5inç FHD (1920x1080), 5ms, Düşük Mavi Işık, Flicker Free, VESA 100,000,000:1 Yüksek kontrast oranına sahip 21.5" Full Hd ve SplendidPlus teknolojisi ile gelişmiş görseller

Detaylı

GÖRÜNTÜ İŞLEME - (8.Hafta) RESMİ ALT BÖLGELERE AYIRMA

GÖRÜNTÜ İŞLEME - (8.Hafta) RESMİ ALT BÖLGELERE AYIRMA GÖRÜNTÜ İŞLEME - (8.Hafta) RESMİ ALT BÖLGELERE AYIRMA BAĞLANTILI BİLEŞEN ETİKETLEME (Çift Geçiş Metodu) Bir resim üzerindeki aynı renk koduna sahip bölgelerin ortaya çıkarılması, birbirinden ayrılması

Detaylı

İLERİ GÖRÜNTÜ İŞLEME Ders-1

İLERİ GÖRÜNTÜ İŞLEME Ders-1 İLERİ GÖRÜNTÜ İŞLEME Ders- Elektromanyetik Spektrum Görünür Bölge 7 nm 4 nm Temel Kavramlar (Prof. Dr. Sarp ERTÜRK) 9/24/24 2 Hazırlayan: M. Kemal GÜLLÜ Sayısal İmge Gösterimi f x, y imgesi örneklendiğinde

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

2 INDESIGN CC DE NELER YENİ?

2 INDESIGN CC DE NELER YENİ? İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 TEMEL KAVRAMLAR 1 Neler Öğreneceksiniz? 1 Başlarken 1 Sistem Gereksinimleri 2 Mizanpaj Nedir? 3 Forma Nedir? 3 Grafik Formatları ve Genel Özellikleri 3 Bitmap Grafikler 4

Detaylı

Teorik Ders Saati (saat/hafta) Uygulama Ders Saati (saat/hafta) Laboratuvar Ders Saati (saat/hafta) 12 Dersin Önkoşulu Yok 13 Dersin Dili Türkçe

Teorik Ders Saati (saat/hafta) Uygulama Ders Saati (saat/hafta) Laboratuvar Ders Saati (saat/hafta) 12 Dersin Önkoşulu Yok 13 Dersin Dili Türkçe T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS ÖĞRETİM PLANLARI 1 Dersin Adı GÖRSEL TASARIM - I 2 Dersin Kodu GRF 10004 Dersin Türü Zorunlu 4 Dersin Seviyesi Ön Lisans 5 Dersin

Detaylı

Kopyalanmış veya kesilmiş içeriği imlecin bulunduğu yere yapıştırır. Bir konumdaki biçimlendirmeyi kopyalar ve başka bir konuma uygular.

Kopyalanmış veya kesilmiş içeriği imlecin bulunduğu yere yapıştırır. Bir konumdaki biçimlendirmeyi kopyalar ve başka bir konuma uygular. POWERPOINT PROGRAMI GİRİŞ MENÜSÜ Kaydet: Açık olan belgeyi kaydeder. En son yapılan işlemi geri alır. En son yapılan işlemi yineler. Slaytların genel tasarımını değiştirir. Seçili olan kısmı keser. Seçili

Detaylı

Bölüm 13: Filtreler. Temel filtre bilgileri. Filtrelerin kullanımı

Bölüm 13: Filtreler. Temel filtre bilgileri. Filtrelerin kullanımı 404 Bölüm 13: Görüntülere özel efektler eklemek için veya fotoğrafları keskinleştirmek gibi sık kullanılan görüntü düzenleme görevlerini gerçekleştirmek için filtreler kullanabilirsiniz. Bu bölümde Adobe

Detaylı

Kasım 2016 VSE CCQ V4.1

Kasım 2016 VSE CCQ V4.1 VIEWSONIC EUROPE SINIRLI PİKSEL POLİTİKASI Kasım 2016 VSE CCQ V4.1 ISO 9241 International Organization for Standardization (ISO) tarafından belirlenen bir çok parçalı standarttır ve insan-bilgisayar etkileşimi

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Saygın ABDİKAN (Grup B) Öğretim Yılı Güz Dönemi

Yrd. Doç. Dr. Saygın ABDİKAN (Grup B) Öğretim Yılı Güz Dönemi Uzaktan Algılama (JDF439) Hiperspektral ve termal bantlı uydular Yrd. Doç. Dr. Saygın ABDİKAN (Grup B) 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi 1 3 4 5 SPOT 6 6 Geçen ders: Mikrodalga algılama sistemleri Gündüz

Detaylı

Sistem Açıklamaları-1 (585 UniComp Metallic Basecoat Mixing Colors)

Sistem Açıklamaları-1 (585 UniComp Metallic Basecoat Mixing Colors) Sistem Açıklamaları-1 585 seri UniComp Metalik Bazkat mix sistem oto metalik bazkat renk pastaları, oto tamir metalik bazkat boya renklerinin hazırlanmasında kullanılır. Bir komponentlidir ve mattır. Üzerine

Detaylı

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 1 TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 2 Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler

Detaylı

Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi

Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi Word 2003 açtıktan sonra ARAÇLAR>SEÇENEKLER tıklanır. Karşımıza bu tür ekran çıkar. İlk komut Arka planda yeniden sayfalandır ; Siz çalışırken belgeleri otomatik olarak

Detaylı

Gama ışını görüntüleme: X ışını görüntüleme:

Gama ışını görüntüleme: X ışını görüntüleme: Elektronik ve Hab. Müh. Giriş Dersi Görüntü İşleme Yrd. Doç. Dr. M. Kemal GÜLLÜ Uygulama Alanları Gama ışını görüntüleme: X ışını görüntüleme: Uygulama Alanları Mor ötesi bandı görüntüleme: Görünür ve

Detaylı

Kasım 2016 VSE CCQ V4.1

Kasım 2016 VSE CCQ V4.1 VIEWSONIC EUROPE SINIRLI PİKSEL POLİTİKASI ISO 9241 International Organization for Standardization (ISO) tarafından belirlenen bir çok parçalı standarttır ve insan-bilgisayar etkileşimi ergonomisini kapsar.

Detaylı

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir.

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Sayfa numarası ekleme: Ekle menüsünden sayfa numaraları seçeneğine tıklandığında Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Tarih ve saat ekleme: Ekle menüsünden Tarih

Detaylı

1 PHOTOSHOP CC YE GİRİŞ

1 PHOTOSHOP CC YE GİRİŞ İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 PHOTOSHOP CC YE GİRİŞ 1 Photoshop un Tarihçesi 1 Temel Kavramlar 2 Bitmap ve Piksel 2 Çözünürlük 2 Masaüstü Yayıncılık ve Dijital Medyada Çözünürlük 3 Dosya Uzantıları 4 Tercihleri

Detaylı

Powerpoint Programı Çalışma Soruları

Powerpoint Programı Çalışma Soruları Powerpoint Programı Çalışma Soruları 1) Bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde bilgisayar yardımıyla anlatılmasına..

Detaylı

profilden diğerine geçmek için mevcut profilleri görüntüleyen bir kutu açar.

profilden diğerine geçmek için mevcut profilleri görüntüleyen bir kutu açar. Göster Başlangıç > Araç Kutuları ve Araç Çubukları > Araç Kutuları ve Araç Çubukları Bu bölümde, ActivInspire'ın araç kutuları ve araç çubuklarındaki araç ve fonksiyonlar hakkında genel bilgi verilmektedir:

Detaylı

Temel İlkeler Sembol. Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır.

Temel İlkeler Sembol. Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır. Sembol Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır. 1 Yazı Üniversitenin adı Lubalin fontu ile yazılmış ve Ç harfinin fonta özgü çengeli revize edilmiş, kare biçimine getirilmiştir.

Detaylı

Kurallı Kategori Yıldız

Kurallı Kategori Yıldız Kurallı Kategori Yıldız Görev Tanımı, Kurallar ve Puanlama Sürdürülebilirlik için Robotlar Karbon Dengesi İçindekiler Giriş 3 1. Görev Tanımı 4 2. Görev Kuralları 8 3. Puanlama 13 4. Masa Özellikleri 13

Detaylı

Bölüm 9: Seçme ve maskeleme

Bölüm 9: Seçme ve maskeleme 261 Bölüm 9: Görüntünün bazı parçalarına değişiklik uygulamak istiyorsanız önce o parçaları oluşturan pikselleri seçmeniz gerekir. Adobe Photoshop CS4'te pikselleri, Seçim araçlarını kullanarak veya maske

Detaylı

POWERPOINT 2010 KULLANIMI

POWERPOINT 2010 KULLANIMI Modül 7 MODÜL 7 POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc

Detaylı

Konu 02 : Katmanlarla Çalışmak

Konu 02 : Katmanlarla Çalışmak Konu 02 : Katmanlarla Çalışmak Katmanlar resimlerinizi meydana gelen nesnelere kolayca ulaşmanıza, bunlar üzerinde değişiklik yapmanıza ve aynı zamanda bazı görsel etkiler uygulamanıza olanak veren araçlardır.

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Saygın ABDİKAN 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi

Yrd. Doç. Dr. Saygın ABDİKAN 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dijital Görüntü İşleme (JDF338) Yrd. Doç. Dr. Saygın ABDİKAN 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi 1 Dijital görüntü işlemede temel kavramlar Sayısal Görüntü İşleme; bilgisayar yardımı ile raster verilerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GRAFİK VE FOTOĞRAF RENK 211GS0004

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GRAFİK VE FOTOĞRAF RENK 211GS0004 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GRAFİK VE FOTOĞRAF RENK 211GS0004 Ankara 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı

MMT 106 Teknik Fotoğrafçılık 3 Digital Görüntüleme

MMT 106 Teknik Fotoğrafçılık 3 Digital Görüntüleme MMT 106 Teknik Fotoğrafçılık 3 Digital Görüntüleme 2010-2011 Bahar Yarıyılı Ar. Gör. Dr. Ersoy Erişir 1 Konvansiyonel Görüntüleme (Fotografi) 2 Görüntü Tasarımı 3 Digital Görüntüleme 3.1 Renkler 3.2.1

Detaylı

Işık. F. mak. Yansıyan ışık Nesne (3-Boyutlu) İmge Uzayı (2-Boyutlu)

Işık. F. mak. Yansıyan ışık Nesne (3-Boyutlu) İmge Uzayı (2-Boyutlu) I Ş I K Maddenin fiziksel yapısındaki atomik etkileşim sonucu oluşan elektromanyetik saçılımdır. Herhangi bir dalganın iki temel özelliği, dalga boyu frekans Dalga boyu ile frekansın çarpımı ışığın yayılma

Detaylı

A-TEMEL İLKELER YATIRIM FİNANSMAN KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU A TEMEL İLKELER

A-TEMEL İLKELER YATIRIM FİNANSMAN KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU A TEMEL İLKELER A-TEMEL İLKELER A TEMEL İLKELER SEMBOL 1 YATIRIM FİNANSMAN ın sembolü aşağıda örneklenmiştir. YAZI 2 YATIRIM FİNANSMAN yazısı aşağıda örneklenmiştir. LOGO 3 YATIRIM FİNANSMAN ın sembol ve yazının birlikte

Detaylı

Firefox Eklentisi FireShot

Firefox Eklentisi FireShot Firefox Eklentisi FireShot FireShot ile resim keserek ve anlatım yapabiliriz. Resimli Anlatım Araçlar menüsünden eklentilere bastığımızda açılan pencereden Eklenti indir butonuna basarız ve aşağıdaki mozillanın

Detaylı

Renk Yönetimi - 1. Özgür Yazar. EFI Fiery Grubu

Renk Yönetimi - 1. Özgür Yazar. EFI Fiery Grubu Renk Yönetimi - 1 Özgür Yazar EFI Fiery Grubu Seminerler Hakkinda Bu seminerlerin amacı özellikle dijital baskı sektöründe operatör, tasarımcı ve teknisyen olarak çalışan kişilere renk yönetiminin temellerini

Detaylı

Tester UAK-1 S RENK ANALİZLERİ TEST SONUÇLARI

Tester UAK-1 S RENK ANALİZLERİ TEST SONUÇLARI Itru Fibre Tester RENK ANALİZLERİ TEST SONUÇLARI 1992-2007 Itru Group Ltd Renk Analiz Test Sonuçları 2 1- Ham Bez Renk Analizleri 200 pixel per inchten 9600 pixel per inche kadar taranan bezlerin 1024*800

Detaylı

SENSEVİEW PORTABLE/DUO/LİGHT

SENSEVİEW PORTABLE/DUO/LİGHT SENSEVİEW PORTABLE/DUO/LİGHT Küçük taşınabilir bu büyüteçler artık görmenize yardımcı vazgeçilmez asistanınız olacak. EMO ENGELLİ MALZ. VE TEKN. SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. Adres: Büyükdere cd. Naci Kasım

Detaylı

1.1 Logo Dikey Renkli ve Minimum Ölçü Kullanım İlkeleri

1.1 Logo Dikey Renkli ve Minimum Ölçü Kullanım İlkeleri 1.1 Logo Dikey Renkli ve Minimum Ölçü Kullanım İlkeleri Marmara Belediyeler Birliği logosu ekteki Cd de elektronik ortamdaki hali ile kullanılmalıdır. Logo yeniden yaratılamaz hiçbir şekilde deforme edilemez.

Detaylı

Modu l 8: Sunu Hazırlama

Modu l 8: Sunu Hazırlama Modu l 8: Sunu Hazırlama Hazırlayan: H.Hakan Çetinkaya Bu konu bittiğinde; Ms. PowerPoint programı hakkında kısaca bilgi edinecek, Ms. PowerPoint dosyalarını nasıl oluşturacağınızı ve nasıl kaydedeceğinizi

Detaylı

Ürün Kodu. Ürün Adı. Ebatlar. Açıklama UYGULAMA ALANLARI

Ürün Kodu. Ürün Adı. Ebatlar. Açıklama UYGULAMA ALANLARI www.durudogaltas.com +90 553 883 14 15 : PT202 : SARI : 2,3 x 4,8 cm Açıklama Denizli'ye özgü bir doğaltaştır. : Sarı ve kahve tonlarının karışımından oluşmuştur. : PT201 : LIGHT : 2,3 x 4,8 cm Açıklama

Detaylı

Revit 2012 Construction Modeling Araçları

Revit 2012 Construction Modeling Araçları Revit 2012 Construction Modeling Araçları Revit 2012 yeni özelliklerinden biri Construction Modeling Araçları dır. Konstrüksiyon modellemede için geliştirilen bu yeni araçları sadece katmanlı yapı elemanlarında

Detaylı

Bilgisayar ne elde eder (görüntüden)? Dijital Görüntü İşleme Fevzi Karslı, KTÜ. 08 Ekim 2013 Salı 51

Bilgisayar ne elde eder (görüntüden)? Dijital Görüntü İşleme Fevzi Karslı, KTÜ. 08 Ekim 2013 Salı 51 Bilgisayar ne elde eder (görüntüden)? 08 Ekim 2013 Salı 51 Zorluk 1: bakış açısı 2012, Selim Aksoy 08 Ekim 2013 Salı 52 Zorluk 2: aydınlatma 08 Ekim 2013 Salı 53 Zorluk 3: oklüzyon (ölü bölge oluşumu)

Detaylı

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI Ms Word bir kelime işlemci programıdır. İçinde bulunan detaylı metin biçimlendirme seçenekleri, ayrıntılı tablo, şekil ve grafik oluşturma başarıları nedeniyle, kendi türünde

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile tasarım düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Tema ne demektir? Temayı oluşturan ögeler nelerdir? Araştırınız. Arka plan ne demektir?

Detaylı

Optik Mikroskop (OM) Ya Y pıs ı ı ı ve v M erc r e c kle l r

Optik Mikroskop (OM) Ya Y pıs ı ı ı ve v M erc r e c kle l r Optik Mikroskop (OM) Yapısı ve Mercekler Optik Mikroskopi Malzemelerin mikro yapısını incelemek için kullanılan en yaygın araç Kullanıldığı yerler Ürün geliştirme, malzeme işleme süreçlerinde kalite kontrolü

Detaylı

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız.

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız. Antropi Teach ekranı, 5 bölümden oluşmaktadır. 1.bölümde silgi ve araç kutusu yer almaktadır. 2.bölümde sayfalar arası geçiş yapmayı sağlayan yön okları bulunmaktadır. 3.bölüm tahta işlemi görmektedir.

Detaylı

ç ç Ö Ç Ş Ç ç Ç ç ç ç Ö ç Ç Ş ç ç Ş Ç Ş Ö Ö Ş ç Ö ç ç ç ç Ş Ö Ç Ç Ş ç ç Ş Ş Ş Ö ç ç ç ç Ö Ş Ç Ö Ö ç «Ö ç Ş ç Ç «ÇŞ Ş Ö Ç ç Ö ç Ç Ş Ö Ö ç ç ç Ö Ş Ö ç Ö ç Ç Ş Ç «ç Ö Ç Ş ç ç ç «ç Ç Ş Ö Ö Ç ç ç Ş ç ç Ö ç

Detaylı