Söz ola kese savaşı Söz ola kestire başı Söz ola ağulu aşı Balıla yağ ede bir söz. Yunus EMRE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Söz ola kese savaşı Söz ola kestire başı Söz ola ağulu aşı Balıla yağ ede bir söz. Yunus EMRE"

Transkript

1 GÜZEL KONUŞMA

2

3 Söz ola kese savaşı Söz ola kestire başı Söz ola ağulu aşı Balıla yağ ede bir söz Yunus EMRE

4 İletişimde üç temel vardır. Konuşma, yazma ve dinleme.

5 Türkçe, genel olarak soluk verme halinde konuşulan bir dildir.

6

7

8 Akıl süsü dil, dil süsü sözdür. İnsanın süsü yüz, yüzün süsü gözdür. İnsan sözünü dili ile söyler; sözü iyi olursa, yüzü parlar. KUTADGU BİLİG den

9 Sabır: Sabırla koruk helva olurmuş Sistem: Düzenli çalışma Sebât: Kararlı ve azimli olmak.

10 GÜZEL KONUŞMA Güzel konuşma; yerine, zamanına, kişisine uygun olarak yapılan konuşmadır. Güzel konuşmayı içinde anlatım bozukluğunun olmadığı sözlü anlatım şeklinde tanımlamak da mümkündür.

11 Konuşma yanlışları çevreye, eğitime, dilin kurallarını bilme seviyesine, alışkanlıklara ve kişiye göre değişir.

12 Örnek: YANLIŞ SÖYLEYİŞ Gaste Bi Dakka Hamfendi Beyfendi Anane Gassaray Nassiniz Meraba Kitlendim Üniverste Kave Kakordan Komser DOĞRU SÖYLEYİŞ Gazete Bir dakika Hanımefendi Beyefendi Anneanne Galatasaray Nasılsınız Merhabâ Kilitlendim Üniversite Kahve Kalk oradan Komiser

13 YANLIŞ KULLANIM Makaz Ahçı Şevkat Melhem Göynüm Bilader Herkez Belber Semşiye Mutbak Leplepi Heligopter Kıprıs Ratyo Capon mefat DOGRU KULLANIM Makas Aşçı Şefkât Merhem Gönlüm Birader Herkes Berber Şemsiye Mutfak Leblebi Helikopter Kıbrıs Radyo Japon Vefât

14 Kişinin kendi çevresindeki diğer insanlarla (sözlü olarak) sağlıklı bir iletişim kurmasında alışkanlıklarının ve anlayışının payı büyüktür. Can çıkmadan huy çıkmaz

15 Kişinin kendini diğer insanlardan üstün görmesi, onlara tepeden bakması, gururlanması demektir.

16 Bu insanlar kendilerinden başka kimseye önem vermedikleri için çoğu zaman muhataplarını dinlemez ve yerli yersiz sorularla ilgisizliklerini de göstermiş olurlar.

17 Birisi konuşurken araya girmek, sorular sormak, sabırsızlık göstermek, itiraz etmek hoş olmayan davranıştır.

18 Başarılı bir konuşmanın temelinde kendine güven duymak vardır. Ben yapamam, ben bilmem, ben bu işin üstesinden gelemem gibi yanlış telkinler kişiyi başarısızlığa sürükleyen olumsuzluklardandır.

19 Başkalarını hafife alarak onları toplum içinde güç duruma düşürmek, kişilerin fizikî yapıları için hoş olmayan sıfatlar kullanmak. İstediğini söyleyen istemediğini işitir.

20 Bir anlamda başkalarına konuşma hakkı tanımayan, sözü gereğinden fazla uzatan kişilerin ortaya koyduğu bir davranış biçimidir.

21 Göz İlişkisi: İnsanların yüzüne bakanlar, bakmayanlardan daha çok hoşa gider.

22 Yüz ifadesi: Canlı, mümkün olduğu kadar sıcak ve dostça tebessüm edin.

23 Baş Hareketleri: Karşınızdaki konuşurken sık sık başınızı hafifçe aşağı, yukarı hareket ettirin.

24 Jestler: Çok aşırıya kaçmadan, jestlerinizi kullanın. Ellerinizi cebinizde tutmaktan ve kollarınızı kavuşturmaktan, ellerinizle ağzınızı örtmekten kaçının.

25 Beden Duruşu: Ayaktaysanız, dik durun. Oturuyorsanız sandalye ve koltuğunuzu tam olarak doldurun.

26 Yakınlık: İnsanlara, onları rahatsız etmeyecek, mümkün olan en yakın mesafede durmaya gayret edin.

27 Daima konuştuğunuz veya sizinle konuşan insana dönük durun. Mümkün olduğu kadar çok kişiye merkezinizi açık tutun.

28 Aynı kelimeleri tekrarlamak Konuşma sırasında hiç gerekmediği hâlde kelimeleri aynen tekrarlamak, dinleyenlerin dikkatini çekecek sıklıkta söylemek anlatım ve söyleyiş güzelliğini bozar.

29 Güzel bir konuşmada vurgu ve tonlamanın doğru yapılması kadar kelimelerin doğru telâffuzu da önemlidir.

30 Konuşmacı anlatacağını gevelemeden açıkça söylemelidir. Hatırlanamayan sözlerin yerine bilerek veya bilmeyerek aaa..., eee..., ııı... gibi anlamsız sesler çıkarmak veya arada boşluklar bırakmak konuşmanın ahengini bozan diğer yanlışlıklardandır.

31 Ses tonu, konuya ve konuşmanın yapıldığı yere göre ayarlanmalıdır. Gereksiz yere bağırmak veya zor işitilen bir sesle isteksiz bir ses tonuyla konuşmak etkiyi azaltır.

32 Diksiyon Fransızca diction "Seslerin, sözlerin, vurguların, anlam ve heyecan duraklarını kurallarına uygun olarak söyleme biçimi.

33 Yazmada veya söylemedeki rahatlığımız, verimli olmamız, kullanabildiğimiz kelimelerin çokluğu ile orantılıdır.

34 Kelimeleri, olması gerektiği şekilde doğru ses ve doğru vurguyla ağızdan çıkarmaktır.

35 Yine Türkçeyi iyi kullanmamaktan, kelimelerin doğru söylenişlerini bilmemekten ve acelecilikten dolayı yapılan bir hatadır.

36 Bir hece üzerinde takılıp, o heceyi birkaç defa yinelemek demektir. Kekemelikle karıştırmamak gerekir. Kullanılan kelimenin anlamını iyice bilmemekten, kararsızlıktan ya da heyecandan ileri gelir.

37 KONUŞMA KURALLARINI BİLMEMEKTEN KAYNAKLANAN YANLIŞLAR

38 Yerine, kişisine, zamanına ve konusuna göre konuşmak.

39 Yıkıcı değil yapıcı olmalı: Düzeltilmesini istediğimiz davranışların ancak yapıcılıkla yoluna gireceğini bilerek hareket etmeliyiz

40 Yerinde ve zamanında yapılmalı: Aksi halde böyle bir konuşmadan olumlu netice beklemek mümkün değildir.

41 Jest ve mimiklerle güçlenmeli: Araştırmalar karşımızdaki kişileri etkilemede, hareketlerimizin ciddi bir orana sahip olduğunu gösteriyor.

42 Üslûb canlı olmalı: Canlı ve günümüz Türkçesine uygun bir telâffuz, yerinde doğru kelimelerin seçimi konuşmayı akıcı kılar.

43 Konuşma hızı iyi ayarlanmalı: Ne çok hızlı ne de çok ağır konuşmak doğru değildir. Konuşmaya duygu ve yorum katıldığında durum değişir. Dakikada arası kelime kullanmak, olağan konuşma hızı olarak kabul edilir.

44 Lokman Hekim e: Hastamıza ne yedirelim? diye sorduklarında, şu cevabı vermiş: Acı söz yedirmeyin de, ne yese olur.

45 Söz söylemeyi öğrenmek, kılıç kullanmayı öğrenmekten zordur. Ahmet İbşihi

46 Düşünce + Söz + Ses = İşte İnsan! STANISLAVSKY

47 Bazı kelimeler vardır ki büyüdür; insanı büyüler hayran eder. Muhammed (s.a.v.) Hz.

48 İYİ BİR KONUŞMA SESİNİN 1- İşitilebilirlik ÖZELLİKLERİ: Bir konuşmacının sesini karşısındakilere duyurabilmesi, iyi bir konuşmanın başlangıcını oluşturur.

49 2- Akıcılık Genelde konuşmanın hızıyla ilgilidir. Karşınızdaki kişilerin anlamakta zorluk çekmeyecekleri bir hızda, yumuşak tonda bağırmadan, vurgu hataları yapmadan ve kelimeleri bir birine karıştırıp yuvarlamadan konuşmalıyız.

50 Kekelemek, aaa, iii, eee, hımm gibi sesler çıkarmak v e gereksiz yere uzun duraksamak da akıcılığı bozar.

51 3. Açıklık Kelimelerin belirgin bir biçimde söylenmesine Çok dikkat etmeliyiz. Bazı sesleri yutarak, yuvarlayarak konuşursak yanlış anlaşılmalara neden olabiliriz. Sesimiz aynı zamanda kişiliğimizin de bir parçasıdır.

52 4- Hoşa Giderlik İşitilebilir, Akıcı ve açıklık taşıyan bir ses bile zaman zaman sıkıcı olabilir. Kulak tırmalayan, genizden gelen ya da madeni sesler hoşa gitmez.

53 Vurgusuz konuşmalar gibi, gereksiz ve abartılı vurguların kullanıldığı konuşmalar da hoşa giderliğe engeldir.

54 Hitâbette gâlip gelen, kelimeler değil; kelimelerin nasıl söylendiğidir.

55 Tatlı dili olanların dostları her gün biraz daha artar. Hz. Ali

56 KONUŞMA HIZI: Olağan konuşma hızı, dakikada Kelime arasında değişir. Bu metine bağlı yada irticalen yapılan konuşmalarda değişiklik gösterir.

57 Bir güzel söz söyleme sanatı varsa, bir de güzel dinleme ve anlama sanatı vardır. Epiktetos

58 Sonuç olarak diyebiliriz ki: "Dil sevgidir, dil sevgilidir. Sevgi ve sevgiliye gösterdiğimiz özeni dile de gösterelim; çünkü dil sevgililerin en sadık olanıdır."

Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN (eyaman@gazi.edu.tr)

Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN (eyaman@gazi.edu.tr) Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN (eyaman@gazi.edu.tr) Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. MEVLANA Herkesin üç kişiliği vardır; Sahip olduğu, Sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr "Ne söylediğinizden çok,

Detaylı

İSTİKRAR SAHİBİ OLMAK

İSTİKRAR SAHİBİ OLMAK AHMET SANİ GEZİCİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ARALIK, 2014 İSTİKRAR SAHİBİ OLMAK Hazırlayanlar: Banu BEKÇİ, Güner YILMAZ, Hilal KAYSERLİOĞLU, Mehtap TOPLU YILDIZ, Aslıhan

Detaylı

SINIF YÖNETİMİ. KPSS de çıkan sorular temele alınarak, konuların anlatımında ayrıntıya girilen yerler olduğu gibi, özet geçilen yerlerde olmuştur.

SINIF YÖNETİMİ. KPSS de çıkan sorular temele alınarak, konuların anlatımında ayrıntıya girilen yerler olduğu gibi, özet geçilen yerlerde olmuştur. [Bu dosyada yer alanlar 2014 KPSS Eğitim Bilimlerine yönelik bilgilerdir. Söz konusu bilgiler KMS-KPSS de çıkmış sorular dikkate alınarak hazırlanmıştır. KPSS de çıkan sorular temele alınarak, konuların

Detaylı

Sunum - Tartışma ve Tartışma Türleri - Panel. 5. Aşağıdakilerden hangisi panelle ilgili değildir?

Sunum - Tartışma ve Tartışma Türleri - Panel. 5. Aşağıdakilerden hangisi panelle ilgili değildir? DİL ANLATIM Sunum - Tartışma ve Tartışma Türleri - Panel 10. SINIF GENEL 01 1. Aşağıdakilerden hangisi sunumda dikkat edilmesi gereken özelliklerden biri değildir? A) Slaytlar ile anlatımın eş zamanlı

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MESLEKİ GELİŞİM DİKSİYON I

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MESLEKİ GELİŞİM DİKSİYON I T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MESLEKİ GELİŞİM DİKSİYON I ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller; Talim ve

Detaylı

Baş Makale: Farklı Engel Gruplarının İletişim Özellikleri ve Öğretmenlere Öneriler

Baş Makale: Farklı Engel Gruplarının İletişim Özellikleri ve Öğretmenlere Öneriler FARKLI ENGEL GRUPLARININ İLETİŞİM ÖZELLİKLERİ VE ÖĞRETMENLERE ÖNERİLER 1 Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi 2006, 7 (2) 1-23 Baş Makale: Farklı Engel Gruplarının İletişim

Detaylı

SADECE KEKEMELİĞİM VAR!

SADECE KEKEMELİĞİM VAR! SADECE KEKEMELİĞİM VAR! Based on "Sometimes I just stutter" by Eelco de Geus 1999-2003 by the Stuttering Foundation of America - Translation 2012 by Sensory Activation Solutions (Turkey) 1 Kekemelik şaka

Detaylı

Kişinin meslekten neler beklediğini, neler isteyip neler istemediğini, açık ve net bir biçimde ifade etmesi,

Kişinin meslekten neler beklediğini, neler isteyip neler istemediğini, açık ve net bir biçimde ifade etmesi, DOĞRU KARAR VERMENİN ÖNEMİ Meslek kavramıyla ilk tanışıklığımız daha çocukken, büyüyünce ne olacaksın sorusuna, ailemizdeki kişilerin yönlendirmesiyle verdiğimiz cevapla başlar. Küçükken anne babalarımızın

Detaylı

Rahman ve Rahim olan Allah ın adıyla

Rahman ve Rahim olan Allah ın adıyla Rahman ve Rahim olan Allah ın adıyla DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI YAYINLARI CEP KİTAPLARI -??? AİLEM SERİSİ - 03 Editör Doç. Dr. Huriye Martı Koordinasyon Yunus Akkaya Grafik Tasarım AralGroup I Creative

Detaylı

Sürücü ve Yaya Eğitimi Seminerleri Eğitici El Kitabı

Sürücü ve Yaya Eğitimi Seminerleri Eğitici El Kitabı Sürücü ve Yaya Eğitimi Seminerleri Eğitici El Kitabı T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Trafik Hizmetleri Başkanlığı 2012 Her Hakkı

Detaylı

TÜRKÇE EĞİTİMİNDE KELİME HAZİNESİNİN ÖNEMİ. Prof. Dr. Murat ÖZBAY. Arş. Gör. Deniz MELANLIOĞLU

TÜRKÇE EĞİTİMİNDE KELİME HAZİNESİNİN ÖNEMİ. Prof. Dr. Murat ÖZBAY. Arş. Gör. Deniz MELANLIOĞLU TÜRKÇE EĞİTİMİNDE KELİME HAZİNESİNİN ÖNEMİ Prof. Dr. Murat ÖZBAY Arş. Gör. Deniz MELANLIOĞLU Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü ÖZET Bireyler arası iletişimde kelimeler, önemli

Detaylı

ÇALIŞMA YAŞAMINDA İŞBİRLİĞİ

ÇALIŞMA YAŞAMINDA İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMA YAŞAMINDA İŞBİRLİĞİ HAKLAR, SORUMLULUKLAR VE İŞ BARIŞI TEMELİNDE İLETİŞİM VE İYİ YÖNETİM UYGULAMALARI EL KİTABI HAZIRLAYAN: Özlem Yurdanur ÖZGENÇ Copyright Uluslararası Çalışma Örgütü, 2012 Birinci

Detaylı

www.e-kitap.us sunar. Tüm kitap severleri Saklı Kütüphane ye bekliyoruz. Kâhin & Orodruin

www.e-kitap.us sunar. Tüm kitap severleri Saklı Kütüphane ye bekliyoruz. Kâhin & Orodruin sunar. Tüm kitap severleri Saklı Kütüphane ye bekliyoruz. Kâhin & Orodruin Not: Saklı Kütüphanedeki e-kitaplar tanıtım amaçlıdır. Sevdiğiniz yazarların zarar görmesini istemiyorsanız lütfen kitapların

Detaylı

REFAH İÇİNDE BİR YAŞAM SÜRDÜRME REHBERİ BOLLUK- BEREKET ENERJİSİNİ HAYATINIZA ÇEKİN

REFAH İÇİNDE BİR YAŞAM SÜRDÜRME REHBERİ BOLLUK- BEREKET ENERJİSİNİ HAYATINIZA ÇEKİN REFAH İÇİNDE BİR YAŞAM SÜRDÜRME REHBERİ BOLLUK- BEREKET ENERJİSİNİ HAYATINIZA ÇEKİN Bu kitap sürekli maddi sorunlarla uğraşmak zorunda kalan, Refah içinde yaşamak isteyen, Bugüne kadar hayatında refah

Detaylı

Tarih Öğretmeni Eğitiminde Tarihsel Romanların Kullanımı: Bir Eylem Araştırması

Tarih Öğretmeni Eğitiminde Tarihsel Romanların Kullanımı: Bir Eylem Araştırması Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi (KEFAD) Cilt 12,Sayı 4, Aralık 2011, Sayfa 277-301 Tarih Öğretmeni Eğitiminde Tarihsel Romanların Kullanımı: Bir Eylem Araştırması İbrahim Hakkı

Detaylı

İLKÖĞRETİM ÖĞRETMEN ADAYLARININ MESLEKİ VE ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ

İLKÖĞRETİM ÖĞRETMEN ADAYLARININ MESLEKİ VE ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ EĞİTİM FAKÜLTELERİNİN ÖĞRETMEN YETİŞTİRME KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ İLKÖĞRETİM ÖĞRETMEN ADAYLARININ MESLEKİ VE ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ Editörler Yrd. Doç Dr. Abdurrahman EKİNCİ Öğrt. Gör. Ömer

Detaylı

1. SAYFA: 2-3 2. SAYFA: 4-18 3. SAYFA: 19-21 4. SAYFA: 22-25 5. SAYFA: 26 6. SAYFA: 27 7. SAYFA: 28-29 8. SAYFA: 30 9. SAYFA: 31 10. SAYFA: 32 11.

1. SAYFA: 2-3 2. SAYFA: 4-18 3. SAYFA: 19-21 4. SAYFA: 22-25 5. SAYFA: 26 6. SAYFA: 27 7. SAYFA: 28-29 8. SAYFA: 30 9. SAYFA: 31 10. SAYFA: 32 11. ÇALIŞMA KÂĞITLARI 1. Parçada Anlam SAYFA: 2-3 2. Gerçek Mecaz Eş Sesteş Zıt Yan Terim Anlam SAYFA: 4-18 3. Atasözü Deyim SAYFA: 19-21 4. Öznel Nesnel Anlatım SAYFA: 22-25 5. Sebep-Sonuç Amaç-Sonuç SAYFA:

Detaylı

Değerlendirme: 335 kelime ile yazılmıştır.

Değerlendirme: 335 kelime ile yazılmıştır. Verilen konu ile ilgili bir düz yazı: İnsanlar sadece ekmeye değil sevgiye de acıkmışlardır. Rahibe TEREZA (metnin 300-350 kelime içermesi gerekmektedir.) Metinde: - Konu ile ilgili kendi düşüncelerinizi

Detaylı

MEHMET KAPLAN IN DİL ÜZERİNE GÖRÜŞLERİ Mehmet Kaplan s Ideas On Language Dilek ERENOĞLU *

MEHMET KAPLAN IN DİL ÜZERİNE GÖRÜŞLERİ Mehmet Kaplan s Ideas On Language Dilek ERENOĞLU * A.Ü. Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi Sayı 36 Erzurum 2008-65- MEHMET KAPLAN IN DİL ÜZERİNE GÖRÜŞLERİ Mehmet Kaplan s Ideas On Language Dilek ERENOĞLU * ÖZET Dil dünyasında emek harcayanlar kullandıkları

Detaylı

BİNİCİLİK SPORUNDA DOĞRU OTURUŞ, UYARI VE YARDIMLARIN BİNİCİLİK HİSSİYATININ GELİŞİMİNE ETKİLERİ

BİNİCİLİK SPORUNDA DOĞRU OTURUŞ, UYARI VE YARDIMLARIN BİNİCİLİK HİSSİYATININ GELİŞİMİNE ETKİLERİ BİNİCİLİK SPORUNDA DOĞRU OTURUŞ, UYARI VE YARDIMLARIN BİNİCİLİK HİSSİYATININ GELİŞİMİNE ETKİLERİ A.Fuat ÜNVER ANKARA 2003 ÖNSÖZ 6000 yıllık at ve binicilik tarihine sahip Anadolu muzun günümüze kadar ulaştırabildiği

Detaylı

HER ŞEY YOLUNDA 1. GİRİŞ

HER ŞEY YOLUNDA 1. GİRİŞ EDEBİYAT ve KOÇLUK Yeşim Erberksoy HER ŞEY YOLUNDA 1. GİRİŞ Edebiyatçılar geçmişten bu güne insanoğlunun hayat yolundaki deneyimlerini, kültürel özelliklerini ve bilinçdışı simgelerini yaşanılan çağa taşıyan

Detaylı

Türk Sinemasının En İyi Aşk Filmi Selvi Boylum Al Yazmalım Filminde Yakın Çekimin Gücü

Türk Sinemasının En İyi Aşk Filmi Selvi Boylum Al Yazmalım Filminde Yakın Çekimin Gücü Türk Sinemasının En İyi Aşk Filmi Selvi Boylum Al Yazmalım Filminde Yakın Çekimin Gücü Prof.Dr. H. Hale KÜNÜÇEN * Özet: Cengiz Aytmatov un ünlü eseri Kızıl Cooluk Calcalım ın Türk Sinemasına aynı adla

Detaylı

TÜRKÇE TEMEL DİL BECERİLERİNİN ÖĞRETİMİNDE ATASÖZLERİNİN KULLANIMI Arş.Gör.Bayram BAŞ *

TÜRKÇE TEMEL DİL BECERİLERİNİN ÖĞRETİMİNDE ATASÖZLERİNİN KULLANIMI Arş.Gör.Bayram BAŞ * Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi Yıl:2002(2) Sayı:12 60 TÜRKÇE TEMEL DİL BECERİLERİNİN ÖĞRETİMİNDE ATASÖZLERİNİN KULLANIMI Arş.Gör.Bayram BAŞ * ÖZET Türk kültürünün ve sözlü edebiyatımızın

Detaylı

Çok düşük çalışma performansı veya iş doyumunda düşüş yaşanıyorsa

Çok düşük çalışma performansı veya iş doyumunda düşüş yaşanıyorsa POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI REHBERLİK VE DANIŞMA BÜRO AMİRLİĞİ PERSONELİMİZİN DUYGUSAL OLARAK ZOR DURUMDA OLDUĞUNU GÖSTEREN BELİRLEYİCİ ÖZELLİKLER K işinin kendini depresif, şaşkın veya sinirli hissetmesi

Detaylı

Ben Çok İyi Bir Gün Konuşacak

Ben Çok İyi Bir Gün Konuşacak Ben Çok İyi Bir Gün Konuşacak David Sedaris Çeviri Enis Köksaldı Babam Lou için İçindekiler Bir Bastır Carolina 11 Dev Hayaller, Cüce Yetenekler 26 Genetik Mühendisliği 44 Sanatçının Yaşamında On İki

Detaylı

DOĞRU ERKEĞİ BULMA KILAVUZU. İlhan Uçkan Epsilon Yayıncılık WWW.MAXIMUMBILGI.COM

DOĞRU ERKEĞİ BULMA KILAVUZU. İlhan Uçkan Epsilon Yayıncılık WWW.MAXIMUMBILGI.COM _ 1 DOĞRU ERKEĞİ BULMA KILAVUZU İlhan Uçkan Epsilon Yayıncılık _ İÇİNDEKİLER 1. Ders: 2 "Doğru erkeği" ararken - Neden siz hâlâ yalnızsınız - Erkek çok ama "doğru erkek" yok - İlişkiniz neden yürümedi

Detaylı

Kitabı okumaya başlamadan önce: Sevgili yol arkadaşım,

Kitabı okumaya başlamadan önce: Sevgili yol arkadaşım, Kitabı okumaya başlamadan önce: Sevgili yol arkadaşım, Bu kitap, hepimize, bir hayat amacımız olduğunu göstermek için yazıldı Bu kitabı yazan da aslında bir zamanlar kaybolmuştu 40 yaşına geldiğinde, kaybolduğu

Detaylı

İlköğretim. Ders ve Öğrenci Çalışma Kitabı 1. KİTAP. Esra ÖZCAN - Neşe SAĞAN

İlköğretim. Ders ve Öğrenci Çalışma Kitabı 1. KİTAP. Esra ÖZCAN - Neşe SAĞAN İlköğretim HAYAT BİLGİSİ 3 Ders ve Öğrenci Çalışma Kitabı 1. KİTAP Esra ÖZCAN - Neşe SAĞAN Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 02.12.2011 tarih ve 8348 sayılı yazıları (28.11.2011 tarih ve 179 sayılı

Detaylı