Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel"

Transkript

1 TÜRKİYE DE YABANCI İŞÇİLERİN ÇALIŞMALARI Soru ve Cevaplar Işığında Yusuf Yücel

2 Yabancı kime denir? Türk Vatandaşlığı Kanununa göre Türk Vatandaşı olmayan kişilere yabancı denir.

3 Yabancının çalışması için izin alması gerekir mi? Türkiye nin taraf olduğu ikili ya da çok taralı sözleşmelerde aksi öngörülmedikçe, yabancıların Türkiye de bağımlı veya bağımsız çalışmaya başlamadan önce izin almaları gerekir.

4 Çalışma izninden kimler muaftır? Daimi ikametgâhları yurtdışında olup bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler amacıyla bir aydan az süre ile geçici süre ülkemize gelen yabancılar İthal edilen makine ve teçhizatın bakım, onarım ve kurulumu ile ilgili ülkemize giriş tarihinden itibaren 3 ayı geçmemek üzere kalacaklar Fuar veya sirk nedeni ile görev amacıyla ülkemize gelen ve 6 ayı geçmeyecek şekilde gelenlere Futbol Federasyonunun veya Gençlik Spor Müdürlüğünün onayladığı futbolcu veya sporcular sözleşmeleri süresince... Bunlar v.b. durumlar çalışma izni aranmamaktadır.

5 Çalışma izninde azami süre nedir ve ne kadar uzatılabilir? Yabancının ikamet izninin süresi ile hizmet akdinin veya işin süresine göre, belirli bir işyeri ya da işletmede ve belirli bir meslekte çalışmak üzere en çok 1 yıl geçerli olmak üzere verilir. Bir yıllık kanuni çalışma süresinden sonra, aynı işyeri veya işletme ve aynı meslekte çalışmak üzere çalışma izninin süresi Üç Yıla kadar uzatılabilir. Üç yıl sonunda yine talebe göre bu süre 6 yıla kadarda uzatılabilir.

6 Yabancıya hangi durumlarda süresiz çalışma izni verilir. Türkiye de en az 8 yıl kanuni ve kesintisiz ikamet eden veya toplamda 6 yıllık kanuni çalışması olan yabancılara süresiz çalışma izni verilir.

7 Çalışma izin başvurusu için hangi evrakları hazırlanması gerekir? Yurt içinden çalışma izin talebinde bulunabilmek için; Yabancı şahsın emniyet makamlarınca verilmiş bulunan ve en az 6 süreli İkamet Tezkeresinin bulunması En az 6 ay süreli ikamet tezkeresi bulunmayan yabancılar, yurt dışından çalışma izni ile ilgili başvurularını, uyruğunda bulundukları veya daimi ikamet ettikleri Ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliklerine yaparlar.(ancak bu başvuruyu müteakip en geç üç iş günü içinde ilgili işverenlikçe başvuru için istenilen tüm bilgi ve belgelere ait müracaat dosyasının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına teslimi gerekmektedir. İkamet tezkeresi olmayan yabancıların başvuruları yurtiçinden yapılmamaktadır

8 Çalışma İzin başvurusunda ibrazı zorunlu belgeler nelerdir? Yabancıdan İstenen Belgeler; Çalışma Bakanlığına hitaplı çalışma izin talep dilekçesi Yabancı personel başvuru formu Noter onaylı ve Türkçe tercümeli Pasaport Sureti Noter onaylı ve Türkçe tercümeli Diploma Sureti Süresi en az 6 ay olan ikamet Tezkeresi Özgeçmiş Vatandaşlık ş Kimlik belgesi örneğiğ Türk vatandaşı bir kişi ile evli olan yabancılar için,vukuatlı nüfus kayıt örneği Türk vatandaşı bir kişi ile evli olan yabancılar için,noter onaylı evlenme cüzdanı Mesleki eğitim ile ilgili diploma ve sertifikaları Yabancıyı çalıştıracak kurum ve kuruluştan istenen belgeler; Çalışma Bakanlığına hitaplı çalışma izin talep dilekçesi Son yıla ait vergi dairesince onaylı bilanço ve kar /zarar tablosu Ticaret Sicil Gazetesi

9 İşyeri değişikliği halinde Çalışma izin başvurusu ne şekilde yapılır? Bir şirket bünyesinde çalışmak için alınan ve henüz süresi devam eden bir çalışma izni varken başka bir şirkete geçiş durumda alınan çalışma izninin geçerlilik hükmü ortadan kalkmaktadır. Bu durumda ilgili yabancının emniyet müdürlüğüne giderek bunu ikamet tezkeresine işlettirmesi gerekmektedir. Farkı bir şirkette çalışmak istemesi durumunda ise yapılacak başvuru ilkmiş gibi değerlendirilecek ve tüm evraklar yeniden hazırlanacaktır.

10 Yabancının çalışma İzin süresinin uzatımı başvuru nasıl yapılır? İzin süresi bitmeden 2 öncesine veya izin süresi bittikten sonra 15 gün içerisinde uzatım başvurusunda bulunabilir. Uzatım dilekçesinin ekine çalışma izin belgesinin aslının işveren tarafından mühürlü be imzalı olması zorunludur. Süre uzatımlarda şirketin vergi borcunun bulunup Süre uzatımlarda şirketin vergi borcunun bulunup bulunmadığına dair vergi dairelerinden alınacak yeni tarihli belgenin ibrazı zorunludur.

11 Çalışma izni veya çalışma izninin uzatılması istemi hangi durumunda reddedilir? İş piyasasındaki durum ve çalışma hayatındaki gelişmeler ve istihdama ilişkin sektöreel ve ekonomik konjonktür değişikliklerinin çalışma izni verilmesi elverişli olmaması Başvurulan iş için ülke içinde, 4 haftalık süre içerisinde o işi yapacak aynı niteliğe sahip kişinin bulunması Yabancının geçerli bir ikamet tezkeresinin bulunmaması Bir işyeri,işletme veya melse için izin talebi reddedilen yabancının aynı işyeri,işletme yada aynı meslek için izin talebinin reddedildiği tarihten itibaren bir yıl geçmeden yeniden izin talebinde bulunulması v.b.

12 İkamet Tezkeresi nedir? Yabancıların Türkiye de ikamet ve seyahatleri ile ilgili işlemler genel olarak 5683 sayılı yabancıların Türkiye de ikamet ve seyahatleri hakkında kanun hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir. Türkiye de yabancılara verilen oturma izni Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi adı verilen bir belge ile temsil edilmektedir.

13 Yabancılar Çalışma İzin Başvurularını Yurt Dışından Nasıl Yaparlar? Yabancılar,yurt dışından çalışma izni ile ilgili başvurularını,uyruğunda bulundukları veya daimi ikamet ettikleri ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Temsilciliklerine yaparlar Temsilcilikler çalışma izin talebine ilişkin olabilecek değerlendirmeleri ile birlikte bu başvuruları doğrudan Çalışma Bakanlığına iletir. Türkiye Cumhuriyeti Temsilcilikleri ile Çalışma Bakanlığı yurt dışından yapılacak çalışma izin başvuruları ile ilgili işlemleri e- posta yolu ile yürütür. Başvuru sırasında istenilen belgeler ise, yabancının temsilciliğe başvurduğu tarihten itibaren en geç 3 işgünü içinde yabancının işverenince Çalışma Bakanlığına intikal ettirilir.

14 Yabancılar Çalışma İzin Başvurularını Yurt Dışından Nasıl Yaparlar? 2 Yurt dışı başvurusu ile çalışma izni verilen yabancının izni ancak gerekli çalışma izni ve İkamet Tezkeresinin alınması ile geçerlidir. Yurt dışından yaptığı başvuru ile Çalışma İzni alan yabancı belgeyi aldıkları tarihten en geç 90 gün içinde ülkeye giriş vizesi talebinde bulunmaları ve ülkeye giriş yaptıkları tarihten itibaren de en geç 30 gün içinde İçişleri Bakanlığına ikamet tezkeresi almak için başvurmaları gerekmektedir.

15 Yabancılara mahsus kimlik kartı ikamet tezkeresi yerine geçer mi? Nüfus ve Vatandaşlık işleri genel müdürlüğünün yabancılara verdiği Yabancılara mahsus kimlik kartı ikamet tezkeresi yerine geçen bir belge değildir.

16 İkamet Tezkeresi almak için ne gerekir? Pasaport veya pasaport yerine geçen belge aslı ve fotokopisi Yabancılara mahsus ilk beyanname (Emniyetten verilecek) 5 adet fotoğraf Ülkemizde çalışma izni olmayan yabancılar için geçimini nasıl temin ettiğine dair gelir belgesi Her ay için 300 $ lık banka hesap belgesi veya döviz alım satım belgesi

17 İkamet Tezkeresinin Yenilenmesi ve Sürelerinin uzatılması ne şekilde olur? Yabancılar tezkere sürelerinin bitiminden itibaren izinlerini 15 gün içerisinde uzatabilme hakkı mevcuttur. Bu işlem için Emniyet Makamlarına bizzat gitmesi gerekmektedir.

18 Öğrenim amacıyla verilen ikamet tezkeresi ile çalışma izni başvurusu yapılabilir mi? Öğrenim amacıyla alınmış olan ikamet tezkeresi çalışma izni başvurusunda geçerli değildir.

19 Türk Vatandaşı ile evli olanlara ne şekilde çalışma izni verilir? Türk vatandaşı ile evli olan ve eşiyle Türkiye de evlilik birliği içinde yaşayan yabancılardan; ikamete ilişkin süre koşulu aranmaksızın Türkiye de kanuni olarak bulunanlar doğrudan Çalışma Bakanlığına istisnai çalışma izni başvurunda bulunabilirler. Evli kalma süresi üç yılı doldurmadan evliliğin sona ermesi durumunda çalışma izin belgesi geçerliliğini kaybeder.

20 Yabancı çalıştıran işverenler Çalışma Bakanlığına bilgi vermek zorunda mıdır? Yabancı çalıştıran işverenler; Yabancının çalışmaya başladığı tarihten itibaren, Çalışma izninin verildiği tarihten itibaren 30 gün içinde işe başlamaması durumunda Herhangi bir nedenle hizmet akdinin sona erdiği tarihten itibaren en geç 15 gün içinde durumu bakanlığa bildirmekle yükümlüdür.

21 Yabancı Uyruklu Gazetecilerin Basın Kartı Daimi basın kartı talep eden gazeteciler, usulüne uygun olarak düzenledikleri iki adet basın kartı beyannamesi ekinde: Basın-yayın kuruluşu tarafından görevlendirildiklerini ve ücretlerini belirten belgeyi, T.C. Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarından aldıkları çalışma T.C. Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarından aldıkları çalışma vizesini, Bağlı bulundukları kuruluşun idare merkezinin bulunduğu ülkenin Türkiye deki büyükelçilik, elçilik veya konsolosluklarından aldıkları takdim mektubunu, Pasaportlarının vize ve kimlik sayfalarının fotokopisini, Üç adet vesikalık fotoğraflarını Genel Müdürlüğe veya il müdürlüklerine verirler.

22 Kaçak olarak yabancı çalışması ve çalıştırılmasının 2011 yılı ile ilgili cezaları nelerdir? Çalışma izni olmayan yabancıyı çalıştıran işverene her bir yabancı için 6.123,00 TL Çalışma izni olmadığı halde bağımlı çalışan yabancıya 616,00 YTL ceza kesilir. Çalışma izni olmadığı halde bağımlı çalışan yabancıya 2.485,00 YTL ceza kesilir.

23 Teşekkürler Her daim güzellikler içinde bulunmanız dileği ile.. YSFYCL

Bu süre aşıldığı takdirde yapılan Yabancıların çalışma izni başvurusu değerlendirmeye alınmamaktadır

Bu süre aşıldığı takdirde yapılan Yabancıların çalışma izni başvurusu değerlendirmeye alınmamaktadır Başvuru evrakları Yabancı çalışma izni başvurusu için gerekli evraklar Türkiyede çalışmak için yabancıların yurt dışından başvurusu, Türkiyede çalışacak yabancıların yurt dışından başvurması, Çalışma izni

Detaylı

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA YABANCI UYRUKLU PERSONEL ĠSTĠHDAMI HAKKINDA YÖNETMELĠK

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA YABANCI UYRUKLU PERSONEL ĠSTĠHDAMI HAKKINDA YÖNETMELĠK DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA YABANCI UYRUKLU PERSONEL ĠSTĠHDAMI HAKKINDA YÖNETMELĠK 29.08.2003 Tarih ve 25214 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe girmiştir BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Çalımsa izin türleri. istisnai-

Çalımsa izin türleri. istisnai- Çalımsa izin türleri istisnai- Türkiye nin taraf olduğu ikili veya çok taraflı sözleşmelerde aksi öngörülmedikçe; ulusal mevzuata aykırı davranmamak ve mesleki hizmetlere ilişkin mevzuata uymak kaydıyla,

Detaylı

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir.

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. ÇALIŞMA İZNİ 1. İlk Başvuru Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. Yurt dışından yapılacak başvurularda yabancıların, çalışma izni için vatandaşı oldukları

Detaylı

YABANCI İŞÇİ İSTİHDAMINDA SON DEĞİŞİKLİKLER

YABANCI İŞÇİ İSTİHDAMINDA SON DEĞİŞİKLİKLER YABANCI İŞÇİ İSTİHDAMINDA SON DEĞİŞİKLİKLER Cumhur Sinan ÖZDEMİR * Giriş 24.10.2011 tarih,28094 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2011/2306 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla, 5683 sayılı Yabancıların Türkiye

Detaylı

YABANCI UYRUKLU İDARİ PERSONEL ALIM SÜRECİ

YABANCI UYRUKLU İDARİ PERSONEL ALIM SÜRECİ YABANCI UYRUKLU İDARİ PERSONEL ALIM SÜRECİ İş Akışı 1. İlgili birim tarafından anlaşma sağlanan ve çalışması uygun bulunan idari personel ile irtibata geçilip Rektörlük onayı 2. Rektörlük onayı ve ya havalesi

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) (*) 1 Çalışma izni (Eğitim sektörü)

Detaylı

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1- (1) 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu nun 10 uncu ve Serbest Bölgeler

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIġMA ĠZĠNLERĠ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK

YABANCILARIN ÇALIġMA ĠZĠNLERĠ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK 28 Nisan 2011 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 27918 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YABANCILARIN ÇALIġMA ĠZĠNLERĠ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK MADDE

Detaylı

Yabancılara Çalışma Amaçlı Oturma İzni Almak İçin Gerekli Belgeler. Dilekçe ( Şirketin Logolu-Başlıklı Kağıdına + Kaşe + Yetkilinin İmzası.

Yabancılara Çalışma Amaçlı Oturma İzni Almak İçin Gerekli Belgeler. Dilekçe ( Şirketin Logolu-Başlıklı Kağıdına + Kaşe + Yetkilinin İmzası. Yabancılara Çalışma Amaçlı Oturma İzni Almak İçin Gerekli Belgeler Çalışma Bakanlığından Gelen İzin Yazısının Aslı ve Fotokopisi. Dış Temsilciliklerimizden Alınmış Çalışma Amaçlı Vize. Şirketin İmza Sirküleri

Detaylı

b) Bu şirketlerin tescil ve ilana tabi her türlü ana sözleşme değişikliklerinin bir nüshasını,

b) Bu şirketlerin tescil ve ilana tabi her türlü ana sözleşme değişikliklerinin bir nüshasını, DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLAR KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı 5/6/2003 tarihli ve 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN 864 YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN Not: Bu Kanun, Cumhurbaşkanlığının 7.6.2007 tarihli 437 sayılı tezkeresi ile Anayasanın 89 uncu

Detaylı

BOLU VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN

BOLU VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN BOLU VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 T.C VATANDAŞI EŞİ TEZKERESİ

Detaylı

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR UKRAYNA KONSOLOSLUGU & BÜYÜKELÇİLİĞİ eski pasaporttan yeni pasaporta vize aktarımı yapmamaktadır. Uzun süreli vizeniz olsa da pasaportunuzu değiştirdiğinizde yeniden vize

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/029 BURSA, 26.04.2014

SİRKÜLER: 2014/029 BURSA, 26.04.2014 SİRKÜLER: 2014/029 BURSA, 26.04.2014 Konu: Yabancıların Çalışma İzinleri Sayın Mükellefimiz, Son zamanlarda özellikle Suriye den olmak üzere yabancı çalıştırıp-çalıştırmamak hakkında birtakım yönlendirme

Detaylı

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunu, Yasası sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunu, Yasası sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunu, Yasası 4817 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4817 Kabul Tarihi : 27/2/2003 Yayımlandığı R.Gazete

Detaylı

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA KİLİT PERSONEL İSTİHDAMI

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA KİLİT PERSONEL İSTİHDAMI DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA KİLİT PERSONEL İSTİHDAMI * Mustafa ŞEN 75 ÖZ 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu çerçevesinde faaliyette bulunan ve özellik arz eden doğrudan yabancı yatırımlar

Detaylı

ÖZELLİK ARZEDEN DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA YABANCI KİLİT PERSONEL İSTİHDAMI

ÖZELLİK ARZEDEN DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA YABANCI KİLİT PERSONEL İSTİHDAMI ÖZELLİK ARZEDEN DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA YABANCI KİLİT PERSONEL İSTİHDAMI I- GİRİŞ Yabancı uyruklu kişilerin ülkemizde çalışması konusunda kural olarak tek bir makam (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı)

Detaylı

YÜKSEL YMM. Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi

YÜKSEL YMM. Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi YÜKSEL YMM Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi Sülün Sokak No : 20 34330 1. Levent / İSTANBUL Tel: 212. 282 9163 Fax: 212. 282 9164 E-mail : abbasyukselymm@superonline.com

Detaylı

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMİ) Pasaport Yeşil (HUSUSİ) Pasaport Gri (HİZMET) Pasaport Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR : VİZEYE

Detaylı

AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü

AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü ( YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 YENİ

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4817 Kabul Tarihi : 27/2/2003 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 6/3/2003 Sayı : 25040 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 42 Sayfa: BİRİNCİ

Detaylı

Üç aylık vize muafiyeti ile gelen bir yabancının üç ayın sonunda,

Üç aylık vize muafiyeti ile gelen bir yabancının üç ayın sonunda, İKAMET İZİN TÜRLERİ 1- Çalışmak Üzere İkamet İzni : 5683 sayılı Yabancıların Türkiye`de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanun un 3. maddesinin 2. fıkrası uyarınca; iş tutmak maksadıyla Türkiye`ye gelen

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi : Resmi Gazete Sayısı: 25214

Resmi Gazete Tarihi : Resmi Gazete Sayısı: 25214 Resmi Gazete Tarihi : 29.08.2003 Resmi Gazete Sayısı: 25214 BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı; 4817 sayılı Yabancıların

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN 8361 YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4817 Kabul Tarihi : 27/2/2003 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 6/3/2003 Sayı : 25040 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 42 Amaç BİRİNCİ

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. Ankara Mayıs, 2018

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. Ankara Mayıs, 2018 YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ Ankara Mayıs, 2018 İlgili Mevzuat 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu (Mülga) 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun / Uygulama Yönetmeliği Geçici Koruma

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 29.08.2003 Resmi Gazete Sayısı: 25214

Resmi Gazete Tarihi: 29.08.2003 Resmi Gazete Sayısı: 25214 Resmi Gazete Tarihi: 29.08.2003 Resmi Gazete Sayısı: 25214 YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

2- Lütfen pasaport geçerlilik süresinin seyahat bitim tarihi itibariyle en az 6 ay ve üzeri olmasına dikkat ediniz.

2- Lütfen pasaport geçerlilik süresinin seyahat bitim tarihi itibariyle en az 6 ay ve üzeri olmasına dikkat ediniz. HOLLANDA VĐZESĐNDE DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR Yeşil (HUSUSĐ) Pasaport : VĐZEYE GEREK YOKTUR Gri (HĐZMET) Pasaport

Detaylı

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun. Uygulama Yönetmeliği BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun. Uygulama Yönetmeliği BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T resmigazete.gov.tr/eskiler/2003/08/20030829.htm Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yönetmelik 29.08.2003 Tarih ve 25214 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış olup, 21.1.2010 tarih ve 27469 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yönetmelik değişikliği de metne işlenmiştir. YABANCILARIN ÇALIŞMA

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 02.05.2011 Sayı: 2011/114 Ref: 4/114

SĐRKÜLER Đstanbul, 02.05.2011 Sayı: 2011/114 Ref: 4/114 SĐRKÜLER Đstanbul, 02.05.2011 Sayı: 2011/114 Ref: 4/114 Konu: YABANCILARIN ÇALIŞMA ĐZĐNLERĐ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELĐĞĐNDE DEĞĐŞĐKLĐK YAPILMASINA DAĐR YÖNETMELĐK YAYINLANMIŞTIR 28.04.2011 tarih

Detaylı

YABANCI ÇALIŞMA İZİNLERİ MEVZUATI

YABANCI ÇALIŞMA İZİNLERİ MEVZUATI YABANCI ÇALIŞMA İZİNLERİ MEVZUATI Konu: 4817 Sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Amacı ve Kapsamı İlgili Mevzuat : 4817 sayılı Kanun Md.1, 2; Kanunun amacı, Türkiye de çalışacak yabancıların

Detaylı

YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU

YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU S.N. HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Geçici Sığınma Müracaatının Alınması 1-1951 Sözleşmesi ; 1 Temmuz

Detaylı

Öğrencinin kesin kayıt için kendisinin şahsen başvurması gerekmektedir. Kayıt yeri :3-5 Eylül Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Kampüsü Merkezi Yemekhane

Öğrencinin kesin kayıt için kendisinin şahsen başvurması gerekmektedir. Kayıt yeri :3-5 Eylül Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Kampüsü Merkezi Yemekhane 1 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM DÖNEMİ YABANCI UYRUKLU KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN EVRAKLAR 1)Üniversitemiz Programlarını tercih ederken kullanmış olduğunuz YYÜYÖS, Diğer Üniversite YÖS leri ulusal,uluslararası

Detaylı

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği ( R.Gazete Tarihi: 29.08.2003, R.Gazete No:25215 )

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği ( R.Gazete Tarihi: 29.08.2003, R.Gazete No:25215 ) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği ( R.Gazete Tarihi: 29.08.2003, R.Gazete No:25215 ) Değişiklik (R.Gazete Tarih: 25.04.2004, R.Gazete

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yönetmelik 29.08.2003 Tarih ve 25214 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış olup, 21.1.2010 tarih ve 27469 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yönetmelik değişikliği de metne işlenmiştir. YABANCILARIN ÇALIŞMA

Detaylı

ĠL NÜFUS VE VATANDAġLIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU

ĠL NÜFUS VE VATANDAġLIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU ĠL NÜFUS VE VATANDAġLIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAġA SUNULAN HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENĠLEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ SÜRE) 1 Bilgi Edinme Başvurularının

Detaylı

YABANCI UYRUKLU PERSONEL ÇALIŞMA ESASLARI

YABANCI UYRUKLU PERSONEL ÇALIŞMA ESASLARI YABANCI UYRUKLU PERSONEL ÇALIŞMA ESASLARI No : 1998/3 Yayım Tarihi : 02/06/1998 Yürürlüğe Girdiği Tarihi : 02/06/1998 Not : 2005/1 Sayılı Genelge ile Yapılan Değişiklikler İşlenmiş Olup, 1998/3 Sayılı

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN 8361 YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4817 Kabul Tarihi : 27/2/2003 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 6/3/2003 Sayı : 25040 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 42 BİRİNCİ

Detaylı

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport Yesil (HUSUSĐ) Pasaport Gri (HĐZMET) Pasaport Kırmızı (DĐPLOMATĐK) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR 2- Lütfen

Detaylı

Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarınca kanunla verilen yetkiye dayanarak çalışma izni verilen veya istihdam edilen ve

Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarınca kanunla verilen yetkiye dayanarak çalışma izni verilen veya istihdam edilen ve KANUN NO: 4817 YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN Kabul Tarihi: 27 Şubat 2003 Resmi Gazete ile Neşir ve İlânı: 6 Mart 2003 - Sayı: 25040 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1.-

Detaylı

DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR

DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport Yeşil (HUSUSĐ) Pasaport Gri (HĐZMET) Pasaport Kırmızı (DĐPLOMATĐK) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR 2- Lütfen

Detaylı

ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 5901 SAYILI TÜRK VATANDAŞLIĞI KANUNUNUN 10. MADDESİ

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi ÇİN VİZESİ *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: Vize başvuru formu, tüm sorular cevaplanmış ve başvuran kişi tarafından imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru formlarına anne ve Konsolosluk

Detaylı

T.C AMASYA VALİLİĞİ İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C AMASYA VALİLİĞİ İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C AMASYA VALİLİĞİ İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No 1- Hizmetin Adı 5203 Sayılı Yasa Gereğince Verilen Belge Başvuruda İstenen Belgeler 1-İsteklerini belirtir dilekçe,

Detaylı

BARTIN VALİLİĞİ İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BARTIN VALİLİĞİ İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BARTIN VALİLİĞİ İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 18 Yaşını Tamamladıktan

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 26.01.2015 Sayı: 2015/020 Ref: 4/020

SİRKÜLER İstanbul, 26.01.2015 Sayı: 2015/020 Ref: 4/020 SİRKÜLER İstanbul, 26.01.2015 Sayı: 2015/020 Ref: 4/020 Konu: YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR 22.01.2015 tarih

Detaylı

2- Lütfen pasaport süresinin seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.

2- Lütfen pasaport süresinin seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olmasına dikkat ediniz. DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR Yesil (HUSUSĐ) Pasaport : VĐZEYE GEREK YOKTUR Gri (HĐZMET) Pasaport : VĐZEYE GEREK

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 SİRKÜLER İstanbul, 29.05.2017 Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 Konu: SERBEST BÖLGELERDE ÇALIŞACAK YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR 27.05.2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

Ayrıca turistik vize müracaatlarında da sadece Otel ve Uçak Bileti fotokopisi yeterli olacaktır.

Ayrıca turistik vize müracaatlarında da sadece Otel ve Uçak Bileti fotokopisi yeterli olacaktır. DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği 01.06.2007 tarihinden itibaren şirketlerden veya şahsen vize başvurusu yapan vatandaşlardan doğrudan veya posta yoluyla

Detaylı

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE (Üniversitesi Senatosunun 07.05.2010 tarih ve 2010/01 3 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ. İkamet Çalışma Grup Başkanlığı

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ. İkamet Çalışma Grup Başkanlığı İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ İkamet Çalışma Grup Başkanlığı SUNUM AKIŞI 환영 HOŞGELDİNİZ İkamet çalışma grup başkanlığı 2 1 - Ülkenizden bir seyahat belgesi(pasaport) ile ayrıldığınıza emin olun 2 Kore

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIġMA ĠZĠNLERĠ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ KISIM Genel Hükümler. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YABANCILARIN ÇALIġMA ĠZĠNLERĠ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ KISIM Genel Hükümler. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YABANCILARIN ÇALIġMA ĠZĠNLERĠ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELĠĞĠ 29 Ağustos 2003 Tarih ve 25214 sayılı Resmi Gazete yayımlanmıştır BĠRĠNCĠ KISIM Genel Hükümler BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü. Sayı : Ocak 2018 Konu : 2015/25 Sayılı Genelgede Değişiklik

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü. Sayı : Ocak 2018 Konu : 2015/25 Sayılı Genelgede Değişiklik Sayı : 79961784-40 25 Ocak 2018 Konu : 2015/25 Sayılı Genelgede Değişiklik GENELGE 2018/4 Bilindiği üzere, ikamet izni belgesi, yabancı uyruklu kişilerin Türkiye de yasal olarak ikamet ettiklerini gösteren

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1-Yeşilkart Başvuru formu 2-Aile Nüfus Kayıt Örneği 3-Başvuru Dilekçesi

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1-Yeşilkart Başvuru formu 2-Aile Nüfus Kayıt Örneği 3-Başvuru Dilekçesi SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 01 Şikayet Müracaatları 1-Şikayet Dilekçesi 2-Nüfus Cüzdan Fotokopileri 3-Tanıkları 4-Tanık

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Resmi Gazete Tarihi: 29.08.2003 Resmi Gazete Sayısı: 25214 YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Ali Can BAŞAY Yabancılar Dairesi Öğrenci Çalışma Grup Başkanı

Ali Can BAŞAY Yabancılar Dairesi Öğrenci Çalışma Grup Başkanı Yabancılar Dairesi Öğrenci Çalışma Grup Başkanı SUNUM PLANI Öğretim Üyelerinin İkamet İzni İşlemleri Vize Öğrenci Vizesi Diğer Vizeler Öğrenci İkamet İzni İle İlgili Hususlar Öğrencilerin Çalışma İzni

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı; 4817 sayılı

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 25214

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 25214 Resmi Gazete Tarihi: 29.08.2003 Resmi Gazete Sayısı: 25214 YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Hamit TİRYAKİ Em. İş Başmüfettişi

Hamit TİRYAKİ Em. İş Başmüfettişi Hamit TİRYAKİ Em. İş Başmüfettişi YENİ YABANCILARIN İSTİHDAMI KANUNUNUN GETİRDİKLERİ I-GİRİŞ 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun, 13.08.2016 tarih ve 29800 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU 1. GENEL ŞARTLAR Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında Alınan Karar Uyarınca; Bu kontenjanlara

Detaylı

Yolcu Beraberi Taşıtlar Yolcu Beraberi Taşıtlar Soru: Turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından kimler taşıt getirebilir?

Yolcu Beraberi Taşıtlar Yolcu Beraberi Taşıtlar Soru: Turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından kimler taşıt getirebilir? Yolcu Beraberi Taşıtlar Yolcu Beraberi Taşıtlar Soru: Turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından kimler taşıt getirebilir? Cevap: 29/9/2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının ile

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /25214 BİRİNCİ KISIM

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /25214 BİRİNCİ KISIM YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 29.08.2003/25214 BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /25214 BİRİNCİ KISIM

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /25214 BİRİNCİ KISIM YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 29.08.2003/25214 BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Yabancıların Çalışma Đzinleri Hakkında Kanun. 06 Mart 2003 Tarihli Resmi Gazete. Sayı: 25040. Kanun No. 4817. Kabul Tarihi : 27.2.

Yabancıların Çalışma Đzinleri Hakkında Kanun. 06 Mart 2003 Tarihli Resmi Gazete. Sayı: 25040. Kanun No. 4817. Kabul Tarihi : 27.2. Yabancıların Çalışma Đzinleri Hakkında Kanun 06 Mart 2003 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 25040 Kanun No. 4817 Kabul Tarihi : 27.2.2003 BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1. Bu Kanunun amacı,

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ TEŞKİLATI (AYDIN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ TEŞKİLATI (AYDIN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ TEŞKİLATI (AYDIN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞAVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

Makedonya da Çalışma ve Oturma İzinleri

Makedonya da Çalışma ve Oturma İzinleri Makedonya da Çalışma ve Oturma İzinleri 1- Sürecin Başlatılması Yabancı uyruklu işçi çalıştırma prosedürünü çoğunlukla Makedonya da yerleşik şirket temsilcilerinin yürütmesi gerekmektedir. Yabancı uyruklu

Detaylı

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR Tüm vize başvuruları Ankara Büyükelçiliği ne yapılmaktadır. Firmamız ESTONYA Cumhuriyeti Turistik Vize Đşlemleri Yetkili VĐZE Acentesidir. 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları;

Detaylı

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz. DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR Đngiltere için gerekli olan tüm vize başvurularında Firmamız tüm randevu ve başvuru işlemlerini sizler adına yapmaktadır. Đngiltere Konsolosluğu ve Büyükelçiliği parmak

Detaylı

2. Pasaportun Aslı ve ( Resimli Kısmın ve Son Giriş Sayfasının Fotokopisi.)

2. Pasaportun Aslı ve ( Resimli Kısmın ve Son Giriş Sayfasının Fotokopisi.) Adres değişikliği İkamet izin belgesi olan yabancılar, isim değişikliği, Türk veya yabancı uyruklu ile evlilik halinde, adres değişikliğinde, eşlerinin ölümü halinde ilgili Emniyet Müdürlüklerinden düzeltme

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 29.08.2003/25214 BİRİNCİ KISIM

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 29.08.2003/25214 BİRİNCİ KISIM YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 29.08.2003/25214 BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türk-Alman Üniversitesi

Detaylı

Bulgaristan Vizesi Gerekli Evraklar

Bulgaristan Vizesi Gerekli Evraklar Bulgaristan Vizesi Gerekli Evraklar 1. Gerekli Evrak Listesi 2. Dilekçe Örneği 3. Vize Başvuru Formu 1-) BULGARİSTAN VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ Ticari vize 1 adet tam doldurulmuş ve imzalanmış vize

Detaylı

Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi

Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi 2012 Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi HİZMET STANDARDI Merkezimizden verilmekte olan hizmetlerin erişim zamanını belirten standartlardır. Trabzon TÜRKİYE 07.12.2012 AKÇAABAT MERKEZİ KAMU HİZMETLERİ STANDARDI

Detaylı

Sayfa 1 / Tarsus Üniversitesi Senatosu nun 12/02/2019 Tarih /10 Sayılı Kararı

Sayfa 1 / Tarsus Üniversitesi Senatosu nun 12/02/2019 Tarih /10 Sayılı Kararı TARSUS ÜNİVERSİTESİ Ön Lisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esasların amacı Tarsus Üniversitesine

Detaylı

çalışma izinleri ile bir işveren yanında bağımlı çalışabilecekleri gibi, bağımsız (kendi nam ve hesabına) olarak da çalışabileceklerdir.

çalışma izinleri ile bir işveren yanında bağımlı çalışabilecekleri gibi, bağımsız (kendi nam ve hesabına) olarak da çalışabileceklerdir. Yabancıların Türkiye de Çalışma İzinleri 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri hakkında kanuna ve bu kanunun uygulama yönetmeliğine göre yabancılar, alacakları çalışma izinleri ile bir işveren yanında

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANINDAN BAŞVURACAKLAR İÇİN BAŞVURU KAYIT TARİHLERİ, TABAN PUANLAR,

Detaylı

İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BÜNYESİNDEKİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI

İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BÜNYESİNDEKİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BÜNYESİNDEKİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA 208-209 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA ALINACAK ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 İş Başvurusu 1-Dilekçe, 2-Özgeçmiş, 3-CV 7 GÜN 2 İlk defa devlet memurluğuna alınma 1-ÖSYM Başkanlığından gelen atanacakların listesi, 3- Nüfus cüzdan sureti 5-Sağlık raporu 7-İkametgah belgesi, 8-Mal

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. ANKARA VALİLİĞİ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı Din Öğretimi Şube Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü 3 İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü 3 4 İnsan Kaynakları Şube

Detaylı

(1) Adayların lise son sınıfta ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla başvuruları kabul edilecek olanlar:

(1) Adayların lise son sınıfta ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla başvuruları kabul edilecek olanlar: T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANINDAN BAŞVURACAKLAR İÇİN BAŞVURU VE KAYIT TARİHLERİ, TABAN PUANLAR, KOŞULLAR,

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 29.08.2003 Resmi Gazete Sayısı: 25214 www.bilgit.

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 29.08.2003 Resmi Gazete Sayısı: 25214 www.bilgit. YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 29.08.2003 Resmi Gazete Sayısı: 25214 www.bilgit.com BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

HAZIRLANACAK EVRAKLAR

HAZIRLANACAK EVRAKLAR Ramis ÖZTÜRK S.M.MALİ MÜŞAVİRLİK Batı Mah.Karanfil Sk.No:52/1 Pendik/İstanbul İletişim :216/491 08 61 Faks:216/491 08 66 Mail:ramis.ozturk@ismmmo.org.tr HAZIRLANACAK EVRAKLAR İŞYERİ AÇILIŞINDA ŞAHIS FİRMASI

Detaylı

KISA DÖNEM İKAMET İZNİ Türkiye de Taşınmaz Malı Bulunanlar (6458 Sayılı Kanun, Md. 31/1-b)

KISA DÖNEM İKAMET İZNİ Türkiye de Taşınmaz Malı Bulunanlar (6458 Sayılı Kanun, Md. 31/1-b) KISA DÖNEM İKAMET İZNİ Türkiye de Taşınmaz Malı Bulunanlar (6458 Sayılı Kanun, Md. 31/1-b) İlk Başvuru 2. Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve son giriş fotokopisi 3. Dört (4) adet biyometrik fotoğraf

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Güz Yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ Türk liselerine denk bir okuldan mezun olan ve aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan yurt dışından öğrenci

Detaylı

ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1. Bilgi Edinme Başvuruları

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI DOKTORA PROGRAMLARI

SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI DOKTORA PROGRAMLARI SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI ANABİLİM DALLARI Kalp Damar Cerrahisi (Perfüzyon Teknolojisi) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Detaylı

KAMU HİZMETİNİN SUNUMUNDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK GEREGİNCE İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAMU HİZMETİNİN SUNUMUNDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK GEREGİNCE İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAMU HİZMETİNİN SUNUMUNDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK GEREGİNCE İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Çekim İzni (Sinema, Dizi, Reklam,

Detaylı

Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi

Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: Pasaportunuzun geçerlilik tarihi, seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süresi olmalıdır. Pasaportunuzda Açıklamalar ile Gümrük ve Döviz Kayıtları sayfalarına

Detaylı

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIR A NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ

Detaylı

Emekli Ev Hanımı Öğrenci. Şirket Sahipleri

Emekli Ev Hanımı Öğrenci. Şirket Sahipleri Şirket Sahipler Çalışanlar Devlet Mem. Esnaf ve Sanatka Avk./Dr./Ec Emekli Ev Hanımı Öğrenci Şirket Sahipleri Davetiye : İrlanda daki refereansınızdan İrlanda ca veya İngilizce yazılmış davetiye.davet

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU 2018 2019 Eğitim öğretim yılında Üniversitemiz programlarına

Detaylı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı Başvuru İçin Gerekli Belgeler, Kontenjanlar, Başvuru Koşulları, Önemli

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İLANIDIR.

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İLANIDIR. mardin ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Dil Enstitüsü başvuru şartları ve kontenjanlar için

Detaylı

T.C İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI

T.C İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI T.C İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM DALI SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ TÜRK

Detaylı

T.C. BUCAK KAYMAKAMLIĞI BUCAK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BUCAK KAYMAKAMLIĞI BUCAK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 1- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi 4- Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) 5- Vesikalık Fotoğraf (7 Adet) 6- Sigorta İşe Giriş Bildirgesinin

Detaylı