Kat Maliklerinin ve Kat İrtifakı Sahiplerinini Hakları. Kat Maliklerinin ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Borçları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kat Maliklerinin ve Kat İrtifakı Sahiplerinini Hakları. Kat Maliklerinin ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Borçları"

Transkript

1 Genel Bolat Hukuk Bürosu Kent yaşamında hemen herkesi ilgilendiren Kat Mülkiyeti Hukuku alanında çalışmalar yapmaktadır Kat Mülkiyeti Hukuku alanındaki çalışma konuları aşağıda yer almaktadır. Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Kat Mülkiyetinini ve Kat İrtifakının Kurulması Kat Maliklerinin ve Kat İrtifakı Sahiplerinini Hakları Kat Maliklerinin ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Borçları Anagayrimenkulün Yönetimi Kat Mülkiyetinin ve Kat İrtifakının Sona Ermesi Devre Mülk Hakkı Toplu Yapılara İlişkin Özel Hükümler Karşılıklı İki Dairenin Birleşmesi Sonucunda Aidat İki Daire Olarak mı, Tek Daire Olarak mı Ödenir? Toplanamayan Aidatlarla İlgili Hukuki Yollara Başvurulmamasında Yöneticinin Sorumluluğu Nedir? Toplantılarda Gerekli Çoğunluk Ne Zaman Sağlanmış Sayılır? Gecikme Faizi Nasıl Uygulanır, Oranı, Yaptırım Gücü Nedir? Ortak Giderlere Kiracı Ev Sahibi Ne Oranda Katılacaktır? Yönetim ve Denetim Kurullarının İbrası Nasıl Olur? İbra Edilmemesi Durumunda Ne Olur? Yükümlülüklerini Yerine Getirmeyen Eski Kiracıdan Dolayı Ev Sahibinin Sorumluluğu Nedir?

2 Kooperatifin Tasfiyesi ve Kat Mülkiyetine Geçilmesi Ne Zaman Yapılır? Yapılması Zorunlu mudur? Apartman Siteye Ait Hangi Masraflar Gider Olarak Yazılabilir? Apartman Site Yöneticisinin Hangi Masrafları Gider Olarak Yazılabilir? (Cep telefonu görüşmesi, benzin masrafı vs..) Yönetici Aidattan Muaf Tutulabilir Mi? Yönetim Planı Nasıl Değiştirilir? İyi Komşuluk İlişkilerine Dikkat Etmeyen Komşuya Karşı Yaptırımlar Nelerdir? Yönetimin Aldığı Kararlara Uyulmaması Durumunda Yaptırımlar Nelerdir? Binanın Dış Cephesindeki Değişikliklere Kim, Nasıl Müdahale Edebilir? Bağımsız Bölümlere Site Apartman Sakinlerinin Yaptığı Tecavüzler Nasıl Önlenir? Mesken Olarak Tanımlanmış Yerlerin İşyeri Olarak Kullanılması Mümkün Müdür? Sorularla Kat Mülkiyeti Hukuku 1- Bir eklenti sahibi birden çok bağımsız bölümün malikleri olabilir mi?

3 Bir eklentinin birden çok bağımsız bölüme özgülenip özgülenemeyeceği konusu öğretide tartışmalıdır. Bağımsız bölümlerle eklentiler arasındaki bağlantıyı düzenleyen 6. madde hükmünde; eklentilerin doğrudan doğruya bir (tek) bağımsız bölüme özgüleneceği ve o bağımsız bölümün bütünleyici parçasını oluşturacağı, bağımsız bölüm malikinin eklentilerin de tek başına maliki olacağı biçimindeki bir anlatıma yer verilmiş olduğu gözetildiğinde, eklentilerin birden çok bağımsız bölüme değil, ancak bir tek bağımsız bölüme özgülenebileceği sonucunu ortaya çıkarmaktadır. Öğretide bu düşünceyi benimseyen görüşe karşıt, bir eklentinin birden çok bağımsız bölüme bağlanabileceğine ilişkin görüşler de ileri sürülmektedir. Uygulamada, bir eklentinin birden çok bağımsız bölüme bağlandığı, her bağımsız bölümün tapu kütüğünün beyanlar hanesine şerh olunduğu, tapuda bu yolda işlemler yapıldığı anlaşılmakta, bu uygulamanın yaşamın akışına ve gereklerine uygun ise de Yasanın sözüne aykırı bulunduğu vurgulanmaktadır. Eklentiler, özgülendiği bağımsız bölümün bütünleyici parçası olduğundan {md. 6/1), o bağımsız bölümden ayrı olarak üzerinde tasarruf işlemi yapılamaz. Bunların bağımsız tasarrufa konu olamaması, bütünleyici parça sayılmalarının doğal sonucudur. 2- Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişte de böyle bir tescil istemi söz konusu olduğunda, diğer kat irtifak hakkı sahiplerinin de rızalarının alınması gerekli midir? Böyle bir istemle karşılaşan tapu idaresinin, ilgili diğer kat irtifak hakkı sahiplerinin tamamı rıza göstermedikçe bu isteği yerine getirmeyeceği kanısındayız. Çünkü 14. maddenin ikinci fıkrasında kat irtifakının kat mülkiyetine çevrilmesinin, kat irtifakının tesciline ilişkin resmi senede göre yapılacağı belirtilmiştir. O nedenle, böyle bir tescili öngören kat mülkiyetine geçiş için, tüm kat irtifak hakkı sahiplerinin tapu memuru huzurunda düzenlenecek resmi senedi özgür iradeleri ile imzalamaları gerekecektir.

4 3- Onaylı mimari projesi olmasına karşın yapı bu projeye uygun yapılmamışsa ne olacaktır? Burada iki hususu birbirinden ayırarak soruyu yanıtlamak gerekir: Projeye uygunsuzluk imar mevzuatına aykırı değilse, hakim, bir proje değişikliği (tadilat projesi) hazırlattırıp bunu esas alarak kararını verecektir. Ancak, projeye aykırılık aynı zamanda imar mevzuatına da aykırı ve binada yapılacak tadilatla bunun giderilmesi olanaklı değilse, yasanın öngördüğü belge eksik olacağından böyle bir yapıda kat mülkiyetine geçilemeyecektir. Ayrıca, projesine ve imar mevzuatına aykırı bir yapıya belediyece yapı kullanma belgesi verilmesine de yasal olanak bulunmamaktadır. 4- Anayapı onaylı mimari projesine aykırı yapılmış ise ne olacaktır? Böyle bir durumda kat maliklerinden her biri, anataşınmazın bulunduğu yerdeki sulh mahkemesine başvurarak, yapının projesine uygun hale getirilmesini isteyebilir. Mahkemece, taşınmazın yerinde yaptırılacak inceleme sonucunda uzman bilirkişi tarafından projeye aykırılıklar saptanır ise, bunların projeye uygun duruma getirilmesine karar verilecektir. Bilirkişi raporunda, projeye aykırılıklar saptanmış, ancak bunların projeye uygun hale getirilmesinin yapının statiğini bozacağı, sağlamlığına zarar vereceği belirlenmiş ise mahkemece, salt ana yapıya zarar vermeyecek nitelikteki aykırılıkların projeye uygun hale getirilmesine karar verilecektir, Yargıtay uygulamalarında; anayapı, daha baştan onaylı projesine aykırı olarak yapılmış olup da sonradan projeye uygun duruma getirilmesi, önemli bir bölümünün yıkılmasına ya da statiğinin bozulmasına yol açacak ise, yapının projesine uygun hale getirilmesini isteyen kat malikinin böyle bir davayı açmakta hukuki yararının bulunmadığı kabul

5 edilmektedir. Yargıtay 18.Hukuk Dairesi bir kararında binanın yapımı sırasındaki projeye aykırılık cephenin tamamında ise, dava konusu bağımsız bölümün projeye uygun hale getirilmesinin, binanın yıkılmasını gerektirip gerektirmediği ve aynı cephedeki diğer bölümlerde arz edeceği durum da incelenmelidir. Eğer projeye uygun hale getirme binanın yıkılıp yeniden yapılmasını gerektiriyorsa, davacı bağımsız bölüm malikinin bunu istemekte hukuki yararı ve iyi niyeti bulunup bulunmadığı da göz önünde tutulmalıdır demektedir. 18.Hukuk Dairesince yine benzeri bir kararda mimari projeye aykırılığın giderilmesi, yapının statiğini bozacak ise, davacı kat malikinin binanın projeye uygun hale getirilmesini istemekte hukuki yararı yoktur görüşüne yer verilmiştir. 5- Harap olup kullanılamayacak duruma gelen bağımsız bölümün maliki ya da bu bölümün arsa payını devralan kat malikleri, bağımsız bölümün yeniden yapılmasına kadar o bölümün payına düşen genel giderlerden sorumlu olacak mıdır? Bu konuya ilişkin yasal bir düzenleme bulunmamaktadır. Kat Mülkiyeti Yasasının Anataşınmazın genel giderlerine katılma başlığını taşıyan 20. maddesinde genel giderlerin neler olduğu belirtilmiş, kat maliklerinden her birinin -aralarında başka türlü anlaşma bulunmadıkça- kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine eşit olarak, diğer ortak giderlere de kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlü olduğu; bir kat malikinin, bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla ortak yer ve tesislerden yararlanamadığını ya da yararlanmaya gerek ve gereksinim bulunmadığını ileri sürerek gider ve avans payını ödemekten kaçınamayacağı hükme bağlanmıştır. Bu hükmün, 47.maddedeki bağımsız bölümün harap olması durumunda uygulama olanağı yoktur. Çünkü harap olması nedeniyle, ortada başlı başına kullanılmaya ve yararlanılmaya elverişli bağımsız bölüm bulunmamaktadır. Öyle ise tamamen harap olması yüzünden üzerindeki kat mülkiyeti kat irtifakına dönüşen bağımsız bölüm maliki bu süreçte genel giderlere katılmayacaktır.

6 6- Kat Mülkiyeti ile kat irtifakı arasında ne fark vardır? a Kat mülkiyeti tamamlanmış bir yapıda kurulabilir. b Kat irtifakı yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir binanın bölümleri üzerinde kurulur. c Kat mülkiyeti bağımsız olarak alınır ve satılabilir. d Kat irtifakı ancak arsa paylarının satılması ile el değiştirir. e Kat mülkiyeti tapuda bağımsız bir sayfaya tescil edilir. Malikler arasındaki ilişkileri belirleyici bir akid niteliğinde yönetim planına sahiptir. f Kat irtifakı tescili genel kütükteki sayfaya genel hükümlere göre yapılır. 7- Ahşap binalar üzerinde kat mülkiyeti kurulabilir mi? Tamamen veya kısmen ahşap olan binalarda kat mülkiyeti kurulamaz. (Kat Mülkiyeti Kanunu. Madde 50). 8-Apartman ve Bloklar halindeki apartmanlar kat mülkiyetine nasıl geçer? Aynı parselde birden çok blok apartman veya tek katlı evler yapılıyorsa; bütün yapılar tamamlanmadan, her biri en az sekiz bağımsız bölüm içeren blok veya bloklar için kat mülkiyetine geçilebilir. Aynı parselde olmaları şarttır. 9- Kat mülkiyeti nasıl doğar? Resmi senetle ve tapu siciline tescil ile doğar. (Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 10) 10-Tapuda İştirak halinde mülkiyet olarak kayıtlı gayrimenkul üzerinde kat mülkiyeti kurulabilir mi? Kurulamaz. Müşterek mülkiyete çevrilmesi gerekir.

7 11-Ortaklığın giderilmesi davası açılmadan, doğrudan doğruya dava yolu ile kat mülkiyeti kurulması istenebilir mi? İstenemez. (Y.1.HD t.,1970/2968 e.,1970/2240k) 12-Kurulmuş olan Kat Mülkiyetinin iptali ve ortak mülkiyete çevrilmesi istenebilir mi? İstenemez. (Y.5.HD t.,1970/2151 E.,1970/2733 K.) 13- Ana gayrimenkul kısmen kamulaştırılırsa ne olur? Geri kalan bölümler için kat mülkiyetinin devam edip etmeyeceğine karar verilmesi gerekir. Bu konudaki kararın Kat Malikleri Kurulunca ve oy birliği ile alınması şarttır. 14- Ana yapının bağımsız bölümlerinden biri harap olmuş ise ne olur? O bölüm malikinin harap olan bağımsız bölümünü iki yıl içerisinde yaptırması gerekir. Aksi taktir de diğer malikler veya herhangi bir malik iki yıl süresinin tamamlanmasından başlayarak bir yıl içerisinde, o bölüme ait arsa payının değeri karşılığında ve arsa payları oranında kendilerine devredilmesini hakimden isteyebilirler. (Kat Mülkiyeti Kanunu.Madde 47)

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 68 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 68 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26969 TOPLU YAPILARDA KAT MÜLKİYETİ VE KAT İRTİFAKI TESİSİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

6. Kat mülkiyetine konu gayrimenkulün bütününe ne ad verilir? 1.Aşağıdakilerden hangisi tapuda şerh edilir?

6. Kat mülkiyetine konu gayrimenkulün bütününe ne ad verilir? 1.Aşağıdakilerden hangisi tapuda şerh edilir? 1.Aşağıdakilerden hangisi tapuda şerh edilir? A) Yönetim planı B) Eklentiler C) Rehin hakları D) Yevmiye numarası E) Tasarruf yetkisi kısıtlamaları 6. Kat mülkiyetine konu gayrimenkulün bütününe A) Ana

Detaylı

Ceza Muhakemesi Hukuku

Ceza Muhakemesi Hukuku Ceza Muhakemesi Hukuku 1-Kanun yolları ne demektir? Cumhuriyet savcısı, hakim veya mahkeme tarafından verilmiş olan kararlara karşı temyiz ve itiraz gibi kanun tarafından verilmiş olan haklara kanun yolu

Detaylı

YAŞAM PARK EVLERİ SİTE YÖNETİMİ 1

YAŞAM PARK EVLERİ SİTE YÖNETİMİ 1 YAŞAM PARK EVLERİ SİTE YÖNETİMİ 1 DOKUZUNCU BÖLÜM: Toplu Yapılara İlişkin Özel Hükümler Kapsam MADDE 66- Toplu yapı, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış

Detaylı

MESKEN VASIFLI TAŞINMAZIN İŞYERİ OLARAK KULLANILMASI

MESKEN VASIFLI TAŞINMAZIN İŞYERİ OLARAK KULLANILMASI MESKEN VASIFLI TAŞINMAZIN İŞYERİ OLARAK KULLANILMASI Av. Mert ÇUBUKTAR ERYİĞİT HUKUK BÜROSU / ANKARA 20.07.2017 mert@eryigithukuk.com 23.6.1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu nun ilk maddesinde,

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1019 Gayrimenkul Mevzuatı 25 Bu kitapçıkta yer alan

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler İÇİNDEKİLER Kat Mülkiyeti Kanunu Metni 1 A) 634 Sayılı Kanuna İlişkin Hükümet Tasarısının Gerekçesi 27 a)tasarının Hazırlanış Safhaları ve Prensipleri 27 bjbölümlere ilişkin Gerekçeler 35 B) 28U Sayılı

Detaylı

1. Temel Mülkiyet ve Gayrimenkul Kavramları. 2. Tapu İşlemleri. 3. Türkiye de Kat Mülkiyeti Mevzuatı İle Site ve Bina Yönetimi

1. Temel Mülkiyet ve Gayrimenkul Kavramları. 2. Tapu İşlemleri. 3. Türkiye de Kat Mülkiyeti Mevzuatı İle Site ve Bina Yönetimi 1. Temel Mülkiyet ve Gayrimenkul Kavramları 2. Tapu İşlemleri 3. Türkiye de Kat Mülkiyeti Mevzuatı İle Site ve Bina Yönetimi 4. Gayrimenkule İlişkin Diğer Mevzuat 5. İmar Uygulama Süreçleri 1 6. Türkiye

Detaylı

Dr. Mehmet ŞENGÜL Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı. Türk Medeni Hukukunda. Toplu Yapılar ve Toplu Yapı Yönetimi

Dr. Mehmet ŞENGÜL Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı. Türk Medeni Hukukunda. Toplu Yapılar ve Toplu Yapı Yönetimi Dr. Mehmet ŞENGÜL Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Türk Medeni Hukukunda Toplu Yapılar ve Toplu Yapı Yönetimi İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR... xvii GİRİŞ...1

Detaylı

23 Haziran 1965 Tarihli ve 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun Sazı Maddelerinin Değiştirilmesine ve Bu Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesine Dair Kanun

23 Haziran 1965 Tarihli ve 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun Sazı Maddelerinin Değiştirilmesine ve Bu Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesine Dair Kanun 197 23 Haziran 1965 Tarihli ve 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun Sazı Maddelerinin Değiştirilmesine ve Bu Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesine Dair Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 14.4.1983 Sayı : 18018)

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ/İRTİFAKI

KAT MÜLKİYETİ/İRTİFAKI TAŞINMAZ MAL HUKUKU KAT MÜLKİYETİ/İRTİFAKI Doç. Dr. Yakup Emre ÇORUHLU - Yrd. Doç. Dr. Okan YILDIZ Kat Mülkiyeti Bir parsel üzerinde bulunan başlı başına kullanılmaya elverişli kat, daire, depo, dükkan,

Detaylı

Dr. Seda ÖKTEM ÇEVİK Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi TOPLU YAPILARDA YÖNETİM

Dr. Seda ÖKTEM ÇEVİK Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi TOPLU YAPILARDA YÖNETİM Dr. Seda ÖKTEM ÇEVİK Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi TOPLU YAPILARDA YÖNETİM İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii YAZARIN ÖNSÖZÜ...ix İÇİNDEKİLER... xiii KISALTMALAR...xxi GİRİŞ...1 Birinci

Detaylı

Kat Mülkiyeti Kanunu 1.Bölüm. Written by AGDEM

Kat Mülkiyeti Kanunu 1.Bölüm. Written by AGDEM BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler A) Kat mülkiyeti ve kat irtifakı: I - Genel kural: Madde 1 Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı

Detaylı

İçindekiler Sekizinci Baskı İçin Önsöz 5 Yedinci Baskı İçin Önsöz 7 Altıncı Baskı İçin Önsöz 9 Beşinci Baskı İçin Önsöz 11 Dördüncü Baskı İçin Önsöz

İçindekiler Sekizinci Baskı İçin Önsöz 5 Yedinci Baskı İçin Önsöz 7 Altıncı Baskı İçin Önsöz 9 Beşinci Baskı İçin Önsöz 11 Dördüncü Baskı İçin Önsöz İçindekiler Sekizinci Baskı İçin Önsöz 5 Yedinci Baskı İçin Önsöz 7 Altıncı Baskı İçin Önsöz 9 Beşinci Baskı İçin Önsöz 11 Dördüncü Baskı İçin Önsöz 13 Üçüncü Baskı İçin Önsöz 15 İkinci Baskı İçin Önsöz

Detaylı

İÇİNDEKİLER IV. SONUÇ ; MEDENÎ KANUN ÖNTASARISI'NIN MÜŞTEREK MÜLKİYE TE İLİŞKİN HÜKÜMLERİNİN DEVRE MÜLK İHTİYACI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ 25

İÇİNDEKİLER IV. SONUÇ ; MEDENÎ KANUN ÖNTASARISI'NIN MÜŞTEREK MÜLKİYE TE İLİŞKİN HÜKÜMLERİNİN DEVRE MÜLK İHTİYACI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ 25 III İÇİNDEKİLER G İ R İ Ş 1 Birinci Bölüm DEVRE MÜLK HAKKININ KANUNLA DÜZENLENMESİNDEN ÖNCEKİ DURUM 1. DEVRE MÜLK İHTİYACININ KARŞILANMASI İÇİN MEDENÎ KANUN'UN MEVCUT HÜKÜMLERİNDEN YARARLANIL MASI 5 I.

Detaylı

DEVRE MÜLK SATIŞ SÖZLEŞMESİ

DEVRE MÜLK SATIŞ SÖZLEŞMESİ DEVRE MÜLK SATIŞ SÖZLEŞMESİ İş bu sözleşmenin altında adları, soyadları ve adresleri ile imzaları bulunan kişiler (aşağıda Devre Mülk Hakkı Sahibi ve Ortak Malik olarak anılacaktır.), aşağıdaki şartlarla

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ- Tapu Sicil Müdürlükleri İşlemleri

KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ- Tapu Sicil Müdürlükleri İşlemleri SIR A NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ- Tapu Sicil Müdürlükleri İşlemleri BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER BELGE TALEBİNİN DAYANAĞI

Detaylı

4. Gayrimenkul değerleme şirketleri aşağıdaki işlerden hangisiyle uğraşamazlar?

4. Gayrimenkul değerleme şirketleri aşağıdaki işlerden hangisiyle uğraşamazlar? 1. Sorumlu değerleme uzmanlarının deneyim sürelerine ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) En az 2 yıl B) En az 3 yıl C) En az 5 yıl D) En az 7 yıl E) En az 10 yıl 2. Aşağıdakilerden

Detaylı

KAT MÜLKĐYETĐ KANUNUNDA DEĞĐŞĐKLĐK YAPILMASINA ĐLĐŞKĐN KANUN Kanun No Kabul Tarihi: 14/11/2007

KAT MÜLKĐYETĐ KANUNUNDA DEĞĐŞĐKLĐK YAPILMASINA ĐLĐŞKĐN KANUN Kanun No Kabul Tarihi: 14/11/2007 KAT MÜLKĐYETĐ KANUNUNDA DEĞĐŞĐKLĐK YAPILMASINA ĐLĐŞKĐN KANUN Kanun No. 5711 Kabul Tarihi: 14/11/2007 MADDE 1-23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 3 üncü maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları

Detaylı

Anahtar Kelimeler : Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Ek 1 Nolu Protokol

Anahtar Kelimeler : Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Ek 1 Nolu Protokol T.C. D A N I Ş T A Y Esas No : 2011/8665 Karar No : 2013/9005 Anahtar Kelimeler : Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Ek 1 Nolu Protokol Özeti : İmar planında küçük sanayi

Detaylı

KAMULAŞTIRMA VE KENTSEL ALANLARIN DÜZENLENMESİ

KAMULAŞTIRMA VE KENTSEL ALANLARIN DÜZENLENMESİ TAŞINMAZ GELİŞTİRME TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KAMULAŞTIRMA VE KENTSEL ALANLARIN DÜZENLENMESİ Prof. Dr. Sebahattin BEKTAŞ 1 Ünite: 8 KAMULAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Prof. Dr. Sebahattin BEKTAŞ İçindekiler 8.1.

Detaylı

KATILIMCILARA TAHSİSLİ VE TAPUSU VERİLMİŞ ARSALARIN DEVİR VE SATIŞINDA KURUMLAR VERGİSİ İSTİSNASI

KATILIMCILARA TAHSİSLİ VE TAPUSU VERİLMİŞ ARSALARIN DEVİR VE SATIŞINDA KURUMLAR VERGİSİ İSTİSNASI KATILIMCILARA TAHSİSLİ VE TAPUSU VERİLMİŞ ARSALARIN DEVİR VE SATIŞINDA KURUMLAR VERGİSİ İSTİSNASI TAHSİSLİ GAYRİMENKULLERİN SATIŞINDA GAYRİMENKUL SATIŞ İSTİSNASI 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun

Detaylı

KOCAELİ BAROSU ADLİ YARDIM BAŞVURU FORMU

KOCAELİ BAROSU ADLİ YARDIM BAŞVURU FORMU KOCAELİ BAROSU ADLİ YARDIM BÜROSU KÖRFEZ MAH. ANKARA KARAYOLU ÜZERİ KOCAELİ PLAZA NO:111/5 İZMİT/KOCAELİ Telefon :(0262) 321 41 12 Fax:(0262)3214081 İnternet :www.kocaelibarosu.org.tr E-mail :info@kocaelibarosu.org.tr

Detaylı

15 ve 16 ncı MADDE GEREĞİNCE YAPILAN TERKLERİN İHDASI (1)

15 ve 16 ncı MADDE GEREĞİNCE YAPILAN TERKLERİN İHDASI (1) 15 ve 16 ncı MADDE GEREĞİNCE YAPILAN TERKLERİN İHDASI (1) Hüseyin KOÇAK B a ş m ü f e t t i ş İmar plânı bulunmasına karşın henüz 3194 sayılı İmar Yasasının 18 inci maddesi gereğince uygulama yapılmamış

Detaylı

HAMAMCIOĞLU KAT İRTİFAKI

HAMAMCIOĞLU KAT İRTİFAKI Prof. Dr. Etem Sabâ ÖZMEN Dr. Gülşah VARDAR HAMAMCIOĞLU KAT İRTİFAKI 5711 ile 5912 Sayılı Kanunlarla Değişik 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa ve 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1019 Gayrimenkul Mevzuatı 25 Bu kitapçıkta yer alan

Detaylı

6098 SAYILI TÜRK BORÇLAR KANUNUNDA KİRA SÖZLEŞMESİ

6098 SAYILI TÜRK BORÇLAR KANUNUNDA KİRA SÖZLEŞMESİ 6098 SAYILI TÜRK BORÇLAR KANUNUNDA KİRA SÖZLEŞMESİ Kira sözleşmesi 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun 299.maddesinde şu şekilde tanımlanmaktadır: Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını

Detaylı

APARTMAN VE SİTE YÖNETİMLERİNDE YAŞANAN İKTİSADİ OLAYLARIN VERGİSEL BOYUTLARI VE UYGULAMADAKİ PROBLEMLER

APARTMAN VE SİTE YÖNETİMLERİNDE YAŞANAN İKTİSADİ OLAYLARIN VERGİSEL BOYUTLARI VE UYGULAMADAKİ PROBLEMLER APARTMAN VE SİTE YÖNETİMLERİNDE YAŞANAN İKTİSADİ OLAYLARIN VERGİSEL BOYUTLARI VE UYGULAMADAKİ PROBLEMLER 1. KONU Giderek büyüyen ve önemli mali boyutlara ulaşan apartman ve site yönetimlerindeki iktisadi

Detaylı

KOOPERATİFLER KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

KOOPERATİFLER KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 14.06.2010 / 67-1 KOOPERATİFLER KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : 3 Haziran 2010 Tarihli Ve 5593 Sayılı Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 5510 S. SGSK. /53

İlgili Kanun / Madde 5510 S. SGSK. /53 T.C YARGITAY 21. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/21899 Karar No. 2016/1357 Tarihi: 08.02.2016 İlgili Kanun / Madde 5510 S. SGSK. /53 ÇAKIŞAN SİGORTALILIK HALLERİNDE HANGİ SİGORTALILIĞA GEÇERLİK TANINACA- ĞININ

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ODUNPAZARI TAPU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ODUNPAZARI TAPU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI 1 Taşınmaz Sorgulaması, Kayıt ve Belge Örneği istemi 1- İlgilisinin veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı veya pasaportu ve temsil belgesi, kamu kurumlarına ait resmi yazı. İşlem: 30 Dk. (**) 2 Satış

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ KISIM Topluluk Mülkiyeti. BİRİNCİ BÖLÜM Ortaklığın Giderilmesi Davalarının Konusu Hakkında Genel Bilgi İKİNCİ BÖLÜM

İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ KISIM Topluluk Mülkiyeti. BİRİNCİ BÖLÜM Ortaklığın Giderilmesi Davalarının Konusu Hakkında Genel Bilgi İKİNCİ BÖLÜM İÇİNDEKİLER Bölümü ve Konunun adı BİRİNCİ KISIM Topluluk Mülkiyeti BİRİNCİ BÖLÜM Ortaklığın Giderilmesi Davalarının Konusu Hakkında Genel Bilgi I Topluluk Mülkiyeti 17 18 İKİNCİ BÖLÜM Müşterek Mülkiyet

Detaylı

1) Aşağıdakilerden hangisi ilçe belediyelerinin görev ve yetkisinden değildir a) Defin ile ilgili hizmetleri yürütmek.

1) Aşağıdakilerden hangisi ilçe belediyelerinin görev ve yetkisinden değildir a) Defin ile ilgili hizmetleri yürütmek. GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI SINAV SORULARI 27/05/2017 CUMARTESİ GAYRİMENKUL MEVZUATI 1) Aşağıdakilerden hangisi ilçe belediyelerinin görev ve yetkisinden değildir a) Defin ile ilgili hizmetleri yürütmek.

Detaylı

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN 7475 HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4070 Kabul Tarihi : 16/2/1995 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 19/2/1995 Sayı : 22207 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt :

Detaylı

T.C ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı

T.C ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı 1 / 7 Genel Müdürlüğü GENELGE NO: 1756 (2014/4) İlgili Dağıtım Yerlerine İlgi : a) 18.06.2002 tarih 2002/7 sayılı Genelge,. b) 18..03.2013 tarih 23294678.010.07/45-2223 sayılı Genel Duyuru. 01.01.2002

Detaylı

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu nun 3 üncü maddesi; III- Kat mülkiyetinin ve kat irtifakının niteliği:

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu nun 3 üncü maddesi; III- Kat mülkiyetinin ve kat irtifakının niteliği: Davanın dayanağı 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu nun 3 üncü maddesidir. Açılan davada, dava konusu taşınmaz üzerinde mevcut bulunan binada bağımsız bölümlere ait arsa paylarının, bağımsız bölümlerin değerlerine

Detaylı

İÇİNDEKİLER 634 SAYILI KAT MÜLKİYETİ KANUNU BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde Sayfa A) KAT MÜLKİYETİ VE KAT İRTİFAKI: I- GENEL KURUL:

İÇİNDEKİLER 634 SAYILI KAT MÜLKİYETİ KANUNU BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde Sayfa A) KAT MÜLKİYETİ VE KAT İRTİFAKI: I- GENEL KURUL: İÇİNDEKİLER 634 SAYILI KAT MÜLKİYETİ KANUNU BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde Sayfa A) KAT MÜLKİYETİ VE KAT İRTİFAKI: I- GENEL KURUL:... 1...15 AÇIKLAMALAR...15 İÇTİHATLAR... 20 II- TARİFLER:... 2...

Detaylı

KİRA İLİŞKİSİNİN SONA ERMESİ

KİRA İLİŞKİSİNİN SONA ERMESİ KİRA İLİŞKİSİNİN SONA ERMESİ Belirli Süreli Kira İlişkisi (TBK, 300) Belirsiz Süreli Kira İlişkisi (TBK, 327/ II) (TBK,327) (TBK, 300) Sürenin Geçmesi ile (TBK,327) Fesih Bildirimi ile (Fesih beyanına

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İNCELEMENİN AMACI. İkinci Bölüm sayılı KANUNDA ÖNGÖRÜLEN DÜZENLEMENİN ANA ÇİZGİLERİYLE AÇIKLANMASI

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İNCELEMENİN AMACI. İkinci Bölüm sayılı KANUNDA ÖNGÖRÜLEN DÜZENLEMENİN ANA ÇİZGİLERİYLE AÇIKLANMASI İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm İNCELEMENİN AMACI İkinci Bölüm 6306 sayılı KANUNDA ÖNGÖRÜLEN DÜZENLEMENİN ANA ÇİZGİLERİYLE AÇIKLANMASI I. 6306 sayılı KANUN UN AMACI VE VARLIK NEDENİ (RATIO LEGIS)...5 II. 6306

Detaylı

KONUT KAPICILARI YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

KONUT KAPICILARI YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar KONUT KAPICILARI YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, ulusal

Detaylı

Madde 2 Bu Yönetmelik, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 110 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 2 Bu Yönetmelik, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 110 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Not: Yönetmeliğin 13üncü maddesinde yer alan Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu değildir. Hükmü Danıştay 10. Dairesinin 13/03/2007 tarihli ve E.No:2004/6952, K.No:2007/946 sayılı kararı

Detaylı

ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (6.7.1994 - R.G. 74 - EK III - A.E. 342 Sayılı Tüzük) ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) YASASI (53/1993 Sayılı Yasa) 7 (2), 8 (1) ve 17 nci

Detaylı

EŞYA HUKUKU. Cilt II REHİN HUKUKU. Prof. Dr. Haluk Nami NOMER. Doç. Dr. Mehmet Serkan ERGÜNE

EŞYA HUKUKU. Cilt II REHİN HUKUKU. Prof. Dr. Haluk Nami NOMER. Doç. Dr. Mehmet Serkan ERGÜNE Prof. Dr. Haluk Nami NOMER İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Doç. Dr. Mehmet Serkan ERGÜNE İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı EŞYA HUKUKU Cilt

Detaylı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı Dr. Hediye BAHAR SAYIN Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR LİSTESİ... XIX Giriş...1 Birinci

Detaylı

İSG PROFESYONELLERİNİN STATÜSÜ ÇALIŞMA İLİŞKİLERİ İŞ GÜVENCESİ

İSG PROFESYONELLERİNİN STATÜSÜ ÇALIŞMA İLİŞKİLERİ İŞ GÜVENCESİ İSG PROFESYONELLERİNİN STATÜSÜ ÇALIŞMA İLİŞKİLERİ İŞ GÜVENCESİ DOÇ.DR.SAİM OCAK MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ . İSG PROFESYONELLERİNİN DURUMU İSG PROFESYONELLERİNİN DURUMU İSG Hizmetlerinin Yerine

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI TAPU MÜDURLÜ"ÖÜ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI TAPU MÜDURLÜÖÜ HİZMET STANDARTLARI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI TAPU MÜDURLÜ"ÖÜ ADI TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Taşınmaz Sorgulaması, Kayıt ve Belge örneği istemi 1- İlgilisinin veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı veya pasaportu

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :167 KARAR 167 : Kuran Kursu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu adına, İlçenin Camiatik Mahallesi 310 ada 27 parselin, Belediyemize ait uygun bir arsa ile takas edilmesine İmar Komisyon

Detaylı

TÜRK SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ. 5782 Sayılı Tapu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hakkında TÜSİAD Görüşü

TÜRK SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ. 5782 Sayılı Tapu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hakkında TÜSİAD Görüşü 5782 Sayılı Tapu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hakkında TÜSİAD Görüşü 5782 Sayılı Tapu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun MADDE 2 2644 sayılı Kanunun 36 ncı maddesi aşağıdaki şekilde

Detaylı

A) İrtifak Hakları B) İfraz Hakları C) Tevhit Hakları D) Tescil Hakları E) İntifa Hakları

A) İrtifak Hakları B) İfraz Hakları C) Tevhit Hakları D) Tescil Hakları E) İntifa Hakları www.aktifonline.net 1) Belediye veya valilikler, imar planlarının uygulanması sırasında, bir taşınmazın tamamını kamulaştırmadan o yerin muayyen saha, yükseklikte ve derinliğindeki kısmı üzerinde kamu

Detaylı

Konut Kapıcıları Yönetmeliği

Konut Kapıcıları Yönetmeliği Konut Kapıcıları Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TAŞINMAZLAR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TAŞINMAZLAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TAŞINMAZLAR 2942 KAMULAŞTIRMA KANUNU Kanun Numarası : 2942 Kabul Tarihi : 4/11/1983 HÜLYA BOZKIRAN 05.02.2014 AMAÇ ve KAPSAM Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ROMANYA ARASINDA HUKUKÎ KONULARDA ADLİ YARDIMLAŞMA ANLAŞMASI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ROMANYA ARASINDA HUKUKÎ KONULARDA ADLİ YARDIMLAŞMA ANLAŞMASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ROMANYA ARASINDA HUKUKÎ KONULARDA ADLİ YARDIMLAŞMA ANLAŞMASI Türkiye Cumhuriyeti ile Romanya (bundan böyle "Akit Taraflar" olarak anılacaklardır), Ulusal egemenlik, haklarda eşitlik

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 5510 S. SGK. /88

İlgili Kanun / Madde 5510 S. SGK. /88 T.C YARGITAY 10. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/6153 Karar No. 2017/5875 Tarihi: 19.09.2017 İlgili Kanun / Madde 5510 S. SGK. /88 ÜST DÜZEY YÖNETİCİNİN PRİM BORÇ- LARINDAN SORUMLULUĞU İÇİN HAKLI NEDEN OLMADAN

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNCİRLİOVA TAPU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNCİRLİOVA TAPU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNCİRLİOVA TAPU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Taşınmaz Sorgulaması, Kayıt

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/115,120

İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/115,120 410 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2012/21152 Karar No. 2012/20477 Tarihi: 12.06.2012 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2013/1 İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/115,120 DAVA ŞARTI GİDER AVANSININ

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI PAYLAŞIM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI PAYLAŞIM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI PAYLAŞIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Düzce Üniversitesi çalışanlarının yaptığı

Detaylı

A) Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı:

A) Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı: Kanun Numarası : 634 Kabul Tarihi : 23/6/1965 Yayımlandiğı R. Gazete : Tarih: 2/7/1965 Sayı: 12038 Yayımlandığı Düstur : Tertip: 5 Cilt: 4 Sayfa: 2932 1.Bölüm : Genel Hükümler A) Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı:

Detaylı

AYÇA EBRU CELEP YENİDEN İNŞA VEYA İMAR SEBEBİYLE TAHLİYE VE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRACININ DURUMU

AYÇA EBRU CELEP YENİDEN İNŞA VEYA İMAR SEBEBİYLE TAHLİYE VE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRACININ DURUMU AYÇA EBRU CELEP YENİDEN İNŞA VEYA İMAR SEBEBİYLE TAHLİYE VE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRACININ DURUMU İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR LİSTESİ...XV GİRİŞ...1 Birinci Bölüm 6306 SAYILI AFET

Detaylı

Anahtar Kelimeler : Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, Kamulaştırma, Mülkiyet Hakkının Korunması, Ek Protokol - 1

Anahtar Kelimeler : Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, Kamulaştırma, Mülkiyet Hakkının Korunması, Ek Protokol - 1 T.C. D A N I Ş T A Y Esas No : 2012/3492 Karar No : 2013/5107 Anahtar Kelimeler : Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, Kamulaştırma, Mülkiyet Hakkının Korunması, Ek Protokol - 1 Özeti : Kentsel dönüşüm ve

Detaylı

T.C. D A N I Ş T A Y Yedinci Daire

T.C. D A N I Ş T A Y Yedinci Daire T.C. D A N I Ş T A Y Yedinci Daire Esas No : 2012/4237 Karar No : 2012/7610 Anahtar Kelimeler: Serbest Dolaşıma Giriş Beyannamesi, Yatırım Teşvik Belgesi, Muafiyet Özeti: Yatırım teşvik mevzuatı koşullarına

Detaylı

A) 3 ay. B) 5 ay. C) 3 yıl D) 5 yıl

A) 3 ay. B) 5 ay. C) 3 yıl D) 5 yıl 1.) Bir gayrimenkulün değerlemesi yapılırken, değerinin piyasadaki mevcut emsal değerlerin ortalaması alınmak suretiyle belirlenmesi hangi yöntem doğrultusunda yapılmış sayılır? A) Finansal metot B) Maliyet

Detaylı

ARSA PAYI KAVRAMI, ÖNEMİ, HESAPLANMASI DÜZELTME DAVASI

ARSA PAYI KAVRAMI, ÖNEMİ, HESAPLANMASI DÜZELTME DAVASI TBB Dergisi 2010 (89) Erkan ALPÖĞÜNÇ 493 ARSA PAYI KAVRAMI, ÖNEMİ, HESAPLANMASI DÜZELTME DAVASI Erkan ALPÖĞÜNÇ Giriş Günümüzde arsa fiyatlarının yüksek, müstakil konutların inşasının zor ve oldukça pahalı

Detaylı

BORÇLAR HUKUKU KISA ÖZET HUK110U

BORÇLAR HUKUKU KISA ÖZET HUK110U BORÇLAR HUKUKU KISA ÖZET HUK110U 2 DİKKAT Burada ilk 4 sayfa gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 3 İÇİNDEKİLER; 1. Ünite - Borç İlişkisinin Temel Kavramları- Borçların

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 818.S.BK/161

İlgili Kanun / Madde 818.S.BK/161 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2009/17402 Karar No. 2011/19618 Tarihi: 30.06.2011 İlgili Kanun / Madde 818.S.BK/161 CEZAİ ŞART KARŞILIKLIK İLKESİ BAKİYE ÜCRETİN YANINDA CEZAİ ŞARTINDA İSTENEBİLECEĞİ

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK. Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr

KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK. Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr TARİHSEL SÜREÇ İÇİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM 1950 li yıllarda Sanayileşme ve kentlere GÖÇ Tepki: 1) 1966 yılında «Gecekondu

Detaylı

Dr. MEHMET DOĞAR ÖN ÖDEMELİ KONUT SATIŞI

Dr. MEHMET DOĞAR ÖN ÖDEMELİ KONUT SATIŞI Dr. MEHMET DOĞAR ÖN ÖDEMELİ KONUT SATIŞI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER...IX KISALTMALAR...XIX GİRİŞ...1 Birinci Bölüm ÖN ÖDEMELİ KONUT SATIŞI KAVRAMI, KONUSU, TARAFLARI 1. ÖN ÖDEME KAVRAMI VE TARİHİ

Detaylı

Prof. Dr. Süha TANRIVER Doç. Dr. Emel HANAĞASI

Prof. Dr. Süha TANRIVER Doç. Dr. Emel HANAĞASI Prof. Dr. Süha TANRIVER Doç. Dr. Emel HANAĞASI Bu doküman eğitim amacıyla hazırlanmış ve öğrenciye verilmiştir. İzinsiz çoğaltılması ve satılması halinde gerekli cezaî ve hukukî yollara başvurulacaktır.

Detaylı

EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLAN TAŞINMAZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ÖDEME EMRİNE İLİŞKİN KANUN YARARINA BOZMA KARARI

EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLAN TAŞINMAZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ÖDEME EMRİNE İLİŞKİN KANUN YARARINA BOZMA KARARI Sirküler Rapor 08.10.2013/180-1 EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLAN TAŞINMAZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ÖDEME EMRİNE İLİŞKİN KANUN YARARINA BOZMA KARARI ÖZET : Danıştay Dokuzuncu Daire Başkanlığının 25.04.2013 Tarih,

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/6 İŞYERİ DEVRİ İŞYERİ DEVRİNİN İŞÇİ ALACAKLARINA ETKİSİ

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/6 İŞYERİ DEVRİ İŞYERİ DEVRİNİN İŞÇİ ALACAKLARINA ETKİSİ T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/5438 Karar No. 2016/20280 Tarihi: 17.11.2016 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/6 İŞYERİ DEVRİ İŞYERİ DEVRİNİN İŞÇİ ALACAKLARINA ETKİSİ ÖZETİ İşyeri devri halinde

Detaylı

"Tüketici Aleyhine Başlatılacak İcra Takibinde Parasal Sınır" "Tüketici Aleynine Ba~latllacak icra Takibinde Parasal ~ınırn

Tüketici Aleyhine Başlatılacak İcra Takibinde Parasal Sınır Tüketici Aleynine Ba~latllacak icra Takibinde Parasal ~ınırn "Tüketici Aleyhine Başlatılacak İcra Takibinde Parasal Sınır" "Tüketici Aleynine Ba~latllacak icra Takibinde Parasal ~ınırn T.C. YARGıTAY 13. HUKUK DAIRESI Esas No: 2015/1 0571 Karar No: 2015/8738 Karar

Detaylı

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP ÜÇÜNCÜ BASKI (TIPKI BASIM) İÇİN ÖNSÖZ Şubat 2008 de

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ KANUNU. Genel Hükümler

KAT MÜLKİYETİ KANUNU. Genel Hükümler KAT MÜLKİYETİ KANUNU Kanun Numarası : 634 Kabul Tarihi : 23/6/1965 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 2/7/1965 Sayı : 12038 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 4 Sayfa : 2932 A) Kat mülkiyeti ve kat

Detaylı

HERMESS GAYRIMENKUL YÖNETİM DANIŞMANLIK MÜŞAVİRLİK & DEĜERLEME HİZMETLERİ

HERMESS GAYRIMENKUL YÖNETİM DANIŞMANLIK MÜŞAVİRLİK & DEĜERLEME HİZMETLERİ HERMESS GAYRIMENKUL YÖNETİM DANIŞMANLIK MÜŞAVİRLİK & DEĜERLEME HİZMETLERİ Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Kanun Numarası: 5711 Kabul Tarihi: 14.11.2007 BİRİNCİ BÖLÜM: Genel

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) PAZARLAMA VE PERAKENDE EMLAK KOMİSYONCULUĞU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) PAZARLAMA VE PERAKENDE EMLAK KOMİSYONCULUĞU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) PAZARLAMA VE PERAKENDE EMLAK KOMİSYONCULUĞU ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

Yeni TTK na Göre Şirket Birleşmeleri ve Bölünmeleri. Mustafa TAN E. Gelirler Başkontrolörü YMM

Yeni TTK na Göre Şirket Birleşmeleri ve Bölünmeleri. Mustafa TAN E. Gelirler Başkontrolörü YMM Yeni TTK na Göre Şirket Birleşmeleri ve Bölünmeleri Mustafa TAN E. Gelirler Başkontrolörü YMM Sunum Planı Şirket Birleşmeleri Kolaylaştırılmış Şirket Birleşmesi Borca Batık Şirket Birleşmesi Tam Bölünme

Detaylı

EŞLER ARASINDAKİ MALVARLIĞI DAVALARI

EŞLER ARASINDAKİ MALVARLIĞI DAVALARI Prof. Dr. ŞÜKRAN ŞIPKA & Av. AYÇA ÖZDOĞAN YARGI KARARLARI IŞIĞINDA SORU VE CEVAPLARLA EŞLER ARASINDAKİ MALVARLIĞI DAVALARI YASAL MAL REJİMİNİN TEMEL KAVRAMLARI YASAL MAL REJİMİNİN TASFİYESİ TASFİYE İÇİNDE

Detaylı

Gayrimenkul İle ilgili Diğer Sorular

Gayrimenkul İle ilgili Diğer Sorular Gayrimenkul İle ilgili Diğer Sorular Birden fazla bloktan oluşan apartmanlarda masraflar nasıl karşılanacaktır? Eğer apartman tek parsel üzerinde yer alıyorsa, girişleri farklı birden fazla bloka ayrılması

Detaylı

PROFESYONEL GAYRİMENKUL YÖNETİMİ & UYGULAMALARI DERS NOTU

PROFESYONEL GAYRİMENKUL YÖNETİMİ & UYGULAMALARI DERS NOTU PROFESYONEL GAYRİMENKUL YÖNETİMİ & UYGULAMALARI DERS NOTU MURAT ERGİN İSTANBUL PROFESYONEL GAYRİMENKUL YÖNETİCİLİK DERSİ 1.Tanımlar Anagayrimenkul: Kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütününe denir.

Detaylı

d) Arsanın, bu kanunda yazılı esasa göre bağımsız bölümlere tahsis edilen ortak mülkiyet paylarına (Arsa payı);

d) Arsanın, bu kanunda yazılı esasa göre bağımsız bölümlere tahsis edilen ortak mülkiyet paylarına (Arsa payı); KAT MÜLKİYETİ KANUNU BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler A) Kat mülkiyeti ve kat irtifakı: I - Genel kural: Madde 1 Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ KANUNU Kanun Numarası: 634 Kabul Tarihi: 23/06/1965 Yayımladığı Resmi Gazete Tarihi: 02/07/1965 Yayımladığı Resmi Gazete Sayısı: 12038 BİRİNCİ BÖLÜM: Genel Hükümler A) Kat mülkiyeti ve kat

Detaylı

7-634 SAYILI KAT MÜLKİYETİ YASASI

7-634 SAYILI KAT MÜLKİYETİ YASASI 7-634 SAYILI KAT MÜLKİYETİ YASASI 4133 KAT MÜLKİYETİ KANUNU Kanun Numarası : 634 Kabul Tarihi : 23/6/1965 Yayımlandğı R. Gazete : Tarih : 2/7/1965 Sayı : 12038 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 4

Detaylı

KÜÇÜKÇEKMECE 5. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ DOSYA NO : 2012/434 E.

KÜÇÜKÇEKMECE 5. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ DOSYA NO : 2012/434 E. KÜÇÜKÇEKMECE 5. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ DOSYA NO : 2012/434 E. CEVAP VEREN : Atakent ( Halkalı ) 2 Etap Toplu Yapı Yönetimi VEKİLLERİ : Av. Serdar Özdemir Av. Özge İşeri DAVACI : Abdurrahman Balta - 508/1

Detaylı

SORU: Binalara mantolama yaptırmak zorunlu mudur?

SORU: Binalara mantolama yaptırmak zorunlu mudur? ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL 18.04.2007 tarih ve 5627 sayılı resmi gazete ile yayınlanan Enerji verimliği kanunu ile ilgili sorular iki başlık altında ele alınmıştır. 1-05.12.2008 tarih ve 27075 sayılı resmi

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KAT MÜLKİYETİ UYGULAMALARI İLE SINIRLI AYNİ HAKLAR VE ŞERHLER

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KAT MÜLKİYETİ UYGULAMALARI İLE SINIRLI AYNİ HAKLAR VE ŞERHLER Prof. Dr. Etem Sabâ ÖZMEN Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk ABD Başkanı Doç. Dr. Mehmet ŞENGÜL Avukat KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KAT MÜLKİYETİ UYGULAMALARI İLE SINIRLI AYNİ HAKLAR VE ŞERHLER (6306

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ KONUYLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR.1) KONUNUN TAKDİMİ, ÖNEMİ

İÇİNDEKİLER GİRİŞ KONUYLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR.1) KONUNUN TAKDİMİ, ÖNEMİ I İÇİNDEKİLER GİRİŞ KONUYLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR.1) KONUNUN TAKDİMİ, ÖNEMİ ve SINIRLANDIRILMASI...1 I- Konunun Takdimi ve Önemi...1 Konunun Sınırlandırılması...2.2) ZİLYETLİĞİN İDARİ YOLDAN KORUNMASININ

Detaylı

İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI

İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar Tarihi:03.06.2015 Karar Sayısı: 84516765-301-05/47 Meclis Başkan V.: Şeref BEKTAŞ Meclis Üyesi MECLİS TOPLANTISINA KATILAN ÜYELER: SEMRA AKSU, MEHMET TAŞTAN,

Detaylı

Kiralananın Devri ve Sınırlı Ayni Hakka Konu Olması

Kiralananın Devri ve Sınırlı Ayni Hakka Konu Olması Yrd. Doç. Dr. Seda ÖKTEM ÇEVİK Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Kira Sözleşmesine Etkisi Bakımından Kiralananın Devri ve Sınırlı Ayni Hakka Konu Olması İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII

Detaylı

5711 SAYILI KANUN İLE 634 SAYILI KAT MÜLKİYETİ KANUNU NDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ İÇEREN BİRLEŞTİRİLMİŞ TAM YASA METNİ

5711 SAYILI KANUN İLE 634 SAYILI KAT MÜLKİYETİ KANUNU NDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ İÇEREN BİRLEŞTİRİLMİŞ TAM YASA METNİ Bu Kitapçık KatMulkiyeti.Com Tarafından Hazırlanmıştır. 5711 SAYILI KANUN İLE 634 SAYILI KAT MÜLKİYETİ KANUNU NDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ İÇEREN BİRLEŞTİRİLMİŞ TAM YASA METNİ KAT MÜLKİYETİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ KANUNU. Kanun Numarası : 634. Kabul Tarihi : 23/6/1965. Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 2/7/1965 Sayı : 12038

KAT MÜLKİYETİ KANUNU. Kanun Numarası : 634. Kabul Tarihi : 23/6/1965. Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 2/7/1965 Sayı : 12038 KAT MÜLKİYETİ KANUNU Kanun Numarası : 634 Kabul Tarihi : 23/6/1965 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 2/7/1965 Sayı : 12038 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 4 Sayfa : 2932 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ KANUNUNUN 19/2. MADDESiNDEKi RlZA VE MUVAFAKATIN İSBATI HAKKINOA BİR İNCELEME

KAT MÜLKİYETİ KANUNUNUN 19/2. MADDESiNDEKi RlZA VE MUVAFAKATIN İSBATI HAKKINOA BİR İNCELEME KAT MÜLKİYETİ KANUNUNUN 19/2. MADDESiNDEKi RlZA VE MUVAFAKATIN İSBATI HAKKINOA BİR İNCELEME I- OLAY Av. Orhan YILMAZ(*) Davacı, kat mülkiyetine konu bir apartmanda iki kişi tarafından kat maliklerinin

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /6, S. İşK/14 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/1888 Karar No. 2015/6201 Tarihi:

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /6, S. İşK/14 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/1888 Karar No. 2015/6201 Tarihi: İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /6,57 1475 S. İşK/14 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/1888 Karar No. 2015/6201 Tarihi: 19.02.2015 İŞYERİ DEVRİNİN İŞÇİLİK ALACAKLARINA ETKİLERİ KIDEM TAZMİNATINDAN

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ KANUNU

KAT MÜLKİYETİ KANUNU KAT MÜLKİYETİ KANUNU Kanun Numarası: 634 Kabul Tarihi: 23/06/1965 Yayımladığı Resmi Gazete Tarihi: 02/07/1965 Yayımladığı Resmi Gazete Sayısı: 12038 I - GENEL KURAL: BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER A KAT

Detaylı

TASARRUFUN İPTALİ DAVALARI

TASARRUFUN İPTALİ DAVALARI TASARRUFUN İPTALİ DAVALARI İİK. nun 277. vd maddelerinde düzenlenmiştir. Her ne kadar İİK. nun 277/1 maddesinde İptal davasından maksat 278, 279 ve 280. maddelerde yazılı tasarrufların butlanına hükmetmektir.

Detaylı

VERGİ SORUMLUSUNUN İDARİ DAVA AÇMA HAKKININ BULUNDUĞUNA İLİŞKİN KANUN YARARINA BOZULMASINA İLİŞKİN KARAR YAYIMLANDI

VERGİ SORUMLUSUNUN İDARİ DAVA AÇMA HAKKININ BULUNDUĞUNA İLİŞKİN KANUN YARARINA BOZULMASINA İLİŞKİN KARAR YAYIMLANDI Sirküler Rapor 20.12.2011/ 149-1 VERGİ SORUMLUSUNUN İDARİ DAVA AÇMA HAKKININ BULUNDUĞUNA İLİŞKİN KANUN YARARINA BOZULMASINA İLİŞKİN KARAR YAYIMLANDI ÖZET : Danıştay Üçüncü Daire Başkanlığının 17.10.2011

Detaylı

Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri

Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri Başvuru Online Başvuru ve SMS Yoluyla Bilgilendirme (2010/21) Emlakçıların Ön Başvuru İle İş Takibi Uygulaması

Detaylı

ŞİRKETLER DEĞİŞİKLİK YASASI. 28/1987 Sayılı Yasa

ŞİRKETLER DEĞİŞİKLİK YASASI. 28/1987 Sayılı Yasa 1 Haziran, 1987 ŞİRKETLER DEĞİŞİKLİK YASASI 28/1987 Sayılı Yasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim fasıl 113 1. Bu Yasa, Şirketler (Değişiklik) Yasası olarak

Detaylı

TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI

TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI EĞĠTĠM 2009 TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI DEĞERLEME UZMANLIĞI SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI hazırlananlar ile konuya ilgi duyan herkes katılabilir Program,Değerleme Uzmanlığında yer alan 5 Modülden oluşmuş

Detaylı

KAPALIÇARŞI BASİT ONARIM VE TADİLAT YÖNETMELİĞİ

KAPALIÇARŞI BASİT ONARIM VE TADİLAT YÖNETMELİĞİ KAPALIÇARŞI BASİT ONARIM VE TADİLAT YÖNETMELİĞİ 1 KAPALIÇARŞI DA YAPILACAK OLAN BASİT ONARIM VE TADİLATA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME VE GÜNCEL MEVUZATA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR: Kapalıçarşı kapsamında bulunan

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN

KAT MÜLKİYETİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN KAT MÜLKİYETİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN Kanun No. 5711 Kabul Tarihi: 14/11/2007 MADDE 1 23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 3 üncü maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları

Detaylı