Eğitim İhtiyaçları Analizi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Eğitim İhtiyaçları Analizi"

Transkript

1 Eğitim İhtiyaçları Analizi Kısa Özet ADAPTESK projesinin iki bileşeni bulunmaktadır: 1. TESK in eğitim kapasitesinin geliştirilmesi. 2. Esnaf ve sanatkârların eğitilmesi. Proje kapsamındaki tüm faaliyetler TESK Genel Merkezi nde ve 8 pilot ilde gerçekleştirilmektedir. Projenin uygulama safhasına ilişkin planlanmasının bir parçası olarak, ADAPTESK Teknik Destek Ekibi (TDE) aşağıdaki dört hedefe ulaşmak üzere eğitim ihtiyaçları analizi yapmıştır: 1. Pilot illerdeki birlik ve odaların güçlü ve zayıf yanlarının tespit edilmesi. 2. Paydaşlarla gerçekleştirilecek toplantıların nasıl yapılacağına ilişkin bir yaklaşım belirlenmesi. 3. Eğitimlere dair bir yaklaşım belirlenmesi. Bu kapsamda özellikle aşağıdaki hususlar dikkate alınmıştır: A. Eğiticiler için uygun eğitimlerin belirlenmesi (eğiticilerin eğitimi Faaliyet 1.8) B. Personele yönelik uygun eğitimlerin belirlenmesi (Faaliyet 1.9). C. Oda ve birlik yöneticilerine yönelik uygun eğitimlerin belirlenmesi (Faaliyet 1.10). D. Esnaf ve sanatkârlara yönelik uygun eğitimlerin belirlenmesi (Faaliyet 2.1). E. Ulusal Mesleki Yeterlilik sertifikalarına yönelik bir eğitim ve sertifikalandırma yaklaşımının belirlenmesi (Faaliyet 1.11). 4. Çalışma ziyaretlerine yönelik yaklaşımın gözden geçirilerek iyileştirilmesi.

2 Aşağıda yer alan bölümde eğitim ihtiyaçları analizinde elde edilen bulgular yukarıdaki dört başlık çerçevesinde ele alınacaktır. I Pilot İllerdeki Birlik ve Odaların Güçlü ve Zayıf Yanlarının Tespit Edilmesi Birliklerin pek çoğu projeyi ve projenin kendileri için sağlayacağı potansiyel faydaları heyecanla karşılamıştır. Bazı birlikler, kurumsal yapıları ile ilgili çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Ayrıca bazı birlikler, istihdam edebilecekleri eğitici sayısı konusunda da sorunlar yaşamaktadır. Dolayısıyla bu durum, proje hedeflerine ulaşılması, söz gelimi 23,250 kişinin proje kapsamında eğitim alması konusunda sorunlar yaratabilir. Birlikler, projenin eğitim faaliyetleri kapsamında %30 luk kadın katılımını sağlama konusunda çeşitli zorluklar yaşayacaktır. Proje ileriye dönük bir adım olarak eğitimlere kadınları katmaya çalışacaktır, bununla birlikte söz konusu hedefin gerçekleştirilmesi yine de kolay olmayacaktır. İş Tanımında [ToR] daha önceden belirlenmiş olan öncelikli sektörler hali hazırda hedef illerde bir anlam ifade etmemektedir, zira bu öncelikli sektörler en büyük ve en önemli odaları kapsamamaktadır. Bu sebeple, proje pilot illerden gelen taleplerin karşılanmasını ve projenin tüm mevcut eğitim imkânlarından faydalanmasını sağlamak üzere bu kapsamı öncelikli sektörlerin ötesine geçecek şekilde genişletecektir. Proje, TESK in talebi üzerine Ankara daki birlik yerine beş federasyonla birlikte çalışmalarını yürütecektir. Bu durum esnaf ve sanatkârların eğitimlere dâhil edilmelerini daha zor hale getirebilir. II Paydaşlarla Gerçekleştirilecek Toplantıların Nasıl Yapılacağına İlişkin Bir Yaklaşım Belirlenmesi Proje kapsamında paydaşlarla ve odalarla bir dizi toplantı gerçekleştirilecektir. (1.5 ten 1.7 ye kadarki Faaliyetler). Toplantılar belli bir konuya yönelik olmalı ve mümkün olduğunca kısa sürmelidir.

3 III Bütün sektörler Faaliyet 1.7 kapsamındaki toplantılara katılabilir; öncelikli sektör yaklaşımından vazgeçilecektir. Toplantılar için mümkün olduğu ölçüde EDM ler ve birlik tesisleri kullanılacaktır. EDM lerdeki toplantı odaları çoğunlukla azami 30 kişilik toplantılar için tasarlanmıştır. TDE uygun olan tüm durumlarda bu tesislerden faydalanacaktır. Eğitimlere Dair Bir Yaklaşım Belirlenmesi III-A Eğiticilerin Eğitimine Dönük Yaklaşım (Eğiticilerin Eğitimi Faaliyet 1.8) Pek çok EDM nin personeli bulunmamakta ya da çok az sayıda personeli bulunmaktadır. Bu sebeple proje EDM personelinin eğitilmesini bir hedef olarak belirleyemez. Eğiticilerin pek çoğu serbest zamanlı olarak çalışmaktadır. Dolayısıyla eğitimlerde hem oda ve federasyonlar, hem de EDM ler hedeflenmelidir. EDM lerde çalışan personel kişisel gelişim, girişimcilik, kalite yönetimi, işletme/iş geliştirme, müşteri memnuniyeti, tescilli marka/patent tasarımı ile iş organizasyonu ve yönetimi konularında eğitim almak istediklerini belirtmişlerdir. Eğitimler kapsamında hem pilot illerde hem de diğer illerde yer alan EDM ve oda & birliklerden 50 kişi, 21 gün boyunca eğitilecektir. 21 günlük bu süre, 4 gruba bölünmüştür. III-B Oda ve Birliklerin Personelinin Eğitimine Yönelik Yaklaşım (Faaliyet 1.9) Hedef illerdeki birliklerde istihdam edilen personel, özellikle şu konularda eğitim almayı istediklerini belirtmiştir: İş danışmanlığı & rehberliği, iş organizasyonu & yönetimi, bilgi & veri toplama, müşteri memnuniyeti, dış kaynakların tespit edilmesi ve kariyer planlama. Proje kapsamında birlik, oda ve federasyonlarda görevli toplam 720 personel eğitim alacaktır. Eğitim programları personel gruplarına göre değişiklik gösterecek olup aşağıdaki konuları içerecektir: Türkiye deki esnaf sanatkârlar ve ilgili kuruluşları. İş danışmanlığı ve eğitimlerin rolü.

4 Oda ve birlikler tarafından sunulmakta olan hizmetler. Farkındalık oluşturma & iş hizmetlerinin pazarlanması. Girişimcilik & işletme geliştirme. İş Organizasyonu & Yönetimi. Bilgi & Veri Toplama. Müşteri Memnuniyeti. Kişisel Gelişim (iletişim, zaman yönetimi vs. de dâhil olmak üzere) Kariyer Planlama. EDM Yönetimi. III-C Oda ve Birlik Yöneticilerinin Eğitimine Yönelik Yaklaşım (Faaliyet 1.10): Birlik ve federasyonların yöneticileri arasında başkanlar, genel sekreterler ve yönetim kurulu üyeleri yer almaktadır. Birlik ve federasyonların yöneticileri öncelikli olarak şu konulara ilgi duymaktadır: iş danışmanlığı & rehberliği, girişimcilik & işletme geliştirme, iş organizasyonu & yönetimi, bilgi & veri toplama, müşteri memnuniyeti ve iletişim. Proje kapsamında 720 den fazla başkan, genel sekreter ve yönetim kurulu üyesine eğitim verilecektir. Başkanlara, genel sekreterlere ve yönetim kurulu üyelerine verilecek olan eğitimler değişiklik gösterecektir. Bununla birlikte genel olarak aşağıdaki konular eğitimlere dâhil edilecektir: Türkiye deki esnaf sanatkârlar ve ilgili kuruluşları. İş danışmanlığı ve eğitimlerin rolü. Oda ve birlikler tarafından sunulmakta olan hizmetler. İş hizmetlerine yönelik farkındalık oluşturma Girişimcilik & işletme geliştirme. Esnaf ve sanatkârların istihdam edilebilirliği ve uyum yetenekleri.

5 İş Organizasyonu & Yönetimi. Kişisel Gelişim (iletişim, zaman yönetimi vs. de dâhil olmak üzere) Bilgi & veri toplama. Müşteri memnuniyeti. Birlikler için iş planı hazırlama. Kişisel gelişim / kariyer planlama. Proje ve dış kaynakların tespit edilmesi. EDM yönetimi. III-D Esnaf ve Sanatkârların Eğitimine Yönelik Yaklaşım (Faaliyet 2.1). Proje kapsamında toplam 23,250 esnaf ve sanatkâra eğitim verilecektir. Esnaf ve sanatkârlar özellikle aşağıdaki genel konular üzerine eğitim almak istediklerini belirtmişlerdir: Müşteri memnuniyeti. Girişimcilik. İşletme & iş geliştirme Kişisel gelişim & hayat boyu öğrenme. Çalışma ve iş etiği. İletişim. İş organizasyonu ve yönetimi. Satış ve pazarlama. Sektörlere özel eğitim konuları her bir pilot ilin sahip olduğu altyapıya göre belirlenecektir. Proje kapsamında aşağıda yer alan işle ilgili genel konular üzerine eğitim verilecektir: Girişimcilik.

6 İşletme geliştirme / iş geliştirme. Kişisel gelişim / hayat boyu öğrenme. İş organizasyonu / yönetimi. Satış ve pazarlama teknikleri. Müşteri memnuniyeti. Kalite yönetimi. İletişim. Çevrenin korunması. E-ticaret. Çalışma / iş etiği. İnovasyon / uyum. Proje kapsamında, her bir pilot ildeki mevcut altyapıya bağlı olarak aşağıdaki sektörlerde eğitim sunulacaktır: Metal / makine. Gıda hizmetleri. Ulaşım hizmetleri. Elektrik / Elektronik. Gıda üretimi. Ahşap. Sağlık / güzellik hizmetleri. Araba / motorlu taşıtlar. Kâğıt / baskıcılık. Tekstil. III-E MYK sertifikasına yönelik eğitim ve sertifikalandırma faaliyetlerine yönelik yaklaşım

7 IV Gaziantep, MYK tarafından akredite edilerek sertifikalı eğitim verme potansiyeli olan tek ildir. Bursa hâlihazırda MYK tarafından akredite edilmiştir. Bununla birlikte geri kalan 6 merkezin sertifikalı eğitim verebilmeleri için donanım ve personel bakımından gelişmesi gerekmektedir. EDM lerde 20 personele yeterlilik ve standartlarla ilgili eğitim verilebilmesi için yeterli sayıda personel bulunmamaktadır. Birlik ve odalar ile TESK arasında yapılacak anlaşma çerçevesinde birlik ve odalardan bir kısım personelin bu eğitimlere dâhil edilmesi gerekmektedir. Çalışma Ziyaretlerine Yönelik Yaklaşım Proje kapsamında AB ülkelerine üç, Gaziantep ve Manisa illerine iki çalışma ziyareti gerçekleştirilecektir. 4 Nisan 2016 Michael B. Dan Not: Bu özet, en son EİA çalışmasını takiben projenin uygulanışına ilişkin alınan kararları da içermektedir.

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 MERSİN

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 MERSİN Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 MERSİN Proje Detayları ADAPTESK PROJE ÖZETİ BAŞLANGIÇ TARİHİ: 31.07.2015 PROJE SÜRESİ: 23 Ay FAYDALANICI:

Detaylı

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 ŞANLIURFA

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 ŞANLIURFA Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 ŞANLIURFA Proje Detayları ADAPTESK PROJE ÖZETİ BAŞLANGIÇ TARİHİ: 31.07.2015 PROJE SÜRESİ: 23 Ay FAYDALANICI:

Detaylı

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 ERZURUM

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 ERZURUM Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 ERZURUM Proje Detayları ADAPTESK PROJE ÖZETİ BAŞLANGIÇ TARİHİ: 31.07.2015 PROJE SÜRESİ: 23 Ay FAYDALANICI:

Detaylı

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.6 Yaygınlaştırma Çalıştayları Ankara

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.6 Yaygınlaştırma Çalıştayları Ankara Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.6 Yaygınlaştırma Çalıştayları Ankara (Temel Kaynak: DPT 2006 sürümü) Esnaf ve Sanatkarların

Detaylı

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 BURSA

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 BURSA Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 BURSA Proje Detayları ADAPTESK PROJE ÖZETİ BAŞLANGIÇ TARİHİ: 31.07.2015 PROJE SÜRESİ: 23 Ay FAYDALANICI:

Detaylı

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 ORDU

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 ORDU Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 ORDU Proje Detayları ADAPTESK PROJE ÖZETİ BAŞLANGIÇ TARİHİ: 31.07.2015 PROJE SÜRESİ: 23 Ay FAYDALANICI:

Detaylı

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Operasyonu TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.9 Genel Sekreter ve Personel Eğitimi Kurumsal

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Operasyonu TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.9 Genel Sekreter ve Personel Eğitimi Kurumsal Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Operasyonu TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.9 Genel Sekreter ve Personel Eğitimi Kurumsal Gelişim Planı Kasım 2016 Kurumsal Gelişim Planlaması Kurumsal

Detaylı

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI 15 Ekim 2012 Mehmet Ali ÖZKAN İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı 1 SUNUM PLANI I- İşgücü Piyasası Göstergeleri II- Mesleki Eğitim ve

Detaylı

Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi Esnaf ve Sanatkarlara Sunulan Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri «Bütüncül Hizmet Modeli»

Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi Esnaf ve Sanatkarlara Sunulan Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri «Bütüncül Hizmet Modeli» Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi Esnaf ve Sanatkarlara Sunulan Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri «Bütüncül Hizmet Modeli» Aişe Akpınar 25-30 Temmuz 2016 (Temel Kaynak: DPT 2006 sürümü) Sunulan Hizmetler

Detaylı

ESNAF VE SANATKÂRLARIN UYUM YETENEĞİNİN ARTTIRILMASI OPERASYONU TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.16 Birinci Tur Politika Çalışma Grubu Toplantısı Mart

ESNAF VE SANATKÂRLARIN UYUM YETENEĞİNİN ARTTIRILMASI OPERASYONU TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.16 Birinci Tur Politika Çalışma Grubu Toplantısı Mart ESNAF VE SANATKÂRLARIN UYUM YETENEĞİNİN ARTTIRILMASI OPERASYONU TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.16 Birinci Tur Politika Çalışma Grubu Toplantısı Mart 2017 ADAPTESK PROJE ÖZETİ BAŞLANGIÇ TARİHİ: 31.07.2015

Detaylı

ULUSAL KLİNİK ARAŞTIRMA ALTYAPI AĞI (TUCRIN) UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ULUSAL KLİNİK ARAŞTIRMA ALTYAPI AĞI (TUCRIN) UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSAL KLİNİK ARAŞTIRMA ALTYAPI AĞI (TUCRIN) UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 2012 SUNUŞ Bilimsel araştırmaların günümüzdeki haliyle daha karmaşık ve zorlu sorulara cevap arandıkça, daha fazla

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

BELGESİ. YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21

BELGESİ. YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21 TÜRKİYE HAYAT BOYU ÖĞRENME STRATEJİ BELGESİ YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21 Dr. Mustafa AKSOY Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Operasyon Koordinatörü mustafaaksoy@meb.gov.tr

Detaylı

Finansman BaĢlama bitiģ Yüklenici Ülke Toplam proje bütçesi. n adı 01 Ocak 2008- Türkiye 243.025 $ 100% 15 ĠSKUR-KOSGEB-BTC BTC

Finansman BaĢlama bitiģ Yüklenici Ülke Toplam proje bütçesi. n adı 01 Ocak 2008- Türkiye 243.025 $ 100% 15 ĠSKUR-KOSGEB-BTC BTC Bölgesel Kalkınma Girişimi Bakü- Tiflis- Ceyhan (BTC) Boru Hattı Projesi: Sektörler Arası ĠĢbirliğine Dayalı Ġstihdamı GeliĢtirme ve GiriĢimciliği Ref 3 Proje baģlığı Destekleme Projesi- Çukurova Bölgesi

Detaylı

İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri. Danışmanlığı

İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri. Danışmanlığı İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri Danışmanlığı bölümünde çalışan profesyonellerimiz, birçok yerel ve uluslararası şirkette, organizasyon çapında risk ve kurumsal yönetim konularında yardımcı olmak ve

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ Rektörlük. Sayı : E Konu : Mesleki Eğitim Kongresi: Sağlık

T.C. İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ Rektörlük. Sayı : E Konu : Mesleki Eğitim Kongresi: Sağlık T.C. İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ Rektörlük Sayı : 31675095-051.01-E.1800017186 04.04.2018 Konu : Mesleki Eğitim Kongresi: Sağlık DAĞITIM YERLERİNE Üniversitemiz Plato Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

(Temel Kaynak: DPT 2006 sürümü)

(Temel Kaynak: DPT 2006 sürümü) Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.5 Birinci Oturum İl Rehberlik Seminerleri Mayıs 2016 (Temel Kaynak: DPT 2006 sürümü) Esnaf ve

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı 3i Programme Taahhütname ARKA PLAN BİLGİSİ Temel denetim alanları olan mali denetim, uygunluk denetimi ve performans denetimini kapsayan kapsamlı bir standart seti (Uluslararası

Detaylı

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY «Arayüz yapılarının kullanıcı odaklı yaklaşımlarla ihtiyaca yönelik hizmetler verebilmesi için kapasitelerinin ve yetkinliklerinin arttırılması» Proje Ekibi Yürütücü: Marmara

Detaylı

TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları

TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı gelecek dönemdeki çalışmalarına yol vermesi amacıyla 128 paydaşın katılımı ile TR83 Bölgesi nde

Detaylı

KOBİ LERDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ

KOBİ LERDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KOBİ LERDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ II. İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KONGRESİ 2-3 Mayıs 2003 ADANA Mehmet Atilla SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI Ülkemizde İstihdam (2000 yılı Sivil Kesim) İstihdam Durumu Ücretli Çalışanlar

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

18- EĞİTİM, ÖĞRETİM VE GENÇLİK

18- EĞİTİM, ÖĞRETİM VE GENÇLİK 18- EĞİTİM, ÖĞRETİM VE GENÇLİK Göçmen İşçi Çocuklarının Eğitimine İlişkin Yönetmelik, 14 Kasım 2002 tarih ve 24936 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik kapsamında yapılan

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER STRATEJİK AMAÇLAR 1 BİLİMSEL GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ BİR ÜNİVERSİTE OLMAK STRATEJİK HEDEF 1.1 İnsan kaynağının akademik beceri, nitelik ve etkin araştırma yapabilme kapasitesinin arttırılması STRATEJİK

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri

Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri Yyyzaffer Elmas Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri Prof.Dr.Muzaffer Elmas Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı elmas@yokak.gov.tr WEB tabanlı İç Değerlendirme Raporları ve Performans Göstergeleri

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.2019/13-00364 İstanbul, 11/02/2019 Konu: İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Hk. ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Ankara Katma değerli ihracatımızın artırılması

Detaylı

MerSis. Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri

MerSis. Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri MerSis Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri Bilgi Teknolojileri risklerinize karşı aldığınız önlemler yeterli mi? Bilgi Teknolojileri Yönetimi danışmanlık hizmetlerimiz, Kuruluşunuzun Bilgi

Detaylı

ULUSLARARASI İŞGÜCÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI

ULUSLARARASI İŞGÜCÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ULUSLARARASI İŞGÜCÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PROJE HAKKINDA Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü

Detaylı

STRATEJİK PLAN ( ) 2017 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN ( ) 2017 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2017 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi GEEL SK. YRD. - ORG. Müşteri/Üye İlişkileri ve İletişim Teknikleri GEEL SK. YRD. - ORG.

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı SGK KOSGEB. Maliye Bakanlığı SGK KOSGEB İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı SGK KOSGEB. Maliye Bakanlığı SGK KOSGEB İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ 1. Sektörde mevcut istihdam imkanları geliştirilecektir. 1.1 Kadın istihdamı ÇSGB () Kadın istihdamını geliştirmeye yönelik aktif işgücü politikaları uygulanacaktır. İlk

Detaylı

Mesleki Eğitimde Gelişmeler

Mesleki Eğitimde Gelişmeler AB Bakanlığı / Ulusal Ajans «Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi» Yerel Yönetimler İçin Avrupa dan Yenilikçi Uygulamalar Transferi Bölgesel Çalıştayı. Mesleki Eğitimde Gelişmeler

Detaylı

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz?

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz? Türkiye nin en popüler iş arama ve işe alma platformları olan yenibiriş.com da 1500, kariyer.net te ise 2000 e yakın İç Kontrol başlıklı ilan bulunmaktadır. İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere

Detaylı

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi şirketlerde inovasyon yönetimi

Detaylı

SOFYA TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ

SOFYA TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ Teşvik Mekanizmasının Tanımı 1 İşletmelerde inovasyonların kanalize edilmesine destek 2 Yeni şirketlerin inovasyon geliştirmesine yönelik destek Başvurabilecek Adaylar 3 mali yılını doldurmuş olan mikro

Detaylı

Bilgilendirme Toplantısı

Bilgilendirme Toplantısı ZaferİN Operasyonu KOBİ Danışmanlık Hizmetleri Bilgilendirme Toplantısı 27 Nisan 2017 Afyonkarahisar TSO ZAFER-İN OPERASYONU BİLGİLENDİRME VE FARKINDALIK ARTTIRMA TOPLANTISI GÜNDEMİ 1. Mevcut Durum Değerlendirmesi

Detaylı

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ 53 TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ İKİNCİ BÖLÜM 1. Sektörde mevcut istihdam imkanları geliştirilecektir. 1.1 Kadın istihdamı / Kadın istihdamını geliştirmeye yönelik aktif işgücü politikaları uygulanacaktır.

Detaylı

TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ

TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ N. PINAR IŞIN Proje Koordinatörü, Uluslararası İlişkiler Müdürü Uluslararası gereksinimler KOSGEB neden gündeme aldı? Yüksek tasarruf potansiyeli Hukuki

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının

Detaylı

BÖLGESEL TURİZM GELİŞTİRME KOMİTELERİ BİLGİ NOTU

BÖLGESEL TURİZM GELİŞTİRME KOMİTELERİ BİLGİ NOTU Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayali Turizm Stratejisi ve Eylem Planı BÖLGESEL TURİZM GELİŞTİRME KOMİTELERİ BİLGİ NOTU TRA1 / 2012 Her hakkı saklıdır. ÖNSÖZ Bu doküman, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Stratejik Ortaklıklar AE2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği: Stratejik Ortaklıklar Bilgi Ortaklıkları Sektörel

Detaylı

KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ

KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ Referans Numarası: TRH3.1.LLLII/P-03/5 PROJE TANITIM BROŞÜRÜ DEĞE RK A T ÖĞRENMEK İÇ GEÇ DEĞİL!!! ÇİN Proje Kısa Tanıtımı Proje Adı

Detaylı

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ ve İSTE-TTO TEKNOLOJİ TRANSFERİ OFİSİ NEDİR? Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); Akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE)

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) 1 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) Türkiye, artan dış ticaret hacmi ve ekonomik performansı ile dünya ekonomisinde önemli bir aktör haline gelmiştir.

Detaylı

ESNAF VE SANATKÂRLARIN UYUM YETENEĞİNİN ARTTIRILMASI OPERASYONU TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.15 Birinci Tur İl Çalışma Grubu Toplantıları Şubat /

ESNAF VE SANATKÂRLARIN UYUM YETENEĞİNİN ARTTIRILMASI OPERASYONU TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.15 Birinci Tur İl Çalışma Grubu Toplantıları Şubat / ESNAF VE SANATKÂRLARIN UYUM YETENEĞİNİN ARTTIRILMASI OPERASYONU TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.15 Birinci Tur İl Çalışma Grubu Toplantıları Şubat / Mart 2017 ADAPTESK PROJE ÖZETİ BAŞLANGIÇ TARİHİ: 31.07.2015

Detaylı

Sıra No Tarih Saat Ders No Yöntem Ders Adı Dak San :00 1 Ders Sınavın Giriş Şartları ve Sınavın Genel Yapısı :15 1 Ders En Önemli

Sıra No Tarih Saat Ders No Yöntem Ders Adı Dak San :00 1 Ders Sınavın Giriş Şartları ve Sınavın Genel Yapısı :15 1 Ders En Önemli Sıra No Tarih Saat Ders No Yöntem Ders Adı Dak San 1 11.2 7:00 1 Ders Sınavın Giriş Şartları ve Sınavın Genel Yapısı 6 0 2 11.2 7:15 1 Ders En Önemli Varsayım 2 16 3 11.2 7:30 1 Ders PMP Sınav Başvurusu

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Sinop Yatırım Destek Ofisine İlişkin Genel

Detaylı

Danışmanlık ve Dışgöz Hizmetleri

Danışmanlık ve Dışgöz Hizmetleri Danışmanlık ve Dışgöz Hizmetleri ZEYNEP ATASOY KİMDİR? Zeynep Atasoy 1970 İzmir doğumlu Zeynep Atasoy, profesyonel hayatına 1992 yılında Unilever Algida firmasında başladı. Satış Temsilcisi, Özel Satış

Detaylı

EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ ve SONUÇ RAPORU

EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ ve SONUÇ RAPORU EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ ve SONUÇ RAPORU GİRİŞ Takım Çalışmanın kapsamı İş planı Yöntem İş Takvimi Çıktılar TAKIM EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ TAKIMI İnsan Kaynaklar Uzmanı: Zeynep Kırhan Yasatekin Eğitim İhtiyaç

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ (TÜSEM) KONSEYİ

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ (TÜSEM) KONSEYİ TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ (TÜSEM) KONSEYİ TÜRKİYE DE SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÇALIŞMALARININ AKREDİTASYONUNA İLİŞKİN ÇALIŞMA ÖNERİSİ Ocak 2016 TÜRKİYE DE SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ MESLEK DERSİ ÖĞRETMENLERİ VE EĞİTİCİLERİNİN SÜREKLİ MESLEKİ GELİŞİMİ

TÜRKİYE DEKİ MESLEK DERSİ ÖĞRETMENLERİ VE EĞİTİCİLERİNİN SÜREKLİ MESLEKİ GELİŞİMİ TÜRKİYE DEKİ MESLEK DERSİ ÖĞRETMENLERİ VE EĞİTİCİLERİNİN SÜREKLİ MESLEKİ GELİŞİMİ YÖNETİCİ ÖZETİ Avrupa Eğitim Vakfı adına Sayın Ahmet Besim Durgun Araştırma Öğretmenler ve eğiticilerin meslekî gelişiminin

Detaylı

Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi

Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi Proje Finansmanı: Avrupa Komisyonu Yararlanıcı Kurum: İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Proje Yürütücüsü: Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı

Detaylı

Esas Sosyal 2017 İlk Fırsat Programı Değerlendirme Raporu. III. Paydaşlara göre Genel Değerlendirmeler ve Geri Bildirimler

Esas Sosyal 2017 İlk Fırsat Programı Değerlendirme Raporu. III. Paydaşlara göre Genel Değerlendirmeler ve Geri Bildirimler Esas Sosyal 2017 İlk Fırsat Programı Değerlendirme Raporu İÇİNDEKİLER I. İzleme Değerlendirme Yöntemi II. Yönetici Özeti III. Paydaşlara göre Genel Değerlendirmeler ve Geri Bildirimler 1 I. İzleme Değerlendirme

Detaylı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Bu program Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Kadın İşletmelerine Finansman

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı ASPB SGK KOSGEB. Maliye Bakanlığı SGK KOSGEB

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı ASPB SGK KOSGEB. Maliye Bakanlığı SGK KOSGEB TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ 1. Sektörde mevcut istihdam imkanları geliştirilecektir. 1.1 Kadın istihdamı (İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) Hazine Müsteşarlığı ASPB Kadın istihdamını geliştirmeye

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

KTÜ STRATEJİK PLAN 2014-2018 10. KALKINMA PLANI 2014-2018

KTÜ STRATEJİK PLAN 2014-2018 10. KALKINMA PLANI 2014-2018 10. KALKINMA PLANI KTÜ STRATEJİK PLAN 10. Kalkınma Planında Yer Alan Politikalarla Örtüşen Hedef ve Faaliyetlerimiz Nitelikli İnsan, Güçlü Toplum Yenilikçi Üretim, İstikrarlı Yüksek Büyüme Yaşanabilir

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I 18 Ekim 2012 Ankara GÜNDEM 9.30-9.45 İhracat Genel Müdür Yardımcısı

Detaylı

TEKLIF ÇAĞRILARI SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) AB VE TÜRKIYE ARASINDA KAPSAMINDA YAYIMLANAN. Fikirden Projeye. Hazırlayan: Öğr. Gör.

TEKLIF ÇAĞRILARI SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) AB VE TÜRKIYE ARASINDA KAPSAMINDA YAYIMLANAN. Fikirden Projeye. Hazırlayan: Öğr. Gör. ADAPAZARİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ PROJE DESTEK BİRİMİ AB VE TÜRKIYE ARASINDA SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) KAPSAMINDA YAYIMLANAN TEKLIF ÇAĞRILARI Hazırlayan: Öğr. Gör. Hakan ERYÜZLÜ Adres : Sakarya Üniversitesi

Detaylı

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.7 Birinci Oturum Bilgilendirme

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.7 Birinci Oturum Bilgilendirme Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.7 Birinci Oturum Bilgilendirme Toplantıları Mayıs 2016 Proje Detayları ADAPTESK PROJE ÖZETİ BAŞLANGIÇ

Detaylı

BUTEKOM BURSA TEKSTİL & KONFEKSİYON AR-GE MERKEZİ

BUTEKOM BURSA TEKSTİL & KONFEKSİYON AR-GE MERKEZİ BUTEKOM BURSA TEKSTİL & KONFEKSİYON AR-GE MERKEZİ 1 BUTEKOM; ortak fayda sağlamak, firmalarda Ar-Ge ve yenilikçilik bilincini geliştirmek firmaların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yapmak için kurulan

Detaylı

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Daha kapsayıcı bir toplum için sözlerini eyleme dökerek çalışan iş dünyası ve hükümetler AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Avrupa da önümüzdeki

Detaylı

ZaferİN Operasyonu KOBİ ve Kamu Görevlileri Eğitimleri Bilgilendirme Toplantısı. 5 Aralık 2016 Uşak

ZaferİN Operasyonu KOBİ ve Kamu Görevlileri Eğitimleri Bilgilendirme Toplantısı. 5 Aralık 2016 Uşak ZaferİN Operasyonu KOBİ ve Kamu Görevlileri Eğitimleri Bilgilendirme Toplantısı 5 Aralık 2016 Uşak Eğitim Konuları Nasıl Belirlendi? 1. Sektörlere uygulanan anketler sonucu yapılan İş Gu cu Analizleri;

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ. Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ. Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi 25 Temmuz 2018 KAPSAM Ankara Üniversitesi nin Kalite Güvencesi Süreçlerine İlişkin 1.

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır.

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır. TR52 (Konya, Karaman) Düzey 2 Bölgesi için, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

Antalya da AB İşlerinin Yönetilmesine Yönelik Kapasitelere İlişkin Eğitim İhtiyaç Analizi

Antalya da AB İşlerinin Yönetilmesine Yönelik Kapasitelere İlişkin Eğitim İhtiyaç Analizi Antalya da AB İşlerinin Yönetilmesine Yönelik Kapasitelere İlişkin Eğitim İhtiyaç Analizi 1 Giriş Bu özet raporda, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Antalya Valiliği ile birlikte Mart-Nisan-Mayıs 213

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLARIN BELİRLENMESİ: STRATEJİK NİYET ANALİZİ

STRATEJİK AMAÇLARIN BELİRLENMESİ: STRATEJİK NİYET ANALİZİ STRATEJİK AMAÇLARIN BELİRLENMESİ: STRATEJİK NİYET ANALİZİ STRATEJİK NİYET HİYERARŞİSİ VİZYON-MİSYON AMAÇLAR-HEDEFLER STRATEJİLER, POLİTİKALAR, TAKTİKLER PLANLAR, PROGRAMLAR, BÜTÇELER VİZYON ve MİSYON VİZYON

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ NOTU

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ NOTU AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ NOTU TÜRKİYE'DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Geri Plan: Mahkeme Yönetimi Sisteminin

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DAİRESİ BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DAİRESİ BAŞKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DAİRESİ BAŞKANLIĞI 19.10.2016 20.12.2016 1 Engelli Bireylere Sunulan Hizmetler 2 İŞKUR un Görevleri Ulusal istihdam politikalarının belirlenmesine yardımcı olmak,

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

2018 YILI İŞ/EYLEM PLANI STRATEJİK AMAÇ 1. KURUMSAL KAPASİTENİN GELİŞTİRİLMESİ AĞUSTOS EYLÜL EKİM HAZİRAN TEMMUZ. Performans Göstergeleri

2018 YILI İŞ/EYLEM PLANI STRATEJİK AMAÇ 1. KURUMSAL KAPASİTENİN GELİŞTİRİLMESİ AĞUSTOS EYLÜL EKİM HAZİRAN TEMMUZ. Performans Göstergeleri 2018 YILI İŞ/EYLEM PLANI STRATEJİK AMAÇ 1. KURUMSAL KAPASİTENİN GELİŞTİRİLMESİ Stratejik Hedef Stratejik Faaliyetler Göstergeleri Hedef Periyot Sorumlu Birim OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ

Detaylı

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN 3.ADIM .ADIM

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN 3.ADIM .ADIM BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN 212 Derece Koçluk Akademisine hoş geldiniz! Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! Binlerce kilometrelik seyahatler, küçük bir adımla başlar. -Lao Tzu 1 2.ADIM.ADIM

Detaylı

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Yönetim ve Danışmanlık Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.00

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Yönetim ve Danışmanlık Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.00 TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Yönetim ve Danışmanlık Alanı Belgelendirme Programı YM.PRG.1 Rev.00 Ulusal Yeterlilik Proje Yöneticisi Seviye 6 Proje Yöneticisi Seviye 5 Belge

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı

KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI.

KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI. KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI http://atillasogut.8k.com asogut@kosgeb.gov.tr REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ KOBİ LER 1 Ülkemizde İstihdam (2000 yılı Sivil Kesim) İstihdam

Detaylı

2016 Ankara Mali Destek Hibeleri

2016 Ankara Mali Destek Hibeleri 2016 Ankara Mali Destek Hibeleri Ankara Kalkınma Ajansı, 2015 yılı ikinci teklif çağrısı kapsamında üç ayrı mali destek programı ile toplam 21.000.000 TL tutarında desteği aşağıda belirtildiği şekilde

Detaylı

GLOBAL MARKA İÇİN GLOBAL PERAKENDE SİSTEMİ

GLOBAL MARKA İÇİN GLOBAL PERAKENDE SİSTEMİ GLOBAL MARKA İÇİN GLOBAL PERAKENDE SİSTEMİ Modern Yönetim Yaklaşımları İle Bir Dünya Markasının Modern Yönetim ve Global Perakende Yapısını Kurmaya Yönelik Değişim Projesi Dr. Abdurrahman Baş www.abdurrahmanbas.com

Detaylı

Esnaf Ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi Teknik Yardım Bileşeni TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.9 Personel Eğitimi Danışmanlık

Esnaf Ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi Teknik Yardım Bileşeni TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.9 Personel Eğitimi Danışmanlık Esnaf Ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi Teknik Yardım Bileşeni TRH3.2ADAPTESK/P-01 Faaliyet 1.9 Personel Eğitimi Danışmanlık Hizmetleri Organizasyonu Almanya ve Türkiye de esnaf ve

Detaylı

BISTEP program ortakları kimlerden oluşur?

BISTEP program ortakları kimlerden oluşur? BISTEP nedir? BISTEP, şirketlerin kurumsallaşma sürecine destek olmak amacıyla Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi tarafından tasarlanmış bir programdır. Program, şirketlerin kurumsallaşma basamaklarını

Detaylı

FASIL 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA

FASIL 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA FASIL 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA Öncelik 11.1 AB gerekliliklerine uygun olarak akredite edilecek bir IPARD (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni) ajansının kurulması 5648 sayılı Tarım

Detaylı

ÜNİVERSİTELERİN ÜÇÜNCÜ MİSYONU İNOVASYON. Prof. Dr. Engin ATAÇ Anadolu Üniversitesi Rektörü

ÜNİVERSİTELERİN ÜÇÜNCÜ MİSYONU İNOVASYON. Prof. Dr. Engin ATAÇ Anadolu Üniversitesi Rektörü ÜNİVERSİTELERİN ÜÇÜNCÜ MİSYONU İNOVASYON Prof. Dr. Engin ATAÇ Anadolu Üniversitesi Rektörü Üniversitelerin Misyonu Eğitim Araştırma İnovasyon Araştırma İstatistikleri 1980 yılında 250 yayın, Dünya Sıralamasında

Detaylı

28 Yıllık Sektör Tecrübesiyle

28 Yıllık Sektör Tecrübesiyle 28 Yıllık Sektör Tecrübesiyle Filiz ESER, MSc., PMP Kurucu, Filiz ESER Danışmanlık Proje Yönetimi, Süreç İyileştirme-CMMI, SPICE, Risk Yönetimi +90 312 440 86 83 Ankara www.fidesbt.com Giriş Hakkımızda

Detaylı

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr Süreç Danışmanlığı KPMG Türkiye kpmg.com.tr 2 Süreç Danışmanlığı Süreçlerinizin kontrolü sizin elinizde Sürecinizin tam potansiyeline ulaşmasını sağlayın! Günümüzde teknolojinin ve ihtiyaçların hızlı bir

Detaylı

YAŞAR HOLDİNG. GIDA ve İÇECEK GRUBU YALIN 6 SİGMA YAYILIMI

YAŞAR HOLDİNG. GIDA ve İÇECEK GRUBU YALIN 6 SİGMA YAYILIMI YAŞAR HOLDİNG GIDA ve İÇECEK GRUBU YALIN 6 SİGMA YAYILIMI 2014 Yolculuğumuz Nasıl Başladı? 2008 En az 3 yıl tecrübeli 10 kişi, tam zamanlı çalışmak üzere, mevcut görevlerini bırakıp yeni görevine başlamaya

Detaylı

MANİSA TİCARET BORSASI 2018 YILI İŞ PLANI

MANİSA TİCARET BORSASI 2018 YILI İŞ PLANI MANİSA TİCARET BORSASI YILI İŞ PLANI Yayın Tarihi: 01.10.2013 Revizyon Tarihi: 28.12.2017 Revizyon No: 4 Form No: F.12 AMAÇ 1: MANİSA TİCARET BORSASI NIN KURUMSAL KAPASİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ Ödenek) (

Detaylı

PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU

PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU AMAÇ : Paydaşlarla İşbirliği İçerisinde Yerel ve Bölgesel Kalkınmaya Öncülük Etmek..3:Sektörel bazda bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi için yılda adet yeni bölüm/program

Detaylı

METES MESLEKĠ TEST VE SERTĠFĠKALANDIRMA MERKEZĠ KURULMASI PROJELERĠ

METES MESLEKĠ TEST VE SERTĠFĠKALANDIRMA MERKEZĠ KURULMASI PROJELERĠ METES MESLEKĠ TEST VE SERTĠFĠKALANDIRMA MERKEZĠ KURULMASI PROJELERĠ MESLEKĠ TEST VE SERTĠFĠKALANDIRMA MERKEZĠ (METES) KURULMASI PROJELERĠ SÖZLEġME MAKAMI: MERKEZĠ FĠNANS VE ĠHALE BĠRĠMĠ (MFIB) (CENTRAL

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ MESLEKİ EĞİTİM YOLUYLA GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ (İKMEP)

İNSAN KAYNAKLARININ MESLEKİ EĞİTİM YOLUYLA GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ (İKMEP) İNSAN KAYNAKLARININ MESLEKİ EĞİTİM YOLUYLA GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ (İKMEP) Genel Hedef 2 Kalifiye ve vasıflı işgücünün katılımı ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimini

Detaylı

URGE NEDİR Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ

URGE NEDİR Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ URGE NEDİR 23 Eylül 2010 tarihinde, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ yürürlüğe girmiştir. Amaç Firmalarımızın Uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmayı

Detaylı

Sayı: TİM.00.GSK.INO.2017/ İstanbul, 9/10/2017 Konu: İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Hk.

Sayı: TİM.00.GSK.INO.2017/ İstanbul, 9/10/2017 Konu: İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Hk. TÜRKİYE İNŞAAT MALZEMESİ SANAYİCİLERİ DERNEĞİ İstanbul 67 bin ihracatçı firmanın temsilcisi Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, katma değerli ihracatımızın artırılması amacıyla Ar-Ge, inovasyon, tasarım

Detaylı

İŞLETMENİZE DEĞER KATMA SIRASI SİZDE! KENDİNİZE VE ÇALIŞANLARINIZA YATIRIM YAPIN, UYUM YETENEĞİNİZİ ARTTIRIN!

İŞLETMENİZE DEĞER KATMA SIRASI SİZDE! KENDİNİZE VE ÇALIŞANLARINIZA YATIRIM YAPIN, UYUM YETENEĞİNİZİ ARTTIRIN! İŞLETMENİZE DEĞER KATMA SIRASI SİZDE! KENDİNİZE VE ÇALIŞANLARINIZA YATIRIM YAPIN, UYUM YETENEĞİNİZİ ARTTIRIN! ZAFER-İN OPERASYONU KOBi EĞiTiMLERi OCAK TEMMUZ 2017 * Yerli ve yabancı eğitim uzmanları tarafından

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı