astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ."

Transkript

1 astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ. Cumhuriyet Bulvarı No:283 K:3 D:3 Alsancak / İZMİR Tel / Faks : +90 (232) Gsm : +90 (535) info@avessoft.com

2 1.Giriş astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu, turizm taşımacılık alanında faaliyet gösteren firmalar için hazırlanmıştır. Bu sektördeki firmaların tüm ihtiyaçlarına cevap verecektir. Personel ve Okul Taşımacılığı yapan firmalarla, Turizm Taşımacılığı yapan firmaların istekleri doğrultusunda hazırlanmış ve her iki gruptaki firmalara da hitap etmektedir. Sektördeki gelişmeleri yakından takip eden ve bu gelişmeleri astours otomasyonuna aktaran AVESSOFT sektörün büyük bir problem haline gelen yazılım ihtiyacını en iyi şekilde karşılayacak ve turizm taşımacılık sektörüne program üreten yazılım şirketleri arasındaki liderliğini sürdürecektir. astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu'nu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. AVESSOFT (UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ.) 2.Başlarken 2.1.Kullanıcı Girişi Program çalıştırıldığında ekrana Kullanıcı Girişi penceresi gelir. Programı ilk kez kullanacaksanız; Şirket : 1 Yıl : 2005 Kullanıcı Adı : ASTOURS Şifre : ASTOURS 2.2.Şifre Değiştir Şifre değiştirmek için; Kullanıcı adınızı girin. Şifrenizi girin; Şifre Değiştir butonuna basın. Ekrana gelen pencerede yeni kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.

3 ONAY butonuna basın. Şifreniz değiştirilecektir. 2.3.Program Ayarları Programın veritabanı ve ana makine-terminal ayarlarının yapıldığı penceredir. Database User / Password : Veritabanına erişim için kullanıcı adı ve şifre bilgileridir. User : SYSDBA Password : masterkey olarak girilmelidir. Ana Bilgisayar : Eğer programın kurulduğu bilgisayar ana makine olarak hizmet verecekse bu seçenek seçilmelidir. Veri tabanı klasörü : C:\Program Files\Union Software\asTOURS v.3\data olarak ayarlanmalıdır. Eğer program başka bir klasöre kurulduysa; kurulum yapılan klasör buraya yazılmalıdır. Terminal : Programın kurulduğu bilgisayar terminal olarak çalışacaksa bu seçenek seçilmelidir. Ana Bilgisayar Adı : Ağdaki ana makinenin adı veya IP numarası girilmelidir. Veri Tabanı Klasörü : Ana makinede astours programının kurulduğu klasör buraya yazılmalıdır. 2.4.Başlarken Yapılması Gereken İşlemler astours Programını kullanmaya başlamak için yapmanız gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir. Servis Taşımacılığı için: Firmalar / Firma Kartları penceresinden fabrika, okul vb. müşterileri kayıt edin, Araçlar / Araç Kartları penceresinden şirket, kiralık ve joker araçları kayıt edin.

4 Kartlar / Semt Kartları penceresinden servis yapılan güzergahları (semtleri) kayıt edin. Firmalar / Firma (Servis) Fiyat Listesi penceresinden firmaya yapılan servisleri tanımlayın. Servisler / Servis-Günlük penceresinden servisleri işleyebilirsiniz. Turizm Taşımacılığı için: Firmalar / Firma Kartları penceresinden seyahat acentesi vb. müşterileri kayıt edin, Araçlar / Araç Kartları penceresinden şirket, kiralık ve joker araçları kayıt edin. Turizm / Tur-Transfer Kartları penceresinden yapılan işleri tanımlayın. Turizm / Genel Turizm Fiyat Listesi penceresinden genel fiyat listenizi oluşturun. Firmalar / Firma (Turizm) Fiyat Listesi penceresinden firmaya (seyahat acentesine) göre fiyat listesi seçimlerini yapın. Turizm / Operasyon penceresinden yapılan işleri (tur - transfer) girmeye başlayabilirsiniz. 3.Hareketler 3.1.Cari Hareketler Tahsil Fişi Herhangi bir hesaptan tahsilat yapıldığı zaman kullanılır. Fiş No F4 ù Liste : Program tarafından otomatik olarak getirilir. İşlemin numarasını belirtir. : İşlemin yapılacağı hesaba ait cari kod. : İşlemin yapılacağı hesabın adı. : Programa kayıtlı olan hesapların listesini açar. Tahsil Şekli : İşlemin şekli. (Çek ù Senet - Nakit) Nakit olarak girilen işlemler KASA ya da otomatik olarak kayıt edilir.

5 Vade i : İşlem şekli çek / senet olarak seçildiyse çek / senet'in vade tarihi. Banka : İşlem şekli çek / senet olarak seçildiyse çek / senet'in bankası. Tutar : İşlem satırı için tahsilat tutarı Tediye (Ödeme) Fişi Herhangi bir hesaba ödeme yapıldığı zaman kullanılır. Fiş No F4 ù Liste : Program tarafından otomatik olarak getirilir. İşlemin numarasını belirtir. : İşlemin yapılacağı hesaba ait cari kod. : İşlemin yapılacağı hesabın adı. : Programa kayıtlı olan hesapların listesini açar. Ödeme Şekli : İşlemin şekli. (Çek ù Senet - Nakit) Nakit olarak girilen işlemler KASA ya da otomatik olarak kayıt edilir. Vade i : İşlem şekli çek / senet olarak seçildiyse çek / senet'in vade tarihi. Banka : İşlem şekli çek / senet olarak seçildiyse çek / senet'in bankası. Tutar : İşlem satırı için ödeme tutarı Borç-Alacak Dekontu Hesaplara borç veya alacak işlemi kayıt etmek için kullanılır. Aynı satırda borç ve alacak işlemi kayıt edilemez.

6 F4 ù Liste : Programa kayıtlı olan hesapların listesini açar. : İşlemin yapılacağı hesaba ait cari kod. : İşlemin yapılacağı hesabın adı. Borç : Seçilen hesabın borcuna girilecek tutar. Alacak : Seçilen hesabın alacağına girilecek tutar Araç (Ödeme) Dekontu Araçlara ödeme yapıldığı zaman kullanılır. Yapılan işlemler KASA'ya işlenmez. Bu bölümde Araç Plakasından veya Şoför Ad Soyadından hesaplar kolayca seçilebilir. Araç Plaka Şoför Ad Soyad : İşlemin yapılacağı aracın plakası. : İşlemin yapılacağı aracın şoför ad soyadı.

7 Ödeme Tutarı : Yapılan ödeme tutarı Araç (Aksama) Dekontu Herhangi bir araç yapması gereken servisi veya transferi yapmaz ise araca ceza olarak aksama girileceği zaman kullanılır. : Aksama tarihi. Araç Plaka : İşlemin yapılacağı aracın plakası. Şoför Ad Soyad : İşlemin yapılacağı aracın şoför ad soyadı. Aksama Tutarı : Yapılan aksama tutarı Araç (K.D.V.) Dekontu Araçların kestiği hizmet faturalarının sadece K.D.V. tutarını girmek için kullanılır. Araç Plaka Şoför Ad Soyad : İşlemin yapılacağı aracın plakası. : İşlemin yapılacağı aracın şoför ad soyadı. K.D.V. Tutarı : Faturanın K.D.V. tutarı.

8 3.1.7.Araç (Ekstra Sefer) Dekontu Araç herhangi bir ekstra işe gönderildiği zaman kullanılır. Burada yapılan işlemler sadece araca (alacak olarak) kayıt edilir. Herhangi bir firmaya veya müşteriye kayıt edilmez. Araç Plaka : İşlemin yapılacağı aracın plakası. Şoför Ad Soyad : İşlemin yapılacağı aracın şoför ad soyadı. Ekstra Sefer Tutarı : Yapılan ekstra işin tutarı Araç (Kira) Dekontu Programa kiralık olarak kayıt edilen araçların kira bedellerini araçlara (alacak olarak) girmek için kullanılır. Her ay yapılması gerekir. İşlem yapılmazsa araçların kira bedelleri bakiyelerinde görünmez. Seçimi F5 ù Yenile : Kira bedelinin hangi tarih aralığında hesaplanacağı ve kayıt edileceği seçilir. : aralığı seçildikten sonra Yenile butonuna basılır. Seçilen tarih aralığında kayıtlı tüm (sözleşmesi olan) kiralık araçların kira bedelleri hesaplanıp liste oluşturulur.

9 Araç Plaka Şoför Ad Soyad Kira Tutarı : İşlemin yapılacağı aracın plakası. : İşlemin yapılacağı aracın şoför ad soyadı. : Aracın belirtilen tarih aralığındaki kira bedeli Personel Maaş Dekontu Personelin maaş alacağını liste halinde işlemek için kullanılır. Her ay yapılması gerekir. İşlem yapılmazsa personelin maaş alacakları hesaplarında görünmez. Seçimi F5 ù Yenile : Personel maaşlarının hangi aya ait olduğu seçilir. : Ay seçildikten sonra Yenile butonuna basılır. Seçilen aya ait personel maaşları hesaplanıp personel maaş listesi oluşturulur. Personel Ad Soyad : İşlemin yapılacağı personelin ad soyadı. Maaş : Personelin maaşı.

10 3.2.Kasa Hareketleri Kasa Dekontu Günlük Kasa işlemlerini yapmak için kullanılır. Aynı satırda giren ve çıkan işlemi kayıt edilemez. Kasa i F4 ù Liste : İşlemlerin kasaya hangi tarihte işleneceğini gösterir. Kasa işlem tarihi ile seçilen hesabın işlem tarihi farklı olabilir. : Programa kayıtlı olan hesapların listesini açar. Giren : İşlemin seçilen hesaba kayıt tarihi. : İşlemin yapılacağı hesaba ait cari kod. : İşlemin yapılacağı hesabın adı. : Kasaya giren tutar. Çıkan : Kasadan çıkan tutar Gider Dekontu Şirketin gider kartlarına göre gider işlemlerini (elektrik, su, telefon, mutfak masrafı vb.) kayıt etmek için kullanılır. Bu bölümde yapılan gider işlemleri otomatik olarak kasaya da işlenir.

11 : İşlemin yapılacağı gider kartına ait cari kod. : İşlemin yapılacağı gider kartı. Tutar : Gider tutarı Gelir Dekontu Şirketin gelir kartlarına göre gelir işlemlerini (kira, ekstra gelirler vb.) kayıt etmek için kullanılır. Bu bölümde yapılan gelir işlemleri otomatik olarak kasaya da işlenir. : İşlemin yapılacağı gelir kartına ait cari kod. : İşlemin yapılacağı gelir kartı. Tutar : Gelir tutarı. 3.3.Banka Dekontu Banka işlemlerini kayıt etmek için kullanılır. Bu bölümde yapılan işlemler bankaya ve ilgili hesaplara otomatik olarak kayıt edilir. Banka Kodu Banka Adı : İşlemlerin yapılacağı bankanın kodu. : İşlemlerin yapılacağı bankanın adı.

12 : İşlemin yapılacağı hesaba ait cari kod. : İşlemin yapılacağı hesabın adı. Yatırılan : Bankaya giren tutar. Çekilen : Bankadan çıkan tutar. 3.4.Çek-Senet Dekontu Çeklerin ve senetlerin kayıt edildiği bölümdür. Kayıt edilen çek ve senetler vadesinden 3 gün önce program tarafından size hatırlatılacaktır. : Çek veya senedin işlem tarihidir. Burada belirtilen tarihe göre ilgili hesaplara borçlandırma veya alacaklandırma işlemi yapılır. F4 ù Kaydet : Hesap listesini açar.

13 Belge İşlem Ad Soyad : İşlemin çek veya senet olduğu seçilir. (ÇEK / SENET) : İşlemin ne olduğu seçilir. (ALINDI / VERİLDİ) : İşlemin yapılacağı hesabın adı. : Çek / Senet üzerinde yazılı olan isim. Çek/Senet No : Çek / Senet numarası. Vade i : Çek / Senet vade tarihi. Banka : Çek / Senet in bankası. Bu alanda programda kayıtlı olan bankalar listelenir. Eğer çek, başka bir bankaya aitse buraya elle yazılabilir. Tutar : Çek / Senet tutarı. 3.5.Fatura Satış Faturası Herhangi bir hesaba satış faturası düzenlemek için kullanılır. Fatura No Fatura i Fatura Ünvanı Fatura Adresi Vergi Dairesi V.D. No : Faturanın numarası. : Faturanın tarihi. : Faturanın kesileceği hesabın cari kodu. : Faturanın kesileceği hesabın adı. : Faturaya bir açıklama yazılacaksa buraya yazılır. : Faturanın kesileceği hesabın ünvanı. : Faturanın kesileceği hesabın adresi. : Hesabın vergi dairesi. : Hesabın vergi dairesi numarası.

14 İrsaliye No : Faturanın irsaliye numarası. veya seçilince; eğer bilgileri girilmişse, fatura ünvanı, fatura adresi, vd, vd no bilgileri otomatik olarak gelecektir. F4 ù Kaydet F9 ù Yazdır K.D.V. Dahil K.D.V. Oranı : Faturayı kayıt eder. : Hesap listesini açar. : Yeni fatura satırı ekler. : Seçili olan fatura satırını siler. : Faturayı yazdırır. Fatura kayıt edilmeden yazdırma işlemi yapılamaz. : Eğer kesilen fatura KDV dahil olacaksa bu alanı işaretleyin. Program otomatik olarak girilen fatura satırlarını KDV dahil olacak şekilde değiştirecektir. : Bu bölümden faturanın KDV oranını ayarlayabilirsiniz. Miktar Fiyat Tutar Toplam K.D.V. GENEL TOPLAM : Fatura satırının açıklaması. : Fatura satırının miktarı. : Fatura satırının birim miktarı. : Fatura satırının tutarı. Bu alan miktar ve birim fiyat girilince otomatik olarak hesaplanır. : Fatura satırlarının toplamı. : Faturanın KDV miktarı. : Faturanın KDV dahil genel toplamı Servis Faturası Servis yapılan firmalara servis faturası hazırlamak için kullanılır. Girilen servilere göre fatura otomatik olarak hazırlanır. Fatura No Fatura i Servis Seçimi : Faturanın numarası. : Faturanın tarihi. : Faturanın kesileceği hesabın cari kodu. : Faturanın kesileceği hesabın adı. : Faturaya bir açıklama yazılacaksa buraya yazılır. : Bu bölümde faturalanacak servisler seçilir.

15 Başlangıç i Bitiş i F5 - Yenile Detaylı Fatura Fatura Hazırla : Faturalanacak olan servislerin başlangıç tarihini belirtir. : Faturalanacak olan servislerin bitiş tarihini belirtir. : Başlangıç ve bitiş tarihleri seçildikten sonra Yenile butonuna basılır. Seçilen tarihler arasındaki servisler listelenir. Servisler, servis türüne ve gizergahına göre otomatik olarak gruplandırılır. : Servis faturası servis türü ve güzergaha göre ayrı satırlar halinde faturalandırılacaksa bu alan seçilmelidir. Tek satırda faturalandırılacaksa bu alanın işareti kaldırılmalıdır. : Faturanın servisleri ve detay durumu seçildikten sonra Fatura Hazırla butonuna basarak fatura otomatik olarak hazırlanır. Faturayı görmek için Fatura Bilgileri penceresine geçilir. Fatura Ünvanı Fatura Adresi Vergi Dairesi V.D. No İrsaliye No : Faturanın kesileceği hesabın ünvanı. : Faturanın kesileceği hesabın adresi. : Hesabın vergi dairesi. : Hesabın vergi dairesi numarası. : Faturanın irsaliye numarası. veya seçilince; eğer bilgileri girilmişse, fatura ünvanı, fatura adresi, vd, vd no bilgileri otomatik olarak gelecektir. F4 ù Kaydet F9 ù Yazdır K.D.V. Dahil K.D.V. Oranı : Faturayı kayıt eder. : Hesap listesini açar. : Yeni fatura satırı ekler. : Seçili olan fatura satırını siler. : Faturayı yazdırır. Fatura kayıt edilmeden yazdırma işlemi yapılamaz. : Eğer kesilen fatura KDV dahil olacaksa bu alanı işaretleyin. Program otomatik olarak girilen fatura satırlarını KDV dahil olacak şekilde değiştirecektir. : Bu bölümden faturanın KDV oranını ayarlayabilirsiniz. Miktar Fiyat Tutar : Fatura satırının açıklaması. : Fatura satırının miktarı. : Fatura satırının birim miktarı. : Fatura satırının tutarı. Bu alan miktar ve birim fiyat girilince otomatik olarak hesaplanır.

16 Toplam K.D.V. GENEL TOPLAM : Fatura satırlarının toplamı. : Faturanın KDV miktarı. : Faturanın KDV dahil genel toplamı. Not : Servis faturası kayıt edildikten sonra faturaya ait servisler üzerinde herhangi bir değişiklik veya silme işlemi yapılamaz. Ancak servis faturası silinirse tekrar işlem yapılabilir Turizm Faturası Turizm (Tur / Transfer) işleri yapılan firmalara turizm faturası hazırlamak için kullanılır. Girilen operasyon bilgilerine göre fatura otomatik olarak hazırlanır. Fatura No Fatura i : Faturanın numarası. : Faturanın tarihi. : Faturanın kesileceği hesabın cari kodu. : Faturanın kesileceği hesabın adı. : Faturaya bir açıklama yazılacaksa buraya yazılır. Tur / Transfer Seçimi: Bu bölümde faturalanacak turizm işleri seçilir. Başlangıç i : Faturalanacak olan turizm işlerinin başlangıç tarihini belirtir. Bitiş i : Faturalanacak olan turizm işlerinin bitiş tarihini belirtir. F5 - Yenile : Başlangıç ve bitiş tarihleri seçildikten sonra Yenile butonuna basılır. Seçilen tarihler arasındaki tur ve transferler listelenir. Detaylı Fatura : Turizm faturası iş türü ve koduna göre ayrı satırlar halinde faturalandırılacaksa bu alan seçilmelidir. Tek satırda faturalandırılacaksa bu alanın işareti kaldırılmalıdır. Fatura Hazırla : Faturanın turizm işileri ve detay durumu seçildikten sonra Fatura Hazırla butonuna basarak fatura otomatik olarak hazırlanır. Faturayı görmek için Fatura Bilgileri penceresine geçilir.

17 Fatura Ünvanı : Faturanın kesileceği hesabın ünvanı. Fatura Adresi : Faturanın kesileceği hesabın adresi. Vergi Dairesi : Hesabın vergi dairesi. V.D. No : Hesabın vergi dairesi numarası. İrsaliye No : Faturanın irsaliye numarası. veya seçilince; eğer bilgileri girilmişse, fatura ünvanı, fatura adresi, vd, vd no bilgileri otomatik olarak gelecektir. F4 ù Kaydet F9 ù Yazdır K.D.V. Dahil K.D.V. Oranı : Faturayı kayıt eder. : Hesap listesini açar. : Yeni fatura satırı ekler. : Seçili olan fatura satırını siler. : Faturayı yazdırır. Fatura kayıt edilmeden yazdırma işlemi yapılamaz. : Eğer kesilen fatura KDV dahil olacaksa bu alanı işaretleyin. Program otomatik olarak girilen fatura satırlarını KDV dahil olacak şekilde değiştirecektir. : Bu bölümden faturanın KDV oranını ayarlayabilirsiniz. Miktar Fiyat Tutar Toplam K.D.V. GENEL TOPLAM : Fatura satırının açıklaması. : Fatura satırının miktarı. : Fatura satırının birim miktarı. : Fatura satırının tutarı. Bu alan miktar ve birim fiyat girilince otomatik olarak hesaplanır. : Fatura satırlarının toplamı. : Faturanın KDV miktarı. : Faturanın KDV dahil genel toplamı. Not : Turizm faturası kayıt edildikten sonra faturaya ait tur ve transferler üzerinde herhangi bir değişiklik veya silme işlemi yapılamaz. Ancak turizm faturası silinirse tekrar işlem yapılabilir.

START İçindekiler Kasa 2/17

START İçindekiler Kasa 2/17 Kasa LOGO Ocak 2012 İçindekiler Kasalar... 3 Kasa Bilgileri... 4 Kasa Hesap Özeti... 5 Hesap Özeti Grafiği... 5 Kasa Ekstresi... 6 Kasa İşlemleri... 7 Kasa İşlem Türleri... 8 Kasa Cari Hesap İşlemleri...

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI STOK CARİ BANKA KASA FATURA ÇEK/SENET PERSONEL TOPLU SMS RAPORLAR DÖVİZ KUR HESABI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GENEL ÖZELLİKLERİ Muhasebe Programı istediğiniz para biriminden

Detaylı

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI Yazar : Mehmet Kemal ASLAN Oluşturulma Tarihi : 25.08.2014 Son Değişiklik : 23.09.2014 Kontrol Numarası : Sürüm : 1 İÇİNDEKİLER SİSTEME GİRİŞ... 3 ORGANİZASYON SEÇİMİ...

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

Doğrudan Borçlanma Sistemi

Doğrudan Borçlanma Sistemi Doğrudan Borçlanma Sistemi DOĞRUDAN BORÇLANDIRMA SİSTEMİ Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS), ana firmanın elektronik ortamda bankaya gönderdiği fatura bilgilerine göre fatura tarihlerinde müşteri hesaplarından

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK Doküman Kodu : FSG004 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK Genel Bilgi Fatura Girişleri Fatura Başlığı Fatura Detayı Alım Fatura Girişi Satış Fatura Girişi Fatura

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

WOLVOX Mobil Satış PDA

WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 01.Mart.2011 Sayfa 1 İçindekiler Dizini 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ...3 2. BAĞLANTISI VE KULLANIMI...3 2.1. Ayarlar...3 2.2. Merkez

Detaylı

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız TUZLA SÜLEYMAN DEMİREL TİCARET MESLEK LİSESİ MAÖL MUHASEBE FİNANSMAN ALANI BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ I.DÖNEM TELAFİ EĞİTİMİ VE BECERİ SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMASI II.BÖLÜM SORULAR

Detaylı

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz.

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz. CARİ HESAP ANALİSTİ Seçmiş olduğunuz cari hesabın firma için önem derecesini ve kapasitesini tespit edebileceğiniz bir analiz çalışmasıdır. Bu form sayesinde bir müşteri temsilcisi ilgili cari hesabı hiç

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı Tarih: 01.12.2010 Mobilteg Saha Satış Otomasyonu Terminal Kullanım Kılavuzu (V.2x) Aşağıda bilgilerini bulacağınız Saha Satış Otomasyonu El Terminali tarafı kullanım bilgileri o günkü sürüme göre hazırlanmıştır.

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı 1. Muhasebe Hesap Tanımları Asistte muhasebe kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, Servisler/Servis Çalıştır/Muhasebe bölümüne Muhasebe Hesap Tanımları servisi eklenmiştir.

Detaylı

BİLNEX KREDİ KARTLARI MODÜLÜ

BİLNEX KREDİ KARTLARI MODÜLÜ BİLNEX KREDİ KARTLARI MODÜLÜ Bilnex in standart programlarında işletmelerin müşterilerinden yapmış oldukları kredi kartlı tahsilatları, bunların komisyon kesintilerini, blokaj sürelerini vb. takip etmek

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir.

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir. EPLATFORM FATURA KESİM İŞLEMLERİ Sipariş formu satış tarafından iletilir Workcube de sipariş numarasına göre sipariş bulunur Siparişin içerisine girilir, süreç kısmında süreç faturalandı seçilir. o İrsaliye

Detaylı

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını CARİ KART KAYDI Bu bölümde Yeni cari kart oluşturabilir veya mevcut cari bilgileri değiştirebilirsiniz. Ana ekrandan CARİ KART KAYDI tuşuna basınız, açılan menüdeki istediğiniz bilgileri doldurunuz Bilgi

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

Demsilver Muhasebe Programı

Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı; Stok,Cari,Fatura, İrsaliye, Kasa, Banka, Çek, Senet ve Raporlama Mödüllerinden Oluşur. CARİ Muhasebe Programında Sınırsız cari kart açabilirsiniz

Detaylı

HIZLI SATIŞ MODÜLÜ. Kullanıcıya Sunduğu İmkânlar Nelerdir?

HIZLI SATIŞ MODÜLÜ. Kullanıcıya Sunduğu İmkânlar Nelerdir? HIZLI SATIŞ MODÜLÜ Bay-t Entegre PRO serisinin yeni modülü olan Hızlı Satış, perakende satış yapan tüm işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak dokunmatik ekranlara uyumlu olarak tasarlanmıştır. Bakkallar,

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN 1. Program Açılışı : Masa üstünde yer alan NOS GARAGE simgesine tıklanır. Kullanıcı adı otomatik gelir. Şifre yazılır ve TAMAM Butonuna basılır. 2. Program Menü Yönetimi :

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Borç / Alacak Yönetimi

Borç / Alacak Yönetimi Borç / Alacak Yönetimi Logo Eylül 2014 İçindekiler Logo J-Guar Borç Tanımları... 4 Borç Tanım Bilgileri... 5 Alacak Tanımları... 7 Alacak Tanım Bilgileri... 8 Borç Talepleri... 10 Borç Talep Bilgileri...

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu

SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu Murat YALÇINSOY Ayhan UYSAL www.sysmond.com.tr [30.11.2012] Revizyon No: 0 İçindekiler SYSPCPOS KURULUM KLAVUZU... 3 SysPCPOS Ayarları... 3 SysMOND Ayarları ve Tanımlamaları...

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKÖREN ALİ RIZA ERCAN MESLEK YÜKSEK OKULU

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKÖREN ALİ RIZA ERCAN MESLEK YÜKSEK OKULU T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKÖREN ALİ RIZA ERCAN MESLEK YÜKSEK OKULU SİSTEM ANALİZİ VE TASARIM (POLİÇE TAKİP PROGRAMI) Kadir DİREK 08742057 BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA P22B İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 2

Detaylı

Risen Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. Finans İşlemleri. Logo Tiger ile Finansal İşlemler

Risen Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. Finans İşlemleri. Logo Tiger ile Finansal İşlemler Risen Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. Finans İşlemleri Logo Tiger ile Finansal İşlemler 12/2/2013 Table of Contents Finans... 3 Finans Tanımları... 3 Kasa Kartı Tanımlanması... 3 Cari Hesap Tanımları...

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış programı sayesinde, aktif saha çalışmalarında pazarlamacılarınız;

Detaylı

GO Plus Muhasebeleştirme

GO Plus Muhasebeleştirme GO Plus Muhasebeleştirme LOGO Kasım 2012 İçindekiler Muhasebeleştirme... 3 Muhasebe Bağlantı Kodları... 4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi... 4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...

Detaylı

Kasa Cari Stok. Fatura Çek/Senet Banka. İrsaliye Sipariş Fatura

Kasa Cari Stok. Fatura Çek/Senet Banka. İrsaliye Sipariş Fatura Kasa Cari Stok Fatura Çek/Senet Banka İrsaliye Sipariş Fatura Depo Sayım Seri No. Barkod Kredi Kartı Mail Order Yönetici Taşören Hızlı Üretim Kasa 1. Serbest Kasa Girişi 2. Cari Hesaptan Nakit Tahsilat

Detaylı

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde ( bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır.

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (  bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır. 1. SİSTEME GİRİŞ Personel Bilgi Sistemi doğrudan erişim linki: http://app-personel.cbu.edu.tr/ Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (http://personel.cbu.edu.tr/) bulunan Personel

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

AGSoft Kasa ve Cari Hesap Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Kasa ve Cari Hesap Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümünün Kullanımı: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz Firma Kodu ile firma seçim ve Çalışma Yılı ile firma çalışma yılı seçimi bölümü gelir. Bu bölümde en son giriş yapılan

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016 Turkcell leri Logo Ocak 2016 İçindekiler j-guar TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Fatura Eşleştirme Tabloları... 4 Online Fatura Aktarımları... 6 Fatura Şifre Talebi... 7 Turkcell leri 2 TURKCELL HİZMETLERİ j-guar

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI (MUHASEBE / FİNANS MODÜLÜ) VERSION 1.03 ( 01.09.2013 ) AST MUHASEBE KAYIT İŞLEMLERİ Diğer modüllerden aktarılan bilgiler AST MUHASEBE SİSTEM İNE entegre olarak aktarılır. Bu bilgilere

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

GO Plus Muhasebeleştirme

GO Plus Muhasebeleştirme GO Plus Muhasebeleştirme LOGO Mart 2012 İçindekiler İçindekiler... 2 Muhasebeleştirme... 3 Muhasebe Bağlantı Kodları... 4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi... 4 Muhasebe bağlantı kodları

Detaylı

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ Hesap işlemleri modülü İşletmelerde dönem içersinde gerçekleşen tüm hesap işlemlerini kayıt altına almak Bu modül 4 bölümden oluşur.(banka, Kasa, Çek,Senet) Banka Modülü, Bankalar

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ YENİLİK CTRL+F3 tuşu ile geçilen Adres Kartları ekranında, kullanıcının CARE kodlu özel yetkisi yok ise; cari bağlantısı bulunan adres kartlarında Firma Adı, Firma Unvanı, Vergi Dairesi ve Vergi Numarası,

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ HASTA ARAMA 1- Hastanın adı soyadı tam veya bir kısmı yazılır. 2- Hasta adı tam yazılarak arattırılmak istenirse tam seçeneği veya kısmi seçeneği seçilerek ad ve soyadın bir kısmı yazılır aramayı başlat

Detaylı

PalmaAGENT CARİ HESAPLAR

PalmaAGENT CARİ HESAPLAR PalmaAGENT Programa giriş için önceden belirlenen kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra firma seçilip tamam a tıklanması gerekmektedir. Program kullanırken menülerden yararlanılmaktadır. CARİ HESAPLAR

Detaylı

04.10.2010. Agency-1 Golf Otomasyonu

04.10.2010. Agency-1 Golf Otomasyonu Agency-1 Golf Otomasyonu 5N 1K Ne? Neden? Ne zaman? Nerede? Kim? Ne? Agency-1 Golf Otomasyonu Golf Organizasyonu yapan işletmelerin sektörel ihtiyaçlarını karşılamak için üretilmiş bir yazılımdır. Bilinen

Detaylı

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi EKİM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FĠHRĠST 1. Bölüm : Vekalet Ġşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi Giriş Formu 1.2. Personel

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi gazetede yayınladığı

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Teminatlar LOGO Haziran 2008

Teminatlar LOGO Haziran 2008 Teminatlar LOGO Haziran 2008 içindekiler LOGO-GO Teminatlar...3 Teminat Bilgileri...4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri...6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...8

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 11/26/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.16 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Malzeme Kayıtları Kopyalanırken Ambar Parametrelerinin de Kopyalanması Malzeme

Detaylı

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir.

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. Standart Paket, her işletmenin rahatlıkla kullanabileceği, içerisinde olmazsa

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

TDM İŞLEMLERİ NAKİT POS İŞLEMLERİ

TDM İŞLEMLERİ NAKİT POS İŞLEMLERİ TDM İŞLEMLERİ NAKİT POS İŞLEMLERİ Uygulama Tiger2/TigerPlus/Unity2/Tiger Enterprise ürünleri içerisinde Logo Objects Designer İle geliştirilmiştir. Yani yapılan bu geliştirme Logo içerisinde çalışmaktadır.

Detaylı

Fiş Giriş Hizmet Fişleri

Fiş Giriş Hizmet Fişleri Doküman Kodu : FSG003 İlk Yayın Tarihi : Aralık 2016 Revizyon Tarihi : Aralık 2016 Revizyon No : 1 İÇERİK Genel Bilgi Hizmet Fişleri Cari Hizmet Fişleri Kasa Hizmet Fişleri Banka Hizmet Fişleri Hizmet

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 İçindekiler LOGO-GO Muhasebeleştirme...3 Muhasebe Bağlantı Kodları...4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi...4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...4

Detaylı

LKS2. Muhasebeleştirme

LKS2. Muhasebeleştirme LKS2 Muhasebeleştirme LOGO Ocak 2007 İçindekiler Muhasebeleştirme...3 Muhasebe Bağlantı Kodları...4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi...4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...4 Bağlantı

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.11 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması Fişlerde, Doküman İzleyicisi

Detaylı

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KISA TANITIM DOKÜMANI PROGRAMDA NELER VAR Bu doküman, Kolay Sipariş Takibi programının temel özelliklerini size kısaca tanıtmak ve programı kısa sürede kavramanızı sağlanmak için

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari Hesap Listesi ekranındaki üst görsel menüden, yeni, değiştir, izle, sil, kopya butonları kullanıldığında cari hesap tanım ekranı açılmaktadır. D M H Cari kod listesi ekranında, mevcut seçili kayıt

Detaylı

KL Retail D-POS. Kullanıcı El Kitabı

KL Retail D-POS. Kullanıcı El Kitabı KL Retail D-POS Kullanıcı El Kitabı Telif Hakkı Copyright 2007-2013 KALEM YAZILIM Tüm hakları saklıdır. Bu kullanım kılavuzu ve içerisinde açıklanan yazılım, lisans kapsamında sunulmuş olup, sadece söz

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012

GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012 GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012 İçindekiler Teminatlar... 3 Teminat Bilgileri... 4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri... 6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...

Detaylı

GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013

GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013 GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013 İçindekiler Teminatlar... 3 Teminat Bilgileri... 4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri... 6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...

Detaylı

Müşteri Kredi Kartı Takibi Destek Dökümanı

Müşteri Kredi Kartı Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Müşteri Kredi Kartı Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA KREDİ KARTI MÖDÜLÜ Bilnex in standart programlarında işletmelerin müşterilerinden yapmış

Detaylı

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir :

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir : ETS hastaneler için geliştirilmiş kullanımı kolay ve Medisoft ile bütünleşik çalışan bir kurumsal kaynak planlama sistemidir. Amacımız; Medisoft ile sağlanan eksiksiz hastane otomasyonunu tam entegre bir

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe bağlantı kodları bölümü ile muhasebe entegrasyonu için gerekli olan hesap kodlarının ilgili kart ve fişlere otomatik olarak atanması ve muhasebe fişi entegrasyonun kolay

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari hesap, Stok, Hizmet, Kasa, Banka, Vergi, Döviz, Çek&Senet vb. master tanımlarda yeni kayıt girişi, değişiklik, izleme, silme ve kopya oluşturma ekranları kod tanım ekranı olarak adlandırılır. Kod

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

GENEL MUHASEBE E-DEFTER

GENEL MUHASEBE E-DEFTER GENEL MUHASEBE E-DEFTER Kullanıcı Kılavuzu MART 2015 DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. Kartal/İstanbul R03_2015_03_03 ŞUBAT 2015 DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. Kartal/İstanbul R02_2015_02_20 İçindekiler Yazılımın

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar Genel Kavramlar Netsis Programına Giriş https://www.logo.com.tr/netsis/ buradan indirip kurabilirsiniz. Programa girmek için masa üstünden Fusion Std veya Entegre ikonu çift tıklanır. Netsis Programına

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri 1. Tahsilat Ödeme İşlemleri Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri Alış/Satış irsaliyeleri, Giriş/Çıkış İşlemleri Fire ve Sarf Fişleri Girebilme 3.Sms

Detaylı

RPMNET WOLVOX REPORTER

RPMNET WOLVOX REPORTER RPMNET WOLVOX REPORTER TANITIM : EFAR YAZILIM LTD.STI Tarafından Geliştirilen EFAR Wolvox Reporter AKINSOFT Wolvox Kullanıcılarının Android İşletim Sistemi Yüklü Cep Telefonlarından Online Olarak Kullandıkları

Detaylı

*Avukat modülünde müşterilerin avukata gönderdiği tahsilatları, avukat modülünden girdiğiniz zaman aynı anda girilen tahsilatın kasanıza yansımasını

*Avukat modülünde müşterilerin avukata gönderdiği tahsilatları, avukat modülünden girdiğiniz zaman aynı anda girilen tahsilatın kasanıza yansımasını SHOPSTAR YENİLİKLER *Shopstar satışlarınızı yazarkasanız (INTERPOS destekleniyor) ile bağlayabilirsiniz.bunun için Ayarlardan Yazarkasa sekmesinden fiş dizininizi belirlemelisiniz.yazarkasa fişi kullanılsın

Detaylı

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 3 2.1. Borç Takip Programı Menü İçeriği...3 2.1.1. Müşteri Borç Takip Sayfa İçeriği..4 2.1.1.1. İşlemler Bölümünde Bulunan Butonların

Detaylı

Telif Hakkı. KL-Retail El Terminali programı Kalem Yazılım ın tescilli ticari markasıdır. İletişim:

Telif Hakkı. KL-Retail El Terminali programı Kalem Yazılım ın tescilli ticari markasıdır. İletişim: Telif Hakkı Copyright 2007-2013 KALEM YAZILIM Tüm hakları saklıdır. Bu kullanım kılavuzu ve içerisinde açıklanan yazılım, lisans kapsamında sunulmuş olup, sadece söz konusu lisans koşullarına göre kullanılabilir

Detaylı

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM 01.01.2018 Tarihinde Serbest Meslek Kazanç elde eden mükelleflerinin zorunlu olarak geçmek zorunda oldukları Defter Beyan sistemine LUCA'da yapmış olduğunuz kayıtlarınız

Detaylı

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında Müşteri Kira Bilgilerinin Tanımlanması, Muhasebe, Đşletme Defteri ve BBS Programında Entegre Kira Kaydı Oluşturması Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : UNITY2 / TIGER2 / GO Bölüm : Finans BANKA VE KASA KUR FARKI HESAPLAMASI

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : UNITY2 / TIGER2 / GO Bölüm : Finans BANKA VE KASA KUR FARKI HESAPLAMASI BANKA VE KASA KUR FARKI HESAPLAMASI Kasa Kartı Öndeğer Döviz Türü Özelliği: 1.80.00.00 versiyonuyla birlikte Dövizli kasa takibinin sağlanmasına yönelik olarak kasa kartlarına Döviz türü, Kur türü ve Hareketlerde

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

GO Plus Kasa LOGO Mart 2012

GO Plus Kasa LOGO Mart 2012 GO Plus Kasa LOGO Mart 2012 İçindekiler Kasalar... 3 Kasa Bilgileri... 4 Kasa Hesap Özeti... 6 Hesap Özeti Grafiği... 7 Kasa Döviz Toplamları... 8 Kasa Ekstresi... 9 Kasa İşlemleri... 10 Ekle... 10 Değiştir...

Detaylı

KASA LOGO Haziran 2008

KASA LOGO Haziran 2008 KASA LOGO Haziran 2008 İçindekiler Kasalar...3 Kasa Bilgileri...4 Kasa Hesap Özeti...6 Hesap Özeti Grafiği...7 Kasa Döviz Toplamları...8 Kasa Ekstresi...9 Kasa İşlemleri...10 Kasa İşlem Türleri...11 Kasa

Detaylı