2012 YILI FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2012 YILI FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 2012 YILI FAALİYET RAPORU TÜRK-FRANSIZ TİCARET DERNEĞİ CHAMBRE DE COMMERCE FRANÇAISE EN TURQUIE OTIM Yolu - Ayazma Dere Caddesi - Bareli İş Merkezi No:2-4 - K:2 Gayrettepe-Beşiktaş İstanbul Tel : Fax : ccift@ccift.com Web :

2 2 I GENEL KURUL VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI Türk-Fransız Ticaret Derneği Üyeleri 19 Mart 2012 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında yeni Yönetim Kurulu seçimleri için biraraya geldiler. Daha sonra bir kokteyl düzenlenmiştir. Toplantıda, Derneğin yeni Yönetim Kurulu seçilmiş (ekteki liste), ve kendi aralarından da Sayın Zeynep NECİPOĞLU nu Yönetim Kurulu Başkanlığına seçmişlerdir yılı sonu itibariyle, Olivier RICHET nin (Üye) Temmuz ayında Türkiye den tayini dolayısıyla Yönetimden ayrılmasına istinaden yeni Yönetim Kurulu aşağıdaki gibidir : Başkan : Zeynep NECİPOĞLU Başkan Yardımcısı : Yves-Marie LAOUENAN Genel Sekreter : Guillaume de COLONGES Muhasip : Leon COŞKUN Üyeler : Ali BAŞMAN, Tarık TUNALIOĞLU, Fulvio VILLA, Cihan DİREN, Ayk SEKDERYAN ve Emel EFE Yedek Üyeler : Adnan ÖZTÜRK, Stéphane VINCENT, Bülent ÖZDİREKCAN, Osman KOCAMAN, İzzet ÖZBERKİ Denetçiler: Bettina STRUB, Nedim KARAKO, Osman Macit SÖYLEMEZ Yedek Denetçi Üyeler : Nedime KONUKSEVER, Nazan CANDANER, Ferruh ÖREN Yönetim Kurulu Üyeleri, Derneğin çalışmalarını ve faaliyetlerini takip etmek ve yeni fikirler getirmek için belli aralıklarla toplanmıştır. II - PERSONEL 2012 yılı sonu itibarıyla Dernek personeli 8 kişiden oluşmaktadır: ve Raphaël ESPOSITO, Müdür, Nurdan GÜRLER, Müdür Yardımcısı, Emel ÖZEN, Firmalara destek Proje sorumlusu, Erol GÖRÜCÜ, Firmalara destek Proje sorumlusu, Sıddıka ÖRGÜÇ, Danışma / santral, (istifa eden Hurişah ÖZTÜRKLER in yerine) Yeliz DÜLGER, İdari asistan, (9 Haziran tarihinde vefat eden Ramazan IŞKIN ın yerine) Hüseyin GÜL, büro elemanı Necdet KESTELLİ, İzmir Delegesi (part-time) Derneğimizde 25 yıl idari yardımcı olarak çalışmış Ramazan Işkın ın vefatı 2011 Aralık ayında amansız hastalık pankreas kanseri teşhisi konulan mesai arkadaşımız ve dostumuz Ramazan Işkın, 9 Haziran tarihinde 48 yaşında vefat ederek bizleri derin üzüntüler içerisinde bırakmıştır. Cömertliği, yardımseverliği, çalışkanlığı ve her zaman müsait olabilmesi ile tanınan Ramazan, 25 seneyi aşkın bir süredir Derneğimize hizmet etmiş ve herkesin gönlünü kazanmış son derece temiz kalpli muhteşem bir insandı. Derneğimizin gündelik işleyişinde ve etkinliklerimizde önemli bir rolü olmuştur.

3 3 III YILI FAALİYETLERİ III.A Dernek III.A.1 Derneğimiz «ermeni soykırımını» inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören Fransa daki yasa tasarısının kabul edilmemesi için faal bir çalışma yürütmüştür Dernek Yönetim Kurulumuz, Başkanımız ve Başkan Yardımcımız ile birlikte, «ermeni soykırımını» inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören Fransa daki yasa tasarısının ardından, Fransız ve Türk Üyelerinin menfaatlerini korumak amacıyla, yoğun bir çalışma yürütmüş; 22 Aralık 2011 tarihinde Ulusal Meclis ve 23 Ocak 2012 tarihinde Senato tarafından oylanan metin, 28 Şubat 2012 tarihinde Anayasa Konseyinde ifade özgürlüğüne ters bulunarak sansürlenmiştir. Tüm fransız camiası ve Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları ağı gibi, Derneğimiz de Fransız Milletvekilleri ve Senatörlerin duyarlı ve dikkatli davranmaları için girişimlerde bulunmuştur. 17 Aralık tarihinde Fransız Cumhurbaşkanına bir açık mektup gönderildi. Bu mektubun kopyası Ulusal Meclis ve Senato Başkanları ile parlamento grup başkanlarına da iletildi. Yönetim Kurulu Başkanımız ve Başkan Yardımcımız, TÜSİAD, TOBB ve ITO Başkanları ile birlikte, 19 Aralık tarihinde Fransa da Paris Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, CCI France (TOBB un Fransa daki eş değeri) Başkanı ve MEDEF Başkanı ile çeşitli kriz toplantılarına katıldılar. Söz konusu fransız kurumları meselenin ciddiyetini layıkıyla değerlendirmeleri için mesajımızı Fransız siyaset dünyasına ilettiler. Yeni ofisimizde, 29 Aralık tarihinde, Başkanımız ve Başkan Yardımcımız tarafından, 25 türk gazeteci ve AFP İstanbul muhabirinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Bu etkinlik Türk basınında ve Fransa da geniş yer buldu. 6 Ocak tarihinde yasa teklifi aleyhine Fransa Ulusunun Seçilmişlerine açık çağrı şeklinde bir dilekçe internette on-line olarak ( et imzaya sunuldu. Dilekçeye 23 Ocak itibarıyla 3100 imza toplanmıştı. Anılan Meclis kararının Türkiye den bakıldığında, sergilediği ciddi boyutlar konusunda kendilerini duyarlı olmaya davet etmek ve her ne kadar Fransa da bilinmese de Fransız dostluğunun ve Fransızca diline olan ilginin yüksek düzeyde kalmaya devam ettiği bir ülkede yol açacağı büyük zararlara dikkatlerini çekmek ve işbu dilekçenin imzaya sunuluşu hakkında kendilerini bilgilendirmek amacıyla 17 Ocak tarihinde her bir Senatöre mesaj gönderildi. Yönetim Kurulu Başkanımız, TOBB, ITO ve ISO Başkanları ile birlikte, 23 Ocak tarihinde Paris de saat de başlayan ve 7 saat süren oturum öncesi dikkatlerini çekmek ve duyarlı olmaya davet etmek için Senatörler ile görüştüler. Derneğimiz tarafından, oylamadan sonra, 26 Ocak tarihinde tüm Milletvekili ve Senatörlere, kabul edilen metnin Anayasaya aykırı olduğu talebinin kabul edilmesi umuduyla bir mesaj gönderilmiştir. Türk ve Fransız basını (yazılı ve görsel) ile oylama öncesi ve sonrası birçok röportaj ve görüşme yapılmıştır. Bu girişimler Türk-Fransız iş camiasında ki ön yargıların giderilmesine mutlaka yardımcı olmuştur.

4 III.A.2 - Kulüp faaliyetleri III.A.2.a yılında 413 olan üye sayısı, 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle ufak bir gerileme ile 401 olmuştur. 306 asli üye 33 Üye (kurumsal, Ortak ve Büyük Ortak) 8 fahri üye 25 üye 2012 yılı aidatını ödememiş 29 yeni üye (3 ü fahri) Ayrıca 41 üye iptali gerçekleşmiştir III.A.2.b - Workshop organizasyonları Derneğimiz, Türk firmalarının ve Türkiye de kurulmuş Fransız firmalarının mevcut çeşitli problemlerine açıklamalı cevaplar getirebilmek ve bilgiler aktarabilmek için birçok workshop organize etmiştir : 22 Şubat- Anıl ERKAN- Müdür, Mazars/Denge ile, " Yeni Türk Ticaret Kanunu nun risk yönetimi ve iç denetim uygulamalarında getireceği yenilikler " 21 Mart Av. Gökhan KESKİNEL, ve Onat ERDOĞAN- Denetim Departmanı Ortak, Mazars/Denge ile, " Yeni Türk Ticaret Kanunu nun mali işler ve şirket uygulamaları konularında getireceği yenilikler" 11 Nisan - Işıl KIRDI-Kıdemli Müdür, PwC Turkey ile, "Yeni düzenlemelere göre iç denetimin rolü " 9 Mayıs - Celal ÖZCAN- İş ve Sosyal Güvenlik hizmetleri Kıdemli Danışmanı, PwC Turkey ile, "İş sağlığı ve iş güvenliği kanun tasarısı neler öngörüyor " 23 Mayıs fransızca 30 Mayıs türkçe Av. Nedim KARAKO- Karako Hukuk Bürosu ve Leon COŞKUN- Yönetim Kurulu Başkanı Mazars Türkiye ile "1 Temmuz 2012 de yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu nun muhasebesel, vergisel ve hukuki boyutu : KOBİ lerin hissedar/ortak ve yöneticileri için öngörülen değişiklikler " 12 Eylül fransızca - Jean-Luc VIETTE- Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Servisi İstanbul Temsilcisi 27 Eylül türkçe - Selim ÇAKIR- TEB Baş Ekonomisti ile "Türkiye deki ekonomik durum ve kısa ve orta vade beklentileri " 3 Ekim- Av. Nedim KARAKO- Karako Hukuk Bürosu ve Leon COŞKUN- Yönetim Kurulu Başkanı Mazars Türkiye ile "Yeni Türk Ticaret Kanunu 1 Temmuz 1012 de yürürlüğe girdi. Şimdi ki durum nedir?" 18 Ekim - Fulvio VILLA- Genel Müdür ve Zafer ÖZKÖK- Marketing Müdürü, Gefco Türkiye "Kriz döneminde Türkiye ve komşu ülkeler ile lojistik"

5 5 14 Kasım fransızca 15 Kasım türkçe Pınar AKKAYA- Genel Müdür, Signature Consulting (IK danışmanlığı ve eğitimi) " 2012 yılında Türkiye deki ücret uygulamaları ve 2013 beklentileri " 6 Aralık - Rami BAITIEH- Satınalma Direktörü, ve Burçin ÇELİK- Organizasyon, sistem, tedarik zinciri ve kasa hattı Direktörü, CarrefourSA " CarrefourSA ile çalışmak : yurtiçi ve yurtdışı tedarik politikası" III.A.2.c Üye Tanışma Toplantıları Derneğimiz, üyelerine, yeni üyeler ve Türk-Fransız iş çevresi ile tanışma fırsatı veren 2 tanışma toplantısı düzenlemiştir. İlki Dernek Merkezimizde (5 Haziran) ikincisi ise Fransa nın İstanbul Başkonsolosu Hervé Magro nun da katıldığı Renault-Mais İstinye Şubesinde (17 Ekim) samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşmiştir. III.A.2.d Profesyonel Konularda Münazara Gurupları İnsan Kaynakları, Muhasebe, ve Finansman, gibi konuları içeren ve asıl amaçları tecrübeleri paylaşmak ve şirketlerin karşılaştıkları belirli konulardaki sorunlara çözüm önerileri bulmak olan bu guruplar 2008 Nisan ayından beri, belirli sürelerde toplanmıştır. III.A.2.e Dernek Gala Gecesi (20 Haziran 2012) Daha önceki yıllarda olduğu gibi, Derneğimizin 24. Gala gecesini de, misafirlerimiz çok başarılı buldu. Türk- Fransız iş dünyasının hemen hemen her yıl yapılan bu prestij gecesi, Hilton Oteli Havuzbaşında Fransa Büyükelçisi Ekselansları Sayın Laurent Bili nin huzurlarında ve bu sene 50.sanat yılını kutlayan şarkıcı Enrico Macias ın katılımıyla 450 kişiyi biraraya getirdi. Bu organizasyon RENAULT, FLEET CORP, ALTAVIA, CARREFOURSA, KAVAKLIDERE, SANOFI AVENTIS ve AIR FRANCE şirketlerinin değerli katkıları ile gerçekleşmiştir.

6 6 III.A.2.f «Türkiye yi üs olarak kullanarak Irak, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkmenistan da değerlendirilecek iş ortamı ve ticari fırsatlar» konulu kollokyum Fransa Büyükelçisi Ekselansları Sayın Laurent Bili nin yüksek himayelerinde Ubifrance, Derneğimiz, DEİK, MÜSİAD, TEB, Büreau Veritas, Altavia ile ortaklaşa «Türkiye yi üs olarak kullanarak Irak, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkmenistan da değerlendirilecek iş ortamı ve ticari fırsatlar» konulu kolllokyum 6 Temmuz 2012 tarihinde Fransız sarayında gerçekleşmiştir. Türkiye deki fransız firmalarına, Dernek Üyelerimize yönelik bu organizasyon bilgilendirme toplantısı ile başlayıp öğle yemeği ve fransız eksperler ile B2B görüşmeler ile devam etmiştir. III.A.2.g Derneğimizin yeni bürosu ve bünyesindeki iş merkezinin resmi açılışı 18 Eylül 2012 Derneğimiz, Dünya daki Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (UCCIFE), Paris Ticaret ve Sanayi Odası (CCIP) Başkanı ve CCI France ın ( TOBB un muadili) Başkan Yardımcısı Pierre-Antoine GAILLY, Paris Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası İlişkiler Müdürü Gilles Dabezies, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, ve Fransa Büyükelçisi Ekselansları Sayın Laurent Bili nin huzurlarında yeni bürosunun resmi açılışını gerçekleştirmiştir. III. A.2.h CCI France ın (TOBB un Fransa daki muadili) Başkanı André Marcon un Türkiye ziyareti 31 Ekim ve 1 Kasım 2012 Derneğimizin de Türkiye deki ayrıcalıklı «uzantısı» olduğu Fransa nın tüm Ticaret ve Sanayi Odalarının bağlı olduğu CCI France ın ( Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları ağı) Başkanı André Marcon u ağırlama şerefine nail olduk. Başkan Marcon, meslektaşı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU nun davetlisi olarak Türkiye ye ilk kez ziyarette bulundu. Ziyareti sırasında Ankara da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile biraraya geldi. İstanbul da Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış ile görüştü. Bu önemli görüşmelerde Başkanımız ve Başkan Yardımcımız kendisine eşlik ettiler.

7 7 Başkan Marcon, 1 Kasım sabahı Dernek Yönetim Kurulu ve bazı Üyeler, Ubifrance, TOBB ve DEİK yetkilileri ile Dernek Merkezimizde gerçekleşen söyleşili sabah kahvaltısında biraraya geldi. III.A.2.i «Beaujolais Nouveau ve Kavaklıdere Primeur» Geceleri Derneğimiz, Türkiye deki Fransa Büyükelçisi Ekselansları Sayın Laurent BILLI nin yüksek himayelerinde, 15 Kasım da Fransız Sarayı nda Beaujolais Nouveau ve Kavaklıdere Primeur gecesi düzenlemiştir. 350 davetli, tüm dünyada kutlanan geleneksel fransız şölenine katılma fırsatı bulmuştur. Aynı organizasyon 16 Kasım tarihinde İzmir de gerçekleşmiştir. Fransız Konsolosluğundaki geceye 100 davetli katılmıştır. 19 Kasım tarihinde Bursa da Oyak-Renault da gerçekleştirdiğimiz geceye 130 kişi katılmıştır. Bu gece AIR FRANCE, ALTAVIA, EUREST, KAVAKLIDERE, RENAULT, PEUGEOT, ALD AUTOMOTIVE firmalarının destekleriyle gerçekleşmiştir. III.A.3 - Pratik Kolaylıklar : III.A.3.a - Derneğimiz tarafından, toplam 102 kişiye 271 gecelik (2011 de 365 gece) otel rezervasyonu yapılmıştır. III.A.3.b - Fransa ya gidecek Üyeleri için Fransız Konsolosluğu nezdinde vize işlemleri gerçekleştirilmiş olup, toplam 812 ( 2011 de 1510) kişiye Schengen vizesi alınmıştır. III.A.3.c - Derneğimiz, Türkiye de çalışan fransızların çalışma vizesi ve ikamet tezkerelerinin alınmasına devam etmiştir. III.A.3.d - Derneğimiz, Üyesi olduğu UCCIFE ile ortaklaşa sunduğu hizmeti devam ettirmektedir : Türkiye de yerleşik tüm firmaların Fransa da ödedikleri KDV miktarlarının geri alınması. Fransa da çesitli Fuar ve Seminerlere katılan türk firmaları, Fransa da ödedikleri faturaların KDV lerini, Derneğimiz aracılığı ile geri alabilmektedirler. III.B Bilgilendirme III.B.1 - Üyelere, Türkiye deki Fransız iş çevresine, ve Derneğin Fransa daki ve Türkiye deki meslektaşlarına yönelik olarak, «Derneğimizden haberler», adı altında aylık bültenimizi ( 11 sayı) ile göndermeye devam etmektedir.

8 8 III.B.2 - Derneğimiz, Türk-Fransız iş dünyasının vazgeçilmez bir kaynağı olan Üye Kataloğu nu yayınlamıştır. Bu Katalog sayesinde, Türk-Fransız iş dünyasında yer alan kurum ve kişileri hızlı şekilde tanıma, tedarikçiler, müşteriler bulma veya bağlantılar kurma imkanı sağlamaktadır. III.B.3 - Derneğimiz, 2012 yılında da internet sitesini profesyonelleştirmeye devam etmiştir. Türkiyede ki ve Fransa daki faaliyetlerinin gerçek vitrini olan bu site türkçe ve fransızcadır. III.B.4 Fransızca olarak Türkiye deki gündem haberleri Derneğimiz,2007 yılı başından itibaren, Fransız ve de Fransızca bilen Türk üyelerine, günlük ve Fransızca olarak yayınlanan Türkiye deki gündem haberlerini ortamında göndermektedir. Türkiye de ki güncel ekonomik, sosyal ve politik haberler hakkında yayınlanmış makale ve haberlere dayalı bilgiler vermektedir. III.B.5 - Derneğimiz özellikle fransız firmalarına yönelik, Türk pazarının tanıtımı ve promosyonu için dökümanlar hazırlamıştır. III.C - Şirketlere Danışmanlık III.C.1 - Derneğimiz fransız şirketlerine türk pazarında destek ( üretici, ithalatçı/distribütör, temsilci, tedarikçi, ticari ve sanayi ortak arayışlarına) faaliyetlerine araştırma misyonları çerçevesinde (24 şirkete- 8 i Seine-et- Marne Ticaret Odasının önderliğinde gerçekleştirdiğimiz ortak misyon olmak üzere toplam 24 fransız şirketine eşlik ederek) devam etmiştir. Bu durumda türk üyelerinin aktivitelerini öncelikle ön plana çıkarmaktadır. Danışmanlık faaliyetlerimizi, daha çok firmaların müracaatları üzerine ve özellikle Fransız Sanayi ve Ticaret Odalarının destekleri ile yürütmektedir. Bu araştırmaların yanısıra, Derneğimiz Fransa dan ve Türkiye den gelen bilgilendirme taleplerine sürekli cevap vermektedir. Bu çerçevede yatırım yapmak veya ticaretini geliştirmek isteyen 100 den fazla firma ile bire bir randevu gerçekleştirilmiştir. Derneğimiz ayrıca : Seçilmiş ve nitelikli 3 firma listesi hazırlamış 4 Pazar araştırması gerçekleştirmiş Türkiye de şirket kurma sürecindeki 1 fransız firmasına ticaret elemanı temin etmiş 37 firmaya tercüman ve araba kiralama hizmeti vermiş 5 türk firması ile ilgili yeterlilik raporu iletmiştir. III.C.2 - Fransa daki araştırmalar : Dernek Müdürü, 2012 yılında da, Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından düzenlenen, bölgelerindeki ihracatçı firma yetkilileri ile "ikili görüşmelere" devam etmiştir. Fransız sanayicilerinin, Fransa'da, Dernek'ten bir kişi ile görüşmeleri, onlara türk pazarından beklentilerini ifade edecekleri ayrıcalıklı bir olanak sağlamaktadır.aşağıdaki listede belirtilen Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları ile 2012 yılında organize edilen toplam 18 Türkiye gününde, yaklaşık 120 fransız firması ile görüşme yapılmıştır. Haute-Savoie (Annecy) Tic.ve Sanayi Odası ( ) Grenoble (GREX) Tic.ve Sanayi Odası ( ) Lyon Tic.ve Sanayi Odası ( ) Paris Tic.ve Sanayi Odası ( ) Savoie (Chambéry) Tic.ve Sanayi Odası ( )

9 9 Drôme (Valence) Tic.ve Sanayi Odası ( ) Saint-Etienne / Montbrison Tic.ve Sanayi Odası ( ) Nord-Isère (Vienne) Tic.ve Sanayi Odası ( ) Paris (Nanterre) Tic.ve Sanayi Odası ( ) Nord-de-France (Béthune) Uluslararası Tic.ve Sanayi Odası ( ) Picardie Uluslararası Tic.ve Sanayi Odası ( ) Poitou-Charente (Niort) Uluslararası Tic.ve Sanayi Odası ( ) Lyon Tic.ve Sanayi Odası ( ) Paris Tic.ve Sanayi Odası ( ) Seine-et-Marne Tic.ve Sanayi Odası ( ) Essonne Tic.ve Sanayi Odası ( ) Alsace (Strasbourg) Uluslararası Tic.ve Sanayi Odası ( ) Lorraine (Nancy) Uluslararası Tic.ve Sanayi Odası ( ) Dernek Başkanımız, Ubifrance tarafından Fransız Senatosunda 13 Aralık tarihinde organize edilen ve çoğunluğunu KOBİ lerin teşkil ettiği 200 şirketin katıldığı «Türkiye» konulu Kollokyuma, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Müdürümüz ile birlikte katıldı. III.C.3 Dernek İş Merkezi Derneğimiz, Kasım 2011 den beri 430 m2 lik yeni bürosunda faaliyetlerini sürdürmekte ve Türkiye ye yerleşirken, yerleşim ve faaliyet giderlerini asgariye indirmek isteyen firmalara, anahtar teslim hazır ofis ve toplantı salonları hizmetini sunmaktadır: Kişiye özel hazır ofis : 9 adet mobilyalı, donanımlı ve klimalı 9 ile 14 m2 lik ofisler; Açık alanda ofis: 17 m2 lik açık alanda 4 lü çalışma gurubu içinden birine yerleşme olanağı; Sanal ofis; Video projektör, kamera, video konferans özellikleri ile donatılmış 50 m2 lik ve 50 kişilik (konferans düzeni) toplantı salonu kullanım ve arzu edildiği takdirde ikram hizmetleri ; Video projektör donanımlı 16 m2 lik bir toplantı salonu ; Hızlı erişimli internet ulaşımına sahip bir bilgisayar ve bir telefon ile donatılmış çalışma gurupları ; Bu proje, Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları Ağı (CCI France) ve Dünya daki Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları Birliğinden (UCCIFE) büyük destek görmüştür. 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle İş Merkezimizde 3 fransız şirketi faaliyet göstermektedir : Huron Graffenstaden, Feugier Environnement ve Sup de Co La Rochelle

10 10 III.C.4 - Birliğin parçası olmak Derneğimiz, Dünya daki Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları Birliğinin ve Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları Ağının faaliyetlerine katılıp bu doğrultuda: Şubat 2012 : CCI France daki CAP Turquie Toplantısı (*), Paris Haziran 2012 : Derneğimiz tarafından İstanbul da gerçekleştirilen, CAP Üyesi Ticaret ve Sanayi Odaları Uluslararası Gelişim Danışmanları Eğitim Semineri Haziran 2012 : Dünya daki Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları Birliğinin Genel Kurulu, Paris Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları Uluslararası Gelişim Danışmanları Teknik Toplantısı, Paris Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları Müdürler semineri, Lille Ekim 2012 : CCI France daki CAP Turquie Toplantısı (*), Paris Ekim 2012 : PECO Bölgesi Toplantısı, Belgrad, (PECO Bölgesi ki Türkiye ve Yunanistan ı da içine alan Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları arasında tecrübe paylaşımı) (*) CCI France den Christiane Bronner, Raphaël Esposito ve Seine et Marne Ticaret ve Sanayi Odasından Fatma Yasar ın Başkanlığında, Türkiye yi, uluslararası öncelikli pazarlar arasına koyan Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları Çalışma Gurubu. III.D Çeşitli III.D.1 Derneğimiz, Nisan tarihleri arasında, bir akademik yıl içerisinde toplam 13 günlük 6 seminer içeren (ki bir tanesi İstanbul da) ESSEC,CİME eğitim programı çerçevesinde, Galatasaray Üniversitesinde 4. kez seminer organize etmiştir. Accor, Carrefour, Groupe Soparind, Saint Gobain Point P ve SEB grubunun yöneticileri biraraya gelmiştir. Katılımcılar, bu program sayesinde, düşünmek için zaman ayıramadıkları ancak günlük aktivitelerini etkileyecek konularda bilgilenmektedirler. III.D.2 Türkiye ye ve türk pazarına giriş noktası olan Derneğimize, özellikle : İş, destek ve danışmanlık arayanlar Bilgi ve muhatap arayışında olan gazeteciler Projeleri için finansman arayışında olan kişiler. sıkça müracaat etmektedirler. İmkanlarımız dahilinde kendilerini yönlendirmekte ve bilgilendirmekteyiz.

2013 YILI FAALİYET RAPORU

2013 YILI FAALİYET RAPORU 2013 YILI FAALİYET RAPORU TÜRK-FRANSIZ TİCARET DERNEĞİ CHAMBRE DE COMMERCE FRANÇAISE EN TURQUIE OTIM Yolu - Ayazma Dere Caddesi - Bareli İş Merkezi No:2-4 - K:2 Gayrettepe-Beşiktaş 34387 İstanbul Tel :

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ OFİSİNİZ

TÜRKİYE DEKİ OFİSİNİZ TÜRKİYE DEKİ OFİSİNİZ DERNEĞİMİZİN BÜNYESİNDEKİ İŞ MERKEZİMİZ DE ANAHTAR TESLİM BÜROLAR, TOPLANTI SALONLARI TÜRKİYE YE YERLEŞİMİNİZİ EN UYGUN ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİN TÜRK-FRANSIZ TİCARET DERNEĞİ NİN İŞ

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

Solutions informatiques

Solutions informatiques Türk Fransız Ticaret Derneği Solutions informatiques 130 yıldan beri şirketlerin hizmetinde ASSISTANCE TECHNIQUE Sit amet, consec tetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Türk Fransız Ticaret Derneği

Türk Fransız Ticaret Derneği Solutions informatiques Türk Fransız Ticaret Derneği ASSISTANCE TECHNIQUE Sit amet, consec tetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam. ZÉRO TEMPS MORT

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 6 Bülten Tarihi : 18 TEMMUZ 2016 TAB E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 Türk Armatörler Birliği Milliyet Gazetesinde Başkanımız ve Başkan Vekilimiz ile yapılan röportaj yayımlandı. Piri Reis Üniversitesi

Detaylı

Nükhet Duru. Büyük Gala Gecesi. 8 Aralık 2017 Cuma günü. Le Méridien Oteli İstanbul. Derneğimizin. ile

Nükhet Duru. Büyük Gala Gecesi. 8 Aralık 2017 Cuma günü. Le Méridien Oteli İstanbul. Derneğimizin. ile Derneğimizin Büyük Gala Gecesi Nükhet Duru ile 8 Aralık 2017 Cuma günü Le Méridien Oteli İstanbul Türk-Fransız Ticaret Derneği Chambre de Commerce Française en Turquie Ayazma Dere Caddesi - Bareli İş Merkezi

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry HAZİRAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MAYIS / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2016 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 04 Mart 2014 VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, 4 Mart 2014 tarihinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde ve

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (5-11 Nisan 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (5-11 Nisan 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (5-11 Nisan 2010) 5 NİSAN 2010, PAZARTESİ 09:30-16:30 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 60 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 60 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. 1 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 60 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 15 adet yeni üye kaydı

Detaylı

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Mutfak Sektörü Avusturya Ticaret Heyeti GİRİŞ: 18.05.2018

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

3 Aralık 2015 Perşembe günü. Conrad Oteli İstanbul. ile

3 Aralık 2015 Perşembe günü. Conrad Oteli İstanbul. ile Büyük Gala Gecesi Derneğimizin 130. Kuruluş yılı Chico & The Gypsies ile 3 Aralık 2015 Perşembe günü Conrad Oteli İstanbul Türk-Fransız Ticaret Derneği - Chambre de Commerce Française en Turquie OTIM Yolu

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 08 Mayıs 2014 (Turgut Gür) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğinde geliştirilen TUYUP: Turizm Sektöründe

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry AĞUSTOS 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 AĞUSTOS / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri 27.12.1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı na dayanılarak hazırlanan

Detaylı

10-14 ŞUBAT 2017 YAOUNDE / KAMERUN

10-14 ŞUBAT 2017 YAOUNDE / KAMERUN TURKISH-AFRICAN BUSINESS ASSOCIATION PROMOTE2017 Fuarı ve Kamerun İş Gezisi 10-14 ŞUBAT 2017 YAOUNDE / KAMERUN PROMOTE Hakkında: Bu yıl 6.sı düzenlenecek olan PROMOTE2017 Kamerun Cumhurbaşkanlığı himayesinde

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ Eskişehir Ticaret Odası nın küresel vizyonuna güç katmak kentimizdeki iş adamlarına yeni hedef pazarlar sağlamak amacıyla 24 Mart Perşembe günü Romanya

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.04.2018-24.05.2018) 27.04.2018-24.05.2018 tarihleri arasındaki faaliyetleri ve çalışmalarımız bilgilerinize sunulmaktadır. AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

Detaylı

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri:

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri: 3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi pharmaist.net Medya Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK YENİ ŞUBE MÜDÜRÜ CANSEL ÇAĞLAR'DAN BORSAMIZA ZİYARET (05.01.2016) İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Yeni Şube Müdürü

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.11.2017-28.12.2017) Oda Meclisimizin 28 Aralık 2017 tarih ve 58 sayılı toplantısının gündeminde yer alan,

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ... 05.01.2013 Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni 08.01.2013 SM ŞERİF ÖZTÜRK RUHSAT TÖRENİ 22.01.2013 Tarihinde Yalova SGK il Müdürlüğü'nün

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU 2012 MESLEKİ DÜZENLEME KOMİTESİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU 2011 yılında kurulan Mesleki Düzenleme Komitesi, faaliyetlerine

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi 13 HEYET ZİYARETLERİ 13.1. Cibuti Cumhurbaşkanı Ziyareti: Cibuti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan 100 kişilik heyet Başkan Vekilimiz Sn.Fahrettin KÜRKLÜ nün evsahipliğinde

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Ocak 2014 T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI 1 VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 4. Hafta (25 31 Ocak 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 4. Hafta (25 31 Ocak 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 4. Hafta (25 31 Ocak 2010) 25 OCAK 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

BACADER e-bülten ARALIK 2014

BACADER e-bülten ARALIK 2014 BACADER e-bülten ARALIK 2014 İSİB BAŞKANI İLE GÖRÜŞME YAPILDI 02 Aralık 2014 tarihinde Ankara da İSİB Başkanı Zeki Poyraz ile bir görüşme yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Atilla GEDİK tarafından yapılan

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB un 72 inci Genel Kurulu M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı

Detaylı

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE PROJESİ NEDİR? URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ URGE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

TÜRKİYE - ECOWAS EKONOMİ VE İŞ FORUMU Şubat 2018 İstanbul. Sponsorluk Dosyası.

TÜRKİYE - ECOWAS EKONOMİ VE İŞ FORUMU Şubat 2018 İstanbul. Sponsorluk Dosyası. TÜRKİYE - ECOWAS EKONOMİ VE İŞ FORUMU 22-23 Şubat 2018 İstanbul Sponsorluk Dosyası www.tebforum.org SPONSORLUK DOSYASI Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu, 22-23 Şubat 2018, İstanbul DİL BEKLENEN KATILIMCI

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER 4 Haziran 2012 SUNUŞ GÜNDEMİ Pazara Giriş Koordinasyon Yapısı Yeni Yaklaşım Pazara Giriş Komitesi Ülke Masaları

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Sayı 43 Mayıs 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım,

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012)

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) Ülkemiz ile Endonezya ve Malezya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 27 Mayıs - Haziran 2012 tarihleri arasında Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

UR-GE PROJESİ NEDİR?

UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE NEDİR? KOBİ DÜZEYİNDE FİRMALAR UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR UR-GE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ UR-GE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry OCAK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 ARALIK / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA

SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA Sigorta Acentelerinin Türkiye Geneline Göre Dağılım Oranı (%) Sigorta Acentelerine İlişkin Bazı Veriler 7.794 Gerçek kişi acente sayısı

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI

TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI şubat 2017 18. SAYI TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI Trabzonspor Kulübü nün yeni stadyumunun açılışında ekibimizle görev başındaydık. Trabzon ofisimizden ekibin kurulumunun sağlandığı bu önemli

Detaylı

TD-IHK nın Frankfurt resepsiyonu Yazan Sevim Ercan

TD-IHK nın Frankfurt resepsiyonu Yazan Sevim Ercan 1 von 6 07.12.2011 16:53 Çarşamba, 07 Aralık 2011 16:26 TD-IHK nın Frankfurt resepsiyonu Yazan Sevim Ercan Yazdır İlk yorumlayan olun! Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK), 6 Aralık 2011 tarihinde

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013

TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013 TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013 Türkiye de KOBİ ler İşletmenin Büyüklüğü Yıllık Net Satış Hasılatı / Mali Bilançosu Çalışan Sayısı Firma Sayısı Firma Sayısı % Mikro < 1mio 1 ve 9 2.860.438 95,20% Küçük

Detaylı

21-28 Eylül 2014 PARAGUAY-URUGUAY SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

21-28 Eylül 2014 PARAGUAY-URUGUAY SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU 21-28 Eylül 2014 PARAGUAY-URUGUAY SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU TET (Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği) tarafından 2011/1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği

Detaylı

TÜRK HAVAYOLLARI İLE MURANO TURİZM A.Ş.

TÜRK HAVAYOLLARI İLE MURANO TURİZM A.Ş. TÜRK HAVAYOLLARI İLE MURANO TURİZM; ÜSTÜN DENEYİMİNİ, GENÇ, DİNAMİK EKİBİ VE SÜREKLİ GELİŞEN HİZMET KALİTESİ İLE GÜNÜMÜZE TAŞIMAKTADIR. MURANO TURİZM; YEPYENİ BİR VİZYONLA; YURTİÇİ-YURTDIŞI FUAR GEZİLERİ,

Detaylı

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq İZMİR TİCARET ODASI UR-GE KUYUMCULUK PROJESİ ST.PETERSBURG JUNWEX FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU RAPORU 5-8 ŞUBAT 2014 PROJE KOORDİNATÖRÜ: PINAR

Detaylı

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Kazakistan ve Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 25 Ekim - 31 Ekim 2014 tarihleri

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ŞUBAT 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ Türkiyenin döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin arttırılması ve film sektörünün uluslararası rekabet gücünü geliştirilmesi için, Türkiyede yerleşik, film sektöründe faaliyet gösteren şirketler (film yapımcısı

Detaylı