Eğitim-Öğretim Yılı Eşdeğeri Kaldırılan Ders. (Yeni Eklenen Ders) Uygulama Gerekçe (**) Kod Dersin Adı T U L AKTS Kod.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Eğitim-Öğretim Yılı Eşdeğeri Kaldırılan Ders. (Yeni Eklenen Ders) Uygulama Gerekçe (**) Kod Dersin Adı T U L AKTS Kod."

Transkript

1 FORM :3 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI MESLEK YÜKSEKOKULU : BÖLÜM/ PROGRAM : SANAT TARİHİ Eğitim-Öğretim Yılı Eğitim-Öğretim Yılı Eşdeğeri Kaldırılan Ders (Yeni Eklenen Ders) Haftalık Ders Saati Haftalık Ders Saati Uygulama Gerekçe (**) Kod Dersin Adı T U L AKTS Kod Dersin Adı T U L AKTS SAT1083 KÜLTÜR ve SANAT I SAT1103 SANAT TARİHİNE GİRİŞ I Dersin içeriğine yeni konuların eklenmesi ve bölümün diğer derslerine hazırlık mahiyeti taşıması sebebiyle bu ders kaldırılmış, yeni eklenen ders bu anlamda katkı sağlamıştır. Kültür ve Sanat I dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci bu dersi almalıdır. SAT1084 KÜLTÜR ve SANAT II SAT1104 SANAT TARİHİNE GİRİŞ II SAT1091 SANAT TARİHİ TERMİNOLOJİSİ SAT1101 SANAT TARİHİ TERMİNOLOJİSİ I SAT1092 SANAT TARİHİNDE YÖNTEM SAT1102 SANAT TARİHİ TERMİNOLOJİSİ II Dersin içeriğine yeni konuların eklenmesi ve bölümün diğer derslerine hazırlık mahiyeti taşıması sebebiyle bu ders kaldırılmış, yeni eklenen ders bu anlamda katkı sağlamıştır. Kültür ve Sanat II dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci bu dersi almalıdır. Sanat Tarihi Terminolojisi dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci Sanat Tarihi Terminolojis I dersini almalıdır. Sanat Tarihi Terminolojisi dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci Sanat Tarihi Terminolojisi II dersini almalıdır.

2 SAT1093 TEKNİK RESİM I SAT1109 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ I SAT1094 TEKNİK RESİM II SAT1110 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ II SAT1095 BATI SANATININ TEMELLERİ I SAT1107 ERKEN İSLAM SANATI I Bu ders içerik bakımından bölümüzdeki terminoloji ve giriş dersleriyle çok yakınlık taşımaktadır. Ayrıca üçüncü sınıfta bu ders daha geniş ve yeni tekniklerle anlatılacağından ders kaldırılmıştır. Bu derse en yakın ders olarak bu dersden kalan veya hiç almayan öğrenci Mitoloji ve İkonografi I dersini almalıdır. Bu ders içerik bakımından bölümüzdeki terminoloji ve giriş dersleriyle çok yakınlık taşımaktadır. Ayrıca üçüncü sınıfta bu ders daha geniş ve yeni tekniklerle anlatılacağından ders kaldırılmıştır. Bu derse en yakın ders olarak bu dersden kalan veya hiç almayan öğrenci Mitoloji ve İkonografi II dersini almalıdır. Bu ders içerik bakımından zenginleştirilip değiştirildiği ve bu haliyle bölüm derslerimize daha büyük katkı sağlayacağı için kaldırılmıştır.batı Sanatının Temelleri I dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci Erken İslam Sanatı I dersini almalıdır. SAT1096 BATI SANATININ TEMELLERİ II SAT1108 ERKEN İSLAM SANATI II Bu ders içerik bakımından zenginleştirilip değiştirildiği ve bu haliyle bölüm derslerimize daha büyük katkı sağlayacağı için kaldırılmıştır.batı Sanatının Temelleri II dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci Erken İslam Sanatı II dersini almalıdır. SAT1097 DOĞU SANATININ TEMELLERİ I SAT1105 ANADOLU ÖNCESİ TÜRK İSLAM SANATI I Bu ders içerik bakımından zenginleştirilip değiştirildiği ve bu haliyle bölüm derslerimize daha büyük katkı sağlayacağı için kaldırılmıştır. Doğu Sanatının Temelleri I dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci Anadolu Öncesi Türk İslam Sanatı I dersini almalıdır. SAT1098 DOĞU SANATININ TEMELLERİ II SAT1106 ANADOLU ÖNCESİ TÜRK İSLAM SANATI II Bu ders içerik bakımından zenginleştirilip değiştirildiği ve bu haliyle bölüm derslerimize daha büyük katkı sağlayacağı için kaldırılmıştır. Doğu Sanatının Temelleri II dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci Anadolu Öncesi Türk İslam Sanatı II dersini almalıdır.

3 SAT2001 İSLAM SANATI SAT2101 ANADOLU SELÇUKLU MİMARİSİ Dersin adı içeriğine uygun olarak Dersin içeriğinde anlatılmamış olan konular tespit edilip eklenmiş, diğer üniversitelerdeki program takip edilmiştir. İslam Sanatı dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci Selçuklu Dönemi Mimarisi I dersini almalıdır. SAT2002 ANADOLU SELÇUKLU ve BEYLİKLER DÖNEMİ SANATI SAT2102 ANADOLU SELÇUKLU MİMARİSİ II Dersin adı içeriğine uygun olarak Dersin içeriğinde anlatılmamış olan konular tespit edilip eklenmiş, diğer üniversitelerdeki program takip edilmiştir. Anadolu Selçuklu ve Beylikler Dönemi Sanatı dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci Selçuklu Dönemi Mimarisi II dersini almalıdır. Dersin içeriğinde yeni konular eklenmiş, ayrıca diğer üniversitelerdeki isimleri baz alınmıştır. Avrupa'da Ortaçağ ve Rönesans Sanatı dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci bu dersi almalıdır. SAT2009 AVRUPA'DA ORTAÇAĞ ve RÖNESANS SANATI SAT2105 AVRUPA SANATI I SAT2010 AVRUPA'DA BAROK SANATI SAT2106 AVRUPA SANATI II SAT2011 BİZANS MİMARİSİ I SAT2011 BİZANS MİMARİSİ I SAT2012 BİZANS MİMARİSİ II SAT2012 BİZANS MİMARİSİ II SAT2053 ŞEHİR VE MİMARLIK TARİHİ I SAT2053 ŞEHİR VE MİMARLIK TARİHİ I SAT2054 ŞEHİR VE MİMARLIK TARİHİ II SAT2054 ŞEHİR VE MİMARLIK TARİHİ II Dersin içeriğinde yeni konular eklenmiş, ayrıca diğer üniversitelerdeki isimleri baz alınmıştır. Avrupa'da Ortaçağ ve Rönesans Sanatı dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci bu dersi almalıdır. Ders kredisi 3 iken, 2 kredi ve 4 akts olarak Ders kredisi 3 iken, 2 kredi ve 4 akts olarak 2 kredilik olan seçmeli dersin akts oranı 2 olarak Ders 2 kredi, 3 akts ve seçmelidir. 2 kredilik olan seçmeli dersin akts oranı 2 olarak Ders 2 kredi, 3 akts ve seçmelidir. SAT2079 MİTOLOJİ I SAT2107 ORTAÇAĞ ARKEOLOJİSİ VE KAZI TEKNİKLERİ I Daha önceleri sadece mitolojik konulara değinilen ders içeriğine, yeni müfredatımızın diğer derslerinde ayrıntıyla ele alınmaktadır. Bu sebeple içeriğe, ortaçağ kültürü çerçevesinde, ikonografi ve dönemin inançları çerçevesinde mitoloji ve dini konu tasvirli birçok farklı mimari ve küçük eseriyle tüm ortaçağ kentlerini, kazı alanlarını, tekniklerini kapsayan bu ders eklenmiştir. Mitoloji I dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci, Ortaçağ Arkeolojisi ve Kazı Teknikleri I dersini almalıdır.

4 SAT2080 MİTOLOJİ II SAT2108 ORTAÇAĞ ARKEOLOJİSİ VE KAZI TEKNİKLERİ II SAT2087 OSMANLI TÜRKÇESİ METİNLER I SAT2087 OSMANLI TÜRKÇESİ-METİNLER I SAT2088 OSMANLI TÜRKÇESİ METİNLER II SAT2088 OSMANLI TÜRKÇESİ METİNLER II SAT3007 OSMANLI MİMARİSİ I SAT3101 BEYLİKLER DÖNEMİ SANATI I SAT3008 OSMANLI MİMARİSİ II SAT3102 BEYLİKLER DÖNEMİ SANATI II SAT YÜZYIL AVRUPA SANATI SAT3109 RESİM SANATI TARİHİ I SAT3010 BATI SANATINDA MODERN AKIMLAR SAT3110 RESİM SANATI TARİHİ II Daha önceleri sadece mitolojik konulara değinilen ders içeriğine, yeni müfredatımızın diğer derslerinde ayrıntıyla ele alınmaktadır. Bu sebeple içeriğe, ortaçağ kültürü çerçevesinde, ikonografi ve dönemin inançları çerçevesinde mitoloji ve dini konu tasvirli birçok farklı mimari ve küçük eseriyle tüm ortaçağ kentlerini, kazı alanlarını, tekniklerini kapsayan bu ders eklenmiştir. Mitoloji I dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci, Ortaçağ Arkeolojisi ve Kazı Teknikleri II dersini almalıdır. Dersin kredisi 2 krediden 3 krediye yükseltilmiştir. Dersin kredisi 2 krediden 3 krediye yükseltilmiştir. Osmanlı Mimarisinin temelden başlayarak dönemlere göre ayrıştırılması gerekmektedir. Bu sebeple bu ders üç Osmanlı Mimarisi dönemlere göre ayrıştırılmıştır. Klasik Osmanlı mimarisinin iki dönem okutulması gerektiğinden bu dersin açılması uygun bulunmuştur. Osmanlı Mimarisi II dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci bu dersi almalıdır. Dersin içeriğinde değişiklik yapılmıştır. Ağırlıklı olarak resim sanatı anlatılacağından derste değişiklik yapılmıştır Yüzyıl Avrupa Sanatı dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci bu dersi almalıdır. Dersin içeriğinde değişiklik yapılmıştır. Ağırlıklı olarak resim sanatı anlatılacağından derste değişiklik yapılmıştır. Batı Sanatında Modern Akımlar dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci bu dersi almalıdır. SAT3061 BİZANS RESİM SANATI I SAT3061 BİZANS RESİM SANATI I SAT3062 BİZANS RESİM SANATI II SAT3062 BİZANS RESİM SANATI II SAT3087 OSMANLI PALEOGRAFYASI I SAT3207 OSMANLI TÜRKÇESİ - EPİGRAFİ I SAT3088 OSMANLI PALEOGRAFYASI II SAT3208 OSMANLI TÜRKÇESİ - EPİGRAFİ II SAT4005 ÇAĞDAŞ SANAT I SAT4211 ÇAĞDAŞ SANAT I Dersin kredi ve akts oranı 2 kredi ve 3 akts olarak Dersin kredi ve akts oranı 2 kredi ve 3 akts olarak Dersin içeriğinde öğrencilere kitabe okuması öğretileceğinden değişiklik yapılmıştır. Osmanlı Paleografyası I dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci bu dersi almalıdır. Dersin içeriğinde öğrencilere kitabe okuması öğretileceğinden değişiklik yapılmıştır. Osmanlı Paleografyası II dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci bu dersi almalıdır. Ders seçmeli hale Önceden zorunlu olan bu dersten kalan veya hiç almayan öğrenci bu dersi almalıdır.

5 SAT4006 ÇAĞDAŞ SANAT II SAT4212 ÇAĞDAŞ SANAT II SAT4009 OSMANLI EL SANATLARI I SAT4115 TÜRK İSLAM RESİM SANATI I SAT4010 OSMANLI EL SANATLARI II SAT4116 TÜRK İSLAM RESİM SANATI II SAT4041 NÜMİZMATİK I SAT3097 NÜMİZMATİK I SAT4042 NÜMİZMATİK II SAT3098 NÜMİZMATİK II Ders seçmeli hale Önceden zorunlu olan bu dersten kalan veya hiç almayan öğrenci bu dersi almalıdır. Dersin içeriğine uygun olarak adında değişiklik yapılmıştır. İçerikte genişlemeye gidilmiş, mimari süsleme de dersin içeriğine dahil edildiğinden ders adı Osmanlı El Sanatları I dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci Türk İslam Resim Sanatı I dersini almalıdır. Dersin içeriğine uygun olarak adında değişiklik yapılmıştır. İçerikte genişlemeye gidilmiş, mimari süsleme de dersin içeriğine dahil edildiğinden ders adı Osmanlı El Sanatları II dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci Türk İslam Resim Sanatı II dersini almalıdır. 4.sınıf 7.yarıyılda seçmeli olarak okutulan Nümizmatik I dersi, 3.sınıf seçmeli dersleri arasına alınarak 2 kredi, 3 akts olarak Nümizmatik I dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci bu dersi alabilir veya kendi dönemine ait başka bir mesleki seçmeli seçebilir. 4.sınıf 8.yarıyılda seçmeli olarak okutulan Nümizmatik II dersi, 3.sınıf seçmeli dersleri arasına alınarak 2 kredi, 3 akts olarak Nümizmatik II dersinden kalan veya hiç almayan öğrenci bu dersi alabilir veya kendi dönemine ait başka bir mesleki seçmeli seçebilir. SAT2051 FOTOĞRAFÇILIK I SAT2052 FOTOĞRAFÇILIK II Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. Bu dersi önceki yıllarda alarak devamsızlık veya başarısızlık sebebiyle tekrara kalmış olan öğrenci başka bir seçmeli ders almalıdır. Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. Bu dersi önceki yıllarda alarak devamsızlık veya başarısızlık sebebiyle tekrara kalmış olan öğrenci başka bir seçmeli ders almalıdır. SAT2059 SAT2060 SELÇUKLU SANATINDA SÜSLEME VE EL SANATLARI I SELÇUKLU SANATINDA SÜSLEME VE EL SANATLARI II Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT3031 İKONOGRAFİ I Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT3032 İKONOGRAFİ II Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT3046 SANATTA ORYANTALİZM Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır.

6 SAT3053 KAZI TEKNİKLERİ I Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT3054 KAZI TEKNİKLERİ II Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT3059 UZAKDOĞU SANATI I Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT3060 UZAKDOĞU SANATI II Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT3063 TÜRK İSLAM MİTOLOJİSİ I Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT3064 TÜRK İSLAM MİTOLOJİSİ II Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT3066 SANATTA MODERNİZM Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT4015 RESTORASYON BİLGİLERİ I Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT4016 RESTORASYON BİLGİLERİ I Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT4043 BİZANS'IN DOĞU KOMŞULARI I Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT4044 BİZANS'IN DOĞU KOMŞULARI II Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT4050 SAHNE SANATLARI Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT4057 DOĞRU VE ETKİLİ KONUŞMA Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT4085 SANAT FELSEFESİ Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT4086 ESTETİK Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT4089 DİPLOMATİK VE ARŞİV BİLGİLERİ I Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır.

7 SAT4090 DİPLOMATİK VE ARŞİV BİLGİLERİ II Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT4093 BATILILAŞMA DÖNEMİ TÜRK SANATI Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT4094 CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK SANATI Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT3055 MÜZECİLİK I Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır. SAT3056 MÜZECİLİK II Ders yılı müfredatından kaldırılmıştır EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATINDA AÇILACAK OLAN YENİ ZORUNLU DERSLER SAT2103 SELÇUKLU DÖNEMİ SÜSLEME EL SANATLARI I SAT2104 SELÇUKLU DÖNEMİ SÜSLEME EL SANATLARI II SAT3103 SANAT TARİHİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ I SAT3104 SANAT TARİHİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ II SAT3105 TEKNİK RESİM I SAT3106 TEKNİK RESİM II SAT4111 KLASİK OSMANLI MİMARİSİ I SAT4112 KLASİK OSMANLI MİMARİSİ II SAT4113 TÜRK SİVİL MİMARİSİ I Bu ders içerik bakımından zenginleştirilerek 3.Sınıf V.Yarıyıl zorunlu dersi haline Bu ders içerik bakımından zenginleştirilerek 3.Sınıf VI.Yarıyıl zorunlu dersi haline

8 SAT4114 TÜRK SİVİL MİMARİSİ II SAT4117 MEZUNİYET ÇALIŞMASI I SAT4118 MEZUNİYET ÇALIŞMASI II EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATINDA AÇILACAK OLAN YENİ SEÇMELİ DERSLER SAT2203 İSLAM ÖNCESİ TÜRK SANATI I SAT2204 İSLAM ÖNCESİ TÜRK SANATI II SAT3201 ORTAÇAĞ KÜLTÜR TARİHİ I SAT3202 ORTAÇAĞ KÜLTÜR TARİHİ II SAT3203 OSMANLI SÜSLEME SANATI I SAT3204 OSMANLI SÜSLEME SANATI II SAT4201 ANADOLU ESKİ KENTLERİ I Dersin içeriğine uygun olarak adında değişiklik yapılmıştır. İçerikte genişlemeye gidilmiş, mimari süsleme de dersin içeriğine dahil edildiğinden ders adı Dersin içeriğine uygun olarak adında değişiklik yapılmıştır. İçerikte genişlemeye gidilmiş, mimari süsleme de dersin içeriğine dahil edildiğinden ders adı SAT4202 ANADOLU ESKİ KENTLERİ II

9 SAT4203 GEÇ DÖNEM OSMANLI MİMARİSİ I SAT4204 GEÇ DÖNEM OSMANLI MİMARİSİ II SAT4205 SAT4206 SAT4207 SAT4208 TARİHİ ÇEVRE KORUMA- RESTORASYON I TARİHİ ÇEVRE KORUMA- RESTORASYON II CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK SANATI I CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK SANATI II SAT4209 SANAT FELSEFESİ VE ESTETİK I SAT4210 SANAT FELSEFESİ VE ESTETİK II SAT3107 MÜZEOLOJİ I SAT3108 MÜZEOLOJİ II YENİ EKLENEN/DEĞİŞTİRİLEN DERSLER İÇİN

10 BİLGİ PAKETİNDE YER ALACAK OLAN "DERS ÖĞRETİM PLANI" EKLENECEKTİR. Tarih : İmza :

TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL

TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl TAR 101 OSMANLI TÜRKÇESİ I 4 0 4 6 TAR 102 OSMANLI TÜRKÇESİ II 4 0 4 6 TAR 103 İLKÇAĞ TARİHİ I 2 0 2 4 TAR 104 İLKÇAĞ TARİHİ II 2 0 2 4 TAR

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ SANAT TARİHİ ÖĞRETİM PROGRAMI

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ SANAT TARİHİ ÖĞRETİM PROGRAMI ADNAN MENDERE ÜNİVERİTEİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTEİ ANAT TARİHİ ÖĞRETİM PROGRAMI 25.10.2016 AKT Zorunlu AKT eçmeli AKT Bölüm Dışı AKT Toplam 180 (75,0%) 52 (21,7%) 8 (3,3%) 240 [1] Tekrarında devam zorunlu

Detaylı

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I.SINIF BÖLÜM YARIYIL ANABİLİM DALI DERS SIRASI M İ M O O O (0) GENEL (1) BİNA BİLGİSİ (2)

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n S a n a t T a r i h i B ö l ü m l e r i n i n Ö n e m i N e d e n S a n a t T a r i h i B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n S a n a t T a r i h i B ö l ü m l e r i n i n Ö n e m i N e d e n S a n a t T a r i h i B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ S A N A T T A R İ H İ B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü m ü z M i s y o n & V

Detaylı

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI. I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri 2+0 4,5 Z I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri MS

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI. I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri 2+0 4,5 Z I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri MS Fakülte/Yüksekokul : Edebiyat Fakültesi Böl./Program Tarih Bölümü Yarıyılı : Güz / Bahar ESKİ PROGRAM DERSİN YARIYIL KODU ADI (T+U 2012-2013 ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI YENİ PROGRAM DERSİN ECTS ECTS

Detaylı

03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir.

03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir. 03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ İKİLİ ÖĞRETİM DERS PLANI (2013-2014 Eğitim öğretim yılından

Detaylı

SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI

SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI 20-201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI 1.YIL 1.YY. in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında 1 YDİ1 YDF1 YDA1 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Fransızca) Temel Yabancı

Detaylı

SANAT TARĠHĠ BÖLÜMÜ LĠSANS DERSLERĠ

SANAT TARĠHĠ BÖLÜMÜ LĠSANS DERSLERĠ SANA ARĠHĠ BÖLÜMÜ LĠSANS DERSLERĠ Lisans rogramlarına GiriĢ KoĢulları Öğretim imkânlarına bağlı olarak bölüm her yıl 50 lisans öğrencisi kabul etmektedir. Bölümde lisans eğitimi yapmak isteyenlerin lise

Detaylı

ESKĠġEHĠR OSMANGAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ, TARĠH BÖLÜMÜ DERS ġablonu (ÖĞRETĠM PLANI / MÜFREDAT)

ESKĠġEHĠR OSMANGAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ, TARĠH BÖLÜMÜ DERS ġablonu (ÖĞRETĠM PLANI / MÜFREDAT) ESKĠġEHĠR OSMANGAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ, TARĠH BÖLÜMÜ DERS ġablonu (ÖĞRETĠM PLANI / MÜFREDAT) 1. Yarıyıl (Güz) 121711200 İlkçağ Tarihi I Z 2 0 0 2 2 3 121711201 Osmanlıca I Z 4 0 0 4 4

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK)

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 01-014 Eğitim Öğretim Yılı 1.ve.Öğretim (010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI İLH001 ARAPÇA 0 Konu Başlıkları (Yıllık) T Sözlü

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI 1. YIL. YIL. YIL.YIL ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI 1.YARIYIL.YARIYIL MIM 11 MIM 1 MIM 1 MAT 17 YDI 11 Temel Tasar Mimari Anlatım Teknikleri I Mimarlık Kavramları

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI TARİH BÖLÜMÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL ECTS II. YARIYIL ECTS BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 TAR 107 İlkçağ Tarihi I 3+0 5,0 TAR 108 İlkçağ Tarihi II 3+0 5,0 TAR 115 Osmanlıca

Detaylı

MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ

MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ TEMMUZ, 011 MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ DERS KATEGORİLERİ ZORUNLU DERSLER DERSLER DERS PLANI 1.. 3. 4. ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI T U Kredi AKTS İLH001 ARAPÇA 26 0 26 26 Konu

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 25.02.2016 Karar Sayısı: 017 25.02.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı na bağlı

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/6 I. YARIYIL DERSLERİ SAN1001 SANAT TARİHİ I (3 0) AKTS:4 SANAT TARİHİ TERMİNOLOJİSİ SANAT VE SANATÇI KAVRAMLARI SANAT TARİHİ VE ARKEOLOJİ BİLİMLERİNİN İÇERİKLERİ BİRLEŞTİKLERİ VE AYRILDIKLARI

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.DÖNEM) ARK 101 Prehistorik Arkeoloji Terminolojisi I 2 0 2 3 ARK 103

Detaylı

Mimarlık Tarihi ve Kuramı I (MMR 517) Ders Detayları

Mimarlık Tarihi ve Kuramı I (MMR 517) Ders Detayları Mimarlık Tarihi ve Kuramı I (MMR 517) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimarlık Tarihi ve Kuramı I MMR 517 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL TEORİ UYG./LAB. KREDİ TAR-101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I 0 TÜR-101 Türk Dili-I 0 İNG-101 İngilizce-I

Detaylı

ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM I. DÖNEM

ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM I. DÖNEM ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM 1 I. DÖNEM 181111005 Türk Dili I Z 2 0 2 0 2 181111006 İngilizce I Z 2 0 2 0 2 181111007 Atatürk

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖRGÜN ÖĞRETİM ARA SINAV PROGRAMI (SEÇMELİ)

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖRGÜN ÖĞRETİM ARA SINAV PROGRAMI (SEÇMELİ) 17.11.2017 CUMA 16.11.2017 PERŞEMBE 15.11.2017 ÇARŞAMBA 14.11.2017 SALI 13.11.2017 PAZARTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖR ÖĞRETİM ARA SINAV PROGRAMI (SEÇMELİ) Altay

Detaylı

RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KATALOĞU

RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KATALOĞU ANABİLİM DALI 201-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KATALOĞU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ I.SINIF/II.YARIYIL in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı?

Detaylı

1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL

1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL 1. SINIFLAR İÇİN 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI 1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL MİM 101 MİMARİ PR.I * 4 6 11 MİM 201 MİMARİ PROJE II * 4 6 11 MİM 102 TEMEL TASARIM EĞİTİMİ * 2 2 5 MİM 206 YAPIM

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL KODU BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 İNG-101/RUS-101 İngilizce-I / Rusça-I 2 4 4 TAR - 101 Tarih Araştırmalarında Metod-I 3 0 3 TAR - 103 İslâm Öncesi Türk Tarihi-I 3

Detaylı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü I. Öğretim Programı Müfredatı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü I. Öğretim Programı Müfredatı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü I. Öğretim Programı Müfredatı Genel Toplam Ders Adedi : 8 T : 16 U : 4 Kredi : 16 ECTS : 24 T+U : 16 1. YARIYIL No Ders Kodu Ders Adı

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 21.08.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 652 Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Kurulu nun İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Sanatta Yeterlik Programı'nın adının, "İç Mimarlık

Detaylı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı İŞLETME N.Ö. DONEMNO : 1 GENEL İŞLETME I 0020050001 3 0 5 FİNANSAL MUHASEBE I 0020050002 3 0 5 İŞLETME MATEMATİĞİ I 0020050003 3 0 5 İKTİSADA GİRİŞ I 0020050004 3 0 5 ŞEHİR VE MEDENİYET 0020050005 2 0

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI Kredi İLH001 ARAPÇA 26 0 26 26 Konu Başlıkları (Yıllık) T

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem 3801101 3802101 Kur'an Okuma ve Tecvid I 3801111 3802111 Arapça Dil Bilgisi I 2 2 3 3 3801112 3802112 Arapça Okuma-Anlama

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI 2014-2015 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI 2014-2015 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I 2014-2015 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I. YARIYIL (GÜZ YARIYILI) 1 1801151 Oyunculuk I 6+6 13 İçin Başarılmış Olması Ön Şart Olan Derslerin Kodları - 2 1801152 Ses Konuşma I 3+1 5-3 1801153 Tiyatro Tarihi ve

Detaylı

tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 14.11.2013 tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 1 Sosyal BilimlerEnstitüsü İletişim Bilimleri Doktora Programı * 1. YARIYIL 2. YARIYIL İLT 771 SİNEMA ARAŞTIRMALARI SEMİNERİ 2 2 3 10 1

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2011 2012 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2011 2012 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2011 2012 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI 1. Dönem (Güz) 25 saat 2. Dönem (Bahar) 26 saat Kodu Ders T U K AKTS Kodu Ders T U K AKTS

Detaylı

nzeyrek@uludag.edu.tr Tel: (224) 294 02 47-294 02 48 Tel iç hat: 402 47 Faks: (224) 294 09 29 Faks iç hat: 409 29 temel terim, kavramlar.

nzeyrek@uludag.edu.tr Tel: (224) 294 02 47-294 02 48 Tel iç hat: 402 47 Faks: (224) 294 09 29 Faks iç hat: 409 29 temel terim, kavramlar. ARKEOLOJİ 1 Ders Adi: ARKEOLOJİ 2 Ders Kodu: MRES215 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Önlisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 3 7 Dersin AKTS Kredisi: 3.00 8 Teorik Ders Saati

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 07.05.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 850 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu nun Sosyal Hizmet Bölümü lisans programında 2 dersin önkoşulunda düzenleme

Detaylı

RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI

RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI 01-015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI I.SINIF I. YARIYIL Uygulama ve Laboratuvar 1 YDİ101 YDA101 YDF101 GUS101 GUS103 BED101 HYK101 Temel Yabancı Dil İngilizce Temel Yabancı Dil Almanca Temel Yabancı

Detaylı

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI GÜZ DÖNEMİ DERSLERİ Kodu Dersin Adı Statüsü T P K AKTS TAE 700 Özel Konular Z 5 0 0 30 TAE 701 Kültür Kuramları ve Türkiyat Araştırmaları

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK (DÖRT YIL) DERS PROGRAMI (YENİ DÜZENLEME)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK (DÖRT YIL) DERS PROGRAMI (YENİ DÜZENLEME) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK (DÖRT YIL) DERS PROGRAMI (YENİ DÜZENLEME) BİRİNCİ YARIYIL DERSLERİ 101 Felsefeye Giriş I Z 2 2 0 2 5 103 İlkçağ Felsefesi I Z 3 3 0

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI Z/S K/ Z/S K/ EK-1 T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI Hazırlık 1. Yarıyıl İİH001 Arapça Dilbilgisi

Detaylı

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI MÜFREDAT HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI MÜFREDAT HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. BAYBURT ÜNİERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI MÜFREDAT HAZIRLAMA E UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE - Bu yönerge, Üniversite bünyesinde yer alan ön

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi DERS SEÇME İŞLEMLERİNİZİ YAPMADAN ÖNCE lütfen aşağıda maddeler halinde sıralanmış hususları dikkatlice inceleyiniz. 1. Türkiye Yükseköğretim

Detaylı

DERS PLANI DEĞİŞİKLİK SEBEBİNİ İLGİLİ SÜTUNDA İŞARETLEYİNİZ "X" 1.YARIYIL 1.YARIYIL 2.YARIYIL 2.YARIYIL. Kodu Adı Z/S T+U AKTS Birleşti

DERS PLANI DEĞİŞİKLİK SEBEBİNİ İLGİLİ SÜTUNDA İŞARETLEYİNİZ X 1.YARIYIL 1.YARIYIL 2.YARIYIL 2.YARIYIL. Kodu Adı Z/S T+U AKTS Birleşti 2011-2012 DERS PLANI DEĞİŞİKLİK SEBEBİNİ İLGİLİ SÜTUNDA İŞARETLEYİNİZ "X" YENİ DERS PLANI** 1.YARIYIL 1.YARIYIL Birleşti ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Z 2+0 2 X X X X ATA 101 ile ATA 102

Detaylı

15/2/2017 Senato Kararı 2017/ T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI MÜFREDAT HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ

15/2/2017 Senato Kararı 2017/ T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI MÜFREDAT HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ //07 Senato Kararı 07/7-0 T.C. BAYBURT ÜNİERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI MÜFREDAT HAZIRLAMA E UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE - Bu yönerge, Üniversite

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS PROGRAMI (İNG. KAPANDIKTAN SONRA)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS PROGRAMI (İNG. KAPANDIKTAN SONRA) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS PROGRAMI (İNG. KAPANDIKTAN SONRA) BİRİNCİ YARIYIL DERSLERİ 101 Felsefeye Giriş I Z 2 2 0 2 5 103 İlkçağ Felsefesi I Z 3 3 0 3

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS PLANI

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS PLANI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS PLANI 1. SINIF - I. YARIYIL TDE 101 OSMANLI TÜRKÇESİ I 4 0 4 TDE 103 TÜRKİYE TÜRKÇESİ GRAMERİ I 2 0 2 TDE 109 ESKİ TÜRK EDEBİYATINA GİRİŞ I 2 0 2 TDE 111 YENİ TÜRK EDEBİYATINA

Detaylı

Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü

Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü http://ogr.kocaeli.edu.tr/koubs/bologna/genel/listesi_prn.cfm?ed=0 1 / 5 22.05.2018 15:44 Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Adı 2017/2018 Listesi 1. YARIYIL TLU Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : SANAT TARİHİ 1. SINIF / 1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** 1 YDİ101 YDF101 YDA101 Temel

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 19.04.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 076 Bilişim Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Mühendislik Yönetimi Anabilim Dalı adı ile yeni bir Anabilim Dalı ve Mühendislik Yönetimi

Detaylı

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI TÜM BÖLÜMLER İÇİN ORTAK DERS PLANI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI (MİMARLIK, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ, İLETİŞİM TASARIMI, İLETİŞİM SANATLARI,

Detaylı

FARS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KATALOĞU

FARS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KATALOĞU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ I.SINIF/II.YARIYIL in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** 1 YDI2 YDA2 YDF2 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI AKTS KODU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI AKTS KODU HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI T U : Teorik ders saati : Uygulamalı ders saati : Dersin redisi : Avrupa redi Transfer Sistemi 1.SINIF 1.SINIF ODU I. YARIYIL/GÜZ

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2010 2011 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2010 2011 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2010 2011 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI 1. Dönem (Güz) 25 saat 2. Dönem (Bahar) 26 saat Kodu Ders D U K E Kodu Ders D U K E ARCH 105 Temel Tasarım

Detaylı

AKADEMİK YILI MÜFREDATI

AKADEMİK YILI MÜFREDATI 2018 2019 AKADEMİK YILI MÜFREDATI 1. Yarıyıl (Güz) 25 saat 2. Yarıyıl (Bahar) 25 saat Kodu Ders Adı KREDİ AKTS Kodu Ders Adı KREDİ AKTS İç Mimarlıkta Temel İç Mimarlıkta Temel Tasarım II INAR 1110 2-6-5

Detaylı

PEYZAJ SANATI TARİHİ Ders İzlence Formu. Kodu: PEM 112 Dersin Adı: PEYZAJ SANATI TARİHİ Toplam Saat

PEYZAJ SANATI TARİHİ Ders İzlence Formu. Kodu: PEM 112 Dersin Adı: PEYZAJ SANATI TARİHİ Toplam Saat Diploma Programı Peyzaj Mimarlığı Bölümü Yarıyıl Teorik Uygulama Laboratuar PEYZAJ SANATI TARİHİ Ders İzlence Formu Kodu: PEM 112 Dersin Adı: PEYZAJ SANATI TARİHİ Toplam Saat AKTS Dersin Anlatıldığı Dil

Detaylı

Edebiyat Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Sonu Mazeret Sınavlarına Alınacak Öğrenciler

Edebiyat Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Sonu Mazeret Sınavlarına Alınacak Öğrenciler Edebiyat Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Sonu Mazeret Sınavlarına Alınacak Öğrenciler Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü 1 20133359038 Pelin YILDIRIM ADE319 Türkçe-Almanca Çeviri I 03.01.2017

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Geleneksel Konut Mimarisi Sözlüğü Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi

Detaylı

EGİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜNDE AÇILMASI PLANLANAN LİSANS DERSLERİ

EGİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜNDE AÇILMASI PLANLANAN LİSANS DERSLERİ 2017-2018 EGİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜNDE AÇILMASI PLANLANAN LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL I. YARIYIL 1211113 Edebiyata Giriş Z 3 0 3 3 4 1211119 Mitoloji Z 3 0 3

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE KURULU KARARLARI

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE KURULU KARARLARI 2016.02.01. Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün 28/0/2016 tarihli ve 10926 sayılı yazısı uyarınca Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ( I ve II), Türk Dili (I ve II)

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Üniversite Senatosunun 08.08.2017 tarih ve 11 nolu toplantı tutanağının ekidir. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ

ÖĞRETİM YILI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ ESKİ PROGRAM YENİ PROGRAM Yarıyıl Kodu Adı Saati Kredisi Statüsü Yarıyıl Kodu Adı Saati Kredisi Statüsü Açıklama VII

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (%30 Arapça) (2017-2018 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN 2.,3.,4. SINIF ÖĞRENCİLERİNE

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS Tezli yüksek lisans programında eğitim dili Türkçedir. Programın öngörülen süresi 4

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ Bahar Dönemi I. Sınıf Birinci Öğretim Bütünleme Programı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ Bahar Dönemi I. Sınıf Birinci Öğretim Bütünleme Programı 2017-2018 Bahar Dönemi I. Sınıf Birinci Öğretim Bütünleme Programı I. YARIYIL TARİH SAAT DERSLİK DERSİN SORUMLU ÖĞRETİM ELEMANI TAR 102 İlkçağ Tarihi II 31.05.2018 09.00-09.45 YD 102 Yabancı Dil İngilizce

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018]

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018] ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [ Haziran 1] 1. YIL. YIL. YIL 1.YARIYIL.YARIYIL MIM 11 MIM 1 MIM 1 MAT 17 YDI 11 Temel Tasar Mimari Anlatım Teknikleri I Mimarlık

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTİBAK ÇİZELGESİ (17 Temmuz 2017)

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTİBAK ÇİZELGESİ (17 Temmuz 2017) 5I DERSLERİ İNTİBAK ÇİZELGESİ (FKK: 4 Temmuz 2018) YDİ 101 Yabancı Dil-I 2018 yılı öncesi Fakültemize kayıt olup, bu derslerden herhangi birini alıp geçen (başarılı olan) öğrenciler, almadığı veya başarısız

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 20/05/2014 Toplantı Sayısı : 389 Karar Sayısı : 3286 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3286- Eğitim Programlarını İnceleme Komisyonunca incelenen, Ankara Üniversitesi Öğretim Programlarının

Detaylı

SEÇMELİ DERSLER (Öğrenci aşağıda belirtilen en az 2 (iki) dersten başarılı olmalıdır.)

SEÇMELİ DERSLER (Öğrenci aşağıda belirtilen en az 2 (iki) dersten başarılı olmalıdır.) PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ YAN DAL DERSLERİ DERSLER DERSİN KODU DERSİN ADI KREDİ PSİ 101 Psikolojiye Giriş I PSİ 10 Araştırma Teknikleri I PSİ 10 Psikoloji için İstatistik I PSİ 01 Sosyal Psikoloji I PSİ 0 Gelişim

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 027 10.03.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Piyano Anasanat Dalı bünyesindeki Korrepetisyon ve Bale Piyanistliği Yüksek Lisans Programı ile

Detaylı

ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI. Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati

ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI. Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI Sınıf Dersin Kodu Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati Derslik 1. Öğr. 1 1209252 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 16.03.2015

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi Dersin Adı Mimarlık Tarihi 1 DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2018 2019 AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI 1. Yarıyıl (Güz) 25 saat 2. Yarıyıl (Bahar) 25 saat Kodu Ders Adı KREDİ INAR 1110 INAR 1111

Detaylı

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EK.1 İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (2016-2017 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN KAYITLI VE PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı *BE8V3HYP6* Sayı : 75063593-100- Konu : Final-Bütünleme SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi : Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünün 08/05/2018

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Genel Restorasyon Teknikleri Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I LİSANS I I. YARIYIL (GÜZ YARIYILI) 1 1801151 Oyunculuk I 8+4 12 Dersin Alınabilmesi İçin Başarılmış Olması Ön Şart Olan Derslerin Kodları - 2 1801152 Ses Konuşma I 4+2 6-3 1801153 Tiyatro Tarihi ve Kuramları

Detaylı

Sınav Tarihi Sınav Saati Derslik Gözetmen /03/ :15 D5 28/03/2019

Sınav Tarihi Sınav Saati Derslik Gözetmen /03/ :15 D5 28/03/2019 T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SANAT ve TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ / ESER KORUMA PROGRAMI 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ VİZE PROGRAMI Metal Eserlerin Restorasyon ve Konservasyonu Genel

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 523 12.07.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Aşı Enstitüsü nün Enstitü Enstitü Kurulu nun Aşı Enstitüsü bünyesinde; Aşı Bilimi Anabilim Dalı, Aşı Teknolojisi Anabilim Dalı ile Bağışıklama

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 03.10.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 469 Hacettepe Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Madde 21- (2) de aşağıda belirtilen değişikliğin

Detaylı

03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir.

03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir. 03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir. 1. SINIF GÜZ YARII I.YARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ İKİLİ ÖĞRETİM

Detaylı

ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS MÜFREDATINA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER ve YENİ PROGRAM

ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS MÜFREDATINA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER ve YENİ PROGRAM 1. GEREKÇE ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS MÜFREDATINA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER ve Rektörlüğümüzce Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikleri çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, lisans/yüksek

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 07.04.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Tarihi : 07.04.2016 Karar Sayısı: 053 Sosyal Bilmler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Kamu Hukuku Anabilim Dalı bünyesinde Ekonomi ve Enerji Hukuku II. Öğretim

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 4 YILLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI B İ R İ N C İ Y I L

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 4 YILLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI B İ R İ N C İ Y I L T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 4 YILLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI B İ R İ N C İ Y I L BİRİNCİ YARIYIL / GÜZ DÖNEMİ MİM 101 TEMEL TASARIM VE MİMARİ PROJE I 4+4+0 6 9 - Zorunlu

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILA101 Kur'an Okuma ve Tecvid-I 2 0 2 2 ILA102 Kur'an Okuma ve Tecvid-II 2 0 2 2 ILA103 Arap Dili

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı Geometri Kodu Dönem Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR113 I Zorunlu

Detaylı

Türk Sanat Tarihi (GRT241 ) Ders Detayları

Türk Sanat Tarihi (GRT241 ) Ders Detayları Türk Sanat Tarihi (GRT241 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Sanat Tarihi GRT241 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ DERS PLANI HAZIRLAMA, UYGULAMA VE İNTİBAK ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ DERS PLANI HAZIRLAMA, UYGULAMA VE İNTİBAK ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ DERS PLANI HAZIRLAMA, UYGULAMA VE İNTİBAK ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Üniversitemize bağlı

Detaylı

YAZ OKULU, KAYITLARI, DERS ÜCRETLERİ, PROGRAMI HAKKINDA

YAZ OKULU, KAYITLARI, DERS ÜCRETLERİ, PROGRAMI HAKKINDA YAZ OKULU, KAYITLARI, DERS ÜCRETLERİ, PROGRAMI HAKKINDA 1. Yaz okulu ders kayıtları 2 3 Temmuz 2013 saat 09:00 12:00 ile 13:30 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Sınıflar için farklı günde

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI SAYISI: 18 KARAR TARİHİ:

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI SAYISI: 18 KARAR TARİHİ: T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI SAYISI: 18 KARAR TARİHİ: 31.07.2015 KARAR 2015/129 Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığının teklifi doğrultusunda, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı

Detaylı

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FELSEFE FEL0* İLKÇAĞ FELSEFESİ 5 5 FEL04* FELSEFİ KAVRAMLAR VE TERİMLER 5 5 FEL06* VARLIK FELSEFESİ 5 5 FEL08* KLASİK MANTIK 4 5 5 FEL0* BİLİM TARİHİ 4 4 FEL0* İSLAM FELSEFESİ TARİHİ I +0 5 5 FEL04* AHLAK

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL / MESLEK YÜKSEKOKUL AD BÖLÜM / PROGRAM ADI : EDEBİYAT FAKÜLTESİ SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ I. DÖNEM SINAV SAATİ DERSLİK ADI SINAV

Detaylı

tarih ve 180 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2

tarih ve 180 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2 05.0.207 tarih ve 80 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI.YARIYIL* AİT 4 Seminer / Seminar* *Bu ders hem güz hem

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı Matematik Kodu Dönem Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR144 II-III Seçmeli

Detaylı

AKADEMİK YILI MÜFREDATI. 1. Dönem (Güz) 25 saat 2.Dönem (Bahar) 25 saat. Kodu Ders KREDİ AKTS Kodu Ders KREDİ AKTS

AKADEMİK YILI MÜFREDATI. 1. Dönem (Güz) 25 saat 2.Dönem (Bahar) 25 saat. Kodu Ders KREDİ AKTS Kodu Ders KREDİ AKTS MİMARLIK 2018 2019 AKADEMİK YILI MÜFREDATI 1. Dönem (Güz) 2 saat 2.Dönem (Bahar) 2 saat ARCH 11 Mimarlıkta Temel Tasarım I 2-6- ARCH 1120 Mimarlıkta Temel Tasarım II (ön koşulu ARCH 11) 2-6- ARCH 1113

Detaylı

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTERSĠ. ÇĠFT ANADAL PROGRAMINA BAġVURU, KABUL VE KAYIT KOġULLARI

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTERSĠ. ÇĠFT ANADAL PROGRAMINA BAġVURU, KABUL VE KAYIT KOġULLARI -08 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTERSĠ ÇĠFT ANADAL PROGRAMINA BAġVURU, KABUL VE KAYIT KOġULLARI - Öğrencinin çift anadal programına baģvurabilmesi için baģvurduğu döneme kadar anadal lisans

Detaylı

tarih ve 193 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2

tarih ve 193 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2 19.1.17 tarih ve 19 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki- Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı DERSİN KODU VE ADI T

Detaylı

Doktora Dersleri. SAN 700 Özel Konular

Doktora Dersleri. SAN 700 Özel Konular Doktora Dersleri SAN 700 Özel Konular Anabilim/Anasanat Dallarının tez aşamasında bulunan öğrencileri tarafından alınması zorunlu olan bu ders, alanın ileri ve özgün konularını içerir. Bu kapsamda alanla

Detaylı

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ Yayın Tarihi 22.4.25 1 1 Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Okan Üniversitesi için normal eğitim-öğretim yılının güz ve bahar yarıyılları dışında, yaz tatilini kapsayan

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2016 2017 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI 1.Dönem (Güz) 25 saat 2.Dönem (Bahar) 26 saat INAR 110 İç Mimarlıkta Temel İç Mimarlıkta

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ YENİ AKADEMİK PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ YENİ AKADEMİK PROGRAMI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ YENİ AKADEMİK PROGRAMI 1. SAN101 Sanat Tarihi Terim ve Kavramları I (303 5) Sanat tarihinin anlaşılması için bilinmesi gerekli mimari, süsleme,

Detaylı

RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR PROGRAMI

RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1. YIL 2.YARIYIL 3 1 2 TDİ102 ATA102 YDİ102 YDA102 YDF102 Türk Dili II (Turkish Language II) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (History of the Republic of Turkey)

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI BOLOGNA MÜFREDATININ KABUL EDİLDİĞİ SENATO KARAR VE TARİHLERİ DEĞİŞİKLİK SENATO KABUL YAPILAN DEĞİŞİKLİK PROGRAM KARAR TARİHİ

Detaylı