Ağustos TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ağustos 2015. 1 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur."

Transkript

1 Ağustos TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

2 Genel TAI ve TUSAŞ ın birleşmesi Lockheed Martin / General Electric hisselerinin (%49) TUSAŞ tarafından satın alınması F-16 uçaklarının Türkiye de üretimi amacıyla ortak girişim şirketi olarak TAI nin kuruluşu TUSAŞ ın kuruluşu Türk Ortaklar 51% Yabancı Ortaklar 49% 2 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

3 Genel TSKGV 54.49% SSM 45.45% Yapısal (Aerostructures) Havacılık ve Uzay (Aerospace) Entegre Sistemler (Integrated Systems) Motor (Aeroengines) TUSAŞ-GE Ortaklığı 3 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

4 4 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

5 Genel Müdür Muharrem DÖRTKAŞLI Genel YÖNETİM KURULU Merkez Başkanlıklar Ortak Hizmetler Bekir Ata YILMAZ Tesisler ve Varlık Yönetimi İsmail ULUBAYRAM Kurumsal Yönetim Sistemleri Orhan Veli KAYA Sanayileşme ve Tedarik İlhami TANYOLU Strateji ve Teknoloji Yönetimi Bekir Ata YILMAZ (v) Kalite ve Sertifikasyon Murat TAŞPINAR Lojistik Hizmetler Muammer AKPINAR Uçuş ve Uçuş Testleri Hüseyin FAZLA İnsan Kaynakları Oya TANSU Mali İşler ve İştirakler Saadet KORKEM Ürün Grupları Yapısal Yapısal Naki POLAT Uçak Özcan ERTEM Havacılık ve Uzay Entegre Sistemler İHA Sistemleri Sinan ŞENOL(v) Helikopter Metin SANCAR Uzay Sistemleri Sinan ŞENOL Motor * Konsolidasyona tabi bağlı ortaklık 5 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

6 Genel BOEING BOMBARDIER LOCKHEED MARTIN LMMFC MARVIN ENGINEERING NORTHROP GRUMMAN SIKORSKY SPIRIT AEROSYSTEMS AGUSTA WESTLAND AIRBUS AIRBUS D&S AIRBUS HELICOPTERS ALENIA AERMACCHI FOKKER IAMCO PAG TELESPAZIO THALES TUSAŞ, havacılık endüstrisinin en üst düzey kalite standartlarına göre akreditedir. 6 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

7 Genel MOD & SİSTEM ENTEGRASYONU 2005 ÖZGÜN PLATFORM TASARIMI 2010 UYDU ÖZGÜN PLATFORM SERİ ÜRETİM 1984/1985 YAPISAL ORTAK ÜRETİM KURULUŞ 7 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

8 8 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

9 Yapısal TOPLAM TUSAŞ İŞ PAYI ORANI : %5.56 (yapısal %7.2) ENDÜSTRİYEL ORTAK 9 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

10 Yapısal Dış Kanat Kutuları Burun Gövdesi Filton St. Nazaire Hamburg Bremen Dik Kuyruk Ailerons & Spoilers Kuyruk Konisi ve Arka Gövde Üst Kısmı Paraşütçü Kapıları Ön Orta Gövde Seville (Son Montaj Hattı) Gövde Ankara 10 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

11 Yapısal ABD DIŞINDA TEK KAYNAK F-35 Orta Gövde 11 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

12 Yapısal Tek Kaynak Üretici olarak; A350 XWB Aileron Tasarım, Üretim Lojistik Destek Sorumluluğu TEK KAYNAK - RİSK PAYLAŞIM ORTAKLIĞI 12 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

13 Yapısal Kısım 18 TEK KAYNAK 13 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

14 Yapısal Kısım TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

15 Yapısal Kuyruk Dümeni TEK KAYNAK 15 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

16 Yapısal Elevator (Üretim) Cargo Barrier (Tasarım + Üretim) Body Seal (Tasarım + Üretim) TEK KAYNAK 16 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

17 Yapısal TEK VE ÇİFT KORİDORLU UÇAK YAPISALLARI 17 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

18 Yapısal Orta Gövde ANA TEDARİKÇİ 18 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

19 Yapısal Sabit Firar Kanatı TEK KAYNAK 19 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

20 20 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

21 Entegre Sistemler Uçak Seyir Hızı G Limitleri Tırmanma Oturma Düzeni > 250 kts +7g/-3.5g 15000ft in 5 dk. Kademeli Tandem 0/0 Fırlatma Koltuğu Var İlk Uçuş 29 Ağustos 2013 EASA CS 23 Sertifikası TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

22 Entegre Sistemler Uçak 22 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

23 Entegre Sistemler Uçak 23 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

24 Entegre Sistemler Helikopter TUSAŞ ana yükleniciliğinde K.K.K. ya 59 adet helikopter üretilip teslim edilecektir. Teslimatlar Nisan 2014 te başlamıştır. Pazarlama hakları TUSAŞ a aittir. 24 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

25 Entegre Sistemler Helikopter SSM ile TUSAŞ arasında 26 Haziran 2013 tarihinde Özgün Helikopter Programı Sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme kapsamında 5 ton sınıfında hafif genel maksat helikopterinin sivil ve askeri versiyonu TUSAŞ tarafından tasarlanacak ve üretilecektir. Özgün Helikopterin ilk uçuşu 5yıl içinde gerçekleştirilecektir. 25 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

26 Entegre Sistemler Helikopter T70 Genel Maksat Helikopteri TUSAŞ Ana Yükleniciliği nde Blackhawk S70i platformu esas alınarak; Genelkurmay Bşk.lığı, Kara ve Hava Kuvvetleri, Jandarma Gn.K.lığı, Emniyet Gn. Md.lüğü veormangn. Md.lüğü nün ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilecektir. Önümüzdeki on yıl içerisinde, iki farklı konfigürasyonda, 109 adet T70 Helikopteri üretilmesi planlanmaktadır. 26 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

27 Entegre Sistemler Helikopter 27 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

28 Entegre Sistemler Helikopter Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Pilot Eğitimleri için seçilmiş olup, eğitimler devam etmektedir. Hususi Helikopter Pilot Eğitimi (PPL) Ticari Helikopter Pilot Eğitimi (CPL) Özel Pilot Eğitimi Uçuş Öğretmenliği Eğitimi (FI) Tip İntibak ve Tazeleme Kursu Gece Uçuş Yetkisi 28 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

29 Entegre Sistemler İHA Sistemleri İrtifa Dayanım MTOW Faydalı Yük Motor Gücü Otomatik Kalkış İniş Veri Linki Menzili 30,000 ft (max.) 24 saat (max.) 1750 kg 200 kg EO/IR Camera SAR/ISAR 155 HP HEAVY FUEL Entegre 200 km LOS (BLOS Optional) 29 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

30 Entegre Sistemler Uzay Sistemleri GÖKTÜRK-1 Elektro Optik Keşif ve Gözlem Uydusu Telespazio (İtalya): Ana Yüklenici ve Yer Kesimi Sorumluluğu Thales Alenia Space (Fransa): Uzay Kesimi ve USET Merkezi TUSAŞ: Görev Modülü Panellerinin üretimi ve montajı, tüm mühendislik faaliyetlerine doğrudan katılım ve USET Merkezinin işletilmesi Tasarım Fazı tamamlanmış olup, Entegrasyon Fazı devam etmektedir. Nihai testler 2015 yılı içinde gerçekleştirilecektir. GÖKTÜRK-2 Elektro Optik Keşif ve Gözlem Uydusu TUSAŞ ve TÜBİTAK Uzay iş ortaklığı tarafından özgün tasarım, üretim, montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. 18 Aralık 2012 tarihinde Çin den fırlatılmıştır. Hv.K.K.lığı tarafından işletilmekte ve başarıyla hizmet etmektedir. USET: Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test 30 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

31 Entegre Sistemler Uzay Sistemleri GÖKTÜRK-3 SAR Keşif ve Gözlem Uydusu Ana Yüklenici: TUSAŞ Ana Alt Yükleniciler: ASELSAN - TÜBİTAK Uzay Ön tasarım çalışmaları, Kasım 2013 de başlamıştır. Reflektör antenli görev yükü seçilmiştir. Sistem Gereksinimleri Belirleme ve Tasarım çalışmaları devam etmektedir. TÜRKSAT 6A Ku ve X Band Haberleşme Uydusu TUSAŞ, TÜBİTAK Uzay, ASELSAN ve CTECH firması yetkinlikleri doğrultusunda özgün olarak geliştirilecektir. Proje Sözleşmesi, 15 Aralık 2014 tarihinde imzalanmıştır. TUSAŞ: Sistem Yerleşimi, Uydu Yapısal, Isıl, Kimyasal İtki Alt Sistemleri geliştirilmesi ve ilgili MET faaliyetleri, Kablaj Tasarımı ve Üretimi. Ayrıca; Uydu Veri Kotarma, Komuta Kontrol ve Elektrik Yer Destek Ekipmanı Yazılımlarının geliştirilmesine katılım ve USET Merkezinin işletilmesi MDR. Mission Design Review MET: Montaj, Entegrasyon ve Test 31 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

32 Entegre Sistemler Uzay Sistemleri USET Merkezinde, beş tona kadar birden fazla uydunun montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri TUSAŞ ın konularında uzman teknik ekipleri tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilebilmektedir. Isıl Vakum Test Sistemi Titreşim Test Sistemi Akustik Test Sistemi Kütle Özellikleri Ölçüm Sistemi EMI/EMC Test Sistemi Kompakt Anten Test Sistemi (CATR) Güneş Paneli Açılma Test Sistemi Çok Katmanlı Yalıtım Battaniyesi Hazırlık Odası Batarya Depolama ve Hazırlama Odası Kablo/Kuşam Hazırlama Odası 32 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

33 33 33 TASNİF DIŞI TUSAŞ - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

TAI MERKEZİ RAPORLAMA SİSTEMİ Gülsen BAYRAMUSTA Bilgi Teknolojileri Müdürü. TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Aralık 2014 1 TASNİF DIŞI

TAI MERKEZİ RAPORLAMA SİSTEMİ Gülsen BAYRAMUSTA Bilgi Teknolojileri Müdürü. TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Aralık 2014 1 TASNİF DIŞI TAI MERKEZİ RAPORLAMA SİSTEMİ Gülsen BAYRAMUSTA Bilgi Teknolojileri Müdürü TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Aralık 2014 1 TASNİF DIŞI Genel 1984 F-16 uçaklarının Türkiye de üretimi amacıyla

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Sivil Havacılıkta Çalışma Alanları, Fırsatlar ve Başarı Örnekleri Hava Aracı ve Komponent Üretimi İtki Sistemleri Talaşlı imalat Hassas döküm Kimyasal

Detaylı

Yerlileştirme Faaliyetleri

Yerlileştirme Faaliyetleri TUSAŞ-TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş. Yerlileştirme Faaliyetleri nin bağlı ortaklığı ve nin iştirakidir. 24 Nisan 2018 İş Alanları 2 Uçak Helikopter İHA Uzay Sistemleri Yapısallar Ürün Yelpazesi 3

Detaylı

Ayşe Temiz Hadi Tolga Göksidan Mehmet Erdem Çorapçıoğlu

Ayşe Temiz Hadi Tolga Göksidan Mehmet Erdem Çorapçıoğlu Ayşe Temiz Hadi Tolga Göksidan Mehmet Erdem Çorapçıoğlu IX. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi/ANKARA 05 Mayıs 2017 1 TASNİF DIŞI TUSAŞ, TSKGV nın

Detaylı

Afet Yönetiminde Uzaktan Algılama Sistemleri

Afet Yönetiminde Uzaktan Algılama Sistemleri Afet Yönetiminde Uzaktan Algılama Sistemleri Hayri ÖZDEN Mühendis Albay MSB Araştırma, Geliştirme ve Teknoloji Dairesi Başkanı 1/34 Takdim Planı Uzaktan Algılama Yer Gözlem Uyduları Görüş Yeteneğini Artıran

Detaylı

TASARIM ORGANİZASYON ONAYI VE OTORİTE KATILIM SEVİYESİ (LOI)

TASARIM ORGANİZASYON ONAYI VE OTORİTE KATILIM SEVİYESİ (LOI) TUSAŞ TÜRK HAVACILIK ve UZAY SANAYİİ A.Ş. TASARIM ORGANİZASYON ONAYI VE OTORİTE KATILIM SEVİYESİ (LOI) Segah ÖZDEMİR / Yusuf Cansu BARAN 05.05.2017 TMMOB Makina Mühendisleri Odası IX. Ulusal Uçak, Havacılık

Detaylı

Ramazan KARABULUT (SSM)

Ramazan KARABULUT (SSM) Ramazan KARABULUT (SSM) TÜRKİYE DEKİ UZAY PROJELERİ - 2 SSM Uzay Daire Başkanlığı 16 HABERLEŞME UYDULARI BUGÜN TÜRKSAT-1A; 1994 TÜRKSAT-1B; 1994 TÜRKSAT-1C; 1996 TÜRKSAT-2A; 1/16 TÜRKSAT-3A; 8 TÜRKSAT-4A;

Detaylı

MilSOFT TASNİF DIŞI 1/6

MilSOFT TASNİF DIŞI 1/6 MilSOFT TASNİF DIŞI 1/6 MilSOFT Firma Tanıtımı Kuruluş Tarihi : 1998 Paydaşlar : 100% Özel Türk Şirketi Tesis : 7,000m 2 (ODTÜ Teknokent) : 600m 2 (TÜBİTAK MAM TEKSEB) Faaliyet Alanı : Sistem Entegrasyonu

Detaylı

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları,

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Bugün, ulusal savunmamızın güvencesi ve bölge barışı için en önemli denge ve istikrâr unsuru olan Türk Silahlı Kuvvetleri nin etkinliğini ve

Detaylı

Sektör Envanter Sistemi

Sektör Envanter Sistemi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sektör Envanter Sistemi 1. Sisteme Giriş ve Web Adresi Sisteme; http://sektor.hutgm.gov.tr/ adresinden veya http://www.hutgm.gov.tr/ adresindeki Sektör Envanteri

Detaylı

T.C. Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı SAVUNMA SANAYİ. Sn. Sedat GÜLDOĞAN Müsteşar Yardımcısı

T.C. Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı SAVUNMA SANAYİ. Sn. Sedat GÜLDOĞAN Müsteşar Yardımcısı T.C. Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı SAVUNMA SANAYİ Sn. Sedat GÜLDOĞAN Müsteşar Yardımcısı 28 Mayıs 2012, Denizli SAVUNMA TEDARİK ÇEVRİMİ İhtiyaç Makamı İhtiyaç SAVUNMA SANAYİİ İCRA

Detaylı

TEI DE TASARIM DOĞRULAMA VE MOTOR SERTİFİKASYON ÇALIŞMALARI

TEI DE TASARIM DOĞRULAMA VE MOTOR SERTİFİKASYON ÇALIŞMALARI TEI DE TASARIM DOĞRULAMA VE MOTOR SERTİFİKASYON ÇALIŞMALARI 18.09.2013 Uzay YILDIZ Bu doküman ve ekleri sadece yollanan kişinin kullanımı içindir ve TEI ye ait gizli ve/veya özel bilgi içerebilir. Herhangi

Detaylı

Sunum Planı. Sanayi Katılımı/Offset t Amaçları. Deniz Araçları Offset Sözleşmeleri. Gemi İnşa Yan Sanayi Firmaları Offsetten Nasıl

Sunum Planı. Sanayi Katılımı/Offset t Amaçları. Deniz Araçları Offset Sözleşmeleri. Gemi İnşa Yan Sanayi Firmaları Offsetten Nasıl SANAYİ KATILIMI OFFSET UYGULAMALARI Atilla GÜÇLÜ Uzman Offset ve Yerli Katkı Şube Müdürlüğü Sunum Planı Sanayi Katılımı/Offset Tanımı Sanayi Katılımı/Offset t Amaçları Sanayi Katılımı / Offset Yönergesi

Detaylı

SANAYİ KATILIMI OFFSET UYGULAMALARI. Göknur PİLLİ. Şube Müdürü Offset ve Yerli Katkı Şube Müdürlüğü

SANAYİ KATILIMI OFFSET UYGULAMALARI. Göknur PİLLİ. Şube Müdürü Offset ve Yerli Katkı Şube Müdürlüğü SANAYİ KATILIMI OFFSET UYGULAMALARI Göknur PİLLİ Şube Müdürü Offset ve Yerli Katkı Şube Müdürlüğü Sunum Planı Sanayi Katılımı/Offset Tanımı Sanayi Katılımı/Offset Amaçları Sanayi Katılımı / Offset Yönergesi

Detaylı

SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI (SİP) (SANAYİ KATILIMI/OFFSET)

SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI (SİP) (SANAYİ KATILIMI/OFFSET) T.C. MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI (SİP) (SANAYİ KATILIMI/OFFSET) Bilal AKTAŞ Sanayileşme Daire Başkanı GÜNDEM 1) OFFSET KAVRAMI 2) TÜRKİYE DE SAVUNMA ALANINDA

Detaylı

AKILLI TEKNOLOJİLER ENTEGRE ÇÖZÜMLER. Cenk ÖZEN OPERASYONLAR GENEL MÜDÜR YARDIMCISI. 1/22 28 Kasım 2017

AKILLI TEKNOLOJİLER ENTEGRE ÇÖZÜMLER. Cenk ÖZEN OPERASYONLAR GENEL MÜDÜR YARDIMCISI. 1/22 28 Kasım 2017 AKILLI TEKNOLOJİLER ENTEGRE ÇÖZÜMLER Cenk ÖZEN OPERASYONLAR GENEL MÜDÜR YARDIMCISI 1/22 28 Kasım 2017 1982 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI ANA FAALİYET ALANLARI KOMUTA KONTROL VE SAVAŞ SİSTEMLERİ

Detaylı

Projeler. Gündem. Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı

Projeler. Gündem. Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı Gündem Projeler Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı Savunma Sanayii İcra Komitesi, 1 Temmuz 2009 tarihinde, gündeminde yer alan konuları görüşmek ve bunlarla ilgi karar almak amacıyla Sn. Başbakanımızın

Detaylı

Küp Uydu larda Yazılım Tabanlı Radyo Kullanımı ve Uydu Yer Haberleşmesi Gösterimi HAVELSAT Projesi

Küp Uydu larda Yazılım Tabanlı Radyo Kullanımı ve Uydu Yer Haberleşmesi Gösterimi HAVELSAT Projesi Küp Uydu larda Yazılım Tabanlı Radyo Kullanımı ve Uydu Yer Haberleşmesi Gösterimi HAVELSAT Projesi Serhan GÖKÇEBAĞ HAVELSAT Proje Yöneticisi HAVELSAN A.Ş. 1/14 Kapsam Motivasyon Uydu Uzay alanındaki HAVELSAN

Detaylı

ATLAS-SAHA VE ARAZİ GÖREVLERİNE YÖNELİK, MODÜLER VE YÜKSEK FAYDALI YÜK ORANLI MİKRO SINIFI BİR İHA TASARIMI, ÜRETİMİ VE TESTLERİ

ATLAS-SAHA VE ARAZİ GÖREVLERİNE YÖNELİK, MODÜLER VE YÜKSEK FAYDALI YÜK ORANLI MİKRO SINIFI BİR İHA TASARIMI, ÜRETİMİ VE TESTLERİ VI. ULUSAL HAVACILIK VE UZAY KONFERANSI UHUK-2016-000 28-30 Eylül 2016, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli ATLAS-SAHA VE ARAZİ GÖREVLERİNE YÖNELİK, MODÜLER VE YÜKSEK FAYDALI YÜK ORANLI MİKRO SINIFI BİR İHA

Detaylı

ATIŞ, TEST VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ Konya-Karapınar-TÜRKİYE

ATIŞ, TEST VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ Konya-Karapınar-TÜRKİYE ATIŞ, TEST VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ Konya-Karapınar-TÜRKİYE ATDM-I Projesi, NATO Destek ve Tedarik Ajansı (NSPA) ile ROKETSAN arasında imzalanan sözleşme ile anahtar teslim bir proje olarak Millî Savunma

Detaylı

Uydu Haberleşme Sistem Çözümleri.

Uydu Haberleşme Sistem Çözümleri. Uydu Haberleşme Sistem Çözümleri www.aselsan.com.tr ÖZELLIKLER Uydu kapsama alanında X Bant, Ku Bant ya da Ka Bantta haberleşme imkânı Her türlü platforma uygun sistem çözümleri: Kara, Deniz, Hava Otomatik

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Uydu Filosu. Türksat 2A. Türksat 3A. Türksat 4A. Türksat 4B. Türksat VSAT

İÇİNDEKİLER. Uydu Filosu. Türksat 2A. Türksat 3A. Türksat 4A. Türksat 4B. Türksat VSAT www.turksat.com.tr TÜRKSAT A.Ş. Türksat A.Ş., uydular üzerinden haberleşme hizmetlerini gerçekleştiren önde gelen uydu operatörlerinden biridir. Ulusal egemenlik kapsamındaki uydu yörünge pozisyonlarının

Detaylı

Dikey İniş Kalkış Yapabilen Sabit Kanatlı İnsansız Hava Aracı Çalışmaları

Dikey İniş Kalkış Yapabilen Sabit Kanatlı İnsansız Hava Aracı Çalışmaları Dikey İniş Kalkış Yapabilen Sabit Kanatlı İnsansız Hava Aracı Çalışmaları Zafer ÖZNALBANT 1, Mehmet Ş. KAVSAOĞLU 1 IX. UHUM, 6 Mayıs 2017, Ankara 1 Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Detaylı

Firma Profili. Ağustos 2014

Firma Profili. Ağustos 2014 Ağustos 2014 TARİHÇE Kuruluş :2002 (SE Teknoloji Çözümleri) Özel yazılım, donanım tedariki, uzak mesafe kablosuz ağlar, danışmanlık ve sistem entegrasyonu Yurt içinde Üretim Kaynak Kullanımı ve Otomasyonu,

Detaylı

Uydu Haberleşme Sistem Çözümleri.

Uydu Haberleşme Sistem Çözümleri. www.aselsan.com.tr Özellikler Uydu kapsama alanında X ya da Ku Bantta haberleşme imkânı Her türlü platforma uygun sistem çözümleri: Kara, Deniz, Hava Otomatik ve Dinamik Şebeke Yönetim Sistemi Her türlü

Detaylı

Türksat Uydu Haberleşme Kablo Tv ve İşletme A.Ş.

Türksat Uydu Haberleşme Kablo Tv ve İşletme A.Ş. www.turksat.com.tr Türksat Uydu Haberleşme Kablo Tv ve İşletme A.Ş. Türksat A.Ş., uydular üzerinden haberleşme hizmetlerini gerçekleştiren önde gelen uydu operatörlerinden biridir. Ulusal egemenlik kapsamındaki

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 21. ULUSAL ASTRONOMİ KONGRESİ (3-7 Eylül 2018 / Erciyes Üniversitesi KAYSERİ) ALİ BAYGELDİ GENEL MÜDÜR YRD. V. SUNUM PLANI GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ GENEL DURUM

Detaylı

Ali Rıza KILIÇ Merkezi Tedarik Direktörü. 24 Kasım 2017 ADANA

Ali Rıza KILIÇ Merkezi Tedarik Direktörü. 24 Kasım 2017 ADANA 04.01.2626 Ali Rıza KILIÇ Merkezi Tedarik Direktörü 24 Kasım 2017 ADANA ORGANİZASYON YÖNETİM KURULU İÇ DENETİM BAŞKANLIĞI GENEL MÜDÜR MALİ YÖNETİM GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI KURUMSAL HİZMETLER GENEL MÜDÜR

Detaylı

Üniversite-Sanayi İşbirliği

Üniversite-Sanayi İşbirliği Üniversite-Sanayi İşbirliği Kasım 2013 aselsan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur. 1/14 Savunma Sanayi Yurtiçi Karşılama Oranı %54 Temel Bilimler Kritik Teknoloji Malzeme Komponent

Detaylı

UYGULAMA 1. Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470 Eskişehir. Tablo 1. Uygulamalar için örnek uçak

UYGULAMA 1. Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470 Eskişehir. Tablo 1. Uygulamalar için örnek uçak UYGULAMA 1 Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470 Eskişehir Tablo 1. Uygulamalar için örnek uçak Uçak Tipi HTK-224-TF-1 BOYUTLAR Kanat Alanı 77.3 m 2 Kanat Açıklığı

Detaylı

KGİ İHS Kapsamında Anadolu Üniversitesinde Yapılan Çalışmalar

KGİ İHS Kapsamında Anadolu Üniversitesinde Yapılan Çalışmalar KGİ İHS Kapsamında Anadolu Üniversitesinde Yapılan Çalışmalar Zafer ÖZNALBANT 1, Tansu FİLİK 2, Ömer Nezih GEREK 2 IX. UHUM, 6 Mayıs 2017, Ankara 1 Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Detaylı

"TAYYARE"DEN "UÇAK"A: BĐR MONTAJ ÖYKÜSÜ (II)

TAYYAREDEN UÇAKA: BĐR MONTAJ ÖYKÜSÜ (II) "TAYYARE"DEN "UÇAK"A: BĐR MONTAJ ÖYKÜSÜ (II) Hazırlayanlar: Barış ALBAYRAK, Đlke AYDINCAK, Đ. Evrim DĐZEMEN, Yücel GÜRSES, A. Bahar HASER ODTÜ Havacılık Mühendisliği Bölümü Türk Havacılık Tarihi konulu

Detaylı

Türkiye'nin İHA Sistem Projeleri & Vizyonu

Türkiye'nin İHA Sistem Projeleri & Vizyonu Türkiye'nin İHA Sistem Projeleri & Vizyonu Oğuz ÖZBAL Taktik ve Özel Amaçlı İnsansız Sistem Projeleri Grup Müdürü İnsansız ve Akıllı Sistemler Daire Başkanlığı 26 Şubat 2015, İstanbul GÜNDEM İnsansız Hava

Detaylı

HÜRKUŞ:10 Yıl Gerçekten Uzun Bir Süre mi?

HÜRKUŞ:10 Yıl Gerçekten Uzun Bir Süre mi? MSI ANALİZ Tüm fotoğraflar: MSI Dergisi HÜRKUŞ:10 Yıl Gerçekten Uzun Bir Süre mi? Sıra Dışı Bir Başlangıç Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) nin 19 Ocak 2005 tarihli toplantısında, son derece farklı

Detaylı

01.07.2015. ASELSAN Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

01.07.2015. ASELSAN Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur. 01.07.2015 ASELSAN Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur. Temmuz 2015 Ortaklarımız ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ A.Ş. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı %84.58 %15.42 2 Organizasyon

Detaylı

Yatırımcı Sunumu Kasım 2012

Yatırımcı Sunumu Kasım 2012 Yatırımcı Sunumu Kasım 2012 Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur. İÇERİK 1. Küresel Savunma Sektörü 2. ASELSAN Hakkında 3. Bakiye Siparişler 4. Marjlar & Oranlar 5. Yatırımcı

Detaylı

ASKERİ HARCAMALAR ve TÜRK SAVUNMA SANAYİ Hacı Dede Hakan KARAGÖZ Araştırma Raporu Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürlüğü

ASKERİ HARCAMALAR ve TÜRK SAVUNMA SANAYİ Hacı Dede Hakan KARAGÖZ Araştırma Raporu Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürlüğü ASKERİ HARCAMALAR ve TÜRK SAVUNMA SANAYİ Araştırma Raporu Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürlüğü KONYA Mart, 216 www.kto.org.tr İÇİNDEKİLER Başlık Sayfa 1. GİRİŞ.. 3 2. DÜNYA SİLAH HARCAMALARI..3 3.

Detaylı

8 inci UTEB Toplantısı Sonuç Raporu

8 inci UTEB Toplantısı Sonuç Raporu 8 inci UTEB Toplantısı Sonuç Raporu TUSAŞ, Ankara, 29 Nisan 2015 www.rast.org.tr/uteb Uzay Teknolojileri ve Eğitimi Birliği Sayfa 1 UTEB 8 inci Toplantısı Sonuç Raporu : Toplantı yeri:tusaş, Ankara, 29

Detaylı

Prof. Dr. Yavuz YAMAN, Prof. Dr. Serkan ÖZGEN, Doç. Dr. Melin ŞAHİN Y. Doç. Dr. Güçlü SEBER, Evren SAKARYA, Levent ÜNLÜSOY, E.

Prof. Dr. Yavuz YAMAN, Prof. Dr. Serkan ÖZGEN, Doç. Dr. Melin ŞAHİN Y. Doç. Dr. Güçlü SEBER, Evren SAKARYA, Levent ÜNLÜSOY, E. Prof. Dr. Yavuz YAMAN, Prof. Dr. Serkan ÖZGEN, Doç. Dr. Melin ŞAHİN Y. Doç. Dr. Güçlü SEBER, Evren SAKARYA, Levent ÜNLÜSOY, E. Tolga İNSUYU Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ UYGULAMALARI

SAVUNMA SANAYİİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ UYGULAMALARI T.C. Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı SAVUNMA SANAYİİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ UYGULAMALARI Bilal AKTAŞ Sanayileşme Daire Başkanı 10 Haziran 2015 Milli Savunma Bakanı SAVUNMA

Detaylı

Ege Bölgesi Savunma Sanayi & Tedarikçi Zirvesi Programı

Ege Bölgesi Savunma Sanayi & Tedarikçi Zirvesi Programı Sayın Yetkili, ANKARA / 01.02.2018 Ülkemizin son günlerde yaptığı askeri harekâtlardan dolayı değeri daha iyi anlaşılan Yerli ve Milli bir Savunma Sanayi nin varlığı giderek daha da önem kazanmaktadır.

Detaylı

TÜBİTAK UZAY VE UYDU YOL HARİTASI. Sunan: Dr. Ufuk SAKARYA 23.06.2014. Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü

TÜBİTAK UZAY VE UYDU YOL HARİTASI. Sunan: Dr. Ufuk SAKARYA 23.06.2014. Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü TÜBİTAK UZAY Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü VE UYDU YOL HARİTASI Sunan: Dr. Ufuk SAKARYA 23.06.2014 Birinci Uydu Yer Gözlem Uygulamaları Yaz Okulu (UYGU 2014), TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi, 23-27 Haziran

Detaylı

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ASELSAN A.Ş. wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 2016 YILI İLİŞKİLİ

Detaylı

TÜBİTAK UZAY da Geliştirilen Projeler ve Geleceğe Bakış. Dr. Tülün Ergin TÜBİTAK UZAY

TÜBİTAK UZAY da Geliştirilen Projeler ve Geleceğe Bakış. Dr. Tülün Ergin TÜBİTAK UZAY TÜBİTAK UZAY da Geliştirilen Projeler ve Geleceğe Bakış Dr. Tülün Ergin TÜBİTAK UZAY Ulusal Astronomi Kongresi, 2-6 Şubat 2015 SUNUM AKIŞI Tarihçe İnsan Kaynakları Etkinlik Alanları Uydu Teknolojileri

Detaylı

İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2)

İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2) İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2) 3000 m Uçuş Tavanı 80 Km Uçuş Menzili 10 + Saat Uçuş Zamanı 10 Kg Yük Kapasitesi 50 Km Canlı Video Aktarımı Burkut çok

Detaylı

UYGULAMA 2. Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470, Eskişehir

UYGULAMA 2. Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470, Eskişehir UYGULAMA 2 Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470, Eskişehir HTK-224-TF-2 BOYUTLAR Kanat Alanı 77.3 m 2 Kanat Açıklığı 26.34 m Boyu 26.16 m Yüksekliği 8.61 m MOTORLAR

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ELEKTRONİK HABERLEŞME, UZAY VE HAVACILIK SEKTÖRÜNDE AR-GE DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ELEKTRONİK HABERLEŞME, UZAY VE HAVACILIK SEKTÖRÜNDE AR-GE DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ELEKTRONİK HABERLEŞME, UZAY VE HAVACILIK SEKTÖRÜNDE AR-GE DESTEKLERİ Esra ALAGÖZ KAYA Şubat 2015 SUNUM PLANI I. ELEKTRONİK HABERLEŞME, HAVACILIK VE UZAY AR-GE HİBE DESTEKLERİ

Detaylı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Lojistik Yol Haritası. İbrahim Sami EREL Uzman

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Lojistik Yol Haritası. İbrahim Sami EREL Uzman Savunma Sanayii Müsteşarlığı Lojistik Yol Haritası İbrahim Sami EREL Uzman 28 Şubat 2012 GÜNDEM DURUM TESPİTİ GELİŞMİŞ ÜLKELERDE LOJİSTİK YAPILANMA ÖMÜR DEVRİ YÖNETİMİNDE HEDEFLER VE LOJİSTİK DESTEK YAKLAŞIMI

Detaylı

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

Sanayileşme Daire Başkanlığı

Sanayileşme Daire Başkanlığı Sanayileşme Daire Başkanlığı ENDÜSTRİYEL YETKİNLİK DEĞERLENDİRME ve DESTEKLEME PROGRAMI (EYDEP) 28 Kasım 2017 2/22 AMAÇ EYDEP, savunma sektörü firmalarının endüstriyel yetkinlik envanterinin çıkarılmasını,

Detaylı

Ar-Ge Projelerinde Performans Takibi

Ar-Ge Projelerinde Performans Takibi Ar-Ge Projelerinde Performans Takibi Kasım 2016 Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşudur. Sunum İçeriği ASELSAN Ar-Ge Faaliyetleri ve Organizasyonu Teknoloji Yönetimi Teknoloji Yol

Detaylı

II. TEDARİK LOJİSTİĞİ KURULTAYI ROKETSAN A.Ş. SUNUMU 28 ŞUBAT 2012 SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ANKARA

II. TEDARİK LOJİSTİĞİ KURULTAYI ROKETSAN A.Ş. SUNUMU 28 ŞUBAT 2012 SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ANKARA Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş. II. TEDARİK LOJİSTİĞİ KURULTAYI ROKETSAN A.Ş. SUNUMU 28 ŞUBAT 2012 SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ANKARA ROKETSAN A.Ş. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI 74ÜNCÜ YILINI KUTLUYOR

TÜRK HAVA YOLLARI 74ÜNCÜ YILINI KUTLUYOR TÜRK HAVA YOLLARI 74ÜNCÜ YILINI KUTLUYOR Ulusal bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları (THY), 74'üncü yılını bir dizi etkinlikle görkemli bir şekilde kutladı. 18 Mayıs 2007'de gerçekleştirilen THY Şenliği'nde

Detaylı

Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği

Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği İnovasyonu tetikleyecek bir yapılanma Ortak zorluklara ortak çözümler üretecek bir sistem Birlikten kuvvet doğuracak bir model Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği HUKD un Yapısı

Detaylı

(EK-1) TURKSAT 6A UYDUSU ÖN TEKNİK İSTERLERİ

(EK-1) TURKSAT 6A UYDUSU ÖN TEKNİK İSTERLERİ (EK-1) TURKSAT 6A UYDUSU ÖN TEKNİK İSTERLERİ 1. UYDU GENEL PERFORMANS İSTERLERİ a) Uydu nominal yörünge pozisyonu yerdurağan (GEO) yörüngede 42 Doğu boylamı olacaktır. b) Uydu, hizmet ömrü boyunca tam

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ İÇİN ARAŞTIRMACI YETİŞTİRME PROGRAMI (SAYP)

SAVUNMA SANAYİİ İÇİN ARAŞTIRMACI YETİŞTİRME PROGRAMI (SAYP) SAVUNMA SANAYİİ İÇİN ARAŞTIRMACI YETİŞTİRME PROGRAMI (SAYP) DENİZ DEMİRCİ TEKNOLOJİ YÖNETİMİ GRUP MÜDÜRÜ SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ODTÜ, 25 Kasım 2013 SSM AR-GE VE TEKNOLOJİ YÖNETİMİ Türk Silahlı Kuvvetlerinin

Detaylı

TÜBİTAK BIT-MNOE

TÜBİTAK BIT-MNOE TÜBİTAK 1511 1511-BIT-MNOE-2015-2 Havacılık ve Uzay Sektörlerine Yönelik MEMS Tabanlı Sistemlerin, Alt Bileşenlerin ve Devrelerin Geliştirilmesi Programın Amacı Nedir? Havacılık ve uzay sektörleri için

Detaylı

A.Kadir UÇAR Zirve Koordinatörü. Savunma Sanayi Tedarikçisi Olmak İster misiniz?

A.Kadir UÇAR Zirve Koordinatörü. Savunma Sanayi Tedarikçisi Olmak İster misiniz? Sayın Yetkili, ANKARA / 05.02.2018 Ülkemizin son günlerde yaptığı askeri harekâtlardan dolayı değeri daha iyi anlaşılan Yerli ve Milli bir Savunma Sanayi nin varlığı giderek önem kazanmaktadır. Savunma

Detaylı

YER HİZMETLERİ VE RAMP - I. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN

YER HİZMETLERİ VE RAMP - I. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN YER HİZMETLERİ VE RAMP - I Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN Kokpit daha çok uçan araçların olmakla birlikte genelde bir aracın sürücüsünün bulunduğu bölüme verilen isimdir. Bu bölüm çoğunlukla aracın ön kısmında

Detaylı

Yatırımcı Bilgi Notu Kasım 18

Yatırımcı Bilgi Notu Kasım 18 Yatırımcı Bilgi Notu Kasım 18 ASELSAN, 43 yıllık geçmişi, 6.000'den fazla çalışanı ile hem yerel hem de uluslararası müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan Türk savunma sanayinin elektronik lideridir. ÖNEMLİ

Detaylı

TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

ŞİRKET PROFİLİ. www.tei.com.tr

ŞİRKET PROFİLİ. www.tei.com.tr 1 ŞİRKET PROFİLİ 1985 yılında Türk Hava Kuvvetleri nin envanterinde bulunan F16 uçaklarına güç veren F110 motorunun montajı ve bu motora ait 12 adet parçanın üretimi için kurulan TEI bugün, 30 yılı aşan

Detaylı

www.kartalvakfi.com.tr

www.kartalvakfi.com.tr Bağışlarınız için; Vakıflar Bankası Hv.K.Şb.: 2003408 Halk Bankası Köroğlu Şb.: 16000003 Ziraat Bankası G.O.P. Şb.: 3458839-5002 Adres; Hava Kuvvetleri Sosyal Etkinlikler Binası Kat: 2 Bakanlıklar / ANKARA

Detaylı

AFET Yönetiminde İleri Teknoloji Kullanımı GÜZ ÇALIŞTAYI. 12-13 Kasım 2013, ANKARA, TÜRKİYE PANEL-1 11:30-13:00

AFET Yönetiminde İleri Teknoloji Kullanımı GÜZ ÇALIŞTAYI. 12-13 Kasım 2013, ANKARA, TÜRKİYE PANEL-1 11:30-13:00 AFET Yönetiminde İleri Teknoloji Kullanımı GÜZ ÇALIŞTAYI 12-13 Kasım 2013, ANKARA, TÜRKİYE PANEL-1 11:30-13:00 AFET Yönetiminde İleri Teknoloji Kullanımı PANEL BAŞKANI Doç. Dr. Dilek Funda KURTULUŞ --->

Detaylı

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşudur 1/32

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşudur 1/32 Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşudur 1/32 Organizasyon YÖNETİM KURULU İÇ DENETİM BAŞKANLIĞI YÖNETİM KURULU DİREKTÖRLÜĞÜ GENEL MÜDÜR BİLİM VE TEKNOLOJİ DANIŞMA KURULU STRATEJİ

Detaylı

AR-GE VİZYON SAVUNMA SANAYİİNDE GELİŞMELER (2002-2012)

AR-GE VİZYON SAVUNMA SANAYİİNDE GELİŞMELER (2002-2012) Mayıs 2013 Sayı 3 SAVUNMA GEViZYON AK PARTi Ar-Ge Başkanlığı AR-GE VİZYON AK PARTi Ar-Ge Başkanlığı SAVUNMA İNDE GELİŞMELER (2002-2012) SAVUNMA İNDE GELİŞMELER (2002-2012) Milli sanayimizle güçlenen milli

Detaylı

SSM Askeri Gemi Projelerine Sanayinin Entegrasyonu Savaş/Silah Sistemleri Çalıştayı MiKES Profili 15 Mayıs 2008

SSM Askeri Gemi Projelerine Sanayinin Entegrasyonu Savaş/Silah Sistemleri Çalıştayı MiKES Profili 15 Mayıs 2008 SSM Askeri Gemi Projelerine Sanayinin Entegrasyonu Savaş/Silah Sistemleri Çalıştayı MiKES Profili 15 Mayıs 2008 Mikrodalga Elektronik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş. Çankırı Yolu 5.km 06750 Akyurt Ankara

Detaylı

Dr. Erhan SOLAKOĞLU Kevser Sinem ŞİMŞEK Dr. Onur JANE

Dr. Erhan SOLAKOĞLU Kevser Sinem ŞİMŞEK Dr. Onur JANE TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Dr. Erhan SOLAKOĞLU Kevser Sinem ŞİMŞEK Dr. Onur JANE IX. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi/ANKARA 5 Mayıs

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ.

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Sivil Havacılığın en büyük destekçisi TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Yalnızca Türkiye nin sivil havacılık alanında gururu, Avrupa nın imrenerek izlediği havayolu şirketi THY nin değil, bölgenin öncü

Detaylı

TUSAŞ PROJELERİNDEKİ AR-GE İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ

TUSAŞ PROJELERİNDEKİ AR-GE İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI AR-GE YÖNETİMİ TUSAŞ PROJELERİNDEKİ AR-GE İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ TUSAŞ TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA AÇIKLAMASI

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Prof. Dr. Mustafa Cavcar 8 Mayıs 2013

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Prof. Dr. Mustafa Cavcar 8 Mayıs 2013 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TIRMANMA PERFORMANSI Tırmanma Açısı ve Tırmanma Gradyanı Prof. Dr. Mustafa Cavcar 8 Mayıs 2013 Bu belgede jet motorlu uçakların tırmanma performansı

Detaylı

Misyon. Vizyon. Küresel olarak rekabetçi özgün güç sistemleri sahibi olmak.

Misyon. Vizyon. Küresel olarak rekabetçi özgün güç sistemleri sahibi olmak. 1 2 Şirket Profili 1985 yılında Türk Hava Kuvvetleri nin envanterinde bulunan F16 uçaklarına güç veren F110 motorunun montajı ve bu motora ait 12 adet parçanın üretimi amacıyla kurulan TEI - TUSAŞ Motor

Detaylı

Doç. Dr. Lokman KUZU (TUBİTAK UZAY)

Doç. Dr. Lokman KUZU (TUBİTAK UZAY) Doç. Dr. Lokman KUZU (TUBİTAK UZAY) TÜRKİYE DEKİ UZAY PROJELERİ - 1 RASAT GEZGİN2 BILGE Görüntü Sıkıştırma Uçuş Bilgisayarı OBC X-BAND Interface Card Arayüz Kartı Transmitter X-Band Verici 2011 OBC Arayüz

Detaylı

HAVELSAN Çok Bileşenli Ortamlarda Entegre Lojistik Destek Yaklaşımı Şubat 2011

HAVELSAN Çok Bileşenli Ortamlarda Entegre Lojistik Destek Yaklaşımı Şubat 2011 HAVELSAN Çok Bileşenli Ortamlarda Entegre Lojistik Destek Yaklaşımı Şubat 2011 Havelsan A.Ş. 1 Sunum Planı Kuvvet Yapısı ve ELD ELD ve PDL Harekat Ortamı ve Görev Açısından ELD Karşılaşılan Problemler

Detaylı

HİBRİT (TURBOFAN/GÜNEŞ ENERJİLİ) İTKİ SİSTEMLİ YÜKSEK İRTİFA İNSANSIZ HAVA ARACI KAVRAMSAL TASARIMI ÖZET

HİBRİT (TURBOFAN/GÜNEŞ ENERJİLİ) İTKİ SİSTEMLİ YÜKSEK İRTİFA İNSANSIZ HAVA ARACI KAVRAMSAL TASARIMI ÖZET VI. ULUSAL HAVACILIK VE UZAY KONFERANSI 28-30 Eylül 2016, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli HİBRİT (TURBOFAN/GÜNEŞ ENERJİLİ) İTKİ SİSTEMLİ YÜKSEK İRTİFA İNSANSIZ HAVA ARACI KAVRAMSAL TASARIMI Erdinç MERMER

Detaylı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHT-1G Revizyon 4 DEVLET HAVA ARAÇLARINDA GÖREV YAPAN PİLOTLARIN KREDİLENDİRİLMESİ TALİMATI. (SHT-1G Revizyon 4)

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHT-1G Revizyon 4 DEVLET HAVA ARAÇLARINDA GÖREV YAPAN PİLOTLARIN KREDİLENDİRİLMESİ TALİMATI. (SHT-1G Revizyon 4) DEVLET HAVA ARAÇLARINDA GÖREV YAPAN PİLOTLARIN KREDİLENDİRİLMESİ TALİMATI (SHT-1G Revizyon 4) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanım ve Kısaltmalar, Amaç MADDE 1 (1) Bu talimatın amacı; TSK

Detaylı

Türkiye Hava Harp Sanayii nde Projeler Ve Alımlar

Türkiye Hava Harp Sanayii nde Projeler Ve Alımlar Türkiye Hava Harp Sanayii nde Projeler Ve Alımlar Sözlük anlamı olarak sanayi, ham maddeleri işlemek, enerji kaynaklarını yaratmak için kullanılan yöntemlerin ve araçların bütünü, işleyim, endüstri anlamına

Detaylı

THK UÇUŞ OKULLARI ğitim Ok ş E ul u u ç U

THK UÇUŞ OKULLARI ğitim Ok ş E ul u u ç U THK UÇUŞ OKULLARI ş THK ş Eğitim Hizmetleri Türkiye'de sivil havacılığın geliştirilmesi ve gençlerin havacılığa kazandırılması ile ilgili 86 yıldan b yana faaliyetlerini sürdüren Türk Hava Krm; Türkiye'de

Detaylı

YER HİZMETLERİ VE RAMP - I. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN

YER HİZMETLERİ VE RAMP - I. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN YER HİZMETLERİ VE RAMP - I Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN UÇAK TİPLERİ Uçak sınıfları, uçak tipine bağlı olarak ikiye ayrılmıştır. Geniş gövdeli uçaklar Dar gövdeli uçaklar UÇAK TİPLERİ Tek bir koridoru olan uçaklara

Detaylı

"İnsanların hayatına, faaliyetine egemen olan kuvvet, yaratma icat yeteneğidir."

İnsanların hayatına, faaliyetine egemen olan kuvvet, yaratma icat yeteneğidir. "İnsanların hayatına, faaliyetine egemen olan kuvvet, yaratma icat yeteneğidir." Savunma Sanayiine yön veren uzman tedarik kurumu YAYIN KURULUNDAN V M izyon Ülkemizin stratejik savunma ve güvenlik ihtiyaçlarına

Detaylı

Taarruz Helikopteri Simülatörü için İnsan Faktörleri Değerlendirmeleri

Taarruz Helikopteri Simülatörü için İnsan Faktörleri Değerlendirmeleri Taarruz Helikopteri Simülatörü için İnsan Faktörleri Değerlendirmeleri Hakan İŞÇİ TUSAŞ Entegre Helikopter Sistemleri Hava Aracı Tasarım Müdürü 26 Kasım 2010 TUSAŞ TSKGV nin Bağlı Ortaklığıdır. HİZMETE

Detaylı

TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. USGB - Uzay Sistemleri Grup Başkanlığı

TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. USGB - Uzay Sistemleri Grup Başkanlığı TUSAŞ, TSKGV nın TUSAŞ Bağlı HASSAS Ortağı ve SSM nin İştirakidir. TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. USGB - Uzay Sistemleri Grup Başkanlığı Uydu yapısalında yaygın olarak kullanılan malzemeler

Detaylı

EKİNOKS-AG SAVUNMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Aralık 2014, Ankara

EKİNOKS-AG SAVUNMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Aralık 2014, Ankara EKİNOKS-AG SAVUNMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Aralık 2014, Ankara KURULUŞ Kuruluş Tarihi: 16 Nisan 2012 Tel : (0312) 485 17 66 Faks: (0312) 485 17 67 www.ekinoks-ag.com.tr iletisim@ekinoks-ag.com.tr Gazi Üniversitesi

Detaylı

İ İİN İ ŞA VE GEMİ İİN İ ŞA YAN SANAYİYE

İ İİN İ ŞA VE GEMİ İİN İ ŞA YAN SANAYİYE ASKERİ GEMİ İNŞA VE GEMİ İNŞA YAN SANAYİYE YÖNELİK İ HEDEFLERİMİZ İ İ Serdar DEMİREL Deniz Araçları Daire Başkanı TAKDİM PLANI Neden Güçlü Bir Askeri Gemi İnşa Sanayi? Ana Yüklenici Odaklı Çalışmalar Yan

Detaylı

"HAVACILIK SANAYİİ MEVCUT DURUM, FIRSATLAR, ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ."

HAVACILIK SANAYİİ MEVCUT DURUM, FIRSATLAR, ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ. I. ULUSAL HAVACILIK VE UZAY (UHUK) KONFERANSI "HAVACILIK SANAYİİ MEVCUT DURUM, FIRSATLAR, ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ." Sedat İ. GÜLDOĞAN SSM Hava Araçları Daire Başkanı sguldogan@ssm.gov.tr 21 Eylül 2006, ANKARA

Detaylı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHT-1G Revizyon 3 DEVLET UÇUCU PERSONELİNİN KREDİLENDİRİLMESİ TALİMATI. (SHT-1G Revizyon 3)

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHT-1G Revizyon 3 DEVLET UÇUCU PERSONELİNİN KREDİLENDİRİLMESİ TALİMATI. (SHT-1G Revizyon 3) DEVLET UÇUCU PERSONELİNİN KREDİLENDİRİLMESİ TALİMATI (SHT-1G Revizyon 3) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanım ve Kısaltmalar, Amaç MADDE 1 (1) Bu talimatın amacı; TSK da veya EGM de uçucu

Detaylı

Hazırlayanlar : Uğur Dündar, Halil Tanyer Eyyuboğlu. 6 Mart 2014. Sayfa

Hazırlayanlar : Uğur Dündar, Halil Tanyer Eyyuboğlu. 6 Mart 2014. Sayfa Elektronik Haberleşme Konularıyla ilgili PROJE TANITIMLARI Hazırlayanlar : Uğur Dündar, Halil Tanyer Eyyuboğlu 6 Mart 2014 1 Projelerin Kurumlara Göre Sınıflandırılması 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Bilim, Sanayi

Detaylı

SAVUNMA SANAYİNDE SANAYİLEŞME FAALİYETLERİ VE DESTEKLER

SAVUNMA SANAYİNDE SANAYİLEŞME FAALİYETLERİ VE DESTEKLER SAVUNMA SANAYİNDE SANAYİLEŞME FAALİYETLERİ VE DESTEKLER GÜNDEM SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI SANAYİLEŞME FAALİYETLERİ SEKTÖR STRATEJİK YÖNETİMİ SEKTÖR DESTEKLERİ SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI SSM NİN GÖREVLERİ

Detaylı

Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği

Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği İnovasyonu tetikleyecek bir yapılanma Ortak zorluklara ortak çözümler üretecek bir sistem Birlikten kuvvet doğuracak bir model Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği HUKD un Yapısı

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSİ/UZAY MÜHENDİSİ

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSİ/UZAY MÜHENDİSİ TANIM Hava ve uzay araçlarının tasarımı ve yapımı, bunların uzaya gönderilmesi, araçların yerden izlenmesi, araçlarla haberleşme vb. işleri yapan kişidir. A- GÖREVLER Sivil ve askeri kuruluşlarda; - Yer

Detaylı

TUSAŞ UZAY SİSTEMLERİ ENTEGRASYON ve TEST (USET) MERKEZİ DETAYLANDIRILMIŞ ÖZELLİKLERİ

TUSAŞ UZAY SİSTEMLERİ ENTEGRASYON ve TEST (USET) MERKEZİ DETAYLANDIRILMIŞ ÖZELLİKLERİ TUSAŞ UZAY SİSTEMLERİ ENTEGRASYON ve TEST (USET) MERKEZİ DETAYLANDIRILMIŞ ÖZELLİKLERİ TUSAŞ UZAY SİSTEMLERİ ENTEGRASYON ve TEST (USET) MERKEZİ DETAYLANDIRILMIŞ ÖZELLİKLERİ TİTREŞİM TEST SİSTEMİ Azami yükleme

Detaylı

aselsan Yatırımcı Sunumu Ağustos 2014

aselsan Yatırımcı Sunumu Ağustos 2014 Yatırımcı Sunumu Ağustos 2014 İÇERİK 1. Küresel Savunma Sektörü 2. ASELSAN Hakkında 3. Satışlar ve İhracat 4. Bakiye Siparişler 5. Marjlar & Oranlar 6. Yatırımcı İlişkileri 7. Yetenek Yönetimi 8. İletişim

Detaylı

Yatırımcı Sunumu Ağustos 2015

Yatırımcı Sunumu Ağustos 2015 Yatırımcı Sunumu Ağustos 2015 İÇERİK 1. Küresel Savunma Sektörü 2. ASELSAN Hakkında 3. Satışlar ve İhracat 4. Bakiye Siparişler 5. Marjlar & Oranlar 6. Sürdürülebilirlik 7. Yetenek Yönetimi 8. İletişim

Detaylı

TUSAŞ GENEL MÜDÜRLÜK DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

TUSAŞ GENEL MÜDÜRLÜK DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ TUSAŞ GENEL MÜDÜRLÜK DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ D oç. Dr. Temel Kotil, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından, 21 Ekim 2016 tarihinde TUSAŞ Genel Müdürlüğüne atandı. Atamanın

Detaylı

Uydu Hizmetleri Kataloğu

Uydu Hizmetleri Kataloğu Uydu Hizmetleri Kataloğu Uydu Hizmetleri Kataloğu Hakkımızda Türksat A.Ş., uydular üzerinden haberleşme hizmetlerini gerçekleştiren önde gelen uydu operatörlerinden biridir. Ulusal egemenlik kapsamındaki

Detaylı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı SERVO MOTOR GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ İSTEK DOKÜMANI SSM-İSM-BİD-001 Rev.:1.0 Aralık 2012 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. TANIMLAR

Detaylı

ULUSAL HAVACILIK SANAYİİNİN GELİŞİMİNDE ÇOKULUSLU PROJELERİN YERİ

ULUSAL HAVACILIK SANAYİİNİN GELİŞİMİNDE ÇOKULUSLU PROJELERİN YERİ TMMOB Makina Mühendisleri Odası VI. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı 06-07 Mayıs 2011 / ESKİŞEHİR ULUSAL HAVACILIK SANAYİİNİN GELİŞİMİNDE ÇOKULUSLU PROJELERİN YERİ Arda MEVLÜTOĞLU

Detaylı

çindekiler çindekiler... 3 Yay n Kurulu ndan... 4 Yönetim den... 5 Tesislerimizden...6-5 Tasar m ve Mühendislik Faaliyetleri...

çindekiler çindekiler... 3 Yay n Kurulu ndan... 4 Yönetim den... 5 Tesislerimizden...6-5 Tasar m ve Mühendislik Faaliyetleri... fi RKET M Z N 24. YILDÖNÜMÜNÜ COfiKUYLA KUTLADIK Şirketimizin kuruluşunun 24. yıldönümünü 31 Mayıs 2008 Cumartesi günü tesislerimizde ailelerimiz ile birlikte coşkuyla kutladık. Söz konusu kutlamaları

Detaylı

SEYİR. http://www.seyiraviation.com

SEYİR. http://www.seyiraviation.com Savunma sanayi ve havacılık alanlarında seyrüsefer sistemlerinin elektronik sistem entegrasyonu ve bu sistemlere ait alçalma tırmanma planlarının hazırlanması, uçuş kontrol gereksinimlerinin karşılanması,

Detaylı

ÇOK ULUSLU PROJELERDE LOJİSTİK DESTEK UYGULAMALARI (A400M - JSF)

ÇOK ULUSLU PROJELERDE LOJİSTİK DESTEK UYGULAMALARI (A400M - JSF) ÇOK ULUSLU PROJELERDE LOJİSTİK DESTEK UYGULAMALARI (A400M - JSF) Bedriye CİCİOĞLU Havacılık ve Uzay Sektör Müdürü SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 28 ŞUBAT 2012 SUNUM PLANI A400M ULAŞTIRMA UÇAĞI PROJESİ PROJE

Detaylı