TEOG'da Türkçe zorladı, Matematik kolaydı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEOG'da Türkçe zorladı, Matematik kolaydı"

Transkript

1 On5yirmi5.com TEOG'da Türkçe zorladı, Matematik kolaydı TEOG'da 1. Oturum tamamlandı. Yayın Tarihi : 23 Kasım 2016 Çarşamba (oluşturma : 2/19/2017) Sınav sorularını değerlendiren Bahçeşehir Okulları Bölüm Başkanları; Türkçe dikkatli bir okuma, çıkarım yapma becerisi ve kelime bilgisi isteyen, Matematik yeterli düzeyde çalışmış öğrencilerin çok zorlanmadan yapabileceği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bilgi, dikkat, okuma- anlama ve yorumlama becerisini ölçen bir sınavdı yorumlarında bulundu. Tülay Uğurludural - Bahçeşehir Okulları Türkçe Bölüm Başkanı; Türkçe, dikkatli bir okuma, çıkarım yapma becerisi ve kelime bilgisi isteyen seçici bir sınavdı. Türkçe sorularını içerik bakımından incelediğimizde 20 sorunun kazanım dağılımı şöyledir: Merkezi Sınav Soru Sayısı Sözcükte anlam kazanımları Sözcüğün ve söz öbeğinin cümleye kattığı anlam, anlam ilişkileri 3 Cümlede anlam kazanımları Cümleyle çelişen ifade, çıkarılacak kesin yargı ve amaçsonuç ilişkisi 3 Paragrafta anlam kazanımları Paragrafta konu, ana ve yardımcı düşünce, düşünce akışı, paragraf tamamlama, dil ve 8 anlatım özellikleri, hikâye unsurları Dil bilgisi kazanımları Fiilimsiler ve cümlenin ögeleri 3 Noktalama işaretleri kazanımları İki nokta, üç nokta, noktalı virgül, 1 nokta

2 Yazım kuralları kazanımları Büyük harflerin kullanımı, yazımı karıştırılan sözcükler, kısaltmaların yazımı 1 Edebi tür kazanımları 1 Kazanımlar doğrultusundaki Türkçe sorularının geçen yıllardaki TEOG sınavlarına göre daha ayırt edici olduğu söylenebilir. Bu sınavda zorluk derecesinin yüksek olduğu birkaç soru dikkat çekmektedir. Öğrenciler; sözcükte anlam, paragrafta dil ve anlatım ve edebî türe ait sorularda zorlandıklarını dile getirmişlerdir. unutmak sözcüğüyle ilgili soruda verilen cümleler için belirtilen anlamlar tam örtüşmediğinden öğrencilerin çoğu bu soruda ikileme düşmüştür. Öğrenciler; sözcükte anlam, paragrafta dil ve anlatım ve edebî türe ait sorularda zorlandıklarını dile getirmişlerdir. Yazım, noktalama, fiilimsi ve öge soruları cevabı net olan ama bilgiye hakim olmayı gerektiren sorulardır. Sınavda sayıca ağırlıklı olan paragraf soruları ise çözüm teknikleriyle analiz edilerek cevaplanmayı gerekli kılmıştır. Türkçe sınavını genel olarak değerlendirdiğimizde soruların dikkatli bir okuma, çıkarım yapma becerisi ve kelime bilgisi isteyen seçici bir sınav olduğu gözlemlenmiştir. " TEOG 2.oturumda sorular geçen yıllara göre zordu" Yahya Cemali - Bahçeşehir Okulları Matematik Bölüm Başkanı; Matematik, yeterli düzeyde çalışmış öğrencilerin çok zorlanmadan yapabileceği sınavdı. Sınav, genel olarak kazanımların açıkça sorgulandığı, okuduğunu anlama ve adım adım işlem yapma becerisinin ön planda olduğu bir sınavdır. Sınavda kazanım dışı soru bulunmamaktadır. Sınav orta güçlükte, yeterli düzeyde çalışmış öğrencilerin çok zorlanmadan yapabileceği bir sınav olmuştur. Problem olarak sorulan sorular, anlamlı okuma becerisi ve adım adım işlem yapma becerisi gerektirdiğinden öğrencileri zorlayan sorular olmuşlardır. Özellikle kareköklü sayılar konusunun üç sorusu öğrencileri zorlamıştır. İfadeleri açık ve net olan sınav sorularından yedi tanesi, çözüm yapılıp cevabı bulunan türden değil, tek tek seçenekler kullanılarak cevabı bulunabilecek türdendir. Yasemin Arayan Bahçeşehir Okulları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bilgi, dikkat, okuma- anlama ve yorumlama becerisini ölçen bir sınavdı.

3 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının içerik bakımından incelediğimizde 20 sorunun kazanım dağılımı şöyledir: Merkezi Sınav Soru Sayısı Kaza ve kader kavramını açıklar. 1 Allah ın her şeyi bir ölçüye göre yarattığını açıklar. 3 Evrendeki fiziksel, biyolojik ve toplumsal yasaları fark eder. 2 İnsanın akıl ve irade sahibi olması ile özgür ve sorumlu bir varlık olması arasındaki ilişkiyi açıklar. 4 İnsanın çalışmasının karşılığını alacağı bilinciyle hareket eder. 4 Her canlının bir sonu olduğunun farkına varır. 1 Allah a güvenmenin (tevekkül) pasif bir bekleyiş olmadığının farkında olur. Ayete l-kürsi yi ezbere okur ve anlamını söyler. 2 1 Paylaşma ve yardımlaşmanın birey ve toplum için önemini yorumlar. 2 Sınav 8. sınıflar için MEB tarafından yayımlanan kazanım çizelgesinde belirtilen kazanımları kapsamaktadır. Sınavı içerik olarak değerlendirdiğimizde bilgi ile birlikte okuma-anlama ve yorumlama becerisini ölçen soruların ağırlıkta olduğu görülmektedir. Geçen seneki Merkezi Ortak Sınav 1 sorularıyla karşılaştırdığımızda bu yıl ki soruların daha ayırt edici olduğu gözlemlenmiştir. Akıl ve irade ile ilgili soruda anlatılan hikayenin öğrenciler tarafından yanlış yorumlamaya müsait olduğu ve Ayete-l Kürsi nin anlamı ile ilgili sorunun ancak bilgiye hakim öğrenciler tarafından yapılabileceği söylenebilir. SINAVIN BELİRLEYİCİSİ YİNE TÜRKÇE SORULARI!

4 İki aşamalı gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarının (TEOG) birinci aşaması bugün tamamlandı. Tüm öğrenciler TEOG-2 sınavına göre çok daha az kazanımdan sorumlu oldukları TEOG-1 den iyi bir sonuç alabilmek için ter döktüler. İlk sınav günü sırasıyla Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava giren öğrencilere, her dersten 20 soru soruldu. Bilfen Ortaokulları Bölüm Başkanları, öğrencilerden aldıkları bilgiler doğrultusunda sınav sonrası ilk değerlendirmelerini yaptı. Buna göre; Bilfen Ortaokulları Türkçe Bölüm Başkanı Sündüs DEMİRDAĞ SORULARA BİR SEÇENEK DAHA EKLENSEYDİ YGS OLABİLİRDİ! Türkçe soruları bu sene de anlam bilgisi ağırlıklı konulardan gelmiştir. 20 sorunun 15 i sözcükte, cümlede ve paragrafta anlam konularından oluşmaktadır. Ancak sorular 8. sınıf öğrencilerinin yorum güçlerinin üstünde olduğundan soruyu analiz etme ve doğru cevaba gitme hususunda öğrencileri çok zorlamıştır. Özellikle sözcükte anlam başlığından gelen soruda unutmak sözcüğünün öncülünde verilen 2. cümledeki Yoğunluktan dolayı kitap okumayı da unuttuk. şeklindeki kullanımı Bir şeyi yapamaz duruma gelmek anlamını net olarak vermemesi öğrencilerin büyük bir kısmının bu cümledeki Unutmak sözcüğünü Hatırlamamak olarak değerlendirmesine neden olmuştur. Çünkü Türk Dil Kurumunda da unutmak sözcüğünün 3. anlamı olan Bir şeyi yapamaz duruma gelmek: Onu da bilirdim eskiden memleketteyken amma sonradan unuttum. şeklinde bir cümleyle örneklenmektedir. Ancak bu örnek cümle ile sınavda verilen cümledeki kullanım birbirini tamamlamamaktadır. Cümledeki kitap okumayı unutmak ifadesi sözlükteki örnekte belirtildiği gibi zamanla unutulacak bir beceri değildir. Diğer taraftan cümle günlük rutin işler içinde yapılması gereken bir şeyi unutmak olarak yorumlandığında da yorgunluk sebebiyle hatırlanamamış bir eylem olarak değerlendirilmiş ve öğrenciler tarafından farklı şekillerde cevaplanmıştır. Bu durum hem sorunun çözülmesini güçleştirmiş hem de soruyu ciddi anlamda tartışmalı bir zemine taşımıştır. Edebi türlerle ilgi Ara Güler in hayatını anlatan biyografi türünü örnekleyen sorunun dil ve anlatım bakımından anı türüne çok daha yakın olması da soruyu tartışmaya açık bir hâle getirmiştir. Hikâye unsurlarının sorgulandığı ayrı bir soruda ise zaman kavramını Neredeyse karşı tepelerde tan atacak. cümlesinde öğrencilerin yaş grubu olarak aşina olmadıkları bir söz öbeği üzerinden bulmalarını istemesi sorunun anlaşılırlığını zorlaştırmıştır. Sınavın 5 sorusunu oluşturan dil bilgisi sorularından özellikle cümlenin ögeleri sorularının da ayırt edici nitelikli olduğu görülmektedir. Özellikle yardımcı ögelerle ilgili soruda verilen cümle içerdiği söz öbekleri bakımından da çözülmesi güç bir sorudur.

5 Türkçe dersinde son yıllarda yapılan sınavların TEOG mantığına göre yıl içinde yapılan 3 yazılı sınavdan biri olmaktan ziyade geçmiş yıllarda yapılan OKS sınavlarında olduğu gibi öğrencinin 8 yıllık eğitim hayatı boyunca edindiği Türkçe birikimini denetleyecek nitelikte olması dikkat çekmektedir. Bilfen Ortaokulları Matematik Bölüm Başkanı Ali KESKİN ÇARPANLAR VE KATLAR KONUSU ÇARPTI! Matematik sınavı kazanımlara uygun olarak hazırlanmıştır. Üslü ifadeler konusundan 8, kare köklü ifadeler konusundan 7, çarpanlar ve katlar konusundan 5 soru bulunmaktadır. Seçici bir sınav olmuştur. Temel kavramları bilen ve işlem yapabilme gücü iyi olan öğrencilerin daha başarılı olacağı bir sınavdır. Bu yıl, yeni müfredatla eklenen çarpanlar ve katlar konusundan gelen soruların sınavın belirleyici soruları olacağı düşünülmektedir. Çeldiricisi güçlü sorular olmakla birlikte hatalı soru bulunmamaktadır. Özellikle şıkların tamamının denenerek çözülmesi gereken sorularda, öğrencilerin zamanı doğru yönetme konusunda sıkıntı yaşadıkları düşünülmektedir. Bilfen Ortaokulları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Esra KIZILTAŞ MERVE NİN BABAANNESİ BELİRLEYİCİ OLACAK! Öğrenciler Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatına göre Kaza ve Kader İnancı ünitesinden 9 kazanım, Zekât, Hac ve Kurban İbadetleri ünitesinden ise 2 kazanım olmak üzere toplam 11 kazanımdan sınava girdiler. Bilgiyi ölçen soruların yanında, öğrencilerimizin muhakeme güçlerini de kullanmalarını gerektiren, zorluk derecesi orta düzeyde olan soruların yer aldığı sınav, kazanımlara uygun nitelikte kaliteli bir sınavdı. Soruları doğru okuyan ve okuduğunu iyi yorumlayan öğrenciler, bu sınavdan iyi bir sonuç alabilir. 15 Temmuz süreci ile ilgili güncel bir sorunun da yer aldığı sınavda özellikle Babaannesinin Merve ye verdiği cevap üzerine kurulu soru, üç farklı konu başlığını içinde barındırdığı ve dolaylı yoldan doğru cevaba ulaşmayı gerektirdiği için sınavın en belirleyici sorusu olacaktır. ERA Okulları nın deneyimli öğretmenleri, TEOG a giren öğrenciler ve veliler için ilk gün yapılan Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini değerlendirdi. Türkçe 2016 Kasım Türkçe testi genel itibariyle açık, net cevaplı, rahatlıkla çözülebilecek nitelikte sorulardan oluşmaktadır. Her zamanki gibi anlam bilgisi sorularının ağırlıkta olduğu görülmektedir. Anlam bilgisi soruları açık ve net olduğu için dilbilgisi soruları eleyici niteliktedir. Özellikle D kitapçığında 19. soru öğrencileri zorlayabilir. Anlam bilgisi sorularında ise yine D kitapçığında 2, 6, 9 ve 16. sorular öğrencileri kısmen de olsa düşündürecek niteliktedir. Soru tarzı olarak gittikçe OKS ye

6 benzer tarzda sorular sorulmaya başlandığını gözlemlemekteyiz. Soruların konularına göre dağılımı aşağıdaki gibidir: Sözcükte anlam 2 soru, cümlede anlamda 4 soru, paragrafta anlam 8 soru, yazı türleri 1 soru,cümlenin ögeleri 2 soru,fiilimsi 1 soru,yazım kuralları 1 soru, noktalama işaretleri 1 soru olarak dağılım gerçekleşti. Matematik eğitim yılında 8.sınıf matematik yeni müfredatı ilk kez uygulanıyor. Dolayısıyla yeni müfredatı içeren merkezî yazılı da ilk kez uygulanıyor. Aşamalı olarak müfredatın hafiflemesi ile sınav sorularının da eskiye göre çok farklı olduğunu görüyoruz. Kazanımı ölçen, daha az yorum gerektirenden sorular sorulmaktadır. Bu yılki sorular geçen yıllarınkinden daha kolaydır. Sorular açık, anlaşılırdır. Hatalı soru yoktur. Meb in açıkladığı kazanım içeriği ve sırası doğrultusunda hazırlanmıştır. Matematik dersi bilginin öğrenilmesi ve kullanılabilmesi için geçmiş yıllardan gelen bilgilerin öğrenilmiş olmasına ve öğrencinin bu bilgileri kullanabilme becerisine bağlıdır. Soruların çözüm oranının düşük olması sadece 8. Sınıf konularının öğrenilmemiş olmasından kaynaklanmamaktadır. Ayrıca öğrencinin öngörüsü ve yorumu önemlidir. Sınavın en seçici sorusu sayı doğrusu sorusudur. Öğrencinin muhakeme gücünü de ölçen bir sorudur. Bunun dışında diğerlerinden daha seçici olan sorular A ve B sayılarının ekoku nun ebobu na oranının sorulduğu soru, aralarında asal iki doğal sayının toplamı 15 verilmiş çarpımı hangisi olamaz sorusu, ülkeler arası bir toplantıya katılan kişiler sorusu ve alanı 64 cm 2 ve 144 cm 2 olan bir karenin çevresinin sorulduğu sorudur. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitim ve öğretim yılı içerisinde yapılan 1. TEOG sınavının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine ait sorular incelendiğinde bir önceki yıla göre daha ayırt edici sorular olduğu anlaşılmaktadır.sorular genel olarak yoruma dayalı olup öğrencilerin okuduğunu anlama ve yorumlama becerisini ölçmeye yöneliktir. 20 soruluk testte 2 soruda öğrencilerin bilgi seviyesinin ölçülmek istendiği söylenebilir. Sorular, Millî Eğitim Bakanlığının eğitim-öğretim döneminin başında yayımladığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin konu ve kazanımlarının dağılım çizelgesine uygun olarak belirtildiği şekilde gelmiştir. Soruların ünite dağılımları 1. Ünite (Kaza ve Kader): 18 Soru, 2. Ünite (Zekât, Hac ve Kurban İbadeti): 2 Soru Sınav soruları incelendiğinde müfredat dışı veya hatalı soru olmadığı gözlemlenmiştir. Sorular genel

7 olarak öğrencilerin yapabileceği seviyede olup 12. ve 20. sorularda öğrencilerin gerekli bilgileri kullanarak soruları çözebileceği görülmüştür. Soruların büyük bir kısmı güncel hayattan örneklerle öğrencilere aktarılmıştır. Bu sorulardan bir tanesinde son dönemde yaşanan 15 Temmuz olayına vurgu yapılmıştır. Bu konu, 1. ünitedeki tevekkül, toplumsal yasa, irade ve sorumluluk konularıyla ilişkilendirilmiştir Bu dökümanı orjinal adreste göster TEOG'da Türkçe zorladı, Matematik kolaydı

Türkçe soruları zorlayıcıydı

Türkçe soruları zorlayıcıydı On5yirmi5.com Türkçe soruları zorlayıcıydı Ortaokul 8 inci sınıfa giden 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin iyi bir liseye girmek için yarıştığı TEOG maratonunun ilk günü bitti. Öğrenciler Türkçe, matematik

Detaylı

Tülay Uğurludural- Bahçeşehir Okulları Türkçe Bölüm Başkanı. Türkçe sorularını içerik bakımından incelediğimizde 20 sorunun kazanım dağılımı şöyledir:

Tülay Uğurludural- Bahçeşehir Okulları Türkçe Bölüm Başkanı. Türkçe sorularını içerik bakımından incelediğimizde 20 sorunun kazanım dağılımı şöyledir: Bahçeşehir Okulları Bölüm Başkanları, TEOG -1; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce sınavlarını yorumladı; Tülay Uğurludural- Bahçeşehir

Detaylı

ÖSYM TYT sorularını açıkladı, Anabilim Zümre Başkanları soruları yorumladı.

ÖSYM TYT sorularını açıkladı, Anabilim Zümre Başkanları soruları yorumladı. ÖSYM TYT sorularını açıkladı, Anabilim Zümre Başkanları soruları yorumladı. Bu yıl ilk kez yapılacak olan Temel Yeterlilik Testinde yer alacak soruların değerlendirilmesi ve yapılan değişikliklerin sorulara

Detaylı

ÖZEL ARI ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ARI FEN LİSESİ 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖZEL ARI ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ARI FEN LİSESİ 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU Üniversiteye giriş yolunda önemli bir adım olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 30

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki

Detaylı

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder.

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder. 8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam (Gerçek - Mecaz) 1 4 Türkçe Cümlede Anlam (Deyim) 2 5 Türkçe Cümlede Anlam (Öznel Cümle) 3 6 Türkçe Parçada

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 06 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ AY EKİM KASIM HAFTA ARALIK DERS KONU ADI SAATİ Allah Her Şeyi Bir Ölçüye Göre Yaratmıştır Kader ve Evrendeki Yasalar İnsan İradesi ve Kader

Detaylı

TÜRKÇE 1 TÜRKÇE 2 TÜRKÇE 3 TÜRKÇE 4 TÜRKÇE 5 TÜRKÇE 6 TÜRKÇE 7 TÜRKÇE 8 TÜRKÇE 9 TÜRKÇE 10 TÜRKÇE 11 TÜRKÇE 12 TÜRKÇE 13 TÜRKÇE 14 TÜRKÇE 15 TÜRKÇE

TÜRKÇE 1 TÜRKÇE 2 TÜRKÇE 3 TÜRKÇE 4 TÜRKÇE 5 TÜRKÇE 6 TÜRKÇE 7 TÜRKÇE 8 TÜRKÇE 9 TÜRKÇE 10 TÜRKÇE 11 TÜRKÇE 12 TÜRKÇE 13 TÜRKÇE 14 TÜRKÇE 15 TÜRKÇE BRANŞ SORU NO TÜRKÇE 1 TÜRKÇE 2 TÜRKÇE 3 TÜRKÇE 4 TÜRKÇE 5 TÜRKÇE 6 TÜRKÇE 7 TÜRKÇE 8 TÜRKÇE 9 TÜRKÇE 10 TÜRKÇE 11 TÜRKÇE 12 TÜRKÇE 13 TÜRKÇE 14 TÜRKÇE 15 TÜRKÇE 16 TÜRKÇE 17 TÜRKÇE 18 TÜRKÇE 19 TÜRKÇE

Detaylı

8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 5 Türkçe Cümlede Anlam 2 6 Türkçe Parçada

8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 5 Türkçe Cümlede Anlam 2 6 Türkçe Parçada 8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 5 Türkçe Cümlede Anlam 2 6 Türkçe Parçada Anlam 3 7 Türkçe Parçada Anlam 4 8 Türkçe Parçada Anlam

Detaylı

TÜRKÇE. Sözcükte anlam 1. Cümlede anlam 4. Sözcük türleri 4. Cümle bilgisi 2. Paragraf bölme 2. Anlatım biçimleri 1. Paragraf tamamlama 3

TÜRKÇE. Sözcükte anlam 1. Cümlede anlam 4. Sözcük türleri 4. Cümle bilgisi 2. Paragraf bölme 2. Anlatım biçimleri 1. Paragraf tamamlama 3 TÜRKÇE 2012 KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür sınavının öğrenciler açısından en sıkıntılı bölümü bu sene Türkçedir. Hem soru formatı açısından hem de içerik açısından tam anlamıyla ezber bozan bir sınav

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ. ÜNİTE: KAZA VE KADER Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste işlenecek konular ve ders işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) 2015-2016 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) 1 TEOG Sınav Tarihleri 1. TEOG (TEOG Ortak yazılı sınav) 25-26 KASIM 2015 Mazeret Sınavı 12-13 Aralık 2015 2. TEOG (TEOG Ortak yazılı sınav) 27-28 NĠSAN

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 Türkçe 8. sınıf 2 Türkçe 8. sınıf 3 Türkçe 8. sınıf 4 Türkçe 8. sınıf 5 Türkçe 8. sınıf 6 Türkçe 8. sınıf 7 Türkçe 8. sınıf 8 Türkçe 8. sınıf 9 Türkçe 8. sınıf 10 Türkçe 8. sınıf 11 Türkçe Cümleyle

Detaylı

Uzmanlar LYS-2 yi yorumladı: Çalışanın yapabileceği bir sınavdı

Uzmanlar LYS-2 yi yorumladı: Çalışanın yapabileceği bir sınavdı On5yirmi5.com Uzmanlar LYS-2 yi yorumladı: Çalışanın yapabileceği bir sınavdı 470 bin 409 kişinin başvurduğu LYS-2 de (Fen Bilimleri) adaylar fizik, kimya ve biyoloji alanlarında toplamda 90 soruyu, 135

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONU VE ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER EYLÜL Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste işlenecek

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONU VE ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER EYLÜL Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. İlk Ders Genelgesi 1. Allah Her Şeyi Bir Ölçüye

Detaylı

LGS de hangi dersler önemli?

LGS de hangi dersler önemli? LGS de hangi dersler önemli? TEOG yerine gelen LGS sınav sisteminde 60 olan soru sayısı 90 a çıkarıldı ve 135 dakika içerisinde cevaplanacak bu sorular için sadece 8. sınıf müfredatından soru sorulmasına

Detaylı

Matematik testi adayların işlemsel yeteneklerini, belli bir zaman diliminde ölçen ve adayları en çok zorlayan derslerin başında gelmektedir.

Matematik testi adayların işlemsel yeteneklerini, belli bir zaman diliminde ölçen ve adayları en çok zorlayan derslerin başında gelmektedir. YGS - MATEMATĠK YGS - Matematik testinde 32 soru sorulmaktadır. 8 tane de Geometri dersinden soru çıkmaktadır. Matematik ve Geometri derslerinden toplam 40 soru sorulmaktadır. Matematik testi adayların

Detaylı

2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI

2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI MEHMET ÖZÖNCEL ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI TÜRKÇE 2013 YGS soruları geçmiş yıllardaki sınav müfredatına uygun olarak geldiği söylenebilir. 2013 YGS soruları,

Detaylı

2012 YGS Soru Değerlendirmesi

2012 YGS Soru Değerlendirmesi 2012 YGS Soru Değerlendirmesi Unutulmamalı YGS yi istediği gibi sonuçlandıran adaylarda bir rahatlama gözlenirken, sınavı istediği şekilde sonuçlanmayan adaylarda ise bir huzursuzluk gözlenmektedir. Sınavın

Detaylı

2015-2016 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) FEVZİPAŞA ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ

2015-2016 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) FEVZİPAŞA ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ 2015-2016 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) FEVZİPAŞA ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ 1 TEOG Sınav Tarihleri 1. TEOG (TEOG Ortak yazılı sınav) 25-26 KASIM 2015 Mazeret Sınavı 12-13 Aralık 2015 2. TEOG

Detaylı

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . TÜRKÇE İ TABLOSU ÖĞRENME ALANI A B TÜRKÇE OKUMA Metne ilişkin sorulara cevap verir. 1 TÜRKÇE OKUMA Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 2 9 TÜRKÇE OKUMA Metnin konusunu belirler. 3 10 TÜRKÇE

Detaylı

TEMEL ÖĞRETİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ REHBER ÖĞRETMEN MUSTAFA KESTANE

TEMEL ÖĞRETİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ REHBER ÖĞRETMEN MUSTAFA KESTANE TEMEL ÖĞRETİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 2016-2017 REHBER ÖĞRETMEN MUSTAFA KESTANE 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) geçiģ sistemi olan TEOG sınavı ile yerleģtirileceklerdir.

Detaylı

İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 2016 DENEME-2

İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 2016 DENEME-2 A KİTAPÇIK TÜRÜ İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 2016 DENEME-2 Bu deneme de emeği geçen bütün İlkMatZum öğretmenlerine teşekkürü borç biliriz. WWW.OGRETMENFORUMU.COM Adı ve Soyadı Sınıfı Öğrenci Numarası.../.../2016

Detaylı

MÜNEVVER ÖZTÜRK ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF SINAV TARİHLERİ VE KONULARI

MÜNEVVER ÖZTÜRK ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF SINAV TARİHLERİ VE KONULARI MÜNEVVER ÖZTÜRK ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF SINAV TARİHLERİ VE NOT: Sınav tarihleri ve Yıllık Ders Planına göre öngörülmüştür. Öğrencilere sınav öncesi TÜRKÇE 19.03.2015 Sözcükte,

Detaylı

Boş. Yanlış. Doğru. Sınav Sonuç Belgesi Değerlendirme Sınavı 4 - KİTAPÇIK: B. Başarım % TEOG Puan pdfcrowd.

Boş. Yanlış. Doğru. Sınav Sonuç Belgesi Değerlendirme Sınavı 4 - KİTAPÇIK: B. Başarım % TEOG Puan pdfcrowd. Sınav Sonuç Belgesi 2.3.217 - Değerlendirme Sınavı 4 - KİTAPÇIK: B Okul : Murat Germen Ortaokulu Ad Soyad : Melissa Doğancı Şube : 8B Üye No : 4511916 Şifre :4511916 TEOG Puan 318.8889 58 62 %48.33 %48.33

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ DERS SAATİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ DERS SAATİ AY HAFTA 016-017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE DERS SAATİ KONU ADI 1 FİİLİMSİLER SÖZCÜKTE ANLAM KAZANIMLAR Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu kelimeler arasındaki farkları kavrar.

Detaylı

Anaokulundan Yükseköğretime Kadar Milli Manevi Değerlerinde ve Akademik Çalışmalarında öncü olan, Asfa Eğitim Kurumları, yılların getirdiği birikim

Anaokulundan Yükseköğretime Kadar Milli Manevi Değerlerinde ve Akademik Çalışmalarında öncü olan, Asfa Eğitim Kurumları, yılların getirdiği birikim Anaokulundan Yükseköğretime Kadar Milli Manevi Değerlerinde ve Akademik Çalışmalarında öncü olan, Asfa Eğitim Kurumları, yılların getirdiği birikim ve tecrübeyle Yeni Ortaöğretime Geçiş Sistemi nde de

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı

Detaylı

Problem çözme durumları öğretmen tarafından modellenmeli ve öğrenciler uygun sorular yardımı ile yönlendirilmelidir. Bir problem çözüldükten sonra,

Problem çözme durumları öğretmen tarafından modellenmeli ve öğrenciler uygun sorular yardımı ile yönlendirilmelidir. Bir problem çözüldükten sonra, Problem Çözme Problem Çözme Problem çözme esasen tüm öğrenme alanlarında pekiştirilen ve diğer beceriler ile ilişki hâlinde olan temel bir beceridir. Matematik öğretiminde problem çözme becerisine atfedilen

Detaylı

İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 2016 DENEME-1

İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 2016 DENEME-1 A KİTAPÇIK TÜRÜ İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 206 DENEME- Bu deneme de emeği geçen bütün İlkMatZum öğretmenlerine teşekkürü borç biliriz. WWW.OGRETMENFORUMU.COM Adı ve Soyadı Sınıfı Öğrenci Numarası.../.../206

Detaylı

İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 2016 DENEME-1

İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 2016 DENEME-1 KİTAPÇIK TÜRÜ İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 206 DENEME- u deneme de emeği geçen bütün İlkMatZum öğretmenlerine teşekkürü borç biliriz. WWW.OGRETMENFORUMU.COM Adı ve Soyadı Sınıfı Öğrenci Numarası.../.../206

Detaylı

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR Sevgili öğrencim, Yoğun bir yılı bitirdin ve artık TEOG sınavı hazırlık sürecinde geri sayıma başladın. Öncelikle TEOG un düzenli çalışan her öğrencinin kolaylıkla başarabileceği

Detaylı

TÜRKÇE KAZANIMLAR KONU KAZANIM KAZANIM NO. 1 Sözcükte Anlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T

TÜRKÇE KAZANIMLAR KONU KAZANIM KAZANIM NO. 1 Sözcükte Anlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T TÜRKÇE KONU KZNIM KZNIM NO 1 Sözcükte nlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T.8.2.5. 2 Cümlede nlam Okudukları ile ilgili çıkarımlarda bulunur. T.8.3.21. 3 Cümlede nlam Okudukları ile ilgili çıkarımlarda

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

TEOG 8. SINIF MATEMATİK TEOG ÇALIŞMA SORULARI (OPTİK FORMLU) MESUT HOCA MATEMATİK ORTAOKUL HAZIRLAYAN : MESUT YAŞA MATEMATİK ÖĞRETMENİ

TEOG 8. SINIF MATEMATİK TEOG ÇALIŞMA SORULARI (OPTİK FORMLU) MESUT HOCA MATEMATİK ORTAOKUL HAZIRLAYAN : MESUT YAŞA MATEMATİK ÖĞRETMENİ 201-201. SINIF ÇALIŞMA SORULARI (OPTİK FORMLU) HAZIRLAYAN : YAŞA ÖĞRETMENİ ÜNİTE: SAYILAR VE İŞLEMLER KONU: ÇARPANLAR VE KATLAR 1) ) ) 2) ) 3). SINIF 9) 4) 10) 11) ) 12) 2 .SINIF ÇALIŞMA SORULARI 13) 19)

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

GENEL AÇIKLAMA. 1. Bu kitapçıkta, 8. Sınıf Matematik dersi Ünite Değerlendirme Sınavı bulunmaktadır.

GENEL AÇIKLAMA. 1. Bu kitapçıkta, 8. Sınıf Matematik dersi Ünite Değerlendirme Sınavı bulunmaktadır. 8. Sınıf Matematik 01 Ünite ÇARPANLAR VE KATLAR / ÜSLÜ İFADELER Konular Çarpanlar ve Katlar EBOB ve EKOK Aralarında Asal Sayılar Adım Soyadım :... Sınıfım :... Numaram :... Doğru :... Yanlış:... Boş:...

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği YÖK ALES TE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİĞE GİDİYOR: ALES DAHA YALIN VE İŞLEVSEL HALE GETİRİLİYOR

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği YÖK ALES TE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİĞE GİDİYOR: ALES DAHA YALIN VE İŞLEVSEL HALE GETİRİLİYOR 07.09.2017 YÖK ALES TE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİĞE GİDİYOR: ALES DAHA YALIN VE İŞLEVSEL HALE GETİRİLİYOR Mevcut Durum Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (ALES), ilk defa 1997 yılında Lisansüstü

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482465 ISBN NUMARASI: 65482465! ISBN NUMARASI:

Detaylı

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ İstek Kemal Atatürk İlkokulu 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemini bugün tamamlıyoruz. İlk dönem,

Detaylı

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ 04 Eylül 2013 tarihinde MEB tarafından yapılan basın açıklaması temel alınarak hazırlanmıştır. Soru sayıları ve puan sistemi hakkında yeni açıklamalar olduğunda güncellenecektir.

Detaylı

2016 LYS konuları ve soru dağılımı

2016 LYS konuları ve soru dağılımı On5yirmi5.com 2016 LYS konuları ve soru dağılımı Peki 2016 LYS'de çıkacak konular belli oldu mu, LYS'de hangi derslerden kaç soru çıkıyor? İşte adayların en çok merak ettikleri sorular ve cevapları...

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MERKEZÎ ORTAK SINAVLARI TÜRKÇE DERSİ AÇIK UÇLU SORU VE YAPILANDIRILMIŞ CEVAP ANAHTARI ÖRNEKLERİ Örnek Soru

Detaylı

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 1. tema 4 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 1. tema 4 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler

Detaylı

8. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

8. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. OKUMA 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 1. Yazma Kurallarını Uygulama 6. Yazım ve ktalama

Detaylı

TÜRKÇE 2. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ

TÜRKÇE 2. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ TÜRKÇE KONU KZNIM KZNIM NO 1 Sözcükte nlam 2 Sözcükte nlam Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLANI

5. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLANI 5. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLANI 2018-2019 1.hafta 17-23 Eylül Sözcüğün Anlam Özellikleri (Gerçek ve mecaz anlam, çok 5.3.1.33 2.hafta 24-30 Eylül anlamlılık, söz sanatları, terim anlam) 5.3.1.32 SÖZCÜKTE

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 8. SINIF DĠN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BĠLGĠSĠ DERSĠ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIġMA TAKVĠMĠNE GÖRE DAĞILIM ÇĠZELGESĠ

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 8. SINIF DĠN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BĠLGĠSĠ DERSĠ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIġMA TAKVĠMĠNE GÖRE DAĞILIM ÇĠZELGESĠ KASIM EKĠM EYLÜL Öğrenme Alanı: ĠNANÇ. ÜNĠTE: KAZA VE KADER Öğrencilerle TanıĢma, Dersin Amacı ve ĠĢleniĢ ġekli. Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste iģlenecek konular ve ders iģleme teknikleri hakkında

Detaylı

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Başarıyı Arttırma Projesi Kapsamında Düzenlenen 8. Sınıf Sınavlarında Sorulan Türkçe Dersi Soruları Hakkında Rapor

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Başarıyı Arttırma Projesi Kapsamında Düzenlenen 8. Sınıf Sınavlarında Sorulan Türkçe Dersi Soruları Hakkında Rapor Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Başarıyı Arttırma Projesi Kapsamında Düzenlenen 8. Sınıf Sınavlarında Sorulan Türkçe Dersi Soruları Hakkında Rapor Selçuk KOYUNCU Biga Cumhuriyet İlköğretim Okulu Türkçe

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ 2013-201 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE KONULAR 3 Fiilimsi EYLÜL Fiilimsi 1 Fiilimsi 2 Fiilimsi 3 KURBAN BAYRAMI EKİM Fiilimsi Fiilimsi 1

Detaylı

DEĞERLENDİRME AŞAMALARI SAYISAL VE SÖZEL STANDART PUANLARIN HESAPLANMASI ÖN LİSANS BAŞARI PUANI DGS PUANININ HESAPLANMASI

DEĞERLENDİRME AŞAMALARI SAYISAL VE SÖZEL STANDART PUANLARIN HESAPLANMASI ÖN LİSANS BAŞARI PUANI DGS PUANININ HESAPLANMASI R E H B E R L İ K S E R V İ S İ S I N A V Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal

Detaylı

9.SINIF NEDEN ÖNEMLİ?

9.SINIF NEDEN ÖNEMLİ? Sevgili Öğrencilerimiz; Henüz yolun başındasınız. Öncelikle YGS-LYS nin nasıl bir sınav olduğunu, bu sınavların bizden neler istediğini iyi anlamalıyız. İstediğimiz alana göre hazırlanmalıyız. YGS bizden

Detaylı

SINAV TÜRÜ YGS YGS SORU DAĞLIMI SINAV NO 1211 YGS TÜRKÇE SINAV ADI YGS DS 01 01 (EG01-SS.13DS01) YGS SOSYAL - TARİH FORMÜL ADI

SINAV TÜRÜ YGS YGS SORU DAĞLIMI SINAV NO 1211 YGS TÜRKÇE SINAV ADI YGS DS 01 01 (EG01-SS.13DS01) YGS SOSYAL - TARİH FORMÜL ADI SINAV TÜRÜ YGS YGS SORU DAĞLIMI SINAV NO 1211 YGS TÜRKÇE SINAV ADI YGS DS 01 01 (EG01-SS.13DS01) YGS SOSYAL - TARİH FORMÜL ADI YGS-YENİ YGS SOSYAL - COĞRAFYA YGS ALTERNATİFLİ YGS SOSYAL - FELSEFE LYS ALTERNATİFLİ

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 15 EKİM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

EDEBİYAT 9. SINIF 10. SINIF

EDEBİYAT 9. SINIF 10. SINIF EDEBİYAT EDEBİYAT NEDİR? EDEBİYATIN BİLİMLE VE GÜZEL SANATLARLA İLİŞKİSİ METİNLERİN SINIFLANDIRILMASI DİLİN KULLANIMINDAN DOĞAN TÜRLERİ: DİL, AĞIZ, ŞİVE, LEHÇE, ARGO, JARGON. İLETİŞİM ÖGELERİ DİLİN İŞLEVLERİ

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı FİİLLER (Anlam-Kip-Kişi- Anlam

Detaylı

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ ÖMER ÖCAL REHBERLİK UZMANI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12 Ekim 2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere Yükseköğretime

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin ana fikrini/ana

Detaylı

ÜRÜN TANITIM KATALOĞU

ÜRÜN TANITIM KATALOĞU -2019 ÜRÜN TANITIM KATALOĞU İlkokul 1. 2. 3. 4. Sınıflar -2019 YAYIN BÜLTENİ 1. LAR İÇİN ÜRÜNLER Okuma Yazma Seti Üç Boyutlu Soru Bankaları (3 Kitap) ETAP Seti (4 Kitap - 4 Sınav) Konu Anlatımlı Yaprak

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam Cümlede Anlam 3 Metin Yorumu Anlatım Yöntemleri ve İfade Biçimleri Yazım ve ktalama Sözcük Türleri 7 Cümlenin Ögeleri 8 Kelime Yapısı. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Keşfetme

Detaylı

LGS LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKIYE GENELI DENEME SINAVI 1 / A KITAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI (1-20), (21-30), (31-40), (41-50).

LGS LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKIYE GENELI DENEME SINAVI 1 / A KITAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI (1-20), (21-30), (31-40), (41-50). LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI 1 / A KİTAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI Türkçe (1-20), İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (21-30), Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi (31-40), Yabancı Dil (41-50). 1

Detaylı

84 ŞUBE KARNESİ İL İLÇE OKUL SINAV ADI

84 ŞUBE KARNESİ İL İLÇE OKUL SINAV ADI 84 ŞUBE KARNESİ Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. İnk.Tar. İngilizce Toplam D Y N D Y N D Y N D Y N D Y N D Y N D Y N Puan,,,,,,,,, 6, 12, 6, 4, 14, 4, 4, 14, 4, 14, 4, 14, 77,778 KATILIM RAPORU Sınava

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

YENİLENEN TEK AŞAMALI SINAV OKS DEN NEDEN FARKLI? OOO

YENİLENEN TEK AŞAMALI SINAV OKS DEN NEDEN FARKLI? OOO OKS SBS YENİLENEN TEK AŞAMALI SINAV OKS DEN NEDEN FARKLI? OOO OKS de 6,7 ve 8. sınıf konularının tümünden sorumlu olan öğrenciler, yenilenen sistemde yalnızca 8. sınıf konularından sorumlular, ancak Ülkemizde

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı BİÇİM BİLGİSİ (Kök, Ek ve

Detaylı

2014 LYS-3 TESTLERİNE YÖNELİK STRATEJİLERİ

2014 LYS-3 TESTLERİNE YÖNELİK STRATEJİLERİ 2014 LYS-3 TESTLERİNE YÖNELİK STRATEJİLERİ Adaylar LYS-3 de Türk Dili Edebiyatı ile Coğrafya-1 testlerinden sınava girecekler. Özellikle eşit ağırlık ve sözel alanda tercih yapacak adaylar için her iki

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI KPSS YE HAZIRLIK (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR LİSANS) KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI...

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

KILAVUZ SORU ÇÖZÜMLERİ Matematik

KILAVUZ SORU ÇÖZÜMLERİ Matematik 9. Çarpanlar ve Katlar b Dikdörtgenin alanı 4 cm olduğuna göre, kısa ve uzun kenarının çarpımı 4 cm 'dir. a. b = 4 a 6. Asal Çarpanlar A B C D E Yukarıda verilen asal çarpanlara ayırma işleminin son satırında

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

6. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 6. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ AY 1 Biçim Bilgisi Biçim Bilgisi Biçim Bilgisi 4 5 Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim anlam) Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim anlam) Kök ve eki kavrar.

Detaylı

2013 TÜRKÇE: Soruların Konulara Göre Dağılımı Konular 2010 2011 2012 Konular 2013 Sözcük Anlamı 3 3 2 Sözcük Anlamı ve Söz Yorumu 3 Soru

2013 TÜRKÇE: Soruların Konulara Göre Dağılımı Konular 2010 2011 2012 Konular 2013 Sözcük Anlamı 3 3 2 Sözcük Anlamı ve Söz Yorumu 3 Soru 2013 TÜRKÇE SORULARI DEĞERLENDĠRMESĠ: 2013 YGS soruları geçmiş yıllardaki sınav müfredatına uygun olarak gelmiştir. 2012 YGS sorularına göre daha kısa sorulardan oluşmaktadır. 2012 YGS de sorulmayan Anlatım

Detaylı

2016 EYLÜL MUSTAFAKEMALPAŞA / BURSA T.C. MUSTAFAKEMALPAŞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİL VE ANLATIM DERSLERİ UYGULAMA SINAVI YÖNERGESİ

2016 EYLÜL MUSTAFAKEMALPAŞA / BURSA T.C. MUSTAFAKEMALPAŞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİL VE ANLATIM DERSLERİ UYGULAMA SINAVI YÖNERGESİ 2016 EYLÜL Dil ve Anlatım Uygulama Sınavı T.C. MUSTAFAKEMALPAŞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MUSTAFAKEMALPAŞA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DİL VE ANLATIM DERSLERİ UYGULAMA SINAVI YÖNERGESİ TÜRK DİLİ

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

6. SINIF MATEMATIK KAZANIM ODAKLI SORU BANKASI

6. SINIF MATEMATIK KAZANIM ODAKLI SORU BANKASI 6. SINIF MATEMATIK KAZANIM ODAKLI SORU BANKASI Tudem Eğitim Hiz. San. ve Tic. A.Ş 1476/1 Sokak No: 10/51 Alsancak/Konak/ÝZMÝR Yazarlar: Tudem Yazý Kurulu Dizgi ve Grafik: Tudem Grafik Ekibi Baský ve Cilt:

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI Güneş Sistemi F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri birbirleri ile karşılaştırır. F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri, Güneş e yakınlıklarına

Detaylı

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM 1. SÖZCÜKTE ANLAM... 3 A. Sözcükte Anlam Özellikleri... 3 B. Sözcükler Arası Anlam İlişkileri... 5 C. Sözcüklerde Anlam Olayları... 12 D. Kalıplaşmış Söz Grupları... 14 2. CÜMLENİN

Detaylı

Sınavlar ve Gelecek. YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey. Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı. 1- Yeni Sınav Sisteminin Amacı

Sınavlar ve Gelecek. YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey. Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı. 1- Yeni Sınav Sisteminin Amacı Sınavlar ve Gelecek Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı 50 YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey 12 Ekim 2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere Yükseköğretime

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 5. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ 3 4 5 Ön bilgilerini kullanarak okuduğunu anlamlandırır. Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin

Detaylı

KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü

KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü On5yirmi5.com KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü Kaç gündür bir 'vitamin' sorusudur gidiyor. İşte geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS sorularında yer alan 'vitamin' sorusu ve çözümü... Yayın

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 306 Ders Adı: Katıhal Fiziği-İntibak Dersin Dönemi: Güz Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr.

Ders Kodu: FIZ 306 Ders Adı: Katıhal Fiziği-İntibak Dersin Dönemi: Güz Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Ders Kodu: FIZ 306 Ders Adı: Katıhal Fiziği-İntibak Dersin Dönemi: 2014-2015 Güz Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Metin Aslan 1 Orta 2 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları

Detaylı

YILI ERMENİ OKULLARI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

YILI ERMENİ OKULLARI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE ÖĞRENME ALANI: İNANÇ 1. ÜNİTE: KUTSAL KİTAP VE HAVARİLER EYLÜL Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. İlk Ders Genelgesi 1. Kutsal

Detaylı

6 AŞAMADA LYS EDEBİYAT NETLERİ NASIL ARTAR?

6 AŞAMADA LYS EDEBİYAT NETLERİ NASIL ARTAR? 6 AŞAMADA LYS EDEBİYAT NETLERİ NASIL ARTAR? 1. LYS EDEBİYAT SORULARIN GELDİĞİ KONULAR LYS 3 adı verilen test türünden toplam 56 soru geliyor. Bu sorular dil anlatım ve edebiyat bilgileri olmak üzere ikiye

Detaylı

5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank

5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank ORTAOKUL YAYINLARI 5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank 2 4 6 8 10 12 13 5. SINIF HAZIRLIK PRENSİP KRİTER Step serisinde yer alan materyaller ve aktiviteler,

Detaylı

TEOG Ortak Sınavı Soru ve Cevapları (MEB TEOG Sınavı Soru ve Cevaplarını açıkladı)

TEOG Ortak Sınavı Soru ve Cevapları (MEB TEOG Sınavı Soru ve Cevaplarını açıkladı) TEOG SINAV SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN 8 inci sınıf öğrencilerinin 28-29 Nisan da katıldığı merkezi sınavların soru kitapçıkları Milli Eğitim Bakanlığı nın internet sitesinde yayınlandı. Milli

Detaylı

Son Sınıf Türkçe Dersinde Simgesel Anlatımlar (Alegoriler)

Son Sınıf Türkçe Dersinde Simgesel Anlatımlar (Alegoriler) Son Sınıf Türkçe Dersinde Simgesel Anlatımlar (Alegoriler) Zeki Uzun un Türkçe sınıfındaki son sınıf öğrencileri simgesel anlatımlarla simgesel anlatımlarla (alegorilerle) ilgili üç haftalık bir üniteye,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ Yeni Sistemin Avantajları Daha yalın ve anlaşılır bir sistemdir. Sınav puan türleri 18 den 5 e indirilmiştir. Sınav 5 hafta sonundan 1 hafta sonuna çekilmiş, 6 oturumdan

Detaylı

2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ

2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ 2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ Sayıları yüz binleri aşan ön lisans mezunu ya da mezun olabilecek konumda bulunan memur adayı geride bıraktığımız pazar günü (16 Ekim 2016) Kamu Personel Seçme Sınavı

Detaylı

2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ

2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ 2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ Sayıları yüz binleri aşan ön lisans mezunu ya da mezun olabilecek konumda bulunan memur adayı geride bıraktığımız pazar günü (16 Ekim 2016) Kamu Personel Seçme Sınavı

Detaylı

Sunum ve Sistematik 1. BÖLÜM: ÖNERMELER

Sunum ve Sistematik 1. BÖLÜM: ÖNERMELER Sunum ve Sistematik. ÜNİTE: MANTIK KONU ÖZETİ Bu başlık altında, ünitenin en can alıcı bilgileri, kazanım sırasına göre en alt başlıklara ayrılarak hap bilgi niteliğinde konu özeti olarak sunulmuştur..

Detaylı

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır;

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MADDE

Detaylı

KPSS/1-EB-CÖ/ Bir öğretim programında hedefler ve kazanımlara yer verilmesinin en önemli amacı aşağıdakilerden hangisidir?

KPSS/1-EB-CÖ/ Bir öğretim programında hedefler ve kazanımlara yer verilmesinin en önemli amacı aşağıdakilerden hangisidir? 82. Belgin öğretmen öğrencilerinden, Nasıl bir okul düşlerdiniz? sorusuna karşılık olarak özgün ve yaratıcı fikir, öneri ve değerlendirmeleri açıkça ve akıllarına ilk geldiği şekilde söylemelerini ister.

Detaylı

Boş. Doğru. Yanlış. Sınav Sonuç Belgesi Değerlendirme Sınavı 1 - KİTAPÇIK: A. Başarım % TEOG Puan pdfcrowd.

Boş. Doğru. Yanlış. Sınav Sonuç Belgesi Değerlendirme Sınavı 1 - KİTAPÇIK: A. Başarım % TEOG Puan pdfcrowd. Sınav Sonuç Belgesi 25.1.216 - Değerlendirme Sınavı 1 - KİTAPÇIK: A Okul : Murat Germen Ortaokulu Ad Soyad : Bora Aydın Şube : 8E Üye No : 5119262 Şifre :5119262 TEOG Puan 395.292 69 5 %57.98 %57.98 %7.93

Detaylı

Okuyun başarın Okuyun başarın. Okuyun başarın İhtiyaç ile kazanın! Okuyun başarın TÜRKÇE

Okuyun başarın Okuyun başarın. Okuyun başarın İhtiyaç ile kazanın! Okuyun başarın TÜRKÇE Değerli Öğrencilerimiz Bu sene Türkçe branşında sorularımız ÖSYM nin yaptığı değişiklik sonrası açıklamalarına uygun olarak gelmiştir. ÖSYM açıklamasında sözel muhakeme becerilerini ölçen sorulara yer

Detaylı

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Nasıl Olmalı? Durum ve Çözüm Önerileri

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Nasıl Olmalı? Durum ve Çözüm Önerileri Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Nasıl Olmalı? Durum ve Çözüm Önerileri Prof.Dr. R. Nükhet Demirtaşlı Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Ölçme ve Değerlendirme Bölümü E-posta: ndemirtasli@ankara.edu.tr

Detaylı

2010 / SINIF DENEME SINAVI FORMATI

2010 / SINIF DENEME SINAVI FORMATI 9. SINIF DENEME SINAVI FORMATI Soru dağılımı 1.test Dil ve Anlatım 27 Dil ve Anlatım 15 Kitapcık Sayısı: 2 (A ve B kitapcığı ) Edebiyat 12 Cevap Anahtarı: 2 adet A ve B internetten yayınlanır 2.test Sosyal

Detaylı