957 Hatay vilâyeti kurulmasına dair kanun. (Resmî Gazete ile nesi)- ve ilâm : 11/V11/ Sayı : 4255)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "957 Hatay vilâyeti kurulmasına dair kanun. (Resmî Gazete ile nesi)- ve ilâm : 11/V11/ Sayı : 4255)"

Transkript

1 97 Hatay vilâyeti kurulmasına dair kanun (Resmî Gazete ile nesi)- ve ilâm : /V/99 - Sayı : ) No. Kabul tarihi VII -99 BİRİNCİ MADDE Türkiye Cümhuriyetile Fransa Cumhuriyeti arasında haziran 99 tarihinde akdedilen anlaşmanın birinci maddesinde gösterilen hudud tashihi neticesinde Türkiye millî hududu dahiline giren Hatay arazisi Türkiyeye ilhak edilmiştir. İKİNCİ MADDE İsimleri bu kanuna bağlı () numaralı cedvelde yazılı kazalarla vilâyet merkezini ve bu kazalarabağlı nahiyeleri ihtiva etmek ve merkezi Antakya olmak üzere Hatay vilâyeti kurulmuştur. Vilâyetin idarî taksimatı sınırları İcra Vekilleri Heyetince tesbit olunur. ÜÇÜNCÜ MADDE Dörtyol kazası Seyhan vilâyetinden alınarak Hatay vilâyetine verilmiştir. islâhiye kazasına bağlı Hassa nahiyesi, merkezi Hassa olmak üzere, kazaya çevrilmiş ve Hatay vilâyetine bağlanmıştır. Yeni ilhak edilen topraklardan bir nahiye halinde bu kazaya verilecek köyler ve nahiyenin adı ve merkezi İcra Vekilleri Heyetince tesbit edilir. DÖRDÜNCÜ MADDE Vilâyet ve yeni kaza ve nahiyeler memurlarının derece, aded ve maaşları bu kanuna bağlı () numaralı cedvelde gösterilmiştir. Bu ccdveldeki kadrolar, aid oldukları vekâletlerin ve mülhak bütçeli dairelerin kadrolarına eklenmiştir. BEŞİNCİ MADDE Bu kanuna bağlı () numaralı cedvelde gösterilen müstahdemlerle nakil vasıtaları kadroları aid oldukları vekâletlerle mülhak bütçeli dairelerin 99 malî yılı kadrolarına ilâve olunmuştur. ALTINCI MADDE Muhtelif tertiblere tefrik şekli bağlı () numaralı cedvelde gösterildiği üzere umumî muvazeneye dahil dairelerin 99 malî yılı bütçelerine ( 0 7) lira, Posta, telgraf ve telefon umum müdürlüğü bütçesine (0 8) lira, Vakıflar umum müdürlüğü bütçesine (7 0) lira Orman umum müdürlüğü bütçesine (8 9) lira munzam tahsisat verilmiştir. YEDİNCİ MADDE 99 malî yılı Sıhhat ve içtimaî muavenet vekâleti bütçesinin 8 nci faslında (Antakya ve İskenderun hastaneleri) unvanile yeniden açılan () nci maddeye (7 80) lira fevkalâde tahsisat konmuştur. SEKİZİNCİ MADDE sayılı kanuna bağlı cedvele aşağıda yazılı kadrolar eklenmiştir. Memuriyetin nevi Aded Ücret Müdür Muavin ' 6 DOKUZUNCU MADDE 99 malî yılı muvazenei umumiye kanununa bağlı (M) cedveline () lira ücretli Antakya lisesi fıkrası ilâve edilmiştir.

2 No VII -99 ONUNCU MADDE Hatay vilâyeti sayılı kanunun birinci maddesi şümulü dairesinde idhal edilmiştir. MUVAKKAT MADDE İlhak tarihine kadar Hatay mevzuatına göre tahakkuk ettirilmiş veya ikinci kânun 9 tarihine kadar tahakkuk ettirilecek olan vergilerin tahsiline devam olunur. Bunlardan varidat bütçesinde mukabili bulunmıyanlar müteferrik hâsılat faslına irad kaydedilir. MUVAKKAT MADDE İlhak tarihinde Hatay arazisinde kazanç vergisine tâbi bir iş ve teşebbüsle iştigal edenlerin 9 numaralı kazanç vergisi kanunile zeyil ve tadilleri ve 6, 78, 79 sayılı kanunlar ahkâmı mucibince mükellefiyetleri ikinci kânun 9 tarihinden başlar. Ancak vergileri, tediye sırasında kesilenler hakkında bu kanunların hükümleri eylül 99 tarihinden itibaren tatbik olunur. MUVAKKAT MADDE İlhak tarihinde Hatayda mevcud sınaî müesseselerden, 66 ve 7 numaralı kanunlar mucibince alınması lâzımgelen muamele, buğday koruma ve istihlâk vergileri kânunusani 9 tarihine kadar alınmaz. sayılı kanun mucibince alınması lâzım gelen elektrik istihlâk vergisi de ikinci kânun 9 tarihine kadar alınmaz. MUVAKKAT MADDE 9 numaralı kanunun ncu maddesinin birinci fıkrasında yazılı daire ve müesseseler haricindeki bilûmum hakikî ve hükmî şahıslar nczdinde çalışan hizmet erbabından bordroya tâbi olanların 9, 890, 980 ve 88 numaralı kanunlarla zeyil ve tadillerine göre mükellefiyetleri 9 takvim yılı bidayetinden başlar. Ancak bu tarihten evvelki aylara aid olub da tediyesi bu tarihten sonra yapılan maaş, ücret ve yevmiyelerden mezkûr vergiler alınmaz. MUVAKKAT MADDE Hatay Devleti tarafından ikinci kânun 98 tarihinden birinci kânun 99 tarihine kadar tahakkuk ettirilmiş olup ilhak tarihinde tahsil edilmemiş bulunan vergi, resim ve harçlardan müskirat ve say diye resimlerile tuz bedelleri ve millî emlâk satış bedelleri hariç olmak üzere diğerlerinin kayidleri terkin olunur. MUVAKKAT MADDE 6 Vilâyette hususî idare teşkilâtı ikmal edilinceye kadar: A) Umumî meclis ve daimî encümen vazifeleri vilâyet idare heyeti tarafından yapılır, B) Muhasebei hususiye işleri Maliye teşkilâtı tarafından görülür. Varidat, açılacak idarei hususiye emanet hesabına kayid ve masraflar hususî idare bütçesine göre bu hesabdan tediye olunur. MUVAKKAT MADDE 7 A) Hatayda kâin bilûmum arazi 90 sayılı kanun hükmüne göre yeniden tahrir ve kıymetleri tahmin olunur. Bunlardan kadastrosu yapılmış olanların yalnız kıymetleri tahmin edilir. Bu iş için icab eden sarfiyatın 90 ve 6 sayılı kanunlarla verilmiş olan tahsisattan yapılmasına ve sarf edilen mikdarm 86 sayılı kanunun ncü maddesinde yazılı şekilde mahsub edilmesine Maliye vekâleti salahiyetlidir. B) Yeni bina ve arazi tahriri yapılıncaya kadar bina ve arazi vergilerine matrah, ilhak tarihinde mevcud irad ve kıymetlerdir. Bu vergiler, haziran 9 tarihine kadar Hatay mevzuatına göre tahakkuk ettirilip tahsil olunur. 996 sayılı kanun hükümleri bu tarihte tatbik mevkiine konur.

3 No VII -99 MUVAKKAT MADDE 8 Hatay Hükümetince tahakkuk ettirilmiş bulunan yol vergisinin kânunusani 9 tarihine kadar tahsiline devam olunur. MUVAKKAT MADDE 9 Hususî idarelere aid diğer vergiler bu kanunun neşri tarihinden itibaren tarh ve tahsil olunur. MUVAKKAT MADDE 0 Belediyeler: A) eylül 99 da belediye kanununa göre yeni belediye meclisleri seçilecektir. Yeni idareler işe başlayıncaya kadar mevcud? idareler belediye işlerini yürütürler. B) ikinci kânun 9 tarihine kadar mevcud bütçelerin tatbikına ve Hatay kanunlarına göre tahakkuk ettirilen belediye resim ve vergilerinin tahsiline devam olunur. Bu tarihten itibaren belediye kanunu hükümlerine göre yeni meclis tarafından yapılacak beş aylık bütçe tatbik A e belediye mevzuatına göre yeni vergi ve resimler tarh ve tahsil olunur. MUVAKKAT MADDE 99 eylül ayı içinde yeni ilhak edilen bütün köylerde köy kanunu hükümlerine göre, muhtar ve ihtiyar heyetleri seçilecektir. Yeni seçimin sonuna kadar mevcud köy idareleri vazifelerine d?evam ederler. MUVAKKAT MADDE Platay vilâyetinin teşekkülü dolayısile hiyar hakkını Suriye ve Lübnan lehine istimal etmeyen ve Hatayda ikamet eden mütekaid, eytam ve eramil hakkında tatbik edilecek esaslar ve bunların mükteseb hakları hususî bir kanunla ayrıca tesbit edilinceye kadar halen almakta oldukları istihkaklarının aynen tediyesine devam olunur. MUVAKKAT MADDE 68 sayılı kanunla tasdik eolunan anlaşmaya müzeyyel protokolün nci maddesine göre verilecek paraları, 99 malî yılı Düyunu umumiye bütçesinde (68 sayılı kanun mucibince yapılacak tediyat) adile yeniden açılan 7 ncü fasla tahsisat kaydetmek suretile tediyeye Maliye vekili mezundur. Bu suretle yapılacak tediyat hesabı katğilerde gösterilir. ON BİRİNCİ MADDE Bu kanun neşri tarihinden muteberdir. ON İKİNCİ MADDE Bu kanunun hükümlerini icraya İcra Vekilleri Heyeti memurdur. 0 temmuz 99

4 No VII -99 [] NUMARALI CEDVEL Vilâyet merkezi Kaza adı Kaza merkezi Nahiyeler Antakya Iskenderon Kırıkhan Reyhaniye Yayladağı îskenderon Kırıkhan Reyhaniye Ordu Bedirge, Karsu, Bapturun, Suveydiye, Harbiye, Şeyhköy, Hızırbey Belen, Arsus Aktepe [] Hamam Bezge, Kışlak [] NUMARALI CEDVEL D. Memuriyetin nevi Aded Maaş D Memuriyetin nevi Aded Maaş DEVLET METEOROLOJİ İŞLERİ UMUM MÜDÜRLÜĞÜ 8 nci sınıf meteorologist 9»»» asistan»» DİYANET İŞLERİ REİSLİĞİ 7 nci sınıf Müftü»» 6»» Müftü müsevvidi Vaiz Müftü kâtibi Defterdar 8 Muhasebe müdürü 9 Malmüdürü 0» MALÎYE VEKÂLETİ Veznedar» Muhasebe memuru» Muhasebe kâtibi Varidat Varidat müdürü Varidat kontrol memuru» memuru»» Varidat memur muavini Seyyar tahakkuk ve yoklama memuru Seyyar tahakkuk ve yoklama memuru Seyyar tahakkuk ve yoklama memuru Muhafaza memuru 9 Millî emlâk kontrolörü 0 Müdür İkinci mümeyyiz Memur» [] Bu nahiye sahasından lüzumlu görülen köyleri ayrı bir nahiye halinde Hassa kazasına bağlanmasına ve Aktepe nahiyesinin lüzuma gore adını ve merkezini değiştirmeğe İcra Vekilleri Heyeti salahiyetlidir.

5 No VII -99 D. Memuriyetin nevi Aded Maaş I D. Memuriyetin nevi Aded Maaş 9 Tahsilat müdürü 9» kontrol 0»»» memuru» kâtibi»» İcra memuru 7 9 Muayene memurları S.. başmuayene memuru S.. muayene memuru S..»» Memurla?,- ] 9 60 TAPU VE KADASTRO UMUM MÜDÜRLÜĞÜ 9 Tapu sicil müdürü Mümeyyiz Tedkik memuru 0 Kontrol memuru Fen memuru 9 Tapu sieil muhafızı 0»»»»»» muavini» >»»»»» kâtibi Tapu sieil kâtibi»»» r-i Servis şefi (S. )»» (S. )»» (S. ) Memur» Başveznedaı Veznedar Muhasebe Şef (kısım şefi) Muhasebe memuru Memur» [] Veznedarlar memurlar S 6 HATAY GÜMRÜK TEŞKİLÂTI İÇİN GÜM RÜK VE İNHİSARLAR KADROSUNA İLÂ VE EDİLECEK KADRO Başmüdürler Başmüdür 6 Müdür (S. I) 7 S.. müdür muavini Î0 Başmemur S.. memur S..» Başmemurtor Memurlar [] İcra ve takib memurlart İcra ve takib memuru [J Veznedarlık vazifesi de üzerlerindedir. 6 Kimyager (S. ) Memur S. Kolcu Kimyagerler İhityat Kolcular memurlar GÜMRÜK MUHAFAZA GENEL KOMUTANLIĞI 70 Birinci smıf piyade ve süvari muhafaza ve muamele memuru 6 [] Bu memurlardan gümrük idaresindeki ambar ve antrepolarda istihdam edilenlere (ambar) veya (antrepo) memuru unvanı verilir. [] Veznedarlık vazifesi de vzcı indedir.

6 Fo. 7 B. Memuriyetin nevi 96 - Aded Maaş D. Memuriyetin nevi - VII -99 Aded Maaş ikinci smıf piyade ve süvari muhafaza ve muamele memuru Üçüncü sınıf piyade ve süvari muhafaza ve muamele memuru 0 0 Komiser muavini Polis memuru Muamelât memuru»» 6 DAHİLİYE VEKÂLETİ Vah Vali muavini 6 Mektupçu Vilâyet tahrirat büro şefi > evrak memuru >» kâtîb» idare heyeti büro şefi»»» kâtibi Hususî idare şefi 8 Umuru hukukiye müdürü >» kâtibi 8 Nüfus müdürü Vilâyet nüfus kâtibi >»» Seferberlik müdürü > kâtibi Kaymakam > Kaza tahrirat kâtibi Kaza tahrirat kâtibi» nüfus memuru»» kâtibi»»» Nahiye müdürü»»» tahrirat kâtibi» nüfus kâtibi»» > SIHHAT VE I. MUAVENT VEKALETİ Birinci sınıf Sıhhat ve içtimaî muavenet müdürü 8 Birinci sınıf Hükümet tabibi 9 Hükümet tabibi Birinci sınıf küçük sıhhat Me. Sıhhat memuru Birinci sınıf sıhhat Md. Kâ. Sıhhat müdürlüğü kâtibi Haslüueler, sıhhî ve içtimaî muavenet müesseseleri mütehassıstan 90 Birinci smıf mütehassıs 6 80 Hastaneler, sıhhî ve içtimai muavenet müesseseleri eczacıları 7 Birinci snuf eczacı 9 Eczacı Hastaneler, Isthhî ve içtimaî muavenet müesseseleri hemşireleri Birinci sınıf hemşire ikinci smıf» 60 Antakya hastanesi EMNİYET İŞ. Ü. MÜDÜRLÜMÜ 6 Emniyet müdürü 8 Emniyet âmiri 9.»» 0 Başkomiser Komiser 6 70 idare memuru ve mutemed Ayniyat mutemedi ve ambar M. Kâtib ve mubayaa memuru tskenderon hastanesi idare memuru, mutemed ve ayniyat mutemedi

7 Ho. 7 D." Memuriyetin nevi 06$ - Aded Maaş D. Memuriyetin nevi - Vtt -99 Aded Maaş ADLÎYE VEKÂLETİ Hâkimler [ Reis, hâkim, aza, sulh hâkimi 6 müddeiumumi ve muavinleri, 8 l icra hâkim ve muavinleri 9 sorgu hâkimleri, hâkim mua- 0 vinleri ve temyiz raportörleri Kâtibler » 0»»» ve stajiyer Memur» îlk tedrisat müfettişleri 0 İlk tedrisat müfettişleri»»» S 0 SÛ Başkâtib ve muavinleri ve müddeiumumi ve sorgu hâ* kim ve zabıt ve icra kâtibleri 0 icra memur ve muavinleri Mübaşir 0 Müdür Memur Hesab memuru Ceza ve tevkif evleri NAFÎA VEKÂLETİ Fennî memurlar Nafia müdürü (başmühendis) Şoseler yüksek mühendisi Şoseler mühendis veya baş fen meruru»»»»»»»» Yapılar yüksek mühendisi veya yüksek mimarı Yapılar mühendis veya baş fen memuru Yapılar ressam veya fen memuru İKTISAD VEKÂLETİ o Maarif müdürü. S. mümeyyiz Kâtib MAARİF VEKÂLETİ Maarif daireleri 80 MAARİF MÜDÜRLERİ, MÜDÜR MUAVİN - LERÎ, LİSE, ORTA VE MUALLİMİ MEKTEB- LERİ MUALLÎMLERlLE MUALLİM MUA- VİNLRİ 6 Muallim 7 > > nci mümeyyiz Mümeyyiz Memur ZİRAAT VEKÂLETİ 6 Ziraat müdürü 8 Zeytincilik mütehassısı 8 Meyve ve sebze mütehassısı 9 Mücadele mütehassısı Ziraat muallimi Kâtib 6 Veteriner müdürü 9 Gümrük veteriner müdürü 9 Veteriner (kazalar ve hudud kapıları için) 0»»»» 70 70

8 »o. 7İ - M İl - VB - lddd D. Memuriyetin nevi Ac! e d Maaş j D Memuriyetin nevi Aded Maaş Hayvan sağlık memuru (kazalar ve ' nahiyeler için) I Kâtib ' MÜNKALÂT VEKÂLETİ 8 Liman reisi»»» memuru»» TİCARET VEKÂLETİ 6 Mıniaka ticaret müdürü (ihtisas mevkii) 70 Memur» I Vilâyetler Merkez müdürü»» muavini Tebligatı adliye murakıbı [] Merkez şefi» Şebeke şefi Başmakinist Makinist Servis şefi» Memur []» []» Taşra muhasebecilikleri MÜLHAK BÜTÇE POSTA, TELGARP VE TELEFON UMUM MÜDÜRLÜĞÜ Levazım müdürlüğü 0 Ayniyat muhasibi Ambar memuru 9 0 Muhasebeci Muhasebe sef ve kontrolörü Muhasebe memuru Muhasebe memuru Veznedar [] - IX -99 dan itibaren sekiz ayhhtır. [] Üç adedi - IX -99 dan itibaren sekiz aylıktır. [] Üç adedi - IX -99 dan itibaren sekiz aylıktır.

9 Sfo. 7 C 96 CBDVELÎ - Vn -99 Memuriyet unvanı Aded Maaş Baliği Başmüvezzi ve başbakıcı []»» [] Müvezzi ve bakıcı [] D VAKIFLAR UMUM MÜDÜRLÜĞÜ Menim v etııı nevi Aded Maaş 7 [] adedi - IX - 99 dan itibaren sekte aylıktır. [] - IX - 99 dan itibaren sekiz ayltkur. [] Beş adedi - IX - 99 dan itibaren sekiz aylıktır. 9 Müdür Memur Mümeyyiz 6 Memur ve kâtib 9 Memur ve kâtib 6 0 [] NUMARALI CEDVEL Memurıvetin nevi Aded Ücret Memuriyetin nevi DEVLET METEOROLOJİ İŞ. U. MD. Telsiz muhabereci Hademe ve bekçi Hademe Rasa'dcı [] DİYANET İŞLERİ REİSLİĞİ 00 0 Atlı tahsildar Daktilo Tebliğ memuru Kolcu ve kantarcı Daktilo Varidat 0 i 60 Müftülük hademesi MALÎYE VEKÂLETİ Hafine avukatı»» Kâtib Muakkib Hukuk müşavirliği 8 Tahsilat Levazım Tebliğ memuru Yaya tahsildarı Oda fi [] Azamî lirayı geçmemek üzere aded ve tahsisatı dahilinde beherinin ücretini tayinine Umum müdürlük mezundur. TAPU VE KADASTRO U. MÜDÜRLÜĞÜ Daktilo

10 No. fli Odacı Memuriyetin nevi Aded Ücret GÜMRÜK VE İNHİSARLAR VEKÂLETİ Odacı Veteriner Nalband ustası Saraç ustası Şoför Müvezzi Odacı DAHİLİYE VEKÂLETİ EMNİYET İS. U. MÜDÜRLÜĞÜ Kaptan Makinist Makinist muavini Sandalcı Tayfa Memuriyetin nevi Antakya hastanesi Baştabib ücreti Asistan Makinist ve ütücü Hasta kabul memuru Şoför Aşçı Aşçı yamağı Terzi Kapıcı Berber Çamaşırcı Hastabakıcı, hizmetçi ve saire [] Stajiyer hademe Iskenderon hastanesi Baştabib ücreti Aşçı Aşçı yamağı Kapıcı Hastabakıcı, hizmetçi ve saire [] Stajiyer hademe ADLÎYE VEKÂLETİ İl-VH-99 Aded Ücret Odacı Doktor Süvari mübaşiri Odacı 6 9 JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI Mevcud () kamyon için Şoför Başgardiyan Gardiyan Kadm gardiyan Ceza ve tevkif evleri 6 8 SIHHAT VE İÇTİMAÎ MUAVENET VEKÂLETİ Odacı» Muayene ve tedavi evi hademesi 6 7, [] Şoför yerine er kullanıldığı takdirde ayda mautu&n lira verilir. Doktor Hademe MAARİF VEKÂLETİ [] Azamî otuz lirayı geçmemek üzere aded ve tahsisatı dahilinde beherinin ücretlerinin tayini vekâlete aiddir.

11 Ho. 7 Memuriyetin nevi Aded Üc ret 967 Memuriyetin nevi - VII -99 Aded Ücret ÎKTISAD VEKÂLETİ Mmtaka iktısad müdürü Sanayi ve iş müfettişi Daktilo Odacı MÜNAKALÂT VEKÂLETİ VAKIFLAR UMUM MÜDÜRLÜĞÜ Odacı» Muhafaza memuru (süvari) Tahsildar» Motor makinisti Tayfa Odacı 60 ORMAN UMUM MÜDÜRLÜĞÜ Kontrolör» Daktilo > Odacı TİCARET VEKÂLETİ 0 00 Orman fen memuru Muhasebe kâtibi Orman kâtibi > nci sınıf orman mesaha memuru»»» ncü sınıf»» Vesaiti nakliye kadrosu POSTA, TELGRAF VE TELEFON UMUM MÜDÜRLÜĞÜ Gümrük muhafaza genel komutanlığı: Nevi Kamyonet Motosiklet Arazi otomobili Arazöz Adedi 6 Kapıcı Gece bekçisi Odacı» Avukat Bisiklet Nakil vasıtaları 7

12 No. 7 F. M. 968 [] NUMARALI CEDVEL Muhassasatm nevi - VII -99 Lira DEVLET METEOROLOJİ İŞLERt UMUM MÜDÜRLÜĞÜ Memurlar maaşı 8 Vilâyetler müstahdemleri ücreti Vilâyetler mefruşat ve demirbaşı Tenvir ve teshin 7 İcar bedeli 8 Daimî memuriyet harcırahı Memurlar maaşı DİYANET İŞLE Et REİSLİĞİ 9 Vilâyetler müstahdemleri ücreti 60 Vilâyetler mefruşat ve demirbaşı 6 Tenvir ve teshin 6 Vilâyetler müteferrikası 6 icar bedeli 6 Daimî memuriyet harcırahı Memurlar maaşı 79 Daimî müstahdemler MALİYE VEKÂLETİ Daimî memuriyet harcırahı 9 Defterdar, varidat müdürleri, kontrol ve malmerrrarlarmm teftiş ve devir harcırahı Atlı tahsildarlara verilecek hayvan yem bedeli 0 7

13 No. 7 F. M. 969 Muhassasatm nevi - VII -99 lira TAPU VE KADASTRO VMVM MÜDÜRLÜĞÜ 80 J Memurlar maaşı 8 Daimî müstahdemler Memurlar maaşı GÜMRÜK VE ÎNHÎSARLAR Vilâyetler müstahdemleri ücreti Vilâyetler mefruşat ve demirbaşı Vilâyetler levazımı Tenvir ve teshin Kırtasiye Vilâyetler müteferrikası tear bedeli Def a tir ve e\rakı matbua Daimî memuriyet harcırahı Muvakkat memuriyet harcırahı Resmî telefon tesis ve mükâleme masrafı Ücretli muhabere ve mükâleme bedeli VEKÂLETİ Fesıl yekûnu ı ooo sayılı kanun mucibince yapılacak tedavi, yol ve saire e masrafları Kimyahaneler makina, alât ve levazımı bedeli ve tamirleri masrafı ve hario- hariç te yaptırılacak tahlil ve kimyager ücreti Nakliye, bendiye, iaşe, bakım ve koruma masrafı Tartı aletleri mubayaa ve tamir masrafları İnşaat ve tamirat

14 No VII 99 F. M. Muhassasatın nevi Lira Maaşatı umumiye Müstahdemler ücreti 9 Mefruşat ve demirbaş Kırtasiye Müteferrika İcar bedeli Defatir ve matbu evrak Mubayaa bedeli Vesaitin işletme, tahlisiye ve nakliyesi /. 60 sayılı kanun mucibince verilecek yem bedeli Harbiye ve lise talebesi, erat ve muhafaza memurlarile deniz vesaiti müstahdemlerinin melbusatı 70 Harbiye ve lise talebesile kıta kara ve deniz eratının ve muhafaza memurlarının teçhizatı, spor teçhizatı, baskül, kantar mubayaası ve tamiratı 8 8 İaşe, tenvir, teshin ve mahrukat masrafları DAHİLÎYE VEKÂLETİ 76 Memurlar maaşı 67 0 U79 Vilâyetler müstahdemleri ücreti 0 86 Vilayetler mefruşat ve demirbaşı Vilâyetler levazımı Tenvir ve teshin 000 Kırtasiye Vilâyetler müteferrikası 9

15 No VH -99 P. M. Muhassasatm nevi Lira 89 îcar bedeli Defatir ve evrakı matbua Daimî memuriyet harcırahı 9 Muvakkat memuriyet harcırahı 9 Resmî telefon tesis ve mükâleme masrafı 96 Ücretli muhabere ve mükâleme bedeli 97 Posta ve telgraf ücreti Devir harcırahı ve yem bedeli Valiler 0 Kaymakamlar 0 Hususî kanun mucibince nahiye müdürlerine verilecek hayvan yem bedeli Nüfus tahriri ^ 6 0 EMNtYET UMUM MÜDÜRLÜĞÜ Memurlar maaşı Vilâyetler müstahdemleri ücreti Vilâyetler mefruşat ve demirbaşı s Vilâyetler levazımı Tenvir ve teshin Kırtasiye Vilâyetler müteferrikası 7 îcar bedeli Defatir ve evrakı matbua ı L Daimî memuriyet harcırahı 0

16 No. 7 F. M. Muhassasatm nevi - VII -99 Lira Resmî telefon tesis ve mükâleme masrafı Ücretli muhabere Ye mükâleme bedeli Nakil vasıtaları masrafı Mubayaa Tamir İsletme Polis tek fonlarının tesis, tamir ve imletme masrafı 9 Polis karakollarının tamir masrafı JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 6 Maaşatı umumiye Müstahdemler ücreti 0 69 Vilâyetler mefruşat ve demirbaşı Vilâyetler levazımı Tenvir ve teshin Kırtasiye Vilâyetler müteferrikası Mütenevvi masraflar : îcar bedeli Defatir ve matbu evrak Faaıl yekûnu Fasıl yekûna 0 7 Daimî memuriyet harcırahı Muvakkat memuriyet harcırahı Tayinat taşe bedeli Hayvan yem bedeli Pttsâ yokunu 8 670

17 No. 7 P. M. 80 Melbusat Muytabiye 97 Muhassasatın nevi - VII -99 Lira Nakliyat 8 Sıhhî ve baytarî ilâç levazımı 86 İşletme, tamir ve yedek malzeme SIHHAT VE İÇTİMAÎ MU AV E NT V. Memurlar maaşı 6 Vilâyetler müstahdemleri ücreti 0 8 Vilâyetler mefruşat ve demirbaşı 70 Vilâyetler levazımı Tenvir ve teshin Kırtasiye 0 Fasü yekûnu Vilâyetler müteferrikası 6 tear bedeli 7 Daimî memuriyet harcırahı Muvakkat memuriyet harcırahı Trahom mücadele masrafı Seyyar küçük sıhhat memurlarına 7 numaralı kanun mucibince verilecek yem bedeli 8 7 Muayene ve tedavi evleri ADLÎYE VEKÂLETİ 9 Memurlar maaşı 9 Vilâyetler müstahdemleri ücreti 87 9

18 No VII -99 F. M. Muhassasatm nevi Lira 60 Vilâyetler mefruşat ve demirbaşı 0 60 icar bedeli Resmî telefon tesis ve mükâleme masrafı 98 6 Cürmü meşhuda gidecek adlî memurların ve tabiblerin harcırahı, ehlivukuf ve ehlihibre ve şah idlerin yol maasraflan ve ücretleri ve müdavatı evveliye ve fethi meyit masrafları ve cürmün zahire ihracı için ihtiyarı lâzımgelen sair masraflar Süvari mübaşirlerine maktuan ayda dört lira kırk beş kuruş hesabile verilecek yem bedeli 7 6 Tayinat Tabib ve tedavi ücretleri ve ilâç bedeli MAÂRİF VEKALETİ 6 Memurlar maaşı 0 6 Vilâyetler müstahdemleri ücreti 0 6 Müdür ve muavin ücretleri 00 NAJPİA VEKÂLETİ 70 Memurlar maaşı 8 0O 7 Vilâyetler mefruşat ve demirbaşı 0 7 Vilâyetler levazımı Tenvir ve teshin 0 Kırtasiye Vilâyetler müteferrikası 76 İcar bedeli 78 Muvakkat memuriyet harcırahı 76 Besim, hendese ve fotoğraf makineleri * r -

19 No. 7 F. M. 97 Muhassasatın nevi - VII -99 Lira 76 Memurlar maaşı İKTISAD VEKÂLETİ Vilâyetler daimî müstahdemler* ücreti 770 Daimî memuriyet harcırahı 77 Muvakkat memuriyet harcırahı Memurlar maaşı MÜNAKALÂT VEKÂLETİ 799 Vilâyet müstahdemleri ücreti 806 Vilâyetler mefruşat ve demirba'şı 809 icar edeli Melbusat Resmî telefon tesis ve mükâleme masraflarile ücretli muhabere ve mükâleme bedeli 8 Geceleri vazife gören liman memurlarına verilecek ücret Memurlar maaşı 8 Daimî müstahdemler 8 Tenvir ve teshin 8 Vilâyetler müteferrikası TİCARET VEKÂLETİ Vilâyetler mefruşat ve demirbaşı 8 tear bedeli 8 Daimî memuriyet harcırahı 88 Resmi telefon tesis ve mükâleme masrafı

20 No. 7 F. M. 976 Muhassasatm nevi - VII -99 Lira <%(> MeniM]. tr maaşı ZİRAAT VEKÂLET t 00 i( Vilâyetler mefruşat ve demirbaşı Vilâyetler levazımı Tenvir ve teshin Kırtasiye DoO t îcar bedeli 88 Daimî memuriyet harcırahı 88 Muvakkat memurivet harcırahı ] MÎLLÎ MÜDAFAA VEKÂLETİ (KABA KfSMT) 99 Müstahdemler ııcreti 9 Mefruşat 9 J Kırtasiye malzemesi 9 Müteferrika 97 Mütenevvi masraflar Bedeli icar Defatir ve evrakı matbua Daimî memuriyet harcırahı 99 Muvakkat memuriyet harcırahı 9 Tayinat Mahrukat ve tenvir ve teshin Nakliyat FMÎ YEKÛN 0 7

21 îfo. 7 F. M. 977 Muhassasat m nevi - VII -9 Lira POSTA VE TELGRAF UMUM MÜDÜRLÜĞÜ S 0 Memurlar maaşı Daimî müstahdemler Vilâyetler mefruaşt ve demirbaşı Vilâyetler levazımı Tenvir ve teshin Kırtasiye Vilâyetler müteferrikası 0 İcar bedeli Defatir ve matbu evrak 6 Melbusat Daimî memuriyet harcırahı Muvakkat memuriyet harcırahı W Bütçe kanununun nci maddesi mucibi ince verilecek ücret ve yevmiye ve primler 0 Nakliyat Bendiye Burç, çanta ve çuval mubayaası bedelile tamir masrafları n Nakil vasıtaları masrafları Mubayaa Tamir İşletme, hayvan yem bedelleri ve sair masrafları ÖÖO 0 0Ö0 0 UMUMÎ YEKÛN 0 8

22 No VII -99 P. M. Muhassasat in nevi Lira VAKIFLAR VMMTJM MÜDÜRLÜĞÜ Memurlar maaşı ' 7 60 Daimî müstahdemler 8 Vilâyetler mefruşat ve demirbaşı 9 Vilâyetler levazımı Tenvir ve teshin Kırtasiye Fası yekûnu 0 Vilâyetler müteferrikası Mütenevvi masraflar İcar bedeli Masarifi muhakeme Defatir ve evrakı matbua Melbusat Daimî memuriyet harcırahı Muvakkat >» Resmî telefon masrafı Tesis masrafı Mükâleme bedeli Posta ve telgraf ücreti 7 Ücretli muhabere ve mükâleme masrafı 8 Mukannen masraflar Aidat Reddiyat Mahkeme harçları

23 Mo.? m İl - VII -99 P. M. Muhassasatm nevi Lira 9 Vakıf akarlar vergi ve belediye resimleri 000 Yeniden alınacak tapu senedleri harç ve masrafı 0 0 Orman ve zeytinlikler ve vakıf arazi masrafı Bakım masrafı 000 Fen memurlarile süvari muhafaza memurlarının hayvan yem bedeli Müzayede ve ihale heyetlerinin gayri muvazzaf azaları huzur ücreti 00 Tamirat ve inşaat: Vakıf akarlarla resmî malıiyette kullanılan ve irad getirmiyen binalar tamir ve inşası 000 Hayrat tamiri Cami ve mescidlerin hademe vazifesi ve tahsisatı fevkalâdeleri 000 Tenvir, teshin 0 Mefruşat (mubayaa, tamir) ve müteferrika YEKÛN 7 0 Orman umum müdürlüğü Müstahdemler ücreti 8 9 Cumhuriyet Reisliğine yazılan tezkerenin tarih ve numarası : 8 - VII -99 ve /6 Bu 'kanunun neşir ve ilânının Başvekilliğe bildirildiğine dair Cumhur Reisliğinden kelen tezkerenin tarih ve numarası : O- VII -99 ve /0 Bu kanunun müzakerelerini gösteren zabıtların Cild Sayıfa cüd ve sayıfa numaraları :, 0,90:96,96,96,99,0:

İ4Ğ Karadeniz Boğazı Tahlisiye İdaresinin 1928 senesi İnıiee kaıiünüüa ıniizeyyel kanun

İ4Ğ Karadeniz Boğazı Tahlisiye İdaresinin 1928 senesi İnıiee kaıiünüüa ıniizeyyel kanun İ4Ğ Karadeniz Boğazı Tahlisiye İdaresinin 1928 senesi İnıiee kaıiünüüa ıniizeyyel kanun f Resmi gazete ile neşir ve ilâm : îöljljuzo - Sayı : to

Detaylı

842 İstanbul Yüksek mühendis okulu ile Teknik okulunun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun

842 İstanbul Yüksek mühendis okulu ile Teknik okulunun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun 4 İstanbul ile Teknik nun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : /IX/94 - Sayı : 49) No. Kabul tarihi 4 - IX -94 BİRİNCİ MADDE Nafia vekilliğine bağlı İstanbul ile Teknik

Detaylı

809 Devlet havayolları umum müdürlüğü 1940 malî yılı bütçe kanunu. (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 6/VI/1940 - Sayı : 4528)

809 Devlet havayolları umum müdürlüğü 1940 malî yılı bütçe kanunu. (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 6/VI/1940 - Sayı : 4528) 809 Devlet havayolları umum müdürlüğü 90 malî yılı bütçe kanunu (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : /V/90 - ayı : 58) No. Kabul tarihi 88 - V -90 BİRlNCl MADDE Devlet havayolları umum müdürlüğü 90 malî

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

İ23 Hudud ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 1935 malî yılı bütçe kanunu

İ23 Hudud ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 1935 malî yılı bütçe kanunu İ23 Hudud ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 1935 malî yılı bütçe kanunu No. (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 9/V/1935 - Sayı : 2998) Kabul tarihi 2716 6-V -1935 BİRİNCİ MADDE Hudud ve sahiller sıhhat

Detaylı

Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu

Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu 703 Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu (Besmî Gazete ile neşir ve ilâm : 8/V1/1938 - Sayı : 3928) No. Kabul tarihi 3414 30

Detaylı

malî yılı Muvazenei umumiye kanununa bağlı Â, B, D ve E cetvellerinde değişiklik yapılmasına dair kanun

malî yılı Muvazenei umumiye kanununa bağlı Â, B, D ve E cetvellerinde değişiklik yapılmasına dair kanun 105 1942 malî yılı Muvazenei umumiye kanununa bağlı Â, B, D ve E cetvellerinde değişiklik yapılmasına dair kanun (Resmî Gazete ile neşir ve itanı i 31. XII. 1942 - Sayı: 5294) No. Kabul tarihi 4345 28.

Detaylı

(Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 26/V/1939 - Sayı : 4216)

(Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 26/V/1939 - Sayı : 4216) İ938 malî yılı muvazenei umumiye kanununa bağlı bazı daire bütçelerine munzam ve fevkalâde tahsisat verilmesine ve bazı bütçelerde değişiklik yapılmasına dair kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 26/V/1939

Detaylı

667 Barut ve nıevaddı infilâkıye, fişek, av mühimmatı ve av saçması inhisarları işletme muvakkat idaresinin 1934 malî senesi bütçe kanunu

667 Barut ve nıevaddı infilâkıye, fişek, av mühimmatı ve av saçması inhisarları işletme muvakkat idaresinin 1934 malî senesi bütçe kanunu 667 Barut ve nıevaddı infilâkıye, fişek, av mühimmatı ve av saçması inhisarları işletme muvakkat idaresinin 934 malî senesi bütçe kanunu ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 30/V/J9J4 - Sayı : 27 ) No. Kabul

Detaylı

897 Mersin limanının Devlet demiryolları ve limanlan işletme umum müdürlüğünce işletilmesi hakkında kanun

897 Mersin limanının Devlet demiryolları ve limanlan işletme umum müdürlüğünce işletilmesi hakkında kanun 897 Mersin limanının Devlet demiryolları ve limanlan işletme umum müdürlüğünce işletilmesi hakkında kanun (Resmî Gazete ile nesir ve ilâm: VIII. 94 - Sayı: 89) No. 4 Katml tarihi 4. VIII. 94 BİRÎNCİ MADDE

Detaylı

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun - 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun (Resmî Gazele ile neşir ve ilâm : 24/V/9S3 - Sayı : 2409) No. Kabul tarihi 23 - V -933 BÎRİNCİ MADDE İstatistik umum müdürlüğü; umum müdürlük, müşavirlik,

Detaylı

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde 9 - Maliye Vekâleti kuruluş ve görevleri hakkındaki 99 sayılı Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bâzı maddeler eklenmesine dair sayılı Kanunla sayılı Kanunun nci maddesinde ve sayılı

Detaylı

(Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : ~>/Vf/1i)40 - Sayı : 4">28)

(Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : ~>/Vf/1i)40 - Sayı : 4>28) Vakıflar umum müdürlüğünün 828 9 malî yılı bütçe kanunu (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : ~>/Vf/i) - Sayı : 4">28) No. Kabul tarihi 387 3 - V -9 BİRİNCİ MADDE Vakıflar umum müdürlüğü 9 malî yılı masrafları

Detaylı

321 Hudut ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 1934 malî senesi bütçe kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 28/V/ Sayı : 2712 )

321 Hudut ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 1934 malî senesi bütçe kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 28/V/ Sayı : 2712 ) Hudut ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 9 malî senesi bütçe kanunu ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 8/V/9 - Sayı : 7 ) No. Kabul tarihi -V-9 BÎRtNCl MADDE Hudut ve sahiller sıhhat umum müdürlüğünün 9

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

871 Müze ve rasathane teşkilât kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 3/V U/ S ay i : 2742 )

871 Müze ve rasathane teşkilât kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 3/V U/ S ay i : 2742 ) 87 Müze ve rasathane teşkilât kanunu ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 3/V U/934 - S ay i : 2742 ) No. Kabul tarihi 25 23 - VI -934 BİRİNCİ MADDE Maarif vekâletine bağlı umumî müzelerle rasathanenin teşkilâtı

Detaylı

Tahlisiye İdaresinin 1929 malî senesi bütçe kanunu

Tahlisiye İdaresinin 1929 malî senesi bütçe kanunu - 525 - Tahlisiye İdaresinin 1929 malî senesi bütçe kanunu M 1444 ( Resmi Gazete ile neşir ve ilânı: 19(5/1929 - Sayı : a96 ) BİRİNCİ MADDE Tahlisiye İdaresinin 1929 malî senesi masarifi için merbut (

Detaylı

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 17. VII. 1951 - Sayt: 7860)

(Resmî Gazete ile ilâm : 17. VII. 1951 - Sayt: 7860) 022 Millî Korunma Kanununun 3954 sayılı Kanunla değiştirilen 6 nci maddesinin verdiği salâhiyete istinaden ihdas edilmiş olan kadrolarla bu kadrolarda yapılan değişiklik ve ilgalara dair kararların tasdiki

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 Madde 1 - İstanbul Yüksek Mühendis Okulu, bütün hak ve vecibeleriyle birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu kanun hükümlerine göre teşkilatlandırılmıştır.

Detaylı

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ SıraNe 236 933 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ Haya yolları devlet işletme idaresinin 933 senesi bütçesi hakkında 7 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T.C. Başvekâlet 23 -V-933

Detaylı

1452 numaralı kanuna merbut 2 numaralı cetvelin Maliye teşkilâtına ait kısmının tadili ve bir kısım vazifelerin sureti ifası hakkında kanun

1452 numaralı kanuna merbut 2 numaralı cetvelin Maliye teşkilâtına ait kısmının tadili ve bir kısım vazifelerin sureti ifası hakkında kanun -825-1452 numaralı kanuna merbut 2 numaralı cetvelin Maliye teşkilâtına ait kısmının tadili ve bir kısım vazifelerin sureti ifası hakkında kanun No. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 13/VI/1933 - Sayı

Detaylı

[1] SAYILI CETVEL. Ziraat Alet ve Makineleri ihtisas ve Makinist okulları

[1] SAYILI CETVEL. Ziraat Alet ve Makineleri ihtisas ve Makinist okulları _~ 1Ö72 Devlet memurları aylıklarının tevhit ve teadülüne dair olan 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvel ile tadil ve eklerinin Ziraat Vekâleti kısmında değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî

Detaylı

11 1943 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması

11 1943 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması 943 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun (Resmî Gazete ile neşir ve İlâm : 24..944 - Sayı : 56) Ma, Kabul tarihi 4 9..944 BİRİNCİ MADDE 943 malî yılı

Detaylı

-cmi. (Resmî Gazete üe neşir ve ilâm : Şayi : 5309)

-cmi. (Resmî Gazete üe neşir ve ilâm : Şayi : 5309) -cmi memurları aylıklarının tevhit ve teadülüne dair olan ve sayılı kanunların Maarif vekilliği kısmında değişiklik yapılması, 4,,, 44 sayılı kanunlara bağlı kadroların değiştirilmesi hakkında kanun (Resmî

Detaylı

İstanbul Darülfünununun 1928 senei maliyesi bütçe kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm: 16 mayıs Sayı : 890 )

İstanbul Darülfünununun 1928 senei maliyesi bütçe kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm: 16 mayıs Sayı : 890 ) - 167 - İstanbul Darülfünununun 1928 senei maliyesi bütçe kanunu ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm: 16 mayıs 1928 - Sayı : 890 ) No. 1242 BİRİNCİ MADDE İstanbul Darülfünunu re müteşekkil bulunduğu medreselerin

Detaylı

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*]

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*] KRONİK! 1957 yılı mevzuatı; II. Mahkeme içtihatları; m. Eser tahlil ve tenkitleri. 1 1957 YILI MEVZUATI [*] (l/vti/1957 31/XII/1957) A) Kanunlar; B) T.B.M.M. kararları; C) Tefsirler; D) Nizamnameler; E)

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet meteoroloji işleri umum müdürlüğü teşkilât ve vazifelerine dair kanun

Türkiye Cumhuriyeti Devlet meteoroloji işleri umum müdürlüğü teşkilât ve vazifelerine dair kanun / Türkiye Cumhuriyeti Devlet meteoroloji işleri umum müdürlüğü teşkilât ve vazifelerine dair kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 9//937 Sayı : 38) No. Kabul tarihi 37, 0 - II -937 BİRİNCİ MADDE Türkiyenin

Detaylı

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417)

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417) 0 Vakıflar Umum Müdürlüğü 955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 8..960 - Sayı : 07) No. Kabul tarihi 7 0..960 MADDE. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 955 malî yılı sarfiyatı, ilişik (A/l)

Detaylı

855 Posta, telgraf ve telefon umumî müdürlüğünün 1940 malî yılı bütçe kanunu. (Resmî Gazete île neşir ve ilânı : 6/V1/1940 - Sayı : 4528)

855 Posta, telgraf ve telefon umumî müdürlüğünün 1940 malî yılı bütçe kanunu. (Resmî Gazete île neşir ve ilânı : 6/V1/1940 - Sayı : 4528) 8 Posta, telgraf ve telefon umumî müdürlüğünün 9 malî yılı bütçe kanunu (Resmî Gazete île neşir ve ilânı : 6/V/9 - Sayı : 8) No. Kabul tarihi 8 -VI-9 "BÎRÎN'eî MADDE Posta, telgraf ve telefon umumî müdürlüğünün

Detaylı

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248)

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) Hudut ve Sahiller Sıhhat 345 Umum Müdürlüğü 1956 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) 3So. Kabul tarihi 6681, 27.11.1956 MADDE 1. Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü.

Detaylı

- 365 - Posta, telgraf ve telefon idaresi teşkilâtı hakkında kanun. (liesnû (Uızete ile neşir ve ifânı : :îl/v/19:î:> - Sayı : 2410)

- 365 - Posta, telgraf ve telefon idaresi teşkilâtı hakkında kanun. (liesnû (Uızete ile neşir ve ifânı : :îl/v/19:î:> - Sayı : 2410) - - Psta, telgraf ve telefn idaresi teşkilâtı hakkında kanun (liesnû (Uızete ile neşir ve ifânı : :îl/v/:î:> - Sayı : 0) ST. Kahu ] laıılıi 0 - V - BİRİNCİ MADDE Psta, telgraf ve telefn idaresi hükmî şahsiyeti

Detaylı

Madde 1 - Köylerin içme ve kullanma suyu ihtiyacı, DSİ Umum Müdürlüğü tarafından temin ve tedarik olunur.

Madde 1 - Köylerin içme ve kullanma suyu ihtiyacı, DSİ Umum Müdürlüğü tarafından temin ve tedarik olunur. KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 7478 Kanun Kabul Tarihi: 09/05/1960 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 16/05/1960 Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 10506 KANUNUN ŞÜMULÜ Madde 1 - Köylerin

Detaylı

Posta, telgraf ve telefon umum müdürlüğünün 1939 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin

Posta, telgraf ve telefon umum müdürlüğünün 1939 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin S. Sayısı: 27 Posta, telgraf ve telefon umum müdürlüğü 1939 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı muhesebat riyaseti tezkeresiyle Posta, telgraf ve telefon umum

Detaylı

532 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1944 malî yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 2. V1.1944 - Sayı : 5720)

532 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1944 malî yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 2. V1.1944 - Sayı : 5720) Vakıflar Umum Müdürlüğü malî yılı Bütçe u (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm :. V. - Sayı : 70) No. Kabul tarihi 70. V. BlRÎNCÎ MADDE Vakıflar Umum Müdürlüğü malî yılı masrafları için bağlı (A) işaretli cetvelde

Detaylı

- 246 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 4.111. 1959 - Sayı,: 10150)

- 246 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 4.111. 1959 - Sayı,: 10150) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :.. 959 - Sayı,: 050) No. Kabul tarihi 73. II. 959 MADDE. Devlet Hava Meydanları İşletmesi- Umum Müdürlüğü

Detaylı

SıraNe 292 YÜKSEK MÜHENDİS MEKTEBİ BÜTÇESİ

SıraNe 292 YÜKSEK MÜHENDİS MEKTEBİ BÜTÇESİ SıraNe 292 934 YÜKSEK MÜHENDİS MEKTEBİ BÜTÇESİ Yüksek mühendis mektebi 934 mal! senesi bütçesi hakkında /872 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası r. c. Başvekâlet --933 Kararlar müdürlüğü

Detaylı

HATAY HALKININ ASKERLİK İŞLERİNE DAİR KANUN LÂYİHASI. Esbabı mucibe

HATAY HALKININ ASKERLİK İŞLERİNE DAİR KANUN LÂYİHASI. Esbabı mucibe S. Sayısı: Hatay halkının askerlik işlerine Hatayda vilâyet kurulmasına, Hatay vilâyetinde adlî kanunların tatbik şekline ve ilâmların infaz tarzına ve İskenderon limanının bütün tesisat ve vesaiti ile

Detaylı

281 Tahlisiye umum müdürlüğü 1934 malî senesi bütçe kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 26/V/ Sayı : 2710 )

281 Tahlisiye umum müdürlüğü 1934 malî senesi bütçe kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 26/V/ Sayı : 2710 ) 8 Tahlisiye umum müdürlüğü 93 malî senesi bütçe kanunu ( Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 6/V/93 - Sayı : ) No., Kabul tarihi -V-93 BİRİNCİ MADDE Tahlisiye umum müdürlüğünün 93 malî senesi masarifi için

Detaylı

Devlet demiryolları ve limanlan işletire umum müdürlüğü memur ve müstahdemlerinin ücretlerine dair kanun

Devlet demiryolları ve limanlan işletire umum müdürlüğü memur ve müstahdemlerinin ücretlerine dair kanun Devlet demiryolları ve limanlan işletire umum müdürlüğü memur ve müstahdemlerinin ücretlerine dair kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 22/XJ/1935 - Sayı : 3163) No. Kabul tarihi 2847 15-XI-1935 BÎRÎNCİ

Detaylı

1160 Beden terbiyesi kanunu. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 16/VII/ Sayı : 3961)

1160 Beden terbiyesi kanunu. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 16/VII/ Sayı : 3961) 1160 Beden terbiyesi kanunu (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 16/VII/1938 - Sayı : 3961) No. Kabul tarihi 3530 29 - VI -1938 Umumî hükümler BİRİNCİ MADDE Yurddaşm fizik ve moral kabiliyetlerinin ulusal

Detaylı

766 Devlet demiryolları ve limanları işletme umum müdürlüğü bütçe kanunu

766 Devlet demiryolları ve limanları işletme umum müdürlüğü bütçe kanunu Devlet demiryolları ve limanları işletme umum müdürlüğü bütçe kanunu malî yılı (Eesmî Gazete ile neşir ve ilânı : < r >/VI/J - Sayı : ) No. Kabul tarihi - V - BİRİNCİ MADDE Devlet demiryolları ve limanları

Detaylı

SıraNo 293 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ

SıraNo 293 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ SıraNo 29 94 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ Havayolları Devlet işletme idaresinin 94 senesi bütçesi hakkında /875 numaralı kanuri lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T.C. Başvekâlet Kararlar

Detaylı

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145)

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145) 5 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 99 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. III. 99 - Sayı; 75) No. 58.-' *' r Kabul tarihi ' * 7..99 BÎRÎNCl MADDE Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdülrüğü

Detaylı

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242)

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242) Dönem : Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Vakıflar Genel Müdürlüğü görev ve kuruluşu hakkındaki Kanuna bir ek ve bir geçici madde eklenmesine ve bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde değişiklik

Detaylı

ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU BÖLÜM: 1. Kanunun Şümulü

ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU BÖLÜM: 1. Kanunun Şümulü ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU Kanun Numarası : 257 Kabul Tarihi : 23/2/1961 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 27/2/1961 Sayı : 10744 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 4 Cilt : 1 Sayfa : 1584 BÖLÜM: 1 Kanunun

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

Muvakkat encümen mazbatası. T. B. M. M. Muvakkat encümen 20 - IX -1941 Esas No. 1/685 Karar No. 3. Yüksek Reisliğe

Muvakkat encümen mazbatası. T. B. M. M. Muvakkat encümen 20 - IX -1941 Esas No. 1/685 Karar No. 3. Yüksek Reisliğe S. Sayısı: Devlet memurları aylıklarının tevhit ve teadülüne dair olan 5 ve sayılı kanunlara bağlı kadro cetvellerinde değişiklik yapılmasına ve mal! yılı Muvazenei nmumiye kanununa bağlı L ve D işaretli

Detaylı

407 1955 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanunu

407 1955 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanunu 407 9 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. III.9- Sayı: 894) No. Kabul tarihi 07 8. II. 9 MADDE. Devlet Bütçesine giren dairelerin 9 Bütçe yılı yatırımlar dışında kalan için, bağlı

Detaylı

225 İktisadi Devlet teşekkülleri memurları tekaüt sandığı hakkında kanun. (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 2ö. V Sayı : 5114)

225 İktisadi Devlet teşekkülleri memurları tekaüt sandığı hakkında kanun. (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 2ö. V Sayı : 5114) 225 İktisadi Devlet teşekkülleri memurları tekaüt sandığı hakkında kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 2ö. V. 1942 - Sayı : 5114) No. 4222 Kabul tarihi 20. V. 1942 Bölüm - 1 Sandığın kurulması ve

Detaylı

RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1)

RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1) 3105 RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 6940 Kabul Tarihi : 25/3/1957 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 29/3/1957 Sayı : 9572 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3

Detaylı

719 Riyaseti Cumhur Senfoni Orkestrasının Joıruluşu hakkında Kanun

719 Riyaseti Cumhur Senfoni Orkestrasının Joıruluşu hakkında Kanun 719 Riyaseti Cumhur Senfoni Orkestrasının Joıruluşu hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilânı : 29. III. 195? - Sayı : 9572) No. 6940 Kabul tarihi 25. İH. 1957 MADDE 1.' Maarif Vekâletine bağlı Riyaseti Cumhur

Detaylı

S. Sayısı: 187. POSTA, TELGRAF ve TELEFON U. M. BÜTÇESİ

S. Sayısı: 187. POSTA, TELGRAF ve TELEFON U. M. BÜTÇESİ S. Sayısı: 87 9 POSTA, TELGRAF ve TELEFON U. M. BÜTÇESİ Posta, Telgraf ve Telefon Umumî müdürlüğü 9 malî yılı bütçe kanunu lâyihaeı ve Bütçe encümeni mazbatası(l/58) T. C. Başvekâlet 8--9 harar Da. Müdürlüğü

Detaylı

-309- Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme umum müdürlüğünün 1931 malî senesi bütçe kanunu

-309- Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme umum müdürlüğünün 1931 malî senesi bütçe kanunu -0- Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme umum müdürlüğünün malî senesi bütçe kanunu (Resmî Gazete ile neşir re ilânı: /VII ' - Sayı: ) No- Kabul tarihi 0 - VII - BİRİNCİ MADDE Devlet Demiryolları ve

Detaylı

Resmî Gazete KANUN SALI. Tesis tarihi: 7 Teşrinievvel 1336 SAYI: Posta, Telgraf ve Telefon idaresi teşkilât ve vazifelerine aid kanun

Resmî Gazete KANUN SALI. Tesis tarihi: 7 Teşrinievvel 1336 SAYI: Posta, Telgraf ve Telefon idaresi teşkilât ve vazifelerine aid kanun Resmî Gazete Tesis tarihi: Teşrinievvel idare ve yazı işleri için Başvekâlet Neşriyat lüğüne müracaat olunur. HAZİRAN SALI SAYI: KANUN Posta, Telgraf ve Telefon idaresi teşkilât ve vazifelerine aid kanun

Detaylı

1940 malî yılı Hesabı Katî Kanunu

1940 malî yılı Hesabı Katî Kanunu 1940 malî yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete fi e neşir ve ilâm: 25. XI. 1944 - Sayı: 5866) No. 4676 Kabul tarihi 15. XI. 1944 BİRİNCİ MADDE Devlet bütçesine giren dairelerin 19-10 malî yılı umumî masarifi

Detaylı

232 1944 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu. İKİNCİ MADDE Devlet bütçesine giren dairelerin 1944 malî yılı âdi masraflarına

232 1944 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu. İKİNCİ MADDE Devlet bütçesine giren dairelerin 1944 malî yılı âdi masraflarına 232 944 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu (Resmî Gazete ile neşir ve İlâm :.VI. 944 - Sayı : 579) No. Kabul tarihi 4566 29. V. 944 BİRİNCt MADDE Devlet bütçesine giren dairelerin 944 malî yılı masrafları

Detaylı

1957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu

1957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu 1957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 1.III.1957 - Sayı : 9548) No. Kabul tarihi 6937 28.11.1957 MADDE 1. Devlet Bütçesine giren dairelerin 1957 Bütçe yılı yatırımlar dışında

Detaylı

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186)

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186) S. Sayısı: 46 Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186) Orman umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik

Detaylı

S. Sayısı: 175 POSTA, TELGRAF VE TELEFON U. M. BÜTÇESİ

S. Sayısı: 175 POSTA, TELGRAF VE TELEFON U. M. BÜTÇESİ S. Sayısı: 75 94 POSTA, TELGRAF VE TELEFON U. M. BÜTÇESİ Posta, telgraf ve telefon Umum müdürlüğü 94 malî yılı bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası (/34) T. C. ' T * ' T Başvekâlet _ - 8

Detaylı

MADDE 3- Harita Genel Komutanı'nın tâyini Müdafaa-İ Milliye Vekâletinin inhası üzerine Başvekâletin tasvibiyle Reisicumhur'un tasdikına arzolunur.

MADDE 3- Harita Genel Komutanı'nın tâyini Müdafaa-İ Milliye Vekâletinin inhası üzerine Başvekâletin tasvibiyle Reisicumhur'un tasdikına arzolunur. KANUN NUMARASI : 657 KABUL TARİHİ : 22/4/1925 YAYIMLANDIĞI R.GAZETE : TARİH : 2/5/1925 SAYI : 99 YAYIMLANDIĞI DÜSTUR : TERTİP : 3 CİLT : 6 SAYFA: 278 MADDE 1- Müdafaa-İ Milliye Vekâletine merbut olmak

Detaylı

SıraNQ 160 HUDUT VE SAHİLLER SIHHAT UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ

SıraNQ 160 HUDUT VE SAHİLLER SIHHAT UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ SıraNQ 934 HUDUT VE SAHİLLER SIHHAT UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ Hudut ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 934 senesi bütçesi hakkında /879 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T. C. Başvekâlet

Detaylı

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur.

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur. Devre : XI Q /Q İçtima: S. SAYISI : üö İdare Âmirleri Balıkesir Mebusu Ahmet Kocabıyıkoğlu ve iki arkadaşının, malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa ek kanun teklifi ve Bütçe Encümeni mazbatası (/33) Yüksek

Detaylı

ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU (1)

ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU (1) 3619 ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU (1) Kanun Numarası : 257 Kabul Tarihi : 23/2/1961 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 27/2/1961 Sayı : 10744 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 4 Cilt : 1 Sayfa : 1584 BÖLÜM:

Detaylı

230 Üniversitesi 195 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 28. II Sayı : 8942)

230 Üniversitesi 195 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 28. II Sayı : 8942) Ankara 0 Üniversitesi yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. II. - Sayı : ) No. Kabul tarihi. II. MADDE. Ankara Üniversitesi bütçe yılı yatırımlar dışında kalan için, bağlı (A/l) işaretli cetvelde

Detaylı

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu 6 İstanbul Üniversitesi 947 yıiı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 9. XT. 946 - Sayı : 6484) No. 4966 Kabul taıihı 6. XII. 946 BİRİNCİ MADDE İstanbul Üniversitesi 947 yılı giderleri için işaretli

Detaylı

28 ~~ Maarif vekâleti merkez teşkilâtı ve vazifeleri hakkında kanun. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 22/Yl / Sayı : 2434)

28 ~~ Maarif vekâleti merkez teşkilâtı ve vazifeleri hakkında kanun. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 22/Yl / Sayı : 2434) 28 ~~ Maarif vekâleti merkez teşkilâtı ve vazifeleri hakkında kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 22/Yl /933 - Sayı : 2434) No. 2287 Kabul taribi 0 - VI -933 BİRİNCİ MADDE Maarif vekâleti merkez teşkilâtı

Detaylı

BAŞHUKUK MÜŞAVİRİ ve MUHAKEMAT GENEL MÜDÜRLERİ

BAŞHUKUK MÜŞAVİRİ ve MUHAKEMAT GENEL MÜDÜRLERİ BAŞHUKUK MÜŞAVİRİ ve MUHAKEMAT GENEL MÜDÜRLERİ SIRA ADI SOYADI BAŞLAYIŞ TARİHİ AYRILIŞ TARİHİ 1 Ahmet Selahattin ODABAŞIOĞLU 27.02.1930 29.06.1936 2 Fevzi Daim ARBİL 22.07.1936 16.06.1941 3 Cafer Tayyar

Detaylı

Hariciye vekâleti 1932 senesi bütçesinde liralık münakale yapılması hakkında 1/478 numaralı kanun lâyihası

Hariciye vekâleti 1932 senesi bütçesinde liralık münakale yapılması hakkında 1/478 numaralı kanun lâyihası SıraNo 5 Hariciye vekâleti 932 senesi bütçesinde 5 liralık münakale yapılması hakkında /478 Maarif vekâleti 932 senesi bütçesinde 05 035 liralık münakale yapılması hakkında /480 ve Dahiliye vekâleti 932

Detaylı

GELİR VERGİSİ KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

GELİR VERGİSİ KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 10043 GELİR VERGİSİ KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 5615 Kabul Tarihi : 28/3/2007 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 4/4/2007 Sayı : 26483 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

T.C. Re. Resmi Gazete Tesis tarihi : 7 Teşrinievvel 1336 KANUNLAR PERŞEMBE

T.C. Re. Resmi Gazete Tesis tarihi : 7 Teşrinievvel 1336 KANUNLAR PERŞEMBE T.C. Re Resmi Gazete Tesis tarihi : 7 Teşrinievvel 1336 İdare ve yazı işleri için Başvekâlet Neşriyat Müdürlüğüne müracaat olunur. 9 NİSAN 1936 PERŞEMBE SAYI : 3275 V J KANUNLAR Artırma, eksiltme ve ihale

Detaylı

Sıhhat ve İçtimaî muavenet vekaleti 1933 senesi bütçesinde 3 000 liralık münakale yapılması haklanda 1/760 numaralı kanun lâyihası

Sıhhat ve İçtimaî muavenet vekaleti 1933 senesi bütçesinde 3 000 liralık münakale yapılması haklanda 1/760 numaralı kanun lâyihası Sıra M 351 Sıhhat ve içtimaî muavenet vekaleti 1933 senesi bütçesinde 3 liralık münakale yapılması hakkmda 1/76, Gümrük ve inhisarlar vekâletile İstatistik umum müdürlüğü 1933 senesi bütçelerinde 7 267

Detaylı

İdare heyetinin, Divanı muhasebat teşkilâtı hakkında kanun teklifi ve Bütçe encümeni mazbatası (2/71)

İdare heyetinin, Divanı muhasebat teşkilâtı hakkında kanun teklifi ve Bütçe encümeni mazbatası (2/71) S. Sayısı: 77 İdare heyetinin, Divanı muhasebat teşkilâtı hakkında kanun teklifi ve Bütçe encümeni mazbatası (/7) T.B.M.M. îdare Amirliği - IV - 98 No. 706/406 " ı Yüksek Reisliğe 8 - VI - 94 tarih ve

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK HAKKINDA KANUN (1)

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK HAKKINDA KANUN (1) MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 3458 Kabul Tarihi : 17/6/1938 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 28/6/1938 Sayı : 3945 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 19 Sayfa : 527 *

Detaylı

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159)

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159) S. Sayısı:20 Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159) T. G. Başvekâlet Muamelât Umum Müdürlüğü Kararlar Müdürlüğü Sayı':

Detaylı

esim Gazete KANUNLAR Tesis tarihi : 7 Teşrinievvel 1336-1920 SAYI : 5703 PERŞEMBE 11 MAYIS 1944

esim Gazete KANUNLAR Tesis tarihi : 7 Teşrinievvel 1336-1920 SAYI : 5703 PERŞEMBE 11 MAYIS 1944 c esim Gazete Tesis tarihi : 7 Teşrinievvel 336-90 İdare ve yazı işleri için Başvekâlet Neşriyat ve Müdevvenat Umum Müdürlüğüne müracaat olunur MAYIS 944 PERŞEMBE SAYI : 5703 KANUNLAR Kibrit ve çakmak

Detaylı

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU 2543 TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU Kanun Numarası : 6219 Kabul Tarihi : 11/1/1954 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 15/1/1954 Sayı : 8608 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt: 35

Detaylı

1928 1929 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET YILLIĞI NDA BURDUR Osman KOÇIBAY BURDUR VİLÂYETİ

1928 1929 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET YILLIĞI NDA BURDUR Osman KOÇIBAY BURDUR VİLÂYETİ 1928 1929 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET YILLIĞI NDA BURDUR Osman KOÇIBAY BURDUR VİLÂYETİ Hudûd 1 ve Mesâha-i Sathîye 2 : Burdur Vilâyeti şarkta 3 Isparta Vilâyeti nin İğridir 4 Kazası, garbte 5 Denizli Vilayeti

Detaylı

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU 6891 SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU Kanun Numarası : 3294 Kabul Tarihi : 29/5/1986 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 14/6/1986 Sayı : 19134 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 25 Sayfa

Detaylı

1155 Ecnebilerin Türkiyede ikamet ve seyahatleri hakkında kanun. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 16/VII/1938 - Sayı : 3961)

1155 Ecnebilerin Türkiyede ikamet ve seyahatleri hakkında kanun. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 16/VII/1938 - Sayı : 3961) 1155 Ecnebilerin Türkiyede ikamet ve seyahatleri hakkında kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 16/VII/1938 - Sayı : 3961) îfo. Kabul tarihi 3529 29 - VI - 1938 BİRİNCİ MADDE Pasaport kanunu hükümlerine

Detaylı

740 aylıklarının tevhit ve teadülüne dair olan 3656 sayılı kanuna

740 aylıklarının tevhit ve teadülüne dair olan 3656 sayılı kanuna Devlet memurları aylıklarının tevhit ve teadülüne dair olan sayılı kanuna ek kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı:.vii. - Sayı: ) No. Kabııl tarihi. VIII. BİRİNCİ MADDE Bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Yayımlandığı Resmi Gazete :Tarih: 29/02/1960 Sayı:10444

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Yayımlandığı Resmi Gazete :Tarih: 29/02/1960 Sayı:10444 ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEŞKİLAT KANUNU Kanun Numarası:7460 Kabul Tarihi : 27/02/1960 Yayımlandığı Resmi Gazete :Tarih: 29/02/1960 Sayı:10444 Yayımlandığı Düstur : Tertip:3

Detaylı

Sıra N» 152 TAHLİSİYE UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ

Sıra N» 152 TAHLİSİYE UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ Sıra N» 5 934 TAHLİSİYE UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ Tahlisiye umum müdürlüğünün 934 senesi bütçesi hakkında /877 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T.C. Başvekâlet Kararlar müdürlüğü - İT/

Detaylı

Damga Vergisi Kanunu. Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği. Seri, Sıra Numarası, No: 45 sayılı. Resmi Gazete: 26036-27 Mayıs 2005.

Damga Vergisi Kanunu. Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği. Seri, Sıra Numarası, No: 45 sayılı. Resmi Gazete: 26036-27 Mayıs 2005. Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri, Sıra Numarası, No: 45 sayılı Resmi Gazete: 26036-27 Mayıs 2005 Tebliğ Maliye Bakanlığından: Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No:45) 488 sayılı Damga Vergisi

Detaylı

GİDER VERGİLERİ KANUNU 1, 2

GİDER VERGİLERİ KANUNU 1, 2 GİDER VERGİLERİ KANUNU 1, 2 Kanun Numarası : 6802 Kabul Tarihi : 13/7/1956 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 23/7/1956 Sayı: 9362 Yayımlandığı Düstur : Tertip: 3 Cilt: 37 Sayfa: 1982 BİRİNCİ KISIM Madde

Detaylı

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU I - KURULUŞ

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU I - KURULUŞ TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU Kanun Numarası : 6219 Kabul Tarihi : 11/1/1954 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 15/1/1954 Sayı : 8608 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt: 35 Sayfa

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEŞKİLAT KANUNU

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEŞKİLAT KANUNU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEŞKİLAT (1) (2) (3) (4) KANUNU Kanun Numarası : 7460 Kabul Tarihi : 27/2/1960 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 29/2/1960 Sayı : 10444 Yayımlandığı

Detaylı

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Kanuna

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Kanuna Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Kanuna (Resmî Gazete ile ilâm : 31.V. 1957 - Sayı : 9621) No. * Kabul tarihi 6974 22. V. 1957 Bölüm : I. Kuruluş ve vazifeler MADDE 1. Hükmi şahsiyeti haiz bulunmak ve

Detaylı

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur.

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur. S.Sayısı: 9 Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Umum Müdürlüğü 1943 malîydi bütçesinde değişiklik yapıl ması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatası (1/156, 171) Devlet Demiryolları

Detaylı

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642)

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642) 412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı :.. 1 - Sayı : 1242) No. Kabul tarihi 2 4.. 1 MADDE 1. Merkezi Ankara'da olmak üzere «Hacettepe Üniversitesi adı ile tüzel haiz

Detaylı

(Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.1965 - Sayı : 11936)

(Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.1965 - Sayı : 11936) 03 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 5239 sayılı Kanuna ek Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.965 - Sayı : 936) No. Kabul tarihi 534 6. 2. 965 MADDE. 4936 sayılı Üniversiteler Kanununun

Detaylı

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında 72 1948 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 31.XII.1946 - Sayt : 6486) No. _ ' Kabul tarihi 4987 16. XII. 1946 BÎRİNİ"! MADDE 1946

Detaylı

MADEN TETKĠK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KANUNU

MADEN TETKĠK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KANUNU 1459 MADEN TETKĠK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (1) (2)(3) KANUNU Kanun Numarası : 2804 Kabul Tarihi : 14/6/1935 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 22/6/1935 Sayı : 3035 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt :

Detaylı

685 Devlet demiryolları ve limanları işletme umum müdürlüğü 1941 malî yılı Bütçe kanunu. (Resmî Gazete ile nesir ve ilânı : 4/V1/1941 - Sayı : 4825)

685 Devlet demiryolları ve limanları işletme umum müdürlüğü 1941 malî yılı Bütçe kanunu. (Resmî Gazete ile nesir ve ilânı : 4/V1/1941 - Sayı : 4825) Devlet demiryolları ve limanları işletme umum müdürlüğü malî yılı Bütçe kanunu (Resmî Gazete ile nesir ve ilânı : /V/ - Sayı : ) No. Kabul tarihi 00 0 - V - BİRİNCİ MADDE Devlet demiryolları ve limanları

Detaylı

206 Posta, Telgraf ve Telefon İşletme Umum Müdürlüğü 1944 malî yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ue&ir ve ilânı : 25.V. 1944 - Sayı : 5713)

206 Posta, Telgraf ve Telefon İşletme Umum Müdürlüğü 1944 malî yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ue&ir ve ilânı : 25.V. 1944 - Sayı : 5713) 06 Posta, Telgraf ve Telefon İşletme Umum Müdürlüğü 944 malî yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ue&ir ve ilânı : 5.V. 944 - Sayı : 57) No. Kabul tarihi 4564 7. V. 944 BİRİNCİ MADDE Posta, Telgraf ve Telefon

Detaylı

B.M.M. Yüksek Reisliğine

B.M.M. Yüksek Reisliğine SıraNQ 139 Askerî hastanelerde bulunan hasta bakıcıları ile hemşirelere bir nefer tayını verilmesi hakkında m numaralı kanun lâyihası ve Millî Müdafaa ve Bütçe encümenleri mazbataları T.C. Başvekâlet Muamelat

Detaylı

- 2 - 'riııı ııisbeti 10 S 6 4 ' )

- 2 - 'riııı ııisbeti 10 S 6 4 ' ) SıraNo 143 İktisat vekâleti 1932 senesi bütçesinin 636 ncı faslı unvanının değiştirilmesine ve bu fasla 95 000 liralık tahsisat konulmasına dair 1/598, Dahiliye vekâleti 1932 senesi bütçesinde 3 998 liralık

Detaylı

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU Konusu: İlgili Mevzuat: İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli personele Sakarya İlinin Büyükşehir Belediyesi olması ve İl Müdürlüğü ile bazı ilçelerin Büyükşehir Belediye sınırları içinde yer

Detaylı