KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK"

Transkript

1 KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK

2 KGF ; Bakanlar Kurulu nun 14 Temmuz 1993 tarih, sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 93/4496 sayılı Kararına istinaden faaliyet gösteren AECM üyesi özgün bir KREDİ KEFALET Kuruluşudur. AECM (Avrupa Karşılıklı Garanti Kuruluşları Birliği)

3 Ortaklık ve Sermaye Yapısı

4 Toplam Kaynaklar Öz Kaynaklar 262 milyon TL Yabancı Kaynaklar milyon TL Hazine AYF BTC Co. Toplam milyon TL

5 Kefalet Çarpanı: Toplam Kefalet Hacmi Öz kaynaklardan verilen kefaletlerde çarpan etkisi : 5 Hazine kontr-garantili kefaletlerde çarpan etkisi : 7,5

6 Kuruluş Amaçlarımız; KOBİ lerin finansa erişimini kolaylaştırmak, KOBİ lerin kayıt içine alınmasını sağlamak, KOBİ lerin toplam krediler içindeki payını yükseltmek, KOBİ lerin rekabet gücünü artırmak, KOBİ lerin kayıt dışı piyasalar yerine Bankalardan borçlanmasını teşvik etmek.

7 KGF Şubesi Bulunan İller Şubelerimiz

8 YARARLANICI KRİTERLERİ KOBİ ve KOBİ sayılan vasıflara sahip Esnaf ve Sanatkar, Tarımsal İşletme, Çiftçi ve Serbest Meslek mensubu olmak, İflas ve tasfiye sürecinde olmamak, Vergi ve SGK borçlarından dolayı takibat sürecinde olmamak, Finans Kurumları tarafından haklarında takibat bulunmamak.

9 KOBİ Ciro/Aktif Toplamı 40 Milyon TL Çalışan Sayısı 250 Kişi 2005/9617 sayılı Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik

10 04/11/2012 TARİHLİ DEĞİŞİKLİK SONRASI YENİ KOBİ SINIFLANDIRMASI TÜR ÇALIŞAN SAYISI CİRO / AKTİF TOPLAMI MİKRO TL KÜÇÜK TL ORTA TL

11 KGF YE TANINAN DEVLET DESTEKLERİ Kurumlar Vergisi Muafiyeti KDV İstisnası Harç ve Damga Vergisi İstisnası

12 KGF Kefaleti; KOBİ ler lehine açılmış bir kredi iken, bankalar için bir teminat tır.

13 KEFALETİMİZİN NİTELİĞİ KOBİ LER LEHİNE MÜŞTEREK BORÇLU ve MÜTESELSİL KEFİL sıfatı ile verilen KEFALET

14 TEMİNATIMIZIN NİTELİĞİ Bir Kredi Kuruluşu olarak KGF Kefalet i, Bankacılık Mevzuatı Karşılıklar Yönetmeliği nde 3.Grup Teminatlar arasında sayılmasına rağmen, ASLİ ve LİKİT bir teminattır.

15 KURUMSAL KEFALET KGF gücünü, Güçlü Ortaklık Yapısından ve Kefalet fiilini KURUMSALLAŞTIRMIŞ olmasından almaktadır.

16 KEFALETİN KARŞILIĞI KGF verdiği kefaletin %20 si kadar kaynağını, ilgili banka nezdinde Kredi Karşılığı Sorumluluk Fonu Hesabı (KKSFH) adı altında karşılık olarak mevduat hesabında tutmaktadır.

17 Teknolojik yatırımlar ÖNCELİKLERİMİZ Yenilikçi yatırımlar İstihdam yaratan yatırımlar Kalkınmada Öncelikli Yöreler Girişimciliğin Desteklenmesi Döviz Kazandırıcı Faaliyetler

18 ÇALIŞILAN BANKA VE FİNANS KURUMLARI Kamu Bankaları Kalkınma ve Yatırım Bankaları Özel Sermayeli Bankalar Katılım Bankaları Finansal Kiralama Şirketleri Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı

19 Kamu Bankaları Türkiye Halk Bankası A.Ş. Vakıflar Bankası T.A.O. T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

20 Kalkınma ve Yatırım Bankaları Türk Eximbank (Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.) Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş BankPozitif Kredi ve Kalk. Bankası A.Ş.

21 Özel Sermayeli Bankalar Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Şekerbank T.A.Ş. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş Tekstil Bankası A.Ş. Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Finansbank A.Ş. Denizbank A.Ş. Türkiye İş Bankası A.Ş. Alternatif Bank A.Ş. Akbank T.A.Ş. HSBC Bank A.Ş. ING Bank A.Ş. Anadolubank A.Ş. Burgan Bank A.Ş. Turkland Bank A.Ş. Turkish Bank A.Ş.

22 Katılım Bankaları Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. Asya Katılım Bankası A.Ş. Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.

23 Finansal Kiralama Şirketleri Garanti Finansal Kiralama A.Ş. Halk Finansal Kiralama A.Ş. Ak Finansal Kiralama A.Ş. Finans Finansal Kiralama A.Ş. İş Finansal Kiralama A.Ş. Vakıf Finansal Kiralama A.Ş. TEB Finansal Kiralama A.Ş. Anadolu Finansal Kiralama A.Ş. Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. Ziraat Finansal Kiralama A.Ş. EFG Finansal Kiralama A.Ş. Şeker Finansal Kiralama A.Ş. Deniz Finansal Kiralama A.Ş. Alternatif Finansal Kiralama A.Ş.

24 KEFALET VERİLEN KREDİ TÜRLERİ İşletme ihtiyacına dönük her türlü kredi için kefalet verilmekte olup, kredi türü konusunda bir sınırlama bulunmamaktadır. Bu uzun vadeli bir yatırım kredisi olabileceği gibi, borçlu cari hesap şeklinde nakdi bir kredi ya da akreditif ve teminat mektubu gibi gayri nakdi bir kredi de olabilir.

25 KEFALET VERİLEN KREDİ Bireysel tüketici kredileri hariç olmak üzere; TÜRLERİ Leasing işlemleri dahil, KOBİ lerin faaliyetlerinde kullanılmak üzere her tür nakdi ve gayri nakdi krediler.

26 KEFALET VERİLEN KREDİ TÜRLERİ Yeni İş Kurma Mevcut Tesisin Genişletilmesi Hammadde Temini Yeni Teknoloji Kullanımı Yeni İş Yerine Taşınma Nakit Sıkıntısını Giderme İhracatın Finansmanı İthalatın Finansmanı Teminat Mektubu Amaçlı Krediler Finansal Kiralama KOBİ lerin Kullandığı Diğer Nakdi ve Gayrinakdi Krediler

27 DEĞERLENDİRME KISTASLARI Teminat yetersizliği içinde, ancak kredilendirme ilkelerine de sahip olmak. Karlı, Gerçekleştirilebilir ve Yapılabilir bir proje, İstihdam yaratan ve istihdamı koruyan bir proje, Kabul edilebilir risklere sahip bir proje, Proje becerisi ve mesleki deneyime sahip bir yönetim kadrosu. Çevreye saygılı ve duyarlı bir proje.

28 KREDİ GARANTİ FONU KAYNAKLARI?

29 KREDİ GARANTİ FONU KAYNAKLARI 1- Özkaynaklar, 2- Hazine Kaynağı, 3- Diğer Kaynaklar, Önemli Not : 2 ve 3 nolu kaynaklar ile vermiş olduğumuz kefaletler ile kullandırılan kredilerde Bankalar, ayrılması gereken zorunlu karşılıklardan muaf tutulmuştur.

30 1. Risk Paylaşımına Dayalı Kefaletler - Banka Talepli Kefaletler Portföy Garantisi Sistemi (PGS) Kapsamındaki Kefaletler (YARARLANICILAR Kefalet Türleri : 12 NUTS II BÖLGESİNDEKİ 43 İL) 2. Doğrudan Verilen Kefaletler KOSGEB Geri Ödemeli Destekleri TÜBİTAK Transfer Ödemeleri TTGV Destekleri EXİMBANK Kredileri

31 Risk Paylaşım Esaslı Sistem Risk Paylaşım Oranları Öz Kaynaklardan Verilen Kefaletlerde KGF Payı : max. % 80 Banka Payı : min. % 20 Hazine Desteğinden Verilen Kefaletlerde KGF Payı : max. % 75 Banka Payı : min. % 25

32 Kefalet Limitleri Öz Kaynaklar; Bir KOBİ için kefalet üst limiti TL, Bir risk grubuna ait yararlanıcılar için TL. Hazine Desteği; Bir KOBİ için kefalet üst limiti 1,500,000.-TL, Bir risk grubuna ait yararlanıcılar İçin 2,000,000.-TL. Eximbank Kredilerinde %100 oranında kefalet verilmekte olup; Bir KOBİ için kefalet üst limiti TL, Bir risk grubuna ait yararlanıcılar için TL.

33 Kefaletin Fiyatlandırılması Öz Kaynaklarda; - Kefalet riski üzerinden kaynağına ve kredinin türüne göre yıllık % 0,5-2 oranında komisyon tahsil edilir. Hazine Desteğinde; - Kefalet riski üzerinden % 1 oranında komisyon tahsil edilir. NOT: Her iki kefalet türünde de, kredinin 1 yıldan uzun olması durumunda; kredi vadesi boyunca, her yıl kalan kefalet bakiyemiz üzerinden, aynı oranlarda İzleyen Yıl komisyonu alınmaya devam eder.

34 Kefaletin Teminatlandırılması Öz Kaynaklarda; - KGF ve Banka risk paylaşım oranında ayrı ayrı teminat tesis ederler. Hazine Desteğinde; - Banka tarafından tesis edilen teminatlar KGF ile garameten paylaşılır. Not : Özkaynak Kefaletimiz için; protokolümüz bulunan tüm bankalar aracılığı ile başvuru yapılabilirken, Hazine ve diğer kaynaklarımızdan yapılacak başvurular ise sadece ortağımız olan bankalarca yapılabilmektedir.

35 BAŞVURU NEREYE VE NASIL YAPILACAK? ÖZKAYNAK KEFALET TALEPLERİ: KGF na ortak olan Bankalar tarafından uygun görülen dosyalar, ilgili banka şubesince ve web ortamında adresi üzerinden yapılacaktır. Protokolümüz olan diğer bankalardan gelecek olan talepler ise, firma dosyası, talep bankası tarafından yazılacak olan üst yazı ile şubelerimize yönlendirilecektir. HAZİNE KAYNAKLI KEFALET TALEPLERİ: KGF na ortak olan Bankalara yapılacak olup, Bankalar tarafından uygun görülen dosyalar, ilgili banka şubesince ve web ortamında adresinden yapılacak ve KGF Genel Müdürlüğü ne iletilecektir.

36 KEFALET SÜRECİ -2- Kefale t talebi -3- Kefalet BANKA -4- Kredi -1- Kredi talebi

37 Özkaynaklarımızdan Yapılan Başvurular Süreç firmanın Banka ya başvurusu ile başlar, Talep Bankası Ortaklığımızda ise; Bankanın uygun gördüğü talepler, firma muvafakatı ile web adresi üzerinden sistem girişinin yapılması ile Kuruluşumuz ekranlarına yansır, Talep Bankası ortaklığımızda değil ise; Banka, talebi, bir üst yazı ile birlikte, şubelerimizle iletmektedir, Kuruluşumuz tarafından yapılan inceleme sonucunda yazılan inceleme raporu, talep tutarına göre, ilgili komiteye (GM/KOK) gönderilir, Komite sonucunda çıkan karar hem talep bankasına hem de firmaya ayrı ayrı tebliğ edilir. Talebin onaylanması durumunda, şubelerimiz tarafından kredi onay şartlarına göre, teminatlandırma yapısı oluşturulur, Teminatlandırma işleminin tamamlanması akabinde de, bankaya Kredi Geri Ödeme Kefalet Mektubu gönderilerek, banka tarafından kredinin kullandırımı yapılır.

38 Hazine Kaynaklarımızdan Yapılan Başvurular Süreç, firmanın Kuruluşumuz ortaklık yapısında bulunan Banka ya başvurusu ile başlar, Bankanın uygun gördüğü talepler, firma muvafakatı ile web adresi üzerinden sistem girişinin yapılması ile Kuruluşumuz ekranlarına yansır, Hazine kaynaklarından gelen talepler, sadece Genel Müdürlüğümüzde bulunan Hazine Birimi tarafından incelenmektedir. Komite sonucunda çıkan karar hem talep bankasına hem de firmaya ayrı ayrı tebliğ edilir. Talebin onaylanması durumunda, banka kredi için gerekli olan teminat/ları kendi usul ve esaslarına göre alır, alınan teminatlar müşterek sayıldığından KGF ilave teminat almaz. Kredi Geri Ödeme Kefalet Mektubu gönderilerek, banka tarafından kredinin kullandırımı yapılır.

39 HAZİNE KAYNAKLI KEFALETLERİN KULLANIM ESASLARI Yararlanıcının /9617 sayılı yönetmelik vasfına sahip KOBİ olması, Başvuru için en az iki (yıl sonu) bilanço dönemi faaliyet gösterilmiş ve faaliyetleri halen devam ediyor olmalı, Firma ve risk grubu (yönetim ve denetimdeki ortaklar dahil) iflas, fesih,iflas erteleme ve konkordato sürecinde olmamalı, Vergi ve SGK borçlarının olmaması veya yapılandırılmış olup, düzenli ödeniyor olması, TCMB memzuç kayıtlarında, tarihinden önce takipli kredisinin bulunmaması, Kredi vadesi, 6 aydan az olmamak üzere azami 4 yıl vadeli olacaktır, NOT : ( tarih ve 2011/2016 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yenilenen protokol uyarınca; azami vade 8 yıla, ödemesiz dönem ise en çok 2 yıla çıkarılmıştır. Ayrıca, BCH olarak kullandırılacak kredilerde ise azami vade 36 ay olarak belirtilmiştir.),

40 Özkaynak Destekli Kredilerin Temerrüde Düşmesi Halinde Takip Sorumluluğu Kimdedir? Bankalar ve KGF, sorumlu olduğu tutarlar üzerinden ve ayrı ayrı takip işlemlerini gerçekleştirir

41 Hazine Destekli Kredilerin Temerrüde Düşmesi Halinde Takip Sorumluluğu Kimdedir? Teminatların nakde çevrilmesine dair kanuni takip işlemler KGF ve Hazine adına bankalar tarafından yürütülecektir.

42 Hazine Desteğinde KGF Kefaleti İle Kullandırılan Krediler Risksiz Krediler midir? BDDK tarafından 30/07/2010 tarihli sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yönetmelik e istinaden; Hazine Desteği nden KGF kefaleti ile kullandırılacak krediler kredi sınırlamalarına tabi olmayan işlemler arasında yer almaktadır.

43 Kredi Desteğinden Yararlanabilmek İçin Ne Zamana Kadar Başvurulabilir? Destek için kredi başvuru süresi 31/12/2015 tarihinde sona erecektir.

44 Ortaklarımız ;

45 Aydın Şubemiz; Şube Müdürü : Gülcan Türkyılmaz E-posta : gulcanturkyilmaz@kgf.com.tr Adres : Aydın Ticaret Borsası Binası Ata Mahallesi Denizli Bulvarı No:18 AYDIN Telefon : / Faks : Elektronik Posta : kgfaydin@kgf.com.tr

46 Teşekkürler... Özdemir BABACAN (Şube Müdürü / ozdemirbabacan@kgf.com.tr) KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. DENİZLİ ŞUBESİ Destek Alabileceğiniz Kişi : Hatice KABAÇ (Operasyonel İşlemler Yetkilisi / haticekabac@kgf.com.tr) ŞUBE İLETİŞİM BİLGİLERİ; Şube Tel : / Faks : Adres : Denizli Ticaret Odası Kat: 4 DENİZLİ Web :

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK KGF ; Bakanlar Kurulu nun 14 Temmuz 1993 tarih, 21637 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 93/4496 sayılı Kararına istinaden faaliyet gösteren AECM üyesi

Detaylı

"Küçük ve orta boy işletmeciler, Genç girişimciler, Kadın girişimciler Krediniz bankadan, teminatınız bizden."

Küçük ve orta boy işletmeciler, Genç girişimciler, Kadın girişimciler Krediniz bankadan, teminatınız bizden. "Küçük ve orta boy işletmeciler, Genç girişimciler, Kadın girişimciler Krediniz bankadan, teminatınız bizden." Kuruluş Amacı Küçük ve orta ölçekli işletmelere banka kredisi kullanımında kefil olarak işletmelere

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş.

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. Kuruluş Yılı ve Amacı KGF, Teminat yetersizliği olan KOBİ lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla, Küçük Ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Bir Kredi Garanti Fonu Kurulmasına

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK 1 KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK 2 KGF; Bakanlar Kurulu nun 14 Temmuz 1993 tarih, 21637 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 93/4496 sayılı Kararına istinaden faaliyet gösteren AECM üyesi

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş.

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. Kuruluş Amacı KGF, Teminat yetersizliği olan KOBİ lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla, Küçük Ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Bir Kredi Garanti Fonu Kurulmasına Yardım

Detaylı

MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI Toplantısı

MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI Toplantısı MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI Toplantısı 14.03.2017 Dünya da ve Türkiye de KOBİ ler KOBİ ler OECD ülkelerindeki KOBİ ler işletmelerin % 85 lik kısmını, istihdamın ise %70 ini oluşturmaktadır. Güçlü ve

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. Hikmet KURNAZ Genel Müdür 07 / Kasım / 2013 ( İZMİR Sunumu )

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. Hikmet KURNAZ Genel Müdür 07 / Kasım / 2013 ( İZMİR Sunumu ) KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. Hikmet KURNAZ Genel Müdür 07 / Kasım / 2013 ( İZMİR Sunumu ) 1 KURULUŞ KGF, 1993 yılında KOBİ ler İçin Bir Kredi Garanti Fonu Kurulmasına Yardım konulu 93/4496 sayılı BKK ile bu

Detaylı

Kredi Garanti Fonu A.Ş. Batı AkdenizKalkınma Ajansı

Kredi Garanti Fonu A.Ş. Batı AkdenizKalkınma Ajansı Kredi Garanti Fonu A.Ş. Batı AkdenizKalkınma Ajansı Kredi Garanti Fonu nedir? Kredi Garanti Fonu A.Ş. (KGF), Bakanlar Kurulu Kararına istinaden kurulmuş ve buna göre faaliyet gösteren bir kredi kefalet

Detaylı

KOBİ ler. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler. KOBİ ler Önemlidir! Çünkü:

KOBİ ler. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler. KOBİ ler Önemlidir! Çünkü: KOBİ ler OECD ülkelerindeki KOBİ ler işletmelerin % 85 lik kısmını, istihdamın ise %70 ini oluşturmaktadır. Güçlü ve sürdürülebilir kalkınmanın yolu, KOBİ lerin güçlendirilmesinden geçmektedir. OECD Kalkınma

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU

KREDİ GARANTİ FONU KREDİ GARANTİ FONU 26.01.2017 Kredi Garanti Fonu - KGF Kuruluş Amacı KGF, Teminat yetersizliği olan KOBİ lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla, Küçük Ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Bir Kredi

Detaylı

ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KREDİ GARANTİ FONU

ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KREDİ GARANTİ FONU ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KREDİ GARANTİ FONU Kİ MLER KGF den YARARLANABİ Lİ R Kimler Yararlanabilir? KGF nin kefaletinden KOBİ ler ile KOBİ vasfına sahip; Esnaf ve Sanatkarlar Tarımsal İşletmeler

Detaylı

30 Soruda KREDİ GARANTİ FONU (KGF) DESTEKLERİ

30 Soruda KREDİ GARANTİ FONU (KGF) DESTEKLERİ 30 Soruda KREDİ GARANTİ FONU (KGF) DESTEKLERİ Aralık 2013 Ardahan YDO SUNUŞ Türkiye ekonomisinin temelini oluşturan KOBİ ler yaratmış oldukları istihdam ve katma değer ile Serhat Bölgesi nin ekonomik ve

Detaylı

Dünya da ve Türkiye de KOBİ ler

Dünya da ve Türkiye de KOBİ ler . Toplantısı.. 2016 Dünya da ve Türkiye de KOBİ ler KOBİ ler OECD ülkelerindeki KOBİ ler işletmelerin % 85 lik kısmını, istihdamın ise %70 ini oluşturmaktadır. Güçlü ve sürdürülebilir kalkınmanın yolu,

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU

KREDİ GARANTİ FONU KREDİ GARANTİ FONU 28.12.2016 GSYİH - DÜNYA 2015 yıl Sonu İtibariyle Dünya Rakamları 2015 sonu toplam GSYİH 79,5 trilyon $, 2015 Büyüme Oranı: 3,1% (Dünya 2016 büyüme beklentisi 3.4%) Kişi Başı GSYİH ortalaması:

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş.

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. Kuruluş Yılı ve Amacı KGF, Teminat yetersizliği olan KOBİ lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla, Küçük Ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Bir Kredi Garanti Fonu Kurulmasına

Detaylı

Dünya Bankası KOBİ & İhracat Finansmanı Aracılık Kredileri. Alper Oguz Finansal Sektor Uzmani Dunya Bankasi Ankara Ofisi

Dünya Bankası KOBİ & İhracat Finansmanı Aracılık Kredileri. Alper Oguz Finansal Sektor Uzmani Dunya Bankasi Ankara Ofisi Dünya Bankası KOBİ & İhracat Finansmanı Aracılık Kredileri Alper Oguz Finansal Sektor Uzmani Dunya Bankasi Ankara Ofisi Dünya Bankası Grubu Kuruluşları Dunya Bankası Grubu Uluslararası Imar ve Kalkınma

Detaylı

HALKBANK GAP TA. Yunus ESMER

HALKBANK GAP TA. Yunus ESMER HALKBANK GAP TA Yunus ESMER Diyarbakır - 29 Ocak 2011 HALKBANK ve GAP Bölgesi HALKBANK olarak GAP bölgesinde 2 Bölge Koordinatörlüğü ve Toplam 37 Şube ile KOBİ ler ile esnaf ve sanatkarlarımıza hizmet

Detaylı

Banka kredilerinde teminat sorunu çeken KOBİ lere hazine desteği kapsamında verilecek kredi garanti fonu kefaletleri

Banka kredilerinde teminat sorunu çeken KOBİ lere hazine desteği kapsamında verilecek kredi garanti fonu kefaletleri Banka kredilerinde teminat sorunu çeken KOBİ lere hazine desteği kapsamında verilecek kredi garanti fonu kefaletleri GİRİŞ; 1. KOBİLERİN FİNANSMAN SORUNLARI KOBİ lerin sorunları arasında finansal sorunlar

Detaylı

HER KÖYE BİR KOBİ PROJESİ

HER KÖYE BİR KOBİ PROJESİ HER KÖYE BİR KOBİ PROJESİ I. PROJE TANIMI: PROJE ADI PROJENİN AMACI PROJE BÜYÜKLÜĞÜ : HER KÖYE BİR KOBİ Projesi :KOBİ leri geliştirmek, Yeni yatırımları desteklemek, Kırsal kesimdeki girişimciliği artırmak,

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı

TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı 1 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla olarak kurulmuştur. 2 Amaç

Detaylı

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRK EXİMBANK (TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş.) DÜNYA BANKASI AVRUPA YATIRIM BANKASI İSLAM KALKINMA BANKASI Ortaklık Yapısı İlk özel

Detaylı

İhracatın Finansmanında Türk Eximbank

İhracatın Finansmanında Türk Eximbank İhracatın Finansmanında Türk Eximbank Adnan YILDIRIM Genel Müdür 26 Ocak 2017 Ege Bölgesi Sanayi Odası nda Sunulmak Üzere Hazırlanmıştır 1 Genel Olarak Türk Eximbank 2 Teşkilat Yapısı Avrupa Yakası İrtibat

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI

TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI 1 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla olarak kurulmuştur. 2 Amaç

Detaylı

İhracatın Finansmanında Türk Eximbank

İhracatın Finansmanında Türk Eximbank İhracatın Finansmanında Türk Eximbank Adnan YILDIRIM Genel Müdür 10 Şubat 2017 Türkiye Otelciler Federasyonu Bilgilendirme Toplantısında Sunulmak Üzere Hazırlanmıştır 1 Genel Olarak Türk Eximbank 2 Teşkilat

Detaylı

KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI EGE BÖLGE SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ

KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI EGE BÖLGE SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI EGE BÖLGE SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ İhracat Kredi Sigortasının Fonksiyonları Teminat Fonksiyonu Ticari ve politik risklere karşı tahsilat güvencesi Hizmet Fonksiyonu Alıcı firmalar

Detaylı

TÜRK EXIMBANK. İhracatın Finansmanı. BURSA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gökhan SÜZGÜN-Uzman İbrahim ADIGÜZEL- Uzman

TÜRK EXIMBANK. İhracatın Finansmanı. BURSA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gökhan SÜZGÜN-Uzman İbrahim ADIGÜZEL- Uzman TÜRK EXIMBANK 1 İhracatın Finansmanı BURSA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gökhan SÜZGÜN-Uzman İbrahim ADIGÜZEL- Uzman 2 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Ülkemizin Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank

Detaylı

Proje Finansmanı İstatistikleri. Haziran 2018

Proje Finansmanı İstatistikleri. Haziran 2018 Proje Finansmanı İstatistikleri Haziran 2018 Rapor Kodu:DT25 Temmuz 2018 Proje Finansmanı İstatistikleri 1 Haziran 2018 Mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarının proje finansmanına ilişkin

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI

TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI 1 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla olarak kurulmuştur. 2 Amaç

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI

TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI 1 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla olarak kurulmuştur. 2 Amaç

Detaylı

TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş. 0 (850)

TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş. 0 (850) TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş. 0 (850) 200 55 00 www.eximbank.gov.tr TÜRK EXIMBANK YASAL STATÜ 1987 yılında kuruldu (Bakanlar Kurulu Kararı ile) Sermayesinin tamamı Hazine ye ait Ülkemizin tek resmi

Detaylı

TÜRK EXIMBANK. İhracatın Finansmanı. Pazarlama Müdürlüğü

TÜRK EXIMBANK. İhracatın Finansmanı. Pazarlama Müdürlüğü TÜRK EXIMBANK 1 İhracatın Finansmanı Pazarlama Müdürlüğü 2 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla olarak

Detaylı

Denetim IV Daire Başkanlığı

Denetim IV Daire Başkanlığı YÖNETİCİ ÖZETİ 6 Eylül döneminde (yılın 36. haftası) sektörde genel olarak önceki haftaki gibi büyüme gerçekleşmiştir. Sektörün mevduattan, bankalara borçlardan, ihraç edilen menkul kıymetlerden ve ters

Detaylı

Proje Finansmanı İstatistikleri

Proje Finansmanı İstatistikleri Proje Finansmanı İstatistikleri Rapor Kodu: DT25 Eylül 2015 Aralık 2017 Rapor Kodu: DT25 Şubat 2018 Proje Finansmanı İstatistikleri 1 Aralık 2017 Mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarının

Detaylı

KOBİ LEASING PAKETLERİ

KOBİ LEASING PAKETLERİ KOBİ LEASING PAKETLERİ LEASING NEDİR? Özellikle büyümekte olan şirketlerin, tüm sektörlerde her türlü sıfır veya 2. el makine, ekipman yatırımlarını gerçekleştirmesine yönelik olarak orta veya uzun vadeli

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU DESTEKLERİ

KREDİ GARANTİ FONU DESTEKLERİ KREDİ GARANTİ FONU DESTEKLERİ Yeni iş kuranlar, mevcut işini büyütmek isteyen girişimciler, Kredi Garanti Fonu(KGF)kefaleti sayesinde banka kredisi kullana biliyor.kgf nin sunduğu en önemli avantaj, bankaların

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı

TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı 1 Amaç 2 Milyar USD Türk Eximbank ın Sunduğu Destekler İhracat sektörüne 2016 yılında toplam 33 milyar dolar kredi ve sigorta desteği 0,00 0,00 0,00 2009 2010 2011 2012

Detaylı

TÜRK EXİMBANK. Pazarlama Faaliyet Sunumu. Kredi/Sigorta Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı

TÜRK EXİMBANK. Pazarlama Faaliyet Sunumu. Kredi/Sigorta Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı TÜRK EXİMBANK 1 Pazarlama Faaliyet Sunumu Kredi/Sigorta Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı 2 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında

Detaylı

Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Yurtdışından Sağladıkları Döviz Krediler (Milyon ABD Doları)

Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Yurtdışından Sağladıkları Döviz Krediler (Milyon ABD Doları) Bankalardan sağlanan dövizli kredilerde vergisel maliyetler Melike Kılınç I. Giriş Şirketlerin yurtdışı ithalat ihracat işlemleri, döviz cinsinden pozisyon tutmak istemeleri, nihai ürünlerini ya da hizmetlerini

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı F. GÖKÇEN ERTUĞRUL UZMAN EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı F. GÖKÇEN ERTUĞRUL UZMAN EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı 1 F. GÖKÇEN ERTUĞRUL UZMAN EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 2 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar

Detaylı

İHRACATIN FİNANSMANI METİN TABALU / TİM GENEL SEKRETER YARDIMCISI

İHRACATIN FİNANSMANI METİN TABALU / TİM GENEL SEKRETER YARDIMCISI 1 İHRACATIN FİNANSMANI METİN TABALU / TİM GENEL SEKRETER YARDIMCISI 4 EKİM 2013 2004-1 2004-4 2005-3 2006-2 2007-1 2007-4 2008-3 2009-2 2010-1 2010-4 2011-3 2012-2 2013-1 TÜRKİYE DE GSYH İTHALAT İLİŞKİSİ

Detaylı

TÜRK EXİMBANK KREDİ VE SİGORTA FAALİYETLERİ

TÜRK EXİMBANK KREDİ VE SİGORTA FAALİYETLERİ TÜRK EXİMBANK KREDİ VE SİGORTA FAALİYETLERİ Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. BANKAMIZ FAALIYETLER SIGORTA KREDILER RAKAMLAR Türkiye nin tek resmi ihracat destek kuruluşu Türk Eximbank 1987 yılında Bakanlar

Detaylı

Denetim IV Daire Başkanlığı

Denetim IV Daire Başkanlığı YÖNETİCİ ÖZETİ 21 Haziran döneminde (yılın 25. haftası) sektörün mevduattan, bankalara borçlardan ve repo işlemlerinden elde ettiği fonları kredilerde kullandığı görülmektedir. Önceki hafta vadesiz mevduat

Detaylı

KOBİ İHRACAT SEFERBERLİĞİ PROTOKOLÜ

KOBİ İHRACAT SEFERBERLİĞİ PROTOKOLÜ TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ T. HALK BANKASI A.Ş. KOBİ İHRACAT SEFERBERLİĞİ PROTOKOLÜ Bir tarafta Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4 34746 Batı Ataşehir/İSTANBUL adresindeki Türkiye Halk Bankası A.Ş. (kısaca

Detaylı

TÜRK EXIMBANK. Pazarlama Müdürlüğü. İhracatın Finansmanı. Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlük

TÜRK EXIMBANK. Pazarlama Müdürlüğü. İhracatın Finansmanı. Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlük TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlük Saray Mah. Ahmet Tevfik İleri Cad. No:19 34768 Ümraniye / İSTANBUL Telefon: +90 (216) 666 55 00 Faks: +90 (216) 666

Detaylı

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇO BİN YENİ TÜRK LİRASI

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇO BİN YENİ TÜRK LİRASI ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇO Bağımsız CARİ DÖNEM ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF KALEMLER Dipnot (30.06.2005) (31.12.2004) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 87.535 48.206 135.741

Detaylı

MNG BANK A.Ş. BİLANÇOSU

MNG BANK A.Ş. BİLANÇOSU BİLANÇOSU Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot (30/09/2006) (31/12/2005) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 10.069 2.643 12.712

Detaylı

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO AKTİF KALEMLER Dipnot ( 31/12/2005 ) ( 31/12/2004 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 84 221 305 84 541 625 1.1 Kasa 33 0 33 84 0 84 1.2 Efektif

Detaylı

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇO BİN YENİ TÜRK LİRASI

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇO BİN YENİ TÜRK LİRASI KONSOLİDE BİLANÇO AKTİF KALEMLER Dipnot (31.12.2005) (31.12.2004) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 146.337 47.398 193.735 60.664 51.822 112.486 1.1.Kasa 29.512-29.512 22.284-22.284

Detaylı

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2007) ( 31/12/2006) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 10.796

Detaylı

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU Bağımsız AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/09/2007) ( 31/12/2006) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 13.795 25.923 39.718 11.080 16.987

Detaylı

Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri İstatistikleri. Haziran 2018

Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri İstatistikleri. Haziran 2018 Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri İstatistikleri Haziran 2018 Rapor Kodu:DT01 Eylül 2018 Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri 1 Haziran 2018 Tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan toplam kişi

Detaylı

Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla

Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla olarak kurulmuştur. 2 Avrupa Yakası Bursa Şubesi Ege Bölge Müdürlüğü İstanbul

Detaylı

DENİZBANK A.Ş. MİLYAR TÜRK LİRASI

DENİZBANK A.Ş. MİLYAR TÜRK LİRASI DENİZBANK A.Ş. 30 HAZİRAN 2003 VE 31 ARALIK 2002 TARİHLERİ İTİBARİYLE ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMİŞ KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOLAR Sınırlı Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot

Detaylı

Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri İstatistikleri. Eylül 2018

Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri İstatistikleri. Eylül 2018 Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri İstatistikleri Eylül 2018 Rapor Kodu:DT01 Aralık 2018 Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri 1 Eylül 2018 Tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan toplam kişi sayısı

Detaylı

Türk Eximbank Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. tarafından Derneğimize gönderilen Turizm Kredisi ile ilgili yazısı ilişikte sunulmuştur.

Türk Eximbank Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. tarafından Derneğimize gönderilen Turizm Kredisi ile ilgili yazısı ilişikte sunulmuştur. Sayı : 2015/67 17 Mart 2015 Konu: Türk Eximbank Turizm Kredisi Değerli Üyemiz, Türk Eximbank Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. tarafından Derneğimize gönderilen Turizm Kredisi ile ilgili yazısı ilişikte

Detaylı

Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri İstatistikleri. Mart 2018

Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri İstatistikleri. Mart 2018 Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri İstatistikleri Mart 2018 Rapor Kodu:DT01 Temmuz 2018 Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri 1 Mart 2018 Tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan toplam kişi sayısı

Detaylı

Genel Olarak Türk Eximbank

Genel Olarak Türk Eximbank 1 Genel Olarak Türk Eximbank Türkiye nin tek resmi ihracat destek kuruluşu 2023 yılı 500 milyar dolarlık ihracat hedefi Genel Müdürlüğün İstanbul a taşınması Müşteri odaklı proaktif strateji Yeni kredi

Detaylı

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU MİLYAR TÜRK LİRASI AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2004) ( 31/12/2003 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 69.949 59.419 129.368 107.671

Detaylı

TÜRK EXIMBANK 2019 HEDEFLERİ VE YENİ ÜRÜNLER

TÜRK EXIMBANK 2019 HEDEFLERİ VE YENİ ÜRÜNLER 1 TÜRK EXIMBANK 2019 HEDEFLERİ VE YENİ ÜRÜNLER A D N A N Y I L D I R I M T Ü R K E X İ M B A N K G E N E L M Ü D Ü R Ü G A Z İ A N T E P 1 9 M A R T 2 0 1 9 2 T Ü R K E X I M B A N K 1. / 1. / 7. / 8.

Detaylı

Bağımsız nitelikteki veya sermayesinin en fazla % 25 i büyük işletmelere ait olan,

Bağımsız nitelikteki veya sermayesinin en fazla % 25 i büyük işletmelere ait olan, KREDİ ve FİNANS KAYNAKLARI - BANKALAR Türkiye Halk Bankası A.Ş. KOBİ TEŞVİK KREDİSİ AMAÇ Bu kredi; Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) Kalkınma Planları ve Yıllık Programlarda öngörülen hedefler ile

Detaylı

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMİŞ KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMİŞ KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMİŞ KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU AKTİF KALEMLER Dipnot ( 31/12/2004 ) ( 31/12/2003) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 84 541 625 168 1,101 1,269 1.1.Kasa

Detaylı

EK-1 YABANCI PARA NET GENEL POZİSYON / ÖZKAYNAK STANDART ORANI BİLDİRİM CETVELİ

EK-1 YABANCI PARA NET GENEL POZİSYON / ÖZKAYNAK STANDART ORANI BİLDİRİM CETVELİ EK-1 YABANCI PARA NET GENEL POZİSYON / ÖZKAYNAK STANDART ORANI MEVDUAT BANKASI A.Ş./KALKINMA VE YATIRIM BANKASI Kapanış Kuru: Hesaplama Tarihi: Sıra No Hesap Kodu Hesap Adı DÖVİZ VARLIKLARI Bin YTL I -

Detaylı

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 31/03/2006 ) ( 31/12/2005 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 73 468 541 84 221 305 1.1 Kasa

Detaylı

Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri

Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri Eylül Rapor Kodu: DT01 Kasım Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri 1 Eylül Tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan toplam kişi sayısı 19 milyon 614 bin kişiye,

Detaylı

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/09/2006 ) ( 31/12/2005 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 174 412 586 84 221 305 1.1 Kasa

Detaylı

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2006 ) ( 31/12/2005 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 106 405 511 84 221 305 1.1 Kasa

Detaylı

Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri

Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri Aralık Rapor Kodu: DT01 Mayıs 2018 Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri 1 Aralık Tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan toplam kişi sayısı 20 milyon 589 bin kişiye,

Detaylı

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/09/2005 ) ( 31/12/2004 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 165 365 530 84 541 625 1.1.Kasa

Detaylı

Özet Finansal Bilgiler (milyon TL)

Özet Finansal Bilgiler (milyon TL) Özet Finansal Bilgiler (milyon TL) 2009 2010 2011 2012 2013 2Ç14 Yıllık Çeyreksel Aktifler 11,609 14,513 17,190 21,390 27,785 20,719-19% -11% Krediler + Finansal Kiralama 8,355 11,060 13,452 16,307 21,257

Detaylı

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU AKTİF KALEMLER Dipnot ( 31/12/2003 ) ( 31/12/2002 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 97.415 48.817 146.232 50.101 52.282 102.383

Detaylı

KONSOLİDE BİLANÇO AKTİF TOPLAMI

KONSOLİDE BİLANÇO AKTİF TOPLAMI TÜRKİYE SINAİ KALKINM TSKB KONSOLİDE BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER CARİ DÖNEM ÖNCEKİ DÖNEM Dipnot (30 Eylül 2007) (31 Aralık 2006) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ

Detaylı

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2004 ) ( 31/12/2003) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 80.104 59.988 140.092 74.313

Detaylı

AKTİF TOPLAMI 153, , , , , ,818. İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu mali tabloların tamamlayıcı bir unsurudur.

AKTİF TOPLAMI 153, , , , , ,818. İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu mali tabloların tamamlayıcı bir unsurudur. 30 Haziran 2007 Tarihi İtibarıyla Konsolide Olmayan Bilançolar CARİ DÖNEM ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2007 ) ( 31/12/2006 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI

Detaylı

Adnan YILDIRIM. Türk Eximbank Genel Müdürü. İstanbul Kimyevi Maddeleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Bilgilendirme Sunumu İstanbul 18 Ekim 2018

Adnan YILDIRIM. Türk Eximbank Genel Müdürü. İstanbul Kimyevi Maddeleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Bilgilendirme Sunumu İstanbul 18 Ekim 2018 Adnan YILDIRIM Türk Eximbank Genel Müdürü İstanbul Kimyevi Maddeleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Bilgilendirme Sunumu İstanbul 18 Ekim 2018 Genel Olarak Türk Eximbank 8. Kredi Büyüklüğünde Türkiye

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı 1 OCAK 30 EYLÜL 2014 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 30 Eylül 2014 Bankanın Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası

Detaylı

TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME 05.04.2018 TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar ve Karara İlişkin Tebliğ (2008-32/34)

Detaylı

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ 31Aralık 2016 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu na Göre Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu 07 Mart 2017

Detaylı

BANK ASYA: Halka Arz Bilgi Notu 28/04/2006 2

BANK ASYA: Halka Arz Bilgi Notu 28/04/2006 2 GENEL BİLGİ Bank Asya nın 240,000,000 YTL olan ödenmiş sermayesi 300,000,000 YTL ye nakden artırılacak, nakden artırılan 60,000,000 YTL lik sermayeyi temsil eden 60,000,000 adet hisse senedi mevcut ortakların

Detaylı

AKTİF TOPLAMI İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir unsurudur.

AKTİF TOPLAMI İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir unsurudur. 30 Haziran 2007 Tarihi İtibarıyla Konsolide Bilançolar Bağımsız Denetimden Geçmiş CARİ DÖNEM ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2007 ) ( 31/12/2006 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER

Detaylı

Bankacılık Sisteminde Banka, Çalışan ve Şube Sayıları. Eylül 2018

Bankacılık Sisteminde Banka, Çalışan ve Şube Sayıları. Eylül 2018 Bankacılık Sisteminde Banka, Çalışan ve Şube Sayıları Eylül 2018 Rapor Kodu:DT13 Kasım 2018 İçindekiler Sayfa No. Banka Sayısı.... i İstihdam.. i Cinsiyet ve Eğitim Durumuna Göre Çalışan Sayısı.. ii Şube

Detaylı

Denetim IV Daire Başkanlığı

Denetim IV Daire Başkanlığı YÖNETİCİ ÖZETİ 16 Ağustos 2 Ağustos 2013 döneminde (yılın 31. ve 32. haftası) sektörde genel olarak önceki haftaki gibi büyüme gerçekleşmiştir. Sektörün mevduattan, ihraç edilen menkul kıymetlerden ve

Detaylı

Bankacılık Sisteminde Banka, Çalışan ve Şube Sayıları. Aralık 2018

Bankacılık Sisteminde Banka, Çalışan ve Şube Sayıları. Aralık 2018 Bankacılık Sisteminde Banka, Çalışan ve Şube Sayıları Aralık 2018 Rapor Kodu:DT13 Şubat 2019 İçindekiler Sayfa No. Banka Sayısı.... i İstihdam.. i Cinsiyet ve Eğitim Durumuna Göre Çalışan Sayısı.. ii Şube

Detaylı

Bu payın arttırılması amacıyla Odamız bankalar ile üyelerimize özel koşullar içeren protokoller imzalamıştır.

Bu payın arttırılması amacıyla Odamız bankalar ile üyelerimize özel koşullar içeren protokoller imzalamıştır. Odamızın Bankalarla İmzaladığı Kredi Protokollerinin Değerlendirilmesi Erdem ALPTEKİN Üyelerimizin önemli bir bölümünü oluşturan KOBİ lerimiz, ülke ekonomimizin de önemli bir kısmını oluşturuyor. Ekonomimizin

Detaylı

DENİZBANK A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI

DENİZBANK A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 EYLÜL 2005 VE 31 ARALIK 2004 TARİHLERİ İTİBARIYLA KONSOLİDE BİLANÇOLAR Sınırlı Denetimden Geçmiş Tam Kapsamlı Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/09/2005 ) ( 31/12/2004 ) TP YP Toplam TP YP

Detaylı

FİNANSAL KURUMLAR PARA PİYASASI KURUMLARI

FİNANSAL KURUMLAR PARA PİYASASI KURUMLARI FİNANSAL KURUMLAR PARA PİYASASI KURUMLARI Bankalar Merkez Bankaları Ticaret Bankaları Yatırım Bankaları Kalkınma Bankaları Katılım Bankaları Eximbank BDDK Uluslararası Bankacılık BANKALAR Finansal Aracılık

Detaylı

Banka, Şube ve Personel Sayıları

Banka, Şube ve Personel Sayıları İÇİNDEKİLER Banka, Şube ve Personel Sayıları... 1 Seçilmiş Bilanço Kalemleri... 2 Bilanço İçi Büyüklükler... 4 Bilanço Dışı Büyüklükler 5 Temel Büyüklüklere İlişkin Gelişim 7 Kârlılık... 8 Krediler...

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM KGF KEFALETLERİNE İLİŞKİN GENEL SORULAR İKİNCİ BÖLÜM ÖZKAYNAKTAN VERİLEN KGF KEFALETLERİNE İLİŞKİN SORULAR

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM KGF KEFALETLERİNE İLİŞKİN GENEL SORULAR İKİNCİ BÖLÜM ÖZKAYNAKTAN VERİLEN KGF KEFALETLERİNE İLİŞKİN SORULAR 100 Soruda KGF İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM KGF KEFALETLERİNE İLİŞKİN GENEL SORULAR İKİNCİ BÖLÜM ÖZKAYNAKTAN VERİLEN KGF KEFALETLERİNE İLİŞKİN SORULAR ÜÇÜNCÜ BÖLÜM HAZİNE DESTEKLİ KGF KEFALETLERİNE İLİŞKİN

Detaylı

İHRACATIN FİNANSMANINDA TÜRK EXİMBANK KREDİLERİ

İHRACATIN FİNANSMANINDA TÜRK EXİMBANK KREDİLERİ İHRACATIN FİNANSMANINDA TÜRK EXİMBANK KREDİLERİ KISA VADELİ KREDİLER ORTA VE UZUN VADELİ KREDİLER ÜLKE KREDİLERİ İHRACAT KREDİLERİ ÖZELLİKLİ İHRACAT KREDİSİ DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET VE FAALİYETLER KREDİLERİ

Detaylı

Banka, Şube ve Personel Sayıları

Banka, Şube ve Personel Sayıları İÇİNDEKİLER Banka, Şube ve Personel Sayıları... 1 Seçilmiş Bilanço Kalemleri... 2 Bilanço İçi Büyüklükler... 4 Bilanço Dışı Büyüklükler 5 Temel Büyüklüklere İlişkin Gelişim 7 Kârlılık... 8 Krediler...

Detaylı

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ 31Aralık 2014 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu na Göre Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu 27 Şubat 2015

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BDDK, Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı 2

İÇİNDEKİLER. BDDK, Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı 2 İÇİNDEKİLER Banka, Şube ve Personel Sayıları... 1 Seçilmiş Bilanço Kalemleri... 2 Bilanço İçi Büyüklükler... 4 Bilanço Dışı Büyüklükler. 5 Temel Büyüklüklere İlişkin Gelişim. 7 Kârlılık... 8 Krediler...

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. I. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. I. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. I. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 31 / 03 / 2006 ) ( 31 / 12 / 2005 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI

Detaylı

Bankacılık Sisteminde Banka, Çalışan ve Şube Sayıları. Haziran 2018

Bankacılık Sisteminde Banka, Çalışan ve Şube Sayıları. Haziran 2018 Bankacılık Sisteminde Banka, Çalışan ve Şube Sayıları Haziran 2018 Rapor Kodu:DT13 Temmuz 2018 İçindekiler Sayfa No. Banka Sayısı.... i İstihdam.. i Cinsiyet ve Eğitim Durumuna Göre Çalışan Sayısı.. ii

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı 1 OCAK 30 HAZİRAN 2014 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 30 Haziran 2014 Bankanın Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası

Detaylı

20 Mayıs 2011. Bilgilerinize sunulur. Saygılarımızla, Türkiye Bankalar Birliği

20 Mayıs 2011. Bilgilerinize sunulur. Saygılarımızla, Türkiye Bankalar Birliği Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna Bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının Üyelerinin Bankalara Olan Borçlarının İsteğe Bağlı Olarak Finansal Yeniden Yapılandırılmaları Protokol üne İlişkin Kamuoyu

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 30 Ocak 2017 2017 YILINA TERÖRLE GİRİŞ KAHRAMAN ŞEHİDİMİZ İÇİN TEK YÜREK ODAMIZ YARDIM KAMPANYASI (20.01.2017-08.02.2017) Ziraat Bankası - 2616

Detaylı

KREDİ TÜRÜ ÜRÜN TANIMI AZAMİ VADE AZAMİ TUTAR ÖZEL DURUM. Max. 12ay, ve ilk 3 ay geri ödemesiz kullandırma imkanı bulunmaktadır.

KREDİ TÜRÜ ÜRÜN TANIMI AZAMİ VADE AZAMİ TUTAR ÖZEL DURUM. Max. 12ay, ve ilk 3 ay geri ödemesiz kullandırma imkanı bulunmaktadır. KREDİ TÜRÜ ÜRÜN TANIMI AZAMİ VADE AZAMİ TUTAR ÖZEL DURUM 1-AB Destek a. Yurtdışı Fuar Katılım Destek Kredisi: Dış Ticaret Müsteşarlığınca (DTM) Milli ya da Bireysel katılım için destek sağlanmasına karar

Detaylı

300 BANKA KREDILERI 46.850.215,04 71.942.355,90 0,00 25.092.140,86 300-10 TL KREDILER 46.850.215,04 71.942.355,90 0,00 25.092.720.368,49 18.522.

300 BANKA KREDILERI 46.850.215,04 71.942.355,90 0,00 25.092.140,86 300-10 TL KREDILER 46.850.215,04 71.942.355,90 0,00 25.092.720.368,49 18.522. 300 BANKA KREDILERI 46.850.215,04 71.942.355,90 0,00 25.092.140,86 300-10 TL KREDILER 46.850.215,04 71.942.355,90 0,00 25.092.140,86 300-10-01 ROTATIF KREDILER 7.720.368,49 18.522.780,73 0,00 10.802.412,24

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BDDK, Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı 2

İÇİNDEKİLER. BDDK, Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı 2 İÇİNDEKİLER Banka, Şube ve Personel Sayıları... 1 Seçilmiş Bilanço Kalemleri... 2 Bilanço İçi Büyüklükler... 4 Bilanço Dışı Büyüklükler 5 Temel Büyüklüklere İlişkin Gelişim 7 Kârlılık... 8 Krediler...

Detaylı

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. 31 Mart 2006 ve 31 Aralık 2005 Tarihleri İtibariyle Bilançolar (Bin Yeni Türk Lirası)

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. 31 Mart 2006 ve 31 Aralık 2005 Tarihleri İtibariyle Bilançolar (Bin Yeni Türk Lirası) 31 Mart 2006 ve 31 Aralık 2005 Tarihleri İtibariyle Bilançolar TSKB Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot 31 Mart 2006 31 Aralık 2005 TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI

Detaylı