II. KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "II. KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU"

Transkript

1 II. KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETM LKELERNE UYUM BEYANI Kordsa Global Endüstriyel plik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.. (bundan böyle Kordsa Global veya irket diye anılacaktır) 01 Ocak Aralık 2006 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim lkeleri ne uygun olarak faaliyetlerinin sürdürmütür. BÖLÜM I - PAY SAHPLER 1. Pay Sahipleri le likiler Birimi irketimiz organizasyonunda, Mali ler Direktörlüü ne balı, Finansman Müdürlüü bünyesinde Ortaklık likileri Birimi pay sahiplerine hizmet vermektedir. Bu Birim in sorumluluunu Mali ler Direktörü Fatma Arzu Ergene (Tel.: Dahili: 28545, Direk Tel.: Fax: , , arzuongun@kordsa.com) üstlenmitir. Bu Birim de ayrıca Mustafa Yayla, Finansman Memuru olarak görev yapmaktadır (Tel.: Dahili: Fax: / , mustafayayla@kordsa.com). irketimizin halka açıklık oranı %8,88 olup, halka kapalı sermayemizi (%91,12) temsil eden pay sahipleri altı kurumsal ortakla sınırlıdır. Pay sahipleri ile ilikilerin yürütülmesinde görev alan Ortaklık likileri Birimi, bu görevleri kapsamında 2006 yılında; 525 kere kurumsal pay sahipleri ile telefonda görümü ve gelen sorular cevaplamıtır. Bu Birim, ayrıca pay sahiplerinden ile gelen 83 bavuruyu yanıtlamıtır. Hukuki alt yapısı Babakanlık Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bilgi ilem altyapısı ise Merkezi Kayıt Kuruluu (MKK) tarafından hazırlanan Merkezi Kaydi Sistem (MKS), borsada ilem gören hisse senetleri için 25 Kasım 2005 Pazartesi gününden itibaren uygulamaya girmi olup, yeni sistemle Takasbank ta tutulmakta olan irketimizin hissedarlarına ait yatırımcı hesapları bu tarihte Merkezi Kayıt Kuruluu sistemine aktarılmıtır. Bu tarihten itibaren aracı kurulular irketimiz hissedarlarının hisse senetleri ile ilgili saklama, transfer, rehin ve benzeri ilemleri ile ilgili bilgi alma ilemlerini yeni merkezi sistem üzerinden yürütmeye balamılardır. Bundan sonra SPK tarafından kayda alınacak yeni ihraçlar sadece MKS de kayden ve hak sahibi hesapları itibariyle yaratılacak olup, deerli kaıt ithal, basım ve sirkülasyonuna da son verilecektir. Yeni sistemin, hisse senedi basım ve saklama maliyetinden tasarruf salamasının yanında, irketler ve küçük ortaklar arasında iletiimin salıklı bir ekilde kurulmasına da hizmet edecei beklenmektedir.

2 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle Merkezi Kayıt Kuruluu nca (MKK), Merkezi Kayıt Sistemi nde YTL nominal deerde Kordsa Global A.. hisse senedi kaydiletirilmitir. 5 Kasım 2003 tarihinde yapılan %200 bedelsiz sermaye artıı neticesinde 15. Tertip nama hisse senetlerinin daıtılması: Balangıç Tarihi: 05/11/2003, Süresi : Süresiz 31 Aralık 2004 tarihi itibariyle Takasbank dıında irket e bavuran ortak sayısı: 5 Kasım Aralık 2003 tarihleri arasında: 133 kii 1 Ocak Aralık 2004 tarihleri arasında: 79 kii 1 Ocak Aralık2005 tarihleri arasında: 48 kii 1 Ocak Aralık 2006 tarihleri arasında: 27 kii Toplam: 287 hissedar irket merkezine gelerek, hisse senetlerinin geçmiten gelen ve son sermaye artırımından doan bedelsiz haklarını almılardır. 2. Pay Sahiplerinin Bilgi Edinme Haklarının Kullanımı 2006 yılında Pay Sahipleri Birimi tarafından pay sahiplerinden gelen 400 e yakın telefon, 70 e yakın ve 70 kii ile bizzat yüz yüze yapılan görümelerde gelen 540 adet talep cevaplandırılmı, bu amaçla pay sahiplerini ilgilendirecek bilgiler web sayfasında zorunlu bildiri süreleri içinde duyurulmutur. Yine bu Birim tarafından pay sahiplerine, 2005 yılı kâr daıtımı ve 2006 yılında Kordsa A.. ve Kordsa Global A.. birlemesi, unvan deiiklii, sermaye artırımı ve Ana Sözleme deiikliine ilikin konularda, henüz kamuya açıklanmamı hususlar saklı kalmak kouluyla, telefonla yanıt verilmitir. irket Ana Sözlemesi nde, özel denetçi atanması bir hak olarak düzenlenmemitir yılında pay sahiplerinden bu konuda bir talep gelmemitir. 3. Genel Kurul Bilgileri 2006 yılında, 31 Mart 2006 tarihli, 2005 yılı Ortaklar Olaan Genel Kurul Toplantısı yapılmıtır. Bu toplantıya %88,6 oranında hisseyi temsil eden pay sahipleri katılmıtır. Bu toplantılara davet, Türk Ticaret Kanunu Hükümleri ve irket Ana Sözleme hükümlerine uygun olarak yapılmıtır. Pay sahiplerinin Genel Kurul a katılmasını teminen, Genel Kurul tarihinden iki gün öncesine kadar hisse senetleri aracı kurumlarda bulunanlar Merkezi Kayıt Kuruluu Blokaj Formu ve hisse senetleri ellerinde bulunanlar ise bu hisse senetlerini bankalara tevdi ettiklerini belirten bir makbuzla irketimizin Ortaklık likileri Birimi ne müracaat eden pay sahiplerine giri kartı verilmektedir.

3 Denetlenmi 2006 yılı rakamlarını da içeren faaliyet raporu, irket Genel Merkezi nde en az 15 gün önceden pay sahiplerinin incelemesine sunulmutur. Genel Kurul esnasında pay sahipleri soru sorma hakkını kullanmamılar ve gündem maddeleri haricinde bir öneri vermemilerdir. Türk Ticaret Kanunu na göre önemli nitelikteki kararlar Genel Kurul da pay sahiplerinin onayına sunulmaktadır. Kurumsal Yönetim lkeleri nin yasal uyumu salandıında, ileride deiecek kanunlara göre tüm önemli nitelikteki kararlar da Genel Kurul da pay sahiplerinin onayına sunulacaktır. Genel Kurul toplantı tutanakları sürekli olarak irketimiz merkezinde pay sahiplerinin incelemesine açık bulundurulmakta ve 2005 yılından beri irketimizin web sitesinde ( ) yayımlanmaktadır. Kordsa Endüstriyel plik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.. nin Kordsa Global Endüstriyel plik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.. ile devralma yoluyla birlemesine yönelik Ortaklar Olaanüstü Genel Kurul Toplantısı ve Kurucu ntifa ve ntifa Hisse Senedi Sahipleri Özel Olaanüstü Genel Kurul Toplantısı 29 Kasım 2006 tarihinde yapılmıtır. Bu toplantılarda gerekli çounluk nisabı salanmı olup, toplantılara davet Türk Ticaret Kanunu Hükümleri ve irket Ana Sözleme hükümlerine uygun olarak yapılmıtır. Bu toplantılarda alınan kararlar dorultusunda; Babakanlık Sermaye Piyasası Kurulu ndan ve Sanayi ve Ticaret Bakanlıı ç Ticaret Genel Müdürlüü nden daha önce alınan izinler neticesinde, Kordsa Endüstriyel plik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.. nin Ana Sözlemesi nin 2, 3, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 14, 16, 17, 19 ve 38. nci maddeleri deitirilmi, geçici 1. ve 2. maddeleri çıkartılmıtır. irket unvanı, Kordsa Global Endüstriyel plik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.. olarak deitirilmi ve hissedarlık yapısına Kordsa Global A.. ortakları katılmıtır. Kordsa A.. sermayesini Kordsa Global A.. ortaklarına daıtılmak üzere ,00 YTL artırarak 18. Tertip Nama Yazılı Pay ihraç etmi ve sermayesi YTL den YTL ye yükselmitir. Türk Ticaret Kanunu nun 451. maddesi hükümleri uyarınca stanbul Ticaret Sicili nde /70791 sicil numarası ile kayıtlı Kordsa Endüstriyel plik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.. tarafından tüm aktif ve pasifleriyle devir alınmak suretiyle tasfiyesiz infisah eden / sicil numarasında kayıtlı Kordsa Global Endüstriyel plik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.. nin Ticaret Sicil Tüzüü nün 80. maddesi ve 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu nun 150. ve 151. maddeleri hükümlerine uygun olarak sicil kaydı 30 Kasım 2006 tarihi itibariyle 7 Aralık 2006 tarihinde resen silinmitir. 4. Oy Hakları ve Azınlık Hakları Ana Sözleme de imtiyazlı oy hakkı bulunmamaktadır. Karılıklı itirak halinde olduumuz irket yoktur.

4 5. Kâr Daıtım Politikası ve Kâr Daıtım Zamanı irketimiz Yönetim Kurulu 14 Mart 2006 tarih, 816 no lu kararı ile, irketimizin Kâr Daıtım Politikası; SPK mevzuatına, dier yasal düzenlemelere ve irket Ana Sözlemesi ne de uygun olarak, ortaklarına her yıl daıtılabilir kârın en az %50 si oranında nakit kâr payı daıtmaktır olarak belirlenmitir. Bu politikanın ulusal ve küresel ekonomik koullara, irket in gündemindeki projelere ve fonların durumuna göre Yönetim Kurulu tarafından her yıl gözden geçirilmesine ve ilk Genel Kurul da ortakların bilgisine sunulmasına oy birliiyle karar verilmitir. 31 Mart 2006 tarihinde gerçekletirilen 2005 Yılı Ortaklar Olaan Genel Kurul Toplantısında bu karar ortakların bilgisine sunulmutur. Ana Sözleme nin 35, 36 ve 41. maddelerinde, irket in kârını ne ekilde ve ne zaman daıtacaı hususu açıklıkla belirtilmektedir. irket, kâr daıtımını her yıl yasal süreleri içinde gerçekletirmektedir. Kâr daıtımı, yasal sürelerinde yapıldıından, bu konuda imdiye kadar hiçbir hukuki sorunla karılaılmamıtır. irketimiz, Ana Sözleme hükümleri gerei kâr daıtımını kurucu intifa, intifa senetleri sahiplerine, Yönetim Kurulu Üyeleri ne, dorudan veya MKK vasıtasıyla ortaklara yapılmaktadır. 6. Payların Devri irket Ana Sözlemesi nde payların devrini kısıtlayan bir hüküm yer almamaktadır. BÖLÜM II - KAMUYU AYDINLATMA VE EFFAFLIK 7. irket Bilgilendirme Politikası irket in SPK Kurumsal Yönetim lkeleri nde öngörüldüü ekle uygun bir bilgilendirme politikası bulunmamaktadır. Bu politika gerei irketimiz, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) dorultusunda hazırlanan baımsız dı denetimden geçmi 6. ve 12. ay konsolide raporları denetimden geçmemi 3. ve 9. ay konsolide raporları ve kamuya açıklanması gereken özel durumları SPK mevzuatına uygun olarak ve sürelerinde MKB aracılıı ile düzenli olarak kamuya açıklamaktadır. Bilgilendirmeler adresli irket web sayfasından da kamuya duyurulmaktadır. Bilgilendirme politikasının yürütülmesinden irket Bakanı Mehmet Nurettin Pekarun sorumludur. 8. Özel Durum Açıklamaları 2006 yılı içinde SPK düzenlemeleri uyarınca irketimiz tarafından SPK ve MKB ye 26 adet özel durum açıklaması yapılmıtır. Söz konusu açıklamalar zamanında yapılmı olup, SPK ve MKB tarafından yaptırım uygulanmamıtır. Yurt dıı borsalarda kote edilmi hisse senedimiz bulunmamaktadır.

5 9. irket Web Sitesi ve çerii irketimizin web sitesi mevcuttur. Adresi dir. Web sayfasının içerii Türkçe olarak yer almaktadır. irketimiz web sitesinde Yatırımcı likileri balıı altında SPK Kurumsal Yönetim lkeleri II:Bölüm madde te sayılan bilgilere de yer verilmektedir. 10. Gerçek Kii Nihai Hâkim Pay Sahibi/Sahiplerinin Açıklanması irketimizde gerçek kii nihaî hâkim pay sahibi yoktur. irket hisselerinin tamamı nama yazılıdır. irket in halka açık (%8,8886) sermayesini temsil eden hisse senetleri MKB de ilem görmekte, irket in bu devirlerden haberi olmamaktadır. Bu nedenle irket sadece halka kapalı (%91,1114) sermayesini temsil eden hisse senetlerini ellerinde bulunduran toplam altı kurumsal pay sahibinin bilgisine sahiptir. 11. çeriden Örenebilecek Durumda Olan Kiilerin Kamuya Duyurulması Faaliyet raporlarımızda Yönetim Kurulu Üyeleri, Yönetim Komitesi Üyeleri, Organizasyonda Yer Alan Yöneticiler e ilikin bilgiler kamuya duyurulmaktadır. Ayrıca yıl içinde Yönetim Kurulu Üyelikleri ne seçilenler de MKB bülteni ve Türkiye Ticaret Sicili Gazeteleri nde ilan edilmek suretiyle kamuya duyurulmaktadır. BÖLÜM III - MENFAAT SAHPLER 12. Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi Menfaat sahipleri, irket hakkındaki gelimeleri ilgili mevzuat gerei kamuya yapılan açıklamalar aracılıı ile örenmektedirler. irket çalıanları, müteriler, satıcılar, sendikalar, sivil toplum kuruluları, devlet ve potansiyel yatırımcılar gibi menfaat sahiplerine, SPK mevzuatı gereince kamuya açıklanan mali tablo ve raporlarda yer alan bilgilere ek olarak kendilerini ilgilendiren konularda bilgi talep etmeleri halinde (henüz kamuya açıklanmamı bilgiler saklı kalmak kouluyla) yazılı veya sözlü bilgi verilmektedir. irket çalıanları, uzmanlık alanları ve ilgili oldukları alanlara göre düzenlenen seminerler, toplantılar, çeitli eitim programları ile bilgilendirilmektedir. 13. Menfaat Sahiplerinin Yönetime Katılımı Menfaat sahipleri, irket in çalıanları, müterileri, tedarikçileri ve etkileimde bulunduumuz toplum olarak kabul edilmektedir. Çalıanların yönetime katılımı irket içinde yapılan dönemsel toplantılar ve yıllık hedef belirleme ve performans deerlendirme toplantıları ile salanmaktadır. Ayrıca geribildirim mekanizması ile çalıanlar, müteriler ve satıcılar konuları ile ilgili geribildirim vermekte ve sonuçlar oluturulan komite toplantılarında ele alınarak gerekli deiimler için aksiyon planları

6 oluturulmaktadır. Bu yaklaımlar ile çalıanların irket in etkin yönetimini temin için gerekli katılım ve katkıları salanmaktadır. 14. nsan Kaynakları Politikası irketimizin insan kaynakları politikası, yaklaımı ve uygulamaları aaıda ve aynı zamanda web sitemiz de paylaılmaktadır. Politika ve uygulamalarımız birbirini destekler bütünleik sistemler olarak çalımaktadır. Bütünleik sistemlerimiz, yerel koul ve mevzuatları destekleyecek ekilde düzenlenmitir. nsan kaynakları yönetimi sistemleri, irket hedefleri ile çalıanlarımızın hedeflerini bütünletirecek ve tüm çalıanlar için güvenli bir çalıma ortamı yaratacak ekilde oluturulmakta ve uygulanmaktadır. nsan kaynaı planlaması, irket stratejik planları da göz önüne alınarak, orta ve uzun vadeli hedefler dorultusunda, ayrımcılıktan uzak kalınarak oluturulmakta ve adil olarak uygulanmaktadır. Çalıanların tanınması ve ödüllendirilmesi sistemleri ile katılımcılık ve yaratıcılık özendirilmektedir. Etkin iletiimi salamaya yönelik sistemler kurulmakta ve iyi ileyen bir organizasyon yapısı salanmaktadır. Kordsa Global deerleri ile çalıan profilini özdeletirmek için çalıanların kiisel ve mesleki geliimleri, bireysel geliim planları ile desteklenmektedir. nsan kaynakları ile ilgili sistemler, çalıanların kurum kültürünün bir parçası olmalarını salayacak ekilde uygulanmaktadır. Çalıanların, gerek kendi aralarında, gerekse aileleriyle birlikte kaynamalarını salayacak ortamlar yaratılmakta, sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Çalıanlar ve sendika ile ilikilerde yönetim, içinde bulunulan koullar göz önüne alınarak, ilgili tüm tarafların en iyi sonuçlara ulaabilmesi için adil ve yapıcı bir yaklaım göstermektedir. Ekip çalımaları, öneri sistemi ve eitim programlarıyla fikir, bilgi, beceri ve deneyimlerin paylaımı desteklenmektedir. Mevcut insan kaynakları uygulamaları ile deer yaratmayı amaçlayan irketimiz, e alma, deerlendirme, gelitirme, kariyer planlaması ve emeklilik ana süreçleri ile en iyileri seçmeyi, Yüksek performans kültürü oluturmayı, Organizasyonun tüm kademelerinde gerekli yetkinlik ve becerilerin geliimini salamayı, Doru potansiyeli doru göreve yerletirmeyi, Bireysel emeklilik sistemi ile çalıanlarımızın emeklilik sonrası yaam standardını korumayı garanti altına alarak, yüksek nitelikli çalıan profili oluturmayı ve Ayrıcalıklı bir irket olmayı hedeflemektedir. 15. Müteri ve Tedarikçilerle likiler Hakkında Bilgiler Kordsa Global; Müterileri ile uzun vadeli stratejik ortaklıklar yapmayı hedeflemekte ve bu hedeflere uygun hareket etmektedir.

7 Paydaları ile girdii ilikilerde karılıklı deer yaratma ilkesini uygulamaktadır. Müteri ilikilerinde dürüstlük, etik yaklaım, ticari ve teknolojik gizlilik prensiplerine sadık davranmaktadır. Müteri talepleri etkin ve verimli çözümlerle en kısa sürelerde cevaplandırmaktadır. Kordsa Global, müterilerine ticari ve teknik konularda tam destek veren bir organizasyon yapısına sahiptir. Aratırma, gelitirme ve iyiletirme faaliyetleri, pazardaki gelimeler dikkate alınarak, müteri odaklılıı anlayııyla sürdürülmektedir. Sunulan ürün ve hizmetler müterilerin mevcut ve ilerideki gereksinimleri en üst seviyede deerlendirilerek beraberce oluturulmaktadır. Kordsa Global, alımlarını müteri memnuniyeti odaklı, güvenilir, içi salıı i güvenlii, çevre ve kalite bilincine sahip tedarikçilerden yapmaya özen göstermektedir. Kordsa Global, tedarikçileri ile karılıklı güven, etkin iletiim ve i ortaklıı anlayıını esas alan uzun dönemli ilikiler kurmakta ve karılıklı kazanç ilkesini uygulamaktadır. 16. Sosyal Sorumluluk Kordsa Global de sürdürülen tüm faaliyetlerde önem sırası; "çi Salıı, Güvenlii, Çevre", ve "Kalite" dir. Kordsa Global, tüm i kazaları ve ie balı hastalıkların önlenebileceine inanmaktadır. Bu dorultuda iyerine gelen tüm çalıanlara, kısa süreli bir çalıma için dahi gelseler, içi salıı, i güvenlii ve çevre eitimleri verilmekte, saptanan eitim gereksinimlerine göre güvenlik eitiminin kapsamı geniletilmektedir. irketimiz sosyal sorumluluk kapsamında üstüne düen görevlerini Sabancı Üniversitesi ne yaptıı kâr payı katkılarıyla, doal afet organizasyon komitelerine, ilgili kamu kurum ve kurulularına, üniversitelere ve ortaöretim okullarına yaptıı baılarla yerine getirmektedir. Bunun haricinde çalıanlarımız dönemsel olarak ülkemizin dousunda yer alan okullarımıza yapılan kitap ve eitime destek kampanyalarına dahil olmular ve bu kampanyalara, yaptıkları ayni ve nakdi baılarla aktif olarak katılmılardır. Çevre konusu ile ilgili aleyhimize açılmı olan bir dava yoktur. BÖLÜM IV - YÖNETM KURULU 17. Yönetim Kurulu nun Yapısı, Oluumu ve Baımsız Üyeler irketimiz Yönetim Kurulu Türk Ticaret Kanunu ve Ana Sözleme hükümlerine göre üç yıllık süre için seçilen ve 3 tanesi baımsız olmak üzere toplam yedi üyeden olumaktadır: Güler SABANCI : Bakan (icracı olmayan)

8 Turgut UZER : Bakan Vekili (icracı olmayan) Rıdvan Kadir YRMBEOLU : Üye (icracı olmayan) Faruk BLEN : Üye (icracı olmayan) Peter Gerard KEHOE : Üye (icracı olmayan, baımsız) Terry Hall HAMMOND : Üye (icracı olmayan, baımsız) Rafael C. R. DECALUWE : Üye (icracı olmayan, baımsız) irket Ana Sözlemesi nin Yönetim Kurulu na ilikin bölümlerinde baımsız, icracı ve icracı olmayan ayrımına ilikin düzenlemelere yer verilmemitir. Yönetim Kurulu Bakanı ve Üyelerimize Genel Kurul kararı ile Türk Ticaret Kanunu nun 334. ve 335. maddeleri dorultusunda ilem yapma hakkı tanınmıtır. 18. Yönetim Kurulu Üyelerinin Nitelikleri irket Ana Sözlemesi nin 19. ve 22. Maddeleri Yönetim Kurulu Üyeleri nin nitelik ve seçilme koulları, SPK Kurumsal Yönetim lkeleri ile uyumludur. 19. irketin Misyon ve Vizyonu ile Stratejik Hedefleri irket Yönetim Kurulu, belirledii misyon ve vizyonu Faaliyet Raporu nda ve internetteki adresinde kamuya açıklamıtır. 20. Risk Yönetim ve ç Kontrol Mekanizması ç kontrol mekanizması irketimizin her kademesinde bulunmaktadır. irket faaliyetlerini yürütürken; Bilgisayar programları üzerinde oluturduu yetkilendirme seviyeleri ve teyit mekanizmalarıyla, Müteri ve satıcılarla yapılan mutabakatlarla, Yönetime sunulan dönemsel raporlarla, ISO 9001 gereklilikleri olan Standart letme Prosedüleri ve Talimatları ile, irket içi yapılan dönemsel iç denetimlerle

9 kontrolü salamakta ve risklerini önlemektedir. Bunun yanı sıra, dı (Holding ve Baımsız Denetim) denetim sürecinin bir parçası olarak, sistemlerin etkinlii ve riskler denetlenmekte, önerilere uygun düzenlemeler yapılmaktadır. 21. Yönetim Kurulu Üyeleri ile Yöneticilerin Yetki ve Sorumlulukları irket Yönetim Kurulu nun yönetim hakkı ve temsil yetkileri Ana Sözleme nin 14, 16, 17, 18, 19, 20, 21. ve 22. maddelerinde tanımlanmı, aynı zamanda adresinde internetten kamuya açıklanmıtır. Yöneticilerin yetki ve sorumluluklarına ise irket Ana Sözlemesi nde yer verilmemitir. Ancak, söz konusu yetki ve sorumluluklar irket Yönetim Kurulu tarafından belirlenmitir. 22. Yönetim Kurulu nun Faaliyet Esasları irket Yönetim Kurulu, 2006 yılı içinde 32 adet toplantı yapmı, gündem konularını posta ve dolaım kanalıyla karara balamıtır. irket Yönetim Kurulu Toplantıları nın gündemi irket Yönetim Kurulu Bakanı nın mevcut Yönetim Kurulu Üyeleri ile görümesi sonucu oluturulmaktadır yılında yapılan toplantılarda Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından alınan kararlar aleyhinde farklı görü açıklanmamıtır. SPK Kurumsal Yönetim lkeleri IV. bölüm maddesinde yer alan konular karara balanırken Yönetim Kurulu Toplantıları na mazereti olmayan üyelerin fiili katılımı salanmıtır. Bu konularda Yönetim Kurulu Üyeleri nin soruları olmadıı için zapta geçirilmemitir. Yönetim Kurulu Üyeleri ne söz konusu kararlarla ilgili aırlıklı oy hakkı ve/veya veto hakkı tanınmamıtır 23. irket le Muamele Yapma ve Rekabet Yasaı irket Yönetim Kurulu Üyeleri, 2006 yılı içinde irket ile ilem yapmamı ve aynı faaliyet konularında rekabet edecek giriimlerde bulunmamılardır. 24. Etik Kurallar irket faaliyetlerini her türlü yasal mevzuat, Ana Sözleme ve toplumsal deer yargılarına uygun olarak yürütmekte, ayrıca tüm irket çalıanları yılda bir kez olmak üzere Kordsa Etii Anketi doldurmakta, sonuçlar CEO nezdinde deerlendirilmektedir. 25. Yönetim Kurulu nda Oluturulan Komitelerin Sayı, Yapı ve Baımsızlıı Yönetim Kurulu nda Denetim Komitesi dıında bir komite oluturulmamıtır. Denetim Komitesi her üç ayda bir toplanarak mali sonuçları denetlemektedir. Denetim Komitesi nin üyeleri icrada görevli deildir. irket Yönetim Kurulu, kurumsal yönetim ilkeleri ve bunlara uyum konusu ile bizzat ilgilendiinden ayrı bir komite kurulmasına gerek görülmemitir. Yönetim Kurulu nda

10 baka komitelerin oluturulmaması nedeniyle herhangi bir çıkar çatıması meydana gelmemitir. 26. Yönetim Kurulu na Salanan Mali Haklar irket Yönetim Kurulu Üyeleri ne tanınan her türlü hak, menfaat ve ücretin ekil ve koulları Ana Sözleme de tanımlanmıtır. Genel Kurul, Yönetim Kurulu Bakanı ve Üyelerine kârdan yapılacak ödemeyi ve huzur hakkını belirlemektedir. irket Ana Sözlemesi nde Yönetim Kurulu Üyeleri nin ücretleri Genel Kurul tarafından tespit edilir hükmü yer almaktadır. Yapılan genel kurullarda ilgili gündem maddesi görüülürken ücret ödenmemesi yönünde verilen önergeler kabul edildiinden Yönetim Kurulu Üyeleri ne ücret ödenmemektedir yılı içinde irket, hiçbir Yönetim Kurulu Üyesi ne borç vermemi; kredi kullandırmamı, verilmi olan borçların ve kredilerin süresini uzatmamı, koullarını iyiletirmemi, dorudan veya üçüncü bir kii aracılııyla ahsi kredi adı altında kredi kullandırmamı veya lehine kefalet gibi teminatlar vermemitir. MART 2007

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1 - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI ER-ÇİM-SAN HOLDİNG A.Ş. (Bundan böyle ortaklık diye anılacaktır) 1 Ocak 2014 31 Aralık 2014 döneminde "Kurumsal Yönetim

Detaylı

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu Sayfa No: 1 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu Sayfa No: 2 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı : 1 Ocak 2010 31 Aralık 2010 faaliyet dönemi içinde, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri

Detaylı

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk TEKSTL BANKASI A.. Amaç ve Kapsam Tekstil Bankası A.. (Tekstilbank) bilgilendirme politikası; Bankacılık Kanunu ve bu kanuna ilikin düzenlemeler, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu, stanbul

Detaylı

2008 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU

2008 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2008 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı 01 Ocak 2008-31 Aralık 2008 döneminde, Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. (bundan

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri ne uyum sağlanması yönündeki çalışmalar 2010 yılında da sürdürülmüş olup, Rhea Girişim

Detaylı

DELTA MENKUL DEERLER A..

DELTA MENKUL DEERLER A.. sayfa No: 1 A) Giri 1.Raporun Dönemi: Bu rapor, Delta Menkul Deerler A.. kuruluunun 1 Ocak 2008 31 Mart 2008 çalıma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklıın Unvanı: Delta Menkul Deerler A.. 3. Dönem çinde

Detaylı

BOYASAN TEKSTL SANAY VE TCARET ANONM RKET Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU 31 MART 2010 TBARYLE

BOYASAN TEKSTL SANAY VE TCARET ANONM RKET Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU 31 MART 2010 TBARYLE Sayfa No: 1 A- 1-RAPORUN DÖNEM : Faaliyet raporu, BOYASAN A. nin MART/2010 yılı faaliyetlerini kapsar. 2-ORTAKLIIN ÜNVANI : BOYASAN TEKSTL SANAY VE TCARET A.. 3-DÖNEM ÇNDE YÖNETM VE DENETM KURULUNDA GÖREV

Detaylı

Dönem içinde 50 civarı pay sahibi ile telefon ile görüşülmüş ve gelen sorular cevaplandırılmıştır.

Dönem içinde 50 civarı pay sahibi ile telefon ile görüşülmüş ve gelen sorular cevaplandırılmıştır. 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Martı Otel İşletmeleri A.Ş. (Bundan böyle Şirket diye anılacaktır) 01 Nisan 2011 31 Mart 2012 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan "Kurumsal

Detaylı

DA stanbul Döeme Sanayii A.. YÖNETM KURULU TOPLANTI TUTANAI

DA stanbul Döeme Sanayii A.. YÖNETM KURULU TOPLANTI TUTANAI TOPLANTI TARH : 08/04/2005 TOPLANTI NO : 583 TOPLANTI SAAT : 10:30 NECDET NARN A. SERVET BERKÖZ 1. 2004 Aralık dönemi denetim sonrası mali raporların müzakere edilmesi 2. 2005 ubat dönemi mali raporların

Detaylı

BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI

BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI Amaç Brisa, hissedarlarıyla effaf ve yakın bir iletiim içinde olmayı ilke edinmitir. Bu kapsamda Brisa yönetimi stratejik planları uygulayıp,

Detaylı

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş.

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. 01.01.2011 31.12.2011 YILLIK FAALİYET RAPORU RAPORUN DÖNEMİ : 01.01.2011 31.12.2011 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : Borova Yapı Endüstrisi A.Ş. YÖNETİM KURULU VE DENETİM KOMİTESİ: Şirketimizin

Detaylı

KURUMSAL YÖNETM LKELERNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A..

KURUMSAL YÖNETM LKELERNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.. KURUMSAL YÖNETM LKELERNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.., 01 Ocak 2009 31 Aralık 2009 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)

Detaylı

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş 29 HAZİRAN 2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş 29 HAZİRAN 2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş 29 HAZİRAN 2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI 27.05.2015 tarihinde yapılması planlanan Şirketimizin 2014 yılına ilişkin

Detaylı

Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan

Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. Ödenmi Sermaye: 11.173.366 YTL. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan Sayfa No:

Detaylı

%! & ' ( " ) $ $ * ! " # $ % &' $ ()*+, -. % / " / &' 0! " # $1 % $2 ()* #. % $ / ) - ' ) - ' / / 3 ! " # $ % &' $ (* +, -.

%! & ' (  ) $ $ * !  # $ % &' $ ()*+, -. % /  / &' 0!  # $1 % $2 ()* #. % $ / ) - ' ) - ' / / 3 !  # $ % &' $ (* +, -. ! " # $ %! & ' ( " ) $ $ * +,-. - / 0 1' / ' - - ' 112! " # $ % &' $ ()*+, -. % / " / &' $/ 0! " # $1 % $2 ()* #. % $ / ) - ' ) - ' / / 3 +.,-. - / 0 1' / ' - - ' 112! " # $ % &' $ (* +, -. % &' $ / 0

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaın Ünvanı/Ortakların Adı Adresi Telefon ve Fax No. Tarih : 10.10.2005 Konu stanbul Menkul Kıymetler Borsası Bakanlıı na, STANBUL Açıklanacak Özel Durum/Durumlar: : KORDSA

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaın Ünvanı/Ortakların Adı Adresi Telefon ve Fax No. Tarih : 07.02.2005 Konu : KORDSA Sabancı Dupont Endüstriyel plik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.. : Sabancı Center, Kule:

Detaylı

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU I- GİRİŞ 1. Raporun dönemi: 01/01/2008-30/06/2008 2. Ortaklığın ünvanı: Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında

Detaylı

ARACI KURUMUN UNVANI :DELTA MENKUL DEERLER A.. Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU

ARACI KURUMUN UNVANI :DELTA MENKUL DEERLER A.. Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU Sayfa No: 1 A) Giri 1.Raporun Dönemi: Bu rapor, Delta Menkul Deerler A.. kuruluunun 1 Ocak 2009 31 Mart 2009 çalıma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklıın Unvanı: Delta Menkul Deerler A.. irket in Merkezi

Detaylı

Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir:

Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir: KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Pima Plastik naat Malzemeleri A., rekabet ve yeniliin her geçen yıl attıı PVC Pencere Profili sektöründe; hissedarlarımız, müterilerimiz

Detaylı

Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş. Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu - 2015

Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş. Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu - 2015 1. ne Uyum Beyanı AEGON Emeklilik ve Hayat A.Ş. Hazine Müşteşarlığı tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri ni genel hatlarıyla uygulamaktadır. BÖLÜM I: PAY SAHİPLERİ 2. Pay Sahiplerinin Bilgi

Detaylı

IV - KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU

IV - KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU IV - KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU Atlantis Yatırım Ortaklıı A.. nin Kurumsal Yönetimin Ana Hatları aaıdaki yer almaktadır. irketimizin yönetimi için ana çerçeveyi oluturmaktadır. 01. KURUMSAL YÖNETM

Detaylı

stanbul, 11 Ekim 2004 2004/1021

stanbul, 11 Ekim 2004 2004/1021 TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL Büyükdere Cad.No:173 I. Levent Plaza A-Blok Kat:4 34394 I. Levent-stanbul Tel : (212) 280 85 67 Faks : (212) 280 85 89 www.tspakb.org.tr stanbul, 11 Ekim 2004

Detaylı

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş.

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 ARA HESAP DÖNEMİ FAALİYET RAPORU RAPORUN DÖNEMİ : 01.01.2011 30.06.2011 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : Borova Yapı Endüstrisi A.Ş. YÖNETİM KURULU VE DENETİM KOMİTESİ:

Detaylı

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu RAPORUN DÖNEMĐ : 01 OCAK 2012-31MART 2012 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : J.P. MORGAN MENKUL DEĞERLER A.Ş. SERĐ : XI NO: 29 SAYILI TEBLĐĞE ĐSTĐNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU A-Giriş 1-Raporlama Dönemi:

Detaylı

GSD HOLDNG ANONM RKET'NDEN ORTAKLARIN YEN PAY ALMALARINA LKN SRKÜLER

GSD HOLDNG ANONM RKET'NDEN ORTAKLARIN YEN PAY ALMALARINA LKN SRKÜLER GSD HOLDNG ANONM RKET'NDEN ORTAKLARIN YEN PAY ALMALARINA LKN SRKÜLER ÇIKARILMI SERMAYEMZ 50.000.000 YEN TÜRK LRASI NAKT KARILII, 200.000.000 YEN TÜRK LRASINDAN 250.000.000 YEN TÜRK LRASINA ARTIRILMAKTADIR.

Detaylı

TEKSTL BANKASI ANONM RKET NN 15 MART 2010 TARHNDE YAPILAN 2009 YILI OLAAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAI

TEKSTL BANKASI ANONM RKET NN 15 MART 2010 TARHNDE YAPILAN 2009 YILI OLAAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAI TEKSTL BANKASI ANONM RKET NN 15 MART 2010 TARHNDE YAPILAN 2009 YILI OLAAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAI Tekstil Bankası Anonim irketi nin 2009 yılına ait Olaan Genel Kurul Toplantısı 15 Mart 2010 tarihinde,

Detaylı

LEM KURALLARI BLDRM FORMU. Önemli Açıklama

LEM KURALLARI BLDRM FORMU. Önemli Açıklama LEM KURALLARI BLDRM FORMU Önemli Açıklama Sermaye piyasasında gerçekletireceiniz hisse senedi ilemleri sonucunda kâr edebileceiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, ilem yapmaya karar vermeden

Detaylı

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ ŞİRKET DÜZEYİNDE S O S YA L D İ YA LO G E N İ Yİ UYG ULA M A YA

Detaylı

TEKSTL FNANSAL KRALAMA ANONM RKET ANA SÖZLEME TADL METNLER

TEKSTL FNANSAL KRALAMA ANONM RKET ANA SÖZLEME TADL METNLER TEKSTL FNANSAL KRALAMA ANONM RKET ANA SÖZLEME TADL METNLER AMAÇ VE KONU Madde 3/5 Kira alacaklarını iskonto ettirebilir. Bu alacakları teminata verebilir, temlik edebilir, Finansal Kiralama Kanunu ve bununla

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-054 Tarih: 27.12.2010

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaın Ünvanı/Ortakların Adı Adresi Telefon ve Fax No. Tarih : 16.11.2005 Konu : KORDSA Sabancı Dupont Endüstriyel plik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.. : Sabancı Center, Kule:

Detaylı

TARH:29/01/2010 TARH:08/02/2010 HABER:

TARH:29/01/2010 TARH:08/02/2010 HABER: TARH:29/01/2010 Konu: Herhangi Bir Otoriteye Mali Tablo Verilmesi Mali Tablonun Hesap Dönemi : 31.12.2009 Mali Tablonun Verildii Otorite : BDDK Mali Tablonun Verilme Nedeni : Zorunlu Mali Tablonun Verilme

Detaylı

Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli

Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli Sermaye Piyasası Kurulundan: Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli Seri : VIII No : BRNC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerinde yer alan prensiplerin uygulanması

Detaylı

ETK LKELER BANKACILIK ETK LKELER

ETK LKELER BANKACILIK ETK LKELER ETK LKELER Türkiye Bankalar Birlii tarafından hazırlanan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu nun 15 Haziran 2006 tarih ve 1904 sayılı kararlı ile yayımlanan Bankacılık Etik lkeleri Bankamız tarafından

Detaylı

Atlantis Yatırım Ortaklıı Anonim irketinin 30 Mart 2009 Tarihinde Yapılan Olaan Genel Kurul Toplantı Tutanaı

Atlantis Yatırım Ortaklıı Anonim irketinin 30 Mart 2009 Tarihinde Yapılan Olaan Genel Kurul Toplantı Tutanaı Sayfa No: 1 Atlantis Yatırım Ortaklıı Anonim irketinin 30 Mart 2009 Tarihinde Yapılan Olaan Genel Kurul Toplantı Tutanaı Atlantis Yatırım Ortaklıı Anonim irketinin 2008 yılına ait Genel Kurul Toplantısı

Detaylı

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ Doğru mesajları farklı gruplara iletebilen en önemli kurumsal iletişim aracı Adres Nispetiye Cad. Levent İşhanı No: 6/2 34330 Levent - İstanbul www.tuyid.org Tel (212)

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU 1.KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Bagfas Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (Şirket) 01.01.2009-31.12.2009 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan 04.07.2003

Detaylı

! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )

! #$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) ! %2.* ) 3.%$&(' 01 0 4 *) / )/ ( +) ) ( ) ! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )! )! ) 1 87 Seri No'lu Gider Vergileri Genel Teblii Resmi Gazete Sayısı 27737 Resmi

Detaylı

Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. nin 24.04.2007 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.

Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. nin 24.04.2007 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. TARİH: 31/01/2007 Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. nin 31.01.2007 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. Bağımsız denetim kuruluşu seçimi. Şirketimizin 2007 yılına ait finansal tablolarının Sermaye Piyasası

Detaylı

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin 2012 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek ve karara

Detaylı

VARLIK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

VARLIK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 I-GİRİŞ 1-Raporun Dönemi : 01.01.2008-31.03.2008 2-Ortaklığın Unvanı : Varlık Yatırım Ortaklığı A.Ş. 3-Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında 31.03.2008 tarihi itibariyle aktif olarak

Detaylı

ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL

ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliin amacı; meslekteki bilimsel, teknolojik gelimelerle ve uygulama alanları ile ilgili olarak Üye Mühendislere verilecek

Detaylı

GOODYEAR LASTİKLERİ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN

GOODYEAR LASTİKLERİ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN GOODYEAR LASTİKLERİ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN Şirketimizin 2014 yılı hesap dönemine ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 26 Mart 2015, Perşembe günü saat 10:30 da ekte sunulan

Detaylı

FENİŞ ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

FENİŞ ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ FENİŞ ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 2008 YILI BİRİNCİ ÜÇ AYLIK KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı : Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kabul

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI İNDEKS BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİC. A.Ş. 16.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2015 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı,

Detaylı

2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU

2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirket kurumsal yönetim ilkelerinin takipçisi ve uygulayıcısıdır. Şirket, kanunen öngörülen kurumsal yönetim

Detaylı

TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL SCL TUTMA ESASLARI

TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL SCL TUTMA ESASLARI Amaç ve Kapsam TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL SCL TUTMA ESASLARI Madde 1 Bu Esasların amacı, aracı kurulu, portföy yönetim irketi, yatırım fonu, yatırım ortaklıı (menkul kıymetler, gayrimenkul

Detaylı

2012 YILINA AİT 18 NİSAN 2013 TARİHİNDE YAPILACAK AIT ORTAKLAR OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

2012 YILINA AİT 18 NİSAN 2013 TARİHİNDE YAPILACAK AIT ORTAKLAR OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET 2012 YILINA AİT 18 NİSAN 2013 TARİHİNDE YAPILACAK AIT ORTAKLAR OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin 2012 yılına ilişkin Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan 2013 günü saat 11:00

Detaylı

2017 Faaliyet Yılı Olağan Genel Kurulu Toplantısı Bilgilendirme Dokümanı

2017 Faaliyet Yılı Olağan Genel Kurulu Toplantısı Bilgilendirme Dokümanı 2017 Faaliyet Yılı Olağan Genel Kurulu Toplantısı Bilgilendirme Dokümanı Şirketimizin 2017 faaliyet yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı; 29 Mart 2018 Perşembe günü saat 10.00 da Bentley-Lamborghini Showroom,

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirketimiz 2016 faaliyet döneminde Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliğ i ekinde yer alan Kurumsal Yönetim

Detaylı

BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU

BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 3- ) KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU : BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirketimizce 2008

Detaylı

GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU BÖLÜM I - PAY SAHİPLERİ

GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU BÖLÜM I - PAY SAHİPLERİ GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU BÖLÜM I - PAY SAHİPLERİ 2) Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi 3) Pay Sahiplerinin Bilgi Edinme Haklarının Kullanımı 4) Genel Kurul Bilgileri

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2011-31 MART 2011 FAALİYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI Esas Sermaye : 12.500.000 TL Ortaklar Hisse Tutarı (TL) % İsmail Katmerci

Detaylı

2004 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

2004 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2004 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Beyanı Yüksek standardlarda kurumsal yönetimin Şirketin başarılı iş uygulamalarını devam ettirmek ve Şirketimizin pay sahiplerine

Detaylı

17.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

17.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI DATAGATE BİLGİSAYAR MALZEMELERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 17.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2015 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki

Detaylı

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı aşağıdaki gündemi görüşüp karara bağlamak üzere 21 Mayıs 2015 Perşembe günü

Detaylı

1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI

1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Merko Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., 01/01/2009 31/12/2009 faaliyet döneminde SPK tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine uymuştur. BÖLÜM I - PAY SAHİPLERİ

Detaylı

BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar

BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar Sürüm 1.0 21 Ekim 2004 Dr. Yaman AKDENIZ * akdeniz@bilgiedinmehakki.org Bilgiedinmehakki.org

Detaylı

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 I- GİRİŞ 1. Raporun dönemi: 01/01/2008-31/03/2008 2. Ortaklığın ünvanı: Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklıın Ünvanı ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU :Türkiye ie ve Cam Fabrikaları A.. Adresi : Kuleleri, Kule-3 4.Levent/stanbul Telefon No. :0 212 350 39 51/55 Fax No. :0 212 350 57 87 Tarih ve Referans No. :05.12.2007-25/1353

Detaylı

Akfen Holding Anonim irketi'nden. Halka Arza likin Duyurudur

Akfen Holding Anonim irketi'nden. Halka Arza likin Duyurudur 1. SRKÜLER KAPAK SAYFASI ESK EKL Akfen Holding Anonim irketi'nden Halka Arza likin Duyurudur Ortaklıımızın ödenmi sermayesinin 104.513.890.-TL den 133.000.000.-TL ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek

Detaylı

HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş YILI GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş YILI GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş. 21 YILI GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 21 yılı Hesap Dönemi ne ait 21 yılı Ortaklar Olağan Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek ve karara bağlamak üzere

Detaylı

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir Türkiye de Bölgesel Kalkınmanın Aracı Olarak Kalkınma Ajansları: zmir Kalkınma Ajansı Örnei Ergüder Can zmir Kalkınma Ajansı Giri: Türkiye de dier ülkeler gibi bölgelerarası hatta bölgeler içinde kalkınma

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU Kurumsal yönetimin; Şirket in başarıya ulaşması, bu başarının devamı ve Şirketimizin pay sahiplerine ekonomik değer sağlanması açısından önemli olduğuna inanmaktayız.

Detaylı

NET HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

NET HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Sermaye Piyasası Kurulu nun, Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Seri: X, No.22 Tebliği gereğince, Şirket Ana Sözleşmesine bir madde eklenmesinin ve

Detaylı

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Vestel Elektronik A.Ş., Ortaklar Genel Kurulu, 2005 yılı çalışmalarını incelemek ve Genel Kurul gündemini görüşüp karara

Detaylı

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin 2014 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek ve karara

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU. 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU. 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı 01/06/2009-31/05/2010 faaliyet döneminde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim ilkelerinde yer

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU. 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU. 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı 01/06/2011-31/05/2012 faaliyet döneminde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim ilkelerinde yer

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ BEYAZ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ BEYAZ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ BEYAZ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI 4 Temmuz 2006 tarihli 6591 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi nde yayınlanan ilana göre Anadolu Hayat Emeklilik

Detaylı

MERKEZ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2007 YILI FAALİYET RAPORU

MERKEZ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2007 YILI FAALİYET RAPORU MERKEZ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2007 YILI FAALİYET RAPORU I- GİRİŞ 1. Raporun dönemi: 01/01/2007-31/12/2007 2. Ortaklığın ünvanı: Merkez B tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI İNDEKS BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİC. A.Ş. 24.05.2017 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı,

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2008

SERMAYE PİYASASI KURULU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2008 SERMAYE PİYASASI KURULU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2008 44 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı 2006 yılının son çeyreğinde kurulan MRBYO, 2008 yılında Sermaye Piyasası Kurulu nun yayımladığı

Detaylı

HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş. Kurumsal Yönetim Uyum Raporu Yıllık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. Özet Bilgi

HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş. Kurumsal Yönetim Uyum Raporu Yıllık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. Özet Bilgi KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş. 2018 - Yıllık Bildirim Özet Bilgi İlgili Şirketler [] İlgili Fonlar [] Uyum Durumu Evet Kısmen Hayır Muaf İlgisiz Açıklama 1.1. PAY SAHİPLİĞİ

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2012 31 MART 2012 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI... 1 2. DÖNEM İÇİNDE ESAS SÖZLEŞMEDE

Detaylı

İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. SERMAYE PİYASASI KURULU DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA HAZIRLANAN 22 MART 2017 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Sermaye Piyasası Kurulu nun II-17.1

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'NDEN ORTAKLARIN YENİ PAY ALMALARINA İLİŞKİN SİRKÜLER

DYO BOYA FABRİKALARI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'NDEN ORTAKLARIN YENİ PAY ALMALARINA İLİŞKİN SİRKÜLER DYO BOYA FABRİKALARI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'NDEN ORTAKLARIN YENİ PAY ALMALARINA İLİŞKİN SİRKÜLER ÇIKARILMIŞ SERMAYEMİZ 226.027.699,46 TÜRK LİRASINDAN 50.000.000 TÜRK LİRASINA AZALTILMAKTA, EŞANLI

Detaylı

2011 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

2011 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2011 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Halka açık bir sermaye piyasası kurumu olan İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. saydamlık, eşitlik, sorumluluk ve hesap

Detaylı

1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI

1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Ak Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Bundan böyle şirket diye anılacaktır) 1 Ocak 2006-31 Aralık 2006 tarihinde sona eren faaliyet döneminde, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 18 NİSAN 2013 TARİHLİ 2012 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 18 NİSAN 2013 TARİHLİ 2012 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 18 NİSAN 2013 TARİHLİ 2012 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 2012 yılına ilişkin Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı

Detaylı

VARLIK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2007 YILI FAALİYET RAPORU

VARLIK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2007 YILI FAALİYET RAPORU VARLIK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2007 YILI FAALİYET RAPORU I-GİRİŞ 1-Raporun Dönemi : 01.01.2007-31.12.2007 2-Ortaklığın Unvanı : Varlık Yatırım Ortaklığı A.Ş. 3-Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında

Detaylı

VEKALETNAME MCT DANIŞMANLIK A.Ş.

VEKALETNAME MCT DANIŞMANLIK A.Ş. VEKALETNAME MCT DANIŞMANLIK A.Ş. MCT DANIŞMANLIK A.Ş. nin 30.05.2017 günü, saat 14:00 da Yıldız Cad. Sungurlar İş Merkezi No:45-5 Beşiktaş İSTANBUL adresinde yapılacak olağan/olağan üstü genel kurul toplantısında

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI İNDEKS BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİC. A.Ş. 14.05.2018 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı,

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2011-30 HAZİRAN 2011 FAALİYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI Esas Sermaye Ödenmiş Sermaye : 12.500.000 TL : 12.500.000 TL Şirketimizn

Detaylı

1. ZAHNAME KAPAK SAYFASI ESK EKL. Akfen Holding Anonim irketi nden

1. ZAHNAME KAPAK SAYFASI ESK EKL. Akfen Holding Anonim irketi nden 1. ZAHNAME KAPAK SAYFASI ESK EKL Akfen Holding Anonim irketi nden Ortaklıımızın çıkarılmı sermayesinin 104.513.890.-TL den 133.000.000.-TL ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek 28.486.110.-TL ve mevcut

Detaylı

STANBUL PORTFÖY YATIRIM B TP LKT YATIRIM FONU ÇTÜZÜK DEKL

STANBUL PORTFÖY YATIRIM B TP LKT YATIRIM FONU ÇTÜZÜK DEKL STANBUL PORTFÖY YATIRIM B TP LKT YATIRIM FONU ÇTÜZÜK DEKL stanbul Portföy Yatırım B Tipi Likit Yatırım Fonu içtüzüünün 1.1, 1.2, 2.1 2.4, 3.1, 5.9.2, 6.1, 7, 8.1, 8.9, 8.10, 8.11, 8.12, 8.13, 9.3.4, 9.5,

Detaylı

KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU 1 KURUMSAL YÖNETM LKELERNE UYUM BEYANI Aviva Sigorta A.., Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim lkelerinde yer alan prensiplere, pay sahiplerinin

Detaylı

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1- Amaç Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş., Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında, tüm pay sahiplerimiz

Detaylı

DAGİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

DAGİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET DAGİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2016 yılı çalışmalarını incelemek ve aşağıda belirtilen

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Yönetim Kurulumuz; Aşağıda yer alan gündemi görüşmek üzere 2017 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın 20 Mart 2018 - Salı günü, saat 14:00'de Organize Sanayi Bölgesi, Ali

Detaylı

VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYĐ VE TĐCARET ANONĐM ŞĐRKETĐ 2008 YILI OLAĞAN GENEL KURUL BĐLGĐLENDĐRME DOKÜMANI

VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYĐ VE TĐCARET ANONĐM ŞĐRKETĐ 2008 YILI OLAĞAN GENEL KURUL BĐLGĐLENDĐRME DOKÜMANI VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYĐ VE TĐCARET ANONĐM ŞĐRKETĐ 2008 YILI OLAĞAN GENEL KURUL BĐLGĐLENDĐRME DOKÜMANI Şirketimiz Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2008 yılı çalışmalarını incelemek ve aşağıda yazılı

Detaylı

DOĞUŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 28 MART 2019 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

DOĞUŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 28 MART 2019 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET DOĞUŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 28 MART 2019 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Ticaret Odası : İstanbul Ticaret Sicil No : 373764 Mersis No : 0648-0081-4890-0019

Detaylı

BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI

BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI MADDE 1 01/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüe

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2014 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU Mart 2014 1 RAPOR NO : 1 RAPOR TARİHİ : Mart 2014 İNCELEMEYİ YAPAN : Kurumsal Yönetim Komitesi İNCELEMENİN KONUSU : Kurumsal

Detaylı

TÜRKYE E VE CAM FABRKALARI A.. YÖNETM KURULU BAKANLII'NA

TÜRKYE E VE CAM FABRKALARI A.. YÖNETM KURULU BAKANLII'NA TÜRKYE E VE CAM FABRKALARI A.. YÖNETM KURULU BAKANLII'NDAN irketimiz Olaanüstü Genel Kurul Toplantısı 31 Aralık 2007 Pazartesi günü saat 10.00 da aaıda yazılı gündemi görüüp karara balamak üzere, irket

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI DATAGATE BİLGİSAYAR MALZEMELERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 23.05.2017 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2016 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki

Detaylı

2-Şirket ana sözleşmesinin 8. ve 12. maddelerinin değişikliğinin onaylanması,

2-Şirket ana sözleşmesinin 8. ve 12. maddelerinin değişikliğinin onaylanması, İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU NDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA VE (A) ve (B) GRUBU İMTİYAZLI PAY SAHİPLERİ GENEL KURUL TOPLANTILARINA DAVET Aşağıda yazılı gündem maddelerini

Detaylı