Proje hazırlama danışmanlığı hizmetine ait giderler ne zaman belgelendirilmelidir?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Proje hazırlama danışmanlığı hizmetine ait giderler ne zaman belgelendirilmelidir?"

Transkript

1 Proje hazırlama danışmanlığı hizmetine ait giderler ne zaman belgelendirilmelidir? Cevap : Sözleşme imzalanmadan önce gerçekleşmiş olan harcamalar uygun maliyet değildir; ancak yararlanıcıların 15 Ekim 2010 tarihinden itibaren proje hazırlanması kapsamındaki danışmanlık ve kırtasiye giderleri, belgelendirilmeleri ve talep edilen destek miktarının %2 sini geçmemek şartıyla proje bütçesinde gösterilebilir. KOBİ'ler alacakları desteği ne şekilde muhasebeleştireceklerdir? Cevap : Türkiye Muhasebe Standartları Kurulunun yayımladığı Devlet Teşviklerinin Muhasebeleştirilmesi ve Devlet Yardımlarının Açıklanması (TMS 20) Hakkında 8 Sıra No lu Tebliği ve ilgili mevzuat çerçevesinde Ajanstan temin edilen mali destekler muhasebeleştirecektir. Yeni tesis, ek bina veya soğuk hava deposu inşaatı giderleri uygun maliyet midir? Cevap : Projenin gerçekleştirilmesi için mutlaka gerekli olması ve Ajans desteğinin %30 unu geçmemesi koşuluyla küçük ölçekli yapım işleri uygun doğrudan maliyet olarak kabul edilmektedir. Proje sürecinde başvurucu KOBİ vasfını kaybederse ne olur? Cevap : KOBİ nin vasfını kaybetmesi için hesaplarının kapanış tarihinde, işletme sınıfları ve KOBİ vasfı belirlenirken dikkate alınan kriterlerden herhangi birini, birbirini takip eden iki hesap döneminde de kaybetmesi veya aşması gerekmektedir. Destek Programı nın azami süresi 12 ay olduğundan böyle bir risk bulunmamaktadır. Programlar kapsamında satın alınacak mal ve hizmetler için vergi muafiyeti (KDV vb.) söz konusu mudur? Cevap : Herhangi bir muafiyet söz konusu değildir. Projelerin değerlendirilmesi esnasında imalat, istihdam yada bölgesel gelişme ne derecede önemlidir? Cevap : Biri diğerinden daha önemli demek doğru değildir. Başvuru Rehberinde

2 belirtilen temel amaç, özel amaçlar ve değerlendirme kriterleri tablosunda yer alan kriterler bir arada, bütünlük içinde değerlendirilecektir. Hammadde eş finansman olabilir mi? Cevap : Hammadde (deneme veya ticari amaçlı hammadde) uygun maliyet olarak kabul edilmediğinden eşfinansman olamaz. Bunun yanı sıra firma stoğunda hazır olarak bulunan malzeme, makine, ekipman vb. de projede kullanılması halinde ayni katkı niteliğinde olacağından eşfinansman olarak kabul edilemez, eşfinansman nakdi olmak zorundadır. Maden ocağı işletmeciliğine destek sağlanıyor mu? Cevap : Maden arama-çıkarma ve ocak işletmeciliği başvuru rehberinde uygun olmayan faaliyet olarak belirtilmiştir. Proje kapsamında çalışacak personelin maaşı desteklenebilir mi? Cevap : Proje kapsamında görevlendirilecek, firmada yeni istihdam edilecek personel giderleri bütçede gösterilebilir. Daha önce kurulmuş olan işletmemin faaliyet alanlarına yeni bir alan ekletebilir miyim? Cevap : Evet, proje konusu faaliyetlerin firmanın iştigal alanında olması gerekmektedir. Bu şartı sağlamayan firmalar proje konusu faaliyet alanlarını firmanın iştigal alanlarına ekletmelidir. Program bütçesinin iller arasında dağılımı için bir yöntem söz konusu mudur? Cevap : Hayır, projelerin değerlendirilmesi ve puanlanması neticesinde başarılı projeler desteklenecektir. Projelerin puanlaması nasıl yapılıyor? Cevap : Değerlendirme kriterlerine göre projeler puanlanacaktır. (Bkz. Başvuru Rehberi s. 22)

3 Bağımsız değerlendiriciler projeleri yerinde mi inceliyorlar? Cevap : Hayır, bağımsız değerlendiriciler projeleri dosya üzerinden inceliyorlar. Ancak nihai karar öncesinde Ajansın, uzmanları aracılığıyla projeyi yerinde inceleme (ön izleme) hakkı saklıdır. Büyük maliyetli proje ve küçük maliyetli proje arasında değerlendirmede bir öncelik sırası var mı? Cevap : Gerekli diğer kriterler sağlandığı sürece bir ayrım söz konusu değildir Ajans proje hazırlama konusunda birebir destek oluyor mu? Cevap : Hayır, Ajans proje özelinde destek olamıyor. Ancak düzenlenen eğitim programları ve Ajans binasında oluşturulan teknik yardım masalarında genel konular ile ilgili bilgilendirme yapılabiliyor. Birincil tarıma destek sağlanıyor mu? Cevap : Hayır, birincil tarım faaliyetleri başvuru rehberinde uygun olmayan proje faaliyetleri olarak sınıflandırılmıştır. Sulama birlikleri başvurabilir mi? Cevap : Tüzüklerinde kar elde edebileceği belirtilen birlikler başvuru yapabilir. Yeni kurulan işletmeler faydalanabilir mi? Cevap : Teklif çağrısı ilan tarihinden en az 3 ay önce kurulmuş ve tescil edilmiş olmalı. Ancak merkezi en az 3 ay önce bölge dışında kurulmuş işletmelerin bölgede açacakları şubeler için bu kural aranmaz. Proje kabulünden sonra geri dönüş ne zaman olacak? Cevap : Proje sonuçlarının ilan tarihi olarak öngörülmektedir. Ancak değerlendirme süresi alınacak başvuru sayısına göre değişebileceğinden bu tarih farklılık gösterebilir. Araştırmaya yönelik proje başvurabilir mi?

4 Cevap : Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında, akademik araştırma ve fizibilite çalışmaları daha büyük bir projenin parçası değilse desteklenmez. Kamu kurumlarından alınan ihaleler başvurabilir mi? Cevap : Proje konusu faaliyetlerin bir kamu kurumu/kuruluşuna bedeli karşılığında taahhüt edilmiş olması halinde bu proje için destek talebinde bulunulamaz. Bölge dışında bir işletme, bölge içinde şube açarsa başvuru yapabilir mi? Cevap : Evet, bölge dışındaki işletmenin teklif çağrısı ilan tarihinden 3 ay önce kurulmuş olması şartıyla bölge içinde açacağı şube başvuru yapabilir. Kooperatif kar amacı gütmese de başvurabilir mi? Cevap : Hayır. Kar amacı güden birlik ve kooperatifler başvurabilir. Yurtdışında açılacak Show room'un kirasını, proje bütçesi içinde gösterebilir miyiz? Cevap : Proje faaliyetlerinin TRB1 bölgesi içinde gerçekleştirilmesi esastır. Ancak sergi, konferans, fuar ve benzeri etkinliklere katılım faaliyetleri, proje amaçlarının gerçekleştirilmesi için gerekli olduğu durumlarda, bölge dışında da gerçekleştirilebilir. Bununla birlikte Arsa ve Bina satın alma ve kira giderleri uygun maliyetler içinde bulunmadığından söz konusu gider bütçede gösterilmemelidir. Kaymakamlığa bağlı Birlikler Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı'na başvurabilir mi? Cevap : Kar amacı güden birlikler uygun başvuru sahipleri arasındadır. Seracılık faaliyetleri ve fidan üretimine destek sağlanabiliyor mu? Cevap : Başvuru Rehberine göre birincil tarım faaliyetlerine destek verilmemektedir, seracılık ve fidan üretimi gibi faaliyetler de birincil tarım faaliyeti kapsamına girdiğinden dolayı desteklenmemektedir.

5 Oda kaydım yok ancak vergi mükellefiyim, başvuruda bulunabilir miyim? Cevap : Başvuru sırasında istenilen belgeler arasında; Başvuru sahibinin Ticaret Sicil Gazetesi ya da Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Sicil Gazetesi İlanı ile ilgili oda kayıt belgesi de bulunmaktadır. Dolayısı ile başvuru için oda kayıt belgesi gerekmektedir. Eş finansman tutarı, çek ve senet türü ödeme araçları ile karşılanabilir mi? Cevap : Hayır. Desteklenmesi kararlaştırılan projelerle ilgili Ajans desteği ve eşfinansman, Ajans tarafından belirlenecek ve sözleşmede belirtilecek banka nezdinde proje sahibi adına, projeye özel olarak açılacak banka hesabına yatırılacaktır. Proje kapsamında gerçekleştirilecek harcamalar bu banka hesabından transfer yoluyla yapılacaktır. Ayrıca proje kapsamında yapılacak her türlü ödeme, proje uygulama süresi içerisinde gerçekleştirilmiş olmalıdır. Başvuru Rehberinde bir başvuru sahibinin en fazla 4 başvuru yapabileceği, sadece birinin desteklenebileceği belirtilmiş. Aynı kısıtlamalar ortaklar için de geçerli midir? Bir yararlanıcı adayının bir projede ortak diğerinde başvuru sahibi olması halinde de bu sınırlamalar uygulanır mı? Cevap : Evet, kısıtlı kamu kaynağının daha yaygın bir şekilde kullanımı ilkesinden hareketle uygulanan başvuru sahibi için sayı sınırlamaları ortaklar için de geçerlidir. Bir yararlanıcı, sadece bir projesi için destek alabilir. İş makinaları (forklift vb.) uygun maliyet midir? Cevap : Evet.İş makinaları uygun maliyetler içerisinde bulunmaktadır TL'yi geçen harcama kalemleri için 2 proforma fatura alıyoruz, hangisini bütçede göstermeliyiz? Cevap : Düşük olan proforma fatura bedeli bütçede baz alınacaktır. Proje uygulama sürecinde proforma aldığım firmalardan mı ürünü tedarik etmeliyim?

6 Cevap : Hayır, böyle bir şart bulunmamaktadır. İnşaat harcamaları için destek miktarının %30'u kadar mı hibe alabilirim? Cevap : Toplam bütçe oluşturulurken talep edilecek destek miktarının %30'u kadarı inşaat gideri olarak bütçeye yazılmalıdır.mesela TL. destek isteniyorsa toplam bütçedeki inşaat gideri TL.'yi geçmemelidir.(bu prensip diğer sınırlı gider kalemleri için de geçerlidir.insan kaynakları giderleri,danışmanlık hizmetleri gibi...) Proje kapsamında istihdam edilecek personelin giderleri uygun maliyet midir? Cevap : Projede istihdam edilen kilit personelin giderleri proje süresi içinde uygun maliyet olarak gösterilebilir.eğer proje içerisinde bir faaliyette yeni istihdam edilen bir personel varsa o faaliyetin süresi içinde o personelin gideri uygun maliyettir.(insan kaynakları desteği sadece yeni işe alınan personeller için geçerlidir.firmanın mevcut çalışanları bu destekten faydalanamaz.).. alanında faaliyet gösteren bir işletme başvuru yapabilir mi? Cevap : Başvuru rehberinden belirtilen; Başvuru sahibinin uygunluğu ve faaliyetlerin uygunluğu sağlandığı sürece başvuru yapılabilir. Kaymakamlığa bağlı Birlikler başvurabilir mi? Cevap : Kar amacı güden birlikler uygun başvuru sahipleri arasındadır. Projede istihdam edilecek personelin özgeçmişleri proje başvuru aşamasında belirtilecek mi? Cevap : Proje faaliyetleri için önemli ve kilit nitelikteki personelin özgeçmişleri EK-D formu kullanılarak başvuru dosyasında verilmelidir. Alımını yapacağım her bir makine ekipmanı bütçede ayrı satır olarak mı gösterilmeli? Cevap : Evet, bütçede personel, ekipman, hizmet alımı vb. her türlü kalem bütçe formlarında ayrı satır olarak verilmelidir.

7 Yatırım Teşvik Belgesine sahip olunca bazı alımlarda KDV muafiyeti hakkı doğuyor. Bu durumda bütçede böyle bir kalem varsa nasıl göstereceğiz? Cevap : KDV uygun maliyet olarak kabul edilmektedir. Ancak muafiyet söz konusu ise bu kalemler KDV'siz tutar üzerinden bütçelendirilebilir. Proje kapsamında alınacak makinayı oluşturan her bir parça için ayrı ayrı proforma fatura almak zorunda mıyız? Cevap : Böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır, alımı yapılacak ekipman ve hizmet alımlarının her biri kendi içerisinde bir bütünlük içerisinde değerlendirilmeli ve belgelendirilmelidir. Firma ortağı ve kooperatif-birlik üye sayısının çok fazla olduğu durumlarda Başvuru Formu B.2.2. bölümü nasıl doldurulmalıdır? Cevap : KOBİ'ler için bu bölümde hissesi %10'dan fazla olan gerçek kişi ortaklar ile tüm tüzel kişi ortakların bilgisi girilebilir. Kooperatif ve Birlikler için ise üye sayısının belirtilmesi yeterli olacaktır. Ancak C.1 Bölümünde istenen ortak bilgilerinin firma ortağı değil, proje ortağı olduğu unutulmamalıdır. Kooperatif üyeleri Proje ortağı olabilir mi? Cevap : Proje ortaklarının, başvuru sahiplerinin taşıdığı tüm şartları (Bölge içinde yerleşik olma şartı hariç) taşımaları gerekmektedir. Bu nedenle, kooperatif/birlik üyeleri kişisel olarak proje ortağı olamazlar. Başvuru Dosyası Yatırım Destek Ofisleri'ne teslim edilebilir mi? Cevap : Hayır, Başvuru dosyaları kapalı zarf içerisinde Başvuru Rehberinde belirtilen usulune uygun biçimde Ajans Merkezinin "Turgut Özal Mah. Ankara Cad. No:139 MALATYA" adresine yapılmalıdır. Bu adres dışındaki bir yere yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

8 Bir şirketin franchise statüsündeki bayii olarak başvuru yapabilir miyiz? Cevap : Franchise verenin (sistemin ve markanın haklarına sahip olan ve franchise anlaşması ile bu hakları üçüncü yatırımcılara kullandıran kişi veya kuruluş) Türk Ticaret Kanununun 50nci maddesi kapsamında şubesi olmadığı için, Franchise alan (sistemin ve markanın belli bir satış hizmet noktası ve/veya bölgesi için haklarını anlaşma ile alarak uygulayan bağımsız yatırımcı) kendi adına Başvuru Sahibi olabilir. Ancak franchise ücreti olarak ana firmaya ödenecek tutar uygun maliyet değildir. KOSGEB'den veya başka bir kaynaktan destek alınması başvuruya engel midir? Cevap : Başvuru sahibinin başka bir kaynaktan destek alıyor olması engel değildir, ancak başvuru sahibinin sözleşme imzalanmadan önce başlattığı ve bir başka kaynaktan finanse edilen projeleri için bu programdan kaynak talep edilemez. Bağımsız değerlendiriciler kimlerden oluşur? Cevap : Bağımsız değerlendiriciler, Ajans dışından alanında en az 5 yıllık deneyime sahip uzmanlardan seçilir. Teminat mektubu ne zaman serbest bırakılacaktır? Cevap : Teminat Mektubu nihai ödemeyi müteakip serbest bırakılacaktır. Uygulama aşamasında mal alımlarını ihale yoluyla mı yapmak zorundayız? Cevap : Uygulama aşamasında satın alma işlemleri Ajans İnternet sayfasında yayımlanmakta olan Devlet Planlama Teşkilatı tarafından yayınlanmış Kalkınma Ajansları Tarafından Sağlanan Destekler İçin Satın Alma Rehberi dokumanında belirtilen kurallar çerçevesinde yürütülecektir TL'nin altındaki destekler için dış denetim zorunlu mu?

9 Cevap : TL'nin altındaki destekler için dış denetim talep etme durumu Ajansın insiyatifinde olup, uygun maliyet olarak kabul edilen bu gider bütçe revizyonu ile bütçeye sonradan dahil edilebilir. Sadece Vergi dairesi kaydı kuruluş tescili için yeterli midir? Cevap : Hayır, firmaların TSO veya ESOB oda kaydı da gerekmektedir. Proje kapsamında leasing ve benzeri bir finansman aracı kullanılabilir mi? Cevap : Başvuru Sahibi ve Ortakları, eş-finansmanın tamamını kendi öz kaynaklarından karşılayabilecekleri gibi; kredi, leasing vb finansman yolu ile de temin edebilirler. Uygun dolaylı maliyetler ne tip giderleri kapsar ve en fazla ne kadar olabilir? Cevap : Uygun dolaylı maliyetler, başka bir bütçe kalemi altında verilmeyen elektrik, su, ısınma maliyetleri gibi genel idari giderleri kapsar ve uygun doğrudan maliyetlerin %5'ini aşmamalıdır. Başvuru Formunda yer alan kontrol listesi nasıl doldurulmalıdır? Cevap : Kontrol listesi başvuru sahiplerinin hazırladıkları dosyayı kendi kendilerine kontrol edebilmeleri amacıyla hazırlanmıştır. Listedeki her bir madde için evet ya da hayır sütununa işaret konulmalı, konusu gereği o proje ile ilgisi olmayan maddeler için (örn. proje ortağı yoksa, ortaklar ile ilgili maddeye) "ilgili değil" yazılmalıdır. Proje koordinatörü proje süresince değişebilir mi? Cevap : Temel özelllikleri aynı ise mümkündür. Başvuru şartlarına uygun tarihte kurulmuş işletme faaliyetlerine yeni başladığı için çalışan olarak sadece ortaklar mevcut, Projede bu gösterilmeli mi?

10 Cevap : İşletmedeki mevcut durum aynen projeye aktarılmalıdır. Aynı işi yapan, iki farklı markada makine bulunmaktadır.daha kaliteli ancak biraz daha pahalı olanı tercih ediyoruz. Bu durumu Projeye nasıl yansıtabiliriz? Cevap : Detaylı ve açıklayıcı şekilde gerekçelendirilerek projeye yansıtılabilir. Başvuru formu veya eklerinde yer alan sorular ve/veya soruların altındaki açıklayıcı notlar silinebilir mi? Cevap : Hayır, Başvuru formu ve ekleri doldurulurken hiçbir bilgi silinmemelidir. İnşaat- arazi maliyetleri için hangi değerler esas alınmalıdır? Cevap : İnşaat Maliyetleri Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca yayınlanan inşaat ve tesisat analiz ve birim fiyatları üst limit olarak alınmalıdır. Başka bir program kapsamında eş finansman olarak taahhüt edilen maliyet kalemleri program kapsamında talep edilebilir mi? Cevap : Hayır, başka bir hibe programı dahilinde kısmen de olsa destek alınan projeler kapsamında yer alan maliyet kalemleri için Fırta Kalkınma Ajansı'ndan destek talep edilemez. Teşvik alınan bir maliyet kalemi proje bütçesinde yer alabilir mi? Cevap : Evet, teşvik alınan maliyet kalemleri proje bütçesinde yer alabilir. Ayni katkı nedir? Cevap : Ayni katkı, sözleşme imzalama aşamasında Başvuru Sahibi'nin elinde bulunan ve Proje dahilinde kullanacağı nakdi olmayan varlıklardır. Program kapsamında destek alan Başvuru Sahipleri bir sonraki programa da başvurabilir mi? Cevap : Ajanstan mali destek alan kar amacı güden gerçek ve tüzel kişiler, destek tarihini

11 müteakip bir takvim yılı süresince aynı Ajanstan destek alamaz. Makine modenizasyonu uygun faaliyet midir? Cevap : Evet, uygun faaliyettir. Öncelikli sektörler dışında bir sektöre yönelik proje başvurusu yapılabilir mi? Cevap : Evet, öncelikli sektörler dışında bir sektöre yönelik proje başvurusu yapılabilir; ancak proje, değerlendirme tablosunun ilgili maddesinden tam puan alamayacaktır. Şahıs firmaları başvurabilir mi? Cevap : Evet, uygun Başvuru Sahibi'nin diğer özelliklerini taşıyorsa başvurabilir. Proje bütçesine sadece talep edilen tutar mı yoksa maliyet kaleminin toplam tutarı mı yazılmalı? Cevap : Proje bütçesine maliyet kaleminin toplam tutarı yazılmalıdır. Destek oranı nasıl belirlenecektir? Cevap : Destek oranı Ajans'tan talep ettiğiniz miktarın toplam proje bütçesine oranıdır. Bu oran azami %50, asgari %20 olabilir.

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI GÜNDEM Kimler başvurabilir? Hangi maliyetler uygun kabul edilir? Başvuru belgeleri nelerdir? Nasıl, ne zaman, nereye yapılır? Süreç nasıl işleyecek? Değerlendirme kriterleri nelerdir? 14.07.2011 ANKARA

Detaylı

KOBİ LERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI ve DIŞ TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

KOBİ LERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI ve DIŞ TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Toplam proje bütçesinin sınırları ile en düşük ve en yüksek bütçe miktarları nelerdir? Başvuru Rehberinin 1.3. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlanacak Mali Kaynak bölümünde

Detaylı

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Isparta 07.01.2013 Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı:

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Kooperatifler ve bunların kurmuş olduğu birlikler bu program kapsamında uygun başvuru sahibi midirler? Cevap: TR82 Bölgesi nde faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

2016 YILI SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİMİN GELİŞTİRİLMESİ VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (YENİ-3) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

2016 YILI SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİMİN GELİŞTİRİLMESİ VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (YENİ-3) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) 2016 YILI SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİMİN GELİŞTİRİLMESİ VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (YENİ-3) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) 1. Ahşap oyuncak imalatı mobilya sektörüne girer mi? Firmanın faaliyet belgesinde

Detaylı

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi (Son Güncelleme Tarihi: 27.12.2013) + Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Başvuru Sahibi ve ortaklarının

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Projelerde ortak zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise ortak sayısını artırmanın artı puan değeri var mıdır? Projelerde ortaklık oluşturulması zorunlu değildir. Bununla birlikte başvuru rehberinin

Detaylı

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici)

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici) Adaylık Döneminde Türkiye ye Sağlanan Mali Yardımlar Nelerdir? Katılım Öncesi AB Mali Yardımı Avrupa Yatırım Bankası Kredileri Topluluk ları (. Çerçeve ı, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik ları, Kültür ı, Rekabetçilik

Detaylı

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu Başvuru Sahiplerinin 1. Kooperatifler ve bunların kurmuş olduğu birlikler bu program kapsamında uygun başvuru sahibi midirler? Cevap: TR82 Bölgesi nde faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf

Detaylı

T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI

T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI Proje Programından Kimler Faydalanabilir? Program, Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan

Detaylı

2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2

2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2 2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2 ÖNEMLİ UYARI İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başvuruda bulunacak

Detaylı

(DERNEKLER, VAKIFLAR, ODALAR) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1

(DERNEKLER, VAKIFLAR, ODALAR) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 TURİZM VE ÇEVRE MALİ DESTEK PROGRAMI (DERNEKLER, VAKIFLAR, ODALAR) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU S. Dernek ve Vakıflar için son başvuru tarihinden 3 ay önce kurulmuş olma

Detaylı

GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR -1-

GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR -1- GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR -1-1) Sağlık sektöründe faaliyet gösteriyorum. Beyin pili üretimi uygun proje konusu mudur? Sağlık sektöründe kullanılan tıbbi araç gereç,

Detaylı

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI BAŞVURU SAHİBİNİN UYGUNLUĞU

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI BAŞVURU SAHİBİNİN UYGUNLUĞU DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI BAŞVURU SAHİBİNİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM 1 Evet. Başvuruda bulunmak isteyen işletmenin proje teklif

Detaylı

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP2) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP2) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP2) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi (Son Güncelleme Tarihi: 14.04.2015) + Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Başvuru Sahibi ve ortaklarının

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ 2 İÇERİK SATIN ALMA NEDİR? GENEL ÇERÇEVE SATIN ALMA STRATEJİSİ / PLANI SATIN ALMA SÜREÇLERİNİN İZLENMESİ ÖZEL DURUMLAR 3 Satın

Detaylı

(KAMU KURUMLARI VE YEREL YÖNETİMLER) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1

(KAMU KURUMLARI VE YEREL YÖNETİMLER) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 TURİZM VE ÇEVRE MALİ DESTEK PROGRAMI (KAMU KURUMLARI VE YEREL YÖNETİMLER) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU S. İlköğretim okulları, liseler ve halk eğitim merkezleri Turizm ve

Detaylı

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP 1 2 3 Dicle Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programıyla neyi hedeflemektedir? Ajans, Teknik Desteği hangi yollarla sağlar? Ajans ın Teknik Destek Programı kapsamında destek sağlayacağı

Detaylı

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Serhat Kalkınma Ajansı tarafından TRA2 Düzey 2 (Ağrı, Kars, Iğdır,

Detaylı

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir?

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir? Proje nedir? Mali destekten yararlanmak üzere Ajansa sunulan belli bir amaca odaklanmış, bütçesi ile bütünlük arz eden, belirli, süreli ve düzenli faaliyetler bütününe denir. Başvuru Rehberi nedir? Ajans

Detaylı

DAYANAK. 2013 DAKA Bütçe ve Çalışma Programı. 2014-2023 Bölge Planı. Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destek Yönetmeliği

DAYANAK. 2013 DAKA Bütçe ve Çalışma Programı. 2014-2023 Bölge Planı. Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destek Yönetmeliği DAYANAK 2013 DAKA Bütçe ve Çalışma Programı 2014-2023 Bölge Planı Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destek Yönetmeliği Kalkınma Ajansları Destek Yönetimi Kılavuzu PROGRAMIN AMACI Yatırım teşvik uygulamaları

Detaylı

T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı: 10.000.000 TL 2011

Detaylı

Ar-Ge Destekleri. Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI. Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü

Ar-Ge Destekleri. Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI. Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü Ar-Ge Destekleri Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SAN-TEZ PROGRAMI DESTEK ORANI : Bakanlık tarafından

Detaylı

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı?

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? 1. GENEL SORULAR 1. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? CEVAP: İlgili belgeler için lütfen http://www.mevka.org.tr adresine bakınız. 2. CEVAP: Projelerin hazırlanması sürecinde

Detaylı

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Serhat Kalkınma Ajansı tarafından TRA2 Düzey 2 (Ağrı, Kars, Iğdır,

Detaylı

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 1 Öncelik 2 kapsamında yerel ürünlere yönelik başvurularda proje konusunun tarımsal ürün

Detaylı

2 Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı devlet kurumu mu? Hangi bakanlığa bağlı? Başvuru Rehberi 1.3

2 Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı devlet kurumu mu? Hangi bakanlığa bağlı? Başvuru Rehberi 1.3 KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2010 YILI TEKLİF ÇAĞRISI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (1. BÖLÜM) GENEL SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM 1 Düzey 2 Bölgesi ne demektir?

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA

PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA SUNUM İÇERİĞİ Satın Alma Nedir? Genel Çerçeve Genel Süreç Satın Alma Stratejisi/Planı Satın Alma Usulleri Doğrudan Temin Pazarlık Usulü Açık İhale Usulü Satın Alma Süreçlerinin

Detaylı

EKONOMİK GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI

EKONOMİK GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI 1 PROGRAMIN GENEL AMACI İstihdamın ve refah seviyesinin artırılması için girişimciliği ve yatırımları teşvik ederek İşletmelerin rekabet edebilirliğinin artırılması için, yenilikçilik ve teknoloji kullanımına

Detaylı

2014 Mali Destek Programları Satınalma Eğitimi. 18 Temmuz 2014

2014 Mali Destek Programları Satınalma Eğitimi. 18 Temmuz 2014 2014 Mali Destek Programları Satınalma Eğitimi 18 Temmuz 2014 2/45 Harcamalarımızda hangi kurallara tabiyiz? SATIN ALMA YÖNTEMİ Harcamaları bir kanuna bağlanmış yararlanıcılar Harcamaları hiçbir kanun

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

Varsa Ortak(lar) Geçerli değil Asıl. Geçerli değil. Geçerli değil. Geçerli değil

Varsa Ortak(lar) Geçerli değil Asıl. Geçerli değil. Geçerli değil. Geçerli değil 1. EK A Başvuru Formu 2. EK B-1 Faaliyet Bütçesi Bu belgelerin herhangi bir EK B-2 Beklenen Finansman 3. tanesinin eksik Kaynakları olması ya da EK B-3 Maliyetlerin 4. asıllarının Gerekçelendirilmesi bulunmaması

Detaylı

Varsa Ortak(lar) Geçerli değil Asıl. Geçerli değil. Geçerli değil. Geçerli değil

Varsa Ortak(lar) Geçerli değil Asıl. Geçerli değil. Geçerli değil. Geçerli değil 1. EK A Başvuru Formu nin 2. EK B-1 Faaliyet Bütçesi 3. 4. Bu belgelerin herhangi bir EK B-2 Beklenen Finansman tanesinin eksik Kaynakları olması ya da asıllarının EK B-3 Maliyetlerin bulunmaması Gerekçelendirilmesi

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIN VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIN VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIN VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI 2016 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI Referans No: KKTC-16-TDKB-01 SIKÇA SORULAN SORULAR - 01 1. Daha önceki Kısmi Hibe

Detaylı

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu.

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu. ARALIK 2013 2014 YILI Program Adı Program Kodu Toplam Bütçe (TL) AFETLERE HAZIRLIK AFK 10.000.000 Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000 Proje başına asgari-azami destek oranı

Detaylı

PROJELERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS

PROJELERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS DİCLE KALKINMA AJANSI 00 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI BAŞVURU SAHİBİNİN UYGUNLUĞU Belediyeler, sosyal sigorta prim borçları olması halinde proje başvurusu

Detaylı

İŞLETMELERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI VE DIŞA AÇILMALARINA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ

İŞLETMELERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI VE DIŞA AÇILMALARINA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ İŞLETMELERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI VE DIŞA AÇILMALARINA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Soru 1: Toplam proje bütçesinin sınırları nedir, asgari ve azami ne kadar olabilir? Cevap

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI II. MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI SUNUM

Detaylı

STRATEJİK ÜRÜN DESTEK PROGRAMI. Aralık 2017

STRATEJİK ÜRÜN DESTEK PROGRAMI. Aralık 2017 Aralık 2017 1 Bilim, Sanayi ve Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü İTHAL ARA MALLARIN YERLİ ÜRETİMİ Türkiye Sanayi Stratejisi ve Eylem Planı 2015-2018 Sanayide Teknolojik Dönüşüm Politikası çerçevesinde

Detaylı

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Başvuru Sahibinin UYGUNLUĞU

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Başvuru Sahibinin UYGUNLUĞU DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Sahibinin UYGUNLUĞU 1 2 Belediyelerin vergi borcu olması durumunda Ajansa başvurmasında

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMA MALĠ DESTEK PROGRAMI KAR AMACI GÜTMEYEN KURUM/KURULUġLAR SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1

TARIM VE KIRSAL KALKINMA MALĠ DESTEK PROGRAMI KAR AMACI GÜTMEYEN KURUM/KURULUġLAR SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 TARIM VE KIRSAL KALKINMA MALĠ DESTEK PROGRAMI KAR AMACI GÜTMEYEN KURUM/KURULUġLAR BAġVURU SAHĠPLERĠNĠN UYGUNLUĞU SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 S. Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında

Detaylı

2015 Yılı Mali Destek Programları Sıkça Sorulan Sorular - 1 -

2015 Yılı Mali Destek Programları Sıkça Sorulan Sorular - 1 - 2015 Yılı Mali Destek Programları Sıkça Sorulan Sorular - 1 - İLERİ TEKNOLOJİLERDE YÜKSEK KATMA DEĞER MALİ DESTEK PROGRAMI (TR51/15/İLTEK) ÖNEMLİ UYARI İLTEK MDP kapsamında Teknoloji yoğun ürünlerin geliştirilmesine

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı Mali Destek Yasal Çerçeve Proje Teklif Çağrısı Süreci İzleme ve Değerlendirme Süreci Destek Sözleşmesi Önemli

Detaylı

KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (TEKNOYATIRIM) Destek Programı. Stratejik Ürün Destek Programı. Aralık

KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (TEKNOYATIRIM) Destek Programı. Stratejik Ürün Destek Programı. Aralık KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (TEKNOYATIRIM) Destek Programı Stratejik Ürün Destek Programı Aralık 2017 1 KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (TEKNOYATIRIM) Destek Programı 2 KOBİ TEKNOYATIRIM DESTEK PROGRAMI

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIMI DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIMI DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIMI DESTEKLERİ Seyitcan ALTINKAYNAK Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN YATIRIMINA İLİŞKİN DESTEKLER II. BAŞVURU SÜRESİ VE ŞARTLARI III.

Detaylı

Teknik Destek Programı

Teknik Destek Programı 2015 Teknik Destek Programı td@oka.org.tr Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 0362 431 24 00 2015 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma

Detaylı

Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı

Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika

Detaylı

FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI

FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 1 FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÜÇLÜ ALTYAPI GÜÇLÜ EKONOMİ 8.500.000 TL ÜRETİMDE ODAK ALANLAR 5.000.000 TL TOPLAM HİBE TUTARI : 13.500.000 TL ÖNGÖRÜLEN PROJE HACMİ: 25.000.000 TL 2 FKA 2014 MALİ DESTEK

Detaylı

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması İÇERİK I. HİBE PROGRAMI VE PROJELERİN HAZIRLANMASI II. III. IV. BAŞVURU DOSYASININ HAZIRLANMASI VE TESLİM EDİLMESİ BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ SÖZLEŞMENİN

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLLERİMİZ AVRUPA BİRLİĞİNE HAZIRLANIYOR PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI 23 Şubat 2011 Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı SUNUM İÇERİĞİ

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI Bu program T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilmektedir. T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı bu program kapsamında teknik destek vermektedir.

Detaylı

GİRESUN GIDA TARIM HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

GİRESUN GIDA TARIM HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI 1 Kooperatif Kuruluş İşlemleri 2 Proje Etüdü 3 Yatırım Programı Teklifi 1- Dilekçe, 2- Kimlik Fotokopisi, 3-7 Kurucu Üyeye ait Nüfus Müdürlüğünce teyitli İkametgâh kaydı. 4- Muhtar ve İhtiyar heyeti izin

Detaylı

2015 Yılı Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı. Referans No: KKTC-15-BBYT-01 SIKÇA SORULAN SORULAR 1 (15/07/2015)

2015 Yılı Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı. Referans No: KKTC-15-BBYT-01 SIKÇA SORULAN SORULAR 1 (15/07/2015) 2015 Yılı Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Referans No: KKTC-15-BBYT-01 SIKÇA SORULAN SORULAR 1 (15/07/2015) S1:Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı na tüzel

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR. Uygun Başvuru Sahibi

SIKÇA SORULAN SORULAR. Uygun Başvuru Sahibi Uygun Başvuru Sahibi 1.... kurumu uygun Başvuru Sahibi midir? Uygun Başvuru Sahibi her program için farklılık arz edip ilgili programın Başvuru Rehberi'nde "2.3.1. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Eylül 2012

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Eylül 2012 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Eylül 2012 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI DESTEKLEME PROGRAMI II. TOPLU BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİ YATIRIMLARI

Detaylı

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI 1 2 3 4 MAKiNA imalat MALi DESTEK PROGRAMI 5 Programın Amacı Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı nın genel amacı makina imalat sektöründe ithal edilen ve yüksek katma değerli ürünlerin

Detaylı

Sağlık Sanayi İşbirliği Programı (Sağlık SİP) Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Yatırım Modelleri Daire Başkanlığı 2016 ANKARA

Sağlık Sanayi İşbirliği Programı (Sağlık SİP) Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Yatırım Modelleri Daire Başkanlığı 2016 ANKARA Sağlık Sanayi İşbirliği Programı (Sağlık SİP) Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Yatırım Modelleri Daire Başkanlığı 2016 ANKARA SİP Mevzuat Süreci 663 sayılı KHK; 13 üncü Maddenin 1 inci fıkrasının (f)

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı Gündem Mali Destek Yasal Çerçeve 5449 Sayılı Kanun Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği Destek Yönetim Kılavuzu

Detaylı

ONLİNE BAŞVURU SİSTEMİ (KAYS) ÜZERİNDEN DOLDURULACAKTIR

ONLİNE BAŞVURU SİSTEMİ (KAYS) ÜZERİNDEN DOLDURULACAKTIR T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI GELİŞEN SEKTÖRLERDE REKABETÇİ KOBİ LER MALİ DESTEK PROGRAMI - BÜTÇE Bütçe formları doldurulurken aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmelidir; 1. Bütçeye yazılan tüm

Detaylı

BAŞVURU SÜRECİ ve DEĞERLENDİRME

BAŞVURU SÜRECİ ve DEĞERLENDİRME BAŞVURU SÜRECİ ve DEĞERLENDİRME Başvuru Sahibi Program Özeti İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP Gerçek kişiler hariç tüm işletmeler OSB ler, üniversiteler, araştırma merkezleri/enstitüler,

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

Proje Bütçe Formunun Doldurulması (Ek B)

Proje Bütçe Formunun Doldurulması (Ek B) Proje Bütçe Formunun Doldurulması (Ek B) GÜNDEM Maliyetlerin Uygunluğu Bütçe Formu (EK B) Faaliyet Bütçesi (EK B-1) Beklenen Finansman Kaynakları (EK B-2) Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi (EK B-3) 2 MALĠYETLERĠN

Detaylı

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM)

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler GİRİŞ... 3 GENEL BİLGİLER... 4 YATIRIMCI

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi BÜTÇE 2 Proje Bütçesi Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-2 Beklenen Finansman Kaynakları EK B-3 Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi

Detaylı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Soru 1 Cevap 1 Projelere eş-finansman sağlanması zorunluluğu var mı? Projelere

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş)

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş) FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu (11.05.2018 Tarihli Değişiklik İşlenmiş) KAYS Üzerinden Son Başvuru: 24.12.2018 Saat:23:59 Taahhütname Son Teslim: 31.12.2018 Saat:17:00 FİZİBİLİTE DESTEĞİ AMAÇ

Detaylı

SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME NOTU

SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME NOTU SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME NOTU SözleĢmeye Davet Edilen BaĢvuru Sahiplerinin Dikkatine! 23 Ağustos 2010 1 SÖZLEġMEYE DAVET EDĠLEN BAġVURU SAHĠPLERĠNĠN DĠKKATĠNE! Sözleşmeler, Başvuru Sahiplerine yapılacak

Detaylı

PROGRAMIN DAYANAĞI. yaygınlaştırılması Sebzeciliğin geliştirilmesi Meyve bahçeciliğinin geliştirilmesi

PROGRAMIN DAYANAĞI. yaygınlaştırılması Sebzeciliğin geliştirilmesi Meyve bahçeciliğinin geliştirilmesi PROGRAMIN DAYANAĞI Bu mali destek programı, Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmış olan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Çalışma Programı ile Ajans uzmanlarının il ve ilçe merkezlerinde yapmış

Detaylı

DAKA/2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. BÖLÜM BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU

DAKA/2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. BÖLÜM BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU DAKA/2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. BÖLÜM BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU S.NO SORU CEVAP REFERANS S.8 S.9 Ferdi başvurular uygunmu? KOBİ tanımına girecek işletmeler

Detaylı

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri GENEL ÇALIŞMA DÖNGÜSÜ Bölge Planı Hedef ve Öncelikleri, Katılımcı Stratejik Planlama Anlayışı ULUSAL PLAN VE PROGRAMLAR PLANLAMA ve PROGRAMLAMA Etki Analizi ve

Detaylı

2011 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP DAYANAK

2011 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP DAYANAK 2011 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP DAYANAK 1 Serhat Kalkınma Ajansı nın 2011 yılı Teknik Destek Programı için belirlemiş olduğu öncelikler nelerdir? SERKA

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU DESTEKLENEN İŞLETMELERİN YERİNDE IZLENMESİ-DENETLENMESİ ÖDEMELER VE DİĞER HUSUSLAR Bu denetim

Detaylı

1.3. Başvuru Rehberi. Başvuru Rehberi 2.1.4. Başvuru Rehberi

1.3. Başvuru Rehberi. Başvuru Rehberi 2.1.4. Başvuru Rehberi KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2013 YILI TEKLİF ÇAĞRISI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI GENEL SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM 1 Verilen mali desteklerin niteliği ne olacaktır?

Detaylı

İLTEM Mühendislik Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti.

İLTEM Mühendislik Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. İLTEM Mühendislik Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı Eylül 2017 KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı KOBİGEL Destek Programı kapsamında ekonomimiz açısından kritik öneme

Detaylı

KOSGEB. MÜDÜRLÜĞÜ NE

KOSGEB. MÜDÜRLÜĞÜ NE Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI KOSGEB. MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB

Detaylı

KOSGEB. KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı Bilişim Teknolojileri KOBİ lerinin Geliştirilmesi Çağrısı

KOSGEB. KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı Bilişim Teknolojileri KOBİ lerinin Geliştirilmesi Çağrısı KOSGEB KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı Bilişim Teknolojileri KOBİ lerinin Geliştirilmesi Çağrısı Proje Teklif Çağrısının Adı Amacı Proje Başvuru Tarihleri Bilişim Teknolojileri alanında üretim ve

Detaylı

MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR. TR72/14/KOBİ01 Rekabetçi Üretim Mali Destek Programı

MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR. TR72/14/KOBİ01 Rekabetçi Üretim Mali Destek Programı MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR TR72/14/KOBİ01 Rekabetçi Üretim Mali Destek Programı TR72/14/KOBİ02 İstikrarlı Büyüme Mali Destek Programı S1. Yeni kurulmuş bir firma bu destekten yararlanabilir

Detaylı

2017 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS

2017 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 2017 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 1 Daha önceki Kısmi Hibe Destek Programlarından yararlananlar, 2017 yılı Tarım ve Kırsal

Detaylı

PROJE KAYNAKLARI KAYNAK 5: ANKARA KALKINMA AŞANSI DESTEK PROGRAMLARI 1

PROJE KAYNAKLARI KAYNAK 5: ANKARA KALKINMA AŞANSI DESTEK PROGRAMLARI 1 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü PROJE KAYNAKLARI KAYNAK 5: ANKARA KALKINMA AŞANSI DESTEK PROGRAMLARI 1 Ankara Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan destekler; teknik destek ve

Detaylı

Bu çalışmada güncel Kalkınma Ajansı desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler www.doka.org.tr adresinden alıntıdır.

Bu çalışmada güncel Kalkınma Ajansı desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler www.doka.org.tr adresinden alıntıdır. Bu çalışmada güncel Kalkınma Ajansı desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler www.doka.org.tr adresinden alıntıdır. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı İçindekiler Tablosu Genel Bilgiler...

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 ANA EYLEM 2: YENİLİK ve İYİ UYGULAMALARIN DEĞİŞİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği;

Detaylı

2013 Yılı Mali Destek Programları. T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Proje Uygulama Birimi

2013 Yılı Mali Destek Programları. T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Proje Uygulama Birimi 2013 Yılı Mali Destek Programları T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Proje Uygulama Birimi Temiz Üretim Mali Destek Programı Kar Amacı Güden Kuruluşlar Programın Amacı Temiz Üretim Mali Destek Programı

Detaylı

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU içerik Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Genel Bakış Düzey 2 Bölgeleri ve Kalkınma Ajansları Güney Ege Kalkınma Ajansı Yatırım Destekleme Süreci Ajansın Gelecek

Detaylı

2013 Yılı Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği. T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI Proje Uygulama Birimi Haziran 2013

2013 Yılı Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği. T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI Proje Uygulama Birimi Haziran 2013 2013 Yılı Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI Proje Uygulama Birimi Haziran 2013 1 İçerik Teknik Destek Programı o Amaç ve Öncelikleri o Kimler Başvurabilir

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ VE ORTAKLARIN UYGUNLUĞU

BAŞVURU SAHİBİ VE ORTAKLARIN UYGUNLUĞU 2011 Proje Teklif Çağrısı "Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi" ve "Yenilikçi Uygulamalar" Mali Destek Programları Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları 2 - BAŞVURU SAHİBİ VE ORTAKLARIN UYGUNLUĞU Soru

Detaylı

Bu destek programı KOSGEB tarafından yürütülmektedir.

Bu destek programı KOSGEB tarafından yürütülmektedir. Bu destek programı KOSGEB tarafından yürütülmektedir. TEKNOYATIRIM NEDİR? Öncelikli teknoloji alanlarında yer alan Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün/ürünlerin ticarileştirilmesi,

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

İktisadi Kalkınma (İKAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi

İktisadi Kalkınma (İKAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi İktisadi Kalkınma (İKAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi (Son Güncelleme Tarihi: 27.12.2013) + Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Kooperatifler ve bunların kurmuş olduğu

Detaylı

T.C. İPEKYOLU KALKINMA AJANSI 2015 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARINA İLİŞKİN BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ İLANI

T.C. İPEKYOLU KALKINMA AJANSI 2015 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARINA İLİŞKİN BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ İLANI T.C. İPEKYOLU KALKINMA AJANSI 2015 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARINA İLİŞKİN BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ İLANI T.C. İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) Düzey 2 Bölgesi nde 2015

Detaylı

DAKA /2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.BÖLÜM S.NO SORU CEVAP REFERANS

DAKA /2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.BÖLÜM S.NO SORU CEVAP REFERANS DAKA /2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.BÖLÜM S.NO SORU CEVAP REFERANS S.1 Ferdi başvuru yapılabilir mi? KOBİ tanımına uymaları ve başvuru sahiplerine ilişkin diğer koşulları

Detaylı

İHALEYE DAVET MEKTUBU. Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan KOBI Ürün ve Hizmetlerinin Modernizasyonu projesinin uygulanması çerçevesinde

İHALEYE DAVET MEKTUBU. Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan KOBI Ürün ve Hizmetlerinin Modernizasyonu projesinin uygulanması çerçevesinde İHALEYE DAVET MEKTUBU Sayın Yetkili Satınalma Adı: Yazılım alımı. Satınalma Numarası: 2014/340-774-01 Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan KOBI Ürün ve Hizmetlerinin Modernizasyonu projesinin

Detaylı

T.C. FIRATKALKINMA AJANSI

T.C. FIRATKALKINMA AJANSI T.C. FIRATKALKINMA AJANSI 2013 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI BAŞVURU REHBERİ PROGRAM ÖZETİ ADI AMACI BÜTÇESİ BAŞVURU YERİ DESTEK TUTARI PROJE SÜRESİ UYGUN BAŞVURU SAHİBİ TEKNİK DESTEK Bölgedeki kurum ve

Detaylı

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI Eğitim Yatırımlarında Sağlanan Destekler Bilgi Notu Yatırım Destek Ofisleri 07/01/2013 İçindekiler 1. Tanımlar... 2 2. Destekler... 2 2.1. Öncelikli

Detaylı