ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ MÜFREDAT OLUġTURMA VE DERS AÇMA / ALDIRMA ĠġLEMLERĠ KULLANIM KILAVUZU (05.02.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ MÜFREDAT OLUġTURMA VE DERS AÇMA / ALDIRMA ĠġLEMLERĠ KULLANIM KILAVUZU (05.02."

Transkript

1 ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ MÜFREDAT OLUġTURMA VE DERS AÇMA / ALDIRMA ĠġLEMLERĠ KULLANIM KILAVUZU ( ) Müfredat; Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Dekanlığı/Müdürlüğü tarafından akademik yıl başında kayıt yaptıracak olan öğrencilerin (yatay ve dikey geçişle kayıt yaptıranlar hariç) tabi olacakları/takip edecekleri dersleri belirten ve eğitim-öğretim programının süresine göre (önlisans programları için 4 yarıyıl, lisans programları için en az 8yarıyıl) belirlenen eğitim-öğretim planıdır. ÖSYM tarafından yapılan sınav sonucunda Üniversiteye yerleştirilen öğrenciler, kayıt yaptırdıkları akademik yıl için belirlenmiş olan müfredat programına tabi olarak öğrenimlerini sürdürürler. Örneğin OSYM tarafından yılında Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği II. Öğretim programına yerleştirilen bir öğrenci öğrenimini Makine Mühendisliği II. Öğretim müfredatına tabi olarak sürdürecektir. Yatay veya dikey geçiş yolu ile kayıt yaptıran öğrencilerin müfredatları ise Üniversiteye kayıt yaptırdıkları yıla göre belirlenir. Öğrencinin Bağlı Olduğu Müfredatı Öğrenme Öğrencinin hangi müfredata tabi olduğu Öğrenci üst ana menüsünde yer alan Bilgi Güncelleme (Sicil ĠletiĢim) (26) menüsü aracılığı ile öğrencinin numarası yazılarak ulaşılabilen ve öğrencinin kimlik bilgileri ile okul bilgilerinin görüntülenebildiği ekrandan öğrenilebilmektedir. Örnekte görülen öğrenci yalnızca müfredatında bulunan dersler ve bu müfredat için belirlenmiş kurallardan sorumlu olacak ve ders kayıt işlemlerini bu çerçevede yapabilecektir öğretim yılı müfredatında her hangi bir sebeple yapılması muhtemel değişiklikler hiçbir şekilde bu öğrencinin müfredatını etkilemeyecektir. (Müfredatlarda hangi şartlarda değişiklik yapılacağı ilerleyen bölümlerde anlatılacaktır.) Müfredat OluĢturma Herhangi bir programa müfredat oluşturmak için Akademik Yıl üst ana menüsünde yer alan Yeni Müfredat OluĢturma ve Güncelleme (401) menüsü kullanılarak girilen sayfada birim arama işlemi yapılıp müfredat oluşturulacak birim bulunur. Müfredat; zorunlu ve seçmeli dersler ile varsa staj ve dersle ilgili özel kurallar (ön şartlı ders.. vb) tanımlanılarak oluşturulur. Müfredat oluşturulurken dikkat edilmesi gereken konuların başında müfredat oluģturulacak birim ve müfredatın oluģturulacağı Akademik Yıl yer alır. Bir müfredata birden fazla aynı kriterlere sahip ders eklenemez. Müfredatta yer alması gereken zorunlu dersler belirlenirken, zorunlu ders sekmesi üzerindeyken (+) işareti tıklanarak müfredata eklenmek istenen dersin bulunacağı ekran açılır. Bu ekrana dersin adını yazılarak gelen ders listesinde müfredat için tanımlanacak ders; kredi, teori, pratik, laboratuar.. vb kriterlere göre belirlenerek ders seçim işlemi yapılır.

2 Ders seçimi yapıldığında o derse ait bilgilerin görüntülenebildiği sayfa açılır. Bu sayfada bulunan bilgilerden müfredatın oluşturulduğu birim adı, dersin adı, ders saati (T/U/L) ile ECTS bilgileri değiģtirilemez. Dersin kodu, dersin dönemsel krediye ve ortalamaya etkisinin olup olmadığı (bir dönemsel krediye veya ortalamaya etkisi varsa Var olarak yoksa Yok olarak kaydedilmesi gibi), dersin okutulacağı yıl (sınıf) ve dönem (yarıyıl) bilgileri, dersin zorunlu veya seçmeli olduğu bilgileri tam ve doğru olarak belirlenir. Kaydet butonuna tıklanarak müfredata ders ekleme işlemi başarı ile gerçekleştirilmiş olur. Grup bilgisi, seçmeli ve staj uygulamaları için kullanılan seçenektir. Öğrencilerin belirli bir grup altında ders alabilmeleri burada yapılacak grup uygulaması ile doğrudan bağlantılıdır. Öğrenciler seçmeli derslerin burada belirlenen gruplar altında seçebileceklerdir. Müfredatta yer alması uygun görülen dersler için bu işlemler yapıldıktan sonra ders ilişkileri, ders intibak işlemleri ile müfredat kurallarının oluşturulması gerekmektedir. 1- Ders ĠliĢkisi işleminde derslerin birbiriyle olan ilişkisi tanımlanır. Birlikte alınması zorunlu olan veya olmayan, birbirinin devamı olan, eşdeğer..vb kriterlere göre dersler arasındaki ilişki tanımlanır. Önce Alınması Zorunlu Kuralı; Öğrencinin Mimari Tasarım II dersini alabilmesi için daha önce Mimari Tasarım I dersini alması gerekmektedir. EĢdeğer Ders Kuralı; Müfredatında olan ancak içinde bulunulan yarıyılda açılmayan ders yerine alınabilecek başka bir dersin açılması durumunda kullanılan bir kriterdir. 2- Ders Ġntibak menüsünde müfredatta kredisi veya ismi değişen, ya da kaldırılan veya bölünen dersler için işlem yapılmaktadır. Örneğin öğretim yılı müfredatında Yabancı Dil II dersi 2 kredi olarak okutulurken bu ders yılında 3 kredi olarak belirlenmişse bu ders için öğretim yılı müfredatında intibak işlemi yapılması gerekir. Ders intibak sekmesi aktifken (+) işareti tıklanıp açılan sayfada belirtilen bilgiler tam ve doğru bir şekilde girildikten sonra kaydet butonuna tıklanarak işlem tamamlanır.

3 3- Müfredat Kuralları menüsünde oluşturulacak kurallar ile öğrencinin azami alabileceği maksimum dönemsel kredi yükü ile mezuniyet için gerekli kredi yükü bilgileri tam ve doğru olarak ilgili alana yazılıp kaydedilmelidir. Burada yer alan maksimum dönemsel kredi yükü ilgili programın normal eğitim süresine göre tüm dönemleri kapsayacak şekilde yazılmalıdır. Yani iki yıllık bir önlisans programı için dört, dört yıllık bir lisans programı için sekiz yarıyıllık maksimum kredi yükü ile ilgili değerler mutlaka yazılmalıdır. Bu sayfada yazılı olan bilgiler doğrultusunda öğrencilerin AGNO larına bağlı olarak; Ders alıp, alamayacakları, (AGNO larının iki dönem üst üste 2.00 olmaması durumu) Üst yarıyıldan ders alıp alamayacakları (AGNO larının 2.50 veya daha yukarıda olma durumu) Mezuniyet AGNO sunun kontrolü, Mezuniyet kredi limitinin kontrolü, gibi işlemler buradan takip edilecektir. Dönemsel Maksimum Kredi Yükü; Burada girilen değer müfredattaki o dönemde ders kaydı yaptıracak olan öğrencilerin sorumlu oldukları zorunlu ve seçmeli ders kredileri göz önünde bulundurularak yazılır. Öğrenciler ders alma dönemlerinde burada belirtilen maksimum kredi yükünden fazla ders alamazlar. 1. sınıflar, 1. dönemde toplam 20 kredilik ders alabilirler gibi. Mezuniyet Ġçin Minimum Kredi Yükü: Programdan mezun olabilmek için toplam alınması gereken kredi yükünün belirtildiği menüdür. Son yıl veya yarıyıl da belirlenir. Bu mezuniyet aşamasındaki öğrenciler bir ders alma hakkına sahiptir. Ders Açma ĠĢlemleri Her eğitim-öğretim yarıyıl/yılı başında ilgili birimler tarafından okutulacak olan derslerin açılması gerekmektedir. Ders açılma işlemleri yapılmadığı süre içerisinde ders kayıt işlemleri ve dolayısıyla ders alma işlemleri yapılamaz. Ders açma işlemleri her bir ders için ayrı ayrı yapılıyor olmakla birlikte toplu ders açma işlemi de yapılabilmektedir. Her bir ders için ayrı ayrı ders açma işlemini yapabilmek için Akademik Yıl ana menüsünde yer alan Yeni Ders Aç (397) menüsü, Toplu ders açma işlemini yapabilmek için ise Akademik Yıl ana menüsünde yer alan Toplu Ders Aç (410) menüsü, kullanılarak girilen sayfada birim arama işlemi yapılıp ders açılacak birim bulunur ve ders açma işlemleri yapılabilir.

4 Toplu Ders Aç; Müfredat oluşturma işleminin tam ve doğru olarak yapıldığından emin olunduktan sonra yapılması gereken işlemdir. Birim arama yapılarak açılacak olan bu ekranda öncelikle dikkat edilmesi gereken konu doğru akademik yılı ve doğru dönemi (güz, bahar, yaz gibi) tanımlamış olmaktır. Bu tanımlama bilgileri doğru ise, akademik yıl bilgilerine doğru orantılı olarak dönemler belirlenir. Bahar dönemi için; akademik yılı için 2. dönem akademik yılı için 4. dönem akademik yılı için 6. dönem akademik yılı için 8. dönem Seçilerek Listele butonu tıklanır. Alt kısma sıralanan dersler yeniden gözden geçirilir, bilgilerin doğruluğu teyid edilip, Tümünü Seç butonuna tıklanarak derslerin tümü seçilir. Kaydet butonuna tıklandığında ise seçilen tüm dersler o birim için, içinde bulunulan akademik yılda ve dönemde okutulacak olan derslerin toplu olarak açılması işlemi tamamlanır. Yeni Ders Aç (397) ; Toplu olarak ders açma işlemi yapıldıktan sonra veya dersler tek tek açılmak istendiğinde bu menü kullanılır. Bu menü kullanılarak yapılacak olan ders açma işleminde öncelikle dersin açılacağı sömestre (Güz / Bahar / Yaz) seçilerek aktif hale getirilir. Daha sonra toplu olarak ders açılmamışsa ve dersler tek tek açılacaksa (+) sekmesi tıklanarak açılacak olan ders bulunur ve aşağıda belirtildiği üzere gerekli bilgiler girilerek ders kaydedilir. Toplu olarak yapılan ders açma işlemleri sonucunda bu sayfada yer alan derslere ait bilgilierin sisteme tanıtılabilmesi için o dersin üzerine tıklanarak açılan sayfada o derse ait; ders kodu, ders seviyesi, değerlendirme tipi, kontenjan, dersi veren öğretim elemanı/ları derse ait haftalık ders programı bilgileri ilgili alanlara yazılarak kaydedilebilir. Ders kodu / ġube; Ders tanımlarının tutulduğu tabloda tekilleştirilmeye gidildiği için biriminize uygun kodda dersi bulamayabilirsiniz, açacağınız derse uygun kredide ve isimde ders bulduktan sonra buradan size uygun ders koduyla değiştirebilirsiniz. Dersin Seviyesi; Açılan dersin hazırlık, önlisans, lisans, yükseklisans veya doktora seviyelerinden hangisinde yürütüleceğini belirleyebilirsiniz. Değerlendirme Tipi: a) Bağıl değerlendirme: Eğer derse ait sınavlara bağıl değerlendirme uygulanacaksa seçilmelidir. b) Sabit Aralıklı Değerlendirme: Bağıl değerlendirme değil de notlar belirli aralıklara göre verilecekse seçilmelidir, örneğin yabancı dil derslerinde daha çok uygulanmaktadır. c) Kanaat ile Değerlendirme: Dersin öğreticisi kendi inisiyatifiyle değerlendirme yapacaksa seçilmelidir. d) Toplu Bağıl Değerlendirme: Aynı derse ait ayrı iki sınıf bir arada değerlendirilecekse kullanılmalıdır.

5 Öğretim Elemanları; Dersi veren öğretim görevlisini belirtmek için kullanılır. Buradaki artı işareti tıklanarak öğretim görevli sicil no, adı veya soyadı kriterlerinden birine göre bulunur ve derse öğretim elemanı olarak atanır. Burada dikkat edilmesi gereken Görevi Kısmıdır. Dersi Veren yalnızca bir kişi, asistan birden fazla olabilir. Ders Programı: Dersin hangi sınıfta ve saatte okutulacağı bilgisinin tanımlandığı menüdür. Burada ders programı doğru girilmelidir çünkü ders kayıtları sırasındaki çakışmalar burada girilen bilgilere göre kontrol edilmektedir. Derslik seçildikten sonra dersin yapılacağı saat üzerine gelip işretlerseniz ders o saate ve sınıfa yerleşecektir. Ġç / DıĢ Kontenjan: İç kontenjan kutucuğuna bu dersi açtığınız birimde okuyacak öğrenci sayısı girilecektir. Dış Kontenjan ise başka birimlerden okuyacak toplam öğrenci sayısı girilmektedir. Burada sayıları girdikten sonra birimlere kontenjan verilmesi gerekmektedir. Bunun için sayfanın alt kısmında yer alan kontenjan sekmesi kullanılır. Açtığınız bir derse kontenjan tanımlamazsanız bu ders öğrenciler tarafından ders kayıt ekranında yer almayacaktır. Unutmayınız! Ders Alma Haftasında KarĢılaĢılması Muhtemel Sorunlar Ve Çözümleri Öğrencinin KarĢısına ders gelmiyor? 1- Öğrencinin statüsü devamlı öğrenci statüsü mü? Hayır. Öğrencinin statüsü güncellenmelidir. 2- Ders açılmış mı? Hayır; Ders açılmalıdır. 3- Açılan ders dersi okuyacak olan öğrencilerin kayıt oldukları yılda oluşturulan müfredatta var mı? Hayır; Dersin müfredata eklenmesi gerekmektedir. 4- Ders öğrencinin ders alma ekranında yer alan Dolan Kontenjanlar menüsünde mi? Evet; İlgili derse gidip kontenjanın birime doğru sayıda verilip verilmediğine bakılmalıdır. 5- Açılan ders ile bu yıl dersi okuyacak öğrencilerin müfredatlarındaki dersin kredisi veya adı aynımı? Hayır; O zaman o derste intibak vardır. Bu dönem dersi okuyacak öğrencilerin müfredatlarında bulunan dersin açılan derse intibak işlemi yapılmalıdır. 6- Açılan ders, ders havuzunda aynı kredi ve isimde tek olarak mı bulunuyor? Hayır; Birden fazla aynı isimde ve kredide bulunan derslerin tek ders adı altında birleştirilmesi gerekmektedir. Konunun çözümü için sorumlu kişiye başvurulmalıdır. 7- Ders ön koşullu ders mi? Evet; Ön koşulun müfredata doğru olarak girilip girilmediği kontrol edilmelidir. 8- Derse kontenjan verilmiş mi? Kontenjan verilip verilmediği kontrol edilmelidir.

6 Dönemsel maksimum kredi yükünü aģtınız. 1- Müfredat kurallarında Dönemsel maksimum kredi yükünün doğru girilip girilmediğine bakılmalıdır. Dönemsel Maksimum yükü belirlenirken; müfredattaki tüm zorunlu derslerin kredi yükleri ve alınması gereken seçmeli derslerin kredi yükleri toplanarak yazılır. Öğrencinin dönemine ait dersler gelmiyor; 1- Bilgi güncellemeden öğrencinin dönemine bakınız, dönemi doğru girilmemiştir. Mezuniyet aģamasında ama fazladan bir ders alamıyor; 1- Öğrenci mezuniyet aşamasında değildir. 2- Öğrencinin aldığı toplam kredi ve içinde bulunulan dönemde alacağı kredi toplamıyla mezun olup olamayacağına bakılmalıdır. 3- Mezuniyet için gerekli kredi yükü müfredata doğru girilmemiş olabilir. ÇakıĢma var uyarısı 1- Çakışan derslerin ders programlarının doğru girilip girilmediğinin kontrolü yapılmalıdır.

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU MÜFREDAT OLUġTURMA VE DERS AÇMA/ALDIRMA ĠġLEMLERĠ KULLANIM KILAVUZU (08.01.2010)

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU MÜFREDAT OLUġTURMA VE DERS AÇMA/ALDIRMA ĠġLEMLERĠ KULLANIM KILAVUZU (08.01.2010) ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU MÜFREDAT OLUġTURMA VE DERS AÇMA/ALDIRMA ĠġLEMLERĠ KULLANIM KILAVUZU (08.01.2010) Müfredat; Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Dekanlığı/Müdürlüğü tarafından

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ NDE Ders Açma İşlemi. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Aralık 2016 Ankara

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ NDE Ders Açma İşlemi. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Aralık 2016 Ankara ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ NDE Ders Açma İşlemi Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Aralık 2016 Ankara DERS AÇMA http://obs.ankara.edu.tr Bir dersin açılabilmesi için öncelikle dersin ders havuzuna tanımlanması

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PLANLARININ OLUŞTURULMASI VE DERS DEĞİŞİKLİK FORMU KULLANIM KILAVUZU MAYIS 2017, ISPARTA

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PLANLARININ OLUŞTURULMASI VE DERS DEĞİŞİKLİK FORMU KULLANIM KILAVUZU MAYIS 2017, ISPARTA T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PLANLARININ OLUŞTURULMASI VE DERS DEĞİŞİKLİK FORMU KULLANIM KILAVUZU MAYIS 2017, ISPARTA 1 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. YENİ DERS AÇMA... 4 3. DERS DEĞİŞİKLİKLERİ...

Detaylı

Ankara Üniversitesi Ön Lisan/Lisans Ders Tanımlama Kılavuzu

Ankara Üniversitesi Ön Lisan/Lisans Ders Tanımlama Kılavuzu Ankara Üniversitesi Ön Lisan/Lisans Ders Tanımlama Kılavuzu Ön Lisans/Lisans programları için programda verilen derslerin üniversite ders havuzuna tanımlanma işlemi ile ders havuzuna girilen dersin müfredata

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır? DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI... 3 1.1.Ders Bilgileri... 5 1.1.1.Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?... 6 1.2.Ders Öğrenci Listeleri... 13 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Ders açma işlemleri

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Bütünleme not girişi eklendi

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Bütünleme not girişi eklendi BÖLÜM REHBERĠ Sayfa: 1/11 Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No 4 3.4. 05.04.2013 Bütünleme not girişi eklendi KAPSAM: Öğrenci ĠĢleri Daire BaĢkanlığı Akademik Birimler SÜREÇ: ÖĠ-SP02 DÖNEM DERS

Detaylı

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ İçindekiler 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.1.YENİ DERS AÇMA NASIL YAPILIR?... 3 2.ÖĞRENCİ DERS YÖNETİMİ EKRANINDA ÖĞRENCİNİN ÜZERİNE DERS NASIL EKLENİR?... 9 2.1.YENİ DERS EKLEME... 11 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

Detaylı

2. Sisteme ilk kez giriģ yapacak olan öğrenciler Öğrenci ġifre OluĢturma bölümünden Ģifrelerini oluģturup sisteme giriģ yapabileceklerdir.

2. Sisteme ilk kez giriģ yapacak olan öğrenciler Öğrenci ġifre OluĢturma bölümünden Ģifrelerini oluģturup sisteme giriģ yapabileceklerdir. ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ OTOMASYON SĠSTEMĠ ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU 1. Nokta Otomasyon Sistemine giriş adresi http://194.27.49.27/noktaerzurum 2. Sisteme ilk kez giriģ yapacak olan öğrenciler Öğrenci ġifre

Detaylı

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI PERSONELĠ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010)

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI PERSONELĠ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI PERSONELĠ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri,

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik etkinlikler

Detaylı

MÜFREDAT DÜZENLEME İŞLEMLERİ GRUPLANDIRMA İŞLEMLERİ

MÜFREDAT DÜZENLEME İŞLEMLERİ GRUPLANDIRMA İŞLEMLERİ MÜFREDAT DÜZENLEME İŞLEMLERİ GRUPLANDIRMA İŞLEMLERİ 1. Müfredat derslerine öncelikle ekle ye basılarak Grup dersi ile ilgili gerekli bilgiler yazılır ve Bu Ders Grup Dersidir tıklanarak kaydedilir. 1 2.

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz ÖĞRETİM PLANI... 2 1. Yeni Öğretim Planı Tanımlama... 2 2. Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme... 3 3. Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz Dersi Ekleme... 4 4. Ders İşlemleri... 6 4.1.Düzenleme...

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ Ders bazında yoklama girişi yapılmak istenir ise Öğretim Elemanı Danışmanlık İşlemleri sayfasına girilerek hafta hafta devamsızlık girişi yapılabilir. Derslerin tamamı

Detaylı

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ DERS AÇMA İŞLEMLERİ: 2010/2011 ders listesinden önceki ders listelerine tabii olan öğrenciler için ders açma işlemleri (İdari Personel Girişi Bölüm İşlemleri)

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler:

1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler: 1 1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler: Öğrenci Bilgi Sistemine http://obs.ankara.edu.tr:90 adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Kullanıcı adı okul numarasıdır. 2 Sistemde,

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM

BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM Fakülte/Bölüm/Program tanıtım ekranı Üniversite de var olan programların tanıtım bilgileri girişinin yapıldığı ekrandır. Herhangi

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

Ankara Üniversitesi Lisansüstü Ders Tanımlama Kılavuzu

Ankara Üniversitesi Lisansüstü Ders Tanımlama Kılavuzu Ankara Üniversitesi Lisansüstü Ders Tanımlama Kılavuzu Programların verdiği derslerin sisteme girilebilmesi için üç aşama bulunmaktadır. Bu aşamalar aşağıdaki gibidir. 1) Programda verilen derslerin üniversite

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DERS KAYIT İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2017-2018 eğitim öğretim yılı Yaz öğretimi ders

Detaylı

SLCM Program Müfredatlarının (Gereksinim Kataloğu) yaratılması

SLCM Program Müfredatlarının (Gereksinim Kataloğu) yaratılması SLCM Program Müfredatlarının (Gereksinim Kataloğu) yaratılması Müfredat yaratma işlemleri ZHER_P011 komutu ile gerçekleştirilir. Müfredat tanımlama işlemlerini doğru bir şekilde gerçekleştirmek için 2

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN SİSTEME GİRİŞ...2 B) DİĞER ADAYLAR İÇİN SİSTEME GİRİŞ...3 C) LİSANSÜSTÜ

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERS KAYIT KILAVUZU

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERS KAYIT KILAVUZU KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERS KAYIT KILAVUZU DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; Üniversitemize ve Fakültemize Hoşgeldiniz!

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ECTS YÖNETİM PANELİ KULLANIM KILAVUZU

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ECTS YÖNETİM PANELİ KULLANIM KILAVUZU 1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ECTS YÖNETİM PANELİ KULLANIM KILAVUZU 1. BİRİM İŞLEMLERİ... 2 1.1 BİRİM (FAKÜLTE, YÜKSEKOKUL, ENSTİTÜ, MESLEK YÜKSEKOKULU) ÖĞRENİM ÇIKTILARININ EKLENMESİ... 2 1.2 BİRİM

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRETİM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU (30.01.2010)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRETİM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU (30.01.2010) ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRETİM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU (30.01.2010) Değerli Öğretim Elemanları, Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otmasyn sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri,

Detaylı

2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU

2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU 2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. Sisteme Giriş... 3 2. Mükellef Seçimi... 3 3. Beyanname Oluşturma Ekranına Geçiş... 4 4. Hesap

Detaylı

LİSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU A) Ders İzleme Formu (Syllabus) Giriş İşlemleri

LİSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU A) Ders İzleme Formu (Syllabus) Giriş İşlemleri LİSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU A) Ders İzleme Formu (Syllabus) Giriş İşlemleri İlgili eğitim-öğretim yılı başında, öğrencilere ilan edilen yıl içinin ortalamaya katkı oranı ve değerlendirme sistemi,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 C) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ. 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari hesap, Stok, Hizmet, Kasa, Banka, Vergi, Döviz, Çek&Senet vb. master tanımlarda yeni kayıt girişi, değişiklik, izleme, silme ve kopya oluşturma ekranları kod tanım ekranı olarak adlandırılır. Kod

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ.. 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü...

Detaylı

OTOMASYON ÜZERİNDE YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ DÜZENLENMESİ

OTOMASYON ÜZERİNDE YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ DÜZENLENMESİ OTOMASYON ÜZERİNDE YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ DÜZENLENMESİ Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği nin ; ara sınavlarla ilgili 15. Maddesine göre bir dersin

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI Eylül 2018-1 - 12.09.2018 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 3 2.1. Öğrenci

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Tanımlama Yaz öğretiminde açılacak dersler; enstitülerde anabilim dalının olumlu görüşü üzerine, fakülte, konservatuar ve yüksekokullarda ise ilgili birim

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. ECTS Info Pack. ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı YAZILIM-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. ECTS Info Pack. ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı YAZILIM-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ ECTS Info Pack ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları YAZILIM-WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ. 2 1.1. AKSİS BAŞVURU ADRESİNDEN BAŞVURU SİSTEMİNE

Detaylı

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI Ağustos 2017-1 - 24.08.2017 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 3 2.1. Öğrenci

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Yaz Okulu Ders Açma

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Yaz Okulu Ders Açma Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Yaz Okulu Ders Açma Yaz öğretiminin amacı; güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili içerisinde uygulanmak suretiyle Üniversitenin öğretim imkânlarının

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI MUTEMET KULLANIM KLAVUZU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI MUTEMET KULLANIM KLAVUZU GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI MUTEMET KULLANIM KLAVUZU NİSAN 2011 1 GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilen ve

Detaylı

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ)

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) UYGULAMA KILAVUZU (VERSİYON-2) PERSONEL YAZILIM VE

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU 1. Sisteme Giriş http://uis.agu.edu.tr/ adresinden login ekranından kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz (Resim 1) Sisteme daha önce grimemiş

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI MÜFREDAT HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI MÜFREDAT HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. BAYBURT ÜNİERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI MÜFREDAT HAZIRLAMA E UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE - Bu yönerge, Üniversite bünyesinde yer alan ön

Detaylı

1. PROGRAM TANIMLARI VE ÇIKTILARI

1. PROGRAM TANIMLARI VE ÇIKTILARI 1. PROGRAM TANIMLARI VE ÇIKTILARI Bologna sürecine uyum çalışmaları kapsamında ön lisanstan doktoraya kadar her düzeydeki diploma programı için öncelikle; Üniversitenin misyon, vizyon ve hedefleri ile

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI Ocak 2014-1 - 30.01.2014 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 3 2.1. Öğrenci

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01)

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu (İŞMYO)

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt yapabilecekleri linkin duyurusunu yapmanız

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

Bahar Dönemi. I. ve II. Öğretim Lisans Pogramları Ders Yazılım Klavuzu

Bahar Dönemi. I. ve II. Öğretim Lisans Pogramları Ders Yazılım Klavuzu 2018-2019 Bahar Dönemi I. ve II. Öğretim Lisans Pogramları Ders Yazılım Klavuzu Ders yazılımları sırasında öğrencilerimizin sorun yaşamaması ve yaşanabilecek sorunları minimum düzeye indirebilmek için

Detaylı

UBS DERS PLANI HAZIRLAMA KILAVUZU

UBS DERS PLANI HAZIRLAMA KILAVUZU UBS DERS PLANI HAZIRLAMA KILAVUZU Bu kılavuz her eğitim-öğretim yılı başlamadan önce ders planlarının nasıl güncelleneceği konusunda yardımcı olmak için hazırlanmıştır. Ders planlarının bilgi sistemine

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ 1.Giriş: İstanbul Üniversitesi AKSİS (Akademik Kayıt Sistemi ) ne http://aksis.istanbul.edu.tr adresinden giriş yapılır.

Detaylı

BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS SİSTEMİ

BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS SİSTEMİ BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS SİSTEMİ 1 ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ UYGULAMA SÜRECI Bu doküman, USD uygulamasının temel özelliklerini USD havuzunun müfredatlara adaptasyonunu ve Ders açma sürecini

Detaylı

15/2/2017 Senato Kararı 2017/ T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI MÜFREDAT HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ

15/2/2017 Senato Kararı 2017/ T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI MÜFREDAT HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ //07 Senato Kararı 07/7-0 T.C. BAYBURT ÜNİERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI MÜFREDAT HAZIRLAMA E UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE - Bu yönerge, Üniversite

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ KURULUŞ BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Sistemi Uygulaması (Mersis) üzerinden Sistem kullanıcıları; Kuruluş Başvurusu Değişiklik Başvurusu

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Avrasya Üniversitesi nde uygulanan Yaz Öğretimi ne ilişkin esasları düzenlemektir.

Detaylı

Mustafa Kemal Üniversitesi

Mustafa Kemal Üniversitesi ÖSYM Kayıt Süreci Yeni kazanan öğrencilerin otomasyon üzerinde aktarılmadan önce aşağıdaki işlem adımlarının Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından tamamlanması ve kontrol edilmesi gerekmektedir. 1.

Detaylı

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak;

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve sayıların

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2018-2019 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

Ders Teklifi... 3-8. Alanımdaki Dersler(Alan Koordinatörü)... 8-11. Koordinatörlüğümdeki Dersler(Ders Koordinatörü)... 12-13

Ders Teklifi... 3-8. Alanımdaki Dersler(Alan Koordinatörü)... 8-11. Koordinatörlüğümdeki Dersler(Ders Koordinatörü)... 12-13 İçindekiler Ders Teklifi... 3-8 Alanımdaki Dersler(Alan Koordinatörü)... 8-11 Koordinatörlüğümdeki Dersler(Ders Koordinatörü)... 12-13 Koordinatörlüğümdeki Programlar (Program Koordinatörü)... 13-17 Müfredat

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Öğrenci login sayfası 4 menüden oluşmaktadır. Genel duyurular ve gelen mesajlar takip edilebilir. 1- Alınan dersler, 2- Transkript, 3- Alınan dersler, 4- Sınav takvimi, 5-Ders

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Önlisans / Lisans öğrencileri için 5-9 Eylül 2016 tarihleri

Detaylı

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bağlı fakülte (Tıp Fakültesi

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU NİSAN 2011 GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilen ve Mühendislik

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kafkas Üniversitesinde uygulanacak yaz dönemi eğitim-öğretimine ilişkin

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI Üniversitemiz ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 6. Maddesinde öğrenci

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

obs.mku.edu.tr/oibs/bologna

obs.mku.edu.tr/oibs/bologna obs.mku.edu.tr/oibs/bologna Akademik birim seçilmeli (Önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora) Fakülteye bağlı programları listelemek için yeşil artı butona tıklanmalı 1 S a y f a Fakülteye bağlı program

Detaylı

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi EKİM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FĠHRĠST 1. Bölüm : Vekalet Ġşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi Giriş Formu 1.2. Personel

Detaylı

EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Akademik Kullanıcı İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018

EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Akademik Kullanıcı İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Akademik Kullanıcı İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 1 Sisteme İlk Giriş ve Şifre Belirleme Kullanıcılar sisteme ilk kez giriş yapacakları zaman giriş ekranındaki

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma Yaz öğretiminde açılacak dersler; enstitülerde anabilim dalının olumlu görüşü üzerine, fakülte, konservatuar ve yüksekokullarda

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRETİM PLANI TEKLİF İŞLEMLERİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRETİM PLANI TEKLİF İŞLEMLERİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRETİM PLANI TEKLİF İŞLEMLERİ ÖĞRETİM PLANI TEKLİF SÜRECİ ANABİLİM DALI DERS TEKLİFLERİNİN HAZIRLANMASI DERS TEKLİFLERİNİN ORACLE SİSTEMİNE GİRİŞİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEMLERİN KONTROL LİSTESİ Değişiklik Numarası: 2.2 01/01/2012 İÇİNDEKİLER 1 1 VEZNE PROGRAMINDA YAPILACAK... 3 2 YEVMİYE SIFIRLAMASI YAPILMADAN ÖNCE ALINMASI GEREKEN RAPOR LİSTESİ... 8 1 Bu doküman, Bilgi

Detaylı

ÇÜBİS ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMİ

ÇÜBİS ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMİ ÇÜBİS ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMİ D E R S K AY I T L A R I B İ LG İ L E N D İ R M E S U N U M U ( 2 0 1 6-09- 19) İçindekiler Ders Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır? Temel Kurallar Uyarı Ekranları Sorunlar

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel 2003 yolu izlenerek Excel programı

Detaylı