FUE YÖNTEMİ İLE MAKUL FİYATLARA MÜKEMMEL SAÇLAR VE DOĞAL SONUÇLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FUE YÖNTEMİ İLE MAKUL FİYATLARA MÜKEMMEL SAÇLAR VE DOĞAL SONUÇLAR"

Transkript

1 FUE YÖNTEMİ İLE MAKUL FİYATLARA MÜKEMMEL SAÇLAR VE DOĞAL SONUÇLAR

2 Hakkımızda Songül Alcı, 2001 yılında saç ekimine başladı yılında mikromotor ile FUE yi ilk uygulayanlardan biri oldu. Saç ekiminde kullanılan cihazların üretimine katkı sağladı yılından bu yana Göztepe ve Bahçelievler Medikalpark Saç Ekim ünitelerinin kurucu yöneticiliğini yapmaktadır. Songül Alcı 15 seneyi aşkın tecrübesi ile Türkiye de saç ekimi konusunda öncüdür, dünya ile aynı anda en güncel teknikleri uygulamakta ve sektöre katma değer sağlamaktadır. Yurtdışından gelen hastalar ile Türkiye de tıp turizmine farklı bir bakış açısı kazandırmıştır. Songül Alcı, kliniğinde uzman kadrosu ile yerli ve yabancı misafirlerine güzel bir Türkiye deneyimi yaşatırken, tedavi süreçlerinde de mutlu misafirler ile sorunsuz tedavi felsefesini benimsemiştir. Misyonumuz Globaldeki varlığımızı kaliteli bir şekilde sürdürmek, Misafirlerimize en uygun tedavi yöntemini belirleyerek kaliteli sonuçlar almalarını sağlamak, Misafirlerimizin ihtiyaçlarını en uygun şekilde tespit edip beklentilerini tam olarak karşılamak ve yaşam kalitelerini arttırmaktır. Vizyonumuz Kaliteli saç ekimi hizmetini topluma ulaştırarak, güvenilir bir sağlık merkezi olmayı öngörüyoruz. Medical Park Göztepe Hastanesi 293 hasta yatağı, 9 ameliyathanesi, 64 yoğun bakım yatağı, 150'den fazla doktoru ve 1.000'e yakın çalışanıyla hizmet veren Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Türkiye'nin yanı sıra,yurt dışından gelen hastalara da uluslararası standartlarda modern sağlık hizmeti sunuyor. Kanserden genetiğe, tüp bebekten saç nakline, kalp cerrahisinden estetik cerrahiye kadar pek çok alanda önemli başarılara imza atan kompleksin 100'den fazla yerli ve yabancı sigorta şirketiyle özel anlaşması bulunuyor. Kanser Hastanesinde Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Kanser Cerrahisi, Genetik, Tamamlayıcı Tıp, Psikoloji, Beslenme ve Diyet gibi kanser tedavisinde ihtiyaç duyulabilecek tüm alanlar aynı çatı altında toplanıyor ve hastaların teşhis ve tedavileri için Genel Hastaneden de her türlü konsültasyon imkanı sağlanıyor. Diş Hastanesinde ise; endodontiden en ağır çene cerrahisi girişimlerine kadar, ağız ve diş sağlığı ile ilgili tüm alanlarda, hizmetler veriliyor. JCI akreditasyonuna sahip olan Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi, Türkiye'nin en önemli sağlık yatırımlarından biri olmanın yanı sıra, dünya standartlarında bir hastane olarak grubun "Herkes İçin Sağlık" sloganını gururla söylemeye devam ediyor.

3 Songül Alcı, MBA Songül Alcı Göztepe Medical Park Saç Ekimi Ünitesi başta olmak üzere Antalya Medical Park, Gaziantep Medical Park ve Elazığ Medical Park Saç Ekimi Merkezlerinin de kuruculuğunu yapmıştır. Halen Göztepe Medical Park Saç Ekimi Merkezinin yöneticiliğini yapmaktadır. Songül Alcı, aynı zamanda Turkey Hair Transplant ın beynidir ve uzun seneler boyunca farklı şehirlerde plastik cerrahi ve saç ekimi kliniklerinin kurucu yöneticiliğini yapmıştır. Kendisi 2006 da micro-motor tekniği ile FUE yöntemini ilk uygulayanlardan biri olmuştur. Songül Alcı mutlu bir evliliğe, Demirhan ve Elifnaz isminde iki çocuğa sahiptir.

4 Fue Yöntemiyle Saç Ekimi Saç köklerinin hiçbir şekilde kesi izi olmadan, dikiş kullanmadan mm çapında özel uçlara sahip mikromotor ile tek tek birli, ikili, üçlü foliküler üniteler şeklinde saçlı deriden çıkarılması işlemidir.saç ekiminde kullanılan tek kök çıkarma yöntemidir. İki kulak arasındaki verici alan dediğimiz bölgede yeterli miktarda saçı olan sağlıklı erişkin bireyler saç ekimi için uygun aday sayılır. Foliküler üniteler (greftler) saçlı derinin arka ve yan bölümlerinden çıkarılarak, saçlanması istenilen bölgeye nakledilir. Doğal görünüm, saç sıklığı ve verici alanın zarar görmemesi için işlemin uzman bir ekip tarafından desteklenmesi de vazgeçilmezdir. FUE tekniğinde bir seansta yaklaşık greft yanı saç teli nakledilebilmektedir. Başlangıçta 3-4 gün gibi uzun vakitlerin ayrıldığı, motorsuz mikro aletlerin kullanıldığı, hergün yaklaşık 8 saatte ancak greft nakledilebilen FUE yönteminde, bugün kullanılan mikromotor sistemiyle bir gün içerisinde 2-3 saatte yüksek sayılarda greft alınabilmektedir. Lokal anestezi altında,kişinin saçları kısa kesilerek yapılan ve 7 ile 9 saat süren bir operasyondur. İlk aşamada saç kökleri toplanır, daha sonra toplanan kökleri yerleştirmek için kanal açılır ve son olarak köklerin tek tek ekim işlemi gerçekleştirilir. Ensenin üst bölümü ve iki kulak arası mesafedekı saçlar testesteron hormonuna duyarsız olduğunda dökülmezler ve saç naklinde bu saçlar kullanıldığından ekim sonrası ortamda testesteron bulunmasına rağmen dökülmezler. Saç nakli için bir yaş sınırı yoktur. Kişi saç dökülme alanı ve verici alan uygun ise her yaşta saç ektirebilir. Saç nakline en uygun zaman kişinin estetik olarak kaygısının ortaya çıktığı zamandır. Yılın her ayı saç ekimi için uygun zamandır. Uzmanlar ciltteki hızlı yenilenme ve daha hızlı uzama nedenli yaz mevsiminde saç ekimini özellikle tavsiye eder. Saç ekimi girişimi sonrasında ekim bölgesinde ve saç alım bölgesinde ince kabuklanmalar oluşur. Bu kabuklar, saçlar her gün yıkandığında baştan kepek gibi dökülerek yaklaşık 7-10 gün sonra tamamen kaybolurlar. Hasta, bu dönemde şapka takarak günlük hayatına devam edebilir ve çalışmasında sorun yoktur. Saç ekimi işleminden sonra saçlar ilk üç ay içerisinde çıkmaya başlar. Saç naklinden 9 ay / 1 yıl sonra amaçlanan son görünüme ulaşılır. Unutmayalım ki; Ekilen saçların sıklığı saç ekimi operasyonunun sonucunun doğal yapmaya yetmez. Daha sık saç, daha doğal bir sonuç anlamına gelmez. Önemli olan var olan saç miktarının açık alana doğru dağıtılmasıdır.alınan greft sayısı açık alanımızı kapatmaya yetmese bile dogru dagıtımla küçük dokunuşlarla kişiyi değiştirmek saçlı göstermek mümkündür. Saç ekimi sonucunun doğal gözükmesinin ikinci önemli şartı, alınan köklerin yeni yerlerine doğru açıyla yerleştirilmesidir. Bu açılandırma işlemi yapan kişinin tecrübesi kullandığı aletin gelişmişliği ve yine her hastada farklı seçilmesi gereken kanal çapı ile alakalıdır.

5 Traşsız Saç Ekimi Saç kesmeden saç ekimi mümkündür. Klasik FUE yöntemiyle arasındaki tek fark saçların traş edilmeden yapılmasıdır. Bu yol uygun olan her kişide kullanılabilir. Saçlar iki kulak arası mesafeden 1 cm lik şeritler halinde kısaltılır.saçın uzun kalan bölümleri bu kısaltılmış bölümleri hemen kapatır.bu yöntemde anlaşıldığı üzere donör alanın belli kısımlarında çalışılır.bu durumda yüksek greft sayıları yoktur elimizde,greft aralığı aralığıdır. Büyük açıklıklarda saç kesmeden saç ekimi istediğimizde seans sayısı artar,tek seansta sorunumuzun tamamının çözülemeyecği bilinmelidir. Bu yöntem çoğunlukla ; -Küçük ekim alanları, -Yara izleri kapatma, -Kaş ekimleri, -Bayan saç ekimlerinde uygundur. İş hayatına,sosyal hayata etkisi olmayan bir işlem olarak kullanılabilir.girişimin anlaşılması zor olduğundan kişiler işlem sonrası süreci daha konforlu geçirmektedir.

6 Sakal Bıyık Ekimi Erkekler için sağlıklı saçlar ne kadar önemliyse, saç ve bıyık da özgüven ve dış görünüm açısından büyük önem taşıyabiliyor. Sakalın yoğunluğu, dokusu ve kıl kalitesi tamamen genlerin kontrolü altında bulunur. Saçsız bölgelerde yeni saç çıkarmanın kozmetik ya da ilaç yoluyla bir tedavisi henüz yoktur. Bu durum sakal ve bıyık içinde geçerlidir. Bunun için çözüm sakal ekimi ve bıyık ekimidir. Sakal ve bıyık kaybı bağışıklık sistemi hastalıkları kadar cilt hastalıklarına bağlı da oluşabilir. Bunların dışında en ağır tabloyu hormonal dengesizlikler oluşturabilir. Erkeklerde erkeklik hormonu testosteron eşik seviyenin altına düştüğünde kontrol edilmelidir. Alopeciaareta'( Sakal Kıran ) adlı hastalıkta da sakal dökülmesi gerçekleşebiliyor. Sakal ekimi ve bıyık ekimi hormonların bazal seviyeye yerleştiği yaşlarından itibaren yapılabilir. Favorilerini uzatmak isteyen, iki günlük sakal görüntüsünü seven ancak sakal telleri düzensiz veya eksik çıkan erkekler için bu işlem tercih edilir. Sakal ekimi ve bıyık ekimi hiç sakalı olmayanlara olduğu gibi sakalında parça parça kılsız bölgeleri olan sağlıklı tüm erkeklere uygulanabilir. Yara izi olan bölgeye ekim yapmak da mümkündür. Saç kılı olan herkese sakal-bıyık ekimi yapılabilir.iki kulak arasındaki ensenin hemen üstündeki ince telli bölge veya kulak üstlerinden saç kökleri alınarak operasyon gerçekleştirilir. Aynen saç ekiminde olduğu gibi sakal ve bıyık ekiminde saç tıraşını kabul edenlere FUE, saçını sıfır tıraş etmek istemeyenlere saç kesmeden ama daha az greft sayısı ile sakal ekimi yapılabiir.seyrek sakallı kişilerde traşsız sakal ekimi uygulanabilir. Ekim günü kırmızı kabuklar halinde iyileşen cilt bir hafta sonra hiç bir iz kalmadan eski görüntüsüne kavuşur. Yüz kılı ekiminden sonra aynı saçta olduğu gibi hiçbir ciddi ağrı ya da acı oluşmaması beklenir. Girişimden yaklaşık sekiz ila on hafta sonra sonuç kendini göstermeye başlar. Sakal ve bıyık bölgesine ekilen saç telini, yani var olan sakal ve saç kılını bir birinden ayırmak mümkün olmaz.sonuç son derece doğaldır fark edilmez.

7 Kaş Ekimi Güzellik ve estetik düşünüldüğünde kaşlarımızın yüz ifademizde en etkileyici unsur olduğunu biliyoruz. Kaş seyreldiğinde ve yok olduğunda kişinin yüz ifadesinde değişiklikler olduğunu bilmekteyiz. Bu uğurda yaptırdığımız kaş kontürü ve kalıcı makyaj uygulamaları kaşların hızlı bir şekilde ve geri dönüşümsüz dökülmesini sağlamaktadır. Elbette genetik faktörler,travmalar, tıbbı bazı nedenler de kaşların yok olmasına neden olmaktadır.. Tıbbi nedenlerle veya yanlış alınma sonucu kaşları azalanlarda, ince kaş yapısı olanlarda ve kaş şeklinden memnun olmayanlarda kaş ekimi yapılabilir Kaş ekiminde, saç ekimi işleminde olduğu gibi kişinin iki kulak arası ensenin üst bölümü mesafeden saçların tamamı kesilmeden,saçların bir bölümü kısaltılarak saç kökleri mikromotor yardımıyla tek tek alınır,özel islemden gecirildikten extra inceltilmiş olarak kişinin kaş açıklığı olan alana yerleştirilir. Bu işlem 2-4 saat kadar sürer. Kaş Ekimi yapılan bölgede uygulama sonrasında bir hafta boyunca hafif kabuklanma ve kızarıklık ve şişlik meydana gelir. Nakil yapılan alan, bir hafta sonunda iyileşir. Ekilen kaşların tamamen uzaması üç ila sekiz ay kadar sürer. Çoğunlukla ikinci bir girişim gerekmese de, sekizinciı ayın sonunda gelişimin değerlendirilmesi ve gerekirse ikinci bir seansla istenen sonuca ulaşılması hedeflenir.

8 P.R.P Tedavisi Dünyada giderek yaygınlaşan PRP yöntemi seyrekleşen,incelmiş saçlarınıza yeniden hayat veriyor. PRP (Platelet Rich Plazma) yöntemi, modern tıbbın gelişmesinde önemli yeri olan bir tedavi yöntemidir.saç dökülmesi,deri tabakasının gençleştirilmesi,yenilenmesi,yaraların iyileşmesi,akne izlerinin tedavisi gibi alanlarda uygulanan alternatif bir tedavi yöntemidir. PRP tedavisi,dokuların iyileşmesinde ve kanın pıhtılaşmasında önemli rolü olan ve adına trombosit denilen kan hücresinden zengin plazmaların cilt ve cilt altına enjeksiyon edilerek yapılması işlemidir. PRP ile,zayıflayan veya ölmeye başlayan saç köklerinin,tüy haline gelmiş saç tellerinin canlandırılması ve eski sağlığına kavuşturulması hedeflenir. PRP maddesi,hastanın kendi vücudundan alınan 30 cc gibi az bir miktar kanın santrifüje edilerek kırmızı kan hücrelerindenayrılır.özel işlemle elde edilen plazmada akyuvarlar, pıhtılaşma faktörleri ve büyüme faktörleri (PGF) bulunuyor. Plazma kısmı özel işleme tabi tutularak seyrelmiş ya da saçsız bölgeye mezoterapi ve napaj yöntemiyle enjekte ediliyor. Bu yöntemde büyüme faktörü kök hücrelerinin göçünü ve çoğalmalarını tetikliyor. Bu sayede dokuda / saçlarda yenilenme süreci başlamış oluyor. Kadın ve erkekteki tüm saç dökülme tiplerine (androgenetik alopesi,hormonal,alopesi areata yani saçkıran,kronik şeker, troit hastalıklarına bağlı dökülmeler,protein,demir eksikliğine bağlı, ilaçlara bağlı dökülmeler dahil..) uygulanabiliyor.

9 Mezoterapi Saç mezoterapisi tüm dünyada, saç dökülmesini durdurmak, var olan saçın kalitesini arttırmak ve cilt altında kalmış saç köklerini aktif hale getirerek canlanmasını sağlamak amaçlı saçlı deriye uygulanan bir tedavi yöntemidir.kullanılan ilaç karışımları saç için gerekli vitaminler,mineraller ve oligoelementlerden oluşur. Öncelikle saç dökülme nedeni belirlenerek kişiye uygun seçilen ilaç karışımları, küçük dozlarda özel iğneler yardımıyla saç köklerine verilir. Bu yöntemin diğer ilaç tedavilerine göre üstünlüğü; cilt altında kılcal damar uçlarına direkt uygulandığından hızla etkisini göstermesidir. Bu uygulamayla saç köklerinin beslenmesi sağlanır ve saç köklerine kanlanma arttırılarak saçlar canlanır. Saç mezoterapisi,erkeklerde ve kadınlarda, Saç nakli sonrası yeni saçların cıkmasını hızlandırmak, Mevcut saçlardakı dökülmeyi yavaşlatmak, Cilt altında kalmış uyuyan kökleri canlandırmak, Minyatürleşmiş saçları kalınlaştırmak şeklinde etkilidir. Saçlarda etkisini göstermesi kişiye göre değişmektedir.bazı kişilerde 2 seans sonrası bazı kişlerde altıncı seans sonrası etki görülebilmektedir.erkek tipi dökülmeler genellikle genetik faktörlere bağlı oldugundan dökülmenin belirli aşamalarında yapmak uygundur. Kadın tipi dökülmelerde kalıcı etkıye sahıptır.belirlenen seanslar halınde 6-8 kez uygulanır. Seans süresı 15 dk. dır.işlem sırasında acı hissedilmez. Mezoterapi, cildin orta tabakasına uygulanan bir tedavi yöntemidir. Saç mezoterapisi ise, saçın ihtiyacı olan vitaminlerin (mineral, protein vs.) saçlı deri içine çok ince iğnelerle enjekte edilmesidir. Özellikle kadınlarda cilt altından yüzeye çıkamayan saçların çıkışı sağlanır. Kişinin kendi mevcut saçları daha sağlıklı bir görünüme kavuşmuş olur. Saçın ihtiyacına göre haftada bir veya iki seans uygulanabilmektedir. 6 ila 10 seans sonrasında saçlardaki dökülme durmuş olur. Bu yöntem kliniğimizde hem erkeklere hem kadınlara uygulanmaktadır. Androjenik alopesi mezoterapinin klasik ve iyi bilinen bir endikasyonudur. Mezoterapi dökülmeyi iyileştirmek ve kontrol altına almak için ek bir yöntemdir. Sonuçlar yüz güldürücü ve kalıcıdır. Mezoterapi, yararlı ürünleri doğrudan ilgili dokuların etrafına veren bir tıbbi tekniktir. Ufak dozlar halinde deri içine enjeksiyonlar yapılır. Deri içine yapılan bu enjeksiyon, hücresel metabolizmayı uyarır ve dokuları canlandırmak için uygun zemin hazırlar. Bizler geçmişlerinizi, hayallerinizi umutlarınızı size geri iade edemeyebiliriz ama geleceğe yönelik yeni hayaller ve umutlar taşımanızı sağlayabiliriz.

10 Hücresel Tedavi Saç Ekiminde ve Saç Dökülmesinde Yenilikler : Saç ekimi uygulamalarının sağlık kuruluşlarında ve turizmindeki önemi günümüzde en üst seviyelere ulaşmıştır. Bununla birlikte, mevcut saç ekim yöntemlerinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle ülkemiz sağlık turizminin önemli alanlarından biri olan saç ekiminde giderek etkinliğini kaybetmektedir. Merdivenaltı uygulamalar,sağlık personeli dahi olmayan kişilerin rastgele evlerde dahi saç ekimi yapabiliyor olması hekimlerin ve bu anlamada çalışma yapan hastanelerin dikkatini çekmekte. Bu anlamda farkındalık yaratmak ve bilinçli hastaya ulaşıp doğru yönlendirmek adına laboratuarlarda bazı çalışmalar yapılmaya başlandı. Saç kökleri işlem sırasında dış ortamda uzun süre yaşamasını sağlamak,greft nakil bölgelerini daha verimli hale getirmek ve yeni saç hücresi geliştirmek adına çalışmalar yapıldı. Özel Greft Yaşam Solüsyonları : Mevcut yöntemlerde, hastanın uygun bölgesinden elde edilen kıl follikül greftlerinin nakil zamanına kadar serum fizyoloji veya uygun solüsyonlarda bekletilmektedir. Dolayısıyla,her geçen sürede nakledilen kıl follikülleri canlılıklarını yitirmekte ve nakil sonrası başarı şansını oldukça azaltmaktadır. Dolayısıyla, saç ekim kliniklerinden kullanılan bu greft/follikül bekletme solüsyonlarının iyileştirilmesi üzerinde günümüzde tüm dünyada çalışmalar devam etmektedir Medicalpark saç sağlığı ve saç ekim üniteleri, öncelikle sağlık turizminde önemli bir role sahip olan saç ekim kliniklerinin kullandıkları geleneksel yöntemlerden daha farklı ve etkin bir yöntem geliştirmiştir. Geliştirilen tekniklerle ülkemizde bu alanda faaliyet gösteren medicalpark saç sağlığı ve saç ekim ünitelerimizin nakillerde başarı düzeyinin artması üzerinde odaklanılmıştır. Bu nedenle, öncelikle yukarıda tanımlanan ilk soruna çözüm getirilmesi amacıyla greft saklama solüsyonu geliştirilmesi üzerinde yoğunlaşılmıştır. Geliştirileren follikül saklama solüsyonu nakledilen greftlerin canlılığını arttırarak nakil işleminin başarısını arttırmaktadır. Kullanılan solüsyonlarda greftlerin uzun süre kadar yaşadığı görülmüş, nakillerde daha canlı greftler kullanılmaya başlanmış ve ekim sonrası kayıp oranının büyük oranda azaldığı kanıtlanarak,nakil sonucu başarısı arttığı gözlemlenmiştir.bu özel solüsyonlar kliniklerde kullanılmaya başlanmıştır. Yağ hücrelerinden Elde Edilen Kök Hücre Destekli Saç Ekimi : Son zamanlarda yeni uygulamalardan biri hastanın göbek yağ dokusundan elde ettiğimiz ve stromal vasküler süspansiyon adını verdiğimiz kök hücreden zengin hücresel süspansiyonların saç ekim öncesinde ya da zayıf /seyrek saç problemi olan hastalara uygulanmasıdır. Saç ekimi öncesinde uygulama alanına uygulanan hücresel tedavi nakledilen greftlerin tutunması üzerine oldukça önemli olumlu etkilerinin yanında daha canlı, sağlıklı ve uzun ömürlü saçların çıkmasını uyarmaktadır.günümüzde Organik saç ekimi diye adlandırılan bu destek yöntemin oldukça etkili sonuçları bulunmaktadır. Kişinin göbek bölgesi çevresinden alınan yağ dokusu işlenerek saç ekim öncesi uygun alanın oluşturularak,bölgede greftlerin tutunmasını sağlamak ve sonrasında greft kaybını azaltmak,ince saçları kalınlaştırmak ve mevcut saçların dökülmesini yavaşlatmak adına işlem öncesi kişiye oluşturulan içerik tek seans enjekte edilir. Yan etkisi yoktur.

11 Saçsızlıkta ve Saç dökülmelerinde Hücresel Tedavi Yöntemi ( Kıllı deri kaynaklı kök hücre enjeksiyonu ) Güncel çalışmalar kök hücrelerin yenileyici ve tamir edici tıp alanında tedavi amaçlı olarak kullanılabilecek önemli ve etkili bir kaynak olduğunu göstermektedir. Bir diğer uygulama ise, kıl follikülü kaynaklı hücre kültürlerinden elde edilen üzerinde çalışılmış sıvılardan oldukça özel yöntemlerle elde edilen kıllı kök hücrelerinin enjeksiyonu ile saç ekimi uygulanacak dokunun yenilenmesi sağlanarak işlemin verimli ve başarılı bir sonuca ulaşmasına katkıda bulunmaktadır. Bu yöntem hem saç ekimi sürecinde nakledilen saç folliküllerin tutunmasını kolaylaştırmakta hem de bu folliküllerin canlılığını arttırmaktadır. Diğer yandan, zayıf ya da seyrek saç problemi olan hastalarda saç dökülmesi sürecini durdurarak mevcut follikülleri uyarmaktadır. Böylece yeni saç çıkmasını uyarmaktadır. Kişiden alınan 5-6 greft ve 50 cc kanın labaratuarlarda çalışılarak 1 ayda milyonlarca kıllı kök hücre üretilmektedir. Kişi ayda bir 3 seans olarak bu işlemi yaptırır.her bir seansta 30 milyon kıllı kök hücre kişiye enjekte edilir. Kişiden kişiye farklılıklar görülen sonuçlarda dökülmenin durdurulduğu,ince saçların kalınlaştıgı ve yeni folikullerin oluşmaya başladığı gözlemlenmiştir. Ünitelerimizde uygulanmaya başlanmıştır.hücresel Tedavi yöntemi olarak Saç dökülmesi ve saçsızlıkta bulunan dünyada ilk ve tek yöntemdir. Yan etkisi yoktur. İncelmiş saçları olanlarda,saç seyrekliği olanlarda,saç ekimi sonrasında sıklıgı arttırmak amacıyla,saç ekiminden magdur olup düzeltme operasyonu için yeterli greft sayısı olmayanlarda,tek seansya tüm kapatmalar için yeterli sayıda greft alınmayanlarda,bayanlarda doğum sonrası,menapoz sonrası saç dökülmelerinde,genetik saç dökülmelerinde oldukça etkili sonuçlarla karşılaşılmaktadır

12 Kadın Tipi Saç Dökülmesi Kadınlardaki saç dökülmeleri nedenlerini teşhis etmek,erkeklerde olduğu gibi kolay değildir. Günümüzde her on kadından birinde saç dökülmesi sorunu görülmektedir. Kadın tipi saç dökülmelerinde genellikle doktorunuz tarafından yapılan ön muayeneden sonra gerekli tetkikler yapılarak, saç dökülme nedenleri araştırılır. Bu nedenlere uygun ilaç tedavileri verilir destek tedaviler uzmanlar tarafından uygulanmalıdır. Ortalama olarak günde tel saç dökülebilir. Bu sayı yaşa, kişinin genetik yapısına, ırksal özelliklerine göre değişim gösterir. Günde 100 telden fazla saç dökülmesi veya yeni çıkan saçların eskisine göre daha cansız ve ince olması bir sorun olarak kabul edilebilir. Tüm canlılar gibi saçlarımız da doğar büyür ve büyümesi durunca dökülür.

13 Erkek Tipi Saç Dökülmesi Erkek tipi saç dökülmesi diğer adıyla Androgenetik Alopesi erkeklerde ve kadınlarda en sık rastlanan, kişiyi fiziksel,ruhsal,toplumsal açıdan yaralayan bir saç dökülmesi türüdür. Görülme yaşı günümüzde 18 yaşlarına kadar gerileyen erkek tipi saç dökülmesinin erken evrelerinde saç incelir (minyatürizasyon) ve pigmentini kaybederek rengi açılır, ön saç çizgisi geriye gitmeye başlar. Simetrik olarak gelişen ve sık rastlanan bir dökülme tipidir. Saç dökülmesi lokalize ya da saçlı derinin büyük bir bölümüne yayılmış olabilir. Alın ve şakaklardan başlayan dökülme ilerleyebildiği gibi bazı erkeklerde bu bölgelerde hafif açılmalarla sonlanabilir. Erkek tip saç dökülmesi ailevi özelliklere bağlıdır. Doğumsal olarak erkeklik hormonuna karşı duyarlı gelişen saç kökleri salgılanan testesteron hormonundan etkilenerek dökülmeye başlar, duyarlılık gösteren saç kökleri önce incelerek çaplarını ve boylarını kaybeder, zamanla da dökülürler. Saç kaybını artışı yaş ile birlikte ilerlemesine rağmen ne zaman başlayıp duracağı ve dökülme derecesi önceden tahmin edilemez. Burada önemli olan genetik yatkınlıktır. Anne ve babadan geçen genlerle daha anne karnındayken saçların ileride dökülüp dökülmeyeceği programlanmıştır. Erkekler testosteron seviyelerinin yüzde 90 ını anne tarafından alır. Bu nedenle, annenin ailesindeki erkeklerin saç durumu babanın saçlarından daha fazla önem taşır. Erkeklerin sadece yüzde 12 si 25 yaşında saçsız olurken, yüzde 37 si 35 ten sonra ve yüzde 45 i ise daha ileriki yaşlarda saçsız olur. Babanın saçının olmaması çocuğunda da saç kaybı yaşanacağı anlamına gelmemektedir. Saç kaybı ebeveynlerin her ikisinden gelen genlerin tesadüfi birleşmesiyle ortaya çıkar. Bu yeni harita erkek çocukta babasından tamamen bağımsız bir saç geleceği hazırlayabilir. Androjenik tip saç dökülmesinde tek çözüm saç naklidir. Ensenin üst bölümü ve iki kulak arası mesafedeki saçlar testesteron hormonuna duyarsız olduğunda dökülmezler ve saç naklinde bu saçlar kullanıldığından ekim sonrası ortamda testesteron bulunmasına rağmen dökülmezler. Saç dökülme nedenleriniz belirlenerek yapılması gereken tedaviler uzmanlar tarafından seçilmelidir.

14 Seyahat Paketi Saç ekimi için neden Türkiye tercih edilmeli? Basit fakat ayrıntılı cevap gerektiren bu soru için şunları diyebiliriz. Türkiye, saç ekim operasyonu için tercih edilen ve hastalara birçok avantaj sunan bir ülke. Son yıllarda ülke saç ekimi ve kozmetik cerrahisinde büyük ilerlemeler kaydederek nitelikli doktorları ve ucuz sağlık ekibiyle yüksek kalitede bir sağlık hizmeti sunmaktadır. Böylece Türkiye, saç ekimi tedavisi ve sağlık turizm alanında dünya sıralamasında en başlarda yer almaktadır. İstanbul ve Konum: Saç ekimi işlemi için ister Ortadoğu, Avrupa ya da ABD den gelin, İstanbul un diğer ülkelere göre konumu itibariyle yakınlığı birçok hastanın Türkiye yi tercih etmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Birinci Sınıf Sağlık Hizmeti: Son yıllarda Türkiye de sağlık sisteminde önemli gelişmeler oldu. Tıp alanında en yeni standartların yakalanması, sağlık sektörünün son teknolojilerle donatılması ve yeni tedavi uygulamalarının yaygınlaştırılması bu gelişmelerden birkaçıdır. Uygun maliyetler: Ucuz sağlık ekibi, İstanbul un saç ekim tedavisi için tercih edilmesindeki en önemli unsurlardan biridir. İster FUE tekniğiyle saç ekimi ya da alımı olsun, işlem oldukça ucuza yapılmaktadır. Türkiye nin coğrafi konumu da İstanbul un saç ekimi tedavisi için tercih edilmesinde önemli rol oynamaktadır. Türkiye Seyahat Paketi Saç ekimi işlemi süresince tüm tatil paketinizi biz organize ediyoruz. Atatürk ya da Sabiha Gökçen havalimanına indiğiniz andan ülkenize uçtuğunuz güne kadar organizasyonu biz planlıyor,doğal bir saç ekimi ile istek ve taleplerinizi karşılayacağımızı garanti ediyoruz. Tedavinizi ve saç ekim seyahatinizi en iyi şekilde gerçekleştirebilmek için size 2 farklı paket sunuyoruz. İstanbul da sac ekim seyahati sırasında neler yapabilirsiniz? Kız kulesi, turistler tarafından ziyaret edilen Istanbul un en önemli tarihi mekânlarından biridir. Bu kule zaman içinde aşkın ve romantizmin sembolü olmuştur. Düşman filolarını gözetlemek için inşa edilen Kız kulesi, daha sonraki dönemlerde fener kulesi olarak kullanılmıştır. Bugün ise turistlerin en önemli uğrak yerlerinden biridir. Kız Kulesi İstanbul a hakim, muhteşem bir manzara sunmaktadır. Günün her saati özel motorlarla kuleye yolcu taşınmaktadır. Motorlar yaz aksamları da Kabataş -Kız Kulesi arasında sefer yapmaktadır. (sefer saatleri 8:00-21:00 arasındadır) Aklınıza takılan tüm soruları cevaplamak için buradayız. Tüm sorularınız, görüşleriniz ve başvurularınız için medical ekibimize 24 saat ulaşabilirsiniz. Sizlere ÜCRETSİZ danışma teklif ediyoruz. Adresimiz Medical Park Göztepe E5 Üzeri 23 Nisan Sok. No: 17 Merdivenköy Kadıköy / İstanbul Telefon numaramız (Viber ve Whatsapp) songulalci@hotmail.com

For Sifa University Hospital Saç Ekimi Ünitesi

For Sifa University Hospital Saç Ekimi Ünitesi For Sifa University Hospital Saç Ekimi Ünitesi www.sifa.edu.tr FUE SAÇ EKİMİ Saç ekimi, çeşitli nedenlerle saç açıklığı ya da seyrekliği oluşmuş alanlara, kişinin kendi saç köklerinin nakledilerek saçsız

Detaylı

Saç Ekimi BR.HLİ.050

Saç Ekimi BR.HLİ.050 Saç Ekimi Saçlarınızda ciddi bir azalma mı söz konusu? Saçlı bölgenin giderek azaldığını hissetmenizin yanı sıra çevrenizde de fark edilmeye mi başlandı? Bazıları dalga mı geçiyor? Hiç canınızı sıkmayın.

Detaylı

Saç Ekimi. hair implant. dünyanın saçını ekiyoruz

Saç Ekimi. hair implant. dünyanın saçını ekiyoruz Saç Ekimi dünyanın saçını ekiyoruz Beslenmenizden mevsim değişikliklerine pek çok faktör saçlarınızı etkileyebilir ve dökülmelerine sebep olabilir. Ciddi olmayan düzeyde saç dökülmesi problemi yaşıyorsanız

Detaylı

Dr.Jale Yüksek Pehlivan Saç Dökülmesi Artık Korkulu Rüya Değil 15.02.2015. Tarih Aralığı: 15.02.2015-15.02.2015. Haber Sayısı: 45

Dr.Jale Yüksek Pehlivan Saç Dökülmesi Artık Korkulu Rüya Değil 15.02.2015. Tarih Aralığı: 15.02.2015-15.02.2015. Haber Sayısı: 45 Dr.Jale Yüksek Pehlivan Saç Dökülmesi Artık Korkulu Rüya Değil 15.02.2015 Tarih Aralığı: 15.02.2015-15.02.2015 Haber Sayısı: 45 İÇİNDEKİLER No Adı Haber Başlığı 1 15.02.2015 AJANSMANISA.COM Saç Dökülmesi

Detaylı

KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM

KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM DOKU YENİLENMESİNDE OTOLOG ÇÖZÜM TÜRKİYEDE TEK DENTAL PRP KİTİ KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM YENİLENMEK KENDİ İÇİMİZDE ONARICI DOKU YENİLENMESİNİ HIZLANDIRAN YENİLİKÇİ

Detaylı

Autologous Tissue Regenating Kit

Autologous Tissue Regenating Kit 93/42/EEC Kapsamında ClassIIb Tıbbi Cihaz Autologous Tissue Regenating Kit 0476 Saç dış görünüşümüzün ayrılmaz bir parçasıdır, sosyo kültürel bağlamda sembolik anlamları vardır; benlik saygısı, özgüven

Detaylı

REGENERATION INSIDE US

REGENERATION INSIDE US SUCCESSFULL METHOD TO GIVE ENERGY AND BRIGHTNESS TO HAIR REGENERATION INSIDE US PROGRAMMA INNOV ATIVO CONTRO CAL VIZIE E DIRADAMENTI INNOVATIVE PROGRAM TO REDUCE THE FALL OF HAIR 0476 AUTOLOGOUS CELLULAR

Detaylı

SAÇ DÖKÜLMELERİ. Yrd.Doç.Dr. Nazlı Dizen Namdar. DPÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilimdalı

SAÇ DÖKÜLMELERİ. Yrd.Doç.Dr. Nazlı Dizen Namdar. DPÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilimdalı SAÇ DÖKÜLMELERİ Yrd.Doç.Dr. Nazlı Dizen Namdar DPÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilimdalı SAÇ DÖKÜLMELERİ İnsanlık tarihi boyunca saç büyük öneme sahipti. Saç insanın doğal güzelliğinin

Detaylı

07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Doç. Dr. Hoşnuter: Basit Merdiven Altı Güzellik Merkezlerine Dikkat Yaz aylarında

Detaylı

SAÇ EKİMİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN MADDE

SAÇ EKİMİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN MADDE SAÇ EKİMİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN MADDE 1. FİYATLANDIRMADA GREFT SAYISI ve KIL SAYISI FARKLI KAVRAMLARDIR Saç grefti, saç kökü, saç follikülü ve saç kılı kavramları sık sık karıştırılır. Bu kavramlar,

Detaylı

SAÇ EKİM HASTA BİLGİLENDİRME REHBERİ

SAÇ EKİM HASTA BİLGİLENDİRME REHBERİ SAÇ EKİM HASTA BİLGİLENDİRME REHBERİ User Özel Çevre Hastanesi nde Saç Ekimi yapılacak ve yapılan hastalar için hazırlanmış bilgilendirme rehberidir. D o k u m a n N o : S A Ç. R H B. 0 1 Y a y ı n T a

Detaylı

Doğal Saç Ekimi Yöntemi

Doğal Saç Ekimi Yöntemi Saç mezoterapisi, saçın ihtiyacı olan vitamin mineral ve kan dolaşımını artırıcı çeşitli ilaçların ufak dozlar halinde deriye uygulanmasıdır. Mezoterapi saç dökülmesini iyileştirmek ve kontrol altına almak

Detaylı

Sağlığı. Saç. Eylül Sayısı. Saç Ekimi ve Tedavileri. Ÿ Choi İmplanter Nedir? Ÿ Prp lı Fue Tekniği Nedir? Ÿ 10 Adımda Saç Ekimi?

Sağlığı. Saç. Eylül Sayısı. Saç Ekimi ve Tedavileri. Ÿ Choi İmplanter Nedir? Ÿ Prp lı Fue Tekniği Nedir? Ÿ 10 Adımda Saç Ekimi? Eylül Sayısı Ekimi ve Tedavileri Ÿ Choi İmplanter Nedir? Ÿ Prp lı Fue Tekniği Nedir? Ÿ 10 Adımda Ekimi? Ÿ ını Neden Dökülür? Ÿ Tedavileri Nelerdir? Ekimi ve Tedavileri 04 İçindekiler Ekimi Nedir? Choi

Detaylı

OTOLOG SELÜLER REJUVENASYON INNOVATIVE TREATMENT FOR SKIN BIO - STIMULATION

OTOLOG SELÜLER REJUVENASYON INNOVATIVE TREATMENT FOR SKIN BIO - STIMULATION OTOLOG SELÜLER REJUVENASYON INNOVATIVE TREATMENT FOR SKIN BIO - STIMULATION 0476 OTOLOG SELÜLER REJUVENASYON NEDİR VE NASIL ETKİLİ OLUR? Daha genç ve canlı bir cilt arzuluyorsanız Density Platelet Jel

Detaylı

PRP NEDİR... 1 PRP UYGULAMASINDA AMAÇ NEDİR... 2 PRP UYGULAMASI NASIL YAPILIR, PRP UYGULAMA SÜRESİ... 3

PRP NEDİR... 1 PRP UYGULAMASINDA AMAÇ NEDİR... 2 PRP UYGULAMASI NASIL YAPILIR, PRP UYGULAMA SÜRESİ... 3 İÇİNDEKİLER PRP NEDİR... 1 PRP UYGULAMASINDA AMAÇ NEDİR... 2 PRP UYGULAMASI NASIL YAPILIR, PRP UYGULAMA SÜRESİ... 3 PRP UYGULAMASI AĞRILI MIDIR, PRP UYGULAMASININ ETKİLERİ, PRP UYGULAMASI SONRASINDA YAN

Detaylı

ÖZEL ÖZKAYA HASTANE İŞLETMECİLİĞİ

ÖZEL ÖZKAYA HASTANE İŞLETMECİLİĞİ ÖZEL ÖZKAYA HASTANE İŞLETMECİLİĞİ Özel Özkaya Hastane İşletmeciliği olarak 2006 yılından itibaren Kızılay da bulunan Tıp Merkezlerimiz siz değerli hastalarımıza hizmet vermektedir. Merkezlerimiz ; - Milli

Detaylı

MEME KANSERİ Erken tanı konulduğunda şifa şansı son derece yüksek bir kanser türüdür.

MEME KANSERİ Erken tanı konulduğunda şifa şansı son derece yüksek bir kanser türüdür. MEME KANSERİ { Erken tanı konulduğunda şifa şansı son derece yüksek bir kanser türüdür. Meme Kanserinde Erken Tanı İçin Ne Yapılmalı? 20 yaşından sonra tüm kadınlar ayda bir kez memenin yumuşak olduğu

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE. Dünyada sağlık turizminin gelişmesine sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir;

SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE. Dünyada sağlık turizminin gelişmesine sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir; Yrd. Doç Dr. Gonca Güzel Şahin SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE Sağlık Turizmi; insanların tedavi olmak amacıyla yaşadıkları ülkeden, kaliteli ve görece daha ucuz hizmet alabilecekleri başka ülkelere

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÖZEL ÇANKAYA YAŞAM HASTANESİ Ayaktan Tedavi: %15 Yatarak Tedavi: %15 Diyet: %10 Lazer epilasyon: %10 Check-up:

Detaylı

Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI

Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI 0850 221 15 55 Uluslararası güç Farklı plan alternatifleri Geniş medikal hizmet ağı Bütçenize uygun çözümler Aegon

Detaylı

PROSTAT BÜYÜMESİ VE KANSERİ

PROSTAT BÜYÜMESİ VE KANSERİ PROSTAT BÜYÜMESİ VE KANSERİ PROSTAT BÜYÜMESİ Prostat her erkekte doğumdan itibaren bulunan, idrar torbasının hemen altında yer alan bir organdır. Yaklaşık 20 gr ağırlığındadır ve idrar torbasındaki idrarı

Detaylı

GELECEĞĠN KAN BAĞIġÇILARININ KAZANIMI ĠÇĠN TEKNĠK DESTEK PROJESĠ

GELECEĞĠN KAN BAĞIġÇILARININ KAZANIMI ĠÇĠN TEKNĠK DESTEK PROJESĠ GELECEĞĠN KAN BAĞIġÇILARININ KAZANIMI ĠÇĠN TEKNĠK DESTEK PROJESĠ Kan Bağışı LİSELER İÇİN BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Kahraman olmak için ne yapmak lazım? Sadece 15 dakikanızı ayırarak hiç tanımadığınız 3 insanın

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ADANA ERİŞKİN KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ. Yeniden Başlamak İçin TOPLAMA ÜNİTESİ HASTA BİLGİLENDİME KİTAPÇIĞI

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ADANA ERİŞKİN KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ. Yeniden Başlamak İçin TOPLAMA ÜNİTESİ HASTA BİLGİLENDİME KİTAPÇIĞI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ADANA ERİŞKİN KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ Yeniden Başlamak İçin TOPLAMA ÜNİTESİ HASTA BİLGİLENDİME KİTAPÇIĞI Periferik Kandan Kök Hücre Toplama İşlemi Bu kitapçık, Periferik kandan kök

Detaylı

KEMOTERAPİ NASIL İŞLEV GÖRÜR?

KEMOTERAPİ NASIL İŞLEV GÖRÜR? KEMOTERAPİ NEDİR? Kanser hücrelerini tahrip eden kanser ilaçları kullanılarak yapılan tedaviye kemoterapi denir. Bu tedavilerde kullanılan ilaçlara antikanser ilaçlar da denir. Kanserin türüne göre kemoterapinin

Detaylı

Meme Sağlığı Merkezi

Meme Sağlığı Merkezi Meme Sağlığı Merkezi BR.HLİ.100 Sevgili Hanımlar, Meme, sağlıklı neslin devamı için elzem bir organdır. Cinsel gücüyle ve süt yapma yetisiyle bu görevini yerine getirir. Biz kadınlar memelerimiz ile gurur

Detaylı

Periodontoloji nedir?

Periodontoloji nedir? Periodontoloji 1 2 Periodontoloji Periodontoloji nedir? Periodontoloji, dişleri ve implantları çevreleyen yumuşak ve sert dokuların iltihabi hastalıkları ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir dişhekimliği

Detaylı

HEMAToLOJİ BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİ KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ

HEMAToLOJİ BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİ KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ HEMAToLOJİ BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİ KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİ KEMİK İLİĞİ (KÖK HÜCRE) NAKLİ MERKEZİ Sağlıkta referans merkezi olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Bayındır

Detaylı

Hisar Intercontinental Hospital

Hisar Intercontinental Hospital Varisler BR.HLİ.92 Venöz Hastalıklar (Toplardamarlar) Varis Hastalığı: Bacaklarımızda kirli kanı yukarı taşımak üzere görev alan iki ana ven sistemi bulunur. Yüzeyel ve derin ven sistemi olarak adlandırılan

Detaylı

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır.

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır. /akayhastanesi /akayhastanesi Hizmetindeyiz Akay Hastanesi hedeflerinin doğrultusunda tıbbın bütün kliniklerinde hizmet vermeyi ve 450 yi aşan personeli ile standartlarını daha da ileriye taşımayı amaçlamaktadır.

Detaylı

LENFÖDEM ERKEN TANI VE ERKEN TEDAVİ GEREKTİREN BİR HASTALIKTIR!

LENFÖDEM ERKEN TANI VE ERKEN TEDAVİ GEREKTİREN BİR HASTALIKTIR! LENFÖDEM ERKEN TANI VE ERKEN TEDAVİ GEREKTİREN BİR HASTALIKTIR! Lenfödem, lenf sıvısının dolaşımındaki yetersizlik yüzünden dokular arasında proteinden zengin sıvı birikimine bağlı olarak şişlik ve ilerleyen

Detaylı

Yeniden Başlamak İçin

Yeniden Başlamak İçin Yeniden Başlamak İçin Periferik Kandan Kök Hücre Toplama İşlemi Bu kitapçık, Periferik kandan kök hücre toplama işleminden geçmek üzere olan siz hastalarımıza özel olarak hazırlanmıştır. Bu kitapçığın

Detaylı

1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? VÜCUT BAKIMI 1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? A) Anatomi B) Fizyoloji C) Antropometri D) Antropoloji 2. Kemik, diş, kas, organlar, sıvılar ve adipoz dokunun

Detaylı

MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI

MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI Portal Adres : www.yenisafak.com.tr İçeriği : Gündem : http://yenisafak.com.tr/gundem/mahir-kaynak-vefat-etti-2081631 Tarih : 15.02.2015 1/3 MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI 2/3 MAHIR KAYNAK

Detaylı

l Sağlıkta Kalite

l Sağlıkta Kalite www.avicennahospital.com l 0212 440 32 00 Sağlıkta Kalite GENEL BİLGİLER 1997 yılında hizmet vermeye başlayan Avicenna Sağlık Grubu, konum itibariyle İstanbul da faaliyetlerine devam etmektedir. GENEL

Detaylı

OTOLOG YENİLENME HIZLANDIRICISI KAS VE İSKELET SİSTEMİNİ ONARICI, SPOR TRAVMA VE ORTOPEDİK RAHATSIZLIKLARIN TEDAVİLERİNDE YENİLKÇİ BİR PROGRAM

OTOLOG YENİLENME HIZLANDIRICISI KAS VE İSKELET SİSTEMİNİ ONARICI, SPOR TRAVMA VE ORTOPEDİK RAHATSIZLIKLARIN TEDAVİLERİNDE YENİLKÇİ BİR PROGRAM OTOLOG YENİLENME HIZLANDIRICISI YENİLENMEK KENDİ İÇİMİZDE KAS VE İSKELET SİSTEMİNİ ONARICI, SPOR TRAVMA VE ORTOPEDİK RAHATSIZLIKLARIN TEDAVİLERİNDE YENİLKÇİ BİR PROGRAM DENSITY PLATELET GEL ONARICI TIPTA

Detaylı

PRP Terapi nedir? Kanınızdaki güzel ilaç, Genesis PRP

PRP Terapi nedir? Kanınızdaki güzel ilaç, Genesis PRP PRP Terapi nedir? Plateletten zengin plazma (platelet rich plasma-prp), doku iyileşmesini arttırıcı etkisiyle yaklaşık 20 senedir tıpta kullanılmakta olup, son dönemlerde uygulama alanları oldukça genişlemiş

Detaylı

POLİKİSTİK OVER SENDROMU (PCOS)

POLİKİSTİK OVER SENDROMU (PCOS) POLİKİSTİK OVER SENDROMU (PCOS) www.anatoliatupbebek.com.tr www.anatoliaivf.com CERTIFIED EN I SO 9001 Certificate No. 20100173002732 Kurumumuzun, ISO-9001/2015 uluslararası hizmet kalite standardı belgesi

Detaylı

04.04.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem

04.04.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem 04.04.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem İkçü'de Hem Eğitim, Hem Sağlık! Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yapan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, oluşturduğu üç aile sağlığı merkezinde bir taraftan

Detaylı

TEMEL, İLK 3 YILDA ATILIYOR!

TEMEL, İLK 3 YILDA ATILIYOR! Acıbadem Hastanesi Büyüme ve Ergenlik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz ile, çocuğun doğumundan itibaren vücudunda hangi hormonların ne gibi işlevleri olduğunu, ilk 3 yılın önemini ve ergenlik

Detaylı

Sağlıkla ışıldayan saçlar için

Sağlıkla ışıldayan saçlar için Sağlıkla ışıldayan saçlar için Saç dökülmesi: Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir. Erkeklerde daha sık olarak görülen saç dökülmesi, 25 yaşına kadar erkeklerin %25 ini, 40 yaşına

Detaylı

MEME KANSERİ. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Sağlıklı Günler Diler

MEME KANSERİ. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Sağlıklı Günler Diler MEME KANSERİ Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Sağlıklı Günler Diler KANSER NEDİR? Hücrelerin kontrolsüz olarak sürekli çoğalmaları sonucu yakındaki ve uzaktaki başka organlara yayılarak kötü klinik

Detaylı

Estetik ve Plastik Cerrahi

Estetik ve Plastik Cerrahi Estetik ve Plastik Cerrahi Estetik ve Plastik Cerrahi Zamana karşı savaşı kazanarak sağlıklı, güzel bir yüz ve vücuda sahip olmak sizin elinizde Gözünüze güzel gelmeyen 'değişmeli' dediğiniz vücudunuzun

Detaylı

HANGİ HASTALIKLAR İÇİN KÖK HÜCRE TEDAVİSİ GEREKİR?

HANGİ HASTALIKLAR İÇİN KÖK HÜCRE TEDAVİSİ GEREKİR? KÖK HÜCRE NEDİR? Yaşam boyu kendi kendini yenileme özelliğine sahip ve tamamen olgun hücrelere dönüşebilme kapasitesi olan hücrelerdir. İhtiyaç olduğu zaman kendilerinden sonraki hücrelere farklılaşarak,

Detaylı

SAĞLIK TURĠZMĠ DESTĠNASYONLARI: DÜNYADA ĠYĠ UYGULAMA ÖRNEKLERĠ VE ADANA DESTĠNASYONU

SAĞLIK TURĠZMĠ DESTĠNASYONLARI: DÜNYADA ĠYĠ UYGULAMA ÖRNEKLERĠ VE ADANA DESTĠNASYONU 26 Aralık 2012 SAĞLIK TURĠZMĠ DESTĠNASYONLARI: DÜNYADA ĠYĠ UYGULAMA ÖRNEKLERĠ VE ADANA DESTĠNASYONU Doç. Dr. Mehmet Cihan YAVUZ Çukurova Üniversitesi, Seyahat ĠĢletmeciliği Bölüm BaĢkanı SAĞLIK TURĠZMĠ

Detaylı

Kalp Kapak Hastalıkları

Kalp Kapak Hastalıkları BR.HLİ.085 içerisinde kanın bulunduğu dört odacık vardır. Bunlardan ikisi sağ, ikisi ise sol kalp yarımında bulunur. Kalbe gelen kan önce sağ atriuma gelir ve kalbin sağ kulakcığı ve sağ karıncığı arasında

Detaylı

Eğer saç nakli düşünüyorsanız, bu yazı yapılabilecek olan girişimler hakkındaki temel bilgileri size vermeyi amaçlamaktadır.

Eğer saç nakli düşünüyorsanız, bu yazı yapılabilecek olan girişimler hakkındaki temel bilgileri size vermeyi amaçlamaktadır. Saç nakli düşünüyorsanız? Yaşlılık, hormonal değişiklikler ve ailede kelliğe yatkınlık gibi birçok faktör saç kaybına sebep olabilmektedir. Saç kaybı ne kadar erken başlarsa, kellik gelişmesi de o kadar

Detaylı

MEDİKAL KOZMETOLOJİ ÜNİTESİ LASER EPİLASYON

MEDİKAL KOZMETOLOJİ ÜNİTESİ LASER EPİLASYON MEDİKAL KOZMETOLOJİ ÜNİTESİ LASER EPİLASYON LAZER EPİLASYONUN HASTANE BÜNYESİNDE UYGULANMASI AVANTAJ MIDIR? Daha önceden lazer epilasyon uygulamalarının denetimi ile ilgili net bir yasa yoktu ve bu uygulamalar

Detaylı

Bizi çekici kýlan, etrafýmýza karþý ilk imajýmýzý belirleyen, elbetteki saðlýklý bir gülümsemedir. Bu sebeple, doðal diþlerin kaybý, kiþinin kendisini toplumdan izole etmesi ya da toplum içinde tedirgin

Detaylı

Kemik İliği Nakli Merkezi Kemik İliği (Kök Hücre) Nakli Merkezi

Kemik İliği Nakli Merkezi Kemik İliği (Kök Hücre) Nakli Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi Kemik İliği (Kök Hücre) Nakli Merkezi +90 216 BR.HLİ.103 World Hospital Standarts Approved by JCI Acreditation Certificate K-Q TSE-ISO-EN 9000 Saray Mah. Siteyolu Cad. No:7 34768

Detaylı

Tekrarlayan Gebelik Kayıpları

Tekrarlayan Gebelik Kayıpları Tekrarlayan Gebelik Kayıpları Tekrarlayan gebelik kaybı, üç ve daha fazla gebeliğin 20. gebelik haftasından önce düşükle sonlanması olarak tanımlanır. Kadınların %10-20'sinde 1 kez düşük görülebilir. Yani

Detaylı

KAPAK HASTALIKLARINDA TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

KAPAK HASTALIKLARINDA TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR? KAPAK HASTALIKLARINDA TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR? Prof.Dr. Batuhan Özay İstanbul MedicineHospital, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Kapak hastalıkları hastalığın başvuru anındaki ciddiyeti ve hasta profiline

Detaylı

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA Portal Adres TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA : www.reklamazzi.com İçeriği : Pazarlama İletişimi Tarih : 26.03.2015 : http://www.reklamazzi.com/turk-henkelde-ust-duzey-atama-145487.htm 1/2 TÜRK HENKEL'DE

Detaylı

PLASTİK CERRAHİ MEME ESTETİĞİ

PLASTİK CERRAHİ MEME ESTETİĞİ PLASTİK CERRAHİ MEME ESTETİĞİ PLASTİK CERRAHİ MEME KÜÇÜLTME VE DİKLEŞTİRME MEME KÜÇÜLTME Meme küçültme ameliyatı, kadının dış görünümünü düzeltmek amacıyla yapılan kozmetik bir ameliyat gibi bilinmekle

Detaylı

DOĞUM UZM.DR.SEZER ARDA

DOĞUM UZM.DR.SEZER ARDA DOĞUM UZM.DR.SEZER ARDA DOĞUMUN BAŞLADIĞINI GÖSTEREN BELİRTİLER NELERDİR BAŞLICA BELİRTİLER; Sancı Kanama (lekelenme) Su gelmesi UYARI; Kanama az veya çok fark etmeksizin gebelikte en önemli durumlardan

Detaylı

Çocuklarda İnmemiş Testis

Çocuklarda İnmemiş Testis İnmemiş Testis BR.HLİ.021 görülen inmemiş testise zamanında müdahale edilmediğinde çocuğunuzun gelişimini ve geleceğini olumsuz yönde etkileyebileceğini biliyor muydunuz? inmemiş testis nedir? Erkek üreme

Detaylı

TPOG İSKİP Merkez Çalışma Kodu: Hasta TC Kimlik No Hasta İsim, Soyadı. Gönüllü Bilgilendirilmiş Onam Formu. Sayın Anne Babalar,

TPOG İSKİP Merkez Çalışma Kodu: Hasta TC Kimlik No Hasta İsim, Soyadı. Gönüllü Bilgilendirilmiş Onam Formu. Sayın Anne Babalar, TPOG İSKİP 2011 Gönüllü Bilgilendirilmiş Onam Formu Sayın Anne Babalar, Bu bir klinik araştırma çalışmasıdır. Klinik araştırmalar sadece bu çalışmaya katılmayı seçen hastaların dahil edildiği protokollerdir.

Detaylı

INTRACEL - Altın İğne RF İyi Haftalar

INTRACEL - Altın İğne RF İyi Haftalar INTRACEL - Altın İğne RF 16.02.2015 İyi Haftalar Intracel nedir? INTRACELL Altın iğne uygulamasında cildin yüzeyinin altında kalan tabakalarına onarılabilir ölçüde ufak bir hasar vererek ilgili bölgedeki

Detaylı

Sağlık Turizmi nde Asistans ve Önemi. Dr. Murat Keçik

Sağlık Turizmi nde Asistans ve Önemi. Dr. Murat Keçik Sağlık Turizmi nde Asistans ve Önemi Dr. Murat Keçik İçerik Asistans Nedir Sunulan Hizmetler Nelerdir Asistans Şirketlerinin Yapısı Ve Özellikleri Asistans Şirketleri Kimlere Hizmet Sağlar Asistans Şirketlerinin

Detaylı

Genellikle 50 yaş üstünde görülür ancak seyrekte olsa gençler de de görülme olasılığı vardır.

Genellikle 50 yaş üstünde görülür ancak seyrekte olsa gençler de de görülme olasılığı vardır. Erkek üreme sisteminin önemli bir üyesi olan prostatta görülen malign (kötü huylu)değişikliklerdir.erkeklerde en sık görülen kanser tiplerindendir. Amerika'da her 5 erkekten birinde görüldüğü tespit edilmiştir.yine

Detaylı

Periodontoloji nedir?

Periodontoloji nedir? Periodontoloji Periodontoloji nedir? Periodontoloji, dişleri ve implantları çevreleyen yumuşak ve sert dokuların iltihabi hastalıkları ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir dişhekimliği dalıdır. Periodontoloji,

Detaylı

KAN ALMA TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

KAN ALMA TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç. Dr. Kaya Süer, Dilek Baytaş Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY Dokuz Eylül Üniversitesi

Yrd. Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY Dokuz Eylül Üniversitesi AVRUPA BİRLİĞİ NDE SAĞLIK TURİZMİ Yrd. Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık turizmi nedir? hastaların ihraç edilmesi? tıbbi hizmetlerin ithal edilmesi? sağlığın/sağlık hizmetlerinin

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Zülfü ARIKANOĞLU

Yrd.Doç.Dr. Zülfü ARIKANOĞLU Yrd.Doç.Dr. Zülfü ARIKANOĞLU ORGAN NAKLİ NEDİR? Vücutta görevini yerine getiremeyen bir organın yerine, canlı vericiden veya ölüden alınan yeni ve sağlam bir organın cerrahi yöntemlerle nakledilmesi işlemidir.

Detaylı

OBEZİTE ÇOCUK SAHİBİ OLMA ORANINI AZALTIYOR! AKŞAM GAZETESİ

OBEZİTE ÇOCUK SAHİBİ OLMA ORANINI AZALTIYOR! AKŞAM GAZETESİ OBEZİTE ÇOCUK SAHİBİ OLMA ORANINI AZALTIYOR! AKŞAM GAZETESİ İnfertilite (Kısırlık); döl oluşturma yeteneğinin azalması ya da yokluğu ile karakterize edilen tıbbi bir durumdur. Hem erkeklerde, hem de kadınlarda

Detaylı

YAŞLILIKTA SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR. Prof. Dr. Mehmet Ersoy

YAŞLILIKTA SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR. Prof. Dr. Mehmet Ersoy YAŞLILIKTA SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR Prof. Dr. Mehmet Ersoy DEMANSA NEDEN OLAN HASTALIKLAR AMAÇ Demansın nedenleri ve gelişim sürecinin öğretmek Yaşlı bireyde demansa bağlı oluşabilecek problemleri öğretmek

Detaylı

Kalıtsal saç dökülmesi ve azalması

Kalıtsal saç dökülmesi ve azalması Kalıtsal saç dökülmesi ve azalması Sık karşılaşılan bir sorunla ilgili küçük bir broşür ROG-5001 Pfizer in reçetesiz satılan ilaçları hakkındaki sorularınız için lütfen bizimle temasa geçiniz. Tel 08-550

Detaylı

17 Mart 2002 / Milliyet Kadınlar artık küçük göğüs istiyor...

17 Mart 2002 / Milliyet Kadınlar artık küçük göğüs istiyor... 17 Mart 2002 / Milliyet Kadınlar artık küçük göğüs istiyor... Kadınların çeşitli sıkıntılardan kurtulmak ve yaşam kalitelerini artırmak için göğüslerini küçülttüğü, dünyada tercih edilen göğüs ölçüsünün

Detaylı

TIP TURİZMİNDE ARACI KURUMLAR. Ahmet Genç, MSc, MBA

TIP TURİZMİNDE ARACI KURUMLAR. Ahmet Genç, MSc, MBA TIP TURİZMİNDE ARACI KURUMLAR Ahmet Genç, MSc, MBA Aracı Firmalar IN...yapı ile etkileşimi Aracı firma hizmetlerine talep artışı Yurtdışına gitmeyi tercih eden hastaların sayısı hızla artıyor aracı kurum

Detaylı

LASIK ONAM FORMU. LASIK alternatifleri

LASIK ONAM FORMU. LASIK alternatifleri LASIK ONAM FORMU LASIK olarak bilinen operasyonun gerçekleşmesini sağlayan excimer laser ve mikrokeratom cihazları hakkında bilgilendirme formunu okumaktasınız. LASIK myopiyi düzeltmenin yöntemlerinden

Detaylı

ABD DE SAĞLIK TURİZMİ

ABD DE SAĞLIK TURİZMİ ABD DE SAĞLIK TURİZMİ HAKAN KARALOK, MD. YALE UNIVERSITY SCHOOL OF MEDICINE Sağlık Turizmi Dünyada Sağlık Turizmi Merkezleri Dünyada Sağlık Turizmi Sağlık Turizmi Sebepleri 15 9 4 40 32 Yeni teknik, teknoloji

Detaylı

Şişmanlık (obezite); sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır.

Şişmanlık (obezite); sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır. ŞİŞMANLIK (OBEZİTE) Şişmanlık (obezite); sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır. Yağ dokusunun oranı; Yetişkin erkeklerde % 12 15, Yetişkin kadınlarda %20 27 arasındadır. Bu oranların

Detaylı

İNME. Yayın Yönetmeni. TND Beyin Yılı Aktiviteleri Koordinatörü. Prof. Dr. Rana Karabudak

İNME. Yayın Yönetmeni. TND Beyin Yılı Aktiviteleri Koordinatörü. Prof. Dr. Rana Karabudak İNME Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Rana Karabudak TND Beyin Yılı Aktiviteleri Koordinatörü Türk Nöroloji Derneği (TND) 2014 Beyin Yılı Aktiviteleri çerçevesinde hazırlanmıştır. Tüm hakları TND ye aittir. Kaynak

Detaylı

DERS : ÇOCUK RUH SAĞLIĞI KONU : KİŞİLİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

DERS : ÇOCUK RUH SAĞLIĞI KONU : KİŞİLİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER DERS : ÇOCUK RUH SAĞLIĞI KONU : KİŞİLİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER A) BİYOLOJİK ETMENLER KALITIM İÇ SALGI BEZLERİ B) ÇEVRE A) BİYOLOJİK ETMENLER 1. KALITIM Anne ve babadan genler yoluyla bebeğe geçen özelliklerdir.

Detaylı

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Hastane Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Yük.Hem.Müge Bulakbaşı Ekonomik, verimli ve etkili olarak her türlü sağlık hizmetinin kesintisiz üretildiği, Eğitim, araştırma ve toplum sağlığı hizmetlerinin

Detaylı

İNSÜLİN UYGULAMALARI

İNSÜLİN UYGULAMALARI İNSÜLİN UYGULAMALARI İnsülinin Fizyolojik Özellikleri İnsülin; pankreasın langerhans adacıklarındaki beta hücrelerinden salgılanan ve kan glikozunu düşüren bir hormondur. Sağlıklı bireylerde (gebe ve obez

Detaylı

BOTOKS VE DOLGU UYGULAMALARI

BOTOKS VE DOLGU UYGULAMALARI BOTOKS VE DOLGU UYGULAMALARI BOTOX UYGULAMASI - Zamanın etkisi ile belirginleşen mimik çizgilerini hafifletmek ya da ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan kolay ve güvenilir bir yöntemdir. - Botoks enjeksiyonu

Detaylı

COUMADİN TEDAVİSİ. Cerrahi Servisler

COUMADİN TEDAVİSİ. Cerrahi Servisler COUMADİN TEDAVİSİ Cerrahi Servisler Coumadin tedavisi hakkında merak ettikleriniz Bu kitapçık Coumadin tedavinizin daha başarılı ve yaşamınızın olabildiğince normal hale gelmesine yardımcı olmak üzere

Detaylı

AKCİĞER KANSERİ AKCİĞER KANSERİNE NEDEN OLAN FAKTÖRLER

AKCİĞER KANSERİ AKCİĞER KANSERİNE NEDEN OLAN FAKTÖRLER AKCİĞER KANSERİ Akciğer kanseri; akciğerlerde anormal hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması sonucu ortaya çıkar. Kanser hücreleri akciğerlere, komşu dokulara veya vücudun diğer bölgelerine yayılabilir.

Detaylı

SLİM 8. 4 farklı başlık ile aynı anda farklı bölgelerde uygulama imkanı ile zamandan tasarruf sağlar.

SLİM 8. 4 farklı başlık ile aynı anda farklı bölgelerde uygulama imkanı ile zamandan tasarruf sağlar. SLİM 8 Çalışma Mekanizması İnvazif olmayan kalıcı bir sistemdir. 4 farklı başlık ile aynı anda farklı bölgelerde uygulama imkanı ile zamandan tasarruf sağlar. Apoptosis biyoloji biliminde özellikle embriyoloji

Detaylı

Araç Takip Sistemi DIT Paket

Araç Takip Sistemi DIT Paket Araç Takip Sistemi DIT Paket FiloWay Araç Takip Sistemleri, sürekli gelişen teknolojiyi, rekabetçi fiyat ve eksiksiz destek hizmeti ile sunmaktadır. FiloWay in sunduğu en önemli maliyet avantajı entegre

Detaylı

YENİDOĞANLARDA EVDE SAĞLIK UYGULAMALARI

YENİDOĞANLARDA EVDE SAĞLIK UYGULAMALARI YENİDOĞANLARDA EVDE SAĞLIK UYGULAMALARI Doç. Dr. Nurullah OKUMUŞ Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağ. Ve Hast. Eğitim Araştırma Hastanesi Yenidoğan Kliniği ANKARA HASTANEMİZDE EVDE SAĞLIK HİZMETİ Hastanemizde,

Detaylı

AAM de ikinci düzey tedavi

AAM de ikinci düzey tedavi Hasta Bilgilendirme Formu Türkçe 35 AAM de ikinci düzey tedavi Altı çizili terimler sözlükte listelenmiştir. Bazen reçete edilen ilaçlar semptomlarınızı gidermez. Bu vakalarda diğer tedavi opsiyonları

Detaylı

Cildinize hak ettiği geleceği verin

Cildinize hak ettiği geleceği verin Cildinize hak ettiği geleceği verin «Profesyonel estetik metodlarımızla kişilerin güzellik ihtiyaçlarına cevap verebilmeniz mümkün olabilecektir» Eczacı ve kurucu Georges Gay - 1926 HİKAYEMİZ DÜNYA ESTETİĞİ

Detaylı

TROMBOSİTOPENİ KONTROLÜ

TROMBOSİTOPENİ KONTROLÜ TROMBOSİTOPENİ KONTROLÜ GÜLDER GÜMÜŞKAYA HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ HASTANESİ TROMBOSİT NEDİR? 1 Kemik iliğinde yapılan kan hücrelerinden biridir. Pıhtılaşma hücreleri olarak bilinir. 1mm 3 kanda

Detaylı

Sabit Protezler BR.HLİ.011

Sabit Protezler BR.HLİ.011 Sabit Protezler Beyin Tümörleri Sabit Protezler Sabit Protez Nedir? Sabit protez, eksik veya aşırı derecede madde kaybı görülen dişlerin, renk ve dokusuna benzer malzeme kullanılarak yerine konması işlemidir.

Detaylı

VARİS TEDAVİSİNDE KONFORUN YENİ ADI. Endovenöz Radyofrekans Ablasyon

VARİS TEDAVİSİNDE KONFORUN YENİ ADI. Endovenöz Radyofrekans Ablasyon VARİS TEDAVİSİNDE KONFORUN YENİ ADI Endovenöz Radyofrekans Ablasyon Varis ve venöz yetersizlik toplumda en sık görülen belki de bu nedenle kanıksanabilen ciddi bir hastalıktır.venöz yetersizliğin ana nedeni

Detaylı

Ekip çalışması sayesinde Butterfly Travel markasını daha ilerilere taşımak.

Ekip çalışması sayesinde Butterfly Travel markasını daha ilerilere taşımak. 1 HAKKIMIZDA Uzun yıllardan bu yana sektörde hizmet veren firmamız yılların verdiği tecrübe ve güven ile müşterilerine kaliteli hizmet sunmayı kendisine ilke edinmiştir. Sektörde birçok firma arasından

Detaylı

DIABETES MELLITUS NEDİR? NEDENLERİ VE SONUÇLARI. Mümkün olduğunca normal bir yaşam. Lilly Deutschland GmbH Werner-Reimers-Straße 2 4 61352 Bad Homburg

DIABETES MELLITUS NEDİR? NEDENLERİ VE SONUÇLARI. Mümkün olduğunca normal bir yaşam. Lilly Deutschland GmbH Werner-Reimers-Straße 2 4 61352 Bad Homburg DIABETES MELLITUS NEDİR? NEDENLERİ VE SONUÇLARI DEDBT01944 Lilly Deutschland GmbH Werner-Reimers-Straße 2 4 61352 Bad Homburg Mümkün olduğunca normal bir yaşam www.lilly-pharma.de www.lilly-diabetes.de

Detaylı

HASTANELERDE AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI, TEMİNİ VE SATINALMA

HASTANELERDE AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI, TEMİNİ VE SATINALMA HASTANELERDE AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI, TEMİNİ VE SATINALMA Uzm.Ecz. ÖZLEM KALSIN Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Ulusal Hastane ve Kurum Eczacıları Kongresi 3-6 Nisan 2014, Girne-KKTC

Detaylı

Kendi kendine kan şekeri kontrolü

Kendi kendine kan şekeri kontrolü Blutzuckerselbstkontrolle (Türkisch) Kendi kendine kan şekeri kontrolü Daha yüksek yaşam kalitesi için daha iyi ölçüm Kendi kendine kan şekeri kontrolü Sizin yararınıza İyi bir özümleme dengesi, şeker

Detaylı

Kendiniz için, bir güzellik yapın

Kendiniz için, bir güzellik yapın Kendiniz için, bir güzellik yapın Dünya Standartlarında Estetik Uygulamaların Adresi: Akay Hastanesi İnsanlar binlerce yıldır genç ve güzel görünmenin kendilerine verdiği güç için çaba sarfetmişler. 5000

Detaylı

09/11/2015 BEYAZ KAN HÜCRELERİ. Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir.

09/11/2015 BEYAZ KAN HÜCRELERİ. Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir. BEYAZ KAN HÜCRELERİ Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir. 1 Görevleri nelerdir? Bu hücreler vücudu bulaşıcı hastalıklara ve yabancı maddelere karşı korur.

Detaylı

ALLOJENİK KORDON KANI BANKACILIĞINDA UMUTLAR

ALLOJENİK KORDON KANI BANKACILIĞINDA UMUTLAR ALLOJENİK KORDON KANI BANKACILIĞINDA UMUTLAR Prof. Dr. İhsan Karadoğan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Kök Hücre Nedir? Kendileri için uygun olan bir çevre içinde

Detaylı

ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSUZ KOPYADIR.

ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSUZ KOPYADIR. SAYFA NO 1/5 TANISAL VE GİRİŞİMSEL DİZ ARTROSKOPİSİ AMELİYATI AYDINLATILMIŞ ONAM FORMU Hasta Adı Dosya No Tarih / Saat Yöntem: Eklem içerisini gözlemek için, 0.5 cm'lik kesi deliklerinden artroskopinin

Detaylı

Şaşılık cerrahisi onam formu

Şaşılık cerrahisi onam formu Göz kaymasının düzeltilmesi hasta açısından isteğe bağlı yapılan bir cerrahi o lup zorunlu değildir. Şaşı doğan bebeklerde en iyi düzeltme zamanı 6 ay ile 18 ay arasındadır. Erken yapılan cerrahi iki gözün

Detaylı

Tüp Bebek Merkezi her şey bebek için

Tüp Bebek Merkezi her şey bebek için Tüp Bebek Merkezi her şey bebek için Yeni bir hayata dair minik bir ses, kocaman bir umut. Medicana International İstanbul Hastanesi Tüp Bebek Merkezi deneyimli uzman kadrosu ve son teknoloji ürünü tıbbi

Detaylı

Beyin Omurilik ve Sinir Tümörlerinin Cerrahisi. (Nöro-Onkolojik Cerrahi)

Beyin Omurilik ve Sinir Tümörlerinin Cerrahisi. (Nöro-Onkolojik Cerrahi) Beyin Omurilik ve Sinir Tümörlerinin Cerrahisi (Nöro-Onkolojik Cerrahi) BR.HLİ.018 Sinir sisteminin (Beyin, omurilik ve sinirlerin) tümörleri, sinir dokusunda bulunan çeşitli hücrelerden kaynaklanan ya

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ACNEDUR Merhem. Haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ACNEDUR Merhem. Haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI ACNEDUR Merhem Haricen uygulanır. Etkin madde: 100 g merhem 3 g Tetrasiklin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Beyaz vazelin, orta zincirli trigliserid, titanyum (IV) oksit (E 171),

Detaylı

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ DEMİR EKSİKLİĞİ ANEMİSİ NEDİR

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ DEMİR EKSİKLİĞİ ANEMİSİ NEDİR T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Sağlıklı yaşam, mutlu bireyler, güler yüzlü toplum DEMİR EKSİKLİĞİ ANEMİSİ NEDİR Anemi (Kansızlık) Araştırması Korkuttu Bursa'da, Uludağ

Detaylı