Kentlere ve belediyelere verilen en büyük Avrupa ödülü AVRUPA ÖDÜLÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kentlere ve belediyelere verilen en büyük Avrupa ödülü AVRUPA ÖDÜLÜ"

Transkript

1 Kentlere ve belediyelere verilen en büyük Avrupa ödülü AVRUPA ÖDÜLÜ

2 AVRUPA ÖDÜLÜ HAKKINDA BAŞLANGICI Avrupa Ödülü, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) tarafından Avrupa idealini geliştirmekte özellikle faal olan kentleri ve belediyeleri ödüllendirmek üzere 1955 yılında Strazburg da oluşturuldu. TARİHSEL GELİŞİMİ Her yıl verilen Avrupa Ödülüne, Avrupa Konseyi ne üye 47 devletin belediyeleri, büyüklüklerinden ve nüfuslarından bağımsız olarak başvurabilmektedir. Ödül II. Dünya Savaşını izleyen yıllarda kısa sürede ün kazanmıştır. Tarihsel nedenlerle, çok sayıda Fransız ve Alman kent ve belediyesi kurdukları yeni dostane ilişkileri pekiştirmek üzere ödüle başvurmuşlardır lı yıllarda, doğu Avrupa daki değişimlerin ardından Avrupa Konseyi ne yeni devletlerin katılmasıyla birlikte daha çok sayıda belediye Avrupa Ödülüne başvurabilmiştir. Avrupa Ödülünün popülerliği yıllar içerisinde artmaya devam etmiş, hem küçük belediyeler hem de büyük kentler ödüle ilgi göstermiş ve pek çok Avrupa devletinin katılımı sağlanmıştır.

3 AMAÇLARI Avrupa Ödülü, Avrupa değerlerine olan bağlılıkları, kardeş şehir etkinlikleri, eğitim, kültür ve spor alanındaki karşılıklı alışverişleri, Avrupa etkinlikleri organizasyonları, belediye ve diğer yerel yönetimlere yönelik kuruluşlara üyelikleri ve dayanışma girişimleriyle öne çıkan kent ve belediyeleri ödüllendirmektedir. Ödül, kentlerin ve belediyelerin, Avrupa sahnesindeki görünürlüklerini arttırmalarını ve diğer belediyelerle yeni bağlar kurmalarını sağlamaktadır. Ödülü kazanan kentlere aynı zamanda Euro tutarında bir çek verilmekte, bu da çok sayıda gencin Strazburg daki Avrupa kurumlarını ziyaret etmelerini mümkün kılmaktadır. İŞLEYİŞİ Avrupa Ödülünü kazanmak isteyen kent veya belediyeler sırasıyla aşağıdaki ödüllere başvurmalıdır (en düşükten en yükseğe doğru sıralanmıştır). 1. Avrupa Diploması 2. Şeref Bayrağı 3. Şeref Plaketi 4. Avrupa Ödülü HATIRLATMA: Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği Avrupa Konseyi 1949 yılında kurulmuş olan ve merkezi Strazburg da bulunan bu uluslararası kuruluş, 47 Avrupa devletini bir araya getirmektedir. Kuruluşun amacı Avrupa da demokrasiyi geliştirerek, insan hakları ve hukuk devletini korumaktır. Avrupa Birliği (AB) AB, ortak çıkarlarla ilgili konularda, Avrupa düzeyinde demokratik kararlar alabilmek için egemenliklerinin bir bölümünü birliğe devretmiş olan 28 üye devleti bir araya getirmektedir. Bugüne kadar, önce Avrupa Konseyi üyesi olmadan Avrupa Birliği ne girmiş bir devlet yoktur.

4 GÜNÜMÜZDE AVRUPA ÖDÜLÜ Avrupa Ödülünün 60. Yıl dönümü, 2015 yılının Haziran ayında, çok sayıda parlamenterin ve ödülü kazanmış olan kent ve belediyelerin temsilcilerinin katılımıyla Strazburg da kutlanmıştır. Avrupa Ödülü zamanın koşullarına uyum sağlamış ve ödülün görünürlüğünü arttırmak amacıyla başvuru usulleri sadeleştirilmiştir: Kentler ve belediyeler ödüle artık internet üzerinden başvurmaktadır ve başvuru kıstasları dörde indirilmiştir. Avrupa Ödülünün popülerliği artmakta ve ödül farklı ülkelerde tanınır hale gelmektedir. Avrupa Ödülünü kazanan kentler birliği 1984 te kurulmuş olan ve Avrupa Ödülünü kazanmış olan 76 kent ve belediyeyi bir araya getiren birlik yılda en az iki kez toplanmaktadır. Ödül sahibi kent veya belediyelerden birinin başkanlığını yaptığı birlik, belediyeler için, gençlik, eğitim, göçmenler, sosyal haklar, kitle ulaşımı, iklim değişikliği, yenilenebilir enerjiler de dahil olmak üzere, çok çeşitli konuların ele alındığı gerçek bir konuşma ve tartışma platformu oluşturmakta ve bu konulara ilişkin iyi uygulamaların karşılıklı alışverişini sağlamaktadır.

5 15 Ocak Nisan sonu Mayıs-Aralık arası AŞAMALAR Son başvuru tarihi Kazananların açıklanması Ödüllerin takdim törenleri BİR SONRAKİ AVRUPA ÖDÜLÜNÜ KAZANMAK İÇİN NELER YAPILMALI? Kimler başvurabilir? Nasıl başvurulur? Son bavuru tarihi Bir üst derecedeki ödüle nasıl başvurulur? Avrupa Konseyine üye 47 devletin belediyeleri. Sadece internet üzerinden başvurulabilmektedir. Başvuruya, belediye başkanı tarafından yazılmış bir mektup ve basında yer alan yazılarla desteklenebilecek bir rapor eklenmelidir. Bu rapor 4 kıstasa ilişkin bilgiler içermelidir: Kardeş şehir etkinlikleri, yabancı belediyelerle ilişkiler, işbirliği ve ortaklıklar. Avrupa etkinlikleri, Avrupa Günü (5 Mayıs) ve Avrupa İdealinin geliştirilmesi. Avrupa düzeyinde ve uluslararası alanda dayanışma. Yerel yönetim kuruluşlarına üyelik. İnternet üzerinden başvuru formu doldurularak en geç 15 Ocak tarihine kadar gönderilmelidir. Ödül kazanan her belediye, bir üst derecedeki ödüle başvurabilir. Bunun için Avrupa ideallerine olan bağlılığının artarak yükseldiğini ortaya koymalıdır.

6 KAZANANLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA Avrupa Diploması Şeref Bayrağı veya Şeref Plaketi Avrupa Ödülü Kazananlar Haziran ayında Strazburg da düzenlenen ödül törenine katılmaya davet edilirler. Kazananlar gençlerin faal olarak katılımının sağlandığı halka açık bir tören düzenlerler. Ödül bir AKPM üyesince (fahri üye) takdim edilir. Kazanana, Avrupa Ödülü Alt Komisyonunca düzenlenen halka açık bir törende kentin gençleri için euro luk bir çek takdim edilir.

7 a n d G r e e n l J a S ea of (Den.) Svalbard (Nor.) C h i n a N o r t h O c e a n A t l a n t i c Iceland The Faeroes (Den.) Jan Mayen (Nor.) A r c Norway Sweden t i c O c e a n Finland B a r en t s S ea R u s s i a n F e d e r a t i o n M o n g o l i a Ireland United Kingdom Belgium Luxembourg N or th Sea The Netherlands Denmark Germany B al ti c Sea Poland Russia Estonia Latvia Lithuania Belarus K a z a k h s t a n Portugal Morocco S p a i n B ay of B i scay Andorra A l g e r i a F r a n c e Switzerland Monaco Tunisia Liechtenstein San Marino Italy Czech Rep. Austria Slovenia Croatia Malta Bosnia and Slovakia Hungary Albania Serbia Greece R o m a n i a the former Yugoslav Republic of Macedonia Bulgaria M e d i t e r r a n e a n S e a L i b y a U k r a Rep. of Moldova Cyprus E g y p t i n e B l a ck S ea Tu r k e y Lebanon Israel Jordan S y r i a Georgia Armenia I r a q C a spi a n S ea I r a n Uzbekistan Turkmenistan Avrupa Ödülünün size kazandırabilecekleri! Avrupa Ödülü sayesinde, kent veya belediyeniz tanınırlık kazanabilir ve diğer Avrupa belediyeleriyle kalıcı bağlantılar kurabilirsiniz. Web sitemizdeki Avrupa haritasına bakarak kentinizin ödül kazanan kentlerden biri olup olmadığını öğrenin.

8 2016 Avrupa Ödülünün sahibi Bn. Marta Madrenas i Mir, Girona (İspanya) belediye başkanı Kentiniz Girona, bu yıl Avrupa Ödülünü kazandı. Bu ödül Girona için neden özel bir önem taşıyor? Çünkü bu ödül, Girona halkının, birbirine saygı, toplum yaşamına katılım ve tolerans gibi değerleri aşılamak ve gündelik hayatlarının bir parçası haline getirmek için yıllardır göstermiş olduğu gayretlerin takdiri anlamına geliyor. Bu yöndeki gayretlerimizi sürdürmemiz için bizi cesaretlendiren bu ödülü almış olmaktan dolayı Girona halkı olarak minnettarız. Avrupa ve Avrupa değerleri konusunda vatandaşlarınızın farkındalığını arttırmak için kentiniz ne gibi girişimlerde bulundu, bize anlatır mısınız? Girona, İspanya nın demokrasiye dönmesinden itibaren, Avrupalı bir kent olduğunu net ve kararlı bir biçimde ortaya koymuştur diyebiliriz. Bu konuda komşularımızdan öğrenmemiz gereken şeyler olduğu için bu amaca yönelik çok güçlü bir politika izledik. Bu bağlamda, çok sayıda kardeş kent anlaşmalarına katıldık, Avrupa projelerinde yer aldık, her yıl Avrupa Gününü kutladık, Girona yı her açıdan bir eğitim kenti haline getirdik, okullarda ve halk merkezlerinde Avrupa nın değerlerini anlattık ve daha birçok girişimde bulunduk.

9 Avrupa Ödülünü kazandıktan sonra başka belediyelerle yeni bağlar kurdunuz mu? Karşılaştığımız ilk güzel sürpriz, artık Avrupa Ödülünü Kazanan Kentler Birliği nin bir üyesi olduğumuzu öğrenmek oldu. Bu bize yeni ufuklar açtı. Örneğin, Ağustos ayında diğer pek çok kentin temsilcisiyle birlikte Ukrayna nın 25. bağımsızlık yıl dönümünü kutlamak üzere Kharkiv e gittim. Avrupa Ödülüne başvurmak isteyen belediyelere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz? Sadece iyi bir başvuru dosyası hazırlamak yeterli değil. Elbette bu işin önemli bir parçası, ama bence asıl önemli olan vatandaşların ve belediyenin günlük hayatta nasıl davrandıkları. Belediyeleri ve vatandaşları temsil eden kişiler, değerleri aktarmaya yönelik politikaların başını çekmeliler.

10 BAKIŞ AÇILARI Pedro Agramunt, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı A vrupa Ödülünün giderek daha çok sayıda Avrupa belediyesine hitap etmesinin devamından dolayı özellikle mutluluk duyuyorum yılında yıkıcı bir dünya savaşının ertesinde, kentlerin birbirlerine yakınlaşıp, karşılıklı dostluk ve güven bağları kurma ihtiyacını hissettikleri bir dönemde, Parlamenter Meclis tarafından oluşturulan bu ödül çok özel bir öneme sahip. Aradan geçen altmış yıl içinde ödül, tarihi olaylar karşısında uyum sağlama ve kendini yenilenme yeteneğini başarıyla ortaya koymuştur. Önce, 1990 lı yıllarda, doğu Avrupa daki çalkantıların ardından tüm Avrupa daki kentlerin ve vatandaşların bir araya gelmesini, birbirleriyle karşılıklı alışverişte bulunmasını ve yeni kültürler keşfetmesini sağlamış ve böylece Avrupa nın bugünkü özgür, açık görüşlü, çok yönlü, çeşitliliğiyle gurur duyan ve ona saygı gösteren kimliğine katkıda bulunmuştur.

11 Nefret ve ayrılıkların ara ara ne yazık ki hala ön plana çıktığı günümüz Avrupa sında, bu ödül bizlere ortak değerlerimizi ve ilkelerimizi hatırlatan bir sembol görevi görmektedir. Bizi yakınlaştırarak, Avrupa nın kentleri arasındaki kalıcı bağları daha da güçlendirmemizi sağlamakta, birlikten doğan kuvvetimizi yıllar içinde güçlendirmemizi ve gerek günümüz gerekse gelecekteki zorluklara göğüs germemizi mümkün kılmaktadır. Tüm Avrupa kent ve belediyelerini, Avrupa Ödülüne başvurmaya devam etmeye ve bu ödülün varoluş nedeni olan daha birlik içinde, daha güçlü, daha adil ve daha geleceğe güvenen bir Avrupa için kentler arasında köprüler oluşturma gayesini desteklemeye kuvvetle teşvik ediyorum.

12 Tüm Avrupa kent ve belediyelerini, Avrupa Ödülüne başvurmaya devam etmeye ve bu ödülün varoluş nedeni olan daha birlik içinde, daha güçlü, daha adil ve daha geleceğe güvenen bir Avrupa için kentler arasında köprüler oluşturma gayesini desteklemeye kuvvetle teşvik ediyorum. Pedro Agramunt Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Daha fazla bilgi için: «Europe Prize of PACE» PREMS Shutterstock TUR Avrupa Konseyi Avrupa kıtasının önde gelen insan hakları kuruluşudur. Kuruluş, 28 i Avrupa Birliği üyesi olan 47 üye devletten oluşmaktadır. 47 ulusal parlamentonun temsilcilerinden oluşan Parlamenter Meclisi, Avrupa nın sosyal ve siyasi sorunlarının konuşulup tartışıldığı bir forum görevi görmektedir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi de dâhil olmak üzere pek çok Avrupa Konseyi sözleşmesi Parlamenter Meclisi nin öncülüğünde hazırlanmıştır.

KA-1 : Öğrenme Hareketliliği

KA-1 : Öğrenme Hareketliliği ERASMUS+ KA-1 : Öğrenme Hareketliliği Learning Mobility of Individuals Yükseköğretim Kurumları İçin Özlem YÜCEL Erasmus Uzmanı 21 Kasım 2013 - Fırat Üniversitesi, Elazığ ERASMUS+ KA1 : Learning mobility

Detaylı

Erasmus Koordinatörler Toplantısı. Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu 19.12.2013

Erasmus Koordinatörler Toplantısı. Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu 19.12.2013 Erasmus Koordinatörler Toplantısı Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu 19.12.2013 Akış 2012-2013 Dönemi Değerlendirme 2013-2014 Dönemi Erasmus + Dönemi Giden Öğrenci Sayıları (2012-2013) 90 89 80

Detaylı

İndirim Marketlerinin Sa/ş ve Kârlılık Modeli

İndirim Marketlerinin Sa/ş ve Kârlılık Modeli İndirim Marketlerinin Sa/ş ve Kârlılık Modeli Paul Foley İstanbul, Kasım 2018 İşe yarar retail perakende strategies that stratejileri work Kâr etmek göründüğü kadar kolay değil Yeni bir pazarda bir indirim

Detaylı

DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ

DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ 392410 GTİP kodlu Metal Mobilya başlığı için yılı verilerine göre sıralanmış ithalatçı tablosudur. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa ve İngiltere önemli pazarlar arasındadır.

Detaylı

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application.

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application. 2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de Technology.Transfer.Application. Steinbeis Merkezi Haus der Wirtschaft Willi-Bleicher-Str. 19 70174 Stuttgart Almanya Haus der Wirtschaft, Stuttgart

Detaylı

İÇERİK. Yrd. Doç. Dr.A. Can BAKKALCI 2

İÇERİK. Yrd. Doç. Dr.A. Can BAKKALCI 2 IV. DERS İÇERİK İdeal Devlet Avrupa Zirvesi Avrupa Parlamentosu Bakanlar Konseyi Avrupa Komisyonu Avrupa Birliği Adalet Divanı Avrupa Sayıştayı Ekonomik ve Sosyal Komite Bölgeler Komitesi Avrupa Merkez

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2016 2017 Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 12.10.2016 Gündem... - Erasmus+ Stajı nedir?

Detaylı

MİLLİ DNA VERİ BANKASI ÇALIŞMALARI ve ADLİ DNA ANALİZLERİNDE YENİ NESİL

MİLLİ DNA VERİ BANKASI ÇALIŞMALARI ve ADLİ DNA ANALİZLERİNDE YENİ NESİL MİLLİ DNA VERİ BANKASI ÇALIŞMALARI ve ADLİ DNA ANALİZLERİNDE YENİ NESİL İbrahim SEMİZOĞLU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU EKİM- 2013 MALATYA ÜLKEMİZDE ADLİ DNA ANALİZLERİ BAŞBAKANLIK Üniversiteler Adalet

Detaylı

2013 YILI İTHALAT HARİTASI

2013 YILI İTHALAT HARİTASI 940429 YILI İTHALAT HARİTASI yılı verilerine göre 1.796 milyar dolarlık olan pazarın en büyük alıcısı Almanya ve ardından ABD ve Fransa dır. AB ülkeleri pazarın diğer alıcıları arasında önemli bir yer

Detaylı

ww.create-rpc.org Katılım ve Eğitimde Eşitsizliği Azaltma Stratejileri Keith M Lewin

ww.create-rpc.org Katılım ve Eğitimde Eşitsizliği Azaltma Stratejileri Keith M Lewin ww.create-rpc.org Katılım ve Eğitimde Eşitsizliği Azaltma Stratejileri Keith M Lewin Eğitimdeki Eşitsizliği Azaltmak İçin Dört Neden B.M. Sözleşmesi, Binyıl Kalkınma Hedefleri, Herkes İçin Eğitim, Önce

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2016-2017 Yasar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Melike OLCAYTÜRK 10.11.2017 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS

Detaylı

İndirim Marketlerinin Satış ve Kârlılık Modeli

İndirim Marketlerinin Satış ve Kârlılık Modeli İndirim Marketlerinin Satış ve Kârlılık Modeli Paul Foley İstanbul, Kasım 2018 İşe yarar perakende stratejileri retail strategies that work Kâr etmek göründüğü kadar kolay değil Yeni bir pazarda bir indirim

Detaylı

Erasmus+ Genel Bilgilendirme Toplantısı. 26.12.2014 İletişim Fakültesi-Konferans Salonu Doç.Dr. Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Kurum Koordinatörü

Erasmus+ Genel Bilgilendirme Toplantısı. 26.12.2014 İletişim Fakültesi-Konferans Salonu Doç.Dr. Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Kurum Koordinatörü Erasmus+ Genel Bilgilendirme Toplantısı 26.12.2014 İletişim Fakültesi-Konferans Salonu Doç.Dr. Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Kurum Koordinatörü Erasmus Kimdir? Desiderius Erasmus 1465-1536 yılları arasında

Detaylı

ESCMID ve Türkiye İlişkileri

ESCMID ve Türkiye İlişkileri ESCMID ve Türkiye İlişkileri Dr. Murat Akova ESCMID Genel Sekreteri Merhaba İsviçre 300 Üyelerin Ülkelere Dağılımı 250 200 150 100 83 50 0 UK IT DE US NL ES CH GR FR TR BE SE DK PT RO HR Toplam 93

Detaylı

940320- METAL MOBİLYA PAZAR ARAŞTIRMASI

940320- METAL MOBİLYA PAZAR ARAŞTIRMASI 940320- METAL MOBİLYA PAZAR ARAŞTIRMASI 940320- METAL MOBİLYA DÜNYA İTHALATÇILARI 2013 Yılı verilerine göre dünya ithalat pazarının 13,7 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğu dikkat çekerken ABD pazarının

Detaylı

Türkiye nin CERN e Ortak Üyeliği

Türkiye nin CERN e Ortak Üyeliği Türkiye nin CERN e Ortak Üyeliği M. Hakan KIZILTOPRAK TOBB Başkanlık Özel Müşaviri (CERN Industrial Liaison Officer for TURKEY) www.tobb.org.tr/cern CERN@tobb.org.tr hakan.kiziltoprak@cern.ch +90 312 218

Detaylı

Türkiye de Kadınların Sağlığı

Türkiye de Kadınların Sağlığı + Pratisyen Hekimlik Kongresi 16-18 Mayıs 2015 İstanbul Türkiye de Kadınların Sağlığı Prof. Dr. Nilay Etiler Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi + Zaman: 2015

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİODASI ANKARA ŞUBESİ

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİODASI ANKARA ŞUBESİ TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİODASI ANKARA ŞUBESİ TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Bülteni Ekidir. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Adına Sahibi Selim Tulumtaş Yazı İşleri Müdürü Özgür

Detaylı

Sosyal İşler Ve Sağlık Bakanlığı nın Yapısı Ve Sorumlulukları

Sosyal İşler Ve Sağlık Bakanlığı nın Yapısı Ve Sorumlulukları Sosyal İşler Ve Sağlık Bakanlığı nın Yapısı Ve Sorumlulukları AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası 21. Gün, 11 Nisan 2011 Klaus Halla Geliştirme Müdürü Sosyal İşler Ve Sağlık Bakanlığı nın Sorumlulukları:

Detaylı

AB 7. Çerçeve Programı. Marie Curie AraĢtırma Programları ve Bursları

AB 7. Çerçeve Programı. Marie Curie AraĢtırma Programları ve Bursları AB 7. Çerçeve Programı Marie Curie AraĢtırma Programları ve Bursları Selcen Gülsüm ASLAN Marie Curie AraĢtırma Programları ve Bursları AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi ncpmobility@tubitak.gov.tr

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67 İstanbul, 27 Ağustos 2015 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67 KONU : Emlak Vergisine Esas Olmak Üzere 2016 Yılında Uygulanacak Bina Metrekare Normal İnşaat Maliyet Bedelleri Hk. Bilindiği üzere Emlak

Detaylı

Enerji Verimliliği: Yüzde 50 Çözüm

Enerji Verimliliği: Yüzde 50 Çözüm Enerji Verimliliği: Yüzde 50 Çözüm Almanya nın Büyümesi 4,000,000 3,500,000 3,000,000 2,500,000 2,000,000 Enerji Kullanımı Energy Use GSYH GDP 1,500,000 1,000,000 500,000 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma

BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma Ulusal Ajans Güz Toplantısı, 9.10.2008 Ayşe Deniz Özkan Đstanbul Bilgi Üniversitesi Erasmus Kurumsal Koordinatörü Başlangıç Uluslararası

Detaylı

Bakım, Onarım ve Yenileme (MRO) Kılavuzları. Yeni ürünler

Bakım, Onarım ve Yenileme (MRO) Kılavuzları. Yeni ürünler Bakım, Onarım ve Yenileme (MRO) Kılavuzları Yeni ürünler 2016.2 BAKIM, ONARIM VE YENILEME (MRO) KILAVUZLARI Dormer in mevcut geniş ürün yelpazesi Bakım,Onarım ve Yenileme sektörü için geliştirilen kaliteli

Detaylı

PETROL ÜRÜNLERİ VE DOĞAL GAZIN VERGİLENDİRİLMESİ, FİYAT TEŞEKKÜLÜ VE TARİHSEL GELİŞİMİ VE ÖNERİLER

PETROL ÜRÜNLERİ VE DOĞAL GAZIN VERGİLENDİRİLMESİ, FİYAT TEŞEKKÜLÜ VE TARİHSEL GELİŞİMİ VE ÖNERİLER 21.04.2009 Panel-Ankara PETROL ÜRÜNLERİ VE DOĞAL GAZIN VERGİLENDİRİLMESİ, FİYAT TEŞEKKÜLÜ VE TARİHSEL GELİŞİMİ VE ÖNERİLER Emekli Petrol İşleri Genel Müdürü ve O.D.T.Ü. Öğretim Görevlisi 2007 YILIPETROL

Detaylı

AB HUKUKUNDA KARAR ALMA SÜRECİ. Haluk Günuğur Türkiye Avrupa Birliği Derneği 17.09.2008

AB HUKUKUNDA KARAR ALMA SÜRECİ. Haluk Günuğur Türkiye Avrupa Birliği Derneği 17.09.2008 AB HUKUKUNDA KARAR ALMA SÜRECİ Haluk Günuğur Türkiye Avrupa Birliği Derneği 17.09.2008 AVRUPA BÜTÜNLEŞMESİNİN AŞAMALARI United States of Europe Federal or Confederal Economic Union European Citizenship

Detaylı

Erasmus Hareketlilikleri Tanıtım Sunumu

Erasmus Hareketlilikleri Tanıtım Sunumu Erasmus Hareketlilikleri Tanıtım Sunumu Erasmus nedir? Avrupa ülkeleri arası akademik değişim programıdır. Erasmus+ Programından Kimler Yararlanabilir? Erasmus+ Programının hedef kitlesi şöyle özetlenebilir:

Detaylı

Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık

Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık Bu çalışma, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye İstatistik Kurumu, Sermaye Piyasası Kurumu, Bankalararası

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS EN ISO 19011:2011 Ocak 2012 ICS 13.120.10;13.020.10 KALİTE VE ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMLERİ TETKİK KILAVUZU Guidelines for quality and/or environmental management systems

Detaylı

Erasmus Koordinatörler Toplantısı

Erasmus Koordinatörler Toplantısı Erasmus Koordinatörler Toplantısı İletişim Fakültesi Konferans Salonu 19.12.2014 Doç.Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Kurum Koordinatörü shatip@istanbul.edu.tr Akış 2013-2014 Dönemi Değerlendirme Erasmus +:

Detaylı

PROGRAMLARI. H. Burak TİFTİK EUREKA Proje Sorumlusu

PROGRAMLARI. H. Burak TİFTİK EUREKA Proje Sorumlusu EUREKA & EUROSTARS PROGRAMLARI H. Burak TİFTİK EUREKA Proje Sorumlusu Firmalar İçin Doğru Strateji!!! Çerçeve Programları EUREKA Programı Ulusal Destekler 2 EUREKA nın Bileşenleri 4 EUREKA Nedir? Ulusal

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme tları 2010 Yılı Uluslararası Demokrasi Göstergeleri Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından hazırlanan 2010 yılı İnsani Gelişme Raporu sonuçlarına göre; Cinsiyet

Detaylı

Proje Uygulaması, Hibe Yönetimi ve Raporlama

Proje Uygulaması, Hibe Yönetimi ve Raporlama Proje Uygulaması, Hibe Yönetimi ve Raporlama Identifying best practice across physical education teacher education programmes: A European perspective Züleyha Avşar, Uludağ Üniversitesi Erasmus + Programı

Detaylı

Erasmus Programı Genel Değerlendirme

Erasmus Programı Genel Değerlendirme Erasmus Programı Genel Değerlendirme İlyas Ülgür Erasmus Program Koordinatörü 6 Mayıs 2013 Ege Üniversitesi Türkiye de Erasmus Öğrenci Hareketliliği 18000 16000 17000 14000 12000 11998 10000 10095 8000

Detaylı

1. 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Son Ödeme Tarihleri 01.08.2011 Olarak Yeniden BelirlenmiĢtir.

1. 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Son Ödeme Tarihleri 01.08.2011 Olarak Yeniden BelirlenmiĢtir. Ġstanbul, 25 Temmuz 2011 MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO : 2011 / 54 KONU : 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Ödeme Sürelerinin Uzatılması ile Haziran 2011 Dönemi Ba ve Bs

Detaylı

Türkiye de mobil telefon hizmeti ve vergilendirme. Gabriel Solomon. İstanbul, 9 Mayıs 2012

Türkiye de mobil telefon hizmeti ve vergilendirme. Gabriel Solomon. İstanbul, 9 Mayıs 2012 Türkiye de mobil telefon hizmeti ve vergilendirme Gabriel Solomon İstanbul, 9 Mayıs 2012 Sınırlı - Gizli Bilgi GSMA 2011 Tüm GSMA toplantıları, GSMA'ın anti-tröst uyum politikasına uygun şekilde yapılmaktadır.

Detaylı

DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE KAMU ALIMLARININ YERLİ ÜRETİMİN VE YERLİ İSTEKLİNİN DESTEKLENMESİNDE ROLÜ

DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE KAMU ALIMLARININ YERLİ ÜRETİMİN VE YERLİ İSTEKLİNİN DESTEKLENMESİNDE ROLÜ DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE KAMU ALIMLARININ YERLİ ÜRETİMİN VE YERLİ İSTEKLİNİN DESTEKLENMESİNDE ROLÜ 17 Mayıs 2016 Yücel SÜZEN Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Kamu Alımları Koordinasyon

Detaylı

Büyük boyutun laneti (Curse of Dimensionality)

Büyük boyutun laneti (Curse of Dimensionality) Büyük boyutun laneti (Curse of Dimensionality) p Veri boyutu arttıkça örnekler (noktalar) uzay içinde çok fazla dağınık hale gelir. p Noktaların yoğunluğu ya da aralarındaki uzaklık bir çok problem için

Detaylı

TÜBİTAK. Avrupa İnnovasyon Konseyi (EIC)

TÜBİTAK. Avrupa İnnovasyon Konseyi (EIC) Avrupa İnnovasyon Konseyi (EIC) Motivasyon 2 Market İnnovasyon Tipleri Eski Yeni Pazar oluşturucu İnovasyon Adım İnovasyon EIC Radikal İnovasyon Sarsıcı İnovasyon Eski Yeni Teknoloji 3 İnnovasyon Bileşenleri

Detaylı

İHRACAT-İTHALAT

İHRACAT-İTHALAT 8462 8462:Metalleri dövme, çekiçleme veya kalıpta dövme suretiyle işlemeye mahsus takım tezgâhları (presler dahil); metalleri kavislendirmeye, katlamaya, düzeltmeye, makasla kesmeye, zımbalı kesmeye, taslak

Detaylı

DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI BURHANİYE TİCARET ODASI 04.07.21. TAVUK YUMURTASI (GALLUS DOMESTICUS) ÜRETİCİLERİNİN İHRACAT POTANSİYELLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ GTIP 04.07.21 Tavuk Yumurtası (Gallus Domesticus) DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

Detaylı

SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ

SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ Sağlık Ekonomisi Nedir? YRD. DOÇ. DR. EMRE ATILGAN SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ - YRD. DOÇ. DR. EMRE ATILGAN Sağlık Ekonomisinin Tanımı Sağlık ekonomisi, ekonomi biliminin (özelde

Detaylı

Türkiye de İklim Değişikliği Politikalarının Tanıtılması - LIFE05-TCY/TR/000164

Türkiye de İklim Değişikliği Politikalarının Tanıtılması - LIFE05-TCY/TR/000164 PROGRAM 10:00 10:15 Açılış Genel Değerlendirme Yunus ARIKAN, REC Türkiye 10:15-10:45 2004 Yılı İtibarı ile Enerji Kaynaklı CO2 Salımlarının Ayrıştırma Yöntemiyle Analizi Araş. Gör. Mustafa ÖZÇAĞ, Adnan

Detaylı

ELSA Izmir. Deniz Hatemi Berivan Aras Ataberk Ozcan Selmin Ş ahin Ecem Kumsal Ba ş yurt Nadıde Nur Karakozak Barlascan Alphan

ELSA Izmir. Deniz Hatemi Berivan Aras Ataberk Ozcan Selmin Ş ahin Ecem Kumsal Ba ş yurt Nadıde Nur Karakozak Barlascan Alphan ELSA Izmir 2015 2016 Deniz Hatemi Berivan Aras Ataberk Ozcan Selmin Ş ahin Ecem Kumsal Ba ş yurt Nadıde Nur Karakozak Barlascan Alphan ELSA Izmir 2015 ELSA Nedir? ELSA (The European Law Students' Association)

Detaylı

Türkiye de İklim Değişikliği Politikalarının Tanıtılması - LIFE05-TCY/TR/000164

Türkiye de İklim Değişikliği Politikalarının Tanıtılması - LIFE05-TCY/TR/000164 PROGRAM 10:00 10:15 Açılış 10:15-10:35 2004/2005 Sera Gazı Envanterlerinde Sanayi ve Ulaşım Yunus ARIKAN, REC Türkiye 10:35 11:00 Ulaşımda ve Sanayide Düşük/Sıfır Maliyetli Sera Gazı Azaltım Önlemleri

Detaylı

www.yicca.org copyright yicca 2010 2011 a.p.s. MoHo

www.yicca.org copyright yicca 2010 2011 a.p.s. MoHo YICCA 2010 2011 Young International Contest of Contemporary Art Madde 1 MISYON Yarışmanın amacı, kayıt edilen sanatcıları dünya piyasısının çağdaş sanatına teşvik etmektir. Bu amaç yarışmanın fırsatları

Detaylı

Türkiye de Adalet Harcamaları ve Uluslararası Karşılaş9rmalar

Türkiye de Adalet Harcamaları ve Uluslararası Karşılaş9rmalar Türkiye de Adalet Harcamaları ve Uluslararası Karşılaş9rmalar Hazırlayan: Hande Özhabeş Katkıda Bulunanlar: Nurhan Yentürk Yakup Kadri Karabacak Zafer Kıraç TABLO 1: 2006-2014, ADALET HARCAMALARINI İZLEME

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36 İstanbul, 05 Nisan 2016 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36 KONU : İnternet Servis Sağlayıcılığı Hizmetlerinde Özel İletişim Vergisi (ÖİV) Uygulaması (14 Seri Nolu Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği)

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDA ERASMUS+

YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDA ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDA ERASMUS+ Erasmus+ Yükseköğretim Programı Dış Uzman Eğitimi 27 Nisan 2015, Ankara Türkiye Ulusal Ajansı kimdir? Avrupa Birliği Bakanlığının ilgili kuruluşu olarak faaliyet gösteren

Detaylı

EŞİTLİK ÖDÜLÜ NÜN VERİLMESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

EŞİTLİK ÖDÜLÜ NÜN VERİLMESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER AS/Ega/Inf (2009) 4 - Turkish 26 January 2009 TUegadocinf04_2009 EŞİTLİK ÖDÜLÜ NÜN VERİLMESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER F 67075 Strasbourg Cedex assembly@coe.int Tel: + 33 3 88 41 2000 Fax: +33 3 88 41 2776

Detaylı

ERASMUS+ 2014-2020 programme for Education, Training, Youth, and Sport. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi

ERASMUS+ 2014-2020 programme for Education, Training, Youth, and Sport. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi ERASMUS+ 2014-2020 programme for Education, Training, Youth, and Sport KA1 I Bireylerin Öğrenme Hareketlilikleri Amaç Bu eylem kapsamındaki

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 2016 1863 Robert Kolej 1912 Mühendislik Okulu (İnşaat, Elektrik ve Makine) 1971 Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

NEC Direktifi kapsamında Raporlama, Durum Raporu

NEC Direktifi kapsamında Raporlama, Durum Raporu TW TR 2008-IB-EN-02 NEC Direktifi kapsamında Raporlama, Durum Raporu Katarina Mareckova, 28.09.2011 Ankara 1 Thomas Seegers Fotolia İçindekiler NEC Direktifi kapsamında raporlama zorunluluğu Veri akışı

Detaylı

Atradius Kredi Sigortaları Sunumu

Atradius Kredi Sigortaları Sunumu Atradius Kredi Sigortaları Sunumu 2015 Atradius Hakkında Atradius Kredi Sigortasında 85 yıldan fazla deneyim ve bilgi birikimi Dünyanın ikinci büyük kredi sigortası şirketi Finansal güç notu: A.M. Best

Detaylı

Erasmus+ Programı Tanıtımı

Erasmus+ Programı Tanıtımı Erasmus+ Programı Tanıtımı İlyas Ülgür Yükseköğretim Koordinatörü 7 Nisan 2014 Ankara Martin Luther King: «I have a dream» Küresel bir Üniversite Nasıl Olur? Küresel bir üniversite olmak için: 1. Önemli

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ BİRİMİ SAYILARLA ERASMUS RAPORU İÇİNDEKİLER I. TÜRKİYE DE VE HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ NDE ERASMUS PROGRAMI 1.1.Durum Analizi ve Performans Göstergeleri 1.1.a. Erasmus

Detaylı

2015 DE BİSİKLET VE ALGISI

2015 DE BİSİKLET VE ALGISI 2015 DE BİSİKLET VE ALGISI Haziran 2015 ÖZET BULGULAR 1 Türkiye de obezite yükseliyor. Toplum aktif değil, bundan rahatsızlık da duyuyor fakat aktivite yapmıyor.1 Ø Yalnızca 35 i kendilerini yaşıtlarından

Detaylı

17. ULUSLARARASI SERA,TARIM EKİPMANLARI ve TEKNOLOJİLERİ FUARI. 17. INTERNATIONAL GREENHOUSE, AGRICULTURAL EQUIPMENT and TECHNOLOGIES FAIR

17. ULUSLARARASI SERA,TARIM EKİPMANLARI ve TEKNOLOJİLERİ FUARI. 17. INTERNATIONAL GREENHOUSE, AGRICULTURAL EQUIPMENT and TECHNOLOGIES FAIR 17. ULUSLARARASI SERA,TARIM EKİPMANLARI ve TEKNOLOJİLERİ FUARI 17. INTERNATIONAL GREENHOUSE, AGRICULTURAL EQUIPMENT and TECHNOLOGIES FAIR SERA & SULAMA TEKNOLOJİLERİ GREENHOUSE & IRRIGATION TECHNOLOGIES

Detaylı

Medya Paylaşım Toplantıları 15

Medya Paylaşım Toplantıları 15 Medya Paylaşım Toplantıları 15 Gündemdeki Konular Reklam Yatırımları - Metodoloji - 2013 Reklam Yatırımları ve Analizler Gündemdeki Konular Reklamcılar Derneği 30. Yılı Reklamcılar Derneği kuruluşundan

Detaylı

Yüksek performanslı karbür matkaplar

Yüksek performanslı karbür matkaplar Yüksek performanslı karbür matkaplar 2018 FORCE YÜKSEK PERFORMANSLI KARBÜR MATKAPLAR Force karbür matkap programı, ekonomiklik özelliği ile mükeel performans seviyeleri sağlar. Seri içeriği: NEW çok

Detaylı

PASSPORT VERİTABANI AKADEMİK ARAŞTIRMA İÇİN ANA SAYFANIZ. Mert Kaymakcı İş ve Müşteri Geliştirme Müdürü

PASSPORT VERİTABANI AKADEMİK ARAŞTIRMA İÇİN ANA SAYFANIZ. Mert Kaymakcı İş ve Müşteri Geliştirme Müdürü PASSPORT VERİTABANI AKADEMİK ARAŞTIRMA İÇİN ANA SAYFANIZ Mert Kaymakcı İş ve Müşteri Geliştirme Müdürü EUROMONITOR INTERNATIONAL 30 sektörde stratejik pazar anlayışı Bilinçli kararlarınız için güvenilir

Detaylı

Shark Serisi Malzemeye özel uygulama kılavuzları. Yeni Ürünler 2018

Shark Serisi Malzemeye özel uygulama kılavuzları. Yeni Ürünler 2018 Shark Serisi Malzemeye özel uygulama kılavuzları Yeni Ürünler 2018 SHARK LINE SHARK MALZEMEYE ÖZEL UYGULAMA KILAVUZLARI GİRİŞ Malzemeye özel uygulama kılavuzlarımız DIN standartlarına uygun ürün yelpazesiyle

Detaylı

Finlandiya da Sağlık Hizmetleri. Klaus Halla Geliştirme Müdürü Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı

Finlandiya da Sağlık Hizmetleri. Klaus Halla Geliştirme Müdürü Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı Finlandiya da Sağlık Hizmetleri Klaus Halla Geliştirme Müdürü Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı Temel Bilgiler 5,4 milyon nüfus Toplam doğurganlık oranı 1.85 65 yaş ve üzeri kişi sayısı önümüzdeki 20 yıl

Detaylı

ULUSLARARASI MARKA TESCİL İŞLEMLERİ (WIPO)

ULUSLARARASI MARKA TESCİL İŞLEMLERİ (WIPO) ULUSLARARASI MARKA TESCİL İŞLEMLERİ (WIPO) MALİ PORTRE KOD ÜLKE COUNTRY İSVİÇRE FRANGI (CHF) ÖDENECEK ÜCRET SABİT ÜCRET AG ANTİLLER VE BARBADOS ANTIGUA & BARBDUDA AL ARNAVUTLUK ALBANIA AM ERMENİSTAN ARMENIA

Detaylı

Avrupa daki İki Kademeli Büyükşehir Yapıları. Paweł Swianiewicz, Marta Lackowska Varşova Üniversitesi Yerel Demokrasi ve Politikalar Bölümü

Avrupa daki İki Kademeli Büyükşehir Yapıları. Paweł Swianiewicz, Marta Lackowska Varşova Üniversitesi Yerel Demokrasi ve Politikalar Bölümü Avrupa daki İki Kademeli Büyükşehir Yapıları Paweł Swianiewicz, Marta Lackowska Varşova Üniversitesi Yerel Demokrasi ve Politikalar Bölümü Büyükşehir yapıları neden var? İşlevsel olarak bütünleşik ancak

Detaylı

Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar

Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim haftası Klaus Halla Geliştirme Müdürü 29.11.2011 Unitec States Luxembourg (1) Norway Switzerland Austria Iceland Belgium

Detaylı

Erasmus Programı ve Uluslararasılaşma

Erasmus Programı ve Uluslararasılaşma Erasmus Programı ve Uluslararasılaşma İlyas Ülgür Erasmus Program Koordinatörü 8 Mart 213, Ankara Hayatboyu Öğrenme Programı: Yapı Comenius Erasmus Leonardo da Vinci Grundtvig Mesleki eğitim Okul eğitimi

Detaylı

6. Mühendislik ve Teknoloji Sempozyumu

6. Mühendislik ve Teknoloji Sempozyumu Enerji, yaşam ve çevre Enerji, Yaşam ve Çevre, Çankaya Üniversitesi, 25 Nisan 2013, Prof. Dr. Osman SEVAİOĞLU Sayfa 1/20 Enerjinin anlamı İngiliz koloni döneminde (1757-1947) asilzadenin itibarı sahip

Detaylı

PASSPORT VERİ TABANI

PASSPORT VERİ TABANI PASSPORT VERİ TABANI EUROMONITOR INTERNATIONAL KİMDİR? 30 sektörde stratejik pazar anlayışı Bilinçli kararlarınız için güvenilir kaynak Üyelik hizmetleri (Passport Veri tabanı), Raporlar ve Danışmanlık

Detaylı

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Yerel Demokrasi Haftası nedir? Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (ELDW) her yıl Ekim ayında Avrupa çapında gerçekleştirilen bir etkinliktir. 47 üye ülkeden yerel ve bölgesel

Detaylı

Gülçin Cribb TKD Genel Merkez Başkan Yardımcısı

Gülçin Cribb TKD Genel Merkez Başkan Yardımcısı Gülçin Cribb TKD Genel Merkez Başkan Yardımcısı Gündem IFLA WLIC 2011 Kongresine katılma amacları IFLA nedir? IFLA WLIC 2014 sürec ve sonrası IFLA WLIC 2011 Kongre sinden izlenimler Sonuçlar ve çıktılar

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 20

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 20 İstanbul, 23 Ocak 2017 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 20 KONU : 2017 Yılında Uygulanacak Yurt Dışı Gündelik Tutarları İle (1/1/2017-30/6/2017 Dönemi İçin) Bunlara Tekabül Eden Brüt Aylık Seviyeleri

Detaylı

PETROLEUM MARKET SECTOR REPORT PETROLEUM MARKET DEPARTMENT MARCH

PETROLEUM MARKET SECTOR REPORT PETROLEUM MARKET DEPARTMENT MARCH PETROLEUM MARKET SECTOR REPORT PETROLEUM MARKET DEPARTMENT MARCH TABLES Table 1 2012 Mart Ayı Dağıtıcı ve İhrakiye Teslimi Lisansı Sahiplerinin Petrol İthalatı Table 2 2012 Mart Ayı Rafinerici Lisansı

Detaylı

Avrupa Anayasa Mahkemeleri Konferansı

Avrupa Anayasa Mahkemeleri Konferansı Avrupa Anayasa Mahkemeleri Konferansı 1. Giriş Avrupa Anayasa Mahkemeleri Konferansı ilk olarak 1972 yılında Dubrovnikʹte toplanmıştır. Konferans her üç yılda bir yapılan kongrelerle gündeme gelmektedir.

Detaylı

tepav Etki Analizi ve TEPAV ın gündemindeki yeri Güven Sak Ankara, 8 Nisan 2008 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı

tepav Etki Analizi ve TEPAV ın gündemindeki yeri Güven Sak Ankara, 8 Nisan 2008 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Etki Analizi ve TEPAV'ın Gündemindeki Yeri Slide 1 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Etki Analizi ve TEPAV ın gündemindeki yeri Güven Sak Ankara, 8 Nisan 2008 Etki Analizi ve TEPAV'ın

Detaylı

FP7-PEOPLE-2008-IIF. Kontratların imzalanması ve projenin başlaması: Mart 2009 Çağrı Bütçesi: 25 Milyon

FP7-PEOPLE-2008-IIF. Kontratların imzalanması ve projenin başlaması: Mart 2009 Çağrı Bütçesi: 25 Milyon AB 7. Çerçeve Programı Araştırmacıların Dolaşımı Alanı Marie Curie Etkinlikleri Uluslararası Gelen Araştırmacı Bursu (International Incoming Fellowship-IIF) Uluslararası Gelen Araştırmacı Bursları FP7-PEOPLE-2008-IIF

Detaylı

NARENCİYE Uluslararası Pazar Analizi. Yaş Meyve ve Sebze Kümesi

NARENCİYE Uluslararası Pazar Analizi. Yaş Meyve ve Sebze Kümesi NARENCİYE Uluslararası Pazar Analizi Yaş Meyve ve Sebze Kümesi Haziran 2011 MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI AVRUPA İŞLETMELER AĞI NARENCİYE ULUSLARASI PAZAR ANALİZİ HAZİRAN 2011 1 İçindekiler 1. BÖLÜM:

Detaylı

İŞE GERİ DÖNÜŞ: AVRUPA VE ORTA ASYA DA (ECA) İSTİHDAM İLE BİRLİKTE BÜYÜME

İŞE GERİ DÖNÜŞ: AVRUPA VE ORTA ASYA DA (ECA) İSTİHDAM İLE BİRLİKTE BÜYÜME İŞE GERİ DÖNÜŞ: AVRUPA VE ORTA ASYA DA (ECA) İSTİHDAM İLE BİRLİKTE BÜYÜME Omar Arias, Sektör Yöneticisi Indhira Santos, Kıdemli Ekonomist Dünya Bankası Türkiye, Ocak 2014 BACK TO WORK: Growing with Jobs

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2011 / 48

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2011 / 48 İstanbul,28 Haziran 2011 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2011 / 48 KONU : 6111 Sayılı Kanun (Torba Kanun)a İlişkin 2011/5 Seri Nolu İç Genelge Hk. Bilindiği üzere kamuoyunda kısaca Torba Kanun olarak adlandırılan

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 32

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 32 Đstanbul, 3 Mayıs 2010 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 32 KONU : Diplomatik Misyonlar ve Konsolosluklar Đle Uluslararası Kuruluşların Mensuplarına Diplomatik Đstisna Kapsamında Yapılan Đade Đşlemlerine

Detaylı

Paket Ücretlere kurulacak devre bedeli, müşteri adresinde kurulacak cihazlar ve numara başına sabit ücretler dahil değildir.

Paket Ücretlere kurulacak devre bedeli, müşteri adresinde kurulacak cihazlar ve numara başına sabit ücretler dahil değildir. 01/03/2015 3C1B Telekom Paket Dakika Tarifeleri, paketlere dahil olan ülkeler, ilgili arama kodları ve fiyatları aşağıda sunulmuştur. Tüm fiyatlara yasal oranlardaki %18 KDV ve %15 ÖİV dahildir. Paketler

Detaylı

2 Creavit 2014 Faaliyet Raporu Creavit 2014 Faaliyet Raporu 3

2 Creavit 2014 Faaliyet Raporu Creavit 2014 Faaliyet Raporu 3 2014 2014 2 Creavit 2014 Faaliyet Raporu Creavit 2014 Faaliyet Raporu 3 2014 4 Creavit 2014 Faaliyet Raporu Creavit 2014 Faaliyet Raporu 5 6 Creavit 2014 Faaliyet Raporu Creavit 2014 Faaliyet Raporu 7

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 35

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 35 Đstanbul, 20 Mayıs 2010 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 35 KONU : 3 ve 4 Sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Sirküleri Hk. Gelir Đdaresi Başkanlığınca çıkarılan 17.05.2010 tarih ve 3 sayılı Motorlu Taşıtlar

Detaylı

Gençlerin Katılımına ilişkin Bildirgenin tanıtımı Gençlerin Yerel ve Bölgesel Yaşama Katılımına İlişkin Gözden Geçirilmiş Avrupa Bildirgesi

Gençlerin Katılımına ilişkin Bildirgenin tanıtımı Gençlerin Yerel ve Bölgesel Yaşama Katılımına İlişkin Gözden Geçirilmiş Avrupa Bildirgesi Gençlerin Katılımına ilişkin Bildirgenin tanıtımı Gençlerin Yerel ve Bölgesel Yaşama Katılımına İlişkin Gözden Geçirilmiş Avrupa Bildirgesi Barış sosyal birlik beraberlik kültürler arası diyalog katılım

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2013 / 08

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2013 / 08 Đstanbul, 02 Ocak 2013 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2013 / 08 KONU : 2013 Yılında Uygulanacak Motorlu Taşıtlar Vergisi Tutarları Hk. 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun, 10 uncu maddesinde,...her

Detaylı

İzleme - göstergeler. AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Ders Haftası. Carin Lindqvist-Virtanen Genel Müdür Yardımcısı Sigorta Bölümü

İzleme - göstergeler. AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Ders Haftası. Carin Lindqvist-Virtanen Genel Müdür Yardımcısı Sigorta Bölümü İzleme - göstergeler AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Ders Haftası Carin Lindqvist-Virtanen Genel Müdür Yardımcısı Sigorta Bölümü Kanıta dayalı politika oluşturma araçları Gösterge değerlendirmeleri Mevcut

Detaylı

Zorunlu Bağışıklama mı, İsteğe Bağlı Bağışıklama mı? Ülkelerin Deneyimleri

Zorunlu Bağışıklama mı, İsteğe Bağlı Bağışıklama mı? Ülkelerin Deneyimleri Zorunlu Bağışıklama mı, İsteğe Bağlı Bağışıklama mı? Ülkelerin Deneyimleri 4. Ulusal Sosyal Pediatri Kongresi, 15-18 Kasım 2016, Antalya Prof. Dr. Sadık Akşit Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. 15 inci YILLIK OECD KAMU SEKTÖRÜ TAHAKKUKLARI Sempozyumuna ĠliĢkin Rapor

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. 15 inci YILLIK OECD KAMU SEKTÖRÜ TAHAKKUKLARI Sempozyumuna ĠliĢkin Rapor T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü 15 inci YILLIK OECD KAMU SEKTÖRÜ TAHAKKUKLARI Sempozyumuna ĠliĢkin Rapor Toplantının Yeri ve Tarihi: Fransa, 26-27/02/2015 Toplantıya Genel Müdürlük Adına

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2014 2015

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2014 2015 ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2014 2015 Yasar Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi 10.12.2014 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS STAJI NEDİR? AVRUPA DAKİ BİR İŞLETMEDE

Detaylı

MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO : 2016 / 104

MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO : 2016 / 104 Ġstanbul, 25 Kasım 2016 MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO : 2016 / 104 KONU : 6736 Sayılı Yeniden Yapılandırma Kanunu Kapsamında Ġnceleme Ve Tarhiyat Safhasında Bulunan Bazı Alacaklarla Ġlgili Başvuru Ve Ödeme

Detaylı

Status Convention on the Recognition and Enforcement of Foreign Arbitral Awards

Status Convention on the Recognition and Enforcement of Foreign Arbitral Awards Newyork Konvansiyonuna Taraf Olan Ülkeler ve Çekinceleri (İngilizce) - Türk Tahkim Sitesi - Turkish Arbit Status 1958 - Convention on the Recognition and Enforcement of Foreign Arbitral Awards This page

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50 Đstanbul, 06 Haziran 2012 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50 KONU : - Kıdem Tavanı - Vergiden Müstesna Çocuk Zamları 1 2012 ve 2013 Yıllarında Uygulanacak Kıdem Tavanı 29 Aralık 2011 tarih ve 28157

Detaylı

tepav Etki analizi neden önemlidir? Güven Sak Ankara, 22 Şubat 2007 economic policy research foundation of turkey

tepav Etki analizi neden önemlidir? Güven Sak Ankara, 22 Şubat 2007 economic policy research foundation of turkey tepav economic policy research foundation of turkey Etki analizi neden önemlidir? Güven Sak Ankara, 22 Şubat 27 Etki analizi neden önemlidir? Slide 2 Türk kamuoyunda AB üyeliğine olan destek azalıyor 8

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2011 / 44

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2011 / 44 Đstanbul, 3 Mayıs 2011 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2011 / 44 KONU : Yurt Dışı Gündeliklerine ve K.K.T.C. ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Değişiklikler Hk. Gelir Vergisi Kanunu nun

Detaylı

7. Uluslar Arası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı

7. Uluslar Arası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı 7. Uluslar Arası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı 7 th International Istanbul Plants, Landscaping and Supporting Industries Trade Fair 2015 FUAR SONUÇ RAPORU www.eurasiaplantfair.com

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 73

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 73 İstanbul, Ağustos MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : / KONU : Emlak Vergisine Esas Olmak Üzere Yılında Uygulanacak Bina Metrekare Normal İnşaat Maliyet Bedelleri Hk Bilindiği üzere Emlak Vergisi Kanununun maddesinde

Detaylı

FUAR KÜNYESİ: KOSGEB;İNMO ÜRÜN PROFİLİ ZİYARETÇİ PROFİLİ. Fuar Tarihi : NİSAN İnegöl Belediyesi Fuar Alanı Sergi Alanı : 25.

FUAR KÜNYESİ: KOSGEB;İNMO ÜRÜN PROFİLİ ZİYARETÇİ PROFİLİ. Fuar Tarihi : NİSAN İnegöl Belediyesi Fuar Alanı Sergi Alanı : 25. FUAR KÜNYESİ: Fuar Tarihi : 01-07 NİSAN Fuar Açılımı : Yer : 29. İnegöl Mobilya Fuarı İnegöl Belediyesi Fuar Alanı Sergi Alanı : 25.000 m² Düzenlenme Sıklığı : Organizatör : Destekleyenler : Yılda bir

Detaylı

Nederman Talaşlı İmalat Konsepti. Temiz Hava Temiz Çalışma ortamı Temiz Soğutucu Sıvıları Temiz Çevre ve Geri Dönüşüm

Nederman Talaşlı İmalat Konsepti. Temiz Hava Temiz Çalışma ortamı Temiz Soğutucu Sıvıları Temiz Çevre ve Geri Dönüşüm Nederman Talaşlı İmalat Konsepti Temiz Hava Temiz Çalışma ortamı Temiz Soğutucu Sıvıları Temiz Çevre ve Geri Dönüşüm İmalatınız çalışanlarınız ve çevreniz için çözümler üretiyoruz Metal İşleme Sanayisinde

Detaylı

Erasmus İstatistikleri ve Genel Değerlendirme

Erasmus İstatistikleri ve Genel Değerlendirme Erasmus İstatistikleri ve Genel Değerlendirme İlyas Ülgür Erasmus Program Koordinatörü Ondokuz Mayıs Üniversitesi 27 Nisan 212 Samsun Öğrenci Hareketliliği 29/1 21/11 Artış SM 8,758 1,96 15.28% SMS 8,16

Detaylı

Dünya Ticaret Örgütü (WTO) Üyesi Ülkelerin Uluslararası Ticaret Hacimleri Üzerine Bir Çalışma

Dünya Ticaret Örgütü (WTO) Üyesi Ülkelerin Uluslararası Ticaret Hacimleri Üzerine Bir Çalışma Dünya Ticaret Örgütü (WTO) Üyesi Ülkelerin Uluslararası Ticaret Hacimleri Üzerine Bir Çalışma Ahmet Ziyaeddin Bulum 1,*, Filiz Ersöz 1, Taner Ersöz 1 Karabük Üniversitesi, Fen Bilimleri Fakültesi, Endüstri

Detaylı