EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU"

Transkript

1 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU 2017 YAZ OKULUNDA UYGULANACAK AKADEMİK TAKVİM Ders Kayıtları 28 Haziran-07 Temmuz 2017 Ücret Ödemeleri 28 Haziran-07 Temmuz 2017 Yaz Okulu Başlangıcı Kapatılan Derslerin İlanı Ders Ekleme Silme Günü* Derslerin Sonu 10 Temmuz 2017 Pazartesi 10 Temmuz 2017 Pazartesi 11 Temmuz 2017 Salı 18 Ağustos 2017 Cuma Yaz Okulu Sonu Sınavları Ağustos 2017 Yaz Okulu Sonu Mazeret Sınavları** 29 Ağustos 2017 Salı Otomasyon Sistemine Not Girişi Sonu 06 Eylül 2017 Çarşamba Ders Kayıtları 28 Haziran-07 Temmuz 2017 *Yeterli öğrenci sayısı olmaması nedeniyle açılmayan dersler yerine yeni ders alma (Açılmış bir dersi öğrenci ekle-silde değiştiremez) ** Mazereti nedeniyle Yaz Okulu Sınavlarına katılamayan öğrenciler, mazeret sınavına girecektir. Bu sınavlara girebilmek için öğrencilerin Yaz Okulu Sonu Sınavlarına katılamama gerekçelerini resmi belge ile belgeleyerek bir dilekçe ile ilgili birimin yaz okulu kayıt memuruna en geç mazeret sınavı yapılmadan önceki mesai günü içerisinde vermeleri zorunludur. Yaz Okulunda Açılan Dersleri Görmek için Tıklayınız GENEL AÇIKLAMALAR 1- Hazırlık sınıfı öğrencileri Yaz Okulu lisans programlarından ders alamazlar. 2- Öğrencilerin, (Yabancı Dil hazırlık sınıfları hariç) Yaz Okulunda alacağı derslerin toplamı, çakışmaması koşuluyla, 12 (oniki) saati geçemez. 3- Yaz Okulu kapsamında I. ve II. Öğretim öğrencileri aynı programa tabidir. 4- Yaz Okulunda, bitirme çalışması dersi açılamaz. 5- Ön koşullu derslere ilişkin uygulama Yaz Okulunda da geçerlidir. 6- Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir dersin daha önceki yarıyıllarda devam koşulu yerine getirilmiş olsa bile Yaz Okulunda devam zorunluluğu kaldırılamaz. Yaz Okulu devamı, daha sonraki yarıyıllardaki devam şartını sağlamaz. Devamsızlık sınırı, İnönü Üniversitesi Ön lisans, Lisans ve Yüksek Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliklerinde belirtildiği biçimde uygulanır. 7- İnönü Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin 28.maddesi uyarınca, Lisans öğrencilerinden, GANO'su1.80'ınaltında olan öğrenci üst yarıyıllardan ders alamaz. Bu kural üçüncü yarıyıl başından itibaren uygulanır. 3. yarıyıl ve üst yarıyıllardaki dersleri yaz okulunda açılmış olsa bile alamazlar. Bu öğrenciler alt yarıyıllarda alıp başarısız kaldıkları dersler ve şartlı geçtiği dersleri alır.

2 DERS KAYDI VE YAZ OKULU ÜCRETİ ÖDEME İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN; 1- Yaz Okulunda Açılan Dersleri, Fakültelere göre yukarıda yer Yaz Okulunda Açılan Dersler yazan link de ilan edilmiştir. Açılan Derslerin ders saatleri, ders ücretinin hesaplamalarında esas alınacaktır. 2- Öğrencilerimiz, Öğrenci Otomasyon Sisteminde, Yaz Döneminde açılan dersleri, ders kayıt alanında görebilecek ve bu dersleri seçebilecektir. Öğrenci Otomasyon Sistemi, seçilen yaz dönemi (Yaz Okulu) derslerinin, ders saatine bakarak, YÖK ün belirlediği saat ücretine göre ödenecek ücreti hesaplayacak ve Ziraat Bankasına gönderecektir. Öğrenci almış olduğu derslere ne kadar ücret ödeyeceğini, Öğrenci Otomasyon Sistemindeki kendi sayfasında görebilecektir. 3- Ziraat Bankası ATM lerinde, aldığı derslerin ücretini yatıran öğre ncilerin, derslere kaydı, danışman onayına gidecek, danışmanın onayı ile birlikte ders kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. 6- Yaz okulunda alınacak bir dersin toplam saati, aynı dersin, güz/bahar yarıyılındaki toplam saatine eşittir. Ücretlendirme toplam saat üzerinden yapılmaktadır. DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN GELEN ÖĞRENCİLER İÇİN GENEL AÇIKLAMALAR; Diğer Yüksek Öğretim Kurumu öğrencileri, Erasmus ve Farabi Değişim Programı öğrencileri veya özel öğrenci statüsünde değerlendirilir. Özel Öğrenci Yönergesi çerçevesinde işlem görürler. Özel öğrencilerin, İnönü Üniversitesi Yaz Okuluna kayıt yaptırabilmeleri için; 1- Üniversitemiz yaz okulunda alacağı derslerin, kendi üniversitenizde uygulanan kurallar çerçevesinde (seçmek istediğiniz dersin üniversitemizdeki ders/derslere içerik bakımından eşdeğer olduğuna ve üniversitemizden söz konusu ders(ler) i alabileceğinize ilişkin belge) ile birlikte, kendi üniversitesinin, diğer üniversitelerin yaz okullarında ders alma ile ilgili herhangi bir sınırlaması olmaması halinde ise bulunduğunuz sınıfı belirten öğrenci belgesi ile Üniversitemizde ders almak için dersi alacağı fakültenin/yüksekokulun kayıt görevlisine başvuruda bulunacaktır. 2- Yaz Okulunda ödenecek Yaz Okulu ücreti, İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) Yönetim Kurulunca belirlenmiştir. 3- Diğer Üniversitelerin öğrencileri, Üniversitemizin hangi fakültesinde yaz okulu yapacak ise o Fakültemizin/yüksekokulumuzun yaz okulu kayıt görevlisine başvuruda bulunacak, kayıt görevlisi, Üniversitemiz Öğrenci Otomasyon Sistemine, öğrenciyi Yaz Okulu Öğrenci Olarak kayıt yapacak ve öğrenciye öğrenci kayıt numarası verecektir.

3 4- Öğrenci Otomasyon Sistemine kayıt işlemi yapıldıktan sonra kendisine verilen öğrenci numarası ile Üniversitemizin internet sitesinde e -Hizmetlerde Bilgi Sistemi ne tıklayacak ve gelen ekranda Öğrenci Bilgi Sistemi ni seçerek, bu ekrandaki, Öğrenci Numarası yazılacak alana kendisine verilen öğrenci numarasını girecek, Şifremi Unuttum alanına tıklayacak ve yeni gelen ekranı doldurduktan sonra Şifre Yenile butonuna bastığınızda kayıt memurunun sisteme girmiş olduğu öğrenci ine şifre gelecektir. Öğrenci o şifreyi kullanarak otomasyona sistemine giriş yapacaktır. 5- Öğrenci, otomasyona giriş yaptıktan sonra yaz okulunda açılan derslerden almak istediği dersi/dersleri seçerek onaylayacak, sistem alınan dersleri, ders saatine bakarak, sistem YÖK ün belirlediği saat ücretine göre ödenecek ücreti hesaplayacak ve Ziraat Bankasına gönderecektir. 6- Ziraat Bankası ATM lerinde, aldığınız derslerin ücretini ödedikten sonra Fakültemizin/yüksekokulumuzun yaz okulu kayıt görevlisine başvuruda bulunarak ders kaydınızı onaylatınca kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır. 7- İ.Ü. Yaz Okulunda alacağınız derslerin toplamı, çakışmaması koşuluyla, 12 (oniki) saati geçemez. 8- İ.Ü. Yaz Okuluna kayıt yaptıran özel öğrencilere, aldıkları derslerin kodunu, adını, saat/kredisini, AKTS (ECTS) kredisini ve başarı notunu gösteren bir belge düzenlenir ve öğrenciye verilir. Ayrıca, öğrencinin kayıtlı olduğu ilgili yüksek öğretim kurumuna gönderilir. 9- Yaz okulunda alacağınız bir dersin toplam saati, aynı dersin, üniversitemizdeki güz/bahar yarıyılındaki toplam saatine eşittir. Ücretlendirme toplam saat üzerinden yapılmaktadır. 10- Kapatılan dersler dışında herhangi bir dersten çekilme isteği ve para iade isteği kabul edilmeyeceğinden ders seçimi dikkatli yapılmalıdır. KAPATILAN DERSLER VE EKLE/SİL İŞLEMLERİ 1-Yaz Okulunda açılan ve kapatılan dersler, ilgili birim tarafından ders ekle - sil ilk günü sonuna kadar ilan edilir. Açılan derslerden ders bırakma (çekilme) / ders silme işlemi uygulanmaz, para iadesi yapılmaz. 2- Sadece kapatılan derslerin para iadesi yapılır. 3- Ders kayıt haftasında seçtiğiniz dersler arasında kapatılan ders var ise, Ekle-Sil günlerinde dersin yerine yeni bir ders seçebilirsiniz öğrenciden daha az başvuru olan dersler, (özel durumlar dışında) dersi açan bölüm tarafından kapatılır. Bu nedenle ekle/sil süresi içerisinde kapatılan dersleri mutlaka öğreniniz. 5- Kapatılan dersler için ekteki Para İade ve Ders Ekle-Sil Formu düzenlenmiştir. Kapatılan dersin yerine yeni bir ders seçmek isteyenler veya ders seçmek istemeyip para iadesi isteyenler bu formu dolduracaklardır. Para iadesi banka aracılığıyla yapılacağından, Form üzerine yazacağınız banka hesap numarasının size ait olması gereklidir. Aksi durumda ödeme yapılamaz.

4 6- Kapatılan dersin yerine yeni ders seçmek istiyorsanız ve kapatılan ders için ödediğiniz ücret, yeni seçmek istediğiniz ders için ödeyeceğiniz ücreti karşılıyor ise, ders ekleme/silme işlemi için Para İade ve Ders Ekle-Sil Formunu doldurarak ilgili bölüm kayıt görevlisine teslim ediniz. 7- Kapatılan dersin yerine yeni ders seçmek istiyorsanız ve kapatılan ders için ödediğiniz ücret, yeni seçmek istediğiniz ders için ödeyeceğiniz ücreti karşılamıyor ise, farkını bankaya yatırdıktan sonra banka dekontu ve (doldurduğunuz) Para İade ve Ders Ekle-Sil Formu ile birlikte Form ve banka dekontunun birer kopyasının kendinize alınız formun ve banka dekontunun aslını kayıt görevlisine teslim ediniz. Kayıt görevlisi yeni aldığınız dersi sisteme işleyecektir. 8- Kapatılan dersin yerine yeni ders almayacak öğrenciler para iadesi için banka dekontunun fotokopisi ve onaylı Para İade ve Ders Ekle-Sil Formu ile birlikte 12 Temmuz 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ilgili kayıt görevlisine teslim ediniz. YAZ OKULU ÜCRETLERİ 1- Yaz Okulu ders ücretinizi açılan dersler çizelgesinde S sütununda belirtilen ders saatine göre hesaplanacaktır. 2- Aşağıdaki tabloda fakülte ve yüksekokulların saat başı ödeyeceği ücretler ilan edilmişir. Öğrenci hangi fakültede ders alacak ise o fakülte için belirlenen ücret tablosunda yer alan ücrete göre Öğrenci Otomasyon Sistemi, aldığınız derslerin ders saatine göre yatıracağınız ücreti hesaplayarak, sizi borçlandıracaktır Haziran-07 Temmuz 2017 tarihleri arasında kayıtlandığınız derslerden, yeterli öğrenci sayısına ulaşılamadığı için açılmayan derslerin yerine, Ders Ekleme Silme Günü yeni ders alabilirsiniz. Açılmayan ders yerine alacağınız ders bulunmaması halinde, açılmayan ders için yatırmış olduğunuz paranın iadesi için Para İade Formu doldurmanız gerekir. 4- Para İade Formlarının teslimi 12 Temmuz 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar, ilgili fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokuluna yapılacaktır. YÜKSEKÖĞRETİM YÜRÜTME KURULUNUN 2017 YAZ OKULLARI İÇİN BELİRLEMİŞ OLDUĞU ÖĞRENCİ KATKI PAYI LİSTESİ YAZ OKULU DERS SAAT ÜCRETLERİ HESAP TABLOSU FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK YO. Ders Saat Ücreti TIP FAKÜLTELERİ 3,66 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2,96 ECZACILIK FAKÜLTESİ 2,96 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2,38 ZİRAAT FAKÜLTESİ 2,38 GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAK. 1,84 HUKUK FAKÜLTESİ 1,81

5 İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAK. 1,81 İLAHİYAT FAKÜLTESİ 1,69 EĞİTİM FAKÜLTESİ 1,69 FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ (Fen Programları) 1,69 SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1,69 FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ (Edebiyat ve Sos.Programları) 1,61 İLETİŞİM FAKÜLTESİ 1,61 DEVLET KONSERVATUVARI 3,66 SAĞLIK YÜKSEKOKULLARI 1,19 BEDEN EĞİT. VE SPOR Y.O. 1,19 MESLEK YÜKSEKOKULLARI 1,32 SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 1,32 ADALET YÜKSEKOKULU 1,32 LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM 1,54 Üniversitemis Senatosunun almış olduğu karar kapsamında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen Ders Saat Üniversitemizin Öğretim Yılı yaz Okulunda iki katı olarak uygulanacaktır. ÖRNEK 14 X (2,38*2=4,76) = 66,64 HESAPLAMA Hafta X Ders Ücreti = TOPLAM 2,27*2=4,54 Mühendislik ve Ziraat Fakülteleri için Fiyatlar İnönü Üniversitesi Diğer Devlet Özel Üniversiteler Saat Hafta Türkçe İngilizce Yabancı Uyruklu Üniversiteleri ,64 66,64 66,64 66,64 66, ,28 133,28 133,28 133,28 133, ,92 199,92 199,92 199,92 199, ,56 266,56 266,56 266,56 266, ,20 333,20 333,20 333,20 333, ,84 399,84 399,84 399,84 399, ,48 466,48 466,48 466,48 466, ,12 533,12 533,12 533,12 533, ,76 599,76 599,76 599,76 599, ,40 666,40 666,40 666,40 666, ,04 733,04 733,04 733,04 733, ,68 799,68 799,68 799,68 799,68 Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi Fen-Edebiyat (Fen Bölümleri) için Fiyatlar 1.69*2=3, ,32 47,32 47,32 47,32 47, ,64 94,64 94,64 94,64 94, ,96 141,96 141,96 141,96 141,96

6 ,28 189,28 189,28 189,28 189, ,60 236,60 236,60 236,60 236, ,92 283,92 283,92 283,92 283, ,24 331,24 331,24 331,24 331, ,56 378,56 378,56 378,56 378, ,88 425,88 425,88 425,88 425, ,20 473,20 473,20 473,20 473, ,52 520,52 520,52 520,52 520, ,84 567,84 567,84 567,84 567,84 İktisadi ve İdari Bilimler ve Hukuk Fakültesi için Fiyatlar 1,81+2=3, ,68 50,68 50,68 50,68 50, ,36 101,36 101,36 101,36 101, ,04 152,04 152,04 152,04 152, ,72 202,72 202,72 202,72 202, ,40 253,40 253,40 253,40 253, ,08 304,08 304,08 304,08 304, ,76 354,76 354,76 354,76 354, ,44 405,44 405,44 405,44 405, ,12 456,12 456,12 456,12 456, ,80 506,80 506,80 506,80 506, ,48 557,48 557,48 557,48 557, ,16 608,16 608,16 608,16 608,16 Sağlık Bilimleri, Fen-Edebiyat (Edebiyat Bölümleri) İletişim Fakültesi için Fiyatlar 1,61*2=3, ,08 45,08 45,08 45,08 45, ,16 90,16 90,16 90,16 90, ,24 135,24 135,24 135,24 135, ,32 180,32 180,32 180,32 180, ,40 225,40 225,40 225,40 225, ,48 270,48 270,48 270,48 270, ,56 315,56 315,56 315,56 315, ,64 360,64 360,64 360,64 360, ,72 405,72 405,72 405,72 405, ,80 450,80 450,80 450,80 450, ,88 495,88 495,88 495,88 495, ,96 540,96 540,96 540,96 540,96 Malatya Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu için Ücretler

7 1,19*2=2, ,32 33,32 33,32 33,32 33, ,64 66,64 66,64 66,64 66, ,96 99,96 99,96 99,96 99, ,28 133,28 133,28 133,28 133, ,60 166,60 166,60 166,60 166, ,92 199,92 199,92 199,92 199, ,24 233,24 233,24 233,24 233, ,56 266,56 266,56 266,56 266, ,88 299,88 299,88 299,88 299, ,20 333,20 333,20 333,20 333, ,52 366,52 366,52 366,52 366, ,84 399,84 399,84 399,84 399,84 TÜM MESLEK YÜKSEKOKULLARI İÇİN ÜCRETLER 1,32*2=2, ,96 36,96 36,96 36,96 36, ,92 73,92 73,92 73,92 73, ,88 110,88 110,88 110,88 110, ,84 147,84 147,84 147,84 147, ,80 184,80 184,80 184,80 184, ,76 221,76 221,76 221,76 221, ,72 258,72 258,72 258,72 258, ,68 295,68 295,68 295,68 295, ,64 332,64 332,64 332,64 332, ,60 369,60 369,60 369,60 369, ,56 406,56 406,56 406,56 406, ,52 443,52 443,52 443,52 443,52

8 PARA İADE VE EKLE-SİL FORMU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRENCİ NO ÖĞRENCİ ADI SOYADI ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜMÜ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MİSAFİR ÖĞRENCİLER YURTDIŞI DEVLET ÜNİVERSİTESİ VAKIF YABANCI UYRUKLU ÖĞRENİM DURUMU I.ÖĞRETİM II. ÖĞRETİM 1- İLK KAYITTA BÖLÜMÜME VERDİĞİM DERS ALMA DİLEKÇEMDEKİ SEÇTİĞİM DERSLER (DERS KAYIT HAFTASINDA SEÇİLEN DERSLER) DERSİN KODU DERSİN ADI KREDİSİ HAFTALIK DERS SAATİ GRUBU ÖĞRETİM ÜYESİ 2- İLK KAYITTAN SONRA SİLİNEN DERSLERİM (EK/SİL HAFTASINDA SİLİNEN DERSLER) DERSİN KODU DERSİN ADI KREDİSİ HAFTALIK DERS SAATİ GRUBU SİLİNME NEDENİ 3- İLK KAYITTAN SONRA EKLENEN DERSLERİM(EK/SİL HAFTASINDA SİLİNEN DERSİN YERİNE EKLENEN DERSLER) DERSİN KODU DERSİN ADI HAFTALIK DERS SAATİ GRUBU 1. ALINAN DERS 2. ALINAN DERS 3. ALINAN DERS YATIRDIĞIM MİKTAR 4- DİĞER GERİ ÖDEMELER AÇIKLAMA: YATIRMAM GEREKEN MİKTAR KAYIT GÖREVLİSİ ONAYI DEKAN YARDIMCISI/MÜDÜR YARDIMCISI ÖĞRENCİ ADI SOYADI BÖLÜM KAŞESİ KAŞE/İMZA İMZASI ADI, SOYADI, ÜNVANI, İMZASI ONAY TELEFON NUMARASI: BANKA ADI: ŞUBE ADI: HESAP NO: ŞUBE KODU: IBAN NO: ÖNEMLİ NOT: PARA İADESİ İÇİN YAZACAĞINIZ HESAP NUMARASININ SİZE AİT OLMASI GEREKMEKTEDİR. KAYIT GÖREVLİSİ ONAYI ZORUNLUDUR. ( Bölüm kaşesi, onaylayan kişinin adı soyadı imzası olmayan evrakın iadesi yapılmayacaktır.)

9

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU 2017 YAZ OKULUNDA UYGULANACAK AKADEMİK TAKVİM Ders Kayıtları 28 Haziran-07 Temmuz 2017 Ücret

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA ÜNİVERSİTEMİZDEN DERS ALACAK BAŞKA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU ÖĞRENCİLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER VE FORMLAR YAZ ÖĞRETİMİ TAKVİMİ Ücret Ödeme

Detaylı

YTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN

YTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU İŞLEMLERİ ve FORMLAR YAZ OKULU TAKVİMİ Ücret Ödeme 06-09 Temmuz 2015 Ders Kaydı 10-16 Temmuz 2015 (16 Temmuz 2015 saat 12:00 ye kadar) Yaz Okulu

Detaylı

YTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN

YTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU İŞLEMLERİ ve FORMLAR YAZ OKULU TAKVİMİ Ücret Ödeme 11-12 Temmuz 2014 Ders Kaydı 12-13 Temmuz 2014 Yaz Okulu Başlangıcı 14 Temmuz 2014 Kapatılan

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA ÜNİVERSİTEMİZDEN DERS ALACAK BAŞKA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU ÖĞRENCİLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER VE FORMLAR YAZ OKULU TAKVİMİ Ücret Ödeme 27

Detaylı

Açılması Kesinleşen Derslerin İlanı. Yaz Okulu Sonu Sınavları 29 Ağustos-04 Eylül 2016

Açılması Kesinleşen Derslerin İlanı. Yaz Okulu Sonu Sınavları 29 Ağustos-04 Eylül 2016 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU ( 7 HAFTA + 1 HAFTA SINAVLAR) 2016 YAZ OKULUNDA UYGULANACAK AKADEMİK TAKVİM Ders Kayıtları 27-30

Detaylı

2014 2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU ÖĞRETĠM ÜCRETLERĠ, ÜCRET ÖDEME TARĠHLERĠ VE ĠADELERĠ HAKKINDA DUYURU ( 7 HAFTA + 1 HAFTA SINAVLAR)

2014 2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU ÖĞRETĠM ÜCRETLERĠ, ÜCRET ÖDEME TARĠHLERĠ VE ĠADELERĠ HAKKINDA DUYURU ( 7 HAFTA + 1 HAFTA SINAVLAR) 2014 2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU ÖĞRETĠM ÜCRETLERĠ, ÜCRET ÖDEME TARĠHLERĠ VE ĠADELERĠ HAKKINDA DUYURU ( 7 HAFTA + 1 HAFTA SINAVLAR) 2015 YAZ OKULUNDA UYGULANACAK AKADEMĠK TAKVĠM Ders Kayıtları 22-25

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01)

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu (İŞMYO)

Detaylı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 30/05/2018-E.43559 Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE6P44A3N* Sayı : 50235129-100 Konu : Akademik Takvim İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Üniversitemizin 2018-2019 Eğitim-Öğretim

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DERS KAYIT İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2017-2018 eğitim öğretim yılı Yaz öğretimi ders

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Önlisans / Lisans öğrencileri için 5-9 Eylül 2016 tarihleri

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları; 29 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında Kocaeli

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU ( 7 HAFTA + 1 HAFTA SINAVLAR)

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU ( 7 HAFTA + 1 HAFTA SINAVLAR) 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU ( 7 HAFTA + 1 HAFTA SINAVLAR) 2015 YAZ OKULUNDA UYGULANACAK AKADEMİK TAKVİM Ders Kayıtları 22-25

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Lütfen derse yazılma süreci tablosunu incelemeden işlem yapmayınız. Üniversitemiz 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları;

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs Bilgi Sistemi

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KESİN KAYIT KILAVUZU ÖNEMLİ TARİHLER

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KESİN KAYIT KILAVUZU ÖNEMLİ TARİHLER YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KESİN KAYIT KILAVUZU ÖNEMLİ TARİHLER LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN TAKVİM 2013-2014

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU HAKKINDA DUYURU

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU HAKKINDA DUYURU İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU HAKKINDA DUYURU 2017-2018 eğitim öğretim yılında Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve İktisadi

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 07-11 Eylül 2015 tarihleri arasında önlisans ve

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU 2015-16 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Lisans öğrencileri için 7 13 Eylül 2015, Önlisans öğrencileri için 8 13

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine özel öğrenci kabulüne

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs

Detaylı

Ön kayıt formunu doldurmak için tıklayınız.

Ön kayıt formunu doldurmak için tıklayınız. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) DGS sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumundan aldığı

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2010 YAZ OKULU KAYIT İŞLEMLERİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2010 YAZ OKULU KAYIT İŞLEMLERİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2010 YAZ OKULU KAYIT İŞLEMLERİ 1.) Yaz Okulu Kayıt İşlemleri; başlamıştır. YazOkulu linkinden Öğrenci Numaranızı, şifrenizi ve TC Kimlik Numaranızı girerek yaz okulu

Detaylı

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Bakırçay Üniversitesine özel öğrenci kabulüne ve İzmir Bakırçay

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 08-12 Şubat 2016 tarihleri arasında önlisans,

Detaylı

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER Yaz okulu kesin kayıt işlemleri yaz okulu takviminde belirtilen tarihler arasında, http://ebys.ege.edu.tr/sayfası üzerinden

Detaylı

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER Yaz okulu kesin kayıt işlemleri yaz okulu takviminde belirtilen tarihler arasında, kimlik.ege.edu.tr sayfasında EBYS modülünden

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Kayıt İşlemleri Başlangıç : 09 Temmuz 2014 saat:10:00 Bitiş : 14 Temmuz 2014 saat 17:30

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Kayıt İşlemleri Başlangıç : 29 Haziran 2015 saat:10:00 Bitiş : 01 Temmuz 2015 saat 17:30

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: Bu Yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'ne yeni kayıt

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA. ÖDEME, DERS EKLEME-SİLME ve 5 I DERSLERİNE KAYIT İŞLEMİ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA. ÖDEME, DERS EKLEME-SİLME ve 5 I DERSLERİNE KAYIT İŞLEMİ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA ÖDEME, DERS EKLEME-SİLME ve 5 I DERSLERİNE KAYIT İŞLEMİ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ İŞLEMLERİ 1. Birinci öğretim programı

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GİDEN ÖĞRENCİ 2. AŞAMA BELGELER

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GİDEN ÖĞRENCİ 2. AŞAMA BELGELER 1 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GİDEN ÖĞRENCİ 2. AŞAMA BELGELER 1- Öğrenim Protokolü (4 Adet Güz + 4 Adet Bahar için hazırlanacak /öğrenci imzalayacak Bölüm Koordinatörü imzalayacak 2- Öğrenci Başvuru Formu

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Avrasya Üniversitesi nde uygulanan Yaz Öğretimi ne ilişkin esasları düzenlemektir.

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Y AZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Y AZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Y AZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan

Detaylı

Not: Dikey geçiş ile Üniversitelere kayıt yaptıracak öğrenciler E-kayıt( elektronik kayıt) yapmayacaklardır.

Not: Dikey geçiş ile Üniversitelere kayıt yaptıracak öğrenciler E-kayıt( elektronik kayıt) yapmayacaklardır. Dikey geçiş ek yerleştirme ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, tarihine kadar yerleştiği akademik birime başvurarak şahsen kayıt (üniversiteye gelerek kayıt) yapacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İnönü Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul meslek yüksekokulu ve enstitülerde,

Detaylı

Not: Dikey geçiş ile Üniversitelere kayıt yaptıracak öğrenciler E-kayıt( elektronik kayıt) yapmayacaklardır.

Not: Dikey geçiş ile Üniversitelere kayıt yaptıracak öğrenciler E-kayıt( elektronik kayıt) yapmayacaklardır. Dikey geçiş ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, 04-10 Ekim 2017 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime başvurarak şahsen kayıt (üniversiteye gelerek kayıt) yapacaktır. Bu süre içerisinde kayıt

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS LİSANS 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME TIP FAKÜLTESİ 10.02.2014-16.02.2014 ECZACILIK FAKÜLTESİ 10.02.2014-16.02.2014

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 29/11/2016-56466 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BEKV3C3N6* Sayı :91441517/105.01.01.6/ Konu :Yaz Öğretimi ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ YAZ ÖĞRETİMİ DUYURUSU

İLAHİYAT FAKÜLTESİ YAZ ÖĞRETİMİ DUYURUSU İLAHİYAT FAKÜLTESİ YAZ ÖĞRETİMİ DUYURUSU 2016 2017 Öğretim yılı Yaz Öğretimine ilişkin bilgiler aşağıdadır. 2016 2017 Öğretim Yılı Yaz Öğretimi Akademik Takvimi: Kesin Kayıt : 10-12 Temmuz 2017 Kapanan

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Şehir Üniversitesinde uygulanacak yaz öğretimine ilişkin

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN 2014-15 BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Derse Yazılma İşlemleri İçin Alttaki Açıklamaları Dikkatlice Okuyunuz Ayrıca Derse Yazılma Akış Şemasını İnceleyiniz (http://www.ogrisl.sakarya.edu.tr/duyurular/dyas.pdf)

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim ücretleri

Detaylı

İlgili Bölüm Başkanlıklarınca Kapanan Derslerin Tespiti ve ilan edilmesi: 20 Şubat 2017

İlgili Bölüm Başkanlıklarınca Kapanan Derslerin Tespiti ve ilan edilmesi: 20 Şubat 2017 Yıldız Teknik Üniversitesi nin Ön Lisans/Lisans Programlarından Özel Öğrenci Olarak Ders Alınabilmesine İlişkin Kurallar ve Yapılacak İşlemler 2016 2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Devlet Üniversitelerinde

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili öğrenciler; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders kaydında Öğrenci İşleri

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĐVERSĐTESĐ Yaz Okulu Yönergesi

MUSTAFA KEMAL ÜNĐVERSĐTESĐ Yaz Okulu Yönergesi MUSTAFA KEMAL ÜNĐVERSĐTESĐ Yaz Okulu Yönergesi BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç/kapsam Madde 1- (1) Yaz okulunun amacı ve kapsamı; a) Öğrencilerin, Üniversitemiz eğitim alanlarından ve akademik olanaklarından yaz aylarında

Detaylı

T.C YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ÖĞRETİM YILI ÖSS EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU

T.C YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ÖĞRETİM YILI ÖSS EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU T.C YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2013-2014 ÖĞRETİM YILI ÖSS EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. Kayıt Tarihleri ve Yerleri 2. Kayıt için gerekli belgeler

Detaylı

ÖNLİSANS VE LİSANS (TIP-DİŞ -HUKUK FAKÜLTELERİ HARİÇ)

ÖNLİSANS VE LİSANS (TIP-DİŞ -HUKUK FAKÜLTELERİ HARİÇ) BAHAR YARIYILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2017- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ Yeni (ilk) Kayıt Başlama ve Bitiş Tarihleri ÖNLİSANS VE LİSANS (TIP-DİŞ -HUKUK FAKÜLTELERİ HARİÇ) DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HUKUK

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2010-2011 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Başlangıç :20 Haziran 2011 Saat:10:00 Bitiş :21 Haziran 2011 Saat:17:00 (http://kayit.deu.edu.tr)

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DUYURUSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DUYURUSU MEVZUAT 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DUYURUSU Gazi Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesine ulaşmak için tıklayınız. YAZ OKULU AKADEMİK TAKVİMİ 18-19 Haziran 2018 Yaz okulu ön kayıtları 21-22 Haziran

Detaylı

ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI DERS AŞAMASINDAKİ ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU TAKVİMİ

ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI DERS AŞAMASINDAKİ ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU TAKVİMİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI DERS AŞAMASINDAKİ ÖĞRENCİLER İÇİN 2017-2018 ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU TAKVİMİ Ücret Ödeme Başlangıç Tarihi 12 Haziran 2018, saat 10:00 Ders Kaydı Açılması Kesinleşen Derslerin

Detaylı

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim Öğretim

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT KILAVUZU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT KILAVUZU BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT KILAVUZU Dikey geçiş ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime başvurarak şahsen

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 1. Öğrenim Ücretinin Yatırılması, Ders Kayıtları, Danışman Onayı, Ders 10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında Gerçekleştirilecektir.

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Yüksek İhtisas Üniversitesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ve

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Kent Üniversitesi yaz dönemi eğitim öğretimine ilişkin

Detaylı

ÖNLİSANS VE LİSANS (DİŞ-HUKUK-TIP FAKÜLTELERİ HARİÇ)

ÖNLİSANS VE LİSANS (DİŞ-HUKUK-TIP FAKÜLTELERİ HARİÇ) GÜZ YARIYILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2018- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS (DİŞ-HUKUK-TIP FAKÜLTELERİ HARİÇ) DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HUKUK FAKÜLTESİ LİSANSÜSTÜ Yeni (ilk) Kayıt Başlama

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ YAZ ÖĞRETİMİ DUYURUSU

İLAHİYAT FAKÜLTESİ YAZ ÖĞRETİMİ DUYURUSU İLAHİYAT FAKÜLTESİ YAZ ÖĞRETİMİ DUYURUSU 2016 2017 Öğretim yılı Yaz Öğretimine ilişkin bilgiler aşağıdadır. 2016 2017 Öğretim Yılı Yaz Öğretimi Akademik Takvimi: Kesin Kayıt : 10-12 Temmuz 2017 Kapanan

Detaylı

YAZ DÖNEMİ GENEL İŞLEYİŞİ

YAZ DÖNEMİ GENEL İŞLEYİŞİ 2013-2014 YAZ DÖNEMİ GENEL İŞLEYİŞİ Üniversitemiz Yaz Dönemi Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği gereğince; 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Dönemi nde bir öğrenci en fazla 15 kredi değerinde derse kayıt yaptırabilir.

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönerge, Sinop Üniversitesi yükseköğretim programlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin

Detaylı

KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ İŞLEMLERİ

KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ İŞLEMLERİ KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ İŞLEMLERİ 1. Birinci öğretim programı öğrencilerinden, programının normal süresi içerisinde bulunan (dönem uzatmayan) öğrenciler, katkı payı ödemesi yapmayacaklardır; program

Detaylı

2014-2015 YAZ OKULU DERS SAAT ÜCRETLERİ HESAP TABLOSU

2014-2015 YAZ OKULU DERS SAAT ÜCRETLERİ HESAP TABLOSU 2014-2015 YAZ OKULU DERS ÜCRETLERİ HESAP TABLOSU FEN FAKÜLTESİ 1,53 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2,16 İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 1,64 EĞİTİM FAKÜLTESİ 1,53 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 1,08 SU

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ)

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ) Harç Yatırma Tarihleri : 06-13 Şubat 2017 Ders Seçme Tarihleri : 06-13 Şubat 2017 Danışman Onayları

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ. Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09.

EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ. Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09. EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09.2012 Ders Seçimi, Danışman Onayı ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payının

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ankara Üniversitesinde verilen yaz öğretimine ilişkin usul ve esasları

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU 2013-2014 Yaz Okulu Takvimi YAZ OKULU TAKVĠMĠ 16.06.2014-17.06.2014 Yaz Okulu Ön kayıt 18.06.2014-19.06.2014

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ 1-2017 ÖSYS ile yerleşen öğrencilemizin ders kayıtları sadece bu döneme mahsus olmak üzere varsa öğrenim ücretlerinin

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2018-2019 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 9 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti... 9 I. Katkı Payı:... 9 II. Öğrenim Ücreti...

Detaylı

KESİN KAYIT DUYURUSU

KESİN KAYIT DUYURUSU T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, Üniversitemiz, öğrenciliğiniz süresince akademik etkinliklerle diğer idari

Detaylı

TARIM EKONOMİSİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YENİ KAYIT (İLK KAYIT) İŞLEMLERİ

TARIM EKONOMİSİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YENİ KAYIT (İLK KAYIT) İŞLEMLERİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM TARIM EKONOMİSİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YENİ KAYIT (İLK KAYIT) İŞLEMLERİ Değerli Öğrenciler, (İlk defa kayıt olacak öğrencilere

Detaylı

T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı; Niğde Ömer Halisdemir

Detaylı

DAHA ÖNCE ÖĞRENİM GÖRDÜĞÜ DERSLERDEN MUAF OLMAK İÇİN, MUAFİYET BAŞVURU DİLEKÇESİNİ (ONAYLI DERS İÇERİĞİ VE TRANSKRİPT EKİ İLE)

DAHA ÖNCE ÖĞRENİM GÖRDÜĞÜ DERSLERDEN MUAF OLMAK İÇİN, MUAFİYET BAŞVURU DİLEKÇESİNİ (ONAYLI DERS İÇERİĞİ VE TRANSKRİPT EKİ İLE) DAHA ÖNCE ÖĞRENİM GÖRDÜĞÜ DERSLERDEN MUAF OLMAK İÇİN, MUAFİYET BAŞVURU DİLEKÇESİNİ (ONAYLI DERS İÇERİĞİ VE TRANSKRİPT EKİ İLE) 22.02.2019 TARİHİNE KADAR ÖĞRENCİ İŞLERİNE VERMELERİ GEREKMEKTEDİR. DOKUZ

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ (Üniversite Senatosu'nun 23 Mayıs 2017 tarihli ve 474/18 sayılı kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (30.01.2019) Mevcut Öğrencilerimiz (2017 ve daha önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrencilerimiz)

Detaylı

1) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

1) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi Ek yerleştirmelerde e-devlet üzerinden kayıt (e-kayıt / elektronik kayıt) yapılmayacak olup öğrencilerin, yerleştiği akademik birime (fakülte / meslek yüksekokul) tarihleri arasında bizzat başvurarak (üniversiteye

Detaylı

EK YERLEŞTİRME İLE KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER

EK YERLEŞTİRME İLE KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER Ek yerleştirmelerde e-devlet üzerinden kayıt (e-kayıt / elektronik kayıt) yapılmayacak olup öğrencilerin, yerleştiği akademik birime (fakülte / meslek yüksekokul) tarihleri arasında bizzat başvurarak (üniversiteye

Detaylı

2008-2009 YAZ ÖĞRETİMİ GENEL İŞLEYİŞİ

2008-2009 YAZ ÖĞRETİMİ GENEL İŞLEYİŞİ 2008-2009 YAZ ÖĞRETİMİ GENEL İŞLEYİŞİ 1. Derslerin Belirlenmesi, Açılması 2. Yaz Öğretimi Ücretleri/Ödemeler 3. Ders Kayıt İşlemleri 4. Öğretim Elemanlarına Ödenecek Ücretler 5. Tezsiz Yüksek Lisans Programları

Detaylı

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29084 Aksaray Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/06/2017-79163 T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELCBASCU* Sayı : 61939645-103-E.79163 14/06/2017 Konu : 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

2018 YILI ZİRAAT FİNANS GRUBU İŞE ALIM SINAVI SIKÇA SORULAN SORULAR

2018 YILI ZİRAAT FİNANS GRUBU İŞE ALIM SINAVI SIKÇA SORULAN SORULAR 2018 YILI ZİRAAT FİNANS GRUBU İŞE ALIM SINAVI SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Hangi Şirketler için alım yapılıyor?... 2 2. Sınavla ilgili detaylı bilgiyi nereden alabilirim?... 2 3. Sınava kimler başvurabilir?...

Detaylı

Anılan tarihlerde kesin kayıtlarını yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybeder.

Anılan tarihlerde kesin kayıtlarını yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybeder. MARMARA ÜNİVERSİTESİ VE MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ İLE YÜRÜTÜLECEK 2017-2018 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU Marmara Üniversitesi ile Mimar Sinan

Detaylı

ÖĞRENİM SÜRESİNİ AŞAN ÖĞRENCİLERDEN ALINACAK KATKI PAYLARI VE İKİNCİ ÖĞRETİM ÜCRETLERİ

ÖĞRENİM SÜRESİNİ AŞAN ÖĞRENCİLERDEN ALINACAK KATKI PAYLARI VE İKİNCİ ÖĞRETİM ÜCRETLERİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ AŞAN DEN ALINACAK KATKI PAYLARI VE İKİNCİ ÖĞRETİM ÜCRETLERİ 25 Şubat 2011 tarih ve 27857 sayılı Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı Kanunun 172

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı Yüksek Lisans (Tezli-Tezsiz) ve

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 06.02.2015 / 13:30 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 6 1.

Detaylı