Kriz Ortamında Üniversite Gençlerinin İstihdama Bakışı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kriz Ortamında Üniversite Gençlerinin İstihdama Bakışı"

Transkript

1 FORUM İSTANBUL GENÇLİK PLATFORMU ARAŞTIRMASI Kriz Ortamında Üniversite Gençlerinin İstihdama Bakışı 2009

2 GfK Türkiye Güvenilir Araştırma Belgesi (GAB) olan bir araştırma şirketidir ve tüm araştırmalarında Güvenilir Araştırma Standartlarını uygular. FORUM İSTANBUL GENÇLİK PLATFORMU ARAŞTIRMASI Textmasterformate durch Klicken bearbeiten İletişim Bilgileri Forum İstanbul Gençlik Platformu Sıla Sefercioğlu, Forum İstanbul Gençlik Platformu Başkan Yrd. Tel: (3hat) GfK TÜRKİYE Hande Akdağ, Kurumsal İletişim Yöneticisi Tel: Bu rapor GfK Türkiye tarafından FORUM İSTANBUL GENÇLİK PLATFORMU için hazırlanmıştır. Bu rapordaki bilgiler GfK Türkiye nin yazılı onayı alınmadan kısmen ya da yorum şeklinde çoğaltılamaz ve üçüncü kişilere verilemez. GfK Türkiye ESOMAR / ICC nin kurallarına uyar. 2

3 İçerik Giriş 2 Demografi 3 Bulgular Textmasterformate 3. Profil durch Klicken bearbeiten 3.2 İş dünyasına yönelik değerlendirmeler 3

4 Giriş Textmasterformate durch Klicken bearbeiten 4

5 Araştırmanın amacı Araştırmanın amacı; 2023 Türkiye sinin yöneticileri, iş adamları, akademisyenleri olacak olan gençlerin, kriz ortamında istihdama bakış açılarının değerlendirilmesidir. Çalışma kapsamında incelenecek olan konular aşağıdaki gibi özetlenebilir; Eğitim sisteminin gençleri iş dünyasına hazırlamadaki yetkinliği, Çalışma hayatında yer edinebilmek ihtiyaç duyulan için kişisel gelişim araçları, Gönüllü organizasyonlarda çalışma durumları, İş bulma konusundaki endişeleri, İş ararken önem verilen kriterler, Maaş beklentileri, Ekonomik krizin kariyer beklentilerine etkisi, İş ararken başvurulan bilgi kaynakları, CV değerlendirme, AB üyeliği ile iş imkanlarının artacağına duyulan inanç, Kriz ortamında işsiz kalmamak için yapılabilecekler, Çalışmak istenen sektörler, Aylık ortalama gelir ve dağılımı, Yabancı dil bilgisi ve düzeyleri.. 5

6 Metodoloji Araştırmanın görüşmeleri kantitatif araştırma tekniklerinden Online görüşme tekniği 6 kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmada Forum İstanbul Gençlik Platformu tarafından sağlanan üniversite öğrenci veritabanı kullanılmıştır. Araştırmanın saha çalışması 29 Nisan/ 25 Mayıs 2009 tarihleri arasında yürütülmüştür. Araştırmada kantitatif araştırmalarda kullanılan yarı yapılaştırılmış bir soru formu kullanılmıştır. Araştırmanın saha çalışması, mesleki standartları düzenleyici bir meslek birliği olan ESOMAR kurallarına ve GAB prosedürlerine bağlı olarak gerçekleştirilmiştir.

7 Örneklem 7 Araştırma 2 kadın ve 224 erkek olmak üzere toplam 435 üniversite öğrencisi ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya 3 ilden gençler katılmıştır.

8 Örneklem Araştırma katılan öğrencilerin eğitim gördükleri okulların dağılımı aşağıdaki gibidir: 8

9 Örneklem Araştırma katılan öğrencilerin eğitim gördükleri fakültelerin dağılımı aşağıdaki gibidir: 9

10 2 Demografi Textmasterformate durch Klicken bearbeiten 0

11 Cinsiyet ve yaş Cinsiyet Yaş 6% 5% 5% 0% 9 yaş ve altı 20 yaş % 2 yaş Erkek 5% Kadın 49% 2% 22 yaş 23 yaş 2% 24 yaş 25 yaş 2% 26 yaş ve üstü Ortalama yaş: 22,5 Baz: 435 (Tüm görüşülenler)

12 Sınıfı 2. sınıf % %2 %7 % %8 2. sınıf 3. sınıf 4. sınıf %27 %9 5. sınıf 6. sınıf %25 Master / yüksek lisans öğrencisi Master / yüksek lisansını tamamladı Doktora öğrencisi Baz: 435 (Tüm görüşülenler)

13 3 Bulgular Textmasterformate durch Klicken bearbeiten 3

14 3. Profil Textmasterformate durch Klicken bearbeiten 4

15 Çalışma durumu (%) Tam zamanlı çalışıyor Yarı zamanlı çalışıyor Çalışmıyor Baz: 435 (Tüm görüşülenler) S6. Şu anda çalışıp çalışmadığınızı çalışıyorsanız tam zamanlı mı yarı zamanlı mı olduğunu söyler misiniz?

16 Gönüllü organizasyonda çalışma durumu (%) Hayır, çalışmıyorum /çalışmadım Evet, hala gönüllü olarak bir sivil toplum kuruluşunda çalışıyorum/ çalıştım Evet, öğrenci organizasyonlarında çalışıyorum / çalıştım Baz: 435 (Tüm görüşülenler) S7. Bugüne kadar herhangi bir kuruluşta / projede gönüllü olarak çalıştınız mı / çalışıyor musunuz?

17 ayda ele geçen ortalama harçlık vb. miktarı (%) % Giderlerin dağılımı Konaklama giderleri Yemek Yol Eğlence harcamaları Okul giderleri Kültürel harcamalar İletişim giderleri Kişisel bakım TL ve daha az TL TL TL TL TL Kitap, cd vb. diğer kültürel giderler Spor TL ve daha fazla Ortalama: 492 TL Diğer 9 Baz: 435 (Tüm görüşülenler) S20. Harçlık burs vb..olmak üzere ayda ortalama elinize geçen para miktarı ne kadardır?

18 Yabancı dil bilgisi Yabancı dil bilgisi (%) İngilizce % Bilinen yabancı diller A lmanca Fransızca 7 20 İspanyolca 7 Arapça 5 Rusça 4 İtalyanca 3 Osmanlıca 2 Portekizce Flemenkçe 92 Bulgarca Japonca Çince 0,3 Yabancı dil biliyor Yunanca Özbekçe 0,3 0,3 Lehçe 0,3 Yabancı dil bilmiyor Lazca 0,3 Baz: 435 (Tüm görüşülenler) Kürtçe Danimarkaca 0,3 0,3 S. Herhangi bir yabancı dil biliyor musunuz? S2. Hangi yabancı dilleri biliyorsunuz? Baz: 399 (Y.dil bilenler)

19 Bilinen yabancı dillerin düzeyi (%) 9 Baz: İngilizce Almanca Çok iyi İyi Orta Az Çok az *Baz 30 un altına düştüğünde bulgular istatistiksel olarak anlamlı değildir. 30 un altında kişinin bildiği yabancı dillerin düzeyi grafikte gösterilmemiştir. S3.. Yabancı dilinizin düzeyi nedir?

20 3.2 Textmasterformate İş dünyasına durch yönelik Klicken değerlendirmeler bearbeiten 20

21 Eğitim sisteminin gençleri iş dünyasına hazırlamadaki yeterlilik düzeyi (%) Katılanlar: % Kesinlikle katılıyorum Katılıyorum Pek katılmıyorum Hiç katılmıyorum Baz: 435 (Tüm görüşülenler) S4. Türkiye'de eğitim ve öğretim sisteminin işgücü piyasasının/sektörlerin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olduğuna ne ölçüde katılıyorsunuz?

22 Çalışma hayatında yer edinebilmek için ihtiyaç duyulan kişisel gelişim araçları 22 % Yabancı dil eğitimi 77 Mesleki eğitimler 7 Kişisel gelişim eğitimi 66 Bilgisayar eğitimi 5 Sosyal açıdan / sivil toplum faliyetleri Staj / uygulamalı eğitimler *%0,4 ün altındaki bulgular grafikte gösterilmemiştir. Baz: 435 (Tüm görüşülenler) S5. Çalışma hayatında bir yer edinebilmek için kendinizi hangi konularda geliştirmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz?

23 Kolay iş bulabilme konusundaki düşünceler Kolay iş bulacağını düşünenler: % Kesinlikle düşünüyorum Düşünüyorum Pek düşünmüyorum Kesinlikle düşünmüyorum Fikri yok / cevap yok Baz: 435 (Tüm görüşülenler) S8. Mezun olduktan sonra kolaylıkla iş bulabileceğinizi düşünüyor musunuz?

24 İş bulma konusundaki endişeler Ekonomik kriz nedeniyle iş olmaması % İş tecrübemin yetersiz olması 56 Gençler arasındaki rekabet ortamının çok fazla olması 45 Yabancı dil eğitimimin yeterli olmaması 29 Akademik eğitimin yetersiz olması. 27 Bilgisayar eğitimimin yeterli olmaması 8 Tanıdık / arkadaş hatırı aracılığı ile iş bulmak daha yaygın Iş alanının geniş olmaması 3 4 *% in altındaki bulgular grafikte gösterilmemiştir. Ailevi sebepler nedeniyle 2 Baz: 9 (Mezun olduktan sonra kolay iş bulamayacağını düşünenler S9. Neden bir iş bulamayacağınızı düşünüyorsunuz?

25 İş ararken önem verilen kriterler % 25 Kariyer yapabileceğim bir firma/ kurum olması 86 Çalışma ortamının iyi olması 80 Sosyal koşullarının iyi olması 69 Maaşının tatmin edici olması 69 Özel sektör olması 5 Evime yakın olması 4 Devlet kurumu olması 2 Kişisel gelişimime katkıda bulunması 2 *%0,5 in altındaki bulgular grafikte gösterilmemiştir. İlgilendiğim alanlarda olması Baz: 435 (Tüm görüşülenler) S0. İş ararken önem verdiğiniz kriterler nelerdir?

26 Gençlerin maaş beklentileri (%) TL ve altı TL TL TL 2500 TL ve daha fazla Ortalama:,600 TL Baz: 435 (Tüm görüşülenler) S. Bugün yeni bir işe başlayacak olsanız kaç TL maaş almayı beklersiniz?

27 Ekonomik krizin kariyer hedeflerine etkisi (%) % 27 Kariyer hedeflerimde hiç bir değişiklik olmadı 46 Devletin açtığı sınavlara (KPSS, Müşavirlik vb.) girmeye karar verdim 26 Yüksek lisans yapmaya karar verdim 9 Mesleki eğitimim dışında da iş aramaya karar verdim 7 Askere gitmeye karar verdim 7 Akademisyen olmaya karar verdim 6 *%0,5 in altındaki bulgular grafikte gösterilmemiştir. Yurt dışı fırsatları araştırmaya başladım Baz: 435 (Tüm görüşülenler) S2. Ekonomik kriz kariyer hedeflerinizde değişiklik yapmanıza neden oldu mu?

28 İş ararken başvurulan bilgi kaynakları % 28 Kariyer.net, yenibiris.com gibi İK siteleri 79 Firmaların kendi internet sayfaları 72 Tanıdık aracılığı ile 54 Gazetelerin insan kaynakları ekleri 30 Gazetelerin iş bulma sayfaları 20 Özel iş bulma ofisleri 6 İş ve işçi bulma kurumu (Devlet iş bulma ofisleri) Kendi bağlantılarımı kullanarak *%0,5 in altındaki bulgular grafikte gösterilmemiştir. Daha önce staj yaptığım yerlere danışarak Baz: 435 (Tüm görüşülenler) S3. İş ararken hangi kaynaklara başvuruyorsunuz veya başvurmayı düşünürsünüz?

29 İş başvurusu için CV hazırlama Şimdiye kadar hiç iş aramadım % CV hazırlamama nedenleri Baz: 435 (Tüm görüşülenler) CV'si olanlar; 75 CV'si olmayanl ar; 25 Gerekli görmedim Henüz öğrenci olduğum için gerek görmedim 9 20 Hazırlamayı bilmiyorum 3 CV gerektirecek kadar ciddi bir iş başvurusunda bulunmadım İyi hazırlanmış bir CV'im var : %79 İyi hazırlanmış bir CV'im yok : % 2 Baz: 326 (CV si olanlar) CV'ye yazacacağım konularla ilgili kendimi geliştirmem gerekiyor Fikrim yok 7 Baz: 09 (CV si olmayanlar) S4. İş başvurusu için kendinize bir özgeçmiş (CV resume ) hazırladınız mı? S4A. CV'niz (Özgeçmiş resume ) için aşağıdakilerden hangisi için uygundur. S5. Şimdiye kadar bir CV (Özgeçmiş resume hazırlamamış olmanızın nedeni nedir?

30 AB üyeliği ile iş imkanlarının artacağına duyulan inanç (%) AB üyeliği ile iş imkanlarının artacağına inanalar: % Kesinlikle inanıyorum 4- İnanıyorum 3- İnanmıyorum 2- Kesinlikle inanmıyorum Baz: 435 (Tüm görüşülenler) S6. Türkiye Avrupa Birliği üyesi olur ise Türkiye'de iş bulma imkanının artacağına inanıyor musunuz?

31 İşsiz kalmamak için yapılabilecekler % 3 Yeteneklerim doğrultusunda hak ettiğime inandığımdan daha az bir maaşa razı olurum 66 Yurtdışına giderdim 50 Başka bir şehre giderdim 34 Hiçbir sosyal güvencesi olmayan bir işte çalışırım. 9 Yeteneklerime uygun bir iş bulana kadar çalışmam 8 Baz: 435 (Tüm görüşülenler) S7. İşsiz kalmamak için aşağıda belirtilen durumlardan hangilerini yapardınız?

32 Çalışmak istenen sektörler 32 Eğitim Sektörü (Üniversite - Akademi) Finans Sektörü Medya ve Eğlence Sektörü Sivil Toplum Kuruluşları Telekomünikasyon Girişim Sermayesi (Private Equity) Enerji ve Doğal Gaz Otomotiv / Otomotiv Yedek Parçaları Hızlı Tüketim Ürünleri İlaç / Ecza IT/ Yazılım/ IT gerektiren hizmetler Perakende İnşaat Sektörü / Altyapı Sağlık Sektörü Eğitim Sektörü (ilköğretim, lise) Gayrimenkul Tekstil Lojistik İthalat - ihracat / dış ticaret Kamu Diğer % Baz: 435 (Tüm görüşülenler) S9. Hangi sektörde çalışmak istersiniz?

33 Textmasterformate durch Klicken bearbeiten Teşekkür ederiz... 33

EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI

EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI Prof. Dr. Nezih Güven (ODTÜ, Rektör Danışmanı) Doç. Dr. Ayşe Gündüz Hoşgör (ODTÜ,Sosyoloji Blm.) Y. Doç. Dr. Mustafa Şen (ODTÜ, Sosyoloji Bölümü) Bağlantı

Detaylı

TEDMER Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı Etik Barometre Araştırması Nisan 2007 ERA Research & Consultancy Araştırma Hakkında Bilgi Araştırmanın amacı Araştırmanın yöntemi Etiğe ilişkin değişimi, verilere

Detaylı

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (E- Mezun 2017 Raporu) Haziran 2018 Ankara

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (E- Mezun 2017 Raporu) Haziran 2018 Ankara Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (E- Mezun 2017 Raporu) Haziran 2018 Ankara Sunu Planı E-Mezun web Portalı ve Veriler 2017 Yılı E-Mezun Araştırma Sonuçlarına Göre; Mezunlardan Elde Edilen Bulgular

Detaylı

YEŞİL İŞ KONFERANSI YEŞİL TÜKETİM ARAŞTIRMASI 6-7 EKİM 2011

YEŞİL İŞ KONFERANSI YEŞİL TÜKETİM ARAŞTIRMASI 6-7 EKİM 2011 Araştırmanın amacı, tekniği ve örneklemi Ne kadar yeşil tüketiciyiz? Bu konudaki çalışmalar nasıl algılanıyor? 15 yaş ve üstü yetişkin kentli nüfus temsili 18 Ağustos 16 Eylül 1 487 tüketici Hanelerde

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ: 10.08.2018 TOPLANTI SAYISI: 2018/5 TOPLANTI SAATİ: 13:30-15:00 KOMİSYON ÜYELERİ; Prof.

Detaylı

İçindekiler: 1. Genel Bilgi/Metodoloji 2. Profil değerlendirmesi 3. Öğrencilerin beklentileri ve üniversite değerlendirmesi 4.

İçindekiler: 1. Genel Bilgi/Metodoloji 2. Profil değerlendirmesi 3. Öğrencilerin beklentileri ve üniversite değerlendirmesi 4. Turkish Edition İçindekiler: 1. Genel Bilgi/Metodoloji 2. Profil değerlendirmesi 3. Öğrencilerin beklentileri ve üniversite değerlendirmesi 4. Eğitim ve Kariyer trendence radius of action over 530,000

Detaylı

ELÇİN ÜNER GfK Türkiye Yönetici Ortağı

ELÇİN ÜNER GfK Türkiye Yönetici Ortağı Sürdürülebilir Marka Şehir: İzmir Araştırması ELÇİN ÜNER GfK Türkiye Yönetici Ortağı Araştırmanın Amacı İzmir in sürdürülebilirlik konusunda bir marka şehir olması yolunda İzmir de yapılan / yapılması

Detaylı

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU Bu yıl birincisi düzenlenen Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri organizasyonunun katılımcılar ve ziyaretçiler gözünden etkililiğin

Detaylı

WWF-Türkiye Genç Panda Programı Duyurusu

WWF-Türkiye Genç Panda Programı Duyurusu WWF-Türkiye Genç Panda Programı Duyurusu Yaz tatilinde WWF-Türkiye nin faaliyetlerine destek olup Türkiye deki doğa koruma ve sivil toplum kuruluşu çalışmaları hakkında tecrübe kazanmak ister misiniz?

Detaylı

YOLSUZLUK ALGI ARAŞTIRMASI

YOLSUZLUK ALGI ARAŞTIRMASI YOLSUZLUK ALGI ARAŞTIRMASI Özel Sektör Araştırma Sonuçları Araştırma Kurgusu Araştırmanın amacı: İş dünyası nezdinde etik, itibar ve yolsuzluk gibi kavramların nasıl algılandığını ölçmektir. Araştırmada

Detaylı

Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU

Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU Ek V.8 Erasmus Programı Erasmus+ Programı Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU Yurtdışındaki staj dönemini tamamlayarak kendi yükseköğretim kurumuna dönen öğrenciden alınan sözel

Detaylı

WWF-Türkiye Genç Panda Programı Duyurusu

WWF-Türkiye Genç Panda Programı Duyurusu WWF-Türkiye Genç Panda Programı Duyurusu Yaz tatilinde WWF-Türkiye nin faaliyetlerine destek olup Türkiye deki doğa koruma ve sivil toplum kuruluşu çalışmaları hakkında tecrübe kazanmak ister misiniz?

Detaylı

Sermaye Piyasası Algı ve Yatırım Potansiyeli Belirleme Araştırması Nisan 2011

Sermaye Piyasası Algı ve Yatırım Potansiyeli Belirleme Araştırması Nisan 2011 GfK GfK Türkiye Güvenilir Sermaye Piyasası Algı ve Yatırım Potansiyeli Belirleme Araştırması Nisan 0 Araştırma Belgesi (GAB) olan bir araştırma şirketidir ve tüm araştırmalarında Güvenilir Araştırma Standartlarını

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinin Bölüme İlişkin Bakış Açıları

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinin Bölüme İlişkin Bakış Açıları Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinin Bölüme İlişkin Bakış Açıları Yeşim Akbaş Kadriye Bilmece H. Kübra Polat Begüm Taşdan Bekir Us (Hacettepe Üniversitesi BBY Lisans

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk 2018 Raporu

Kurumsal Sosyal Sorumluluk 2018 Raporu Kurumsal Sosyal Sorumluluk 2018 Raporu Mart 2018 Bu rapor GfK tarafından Capital Dergisi için hazırlanmıştır. Bu rapordaki bilgiler GfK nın yazılı onayı alınmadan kısmen ya da yorum şeklinde çoğaltılamaz

Detaylı

KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011

KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011 KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011 www.macnamar.com Kale Mah. Kaptanağa Sok. Mecit Turan İş Merk. No: 5/86 Samsun Tel : 362 431 91 61 Fax: 362 431 91 61 1. Araştırmanın Kimliği... 1 1.1. Araştırmanın

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

«İdealler ve Gerçekler» Araştırması

«İdealler ve Gerçekler» Araştırması «İdealler ve Gerçekler» Araştırması 12 Haziran 2014 GfK 2012 Etik Zirvesi 12 Haziran, 2014 1 Araştırmanın amacı İş dünyası temsilcileri nezdinde «etik» ve «itibar» konularında İDEALLER VE GERÇEKLER arasındaki

Detaylı

ÖZEL SEKTÖR DOSYASI: KOBİLERİN İSTİHDAMA KATKISI VE EKONOMİK BEKLENTİLERİ

ÖZEL SEKTÖR DOSYASI: KOBİLERİN İSTİHDAMA KATKISI VE EKONOMİK BEKLENTİLERİ ÖZEL SEKTÖR DOSYASI: KOBİLERİN İSTİHDAMA KATKISI VE EKONOMİK BEKLENTİLERİ Bu çalışma; (OKFRAM) ve İKSARA Araştırma ve Danışmanlık işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma örneklemi, Türkiye deki faal

Detaylı

<höchste abgeschlossene Ausbildung K9, K11> i hangi ülkede tamamladınız? (bugünkü devlet sınırları) (Avusturya da değilse, lütfen ülkeyi belirtiniz )

<höchste abgeschlossene Ausbildung K9, K11> i hangi ülkede tamamladınız? (bugünkü devlet sınırları) (Avusturya da değilse, lütfen ülkeyi belirtiniz ) K14 i hangi ülkede tamamladınız? (bugünkü devlet sınırları) (Avusturya da değilse, lütfen ülkeyi belirtiniz ) 1 Avusturya da 2 Avusturya dışında, yani: V0 Şimdi

Detaylı

Erasmus Programı. Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU

Erasmus Programı. Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU Ek V.4 Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Programı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU Yurtdışındaki öğrenim dönemini tamamlayarak kendi yükseköğretim kurumuna dönen öğrenciden

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ?

MESLEKİ EĞİTİM İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ? MESLEKİ EĞİTİM İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ? ÖĞRENCİ RAPORU TR-51-12-2012-R3 OSTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ "Bu proje T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (http://www.ua.gov.tr)

Detaylı

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları (Üniversite Dışında Kalan Gençler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması) Sonuçlar Bu sorgudaki kayıt sayısı: 595 Anketteki toplam kayıt: 595 Toplama göre yüzde: 100.00%

Detaylı

Tercüme çeviri hizmeti verdiğimiz konular

Tercüme çeviri hizmeti verdiğimiz konular Şirketimiz Yılların Verdiği deneyim ile, dünyadaki tüm resmi dillerde ve her konuda, profesyonel tercüme hizmeti vermektedir. Uluslararası kalitede bireysel ve kurumsal tercüme hizmeti alabileceğiniz şirketimiz

Detaylı

TÜRKİYE DE KADIN VE ŞİDDET Bilgi, Algı ve Davranış Araştırması. Kasım, 2014

TÜRKİYE DE KADIN VE ŞİDDET Bilgi, Algı ve Davranış Araştırması. Kasım, 2014 TÜRKİYE DE KADIN VE ŞİDDET Bilgi, Algı ve Davranış Araştırması Kasım, 2014 ANAR, ISO 20252 ve GAB (Güvenilir Araştırma Belgesi) sahibidir ve tüm iş süreçlerinde ISO 20252 ve GAB standartlarına uygun hizmet

Detaylı

1 / 5. İlhan Güzel. Türkolog - Bilişim. İletişim Bilgileri

1 / 5. İlhan Güzel. Türkolog - Bilişim. İletişim Bilgileri İlhan Güzel Türkolog - Bilişim İletişim Bilgileri E-Posta : ilhan_910@hotmail.com Adres Bilgileri : Türkiye - Ankara - Mamak - Merkez Ev Telefonu : 90 (312) 365 18 35 Cep Telefonu : 90 (554) 721 39 59

Detaylı

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sayın Yetkili, ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sektörün rakamsal verilerle tanımlanması amacıyla yapılan bu çalışmada, firmanıza ilişkin bilgiler gizlilik çerçevesinde

Detaylı

İŞ BAŞV U R U FORMU. (* Doldurulması zorunlu alanlar) Bilgiler. *T.C.Kimlik No: *Adınız: *Soyadınız: *Doğum Yeriniz: *Doğum Tarihiniz: *Uyruğunuz:

İŞ BAŞV U R U FORMU. (* Doldurulması zorunlu alanlar) Bilgiler. *T.C.Kimlik No: *Adınız: *Soyadınız: *Doğum Yeriniz: *Doğum Tarihiniz: *Uyruğunuz: İŞ BAŞV U R U FORMU (* Doldurulması zorunlu alanlar) Bilgiler *T.C.Kimlik No: *Adınız: *Soyadınız: *Doğum Yeriniz: *Doğum Tarihiniz: *Uyruğunuz: *Cinsiyetiniz: *Askerlik Durumunuz: *Medeni Durumunuz: *Sürücü

Detaylı

Biyologların İstihdam Analizi Anketinin Sonuçları

Biyologların İstihdam Analizi Anketinin Sonuçları Biyologların İstihdam Analizi Anketinin Sonuçları Ankete 266 kişi katılmıştır. Katılımcıların genel profillerine bakıldığında kadınların ağırlıkta oldukları görülmektedir. Kadınlar, katılımcıların %67,3

Detaylı

HRdergi Okur Profili Anketi Sonuçları

HRdergi Okur Profili Anketi Sonuçları HRdergi Okur Profili Anketi Sonuçları 2008 içindekiler Hakkımızda 1 Cinsiyet Dağılımı 2 Yaş Grubu 2 Eğitim Durumu 3 Çalışılan Departman 3 Ünvan Dağılımı 4 Çalışılan Bölüm 4 Çalışan Sayısı Ortalaması 5

Detaylı

Aday Meslek Memurluğu Sınavı için aranan genel koşullara ek olarak adayların bilmeleri gereken hususlar:

Aday Meslek Memurluğu Sınavı için aranan genel koşullara ek olarak adayların bilmeleri gereken hususlar: Dışişleri Bakanlığı Giriş Sınavları (PS. İstanbul Aydın Üniversitesinin bu programı, öğrencileri Ekonomi Bakanlığı Diş Ticaret Müsteşarlığı, AB Bakanlığı, MIT Müsteşarlığı gibi kurumların giriş sınavlarına

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

İNGİLİZCE KURSLARI İÇİN KAYIT KABUL FORMU

İNGİLİZCE KURSLARI İÇİN KAYIT KABUL FORMU İNGİLİZCE KURSLARI İÇİN KAYIT KABUL FORMU ARAPÇA KURSLARI İÇİN KAYIT KABUL FORMU ÇİNCE KURSLARI İÇİN KAYIT KABUL FORMU Genel Çince Genel Çince RUSÇA KURSLARI İÇİN KAYIT KABUL FORMU ALMANCA KURSLARI İÇİN

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ I. BÖLÜM

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ I. BÖLÜM I. BÖLÜM Bu bölümde sizden, aşağıdaki ifadeleri içinde bulunduğunuz çalışma ortamını dikkate alarak değerlendirmeniz istenmektedir. Her bir ifadeyi dikkatle okuyarak mevcut durumunuzla karşılaştırınız.

Detaylı

Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Algısı Araştırması

Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Algısı Araştırması Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Algısı Araştırması Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Çalışmaları Araştırma Merkezi Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Algısı Araştırması Kantitatif Araştırma Özeti

Detaylı

Devlet okullarında İngilizce eğitiminde sorunlar British Council-TEPAV İhtiyaç Analizi Çalışması Sonuçları

Devlet okullarında İngilizce eğitiminde sorunlar British Council-TEPAV İhtiyaç Analizi Çalışması Sonuçları tepav Devlet okullarında İngilizce eğitiminde sorunlar British Council-TEPAV İhtiyaç Analizi Çalışması Sonuçları Efşan Nas Özen Ankara, 07.05.2014 Çerçeve Neden böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyduk? İngilizce

Detaylı

ÖĞRENCİ BÖLÜM MEMNUNİYETİ ANKETİ FORMU

ÖĞRENCİ BÖLÜM MEMNUNİYETİ ANKETİ FORMU ÖĞRENCİ BÖLÜM MEMNUNİYETİ ANKETİ FORMU çok fazla: 26,83 1. Soru çok az 17,07 26,83 2. Soru az; 14,63 az: 17,07 Az; 19,51 fazla: 21,95 orta: 17,07 24,39 14,63 çok fazla: 12,19 fazla: 41,46 3. Soru çok az:9,75

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ ÖĞRENCİ PROFİLİ VE MEMNUNİYETİ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ ÖĞRENCİ PROFİLİ VE MEMNUNİYETİ T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ 2016-2017 ÖĞRENCİ PROFİLİ VE MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI GİRİŞ Üniversite ortamı, farklı birçok kültürün

Detaylı

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları (Üniversite Gençleri İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması ) Sonuçlar Bu sorgudaki kayıt sayısı: 261 Anketteki toplam kayıt: 261 Toplama göre yüzde: 100.00% 1. Cinsiyetiniz?

Detaylı

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI EKONOMİK SOSYAL DURUM ARAŞTIRMASI Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası na bağlı üyelerin Türkiye ve Gemlik Ekonomisi ve Sosyal durumu hakkındaki yorumlarının istatistiki yöntemler

Detaylı

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ADAY KONSOLOSLUK VE İHTİSAS MEMURLUĞU GİRİŞ SINAVLARI DUYURUSU

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ADAY KONSOLOSLUK VE İHTİSAS MEMURLUĞU GİRİŞ SINAVLARI DUYURUSU T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ADAY KONSOLOSLUK VE İHTİSAS MEMURLUĞU GİRİŞ SINAVLARI DUYURUSU I. GENEL BİLGİLER: (1) Dışişleri Bakanlığı konsolosluk ve ihtisas memurları, dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında

Detaylı

MAYIS AYI SİYASİ EĞİLİMLER VE SOMA FACİASI ALGISI ÖZET RAPORU [Ref: 2014-1105]

MAYIS AYI SİYASİ EĞİLİMLER VE SOMA FACİASI ALGISI ÖZET RAPORU [Ref: 2014-1105] MAYIS AYI SİYASİ EĞİLİMLER VE SOMA FACİASI ALGISI ÖZET RAPORU [Ref: 2014-1105] 22 Mayıs 2014 Vera Araştırma Tel: (0216) 465 8066 www.veraarastirma.com 2014 Vera Tüm hakları saklıdır Bu araştırmanın finansal

Detaylı

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Ofisi

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Ofisi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti Nihai Rapor Formu 2014/2015 Değerli Hayat Boyu Öğrenme Programı-Erasmus Öğrencisi, Deneyimleriniz hakkındaki bu rapor, AB Hayat Boyu Öğrenme/Erasmus programına,

Detaylı

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi Sabancı Üniversitesi 1996 yılında kurulan Sabancı Üniversitesi araştırmaya ve bireye odaklanan disiplinler arası eğitimi, özgür akademik seçim ve performans ortamı ve tüm dünyada etkili öğretim kadrosu

Detaylı

ICF Türkiye Şube ANKET-1 SONUÇLARI. Araştırmaya toplam 64 ICF Türkiye koçu katılmıştır.

ICF Türkiye Şube ANKET-1 SONUÇLARI. Araştırmaya toplam 64 ICF Türkiye koçu katılmıştır. ICF Türkiye Şube ANKET-1 SONUÇLARI Araştırmaya toplam 64 ICF Türkiye koçu katılmıştır. GENEL BİLGİLER Cinsiyetiniz: Seçenekleri Kadın 75.% 48 Erkek 25.% 16 lanan 64 Boş bırakılan Cinsiyetiniz? Kadın Erkek

Detaylı

2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı

2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı Ek D - Değerlendirme Kriterleri Aşamaları 1-3 A TİPİ BURSLAR Lisans (L) AŞAMA 1 Başvuru formu ve destekleyici belgeler 2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı Resmi ve İdari gereklilikler

Detaylı

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI 2011 Yılı Ekonomik ve Sosyal Durum Araştırması 21.01.2011 Aksoy Pazar ve Kamuoyu Araştırma Şirketi Gemlik Ticaret ve Sanayi odası 2011 Yılı Ekonomik ve Sosyal Durum Araştırması

Detaylı

Erasmus Programı. Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU

Erasmus Programı. Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU Ek V.8 Erasmus Programı Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU Yurtdışındaki staj dönemini tamamlayarak kendi yükseköğretim kurumuna dönen öğrenciden alınan sözel rapor Deneyimleriniz

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER Yükseköğretim Erasmus+ kapsamında yer alan Yükseköğretim Programı yükseköğretim alanındaki projelere hibe desteği sunmaktadır. Bu alandaki projeler için hedef

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ?

MESLEKİ EĞİTİM İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ? MESLEKİ EĞİTİM İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ? İŞVEREN RAPORU TR-51-12-2012-R3 OSTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ "Bu proje T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (http://www.ua.gov.tr)

Detaylı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçqwe rtyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçqwertyui opgüasdfghjklsizxcvbnmöçqwertyuiopg Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu üasdfghjklsizxcvbnmöçqwertyuiopgüasd

Detaylı

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması 19 NİSAN 2017 NOT: BU DOSYADA İLETİLEN VERİLER GÖRSELLEŞTİRİLİRKEN SLİDE DA BELİRTİLEN LOGO, ÖRNEKLEM BİLGİSİ (N=) VE IPSOS SOSYAL ARAŞTIRMALAR

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖĞRENCİNİN DURUMUNU İZLEME FORMU AİLE BİLGİLERİ.

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖĞRENCİNİN DURUMUNU İZLEME FORMU AİLE BİLGİLERİ. Sınıfı: Tarih Öğrencinin Adı Soyadı: Okul Numarası: Cinsiyeti Kadın Erkek Mezun Olduğunuz Lise ve İli Öğrencinin İletişim Bilgileri: Adres: Medeni Durumunuz: Danışmanın Adı Soyadı: ÖĞRENCİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

Detaylı

Buca Belediyesi Hizmet Memnuniyet ve Beklentiler Araştırması SONAR

Buca Belediyesi Hizmet Memnuniyet ve Beklentiler Araştırması SONAR Buca Belediyesi Hizmet Memnuniyet ve Beklentiler Araştırması ARAŞTIRMANIN AMACI Buca Belediyesi nin hizmetlerinden duydukları memnuniyet düzeylerini, Buca belediyesine olan güvenlerini ve başarı oranlarını,

Detaylı

HRdergi, okurlarının %65 i tarafından referans kaynağı olarak saklanmaktadır.

HRdergi, okurlarının %65 i tarafından referans kaynağı olarak saklanmaktadır. Medya Kit 2009 içindekiler Hakkımızda 1 Cinsiyet Dağılımı 2 Yaş Grubu 2 Eğitim Durumu 3 Çalışılan Departman 3 Ünvan Dağılımı 4 Çalışılan Bölüm 4 Çalışan Sayısı Ortalaması 5 Sektörel Dağılım 5 Mesken Durumu

Detaylı

KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI PROGRAMI ÖĞRENCĐLERĐNĐN OKULDAN BEKLENTĐLERĐ VE MESLEKĐ GELECEKLERĐNĐN DEĞERLENDĐRĐLMESĐ

KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI PROGRAMI ÖĞRENCĐLERĐNĐN OKULDAN BEKLENTĐLERĐ VE MESLEKĐ GELECEKLERĐNĐN DEĞERLENDĐRĐLMESĐ MYO-ÖS 2010- Ulusal Meslek Yüksekokulları Öğrenci Sempozyumu 21-22 EKĐM 2010-DÜZCE KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI PROGRAMI ÖĞRENCĐLERĐNĐN OKULDAN BEKLENTĐLERĐ VE MESLEKĐ GELECEKLERĐNĐN DEĞERLENDĐRĐLMESĐ Pınar

Detaylı

13. yıl. Reklam. Kiti 10

13. yıl. Reklam. Kiti 10 13. yıl Reklam Kiti 10 içindekiler Hakkımızda 1 Cinsiyet Dağılımı 2 Yaş Grubu 2 Eğitim Durumu 3 Çalışılan Departman 3 Ünvan Dağılımı 4 Çalışılan Bölüm 4 Çalışan Sayısı Ortalaması 5 Sektörel Dağılım 5 Mesken

Detaylı

Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de!

Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de! BASIN BÜLTENİ 18 Mart 2014 Türkiye busuu'da en hızlı büyüyen ülkelerden birisi... Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de! 40 milyonun üzerinde kullanıcıyla dünyanın en büyük sosyal

Detaylı

Bölüm Profili. Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ;

Bölüm Profili. Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ; Bölüm Profili Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ; Lisans Programlarında hazırlık sınıfı dahil 281 öğrenci, Yüksek lisans programlarında 75 i tezli (69 u Türkçe

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ. İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi Mezun Memnuniyet Anketi Sonuçları

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ. İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi Mezun Memnuniyet Anketi Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 9.1.17 Mezun Memnuniyet Anketi Sonuçları 1 MEZUN MEMNUNİYET ANKETİ SONUÇLARI Tablo 1. AYBÜ mezunu olmaktan gurur duyuyorum

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ TANIMI İSTENİLEN BELGE BAŞVURU SÜRESİ SONUÇLANMA

ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ TANIMI İSTENİLEN BELGE BAŞVURU SÜRESİ SONUÇLANMA T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ ÜNYE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Hizmet Standartları ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ TANIMI İSTENİLEN BELGE BAŞVURU SONUÇLANMA 1 ÖSYS İle kayıt hakkı kazanan Öğrencilerin Kesin Kayıtlarının

Detaylı

İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi. Sevgili Öğrenciler,

İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi. Sevgili Öğrenciler, İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi Sevgili Öğrenciler, Bu anket MLARG: risk grubundaki gençler için cep telefonu üzerinden İngilizce öğrenme (Proje Numarası: 2009-TR1-LEO05-08674) adında bir Avrupa Birliği

Detaylı

UÇAK,HAVACILIK,UZAY MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN DURUM DEĞERLENDİRMESİ

UÇAK,HAVACILIK,UZAY MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN DURUM DEĞERLENDİRMESİ TMMOB Makina Mühendisleri Odası I. Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı 12 Mayıs 2001 Eskişehir-Türkiye UÇAK,HAVACILIK,UZAY MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN DURUM DEĞERLENDİRMESİ Mehmet Nazım

Detaylı

-AKADEMİK PROGRAMLAR-

-AKADEMİK PROGRAMLAR- VARNA İŞLETME ÜNİVERSİTESİ (VARNA UNIVERSITY OF MANAGEMENT VUM ) Varna İşletme Üniversitesi, Bulgaristan ın Varna, Dobrich ve Sofya şehirlerinde kampüsleri olan bir yüksek öğrenim kurumudur. 1996 yılında

Detaylı

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 T.C. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik ABD NİN TAM MERKEZİNDE EĞİTİM ALIN ABD nin merkezinde, Wisconsin in ilk üniversitesinde global eğitim alın. 1846 dan beri, Carroll

Detaylı

Öğrenci Memnuniyet Anketi

Öğrenci Memnuniyet Anketi 1 / 13 15.12.2018 13:20 Sevgili Öğrenciler; Bu çalışmanın amacı, Kalite Değerlendirme Raporu kapsamında, meslek yüksek okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin genel memnuniyet düzeylerinin belirlenmesidir.

Detaylı

Turkish Total Edition

Turkish Total Edition Turkish Total Edition trendence radius of action Professionals School leavers Students over 500,000 participants 27 countries over 1,000 universities 2 3 trendence customers Metodoloji: trendence Graduate

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ Memnun im im Hiç T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ KİŞİSEL BİLGİLER Biriminiz (Fakülteniz/Yüksekokulunuz/Meslek Yüksekokulunuz/Enstitünüz): Bölümünüz: Anabilimdalınız/Programımız: Program

Detaylı

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK Mikron S, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti.

Detaylı

T.C. Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavları Duyurusu ( )

T.C. Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavları Duyurusu ( ) T.C. Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavları Duyurusu (15.10.2014) I. GENEL BİLGİLER: (1) Konsolosluk ve İhtisas Memurları, dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında görev,

Detaylı

ŞUBAT 2017 SAĞLIĞIN GELECEĞİ

ŞUBAT 2017 SAĞLIĞIN GELECEĞİ ŞUBAT SAĞLIĞIN GELECEĞİ -202 SAĞLIĞIN GELECEĞİ -202 ÇALIŞMA GRUBU KOORDİNATÖR DOÇ. DR. HALUK ÖZSARI NİELSEN NUR SERENLİ DSTİL TASARIM CANAN KONUK OHSAD BAŞKANI REŞAT BAHAT OHSAD GENEL SEKRETERİ CEVAT ŞENGÜL

Detaylı

GENEL BİLGİLER. Vizit tarihi: / /

GENEL BİLGİLER. Vizit tarihi: / / Hasta adının başharfleri : Cinsiyet: Kadın Erkek GENEL BİLGİLER Vizit tarihi: / / Eğitim Durumunuz: İlkokul Orta Öğrenim Lise Üniversite Lisansüstü İş Durumunuz: Tam-zamanlı çalışan Yarı-zamanlı çalışan

Detaylı

İnsan Kaynakları ve İtibar Yönetimi Oturumu Burçak PAK YILMAZ

İnsan Kaynakları ve İtibar Yönetimi Oturumu Burçak PAK YILMAZ İnsan Kaynakları ve İtibar Yönetimi Oturumu Burçak PAK YILMAZ İşveren Markası ve İtibar Yönetimi 18 Ekim 2012 Burçak Pak Yılmaz Yenibiris.com Portal Koordinatörü İşveren Markası İşveren Markası İletişim

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDA STAJ YAPACAK YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİLERİNİN BELİRLENMESİ VE STAJ SÜRECİNE İLİŞKİN ESASLARIN DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE:

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: DUYURU Tarih: (01.12.2015) ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN (DİKEY VE YATAY GEÇİŞ ÖĞRENCİLERİ DAHİL) YENİ ÖĞRENCİ ANKET FORMU, BİLGİ TOPLAMA ANKETİ VE ÖĞRENCİ TANITIM-İLETİŞİM FORMLARINI

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1- İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ne bağlı Sosyoloji bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI

AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR VE İLETİŞİM 1. Süreç nasıl işleyecek? Ne tür sınavlar olacak? Başvurular 11 Eylül 13 Ekim 2017 tarihleri arasında başvuru formunun www.isam.org.tr/ayp/basvuru

Detaylı

1 - Dışişleri Bakanlığına sınavla, su ve çevre konularında görevlendirilmek üzere 1

1 - Dışişleri Bakanlığına sınavla, su ve çevre konularında görevlendirilmek üzere 1 Dışişleri Bakanlığından: DANIŞMAN GİRİŞ SINAVI DUYURUSU (SU VE ÇEVRE, ENERJİ) I. GENEL BİLGİLER 1 - Dışişleri Bakanlığına sınavla, su ve çevre konularında görevlendirilmek üzere 1 (bir) veenerji ile ilgili

Detaylı

13. yıl. Reklam. Kiti 10

13. yıl. Reklam. Kiti 10 13. yıl Reklam Kiti 10.. içindekiler Hakkımızda 1 Cinsiyet Dağılımı 2 Yaş Grubu 2 Eğitim Durumu 3 Çalışılan Departman 3 Ünvan Dağılımı 4 Çalışılan Bölüm 4 Çalışan Sayısı Ortalaması 5 Sektörel Dağılım 5

Detaylı

Üniversite Öğrencilerinin İş Bulma ve Kariyer Beklentilerinin İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinden Etkilenmesi: Yalova Üniversitesi Örneği

Üniversite Öğrencilerinin İş Bulma ve Kariyer Beklentilerinin İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinden Etkilenmesi: Yalova Üniversitesi Örneği Üniversite Öğrencilerinin İş Bulma ve Kariyer Beklentilerinin İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinden Etkilenmesi: Yalova Üniversitesi Örneği Doç. Dr. Orhan KOÇAK Arş. Gör. Aysel KAYA Çağrı KIRTAY Genel

Detaylı

City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI

City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI Ağustos 2013 Araştırma Künyesi PROJE ADI ARAŞTIRMA EVRENİ AMAÇ CSG OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI İstanbul da Yaşayan 18 Yaş Üzeri Bireyler. Katılımcıların 68

Detaylı

Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması

Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması Bu ankette 38 soru var Grup 1 1 [1]Cinsiyetiniz? Erkek Kadın 2 [2]Yaş Aralığınız? 16-25 26-30 30 ve üzeri 3 [3]Gelir düzeyiniz? 700 ve altı 700-1500

Detaylı

Türkiye Yazılımcı Raporu

Türkiye Yazılımcı Raporu 2013 Türkiye Yazılımcı Raporu Rapor Hakkında Bu rapor Kurumsaljava.com da hazırladığım yazılımcı anketinden edindiğim verileri ihtiva etmektedir. Ankete son beş ay içinde üç yüzden fazla yazılımcı katıldı.

Detaylı

12. Yıl. Hanehalkı Ekonomik Güven Araştırması

12. Yıl. Hanehalkı Ekonomik Güven Araştırması 27.07.2018 12. Yıl Hanehalkı Ekonomik Güven Araştırması Araştırmaya Genel Bakış Hane Halkı Ekonomik Güven Araştırması Giriş..Sayfa 3 Profil Sayfa 4-7 Araştırma Sonuçları.Sayfa 7-14 Türkiye ekonomisinin

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1- Uygulamalı Bilimler Fakültesi ne bağlı Uluslararası Lojistik Bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret

Detaylı

KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI

KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI PERAKENDE SEKTÖRÜNDE YERLİ ÜRÜN KULLANIM ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI SONUÇLARI n=1002 Hazırlayan: Lipa Consultancy Temmuz 2015 Genel Tüketim Alışkanlıkları 1-Alışveriş yaparken

Detaylı

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 İnsan Kaynakları nın ajandasında neler var? Hiyerarşik yapıdan

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım;

Değerli Meslektaşlarım; KAPAK Değerli Meslektaşlarım; Türkiye nin en önemli hammadde kaynaklarından biri olan orman ve orman ürünlerini hayatımıza kazandıran Orman Endüstri Mühendisleri bu projede bölümünü, mesleğini ve derneğini

Detaylı

Yöntem & Örneklem. Türkiye yi temsilen; 34 % %64 %36

Yöntem & Örneklem. Türkiye yi temsilen; 34 % %64 %36 Yöntem & Örneklem Türkiye yi temsilen; Toplam Sayı Bireysel Katılımcı Sayısı Kurumsal Katılımcı Sayısı Fikir Önderleri Sayısı Kamu & Özel Sektör Çalışan Sayısı 379 177 202 46 75 Cinsiyet Yaş Dağılımı Bitcoin

Detaylı

EYLÜL 2011 YIL: 15 SAYI: 10 KDV DAHİL 10 TL. Medya Kit 11

EYLÜL 2011 YIL: 15 SAYI: 10 KDV DAHİL 10 TL. Medya Kit 11 EYLÜL 2011 10 YIL: 15 SAYI: 10 KDV DAHİL 10 TL Medya Kit 11 içindekiler Hakkımızda 1 Cinsiyet Dağılımı 2 Yaş Grubu 2 Eğitim Durumu 3 Çalışılan Departman 3 Ünvan Dağılımı 4 Çalışılan Bölüm 4 Çalışan Sayısı

Detaylı

Kıbrıs Türk Toplumuna Yönelik AB Burs Programı Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve British Council tarafından uygulanmaktadır

Kıbrıs Türk Toplumuna Yönelik AB Burs Programı Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve British Council tarafından uygulanmaktadır Annex B Kıbrıs Türk Toplumuna Yönelik AB Burs Programı Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve British Council tarafından uygulanmaktadır KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK AB BURS PROGRAMI AKADEMİK

Detaylı

14. ULUSAL TURĠZM KONGRESĠ DEĞERLENDĠRME ANKET SONUÇLARI. Tablo 1: 14. Ulusal Turizm Kongresine Katılan Katılımcıların Demografik Sonuçları (n=132)

14. ULUSAL TURĠZM KONGRESĠ DEĞERLENDĠRME ANKET SONUÇLARI. Tablo 1: 14. Ulusal Turizm Kongresine Katılan Katılımcıların Demografik Sonuçları (n=132) 14. ULUSAL TURĠZM KONGRESĠ DEĞERLENDĠRME ANKET SONUÇLARI Tablo 1: 14. Ulusal Turizm Kongresine Katılan Katılımcıların Demografik Sonuçları () Cinsiyet Erkek Kadın YaĢ 20 ve daha az 21-30 31-40 41-50 51-60

Detaylı

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI EKONOMİK SOSYAL DURUM ARAŞTIRMASI Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası na bağlı üyelerin Türkiye ve Gemlik Ekonomisi ve Sosyal durumu hakkındaki yorumlarının istatistiki yöntemler

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ. İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi Mezun Anketi Sonuçları

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ. İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi Mezun Anketi Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 9.1.217 Mezun Anketi Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Yönetici Özeti 3 Mezun Anketi Sonuçları 4-12 Mezun Anketi 13-14 2 YÖNETİCİ

Detaylı

T.C İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARI 2015 2016 GÜZ DÖNEMİ ERKEN KAYIT İLANI A. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR 1.

T.C İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARI 2015 2016 GÜZ DÖNEMİ ERKEN KAYIT İLANI A. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR 1. T.C İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARI 2015 2016 GÜZ DÖNEMİ ERKEN KAYIT İLANI A. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR 1. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ a. DOKTORA PROGRAMLARI Ekonomi ve Finans İşletme

Detaylı

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE 1 / 2 Ana. Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 03/10/2018-E.80570 T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı Sayı Konu :96393232-772.99-E.4984 :Avrupa Koleji Yüksek

Detaylı

Kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık

Kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık On5yirmi5.com Kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık Yarı zamanlı işler de dahil olmak üzere, kadın adayların yüzde 73 ünün ücret beklentisi 1.500 TL yi geçmiyor. Yayın Tarihi : 7 Mart 2016

Detaylı