ÜRÜN LİSTESİ. 100 Polyamid, yün, ipek ve karışımları için yüksek ışık haslığına sahip viyole beyaz nüansta toz optik

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÜRÜN LİSTESİ. 100 Polyamid, yün, ipek ve karışımları için yüksek ışık haslığına sahip viyole beyaz nüansta toz optik"

Transkript

1 ÜRÜN LİSTESİ Ön İşlem Kuvveti% (+/- 2) Pretreatment Biofeel-PST - Yüksek konsantre bio polish (tüy dökücü) asit selülaz enzimi. Carewhite BBU 250% - Düşük afiniteli optik parlatıcı, toz formda, mavi-beyaz nüanslı. Selüloz bazlı kumaşlar ve karışımları için. Carewhite-NW. 100 Polyamid, yün, ipek ve karışımları için yüksek ışık haslığına sahip viyole beyaz nüansta toz optik Celldet-R 80 Parti halinde yapılan tüm pişirme işlemleri için iyi ıslatıma gücü olan, çok az derecede köpüren, konsantre deterjan Ketoprep-LA - Selülozik kumaşların düşük alkali ve düşük sıcaklıkta ön terbiyesi için biyo çözünür özel bir üründür. Univ-AIO 100 Pamuk için kostik içermeyen kasar ve yıkama işlemlerine özel kombine bir üründür. Saradefoam 100 Tüm teksil proseslerine uygun, jet e uygun, konsantre, silikonsuz köpük kesici. Saramerc-LF 100 Muntazam merserizasyon ve dolayısıyla boyama sağlayan %100 konsantrasyona sahip düşük köpüklü ıslatıcı ürün. Sarapol-AIO 70 Selülozikler ve karışımlarının önişlemleri için, çok yönlü, hepsi bir arada, düşük köpüklü ürün. Kasar için sadece kostik ve peroksit gerektirir. Saraquest-W 100 Uygun fiyatlı, yüksek kalsiyum ve demir şelatlama değeri olan, hem ön işleme hem de boya banyosuna uygun, toz formda iyon tutucu. Kolaylıkla seyreltilebilir. Sarasil-JS 40 Alkali ph lara, yüksek sıcaklığa ve tuza dayanıklı silikon esaslı köpük kesici. Tüm tekstil proseslerine uygundur. Sarastabil 100 Diskontinü ve kontinü prosesler için, çevre dostu, toz formda organik peroksit stabilizatörü. Kolaylıkla seyreltilebilir. Sarawhite. 100 Selülozik elyaflar, yün, polyamid ve karışımları için ve nötr beyaz nüansta, yıkama haslığı iyi, yüksek afiniteli, toz optik beyazlatıcı. Çektirmeye uygundur.

2 Boyama Kuvveti % (+/- 2) Dyeing & Printing Acidon-PA 100 Poliamid, yün ve karışımlarının boyanmasında asit donor olarak kullanılır. Düzgün ve tekrarlanabilir boyama sağlamak için sıcaklık artısı ile beraber Ph ın düşük kalmasını sağlar. Anticrease 100 Doğal ve sentetik elyaflar için tüm tekstil proseslerine uygun, ekonomik ve çevre dostu kaydırıcı ve kırık önleyici toz kimyasal. Eliminator-GLO 40 Polyester boyama sırasında oligomeri önleyen ve boyama boyunca makine temizleyici kimyasallar kadar iyi disperge eden, çift özellikli özel ürün. Fixanol 80 Reaktif boyalar için çevre dostu ve uygun fiyatlı, formaldehit içermeyen boya fiksatörü. Işık haslığına ve nüansa etki etmeden yıkama, su ve ter haslığını geliştirir. Formafix-PW 100 Reaktif boyalı ve baskılı kumaşların nüansını ve ışık haslığını çok etkilemeden yıkama, su ve ter haslığını geliştiren, toz formda, uygun fiyatlı ve formaldehit içermeyen boya fiksatörü Metanol-DL 100 Polyester ve karışımlarının boyaması için uygun fiyatlı, toz formda dispergatör - egalizatör özellikli kimyasal Nylofix Boyalı ve baskılı polyamidlerin yaş haslığını geliştiren benzersiz, konsantre, etkin boya fiksatörü. Boyalı malların nüansına ve ışık haslığına etkisi yoktur. Polyamid baskılı malların yıkanması sırasında beyaz zeminin sararmasını önler. Reducit-ZS 100 Polyester, polyamid ve diğer sentetik kumaşlarda aşındırma baskısı için indirgen toz kimyasal. Reducon-ACD 100 Polyester ve karışımlarının boyalı/baskılı kumaşlarından fiske olmamış dispers boyayı boyama banyosu ile aynı banyoda uzaklaştırmak için, asidik ph ta indirgen temizleyici kimyasal. Reducon ACD su ve enerji tasarrufu sağlar, klasik kostikhidrosülfite kıyasla atık sudaki TDS (toplam çözünmüş katı madde) değerini azaltır. Retarder-ACR 80 Akrilik ve karışımları için konsantre, ekonomik katyonik retarder ve egalizatör. Hatalı boyamaları düzeltmede de kullanılır. Saracrease-HG 80 Her türlü elyaf ve giysilerin yaş prosesleri için anyonik kırık önleyici - kaydırıcı kimyasal Saradye Asit ve metal kompleks boyalı Poliamid kumaşlar için klorlu havuz suyuna karşı haslıkları iyileştiren formaldehit içermeyen özel bir üründür. Saradye-FN - Reaktif /direkt boyama için formaldehit içermeyen, yüksek kaliteli reaktif fiksatör.

3 Saradye-PLE 65 Sülfür ve reaktif boyalı selülozik kumaşlar için özel klorlu havuz suyuna karşı formaldehid içermeyen haslık iyileştirici bir üründür. Sarafix-New 60 Poliamidler için asit dayanımı yüksek boya fiksatörü. Özellikle açık ve pastel renklerde önerilmektedir. Saragen-SO 100 Polyester ve karışımlarının boyama prosesleri için toz dispergatör Sarakol-NF 95 Hem kontinü sistemlere, hem çektirmeye uygun -özellikle iplik bobin boyama ve denim proseslerine- düşük köpüklü ıslatıcı ve hava giderici Sarakol-PDR 100 Mükemmel disperge etme özelliği ve bir boya banyosu düzenleyicisi kadar kalsiyum şelatlama değeri olan, reaktif boyalı ve baskılı kumaşlar için yıkayıcı ko-polimer toz kimyasal. Kolaylıkla seyreltilebilir. Sarakol-RDL 50 Selülozik elyafların reaktif boyarmaddeler ile boyanması için çok yönlü çok-amaçlı egalizatör ve çözücü kimyasal Saraline FI 100 Çok yönlü dispers, düzgünleştirme ve emülgatör olarak doğal ve sentetik elyaflarda kullanılan çok yönlü bir ajandır. Elverişsiz koşullarda ve uzun banyolarda oluşabilen silikon lekelerinin oluşmasını engeller. Saraprint-AC 65 Selüloz bazlı ve karışımları için pigment baskılarda haslık iyileştirici Melaminformaldehit bazlı çapraz bağlayıcı malzemedir. Sarasol-MB 55 Özellikle sentetik elyaflarda ink-jet baskı öncesinde dozajlanabilir ön terbiye malzemesidir. Sarasol Dijital baskı için yenilikçi renk geliştirici kimyasal Super R Salt 100 Reaktif boyama ve baskıda sonrası buharlama sırasında renk tonunu atmosferin indirgeyici etkisinden koruyan hafif yükseltgeyici kimyasal

4 Apre Kuvveti% (+/- 2) Finishing Careguard-66 (New) - Yeni jenerasyon C6 PFOA ve PFOS icermeyen, dayanımı yüksek, yanıcı olmayan florokarbon ürün. Su ve yağ itici olarak her tür kumaşa uygulanabilir. Caresoft-HP 70 Yeni jenerasyon, hidrofil, parçalanmaya dayanıklı selülozik, polyester ve karışımlarına mükemmel tuşe veren mikro silikon yumuşatıcı. Hem çektirmeye, hem de fulara uygundur. Careguard-66 (N) Yüksek performanslı su ve yağ itici, C6 (6 karbonlu) florokarbon. Estofeel 100 Yeni jenerasyon kolay çözülebilir payet formda nem kontrolü sağlayan ürün. Sentetiklerde Nike Wicking testinde başarılıdır. Fabsoft 75 Her türlü elyafa uygun, ekonomik mikro emülsiyon Geotex-HPA 100 Polyamid, polyester ve karışımları için hidrofil, antistatik apre. Nem transfer özelliğini geliştirerek kullanıcıya konfor sağlar. Helar-PPN 100 Artık potasyum permanganatın denim ve diğer garmentlardan uzaklaştırılması için geliştirilmiş özel ürün. Potasyum permanganatın kirli kahverengi lekelerini uzaklaştırarak giysinizi parlak ve beyaz yapar. Heflor-CI 50 Özellikle bakır ve diğer metal düğme ve fermuarlardan kaynaklı pas lekelerini önlemek amaçlı parça boyama yıkama işlemlerinde kullanılan korozif ve pasif inhibitörü. Dozajlanabilir ve ph aralıklarına dayanıklı bir üründür. Hydrocare 60 Selülozik, polyester ve karışımlarına üstün ve seçkin bir tuşe veren yeni jenerasyon, hidrofil, parçalanmaya dayanıklı nano silikon. Hem fulara, hem de çektirmeye uygundur. Moisture-Guard 93 Polyamid ve pamuk materyallerin nem transferini ve emiş özelliklerini geliştirir. 5 g/l ile hem Polyamid hem de pamuk materyallerde NIKE firmasının Wicking testini geçmiştir. Uygun fiyatlı bir üründür. Quench-APY 80 Bütil Hidroksi Toluen (BHT) içeren polietilen poşetlerde veya karton kutularda Azot Oksit e maruz kalarak depolanması sırasında pamuk/likra ve polyamid kumaşların sararmasını önleyen özel ürün. Hem fulara, hem de çektirmeye uygundur. Sarafinish-OMP 100 Denim ve denim olmayan giysilere tek başına veya termokol toplarla birlikte uygulanmasıyla özel efektler yaratan eşsiz ürün. Saraguard-AM 70 Tüm tekstil elyaflarına uygun, konsantre, dayanıklı, klebsiella pneumoniae yi de içeren geniş spektrumlu antimiktobiyel ve fungisit. Sprey, çektirme veya fular yöntemleri ile uygulanabilir.

5 Sarascour-RG 60 Poliamid, likra ve karışımlarını içeren dokuma ve örgü kumaşlarda kalıplama, bitim ve termofiksaj işlemleri sırasında sararmaları önleyen özel bir üründür. Sarex Pamuk, polyester ve karışımları için, sararmayan, mükemmel yüzey kayganlığı veren konsantre makro silikon emülsiyon. Fulara uygundur. Supercone Sararmayan, konsantre katyonik organik yumuşatıcı, soğuk su ile kolayca seyreltilebilir. Supercone Tüm doğal ve sentetik elyaflara uygun, kolayca seyreltilebilen, nonyonik konsantre organik yumuşatıcı. Çok iyi tuşe ve antistatik özellik verir. Terryfinish-XF 70 Fular ve çektirmeye uygun, selülozik, polyester, polyamid ve karışımları için geliştirilmiş, yeni jenerasyon, dayanıklı, hidrofil nano-emülsiyon. Texpeach 60 Poliüretan formülasyonlu, pamuk, polyester ve karışımlarına hidrofilite ve çok iyi döküm veren apre. Abrazyon ve pilling dayanımını geliştirir. Texpeach Pamuk, polyester ve karışımları üzerinde 3 boyutlu film oluşturarak şeçkin bir tutum ile iyi bir döküm veren su bazlı poliüretan apre. Ayrıca buzuşmazlık açısını ve abrazyon dayanımını geliştirir.

1 2 % (kumaş ağırlığına göre) % (kumaş ağırlığına göre) % (kumaş ağırlığına göre) % veya g/l (flote hacmine göre)

1 2 % (kumaş ağırlığına göre) % (kumaş ağırlığına göre) % (kumaş ağırlığına göre) % veya g/l (flote hacmine göre) Uniteks Yüksek Performanslı Tekstil Kimyasalları Ürün Özellikleri Uygulama % Uygulama Uni WET Z-NS Uni WET NI Non iyonik ıslatıcı ve yağ gidericiler. Yüksek alkali direnci Non iyonik kadırıcı ve seyreltici.

Detaylı

SOFTYCON N 50. Yüksek performanslı yumuşatıcı

SOFTYCON N 50. Yüksek performanslı yumuşatıcı Yüksek performanslı yumuşatıcı Yağ asit türevlerinin bileşiği Nonyonik Alanları SOFTYCON N 50 tüm iplik cinsilerinde rahatlıkla kullanılabilen, çok yumuşak bir tuşe sağlayan pseudokatyonik yumuşatıcıdır.

Detaylı

Selüloz, sentetik ve diğer elyaflarda kullanılabilen HAFİF KATYONİK YUMUŞATICI. Quenter Amonyum tuzu. Yağ asidi esteri ve Özel karışım

Selüloz, sentetik ve diğer elyaflarda kullanılabilen HAFİF KATYONİK YUMUŞATICI. Quenter Amonyum tuzu. Yağ asidi esteri ve Özel karışım EK 18 HF 15 EK 25 HSY 20 kullanılabilen yumuşak tutum veren HİDROFİL yumuşak tutum veren Yüksek HİDROFİL esteri ve Özel karışım Özel karışım İyonik Yapısı Hafif Katyonik Katyonik Hafif Katyonik Hafif katyonik

Detaylı

SOFTYCON ASH. Alkaliye dayanıklı hidrofil silikon, tüm elyaflara hidrofillik kazandıran özel ürün

SOFTYCON ASH. Alkaliye dayanıklı hidrofil silikon, tüm elyaflara hidrofillik kazandıran özel ürün Alkaliye dayanıklı hidrofil silikon, tüm elyaflara hidrofillik kazandıran özel ürün Polysiloksilanların mikro emülsiyonu Hafif Katyonik SOFTYCON ASH ile muamele edilen ürün, yumuşak, kaygan ve ipeksi tuşe

Detaylı

TEKQUEST P 129. Kuvvetli bir iyon tutucu ve yıkama malzemesi

TEKQUEST P 129. Kuvvetli bir iyon tutucu ve yıkama malzemesi Kuvvetli bir iyon tutucu ve yıkama malzemesi ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kimyasal Yapısı Kopolimer karışımı Đyonik

Detaylı

TEKSOAP NOT 50. Kimyasal Yapısı. Dispersant ve kopolimer yüzey aktif maddelerinin özel karışımı. Đyonik Yapısı. Anyonik.

TEKSOAP NOT 50. Kimyasal Yapısı. Dispersant ve kopolimer yüzey aktif maddelerinin özel karışımı. Đyonik Yapısı. Anyonik. Reaktif boyalar için boyama işlemlerinden sonra nötralizasyon işlemini kaldıran ve geleneksel yıkamalara göre proses kısaltan özel bir sabundur. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

TEKWHITE EBM 330% 1-8g/lt

TEKWHITE EBM 330% 1-8g/lt Polyester Elyaf İçin Optik Beyazlatıcı ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ İyonik Yapısı Nonyonik

Detaylı

ERSAN İNCE MART 2018

ERSAN İNCE MART 2018 ERSAN İNCE MART 2018 YÜN NEDİR? Keratin (yün proteini): % 33, Kir ve Pislik: % 26, Ter tuzları: % 28, Yün vaksı: % 12, Anorganik maddeler: % 1. -Epiderm (pul) tabakası, korteks (orta) tabaka ve medüla

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup)

Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup) 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup) 5.YARIYIL TEK3405 Bilgisayarlı Kumaş Tasarımı (2-0-0) AKTS:4 1-2 Bilgisayarlı örme desen programının tanıtılması 3-4 Bilgisayarda desen

Detaylı

Özel aşındırma efekti için malzeme

Özel aşındırma efekti için malzeme Özel aşındırma efekti için malzeme ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Uygulama Alanları Asidik bir boya banyosunda TEKANTĐK

Detaylı

MES GT 35 TKM SFT. İyonik Yapısı Nonyonik Nonyonik Nonyonik Nonyonik. -Berrak sıvı. -ph~4,0 ±1

MES GT 35 TKM SFT. İyonik Yapısı Nonyonik Nonyonik Nonyonik Nonyonik. -Berrak sıvı. -ph~4,0 ±1 MES GT 35 TKM SFT -ph~3,0±1 -ph~4,0 ±1 -ph~3,0 ±1 -ph~3,0 ±1 NRC-A TK GST GW elyaflı tüm dokuma ve Organo fonksiyonel -ph~5,0±1 -ph~4,0 ±1 -Yıkamaya -ph~ 4,0 ± 1 -ph~5,0 ±1 MNR ALM BHS GSW Her tür elyaf

Detaylı

DOKUMA ÖN TERBİYESİNDE INNOVASYON; BY PASS

DOKUMA ÖN TERBİYESİNDE INNOVASYON; BY PASS DOKUMA ÖN TERBİYESİNDE INNOVASYON; BY PASS Selen Eser, Hakan Kurt Safir Endüstriyel Kimyasallar, Türkiye seleneser@safirkimyasallar.com Ön terbiye prosesleri, son aşamada elde edilecek kumaş kalitesi için,

Detaylı

NEVRESİM TAKIMLARI İÇİN TENCEL ELYAF PORTFÖYÜ Cenk Durakçay, 2 Haziran 2015, Bursa

NEVRESİM TAKIMLARI İÇİN TENCEL ELYAF PORTFÖYÜ Cenk Durakçay, 2 Haziran 2015, Bursa 1 NEVRESİM TAKIMLARI İÇİN TENCEL ELYAF PORTFÖYÜ Cenk Durakçay, 2 Haziran 2015, Bursa Mükemmel bir uyku için botanik yatak YASTIK NEVRESİM YORGAN ALEZ ÇARŞAF YATAK 2 Rahat bir uyku için gerekenler Nem yönetimi

Detaylı

Ürün Özellikleri Uygulama % Uygulama. 1 2 % (kumaş ağırlığına göre) % (kumaş ağırlığına göre) 0,2-0,5% göre) 0,5-1,2% göre) 0,5-2 %

Ürün Özellikleri Uygulama % Uygulama. 1 2 % (kumaş ağırlığına göre) % (kumaş ağırlığına göre) 0,2-0,5% göre) 0,5-1,2% göre) 0,5-2 % Uniteks Yüksek Performanslı Tekstil Kimyasalları Ürün Özellikleri Uygulama % Uygulama Uni WET Z-NS Non iyonik ıslatıcı ve yağ gidericiler. Yüksek alkali rezistansı 1 2 % KASAR ve PİŞME: pamuk ve karışımlarında

Detaylı

Elyaf Karışımlarının Boyanması

Elyaf Karışımlarının Boyanması Elyaf Karışımlarının Boyanması 1 Karışım Liflerin Gerekliliği Karışım terimi, iplik üreticileri tarafından, iki ya da daha fazla iplik çeşidinden komponent liflerin karışımıyla oluşmuş iplikleri, tek bir

Detaylı

Polyesterde Hızlı Boyama Prosesi. Polyester elyafların güvenli ve ekonomik boyanması için yenilikçi kimyasallar

Polyesterde Hızlı Boyama Prosesi. Polyester elyafların güvenli ve ekonomik boyanması için yenilikçi kimyasallar Polyesterde Hızlı Boyama Prosesi Polyester elyafların güvenli ve ekonomik boyanması için yenilikçi kimyasallar PES Boyamada Problemler PES Boyamada hangi problemler oluşur? 130 o C deki migrasyon kısmında

Detaylı

DETEKS KİMYA TEKSTİL YARDIMCI KİMYASALLARI

DETEKS KİMYA TEKSTİL YARDIMCI KİMYASALLARI DETEKS KİMYA TEKSTİL YARDIMCI KİMYASALLARI İÇİNDEKİLER 1.ÖN İŞLEM VE YIKAMA MALZEMELERİ DENORAKS D (ISLATICI) DETALEN TS (SOLVENTLİ YAĞ SÖKÜCÜ) DETALEN TS EKO (SOLVENTSİZ YAĞ SÖKÜCÜ) DETALEN LMN-5 (REAKTİF

Detaylı

Dispergatör: Dispers boyar maddenin flotte içinde disperge hâlinde kalmasını sağlar.

Dispergatör: Dispers boyar maddenin flotte içinde disperge hâlinde kalmasını sağlar. 1. Dispersiyon Boyar Maddeleriyle Polyesterin Boyanması Dispers boyar maddenin polyester liflerine karşı afinitesi oldukça yüksektir. Fakat elyaf içine difüzyonu oldukça yavaştır. Dispers boyar maddelerin

Detaylı

DENİM EFEKTLENDİRME YÖNTEMLERİ

DENİM EFEKTLENDİRME YÖNTEMLERİ DENİM EFEKTLENDİRME YÖNTEMLERİ HAZIRLAYAN: DEMET KÜÇÜK-17320906156 DERS: SEM 770-SEMİNER DERSİ DANIŞMAN: DOÇ. DR. ONUR BALCI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Tekstil Mühendisliği

Detaylı

TEKCLEAR RDF. Redüktif Yıkama Malzemesi

TEKCLEAR RDF. Redüktif Yıkama Malzemesi Redüktif Yıkama Malzemesi ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Đyonik Yapısı Anyonik Uygulama Alanları TEKCLEAR RDF Asidik bir

Detaylı

Lenzing Müşteri Hizmetleri TENCEL dokuma kumaşların terbiye işlemleri

Lenzing Müşteri Hizmetleri TENCEL dokuma kumaşların terbiye işlemleri Lenzing Müşteri Hizmetleri TENCEL dokuma kumaşların terbiye işlemleri Türkiye Müşteri Hizmetleri Niyazi Bahar: Lenzing Müşteri Hizmetleri Servis Ofisi, Gaziantep / TR Martin Köllerer: Lenzing Müşteri Hizmetleri

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ KARIŞIM ELYAF BOYAMA 3

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ KARIŞIM ELYAF BOYAMA 3 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ KARIŞIM ELYAF BOYAMA 3 ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

Ön Terbiye / Pre-treatment

Ön Terbiye / Pre-treatment Chemical Industry Eralp Kimya Mustafakemalpaşa O.S.B. de 3000 m 2 kapalı alanda kurulu üretim tesislerinde tekstil yardımcı, kağıt, atık su renk giderimi ve su şartlandırma kimyasalları üreten bir kuruluştur.

Detaylı

4 ) TEKSTİL BOYACILIĞI

4 ) TEKSTİL BOYACILIĞI 4 ) TEKSTİL BOYACILIĞI İÇİNDEKİLER A) TEKSTİL TERBİYE SEKTÖRÜ KAPASİTE KRİTERİ ELYAF, İPLİK, KUMAŞ, GİYİM EŞYASI AĞARTMA, BOYAMA İŞLEMİ KUMAŞ TERBİYE İŞLEMİ KUMAŞ VE PARÇA KUMAŞ ÜZERİNE BASKI VE TAŞ YAPIŞTIRMA

Detaylı

ALEV GECİKTİRİCİ İPLİĞİN TEKSTİL PROSESLERİNDE KULLANIM KILAVUZU

ALEV GECİKTİRİCİ İPLİĞİN TEKSTİL PROSESLERİNDE KULLANIM KILAVUZU ALEV GECİKTİRİCİ İPLİĞİN TEKSTİL PROSESLERİNDE KULLANIM KILAVUZU ALEV GECİKTİRİCİ İPLİĞİN TEKSTİL PROSESLERİNDE KULLANIM KILAVUZU... 4 Bükümlü İpliklerin Fikse Prosesleri... 5 Haşıllama için Öneriler...

Detaylı

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Hijyenmax Sıvı Sabunlar ve El Dezenfektanları 9225375 Hijyenmax Antibakteriyel Köpük Sabun SIVI 5,00 5,27 4 117,02 TL 22,23 TL 468,08

Detaylı

Doğal Boyalar İle Sentetik Boyaların Karşılaştırılması

Doğal Boyalar İle Sentetik Boyaların Karşılaştırılması 1 TÜBİTAK Eğitimde Bilim Danışmanlığı Projesi Proje Adı Doğal Boyalar İle Sentetik Boyaların Karşılaştırılması Grup Adı EBRULÎ Hazırlayanlar Meral BENLİ Hayrunnisa KALENDER Haziran-2008 2 Projenin Adı

Detaylı

- Bioanalytic; Biyokimya otoanalizörleri için test kitleri üretimi,

- Bioanalytic; Biyokimya otoanalizörleri için test kitleri üretimi, Testonic kitleri Colin Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Tarafından üretilmektedir. Colin Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. - Colin; Tekstil yardımcı kimyasalları üretimi http://www.colin.com.tr - Vilso; Endüstriyel

Detaylı

BOYAMA VE BİTİM İŞLEMLERİ TEKNOLOJİSİ

BOYAMA VE BİTİM İŞLEMLERİ TEKNOLOJİSİ BOYAMA VE BİTİM İŞLEMLERİ TEKNOLOJİSİ Ders Notlarına İlave Konular / 30.03.2015 Prof.Dr. Erhan Öner erhan.oner@gmail.com, Oda No: B409 http://www.uzaktanegitimplatformu.com REAKTİF BOYARMADDELER İLE BOYAMA

Detaylı

Su Şartlandırma Ürünleri

Su Şartlandırma Ürünleri Su Şartlandırma Ürünleri M801 Stabilizatörlü %56 lık Hızlı Çözülen Granül Klor M802 Stabilizatörlü %90 lık Yavaş Çözülen Granül/Tablet Klor Hızlı çözülen ve siyanürik asit içeren %56 lık organik klor

Detaylı

TEKSTİL İŞKOLUNDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI. Mustafa Cüneyt Gezen (MEng, CIH) İSG Avrasya, Tüyap, İstanbul 28-30 Nisan 2016

TEKSTİL İŞKOLUNDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI. Mustafa Cüneyt Gezen (MEng, CIH) İSG Avrasya, Tüyap, İstanbul 28-30 Nisan 2016 TEKSTİL İŞKOLUNDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI Mustafa Cüneyt Gezen (MEng, CIH) İSG Avrasya, Tüyap, İstanbul 28-30 Nisan 2016 GENEL BAKIŞ Tekstil tarihi, insanlık tarihiyle birlikte başlar. İnsanların

Detaylı

TEKSTİL LİFLERİNİN GENEL ÖZELLİKLERİ

TEKSTİL LİFLERİNİN GENEL ÖZELLİKLERİ DOĞAL LİFLER SELÜLOZ ESASLI DOĞAL LİFLER Pamuk CO Selüloz 1.50-1.55 - - 180-220 7.0-11 Keten LI Selüloz 1.43-1.52 - - 200-240 8.0-12 PROTEİN ESASLI DOĞAL LİFLER Yün WO Keratin 1.30-1.39 - - 150-170 13-18

Detaylı

10 Mart 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29291 TEBLİĞ

10 Mart 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29291 TEBLİĞ 10 Mart 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29291 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ENTEGRE KİRLİLİK ÖNLEME VE KONTROL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ MADDE 1 14/12/2011

Detaylı

Kişisel Temizlik ve Hijyen

Kişisel Temizlik ve Hijyen Kişisel Temizlik ve Hijyen KATEGORİ ÜRÜN AİLESİ ÜRÜN TANIMI ÜRÜN KODU ÜRÜN ADI CİNSİ L KG Kişisel Temizlik ve Hijyen Hijyenmax Sıvı Sabunlar ve El Dezenfektanları 9225375 Hijyenmax Antibakteriyel Köpük

Detaylı

BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ

BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ Prof. Dr. Mehmet KANIK Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü PROF. DR. MEHMET KANIK 1 SUNUMUN

Detaylı

PİYASADA SATILAN KUMAŞ BOYASININ SU PİRESİ ÜZERİNE TOKSİK ETKİSİNİN İNCELENMESİ

PİYASADA SATILAN KUMAŞ BOYASININ SU PİRESİ ÜZERİNE TOKSİK ETKİSİNİN İNCELENMESİ PİYASADA SATILAN KUMAŞ BOYASININ SU PİRESİ ÜZERİNE TOKSİK ETKİSİNİN İNCELENMESİ GRUP İNDİGO GAMZE ÖZEN İHSANİYE YURTTAŞ Danışman: YRD. DOÇ.DR. FATİH DUMAN ÖZET: Bu çalışmada piyasada satılan kumaş boyalarının

Detaylı

GRUP ADI: GRUP İNDİGO PROJE DANIŞMANI:YRD. DOÇ.DR. FATİH DUMAN PROJEYİ YÜRÜTENLER : GAMZE ÖZEN, İHSANİYE YURTTAŞ

GRUP ADI: GRUP İNDİGO PROJE DANIŞMANI:YRD. DOÇ.DR. FATİH DUMAN PROJEYİ YÜRÜTENLER : GAMZE ÖZEN, İHSANİYE YURTTAŞ GRUP ADI: GRUP İNDİGO PROJE DANIŞMANI:YRD. DOÇ.DR. FATİH DUMAN PROJEYİ YÜRÜTENLER : GAMZE ÖZEN, İHSANİYE YURTTAŞ GİRİŞ Kumaş boyası Su bazlı ve toz şeklinde bulunabilen tekstil boyalarıdır. Su bazlı olanı

Detaylı

Tekstil Sanayii için En Uygun Teknikler. European Integrated Pollution Prevention and Control (IPPC) Bureau

Tekstil Sanayii için En Uygun Teknikler. European Integrated Pollution Prevention and Control (IPPC) Bureau Tekstil Sanayii için En Uygun Teknikler European Integrated Pollution Prevention and Control (IPPC) Bureau a ve merserizasyon gibi ekstil makineleri, tipik içermektedir. Tekstil sanayii, imalat sanayii

Detaylı

Çamaşır Hijyeni Ürünleri

Çamaşır Hijyeni Ürünleri Çamaşır Hijyeni Ürünleri M664 Fosfatsız Komple Yıkama Çamaşır Deterjanı M665 Fosfatsız Ana Yıkama Çamaşır Deterjanı Özel aktif madde kombinasyonu ile fosfata ihtiyaç duymadan yüksek performans sağlar.

Detaylı

TEKSTİL ELYAFINA UYGULANAN BİTİM İŞLEMLERİ - Ek Ders Notları -

TEKSTİL ELYAFINA UYGULANAN BİTİM İŞLEMLERİ - Ek Ders Notları - TEKSTİL ELYAFINA UYGULANAN BİTİM İŞLEMLERİ - Ek Ders Notları - Prof.Dr. Erhan ÖNER Marmara Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü KAYNAK: Schindler W D, Hauser P J, Chemical Finishing

Detaylı

TEKSTİL HİJYEN ÜRÜNLERİ

TEKSTİL HİJYEN ÜRÜNLERİ TEKSTİL HİJYEN ÜRÜNLERİ Çorlu Makina ve Kimya Kompleksi Dünya daki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden SARUHAN, faaliyette bulunduğu sektörlerde uluslararası standartlarda ürünler geliştirerek üretimini

Detaylı

CHT TEKSTİL KİMYA/ Bursa Şubesi 1. Bitim İşlemlerinde Sık Karşılaşılan Problemler. Tespit ve Çözüm Yöntemleri

CHT TEKSTİL KİMYA/ Bursa Şubesi 1. Bitim İşlemlerinde Sık Karşılaşılan Problemler. Tespit ve Çözüm Yöntemleri CHT TEKSTİL KİMYA/ Bursa Şubesi 1 Bitim İşlemlerinde Sık Karşılaşılan Problemler Tespit ve Çözüm Yöntemleri CHT TEKSTİL KİMYA/ Bursa Şubesi 2 BİTİM MADDELERİNDEN İSTENİLEN ÖZELLİKLER kolay kullanım (sıvı,

Detaylı

SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR

SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR Kardelen Plastik KÜF ÖNLEYİCİ Akrilik kopolimer esaslı, su bazlı, örtücülüğü yüksek, dekoratif mat iç cephe boyası. 1 20 kg 131.00 1 10 kg 67.00 4 3.5 kg 25.40 Aura Plastik

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ. 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ. 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ SIRA NO ANALİZ ADI Ücret (TL)*** Uygulanan Standartlar 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini 2 Tek

Detaylı

AL-100. Boyalı Yüzeyler İçin Konsantre Yağ Sökücü

AL-100. Boyalı Yüzeyler İçin Konsantre Yağ Sökücü AL-100 Boyalı Yüzeyler İçin Konsantre Yağ Sökücü ////////////////////////////////////////////////////// Sanayide kullanılan makinelerin çalışma koşullarından dolayı yüzeylerinde oluşan yağ ve kir artıklarının

Detaylı

www.salina.com.tr kumaşınızdaki boyanın her zerresi,bizim için önemlidir. tekstilde de salina süper rafine tuz

www.salina.com.tr kumaşınızdaki boyanın her zerresi,bizim için önemlidir. tekstilde de salina süper rafine tuz kumaşınızdaki boyanın her zerresi,bizim için önemlidir. salina tekstilde de www.salina.com.tr süper rafine tuz TEKSTİL CILIĞINA ÖZEL SALİNA SUPER RAFİNE TUZ Salina tekstil tuzu,içerisinde bulunan alkali

Detaylı

FINAWAX-E: Erucamid yapıda doymamış primary amid tir ve tamamen bitkisel bazlıdır. PE/PP dolgu, renkli masterbatch & kompound

FINAWAX-E: Erucamid yapıda doymamış primary amid tir ve tamamen bitkisel bazlıdır. PE/PP dolgu, renkli masterbatch & kompound SLIP & ANTIBLOK (FINAWAX) FINAWAX-O: Oleamid yapıda doymamış primary amid tir ve tamamen bitkisel bazlıdır. PE/PP dolgulu kompound FINAWAX-OK: Oleamid yapıda doymamış primary amid tir ve tamamen bitkisel

Detaylı

Apre İşlemlerinde Sık Karşılaşılan Problemler. Çözüm Önerileri

Apre İşlemlerinde Sık Karşılaşılan Problemler. Çözüm Önerileri Apre İşlemlerinde Sık Karşılaşılan Problemler Çözüm Önerileri NEDEN APRE YAPARIZ? Materyale istenilen tuşeyi (yumuşak, kaygan, dolgun, süpersoft, elastik, kuru, natural, tereyağı efekti, CO/ PES kumaşa

Detaylı

Bir Paradigma: Tekstil Atıksularında Sıfır Yasaklı Boyarmadde ve Kimyasal Maddeler Prof. Dr. Fatoş GERMİRLİ BABUNA

Bir Paradigma: Tekstil Atıksularında Sıfır Yasaklı Boyarmadde ve Kimyasal Maddeler Prof. Dr. Fatoş GERMİRLİ BABUNA Bir Paradigma: Tekstil Atıksularında Sıfır Yasaklı Boyarmadde ve Kimyasal Maddeler Prof. Dr. Fatoş GERMİRLİ BABUNA İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü İÇERİK ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİMİ

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ KARIŞIM ELYAF BOYAMA- 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ KARIŞIM ELYAF BOYAMA- 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ KARIŞIM ELYAF BOYAMA- 2 ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

TESTLER. Haslık Testleri. Fiziksel Testler. Boyutsal Değişim Testleri. Ekolojik Testler. Elyaf Analizi Testleri

TESTLER. Haslık Testleri. Fiziksel Testler. Boyutsal Değişim Testleri. Ekolojik Testler. Elyaf Analizi Testleri TESTLER Haslık Testleri Fiziksel Testler Boyutsal Değişim Testleri Ekolojik Testler Elyaf Analizi Testleri Laboratuvar Eğitimi Zafer Güngör 2011 1 Haslık Testleri Laboratuvar Eğitimi Zafer Güngör 2011

Detaylı

RAGUM KC 10 M. Vat baskı için kombinasyon kıvamlaştırıcısı

RAGUM KC 10 M. Vat baskı için kombinasyon kıvamlaştırıcısı RAGUM KC 10 M Vat baskı için kombinasyon kıvamlaştırıcısı KARAKTERĐSTĐK ÖZELLĐKLERĐ Kimyasal Yapısı Eterize edilmiş galactoman /eterize polimerler Đyonik Yapısı Anyonik Uygulama Alanları RAGUM KC 10M aşağıda

Detaylı

TEKSTİL TERBİYE SEKTÖRÜNDE TEMİZ ÜRETİM İÇİN ÖRNEK MODELLERİN OLUŞTURULMASI

TEKSTİL TERBİYE SEKTÖRÜNDE TEMİZ ÜRETİM İÇİN ÖRNEK MODELLERİN OLUŞTURULMASI TEKSTİL TERBİYE SEKTÖRÜNDE TEMİZ ÜRETİM İÇİN ÖRNEK MODELLERİN OLUŞTURULMASI Prof. Dr. Mehmet KANIK Tekstil Müh. Ali RÜZGAR Avrupa Birliği Girişimcilik Teşvik Ödüllerinde National Winner 2014 NATIONAL WINNER

Detaylı

Cost Analysis of Single Jersey Fabrics in Dyeing Mill

Cost Analysis of Single Jersey Fabrics in Dyeing Mill Tekstil Teknolojileri Elektronik Dergisi Cilt: 8, No: 1, 2014 (23-36) Electronic Journal of Textile Technologies Vol: 8, No: 1, 2014 (23-36) TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR www.teknolojikarastirmalar.com e-issn:1309-3991

Detaylı

Malzemelerin Yüzey İşlemi MEM4043 / bahar. ön ve son işlemler. Prof. Dr. Gökhan Orhan

Malzemelerin Yüzey İşlemi MEM4043 / bahar. ön ve son işlemler. Prof. Dr. Gökhan Orhan Malzemelerin Yüzey İşlemi MEM4043 / 2016-2017 bahar ön ve son işlemler Prof. Dr. Gökhan Orhan istanbul üniversitesi / metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü Temizleme Yağ Giderme Yüzey Şartlama Ön İşlemler

Detaylı

TEKP 409 TEKSTİL TERBİYESİNDE ÜRETİM VE MALİYET HESAPLARI

TEKP 409 TEKSTİL TERBİYESİNDE ÜRETİM VE MALİYET HESAPLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi TEKP 409 TEKSTİL TERBİYESİNDE ÜRETİM VE MALİYET HESAPLARI Seçmeli Lisans Dersi (2 0 2) Yrd. Doç. Dr. İlhan ÖZEN Erciyes

Detaylı

Tekstilde ekolojik ayak izi sağlanması Türk tekstil sektörü için iyi işaretler

Tekstilde ekolojik ayak izi sağlanması Türk tekstil sektörü için iyi işaretler Tekstilde ekolojik ayak izi sağlanması Türk tekstil sektörü için iyi işaretler Jürgen Ströhle Gerhard Schramek Benninger AG, Uzwil, İsviçre Türkiye, dünya üzerindeki en önemli tekstil üreticilerinden biridir.

Detaylı

Presentation June 11th, 2013

Presentation June 11th, 2013 1 Presentation June 11th, 2013 Textiller & Su kullanımı ( Standard Sipariş) Kumaş Polyester Toplam uzunluk +/- 700.000 yards Renk Standard Siyah Toplam ağırlık +/- 164.000 kg Textiller & Su kullanımı (

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROSES HAZIRLAMA

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROSES HAZIRLAMA T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROSES HAZIRLAMA ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

FARKLI İNDİRGEN (REDÜKTİF) YIKAMA MADDELERİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN BOYARMADDE SÖKÜMÜ İŞLEMİNİN KUMAŞ BOYUTSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ

FARKLI İNDİRGEN (REDÜKTİF) YIKAMA MADDELERİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN BOYARMADDE SÖKÜMÜ İŞLEMİNİN KUMAŞ BOYUTSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ FARKLI İNDİRGEN (REDÜKTİF) YIKAMA MADDELERİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN BOYARMADDE SÖKÜMÜ İŞLEMİNİN KUMAŞ BOYUTSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ RESEARCHING OF EFFECT OF DYESTUFF DISCOLORING MADE BY

Detaylı

0 (212)

0 (212) 0 (1) 35 75 89 www.prodigital.com.tr info@prodigital.com.tr Tekstil Pigment Kumaş Baskı Makinası 4 Renk veya 8 Renk 1804B Blanketli Kumaş Baskı Makinası Pamuk, İpek, Yün, Polyester Kumaşlara Baskı Pigment

Detaylı

KALİTELİ SÜT NASIL ELDE EDİLİR?

KALİTELİ SÜT NASIL ELDE EDİLİR? KALİTELİ SÜT NASIL ELDE EDİLİR? Prof. Dr. METİN ATAMER Dr. EBRU ŞENEL ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ SÜT TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ Kaliteli süt üretimi için sağlanması gereken koşullar; Sağlıklı inek Özenli

Detaylı

Oto Temizlik ve Bakım Ürünleri

Oto Temizlik ve Bakım Ürünleri OTO TEMİZLİK Oto Temizlik ve BAKIM ve Bakım ÜRÜNLERİ Ürünleri Oto Temizlik ve Bakım Ürünleri MASTER PLUS Foam FZ 138-0 / FZ 138-10 0 Kg ( 0 L) 1 / Köpüklü oto şampuanı Özellikler: Tüm motorlu araçların

Detaylı

DÖŞEMELİK DOKUMA KUMAŞ ÜRETİMİ HAZIRLAYAN R.SINAN ÇATAL BOYTEKS A.Ş

DÖŞEMELİK DOKUMA KUMAŞ ÜRETİMİ HAZIRLAYAN R.SINAN ÇATAL BOYTEKS A.Ş DÖŞEMELİK DOKUMA KUMAŞ ÜRETİMİ HAZIRLAYAN R.SINAN ÇATAL BOYTEKS A.Ş DÖŞEMELİK KUMAŞ NEDİR? Döşemelik kumaş, mobilya üretiminde kullanılan ve mobilyanın en önemli görsel parçasını oluşturan bir dokuma kumaş

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 PVC CILASI 10 2 NEMLI MOP CM 3 BUYUK BOY MAVI COP TORBASI 700 4 BUYUK BOY ENFEKTE ATIK COP TORBASI(1 MIKRON) 180000 5 ORTA BOY KIRMIZI COP TORBASI 10000 6 TOZ BEZI 4000 METRE 7 EV TIPI OTOMATIK CAMASIR

Detaylı

ERIONYL A dyes POLYAMID BOYAMA

ERIONYL A dyes POLYAMID BOYAMA ERIONYL A dyes POLYAMID BOYAMA The Polyamide Concept PA boyamadaki boya seçimini aşağıdaki şekilde anlatmak istersek; Characteristics / benefits TECTILON dyes monosulphonated acid dyes Açık ve Orta renklerde

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : MAHMUTBEY MAH. 2538. SK NO:6/11 BAĞCILAR 34218 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0850 311 51 77-78-79 Faks : E-Posta : Website : Kantitatif Kimyasal

Detaylı

TENCEL Micro A100 ve TENCEL A100 kullanarak karışımlarda farklı olasılıklar

TENCEL Micro A100 ve TENCEL A100 kullanarak karışımlarda farklı olasılıklar 1 TENCEL Micro A100 ve TENCEL A100 kullanarak karışımlarda farklı olasılıklar TENCEL A100 çeşitleri Lif inceliği Lif uzunluğu Iplik çekim sistemi TENCEL A100 1.25 dtex 38 mm Kısa lif çekim sistemi TENCEL

Detaylı

MAKARON İCMAL LİSTE SİGARA KAĞIDI (Yanmış) Sıra No Girdi adı Girdi işlevi. Cas No

MAKARON İCMAL LİSTE SİGARA KAĞIDI (Yanmış) Sıra No Girdi adı Girdi işlevi. Cas No MAKARON İCMAL LİSTE SİGARA KAĞIDI (Yanmış) 1 Defomer(köpük kesici) İmale yardımcı maddeler 5268-97-0 2 Guar sakızı Çiriş Maddesi 9000-30-0 232-536-8 3 Guar sakızı, katyonik Bağlayıcı 65497-29-2 613-809-4

Detaylı

KORASILON Entschäumer ECG 100. Ürün tipi Compound Compound Compound Compound Compound Compound

KORASILON Entschäumer ECG 100. Ürün tipi Compound Compound Compound Compound Compound Compound ECO 100 ECF 100 ECG 100 FG 100 2020 ECA 20 SF Ürün tipi Compound Compound Compound Compound Compound Compound Renk şeffaf, opak şeffaf, opak şeffaf, opak şeffaf, opak şeffaf, opak renksiz, şeffaf Aktif

Detaylı

UÇ KAĞIDI VE UÇ KAĞIDI MÜREKKEBİ (Yanmamış) Bağlayıcı Olarak Kullanılan Girdiler

UÇ KAĞIDI VE UÇ KAĞIDI MÜREKKEBİ (Yanmamış) Bağlayıcı Olarak Kullanılan Girdiler UÇ KAĞIDI VE UÇ KAĞIDI MÜREKKEBİ (Yanmamış) Bağlayıcı Olarak Kullanılan Girdiler 1 2-izononil siklohekzan 1,2 Bağlayıcı dikarboksilat (DINCH) 166412-78-8 431-890-2 2 Akrilik reçine Bağlayıcı 3 Butil akrilat-stiren

Detaylı

0 (212)

0 (212) 0 (1) 35 75 89 www.prodigital.com.tr info@prodigital.com.tr Direkt Tekstil Pigment Baskı Makinası 1938 TX Pamuklu Kumaş Baskı Makinası 190 cm Baskı Alanı Maksimum 6 mm Kafa Yüksekliği 40 m /s Baskı Hızı

Detaylı

KİRLİLİK KATSAYISI. 4 KOİ, AKM, Yağ-Gres, ph

KİRLİLİK KATSAYISI. 4 KOİ, AKM, Yağ-Gres, ph SEKTÖR GIDA SANAYİ ALT SEKTÖR KİRLİLİK KATSAYISI KİRLİLİK PARAMETRELERİ Nişasta,Un ve Makarna Üretimi 4 KOİ, AKM, ph Maya Üretimi KOİ, AKM, Yağ-Gres, Top-N, Top-P, ph Sitrik Asit Üretimi KOİ, AKM, Yağ-Gres,

Detaylı

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜN

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜN KİŞİSEL TEMİZLİK TANIMI ADI HF KOD CİNSİ L KG KG TL FİYATI KOLİ TL FİYATI Green Care Sıvı Sabunlar ve El Dezenfektanları 9225438 Soft Sensatıon - Ekolojik, Hipoalerjik Sıvı El Sabunu 9990256 SIVI 5,00

Detaylı

Bir solvent olarak perkloretilen kuru temizlemenin yakın geleceği adına önemli bir rol oynayacağı bilinen bir gerçektir.

Bir solvent olarak perkloretilen kuru temizlemenin yakın geleceği adına önemli bir rol oynayacağı bilinen bir gerçektir. Tanıtım Çoğu zaman kuru temizlemede solvent olarak kullanılan perkloretilenin geleceği sorgulanmıştır. Öyle görünüyor ki diğer çeşit solvent türevleri perkloretilenin yerine geçecek ve piyasalardaki değişen

Detaylı

ARC - RELAXTIVE OIL. Gelismis, Güvenilir, Kimyasallar YAĞLAYICI VE GEVŞETİCİ

ARC - RELAXTIVE OIL. Gelismis, Güvenilir, Kimyasallar YAĞLAYICI VE GEVŞETİCİ ARC - RELAXTIVE OIL YAĞLAYICI VE GEVŞETİCİ RELAXTIVE OIL HANGİ AMAÇLA GELİŞTİRİLDİ? RELAXTIVE OIL sıkışmış, paslanmış cıvataları, somunları, bağlantı elemanlarını, uzun süre kullanılmadığı için paslanarak

Detaylı

HACETTEPE ÜNĐVERSĐTESĐ EĞĐTĐM FAKÜLTESĐ ÖĞRETĐM TEKNOLOJĐLERĐ VE MATERYAL GELĐŞTĐRME

HACETTEPE ÜNĐVERSĐTESĐ EĞĐTĐM FAKÜLTESĐ ÖĞRETĐM TEKNOLOJĐLERĐ VE MATERYAL GELĐŞTĐRME HACETTEPE ÜNĐVERSĐTESĐ EĞĐTĐM FAKÜLTESĐ KĐMYA ÖĞRETMENLĐĞĐ ÖĞRETĐM TEKNOLOJĐLERĐ VE MATERYAL GELĐŞTĐRME 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJĐ DERSĐ 3. ÜNĐTE: MADDENĐN YAPISI VE ÖZELLĐKLERĐ KONU: BAZLAR ÇALIŞMA YAPRAĞI

Detaylı

BİYOFİLMLERİN TESPİT EDİLMESİNDE VE ORTADAN KALDIRILMASINDA YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER

BİYOFİLMLERİN TESPİT EDİLMESİNDE VE ORTADAN KALDIRILMASINDA YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER BİYOFİLMLERİN TESPİT EDİLMESİNDE VE ORTADAN KALDIRILMASINDA YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER Karmaşık bir soruna mutlak çözüm Gıda ve ilaç/kozmetik endüstrisinin güvenliği, gündemdeki önemli bir sorundan dolayı tehdit

Detaylı

BONISA, ZÜMRÜT TEKSTİL A.Ş. in tescilli markasıdır.

BONISA, ZÜMRÜT TEKSTİL A.Ş. in tescilli markasıdır. BONISA, ZÜMRÜT TEKSTİL A.Ş. in tescilli markasıdır. 1 Hakkımızda Köklerimizi unutmuyor, geleceğe dokunuyoruz 2000 yılında Şanlıurfa da open end tesisi olarak kurulan ZÜMRÜT TEKSTİL A.Ş., kaliteli üretim

Detaylı

Temizlik Setleri. Ürün Özellikleri: Mop. Sap. Kova. Tekerlekli Taşıma Aparatı. Ürün Kodu. Ürün Barkod Koli Barkod Koli İçi Hacim (lt)

Temizlik Setleri. Ürün Özellikleri: Mop. Sap. Kova. Tekerlekli Taşıma Aparatı. Ürün Kodu. Ürün Barkod Koli Barkod Koli İçi Hacim (lt) İÇİNDEKİLER TEMİZLİK SETLERİ... 4 MOPLAR... 6 APARATLAR... SAPLAR... 14 CAM TEMİZLİK ÜRÜNLERİ... 16 TEMİZLİK BEZLERİ... 18 SÜNGER VE OVMA ÜRÜNLERİ... 20 Temizlik Setleri Mop Temizleme alanı genişletilmiş

Detaylı

BAŞLICA KUMAŞ ÇEŞİTLERİ 1- TRİKO POLYESTER KUMAŞ ÖZELLİKLERİ (AVRUPA STANDARTI) Genellikle gönder bayraklarında ve açık alanlarda kullanılır. Rüzgarı gözenekleri arasından geçirebilme özelliğinden dolayı

Detaylı

TEKSTİL VE TEKNİK TEKSTİL MÜKEMMELİYET MERKEZİNDE UYGULANAN TESTLER VE STANDARTLARI (Test Listesi)

TEKSTİL VE TEKNİK TEKSTİL MÜKEMMELİYET MERKEZİNDE UYGULANAN TESTLER VE STANDARTLARI (Test Listesi) LİF TEST/ANALİZLERİ STANDARTLAR Numune Miktarı 1 TEK LİF UZUNLUĞU TS 715 ISO 6989 10 g 2 TEK LİF MUKAVEMETİ TS EN ISO 5079 10 g 3 ELYAF İNCELİĞİ(GRAVİMETRİK) TS 2874 EN ISO 1973 10 g 4 PAMUK LİFİNDE OLGUNLUK

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ KARIŞIM ELYAF BOYAMA 4

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ KARIŞIM ELYAF BOYAMA 4 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ KARIŞIM ELYAF BOYAMA 4 ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

Temizligin Aydınlatan Gücü KİMYA

Temizligin Aydınlatan Gücü KİMYA Temizligin Aydınlatan Gücü ( KİMYA Firma Profili HAKKIMIZDA 1998 yılında, çamaşır suyu ve tuzruhu üretimiyle Eskişehir Baksan Sanayi Sitesinde imalat hayatına başlayan SİRAÇ ailesi üretim ve çalışma ağını

Detaylı

Fiyat Listesi 2012-13

Fiyat Listesi 2012-13 Fiyat Listesi 202-3 Yaşamın bütün r... Boya'da Nanoteknolojk Sistem 202-3 SELÜLOZ VE RAPİD SONKAT BOYALAR VE ASTARLAR RAPİD END. SON KAT BOYA LUX Rapid alkyd esaslı, çabuk kuruma özelliği olan parlak yapışma

Detaylı

ÜRÜN KALİTESİ VE KALİTE KONTROL

ÜRÜN KALİTESİ VE KALİTE KONTROL ÜRÜN KALİTESİ VE KALİTE KONTROL Doç. Dr. Kenan YILDIRIM 3.TEKSTİL GÜNLERİ TASLAK PROGRAMI 08-09.05.2014 Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi/Konferans Salonu KALİTE Ürün veya hizmetlerin,

Detaylı

Tekstil Liflerinin Sınıflandırılması

Tekstil Liflerinin Sınıflandırılması Tekstil Liflerinin Sınıflandırılması Dersimizin Amacı: Tekstil liflerinin tanımının ve sınıflandırmasının öğrenilmesi. Lif özelliklerinin öğrenilmesi Yakma testi sonucunda lifleri tanıyabilme Tekstil Liflerinin

Detaylı

OXY MUTFAK TEMİZLİK ÜRÜN GRUBU

OXY MUTFAK TEMİZLİK ÜRÜN GRUBU 2015 YILI FİYAT LİSTESİ (01.10.2015) KOD ÜRÜN ADI VARYANT LT AD. OXY MUTFAK TEMİZLİK ÜRÜN GRUBU MT 001 30 OXY SIVI BULAŞIK DETERJANI Yeşil/ Limon kokulu 30 29,4 1 1,83 55,00 55,00 MT 001 5 OXY SIVI BULAŞIK

Detaylı

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Kullanılan elyaf (lif) tipi ve depolama şekli yangın riskini belirleyen önemli faktörlerden biridir. Elyafın tipi, yapısı ve depolanma şekli yanma davranışını

Detaylı

SERTİFİKALAR ÜYELİKLER TAYSAD

SERTİFİKALAR ÜYELİKLER TAYSAD SERTİFİKALAR ÜYELİKLER TAYSAD Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği İstanbul 3.Bölge Sanayici ve İş Adamları Derneği(SAN-DER) HAKKIMIZDA 1989 1990 1996 1998 2004 2008

Detaylı

www.then.de SYNERGY 1 in Dyeing THEN-AIRFLOW TEKNOLOJİSİ İLE EFEKTİF BOYAMA 1. Genel Giriş

www.then.de SYNERGY 1 in Dyeing THEN-AIRFLOW TEKNOLOJİSİ İLE EFEKTİF BOYAMA 1. Genel Giriş www.then.de SYNERGY 1 in Dyeing THEN-AIRFLOW TEKNOLOJİSİ İLE EFEKTİF BOYAMA 1. Genel Giriş www.then.de SYNERGY 2 İçerik 1. Genel Tanıtım 1.1 Temel özellikler 1.2 Kumaşın hareketi 1.3 Frekans invertörü

Detaylı

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ ÜRÜN AİLESİ ÜRÜN TANIMI ÜRÜN KODU ÜRÜN ADI CİNSİ L KG Hijyenmax Sıvı Sabunlar ve El Dezenfektanları 9225375 Hijyenmax Antibak. Köpük

Detaylı

ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI

ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI ATIK KODU ATIK AÇIKLAMASI 16 01 03 Ömrünü tamamlamış lastikler 08 03 19* Dağıtıcı yağ 08 04 17* Reçine yağı KULLANILMIŞ LASTİKLER

Detaylı

İÇ CEPHE BOYALARI ÜRÜN RESMİ ÜRÜN İSMİ İÇERİK SAFRİYAT FİYAT

İÇ CEPHE BOYALARI ÜRÜN RESMİ ÜRÜN İSMİ İÇERİK SAFRİYAT FİYAT İÇ CEPHE BOYALARI Silikonlu Duvar Boyası Silikon modifiye styren akrilik bazlı mat iç cephe boya, taş gibi mineral kullanılır 7-8 m2/l İpek Mat Silikonlu Duvar Styren akrilik bazlı ipek görünümlü mat iç

Detaylı

Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş. Halka Arz Bilgilendirme Notu

Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş. Halka Arz Bilgilendirme Notu Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş. Halka Arz Bilgilendirme Notu Halka Arz Tarihi 21 22 Nisan 2014 Halka Arz Fiyatı 2,00 TL Şirket Profili Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri («Arbul») 19.04.2000 yılında

Detaylı

SERKAN PEHLİVAN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KİMYAGER

SERKAN PEHLİVAN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KİMYAGER SERKAN PEHLİVAN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KİMYAGER Tekstil sektörü Tekstil sektöründeki ana çevresel konu kullanılan su, proses sonucunda oluşan atıksu ve atıksuyun içinde taşınan kimyasallardır.

Detaylı

Kod: Cam Temizleyici. Kullanım Alanları. ph: Cam Parlak Yüzeyler Ayna Elektrikli Ev Aletleri.

Kod: Cam Temizleyici. Kullanım Alanları. ph: Cam Parlak Yüzeyler Ayna Elektrikli Ev Aletleri. Cam Temizleyici Kod: 100100 Cam, ayna gibi silinebilir parlak yüzeylerin temizliğinde etkili temizleme ürünüdür. Yüzeylerdeki yağlı ve kirli tabakayı etkin bir biçimde temizler, kalıntı ya da iz bırakmaz.

Detaylı

Denim Kumaşlara Buruşmazlık Apresi Uygulamak Suretiyle Üç Boyutlu Görünüm Kazandırılması

Denim Kumaşlara Buruşmazlık Apresi Uygulamak Suretiyle Üç Boyutlu Görünüm Kazandırılması Denim Kumaşlara Buruşmazlık Apresi Uygulamak Suretiyle Üç Boyutlu Görünüm Kazandırılması Büyükakıncı BY1, Özkenar T, Yücel D, Ortaç R 1 Özet Son yıllarda tekstil ürünlerine uygulanan tutum ve görünüm geliştiren

Detaylı

İLETİŞİM BİLGİLERİ. Genel Müdür Umut VELİDEDEOĞLU. gsm: 0532 580 19 00 e-mail: umut@velidedeoglu.com.tr

İLETİŞİM BİLGİLERİ. Genel Müdür Umut VELİDEDEOĞLU. gsm: 0532 580 19 00 e-mail: umut@velidedeoglu.com.tr Velidedeoğlu Kimya fiyat açıklamaları; * Bu fiyat listesi 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerlidir ve bir önceki fiyat listesini geçersiz kılar. * Fiyat listemiz TÜRK LİRASI bazında geçerli olup, Doğru

Detaylı

EVDE KİMYA SABUN. Yağ asitlerinin Na ve ya K tuzuna sabun denir. Çok eski çağlardan beri kullanılan en önemli temizlik maddeleridir.

EVDE KİMYA SABUN. Yağ asitlerinin Na ve ya K tuzuna sabun denir. Çok eski çağlardan beri kullanılan en önemli temizlik maddeleridir. EVDE KİMYA SABUN Yağ asitlerinin Na ve ya K tuzuna sabun denir. Çok eski çağlardan beri kullanılan en önemli temizlik maddeleridir. CH 3(CH 2) 16 COONa: Sodyum stearat (Beyaz Sabun) CH 3(CH 2) 16 COOK:

Detaylı