KODU DERSİN ADI T U K Çağdaş Sanat I-II Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KODU DERSİN ADI T U K 403-404 Çağdaş Sanat I-II 2 0 2. Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER"

Transkript

1 ÇOMÜ / GSF / TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (G.T.S. IV) Sanat Kuramları A.S.D Çağdaş Sanat I-II ÖĞRETİM ELEMANI Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER İMZASI Çağdaş sanatın toplumsal, siyasal, ekonomik ve teknolojik gibi çeşitli bağlamlarda incelendiği derste I. ve II. Dünya Savaşları öncesi ve sonrası yaşanan gelişmeler ve bunun sanata yansıması, modernite ile modernizm ve postmodernizm kavramları ile birlikte birbiri ardı sıra veya eşzamanlı olarak ortaya çıkan akımlar ele alınmaktadır.

2 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (GRAFİK IV) Sanat Kuramları A.S.D Çağdaş Sanat I-II ÖĞRETİM ELEMANI Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER İMZASI Çağdaş sanatın toplumsal, siyasal, ekonomik ve teknolojik gibi çeşitli bağlamlarda incelendiği derste I. ve II. Dünya Savaşları öncesi ve sonrası yaşanan gelişmeler ve bunun sanata yansıması, modernite ile modernizm ve postmodernizm kavramları ile birlikte birbiri ardı sıra veya eşzamanlı olarak ortaya çıkan akımlar ele alınmaktadır.

3 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (RESİM IV) Sanat Kuramları A.S.D Çağdaş Sanat I-II ÖĞRETİM ELEMANI Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER İMZASI Çağdaş sanatın toplumsal, siyasal, ekonomik ve teknolojik gibi çeşitli bağlamlarda incelendiği derste I. ve II. Dünya Savaşları öncesi ve sonrası yaşanan gelişmeler ve bunun sanata yansıması, modernite ile modernizm ve postmodernizm kavramları ile birlikte birbiri ardı sıra veya eşzamanlı olarak ortaya çıkan akımlar ele alınmaktadır.

4 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (TEKSTİL IV) Sanat Kuramları A.S.D Çağdaş Sanat I-II ÖĞRETİM ELEMANI Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER İMZASI Çağdaş sanatın toplumsal, siyasal, ekonomik ve teknolojik gibi çeşitli bağlamlarda incelendiği derste I. ve II. Dünya Savaşları öncesi ve sonrası yaşanan gelişmeler ve bunun sanata yansıması, modernite ile modernizm ve postmodernizm kavramları ile birlikte birbiri ardı sıra veya eşzamanlı olarak ortaya çıkan akımlar ele alınmaktadır.

5 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (SERAMİK IV) Sanat Kuramları A.S.D Çağdaş Sanat I-II ÖĞRETİM ELEMANI Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER İMZASI Çağdaş sanatın toplumsal, siyasal, ekonomik ve teknolojik gibi çeşitli bağlamlarda incelendiği derste I. ve II. Dünya Savaşları öncesi ve sonrası yaşanan gelişmeler ve bunun sanata yansıması, modernite ile modernizm ve postmodernizm kavramları ile birlikte birbiri ardı sıra veya eşzamanlı olarak ortaya çıkan akımlar ele alınmaktadır.

6 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (RESİM III) Sanat Kuramları A.S.D Estetik ve Sanat Kuramları I-II ÖĞRETİM ELEMANI Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER İMZASI Estetik kavramlara genel bir giriş yapılan derste Platon, Aristoteles gibi düşünürlerin yaklaşımları ve Rasyonalist, İdealist, Marksist, Eleştirel vs. gibi tarihsel teorilerin görsel sanatlardaki yaklaşımları ele alınmaktadır.

7 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (GRAFİK III) Sanat Kuramları A.S.D Estetik ve Sanat Kuramları I-II ÖĞRETİM ELEMANI Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER İMZASI Estetik kavramlara genel bir giriş yapılan derste Platon, Aristoteles gibi düşünürlerin yaklaşımları ve Rasyonalist, İdealist, Marksist, Eleştirel vs. gibi tarihsel teorilerin görsel sanatlardaki yaklaşımları ele alınmaktadır.

8 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (G.T.S. I) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Temel Sanat Eğitimi I-II ÖĞRETİM ELEMANI Öğr.Gör. Zeynep Künelgin AKBAŞ İMZASI Temel Sanat Eğitimi dersinde gözlem-analiz-sentez yapma, özgün sanat eserlerinin yaratım sürecinde kullanılan tasarım öğeleri (ışık-gölge, nokta, çizgi, doku, leke, renk, strüktür, form v.s.) ve ilkeleri (tekrar, uygunluk, zıtlık, koram, egemenlik, denge, birlik, boşluk-doluluk, sıklık-seyreklik, açık-koyu, büyük-küçük, ölçü v.s.) irdelenir. Bu ders, bir tasarımın oluşturulmasında gerekli olan tüm ilkeleri kavratmayı hedefler. İki dönemi kapsayan dersin genel amacı öğrencilerin kendi anasanat dallarında görecekleri eğitimin temelini oluşturacakları bilgi, beceri ve deneyimleri kazanmalarını sağlamaktadır.

9 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (SERAMİK I) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Temel Sanat Eğitimi I-II ÖĞRETİM ELEMANI Öğr.Gör. Zeynep Künelgin AKBAŞ İMZASI Temel Sanat Eğitimi dersinde gözlem-analiz-sentez yapma, özgün sanat eserlerinin yaratım sürecinde kullanılan tasarım öğeleri (ışık-gölge, nokta, çizgi, doku, leke, renk, strüktür, form v.s.) ve ilkeleri (tekrar, uygunluk, zıtlık, koram, egemenlik, denge, birlik, boşluk-doluluk, sıklık-seyreklik, açık-koyu, büyük-küçük, ölçü v.s.) irdelenir. Bu ders, bir tasarımın oluşturulmasında gerekli olan tüm ilkeleri kavratmayı hedefler. İki dönemi kapsayan dersin genel amacı öğrencilerin kendi anasanat dallarında görecekleri eğitimin temelini oluşturacakları bilgi, beceri ve deneyimleri kazanmalarını sağlamaktadır.

10 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (GRAFİK I) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Temel Sanat Eğitimi I-II ÖĞRETİM ELEMANI Öğr. Elm. Göksun YENER İMZASI Temel Sanat Eğitimi dersinde gözlem-analiz-sentez yapma, özgün sanat eserlerinin yaratım sürecinde kullanılan tasarım öğeleri (ışık-gölge, nokta, çizgi, doku, leke, renk, strüktür, form v.s.) ve ilkeleri (tekrar, uygunluk, zıtlık, koram, egemenlik, denge, birlik, boşluk-doluluk, sıklık-seyreklik, açık-koyu, büyük-küçük, ölçü v.s.) irdelenir. Bu ders, bir tasarımın oluşturulmasında gerekli olan tüm ilkeleri kavratmayı hedefler. İki dönemi kapsayan dersin genel amacı öğrencilerin kendi anasanat dallarında görecekleri eğitimin temelini oluşturacakları bilgi, beceri ve deneyimleri kazanmalarını sağlamaktadır.

11 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (TEKSTİL) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Temel Sanat Eğitimi I-II ÖĞRETİM ELEMANI Öğr.Elm. Göksun YENER İMZASI Temel Sanat Eğitimi dersinde gözlem-analiz-sentez yapma, özgün sanat eserlerinin yaratım sürecinde kullanılan tasarım öğeleri (ışık-gölge, nokta, çizgi, doku, leke, renk, strüktür, form v.s.) ve ilkeleri (tekrar, uygunluk, zıtlık, koram, egemenlik, denge, birlik, boşluk-doluluk, sıklık-seyreklik, açık-koyu, büyük-küçük, ölçü v.s.) irdelenir. Bu ders, bir tasarımın oluşturulmasında gerekli olan tüm ilkeleri kavratmayı hedefler. İki dönemi kapsayan dersin genel amacı öğrencilerin kendi anasanat dallarında görecekleri eğitimin temelini oluşturacakları bilgi, beceri ve deneyimleri kazanmalarını sağlamaktadır.

12 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (RESİM I) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Temel Sanat Eğitimi I-II ÖĞRETİM ELEMANI Öğr.Gör. Metin BALCI İMZASI Temel Sanat Eğitimi dersinde gözlem-analiz-sentez yapma, özgün sanat eserlerinin yaratım sürecinde kullanılan tasarım öğeleri (ışık-gölge, nokta, çizgi, doku, leke, renk, strüktür, form v.s.) ve ilkeleri (tekrar, uygunluk, zıtlık, koram, egemenlik, denge, birlik, boşluk-doluluk, sıklık-seyreklik, açık-koyu, büyük-küçük, ölçü v.s.) irdelenir. Bu ders, bir tasarımın oluşturulmasında gerekli olan tüm ilkeleri kavratmayı hedefler. İki dönemi kapsayan dersin genel amacı öğrencilerin kendi anasanat dallarında görecekleri eğitimin temelini oluşturacakları bilgi, beceri ve deneyimleri kazanmalarını sağlamaktadır.

13 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (SERAMİK I) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Desen I-II ÖĞRETİM ELEMANI Öğr.Gör. Metin BALCI İMZASI Yüzey üzerinde biçimlerin çizgilerle verilmesi, ışık-gölgede modle, farklı çizgi ve tarama türlerinin kullanımı, çizgilerin oluşturduğu tonlarla birlikte üç boyutlu etkinin verilmesi, kompozisyonda nesnelerin birbiri arkasında uzanan planlar olarak gösterilmesi, oran-orantı ve perspektif kurallarının uygulanması, biçimlerdeki temel renk ve malzeme karakterinin yüzeye çizgilerle aktarılması, hızlı çizim teknikleri, teknik malzeme bilgisi ve konulara ilişkin sanat tarihinden usta sanatçıların desen örneklerinin değerlendirilmesini kapsamaktadır.

14 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (G.T.S I) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Desen I-II ÖĞRETİM ELEMANI Öğr.Gör. Metin BALCI İMZASI Yüzey üzerinde biçimlerin çizgilerle verilmesi, ışık-gölgede modle, farklı çizgi ve tarama türlerinin kullanımı, çizgilerin oluşturduğu tonlarla birlikte üç boyutlu etkinin verilmesi, kompozisyonda nesnelerin birbiri arkasında uzanan planlar olarak gösterilmesi, oran-orantı ve perspektif kurallarının uygulanması, biçimlerdeki temel renk ve malzeme karakterinin yüzeye çizgilerle aktarılması, hızlı çizim teknikleri, teknik malzeme bilgisi ve konulara ilişkin sanat tarihinden usta sanatçıların desen örneklerinin değerlendirilmesini kapsamaktadır.

15 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (RESİM I) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Desen I-II ÖĞRETİM ELEMANI Öğr.Elm. Eren OKAY İMZASI Yüzey üzerinde biçimlerin çizgilerle verilmesi, ışık-gölgede modle, farklı çizgi ve tarama türlerinin kullanımı, çizgilerin oluşturduğu tonlarla birlikte üç boyutlu etkinin verilmesi, kompozisyonda nesnelerin birbiri arkasında uzanan planlar olarak gösterilmesi, oran-orantı ve perspektif kurallarının uygulanması, biçimlerdeki temel renk ve malzeme karakterinin yüzeye çizgilerle aktarılması, hızlı çizim teknikleri, teknik malzeme bilgisi ve konulara ilişkin sanat tarihinden usta sanatçıların desen örneklerinin değerlendirilmesini kapsamaktadır.

16 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (GRAFİK I) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Desen I-II ÖĞRETİM ELEMANI Öğr. Elm. Eren OKAY İMZASI Yüzey üzerinde biçimlerin çizgilerle verilmesi, ışık-gölgede modle, farklı çizgi ve tarama türlerinin kullanımı, çizgilerin oluşturduğu tonlarla birlikte üç boyutlu etkinin verilmesi, kompozisyonda nesnelerin birbiri arkasında uzanan planlar olarak gösterilmesi, oran-orantı ve perspektif kurallarının uygulanması, biçimlerdeki temel renk ve malzeme karakterinin yüzeye çizgilerle aktarılması, hızlı çizim teknikleri, teknik malzeme bilgisi ve konulara ilişkin sanat tarihinden usta sanatçıların desen örneklerinin değerlendirilmesini kapsamaktadır.

17 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (TEKSTİL I) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Desen I-II ÖĞRETİM ELEMANI Öğr.Elm. Eren OKAY İMZASI Yüzey üzerinde biçimlerin çizgilerle verilmesi, ışık-gölgede modle, farklı çizgi ve tarama türlerinin kullanımı, çizgilerin oluşturduğu tonlarla birlikte üç boyutlu etkinin verilmesi, kompozisyonda nesnelerin birbiri arkasında uzanan planlar olarak gösterilmesi, oran-orantı ve perspektif kurallarının uygulanması, biçimlerdeki temel renk ve malzeme karakterinin yüzeye çizgilerle aktarılması, hızlı çizim teknikleri, teknik malzeme bilgisi ve konulara ilişkin sanat tarihinden usta sanatçıların desen örneklerinin değerlendirilmesini kapsamaktadır.

18 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (G.T.S I) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı Genel Sanat Tarihi I ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr. Gül SARIDİKMEN İMZASI Derste, sanat ve sanat tarihi, tarih öncesi dönemden Ortaçağa kadar incelenir. Avrupa resim, heykel ve mimarlığının gelişimi, tarih öncesi dönem ve ilkçağ uygarlıkları Mezopotamya, Anadolu, Mısır, Ege, Yunan, Roma ve Bizans sanatları, tarihsel, ekonomik, sosyal ve siyasal arka plan temel alınarak görsel malzemelerle anlatılır.

19 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (GRAFİK I) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı Genel Sanat Tarihi I ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr. Gül SARIDİKMEN İMZASI Derste, sanat ve sanat tarihi, tarih öncesi dönemden Ortaçağa kadar incelenir. Avrupa resim, heykel ve mimarlığının gelişimi, tarih öncesi dönem ve ilkçağ uygarlıkları Mezopotamya, Anadolu, Mısır, Ege, Yunan, Roma ve Bizans sanatları, tarihsel, ekonomik, sosyal ve siyasal arka plan temel alınarak görsel malzemelerle anlatılır.

20 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (OYUNCULUK I) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı Seçmeli Genel Sanat Tarihi I ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr. Gül SARIDİKMEN İMZASI Derste, sanat ve sanat tarihi, tarih öncesi dönemden Ortaçağa kadar incelenir. Avrupa resim, heykel ve mimarlığının gelişimi, tarih öncesi dönem ve ilkçağ uygarlıkları Mezopotamya, Anadolu, Mısır, Ege, Yunan, Roma ve Bizans sanatları, tarihsel, ekonomik, sosyal ve siyasal arka plan temel alınarak görsel malzemelerle anlatılır.

21 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (RESİM I) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı Genel Sanat Tarihi I ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr. Gül SARIDİKMEN İMZASI Derste, sanat ve sanat tarihi, tarih öncesi dönemden Ortaçağa kadar incelenir. Avrupa resim, heykel ve mimarlığının gelişimi, tarih öncesi dönem ve ilkçağ uygarlıkları Mezopotamya, Anadolu, Mısır, Ege, Yunan, Roma ve Bizans sanatları, tarihsel, ekonomik, sosyal ve siyasal arka plan temel alınarak görsel malzemelerle anlatılır.

22 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (SERAMİK I) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı Genel Sanat Tarihi I ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr. Gül SARIDİKMEN İMZASI Derste, sanat ve sanat tarihi, tarih öncesi dönemden Ortaçağa kadar incelenir. Avrupa resim, heykel ve mimarlığının gelişimi, tarih öncesi dönem ve ilkçağ uygarlıkları Mezopotamya, Anadolu, Mısır, Ege, Yunan, Roma ve Bizans sanatları, tarihsel, ekonomik, sosyal ve siyasal arka plan temel alınarak görsel malzemelerle anlatılır.

23 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü ( Sinema/TV I ) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı Genel Sanat Tarihi I ÖĞRETİM ELEMANI Yrd. Doç. Dr. Gül SARIDİKMEN İMZASI Derste, sanat ve sanat tarihi, tarih öncesi dönemden Ortaçağa kadar incelenir. Avrupa resim, heykel ve mimarlığının gelişimi, tarih öncesi dönem ve ilkçağ uygarlıkları Mezopotamya, Anadolu, Mısır, Ege, Yunan, Roma ve Bizans sanatları, tarihsel, ekonomik, sosyal ve siyasal arka plan temel alınarak görsel malzemelerle anlatılır.

24 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (TEKSTİL I) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı Genel Sanat Tarihi I ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr. Gül SARIDİKMEN İMZASI Derste, sanat ve sanat tarihi, tarih öncesi dönemden Ortaçağa kadar incelenir. Avrupa resim, heykel ve mimarlığının gelişimi, tarih öncesi dönem ve ilkçağ uygarlıkları Mezopotamya, Anadolu, Mısır, Ege, Yunan, Roma ve Bizans sanatları, tarihsel, ekonomik, sosyal ve siyasal arka plan temel alınarak görsel malzemelerle anlatılır.

25 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (GTS IV) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı 431 Bilimsel Araş. Tek. Ve Yön ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER İMZASI Derste, bilimsel araştırma yöntem ve teknikleri anlatılır. Bilimsel makale, tez, nasıl yazılır, kaynaklardan alıntı ne şekilde yapılır, araştırma nasıl yapılmalıdır, fikir ve sanat eserleri kanunu üzerinde durulur.

26 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (GRAFİK III) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı 332 Bilimsel Araş. Tek. Ve Yön ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr. Gül SARIDİKMEN İMZASI Derste, bilimsel araştırma yöntem ve teknikleri anlatılır. Bilimsel makale, tez, nasıl yazılır, kaynaklardan alıntı ne şekilde yapılır, araştırma nasıl yapılmalıdır, fikir ve sanat eserleri kanunu üzerinde durulur.

27 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (RESİM III) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı 332 Bilimsel Araş. Tek. Ve Yön ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr. Gül SARIDİKMEN İMZASI Derste, bilimsel araştırma yöntem ve teknikleri anlatılır. Bilimsel makale, tez, nasıl yazılır, kaynaklardan alıntı ne şekilde yapılır, araştırma nasıl yapılmalıdır, fikir ve sanat eserleri kanunu üzerinde durulur.

28 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (SERAMİK III) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı 332 Bilimsel Araş. Tek. Ve Yön ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr. Gül SARIDİKMEN İMZASI Derste, bilimsel araştırma yöntem ve teknikleri anlatılır. Bilimsel makale, tez, nasıl yazılır, kaynaklardan alıntı ne şekilde yapılır, araştırma nasıl yapılmalıdır, fikir ve sanat eserleri kanunu üzerinde durulur.

29 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (TEKSTİL III) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı 332 Bilimsel Araş. Tek. Ve Yön ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr. Gül SARIDİKMEN İMZASI Derste, bilimsel araştırma yöntem ve teknikleri anlatılır. Bilimsel makale, tez, nasıl yazılır, kaynaklardan alıntı ne şekilde yapılır, araştırma nasıl yapılmalıdır, fikir ve sanat eserleri kanunu üzerinde durulur.

30 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (SAHNE-GÖR. III) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı 332 Bilimsel Araş. Tek. Ve Yön ÖĞRETİM ELEMANI Doç.Dr. Adnan ÇEVİK İMZASI Derste bilgi kavramı ve bilginin işlenebilirliği, bilimsel araştırmanın doğası, sosyal bilimlerde araştırma, tiyatro alanında seyirci araştırması ya da seyirci dramaturgisi, kalitatif ve kantitatif araştırma yöntemleri ve araştırma tasarımı, melez araştırma yöntemleri, anket hazırlama tekniği, yüz yüze görüşme tekniği, araştırmanın değerlendirilmesi, bilimsel makale yazım tekniği ve kuralları ele alınmaktadır.

31 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (Sinema-TV. III) Sanat Kuramları Ana Sanat Dalı 332 Bilimsel Araş. Tek. Ve Yön ÖĞRETİM ELEMANI Doç.Dr. Adnan ÇEVİK İMZASI Derste bilgi kavramı ve bilginin işlenebilirliği, bilimsel araştırmanın doğası, sosyal bilimlerde araştırma, sinema televizyon alanında araştırma, sinema ve televizyon için pazar (seyirci) araştırması, kalitatif ve kantitatif araştırma yöntemleri ve araştırma tasarımı, melez araştırma yöntemleri, anket hazırlama tekniği, yüz yüze görüşme tekniği, araştırmanın değerlendirilmesi, bilimsel makale yazım tekniği ve kuralları ele alınmaktadır.

32 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü ( SERAMİK I ) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Teknik Resim ve Perspektif I-II ÖĞRETİM ELEMANI Can Devrim UYSAL İMZASI Teknik çizim araç ve gereçlerinin kullanılmasını, temel geometri, tasarı geometri (izdüşüm) standart teknik resim kurallarını ve bu kurallara bağlı kalarak var olan veya tasarlanacak cisimlerin görünüşlerini, ölçülerini, ölçekli teknik resmini ve tek kaçışlı, çift kaçışlı perspektiflerini çizmeyi öğretmeyi amaçlar.

33 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü ( RESİM I ) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Teknik Resim ve Perspektif I-II ÖĞRETİM ELEMANI Can Devrim UYSAL İMZASI Teknik çizim araç ve gereçlerinin kullanılmasını, temel geometri, tasarı geometri (izdüşüm) standart teknik resim kurallarını ve bu kurallara bağlı kalarak var olan veya tasarlanacak cisimlerin görünüşlerini, ölçülerini, ölçekli teknik resmini ve tek kaçışlı, çift kaçışlı perspektiflerini çizmeyi öğretmeyi amaçlar.

34 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü ( GTS I ) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Teknik Resim ve Perspektif I-II ÖĞRETİM ELEMANI Can Devrim UYSAL İMZASI Teknik çizim araç ve gereçlerinin kullanılmasını, temel geometri, tasarı geometri (izdüşüm) standart teknik resim kurallarını ve bu kurallara bağlı kalarak var olan veya tasarlanacak cisimlerin görünüşlerini, ölçülerini, ölçekli teknik resmini ve tek kaçışlı, çift kaçışlı perspektiflerini çizmeyi öğretmeyi amaçlar.

35 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü ( GRAFİK II ) Temel Sanat Eğitimi A.S.D Teknik Resim ve Perspektif I-II ÖĞRETİM ELEMANI Can Devrim UYSAL İMZASI Teknik çizim araç ve gereçlerinin kullanılmasını, temel geometri, tasarı geometri (izdüşüm) standart teknik resim kurallarını ve bu kurallara bağlı kalarak var olan veya tasarlanacak cisimlerin görünüşlerini, ölçülerini, ölçekli teknik resmini ve tek kaçışlı, çift kaçışlı perspektiflerini çizmeyi öğretmeyi amaçlar.

36 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (RESİM III) Sanat Kuramları A.S.D Resim Sanat Tarihi I-II ÖĞRETİM ELEMANI Öğr. Elm. Göksun YENER İMZASI Resim Sanatı nın Sanat Tarihi yle ortak olan konularının işlenerek ders notları ve okuma parçalarıyla güçlendirildiği bu ders, aynı zamanda öğrencilerin de sunum yaparak interaktif bir ortamda işlenmesini amaçlamaktadır. Genelde Sanat Tarihi özelde ise Türk ve Batı Sanatı Tarihi nin bir fikir paylaşımı sürecinde işlendiği ve kültürel kazanımların önemsendiği bu derste, Batı Resim Sanatı nı oluşturan dinamikleri, kilise, aristokrasi ve burjuvazi geleneğinde sanatın doğuşunu, sanatın sosyo-ekonomik alanlarla olan ilişkisini, sanayileşmenin sanat alanındaki etkilerini, modern sanata uzanan gelişimi ve aydınlanma geleneği ile günümüz sanatının kendine özgü anlatımını irdeleyerek, akımlar, sanatçılar ve eserler üzerinden tartışma ortamı yaratmak, sunum ve makalelerle de bu süreci pekiştirmek hedeflenmektedir. İki yarıyıldan oluşan bu Ders, 1.Yarıyılda Rönesans a dek, 2. Yarıyılda ise Rönesans tan günümüze ulaşan bir zaman dilimini kapsamaktadır.

37 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (GRAFİK III) Sanat Kuramları A.S.D Grafik Sanat Tarihi I-II ÖĞRETİM ELEMANI Öğr. Elm. Göksun YENER İMZASI Bu derste görsel örnekler aracılığıyla Grafik tasarımın tarihsel gelişimi incelenecektir. 1. Yarıyılda; Tarihin başlangıcından baskının bulunuşuna, baskının yayılımından Sanayi Devrimi ne ve o dönemden 20.yy. sonuna kadar üç ana bölümde grafik tasarım tarihinin toplumsal olayların da etkisiyle ortaya çıkan gelişim süreci sunumlarla incelenmektedir. Tarih boyunca sanat objeleri, günlük kullanım objeleri, mimari yapılar gibi tasarımların içinde bulunduğu kültürlerle ilişkileri, Mitoloji, din, yaşam koşulları ve biçimi, ekonomi gibi çeşitli kültürel olguların sanat ve tasarıma yansımaları bu dersin tartışma konularıdır. Tarih öncesi devirlerde insanlar ve topluluklar arasında başlayan görsel iletişimle ilgili davranışların ve ortaya çıkan görsel elemanların (işaret ve semboller) gelişimi; Yazının ortaya çıkışı; Asya ve Ön Asya da yazının kullanımı ve görsel dilin gelişimi; Mısır ve Mezopotamya ve Anadolu da yazının kulanım alanları; Kitabın ortaya çıkışı, el yazması kitaplardan günümüze kadar olan gelişim; İlk baskının ortaya çıkışı ve matbaanın icadı; 2.Yarıyılda ise; Matbaanın Avrupa ve dünyaya yayılışı; Kâğıdın bulunuşu ve Avrupa ya yayılmasıyla birlikte başlayan gelişmeler; Reform hareketlerinin Avrupa da bıraktığı etkiler; Sanayi devrimiyle birlikte ortaya çıkan gelişmeler ve Modernizmi hazırlayan sanat hareketleri ve Grafik Tasarım; Arts and Crafts Hareketi; Tipografik devrimler;yazı tasarımcıları;yazı karakterlerinin sınıflandırılması; Çağ dönümü; 20. yüzyıl başında tasarımı yönlendiren sanat hareketleri; Kübizm, Fütürizm, Dadaizm, Sürrealizm; Dünya savaşında afiş; Rus Süprematizmi ve Konstrüktivizm; De Stijl hareketi; Bauhaus; Bauhaus un dünyaya yayılması ve bıraktığı izler; tanıma yönelik kullanılan malzemeler ve günümüze kadar olan gelişmeler. Öğrenciler Grafik Tasarımın 20. Yüzyılın ikinci yarısındaki süreci, ve tarihsel zorunluluklar içerisinde değişen dili tanıyacaklardır. Yeni Tipografi ve Jan Tschichold, Avrupa Grafik Tasarımında Modernizm, Amerika' da Modern Hareket, Avrupa' dan Amerika' ya göç eden sanatçılar, Walter Paepcke, Uluslar arası Tipografik Stilin Öncüleri, Zürih ve Basel' deki Tasarım etkinlikleri, New York Okulu. Ayrıca, Cumhuriyetten günümüze kadar Türkiye de grafik tasarımın geçirdiği evreler ve değişimlerin öğretilmesi de amaçlanmıştır.

38 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (TEKSTİL I) Sanat Kuramları A.S.D. 122 Mitoloji ÖĞRETİM ELEMANI Yrd. Doç. Dr. Sencan ALTINOLUK İMZASI Mitoloji nin anlamı, ortaya çıkışı, Yunan ve Roma mitolojilerinin kaynakları anlatılacaktır. Mitolojik tanrı, tanrıça ve kahramanlar tanıtılacak; mitolojik konuların antik ve modern dönemlerin sanatına ve günlük yaşamdaki eşyalara yansıması görsel sunumlarla işlenecektir.

39 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (SİNEMA/TV I) Sanat Kuramları A.S.D. 122 Mitoloji ÖĞRETİM ELEMANI Yrd. Doç. Dr. Sencan ALTINOLUK İMZASI Mitoloji nin anlamı, ortaya çıkışı, Yunan ve Roma mitolojilerinin kaynakları anlatılacaktır. Mitolojik tanrı, tanrıça ve kahramanlar tanıtılacak; mitolojik konuların antik ve modern dönemlerin sanatına ve günlük yaşamdaki eşyalara yansıması görsel sunumlarla işlenecektir.

40 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (SAHNE-GÖR. I) Sanat Kuramları A.S.D. 122 Mitoloji ÖĞRETİM ELEMANI Yrd. Doç. Dr. Sencan ALTINOLUK İMZASI Mitoloji nin anlamı, ortaya çıkışı, Yunan ve Roma mitolojilerinin kaynakları anlatılacaktır. Mitolojik tanrı, tanrıça ve kahramanlar tanıtılacak; mitolojik konuların antik ve modern dönemlerin sanatına ve günlük yaşamdaki eşyalara yansıması görsel sunumlarla işlenecektir.

41 BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (RESİM I) Sanat Kuramları A.S.D. 122 Mitoloji ÖĞRETİM ELEMANI Yrd. Doç. Dr. Sencan ALTINOLUK İMZASI Mitoloji nin anlamı, ortaya çıkışı, Yunan ve Roma mitolojilerinin kaynakları anlatılacaktır. Mitolojik tanrı, tanrıça ve kahramanlar tanıtılacak; mitolojik konuların antik ve modern dönemlerin sanatına ve günlük yaşamdaki eşyalara yansıması görsel sunumlarla işlenecektir.

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE)

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) 1 DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) Ders Bilgileri Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori Uygulama Laboratuar Yerel AKTS (Saat/Hafta) (Saat/hafta) Kredi Sanat Tarihi EÜT Güz 2 0-2 2 141 Önkoşul(lar)-var ise - Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Temel Tasarım Ders No : 0907009 : 5 Pratik : Kredi : 5.5 ECTS : 7 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön Koşul

Detaylı

Çağdaş Mimarlık Akımları (MMR 322) Ders Detayları

Çağdaş Mimarlık Akımları (MMR 322) Ders Detayları Çağdaş Mimarlık Akımları (MMR 322) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Mimarlık Akımları MMR 322 Seçmeli 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE)

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) Ders Bilgileri DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori (Saat/Hafta) Uygulama (Saat/hafta) Laboratuar Yerel Kredi AKTS TASARIM FELSEFELERİ GTM 058 2014 15 / GÜZ DÖNEMİ 2 - - 2 2 Önkoşul(lar)-var

Detaylı

Sanat Tarihi (EÜT 141) Ders Detayları

Sanat Tarihi (EÜT 141) Ders Detayları Sanat Tarihi (EÜT 141) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sanat Tarihi EÜT 141 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 2+0 2 3 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin

Detaylı

SANAT ve TASARIM ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

SANAT ve TASARIM ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SANAT ve TASARIM ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI Z/S TEO. UYG. TOP. ULUSAL ECTS ST-401 Temel Sanat Eğitimi I S 3 0 3 3 5 ST-403 Genel Sanat Tarihi S 3 0 3 3 5 ST-405

Detaylı

Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV Ön Koşul Dersler

Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV Ön Koşul Dersler Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV 2+0 2 3 Ön Koşul Dersler Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları

Detaylı

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI GÜZ DÖNEMİ DERSLERİ Kodu Dersin Adı Statüsü T P K AKTS TAE 700 Özel Konular Z 5 0 0 30 TAE 701 Kültür Kuramları ve Türkiyat Araştırmaları

Detaylı

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5 BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI(2015-2016) I. YARIYIL BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5 MİT 105 Mitoloji ve İkonografi 2+0 3 RSM 107 Temel Resim Eğitimi I 3+3 6 SAN 101 Temel Sanat Eğitimi I 3+6

Detaylı

DÖRDÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER

DÖRDÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER DÖRDÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER İNG 401/ALM 401/FRA 401 YABANCI DİL IV İngilizce, Fransızca ve Almanca lisan bilgisi veren dersler. İNG 409/ALM 409/FRA 409 YABANCI DİL IV İngilizce, Fransızca ve Almanca

Detaylı

Dersi Veren Öğr. El. 1 İngilizce II F-1, G-1, G-3 Nolu Derslikler

Dersi Veren Öğr. El. 1 İngilizce II F-1, G-1, G-3 Nolu Derslikler BATMAN ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi SİNEMA TV BÖLÜMÜ (1.SINIF) Dersi Veren Öğr. 1 İngilizce II 28.03.2017 10.00-11.00 F-1, G-1, G-3 Nolu Derslikler Öğ.Gör. Ebru NOYAN Arş. Gör. Kayhan Tunç Okay

Detaylı

Mimarlık Tarihi ve Kuramı I (MMR 517) Ders Detayları

Mimarlık Tarihi ve Kuramı I (MMR 517) Ders Detayları Mimarlık Tarihi ve Kuramı I (MMR 517) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimarlık Tarihi ve Kuramı I MMR 517 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

PEYZAJ SANATI TARİHİ Ders İzlence Formu. Kodu: PEM 112 Dersin Adı: PEYZAJ SANATI TARİHİ Toplam Saat

PEYZAJ SANATI TARİHİ Ders İzlence Formu. Kodu: PEM 112 Dersin Adı: PEYZAJ SANATI TARİHİ Toplam Saat Diploma Programı Peyzaj Mimarlığı Bölümü Yarıyıl Teorik Uygulama Laboratuar PEYZAJ SANATI TARİHİ Ders İzlence Formu Kodu: PEM 112 Dersin Adı: PEYZAJ SANATI TARİHİ Toplam Saat AKTS Dersin Anlatıldığı Dil

Detaylı

CUMHURİYET ORTAOKULU 8. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI

CUMHURİYET ORTAOKULU 8. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI CUMHURİYET ORTAOKULU 8. SINIF GÜNLÜK PLANI Süre 40 dakika Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) ALT LERİ KONU: Ders Araç Gereçlerinin Tanıtımı Görsel sanatlar kavramı, bazen bir amaca yönelik olarak

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel plastik sanat eğitimi I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

Moda Tarihi (GTM 053) Ders Detayları

Moda Tarihi (GTM 053) Ders Detayları Moda Tarihi (GTM 053) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Moda Tarihi GTM 053 Seçmeli 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

МİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK VE DİZAYN BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

МİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK VE DİZAYN BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI. GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI. GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6 GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6 Malzeme kullanma, tasarlama, tasarları uygulayabilme konusunda gerekli becerinin oluşturulması

Detaylı

TEMEL GRAFİK TASARIM AÇIK-KOYU, IŞIK-GÖLGE

TEMEL GRAFİK TASARIM AÇIK-KOYU, IŞIK-GÖLGE TEMEL GRAFİK TASARIM AÇIK-KOYU, IŞIK-GÖLGE Öğr. Gör. Ruhsar KAVASOĞLU 23.10.2014 1 Işık-Gölge Işığın nesneler, objeler ve cisimler üzerinde yayılırken oluşturduğu açık orta-koyu ton (degrade) değerlerine

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ MİM 1501 TEMEL TASARIM (*)(+) 4 4 6 10 MİM 1601 YAPIM BİLGİSİNE GİRİŞ I (+) 2 2 3 5 MİM 1503

Detaylı

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI ZORUNLU VE SEÇMELİ DERS LİSTESİ 1. Yarıyıl İÇT111 İç Mimarlık

Detaylı

ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER

ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER İNG 301/ALM 301/FRA 301 YABANCI DİL III İngilizce, Fransızca ve Almanca lisan bilgisi veren dersler. İNG 309/ALM 309/FRA 309 YABANCI DİL III İngilizce, Fransızca ve Almanca

Detaylı

DERS TANIMLARI. GSF 123 DESEN I Ders kapsamında çizim prensipleri, süreçleri ve malzemeleri; biçim, hacim ve kompozisyon düzeni tanıtılmaktadır.

DERS TANIMLARI. GSF 123 DESEN I Ders kapsamında çizim prensipleri, süreçleri ve malzemeleri; biçim, hacim ve kompozisyon düzeni tanıtılmaktadır. DERS TANIMLARI BİRİNCİ YARIYIL TÜRK 101 TÜRK DİLİ I Ders, dil-duygu bağıntısı kurmayı öğretmeyi; Türkçe'nin genel yapı özelliklerini kavratmayı; metin çözümlemeyi, özet çıkarmayı, not tutmayı, rapor yazmayı

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 1/. SINIFI GÖRSEL SANATLAR YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 1/. SINIFI GÖRSEL SANATLAR YILLIK PLANI EYLÜL 25 EYLÜL 29 EYLÜL (2. Hafta) EYLÜL 18 EYLÜL 22 EYLÜL (1. Hafta) 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 1/. SINIFI GÖRSEL SANATLAR YILLIK PLANI ÖĞRENME ALANI: 1.1. Görsel İletişim ve Biçimlendirme

Detaylı

ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI. Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati

ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI. Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI Sınıf Dersin Kodu Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati Derslik 1. Öğr. 1 1209252 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 16.03.2015

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Bölüm Adı: Dersin Adı: İleri Grafik Tasarım I

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Bölüm Adı: Dersin Adı: İleri Grafik Tasarım I DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI Dersi Veren Birim(ler): Dersi Alan Birim(ler): Bölüm Adı: Dersin Adı: İleri Grafik Tasarım I Dersin Düzeyi:

Detaylı

Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları

Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II MTT102

Detaylı

Moda Tarihi (MTT233) Ders Detayları

Moda Tarihi (MTT233) Ders Detayları Moda Tarihi (MTT233) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Moda Tarihi MTT233 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

SANATSAL DÜZENLEME ÖĞE VE İLKELERİ

SANATSAL DÜZENLEME ÖĞE VE İLKELERİ SANATSAL DÜZENLEME ÖĞE VE İLKELERİ 1.Sanatsal düzenleme öğeleri Çizgi: Çizgi, noktaların aynı veya değişik yönlerde sınırlı veya sınırsız olarak ardı arda dizilmesinden elde edilen şekildir. Kalemimizle

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI TARİH BÖLÜMÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL ECTS II. YARIYIL ECTS BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 TAR 107 İlkçağ Tarihi I 3+0 5,0 TAR 108 İlkçağ Tarihi II 3+0 5,0 TAR 115 Osmanlıca

Detaylı

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uygarlık Tarihi HIST 201 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

DERS PROFİLİ. Siyaset Kuramı I POLS 305 Güz 5 3+0+0 3 5

DERS PROFİLİ. Siyaset Kuramı I POLS 305 Güz 5 3+0+0 3 5 DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Siyaset Kuramı I POLS 305 Güz 5 3+0+0 3 5 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ Ders Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Desen I Zorunlu 4 Ön Koşullar Dersin Seviyesi

Detaylı

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uygarlık Tarihi HIST 201 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları

Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Teknik Çizim I ICM 111 Güz 2 2 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Önlisans Programı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Önlisans Programı IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Önlisans Programı 1. Yıl Ders Programı I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS GTA 111 Karşılaştırmalı 3 0 3 4 GTA 112

Detaylı

Teknik Çizim II (ICM 112) Ders Detayları

Teknik Çizim II (ICM 112) Ders Detayları Teknik Çizim II (ICM 112) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Teknik Çizim II ICM 112 Bahar 2 2 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i ICM 111 Teknik Çizim

Detaylı

4.SINIF. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik. Saat. Dersin Adı. Dersin Adı. Tarihi. Dersin Adı

4.SINIF. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik. Saat. Dersin Adı. Dersin Adı. Tarihi. Dersin Adı 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAVLARI İÇİN MAZERET SINAV PROGRAMI 1.SINIF 08.00 ENT 134 Temel Tasarım Stdy.II A STY4 09.00 ENT 226 Görsel Düşünme ve Eskiz ENT1 09.00 ENT

Detaylı

İÇ MİMARLIK ANABİLİM / ANASANAT DALI

İÇ MİMARLIK ANABİLİM / ANASANAT DALI İÇ MİMARLIK ANABİLİM / ANASANAT DALI ANABİLİM / ANASANAT DALI BAŞKANI: Doç. Dr. İpek FİTOZ İÇ MİMARLIK SANATTA YETERLİK PROGRAMI Program Sorumlusu: Yrd.Doç. Cem DOĞAN Tel: 0 212 252 16 00 / 269 Üniversitemiz

Detaylı

Bilimin Doğası ve Bilim Tarihi

Bilimin Doğası ve Bilim Tarihi Bilimin Doğası ve Bilim Tarihi Dersin Adı Bilimin Doğası ve Bilim Tarihi Dersin Kodu 1206.6102 Dersin Türü Zorunlu Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 3,00 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 3 Haftalık Uygulama

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü. Seçmeli Doktora

DERS ÖĞRETİM PLANI. İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü. Seçmeli Doktora Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 8 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar Saati - Dersin Verildiği Yıl Dersin Verildiği

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS Tezli yüksek lisans programında eğitim dili Türkçedir. Programın öngörülen süresi 4

Detaylı

AVRUPADA EĞİTİMİN TARİHİ GEÇMİŞİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ

AVRUPADA EĞİTİMİN TARİHİ GEÇMİŞİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ AVRUPADA EĞİTİMİN TARİHİ GEÇMİŞİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ Antik Devir de eğitim, genel olarak müzik ve beden eğitimine önem verilmiştir.

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimarlık Tarihine Giriş Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Dersin Adı: Grafik Tasarımında Tipografi I

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Dersin Adı: Grafik Tasarımında Tipografi I DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI Dersi Veren Birim(ler): Bölüm Adı: Dersi Alan Birim(ler): Dersin Adı: Grafik Tasarımında Tipografi I Dersin

Detaylı

İ ÇİNDEKİ LER 1. BÖLÜM

İ ÇİNDEKİ LER 1. BÖLÜM İ ÇİNDEKİ LER 1. BÖLÜM ESTETİK ve SANAT 1.1 Düşünürlerin Estetik Kuramına İlişkin Genel Görüşleri... 3 1.1.a. Estetik Düşüncesine Genel Bakış... 5 1.1.b. Gerçekliğin Estetiksel Olarak Algılanması... 6

Detaylı

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I.SINIF BÖLÜM YARIYIL ANABİLİM DALI DERS SIRASI M İ M O O O (0) GENEL (1) BİNA BİLGİSİ (2)

Detaylı

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... RESİMLER LİSTESİ... ÇİZİMLER HİSTESİ... Birinci Bölüm TANIMLAR VE TÜRK ÇİNİ SANATININ TARİHİ GELİŞİMİ

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... RESİMLER LİSTESİ... ÇİZİMLER HİSTESİ... Birinci Bölüm TANIMLAR VE TÜRK ÇİNİ SANATININ TARİHİ GELİŞİMİ İçindekiler 1 İçindekiler ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... RESİMLER LİSTESİ... ÇİZİMLER HİSTESİ... Birinci Bölüm TANIMLAR VE TÜRK ÇİNİ SANATININ TARİHİ GELİŞİMİ 1.1. Seramiğin Tanımı... 1.2. Çininin Tanımı... 1.3.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SEÇİMLİK DERSLER HAVUZU

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SEÇİMLİK DERSLER HAVUZU DERSİN KODU FBS 2220 FBS 11 FBS 33 FBS 3320 SİNEMA VE GÖRSEL KODLAR (Film Tasarım ve Yazarlık) SUALTI FOTOĞRAF VE VIDEO GORUNTULEME TEKNIKLERI I ADI YEREL KREDİ AKTS DERS PROGRAMI HOLLYWOOD TARİHİ VE ANAAKIM

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS. Seçmeli. Bu dersin sonunda öğrenci; 1. Ogrenciler bilimin doğasını anlar.

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS. Seçmeli. Bu dersin sonunda öğrenci; 1. Ogrenciler bilimin doğasını anlar. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 2+0 2 3 Ön KoĢul Dersler Dersin Dili Dersin Türü Türkçe Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin

Detaylı

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uygarlık Tarihi HIST 201 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

KUMAŞ BASKI TASARIMI Ders İzlence Formu. Dersin Türü 4 2 2 0 4 3 6 Türkçe Zorunlu Derse Kabul Koşulları: Devam Zorunluluğu

KUMAŞ BASKI TASARIMI Ders İzlence Formu. Dersin Türü 4 2 2 0 4 3 6 Türkçe Zorunlu Derse Kabul Koşulları: Devam Zorunluluğu Diploma Programı Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Yarıyıl Teorik Uygulama Laboratuar KUMAŞ BASKI TASARIMI Ders İzlence Formu Kodu: MTT224 Adı: KUMAŞ BASKI TASARIMI Toplam Saat AKTS Anlatıldığı Dil Türü

Detaylı

III.Yarıyıl III RES 599 Yüksek Lisans Tezi Toplam

III.Yarıyıl III RES 599 Yüksek Lisans Tezi Toplam DERSLER: Dönem Zor/Seç. Dersin Adı T U K AKTS I.Yarıyıl I ZS RES 501 Atölye I (1-2-3-4-5-6 Şube) 3 0 3 7,5 I Z RES 503 Alan Araştırma Yöntemleri 3 0 3 7,5 I S RES XXX Seçmeli 3 0 3 7,5 I S RES XXX Seçmeli

Detaylı

Mimarlık Tarihi I (MMR 122) Ders Detayları

Mimarlık Tarihi I (MMR 122) Ders Detayları Mimarlık Tarihi I (MMR 122) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimarlık Tarihi I MMR 122 Bahar 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI

SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI YÖK ten 1 Mart 2 de Doktora programımıza olur alınması ile Fakültemizin dikey kuruluşu tamamlanmış olmaktadır. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Detaylı

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI. I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri 2+0 4,5 Z I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri MS

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI. I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri 2+0 4,5 Z I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri MS Fakülte/Yüksekokul : Edebiyat Fakültesi Böl./Program Tarih Bölümü Yarıyılı : Güz / Bahar ESKİ PROGRAM DERSİN YARIYIL KODU ADI (T+U 2012-2013 ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI YENİ PROGRAM DERSİN ECTS ECTS

Detaylı

Bölümde gerçekleştirilen etkinlikler

Bölümde gerçekleştirilen etkinlikler Bölümün tanıtımı Mimarlık Bölümü nün misyonu; yaratıcı, teknolojik ve bilimsel gelişmelere hakim, doğal, sosyal ve kültürel çevreye duyarlı, değişime açık, disiplinler arası etkileşime ve ekip çalışmasına

Detaylı

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti 1 SF SF 2 Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Eğitimin temel basamağı olan Okul Öncesi Eğitim nitelikli ve çok yönlü bir eğitim sürecini gerektirir. Çocukların keyifli zengin

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU Bölüm Başkanışkanı Bölüm Başkan Yardımcısı(ları) Koordinatörler Doç.Dr. Hakkı Engin GİDERER Öğr. Gör. Burhan YILMAZ 1. Bologna: Öğr. Gör. Reva

Detaylı

Estetik (MTT194) Ders Detayları

Estetik (MTT194) Ders Detayları Estetik (MTT194) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Estetik MTT194 Seçmeli 2 0 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

Doktora Dersleri. SAN 700 Özel Konular

Doktora Dersleri. SAN 700 Özel Konular Doktora Dersleri SAN 700 Özel Konular Anabilim/Anasanat Dallarının tez aşamasında bulunan öğrencileri tarafından alınması zorunlu olan bu ders, alanın ileri ve özgün konularını içerir. Bu kapsamda alanla

Detaylı

2010-2011 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ 1.SINIF (I. YARIYIL) GÜZ DERS PROGRAMI

2010-2011 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ 1.SINIF (I. YARIYIL) GÜZ DERS PROGRAMI 2010-2011 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ 1.SINIF (I. YARIYIL) GÜZ DERS PROGRAMI Temel Temel Yrd.Doç.Eda Bürge Tekin GRT 107 Fotografi I GRT 107 Fotografi I GRT 103 Dijital Ortamda Temel Tasarım

Detaylı

Çağdaş Sanat Akımları (GTM 056) Ders Detayları

Çağdaş Sanat Akımları (GTM 056) Ders Detayları Çağdaş Sanat Akımları (GTM 056) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Sanat Akımları GTM 056 Seçmeli 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI 1. Sınıf Güz Dönemi Seçmeli Ders Havuzu

DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI 1. Sınıf Güz Dönemi Seçmeli Ders Havuzu DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI. Sınıf Güz Dönemi Seçmeli Ders Havuzu KODU ÖN KOŞULU ADI İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS 50 TAŞ HEYKEL I STONE I 503 AHŞAP HEYKEL I WOODEN I 505 METAL HEYKEL I METAL I 507 ADVANCED

Detaylı

2. SINIF. KODU DERSİN ADI T U K Ects KODU DERSİN ADI T U K Ects. 3. SINIF V. YARIYIL VI. YARIYIL KODU DERSİN ADI T U K Ects KODU DERSİN ADI T U K Ects

2. SINIF. KODU DERSİN ADI T U K Ects KODU DERSİN ADI T U K Ects. 3. SINIF V. YARIYIL VI. YARIYIL KODU DERSİN ADI T U K Ects KODU DERSİN ADI T U K Ects NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ AHMET KELEŞOĞLU EĞİTİM FAKÜLTESİ ORTAÖĞRETİM SOSYAL ALANLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF I. YARIYIL

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇMELİ SANAT ATÖLYE I (GRAFİK TASARIM)* Ders No : 0310380042 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders

Detaylı

1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL

1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL 1. SINIFLAR İÇİN 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI 1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL MİM 101 MİMARİ PR.I * 4 6 11 MİM 201 MİMARİ PROJE II * 4 6 11 MİM 102 TEMEL TASARIM EĞİTİMİ * 2 2 5 MİM 206 YAPIM

Detaylı

2. SINIF GÜZ DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı. HYK TEMEL HEYKEL III(GB) BASIC SCULPTURE III a1 12 HYK203a2

2. SINIF GÜZ DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı. HYK TEMEL HEYKEL III(GB) BASIC SCULPTURE III a1 12 HYK203a2 DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU 2. SINIF GÜZ DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS HYK203a1 HYK TEMEL HEYKEL III(GB) BASIC SCULPTURE III 4 8 102a1 12 HYK203a2

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Teknik Resim I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR103 I-II

Detaylı

CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI

CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÜNLÜK PLANI Süre 40 dakika Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) ALT LERİ KONU: Ders Araç Gereçlerinin Tanıtımı Görsel sanatlar kavramı, bazen bir amaca yönelik olarak

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ SANAT TARİHİ ÖĞRETİM PROGRAMI

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ SANAT TARİHİ ÖĞRETİM PROGRAMI ADNAN MENDERE ÜNİVERİTEİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTEİ ANAT TARİHİ ÖĞRETİM PROGRAMI 25.10.2016 AKT Zorunlu AKT eçmeli AKT Bölüm Dışı AKT Toplam 180 (75,0%) 52 (21,7%) 8 (3,3%) 240 [1] Tekrarında devam zorunlu

Detaylı

tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 14.11.2013 tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 1 Sosyal BilimlerEnstitüsü İletişim Bilimleri Doktora Programı * 1. YARIYIL 2. YARIYIL İLT 771 SİNEMA ARAŞTIRMALARI SEMİNERİ 2 2 3 10 1

Detaylı

09:30-12:00 1. AŞAMA (SANAT TASARIM GRUBU) ORTAK DESEN SINAVI 2 Saat 30 dakika 13:30-16:00* 2 Saat 30 dakika 2.AŞAMA (SANAT GRUBU - RESİM BÖLÜMÜ)

09:30-12:00 1. AŞAMA (SANAT TASARIM GRUBU) ORTAK DESEN SINAVI 2 Saat 30 dakika 13:30-16:00* 2 Saat 30 dakika 2.AŞAMA (SANAT GRUBU - RESİM BÖLÜMÜ) 1. GRUP Sanat Grubu : Resim Bölümü - Heykel Bölümü Tasarım Grubu : Grafik Bölümü : Grafik Tasarım ASD., Grafik Resimleme ve Baskı ASD. - Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü : Aksesuar Tasarım ASD., Moda Giyim

Detaylı

T.C. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 2013-2014 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ara Sınav Takvimi TARİH DERS SINIF SAAT GÖZETMEN

T.C. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 2013-2014 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ara Sınav Takvimi TARİH DERS SINIF SAAT GÖZETMEN I. Sınıf Örgün 14 Nisan 2014 Pazartesi TAR 1030 Çağdaş Tarihçiliğin Evrimi B460 - B359 09:00 Doç.Dr. Melih TINAL Araş. Gör. Dr Gülsüm TÜTÜNCÜ 16 Nisan 2014 Çarşamba TAR 1028 Çağdaş Dünya Tarihi B356 -B357

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.DÖNEM) ARK 101 Prehistorik Arkeoloji Terminolojisi I 2 0 2 3 ARK 103

Detaylı

SANAT TARĠHĠ BÖLÜMÜ LĠSANS DERSLERĠ

SANAT TARĠHĠ BÖLÜMÜ LĠSANS DERSLERĠ SANA ARĠHĠ BÖLÜMÜ LĠSANS DERSLERĠ Lisans rogramlarına GiriĢ KoĢulları Öğretim imkânlarına bağlı olarak bölüm her yıl 50 lisans öğrencisi kabul etmektedir. Bölümde lisans eğitimi yapmak isteyenlerin lise

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ 18.00 TÜR 120 Türk İşaret Dili T1,U1 18.00 BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi ENT1,ENT2,ENT3,ENT4 ENT 433 Tasarım Kuramları ENT1,ENT2

Detaylı

Temel Tasarım I (MTT101) Ders Detayları

Temel Tasarım I (MTT101) Ders Detayları Temel Tasarım I (MTT101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım I MTT101 Güz 4 4 0 6 8 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I.YARIYIL FL 101 FELSEFEYE GİRİŞ I Etik, varlık, insan, sanat, bilgi ve değer gibi felsefenin başlıca alanlarının incelenmesi

Detaylı

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ GÖRSEL SANATLAR DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ GÖRSEL SANATLAR DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI 2. Kazanımlarla ilgili olarak programda örneklerine bakınız.. ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.).Çeşitli sanat alanlarının şarkı, türkü, şiir, öykü, masal, anı, efsane gibi türlerinden

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA PORTFOLYOSU KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA PORTFOLYOSU KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA PORTFOLYOSU KURS PROGRAMI ANKARA 2012 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI PROGRAMIN DÜZEYİ

Detaylı

11.00 İNG 188 İngilizce II ENT1

11.00 İNG 188 İngilizce II ENT1 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ BÜTÜN ARA SINAVLAR İÇİN MAZERET SINAV PROGRAMI 7.05.2018 08.00 ENT 134 Temel Tasarım Stdy.II A STY4 09.00 ENT 226 Görsel Düşünme ve Eskiz U1 09.00 ENT

Detaylı

Teknik Resim ve Perspektif (GRT113 ) Ders Detayları

Teknik Resim ve Perspektif (GRT113 ) Ders Detayları Teknik Resim ve Perspektif (GRT113 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Teknik Resim ve Perspektif GRT113 Güz 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

SDÜ Uluborlu Selahattin Karasoy MYO 1.YARIYIL

SDÜ Uluborlu Selahattin Karasoy MYO 1.YARIYIL 1.YARIYIL Temel Sanat Eğitimi: (2+1) (AKTS : 4) (1. Yarıyıl) Nokta ve Çizgi ile yüzey düzenlemek, objeleri açık, koyu, ışık ve gölge ile çalışmak, Formları tasarı ilkelerine göre yüzey içinde düzenlemek,

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF BAHAR DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN KODU DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS ICM116 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM I* COMPUTER AIDED DESIGN I 2 0 3 ICM118 KONUTLARDA MEKAN

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM SOSYOLOJİYE GİRİŞ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM SOSYOLOJİYE GİRİŞ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM SOSYOLOJİYE GİRİŞ 1. Sosyoloji Nedir... 3 2. Sosyolojinin Tanımı ve Konusu... 6 3. Sosyolojinin Temel Kavramları... 9 4. Sosyolojinin Alt Dalları... 14

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Mobilya Tarihi ve Tasarımı Öğretim Dili Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Uzaktan

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Eşdeğeri Kaldırılan Ders. (Yeni Eklenen Ders) Uygulama Gerekçe (**) Kod Dersin Adı T U L AKTS Kod.

Eğitim-Öğretim Yılı Eşdeğeri Kaldırılan Ders. (Yeni Eklenen Ders) Uygulama Gerekçe (**) Kod Dersin Adı T U L AKTS Kod. FORM :3 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI MESLEK YÜKSEKOKULU : BÖLÜM/ PROGRAM : SANAT TARİHİ 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Eşdeğeri Kaldırılan

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İLKÇAĞ TARİHİ Ders No : 0020100003 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ Ders No : 0310400204 Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI.. LİSESİ TARİH I DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI.. LİSESİ TARİH I DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU EYLÜL - EKİM I.ÜNİTE :TARİH BİLİMİ Kaynaştırma *İşlenen ve anlatılan konular aracılığı ile öğrenci tarihin tanımı eğitimine tabi olan * Tarihin zamanla alakalı bir bilim olduğunu kavrar. hakkında bilgi

Detaylı

DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI

DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI SANATTA YETERLİK GÜZ DEMİ Güz Dönemi Zorunlu Dersler ADI İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS FOT 600 Seminer Seminar 2 0 5 FOT 699 Tez/Tez-Eser Zorunlu ders kredi toplamı : 5 Alınması önerilen

Detaylı

PAZARTESİ SALI

PAZARTESİ SALI ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI VE BÜTÜNLEME SINAV HAKKI OLMAYAN DERSLER İÇİN DÖNEM SONU

Detaylı

3.YARIYIL (2. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

3.YARIYIL (2. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU ETB201 DERSİN ÖN KOŞULU ETB101, ETB102, ETB103, ETB104, ETB111, ETB112, TEM107, TEM108 3.YARIYIL (2. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS Endüstri Ürünleri

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

Teknik Resim Perspektif (GRT 109) Ders Detayları

Teknik Resim Perspektif (GRT 109) Ders Detayları Teknik Resim Perspektif (GRT 109) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Teknik Resim Perspektif GRT 109 Güz 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı