YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ"

Transkript

1 YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ

2 HARF NOT SİSTEMİ Önlisans-Lisans Lisansüstü A A A A B B B B B B C C C C C- YENİ C- YENİ D+ YENİ D+ YENİ D YENİ D YENİ F 49-0 F 49-0 NA YENİ Devamsız NA YENİ Devamsız (en az geçer not D) (en az geçer not B-)

3 BAŞARI DURUM BİLGİSİ Herhangi bir dönem sonunda genel not ortalaması en az 2.00 ve üzeri olan öğrenciler Başarılı sayılır. ( Akademik Yılından itibaren uygulanacaktır.) Başarılı öğrenciler bir dönemde en fazla 40 kredilik derse kayıt yaptırabilir. Herhangi bir dönem sonunda genel not ortalaması aralığında olan öğrenci Sınamalı sayılır. ( Akademik Yılından itibaren uygulanacaktır.) Herhangi bir dönem sonunda genel not ortalaması 1.75 in altında olan öğrenci Başarısız sayılır. ( Akademik Yılından itibaren uygulanacaktır.) Dönem kayıtları sırasında öğrencinin daha önceki dönemlerde bir harf notu almamış olduğu bütün dersler o öğrenci için yeni ders olarak tanımlanır. Sınamalı statüsünde olan öğrenci, en fazla 20 kredilik yeni ders olmak üzere, toplam en fazla 32 kredilik ders alabilir. Sınamalı statüsünde olan öğrenci, öncelikle daha önce F, W, U, NA notları ile tamamladığı, dersleri tekrarlar. Bunun yanı sıra daha ön ce C-, D+ veya D notlarıyla tamamladığı derslerden istediklerini de tekrarlayabilir. Öğrencinin ilgili dönemde tekrar edeceği yeterli d ers bulunmaması durumunda 32 krediye kadar yeni derse kayıtlanabilir. Başarısız statüsünde olan öğrenci, yeni ders alamaz. Bunun yerine öncelikle tekrarlamak zorunda olduğu F, W, U, NA notlu dersler ile daha önce C-, D+ veya D notlarıyla tamamladığı derslerden istediklerini tekrarlar. Bu durumdaki öğrenciler toplam en fazla 32 kredilik derse kayıt yaptırabilir. Öğrencinin ilgili dönemde tekrar edeceği ders bulunmaması durumunda en fazla 20 krediye kadar yeni derse kayıtlanabilir. Herhangi bir dönem sonunda en az 28 kredilik ders yükü almış olmak ve F, U, W veya NA notu almamış olmak koşulu ile dönem not ortalaması arasında olanlar o dönem için Onur Öğrencisi, 3.50 ve daha fazla olanlar ise Yüksek Onur Öğrencisi sayılır.

4 DERS KAYITLARI Derslere devam zorunlu olup, devam koşulunu sağlamayan öğrenciler dönem sonunda NA notu alır. Ders programında çakışma olması halinde iki veya daha fazla derse aynı anda kayıt yapılmaz. Ders ekleme-çıkarma süresi bitiminde ders değişikliği veya yeni ders kaydı yapılmaz. Yaz Eğitiminde alınacak ders kredi limitinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır (Ara sınıflar için en fazla 15 AKTS, mezun durumda olan öğrenciler için 20 AKTS). Yaz Eğitiminde, dönem sonundaki başarı durum bilgisinden (başarılı, sınamalı, başarısız), ön koşulları sağlamak şartıyla, bağımsız olarak ders alınabilir.

5 DERS KAYITLARI Öğrenci ilan edilen akademik takvimdeki süre içinde kaydını yaptırmak zorundadır. Ders kayıtları süresinde ücretini ödeyemeyen öğrenci, ders ekleme-bırakma süresinde ücretini ödeyip ders seçme işlemini tamamlayabilir. Ders ekleme-bırakma süresi son günü (27 Eylül 2016) saat itibariyle ders kayıt ekranları işleme kapanır ve ders kaydı kesinleşir. Ders kayıtları süresince zorunlu dersler çıkartılamaz ( Akademik Yılında uygulanmaz) ancak gerekli durumda ders ekleme-çıkarma haftasında danışman onayı ile bu işlemler yapılabilir. Kayıtların kesinleştirilmesi için danışman onayı gerekmez. Ders kayıt ve ders ekleme-bırakma süresince aktif öğrenci kaydı devam ettiği için ders programlarında hiçbir değişiklik yapılamaz. Ders ekleme-bırakma bitim tarihinden sonra ders kayıt işlemi yapılmaz. Eğitim ücretinin kısmen veya tamamen süresi içinde veya dışında yatırılmış olması, süresinden sonra derse kayıtlanmak için bir gerekçe teşkil etmez. Yatırılmış tutar iade edilmez, bir sonraki döneme mahsup edilir.

6 DERS YILINDA DÖNEMLİK DERS KREDİ LİMİTİ Güz ve Bahar Dönemlerinde ders kredi limiti : Daha önce bölümlerinde en az bir dönem tamamlayan tüm öğrenciler için 40 AKTS kredisidir. Bölümlere ilk defa başlayacak öğrenciler için ise müfredatlarındaki dönem kredi yükü, 30 AKTS kredisidir Akademik Yılına özgü olarak, öğrenciler ders kayıt haftasında (7-9 Eylül 2016) zorunlu derslerini bırakabilir, şube değiştirebilir, ders ekleme çıkarma haftasında ise zorunlu dersler ile ilgili değişiklikleri danışmanları ile birlikte yapabilirler. Bölümde ilk dönemi olan yatay ve dikey geçiş yolu ile kayıt yaptıran öğrenciler, ders kayıt ekranlarında en fazla 30 AKTS kredilik dersleri alabilecek, 40 AKTS kredi kadar ders almak istenirse geri kalan 10 AKTS kredisi danışmanları tarafından verilebilecektir Akademik Yılı sonunda (Yaz Okulu dahil) oluşacak genel not ortalamalarına göre başarı durumları, Akademik Yılı ndan itibaren uygulanacaktır.

7 DERS SAYDIRMA Başka bir yükseköğretim kurumunda alınan dersler, dersin kodu, adı ve kredisi korunarak not döküm belgesine işlenir. İntibakı yapılacak ders müfredatta eşdeğeri ilgili akademik birimce bulunarak karara bağlanır. Bu eşleşme, müfredatının gereklerini yerine getirildiğini tespit etmek; mezuniyet kontrolünü ve diploma ekinin bu hesaplamalara göre hazırlanmasını sağlamak içindir. Not döküm belgesinde Yaşar Üniversitesindeki eşdeğer ders harf notu ve gelinen üniversitedeki orijinal kodu görüntülenir. YÖK zorunlu dersleri hariç olmak üzere, bir ön lisans veya lisans programından mezun olup aynı veya bir başka ön lisans veya lisans programına başvuran öğrencilerin daha önce bitirdiği programda almış olduğu derslerin intibakı yapılmaz. YÖK zorunlu derslerinin intibakında T notu kullanılır. Ön lisans ve lisans eğitiminde verilen yabancı dil derslerinde seviye tespit sınavı yapılarak üst kurda dil dersleri alınabilir. Alınmayan seviyedeki derslerin yerine bölümün onayı ile başka dersler alınır.

8 ÇİFT ANADAL-YANDAL DERS KREDİ LİMİTİ Çift anadal programlarındaki dönemlik ders yükü en fazla 15 AKTS kredisi ile sınırlıdır. Yandal programlarındaki dönemlik ders yükü en fazla 5 AKTS kredisi veya 1 ders ile sınırlıdır. Çift Anadal ve Yandal programı dersleri anadal programı dersleri ile çakışamaz. Alınacak derslerin programları çakışmayacak şekilde belirlenir.

9 UFND DERSLERİ Akademik Yılından itibaren, Lisans programları için; 4 UFND dersi (ders grubu ayrımı olmaksızın) ve UFND Sosyal Sorumluluk Projesi dersi Ön Lisans programları için; 2 UFND dersi (ders grubu ayrımı olmaksızın) ve UFND Sosyal Sorumluluk Projesi dersi Derslerinin alınması zorunludur.

10 STAJ DERSLERİ Yapılan stajın dosyasının teslim süresi akademik takvimde belirtilen güz-bahar dönemleri ders kayıt süresini aşamaz. Staj dersi, yapılan stajdan sonra takip eden ilk dönemde ders kayıtları sırasında eklenmek zorundadır. Aksi takdirde yapılan staj kayıtlara eklenmez ve geçersiz sayılır.

11 MEZUNİYET Müfredatında yer alan dersleri almak ve başarmak koşulu ile; Ön lisans için 120 AKTS, Lisans için 240 AKTS mezuniyet kredisidir. Tüm derslerden başarılı olmak (F, U ve NA notu bulunmamak) ve genel not ortalamasının en az 2.00 olması koşuluyla mezun olunur. Başarısız olunan ders/dersler (F, U ve NA) müfredat dışı ve mezuniyet kredisinden fazla bile olsa, bu ders/dersler takip eden dönemde alınarak veya yerine başka bir ders alınıp başarılı olması koşulu ile mezun olunabilir.

12 TEK DERS SINAVI Bir öğrencinin izlemekte olduğu programdan mezun olabilmesi için programının müfredatında gerekli olan krediyi tamamlaması ve genel not ortalamasının en az 2.00/4.00 olması zorunludur. Bu şartları karşılayamayanlardan: a) Tüm derslerden başarılı olmalarına rağmen, mezuniyet koşullarını yalnızca genel not ortalamalarının 2.00 ın altında olması yüzünden tamamlayamamış olan öğrenciler, ders tekrarına ilişkin hükme tabi olurlar. b) Yalnızca tek bir dersten (proje, atölye uygulamaları, stüdyo, laboratuvar, seminer, staj, tez dersleri hariç olmak üzere) (F) veya (U) notu almış oldukları için mezun olamayan öğrencilere, akademik takvimde belirlenen tarihlerde (tek ders sınavına girme hakkı elde edilen dönemin sonunda: güz/bahar/yaz) sınav hakkı verilir. İkinci ve sonraki tek ders sınav hakları için Mütevelli Heyet tarafından belirlenen ücret uygulanır. Bu değerlendirmeler sonucunda alınan harf notu (F) veya (U) notunun yerine geçer. Bu değerlendirmelerde mazeret kabul edilmez ve telafi sınavı hükümleri uygulanmaz. Değerlendirmelerde başarılı olsa bile genel not ortalamalarını 2.00 veya üstüne çıkaramayan öğrenciler, ders tekrarına ilişkin hükme tabi olurlar.

13 DÖNEM İZİNLERİ İZİN TÜRLERİ İZİN NEDENLERİ BAŞVURU SÜRESİ İZİN SÜRELERİ Hazırlık Sınıfından ara dönemde gelmek Kayıt yenileme haftası. 1 dönem Tam Teşekküllü Heyet Raporu Raporu aldığı tarihten itibaren beş iş günü içinde Doğal afet ve felaket Mülki amirden alınan belge tarihinden itibaren beş iş günü içinde 1-4 dönem Askerlik Celp emrini takip eden beş iş günü içinde Gözaltı, tutukluluk ve hapis cezasına mahkûmiyet Salıverme sonrası beş iş günü içinde Ailevi nedenler (Anne, baba, kardeş, eş veya çocuklarının ölümü veya bunların ağır hastalığı halinde, bakacak başka kimsenin bulunmaması kaydıyla) Engelin ortaya çıkmasından itibaren beş iş günü içinde

14 DÖNEM İZİNLERİ DEĞİŞİKLİK MADDELERİ Ekonomik sebepler, kayıt dondurmaya esas nedenlerden çıkarılmıştır, ekonomik nedenle dönem izni verilemez. Bu durumda (pasif) öğrencinin ilişiği kesilmez ancak eğitim süresini kullanmış sayılır. Hazırlık sınıfında başarılı olarak, bahar döneminde bölüme devam edecek öğrenciler, bir sonraki döneme mahsup edilmek üzere dönem ücretini ödeyerek kayıt dondurabilirler (FLAT nedeniyle dondurma).

15 BÜTÜNLEME SINAVLARI Bütünleme sınavları, Akademik Yılından itibaren kaldırılmıştır. Ara ve final sınavlarında aşağıdaki nedenlerle mazeret sınavı yapılır. İZİN TÜRLERİ İZİN NEDENLERİ BAŞVURU SÜRESİ İZİN SÜRELERİ Spor, kültürel etkinlikler ve sanatsal etkinlikler Sınav izni (Gerekli görüldüğü durumda teyit alınmak kaydıyla) Resmi Sağlık Raporu Mazeretin sona ermesinden itibaren üç iş günü içinde İlgili sınav için Ailevi nedenler (üçüncü dereceye kadar kan ve sıhhi hısımlarının ölümü veya bunların ağır hastalığı halinde, bakacak başka kimsenin bulunmaması kaydıyla) Doğal afet ve felaket Gözaltı ve tutukluluk

16 KAYIT SİLİNMESİ Öğrenciler, kendi istekleri ile kayıt sildirebilirler. Kayıt silinmesi için şahsen Öğrenci İşleri Müdürlüğü ne başvurmaları yeterli olup, ayrıca yönetim kurulu kararı alınmasına gerek bulunmamaktadır. Ön lisans ve lisans eğitiminde Güz Döneminden itibaren dört dönem üst üste kayıt yenilemeyen öğrencinin ilişiği kesilir. Öğretim dili tamamen veya kısmen yabancı dil olan programların hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarı ile tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir.

17 TEŞEKKÜR EDERİZ.

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Yaşar Üniversitesi ön lisans ve

Detaylı

T.C. Yaşar Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği Uygulama Esasları. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam

T.C. Yaşar Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği Uygulama Esasları. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam T.C. Yaşar Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği Uygulama Esasları BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu uygulama esasının amacı, Yaşar Üniversitesi

Detaylı

YÖNETMELİK YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 14 Ağustos 2016 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29801 Yaşar Üniversitesinden: YÖNETMELİK YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA

ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA DERS KAYIT HAFTASI (19-23 EYLÜL 2018) DERSLERİN İLK HAFTASI (24-28 EYLÜL 2018 DERSLERİN İKİNCİ HAFTASI (1-3 EKİM 2018) ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu uygulama esasının amacı, Yaşar Üniversitesi

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu uygulama esasının amacı, Yaşar Üniversitesi

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Kent Üniversitesi yaz dönemi eğitim öğretimine ilişkin

Detaylı

SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Süleyman Şah Üniversitesinin lisans programlarında

Detaylı

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANS VE ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNİN AZAMİ SÜRELERİ İLE İLGİLİ SENATO ESASLARI

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANS VE ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNİN AZAMİ SÜRELERİ İLE İLGİLİ SENATO ESASLARI SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANS VE ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNİN AZAMİ SÜRELERİ İLE İLGİLİ SENATO ESASLARI 2547 Sayılı Kanunun 44/c maddesinin 6569 Sayılı Kanunun 28. Maddesi ile değiştirilmesine

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Sayılı Kanunun 44 üncü Maddesinin (c) Bendinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar

Akdeniz Üniversitesi Sayılı Kanunun 44 üncü Maddesinin (c) Bendinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar Akdeniz Üniversitesi 2547 Sayılı Kanunun 44 üncü Maddesinin (c) Bendinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar 26/11/2014 tarih 29187 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6569 Sayılı Kanunun 28

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G.

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G. Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( 27.08.2011 gün ve 28038 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) ) (21/09/2013

Detaylı

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( 28 Temmuz 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28721 Kırıkkale Üniversitesinden: YÖNETMELİK KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Çankaya Üniversitesi nde yürütülen çift anadal programlarına ilişkin

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi Eğitim - Öğretim Yönetmeliği nin ilgili hükümlerine

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar Yarıyıllarında e-kayıt sayfasından derslerini seçerek ders

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI Üniversitemiz ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 6. Maddesinde öğrenci

Detaylı

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı ve kapsamı; Yaşar Üniversitesi

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon

Detaylı

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Biruni Üniversitesi Fakülteleri nde çift anadal (ÇAP) ve yandal

Detaylı

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu.

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu. T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli /

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMININ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine;

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine; Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine; Lisans Yönetmeliği nde gerçekleştirilen değişiklikler aşağıda yer almaktadır. Bu değişikliklerin mutlaka öğrenciler tarafından incelenmesi

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 11 Eylül 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28408 YÖNETMELİK Yaşar Üniversitesinden: YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Lojistik Bölümü Program Direktörü Duygu Sav Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği

Detaylı

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Program Direktörü Yrd.Doç.Dr. Duygu VARDAĞLI Programın Türü Önlisans Programı Kazanılan

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Avrasya Üniversitesi nde uygulanan Yaz Öğretimi ne ilişkin esasları düzenlemektir.

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Hasan Kalyoncu Üniversitesine kayıt hakkı kazanan öğrencilerin daha önce, uzaktan eğitim programları

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Antrenörlük Eğitimi Bölümü Program Direktörü Nevzat Selim Gökay Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ÇİFT ANADAL PROGRAMI Dayanak Madde 1 Bu Yönerge, 24/04/2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU

KAYIT YENİLEME KILAVUZU KAYIT YENİLEME KILAVUZU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu.tr)

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde

Detaylı

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü LİSANS - ÖNLİSANS DERS KAYITLARI Ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, açılan dersleri ve bu dokümanda yer alan bilgileri incelemenizi, gerekli durumlarda danışmanlarınızın

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 2017/11)

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 2017/11) BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: 28.11.2017 Toplantı Sayısı: 2017/11) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Yrd. Doç. Dr. Bülent ÖZ OKÜ İİBF İşletme Bölümü BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

Madde 15: Eğitim Öğretim Süreleri

Madde 15: Eğitim Öğretim Süreleri Işık Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15., 16. 25. ve 31. Maddelerine ve Diğer Hususlara İlişkin Senato Uygulama Esasları Madde 15: Eğitim Öğretim Süreleri Işık Üniversitesi

Detaylı

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim Öğretim

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli

Detaylı

YÖNETMELİK. Yaşar Üniversitesinden: YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Yaşar Üniversitesinden: YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 6 Ekim 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29849 YÖNETMELİK Yaşar Üniversitesinden: YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kastamonu Üniversitesinde bir lisans programını başarıyla sürdüren öğrencilerin, gerekli şartları sağladıkları ve

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Üniversite Senatosunun 08.08.2017 tarih ve 11 nolu toplantı tutanağının ekidir. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular 1. Sağlık kuruluşundan aldığım rapor ile devamsızlık hakkımı arttırabilir miyim? Dicle Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve sınav Yönetmeliği gereği sağlık raporu olanlar devamsız sayılırlar.

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ UYGULAMA ESASLARI

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ UYGULAMA ESASLARI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ UYGULAMA ESASLARI 08.02.2018 İçindekiler MADDE 1-Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında Ders Saydırma İşlemi... 2 MADDE 2-Lisans Sonrası Doktora

Detaylı

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Direktörü Muhsin ÖZTÜRK Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin

Detaylı

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI Yaz Öğretimi ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, Fakülte ve Bölümler tarafından açılması planlanan derslerin listesini

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TRABZON, 2013 DERS KAYIT Bölüme ait lisans ders programına, aşağıdaki link yardımıyla ulaşabilirsiniz. http://www.ktu.edu.tr/2014/endustri-lisansdersleri

Detaylı

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bayburt

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü YÜKSEK LİSANS EĞİTİM KILAVUZU Sosyal Bilimler Enstitüsü AÇIKLAMA Bu kılavuz, yaşar Üniversitesi Sosyal Blimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programlarında öğrenim gören öğrencileri

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Avrasya Üniversitesinde Çift Anadal Programlarının uygulama esaslarını düzenler. Çift

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç Madde 1. (1). Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde kayıtlı olduğu lisans programlarını üstün başarıyla

Detaylı

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Aşçılık Programı Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01)

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu (İŞMYO)

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesinin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında normal ve ikinci öğretimlerde anadal önlisans/lisans

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Programı Sunan Akademik Birim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Şermin Tekinalp Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi nin Lisans/Önlisans düzeyindeki programlarına yeni kayıt yaptıran öğrencilerin,

Detaylı

DERS KAYIT YÖNETMELİĞİ

DERS KAYIT YÖNETMELİĞİ DERS KAYIT YÖNETMELİĞİ Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim, Sınav ve Başarı Tüzüğü (Madde 10 altında Yönetmelik) Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim, Sınav ve Başarı Tüzüğü

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama İlkelerinin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Çift Anadal ve Yandal Programı Yönergesi Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Türk-Alman

Detaylı

1- Genel Not Ortalaması arasında olan öğrenciler yarıyıl başına 27 krediyi aşmamak koşulu ile fazla ders yüküne kaydolabilirler,

1- Genel Not Ortalaması arasında olan öğrenciler yarıyıl başına 27 krediyi aşmamak koşulu ile fazla ders yüküne kaydolabilirler, Işık Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15., 16. 25. ve 31. Maddelerine ve Diğer Hususlara İlişkin Senato Uygulama Esasları Madde 15: Eğitim Öğretim Süreleri Işık Üniversitesi

Detaylı

AKSARAYÜNİVERSITESİ LİSANSÇİFTANADALVEYANDALPROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ

AKSARAYÜNİVERSITESİ LİSANSÇİFTANADALVEYANDALPROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ AKSARAYÜNİVERSITESİ LİSANSÇİFTANADALVEYANDALPROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ Amaçvekapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergeninamacı, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bünyesinde yer alanlisans programları arasındaki çift

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMININ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29464

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29464 Resmi Gazete Tarihi: 03.09.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29464 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam,

Detaylı

İPEK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İPEK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İPEK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin,

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge; Hitit Üniversitesi Yandal Programlarına ilişkin hükümleri kapsar.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge; Hitit Üniversitesi Yandal Programlarına ilişkin hükümleri kapsar. HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesinin fakülte ve yüksekokullarda anadal lisans Diploma

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun tarih ve 03 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun tarih ve 03 sayılı oturumunda kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 25.02.2016 tarih ve 03 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 1. Öğrenim Ücretinin Yatırılması, Ders Kayıtları, Danışman Onayı, Ders 10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında Gerçekleştirilecektir.

Detaylı

Prof. Dr. Ümran Uygun ÖİDB Başkan V.

Prof. Dr. Ümran Uygun ÖİDB Başkan V. HİZMET İÇİ EĞİTİM SUNUMU 2018 Prof. Dr. Ümran Uygun ÖİDB Başkan V. umran@hacettepe.edu. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ 2 Programın Açılması MADDE 5 Çift anadal programı ilgili bölümün

Detaylı

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Psikoloji Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Salih Yaşar ÖZDEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, lisans seviyesinde öğrenim

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve 1 T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve 28395 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kafkas Üniversitesi

Detaylı

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM 8 Ekim 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27723 Yalova Üniversitesinden: YÖNETMELİK YALOVA ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İlk Yayın Tarihi MH Onay Tarihi Revizyon Tarih/No -/00. Doküman No YNRG.02 YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İlk Yayın Tarihi MH Onay Tarihi Revizyon Tarih/No -/00. Doküman No YNRG.02 YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi nde bir dalda lisans programını yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin ilgi duydukları

Detaylı

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 09/01/

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 09/01/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 09/01/2019 10.00 01 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET (EŞDEĞERLİLİK) VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM 21 Mart 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28594 Yıldız Teknik Üniversitesinden: YÖNETMELİK YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine bağlı olarak anadal lisans/önlisans programlarını

Detaylı

8 Ağustos 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28378 YÖNETMELİK

8 Ağustos 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28378 YÖNETMELİK 8 Ağustos 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28378 YÖNETMELİK Selçuk Üniversitesinden: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. ( Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. ( Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (14.02.2017 Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kredili Sistem Lisans ve Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler İçin Mali Usul ve Esaslar

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kredili Sistem Lisans ve Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler İçin Mali Usul ve Esaslar İstanbul Bilgi Üniversitesi Kredili Sistem Lisans ve Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler İçin Mali Usul ve Esaslar Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (246)

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Mimar

Detaylı

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ Yayın Tarihi 22.4.25 1 1 Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Okan Üniversitesi için normal eğitim-öğretim yılının güz ve bahar yarıyılları dışında, yaz tatilini kapsayan

Detaylı

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİM İŞLEMLERİ. Enstitümüz tarihi itibariyle yeni binasına taşınmış olup, adresimiz aşağıdaki gibidir:

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİM İŞLEMLERİ. Enstitümüz tarihi itibariyle yeni binasına taşınmış olup, adresimiz aşağıdaki gibidir: KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİM İŞLEMLERİ Enstitümüz 30.01.2018 tarihi itibariyle yeni binasına taşınmış olup, adresimiz aşağıdaki gibidir: Emniyet Mahallesi, Abant Sokak No:10/2 E Blok, Kat:7 06500 Yenimahalle

Detaylı

ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulunun

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ GÜZ-BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ GÜZ-BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2007-2008 GÜZ-BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI 1 I. Yarıyıl (Güz) Dersin Kodu Optik Kod Şubesi Dersin Adı T U K 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 0

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Şehir Üniversitesinde uygulanacak yaz öğretimine ilişkin

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal Programı Yönergesi (1), (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal Programı Yönergesi (1), (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal Programı Yönergesi (1), (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans/ön lisans diploma programlarını başarıyla

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 4 Kredi Sistemi... 4 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 4 Öğrenci

Detaylı

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Uluslararası Antalya Üniversitesi nde bir lisans

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Ticaret Bölümü Program Direktörü Pınar Bacaksız Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı