ICOI MEFFERT İMPLANT ENSTİTÜSÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ICOI MEFFERT İMPLANT ENSTİTÜSÜ"

Transkript

1 ÇAĞDAŞ CERRAHİ VE PROTETİK İMPLANT TEDAVİSİ TEMEL BİLGİLER VE GELİŞMELER PROGRAMI

2 ENSTİTÜ HAKKINDA ICOI (DÜNYA İMPLANT BİRLİĞİ) MEFFERT IMPLANT ENSTİTÜSÜ 1971yilinda kurulan The International Congres of Oral Implantologist.(ICOI) askin üyesi ile dünyanin en büyük Oral Implantoloji ve Implant Cerrahisi eğitim topluluğudur. Dr Ali Arif ÖZZEYBEK 1996 yilinda ICOI bünyesinde önce Fellow daha sonra Diplomat üyesi olmaya hak kazandı yilinda Texas Üniversitesi Periodontoloji Bölüm baskani Prof.Dr Roland Meffert 'in katkılarıyla Meffert Implant Enstitüsü kuruldu.texas Üniversitesinde bir törenle Texas Üniversitesi ile Meffert Implant Enstitüsü arasında Kültürel ve Bilimsel Değisim Programı anlaşması imzalandı. Aynı yıl Meffert Implant Enstitüsü ICOI 'nin Türkiye Resmi Çalışma Kulübü şubesi niteligini kazandı ve ICOI Meffert Implant Enstitüsü Study Club adı ile bilimsel etkinliklere imza attı Eylül tarihinde Bodrum Bona Dea Hotel 'de " DENTAL IMPLANTOLOGY : WHERE ARE WE TODAY SURGICAL AND RESTORATİVE ADVENCES " konusu ile Meffert Implant Enstitüsü ilk uluslararası sempozyumunu gerçekleştirmiştir Nisantarihinde Bodrum Dedeman'da " DENTAL IMPLANTOLOJIDE TARTIŞMALAR " konusu ile 2.Uluslararası Sempozyumunu gerçekleştirmiştir Yılında ICOI (Internatıonal Congres of Oral Implantologıst) Dünya İmplant Birliği'nin yan kuruluşu olmuştur ve oluşturulan eğitim kadrosuyla eğitim seminerleri v.s organizasyonlar yapmaktadır Aralıktarihlerinde İstanbul Haytt Regancy Hotel'de "DENTAL IMPLANTOLOGY: WHERE ARE TODAY, MAINTANENCE REPAİRS BY GUIDED TISSUE AND BONE REGENERATION RESTORATİVE ADVENCES Konu başlığı ile 3.Uluslararası Sempozyumunu gerçekleştirmiştir yılından beri ICOI Fellow üyelik programı hazırlayarak 6 gün uzun süreli implant eğitim programını 15 kişilik eğitim kadrosuyla dental implant eğitimi vermeye başladı Yılında ICOI ile Sandiaogo da Winter Sempozyumu düzenledi yılında ICOI Afiliate Society gurubu arasındayken ilk 8 dernek arasına girerek ICOI (Dünya İmplant Birliği) ın ana yönetim kısmına Component kısmına girmiştir. Dr Ali Arif ÖZZEYBEK 1996 yilinda ICOI bünyesinde önce Fellow daha sonra Diplomat üyesi olmaya hak kazandı yılından itibaren Implant Dentistry derginde Türkçe abstract ların yer almasını sağlamıştır. Bugüne kadar Enstitümüzden 1500 diş hekimi eğitim almıştır. Pek çok dünyaca ünlü konuşmacılar bu programlarda yer almıştır. MEFFERT IMPLANT ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı Derneğin adı MEFFERT IMPLANT ENSTİTÜSÜ dür. Kısaca İMPLANT olarak adlandırılır.

3 Derneğin Amacı Hekimliği mesleki eğitim organizasyonları yapmak. Dental Implantolojide bilimsel ve klinik bilgilerinin arttırılması için çalışmak. ICOI (Uluslar Arası Implant Birliği) nin araştırma projelerinin desteklemek. Diş Hekimliği ve Dental Implantoloji çalışmaları için Diş Hekimleri ve Diş Teknisyenleri eğitimi için gerekli uluslar arası çalışmalar yapmak. Diş Hekiminin dental implant uygulama yeteneklerini arttırmak, bilgi seviyesini geliştirmek, hekimler arası bilimsel ve kültürel iletişimi sağlamak. Derneğin Faaliyetleri Derneğin amaç ve vizyonunu gerçekleştirebilmek için her türlü eğitim çalışmasını yapmak, bu konuda kurs, sempozyum, konferans ve atölyeler düzenlemek, benzer konuda faaliyet gösteren ulusal ve uluslar arası kuruluşlarla işbirliği yapmak, konuyla ilgili üniversitelerde lisans ve lisansüstü programlar düzenlemek, projeler üretmek ve uygulamalarda bulunmak. Dental Implantolojide bilimsel ve klinik araştırmalarda gerçekçi düşünceler ortaya koymak için uygun analiz ve metotları kullanmak. Diş Hekimliğinin şekillendirilebilmesindeki dallanmaları kestirebilmek için bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak ve desteklemek, bu amaçla ilgili ulusal ve uluslar arası kuruluşlarla işbirliği yapmak. Türkiye de Dental Implantolojide üniversitesi kurulması ve geliştirilmesi için girişim ve çalışmalarda bulunmak. Bu tür faaliyetleri bir çatı altında toplamak, gerek duyulduğunda bir vakıf kurmak. Dernek, tüzüğünde gösterilen amaç ve faaliyetleri gerçekleştirmek üzere uluslar arası faaliyetlerde ve işbirliğinde bulunabilir. Yurt içi ve yurt dışında şube açabilir ve yurt içi ve yurt dışında kurulmuş olan dernek veya kuruluşlara üye olarak katılabilir. Dernek, amaçlarını gerçekleştirmek üzere eğitim ve öğretim faaliyetleri için yurt ve pansiyon, kitaplık ve okuma odası; sosyal yardım faaliyetleri için çocuk bakım yuvası, huzur ve aş evleri kurulabilir ve işlettirilebilir. Derneğin amacı doğrultusunda, yabancı ülkelerdeki üniversiteler, dernek veya kuruluşların üyelerini Türkiye ye davet edebilir ya da yabancı dernek ve kuruluşların davetlerine uyarak üyelerini veya dernek üyesi olmayan üçüncü kişileri yurt dışına gönderebilir. Dernek, amaçlarını gerçekleştirmek üzere basılı ve görsel yayınlardan yararlanarak dergi, kitap, gazete vb. çıkartabilir, internet üzerinden bilgi ve veri alışverişi yapabilir. Derneğin Üyelik Türleri, Üye Olma Şartları, Üyelerin Hak ve Sorumlulukları Üyelikten Ayrılma ve Çıkarılma Üyelik türleri Derneğin asıl ve onursal olmak üzere iki tür üyelik şekli vardır: Asıl Üyelik: Konusunda uzman olan diş hekimlerinin yanında diş hekimliğine ve Dental İmplantolojiye destek sağlayabilecek, bu konuda çalışmalar yapacak, diş hekimliği sektöründe bulunan veya bulunmayan, diş hekimi olan veya olmayan kişiler. Onursal Üyelik: Meffert Implant Enstitüsü ne önemli ölçüde maddi ve manevi yardım ve hizmetlerde bulunan, saygın ve başarılı nitelikleri ile tanınan kişiler.

4 EĞİTİM PROGRAMININ İÇERİKLERİ Bu programda Prof. Dr. Carl Misch, Prof. Dr. Arun Garg, Prof. Dr. George Romanos un kitapları kombine olarak ders kitabı olarak anlatılmaktadır. Hastalar bizden implant değil protez yapmamızı ister. Dolayısı ile bu programda sizlere hangi durumlarda nasıl bir protez planlamsı yapılması gerektiği öğretilecek. Bu planlamaya göre de nasıl bir implant cerrahisi yapılmalı aşama aşama anlatılacak. Ayrıca kullanılan graft ve membranlar hakkında bilgiler verilecek. Her katılımcı bir hasta üzerinde eğitmenlerin gözetiminde bir implant cerrahi uygulaması yapabilmektedirler.

5 3 BOYUTLU REHBERLİ TEDAVİ PLANLAMASI VE İMPLANT CERRAHİ Gerçek teşhis ve planlama için yapmamız gereken okumaların ve programın nasıl kullanılacağı detaylı bir şekilde anlatılıyor. Bildiklerimiz ve bilmediklerimizin nasıl değiştiğini görüyoruz. Bu kurs bilgisayar rehberli cerrahi için pikos enstitüsü ilkelerinin pratik uygulamalarını anlatmaktadır. Perio-Protez temelli planlama, CBCT görüntüleme optik tarama, ve cerrahi rehber ve protetik bileşenler yaratan bilgisayar destekli cerrahi uygulamaların en çağdaş interaktif yazılımının itegrayonudur. Bu kurs implant klinisyenlerinin klinik ve teknolojik becerilerini,hem tek diş uygulamalarda hem de tüm ark rekonstrüksiyonlarında, cerrahi öncesi planlamadan final restorastona kadar en yüksek seviyeye çıkartmak için tasarlanmıştır. Yüksek teknololi interaktif planlama, bilgisayar destekli cerrahi rehberlik bilgisayar destekli ve planlanan şekil ve fonksiyonda perio protez bileşenleri konusunda pratik bilgiler sağlayacaktır. Bu kurs ileri planlama tekniklerinde uygulamalı alıştırmalar, rehberli cerrahi, ve doku mühendisliği yanısıra, uygulamalı cerrahi sunumları da içermektedir. Kursun tamamlanmasıyla katılımcıların kazanacağı beceriler: 1- Meffert implant Enstitüsünün bilgisayar destekli cerrahi oerasyon ve implant yönetimi yaklaşımlarını kavramak. 2-.Tek diş ve tüm ark uygulamarının immediat restorasyonlarında 3D rehberli cerrahi yöntemler uygulayabilecek seviyeye gelmek. 3-Optik tarama ve ikili tarama yöntemini implant diş hekimliğiyle ilişkisi ve uygulamalarını anlamak. 4- Yumuşak ve sert doku ogmentasyonu için ters doku mühendisliği konseptini uygulayacak seviyeye gelmek. 5- Bilgisyar destekli implant çalışmaları için hastaya özgü uygun cerrahi rehberi belirleyebilmek. 6-3D görüntülemeye dayanan cerrahi ile ilişkili komplikasyonları farketmek, önlemek ve bu komplikasyonların üstesinden gelmek. KURSUN AMAÇLARI 1. nün 3 boyutlu teşhis ve tedavi planmasasının uygulamalı programını tanımlamak. 2. Normal anatomi ve patolojiye ait CBCT tarama ölçümü ve değerlendirmesi. 3. CT programı ile DİCOM uygulamalarını yapmak boyutlu implant tedavi planlaması ve REVERSE TİSSUE ENGiNEERİNG anlamak.

6 KURS KONULARI 1. Dental implant tedavi planlama,ameliyat ve restorasyonu. 2. Kapsamlı hasta konsültasyonu (CBCT den tedavi planlanmasına kadar) 3. CBCT değerlendirme 4. 3 boyutlu teşhis ilkeleri 5. Ameliyat öngörülebilirliğini arttırmak ve komplikasyonları azaltmak için önemli anatomik ve patolojik inceleme. 6. CT programı kullanarak dental implant restorasyonu. 7. Modeller üzerinde implant planlamasını yapıp uygulamak. 8. Sert ve yumuşak doku augmentasyonunda REVERSE TİSSUE ENGİNEERİNG kavramı. 9. CT teknolojisini kişisel uygulamaya dönüştürmek için gereken bilgiler. 10. Digital diagnostik yönlendirme. 11. CBCT medikal kullanım dalları. 12. Protez Seçenekleri 13. Kemik Hacmi Mevcut Kemik 14. Posterior Tek Diş İmplant 15. Stress Faktörleri 16. Tedavi Planını Modifiye Eden Faktörler 17. İmplant Başarısı Başarısızlığı 18. Diagnozda Radyografik Yorumlama 19. Stress ve Tedavi Planlaması 20. Kemik Yoğunluğu ve Tedavi Planlaması Şablonları 21. Biomateryaller ve Biomekanikler 22. Tedavi Planı Oturumu 23. İmplant Sayısı / Protezler 3 boyutlu teşhis ve tedavi planlama tercih nedeni : 1. CBCT taramaların okuyup planlamasında güven kazanmak. 2. Digital teşhis protokolünü pratiğe yansıtmak. 3. CBCT de patoloji ve anatomiyi anlamak. 4. Çene yüz radyolojistinden bilgi edinmek. 5. CBCT nin ofis bazında kullanım dallarını oğrenmek.

7 İMPLANT ÜSTÜ PROTEZ UYGULAMALARI İmplant prostetik program Prof.Dr Carl Misch'in kitabı baz alınarak hazırlanan implant protetik planlama ve tekniklerinin anlatıldığı bölümdür. KURS KONULARI 7- Vida retansiyonlu sabit protez yapım tekniği (Tek Diş, Köprü) 1- Ölçü alma teknikleri 8- Full ark restorasyon teknikleri 2- Açık Kapalı ölçü tekniği 9- Multi abutmentli hybird veya Fixed- 3- Locator Abutment ölçü tekniği detachable vida retansiyonlu protez 4- Abutment seçimi 10- Multi-Unit abutment bar overdenture 5- Geçici restorasyon yapım tekniği 11- Verification jig fabrication 6- Simante retansiyonlu sabit protez 12- Correcting anon passive framework yapım tekniği (Tek Diş, Köprü, 13- Immediate load solutions Modifikasyon)

8 İMPLANT CERRAHİSİ İÇİN YUMUŞAK DOKU GREFTLERİ Yumuşak doku cerrahi uygulamalarında temel yaklaşımımız sert doku cerrahisinde uygulanan materyallerin en büyük sorunu yumuşak doku ile nasıl kapatılacağıdır. İkinci uygulanan bölgede yapışık diş eti yetersizliğinde çıkabilecek sorunlar ve bu sorunları nasıl tedavi edeceğiniz anlatılacaktır. Bağ Dokusu nasıl alır ve uygularız. Bu teknikler tek tek anlatılmaktadır. Ayrıca uygulamada bazı ileri cerrahi teknikleride anlatılmaktadır. İMPLANT İÇİN MODERN YUMUŞAK DOKU GREFTİ KURS AMAÇLARI 1. nün yumuşak doku manipulasyon, insizyon dizaynı ve dikiş tekniklerini anlatmak. 2. İmplant çevresi dokuların anatomisi, biyolojisi ve yara iyileşmesini anlatmak. 3. Yumuşak doku elde etmek için endikasyonlar, prensipler ve cerrahi protokollerini öğretmek. 4. İmplant la bağlantılı yumuşak doku augmentasyonu uygulamak. 5. Yumuşak doku ile ilgili komplikasyonları teşhisi ve önlemi.

9 KURS BAŞLIKLARI nün oral İmplantoloji de yumuşak doku tedavisinde görüşü KEMİK DIŞINI DÜŞÜN Kanıta dayalı öngörülebilen yumuşak doku greftin ilkeleri. İmplant çevresi yumuşak doku anatomisi ve yara iyileşmesi. Yumuşak doku manipulasyonu ve insizyon dizaynı öngörülebilen kemik grefti için. Başarılı bir implant ve kemik grefti uygulaması için ideal yumuşak doku dizilimi. Dişeti grefti, subepitelyel bağ doku grefti, hücresiz dermis matrix allogrefti ve ideal peri implant yumuşak doku yapı için prensibler, endikasyonlar ve cerrahi protokoller. İmplant cerrahi için en çok kullanılan dikiş teknikleri. Estetik bölge restorasyonu için yumuşak doku greft protokolü. Çekim bölgesinin değerlendirmesi, implant uygulaması ile birlikte veya tek başına. Yumuşak doku grefti ile bağlantılı olan büyüme faktör teknolojisi ( PRGF,PDGF) Yumuşak bölge greft uygulaması için risk değerlendirmesi. Yumuşak bölge greft uygulaması ile bağlantılı komplikasyonların teşhisi, değerlendirmesi ve önlenmesi. YUMUŞAK DOKU GREFT UYGULAMASI VE DİKİŞ WORKSHOP CANLI CERRAHİ VAKA UYGULAMALARI İMPLANT İÇİN MODERN YUMUŞAK DOKU GREFT UYGULAMA NEDENİ İmplant uygulamasında yumuşak doku yönetiminde uzman olmak. Yumuşak doku greft uygulamasında nasıl ve neden sorularına cevap bulmak. Dental implantlarda en çok kullanılan yumuşak doku greft uygulamalarında özgüven kazanıp, yeteneği geliştirmek. İmplant cerrahilerinde yumuşak doku greft uygulamalarından yararlanmak. Kemik greftlerin uzun dönem stabilitesi ve öngörülebilirliğini arttırmak.

10 İleri sert doku cerrahi programında temel eğitimin programın üzerine zorlu vakalar da nasıl başa çıkabileceğimiz anlatılıyor. Genelikle hastalar sabit protezler ister. Sabit veya hareketli bir protez planlamasında istediğimiz noktalar nelerdir.implant uygulamak için yeterli kemik olmadığı durumlar da. Bu bölgelerde nasıl kemik kalınlık ve uzunluğu arttırılabilir. Bu teknikler ve bu alanlarda yapılabilecekler anlatılmaktadır. Workshoplarla daha etkin bir şekilde desteklendi bu program.komplikasyonlar nelerdir? Nasıl başa çıkabiliriz? bunlar eğitmenlerimizce tek tek anlatılmaktadır. KURS AMAÇLARI 1. nün implant tedavi için ileri sert doku augmentasyonu, insizyon dizaynı ve dikiş tekniklerini uygulamasını anlatmak. 2. İleri kemik greft uygulaması için endikasyonlar, prensipler ve cerrahi protokolleri öğretmek. 3. İmplant uygulamaları ile bağlantılı ileri kemik augmentasyonu uygulamalarını yapmak. 4. İleri kemik greft uygulamalar ile bağlantılı komplikasyonların teşhisi, yönetimi ve önlenmesi.

11 KURS KONULARI nün sert doku augmentasyonu için implant tedavisi. 3 boyutlu teşhis sonrasında sert dokuların verici ve alıcıda değerlendirmesi. Öngörülebilen ileri kemik grefti için önemli ilkeler ve ölçümler. İleri kemik grefti ve vaka başarısı için sert doku ve yara iyileşmesi. Otojen, allogreft ve zenogreft kemik greft uygulamalarında anatomiye bağlı değişiklikler. 20 yıl öncesinden geleceğe kadar kanıta dayalı mandibular blok greft uygulamaları adım adım. 23 yıl öncesinden kanıta dayalı sinüs greft uygulamaları adım adım. Herhangi bir patoloji varlığında ( kist, polib ve mukosel gibi ) sinüs greft cerrahi protokolü. KEMİK GRFETLERİ İLE İLGİLİ REVERSE TİSSUE ENGİNEERİNG İn biomekanikal ilkeleri Çekim soketi değerlendirmesi, ridge ekspansiyon, GBR, sinüs greft, rezorbe olabilen bariyerle allogreft partikül greft uygulaması ve otojen blok greftlemesininin endikasyonları ve cerrahi protokolünü öğrenmek. 11. Kemik greft uygulaması ile bağlantılı büyüme faktör teknolojisi ( PRGF,PDGF,BMP-2) 12. Risk değerlendirmesi 13. Kemik greft uygulaması ile bağlantılı komplikasyonların teşhisi, yönetimi ve önlenmesi. KEMİK GREFT UYGULAMA WORKSHOP, CANLI CERRAHİ VAKA UYGULAMALARI İLERİ KEMİK GREFT UYGULAMA NEDENLERİ Alveoler kemik greftlerinde 6 önemli ilkeleri öğrenmek. Alveolar ridge ve sinüs kemik greft uygulamasını tek konferans, canlı cerrahi uygulama ve workshop da öğrenmek. nün 15 yıllık kemik grfet tecrübesini öğrenmek. Kendi cerrahi becerilerinizi arttırmak. Sadece nasıl değil ; neden evet ve neden hayır sorularını da bilmek. 6. Implant rekonstrüksiyonu için çekim soketinin hazırlanması 7. Bu özgün klinik sunum, uygulamalı cerrahi sunum ve uygulamalı kurs, diş çekimi sonrası görünen alveolar defektlerin değerlendirilmesi sınıflandırılması ve tedavi prensiplerine odaklanacaktır. 8. Her iki estetik ve estetik olmayan bögeler kapsam dahilindedir. 9. Gingival fenotip bukkal bölge etiklenen kemik duvarı sayısı ve yumuşak doku durumunu içeren değişkenler değerlendirilecektir. 10. Hem sert hem yumuşak doku greftleme işlemi için gerekli klinik cbct temelli teşhis ve tedavi basamakları, değerlendirme zamanlama ve çekim bölgesi rekonstrüksiyonları da kapsam dahilindedir. 11. Uygulamalı cerrahi sunumlar estetik ve estetik olmayan bölge vakalarını içerecektir. 12. Uygulamalı kısımlar, partiküler mineralize allograft uygulamaları, PTFE membranlar bağ dokusu greftleri ve serbest dişeti greftlerini içeren, çekim soketi hazırlama modellerini içerecektir. Konular: 1. Estetik ve estetik olmayan bölgelerde çekim sonrası hemen uygulanan implant rekonstrüksiyonlarının sert ve yumuşak dokuyla greftleme endikasyonlarını anlamak. 2. İmplant rekonstrüksiyonu için diş çekimi ve greftleme gerektiren vakaların değerlendirilmesi ve tedavi planlaması. 3. İmplant rekonstrüksiyonu için sert doku çekim bölgesi hazırlanmasının adım adım basamaklarının anlaşılması. 4. İmplant rekonstrüksiyonu için yumuşak doku çekim bölgesi hazırlanmasının adım adım basamaklarının anlaşılması.

12 CANLI CERRAHİ VE WORKSHOP PROGRAMLARI WORKSHOPLAR Model üzerinde İmplant uygulaması Koyun çenesi üzerinde yumuşak doku uygulaması Model üzerinde sütur uygulaması CANLI CERRAHI UYGULAMALARI Hasta üzerinde implant uygulamasının seyredilmesi Hasta üzerinde yumuşak doku uygulamasının seyredilmesi Hasta üzerinde sinus-lift uygulamasının seyredilmesi (Operasyonlar Eğitmenler tarafından yapılacak katılımcılar izleyeceklerdir) BİRE BİR CANLI CERRAHI UYGULAMA PROGRAMI Hasta üzerinde implant, yumuşak ve sert doku uygulaması Ayrı bir programdır. Ayrı ücretlendirilir. İstenirse bu programın içinde alınabilir.

13 EĞİTİM KADROMUZ Prof Dr.Aslan Yaşar GÖKBUGET 1957 de Adanada doğdu.ilk,orta ve lise eğitimini Adanada tamamladı.1982 yılında Dicle üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl İ.Ü diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalında doktora çalışmalarına başladı.1989 da Dr.Med.Dent. oldu ylıllarında İzmir Hava hastanesinde Periodontoloji uzmanı olarak asklerlik görevini tamamladı ve tekrar Fakültedeki görevine döndü.1993 yılında Doçent oldu yıllarında Londra Eastman Dental Hospital da misafir araştırmacı olarak çalıştı yılında Profesör oldu.implantoloji ile ilgili çalımalara 1992 yılında Fransanın Lille şehrinde Prof.Chanavaz ın yanında aldığı kurs sonrası başladı yılından beri Meffert İmplant Enstitüsü Başlangıç ve ileri İmplant programı eğitmenliği yapmaktadır.dünya İmplant Birliği (ICOI) Diplomat derecesi sahibidir.bilgisayar Destekli İmplantoloji Akademisinin (CAIA)başkan yardımcılığını yürütmektedir.türkiyede ve dünyanın değişik ülkelerinde İmplant çalışma grubları içerisinde eğitmenlik yapmakta ve konferanslar vermektedir.halen Üniversitedeki görevi dışında PGGdent kliniğinde Prof.Selim Pamuk ve Dr.Kağan Gökbuget ile birlikte muaynehane hekimliği yapmaktadır.evli ve iki çocuk babasıdır. Özel ilgi alanları; Periodontoloji, İmmediate implantasyon, Bilgisayar destekli implantoloji,implantolojide minimal invaziv cerrahi, Kemik grefleri ve kemik cerrahisi, Mukogingival cerrahi, Sistemik hastalıklar ve diş hekimliği, Dental Laserler Uluslararası Üyelikleri; AAP(Amerikan Periodontoloji akademisi), ICOI (Diplomat)(Dünya İmplant Birliği), IAP(Uluslararası İmplant akademisi), EFP(Avrupa Periodontoloji Federasyonu), CAIA(Bilgisayar destekli implant akademisi)(başkan yardımcısı) Prof.Dr Ömer KUTAY Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'den 1981 yılında mezun oldu yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protez Ana Bilim dalında doktora ünvanı aldı. Pittsburg Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde yılları arasında ziyaretçi profesör olarak doktora sonrası çalışmalarına devam etti.ulusal yayınlarının yanında uluslararası olarak 16 yayını bulunmaktadır. Bunlardan ikisi ile New York Academy of Sciences üyeliği kazandı ve TSE için yılları arasında protetik materyaller danışmanılığı yaptı yılları arasında International Congress of Oral Implantologists birliğine katkılarından ve sunduğu vakalarla 2005 yılında Master, 2006 yılında Diplomat ünvanlarını aldı yılından beri implant cerrahisi ve implant protez uygulamalarını birlikte yürütmekte,. Bunlarla birlikte, Meffert İmplant Enstitüsü onur üyesi olup IADR, EPA, ICOI üyelikleri bulunmaktadır. Dental İmplant Protezler kitabı çeviri editörlüğünü yapmıştır. Kitap 2009 da basılmıştır. Prof.Dr Ata ANIL 1987 yılında İstanbul Üniv. Diş Hekimliği Fakültesi nden mezun olmuş, 2 yıl kadar periodontoloji bölümünde çalışmıştır yılında Almanya Mainz Üniv. nde implantoloji doktorasına başlamış, 1994 yılında doktorayı bitirmiştir yılında İstanbul Üniv. Diş Hekimliği Fakültesi Oral İmplantoloji Bölümünde Doçent unvanını kazanmıştır yılına kadar İstanbul Üniv. nde çalışmalarına devam etmiştir yılları arasında Almanya Berlin Üniv. Charite Diş Hekimliği Fakültesi nde implantoloji konusunda öğretim üyeliği yapmıştır Almanya da Steinbeis Üniv. nde Estetik Master Programında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Ayrıca Almanya Mainz Diş Hekimleri Odası nda implantoloji eğitmenidir. Altısı yabancı olmak üzere otuz bilimsel yayına sahip olan Ata Anıl, Almanca, İngilizce ve Fransızca konuşmaktadır. Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği-EDAD (Eski Başkan), Oral İmplantoloji Derneği, Türk Periodontoloji Derneği, Avrupa Osseointegrasyon Birliği EAO, Alman Diş-Ağız-Çene Hekimliği Derneği DGZMK, Alman Oral İmplantoloji Derneği DGI, Alman Oral Cerrahi Derneği - BDO (Şeref Üyesi) ve Avrupa Estetik Dişhekimliği Derneği üyesidir. Quintessence Diş Hekimliği Dergisi ve Akademik Dental Diş Hekimliği Dergisinde editörlük yapmaktadır.ayrıca Oral İmplantoloji Klinik El Kitabı, adlı kitabın tercümesini yapmıştır.

14 Prof. Dr. Celal TÜMER Orta ve Lise Eğitimini TED Ankara Kolejinde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 1984 yılında mezun oldu yılında doktora eğitimine başladığı aynı üniversitenin Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi anabilim dalında, doktora derecesini alıp, tüm akademik yükselmelerini bu bölümde tamamladı yılında Woodhull Medical and Mental Health Center Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi bölümü,new York, A.B.D lerinde altı ay süre ile fellow olarak bulundu yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. Dr.Tümer in SCI VE SCI-Expanded kapsamındaki dergilerde yayımlanmış 26 adet, yine ulusal dergilerde yayımlanmış 45 adet makalesi bulunmaktadır. Halen serbest dişhekimi olarak çalışmaktadır. Dr. Ruhi KULEZ 1951 Eskisehir dogumlu olan Ruhi Kulez 1969 yilinda Eskisehir Maarif Koleji'ni 1974 yilinda Hacettepe Universitesi Dishekimligi Fakultesi'ni bitirdi.1979'da ayni fakultenin Protez Ana Bilim Dalinda doktorasini tamamladi. 1981'de serbest calismaya baslayan Ruhi Kulez muayenehane icinde kurdugu laboratuarin disardan is almaya baslamasi ve gelismesi uzerine 1983 senesinde ayri bir laboratuar kurdu. 1986'dan itibaren ise sadece laboratuar hizmeti vermeye basladi. Halen dishekimlerine yonelik kongre ve seminerlerde dis hekimi-dis laboratuvari iliskilerine yararli olabilecek sunumlar yapmakta,ayrica bircok panelde dis teknisyenlerinin sorunlarini dile getirmektedir. ICOI Meffert İmplat Enstitüsü nce belirli araliklarla duzenlenen implant workshoplari'nda implant ust yapilari ve restorasyonlarini anlattigi sunumlar gerceklestirmekte, Kulez Protez Laboratuvarinda da calismalarina devam etmektedir. Prof. Dr. Sina UÇKAN 1960 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji Özel Lisesi'ndende tamamladı. Yüksek öğrenimini yılları arasında Ankara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi nde tamamladı yılında Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı nda doktora öğrenimine başladı yılında Sex Hormonlarıyla Oral Tümörlerin İlişkisi konulu doktora tez çalışmasını tamamlayarak doktora derecesini aldı yılından itibaren Başkent Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı nda öğretim üyeliği ve dekan yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. İbrahim TULUNOĞLU 12 EYLÜL 1964 TARİHİNDE ANKARA DOĞDUM.1983 YILINDA HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNE GİRDİM. MEZUN OLDUĞUM 1988 YILINDA GİRDİĞİM AYNI FAKÜLTENİN PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ ANA BİLİM DALINDA 1955 YILINDA DOKTORA DERECESİ ALDIM. AĞUSTOS 1996 ARALIK 1997 TARİHLERİ ARASINDA ASKERLİK GÖREVİMİ GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ DİŞ HEKİMLİĞİ BİLİMLERİ MERKEZİNDE YAPTIKTAN SONRA ARALIK 1997 TARİHİNDE HACETTEPE FAKÜLTESİNDEKİ GÖREVİME GERİ DÖNDÜM YILINDA DOÇENT ÜNVANIMI ALDIM.HALEN AYNI ÜNİVERSİTEDE ÖĞRETİM ÜYESİ OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM.İNGİLİZCE VE FRANSIZCA BİLİYORUM. EVLİYİM VE ON YAŞINDA BİR ÇOÇUĞUM VAR.

15 Prof.Dr. Tolga F. TÖZÜM Doç. Dr. Tolga F. Tözüm 1998 yılında Gazi Üniversitesi, Dişhekimliği Fakültesinden Dönem Birincisi olarak mezun olmuştur ve 2002 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi, Periodontoloji Anabilim Dalı nda araştırma görevlisi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü nde doktora öğrencisi olarak çalışmıştır ve 2002 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri nde Michigan Üniversitesi, Periodontoloji ve Geriatri Anabilim Dalı ve Kraniofasiyal Rejenerasyon Merkezi nde bütünleştirilmiş doktora eğitimine devam etmiştir. Aynı süre zarfında Misch İmplant Enstitüsü İleri İmplant Eğitimi programına katılmıştır yılında Hacettepe Üniversitesi, Periodontoloji Anabilim Dalı nda öğretim görevlisi ve Michigan Üniversitesi, Kraniofasiyal Rejenerasyon Merkezi nde davetli araştırma görevlisi olarak çalışmalarına devam etmiştir ve 2006 yılları arasında Hacettepe Üniversite nde Yardımcı Doçent olarak atanmış ve 2006 yılından bu yana aynı üniversitede Doçent ünvanı ile öğretim üyesi olarak devam etmektedir yılı ocak ayında Dekan Yardımcısı olarak atanmıştır. Bir adet ulusal ve 1 adet uluslararası kitap bölümü yazmıştır. Uluslararası bilimsel dişhekimliği dergilerinde 58 adet implantoloji ve periodontoloji alanlarında basılmış yayını ve uluslararası dişhekimliği toplantılarında 52 adet implantoloji ve periodontoloji konularıyla ilgili bilimsel sunumu bulunmaktadır (Ulusal yayınlar-sunumlar dahil değildir). International Congress of Oral Implantologists derneğinin Fellow üyesi, Amerikan Osseointegrasyon Akademisi nin Aktif üyesi, Meffert İmplant Enstitüsü nün (International Congress of Oral Implantologists derneğinin tanıdığı enstitü) Diplomat ve Onursal üyesi, Avrupa Periodontoloji Federasyonu, Türk Oral İmplantoloji Derneği ve Türk Periodontoloji Derneği üyesidir. Halen uluslararası bilimsel dergilerinden olan Clinical Implant Dentistry and Related Research (SCI), The Journal of Implant and Advanced Clinical Dentistry, Journal of Contemporary Dental Practice ve Scholarly Research Exchange in Dentistry nin Editörler Grubu nda yer almaktadır. Ayrıca birçok uluslararası implatoloji ve periodontoloji bilimsel dergilerinde davetli eleştirmen (hakem) olarak görev almaktadır yılında İstanbul da düzenlenmiş olan International Association for Dental Research-CED kongresinde Seyahat Ödülü (Dental İmplantoloji), 2006 yılında Taipei, Tayvan da düzenlenen 24. Internaional Congress of Oral Implantologists Dünya Kongresi nde Platin Ödülü ve 2010 yılında The Best Article published at ACTA Odontologica Scandinavia in 2009, Best Article Award (SCI) ödüllerini kazanmıştır. Dr. Tözüm ulusal birçok dişhekimliği toplantısında konferanslar vermiş ve uluslararası toplantılardan olan International Congress of Oral Implantologists (Tayvan ve Almanya dünya kongreleri), Alman Oral İmplantoloji Derneği ve Meffert İmplant Enstitüsü nde davetli konuşmacı olarak çağırılmıştır. İmmediyat, erken ve geç olarak yüklenen dental implantların stabilitesi (rezonans frekans analizi), implant çevresi alveolar kemik kaybı, nitrik oksit metabolizması ve peri-implant oluk sıvısının yapısı ile ilgili olarak bilimsel araştırmalarına devam etmektedir. İn vitro ve in vivo araştırmalarına ek olarak, platform modifikasyonlu implantlar, ileri implantoloji ve ileri peridontoloji klinik uygulamalarını sürdürmektedir (e-posta: ttozum@hacettepe.edu.tr). Prof. Dr. Sadi GÜNDOĞDU Doğum Tarihi: Tıp Fakültesi, Ankara Üniversitesi, 1980 Tıpta Uzmanlık, Radyoloji Uzmanı, Ankara Üniversitesi,1987 Doçent, Gazi Univ. Profesör, Zonguldak Univ Zonguldak Karaelmas Ün Görevler Görev Unvanı Görev Yeri Yıl Dr.Ar.Gör. Tıp Fakültesi, Ankara Üniversitesi Yar.Doç/Doç Tıp Fakültesi, Gazi Üniversitesi

16 Prof. Dr. Hakan AKINCIBAY Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesinden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalında doktora programına girdi yılında doktora derecesini aldı. Aynı yıl Finlandiya hükümetinin bursu ile Finlandiya'ya gitti. Helsinki Dişhekimliği Enstitüsünde Bakteriyoloji laboratuarı ve Periodontoloji bölümünde Dr. Jukka Ainamo ve Dr. Sirkka Asikainen ile çalıştı yılında Türkiyeye döndükten sonra çalışmalarını periodontal hastalıkların mikrobiyolojisi üstünde yoğunlaştırdı yılında Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim dalında doçent oldu yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalında başladığı doktora bitirerek Tıbbi Mikrobiyolojide doktora derecesini aldı yılında profesör oldu. Türk Periodontoloji Derneği yönetim kurulu üyeliği ve Hacettepe Dişhekimliği Dergisi yayın kurulu üyeliği yaptı. Hacettepe Üniversitesinden emekli olan Dr. Akıncıbay profesyonel yaşantısını muayenehanesinde sürdürmekte olup Meffert İmplant Enstitüsü adına implant eğitimi vermektedir ve Türk Dişhekimleri Birliği adına bireysel ağız ve diş sağlığı konusunda konferanslar. İki dönem Türk Dişhekimleri Birliği Eğitim Komisyonu başkanlığını yapmış olan Akıncıbay, ICOI adlı Uluslararası İmplant Eğitimi Grubunun Diplomatı ünvanına sahiptir Prof.Dr. Kenan ERATALAY Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Dr. Kenan Eratalay İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesinden mezun olduktan sonra aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalında doktora programına başladı yılında doktorasını bitirip ABD de Washington Üniversitesinde Oral Patoloji Master programına başladı. Oral Patolojide Master Derecesini 1979 yılında alan Dr. Eratalay aynı fakültenin Periodontoloji bölümünde bir yıl Asistan Profesör olarak çalıştı yılında tekrar Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalına dönen Dr. Eratalay 1981 yılında Doçent ve 1988 yılında Profesör ünvanını aldı. Aynı bölümde halen Anabilim Dalı başkanlığı yapmaktadır. 27 yıldır periodontoloji, implant ve Oral Patoloji konsültanlığı yaptığı part-time muayenehanesi olan Dr. Kenan Eratalay'ın 100 ün üzerinde iç ve dış yayını bulunmaktadır. Prof. Dr. Hişam DEMİRKÖPRÜLÜ Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 1984 yılında mezun oldu da aynı fakültede Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında Doktorasını tamamladı yılında Yrdc.Doçent, 1994 yılında Doçent, 2003 yılında Profsörlüğe yükseltildi yılında Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Dekan Yardımcılığı ve Anabilim Dalı Başkanlığı yapmıştır. Değişik tarihlerde yurt dışında implant kurslarına, Liverpol ve Ulm Üniversiteleri Diş Hekimliği Fakültelerinde misafir öğretim üyesi olarak kısa süreli çalışmalarda bulunmuştur. Protetik Diş Tedavisi alanında çok sayıda yayınlanmış bilimsel makale ve tebliğleri bulumaktadır.

TDB AKADEMİ Oral İmplantoloji Programı Temel Eğitim (20 kişi) 1. Modül 29 Eylül 2017, Cuma

TDB AKADEMİ Oral İmplantoloji Programı Temel Eğitim (20 kişi) 1. Modül 29 Eylül 2017, Cuma TDB AKADEMİ Oral İmplantoloji Programı Temel Eğitim (20 kişi) 1. Modül 29 Eylül 2017, Cuma Oral İmplantolojide Temel Kavramlar, Teşhis ve Tedavi Planlaması 13.30-15.00 Dental implantların kısa tarihçesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: SiBEL KAYAALTI YÜKSEK İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 6771630-3856 Mail: sibel.kayaalti@okan.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: BAHAR GÜRPINAR. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: BAHAR GÜRPINAR. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: BAHAR GÜRPINAR İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: bahar.gurpinar@okan.edu.tr

Detaylı

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer Prof. Dr. Ersin Tan 1959 yılında Ankara da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Kolejinde yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiş ve 1982 yılında mezun olmuştur. 1982-1984

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: ŞEHNAZ KAZOKOĞLU. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: ŞEHNAZ KAZOKOĞLU. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: ŞEHNAZ KAZOKOĞLU İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: sehnaz.kazokoglu@okan.edu.tr

Detaylı

ETKİNLİKLER FUARLAR KONGRELER EĞİTİMLER

ETKİNLİKLER FUARLAR KONGRELER EĞİTİMLER FUARLAR KONGRELER EĞİTİMLER FUARLAR KONGRELER EĞİTİMLER MODE MEDİKAL, Dişhekimleri Odası, Üniversiteler ve özel toplantılar gerçekleştirerek ürünlerimizin farkları ve çeşitli implantoloji konularında Study

Detaylı

İMPLANT VAKALARININ SINIFLANDIRILMASI

İMPLANT VAKALARININ SINIFLANDIRILMASI İMPLANT VAKALARININ SINIFLANDIRILMASI Prof. Dr. HALDUN İPLİKÇİOĞLU İmplant vakaları neden sınıflandırılmalıdır? İmplantoloji yüksek düzeyde bilgi ve deneyim gerektiren bir alandır. Bu konuda çalışmalar

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Diş Hekimliği. Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Diş Hekimliği. Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: SİMGE TAŞIN İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: simge.tasin@okan.edu.tr 2.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla/

ÖZGEÇMİŞ. Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla/ ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Sibel KAYAALTI YÜKSEK İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla/ İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30 3856 Mail: sibel.kayaalti@okan.edu.tr

Detaylı

Zimmer Institute Gold Education Advanced Implant Course

Zimmer Institute Gold Education Advanced Implant Course 2 6 EYLÜL 2014 Zürih-İsviçre () Eğitmenler Prof. Dr. Aslan Yaşar Gökbuget (Periodontolog) Prof. Dr. Selim Pamuk (Protez Uzmanı) Event Schedule 1. GÜN / 3 Eylül 2014 08.00 08.15 08.30 08.45 09.00 Enstitüye

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ Prof. Dr. Işık ASLAY 1967 yılında lise eğitimini Kadıköy Kız Lisesi nde tamamladı. 1973 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ni bitirdi. 1982 yılında

Detaylı

ATAMIZI ÖZLEM VE SAYGIYLA ANDIK

ATAMIZI ÖZLEM VE SAYGIYLA ANDIK Ocak 2017 İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tarafından Hazırlanmıştır. ATAMIZI ÖZLEM VE SAYGIYLA ANDIK 10 Kasım 1938 Perşembe günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye Cumhuriyeti'nin

Detaylı

CV - AKADEMİK PERSONEL

CV - AKADEMİK PERSONEL FOTOĞRAF: 1. ADI: Ayşe 2. SOYADI: Akıncıoğlu 3. DOĞUM YERİ: KKTC 4. DOĞUM TARİHİ: 12.06.1974 5. İLETİŞİM BİLGİLERİ: 5.1. BÖLÜM: Diş Hekimliği Fakültesi, Protez Kliniği 5.2. TELEFON NUMARASI: +90 (392)

Detaylı

Prof. Dr. Cengiz Çokluk

Prof. Dr. Cengiz Çokluk Prof. Dr. Cengiz Çokluk (Anabilim Dalı Başkanı) 23 Nisan 1968 yılında Sinop ilinin Ayancık ilçesinde doğdu. İlk, orta ve liseyi Samsun da bitirdi. 1984-1990 tarihleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Detaylı

TARİHÇE BÖLÜMLER. Fakültemiz Klinik Bilimler Bölümü altında hizmet veren sekiz Anabilim Dalı bulunmaktadır.

TARİHÇE BÖLÜMLER. Fakültemiz Klinik Bilimler Bölümü altında hizmet veren sekiz Anabilim Dalı bulunmaktadır. TARİHÇE Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 15/04/2011 tarihli ve 27906 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 04/04/2011 tarihli ve 2011/1595 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Yükseköğretim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: GÜLŞAH YENİER İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: gulsah.yenier@okan.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: GÖKÇE AYKOL ŞAHİN Unvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Yüksek Lisans Diş Hekimliği İstanbul Üniversitesi 2003 Doktora Periodontoloji Anabilim Dalı İstanbul

Detaylı

Bilgi ve Kayıt İmplantüstü Protez Kursu. Uygulamalı Kurs

Bilgi ve Kayıt İmplantüstü Protez Kursu. Uygulamalı Kurs Bilgi ve Kayıt 0212 481 02 20 bilgi@vyg.com.tr Eğitim Künyesi Eğitimin Adı Eğitmen Prof. Dr. M. Kemal Ünsal, Protez Uzmanı Eğitim Direktörü Dt. Mustafa Bekerecioğlu mustafa.bekerecioglu@vyg.com.tr Organizasyon

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Mesut Korkut PARLAR (Ph.D, DDS)

Yrd.Doç.Dr. Mesut Korkut PARLAR (Ph.D, DDS) ADRES: İstanbul Aydın Üniversitesi Diş.Hek.Fak. Ağız Diş Çene Cerrahisi A.B.D. TEL: 0555 557 33 10 E-MAİL:mkparlar@yahoo.com Yrd.Doç.Dr. Mesut Korkut PARLAR (Ph.D, DDS) AĞIZ, DİŞ, ÇENE CERRAHİSİ UZMANI

Detaylı

Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı

Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı 1964 yılında Ankara da doğmuştur. Lisans eğitimini 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Psikolojik Danışma ve

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ Prof. Dr. Aydın PAŞAOĞLU 1948 yılında doğdu. 1973 de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında asistanlığa başladı.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: IŞIL DOĞRUER İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: isil.dogruer@okan.edu.tr 2.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: BELDE ARSAN. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: BELDE ARSAN. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: BELDE ARSAN İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: belde.arsan@okan.edu.tr 2.

Detaylı

Learning for Life 2016 Eğitim Programı

Learning for Life 2016 Eğitim Programı Learning for Life 2016 Eğitim Programı www.facebook.com/nobelbiocaretr www.eotdental.com İçindekiler 16 Ocak 2016 Ankara 23 Ocak 2016 Samsun 19-20 Şubat 2016 İstanbul 20-21 Şubat 2016 İstanbul 20 Şubat

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: IŞIL DOĞRUER. İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: IŞIL DOĞRUER. İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: IŞIL DOĞRUER İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 6771630-3856 Mail: isil.dogruer@okan.edu.tr

Detaylı

Dental Kemik Cerrahisinde İleri Teknikler. Prof. Dr. Mustafa Sancar Ataç Doç. Dr. Seda Özturan. Kadavra Uygulamalı Dental Cerrahi Kursları DKC 01

Dental Kemik Cerrahisinde İleri Teknikler. Prof. Dr. Mustafa Sancar Ataç Doç. Dr. Seda Özturan. Kadavra Uygulamalı Dental Cerrahi Kursları DKC 01 DKC 01 Kadavra Uygulamalı Dental Cerrahi Kursları Dental Kemik Cerrahisinde İleri Teknikler Prof. Dr. Mustafa Sancar Ataç Doç. Dr. Seda Özturan DrVesta.com vyg.com.tr VESTA Kurs Etiket No: DKC01TR Dental

Detaylı

Bilgi ve Kayıt 0212 481 02 20. bilgi@vyg.com.tr. İmplant Planlamada Protez ve Cerrahi İşbirliği

Bilgi ve Kayıt 0212 481 02 20. bilgi@vyg.com.tr. İmplant Planlamada Protez ve Cerrahi İşbirliği Bilgi ve Kayıt 0212 481 02 20 bilgi@vyg.com.tr Eğitim Künyesi KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ Eğitimin Adı Eğitmenler Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan Dr. Jae-won Wang Doç. Dr. Burçin Vanlıoğlu Eğitim

Detaylı

TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU

TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU Form-1 EĞİTİM KURUMU (ANABİLİM DALI/KLİNİK) ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (UEMS ve ACGME Eğitim Kurumları değerlendirme

Detaylı

İstanbul'da bulunan Zihinsel Engelliler Eğitim Uygulama Okullarındaki öğrencilerde diş ve dişeti sağlığı durumunun saptanması ve iyileştirilmesi

İstanbul'da bulunan Zihinsel Engelliler Eğitim Uygulama Okullarındaki öğrencilerde diş ve dişeti sağlığı durumunun saptanması ve iyileştirilmesi ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Kenan NAZAROĞLU Doğum Tarihi: 20.01.1983 Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Y. Lisans Diş Hekimliği Fakültesi İstanbul

Detaylı

Prof. Dr. Mustafa Şahin kimdir?

Prof. Dr. Mustafa Şahin kimdir? On5yirmi5.com Prof. Dr. Mustafa Şahin kimdir? Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mustafa Şahin kimdir? Yayın Tarihi : 13 Ocak 2016 Çarşamba (oluşturma : 1/30/2017) Kişisel Bilgiler Doğum

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TIPTA UZMANLIK KURULU. Protetik Diş Tedavisi Uzmanlık Eğitimi Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Komisyonu.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TIPTA UZMANLIK KURULU. Protetik Diş Tedavisi Uzmanlık Eğitimi Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Komisyonu. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TIPTA UZMANLIK KURULU Protetik Diş Tedavisi Uzmanlık Eğitimi Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Komisyonu Protetik Diş Tedavisi Uzmanlık Eğitimi Çekirdek Eğitim Müfredatı 2011

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1 ) Adı, Soyadı : Bülent DAYANGAÇ 2 ) Doğum Tarihi : 05 Temmuz 1946 3 ) Ünvanı : Profesör 4 ) Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Y. Lisans Dişhekimliği Fakültesi Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Hakan Yılmaz. İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat- Tuzla / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Hakan Yılmaz. İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat- Tuzla / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Hakan Yılmaz İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat- Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 6771630-3856 Mail: hakan.yilmaz@okan.edu.tr

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan İlişkiler Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: BAHAR ELTER. İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: BAHAR ELTER. İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: BAHAR ELTER İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: bahar.elter@okan.edu.tr

Detaylı

Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY. Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü

Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY. Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü 1 Çocukluk Yılları 3 Temmuz 1942 11 Eylül 1944 Annesi, Ağabeyi ve Kız Kardeşleri 11 Eylül 1942 de Erzurum da

Detaylı

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediyatri Bilim Dalı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

T.C UŞAK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

T.C UŞAK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 1. SINIF 1. Yıl Ders Kodu Ders Adı Ders Türü DÖNEM T U KREDİ AKTS 0111011052016 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu Güz 2 0 2 2 0111011072016 TEMEL BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI Zorunlu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: BELDE ARSAN. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: BELDE ARSAN. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: BELDE ARSAN İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: belde.arsan@okan.edu.tr 2.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: HATİCE KÜBRA OLKUN. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: HATİCE KÜBRA OLKUN. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: HATİCE KÜBRA OLKUN İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: kubra.olkun@okan.edu.tr

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ ONUR, HİZMET, BİLİM ve TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ ONUR, HİZMET, BİLİM ve TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ ONUR, HİZMET, BİLİM ve TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Tıp Fakültesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Pedodonti Anabilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Pedodonti Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: MÜGE TOKUÇ İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat- Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 6771630-3856 Mail: muge.tokuc@okan.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: MERVE ŞAKIR İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: merve.şakir@okan.edu.tr 2.

Detaylı

CV - AKADEMİK PERSONEL

CV - AKADEMİK PERSONEL FOTOĞRAF: 1. ADI: Oğuz 2. SOYADI: Ozan 3. DOĞUM YERİ: Ankara 4. DOĞUM TARİHİ(GG.AA.YYYY): 26.07.1978 5. İLETİŞİM BİLGİLERİ: 5.1. BÖLÜM: Diş Hekimliği Fakültesi, Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı 5.2.

Detaylı

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya Dr. Mehmet ÖZDEMİR Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyoloji bölümünü 1973 yılında bitirdi. Aynı üniversitede Siyaset, Kültür ve Edebiyat Sosyolojisi dallarında yüksek lisans

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989)

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989) Prof. Dr. Coşkun Can Aktan Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Buca-İzmir TÜRKİYE http://www.canaktan.org E-Mail: ccan.aktan@deu.edu.tr AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ EĞİTİM Doktora Maliye

Detaylı

İSMMMO ÜYELERİNE ÖZEL DENTAL TEDAVİLERDE UYGULANMAK ÜZERE İNDİRİM TEKLİFİ

İSMMMO ÜYELERİNE ÖZEL DENTAL TEDAVİLERDE UYGULANMAK ÜZERE İNDİRİM TEKLİFİ İSMMMO ÜYELERİNE ÖZEL DENTAL TEDAVİLERDE UYGULANMAK ÜZERE İNDİRİM TEKLİFİ 14.10.2011 Değerli İSMMMO Üyeleri ne; İSMMMO üyeleri ve birinci derece aile yakınları için yapılacak her türlü dental tedaviyi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: SÜHEYLA KAYA İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: suheyla.kaya@okan.edu.tr 2.

Detaylı

YÖNETMELİK İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 10 Ocak 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28524 İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinden: YÖNETMELİK İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: ELİF ÇİFTÇİOĞLU İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: elif.ciftcioglu@okan.edu.tr

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ DİŞHEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ DİŞHEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EGE ÜNİVERSİTESİ DİŞHEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 20-21 Aralık 2014 Temel İmplantoloji 1 17-18 Ocak 2015 Temel İmplantoloji 2 21-22 Şubat 2015 Temel İmplantoloji 3 28-29 Mart 2015 İleri Cerrahi Konuşmacılar: Prof.

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ İSTANBUL DA TEK TIP FAKÜLTESİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

ROBOTİK BÖBREK AMELİYATI

ROBOTİK BÖBREK AMELİYATI ROBOTİK BÖBREK AMELİYATI Robotik böbrek ameliyatları hakkında merak edilen soruları Prof. Dr. Haluk Akpınar yanıtlıyor. GİRİŞ Her yıl Dünya da 190.000 kişide böbrek kanseri saptanmaktadır. Erkeklerde biraz

Detaylı

Sempozyum e-gazetesi 20 Aralık 2014 Yer: Liv Hospital B1 Konferans Salonu www.livsempozyumgunleri.com

Sempozyum e-gazetesi 20 Aralık 2014 Yer: Liv Hospital B1 Konferans Salonu www.livsempozyumgunleri.com Sempozyum e-gazetesi 20 Aralık 2014 Yer: Liv Hospital B1 Konferans Salonu www.livsempozyumgunleri.com Bilimsel toplantıya katılım için lütfen kayıt yaptırınız. Kayıt için : www.sempozyumgunleri.com Katılım

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: MERVE ŞAKIR İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 6771630-3856 Mail: merve.şakir@okan.edu.tr

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM, ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU (UTEAK) TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 ( I ) Bu Yönetmeliğin amacı: Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLK VE YENİDEN ATAMA KRİTERLERİ

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLK VE YENİDEN ATAMA KRİTERLERİ T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLK VE YENİDEN ATAMA KRİTERLERİ PROFESÖRLÜĞE YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI 247 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri saklı kalmak kaydıyla

Detaylı

HACETTEPE ÜNIVERSITESI DOKU VE ORGAN NAKLI EĞITIM, UYGULAMA VE ARAŞTıRMA MERKEZI MÜDÜRLÜĞÜ. Dr. Fazıl Tuncay Aki

HACETTEPE ÜNIVERSITESI DOKU VE ORGAN NAKLI EĞITIM, UYGULAMA VE ARAŞTıRMA MERKEZI MÜDÜRLÜĞÜ. Dr. Fazıl Tuncay Aki HACETTEPE ÜNIVERSITESI DOKU VE ORGAN NAKLI EĞITIM, UYGULAMA VE ARAŞTıRMA MERKEZI MÜDÜRLÜĞÜ Dr. Fazıl Tuncay Aki Amaç Hacettepe Üniversitesinin ilgili bölüm, anabilim dalları ve ünitelerinin işbirliği ile

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Periodontoloji Anabilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Periodontoloji Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: SERPİL MELEK ALTAN KÖRAN İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 6771630-3856 Mail: serpil.koran@okan.edu.tr

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 17 Ağustos 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27675 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM

ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM içindekiler HAKKIMIZDA 2 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM 3 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM 4 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM 5 YABANCI UYRUKLU ASISTAN HEKIMLER IÇIN YENI DÖNEM 6 ÖRNEK HEKIM OLMAYA

Detaylı

Dental Masters - Implant Masters

Dental Masters - Implant Masters Dental Masters - Implant Masters ay tasarým :::: CBCT ::: Dental Volumetrik Tomografi ::: Ýmplant Kýlavuzu ::: Biyomodel Üretimi Deðerli Diþhekimleri, DentalMasters seminerleri adý altýnda sürekli diþhekimliði

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Diş Hekimliği. Ortodonti Anabilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Diş Hekimliği. Ortodonti Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: FATMA ASLI OĞUZ İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: asli.oguz@okan.edu.tr 2.

Detaylı

Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA

Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA ÖZGEÇMİŞ 1958 Eskişehir doğumludur. 1982. Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans, 2002 Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde hemşirelik esaslarında yüksek

Detaylı

KUZEY YILDIZI: AİLE ŞİRKETLERİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK , Adana

KUZEY YILDIZI: AİLE ŞİRKETLERİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK , Adana KUZEY YILDIZI: AİLE ŞİRKETLERİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 21.09.2018, Adana TOPLANTI KURALLARIMIZ Güven ve Şeffaflık: İlişkilerimiz, güven ve iletişimde şeffaflık ilkelerine dayanmaktadır. Katılımcılık: Üyelerimizin

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ I. PROGRAM PROFİLİ Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu,

Detaylı

Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları

Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları Dekan Görev Tanımı Görevin Adı : Eğitim Fakültesi Dekanı Sınıfı : Yönetim Yetkileri: Fakülte Dekanı, Fakültenin ve bağlı birimlerin personelini

Detaylı

DİŞHEKİMİNİN GENEL SAĞLIKTAKİ ÖNEMİ VE GELECEKTEKİ MİSYONU (Dişhekiminin Kazandığı Yeni Misyonun Çıktıları/Faydaları) ÇALIŞMA GRUBU-1 RAPORU

DİŞHEKİMİNİN GENEL SAĞLIKTAKİ ÖNEMİ VE GELECEKTEKİ MİSYONU (Dişhekiminin Kazandığı Yeni Misyonun Çıktıları/Faydaları) ÇALIŞMA GRUBU-1 RAPORU TDB 20.ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ MESLEK SORUNLARI SEMPOZYUMU FDI 2020 VİZYONU REHBERLİĞİNDE İSTANBUL DEKLARASYONU (26-27-28 Mayıs 2014 Kuşadası, Aydın) DİŞHEKİMİNİN GENEL SAĞLIKTAKİ ÖNEMİ VE GELECEKTEKİ

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Özel Eğitim Uzmanı, : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Rehberlik ve Özel

ÖZGEÇMİŞ. : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Özel Eğitim Uzmanı, : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Rehberlik ve Özel ÖZGEÇMİŞ GENEL Adı : Ahmet İsmail ÖZÇELİK Doğum Yeri ve Tarihi : Ankara, 27.08.1954 Konumu ve Ünvanları Alanı Eğitim Medeni Hali : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Özel Eğitim Uzmanı, : Psikoloji,Psikolojik

Detaylı

Doç. Dr. Aynur EREN TOPKAYA Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Doç. Dr. Aynur EREN TOPKAYA Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Doç. Dr. Aynur EREN TOPKAYA Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Sorumluluk Uyulması gerekli davranış (hukuk) kurallarına aykırı düşmenin hesabını verme durumudur. Sorumluluk Klinik Laboratuvardaki sorumluluklar

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Yüksek Okulu Koç Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Yüksek Okulu Koç Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Betül Güven 2. Doğum Tarihi: 25 Ağustos 1981 3. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Yüksek Okulu Koç Üniversitesi 1999-2003 Hemşirelik Programı

Detaylı

KULAK BURUN BOĞAZ ANABİLİM DALI TIPTA UZMANLIK EĞİTİM PROGRAMLARI. KBB-007 KBB Ab.D. Burun ve Paranazal Sinüs Hastalıkları Teorik Dersleri

KULAK BURUN BOĞAZ ANABİLİM DALI TIPTA UZMANLIK EĞİTİM PROGRAMLARI. KBB-007 KBB Ab.D. Burun ve Paranazal Sinüs Hastalıkları Teorik Dersleri KULAK BURUN BOĞAZ ANABİLİM DALI TIPTA UZMANLIK EĞİTİM PROGRAMLARI KBB-001: KBB Ab.D. KBB nin temelleri Teorik Dersleri KBB-002: KBB Ab.D. Seminer, Makale ve Olgu tartışması saati KBB-003: KBB Ab.D. KBB

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA İLKELERİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA İLKELERİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA İLKELERİ YARDIMCI DOÇENT KADROSUNA ATANMA BAŞVURU KRİTERLERİ 1. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 23. maddesinin b fıkrasının 2. bendi uyarınca yapılacak

Detaylı

TUKMOS PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ KOMİSYONU 1.DÖNEM ÜYELERİ

TUKMOS PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ KOMİSYONU 1.DÖNEM ÜYELERİ Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK), uzmanlık eğitiminde kullanılmak üzere çekirdek müfredat ve standartları belirlemek için Tıpta Uzmanlık Kurulu Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Sistemi (TUKMOS) çerçevesinde

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezini,

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezini, 16 Ocak 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28530 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ YETERLİK KURULU BİRİM ADI

TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ YETERLİK KURULU BİRİM ADI TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ YETERLİK KURULU EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTİM KURUMLARINI DEĞERLENDİRME KURULU Mezuniyet Sonrası Eğitimin Değerlendirmesi için Başvuru Formu BİRİM ADI ZİYARET

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: HATİCE KÜBRA OLKUN. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: HATİCE KÜBRA OLKUN. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: HATİCE KÜBRA OLKUN İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: kubra.olkun@okan.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: BELDE ARSAN. İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: BELDE ARSAN. İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: BELDE ARSAN İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 6771630-3856 Mail: belde.arsan@okan.edu.tr

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ (22 Ağustos 2013 tarihindeki 813 sayılı Senato Toplantısında yapılan değişikliklerle yürürlüğe girmiştir).

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: MELEK ÇAM İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 6771630-3856 Mail: melek.cam@okan.edu.tr

Detaylı

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu.

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. 1976 da Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi nin yayın kurulunda görev aldı. 1981 de doktorasını

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı ve kapsamı; İstanbul

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir.

PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PROFESÖRLÜK BAŞVURULARINDA ARANACAK DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA SİSTEMİ( AĞUSTOS 2012) (Aşağıda değerlendirilecek tüm çalışmalar için adayın kendi bilim alanı

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA İLK ATANMA, YENİDEN ATANMA (GÖREV SÜRESİ UZATIMI), YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA İLK ATANMA, YENİDEN ATANMA (GÖREV SÜRESİ UZATIMI), YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA İLK ATANMA, YENİDEN ATANMA (GÖREV SÜRESİ UZATIMI), YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI A- PROFESÖR KADROSUNA ATANMA Profesörlüğe yükseltilme ve atanma işlemleri

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DOÇENTLİK BAŞVURULARINDA ARANACAK DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA SİSTEMİ (Aşağıda değerlendirilecek tüm çalışmalar için adayın kendi bilim alanı kapsamında olması

Detaylı

AKADEMİKHABERLER Prof. Dr. Hüseyin Saim Kendir

AKADEMİKHABERLER Prof. Dr. Hüseyin Saim Kendir AKADEMİKHABERLER \ FAKÜLTEMİz Prof. Dr. Hüseyin DEKANI Saim Kendir Fakültemizde 4 kasım 1977 günü yapılan seçimle Prof. Dr. H. Saim Kendir Dekanlığa getirilmiştir. 1933 yılında Mersin'de doğan Prof. Kendir

Detaylı

REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına

REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Sayı : 64529847-03/12/2015 Konu : 2016-2017 Akademik Takvim REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Fakültemize

Detaylı

Tanı ve Tedavi Planlaması. Prof.Dr. Kıvanç Kamburoğlu Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı

Tanı ve Tedavi Planlaması. Prof.Dr. Kıvanç Kamburoğlu Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı Tanı ve Tedavi Planlaması Prof.Dr. Kıvanç Kamburoğlu Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı Hastalıkların uygun ve doğru tedavisi için ilk koşul doğru

Detaylı

Business Network Center Turkey.

Business Network Center Turkey. 09:00-11:00 4857 Sayılı İş Kanunu'na Bakış Erdem ÖZDEMİR - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4857 Sayılı İş Kanunu Yargıtay Bakış Açısından Değerlendirilmesi İşçinin Korunması Alt İşveren Geçici İş

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Danışma Kurulu: Akdeniz Üniversitesi Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi Danışma Kurulunu,

YÖNETMELİK. a) Danışma Kurulu: Akdeniz Üniversitesi Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi Danışma Kurulunu, 11 Nisan 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27902 Akdeniz Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GIDA GÜVENLİĞİ VE TARIMSAL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ 1.SINIF 1. Sınıf Güz Dönemi Ara Sınavları 10.12.2018 Pazartesi 08:00

Detaylı

YDS puanının 55 olması veya ÜAK tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak,

YDS puanının 55 olması veya ÜAK tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak, MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ 247 SAYILI KANUN UN /D MADDESİ UYARINCA İSTİHDAM EDİLEN ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN ANILAN KANUN UN 33/A MADDESİ UYARINCA ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA GEÇİŞLERİ İÇİN ARANACAK KRİTERLER

Detaylı

UÜ-SK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI

UÜ-SK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 6 1. HİZMET : Kalp ve Damar Cerrahisi AD, her yaş grubundaki ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyelerinin bilimsel çalışmalarında kalitenin arttırılmasına

Detaylı