Physioneal 40 %1.36 Glukozlu Periton Diyaliz Solüsyonunun kantitatif terkibi aşağıdaki gibidir:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Physioneal 40 %1.36 Glukozlu Periton Diyaliz Solüsyonunun kantitatif terkibi aşağıdaki gibidir:"

Transkript

1 1. TIBBİ FARMASÖTİ KÜRÜNÜN ADI Physioneal 40 %1.36 Glukozlu Periton Diyaliz Solüsyonu 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Physioneal 40 %1.36 Glukozlu Periton Diyaliz Solüsyonu, iki bölmeli PVC torbalarda ambalajlanarak kullanıma sunulmuş bir periton diyalizi solüsyonudur. Üstteki küçük bölme elektrolitti glukoz solüsyonu, alttaki büyük bölme sodyum bikarbonat, sodyum laktat ve sodyum klorür solüsyonu içerir. Uygulama öncesi bölmeler arasındaki kapsül kırılarak iki bölme içindeki-solüsyonun karışması sağlanır. Preparatın ticari adındaki "40", solüsyonun tamponlama kapasitesini ifade eder (15 mmol/l laktat + 25 mmol/l bikarbonat = 40 mmol/l). Physioneal 40 %1.36 Glukozlu Periton Diyaliz Solüsyonunun kantitatif terkibi aşağıdaki gibidir: Solüsyon A (küçük torba) Glukoz monohidrat (37.5 gram/litre Glukoz anhidroz eşdeğeri) Kalsiyum klorür dihidrat Magnezyum klorür heksahidrat Solüsyon B (büyük torba) Sodyum klorür Sodyum bikarbonat Sodyum laktat Karışım sonrası solüsyonun bileşimi: Glukoz monohidrat (13.6 gram/litre Glukoz anhidroz eşdeğeri) Sodyum klorür Kalsiyum klorür dihidrat Magnezyum klorür heksahidrat Sodyum bikarbonat Sodyum laktat g/l g/l g/l 8.43 g/l 3.29 g/l 2.63 g/l 15 g/l 5.38 g/l g/l g/l 2.1 g/l 1.68 g/l Karışım sonrası oluşan 1 litre solüsyon ml solüsyon A ve mi solüsyon B içermektedir, ph'ı 7.4'dür. Karışım sonrası oluşan solüsyonun bileşimi Glukoz anhidroz (C 6 H ) : 75.5 mmol/litre Sodyum (Na + ) : 132 mmol/litre Kalsiyum (Ca ++ ) : 1.25 mmol/litre Magnezyum (Mg ++ ) : 0.25 mmol/litre Klorür (CI - ) : 95 mmol/litre Bikarbonat (HCCV) : 25 mmol/litre Laktat (C 3 H ) : 15 mmol/litre Osmolarite : 344 mosm/litre

2 3.FARMASÖTİK FORMU Periton diyaliz solüsyonu 4. KLİNİK BİLGİLER 4.1. Terapötik Endikasyonu Physioneal 40 %1.36 Glukozlu Periton Diyaliz Solüsyonu, periton diyalizinin gerekli olduğu aşağıdaki durumlarda endikedir: Akut ve kronik böbrek yetmezliği Ciddi su retansiyonu Ciddi elektrolit dengesizliği Diyaliz edilebilir maddelerle oluşmuş ilaç intoksikasyonları (daha uygun bir tedavi alternatifi olmadığında) Bikarbonat / laktatlı Physioneal 40 periton diyalizi solüsyonlarının ph'ları fizyolojiktir. Bu nedenle özellikle tampon madde olarak yalnızca laktat içeren solüsyonlarla tedavi gören hastalarda peritonun diyaliz sıvısıyla doldurulması sırasında görülen ağrı ve rahatsızlık hissi oluşan hastalarda endikedir Pozoloji ve Kullanım Şekli Yalnızca intraperitoneal uygulama içindir. Solüsyon kullanılmadan önce, dış ambalajı içinde vücut sıcaklığına kadar ısıtılmalıdır. İki solüsyonu karıştırmak için, dış ambalaj açıldıktan sonra, iki torba arasındaki kapsül hemen kırılmalıdır. Üst torbadaki solüsyonun tamamının alt torbaya geçmesi beklendikten sonra, alttaki torba her iki elle sıkıştırılarak, solüsyonun karıştırılması sağlanır. Solüsyon karıştırıldıktan sonraki 24 saat içerisinde intraperitoneal olarak infüze edilmelidir. Tedavi şekli, uygulama sıklığı, değişim hacmi, bekleme süresi ve diyaliz süresi hekim tarafından belirlenmelidir. Ciddi dehidratasyon ve hipovolemi gelişme riskinden kaçınmak ve protein kaybını en aza indirmek için her değişimde, aşırı sıvının vücuttan alınmasına yetecek en düşük osmolaritedeki periton diyaliz solüsyonunun seçilmesi önerilir. Günlük değişim sıklığı ortalama 4-5'dir. infüzyon hacmi vücut ağırlığına göre değişmekle birlikte ortalama litredir. Pediyatrik hastalara ait klinik bilgi mevcut değildir. Bu hasta grubunda kullanılacaksa Physioneal 40'ın muhtemel yararları ve riskleri değerlendirilmelidir. Klinik çalışmaların yapıldığı hastaların %30'dan fazlası 65 yaş üzerindedir. Bu yaş grubundaki hastalardan elde edilen bilgiler, diğer yaş grubundaki hastalara göre herhangi bir farklılık göstermemektedir Kontrendikasyonlar Periton diyalizinin kesin bir kontrendikasyonu yoktur. Ancak dikkat edilmesi gereken durumlar için "4.4 Özel Uyarılar ve Özel Kullanım Tedbirleri" bölümüne bakınız.

3 4.4. Özel Uyarılar ve Kullanım Tedbirleri Yanık, cilt enfeksiyonu, yeni geçirilmiş cerrahi işlem ya da herni gibi batın duvarını ve ileus, adezyonlar kuvvet, barsak perforasyonu, diyafram defektleri, tümör ya da gebeliğin ileri dönemleri gibi karın boşluğunu etkileyen durumlar ile ciddi solunum yetmezliği, malnütrisyon ya da ciddi lipid metabolizması bozuklukları gibi durumların varlığında periton diyalizinin kullanılması genelde önerilmemektedir. Bu durumlarda bireysel olarak hastanın tedaviden sağlayacağı yarar, muhtemel komplikasyonları haklı kılmalıdır. Konjestif kalp yetmezliği, hipovolemi ve şok gibi ciddi sonuçlara da neden olabilecek aşırı hidrasyon ya da sıvı kaybından kaçınmak için, hastanın sıvı-elektrolit dengesi-ve-vücut ağırlığındaki değişimler kayıt edilmelidir. Periton diyalizi sırasında protein, amino asit, suda çözünen vitamin ve diğer ilaçların kaybı oluşabilir ve bunların replasmanı gerekebilir. Böbrek yetmezliği hastalarında, serum elektrolit konsantrasyonları (özellikle bikarbonat, potasyum, kalsiyum ve fosfat), kan biyokimyası (paratiroid hormonlar dâhil olmak üzere) ve hematolojik incelemeler düzenli olarak yapılmalıdır. Diyabetli hastalarda, kan glukoz düzeyleri izlenerek insülin ya da hiperglisemi için uygulanan diğer tedavi yöntemlerinin dozajı duruma göre ayarlanmalıdır. Sekonder hiperparatiroidi olan hastalarda, hiperparatiroidizmi kötüleştirebileceği için, Physioneal 40 gibi düşük kalsiyum içeren diyaliz solüsyonlarının kullanımının olası yarar ve riskleri dikkatle değerlendirilmelidir. Plazma bikarbonat düzeyleri 30 mmol/l üzerinde olan hastalarda, bu ürünle uygulanacak tedavinin yararları ile olası metabolik alkaloz riski karşılaştırılmalıdır. Serum bikarbonat düzeyleri düzenli olarak izlenmelidir Diğer İlaçlarla Etkileşim ve Diğer Etkileşim Türleri Diyaliz sırasında, diyaliz edilebilir ilaçların kan konsantrasyonlarının düşebileceği göz önünde bulundurulmalı ve bu ilaçların kaybedilen miktarını telafi edecek önlemler alınmalıdır. Kalp glikozitleri kullanan hastaların plazma potasyum düzeyleri dijital entoksikasyonu riski nedeniyle dikkatle takip edilmelidir. Potasyum verilmesi gerekebilir Gebelik ve Laktasyonda Kullanım Physioneal 40'ın gebelik ve laktasyonda kullanımı ile ilgili klinik deneyim ya da hayvanlar üzerinde yapılmış çalışmalar mevcut değildir. Physioneal 40 gebelere ve laktasyondaki kadınlara muhtemel yarar-risk değerlendirmesi yapılarak uygulanmalıdır Araç ve Makine Kullanmaya Etkisi Araç ve makine kullanımı ile ilgisi yoktur İstenmeyen Etkiler Periton diyalizinin istenmeyen etkileri diyaliz işleminin kendisinden ya da diyaliz solüsyonundan kaynaklanır.

4 Diyaliz işleminin kendisiyle ilgili istenmeyen etkiler arasında; karın ağrısı, kanama, peritonit (karın ağrısı, bulanık diyalizat ve bazen ateşin eşlik ettiği), kateter çevresinde enfeksiyon (enflamasyona ilişkin işaretler kızarıklık ve sekresyondur), kateter tıkanması, ileus, omuz ağrısı, karın boşluğunun hernisi bulunur. Periton diyaliz solüsyonuyla ilgili olan istenmeyen etkiler diyaliz işleminin kendisiyle ilgili olan istenmeyen etkilerden genellikle daha az sıklıkta görülürler; bu etkiler arasında halsizlik, baygınlık hissi, yorgunluk, kas krampları, baş ağrısı, pulmoner ödemle ilgili solunum semptomları ve elektrolit bozuklukları (hipokalemi, hipokalsemi gibi) bulunur Doz Aşımı Doz aşımının muhtemel sonuçları arasında hipervolemi, hipovolemi, elektrolit bozuklukları ve hiperglisemi (diyabetik hastalarda) yer alır. 5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER 5.1. Farmakodinamik Özellikler Physioneal 40 bir periton diyaliz solüsyonudur (ATC kodu B 05DB00). Periton diyalizi, böbrek yetmezliği hastalarında, azot metabolizması sonucu oluşan ve normalde böbrekler tarafından vücuttan uzaklaştırılan toksik maddelerin uzaklaştırılması, asit-baz dengesi ve sıvı-elektrolit dengesinin düzenlenmesine yardımcı olmak amacıyla uygulanan bir işlemdir. Bu işlem, periton diyaliz sıvısının bir kateter aracılığıyla karın boşluğuna verilmesiyle gerçekleştirilir. Periton membranı boyunca bu maddelerin peritoneal kapiler damarlarla diyaliz sıvısı arasındaki değişimi osmoz ve difüzyon kurallarına göre gerçekleşir. Bekleme süresi sonrasında, solüsyon toksik maddelerle doygun hale geldiğinden değiştirilmesi gereklidir. Bikarbonat prekürsörü olan laktat hariç, solüsyondaki elektrolit konsantrasyonları plazma elektrolit konsantrasyonlarına benzer oranlarda ayarlanmıştır. Kanda yüksek oranda bulunan azot artığı maddeler, periton membranından diyaliz solüsyonuna doğru geçerler. Bu solüsyonlara glukoz, plazmaya göre hiperosmolar bir solüsyon oluşturarak osmotik basınç farkı yaratmak ve böylece plazmadan diyaliz solüsyonuna sıvı geçişini kolaylaştırmak için konulur. İn vitro ve ex vivo çalışmalar, standart laktat tamponlu solüsyonlara göre Physioneal 40'ın biyolojik olarak daha fazla uyumlu olduğunu göstermektedir. Ayrıca, karın ağrısı olan hastalarda yapılan sınırlı sayıdaki araştırmalardan elde edilen sonuçlar, hastaların semptomatik yarar sağladığını göstermektedir. Bununla birlikte, bugüne kadar klinik komplikasyonların tümüyle azaldığı ya da bu solüsyonların düzenli kullanıldığında uzun süreli anlamlı yararı görüldüğüne ilişkin bilgi mevcut değildir Farmakokinetik Özellikler İntraperitoneal uygulanan glukoz, tampon maddeler, elektrolitler ve su organizma tarafından absorbe edilerek fizyolojik mekanizmalarla metabolize edilirler.

5 Glukoz, karbondioksit ve suya metabolize olur. Bu sırada 1 gram glukoz, 4 kcal'lik kalori sağlar Preklinik Emniyet Verileri Bileşimindeki maddeler daha önceden intraperitoneal olarak kullanılan maddeler olduğundan, Physioneal e özgü tam bir preklinik araştırma safhasına gerek duyulmamış ve bu nedenle güvenirlik farmakolojisi çalışmaları, tekrarlayan doz toksisite çalışmaları, üreme üzerine toksik etkiler, genotoksisite ve karsinojenite potansiyeli olup olmadığına ilişkin çalışmalar gibi çalışmalar yapılmamıştır. 6. FARMASÖTİK BİLGİLER 6.1. Yardımcı Maddelerin Kalitatif ve Kantitatif Miktarı Enjeksiyonluk su 6.2. Üretimdeki Temel Proseslerin Tanımı Solüsyon "A" ve "B"nin farklı tanklarda hazırlanması: Step 0: HAZIRLAMA - Bina ve müştemilatı: Bina ve müştemilatına belirlenen etkinlikteki hava filtreleri yerleştirilir. Pozitif hava basıncı sağlanır. -Ekipman: -Solüsyonlar paslanmaz çelik tanklarında hazırlanır. - Ekipman paslanmaz çelik ya da farmasötik kalite malzemesidir. -Temizleme: - Ekipman üretimden önce distile suyla karıştırılmalıdır. - Prosedürlere göre düzenli olarak 80 C'den fazla sıcaklıktaki distile suyla kontaminize edilir. - Hipoklorite ve deterjanlar kullanılabilir. Step1:_TARTMA - Formülasyonda gösterilen başlangıç malzemeleri seçilir. - Formülasyondaki herbir madde tartılır. Step 2:.SEYRELTME 2.1 Elektrolitli glukoz Solüsyonu "A"nın Hazırlanması a) Paslanmaz çelik tanka karıştırıcıyla enjeksiyonluk su karıştırma seviyesine kadar alınır. b) Tüm başlangıç malzemeleri karıştırılır:

6 - glukoz, - kalsiyum klorür, - magnezyum klorür. Tam bir çözülme olana kadar karıştırılır. Eğer gerekirse, enjeksiyonluk suyla ayarlanarak homojenize edilir. 2.2 Bikarbonat, Laktat, Sodyum Solüsyonu "B"nin Hazırlanması a) Paslanmaz çelik tanka karıştırıcıyla enjeksiyonluk su karıştırma seviyesine kadar alınır. b) Tüm başlangıç malzemeleri karıştırılır: - sodyum klorür, - sodyum laktat konsantre solüsyonu, Tam bir çözülme olana kadar karıştırılır. Enjeksiyonluk suyla son hacme tamamlanır ve karıştırılır. Eğer gerekirse, tekrar ayarlanır. c) Sodyum bikarbonat eklenir. Tam bir çözülme olana kadar karıştırılır. Eğer gerekirse, tekrar ayarlanır. d) Karıştırmaksızın karbondioksit eklenerek ph'ın 25 C'de 7.0 ve 7.4 arasında olması sağlanır. Step 3:_FİLTRASYON Belirlenen pore büyüklüğünde (0.45 m) filtrasyon yapılır. Step 4:_KONTEYNIR - Boş torba hazırlanması - İki bölmeli torba üzerine uygun baskının yapılması - Dolum odasına göndermeden önce, iki bölmeli torba çıkış delikleri incelenir. Step 5: DOLUM ve YAPIŞTIRMA - Çıkış delikleri kullanılarak hava vakumu testinden sonra, her bir bölme(a ve B) filtre edilmiş gerekli hacimlerdeki solüsyonlarla otomatik dolum makinesinde doldurulur. - Dış torbaya konulur. - Dış torba termik füzyonla yapıştırılır. Step 6:.STERİLİZASYON Dış torbalı ürünler buhar ve havayla valide edilmiş programla otoklavda sterilize edilir. Min. F 0 =12 ile 121 C'de 10" 6 min. sterilte garanti edilir. Karıştırmadan sonra 24 saat içinde sterilize edilir. Step 7:_SON AMBALAJLAMA Dış torbalı ürünler etiketli kartonlarda ambalajlanır. Step 8:.DOKÜMANTASYON EC Guide ve GMP'ye göre, üretilen şarjların tutulan raporları toplanır.

7 6.3. Bitmiş Ürün Spesifikasyonları Küçük Bölme "A" torbadaki spesifikasyonlar: a) TANINMA - Kalsiyum Pozitif olmalıdır. - Magnezyum Pozitif olmalıdır. - Klorür Pozitif olmalıdır. - Glukoz Pozitif olmalıdır. b) TESTLER - Solüsyonun Görünüşü: * Berraklık Berrak * Renklilik <Y4-25 C'depH HMF (%) ^ 0.04 (uygunlukta) - Alüminyum (ppb) ^15 - Partikül madde kirliliği (sayı/ml): * partikül > 10 ^ım 25 * partikül > 25 nm 3. - Hacim elde etme (mi) %100 etikette belirlenen hacim değeri c) MİKTAR TAYİNLERİ - Kalsiyum Klorür Dihidrat (g/l) Magnezyum Klorür Heksahidrat (g/l) Klorür (mmol/l) indirgen şekerler, anhidrus glukoz(%) Büyük Bölme "B" torbadaki spesifikasyonlar: a) TANINMA -Sodyum Pozitif olmalıdır. -Bikarbonat Pozitif olmalıdır. - Laktat Pozitif olmalıdır. - Klorür Pozitif olmalıdır. b) TESTLER - Solüsyonun Görünüşü: * Berraklık Berrak * Renklilik ^Y4-25 C'depH Alüminyum (ppb) <15 - Partikül madde kirliliği (sayı/ml): * partikül > 10 \ım ^25 * partikül > 25 im 3 - Hacim elde etme (mi) ^ %100 etikette belirlenen hacim değeri

8 c) MİKTAR TAYİNLERİ - Sodyum (meq/l) Sodyum Bikarbonat (g/l) Sodyum Laktat (g/l) Klorür, NaCI (g/l) A ve B solüsyonlarının karıştırılmasından sonra son solüsyonun spesifikasyonları: 6.4. Geçimsizlik -25 C'depH Partikül madde kirliliği (sayı/ml): * partikül > 10 jnm <25 * partikül > 25 im <3 - Bakteriyel Endotoksin (lu/ml) < Sterilite Steril olmalıdır. Karışım öncesi geçimsizlik olup olmadığı araştırılmalıdır. Herhangi bir ilaç ilavesinden sonra solüsyon derhal kullanılmalıdır Raf Ömrü, Rekonstitüsyon ve/veya İlk Açılıştan Sonraki Saklama Şartları Raf ömrü: Dış ambalajı açılmadığı sürece raf ömrü 2 yıldır. Karışım sonrası raf ömrü: Dış ambalajı açılmış ve iki bölümü karıştırılmış solüsyonlar 24 saat içerisinde kullanılmalıdır Özel Muhafaza Şartları 25 C altı oda sıcaklığında saklanmalıdır. Preparat dondurulmamalıdır Ambalajın Türü ve Yapısı Physioneal 40 %1.36 Glukozlu Periton Diyaliz Solüsyonu, iki bölmeli PVC torbalarda ambalajlanmış şekilde sunulmaktadır. Üstteki elektrolitti glukoz solüsyonu içeren küçük bölmede bir ilaç ekleme portu, alttaki büyük bölmede ise bir uygulama portu bulunur. PVC torba/torbalar, çok katlı kopolimerden mamul transparan bir dış torba içinde bulunur. Bölmeler arasındaki kapsül kırılarak karıştırıldığında 2 değişik hacimde solüsyon elde edilir: 2000 ml (725 ml A solüsyonu ve 1275 ml B solüsyonu), 2500 ml (906 ml A solüsyonu ve 1594 ml B solüsyonu). Ticari sunum şekilleri: 2 ve 2.5 litrelik tekli torbalarda 2 ve 2.5 litrelik çiftli torbalarda. Çiftli torbalarda biri iki bölmeli ve solüsyon içeren torbadır, diğer torba ise drenaj torbasıdır.

9 6.8. Kullanma Talimatı SAPD işlemi için hastalara ayrıntılı bilgi, uzmanlaşmış eğitim merkezi tarafından verilir. Hasar görmüş torbalar atılmalıdır. Torba değişim işlemi aseptik teknikle yapılmalıdır. Dış ambalajı açtıktan sonra, iki solüsyonu karıştırmak için iki torba arasındaki kapsülü hemen kırınız. Üst torbadaki solüsyonun tamamının alt torbaya geçmesini bekleyiniz. Alt torbadaki solüsyonu her iki elinizle sıkıştırarak hafifçe karışmasını sağlayınız. Solüsyon karışım sonrası 24 saat içerisinde intraperitoneal olarak infüze edilmelidir. İlaç eklenecekse, kapsül kırılmadan önce torbanın küçük bölümündeki ilaç ekleme portundan eklenmelidir. Karışım öncesi solüsyonun ph'sı ve tuz içeriği göz önünde bulundurularak ilaç geçimliliği araştırılmalıdır. Solüsyon ilaç ilave edildikten sonra hemen kullanılmalıdır. Solüsyon berrak değilse kullanılmamalıdır. Kullanımdan sonra artan solüsyonlar atılmalıdır. Tek kullanımlıktır. Tedavi şekli, uygulama sıklığı, değişim hacmi, bekleme süresi ve diyaliz süresi hekim tarafından belirlenmelidir. 7. REÇETELİ-REÇETESİZ SATIŞ ŞEKLİ Reçete ile satılır. 8. RUHSAT SAHİBİNİN Adı : Eczacı baş ı-baxter Hastane Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Adresi : Cendere Yolu, Pırnal Keçeli Bahçesi Ayazağa-İSTANBUL Tel : (0212) Faks : (0212) RUHSAT TARİH VE NO Yeni ruhsat başvurusu 10. ÜRETİCİNİN Adı : Baxter Healthcare S.A. Adresi : Moneen Road -Castlebar-County Mayo, İrlanda Tel : Faks :

CAPD 19 Stay Safe Periton Diyaliz Solüsyonu

CAPD 19 Stay Safe Periton Diyaliz Solüsyonu CAPD 19 Stay Safe Periton Diyaliz Solüsyonu Farmasötik ġekil Periton diyalizinde kullanılan steril çözelti. Formülü Sodyum klorür 5.786 g Sodyum laktat 3.925 g Kalsiyum klorür 2H 2 O 0.1838 g Magnezyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Karışım sonrası oluşan 1 litre çözelti 750 ml çözelti A ve 250 ml çözelti B içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Karışım sonrası oluşan 1 litre çözelti 750 ml çözelti A ve 250 ml çözelti B içerir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PHYSIONEAL 40 % 3.86 ClearFlex periton diyaliz çözeltisi 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Karışım öncesi Her 1000 ml elektrolit çözeltisi (büyük

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB)

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) 1 TIBBİ FARMASOTİK ÜRÜNÜN ADI: 2 KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Sodyum Dihidrojen Fosfat Monohidrat ( NaH 2 PO 4.H 2 O)... 21,6 g Disodyum Hidrojen Fosfat Heptahidrat ( Na 2

Detaylı

B.) KISA ÜRÜN BİLGİLERİ

B.) KISA ÜRÜN BİLGİLERİ B.) KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. Tıbbi Farmasötik Ürünün Adı: Dekstroz DEM % 5 2. Kalitatif ve Kantitatif Terkibi: Ek-C1 de verilmiştir. 3. Farmasötik Formu: I.V. İnfüzyon için izotonik çözelti 4. Klinik Bilgiler:

Detaylı

1.TIBBĠ FARMASÖTĠK ÜRÜNÜN ADI DİANEAL 137 Peritoneal Diyaliz Solüsyonu %1.36 Glukozlu (PVC Plastik Torba)

1.TIBBĠ FARMASÖTĠK ÜRÜNÜN ADI DİANEAL 137 Peritoneal Diyaliz Solüsyonu %1.36 Glukozlu (PVC Plastik Torba) KISA ÜRÜN BĠLGĠLERĠ 1.TIBBĠ FARMASÖTĠK ÜRÜNÜN ADI DİANEAL 137 Peritoneal Diyaliz Solüsyonu %1.36 Glukozlu (PVC Plastik Torba) 2.KALĠTATĠF VE KANTĠTATĠF TERKĠBĠ Madde Adı Miktarı ( 1 L.) Glukoz anhidrus

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sodyum klorür % 0.9 (a/h) Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ Pozoloji ve uygulama şekli Sadece berrak ve partikül içermeyen ampuller kullanılmalıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ Pozoloji ve uygulama şekli Sadece berrak ve partikül içermeyen ampuller kullanılmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9 10 ml Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sodyum klorür 9 mg/ml Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

ACCUSOL 35 yalnızca hekim tarafından ya da hekim kontrolünde kullanılmalıdır. 2. ACCUSOL 35'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

ACCUSOL 35 yalnızca hekim tarafından ya da hekim kontrolünde kullanılmalıdır. 2. ACCUSOL 35'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler KULLANMA TALİMATI ACCUSOL 35 potasyum 2 mmol/l Hemofiltrasyon, hemodiyaliz ve hemodiyafiltrasyon için çözelti Steril, Apirojen Etkin madde: İki bölme karıştırıldıktan sonra oluşan her 1 litre çözelti 0.257

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BATTICON Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 10.00 g Yardımcı Maddeler Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

balance % 2,3 glukoz 1,25 mmol/l kalsiyum Periton Diyaliz Solüsyonu

balance % 2,3 glukoz 1,25 mmol/l kalsiyum Periton Diyaliz Solüsyonu balance % 2,3 glukoz 1,25 mmol/l kalsiyum Periton Diyaliz Solüsyonu Farmasötik Ģekli Periton diyalizinde kullanılan steril çözelti. Formülü 1000 ml çözeltide ( A ve B Solüsyonları için ayrı olarak ) A

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : 1 g STİLEX, etkin madde olarak 15 mg Mepiramin maleat, 15 mg Lidokain hidroklorür ve 50 mg Dekspantenol

Detaylı

CAPD 2 Standart Periton Diyaliz Solüsyonu

CAPD 2 Standart Periton Diyaliz Solüsyonu CAPD 2 Standart Periton Diyaliz Solüsyonu Farmasötik ġekli Periton diyalizinde kullanılan steril çözelti Formül Sodyum klorür 5,786 g Sodyum laktat çözeltisi %50 7,85 g Sodyum laktat 3,925 g Kalsiyum klorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi: Etkilenmiş göze günde 4 defa veya gerekli olduğu sürece 1 2 damla damlatılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi: Etkilenmiş göze günde 4 defa veya gerekli olduğu sürece 1 2 damla damlatılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OPTIVE %0.5 Lubrikant Göz Damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir mililitrede 5 mg karmeloz sodyum (CMC sodyum) içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

CAPD 2 Periton Diyaliz Solüsyonu

CAPD 2 Periton Diyaliz Solüsyonu CAPD 2 Periton Diyaliz Solüsyonu Farmasötik ġekli Periton Diyaliz Solüsyonu Berrak, renksiz-hafif sarı renkli solüsyon Formülü 1 litre içinde: Sodyum klorür Sodyum-(L)-laktat solüsyonu 3.925 g sodyum-(l)-laktat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İhtiyol 2.00 g Yardımcı maddeler: Lanolin susuz (koyun) 2,00 g Yardımcı maddeler için

Detaylı

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİTHALMİC viskoz göz damlası % 1 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : %1 anhidr maddeye ekivalan fusidik asit hemihidrat içerir. Yardımcı maddeler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İZOTONİK SODYUM KLORÜR CERRAHİ KULLANIM İÇİN İRİGASYON SOLÜSYONU Dökülerek uygulanır. Kesinlikle damar içi yoldan uygulanmaz.

KULLANMA TALİMATI. İZOTONİK SODYUM KLORÜR CERRAHİ KULLANIM İÇİN İRİGASYON SOLÜSYONU Dökülerek uygulanır. Kesinlikle damar içi yoldan uygulanmaz. KULLANMA TALİMATI SOLÜSYONU Dökülerek uygulanır. Kesinlikle damar içi yoldan uygulanmaz. Etkin maddeler: Yardımcı maddeler: Her bir litre çözelti 9 gram sodyum klorür (tuz) içerir. Steril enjeksiyonluk

Detaylı

Fizyoloji. Vücut Sıvı Bölmeleri ve Özellikleri. Dr. Deniz Balcı.

Fizyoloji. Vücut Sıvı Bölmeleri ve Özellikleri. Dr. Deniz Balcı. Fizyoloji Vücut Sıvı Bölmeleri ve Özellikleri Dr. Deniz Balcı deniz.balci@neu.edu.tr Ders İçeriği 1 Vücut Sıvı Bölmeleri ve Hacimleri 2 Vücut Sıvı Bileşenleri 3 Sıvıların Bölmeler Arasındaki HarekeF Okuma

Detaylı

PERİTON DİYALİZ SOLÜSYONLARI. Dr. Evrim Kargın Çakıcı Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları EAH

PERİTON DİYALİZ SOLÜSYONLARI. Dr. Evrim Kargın Çakıcı Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları EAH PERİTON DİYALİZ SOLÜSYONLARI Dr. Evrim Kargın Çakıcı Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları EAH Tarihçe Antik Mısırlılar, M.Ö. 3000 de periton boşluğunu tanımlamış ama periton diyalizi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEPORES % 0.05 Oftalmik Emülsiyon İçeren Tek Dozluk Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEPORES % 0.05 Oftalmik Emülsiyon İçeren Tek Dozluk Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEPORES % 0.05 Oftalmik Emülsiyon İçeren Tek Dozluk Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de etkin madde olarak 0.5 mg siklosporin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NOVAQUA tek dozluk göz damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir.

Detaylı

multibic potasyumsuz PROSPEKTÜS Hemofiltrasyon Solüsyonu Sadece Ġntravenöz Ġnfüzyon için

multibic potasyumsuz PROSPEKTÜS Hemofiltrasyon Solüsyonu Sadece Ġntravenöz Ġnfüzyon için multibic potasyumsuz Hemofiltrasyon Solüsyonu Sadece Ġntravenöz Ġnfüzyon için Farmasötik ġekil : Hemodiyalizde kullanılan bikarbonatlı hemofiltrasyon solüsyonu Formül : 1000 ml. çözeltide ( A ve B Solüsyonları

Detaylı

EXTRANEAL % 7.5 Periton Diyaliz Solüsyonu (lcodextrin)

EXTRANEAL % 7.5 Periton Diyaliz Solüsyonu (lcodextrin) KÜB-Ürün Özellikleri Özeti 1.TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EXTRANEAL % 7.5 Periton Diyaliz Solüsyonu (lcodextrin) 2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 1000 ml'lik solüsyonda: lcodextrin...75 g Sodyum Klorür...5.4

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3- FARMASÖTİK FORM Süspansiyon Beyazımsı opak renkte, homojen görünüşlü, aromatik kokulu (nane-çikolata) süspansiyon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3- FARMASÖTİK FORM Süspansiyon Beyazımsı opak renkte, homojen görünüşlü, aromatik kokulu (nane-çikolata) süspansiyon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAGCAR FORTE SÜSPANSİYON, 100 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Beher 10 ml süspansiyon, 1200 mg Kalsiyum karbonat, 140 mg Magnesyum karbonat ve 300 mg

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. Etkin madde Yardımcı maddeler : 10 ml lik ampul de 0.84 g sodyum bikarbonat içerir. : Enjeksiyonluk su Bu ilacı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9 5 ml Ampul Damar içine uygulanır. - Etkin madde: 1 ml si 9 mg sodyum klorür içerir. - Yardımcı madde (ler): Enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GE-ORAL 20.5 g/l Oral çözelti hazırlamak için toz karışım Çocuklar ve Yetişkinler İçin

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GE-ORAL 20.5 g/l Oral çözelti hazırlamak için toz karışım Çocuklar ve Yetişkinler İçin 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GE-ORAL 20.5 g/l Oral çözelti hazırlamak için toz karışım Çocuklar ve Yetişkinler İçin KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Madde: 1 Poşette; Glukoz susuz..

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; Fenazon 45.52 mg Lidokain hidroklorür 11.38 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

CAPD 18 Stay Safe Periton Diyaliz Solüsyonu

CAPD 18 Stay Safe Periton Diyaliz Solüsyonu CAPD 18 Stay Safe Periton Diyaliz Solüsyonu Farmasötik ġekli Periton Diyaliz Solüsyonu Berrak, renksiz-hafif sarı renkli solüsyon Formülü 1 litre içinde: Sodyum klorür 5.786 g Sodyum-(S)-laktat solüsyonu

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SABALAKS lavman. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 gram lavmanda, Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SABALAKS lavman. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 gram lavmanda, Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SABALAKS lavman 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 gram lavmanda, Etkin madde: Sorbitol %70 0.48 g Gliserin 0.35 g Trisodyum sitrat dihidrat 0.09 g Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MULTIBIC 4 mmol/l Potasyumlu Hemofiltrasyon Solüsyonu

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MULTIBIC 4 mmol/l Potasyumlu Hemofiltrasyon Solüsyonu KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MULTIBIC 4 mmol/l Potasyumlu Hemofiltrasyon Solüsyonu 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM MULTIBIC, bir bölmede 4.75 L alkalin hidrojen karbonat solüsyonu

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 1000 ml çözelti; 60 g enjeksiyonluk dekstran 70, 75 g sodyum klorür içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DONA, kutuda 6 adet 2 ml lik kahverengi ampul (A) ve 6 adet 1 ml lik şeffaf ampul (B) den oluşmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. DONA, kutuda 6 adet 2 ml lik kahverengi ampul (A) ve 6 adet 1 ml lik şeffaf ampul (B) den oluşmaktadır. KULLANMA TALİMATI DONA 400 mg ampul Kas içine uygulanır. Etkin Madde: Her bir 2 ml lik kahverengi ampulde kristalize glukozamin sülfat 502.5 mg (Glukozamin sülfat 400.0 mg Sodyum klorür 102.5 mg a eşdeğer.)

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİBEST % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir gram krem 20 mg Fusidik asit içerir. Yardımcı maddeler: Bir gram krem 150 mg Propilen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RESECTISOL ÜROLOJİK İRİGASYON İÇİN %5 MANNİTOL SOLÜSYONU

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RESECTISOL ÜROLOJİK İRİGASYON İÇİN %5 MANNİTOL SOLÜSYONU KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RESECTISOL ÜROLOJİK İRİGASYON İÇİN %5 MANNİTOL SOLÜSYONU 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddesi: Her 100 ml çözelti 5 g mannitol içerir. Yardımcı

Detaylı

EİP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş. 1 Kısa Ürün Bilgisi EXCİPİAL HYDRO EMÜLSİYON, 200mL

EİP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş. 1 Kısa Ürün Bilgisi EXCİPİAL HYDRO EMÜLSİYON, 200mL EİP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş. 1 Kısa Ürün Bilgisi B. Kısa Ürün Bilgileri (KÜB) 1. Tıbbi Farmasötik Ürünün Adı (=200g) 2. Kalitatif ve Kantitatif Terkibi 1mL için 200mL için Üre, Ph. Eur 98 (etkin

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her 1 ml de etkin madde olarak 0.5 (%0.05) mg siklosporin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HARPAGO 600 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az

Detaylı

KULLANMA TALİMATI NEOFLEKS RİNGER ÇÖZELTİSİ

KULLANMA TALİMATI NEOFLEKS RİNGER ÇÖZELTİSİ KULLANMA TALİMATI NEOFLEKS RİNGER ÇÖZELTİSİ Damar içine (intravenöz) yolla uygulanır. Etkin maddeler : Her 100 ml çözeltide ; 0.860 g Sodyum klorür, 0.033 g Kalsiyum klorür dihidrat, 0.030 g Potasyum klorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etken madde: 10ml lik ampul de 0,75g Potasyum Klorür içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etken madde: 10ml lik ampul de 0,75g Potasyum Klorür içerir. KULLANMA TALİMATI İE Potasyum Klorür ampul %7,5 Damar içine uygulanır. Etken madde: 10ml lik ampul de 0,75g Potasyum Klorür içerir. Yardımcı madde: Enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

Benzalkonyum klorür Sodyum Fosfat Monobazik H2O Disodyum fosfat dodekahidrat. 0.265 g

Benzalkonyum klorür Sodyum Fosfat Monobazik H2O Disodyum fosfat dodekahidrat. 0.265 g 1- Tıbbi farmasötik ürünün adı : KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) LACRİSİFİ GÖZ DAMLASI 2- Kalitatif ve kantitatif terkibi : Hipromeloz Benzalkonyum klorür Sodyum Fosfat Monobazik H2O Disodyum fosfat dodekahidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır.

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GYNO-TROSYD 100 mg vajinal tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiokonazol 100 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTO-GLYVENOL Supozituvar KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir supozituvar (2 g), 400 mg tribenosid ve 40 mg lidokain içerir. Yardımcı

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK (%0.9) AMPUL

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK (%0.9) AMPUL KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK (%0.9) AMPUL 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 10 ml lik ampul 0.09 g sodyum klorür içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ ( KÜB )

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ ( KÜB ) KISA ÜRÜN BİLGİLERİ ( KÜB ) 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BALANCE %1.5 GLUKOZ 1.75 MMOL/L KALSİYUM Periton Diyaliz Solüsyonu 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM BALANCE %1.5 GLUKOZ 1.75 MMOL/L KALSİYUM Periton

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 680 mg Kalsiyum karbonat ve 80 mg Magnesyum karbonat içermektedir.

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 680 mg Kalsiyum karbonat ve 80 mg Magnesyum karbonat içermektedir. Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAGCAR SÜSPANSİYON, 100 ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 680 mg Kalsiyum karbonat ve 80 mg Magnesyum karbonat içermektedir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RESECTISOL ÜROLOJİK İRİGASYON İÇİN %5 MANNİTOL SOLÜSYONU Etkin maddeler:

KULLANMA TALİMATI. RESECTISOL ÜROLOJİK İRİGASYON İÇİN %5 MANNİTOL SOLÜSYONU Etkin maddeler: KULLANMA TALİMATI RESECTISOL ÜROLOJİK İRİGASYON İÇİN %5 MANNİTOL SOLÜSYONU Etkin maddeler: Her bir litre çözelti 5 gram mannitol içerir. Yardımcı maddeler: Steril enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. RESTASİS %0.05 oftalmik emülsiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. RESTASİS %0.05 oftalmik emülsiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RESTASİS %0.05 oftalmik emülsiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her ml de etken madde olarak 0.5 mg (%0.05) siklosporin içerir. Yardımcı

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LAFLEKS % 5 DEKSTROZ SOLÜSYONU 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin maddesi: Her 100 ml solüsyon 5 g dekstroz içerir.

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LAFLEKS % 5 DEKSTROZ SOLÜSYONU 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin maddesi: Her 100 ml solüsyon 5 g dekstroz içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LAFLEKS % 5 DEKSTROZ SOLÜSYONU 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin maddesi: Her 100 ml solüsyon 5 g dekstroz içerir. Ozmolarite: yaklaşık 277,47 mosm/litre Yardımcı maddeler:

Detaylı

KRONİK BÖBREK YETMEZLİĞİ HEMODİYALİZ VE PERİTON DİYALİZİ İĞİ

KRONİK BÖBREK YETMEZLİĞİ HEMODİYALİZ VE PERİTON DİYALİZİ İĞİ KRONİK BÖBREK YETMEZLİĞİ HEMODİYALİZ VE PERİTON DİYALİZİ Dr. Mürvet M YILMAZ ŞİŞLİ ETFAL HASTANESİ NEFROLOJİ KLİNİĞİ İĞİ Kronik Böbrek Yetmezliği KBY, glomerüler ler filtrasyon değerinde erinde azalmanın

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DERİVERİN Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 25 gram kremde; Aluminyum hidroksid jel (kuru)...2.50 g. Çinko oksid...1.25 g. Borik asid...1.25

Detaylı

AJANDA. Periton Diyalizi Tanımı. Periton Diyalizi Başlangıç Malzemeleri. Periton Diyalizi Solüsyonları. Hizmetlerimiz

AJANDA. Periton Diyalizi Tanımı. Periton Diyalizi Başlangıç Malzemeleri. Periton Diyalizi Solüsyonları. Hizmetlerimiz AJANDA Periton Diyalizi Tanımı Periton Diyalizi Başlangıç Malzemeleri Periton Diyalizi Solüsyonları Hizmetlerimiz Periton Diyalizi Karın boşluğuna verilen özel bir solüsyon aracılığı ile hastanın kendi

Detaylı

Tekfin Sprey Dermal % Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2008

Tekfin Sprey Dermal % Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2008 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TEKFİN DERMAL SPREY % 1, 30 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 30 ml lik solüsyon; 300 mg Terbinafine hydrochloride içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3 FARMASÖTİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CAPD 4 STAY SAFE Periton Diyaliz Solüsyonu %2.3 glukoz (anhidröz) 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CAPD 4 STAY SAFE Periton Diyaliz Solüsyonu %2.3 glukoz (anhidröz) 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CAPD 4 STAY SAFE Periton Diyaliz Solüsyonu %2.3 glukoz (anhidröz) KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: 1 litre içinde: Sodyum klorür Sodyum

Detaylı

balance % 4.25 glukoz 1.75 mmol/l kalsiyum Periton Diyaliz Solüsyonu

balance % 4.25 glukoz 1.75 mmol/l kalsiyum Periton Diyaliz Solüsyonu balance % 4.25 glukoz 1.75 mmol/l kalsiyum Periton Diyaliz Solüsyonu Farmasötik Ģekli Periton diyalizinde kullanılan steril çözelti. Formülü Balance %4.25 glukoz, 1.75 mmol/l kalsiyum Periton Diyaliz Solüsyonu

Detaylı

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EXELDERM krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : % 1 Sulkonazol nitrat Yardımcı maddeler : Propilen Glikol Stearil alkol Setil alkol 5.000

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: 1 ampul (10 ml), 5,0 g L-ornitin L-aspartat içermektedir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

Etken Madde Miktar Referans L-Carnitine 3.0 gram Şirket Monografi

Etken Madde Miktar Referans L-Carnitine 3.0 gram Şirket Monografi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Tıbbi Farmasötik Ürünün adı Nefro-carnitin Şurup 2. Kalitatif ve Kantitatif Terkibi Nefro-carnitin Şurup Etken Madde Miktar Referans L-Carnitine 3.0 gram Şirket Monografi Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CELLUFRESH TM % 0.5 tek dozluk göz damlası Göze uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. CELLUFRESH TM % 0.5 tek dozluk göz damlası Göze uygulanır. KULLANMA TALİMATI CELLUFRESH TM % 0.5 tek dozluk göz damlası Göze uygulanır. Etkin madde: Her 1 ml, etkin madde olarak 5 mg karmeloz sodyum içermektedir. Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, sodyum laktat,

Detaylı

FUCİDİN %2 KREM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

FUCİDİN %2 KREM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir gram krem 20 mg Fusidik Asit içerir. Yardımcı maddeler:bir gram krem 0.04 mg bütilhidroksianisol,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. %5 DEKSTROZ İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU (CAM ŞİŞEDE) Damar içine uygulanır. Etkin maddeler:

KULLANMA TALİMATI. %5 DEKSTROZ İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU (CAM ŞİŞEDE) Damar içine uygulanır. Etkin maddeler: KULLANMA TALİMATI %5 DEKSTROZ İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU (CAM ŞİŞEDE) Damar içine uygulanır. Etkin maddeler: Yardımcı maddeler: Her bir litre çözelti 9 gram sodyum klorür (tuz) ve 50 gram glukoz

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kapağı ters çevirerek tüp delinir ve yara üzerinde ince bir tabaka teşkil edecek şekilde MADÉCASSOL sürülür.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kapağı ters çevirerek tüp delinir ve yara üzerinde ince bir tabaka teşkil edecek şekilde MADÉCASSOL sürülür. 1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MADECASSOL merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİTO INTERTULLE

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİTO INTERTULLE KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİTO INTERTULLE 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir gazlı bez etkin madde olarak 0,60 g Triticum Vulgare sulu ekstresi ve 0.04 g etilenglikol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NEOFLEKS %30 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NEOFLEKS %30 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NEOFLEKS %30 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU 2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Her 100 ml çözelti 30 gram dekstroz anhidrat içerir. Ozmolarite: 1665

Detaylı

SODYUM BİKARBONAT %8.4 IV İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul Sadece damar içi kullanım içindir.

SODYUM BİKARBONAT %8.4 IV İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. SODYUM BİKARBONAT %8.4 IV İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. Etkin madde : 10 mloik amputde 0.84 g sodyum bikarbonat içerir. * Yardımcı maddeler : Enjeksiyonluk su Bu

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CAPD 18 STAY SAFE Periton Diyaliz Solüsyonu %4.25 glukoz (anhidröz) 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CAPD 18 STAY SAFE Periton Diyaliz Solüsyonu %4.25 glukoz (anhidröz) 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CAPD 18 STAY SAFE Periton Diyaliz Solüsyonu %4.25 glukoz (anhidröz) KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: 1 litre içinde: Sodyum klorür 5.786

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI %5 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU (CAM ŞİŞEDE)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI %5 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU (CAM ŞİŞEDE) 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ %5 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU (CAM ŞİŞEDE) 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin maddeler: Her 100 ml çözelti 5 g dekstroz monohidrat içerir. Ozmolarite:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Merhem Sarımsı beyaz renkte, yabancı cisim içermeyen yarı saydam merhem.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Merhem Sarımsı beyaz renkte, yabancı cisim içermeyen yarı saydam merhem. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUSİX DERMA %2 merhem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir gram merhem: Etkin madde: Sodyum fusidat 20 mg Yardımcı madde(ler): Setil alkol 4 mg Susuz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g krem içerisinde; Alüminyum hidroksiklorit 190 mg Yardımcı maddeler: 1 g krem içerisinde;

Detaylı

4.2. Dozaj ve Uygulama Yöntemi Doktor tarafından başka şekilde reçete edilmediği takdirde TUSPAMİN, aşağıdaki şekilde kullanılır.

4.2. Dozaj ve Uygulama Yöntemi Doktor tarafından başka şekilde reçete edilmediği takdirde TUSPAMİN, aşağıdaki şekilde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi TUSPAMİN Şurup 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşim Etkin madde: Her 1 ml şurup, 7 mg kurutulmuş Hedera helix L. yaprak ekstresi (4-8:1) içerir. Sarmaşık (Hedera helix L.)

Detaylı

KULLANMA TAL MATI MAXTH O 4 mg/2 ml M Enjeksiyon çin Çözelti çeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde Yardımcı maddeler : Bu ilacı kullanmaya ba

KULLANMA TAL MATI MAXTH O 4 mg/2 ml M Enjeksiyon çin Çözelti çeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde Yardımcı maddeler : Bu ilacı kullanmaya ba KULLANMA TALİMATI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, sitrik asit monohidrat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir;

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir; KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NAC 200 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Asetilsistein 200 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen karbonat

Detaylı

POTASYUM KLORÜR %7.5 IV İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN AMPUL

POTASYUM KLORÜR %7.5 IV İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN AMPUL POTASYUM KLORÜR %7.5 IV İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN AMPUL 10 ml Ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: 10 ml lik ampul de 0.75 g Potasyum Klorür içerir. Yardımcı madde: Enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STAFİNE krem %2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Bir gram kremde;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STAFİNE krem %2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Bir gram kremde; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STAFİNE krem %2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Bir gram kremde; Etkin madde: Fusidik asit 20,00 mg (fusidik asit anhidr olarak) Yardımcı madde(ler): Butilhidroksianisol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMİNOPLASMAL HEPA % ml İV İnfüzyon Çözeltisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMİNOPLASMAL HEPA % ml İV İnfüzyon Çözeltisi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMİNOPLASMAL HEPA %10 500 ml İV İnfüzyon Çözeltisi 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1000 ml çözeltinin içeriği: İzolösin 8.80 g Lösin 13.60 g

Detaylı

Yüksekte Çalışması İçin Onay Verilecek Çalışanın İç Hastalıkları Açısından Değerlendirilmesi. Dr.Emel Bayrak İç Hastalıkları Uzmanı

Yüksekte Çalışması İçin Onay Verilecek Çalışanın İç Hastalıkları Açısından Değerlendirilmesi. Dr.Emel Bayrak İç Hastalıkları Uzmanı Yüksekte Çalışması İçin Onay Verilecek Çalışanın İç Hastalıkları Açısından Değerlendirilmesi Dr.Emel Bayrak İç Hastalıkları Uzmanı Çalışan açısından, yüksekte güvenle çalışabilirliği belirleyen etkenler:

Detaylı

PERİTON DİYALİZ HASTALARINDA SIVI KONTROLÜ

PERİTON DİYALİZ HASTALARINDA SIVI KONTROLÜ PERİTON DİYALİZ HASTALARINDA SIVI KONTROLÜ LALE AKKAYA Periton Diyaliz Hemşiresi CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ 25. ULUSAL BÖBREK HASTALIKLARI DİYALİZ VE TRANSPLANTASYON HEMŞİRELİĞİ

Detaylı

1. PHYSIONEAL 40 2. PHYSIONEAL 40 3. PHYSIONEAL 40 4. 5. PHYSIONEAL

1. PHYSIONEAL 40 2. PHYSIONEAL 40 3. PHYSIONEAL 40 4. 5. PHYSIONEAL KULLANMA TALİMATI PHYSIONEAL 40 %2.27 ClearFlex periton diyaliz çözeltisi Periton içine uygulanır. Steril, Apirojen Etkin madde: İki bölme karıştırıldıktan sonra oluşan her 1 litre çözelti 25 gram glukoz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI KANFLEKS %5 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU Damar içine kullanılır. Etkin madde: Her 100 ml içinde 5 gram glukoz (şeker) Yardımcı madde: Steril enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir.

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OKSABRON 50 mg/5 ml ŞURUP 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kapsül

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kapsül 1. Tıbbi Farmasötik Ürünün adı KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ Anti-asidoz Kapsül 2. Kalitatif ve Kantitatif Terkibi Anti-asidoz Kapsül mide asidine dirençli kapsüller Etken Madde Miktar Referans Sodyum Hidrojen Karbonat

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU (CAM ŞİŞEDE) % 0.9 Damar içine uygulanır. Etkin maddeler: Yardımcı maddeler:

KULLANMA TALİMATI. İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU (CAM ŞİŞEDE) % 0.9 Damar içine uygulanır. Etkin maddeler: Yardımcı maddeler: KULLANMA TALİMATI İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU (CAM ŞİŞEDE) % 0.9 Damar içine uygulanır. Etkin maddeler: Yardımcı maddeler: Her bir litre çözelti 9 gram sodyum klorür (tuz) içerir. Steril enjeksiyonluk

Detaylı

KULLANMA TALİMATI NEOFLEKS HİPERTONİK

KULLANMA TALİMATI NEOFLEKS HİPERTONİK KULLANMA TALİMATI NEOFLEKS HİPERTONİK % 3 sodyum klorür sudaki çözeltisi 50 ml, 100 ml, 150 ml ve 250 ml Damar içine (intravenöz) uygulanır. Etkin madde : Her 100 ml çözelti 3.0 gr sodyum klorür Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g jel, 1 mg dimetinden maleat içerir. Yardımcı maddeler: Propilen glikol, benzalkonyum klorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TYPHIM Vi, 0.5 ml IM/SC enjeksiyon için çözelti içeren kullanıma hazır enjektör. Polisakkarit Tifo aşısı 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OSTEOFLEX Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Maddeler: Glukozamin Sülfat Bunda: Serbest Glukozamin (kabuklu deniz hayvanından elde edilen)

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Bir ampul 0,84 g sodyum bikarbonat içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı