HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler"

Transkript

1 HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Sakarya ili Hendek ilçesi sınırları içerisinde ikamet eden, Avrupa Birliği tarafından tanımlanan dezevantajlı gruplar tanımına uygun kişilerle birlikte doğal afetlere maruz kalan muhtaç kişilere bütçe imkânları dâhilinde yapılacak ayni ve nakdi yardımlarla sosyal hizmetlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam Madde 2- Bu Yönetmelik, Sakarya ili Hendek ilçesi sınırları içinde ikamet eden kişilerden dezevantajlı gruplar tanımına uygun kişilerle birlikte doğal afetlere maruz kalan muhtaç kişilere Hendek Belediyesi nce yapılacak sosyal yardımlar ve hizmetlerle bu hizmet ve yardımlardan faydalananları ve faydalanacak durumda olanları kapsar. Dayanak Madde 3- Bu Yönetmelik, 5393 sayılı Belediye Kanunu nun 14üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bendi ile 60ıncı maddesinin birinci fıkrasının (i) bendi hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar Madde 4- Bu yönetmelikte geçen ifadeler aşağıdaki şekilde açıklanmaktadır. a) Belediye, Hendek Belediyesi ni b) Belediye Başkanı, Hendek Belediye Başkanı nı c) Nakdi Yardım, Başvuru sahibine bu Yönetmelik kapsamında yapılacak para yardımını ç) Ayni Yardım, Yiyecek, giyecek, yakacak, kırtasiye ve ev eşyası tıbbî araç gereç ile rehabilitasyon amaçlı protez araç-gereçleri gibi başvuru sahibinin ihtiyacına göre verilecek mal ve malzeme yardımını d) Hizmet Yardımı, Kişi ve ailelerin kendi bünye ve çevre şartlarından doğan veya kontrolleri dışından oluşan maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarının giderilmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasını e) Sosyal Yardım, Bu Yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan kişilere yapılacak ayni, nakdi ve hizmet yardımlarının tümünü f) Özürlü, Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini en az yüzde 40 oranında kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişiyi g) Dezevantajlı Grup, toplumun temel ekonomik, kültürel ve sosyal kaynaklarından mahrum kalan veya mahrum bırakılan insan gruplarını ifade etmektedir.

2 Genel Esaslar Madde 5- Hendek Belediyesi ancak bu Yönetmelikte belirtilen esaslara göre sosyal yardım hizmetlerini yürütebilir. a) Belediye bir kişiye ayni, nakdi ve hizmet yardımlarında bulunabilir. b) Belediye yapacağı yardımları kısmen ayni, kısmen nakdi, kısmen de hizmet yardımı şeklinde yapabilir. c) Belediye yapacağı sosyal yardımları ayrı ayrı da yapabilir. d) Belediye yapacağı sosyal yardımlar için her yıl Bütçesinin ilgili tertiplerine ödenek koymak zorundadır. e) Yardım taleplerinin karşılanmasında; Belediyenin mali durumu, hizmetin önceliği, muhtaç olma derecesi dikkate alınır. f) Sosyal yardımlara ilişkin faaliyetler Belediyenin denetim, gözetim ve işbirliğinde sosyal yardımlar alanında faaliyet gösteren diğer kamu kurum ve kuruluşları, dernek ve vakıflar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların hibeleriyle de yapılabilir. g) Sosyal yardımların yapılmasında temel amaç, ihtiyaç sahiplerinin yiyecek, giyecek, barınma, yakacak, kırtasiye, eğitim, ev eşyası, hasta bezi, çocuk bezi, ulaşım vb. ile tıbbi araç-gereç, ilaç, rehabilitasyon amaçlı protez araç-gereçleri ve hizmet yardımı vb. gibi temel nitelikteki sosyal ve ekonomik sorunların çözümünde ilgilisine yardımcı olunmasıdır. h) Sosyal yardımların insan onurunu zedelemeyecek koşullarda, vatandaşa en yakın ve en uygun yöntemlerle sunulmasına özen gösterilir. ı) Yapılacak ayni, nakdi ve hizmet yardımları karşılıksızdır.

3 İKİNCİ KISIM Sosyal Yardımlar Sosyal Yardımlardan Yararlanma Hakkı Madde 6- Belediye tarafından yapılacak sosyal yardımlardan yararlanacak kişilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir. a) Hendek ilçesinde ikamet etmek b) Dezevantajlı Gruplar içerisinde yer alan nitelikleri taşımak c) Belediye sınırları içerisindeki Milli Eğitim Bakanlığı nın denetimine tabi ilkokul, ortaokul ve lise ile özel okulların %100 burslu öğrencilerden yardıma muhtaç öğrenci olmak ç) Özürlüler için özel eğitim veren eğitim kurumlarında eğitim ve öğrenim gören öğrenci olmak d) Doğal afetlere maruz kalan ayni ve nakdi yardım ve sosyal hizmete ihtiyacı olduğu tespit edilen kişilerden olmak e) Aylık gelirin TUİK verilerine göre açlık sınırının altında kaldığının tespitinin yapılabildiği başvurular f) Kişi bazında bir yıl içerisinde yapılan nakdi yardımın brüt asgari ücret tutarını aşmamış olmak g) Kişi bazında yapılan nakdi yardım ayda sadece bir kez yapılabilir. Başvuru Madde 7- Sosyal yardımlardan yararlanmak isteyen Hendek ilçesinde ikamet eden kişiler başvurularını aşağıdaki gibi yapmalıdırlar. a) Sosyal yardımlardan yararlanmak isteyen kişiler Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Birimi ne başvurmalıdır. b) Belediye şahsi başvuruların dışında ilçede yaşayan dezevantajlı gruplara ve özürlülere re sen sosyal yardım yapabilir. c) Belediye sosyal yardım yapmak için bilgi bankası oluşturmak amacıyla tüm dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz kişiler hakkında araştırmalar yapabilir. d) Belediye re sen yapacağı yardımlar için Muhtarlıklarla birlikte çalışarak, Muhtarlıklardan gelecek bilgiler dikkate alınarak sosyal yardımları gerçekleştirecektir. e) Belediye re sen yapacağı yardımlar için Dernekler, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte çalışabilir, kendilerindeki bilgileri kullanabilir. f) Belediye re sen yapacağı yardımlar için Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile periyodik olarak bilgi alışverişinde bulunacaktır. Başvuru Esnasında İstenilecek Belgeler Madde 8- a) Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Birimi tarafından hazırlanmış başvuru formunu doldurmak b) Nüfus Cüzdan Fotokopisi c) Müdürlüğün başvuru formlarını incelemesi esnasında gerekli gördüğü takdirde sosyal yardım talebinde bulunan kişiden başka belgelerde isteyebilir.

4 Başvuruların İncelenmesi Madde 9- a) Sosyal yardım talebinde bulunun kişilerin başvuru formları Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Birimi tarafından kabul edilir, evrak takip programına işlenir ve ilgili bilgiler başvuru yapan kişi ile paylaşılır. b) Başvuru Formu üst yazı ile birlikte Zabıta Müdürlüğü ne sosyal yardım talebinde bulunan kişinin yardıma uygun şartları sağladığını incelemek amacıyla gönderilir. c) Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Birimi sosyal yardım başvurusunda bulunan kişiye yapılan yardımı İntranet üzerinden Sosyal Yardım Modülü aracılığı ile kontrol eder. d) Yapılan kontrol sonucu nakdi yardım ile ilgili taleplerde şartları sağlamayan kişiye Müdürlük otomatikman olumsuz cevap verir. e) Zabıta Müdürlüğü başvuru formunda yer alan bilgilere göre yerinde yaptığı incelemeye göre inceleme raporunu hazırlar. f) Zabıta Müdürlüğü inceleme raporuna göre olumlu ve olumsuz değerlendirme yapılmasına bakılmaksızın raporu Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ne üst yazı ile iletir. g) Nakdi yardım talebinde bulunan kişilere verilecek nakdi yardım miktarını sadece Başkanlık Makamı veya Kurumsal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı belirler. Nakdi Yardımlar Madde 10- a) Nakdi yardımlar her zaman başvuru yapan kişiye olmak üzere banka kanalı ile yapılır. Ayni Yardımlar Madde 11- a) Gıda, yakacak, giyecek, kırtasiye, ev eşyası, ilaç, tıbbi araç-gereç ile rehabilitasyon amaçlı protez araç-gereçleri ve buna benzer her türlü sağlık hizmetleri ayni yardım statüsündedir. Hizmet Yardımları Madde 12- a) Belediye dar gelirlilerin, muhtaç, yoksul, düşkün, kimsesiz, özürlü, vatandaşların ev onarımını, çamaşırlarının yıkanmasını, ev temizliğini, kişisel bakımlarını vb. hizmetleri ile yerine getirebilir.

5 ÜÇÜNCÜ KISIM Giderin Gerçekleştirilmesi Harcama Talimatı ve Harcama Yetkilisi Madde 13- a) Bütçenin sosyal yardım ödeneğinden harcama yapılabilmesi, harcama yetkilisinin harcama talimatı vermesiyle mümkündür ve harcama yetkilisi bütçede ilgili ödeneği kullanan müdürlüğün başındaki kişidir. Harcama talimatlarında hizmet gerekçesi, yapılacak işin konusu ve tutarı, süresi, kullanılabilir ödeneği, gerçekleştirme usulü ile gerçekleştirmeyle görevli olanlara ilişkin bilgiler yer alır. Gerçekleştirme Belgeleri ve Ödeme İşlemleri Madde 14- a) Sosyal yardım giderlerinin mevzuata uygun biçimde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere, harcama yetkilisi tarafından bir memur, gerçekleştirme görevlisi olarak görevlendirilir. b) Sosyal hizmet ve yardımlarla ilgili ödeme için gerekli belgelerin hazırlanması işi, gerçekleştirme görevlileri tarafından yapılır. c) Giderlerin gerçekleştirilmesi harcama yetkilisinin ödeme emri belgesini imzalaması ve tutarın hak sahibine ödenmesiyle tamamlanır. Kayıt, Takip ve Kontrol Sistemi Madde 15- a) Ayni, nakdi ve hizmet yardımı hizmetlerinin yürütülmesinde, uygulamanın devamlı takibi esastır. Müdürlük, yardım yapılan kişilerle ilgili bilgi ve belgeleri düzenli olarak tutmak ve muhafaza etmekle yükümlüdür. b) Belediyece gerekli görülen hallerde, yardım için başvuran kişilerle ilgili olarak diğer belediyelerden, muhtarlıklardan veya kaymakamlıklardan yardım alınıp alınmadığına dair bilgi istenebilir. c) Sosyal inceleme raporları ve yardımdan yararlanan kişilere ait bilgilerin 3. Kişilerce görülmemesinin sağlanması Belediyenin sorumluluğundadır. d) Müdürlük gerekli gördüğü hallerde yardım alan kişi hakkında ek inceleme ve araştırma yapabilir. Sonuçlarına göre uygun koşulları taşımadığı anlaşılan kişilerin yardımlarını iptal edebilir, geçici olarak durdurabilir.

6 DÖRDÜNCÜ KISIM Çeşitli Hükümler Belediye Sınırları Dışına Yapılabilecek Sosyal Yardımlar Madde 16- a) Belediye, 5393 sayılı Belediye Kanunu nun 53 üncü maddesi gereğince, belediye sınırları dışında doğal afetler meydana gelmesi durumunda, Belediye Başkanınca bu bölgelere gerekli yardım ve destek sağlanabilir. Yardımlar ayni, nakdi ve hizmet yardımı şeklinde olabilir. b) Belediye, gerektiğinde diğer afet bölgelerine personel, araç-gereç ve gerekli diğer donanımı sevk ederek destek sağlayabilir. Bu amaçla yapılan tüm masraflar, belediye bütçesinden karşılanır. Yürürlük Madde 17- a) Belediye Meclisinde görüşülerek oylandıktan sonra yürürlüğe girer. Yürütme Madde 18- a) Bu Yönetmelik hükümlerini Belediye Başkanı yürütür. Bl. Meclisi Başkanı Belediye Başkanı Meclis Divan Katibi Meclis Divan Katibi İrfan PÜSKÜLLÜ Hasan ALTUNTAŞ Hilal U.YILDIRIM

T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü KARAR TARİHİ 03.03.2016 KARAR NO 26 KARAR

T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü KARAR TARİHİ 03.03.2016 KARAR NO 26 KARAR T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü MECLİS KARARI KARAR TARİHİ 03.03.2016 KARAR NO 26 KARAR Sosyal Yardım İşler Müdürlüğüne ait yönetmeliğin görüşülmesi hakkındaki Sosyal Yardım İşler

Detaylı

T.C. VAN TUŞBA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. VAN TUŞBA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. VAN TUŞBA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı; Tuşba İlçesi Belediyesi sınırları içerisinde ikamet

Detaylı

YARDIM YÖNETMELİĞİ. Amaç ve Kapsam

YARDIM YÖNETMELİĞİ. Amaç ve Kapsam YARDIM YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam Madde 1: Bu yönetmelik, ihtiyacını karşılayamayan ve hayatlarını sürdürmekte güçlük çeken dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engelli kişilere, Vakıf bütçe imkanları

Detaylı

Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar

Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını

Detaylı

T.C. AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM

T.C. AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM T.C. AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım ve ilkeler Amaç: BİRİNCİ KISIM MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı temel yaşam ihtiyaçlarını gideremeyen,

Detaylı

DENĠZLĠ BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ

DENĠZLĠ BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ DENĠZLĠ BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, yoksunluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan

Detaylı

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU KARAR NO 27 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği Sarıçam İlçe Belediye Meclisinin

Detaylı

T.C MALATYA İLİ PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANLIĞI AŞEVİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C MALATYA İLİ PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANLIĞI AŞEVİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C MALATYA İLİ PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANLIĞI AŞEVİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan

Detaylı

Özü: Sosyal Yardım Yönetmeliği.

Özü: Sosyal Yardım Yönetmeliği. T.C. ADANA İLİ SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı : 55 02. 07. 2014 Özü: Sosyal Yardım Yönetmeliği. K A R A R Belediye Meclisi Genel Kurulunda okunan; Kanunlar, Plan Bütçe, Eğitim, Kültür, Ulaşım,

Detaylı

T.C. FATSA BELEDİYESİ Sosyal Hizmetler Müdürlüğü. Görev Ve Çalışma Yönetmeliği [1]

T.C. FATSA BELEDİYESİ Sosyal Hizmetler Müdürlüğü. Görev Ve Çalışma Yönetmeliği [1] T.C. FATSA BELEDİYESİ Sosyal Hizmetler Müdürlüğü 2016 Görev Ve Çalışma Yönetmeliği [1] T.C. FATSA BELEDİYESİ SOSYAL HİZMET VE YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar

Detaylı

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı Antalya Muratpaşa Belediyesince yürütülen sosyal yardım hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler ile bu

Detaylı

T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE Amaç ve Kapsam Madde 1 - T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı; İzmir

Detaylı

ĠZMĠR BAYINDIR BELEDĠYESĠ SOSYAL HĠZMETLER VE SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler

ĠZMĠR BAYINDIR BELEDĠYESĠ SOSYAL HĠZMETLER VE SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler ĠZMĠR BAYINDIR BELEDĠYESĠ SOSYAL HĠZMETLER VE SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel

Detaylı

T.C. AVCILAR BELEDĠYE BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM

T.C. AVCILAR BELEDĠYE BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM T.C. AVCILAR BELEDĠYE BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım ve ilkeler Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı temel yaşam ihtiyaçlarını gideremeyen,

Detaylı

T.C. İSTANBUL İLİ KADIKÖY BELEDİYESİ SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK YÖNETMELİĞİ

T.C. İSTANBUL İLİ KADIKÖY BELEDİYESİ SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK YÖNETMELİĞİ T.C. İSTANBUL İLİ KADIKÖY BELEDİYESİ SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin Amacı; sosyo-ekonomik ihtiyaç

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI KAPSAMINDA DESTEKLEME VE FİYAT İSTİKRAR FONUNDAN YAPILAN ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI KAPSAMINDA DESTEKLEME VE FİYAT İSTİKRAR FONUNDAN YAPILAN ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 19.03.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27879 İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI KAPSAMINDA DESTEKLEME VE FİYAT İSTİKRAR FONUNDAN YAPILAN ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, yoksunluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğrenim gören

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ve YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ve YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ve YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2016/013 Meclis Karar Tarihi : 14.01.2016 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 21.01.2016 BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu Görev Ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu Görev Ve Çalışma Yönetmeliği T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu 2016 Görev Ve Çalışma Yönetmeliği T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ÖZÜRLÜ HİZMET BİRİMLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2006. Resmi Gazete Sayısı: 26261 BİRİNCİ BÖLÜM

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ÖZÜRLÜ HİZMET BİRİMLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2006. Resmi Gazete Sayısı: 26261 BİRİNCİ BÖLÜM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ÖZÜRLÜ HİZMET BİRİMLERİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26261 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

I- SAYILI TABLO (GİDER) II-SAYILI TABLO (GELİR) BÜTÇE KODU AÇIKLAMA MİKTARI BÜTÇE KODU AÇIKLAMA MİKTARI

I- SAYILI TABLO (GİDER) II-SAYILI TABLO (GELİR) BÜTÇE KODU AÇIKLAMA MİKTARI BÜTÇE KODU AÇIKLAMA MİKTARI Sıra Bütçe Komisyonu No Raporlarının Belediye Meclisinin 01/03/20178 tarih ve 92 sayılı kararı ile Komisyonumuza gönderilen Belediyemiz 2017 Yılı Bütçesine konan bazı mevcut ödeneklerin yetmeyeceği anlaşıldığından

Detaylı

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler

Detaylı

TC. MURATPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar

TC. MURATPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı Muratpaşa Belediyesince yürütülen sosyal yardım hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler ile bu hizmetten

Detaylı

K M B B S o s y a l H i z m e t l e r v e Y a r d ı m E s a s l a r ı Y ö n e t m e l i ğ i

K M B B S o s y a l H i z m e t l e r v e Y a r d ı m E s a s l a r ı Y ö n e t m e l i ğ i Amaç KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER VE YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yoksunluk içinde olup

Detaylı

T.C. İSTANBUL İLİ GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. İSTANBUL İLİ GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler T.C. İSTANBUL İLİ GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Gaziosmanpaşa sınırları içinde

Detaylı

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE Amaç SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKĠ DAYANAK, ĠLKELER ve TANIMLAR Madde 1-

Detaylı

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

BURSA İLİ NİLÜFER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURSA İLİ NİLÜFER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BURSA İLİ NİLÜFER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönetmelik, Nilüfer Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden dar gelirli, ihtiyaç

Detaylı

ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sayfa No 1 / 6 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Başkanlığının çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop

T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM TEMMUZ AYININ 1. TOPLANTISININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM TEMMUZ AYININ 1. TOPLANTISININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ : Görev ve Çalışma Yönetmeliği. TEKLİF : Etüt Proje Müdürlüğü nün 02.07.2014 tarih, 2014/11669 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA; İlgi : 02.05.2014 tarih ve 6439 sayılı Başkanlık Oluru ilgi

Detaylı

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve İlkeler Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğü nün

Detaylı

T.C. ESENLER BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ANNE ÇOCUK OYUN MERKEZĠ ÇALIġMA USÜL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

T.C. ESENLER BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ANNE ÇOCUK OYUN MERKEZĠ ÇALIġMA USÜL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM T.C. ESENLER BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ANNE ÇOCUK OYUN MERKEZĠ ÇALIġMA USÜL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Temel Ġlkeler Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı,

Detaylı

BORNOVA BELEDİYESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ)

BORNOVA BELEDİYESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ) Yoksul ve Dar Gelirli Ailelere Erzak Yardımı Yapmak Yoksul ve Dar Gelirli Ailelere Erzak Yardımı Yapmak 4 Saat 320170100 Asker Ailelerine Nakdi Yardımda Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Nakdi Yardımda

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Engelli Öğrenci

Detaylı

T.C. DENİZLİ İLİ MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar

T.C. DENİZLİ İLİ MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar T.C. DENİZLİ İLİ MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1)Bu yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel

Detaylı

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 06/08/2014 tarih ve 31514194-301.05-293 sayılı yazısı okundu. Yapılan müzakere sonunda;

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 06/08/2014 tarih ve 31514194-301.05-293 sayılı yazısı okundu. Yapılan müzakere sonunda; Karar No :110 Karar Tarihi :12/08/2014 KONUSU: SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 06/08/2014 tarih ve 31514194-301.05-293 sayılı yazısı okundu. Yapılan müzakere

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 14 Şubat 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28913 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

tarili ve 03 No.lu Senato kararı ile HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELLĠ ÖĞRENCĠ BĠRĠMĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

tarili ve 03 No.lu Senato kararı ile HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELLĠ ÖĞRENCĠ BĠRĠMĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 23.02.2012 tarili ve 03 No.lu Senato kararı ile HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELLĠ ÖĞRENCĠ BĠRĠMĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

ANKARA İLİ AKYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI

ANKARA İLİ AKYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ANKARA İLİ AKYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel

Detaylı

T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI

T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI Tarih : 09/02/2018 BELEDİYESİ Konu Teklif : Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği. : Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün 30/01/2018

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MERAM BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE

Detaylı

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK 1 ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel

Detaylı

SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü nün kuruluş,

Detaylı

Maliye Bakanlığından:

Maliye Bakanlığından: Maliye Bakanlığından: 2012 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA TEBLİĞİ (YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN) (SIRA NO: 1) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ, 2012 yılında yükseköğretim kurumları bütçe

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esaslar, yükseköğretim

Detaylı

T. C. TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

T. C. TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE T. C. TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Torbalı

Detaylı

TC. KAPAKLI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar

TC. KAPAKLI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar TC. KAPAKLI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı,kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

SAKARYA İLİ ADAPAZARI BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar

SAKARYA İLİ ADAPAZARI BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar SAKARYA İLİ ADAPAZARI BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sakarya İli Adapazarı İlçesi sınırları

Detaylı

T.C. YEġĠLYURT BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ

T.C. YEġĠLYURT BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ T.C. YEġĠLYURT BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler Amaç MADDE 1-Bu Yönetmeliğin amacı; Yeşilyurt

Detaylı

T.C. ATAŞEHİR BELEDİYESİ GIDA BANKASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. ATAŞEHİR BELEDİYESİ GIDA BANKASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. ATAŞEHİR BELEDİYESİ GIDA BANKASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak AMAÇ Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Ataşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden temel ihtiyaçlarını karşılamakta

Detaylı

T.C. KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMET VE SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ

T.C. KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMET VE SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ T.C. KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMET VE SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğim amacı; Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde

Detaylı

Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık Ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Görev, Yetki Ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık Ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Görev, Yetki Ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık Ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Görev, Yetki Ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmelik Konya Büyükşehir Belediye

Detaylı

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ KÜLTÜR VE SOSYAL ĠġLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL HĠZMETLER YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ KÜLTÜR VE SOSYAL ĠġLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL HĠZMETLER YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ KÜLTÜR VE SOSYAL ĠġLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL HĠZMETLER YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BÖLÜM I

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BÖLÜM I TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 03.11.2016 TARİH VE 203 SAYILI KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. TEPEBAŞI BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BÖLÜM I AMAÇ,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim gören özürlü öğrencilerin öğrenim

Detaylı

T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Amasya Belediyesi Ruhsat ve Denetim

Detaylı

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu yönetmeliğin amacı Bursa Nilüfer Belediye lığı Müdürlüğü nün hukuki statüsünü, teşkilatını,

Detaylı

T.C. GEDĠK ÜNĠVERSĠTESĠ

T.C. GEDĠK ÜNĠVERSĠTESĠ T.C. GEDĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELLĠ ÖĞRENCĠ BĠRĠMĠ YAPILANMASI VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Gedik Üniversitesi'nde

Detaylı

hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi ile thalasaemialı veya orak hücre anemili (sickle-cell) olma halini anlatır.

hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi ile thalasaemialı veya orak hücre anemili (sickle-cell) olma halini anlatır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 31 Mart 2014 tarihli Ellialtıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam (Değişiklik) Yasası Anayasanın 94

Detaylı

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Espiye Belediyesi İtfaiye teşkilatının kuruluş,

Detaylı

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş İlkeleri Amaç

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER TC MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimininçalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -(1) Bu yönetmeliğin amacı, İçişleri Bakanlığı nın 2015/8

Detaylı

SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Asker Ailelerine Nakdi Yardımda Bulunmak

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

ANTALYA İLİ AKSU BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANTALYA İLİ AKSU BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANTALYA İLİ AKSU BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Aksu Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan, temel ihtiyaçlarını

Detaylı

GEBZE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ

GEBZE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ GEBZE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, yoksunluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan

Detaylı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu yönetmelik Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, temel ihtiyaçlarını karşılamakta ve hayatını sürdürmekte güçlük çeken dar gelirli, yoksul, muhtaç ve kimsesizler ile engellilerin

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI ZEMİN İNCELEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

T.C. MERAM BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MERAM BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MERAM BELEDİYE MECLİSİNİN 05/09/2014 TARİH VE 2014/148 NOLU KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. MERAM BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde

Detaylı

YÖNETMELİK. SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK. SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 22 Haziran 2017 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30104 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından: YÖNETMELİK SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. SPOR ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ. KURULUġ, GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK. ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. SPOR ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ. KURULUġ, GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK. ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI SPOR ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler

Detaylı

T.C. TORBALI BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

T.C. TORBALI BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE T.C. TORBALI BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Torbalı

Detaylı

SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Satın Alma

Detaylı

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu yönetmelik, Bursa Nilüfer Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Meclis Karar Numarası : 2017/188 Meclis Karar Tarihi : 10.08.2017 Yürürlüğe Girdiği Tarih :

Detaylı

MENTEŞE BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

MENTEŞE BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ MENTEŞE BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Temel İlkeler Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Menteşe Belediye Başkanlığı

Detaylı

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra;

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra; T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ :ŞUBAT 2016 BİRLEŞİM :4 OTURUM :1 TOPLANTI TARİHİ :05.02.2016 GÜNDEM MADDE NO :2 KARAR NO :29 ÖZÜ :ANTAKYA BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE

Detaylı

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. Düzce Belediye Başkanlığı TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler MADDE 1 (1)Bu Yönetmeliğin amacı; Temizlik İşleri

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Özel Kalem Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Özel Kalem Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. GEBZE BELEDİYESİ Özel Kalem Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Gebze Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü nün kuruluş,

Detaylı

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu yönetmelik, Bursa Nilüfer Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü

Detaylı

T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Bornova Belediye

Detaylı

KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER

KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Kaş Belediye Başkanlığı Yazı

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 174 KARAR 174 : Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU, Öğün ÜNAL, Mehmet BİLGİN, Mehmet DUMAN ın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No : 175 KARAR 175 : İlçenin

Detaylı

T.C. SİNCAN BELEDİYE MECLİSİ

T.C. SİNCAN BELEDİYE MECLİSİ KARAR NO: 189 02.10.2015 K A R A R Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kuruluş, görev, yetki, sorumluluk ve çalışma esaslarına ilişkin hazırlanan yönetmelik ile ilgili Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Plan ve Bütçe

Detaylı

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATI KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 14.11.2013, Sayısı: 28821

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATI KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 14.11.2013, Sayısı: 28821 GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATI KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 14.11.2013, Sayısı: 28821 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1-

Detaylı

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Konya Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 18/04/2008 Kabul Sayısı: 183 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi:

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmenliğin amacı; Kafkas Üniversitesine

Detaylı

ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BÜRO AMİRLİĞİ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BÜRO AMİRLİĞİ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BÜRO AMİRLİĞİ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE Amaç BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Madde 1- Bu yönergenin amacı; Denizli

Detaylı

BALÇOVA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

BALÇOVA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar BALÇOVA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı Balçova Belediyesi Sosyal Yardım

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esas ve Usullerin amacı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda,

Detaylı