MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi"

Transkript

1

2 BİNALARDA ELEKTRİK TÜKETİMİ YÜZDE % STANDBY KURUTUCULAR ISITICILAR TELEVİZYON AYDINLATMA BULAŞIK MAKİNASI ÇAMAŞIR MAKİNASI KLİMA BUZDOLABI DİĞER

3 Soğutucu ve Dondurucular Bir soğutucu aletin enerji tüketimi, onun hangi enerji harcamasıyla ısıyı aletin iç kısmına ve tekrardan bu havayı dışarıya taşımasıyla doğru orantılıdır. Mümkünse sıcak ortamlara yerleştirilmemelidir. Soğutucular ve dondurucular da gıdalar düzenli yerleştirilmelidirler. Böylece gıdayı alırken, kapı fazla açık kalmaz ve içeriye fazla miktarda nemli ve sıcak havanın girişi önlenmiş olur. Soğutucuların altı ve arkaları yılda iki kere temizlenmelidir. Bu önlem %25 daha az enerji tüketimi sağlayacaktır.

4 Soğutucu ve Dondurucular Soğutucu ve dondurucuların kapakları çok kısa süre açık bırakılmalıdır. Soğutucuların sıcak havayı dışarıya kolaylıkla vermesinin sağlanması gerekir. Bunun için, sıcak havayı dışarı taşıyan cephesi açıkta kalmalıdır. Böylelikle ısı devinimi engellenmemiş olur. Bu mesafe 10 cm olmalıdır. Yan yüzeylerde en az 15 cm boşluk bırakılmalıdır. Soğutucularda gıdalar hava akımını engellemeyecek şekilde ve rafları dolduracak şekilde yerleştirilmelidirler. Gıdalar soğuğu havadan daha fazla tutarlar.

5 Bulaşık Makineleri Su ısı ayarı varsa bardak tabak yıkamada az ısı, tencere tepsi yıkamasında daha fazla ısı ayarlanmalıdır. Makinelerin kapasitesine dikkat etmeli, mümkün oldukça tam dolu çalıştırmalıyız. Üreticinin tarifindeki şekilde istiflenmeli ve filtre ve tasfiye kanalları temizlenmelidir. Kirli gereçlerin önceden sudan geçirilmesi, enerji tasarrufu sağlayacaktır.

6 Bulaşık Makineleri Bulaşık makinesinin etrafına en az 5 cm boşluk bırakarak yerleştirmeliyiz. Bu sayede ısınmadan dolayı oluşan sıcak havanın kolayca dağılmasını sağlayabiliriz. Aksi durumda daha fazla enerji harcanmaktadır. Bulaşık makinesini tam kapasiteyle çalıştırmalıyız. Dolmayan makineyi çalıştırmamalıyız. Her durumda makinenin aynı su ve enerjiyi harcadığını unutmamalıyız.

7 Soğuk Odalar Soğuk oda perdeleri sürekli kullanılmalıdır. Soğuk odaları uzun süre kapalıyken, ilk çalıştırmada, ön soğutmalı odalarda iç kapı açılarak bir gün çalıştırılır. Derin dondurucu oda bir gün sonra açılır. Soğuk odalarda, kullanımdan sonra oda içi lambaları kapatılmalıdır. Uzun süreli mal yükleme veya alma sırasında soğuk oda kapatılır.

8 Fırın, buzdolabı ve derin dondurucu kapılarını, açma kapatma sayılarını azaltılmalıdır. Aynı zamanda tencere kapaklarını mümkün olduğunca az açılmalıdır. Açma işleminden önce planlama yarar sağlayacaktır. Soğutucuların kapı contaları temizlenmelidir.

9 Önceden buzdolabında dondurulmuş gıdaların çözülme işlemi, pişirme sürelerini azaltır. Dondurucudan alt bölüme alınan donmuş gıdalar, buzdolabının daha az enerji harcamasına neden olur.

10 Ocak elemanlarını seçerken, ocak ısıtıcılarının boyutları dikkate alınmalıdır. Küçük tencereler için küçük ısıtıcılar seçilmelidir. Kaynama başladığında ısı düşürülmelidir. Yüksek ısı tencere kenarlarında boşa harcanacaktır. Alev çapının, tencere taban çapının yarısını geçmemesi en verimli pişirme şeklidir.

11 Elektrikli veya gazlı ocak yerine tost makinesi veya mikrodalga kullanılmalıdır. Mikrodalga klasik fırına göre %66 daha az enerji harcar.

12 Mümkün olduğu zaman ocaklarda birden fazla yemek aynı anda pişirilmelidir. Böylelikle ısıtılmış olan bir fırın kullanımı optimize edilmiş olur. Düşük ısı ile pişirilen gıda önce çıkarılıp, fırının sıcaklığını değiştirmeden daha az enerji harcanmalıdır.

13 Mutfak aletleri, tencere ve tavaların yüzeylerini temiz tutmakla, ısıtma ve soğutma için daha verimli bir ısı aktarımı yapılabilir. Tüm tencerelerin, tepsilerin, tavaların ve su ısıtıcılarının altlarının düz olmasına özen gösterilmelidir.

14 Fırın kullanımına yakın bir zamanda açılmalıdır. Ön ısıtma zamanı düzgün ayarlamalıdır. Fırın, pişmeye yakın zamandan önce kapatılmalıdır. Artık ısı yemek pişirme işlemine devam edecektir.

15 Düdüklü tencere kullanımı standart pişirmeye göre daha az enerji kullanır. %50 enerji verim ve zaman tasarrufu yapar. Aynı zamanda gıdaların besin değerini korur.

16 Buzdolabına sıcak yemek konmamalıdır. Buzdolabı, onu soğutmak için ekstra enerji harcar. Önce oda sıcaklığında ısının düşmesini sağlanıp, daha sonra buzdolabına konmalıdır. Kapalı kaplarla konulan gıdalar, nem oranının artmasını engeller, bu da enerji tasarrufu sağlar.

17 Su kaynatmalarında her zaman kapak kullanılmalıdır. Kapalı kapların içinde oluşan basıncın artması, sıvının daha kısa sürede kaynamasını sağlar.

18 Pişirme sırasında gıdanın etrafındaki havayı döndüren konveksiyon fırın kullanılarak yaklaşık % 20 enerji tasarruf sağlanır.

19 Mümkün olduğunda mikrodalga fırın kullanılmalı. Mikrodalga fırınlar geleneksel fırınlardan daha fazla enerji kullanıyor olsa da, kısa pişirme süresi enerji tasarrufu sağlar.

20 Fırında veya ocakta mümkün oldukça yiyeceğin piştiği kabın kapağı kapatılmalıdır. Bu durum yemeğin hızlı pişmesine yardımcı olur. Kapaksız yemek pişirirken 3 kat fazla enerji tüketiriz.

21 Makarna, patates ve yumurta gibi gıdalar için fırın birkaç dakika önce kapatılmalıdır. Sıcak su gıdaları pişirmeye devam edecektir.

22 Doğru ısıtıcı kullanılmalıdır. Eğer küçük bir tavada için büyük bir brülör kullanıyorsanız, elektrik veya gazı boşa harcıyorsunuz demektir. Yemek pişirmek için gereken ısı minimum ayarda tutulmalıdır. Örneğin, su kaynatmak için seçilen küçük tencere düşük ısı ile kaynayacaktır.

23 Gıda kaynatmada minimum sıvı kullanılmalıdır. Kullanlan daha fazla su, daha fazla enerji kullanmanıza yol açar.

24 İleride kullanılacak olan gıdanın bütün yerine, parçalar halinde saklanması, hem dondurucu, hem de pişirme sırasında, daha az enerji harcanmasına neden olacaktır.

25 Fırın kapağı kapalı tutulmalıdır. Fırın kapısının her açılmasında, %20 oranında ısı kaybı olur. Kapağın açılması derece C iç sıcaklığını azaltır. Gıda gözetlemesi için kapı açılmamalıdır.

26 Enerji verimli alet ve cihazlar kullanılmalıdır. C sınıfı bir buzdolabı yerine A+ buzdolabı kullanımı, enerjide %54 tasarruf sağlar.

27 KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

A2RW-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın

A2RW-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın A2RW-6 KUZİNE OPERA (PİROLİTİK)- ŞARAP KIRMIZISI ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) EAN13: 8017709108953 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 895+55 x 1000 x 600 78 litre toplam hacim, Analog

Detaylı

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KASIM 2016 Bunları Biliyor Muydunuz? İki lambadan birini söndürmek tasarruf, aynı aydınlatmayı sağlayan daha az enerji tüketen lambaların

Detaylı

CS20-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA - ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN)

CS20-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA - ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) CS20-6 KUZİNE OPERA - ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) EAN13: 8017709108656 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 895+55 x 1000 x 600 78 litre toplam hacim, Analog LED elektronik

Detaylı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı Tasarruflu Doğal gaz kullanımı TASARRUFLU DOĞAL GAZ KULLANIMI Çatı izolasyonunuz yetersiz ise izolasyonunuzu uygun bir şekilde yaptırınız. Çatınızdaki ısı kaybınız %20 civarındadır. Bu şekilde ısıtma maliyetinizi

Detaylı

A2PY-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA (PİROLİTİK)- ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN)

A2PY-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA (PİROLİTİK)- ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) A2PY-6 KUZİNE OPERA (PİROLİTİK)- ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) EAN13: 8017709108960 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 895+55 x 1000 x 600 78 litre toplam hacim, PİROLİTİK TEMİZLEME

Detaylı

Cook & Chill Cihazları

Cook & Chill Cihazları Cook & Chill Cihazları Fırın ve soğutucular FAGOR INDUSTRIAL Fırın ve soğutucular Uzman Fırın ve soğutuculardan oluşan ürün serimizle teklifinizi daha kapsamlı ve esnek hale getirin. Fırın ve soğutucularda

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİMİ KİTAPÇIĞI

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİMİ KİTAPÇIĞI ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİMİ KİTAPÇIĞI KORKUTELİ CUMHURİYET ORTAOKULU 2016 DERS: ENERJİ NEDİR? KONU: ENERJİ NASIL OLUŞUR DÜNYADAKİ ENERJİ KAYNAKLARININ ÇOĞUNA GÜNEŞ SAYESİNDE SAHİBİZ... GÜNÜMÜZDE, KÖMÜR

Detaylı

Evlerde Daha Az Enerji ve Su Tüketmek İçin Yararlı Bilgiler

Evlerde Daha Az Enerji ve Su Tüketmek İçin Yararlı Bilgiler Evlerde Daha Az Enerji ve Su Tüketmek İçin Yararlı Bilgiler Evlerde Daha Az Enerji ve Su Tüketmek İçin Yararlı Bilgiler Evlerimizde elektrik ve suyu verimli olarak kullanmamız mümkündür. Elektrik ve sularımızı

Detaylı

Evinizin enerjisi nereye gidiyor?

Evinizin enerjisi nereye gidiyor? Evinizin enerjisi nereye gidiyor? Yaşam biçimi aygıtları %4 Çalışmazken %6 Isıtma ve soğutma %22 Buzdolabı %7 Mutfak aygıtları %9 Lambalar %9 Diğerleri %3 Çamaşır yıkama ve kurutma %3 Sıcak su %37 Ortalama

Detaylı

TR93P. Victoria. 90cm "Victoria" Çift fuel 3 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Krem. Enerji Sinifi B

TR93P. Victoria. 90cm Victoria Çift fuel 3 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Krem. Enerji Sinifi B TR93P 90cm "" Çift fuel 3 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Krem. Enerji Sinifi B EAN13: 8017709181703 OCAK: 6 gözlü ocak Ön sag: 1.8 kw Arka sag: 2.9 kw Ön orta: 1.0 kw Arka orta: 1.8 kw Arka sol: 1.0 kw Ön

Detaylı

BASIN AÇIKLAMALARI ENERJİ VERİMLİLİĞİ

BASIN AÇIKLAMALARI ENERJİ VERİMLİLİĞİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ TOPLUMSAL ENERJİ VERİMLİLİĞİ BİLİNCİ VE YAPILMASI GEREKENLER Enerji, insan yaşamının vazgeçilmez bir parçasıdır. Dünyada kullanılan enerji kaynakları içerisindeki en büyük pay fosil

Detaylı

ÖĞR.GÖR. İHSAN KAZKONDU

ÖĞR.GÖR. İHSAN KAZKONDU 1 Bir mutfağın kurulumunda en önemli unsur pişirme ekipmanlarının maliyetidir 2 Her ülkede olduğu gibi Türkiye`de de çeşitli enerji kaynakları vardır. Bunlardan işletme için en uygun olanı seçilmelidir.

Detaylı

Hotpoint. hotpoint.com.tr

Hotpoint. hotpoint.com.tr Hotpoint hotpoint.com.tr HOTPOİNT YENİ NESİL BUZDOLABI HIGH DEFINITION SOĞUTMA FONKSİYONEL DİZAYN STİL HIGH DEFINITION SOĞUTMA Maksimum besin tazeliğini sağlama Bakteri ve kötü kokuları önleme ve dolap

Detaylı

SC112B-8. Fonksiyon. Seçenekler. Versiyonlar. linea FIRIN LINEA - BEYAZ CAM

SC112B-8. Fonksiyon. Seçenekler. Versiyonlar. linea FIRIN LINEA - BEYAZ CAM FIRIN LINEA - BEYAZ CAM EAN13: 8017709131968 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 592 x 597 x 570 Fırın kapasitesi: 68 litre 9 farklı yemek programı + 3 hafıza Vapor clean (Buharla temizleme) 12 fonksiyon Multi-display

Detaylı

ÖKÜZGÖZÜ ŞARAPÇILIK KÜRESEL ISINMAYI ÖNLEMEK İÇİN ALABİLECEĞİMİZ TEDBİRLER

ÖKÜZGÖZÜ ŞARAPÇILIK KÜRESEL ISINMAYI ÖNLEMEK İÇİN ALABİLECEĞİMİZ TEDBİRLER ÖKÜZGÖZÜ ŞARAPÇILIK KÜRESEL ISINMAYI ÖNLEMEK İÇİN ALABİLECEĞİMİZ TEDBİRLER Günümüzde sözü edilen küresel iklim değişikliği ise, fosil yakıtların yakılması, arazi kullanımı değişiklikleri, ormansızlaştırma

Detaylı

1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması

1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması ON DOĞRU MUTFAK UYGULAMASI 1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması 2. Donmuş Etlerin Çözündürülmesi 7. Mutfak Bez ve Süngerlerinin Temizliği 3. Etlerin Pişirilmesi 8. Kesme Tahtasının Temizliği 4.

Detaylı

KADINLARIN ENERJİ VERİMLİLİĞİ BİLİNCİNİN ÖLÇÜLMESİ ANKET RAPORU DEĞERLENDİRMESİ

KADINLARIN ENERJİ VERİMLİLİĞİ BİLİNCİNİN ÖLÇÜLMESİ ANKET RAPORU DEĞERLENDİRMESİ KADINLARIN ENERJİ VERİMLİLİĞİ BİLİNCİNİN ÖLÇÜLMESİ ANKET RAPORU DEĞERLENDİRMESİ Enerji Hanım Projesi anket çalışması, ülkemizde konutlarda enerji tüketen cihazlar, bu cihazların türleri, bu cihazlara sahip

Detaylı

TR4110BL. Victoria. 110cm "Victoria" Çift fuel 4 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Siyah. Energy sinifi AA

TR4110BL. Victoria. 110cm Victoria Çift fuel 4 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Siyah. Energy sinifi AA TR4110BL 110cm "" Çift fuel 4 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Siyah. Energy sinifi AA EAN13: 8017709166670 OCAK: 7 gözlü gazli ocak Ön sag: 1.80kW Arka orta: 1.80kW Ön orta: 3.00kW Arka orta: 1.00kW Ön sol:

Detaylı

M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR Dr. Salih KARAASLAN Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Düz Borular Isıtıcı elemanların

Detaylı

Beko da solo fırınlar hem gösterişli hem de

Beko da solo fırınlar hem gösterişli hem de Beko da solo fırınlar hem gösterişli hem de marifetli! Ramazan a özel n 759 TbaLs,l dayean fiyatlarla! YOĞURT YPM ÖZELLİĞİ FM 410 FT 400 / FT 400 DG FM 620 I FM 531 I FM 520 IC Kampanyalar 30 Haziran 2018

Detaylı

B i nalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi

B i nalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi ANKET FORMU KONUTLARDA ELEKTRİKLİ EV ALETLERİNDEN KAYNAKLANAN ENERJİ TÜKETİMİNİN İZLENMESİ Sayın Katılımcı; Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü nün Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile birlikte

Detaylı

Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı

Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı tr Ürün bilgisi ve tarif Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı Değerli Müşterimiz! Mükemmel bir bisküvi rulosu elde etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı: Hamuru sızdırmaz bir pişirme altlığı

Detaylı

ENERJİ TASARRUFUNDA CAM FAKTÖRÜ

ENERJİ TASARRUFUNDA CAM FAKTÖRÜ GÜNDEM ENERJİ NEDİR KÜRESEL ISINMA ve KYOTO PROTOKOLÜ TÜRKİYE DE NELER YAPILIYOR? ENERJİ KİMLİK BELGESİ ve LEED SERTİFİKASI YALITIM MALZEMESİ OLARAK CAM ISI, GÜNEŞ VE IŞIK SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA CAM İLE

Detaylı

Üzerinde yaşadığımız Dünya da tüm maddeler katı, sıvı ve gaz halde bulunur. Daha önce öğrendiğimiz gibi bu maddeler hangi halde bulunursa bulunsun,

Üzerinde yaşadığımız Dünya da tüm maddeler katı, sıvı ve gaz halde bulunur. Daha önce öğrendiğimiz gibi bu maddeler hangi halde bulunursa bulunsun, Madde ve Isı Üzerinde yaşadığımız Dünya da tüm maddeler katı, sıvı ve gaz halde bulunur. Daha önce öğrendiğimiz gibi bu maddeler hangi halde bulunursa bulunsun, bunları oluşturan tanecikler hareket halindedir.

Detaylı

MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.#

MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# A. Mikrodalganızı Tanıyın Ankastre Mikrodalga Kullanma Kılavuzu Mod. MW7880 Digital Gösterge Mikrodalga/ Izgara/Kombo Defrost / Çözme Timer / Saat Durdurma Başlatma Yuvarlak

Detaylı

Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini

Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini Meyve ve sebzeler mevsiminde ziyan olmasın diye tasarlandı Hızlı ve sağlıklı

Detaylı

PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR?

PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR? PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR? Kombi Bakımı Kombiler her yıl kış aylarına girmeden bakımlarının yapılması gereken sistemlerdir. Kombiler de yapılan bakım sayesinde gaz tüketiminiz düşer ve petekleriniz

Detaylı

Müsli bar fırın kalıbı

Müsli bar fırın kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarifler Müsli bar fırın kalıbı Değerli Müşterimiz! Sağlıklı beslenin: Bu fırın kalıpları ile en sevdiğiniz müsli barlarınızı en iyi malzemelerden kolayca ve hızlı bir şekilde kendiniz

Detaylı

Mutfakta ustalığınızı tamamlamak için ürünlerimiz tasarımı ve kullanımıyla yenilendi, güzelleşti.

Mutfakta ustalığınızı tamamlamak için ürünlerimiz tasarımı ve kullanımıyla yenilendi, güzelleşti. www.adisel.com.tr Mutfakta ustalığınızı tamamlamak için ürünlerimiz tasarımı ve kullanımıyla yenilendi, güzelleşti. Adisel daha modern ve daha kullanışlı tasarıma sahip yepyeni fırınlar ve ocaklar tasarladı.

Detaylı

Soğutma. Yeni 400 serisi Vario Cool soğutucular

Soğutma. Yeni 400 serisi Vario Cool soğutucular Soğutma Yeni 400 serisi Vario Cool soğutucular 1 Kendini gösteren soğutma. Yeni 400 serisi Vario Cool soğutucular, kulplu veya kulpsuz kapaklı kullanılabilir, mutfak mobilyası ya da Gaggenau paslanmaz

Detaylı

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler 2 YIL TAM GARANTİ TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler B E N Z İ N L İ T E K S A N M İ N İ J E N E R AT Ö R S E R İ S İ TJ 3200 TJ 2700 TJ 15000 TS OTM / MS OTM TJ 12000 TS Üstün

Detaylı

ENERJİ TASARRUFU AYŞEN YAY 2010282041

ENERJİ TASARRUFU AYŞEN YAY 2010282041 ENERJİ TASARRUFU AYŞEN YAY 2010282041 ENERJİ TASARRUFU VE VERİMLİLİĞİ NEDİR? Enerjiyi Neden Verimli Kullanmalıyız? Enerji NERELERDE KULLANILMAKTADIR? EV ARAÇ ve GEREÇLERİNİN KULLANIMINDA ENERJİ TASARRUFU

Detaylı

SCP112N-8. Fonksiyon. Seçenekler. Versiyonlar. linea FIRIN LINEA (PİROLİTİK) - SİYAH CAM

SCP112N-8. Fonksiyon. Seçenekler. Versiyonlar. linea FIRIN LINEA (PİROLİTİK) - SİYAH CAM FIRIN LINEA (PİROLİTİK) - SİYAH CAM EAN13: 8017709130060 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 592 x 597 x 570 Fırın kapasitesi: 68 litre 9 farklı yemek programı + 3 hafıza Pirolitik temizleme (500 C de yoğun temizleme)

Detaylı

EVSEL TÜKETİM VE VERİMLİLİK HAZIRLAYAN ABDULKADİR DEĞİRMENCİOĞLU ELEK. YÜK. MÜHENDİSİ

EVSEL TÜKETİM VE VERİMLİLİK HAZIRLAYAN ABDULKADİR DEĞİRMENCİOĞLU ELEK. YÜK. MÜHENDİSİ EVSEL TÜKETİM VE VERİMLİLİK HAZIRLAYAN ABDULKADİR DEĞİRMENCİOĞLU ELEK. YÜK. MÜHENDİSİ Eğer Google açılış ekranı siyah olsaydı: Yılda beyaz ekrana göre 3036 MWh;yani %20 tasarruf olurdu; Enerji fiyatı 0.10

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ DALI MODÜLLERİ HAKKINDA FİRMA GÖRÜŞME FORMU

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ DALI MODÜLLERİ HAKKINDA FİRMA GÖRÜŞME FORMU ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ DALI MODÜLLERİ HAKKINDA FİRMA GÖRÜŞME FORMU Amaç: Bu belge Proje(özel sektör desteği ile eğitim modüllerinin güncellenmesi,

Detaylı

Sepetlerin Doldurulması

Sepetlerin Doldurulması Sepetlerin Doldurulması Rafları yüklemeden önce tabak ve kapların üzerinde kalan yemek artıklarını temizleyip bardak ve kupalarda kalan sıvıları boşaltınız. Cihazı yükledikten sonra püskürtme kollarının

Detaylı

BĠREYLER VE ENERJĠ TÜKETĠMĠ

BĠREYLER VE ENERJĠ TÜKETĠMĠ ESKĠġEHĠR VE ĠSKENDERUN DA TEMĠZ HAVA ĠÇĠN EL ELE BĠREYLER VE ENERJĠ TÜKETĠMĠ Tuncay DÖĞEROĞLU Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi ESKĠġEHĠR 3 Temmuz 2009 Enerji kullanımı konusunda bildiklerimiz

Detaylı

Elektrikli Devrilir Tavalar

Elektrikli Devrilir Tavalar Electrolux THERMALINE otel, işyeri mutfakları, hastane, merkezi mutfaklar ve havaalanı inflight mutfaklarının ağır iş gereksinimleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü GIDA GÜVENLİĞİ Gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin

Detaylı

HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ

HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ 2014 2015 HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Hindilerin tavuklara göre daha dayanıklı, uzun ömürlü, karkas randımanı ve beslenme değerlerinin yüksek olması, yılbaşında tüketimi, etinin sucuk salam gibi ürünlerde dana

Detaylı

ISITICI SERPANTİNLİ HAVA PERDELERİ GENEL TİP 2011.01

ISITICI SERPANTİNLİ HAVA PERDELERİ GENEL TİP 2011.01 ISITICI SERPANTİNLİ HAVA PERDELERİ GENEL TİP 2011.01 HAVA PERDELERİ Yaz sıcağı Kışın sıcak hava Kış soğuğu Egsoz gazları Temiz hava Toz Duman Kokular Yazın soğuk hava Sinekler, böcekler Hava Perdesi Nedir?

Detaylı

Gazlı dikdörtgen devrilir tavalar

Gazlı dikdörtgen devrilir tavalar Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MED TRAY (Sıcak ve Soğuk Yemek Dağıtım) Aracı Nedir? MED TRAY aracının sıcak ve soğuk bölümü aynı anda çalışabilme özelliğine sahiptir. Isıtıcı ve soğutucu aynı

Detaylı

CETVEL 4 GTİP NO Mal İsmi Normal Oran Geçici Oran

CETVEL 4 GTİP NO Mal İsmi Normal Oran Geçici Oran CETVEL 4 GTİP NO Mal İsmi Normal Oran Geçici Oran 87.03 Binek otomobilleri ve esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar (87.02 pozisyonuna girenler hariç) (steyşın vagonlar,

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

Kullanım kılavuzu MWE 22 EGL MWE 22 EGR

Kullanım kılavuzu MWE 22 EGL MWE 22 EGR Kullanım kılavuzu TR MWE 22 EGL MWE 22 EGR Fırınınızın açıklaması 6 1 2 3 4 5 1. Kilit mangalları 4. Seramik taban 2. Kapı pencere camı 5. Kontrol paneli 3. Açılır ızgara 6. Raf 1. Start/Stop düğmesi 5.

Detaylı

6 Problemler için çözüm önerileri Servis çağırmadan önce, bu listeyi gözden geçiriniz. Sizi zaman ve para kaybından kurtarabilir. Bu liste sık rastlanabilecek, hatalı işçiliğe ya da malzeme kulanımına

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Cihazınızı kullanmadan önce bu kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. BU CİHAZ SADECE EV TİPİ KULLANIMLAR İÇİNDİR. ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARILARIN AÇIKLANMASI

Detaylı

Cakepop pişirme kalıbı

Cakepop pişirme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Cakepop pişirme kalıbı Değerli Müşterimiz! Çubukta kek keyfi: Cakepop'lar çubuğa takılmış tatlı şirin mini keklerdir. Silikondan üretilmiş yeni Cakepop pişirme kalıbınızla aynı

Detaylı

Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti

Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti tr Ürün bilgisi ve tarif Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti Değerli Müşterimiz! Mükemmel şekillendirilmiş tarçınlı yıldız kurabiyeler hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı: Tarçınlı yıldız kurabiye

Detaylı

Samsung Smart Freezer buzdolapları hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.samsung.com.tr adresini ziyaret edin.

Samsung Smart Freezer buzdolapları hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.samsung.com.tr adresini ziyaret edin. Hold 3 sec. Hold 3 sec. Hold 3 sec. Hold 3 sec. A k ı l l ı k a d ı n l a r ı n Freezer a k ı l l ı b u z d o l a b ı Smart Freezer teknolojisi ile ister buzluk ister buzdolabı Freezer On/Off Freezer Fridge

Detaylı

KDV VE ÖTV İNDİRİMLERİNDE SÜRE UZATIMI

KDV VE ÖTV İNDİRİMLERİNDE SÜRE UZATIMI 02.05.2017/58-1 KDV VE ÖTV İNDİRİMLERİNDE SÜRE UZATIMI ÖZET : 2017/9759 sayılı BKK ile - Klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, termosifon, elektrikli süpürge ve bazı küçük ev aletlerinden alınan ÖTV, 30/04/2017

Detaylı

ZORLU ELEKTRiK Elektrikte Tasarruf Dönemi

ZORLU ELEKTRiK Elektrikte Tasarruf Dönemi BiLiYOR MUSUNUZ? ZORLU ELEKTRiK Elektrikte Tasarruf Dönemi Zorlu Elektrik, elektrik enerjisinin yurtiçinden ve serbest bölgelerden satın alınarak yurtiçine toptan veya doğrudan satışı ya da yurtdışı ülkelere

Detaylı

UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ. Portatif Jeneratörler

UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ. Portatif Jeneratörler UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ Portatif Jeneratörler PENSA BENZİNLİ JENERATÖR SERİSİ PH 3200M PH 7500M/T İ-M-O PH 12000M/T İ-M-O PH 15000M/T İ-M-O PH 7500M İ -M-O / PH 7500T İ-M-O PENSA portatif jeneratörler,

Detaylı

ÖZEL GENÇLİK İLK-ORTAOKULU EVDE YAPILAN TASARRUF ANKETİ

ÖZEL GENÇLİK İLK-ORTAOKULU EVDE YAPILAN TASARRUF ANKETİ ÖZEL GENÇLİK İLK-ORTAOKULU EVDE YAPILAN TASARRUF ANKETİ Zaman ilerledikçe tüm Dünya da artan bir ihtiyaçtır enerji. İnsanlar teknolojinin de ilerlemesiyle daha fazla enerji tüketir hale geldi. Isınmada,

Detaylı

Electrolux Inspiration Ürün Gamı

Electrolux Inspiration Ürün Gamı Electrolux Inspiration Ürün Gamı Yiyecek Hazırlama Grubu EVY7800AAX Mikrodalga Özellikli Fırın Kullanıcı Bilgilendirme Eğitimi Aralık 2015 Fırın içi aksesuarlar Grafik LCD ve dokunmatik panel Pişirme modları

Detaylı

www.turkiyeenerjisinitopluyor.com TET_BROS.indd 1 3/17/15 6:12 PM HEM SİZ KAZANIN HEM TÜRKİYE KAZANSIN Türkiye Enerjisini Topluyor kitapçığı, elektrik, gıda, su, giyim, ısınma gibi konularda tasarruf sağlamak

Detaylı

XXL REALLIFE 0H\GDQ 2NXPD

XXL REALLIFE 0H\GDQ 2NXPD XXL REALLIFE ÇOK YOL KATETTİK. BUGÜNLERDE MUTFAK REPERTUARIMIZ ÇOK DAHA İDDİALI VE ÇOK DAHA EĞLENCELİ: KÖŞELİ YEMEK TABAKLARI, BÜYÜK ŞARAP BARDAKLARI, DERİN MAKARNA KASELERİ. HİÇBİR ŞEY REALLIFE 'IN ALAMAYACAĞI

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ 1. BÜTÜN NOTLARI DİKKATLE OKUYUN. 2. SICAK METAL YÜZEYE DOKUNMAYIN. SAPINDAN TUTMALISINIZ. 3. ELEKTRİK ÇARPMASINI ÖNLEMEK İÇİN,

Detaylı

Silikon poşetleri. Ürün Bilgisi

Silikon poşetleri. Ürün Bilgisi Silikon poşetleri tr Ürün Bilgisi Değerli Müşterimiz! Yeni silikon poşetleriniz ile yiyeceklerinizi hem taze tutabilir, dondurabilir, salamuraya yatırabilir, hem de poşetin içindeyken ısıtabilir ve pişirebilirsiniz.

Detaylı

Gazlı dikdörtgen devrilir tavalar

Gazlı dikdörtgen devrilir tavalar Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

TEL: 0212 2370749 0212 2370750 0212 2370751 0212 2370759 BELGEGEÇER: 0212 2548347. Genelağ: www.mutfakmerkezi.com E-posta: satis@mutfakmerkezi.

TEL: 0212 2370749 0212 2370750 0212 2370751 0212 2370759 BELGEGEÇER: 0212 2548347. Genelağ: www.mutfakmerkezi.com E-posta: satis@mutfakmerkezi. Konveksiyonlu Yemek Pişirme Fırını Modeli : AMKF4 İşlev: Elektrikli Rezistansla Çalışan Fanla İçindeki Isıyı Dağıtan Hızlı Pastane Tipi Pişirme Fırını : 798 x 792 x 567 mm Çalışma Elektriği : 220 Volt

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU. ocak Osmanlı Endüstriyel Mutfak. Osmanlı Endüstriyel Mutfak TEL :

ÜRÜN KATALOĞU. ocak Osmanlı Endüstriyel Mutfak. Osmanlı Endüstriyel Mutfak TEL : ocak.2018 Osmanlı Endüstriyel Mutfak ÜRÜN KATALOĞU Osmanlı Endüstriyel Mutfak OYMAAĞAÇ MAH. 5063 SOK NO:2/E MOBİLYACILAR SİTESİ KOCASİNAN / KAYSERİ mail : info@osmanliendustriyelmutfak.com web : www.osmanliendustriyelmutfak.com

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI Su giriş bağlantıları Tahliye bağlantısı Gerektiği durumlarda uzun su giriş hortumu / uzun tahliye hortumu (İlk 30 gün içerisinde) ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ Musluk temini ve montajı Temiz su

Detaylı

Çeşit çeşit buzdolabı, birisi mutlaka müşterinizin ihtiyacı!

Çeşit çeşit buzdolabı, birisi mutlaka müşterinizin ihtiyacı! Çeşit çeşit buzdolabı, birisi mutlaka müşterinizin ihtiyacı! PROFİLO BUZDOLAPLARI NIN HAYATI KOLAYLAŞTIRAN ÖZELLİKLERİNDEN BAZILARI: NoFrost: Buzdolabının iç duvarları içerisinde nem ve kar oluşumunu engelleyerek

Detaylı

Mutfakta Kullanılan Ekipmanlar

Mutfakta Kullanılan Ekipmanlar Mutfakta Kullanılan Ekipmanlar Mutfakta Kullanılan Ekipmanlar Mutfaklarda üretilen yiyeceklerin üretimi, mutfağın farklı bölümlerinde bulunan ekipmanların kullanımı ile yapılmaktadır. Her bölümün üreteceği

Detaylı

ankastre ve setüstü ocak

ankastre ve setüstü ocak ankastre ve setüstü ocak İÇİNDEKİLER Güvenlik Tedbirleri 5 Ocağınızın Kurulumu 6 Elektrik bağlantısı ve güvenlik 8 Gaz bağlantısı ve güvenlik 9 Gazlı Ocakların Gaz Tipine Göre Ayarlanması 10 Kumanda

Detaylı

Süt köpürtücü. Kullanım Kılavuzu ve Tarifler. Tchibo GmbH D Hamburg 68350AB1X1III

Süt köpürtücü. Kullanım Kılavuzu ve Tarifler. Tchibo GmbH D Hamburg 68350AB1X1III Süt köpürtücü Kullanım Kılavuzu ve Tarifler Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 68350AB1X1III Değerli Müşterimiz! Yeni süt köpürtücünüzle hızlı ve kolay bir şekilde cappuccino, sütlü kahve ve diğer sütlü spesiyalleriniz

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

Dr. Murat Çakan. İTÜ Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu 17 Nisan 2018, BURSA

Dr. Murat Çakan. İTÜ Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu 17 Nisan 2018, BURSA Dr. Murat Çakan İTÜ Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü cakanmu@itu.edu.tr BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu 17 Nisan 2018, BURSA 1. Ön Bilgiler 2. Bina Soğutma Yüklerinin Azaltılması 2.1. Mimari Tasarım

Detaylı

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı!

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Yeni nesil Ventum gazifikasyon kazanları çok sessiz, verimli ve ekonomik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Geniş yanma odası 7 saate kadar ısıtmaya yetecek

Detaylı

Akıllı Derin Dondurucular 400 litre

Akıllı Derin Dondurucular 400 litre Electrolux Prostore buzdolabı serisi GN küvetlere uygun buzdolabı ihtiyacı olan mutfak profesyonelleri için üretilir. Buradaki ekipman yelpazesi 400 litre kapasiteli, AISI 304 paslanmaz çelik buzdolaplarından

Detaylı

Elektrikli Cihazlarla Çalışma Kuralları...

Elektrikli Cihazlarla Çalışma Kuralları... Sayfa No : 1/5 Elektrikli Cihazlarla Çalışma Kuralları... 1. Ofislerde yapılacak her türlü onarım, yenileme, tesisat değişikliği; iş sağlığı ve güvenliği açısından kontrol edilebilmesi için dekanlığa bildirilmelidir.

Detaylı

Ankastre Ürünler.

Ankastre Ürünler. Ankastre Ürünler www.kumtel.com 2018 / 1 Ürün Kataloğu İçerik Ankastre Fırınlar & Setler A6SF2 (DDT) Serisi A6SF2 (DT) Serisi A6SF2 (MT) Serisi A6S2 Serisi 3-8 9-12 13-22 23-28 Ankastre Ocaklar 0 4 OAVC

Detaylı

Omuz ısıtma yastığı. Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 88183FV05X07VI

Omuz ısıtma yastığı. Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 88183FV05X07VI Omuz ısıtma yastığı tr Kullanım talimatı Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88183FV05X07VI 2016-07 333 429 Değerli Müşterimiz! Yeni omuz ısıtma yastığınız boyun ve omuz alanınızın etrafını rahat bir şekilde sarar.

Detaylı

HEMAK KLİMA BÖLÜMÜ İSTANBUL/TURKEY

HEMAK KLİMA BÖLÜMÜ İSTANBUL/TURKEY EVAPORATİF KLİMA NEDİR? Evaporatif Soğutucu Nasıl Çalışır? Bir pompa haznedeki suyu soğutma peteklerine pompalar, ıslak petekler üzerinden geçen sıcak hava, peteklerdeki suyu buharlaştırır. Bu sayede klimaya

Detaylı

MUTFAK VE DEPOLAMA YAPILAN BİRİMLERDE YAPILACAK ANA KONTROL FORMU (AYLIK RUTİN KONTROLLERDE KULLANILACAKTIR)

MUTFAK VE DEPOLAMA YAPILAN BİRİMLERDE YAPILACAK ANA KONTROL FORMU (AYLIK RUTİN KONTROLLERDE KULLANILACAKTIR) MUTFAK VE DEPOLAMA YAPILAN BİRİMLERDE YAPILACAK ANA KONTROL FORMU (AYLIK RUTİN KONTROLLERDE KULLANILACAKTIR) A.DEPOLAMA ALANLARI TARİH: I.SOĞUK DEPOLAMA EVET HAYIR 1- Soğuk depo ve / veya buzdolabı var.

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT. KDV de belirli ürünlerde indirimli oran uygulaması 30 Nisan 2017 tarihinden 30 Eylül 2017 tarihine uzatıldı. Bakanlar Kurulunca ÖTV ve

BAKIŞ MEVZUAT. KDV de belirli ürünlerde indirimli oran uygulaması 30 Nisan 2017 tarihinden 30 Eylül 2017 tarihine uzatıldı. Bakanlar Kurulunca ÖTV ve BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK KDV VE ÖTV İNDİRİMİNDE SüRE UZATIMI YAPILDI SAYI 2017/60 ÖZET Bakanlar Kurulunca ÖTV ve KDV de belirli ürünlerde indirimli oran uygulaması 30 Nisan 2017 tarihinden 30 Eylül 2017 tarihine

Detaylı

HUP 200 DERİN DONDURUCU

HUP 200 DERİN DONDURUCU Kullanım Kılavuzu HUP 200 DERİN DONDURUCU ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Bu uyarılar güvenliğiniz açısından önemlidir. Cihazı kurmadan veya kullanmadan önce bu uyarıları anladığınızdan emin olun. Güvenliğiniz

Detaylı

Sütlü tatlıların ana malzemesi olan sütün temizliği son derece önemlidir. Hastalık yapıcı mikroorganizmalardan arındırılmış olmalıdır. Sektörde kullanılan açık sütler süzülerek kaynatılır. Sütlü tatlılar

Detaylı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

MUTFAK ÜRETİM TAKİP FORMU FOOD PROCESS TEMPERATURE RECORD FORM

MUTFAK ÜRETİM TAKİP FORMU FOOD PROCESS TEMPERATURE RECORD FORM Bölüm: Büfe: Tarih:../../. KKN: Pişirme ve ısıtma, ürün orta sıcaklığı en az 75 C'ye 30 sn boyunca ulaşmalı. KKN: Soğutma, 2 saati geçirmeden oda sıcaklığına, en geç 4 saat içerisinde 7 C nin altına soğutulmalıdır.

Detaylı

ROTATERM HIZLI PRATİK ve SORUNSUZ

ROTATERM HIZLI PRATİK ve SORUNSUZ RT HIZLI PRATİK ve SORUNSUZ Özköseoğlu Döner Arabalı Ekmek Fırınları endirekt ısıtmalı, cebri hava sirkülasyon sistemiyle çalışan ve buhar sistemi ile donatılmış, unlu mamul için en iyi pişirme şartlarını

Detaylı

SOĞUTMA ÇEVRİMLERİ 1

SOĞUTMA ÇEVRİMLERİ 1 SOĞUTMA ÇEVRİMLERİ 1 SOĞUTMA MAKİNALARI VE ISI POMPALARI Soğutma makinesinin amacı soğutulan ortamdan ısı çekmektir (Q L ); Isı pompasının amacı ılık ortama ısı vermektir (Q H ) Düşük sıcaklıktaki ortamdan

Detaylı

Elektrikli aletler. Yangın güvenliği için alet kullanımı sırasında ipuçları

Elektrikli aletler. Yangın güvenliği için alet kullanımı sırasında ipuçları Elektrikli aletler Yangın güvenliği için alet kullanımı sırasında ipuçları Her yıl ölüm vakaları yaşanıyor Elektrikli aletlerin dikkatsiz kullanımı ev yangınlarının sık rastlanan nedenlerinden biridir.

Detaylı

Bu teknolojinin merkezinde tazelik var.

Bu teknolojinin merkezinde tazelik var. Bosch ta her şey yaşam kalitenizi yükseltmek için Bosch ta her ürün, sadece bugünkü değil, gelecekteki ihtiyaçlarınıza da cevap verecek şekilde tasarlanır ve üretilir. Hayatın büyük bir bölümünün geçtiği

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ 2010282061 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ Enerjiyi verimli kullanmak demek; ENERJİ İHTİYACINI AZALTMAK ya da KULLANIMI KISITLAMAK demek değildir! 2 Enerjiyi

Detaylı

Mercedes W123 Dizel Termostat Değişimi

Mercedes W123 Dizel Termostat Değişimi Mercedes W123 Dizel Termostat Değişimi ısı duygu? Ya da, diğer taraftan, motor yeterince sıcak almıyor? Bu sizin termostat olabilir. Burada değiştirmek için öğrenin. Yazan: Nicolas Siemsen ifixit CC BY-NC-SA

Detaylı

sebep olabilir. 4. Haznesinden gaz sızıntısı olursa elektrik fişini takmayın veya çekmeyin. Kıvılcım ve yangın çıkmasına sebep olabilir.

sebep olabilir. 4. Haznesinden gaz sızıntısı olursa elektrik fişini takmayın veya çekmeyin. Kıvılcım ve yangın çıkmasına sebep olabilir. Genel Bu tip buzdolabı genelde otel, ofis, öğrenci yurdu ve ev gibi yerlerde kullanılır. Çoğunlukla meyve ve sebze gibi yiyecekleri soğutmak ve saklamak için uygundur. Küçük boyutunun, hafifliğinin, düşük

Detaylı

BULAŞIK BARDAK ÇATAL KAŞIK TABAK YIKAMA MAKİNELERİ

BULAŞIK BARDAK ÇATAL KAŞIK TABAK YIKAMA MAKİNELERİ Bulaşık Bardak Yıkama Makinası Modeli : OBY 500 B İşlev:Setaltı Sanayi Tipi Endüstriyel Bulaşık Bardak Yıkama Makinası-Bardak Yıkama Makinesi Anılan Yıkama Kapasitesi (*) : 500 Bardak / Saat Yıkama Sepeti

Detaylı

yıl 2012 ÜRÜN KATALOĞU FIRIN OCAK DAVLUMBAZ BULAŞIK MAKİNESİ EVYE BATARYA

yıl 2012 ÜRÜN KATALOĞU FIRIN OCAK DAVLUMBAZ BULAŞIK MAKİNESİ EVYE BATARYA yıl. 2012 ÜRÜN KATALOĞU FIRIN OCAK DAVLUMBAZ BULAŞIK MAKİNESİ EVYE BATARYA Hayatınızı ko yıl. olaylaştırır... FIRINLAR 2 OCAKLAR 6 DAVLUMBAZLAR 10 BULAŞIK MAKİNESİ 12 EVYELER 13 BATARYALAR 16 2012 ÜRÜNLER

Detaylı

Elektrikli Makarna Pişiriciler

Elektrikli Makarna Pişiriciler Elco 700HP serisi, en üst düzeyde performans, güvenirlik, enerji tasarrufu, güvenlik standartları ve ergonomik operasyonu sağlayan 100'den fazla modelden oluşur. Bu modellerin dolaplı veya köprü tip konfigurasyonları

Detaylı

Ocaklar Fırınlar Davlumbazlar Setler Aksesuar Evyeler Teknik Çizimler

Ocaklar Fırınlar Davlumbazlar Setler Aksesuar Evyeler Teknik Çizimler Ocaklar Fırınlar Davlumbazlar Setler Aksesuar Evyeler Teknik Çizimler 2 16 24 32 42 44 48 ANKASTRE OCAKLAR DELTA 60 A6400 CS DELTA 60 GAZ KESME EMNİYETLİ 654,00 - Estetik kare döküm ızgara - Estetik inox

Detaylı

400 litre Dijital Buzdolapları

400 litre Dijital Buzdolapları Electrolux Prostore buzdolabı serisi GN küvetlere uygun buzdolabı ihtiyacı olan mutfak profesyonelleri için üretilir. Prostore serisindeki dolapların çok etkili ve verimli soğutma üniteleri, daha yüksek

Detaylı

Isıtıcı atkı. Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV

Isıtıcı atkı. Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV Isıtıcı atkı tr Kullanım talimatı Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82651HB55XV 2015-06 322 833 Değerli Müşterimiz! Yeni ısıtıcı atkınız boyun ve omuz alanınızın etrafını rahat bir şekilde sarar. Isıtıcı atkıda,

Detaylı

MUTFAKLARDA AKDENİZ LEZZETLERİ 34, 16, 90 TL 90 TL. Modunuza göre kahve. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel

MUTFAKLARDA AKDENİZ LEZZETLERİ 34, 16, 90 TL 90 TL. Modunuza göre kahve. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel 2 Eylül de www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda Black & White Öğütülmüş Kahve 19,90 TL 16, 90 TL 2x250g 4 Kutu Kapsül Kahve 39,90 TL 34, 90 TL Her hafta yeni bir dünya keşfedin. Bu hafta: MUTFAKLARDA

Detaylı

F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ

F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ Tüm çalışanların dikkat etmesi gerekenler Siz yatırımcı olsaydınız satın aldığınız malzemelerin çalışanlarınız tarafından böyle kullanılmasını ister miydiniz?

Detaylı