MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ"

Transkript

1 MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

2 Türkçe Program Alanında uzman ve yeniliğe açık akademik kadrosu ile öne çıkan İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin amacı; edindiği bilgi ve beceriyi toplumun sağlığına katkıda bulunacak şekilde üreten, sorgulayıcı, araştırıcı, çözümleyici, mesleğinin onurunu koruyup yücelten, evrensel bilim ve teknolojiyi esas alarak ilacın üretiminden tüketimine kadar geçen her aşamasında etkin görev ve sorumluluk üstlenen eczacılar yetiştirmektir. Program Şartları Programa MF-3 puan türüyle öğrenci kabul edilir. Eğitim süresi 10 yarıyıl / 5 yıldır. Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak devam edilebilir. İngilizce eğitimi programın içine yayılmıştır. Eğitim, yarıyıl ve ders geçme esasına göre düzenlenir. Akademik Kadro Geleceğin bilim insanlarını yetiştiren akademisyen kadromuz; farklı eğitim ekollerini benimsemiş, ulusal ve uluslararası başarılara sahip, genç ve dinamik akademisyenlerden oluşmaktadır. Bölüm Öğretim Üyelerinin Uzmanlık Alanları Klinik Farmakoloji, İlaç Araştırma ve Geliştirme, Antibiyotikler, Antimikrobiyal Direnç, Heterosiklik Sentez, Organik Yapı Analizi, Fiziksel Organik Kimya, Yapı - Aktivite İlişkileri, Farmasötik ve Medisinal Kimya, Genetik Toksikoloji, Mikotoksinler, Klinik Eczacılık, Medikal Uzlaşı, Terapötik İlaç İzlemi, Tıbbi Bitkiler, Fitokimya, Aromaterapi, Homeopati, Biyoteknoloji, Oküler İlaç Taşıyıcı Sistemler, Transdermal Sistemler, Mikroemülsiyonlar, Katı Lipit Nanopartiküller, Öküler İnsert.

3 Bölümde Okutulan Dersler & Ölçme-Değerlendirme İlk iki yılda mesleki eğitimin temel altyapısını oluşturan temel eczacılık bilimleri dersleri yer alır. Burada temel kimyasal, biyolojik ve tıp bilimleri dersleri bulunur. Üçüncü ve dördüncü yıllarda ise laboratuvarda pratik uygulamaların yer aldığı meslek bilimleri ile ilgili eğitim verilir. Meslek bilimleri eğitimi kapsamında, ilaç etkin maddelerinin doğal kaynaklardan ya da sentetik olarak elde edilmesi ile ilgili dersler ve ilaç şekillerinin (tablet, kapsül, şurup, merhem, ampul vb.) hazırlanmasını konu alan dersler yer alır. İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin farkı beşinci yılda ortaya çıkmaktadır. Beşinci sınıfta Eczane Eczacılığı, Endüstri Eczacılığı ve Araştırma Eczacılığı konularında dersler alanında yetkin kişiler tarafından verilmektedir. Dokuzuncu ve onuncu yarıyıllar boyunca, alan yönlendirme dersleri yanında eczacılıkla ilgili bir konuda bitirme projesi hazırlanır. Eczacılık Fakültesinde laboratuvar dersleri, tüm müfredatın yaklaşık üçte birini oluşturmaktadır ve eczacılık öğretiminde önemli bir yere sahiptir. Eczacılık Fakültesi Ocak 2017 de Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) na akreditasyon için başvuruda bulunmuştur. Staj Fakültemizin öğrencileri öğrenim süresi içerisinde olmak üzere asgari altı ay olan zorunlu stajlarını kamuya açık bir eczanede veya hastane eczanesinde en az beş yıllık deneyimli bir eczacının denetiminde tamamlamalıdır. Stajın düzenini sağlamak üzere fakültemizin staj komisyonu süreci yönetmektedir. Mezunların Unvan ve İş İmkânları Eczacılık Fakültesinde öğrenim gören öğrenciler, eczacılıkla ilgili her alanda hizmet vermek üzere, ilaç etkin maddelerinin hazırlanması, ilaç taşıyıcı sistemlerinin formülasyonu, farmasötik ürünlerin fiziksel, kimyasal, farmakolojik ve toksikolojik analizleri konusunda yetkin, ilacın hastaya ulaştırılmasından vücuttan atılmasına kadar geçen tüm safhalardan sorumlu olabilecek nitelikte bir eczacı olarak mezun olurlar. Eğitimlerini tamamlayan ve eczacı unvanını alanların iş hayatına atılmak için herhangi bir sınava girme zorunlulukları yoktur. Eczacılık Fakültesinden mezun olanlar, eczane eczacısı veya hastane eczacısı olarak, sanayide ilaç firmalarında çeşitli departmanlarda ve ecza depolarında eczacı olarak ve üniversitede akademisyen olarak çalışabilecek iş imkânlarına sahiptir.

4 Eğitim Fırsatları Üniversitemizin sağladığı bütünleşik doktora programı imkânı, akademide kalmayı düşünen öğrencilerimiz için kariyer yollarında avantaj sağlamaktadır. Gerekli şartları sağlayan başarılı öğrenciler çift anadal ve yan dal programlarına katılma imkanına sahiptir. Üniversitemiz tarafından başarılı öğrenciler senatonun belirlediği teşvik programlarıyla ödüllendirilmektedir. Diplomalar İlk iki yılı başarıyla tamamlayanlara istekleri halinde ön lisans diploması verilir. Beş yıllık eğitimi başarıyla tamamlayanlara yüksek lisans dereceli eczacılık diploması verilir. AKADEMİK ARAŞTIRMALAR Fakültemiz öğretim elemanları, kendi uzmanlık alanlarında araştırmalarını sürdürmektedirler. Örneğin Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı nda, formülasyon geliştirme ve stabilite çalışmaları yapılmaktadır. Özellikle nanoteknolojik çalışmalar yapılmakla birlikte, kozmetik olarak çeşitli ilaç taşıyıcı sistemler geliştirilmektedir. Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı nda HPLC ile mikotoksin analizleri yapılmaktadır. Maruziyete bağlı toksik etkiler genotoksik yöntemlerle araştırılmaktadır. Farmakognozi Anabilim Dalı nda ise doğal kaynaklardan aktivite yönlendirmeli fraksiyonlama ile antienflamatuvar ve antimikrobiyal etkili bileşiklerin izole edilmesi çalışmaları yürütülmektedir. Bununla beraber bitkilerden sekonder metabolitlerin özellikle terpenik ve fenolik bileşiklerin izolasyonu ve yapı aydınlatma çalışmaları sürdürülmektedir. Farmasötik Kimya anabilim dalında, bazı heterosiklik bileşiklerin sentezleri, yapı aydınlatmaları, bazı enzimler üzerinde inhibisyon etki çalışmaları sürdürülmektedir.

5 SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Klinik Eczacılık Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans (M.Sc.) ve Doktora (Ph.D.) Programları Klinik Eczacılık, sadece klinikte veya hastanede görev alan eczacı olmak ile sınırlı değildir. Pratik olarak klinik eczacılık, farmasötik bakım, bireysel ve akılcı ilaç kullanımı, klinik bilimlerin yanı sıra etik, sosyomedikokültürel, farmakoekonomik davranış biçimleri gibi alanlara ait temel bilgi ve felsefeleri lisansüstü eğitim sürecinde elde etmek ve lisans bilgisiyle harmanlamaktır. Bu temel yaklaşım ile Medipol Üniversitesi Eczacılık ve Tıp Fakülteleri akademik bilgi ve tecrübelerini, Türkiye nin sağlık alanında önde gelen Medipol Hastaneler Kompleksi ile birleştirerek Sağlık Bilimleri Enstitüsü altında, Klinik Eczacılık yüksek lisans ve doktora programlarını hazırlamışlardır. Klinik Eczacılık yüksek lisans programı tezli ve tezsiz olmak üzere iki alt gruba ayrılmakta ve 2 yarıyıl ders, 2 yarıyıl proje/tez temeline dayanan program yürütmektedir. Doktora programı ise 4 yarıyıl ders, yeterlilik sınavı ve 4 yarıyıl tez programına dayanmaktadır. Fakültemiz lisans öğrencilerine son sınıfa ulaştıklarında gerek yüksek lisans gerekse doktora programlarına başvuruya olanak vermektedir. Şartları sağlayan lisans öğrencileri, Klinik Eczacılık bütünleşik yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt olup mezuniyetlerini takiben bu derecelere de sahip olabilirler. FAKÜLTE ETKİNLİKLERİ Fakültemiz, yürüttüğü akademik ve sosyal etkinliklerin yanı sıra öğrenci kulübümüze destek vermekte ve birlikte çok sayıda akademik, sosyal, öğrenci ve spor faaliyetini gerçekleştirmektedir. MEDUPSA Öğrenci Topluluğu, eczacılık öğrencileri için çeşitli sosyal aktiviteler düzenlemektedir. Sayısı senede 30 u bulan etkinlikler serisinde, Halk Sağlığı Günleri- Bilinçlendirme Toplantıları, Hasta Bilgilendirme Yarışması, Kokunun Gücü Workshop, Firma Staj Başvuruları, Buluşlar ve Patent Sistemi, Eczacılık Eğitiminde Akreditasyon Çalışmaları, Sağlıklı Yaşam ve Kişisel Bakım Atölyesi İlaç ve Sağlık Dünyasının Buluşturan Pharma Power Conference, MEDUPSA Mikrofon, MEDUPSA PharmaRun Belgrad Ormanı etkinliklerinin yanı sıra öğrencilerin birbirleriyle, öğretim üyeleri ile öğretim elemanları ve sektörle kaynaşmasını sağlayan ALFAKON Öğrenci Kongresi, Sektörel Ziyaretler, Network Saatleri, Uluslararası ilaç ve Eczacılık Kongresi Kahvaltısı, MEDUPSA Geleneksel Akşam Yemeği etkinlikleri düzenlenmektedir.

6 ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI İstanbul Medipol Üniversitesi, Erasmus Üniversite Beyannamesi ne 2012 yılında kabul edilmiştir. Bu akademik yıl itibarıyla 40 a yakın Erasmus üyesi üniversiteyle anlaşması mevcuttur ve halen ikili anlaşma çalışmalarına devam edilmektedir. İtalya, Polonya, Romanya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Slovenya, Almanya, Portekiz, Danimarka, Macaristan, Letonya, Hollanda, Yunanistan, İspanya, Fransa öğrenci değişimi yapılan ülkelerden bazılarıdır. FAKÜLTE YAYINLARI Fakültemizin uluslararası indekslerce taranan akademik dergisi Acta Pharmaceutica Sciencia, hem online hem de basılı olarak yılda dört kez çıkartılan süreli bir yayındır yılında ilk kez Eczacılık Bülteni adı ile çıkan ve eczacılık alanında son derece prestijli olan bu dergi, fakültemize kazandırılmış durumdadır. İlk sayısı Ekim 2016 da yayınlanan dergimizin diğer sayıları Ocak, Nisan ve Temmuz aylarında çıkmaya devam edecektir. Dergimize bağlantısıyla ulaşılabilmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz tarafından hazırlanan derginin lansmanı 14 Mayıs Eczacılık Bayramı nda yapılmıştır. YERLEŞKELER & AVANTAJLAR İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin laboratuvar dersleri de dahil olmak üzere bütün dersleri Kavacık Güney kampüste verilmektedir. Sektörün büyük firmalarıyla aynı lokasyonda bulunan kampüs, İstanbul un iki yakasına da kolay ulaşım imkânı sunmaktadır. DEVAM ZORUNLULUĞU Eczacılık Fakültesinde; derslere, laboratuvarlara ve uygulamalara devam zorunludur. Kuramsal saatlerin %30 undan, uygulama saatlerinin %20 sinden fazlasına katılmayan ve/veya uygulamalarda başarısız olan öğrenciler ilgili derslerin genel sınavlarına giremezler.

7 KAVACIK KUZEY, KAVACIK MAH. EKİNCİLER CAD. NO: 19 BEYKOZ / İSTANBUL KAVACIK GÜNEY, GÖZTEPE MAH. ATATÜRK CAD. NO: BEYKOZ / İSTANBUL HALİÇ, ATATÜRK BULVARI NO: FATİH / İSTANBUL

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Amacımız, edindiği bilgi ve beceriyi toplumun sağlığına katkıda bulunacak şekilde üreten, sorgulayıcı, araştırıcı, çözümleyici, mesleğinin

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

ECZACILIK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eczacıları Medipol de yetişiyor İstanbul da yerleşik ilaç firmalarının genel müdürlüklerine yakın bir lokasyonda olmamız eğitim süreçlerimize

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ %30 İngilizce Program Tıp Fakültesi, İstanbul Medipol Üniversitesinin araştırmacı eğitim ekolüne bağlı olarak araştırmacı hekim yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerini

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ TARİHÇE İstanbul Medipol Üniversitesi, Türkiye Eğitim, Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından kurulmuş ve 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı

Detaylı

Eczacılık Eğitimi 5 yıllık bir eğitimdir

Eczacılık Eğitimi 5 yıllık bir eğitimdir Eczacılık Eğitimi 5 yıllık bir eğitimdir Dersler hem teorik ve hem pratik olarak yürütülür Birinci sınıf 1.Yarıyıl Genel kimya Fizik Matematik Tıbbi Biyoloji 2.Yarıyıl Analitik Kimya I İnsan Anatomisi

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ } % 30 İngilizce Program } İngilizce Program Donanımlı laboratuvarlar ile bir adım önde! Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimizi Türkiye nin en gelişmiş

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2017-2018 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) BİRİNCİ YIL 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) 2100001012017 Eczacılık Tarihi 1 0 2 2100001032017 Eczacılığa Giriş 1 0

Detaylı

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu, misyonu ve

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2017-2018 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) BİRİNCİ YIL 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) Dersin kodu Dersin Adı T P K AKTS 2100001012017 Eczacılık Tarihi 1 0 1

Detaylı

KARİYER SENİN, KARAR SENİN

KARİYER SENİN, KARAR SENİN KARİYER SENİN, KARAR SENİN Değerli Gençler, Uludağ Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü sizleri bekliyor; Türkiye nin ihracat ve istihdam açısından önde gelen sektörlerinden

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır.

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin 2014-2020 yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. İZÜ ve Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik KA-103 Projesi Personel

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2014 Girişli öğrenciler için)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2014 Girişli öğrenciler için) BİRİNCİ YIL 1. Yarıyıl (Güz Dönemi) Dersin Dersin Adı T U AKTS kodu 113 Eczacılık Tarihi 1 0 2 Eczacılığa Giriş 1 0 2 107 Genel Kimya I 2 0 4 125 Matematik 2 0 3 129 Fizik 2 0 3 103 Tıbbi Biyoloji 2 0

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2015 Girişli öğrenciler için)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2015 Girişli öğrenciler için) BİRİNCİ YIL 1. Yarıyıl (Güz Dönemi) Dersin Dersin Adı T U AKTS kodu 113 Eczacılık Tarihi 1 0 2 Eczacılığa Giriş 1 0 2 107 Genel Kimya I 2 0 4 125 Matematik 2 0 3 129 Fizik 2 0 3 103 Tıbbi Biyoloji 2 0

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2016 Girişli öğrenciler için)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2016 Girişli öğrenciler için) BİRİNCİ YIL 1. Yarıyıl (Güz Dönemi) Dersin Dersin Adı T U AKTS kodu 113 Eczacılık Tarihi 1 0 2 Eczacılığa Giriş 1 0 2 107 Genel Kimya I 2 0 4 125 Matematik 2 0 3 129 Fizik 2 0 3 103 Tıbbi Biyoloji 2 0

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI Amaç: İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu, misyonu ve ilgili yönetmeliklerle belirlenen amaç ve ilkeleri doğrultusunda

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller...

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Tarihi Bizans surlarının çevrelediği İstanbul un en eski bölgesi olan yarımadada Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü nün

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ BEŞ YILLIK EĞİTİM PROGRAMI (2014-2015 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ BEŞ YILLIK EĞİTİM PROGRAMI (2014-2015 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ BEŞ YILLIK EĞİTİM PROGRAMI (2014-2015 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) BİRİNCİ YIL 1. Yarıyıl (Güz Dönemi) Eczacılık Tarihi ve Eczacılığa Giriş 2 0 2 4 107 Genel Kimya

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı Programı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı Programı 1.SINIF SINAV PROGRAMI (I.YY) 07.01.2016 18:00 BİL150 -Temel Bilgi Teknolojisi (27) 2 27 08.01.2016 10:30 KİM153 -Genel Kimya I (149) 5,6,7 60,60,29 08.01.2016 18:00 TÜR125 -Türk Dili I (147) 5,6,7 60,60,27

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu uygulama esasları, Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2013 Girişli öğrenciler için)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2013 Girişli öğrenciler için) BİRİNCİ YIL 1. Yarıyıl (Güz Dönemi) Dersin Dersin Adı T U AKTS 113 Eczacılık Tarihi 1 0 2 Eczacılığa Giriş 1 0 2 107 Genel Kimya I 2 0 4 125 Matematik 2 0 3 129 Fizik 2 0 3 103 Tıbbi Biyoloji 2 0 4 191

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ DERSLERİ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ DERSLERİ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ DERSLERİ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI Madde 1. Dayanak: Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Lisans Eğitimi Staj Dersleri Uygulama İlke ve

Detaylı

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1. Yıl Müfredat Dersleri. 1. yarıyıl

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1. Yıl Müfredat Dersleri. 1. yarıyıl Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1. Yıl Müfredat Dersleri 1. yarıyıl Ders Türü Saat / Dersin AKTS kodu Hafta Kredisi 1 ECZ0101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu 2 2 2 2 ECZ0103 Türk Dili

Detaylı

Öğrenci değişim programları

Öğrenci değişim programları ECZAC Doğu Akdeniz Üniversitesi nin Öğrencilerine Sunduğu Ayrıcalıklı Olanaklar 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 95 programda lisans ve önlisans, 77 programda lisansüstü eğitim Öğrenci değişim programları

Detaylı

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler / Erasmus Ofisi

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler / Erasmus Ofisi 1 2 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından 2007-2013 yılları arasında uygulanmış olan «Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik» programı yerine, 2014-2020 yıllarında uygulanacak olan yeni programdır. 3 4 Ana

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Fakültemiz; yurt dışı tecrübeli dinamik akademik kadrosuyla araştırma odaklı,

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Anatomi ABD Klinik Anatomi Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

Eczacılık Fakültesi. Dünya da ilk Türkiye de 6. KKTC den tek Üniversite.

Eczacılık Fakültesi. Dünya da ilk Türkiye de 6. KKTC den tek Üniversite. Eczacılık Fakültesi. Dünya da ilk 601-800 Türkiye de 6. KKTC den tek Üniversite www.emu.edu.tr Doğu Akdeniz Üniversitesi nin Öğrencilerine Sunduğu Ayrıcalıklı Olanaklar 11 fakülte ve 5 yüksekokulda 102

Detaylı

Kuruluş. Misyon. Vizyon. Amaçlar ve Hedefler. Eğitim-öğretim alt yapısı. Fakülte Bina Proje Süreci. Akademik Kadro Dağılımı.

Kuruluş. Misyon. Vizyon. Amaçlar ve Hedefler. Eğitim-öğretim alt yapısı. Fakülte Bina Proje Süreci. Akademik Kadro Dağılımı. Kuruluş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler Eğitim-öğretim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Dağılımı Eylem Planı Stratejik Plan Faaliyet Raporu KURULUŞ Kuruluş Raporunun Hazırlanması Ve

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin eğitim ve öğretim

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞININ İZNİ OLMADAN KOPYALANAMAZ VE ÇOĞALTILAMAZ. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTES

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞININ İZNİ OLMADAN KOPYALANAMAZ VE ÇOĞALTILAMAZ. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTES İ DEKANLIĞININ İ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK DERS PROGRAMI 1. Dönem 2. Dönem Eczacılık Tarihi ve 1) Eczacılık Terminolojisi ve Eczacılığa 4+0 4.5 Terminolojisi Yönlendirme (2)

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ NİN ÖĞRENCİLERİNE SUNDUĞU AYRICALIKLI OLANAKLAR

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ NİN ÖĞRENCİLERİNE SUNDUĞU AYRICALIKLI OLANAKLAR DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ NİN ÖĞRENCİLERİNE SUNDUĞU AYRICALIKLI OLANAKLAR 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 100 programda lisans ve önlisans, 81 programda lisansüstü eğitim 106 ülkeden öğrenci ve 35 ülkeden

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU Erasmus+ Programı dâhilinde, Ankara Ticaret Odası Koordinatörlüğünde 12 Üniversitenin katılımıyla oluşan Yeni İş Tecrübeleri için Ankara Konsorsiyumu (YİTAK) Projesi,

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ ECZ 501- ARAŞTIRMA DERSİ PROJESİ DERSİ I PERŞEMBE 09.00-12.00, DERSLİK: BİLGİSAYAR LABORATUVARI Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Sümeyra TUNA YILDIRIM 1. Hafta Mezuniyet Projesi Konusunun Alınması, Çalışma

Detaylı

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Mesleğinde uzman ve yeterlik sahibi öğretmenleri yetiştirebilmek, aynı zamanda bir ülkeyi ileriye taşıyacak nesillere

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi Bahar Dönemi I. Ara Sınavı Programı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi Bahar Dönemi I. Ara Sınavı Programı 1.SINIF SINAV PROGRAMI (II.YY) 21.03.2016 13:30 BİY122 -Tıbbi Biyoloji II (167) - (A,B) 5,2,6,7 60,23,60,24 21.03.2016 19:00 TAR166 -Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II (150) 5,6,2 60,60,30 22.03.2016

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ TARİHÇE İstanbul Medipol Üniversitesi, Türkiye Eğitim, Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından kurulmuş ve 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2018-2019 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2019-2 0 1 8 E Ğ İ T İ M Y I L I N DA G E R Ç EK L EŞTİRİLECEK Ö Ğ R E N C İ H A R E K E T L İ L İ Ğ İ BAŞVURULARI 12 MART

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ %30 İngilizce Program Hukuk Fakültesi, gerek bireyler arasındaki gerekse bireylerle kamu otoritesi arasındaki hukuki ilişkileri düzenleyen kuralları, bu kuralların

Detaylı

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu:

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu: Bölümümüzün Vizyonu: Uluslararası düzeyde ilişkiler kuran, üniversitemizin akademik, kültürel, kültürlerarası gelişim ve ilişkilerine katkı sağlayan bir bölüm olmak. Bölümümüzün Misyonu: Ulusal ve uluslararası

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

ULUSLARARASI TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

ULUSLARARASI TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ } İngilizce Program Şampiyonların Tercihi Medipol UTF Medipol UTF yalnızca 10 öğrencilik kontenjanıyla Türkiye nin şampiyonlarını bir araya getiriyor.

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ ECZ 501- ARAŞTIRMA DERSİ PROJESİ DERSİ I PERŞEMBE 09.00-12.00, DERSLİK: BİLGİSAYAR LABORATUVARI Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Sümeyra TUNA YILDIRIM 1. Hafta Mezuniyet Projesi Konusunun Alınması, Çalışma

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Biyomedikal mühendisliği; tıp ve mühendislik alanlarındaki bilgi ve teknolojiyi,

Detaylı

2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN

2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN 2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2018-2019 Dönemi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 26 Eylül-19 Ekim 2018

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2014 VE SONRASI GİRİŞLİLER İÇİN)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2014 VE SONRASI GİRİŞLİLER İÇİN) Amaç ve Kapsam T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2014 VE SONRASI GİRİŞLİLER İÇİN) MADDE 1 (1) Bu yönerge, İnönü Üniversitesi Önlisans ve lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programları

Detaylı

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitimöğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI Sektör seni bekliyor! Arzu ettikleri meslek eğitimini alıp hızlıca iş hayatına başlamak isteyenler MYO ları tercih ediyor. Bir ayağı sektörde olan akademisyenlerimiz,

Detaylı

Sağlık danışmanıdır ECZACI

Sağlık danışmanıdır ECZACI ECZACI Sağlıktan sorumlu ve tam zamanlı çalışan bir meslek adamıdır. Toplumdaki görevi ilaç ve diğer sağlık bakım ürünleriyle ile ilgili bilgileri sunmaktır. Sağlık danışmanıdır 1 ECZACI İlacın Geliştirilmesinden

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI. Birinci Yıl

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI. Birinci Yıl ECZACILIK FAKÜLTESİ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI Birinci Yıl I. Dönem FIZ 101 FİZİK 2 0 2 3 MAT 101 MATEMATİK 3 0 3 4 BIY 101 TIBBİ BİYOLOJİ 3 0 3 5 ATA 101 ATATÜK İLK. VE İNK. TARİHİ I

Detaylı

Eczacılık Eğitimi ve Eczacılık Fakültelerinde Karşılaşılan Sorunlar- Çözüm Önerileri

Eczacılık Eğitimi ve Eczacılık Fakültelerinde Karşılaşılan Sorunlar- Çözüm Önerileri Eczacılık Eğitimi ve Eczacılık Fakültelerinde Karşılaşılan Sorunlar- Çözüm Önerileri Prof. Dr. Bülent Gümüşel Eczacılık Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı 21 Aralık 215, ÜAK- Zonguldak 18 Eylül 212 Durum

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi ABD Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

Yatay Geçiş. T.C Uyruklu Başvuru Koşulları SAĞLIK BİLİMLERİ PROGRAMLARI

Yatay Geçiş. T.C Uyruklu Başvuru Koşulları SAĞLIK BİLİMLERİ PROGRAMLARI İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI (EK İLAN) Anabilim Dalı T.C

Detaylı

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27 MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği dir. Müdek, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir? Staj hareketliliğine

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge, Zonguldak Bülent Ecevit

Detaylı

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) & YABANCI DİLDE YAYGIN SEÇMELİ DERS HAVUZU. Öğr. Gör. Dr. Seda ÇANKAYA Erasmus Koordinatör Yardımcısı

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) & YABANCI DİLDE YAYGIN SEÇMELİ DERS HAVUZU. Öğr. Gör. Dr. Seda ÇANKAYA Erasmus Koordinatör Yardımcısı PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) & YABANCI DİLDE YAYGIN SEÇMELİ DERS HAVUZU Öğr. Gör. Dr. Seda ÇANKAYA Erasmus Koordinatör Yardımcısı Personel Hareketliliği faaliyeti 2 şekilde gerçekleştirilebilmektedir:

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ TANITIM SUNUMU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ TANITIM SUNUMU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ TANITIM SUNUMU Üniversite içindeki konumumuz TARİHÇEMİZ Akdeniz Üniversitesi Antalya Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü kapsamında 1997 yılında eğitimöğretime

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ve DEĞERLENDİRME (Ağustos 2014 Ağustos 2015)

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ve DEĞERLENDİRME (Ağustos 2014 Ağustos 2015) T.C İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ve DEĞERLENDİRME (Ağustos 2014 Ağustos 2015) T.C İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI. 1. Yıl. 2. Yarıyıl

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI. 1. Yıl. 2. Yarıyıl ECZACILIK FAKÜLTESİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI 1. Yıl 1. Yarıyıl ANA 101 ANATOMİ 3 0 3 4 BIY 101 TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK I 2 0 2 3 TRM 101 TERMİNOLOJİ 2 0 2 2 GKI 101 GENEL KİMYA 3 0

Detaylı

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dersleri ve İçerikleri

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dersleri ve İçerikleri Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi leri ve İçerikleri 1 ATA121 1. YARIYIL 2. YARIYIL Adı T U Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 0 1 ATA122 Adı T U Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemi lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliği hükümleri uyarınca Sağlık Bilimleri Enstitüsü aşağıda belirtilen yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alacaktır.

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programlarının

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* Dayanak MADDE 1- (1) Bu Yönerge, 17.08.2012 tarih ve 28387 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İstanbul Medipol

Detaylı

GÜZYARIYILI Saat/Hafta

GÜZYARIYILI Saat/Hafta 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı da dahil olmak üzere Fakültemiz 01 Haziran 2010 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Ankara Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ne tabi olarak 5 yıllık

Detaylı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Biruni Üniversitesi Rektörlüğünden: "Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca ''Öğretim Üyesi'' alınacaktır."

Detaylı

Bahar Dönemi

Bahar Dönemi 2012-2013 Bahar Dönemi İLAN TARİH : 17 Eylül 2012 SON BAŞVURU TARİH : Kastamonu Üniversitesi 2012-2013 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ LLP/ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Başvuru yapmadan önce tüm

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 16 Temmuz 2018-22 Temmuz 2018 Lisansüstü Öğretimi

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DÖNEMİ: SINIF: 1 YARIYIL: 2 (BAHAR)

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DÖNEMİ: SINIF: 1 YARIYIL: 2 (BAHAR) DÖNEMİ: 2012-2013 SINIF: 1 YARIYIL: 2 (BAHAR) Anatomi ECZ114 Rehberlik Anatomi ECZ114 Ecz.Terminolojisi ECZ116 Ecz.Terminolojisi ECZ116 Bilim Düşüncenin Gelişimi BSB134; Derslik 1 Mesleki İngilizce YDİ162;

Detaylı

Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES. Yatay Geçiş. Puan Türü. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Sağlıyor. Doktora. Doktora

Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES. Yatay Geçiş. Puan Türü. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Sağlıyor. Doktora. Doktora ENSTİTÜ ADI: SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ANABİLİM DALI ADI PROGRAMIN ADI Genel Kontenjan Teklifi Yatay Geçiş Yurtdışı Kontenjan Teklifi Yatay Geçiş ALES Asgari Öğretim Üyesi Şartını sağlayıp sağlamadığı

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 03/02/2016-42542 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BENF55C2K* Sayı :37567810-199- Konu :2016-2017 Erasmus Başvuru İlanı İKTİSAT FAKÜLTESİ

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ

ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ Prof. Dr. Belma Gümüşel belmagumusel@yahoo.com ECZACILIK FAKÜLTELERİ n=12 Öğrenci Alan Öğrenci alması onaylanan Öğrenci almayan

Detaylı

ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER OFİSİ TANITIM SUNUSU ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Karabük Üniversitesi kurulduğu andan itibaren uluslararası tanınırlığa

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ I. PROGRAM PROFİLİ Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu,

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ ( BAHAR YARIYILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ ( BAHAR YARIYILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR) T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2016-2017 BAHAR YARIYILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR) AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1 1(1) Bu yönerge, İnönü Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin öğrenimleri

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programları

Detaylı

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KİMYA BÖLÜMÜ TANITIM SUNUMU MEB Lise Öğrencileri İçin Kimya Bölümü Tanıtım Komisyonu 2013 NİĞDE ÜNİVERSİTESİ VE KİMYA BÖLÜMÜ FAKÜLTELER Eğitim Fakültesi

Detaylı

BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ FRANSIZCA MÜTERCİM-TERCÜMANLIK ANABİLİM DALI

BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ FRANSIZCA MÜTERCİM-TERCÜMANLIK ANABİLİM DALI BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ FRANSIZCA MÜTERCİM-TERCÜMANLIK ANABİLİM DALI BÖLÜM BAŞKANI YARDIMCI DOÇENTLER : Prof. Dr. İlhami SIĞIRCI : Yrd.Doç.Dr. Duran İÇEL Yrd.Doç.Dr. Bayram KÖSE Yrd.Doç.Dr.

Detaylı

Kazanılan Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren bir programdır.

Kazanılan Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren bir programdır. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Eczane Hizmetleri Programına İlişkin Bilgiler Genel Bilgi Bu programın amacı; eczanelerde, hastaya ilaç ve tıbbi ürünlerin sunumunda, yetkili ve sorumlu olan eczacılara

Detaylı

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Fakültemizin Yeri Ege Ege Üniversitesi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Kuruluş Tarihi: 1955 EGE ÜNİVERSİTESİNİN KURULUŞUNUNDA YER ALAN 3 EĞİTİM KURUMUNDAN BİRİDİR.. Ülkemizde ve Avrupa da HEMŞİRELİKTE

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29084 Aksaray Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında 100/2000 YÖK Doktora Bursu çerçevesinde Moleküler Patoloji,

Detaylı

c) Yabancı Uyruklu Adaylar İçin:

c) Yabancı Uyruklu Adaylar İçin: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20152016 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (09.12.2015

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ } %30 İngilizce Program Medipol Tıp la öğren, araştır, uygula Medipol Tıp, Medipol Mega Üniversite Hastanesi ve Türkiye nin en iyi araştırma merkezlerinden REMER

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ KLİNİK ECZACILIK

ECZACILIK FAKÜLTESİ KLİNİK ECZACILIK ECZACILIK FAKÜLTESİ KLİNİK ECZACILIK PROGRAM KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Rümeysa DEMİRDAMAR, rdemirdamar@neu.edu.tr YÜKSEK LİSANS DERSLERİ EKE 600 Uzmanlık Alanı Dersi Z 4 0 4 EKE 601 Klinik Eczacılık I S 5

Detaylı

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu 2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu Öğrenci Seçim Takvimi 20 Şubat 8 Mart 2012: Adayların online başvuru sürecini

Detaylı