ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO"

Transkript

1 ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO

2 Erasmus Değişim Programı nedir? Erasmus Değişim Programı, Avrupalı yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Programın amacı, programa katılan ülkeler arasında akademik ve kültürel değişimi sağlamaktır. Yüksek öğretim kurumlarının kısa süreli öğrenci, akademik ve idari personel değişimi yapabilmeleri için hibe niteliğinde karşılıksız mali destek sağlanır.

3 Erasmus Değişim Programına Katılan Ülkeler: Program 29 Avrupa Birliği üyesi ülkeye, Avrupa Birliğine üye olmaya aday olan ülkemize ve Avrupa Ekonomik Alanı (EFTA) üyesi olan İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç e açıktır. Türkiye AB ne aday ülke olduğundan Türk Yüksek Öğretim Kurumları sadece AB üyesi ülkelerle ve Norveç ile Erasmus + Programı kapsamında değişim faaliyetleri gerçekleşterebilirler.

4 Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süre Öğrenciler Öğrenim Hareketliliği Faaliyetinden (her bir kademe için) en az 3 ay en fazla 12 ay boyunca yararlanabilirler (1 den fazla). Lisansüstü öğrenciler bir dönemden daha uzun süreliğine gitmek istediklerinde, gidiş sürelerinin uygunluğunu Bölümleri ve Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü ile görüşmelidirler.

5 Erasmus Hibesi Ulusal Ajans her akademik yıl başlamadan önce AB üyesi ülkeleri yaşam standartları ve pahalılık endeksine göre değerlendirir ve her bir ülkede öğrenim görecek olan Erasmus Öğrencilerine verilecek aylık hibe miktarlarını belirler.

6 Erasmus Hibesi

7 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği-Hibe Ödemeleri Öğrencilere hibe ödemesi 2 taksitte yapılır: 1.taksit=Toplam hibe (Öğrencinin gitmesi öngörülen toplam süreye göre hesaplanır)*80%. Birinci taksit hibenin hesabımıza yatırılmış olması şartı ile öğrenci gitmeden öğrenciye ödenir. Öğrenci hibe transferinden önce sözleşme imzalar. 2.taksit=Öğrencinin Erasmus öğrenim dönemi sonunda getirdiği katılım belgesi nde yer alan kesin gerçeklesme süresi dikkate alınarak hesaplanan hibe-1. taksit.

8 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği-Hibe Ödemeleri Yurtdışında bulundukları süre icinde derslerine devam etmedikleri ve öğrenci olarak yapmakla yükümlü oldukları sorumluluklarını yerine getirmedikleri tespit edilen öğrencilerin, aldıkları derslerden de başarısız olmaları dikkate alınarak, yurtdışında kaldıkları süre için hesap edilen toplam hibelerinin % 20 si kesinlikle ödenmez. Öğrencinin gittiği kurumdaki resmî tatil günleri hariç, 1 haftadan fazla süre ile misafir olduğu şehirden ayrılması durumunda ayrı kaldığı süreler için hibe ödemesi yapılamaz. Zorunlu OLS sınavını gidiş öncesinde ve dönüşte almayan ve katılımcı anketini doldurmayan öğrencilere %20 kesinti uygulanır. Hareketliliğe katılımı kanıtlayan belgelerin teslim edilmemesi durumunda (katılım sertifikası veya bunun yerine geçebilecek dönüş sonrası TOR) hareketlilik geçersiz sayılır ve öğrenciye hibe ödenmez, başlangıçta ödenen hibe tahsil edilir.

9 Çevirimiçi Dil Desteği (OLS) Yükseköğretimde öğrenci hareketliliği faaliyetlerinden yararlanacak öğrenciler için Avrupa Komisyonu tarafından Çevirimiçi Dil Desteği sistemi sunulmaktadır. Almanca, Fransızca, Hollandaca, İtalyanca, İngilizce ve İspanyolca dillerine ilaveten 2016 da Çekçe, Danca (Danimarka dili), Yunanca, Lehçe (Polonya dili), Portekizce ve İsveççe dillerinde de öğrencilere Çevrimiçi Dil Desteği sunulması planlanmaktadır. Çevirimiçi dil desteği öğrencilerin girmekle yükümlü olduğu sınavlar ve isteğe bağlı çevirimiçi dil kursu desteğini içermektedir: ZORUNLU: Öğrenim hareketliliği gerçekleştirmek için seçilmiş öğrenciler, faaliyetlerine başlamadan önce ve faaliyetlerini tamamladıktan sonra ayrı ayrı olmak üzere, OLS üzerinden öğrenim faaliyetinin gerçekleştirildiği dilden sınav olurlar.

10 Akademik Tanınma Akademik Tanınma Belgesi (Recognition Sheet) Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) Not Çizelgesi (Transcript of Records) Akademik Tanınmanın İspatı (Proof of Academic Recognition)

11 Akademik Tanınma İYTE, yurtdışında geçirilen öğrenim dönemine tam tanınma sağlamaktadır. Öğrenim faaliyeti başlamadan önce tanımlanmış ders programı, tüm taraflarca Öğrenim Hareketliliği İçin Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement for Studies) ve tanınma belgesi (Recognition Sheet) imzalanması suretiyle yazılı olarak teyit edilir. Öğrenci add/ drop yapmak isterse, gidilen yükseköğretim kurumunda akademik dönemin başlamasını takiben en geç 4 7 hafta içerisinde yapılmış olması ve anlaşmanın taraflarınca değişiklik talep edildikten sonra en geç 2 hafta içinde onaylanması gerekir. Tam Tanınma şu şekilde gerçekleştirilir: Öğrencinin öğrenim anlaşmasında yer alan derslerin misafir kurumda alınması ve başarılı olması durumunda bu derslerin orijinal isimleri, kredileri ve notları ile transkriptleri ve Diploma Ekinde de yer alır.

12 1. Akademik Tanınma Belgesi (Recognition Sheet) Akademik Tanınma Belgesi öğrencinin yurtdışında alacağı dersleri ve İYTE eşdeğerlerini belirten belgedir. Öğrenci ve Bölüm Erasmus Koordinatörü tarafından beraber hazırlanan Tanınma Belgesi öğrenci yurtdışındaki öğrenimine başlamadan önce lisans öğrencileri için Fakülte Kurullarınca, lisansüstü öğrenciler için Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü Kurulunca onaylanır.

13 Akademik Tanınma Belgesi (Recognition Sheet)

14 2. Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) En az 30 ECTS/ en fazla 36 ECTS olmalıdır. Add-drop yaptıktan sonra da en az 30 wn fazla 36 ECTS olmalıdır. Tüm taraflarca imzalanmış olmalıdır.

15 Öğrenim Anlaşması

16 Öğrenim Anlaşması (During/After the Mobility)

17 Döndükten Sonra Transkript (TOR) Öğrenim Anlaşmasının after the mobility kısmı (imzalı) Katılım Sertifikası (confirmation letter) Öğrenci Nihai Rapor Formu (online) OLS (2. Sınav)

18 Transkript (TOR)

19 Katılım Sertifikası (Letter of Confirmation)

20 Not Dönüşümü Giden İYTE'li Lisans Öğrencileri için AKTS notlarının İYTE notlarına dönüşümü İYTE AKTS Notları Notları A (en başarılı %10) B (bir sonraki %25) C (bir sonraki %30) D (bir sonraki %25) AA BA BB CC Giden İYTE'li Yüksek Lisans Öğrencileri için AKTS notlarının İYTE notlarına dönüşümü AKTS Notları A (en başarılı %10) B (bir sonraki %25) İYTE Notları AA BA E (bir sonraki %10) DD C (bir sonraki %30) BB FX (kaldı, geçmek için bir miktar daha çalışma gerek) F (kaldı, geçmek için daha hatırı sayılır çalışma gerek) FD FF D (bir sonraki %25) E (bir sonraki %10) CB CC

21 Not Dönüşümü Giden İYTE'li Doktora Öğrencileri için AKTS notlarının İYTE notlarına dönüşümü AKTS Notları A (en başarılı %10) B (bir sonraki %25) C (bir sonraki %30) D (bir sonraki %25) E (bir sonraki %10) İYTE Notları AA BA BB CB CB

22 Gitmekten vazgeçerseniz Aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önceki bir seçim döneminde seçilmiş, fakat mücbir bir sebebe dayanmaksızın, faaliyetini gerçekleştirmemiş öğrenciler için, hak kazanmış olunmasına rağmen, faaliyetin gerçekleştirilmediği her faaliyet için -10 puan azaltma uygulanır. Yükseköğretim kurumunun vazgeçişleri öngörerek öğrencilere vazgeçtiklerini bildirmeleri için bir süre tanımaları ve öğrencilerin bu süre içerisinde vazgeçtiklerini bildirmeleri halinde azaltma uygulanmaz.

23 Gitmekten vazgeçerseniz Asil Liste Yedek Liste Yurtdışı Başvuru son tarihinden 10 gün önceye kadar (0 Puan) Yurtdışı Başvuru son tarihine 10 günden daha yakın bir zamanda (-10 Puan) Yurtdışı Başvuru son tarihine 10 günden daha yakın bir zamanda ve zorunlu bir sebeple (0 Puan) 3 gün içinde (0 Puan) 3 günden sonra(-10 Puan) 3 günden sonra ama zorunlu bir sebeple (0 Puan)

24 Hatırlanması Gerekenler!!! Oryantasyon Sigorta Faaliyet süresini uzatma işlemleri Pasaport (25 Yaş altı ve üstü) Vize Son başvuru tarihleri Hibeli/ Hibesiz Öğrenci sözleşmesi OLS

25 Önemli İnternet Adresleri 1. İYTE Uluslararası İlişkiler Ofisi nin web sitesi: ects.iyte.edu.tr 2. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı nın (Ulusal Ajans) web sitesi: Avrupa Komisyonu nun Eğitimle ilgili web sitesi: -

26 Uluslararası İlişkiler Ofisi İLETİŞİM Ar. Gör. Asena Altan (Dahili: 7893) E- Mail: Ar. Gor. Oykum Kirsoy Bektas (Dahili: 7894) E- mail: Uzm. Dr. Sıla Turaç Baykara (Dahili: 7896)

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI

AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI ERASMUS PROGRAMI Erasmus Programı, Avrupalı Yükseköğretim Kurumlarının birbirleri ile iş birliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir

Detaylı

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir.

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ İÇİN HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VE YAZ DÖNEMİ İÇİN

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2019 2020 ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim?

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Bu hareketlilik faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI of Polonya Bahar Technology and Life Scieces of Lodz Polonya Bahar Vytautas

Detaylı

Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 14.12.2018 AVRUPA KOMİSYONU DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı TÜRKİYE ULUSAL

Detaylı

ERASMUS Erasmus+ Avrupa ve gençlik olan Hayatboyu ve Gençlik uygulanacak olan yeni

ERASMUS Erasmus+ Avrupa ve gençlik olan Hayatboyu ve Gençlik uygulanacak olan yeni ERASMUS+ 2017-2018 Avrupa ve gençlik 2007-2013 olan Hayatboyu ve Gençlik 2014-2021 uygulanacak olan yeni için Erasmus Beyannamesi (Erasmus Charter for Higher Education-ECHE) ve kurumunun Erasmus yapmak

Detaylı

2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R.

2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R. 2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R. TUĞÇE KARAZ ERASMUS+ Giden Öğrenci OLS (Online Linguistic

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KRİTERLERİ: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye'de

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ 31 OCAK 2017 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Avrupa Komisyonu (ec.europa.eu) Ulusal Ajanslar (www.ua.gov.tr) Ulusal Erasmus + ofisleri (erasmus.beun.edu.tr) Yerleştirildiğin üniversitenin web

Detaylı

ERASMUS TOPLANTISI 2017

ERASMUS TOPLANTISI 2017 ERASMUS TOPLANTISI 2017 Erasmus+ Nedir? Erasmus programı üniversite öğrencilerinin Avrupa ülkelerinde eğitim almasını sağlayan bir değişim programıdır. Erasmus+ Nedir? Daha önceki dönemde Türkiye sadece

Detaylı

Bu belgenin fakülte / Y.okul/ Enstitü yönetim kurulunda onaylanması gerekmektedir.

Bu belgenin fakülte / Y.okul/ Enstitü yönetim kurulunda onaylanması gerekmektedir. Bu el kitabı Erasmus kapsamında yurt dışına gitmek isteyen öğrencilerimize, pratik bilgiler sağlaması amacıyla Fakültemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından hazırlanmıştır. 1. Erasmus Programı çerçevesinde

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları Başvuru Yöntemi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları 21 Mart 2016 15 Nisan 2016 tarihleri arasında online alınacaktır. http://www.kimoerasmus.com/erzincan/default.aspx?id=1

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2. ÇAĞRI BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ 11 NİSAN 2018 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı 2017/2018. Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü-

ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı 2017/2018. Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü- ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü- 2017/2018 Okt. Banu ES YILMAZ (Kurum Koordinatörü) Okt. Banu AKDOĞAN Öğr. Gör. Ayça

Detaylı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS + PROGRAMI 2018-2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ Erasmus+ Kapsamında Yurtdışına Öğrenci Gönderilecektir. Erasmus+

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Erasmus+ ve diğer değişim programlarına ilişkin

Detaylı

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ Amaç AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR MADDE 1 (1) Bu yönerge, Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri ile akademik ve idari personelin

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Erasmus+ kapsamında İstanbul Esenyurt

Detaylı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS + PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ Erasmus+ Kapsamında Yurtdışına Öğrenci Gönderilecektir. Erasmus+

Detaylı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ/BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ/BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS + PROGRAMI 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ/BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ Erasmus+ Kapsamında Yurtdışına Öğrenci Gönderilecektir. Erasmus+

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ 4 ŞUBAT 2019 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2017-2018 DÖNEMİ BAŞVURULARI Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında 2007-2013 yılları arasında uygulanmış olan Hayatboyu Öğrenme

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCĠ YÖNERGESĠ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus öğrenci

ERASMUS+ ÖĞRENCĠ YÖNERGESĠ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus öğrenci ERASMUS+ ÖĞRENCĠ YÖNERGESĠ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus öğrenci değişimi kapsamında, Süleyman Demirel Üniversitesi nden programa

Detaylı

Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir?

Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir? Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir? Erasmus değişim programı, yükseköğretim kurumu öğrencilerinin bir akademik yıl içerisinde eğitimlerinin bir veya iki

Detaylı

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 Erasmus plus programı nedir? Nereden bilgi alabilirim? Başvuru tarihleri nedir? Kimler

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU 2017-2018 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ NEDİR? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurt dışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj faaliyeti,

Detaylı

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ www.eu.ege.edu.tr Öğrenci Hareketliliği Uygulamaları başlığını, Erasmus öğrenciliğiniz boyunca takip etmelisiniz. NOMINATION Başvuru işlemlerinizi yapmadan önce gideceğiniz

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018 2019 ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim? BİLDİRİMLERİNİZİN

Detaylı

Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı. Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı. Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 2012-2013 Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 2 Erasmus öğrencilerinin sorumlulukları Gidecekleri üniversitenin son başvuru

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2017-2018 Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi 30.11.2017 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS+ Programı Öğrenim Hareketliliği

Detaylı

Erasmus programından öğrenci statüsünde bir kereden fazla yararlanamazsınız.

Erasmus programından öğrenci statüsünde bir kereden fazla yararlanamazsınız. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler online olarak Erasmus Ofisine başvuru

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 06/06/2018-E.9955 T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BE8R3DMC8* Sayı : 24998744-050.01.04- Konu : Senato Kararı ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

Detaylı

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd.

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. 23/05/2017 Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ-I DUYURUSU

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ-I DUYURUSU 2016 2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ-I DUYURUSU Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde 2016 2017 Akademik Yılında programdan yararlanmak isteyen Hitit Üniversitesi

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 18 ŞUBAT MART 2019

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 18 ŞUBAT MART 2019 2019-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI Bu başvuru ilanı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği aday seçimini için hazırlanmıştır. Adaylar bu programlardan

Detaylı

2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2

2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ İÇİNDEKİLER 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2 1.1. Uygunluk Değerlendirmesi:... 2 1.2. Değerlendirme Kriterleri:...

Detaylı

ERASMUS (+) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI. Sevgili İYTE li Öğrenciler,

ERASMUS (+) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI. Sevgili İYTE li Öğrenciler, 2017-2018 ERASMUS (+) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI Sevgili İYTE li Öğrenciler, Programın ülkemizdeki yürütücüsü, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) dır. Duyurumuzda

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu yönergenin amacı Hayatboyu Öğrenme Programları arasında yer alan Erasmus Programı kapsamında, Gebze Teknik

Detaylı

Aşağıdaki ülkeler Erasmus+ Programının tüm Eylemlerine tam olarak katılabilir:

Aşağıdaki ülkeler Erasmus+ Programının tüm Eylemlerine tam olarak katılabilir: ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2014-2015 DÖNEMİ BAŞVURULARI Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında 2007-2013 yılları arasında uygulanmış olan Hayatboyu Öğrenme

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi TS-EN-ISO 9001

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi TS-EN-ISO 9001 Evrak Tarih ve Sayısı : 07/11/2016-E.31908 *BENFU1MH* T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi TS-EN-ISO 9001 KALİTE SİSTEM BELGESİ Sayı : 85858666-310.01.01.1- Konu

Detaylı

Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü. ERASMUS+ PROGRAMI VE HAREKETLİLİKLER ÇALIŞTAYI 27 Eylül 2018

Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü. ERASMUS+ PROGRAMI VE HAREKETLİLİKLER ÇALIŞTAYI 27 Eylül 2018 Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ERASMUS+ PROGRAMI VE HAREKETLİLİKLER ÇALIŞTAYI 27 Eylül 2018 Erasmus+ Yükseköğretim Türkiye Ulusal Ajans http://www.ua.gov.tr/ KA-103 Yükseköğretim Öğrenci

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2018-2019 Merve AKINTÜRK, Erasmus Kurum Koordinatörü Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Şefi 28.11.2018 http://erasmus.yasar.edu.tr

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ AKADEMİK YILI ERASMUS+

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM PROSEDÜRÜ VE TAKVİMİ Erasmus+ öğrenci staj hareketliliğine başvurabilmek

Detaylı

1- Erasmus programı bir "yabancı dil öğrenme programı" değildir.

1- Erasmus programı bir yabancı dil öğrenme programı değildir. Erasmus programı nedir? Erasmus programı, Avrupa daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yüksek öğretim kurumlarının

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2018-2019 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2019-2 0 1 8 E Ğ İ T İ M Y I L I N DA G E R Ç EK L EŞTİRİLECEK Ö Ğ R E N C İ H A R E K E T L İ L İ Ğ İ BAŞVURULARI 12 MART

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Öğrenci ve Personel Değişim Yönergesi

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Öğrenci ve Personel Değişim Yönergesi GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Öğrenci ve Personel Değişim Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönergenin amacı Erasmus+ Programı kapsamında, Gebze Teknik Üniversitesinden programa dâhil olan yükseköğretim

Detaylı

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu 2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu Öğrenci Seçim Takvimi 20 Şubat 8 Mart 2012: Adayların online başvuru sürecini

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS YÖNERGESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS YÖNERGESİ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus öğrenci değişimi kapsamında, Süleyman Demirel Üniversitesi

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir?

Detaylı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS + PROGRAMI 2019-2020 ÖĞRETİM YILI GÜZ + BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ Erasmus+ Kapsamında Yurtdışına Öğrenci Gönderilecektir. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesi nin Erasmus değişim programı çerçevesinde

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ GENEL BİLGİ Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir

Detaylı

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ ERASMUS+ KA107 ÖĞRENCİ SEMİNERİ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ (AVUMER) Özellikle yurtdışında bulunan kurum ve üniversitelerle ilişki kurmak ve bu kurumlarla Üniversitemiz

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2017-2018 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 1 Erasmus+ Programı Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını tevsik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Hareketlilik Yönergesi

GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Hareketlilik Yönergesi GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Hareketlilik Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında yer alan

Detaylı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 17 Aralık 2015 Fen Fakültesi-Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu Prof. Dr. E.Ş. Nazlı Arda Erasmus Kurum Koordinatörü ADIM 1 Gidilecek üniversitenin

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Erasmus Öğrenci Değişimi Yönergesi

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Erasmus Öğrenci Değişimi Yönergesi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus Öğrenci Değişimi Yönergesi AMAÇ ve KAPSAM Madde 1 Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği

Detaylı

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır.

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin 2014-2020 yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. İZÜ ve Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik KA-103 Projesi Personel

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 22/03/2016-E.29542 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri *BE6ELKAT* Sayı : 83289901-310.01.01.1 Konu : Erasmus + 2016-2017 Öğrenim

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014-2015 Erasmus+ Personel Hareketliliği Duyurusu 2014-2015 akademik yılında Erasmus+ Personel Hareketliliğinden yararlanmak isteyen personelimiz

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü 2017-2018 Akademik Yılı Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru İlanı BAŞVURU TARİHLERİ 30.11.2017 16.02.2018 Batı Raman Kampüsü Fen-Edb. Fak. Zemin Kat Uluslararası

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1-(1) Bu Yönerge üç bölümden oluşmaktadır:

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 9-10 ŞUBAT 2019 KUŞADASI Gündem Erasmus+ Programı için Genel Yapısı Öğrenci

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ Ders Verme ve Ders Alma Hareketliliği ne katılmak isteyen Üniversitemiz akademik ve

Detaylı

AMAÇ VE KAPSAM TANIMLAR

AMAÇ VE KAPSAM TANIMLAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENCİ - PERSONEL DEĞİŞİMİ USUL ve ESASLARI AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 Aşağıdaki yönerge,

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı Toros Üniversitesi nde Erasmus programının işleyiş usul ve esaslarını

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Programı Yönergesi

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Programı Yönergesi MUNZUR ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Programı Yönergesi Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Programı-Yükseköğretim

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU ÇAĞRISI

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU ÇAĞRISI 2019-2020 ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU ÇAĞRISI 2019-2020 Akademik Yılı, güz ve/ya da bahar döneminde öğrenim hareketliliği gerçekleştirmek isteyen öğrenciler için başvuru çağrısıdır. Öğrenciler,

Detaylı

ERASMUS+ Programı. Giden Öğrenci Hareketliliği. Uzm. Nurgül BÜYÜKKALAY Erasmus+ & Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü 19 Nisan 2018

ERASMUS+ Programı. Giden Öğrenci Hareketliliği. Uzm. Nurgül BÜYÜKKALAY Erasmus+ & Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü 19 Nisan 2018 ERASMUS+ Programı Giden Öğrenci Hareketliliği Uzm. Nurgül BÜYÜKKALAY Erasmus+ & Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü 19 Nisan 2018 2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Başvuru

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 27/02/2017-E.50507 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri *BEAM40M09* Sayı : 83289901-310.01.01.1 Konu : 2017-2018 Erasmus + Öğrenim

Detaylı

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 1 Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını tevsik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.

Detaylı

2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON PROGRAMI

2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON PROGRAMI Erasmus programı, Avrupa daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik

Detaylı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans,

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği: Başvuru Şartları 1. Üniversitemizin kayıtlı öğrencisi ve tam

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ

ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2016-2017 ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİ KİTAPÇIĞI İÇİNDEKİLER 1. GİTMEDEN ÖNCE YAPMANIZ GEREKENLER.. 3-4 2. BELGELER.. 5-6 2.1. Staj yapacağınız kuruma gitmeden önce tamamlamanız / yanınıza

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi

ERASMUS + PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi ERASMUS + PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ 2017 2018 Bilgilendirme Sunumu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi PROGRAMI YÜRÜTEN KURULUŞ AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI GENÇLİK

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ GENEL BİLGİ Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ. Avrupa Birliği Erasmus+ Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA 103) Yönergesi

GAZİ ÜNİVERSİTESİ. Avrupa Birliği Erasmus+ Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA 103) Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Erasmus+ Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA 103) Yönergesi Bu yönergenin amacı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi 2015 2016 AKADEMİK YILI ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Erasmus + Programı Öğrenci Öğrenim

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2016-2017 Yasar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Melike OLCAYTÜRK 10.11.2017 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (Üniversitemiz Senatosunun 19.03.2010 tarih ve 2010/05-17 sayılı kararıyla kabul edilmiştir) Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı Erasmus Değişim Programına ilişkin işleyişi düzenlemektir.

Detaylı

2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2017-2018 Dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 3 Şubat 20 Şubat 2017

Detaylı

Dr. Alparslan Nas Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi

Dr. Alparslan Nas Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Alparslan Nas Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 21.02.2017 Erasmus Koordinatörleri Fakülte Koordinatörü: Alparslan Nas / alparslannas@yandex.com Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Koordinatörleri:

Detaylı

ERASMUS YOL HARİTASI

ERASMUS YOL HARİTASI ERASMUS YOL HARİTASI SÜRECİN BAŞLAMASI SDÜ Erasmus Kurum Koordinatörlüğü öğrencinin Erasmus+ aday öğrencisi olduğuna dair gerekli bilgilendirmeyi misafir olacağı üniversiteye e-posta ile bildirir. Karşı

Detaylı

Munzur Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Kurumsal Yapı

Munzur Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Kurumsal Yapı Munzur Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Kurumsal Yapı Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY e-mail: ulkuozbey@tunceli.edu.tr Uluslararası İlişkiler Koordinatör Yrd.

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus+ Programı Öğrenci Hareketlilik Yönergesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus+ Programı Öğrenci Hareketlilik Yönergesi Dokuz Eylül Üniversitesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus+ Programı Öğrenci Hareketlilik Yönergesi Üniversitemiz Senatosunun 20.08.2013 tarih ve 415/9-10 sayılı kararıyla kabul edilmiş,

Detaylı

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Detaylı

BAYBURT ÜNĐVERSĐTESĐ

BAYBURT ÜNĐVERSĐTESĐ BAYBURT ÜNĐVERSĐTESĐ 2016-2017 AKADEMĐK YILI ERASMUS+ PROGRAMI YÜKSEK ÖĞRETĐM ÖĞRENCĐ STAJ HAREKETLĐLĐĞĐ DUYURUSU Erasmus+ Programı, Öğrenci Yerleştirme Hareketliliği (Staj) (Student Mobility for Placements-SMP)

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. b) Birim: Erasmus Hareketliliğinden yararlanan ya da mensuplarının yararlanıcı olarak katıldığı akademik ya da idari birimleri

BİRİNCİ BÖLÜM. b) Birim: Erasmus Hareketliliğinden yararlanan ya da mensuplarının yararlanıcı olarak katıldığı akademik ya da idari birimleri AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ VE STAJ HAREKETLİLİĞİ UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 Bu yönergenin amacı,

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 5 EKİM 2016

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 5 EKİM 2016 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 5 EKİM 2016 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 Erasmus+ Programı Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 Erasmus+ Programı Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ YÖNERGESİ ( ) BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ YÖNERGESİ ( ) BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ YÖNERGESİ (2017-2020) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında yer alan Erasmus+ Program

Detaylı